Spor-Kartal Hospital

bjkBeşiktaş’ı rakiplerinden çok, sakatlıklar durdurdu. İlk yarıda tam 18 futbolcusu sağlık sorunu yaşayan Mustafa Denizli, kadro kurmakta bile zorlandı. İşte o 18 oyuncu ve son dakika gelişmeleri…
Çifte şampiyon Beşiktaş’ı rakipler değil, sakatlıklar yaktı. Siyah-Beyazlılar’da sezonun ilk yarısında, tam 18 futbolcu rahatsızlıkları nedeniyle formasından uzak kaldı.
Matias Delgado
İspanya’da ameliyat oldu. Ekim başında oynayacaktı, ama olmadı. Ne zaman tam kapasite ile döneceği meçhul.
Filip Holosko
CSKA Moskova deplasmanında ayağı kırıldı. Geçirdiği ameliyat sonrası ilk yarıyı çok erken kapadı. İkinci yarıya yetiştirilmeye çalışılıyor.
Rıdvan Şimşek
Sezon başında Karşıyaka’dan büyük umutlarla transfer edildi. Ancak genç yıldız, sakatlığı yüzünden bırakın maçı, doğru dürüst idmana bile çıkamadı.
İbrahim Toraman
Ayak topuğundan geçirdiği operasyonun ardından sahalara geç döndü. Hala bu sıkıntıyı çekerken, bir de Manchester deplasmanında burnu kırıldı.
Rüştü Reçber
Bel spazmı geçirdi, ardından boynundan sakatlandı. Son olarak burnu kırıldı, bir hafta sonra da sağ üst adalesinden sakatlandı. Neşter altına yatmak için gün sayıyor.
Hakan Arıkan
Tam ‘Form tuttu’ derken, idmanda el bileğini kırdı. Yanlış tedavi kurbanı oldu, elindeki kırık yanlış kaynadı. Yeniden operasyona girip başa dönecek.
Matteo Ferrari
İtalyan oyuncunun, en hassas bölge olarak tabir edilen göz çukurunda takım arkadaşı Fink’in müdahelesi ile kırık oluştu. Ödem geçtikten sonra o da ameliyat olacak.
Michael Fink
Alman futbolcu, Bursaspor karşılaşmasında takım arkadaşı Ferrari’yle çarpıştı. Fink’in kafasına atılan dikişler, kupa maçı öncesinde alınacak.
Rodrigo Tello
Şilili futbolcu zaten milli takıma gittiği dönemde yorgunluktan şikayetçiydi. Sol ayağındaki sakatlık da üzerine gelince, son haftalarda takıma girebildi.
Batuhan Karadeniz
Büyük işler beklenen genç yıldız adayı sezon başında omzundan geçirdiği ameliyat sonrası bir türlü toparlayamadı ve ligde forma giyemedi.
Tomas Sivok
Tomas Sivok ise milli takım kampında sakatlanıp büyük korku yarattı. Buna rağmen tecrübeli oyuncu iğne ile oynamak durumunda kaldı.
Yusuf Şimşek
Geçen sezonun kilit maçlarını çözen Yusuf, bel ve kasığındaki sakatlık yüzünden geçen yılki performansının çok uzağında kaldı…
Bobo
Son haftalarda müthiş bir çıkış yakalayan Bobo, Sivas deplasmanında sakatlanmıştı. Ancak Brezilyalı golcü, sakat sakat forma giyiyor.
Serdar Özkan
Yaşadığı sakatlık sonrası eski günlerini mumla arıyor. Denizli’nin gelişiyle çıkış yakalayan Serdar, şimdilerde eski gücünün çok uzağında.
Uğur İnceman
Teknik direktör Mustafa Denizli’nin maçların ikinci yarılarında şans tanıdığı bu oyuncunun adale sorununa bir de zatürre hastalığı eklendi.
Nihat Kahveci
Sakat olduğu için sezon başı hazırlık kampı geçiremedi. Bir de ayak bileğinden yeniden sorun yaşaması ile birlikte iyice güçten düştü.
Erkan Zengin
Denizli’nin aklındaki isimlerden biriydi. Bonservisi sezon başında alındı. Ancak Erkan yakasını bir türlü sakatlıklardan kurtaramadı.
İsmail Köybaşı
Gaziantepspor’dan transfer edilen İsmail kalitesini kısa sürede kanıtladı.?Ancak sol ayak bileğindeki sakatlığı yüzünden bir türlü istikrar sağlayamadı.
Mini Yorum
Takıma nazar değdi!
Takımın en yaşlı oyuncusu olan 36 yaşındaki İbrahim Üzülmez dışında sakatlık sorunu yaşamayan, hatta bıçak altına yatmayan oyuncu neredeyse kalmadı. Buna bir de takım için büyük önem taşıyan Şampiyonlar Ligi’ndeki Wolfsburg maçı öncesinde bağırsak enfeksiyonu geçirip formasından ayrı kalan takımın Alman yıldızı Fabian Ernst’i eklemek mümkün. Herkesin üzerinde bir şanssızlık olduğu açık. Maçlarda yaşanan müdahaleye dayalı sakatlıklar, teknik heyetin kadro tercihlerini zorluyor. Doğrusu bu duruma kimse açıklık getiremiyor.
Siyah-Beyazlı kulüpte hâl böyle olunca da batıl inançlar öne çıkıyor. Kulüpte hakim olan görüş tek: Geçen sezon tıkır tıkır oynayan ve çifte kupa kaldıran?Beşiktaş’a nazar değdi!