SAYI 211

BJK1AKMERKEZ’DE YIKIM VARDI
Akmerkez’in çatısında dev reklam panolarıyla kamufle edilerek inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Etiler’de oturan bazı vatandaşların şikâyeti ile ortaya çıkan Amerkez’deki kaçak yapı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin eski üyesi Hüseyin Sağ önerge vererek konuyu gündeme taşıdı. Beşiktaş Belediyesi, tamir ruhsatıyla yapılan kaçak inşaatla ilgili önce tutanak tuttu. Ardından Akmerkez yönetimine yıkım için tebligat yaptı. Beşiktaş Belediyesi, yönetimin yıkım yapmaması üzerine burayı mühürledi. Edinilen bilgiye göre, Akmerkez yönetimi mührü sökerek inşaata devam etti. Beşiktaş Belediyesi daha sonra kaçak bölüme çıkan merdivenleri söktü. İki kez tekrarlanan bu olayın ardından bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kaçak yapıyla ilgili İmar Kanunu’na aykırılıktan dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Akmerkez yönetimi suç duyurusuna itiraz ederek, yürütmeyi durdurma için İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak Akmerkez’in talebi reddedildi. sonuçta yıkım geldi. Akmerkez yönetimi yıkılanların kaçak yapı değil çatı izolasyonu olduğunu iddia etti.

Etiler’in göbeğinde silahlı tehdit…

Magazin basının gözdelerinden Efe Önbilgin silah teşhir etmek suçlamasıyla arkadaşı Ali Cemali Vurmaz ile birlikte karakolluk oldu. İddiaya göre Etiler’de bir barda eğlenen Efe Önbilgin ve Ali Cemali Vurmaz otomobilleriyle Adnan Saygun Caddesi’nde başka bir aracın içindekilerle yol verme yüzünden tartıştı. Otomobildekiler Önbilgin’in bulunduğu araçtaki bir kişinin silahla kendilerini tehdit ettiğini öne sürürek devriye gezen bir polis aracını durdurdu. Plakayı alan Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Önbilgin ve arkadaşının içinde bulunduğu aracı durdurdu. Aracı ve içindekileri arayan polis ruhsatlı bir silaha rastladı. İfadelerin alınmasından sonra dava açılıp açılmayacağına savcı karar verecek.

Korsan avı

Korsan CD satıcılarının gizli depolarına baskın yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş Sinan Paşa Çarşısı’na korsan CD operasyonu düzenlendi. Beşiktaş’ta düzenlenen ve çok sayıda korsan CD’nin ele geçirildiği operasyonda polis, CD’lerin saklandığı gizli bölmeli depo ve rafları ortaya çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri Beşiktaş Sinan Paşa Çarşısı 3. katta bulunan korsan CD ve DVD satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdi. CD’lerin saklandığı depolara giden gizli bölmeler polisi bile şaşırttı. CD satıcılarının, olası bir baskında yakalanmamak için gizli bölmelerle ulaşılabilen depo oluşturdukları görüldü. Tezgahların altına yerleştirilen rafların ise tek tuşla kapandığı ve bilmeyen kişinin rafları açamadığı öğrenildi. Sabahın erken saatlerinde Çevik Kuvvet polislerinin de desteğiyle yaklaşık 200 polisle çarşıya giren ekipler, dükkânları tek tek kontrol etti. Aramalarda 10 binlerce korsan CD ve DVD film ele geçirildi. Baskın sonrasında çok sayıda işyeri sahibi gözaltına alındı. Çuvallara doldurulan korsan CD ve DVD’ler tutanak işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kültür Bakanlığı İl Denetleme Komisyonu deposuna kaldırıldı. Öte yandan korsan CD satıcılarına yönelik operasyonların devam edeceği belirtildi.

Savcı Zekeriya Öz’ün Beşiktaş’taki odasına tütsü

Ergenekon soruşturmasının yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi, domuz gribine karşı ilaçlandı. Adliyenin her köşesi görevliler tarafından ilaçlanarak dezenfekte edilirken, Ergenekon Savcısı Öz’ün odasının bulunduğu koridorlarda da tütsü yakılarak domuz gribine karşı önlem alındı.
Etiler sakinleri sokaklara pankart astı RTÜK Başkanı’nı şikayet etti
RTÜK Başkanı Davut Dursun Etiler’in ahlak anlayışını sorgulayan benzetmeleri üzerine Beşiktaş ilçesi adeta ayağa kalktı!.. Aydınlar başta olmak üzere birçok köşe yazarı Dursun’un söylediklerinin yakışıksız olduğunu ve insanları ayrıştırmaktan başta bir işe yapamadığını belirtti. Televizyonlardaki öpüşme ve benzeri sahnelerin anlatımı ve tartışmaları sırasında RTÜK Başkanı’nın Etiler’deki insanların ahlak anlayışı ile ile diğer kesimlerin aynımı şeklinde konuşması ülkede buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Söylenen bu çirkin benzetme üzerine Etiler sakinleri protestoya başladı. Etiler sokaklarına boy boy pankart asarak RTÜK Başkanını protesto eden sakinler Etiler’den özür dilenmesini istiyor. Ayrıca Beşiktaşlılar bu konuda yöneticilerden de açıklama yapılmasını bekliyor. Başta Beşiktaş Kaymakamı, Belediye Başkanı ve tüm siyasi parti başkanlarının yazılı bir açıklama ile konuyu gündeme getirmesini ve fikirlerini vatandaşlarla paylaşmasını ve de RTÜK Başkanının özür dilemeye zorlanmasını ısrarla söylüyor.
Altın değerinde arsa Boğaz’ın gözde mekanı Kuruçeşme Arena’nın satılacağı yönündeki haberler gündeme yerleşti. 2004 yılından bu yana BKM tarafından kiralanarak değerlendiriliyor. 1 milyonun üzerinde izleyiciyi buluşturan Kuruçeşme Arena, icralık oldu. 120 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkacağı öğrenilen arsa için alıcı bulunamazsa 11 Aralık’ta yeniden ihaleye çıkılacak. Edinilen bilgiye göre 15 bin metrekarelik arsanın satışı iki aşamada yapılacak. İlk etapta 5 bin 381 metrekarelik ilk bölüm 43 milyon 52 bin TL, Kuruçeşme Arena’nın da içinde bulunduğu 9 bin 656 metrekarelik ikinci bölümü ise 77 milyon 249 bin TL’den satışa çıkartılacak. Bodrumlar dahil toplam inşaat alanı 38 bin 530 metrekare olan arazi, turizm ruhsatına da sahip. Arsanın sahibi Kayalar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sahibi Tahsin Kaya ise ihalenin olmayacağını iddia ediyor. Sorunun inşaat konusunda ticaret yaptığı iki şirketle arasındaki husumetten kaynaklandığını ifade eden Kaya şöyle konuştu: “Ortada ciddi bir sorun yok. Alacak hanesinde ne yazıyorsa ödeyeceğim. Kuruçeşme Arena ve tüm araziyi ihaleye çıkmadan kurtaracağım. Satış falan olmayacak.”

HER YER İLAÇLANIYOR

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ, hijyen konusunda planlı bir şekilde çalışmalarını sistemik olarak gerçekleştiriyor. Domuz gribi dezenfektasyonu devam ediyor. Son iki aydır yaşadığımız domuz gribi salgını nedeniyle tüm kamu kuruluşları üst seviyede yoğun önlemler almaya başladı.
Beşiktaş Belediyesi, hijyen konusunda planlı bir şekilde çalışmalarını sistemik olarak gerçekleştiriyor. Domuz gribi dezenfektasyonu devam ediyor. Son iki aydır yaşadığımız domuz gribi salgını nedeniyle tüm kamu kuruluşları üst seviyede önlemler almaya başladı. Beşiktaş Belediyesi, eğitim kurumlarından başladığı domuz gribini önleme çalışmalarına ilçedeki taksi duraklarını ve taksileri dezenfekte ederek hız kesmeden devam ediyor.
Beşiktaş Belediyesi Dezenfeksiyon ekipleri, ilçedeki tüm taksileri ve taksi duraklarını halk arasında ‘domuz gribi’ olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsüne ve salgın hastalıklara neden olan patojenlere karşı ilaçlayarak dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Dezenfekte çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye, 444 44 55 numaralı telefondan Beşiktaş Belediyesi İletişim Merkezi’ni arayarak anında ulaşabilirsiniz.

KAYIPLAR ARTIYOR

Domuz gribi salgını korkutuyor. Mutasyona uğradığı söylenen virüs nedeniyle Türkiye’de hayatını kaybedenlerin sayısı geçen hafta itibariyle 195’e yükseldi. Aralık ayında virüsün daha etkin bir hal alacağı söylenirken hastanelerde yatan 287 kişinin neredeyse 94’ünün takip edildiği ve yoğun bakım ünitelerinde tedavisinin sürdüğü dile getiriliyor.

Belediye Başkanı İsmail Ünal tedbir aldı anında halkı uyardı

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın, domuz gribi ile ilgili aldığı tedbirler takdir topladı. Halk sağlığı konusunda uzmanlar ve bilim adamları ile çalışan Ünal, ilçede dezenfekte edilmesi gereken tüm açık ve kapalı alanları ilaçlarken, başta okullar olmak üzere tüm mahallerden geniş çaplı bir sağlık harekatı başlattı.
Öte yandan, Beşiktaş Belediyesi’nce konuyla ilgili olarak Beşiktaş sakinleri gerek internet, gerek gazete, gerekse radyo kanalıyla anında ve 24 saat kesintisiz bir biçimde bilgilendirildi. Vatandaşlara yapılması gerekenler sürekli şekilde anlatıldı.

“SEVGİLİ ÖĞRETMENİM”
Değerli öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında yaptığı bir konuşmada sizleri, “Memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusu” olarak değerlendirmişti. Aradan geçen 86 yıl Atamızın ne kadar haklı, sizlerin ne kadar önemli olduğunuzu gösterdi. Bugün Türkiye, çağdaş uygarlık çizgisini yakalama ve geçme mücadelesinde dev adımlarla ilerliyorsa; bu hedeften saptırmaya, rotayı değiştirmeye çalışanlara karşı direnebiliyorsa, bu sizlerin sayenizdedir.
Bu ülkeye hizmet eden, katkıda bulunan, çağdaş değerleri benimsemiş her vatandaşımızın arkasında, değerli öğretmenlerimizin emeği, alın teri ve özverisi vardır. Bugün de çocuklarımızı, yani geleceğimizi, 86 yıl önce Atatürk’ün gösterdiği inanç ve güvenle siz değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz.
Öğretmenlerimizin maddi sorunlar yaşamadığı, gelişmiş ülkelerdeki standartlara sahip eğitim kurumlarında bilgi ve birikimlerini öğrencilerine aktarabildikleri bir Türkiye’yi arzuluyor ve bunun için çalışıyoruz.
Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.
Saygılarımla.

İsmail Ünal Beşiktaş Belediye Başkanı
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ ORTA YAŞ VE ÜSTÜNE KUCAK AÇTI

Beşiktaş Belediyesi orta yaş ve üstündeki sakinlerine ayrıcalıklı hizmet vermeye devam ediyor. Bir çok alanda gerçekleştirilen hizmetlerle Beşiktaş adeta orta yaş cenneti tanımına uygun bir tablo çiziyor. Bu tablonun bu renkliliği korumasında yaşlılar için düşünülmüş detaylar oldukça memnun edici. Bunların başında ilçenin değişik semtlerinde yer alan dinlenme tesisleri yer alıyor. Ayrıca, 7 gün 24 saat hizmet veren ambulans hizmeti ve Beşiktaş Belediyesi tarafından yine yaşa uygun olarak tertib edilen diyetisyen hizmeti sürüyor. Ayrıca, sadece bununla da kalmıyor, hizmetler içinde ruhsal sıkıntıları bertaraf etmek, çözüm aramak ve rehberle birlikte yaşlılara yardımcı olmak amacıyla Psikolog hizmeti de veriliyor. Diyetisyen ve Psikolog hizmeti 65 yaş ve üstü semt sakinlerini kapsıyor. Bu hizmetle, yaşlılar ve aileleri öncelikle aktif yaşlanma konusunda bilgilendirilmiş oluyor. Beşiktaş Belediyesi’nin yürütmüş olduğu bu sağlık ve sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki hizmet ile ilgili detaylı bilgileri, belediye binalarında oluşturulan birimlerde ve muhtarlıklardaki psikologlar ve diyetisyenler ile ilgili danışmanlık masalarından edinebilirsiniz.
Nimet Temizkan Psikolog: Ben, Yaşamevi’nde çarşamba ve cuma günleri 13.00 ile 16.00 saatleri arasında bulunuyorum. Buraya gelen konuklarımız için Türkali, Akatlar, Konaklar ve Kuruçeşme’deki muhtarlıklarımızın önünden ücretsiz servislerimiz var. Beşiktaş Belediyesi tarafından her türlü kolaylık sağlanıyor. Ayrıca verilen hizmet 65 yaş üstü olduğu için konuklarımızın yanlarında, ailelerinden biri de onlara eşlik edebiliyor.
Onların yalnızlık, depresyon gibi sorunlarına çözüm üretiyor, düzenli terapiler uyguluyoruz. Kan dolaşımı hastalıkları, diyabet ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları olan konuklarımız için özel beslenme programları ayarlıyoruz. Ve hastalarımızı da düzenli aralıklarla takip ediyoruz. Yaşamevi’nin en güzel tarafı bu hizmetleri böyle keyif veren bir ortamda sunuyor olması. Burada, hastanelerdeki sıra bekleme, ücret ödeme gibi sorunlar yok. Birebir iletişim kuruyoruz. Bilişsel durum tespiti için yine isteğe bağlı testler uyguluyoruz.”

FESTİVALLER MKM’DE DEVAM EDİYOR

Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde yine seçkin bir isim İstanbul Resitalleri etkinliği kapsamında sanatseverler ile buluşuyor. MKM Atilla İlhan Salonu’nda gerçekleşecek olan konserin önemli ismi, Jean-Efflam Bavouzet… Jean-Efflam, İstanbul Resitalleri’nin ilk konserini vermek için İstanbul’a geldiği 2007 yılının Haziran ayından bugüne, dünyanın belli başlı müzik dergilerinin nerede ise tamamından olağanüstü eleştiriler alıyor, bu dergilerin albüm değerlendirmelerinde kullandıkları yıldızlar, diyapazonlar, madalya, amblem ve işaretler bir bir Bavouzet’nin oluyor. Çok kısa bir süre önce, BBC Music tarafından verilen “Yılın En İyi Enstrümantal Albümü 2009” ünvanını da, Debussy’nin tüm piyano eserlerini kaydettiği dizinin üçüncü albümü ile alan Bavouzet’nin ikinci İstanbul resitali muhteşem olacak.
Klasik müzik izleyicisi ve eleştirmenleri tarafından “karizmatik, şiirsel ve hiper dinamik” olarak nitelendirilen Jean-Efflam Bavouzet , New York Times tarafından “klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı” olarak tanımlanıyor. Chicago Senfoni Orkestrası’nın efsanevi şefi Sir George Solti’nin son keşfi olarak tanınan Jean-Efflam Bavouzet, Solti’nin ölümünden sonra Paris Orkestrası konserlerini Pierre Boulez yönetiminde sürdürerek ününü pekiştirdi. Orkestra performanslarını, başlıcaları arasında Boston Symphony, London Philharmonic, Berliner Sinfonie, Hong Kong Philharmonic, Sinfonia Varsovia ve Orchestre National de France’ın da bulunduğu dünyanın en ünlü ve büyük orkestraları ile gerçekleştiriyor. Konser programı ise şöyle: “Saf Debussy” Görünümler 1. Kitap, 1. ve 2.kitaplardan 6 etüd, Pour les cinq doigts, Pour les tierces, Pour les degrés chromatiques, Pour les sonoritées opposées, Pour les arpèges composés, Pour les octaves, Debussy Prelüdler 2. kitap.

HALDUN TANER’İ BİR KEZ DAHA ANDIK

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’un hazırlayıp sunduğu “Ustalara Saygı” etkinliği Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Öykücülüğümüzün en özgün adlarından biri olmanın yanı sıra yarattığı tiyatro oyunları hâlâ güncelliğini koruyan Haldun Taner, Ustalara Saygı etkinliğinin unutulmaz isimlerindendi. Sanatçının eşi olan Demet Taner’in de bitirme tezi olarak hazırlamış olduğu “Haldun Taner Belgeseli ve Keşanlı Ali Destanı”nın unutmaz anlarından kesitler seyirciyle paylaşıldı ve gecede müziğe de çok kez yer verildi.
Bengi Özboyacı, sözleri Can Yücel’e, bestesi ise Burçak Çöllü’ye ait parçayı Burçak Demir’in çellosu eşliğinde söylerken, Bilge Şen ve Esin Afşar’da ustanın yapıtlarından klasikleşmiş tiyatro şarkılarını seslendirdiler.
Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Ayışığında Şamata, Huzur Çıkmazı gibi unutulmayan oyunlarıyla hatırlardan silinmeyen Haldun Taner’i anma etkinliğinde Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Gülriz Sururi, Mete Akyol, Selçuk Erez, Şara Sayın’ın da aralarında bulunduğu edebiyatçılar, sanatçılar ve dostları katılarak ustaya olan vefalarını dile getirdi.

HAVALAR SOĞUDU HAYDİ SİNEMAYA!.

Beşiktaş Belediyesi’nde sinema tufanı devam ediyor. Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda haftanın hergünü sinema gösterimleri sürüyor. Levent Kültür Merkezi, sezona merhaba deyişinin ardından bu kez de bir Alman-Fransız ortak yapımı filmi sanatseverlere yansıtıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Philippe Claudel’ın “Seni o kadar çok sevdim ki” ismini taşıyan filmin özetle konusu şöyle: “15 yılını hapiste geçiren, sessiz ve düşünceli Juliette, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yıllardır görmediği kız kardeşinin yanına yerleşir. Fakat hem hapis yılları hem de içeri girmesine neden olan trajik olay herkesten gizlenir. Bu durum Juliette’in gerilmesine neden olsa da, hem ailesinin desteği hem de kendisine yaklaşmak isteyen bir adam hayata adapte olmasında yardımcı olur. 2008_in en önemli filmleri arasında bulunduğunu söyleyebileceğimiz filmde, başroldeki Kristin Scott Thomas’ın oldukça etkileyici performansı ile unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.” Levent Kültür Merkezi’nde sinema gösterimleri haftalık programlarla sinemaseverlere sunuluyor. Sezona merhaba deyiş film gösterimi ise, Ricky adlı filmdi… Onat Kutlar Sinema Salonunda perde diyen filmin konusu da şöyleydi: “Sıradan bir kadın olan Katie ile yine onun gibi sıradan bir adam Paco tanıştıklarında sihirli bir şekilde birbirlerine aşık olurlar. Bu iki sıradan insanın aşklarının meyvesi Rick adında sıradışı bir bebektir. Ricky ikisinin de hayatlarına bambaşka bir boyut kazandıracaktır. François Ozon’un, İngiliz yazar Rose Tremain’in Moth adlı kısa hikayesinden senaryolaştırdığı film, komik ve fantastik bir öykü sunuyor.”
Onat Kutlar Sinema Salonu’ndaki başlayacak olan sinema günleri ve sanatsal aktiviteler için tüm sorularınızın yanıtını yenilenen 0212 325 73 71 nolu telefondaki yetkililerden öğrenmeniz mümkün.

KARMA RESİM SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Beşiktaş Belediyesi’nde sergiler sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. “Adalet Kara Karma Resim Sergisi” Beşiktaş Belediyesi’nde görücüye çıktı. Ressam Adalet Kara’nın “Adalet Kara ve Atölyesi” adını verdiği karma resim sergisi Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nın girişinde yer alan sergi salonunda ziyarete açıldı.
Bakü Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdikten sonra Kiev Akademisi’nde 3 yıl, Lvov Akademisi’nde 5 yıl yağlıboya, seramik, heykeltıraş, eğitimi almış, Picasso ve Matiss gibi ressamların atölyesinde çalışmış ünlü ressam İ.F.Monastrsky’den LVOV Akademisi’nde ders almıştır. UNESCO uluslararası Sanatçılar Birliği üyesi olan Adalet Kara’nın birçok ülkede de eserleri bulunuyor. Kara’nın son sergisi olan “Adalet Kara ve Atölyesi” Karma resim sergisinde, kendi eserlerinin yanı sıra atölyesindeki öğrencilerinden Meral Gürel, Ayfer Morkan, Nilgün Özkan, Nurdan Mekiker, Yurdagül Cantürk, Zuhal Akbulut, Çiğdem Manuş, Nesrin Sabuncuoğlu, Kamuran Şavkya, Zümrüt Moreau, Arziye Sarıgül ve Sabetay Dekamhi’nin de eserleri de yer aldı.

SÜPER KAHRAMANLARIN RESMİ GEÇİDİ ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILDI

Beşiktaş Belediyesi sanatla buluşturmaya devam ediyor. “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak düzenlenen “Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinde süper kahramanlar resmi geçidi vardı. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yönettiği gecede “Yeşilçam’da Fantastik Filmler” başlıklı etkinlik, Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Holywood’tan, çizgi romanlardan veya fantastik edebiyattan çıkıp gelen Zorro, Kızıl Maske, Fantoma, Kilink, Drakula, Tarzan gibi kahramanların İstanbul maceraları bir dönem seyircinin gözbebeği olarak Yeşilçam’a da damgasını vurmuştu. Yeşilçam’ın emekçilerinin maddi imkânsızlıkları esprili buluşlarla alt ettikleri fantastik filmler arasında “Dünyayı Kurtaran Adam”, “Turist Ömer Uzay Yolu’nda”, “Drakula İstanbul’da”, “Maskeli Beşler” gibi bugün kült kategorisine yükselmiş pek çok yapıt var.
Seyirciler, “Yeşilçam’da Fantastik Filmler” gecesinde bu eserlerden seçme bölümler izleme olanağı bulurken, Yeşilçam’ı yaratan veya o döneme tanıklık eden konukların sohbetiyle de keyifli dakikalar geçirdiler.
“Yeşilçam’da Fantastik Filmler” toplantısının konukları arasında Arda Uskan, Süleyman Turan, Temel Gürsü, Yahya Karadaş, Yılmaz Atadeniz ve Yılmaz Köksal da yer alan isimlerdendi.

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ TİYATRO OYUNLARI SİZİ BEKLİYOR

Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterimleri devam ediyor. 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek oyunlarla bezeli programında ilgiyle izlenebilecek tiyatro oyunları yer alıyor. Aralık ayının iddia oyunlarından biri olan “Pazar Günkü Cinayet” Akatlar Kültür Merkezi’nde Tiyatro Kedi ekibi tarafından sahneleniyor. Merkezin sohbahar-kış dönemi içindeki diğer oyunları arasında da Tiyatro Kedi’den çağdaş bir komedi bulunuyor. Moliere’in yazdığı “Kibarlık budalası” , Reşat Nuri Güntekin’in yazdığı “Çalıkuşu” ve Beaumarchais’in yazdığı “Figaronun düğünü”
Dört farklı ve birbirinden iddialı oyunla sezona giren Tiyatro Kedi Pazar günkü cinayet adlı oyununda, Haldun Dormen, Deniz Gökçer, Gazi Şeker, Hilmi Özçelik, Eda Gülten, ve Deniz Türkali rol alıyor. Oyunu, Wolfgang Ebert yazdı, Hale Kuntay Türkçe’ye çevirdi. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun, kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç, dekor tasarımını Tuba Unat, yapımcılığını ise İpek Kadılar Altıner üstlendi.Oyunun konusu ise şöyle: “Otuz yıllık karısının izni olmadan radyonun sesini bile açamayan kılıbık bir adam (Haldun Dormen); öldürülen bir telekızın “cinayet zanlısı” olarak aranırsa ne olur? Üstelik bu cinayete bir bakanın da adı karışmışsa; medyanın ve halkın büyük ilgisini çeken bu cinayetin tek “katil adayı” bu pısırık adam; Bay Zahn ise… Yıllar sonra nihayet kocası bir erkeğe dönüşen Bayan Ilse Zahn (Deniz Gökçer) “cinayet zanlısı” dahi olsa kocasını kahraman gibi görüp hayran bir aşığa dönüşürse…”
Eğlenceli ve hareketli bir oyun sizleri bekliyor. Festival gibi geçen tiyatro gösterimleri arasında minikler de unutulmuş değil. Külkedisi – Rapunzel – Komik Tavşan Hopi gibi gösterimler de Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatroseverleri bir araya getirdi.
Dünya Çocuk Edebiyatının baş yapıtlarından biri olan La Fontaine’den sahneye aktarılmış öykülerinden Komik Tavşan Hopi, minikleri ve ailelerinin de beğenisi kazanan oyunlardan biri oldu. Öyküde, küçük büyük tüm insanların ders alacağı durumlar, hayvanları konuşturarak sanki onların başından geçiyormuş gibi tasvir ediliyor. İzleyenler bu epik anlatılan olaylar örgüsünü seyrederken kendi düştükleri durumları kıyaslayabilir ve elbette ders çıkarabiliyor. Tiyatro ekibi oyunla ilgili şunları söylüyor:
“Komik Tavşan Hopi karakteri kullanılarak tüm hayvanlar ormana gelen avcıya karşı birleşerek mücadele etmeyi öğrenirler. Avcının kaçarken unuttuğu çantadan sürprizler çıkar. Avcı ve hayvanlar arasındaki bu komik çekişme, iç içe geçmiş La fontenin öyküleri ile hem eğitici hem de eğlendirici özellik taşıyor. Oyunun diğer önemli özelliği ise oyunun interaktif olmasıdır, çocuklar oyunu izlerken, kendilerini oyuncular gibi hissetmekte hep bir ağızdan oyuna katılmakta yorumlar yapıp oyunculara fikirler vermekteler”
Öte yandan Akatlar Kültür Merkezi bir tiyatro festivalini de geride bıraktı. Yoğun ilgiyle karşılanan festivalde bir çok tiyatro topluluğu bir araya geldi ve birbirinden farklı oyunlar sanatseverler ile buluştu. Bir çok tiyatro topluluğunu bir çatı altında toplayan organizasyonla, Beşiktaş kentlisi adeta tiyatroya doydu. Birbirinden farklı konulardaki oyunları seyretme imkanı yakalayan Beşiktaşlılar, bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, etkinliklerin süratle süreceğini söyledi.
Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle, Türk tiyatrosunun önemli isimleri sanatseverlerle buluşmuş oldu. Program şöyleydi: Kaygan Zemin- ESEK tarafından sahnelendi. Bu da benim ailem adlı oyun, Tiyatro Kare’ce oynandı. Van Gogh, Tiyatro Gerçek’in sahnelediği oyundu. Sunay Akın tek kişilik gösterisiyle Akatlar Kültür Merkezi’ndeydi. Diğer topluluklar ve oyunları ise şöyleydi: Oda tiyatrosu-Bir Ofis Gecesi Rüyası, İstanbul Drama Topluluğu – Şerefine İnsanoğlu, Duru Tiyatrosu – Aşk heryerde, ESEK – Sen olmasaydın, Asuman Dabak – Vanilyalı İlişkiler, Nokta Tiyatrosu – Üvey Karım, Tiyatro Kedi – Kibarlık Budalası, Umut Kantoğlu – Sahnede Umut var, Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu – Tuhaf İkili, B.Evler Kültür Merkezi Özel Tiyatro – Alo orası Tımarhane mi?, Evrensel Kabare – Hergelekon, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu – Denizaltında Altı tahamülfersa, Semaver Kumpanya – Lourcine Sokağı Cinayetleri, Alışık Tiyatrosu – 72. Koğuş.

CEYLAN İNSEL SERGİSİ

Beşiktaş Belediyesi, sanatseverleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Ceylan İnsel’in Resim Sergisi, “International Bosphorus Film and Video Festival”ın bir bölümü olarak Akatlar Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.
İtalya’da yaşayan temalı sergiler açan ressam Ceylan İnsel bu sergisinde son zamanlarda basında sıkça haberlerine rastladığımız genç kızların töre geleneğinden dolayı zorla evlendirilmeleri konusunu tablolarında yer verdi. Mürekkep ve karakalem tekniğini birlikte kullanarak özellikle siyah rengin hakim olduğu çalışmalarında “Melike” adını verdiği kızların suratlarındaki ifadeler bulunuyor.

DANS ETMEK İSTİYOR MUSUNUZ?

Dans etmek istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz… Hareketli bir tını sizde önce mutluluk sonra da karamsarlık uyandırıyorsa, teraziyi dengelemenizin zamanı geldi… Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde karakterinize göre istediğiniz gibi dans edebilirsiniz. Ama önce kim neyi düşünüp dans ediyor öğrenmek istemez misiniz? Tuncay Vural ile Dansınız Karakterinizdir etkinliği tüm hızıyla Aralık ayının ortalarına kadar devam edecek. Dans uzmanı Tuncay Vural şunları söylüyor: “Siz de, şunlardan en az birini diyenlerdenseniz; ‘Dans etmiyorum, edemiyorum… Dans mı? Artık benden geçti… Dans mı? Karizmamı çizemem, bozamam, dökemem.. Eşimi, dostumu, arkadaşlarımı yıllar sonra hala neden tanıyamamışım? Burcumun tüm özelliklerini taşıyorum… Sevdiklerim beni anlamıyor… Genelde mutsuzum… “Kadınlar böyledir, erkekler şöyledir” fikrini savunuyorum… O zaman kendinizi ve çevrenizdeki karakterleri şaşkınlıkla ve kahkahalarla yeniden keşfetmek için; bu gösteriyi mutlaka izlemelisiniz!..” Kimileri, hipnoz ediyor diyor, kimileri çok komik bir adam, kimileri çok zeki ve hazır cevap diyor ama hepsi tek bir noktada birleşiyor. Süper bir gösteri!
Tuncay Vural, insanların dansla ilgili düşüncelerinde devrim yaratıyor. Seyirci bu tarz bir gösteri ile ilk kez karşılaşıyor ve bu gösteride izleyenler kendilerini ve tanıdıkları karakterleri yeniden keşfediyorlar. Gösterinin içeriği; hem anlatı, hem dinleti, hem müzik, hem komik… Ve konusu itibariyle dünya’da bir ilk! Detaylı bilgi almak için 0212 351 93 84 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Kaçak elektrik çarptı!

Boğaziçi Elektrik Dağıtım şirketi BEDAŞ, Etiler, Ulus, Levent ve Ortaköy gibi gözde semtlerdeki bazı villalar ile ünlü restoranlar hakkında, kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle “Nitelikli hırsızlıktan” savcılığa suç duyurusunda bulunmasa gündeme bomba gibi düştü.
Ulus, Etiler, Ortaköy, Beşiktaş ve Levent gibi semtlerde görülen sosyetik elektrik kaçağı skandalı, Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (BEDAŞ), geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması ile ortaya çıktı. Ancak bu haber bir başka yönüyle de gündeme oturdu. Sabah Gazetesi, kaçak elektrik kullandığı iddia edilen Türkiye İş Kadınları Derneği-TİKAD yerine bu kuruluşun yönetimindeki isimleri de içine alan bir haber yapınca, kızılca kıyamet koptu. Gazete ardından bu konuyla ilgili yanlış anlaşılmayı önlemek adına şu açıklamayı yaptı:

SABAH DÜZELTME YAYINLADI

Sabah Gazetesi’nin dünkü manşetinde yer alan “Tuzu Kuru Kaçaklar” başlıklı haberde isimleri geçen, Hülya Avşar, Dilek Hanif, Demet Çetindoğan Sabancı, Deniz Ülke Arıboğan, Ayfer Toprak ve Sema Güral’ın, Boğaziçi Dağıtım şirketi (BEDAŞ) tarafından kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) üyesi olmaları dışında bir sorumlulukları yoktur. BEDAŞ tarafından kaçak elektrik kullandığı tespiti yapılan TİKAD hakkında, tüzel kişilik olarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Haberde isimleri geçen üyeler ise herhangi bir şekilde hukuki işleme konu olmamışlardır. Haberdeki ifadelerde, söz konusu isimlerin şahıs olarak suçlandıklarına dair bir anlam ortaya çıkıyorsa düzeltir, özür dileriz.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Konuyla ilgili olarak, BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay suç duyurularıyla ilgili şöyle dediği iddia edildi: “Biz kaçak elektrik kullanımında ayrım yapmıyoruz. Ancak öncelikle büyük tüketici müşterilerin ve fabrikaların üzerine gidiyoruz. İki çalışma şeklimiz var: Özel ekiplerle yapılan inceleme ve genel denetimler. Genel denetimler saha çalışmalarına ve ihbara dayanıyor. Neticede büyük müşterilerimiz önceliklidir.”

LİSTEDE TANINMIŞ MEKANLAR…

Yapılan açıklamada şi isimler bulunuyor. Güveççi Abdullah- Canöz Gıda İnş. Taah. Tur. Ltd. Şti. (Levent): 4.937,55 TL. Buz Grup Org. Tanıtım Rek. Tur. Tic. Ltd. Şti. (Ortaköy): 3.858,25 TL. Alaturka Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. (Ortaköy): 3.471,49 TL. Pafuli Restaurant, Langa Gıda Turizm ve Tic. Ltd. Şti. (Ortaköy): 2.939,18 TL. Enver Gürses, Simge Pastanesi (Beşiktaş): 2.853,75 TL.Türkiye İş Kadınları Derneği-Tİ- KAD (Beşiktaş): 2.843,62 TL. SMB Turizm Tic. Ltd. Şti. (Etiler): 2.603,49 TL. Serkan Aydan, TGE Grup Sağlık ve Teknolojik Hizmetler (Beşiktaş): 2.413,92 TL.Gülseli Gültekin Mim. ve Teks. San. Tic. Ltd. Şti. (Etiler): 2.099,49 TL. Ahmet Sabri Kalafatçı, Sabri Terzi (Etiler): 2.022,14 TL. BTC Turizm Yiyecek İçecek Hiz. San. Tic. (Beşiktaş): 1.873,80 TL. İlker Bayan Kuaförü-İlker Altınbaş (Ortaköy): 1.220,38 TL. Sinan Baloğlu, Şütte Kuruyemiş (Levent): 1.150,09 TL. Akyüz Emlak Danışmanlık ve Lokantacılık Ltd. Şti. (Arnavutköy): 1.112,17 TL. SBD Turizm Seyahat Otom. San. Tic. Ltd. Şti. (Beşiktaş): 1.087,40 TL
Öte yandan; BEDAŞ’ın web sayfasında yer alan bilgilere göre 2008’de tüketilen kaçak elektrik miktarı yüzde 10.97. Verilere göre 2008’de 52 bin 884 kaçak elektrik zaptı tutulduğu öğrenildi.
Beşiktaş’ta her ay sürekli bir veya iki mahalle karanlıkta kalıyor…
Beşiktaşlılar karanlıkta kaldı. Geçtiğimiz haftada Beşiktaş ilçesinin bazı bölgelerine elektrik verilemedi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamaya göre, hafta sonuna denk gelen günde, 08.00 – 12.00 saatleri arasında Beşiktaş’ta, Levent Mahallesi, Büyükdere Caddesi, Çayır Çimen Sokak, Levent Caddesi, Emlak Kredi Bankası Blokları ve civarında elektrik kesintisi uygulandı. 4 saatlik elektrik kesintisi yaşayan Beşiktaş sakinleri, bu durumdan oldukça sıkıntı yaşadı. Uzun süren kesinti sonrasında Beşiktaş sakinleri öğleden sonra yine elektrik kullanabildi. Hafta sonuda Etiler ve Ulus iki gün boyunca karanlıkta kaldı. Geçtiğimiz ayda Akatlar’da zaman zaman elektrikler kesilmişti.

SPOR HABERLERİ

İçerde-dışarda!

Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu beşinci maçında grup lideri Manchester United’ı Old Trafford’da 1-0 mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılma şansını son maça taşıdı. İngiltere’de ilk yarısı da Kara Kartal’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Beşiktaş’a zaferi getiren gol 20.
dakikada Tello ile geldi. Savunmada çok başarılı olan ve zaman zaman geliştirdiği ataklarla da rakip kalede tehlikeler yaratan Beşiktaş, zorlu maçtan üç puanı söküp aldı. Siyah-beyazlılarda maçın başarılı isimlerinden olan İbrahim Toraman ve Tello ikinci yarıda sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Beşiktaş, bu şanssızlıklara rağmen galibiyeti almasını bildi. Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı başararak 3 milyon euro kazanan, tek beraberlik alarak gelirlerine 300 bin euro ekleyen Kara Kartal Manchester’da kazandığı 3 puan ile 600 bin euro’yu daha kasasına koydu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Manchester United galibiyetini, “İnanmıştık, bizim için sürpriz olmadı” diye yorumladı. Tello’nun golünde büyük sevinç yaşayan Demirören, 90 dakikayı heyecan içinde bitirdi. Başkan Demirören, “Türkiye’ye böyle büyük bir sevinç yaşattığımız için mutluyum. CSKA’yı da yeneceğiz” dedi. Beşiktaş’ın 1-0’lık tarihi Manchester United zaferinden sonra teknik direktör Mustafa Denizli maç sonu yaptığı açıklama-
da galibiyeti Türkiye’ye adadı. Tarihi Manchester United galibiyetiyle puanını 4’e yükselten Beşiktaş B Grubu’nda oynanacak son hafta maçları öncesinde UEFA Avrupa Ligi bileti için umutlandı. Son maçlar öncesinde Wolfsburg ve CSKA Moskova’nın 7’şer, Beşiktaş’ın ise 4 puanı bulunuyor.
Beşiktaş’ın grubu üçüncü sırada bitirmesi için öncelikle Wolfsburg’un Manchester United karşısında puan alması gerekiyor. Eğer Wolfsburg kendi sahasında konuk edeceği Manchester United karşısında berabere kalır ya da galip gelirse, Beşiktaş için grubu üçüncü sırada bitirme şansı belirecek.

Rekora gidiyor

Kara Kartal, Turkcell Süper Lig 14. haftasını da galibiyetle süsledi ve galibiyet serisinde fire vermedi. Sivasspor karşılaşmasında Bobo’nun golüyle sahadan galip ayrılan Beşiktaş, zirve yarışında ikinci sıraya oturdu. Böylelikle, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 1’e indirmiş oldu. Süper Lig’de son 7 maçında puan kaybetmeyen, hafta arasında Manchester United’ı deplasmanda yenerek tarih yazan Beşiktaş, 14. haftada çıktığı Sivas deplasmanından da mutlu döndü. En son 9. hafta Kasımpaşa’dan gol yiyen Kartal, 451 dakikadır gol yemezken toplamda kalesinde gördüğü 6 golle ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Kartal ayrıca 1984-85 (4 gol) sezonundan bu yana en az gol yeme istatistiğine sahip.

LUCESCU İLE 9 YAPMIŞTI

Kartal, 2002-03 sezonundan sonra ilk kez 8’lik bir galibiyet serisi yakaladı. Lucescu ile sezonun son 9 maçını kazanan Kartal, sonraki sezonlarda en çok 6’lık seri tutturdu. Beşiktaş, Fener’in bu sezonki 8’lik serisini de yakaladı. Mustafa Denizli ile Beşiktaş, kalesinde gördüğü gol bakımından da son 24 yılın en iyi sezonunu yaşıyor. 14. haftası geride kalan Süper Lig’de şu ana kadar filelerinde sadece 6 gol gören Siyah-Beyazlılar, bundan önce en iyi oranı ise 4 golle 1985-86 sezonunda yakalamıştı. Ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Kartal, Ali Sami Yen’de Galatasaray’dan 3, Kayserispor ve Kasımpaşa’dan da 1’er gol yedi.

BJK DİVAN ÜYELİĞİNE BAYAN YAKIŞIR!

Dişi Kartallar, Beşiktaş’ın her alanında pençelerini gösteriyor. Siyah Beyazlı kulüp, seçimin konuşulduğu şu günlerde camiayı kenetlendiren bir çok olayı da bir arada yaşayabiliyor. Erkek dünyası denilen sporun günümüzde artık bayanların da göz zevkine hatta sportif tarzına hitap etmesiyle kadınlar da tutukları takımda seslerini fikirlerini duyurmaya çalışıyor. İşte şimdilerde bu denli kadın rolünün etkin olmasında lider ruhlu kadınların sportif alana çok uzun zaman önce el atması yatıyor. Erkek dünyasında söz sahibi kadınlar daha da etkin olmaya çalışıyor. Radyo Beşiktaş’ta geçtiğimiz haftalar içinde emektar bir isim stüdyoya canlı yayına konuk oldu ve Beşiktaşlılarla isteklerini, beklentilerini paylaştı. Beşiktaş Müze Kurulu’nun üyelerinden olan Nurten Gözoğlu, Radyo Beşiktaş’a konuk oldu. Gözoğlu; sporcu kimliğiyle tam bir dişi kartal. Yıllardır Beşiktaş’a hizmet veren bayanlardan biri. BJK müze kurulu üyeliğini uzun yıllardır sürdüren Gözoğlu, Divan’a seçilebilmek için 30 yıl üyeliğinin dolmasını beklemek istemiyor ve Beşiktaş’ın her alanında aktif olarak çalışmak isteyen kadınlardan biri olduğunu dile getiriyor. Gözoğlu, kendinden ve Beşiktaş ile ilgili serüveninden şöyle söz ediyor:
“1989 kulübe üye oldum. Süleyman Seba zamanında… İmzası vardır benim kartımda… O şanslı insanlardan biriyim. O günden beri BJK müze kurulundayım. Üç senedir yapılan seçimlerde biz de seçilerek geliyoruz. Yönetim kurulu, sicil kurulu, denetleme ve divana on kişi, bir de disiplin kurulu olarak biz de seçim ile geliyoruz. Üç arkadaş üç bayan zaman zaman değisşek de Türkiye’deki tek bayan kurul biziz. Hem senelerdir… Ayrıca ilkiz. Ve aynı zamanda da devam ediyoruz.”
Gözoğlu, sportif yanıyla ilgili ise şunları söyledi: “Ortaokul sondan beri o zaman voleybol ve atletizm takımındaydım. Ondan sonra tekvandoya başladım. Her sporda aslında kadın da var, bazı spor dallarında erkekler başarılıdır gibi görünse de… Ama bir boks ile güreşi kadına yakıştırmıyorum. Boksu da espri olarak çalıştım. Antrenman olarak çok kuvvetli bir şey ama yarışma bazında iyi değil. Boksu seviyorum ama bir antrenman çeşidi veya herhangi bir durumda kendine olan güvenini katlamak açısından diye bakıyorum. Karşıdaki insana zarar verecek ağızını burnunu dağıtıp beyin kanaması geçirecek şekilde… Bir de bunu paralı yarışanlar var, biliyorsunuz profesyonel anlamda o sporculuktan çıkıp baska bir anlama kayıyor. O güzel değil. Spor başka bir şeydir… Tabi para kazanmak vardır ama karşı taraftaki sporcuya zarar veren bir spor turu benim anlayışıma ters.”
Salon sporunu öğrenmeden başka spor dalını anlayabilmenin yapabilmenin güç olduğuna işaret eden Gözoğlu, deneyimleri arasında zirveye BJK flemasını her çıktığı dağa çakmak da yer alıyor ve şöyle anlatıyor: “Doğa sporlarını seviyorum. Dalış, dağcılık… 8 tane zirvem var. Her zirvemde BJK bayrağı çektim, gönülden yaptım. Arkadaşlarla beraber yaptık. 62 metre bir batık dalışım var. 151 tane dalışım var dünyanın çeşitli yerlerinde… Salon sporu yapmadan bu sporlara devam edemezsiniz. Dağcılık’ın yeri ben de ayrı. 5137 m Ağrı Dağı’na tırmandım. İki kere çıktım BJK bayrağını çektik. Ama bence futbol kadınlara göre bir spor değil tıpkı hentbol gibi göğüs göğüse bir spor. Yapanlar da elbette onların tercihi. Ben kendim için asla futbolcu olmak istemezdim”
Gözoğlu, Beşiktaş kulübü bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini söylüyor ve karşılıklı bir emeğin söz konusu olduğunu ve kesinlikle Hiçbir karşılık beklemeden hizmet ettiğini dile getiriyor. Gözoğlu, müze kurulundaki yerini ve çalışmalarla ilgili şunları söylüyor: “Üç bayanız, çok da seviliyoruz. Kongrelerde en çok oy alan grup biziz. 20 senedir değişmedik. Hepsine çok tesekkür ediyoruz. Kulübün içindeki 4-5 bayan olarak biz çok şanslıyız. Beşiktaş camiası çok başka bir camia… 3 seçimdir divana adayım ben tek başıma çalışıyorum. Beşiktaş’ın her tarafında görev almak bir tarihe şahit olmak çok büyük bir keyif. Bizim yerimizde olmak için canlarını verebilecek insanlar var. Gıpta ile bakıyorlar. Spor erkeklerin dünyası derler ama bizim camiamız gerçekten başkadır. Diğer camialarda kadınları bu kadar bünyesine alan bir başka camia görmedik.”
Seçim öncesinde de ödüllü BJK müzesiyle ilgili Gözoğlu, stat projesinin hayata geçmesiyle BJK Müzesi’nin daha büyük bir müze olarak yeni bir çehreye bürüneceğini söylüyor. Bu konuda söz aldıklarını hatırlatan Gözoğlu, tüm branşlarımızı daha geniş bir alanda sergilemekten ve bunları yeni nesillerle paylaşmayı istemekten başka arzularının olmadığını dile getiriyor.

Kazım’ın terbiyesizliği unutulmuyor

Derbi maçın üstünden haftalar geçti. Ancak Beşiktaşlıların Kazım’a öfkesi bitmiyor. Liverpool maçına gönderme yaparak BJK’yı sitesinde 8JK gibi bir yakıştırma yapan ve alaylı ifadeler kullanan Fenerbahçe’li Kazım’ın milli formayı giydiğini ve tüm ulusu temsil ettiğine dikkat çakan Siyah-Beyazlı futbolcular bu terbiyesizce hareketten dolayı özür beklediklerini söylüyorlar. Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş’a yüzlerce mail atan taraftar konu hakkında şunları söylüyor:
TERBİYEDEN YOKSUN: Bu çocuğun yurt dışında yetişmesi mazeret değil. Milyonlarca taraftarı olan köklü bir kulübe böyle yakıştırmalar yapılmamasını öğretmek lazım. Aziz Arabacıoğlu.
NE YAPSA YERİDİR: Kazım zaten acayip bir adam. Hareketleri de bir garip. Bence şımarık ve nasıl hareket etmesini bilmiyor. Murat
KINIYORUM: Fenerbahçe cephesinin özür dilemesi lazım. Milli bir futbolcuya bu hareket hiç yakışmamıştır. Sahada yapılanlara ceza veriliyor. Bunlara da bir kınama verilmeli. Sırrı Sadık.
TAHRİK ETTİ: Yeni yasada tahrik ve aşağılama hal ve hareketleri cezalandırılacak. Bundan sonrada yapsınlar da görelim. Osman/BJK 1903
UTANMALI: Yaptıklarından utanmalı. Sahada kızarması da stresli olduğun gösteriyor. Beşiktaş’ta böyle bir futbolcunun olmaması sevindirici. Bir ara bize gelecekti, gelmemesi iyi olmuş. METİN-Asi Kartal
CEVABI SAHADA ALDILAR: Derbinin keyfini çıkaralım. Bunlar boş işler. En iyi cevabı sahada verdik. Kendilerine gelememişlerdir. Selim Atçı.
MAÇ 5’LİK OLURDU: Fener balonmuş. İnönü’de dağıldılar. Maç 5’lik olurdu. Bizimkiler bastırmadılar. Süreyya.
GERÇEK KARTAL BU: Her maçta böyle futbol bekliyoruz. Gerçek Kartal bu işte… Böyle oynasınlar yenilsinler. Tribünlere bayıldım. Mesut Parlak.
SEYİRCİYE BAYILDIM: Statta son zamanlardaki en iyi atmosferdi. Takım nasıl desteklenir herkes gördü. Hepimiz Beşiktaşlıyız. Yılmaz.

Anarşistegeçit yok

Yakın tarihte yaşanan tribün olayları sonrası spor ile ilgili yasada değişikliğe gidilmesi kararlaştırıldı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Özak “Spor alanlarındaki şiddete neden olan holiganları tahrik eden; başkan, yönetici ya da medya mensubu kim olursa olsun ağır ceza verilmesi gerekiyor. Yasada değişikliğe gidiyoruz. Yeni uygulamada bu cezalar hapise kadar gidecek. Ayrıca şike, teşvik ve doping için de benzeri cezalar yasada yer alacak” dedi. Özak, mevcut yasa ile bir şeylerin çözülmesinin mümkün olduğunu ancak ciddi biçimde uygulama sıkıntısı çektiklerini belirti. Öte yandan tüm statlara kamera sistemi getiriliyor. Buna göre, yasa değişiminde şu detaylar da dikkat çekiyor. Yasaya antrenman ve kamp alanlarındaki şiddet olaylarıyla ilgili eylemler de dahil ediliyor. Özak konuyla ilgili şunları söylüyor: “Amigoları ve amigoluk sistemini kontrol altına alıyoruz. Kurulacak TRT-Spor kanalında eğitici yayınlar yapacağız. Daha az gergin yorum yapan yorumculara ihtiyacımız var. Statlara alkollü girmeyle ilgili sınır getireceğiz. Medyadaki tahrik edici yayınlara ağır cezalar uygulayacağız.”