SAYI 210

BJK1SANKİ MEMLEKET MESELESİ!..
Sonunda bunu da gördük!.. Dünyada çıplak olan Türkiye’de ise ilk kez bikinili versiyonuyla kadın vücudunda yemek sunumu, Beşiktaş’ta bir restoranda gerçekleşti. Japonlara özgü radikal bir yemek servisi olan Nyotaimori’nin İstanbul’da uygulanması gazetelere gündem oluşturdu. Mori Group tarafından Türkiye’ye getirilen bu hizmet Balmumcu’daki Garden 74 adlı restoranda müşteriyle buluştu. Gelenler masa üzerinde yatan genç kızın üstünden sushi yedi. Restoran yetkilileri, normalde çıplak vücutta servisin yapıldığı ama burada ise kızların bikinili olduğu belirtti. Yemek gurmeleri ise olaya tepkili. Sushi tabağı olan kızlar, tertemiz yıkanıp masaya uzandıklarını söylerken, lezzet uzmanları ve bu manzarayı görenler çıplak bir kız üzerinden yapılan servisin mantık dışı olduğunu söylüyor. Mori Group patronu Serhat Gür’ün ise olumlu tepkiler aldığı ve ilgiden memnun olduğu söyleniyor. Böyle bir servis için kişi başı 350 dolar alınırken evlere de servis yapılacağı belirtiliyor. Bunun bedelinin ise 3500 dolar olacağı açıklandı.

Reina’nın işlettiği GS Adası’nda usülsüzlük

KURUÇEŞME- Galatasaray Adası, Beşiktaş Belediyesi tarafından mühürlendi. Sarı-kırmızılı kulübün 2006’da 3 yıllığına, kontrat bitince de geçtiğimiz aylarda 4 yıllığına Reina’ya kiraladığı Ada’da usülsüz yapılaşma olduğunu belirlendi. Buna göre belediye ekipleri olaya anında müdahale etti. İşletmeci Mehmet Koçarslan’ın yılda sadece 400 bin dolar ödediği G.Saray Adası’nda, Beşiktaş Belediyesi’nin şartları yerine getirilmediği sürece ticari faaliyet yapılamayacağı açıklandı. Aynı şahıs ve işletme daha öncede yaptıkları inşaat sırasında yıkılan duvar sonucu yan taraftaki gecekonduyu yıkmış insanlar içinde kalmıştı.

Freni boşaldı

BEŞİKTAŞ Barbaros yokuşunda freni boşalan bir askeri servisin karıştığı kazada, araçta bulunan askeri personel ile aralarında çocukların da bulunduğu asker yakınlarından 13 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

YÖK’E KARŞI EYLEM

BİR grup üniversite öğrencisi, Beşiktaş Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile YÖK’ün kaldırılmasını istedi. Gösteri, açıklama ardından öğrencilerin dağılması ile olaysız sona erdi.
Cumhurbaşkanı kırmızı ışığa yakalandı!..
Daha önceki gelişinde trafiğin tamamen felç olmasına neden olan sorun bu sefer kısmi de olsa aşıldı. Afganistan ve Afganistan’a komşu ülkeler toplantısına katılmak üzere ülkemize gelen ve Çırağan Sarayı’na hareket eden İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bu sefer Beşiktaş Meydanı’ndaki kırmızı ışığa yakalandı. Ahmedinejad daha önceki trafik sıkışıklığına neden olduğu için Türk halkından özür dilemişti.

ATAMIZI ANDIK…

10 KASIM 2009 tarihinde Ata’mızı ölümünün 71. yılında törenlerle andık. Ülke çapında düzenlenen törenlerin bir benzeri de Beşiktaş’ta yapıldı. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kaymaklığı’nca düzenlenen törenlere, askeri erkan, kamu kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Beşiktaş Belediyesi ayrıca Ata’mızın ölüm yıldönümü nedeniyle Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenledi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıldönümünde, Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle anıldı. Törene, Beşiktaş ilçe Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, kamu kuruluşu yetkilileri, muhtarlar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

TÖREN YAPILDI

Beşiktaş Meydanı’ndaki Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Meydandaki törenin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Sabancı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Atatürk’ün ebediyete intikalinin 71. yıldönümü’ nedeniyle yapılan 10 Kasım anma programını da yakından takip etti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, öğrencilerin Atatürk anısına hazırladığı programı izledi. Başkan Ünal, marşlara eşlik etti ve öğrencilerin seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkıları da dinledi.

ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Ayrıca, Akatlar Kültür Merkezi’nde Sunay Akın 10 Kasım nedeniyle hazırlayıp sunduğu özel bir dinletiyle Beşiktaş kentlilerini ağırladı. Etkinlikte, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, meclis üyeleri ve davetli grubuyla kalabalık bir halk topluluğu da hazır bulundu.
Beşiktaşlı gençler gündem belirliyor
Beşiktaş Belediyesi’nin gençler için oluşturduğu ortam, her geçen gün gençlerin projeleriyle daha da renkleniyor… Gençlerin edindiği yeni sosyal alan Beşiktaş Gençlik Merkezi’nde ziyaretçiler, hem gündelik hayatın stresini atıyor hem de iyi bir çalışma ortamı oluşturduklarını söylüyor… Yetkililer, Beşiktaş Gençlik Merkezi ile ilgili şunları aktarıyor: “Ocak 2008’de açılışı yapılan ve Beşiktaş gençliğine yeni bir alternatif sunan Gençlik Merkezi’nin amacı gençlerin bir araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı bir ortam sağlamak…”
Gençler, projelerini, araştırmaları sakin bir ortamda hayata geçirmek için tüm olanakları kullandıklarını ve bu konuda Beşiktaş Belediyesi’nin göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi… Vidin İşhanının en üst katında bulunan Beşiktaş Belediyesi Gençlik Merkezi, ferah ve modern dekorasyonu, bilgisayar laboratuarı, seminer salonu ve çalışma odasıyla gençlere çağdaş bir etkinlik ortamı sunmaya devam ediyor.

BEŞİKTAŞ BULUŞMALARINDA BALMUMCULULAR KONUŞTU

Beşiktaş Buluşmaları programı tüm hızıyla devam ediyor. Balmumcu Mahallesi sakinleri, seslerini önümüzdeki haftalarda Radyo Beşiktaş programına katılacak olan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, duyurmak istiyor. Programda Balmumcu Mahallesi’ndeki sıkıntılar, istekler, temenniler Radyo Beşiktaş’ta canlı olarak yayınlanan Beşiktaş Buluşmaları ‘Balmumcu Mahallesi sakinleri konuşuyor’ bölümü ile Beşiktaş kentlisine seslendi. Önümüzdeki haftalarda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, söz verdiği üzere yayına dahil olarak mahalle sakinlerinin sorularına yanıt verecek.
Geçen sayıda Balmumcu sakinlerinin görüş, öneri ve şikayetlerini yayınlamıştık. Bu sayıda Balmumcu sakinlerinin isteklerinin ikinci bölümünü yayınlıyoruz.
Hasan Değerli: Beşiktaş’ın aslında birşeye ihtiyacı yok Beşiktaş’ın huzura, sakinliğe ihtiyacı var. Beşiktaş’ta paralar doğru yerlere harcansın fakir fukara tesbit edilip Belediye Başkanı tarafından ilgilenilmesi lazım. Parkımızda da her türlü melanet var, fuhuşu eroinmanı serserisi içkicisi hanımlarımız kızlarımız çocuklarımız kız kardeşlerimiz özellikle de akşamları parka çıkıp oturamıyor. Çok şikayetçiyiz bu konuda da ve Sayın Başkan yetki alanındaysa lütfen acil bu işle ilgilensin. Polislerimiz ara sıra baskın yapıyorlar ama yetmiyor buna kalıcı bir çözüm lazım. Başkana da selam saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.
Mehmet: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan memnunuz ama bizim parkımızda sorunlar oluyor ayrıca parkta bir tuvaletin bulunması lazım. Bir çok parkta bu mevcut ve parka aileler rahat giremiyor özellikle de gece dolaşamıyorlar gündüzleri de oluyor ama gece çok kötü. Beşiktaş’a ve alt yapıda yollarda asfaltlamalarda sıkıntılar yaşıyoruz.
Mustafa Nehir: Beşiktaş Belediye Başkanı’nın kendisinden genel olarak memnunuz ama Balmumcu mahallesi olarak sıkıntılar var yolların durumu asfaltın çukurları park ve bahçelerde sıkıntılarımız var. Genelde memnunuz iyi bir Başkan iyi bir yönetim sergiliyor diyebiliriz.
Numan: Biz kendisinden memnunuz ama özellikle bu parkın bakıma onarıma güvenliğe ihtiyacı var. Daha yeşilliğe önem göstermesini istiyoruz, top sahası yok, sporla ilgili bişeyler yapılmasını istiyoruz. Biraz daha bu mahalleye de ilgi gösterilmesini istiyoruz.
Onurcan: Kendisinden memnunuz genel onlamda ama yollar çok bozuk parka bir çeşme lazım. Var olan çeşmeyi açınca çalışmıyor, su akmıyor, onarılmasını istiyoruz. Basket potaları var ama kale yok.Genel bakarsak İsmail Ünal’ın çalışmalarını beğeniyorum.
Savaş Ertürk: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın genel çalışmalarından memnunum ama yolların durumu özellikle de Balmumcu Mahallesi’ndeki yolların durumu çok kötü. Arabaların yağmurlu havalarda insanların üzerine bu çukurlar yüzünden çok su sıçrattıklarını görüyoruz.
Şenol: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan çok memnunuz başarılarının devamını diliyoruz fakat bu Balmumcu parkına yapabilirse bir umumi tuvalet istiyoruz.
Servet Gülfidan: Çok memnunum devamını bekliyorum hizmetlerin ama İsmail Ünal’dan mahallemize bir servis koymasını istiyorum, minibüs olsun istiyorum mahallemize çünkü alışverişe gidip gelmek çok eziyetli oluyor ve burada market olmadığı için çok zorlanıyoruz.
Sevgi: İsmail Bey çalışıyor gerçekten memnunuz ama Balmumcu mahallesi diğer mahallelere göre arka planda kalıyor etkinlik yok neden burası ayrı tutuluyor muhtarlığımızın arka tarafında olan park değerlendirilebilir mesela… Balmumcu’da kaynaşabilmek için bir ortam gerekiyor ben yaşam evi gibi istemiyorum, daha modern bir yerin olması hoş ve güzel olur. Zaten temizlik konusunda bir problemimiz yok genel olarak memnunuz. Asfaltlama gibi sorunlarımız var Dikimevi’nin önündeki yol çok kötü. Bestekar Şevki Bey Sokağı yani Enka’ların arkalarında bulunan sokakta çok hızlı geçişler oluyor oraya bir hız kesici kamera yada azami hız levhaları gibi şeyler konulabilir.
Vedat Öner: İsmail Ünal’dan Ortaköy karmaşasını kaldırmasını istiyorum sabah akşam saatlerinin dışında gündüzde trafik karmaşasını yaşıyoruz. Otobüsler cebe giremediği için yolcuyu yoldan alıyor, bunların kargaşanın giderilmesini istiyorum, Bir de Barbaros Bulvarı’ndaki trafik sorunlarımız çok…
Veysel Kargı: Genelde kendisinden memnunum ama düzenli bir gazete okuyucusu olarak bir yazı okudum ben Ortaköy’deki esnaf insanların durumuyla ilgili onların da kendilerinden başka bakmakla mesul oldukları kişiler var onlarında muhakkak mahdur etmeden mi böyle bi uygulama yapıldı pazar kapatıldı yoksa alternatifsiz mi kaldırıldı. Kendisinden bunun açıklamasını ve özeleştirisini vermesini istiyorum. Beşiktaş merkezde de Tansaş’ın olduğu yeri kaldırdı görüntü itibariyle güzel bir görüntü ortaya çıktı ama ordaki esnaflar dağıldılar. Beşıktaş’ı çok iyi bildiğim, yaşadığım için bunları çok iyi biliyorum ve görüyorum. Başkan sadece yanındaki danışmanlarının sözlerini değil vatandaşın da esnafın da sözlerini bire bir dinlerse, onlarla muhatap olursa, sorunları gözlemlerse daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca otopark sorunu var park sorunu var bir de çifte standart uygulanıyor neden uygulanıyorsa bilmiyorum mesela bir esnaf kapıya masa atmış çok rahat işini yapıyor, başka birine zabıta yada birileri sorun yaşatıyor. Bu tip konulara daha duyarlı olursa çok güzel olur. Beşiktaş Belediye Başkanımızı seviyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Bir 5 yıl daha isteriz. Genelde çalışmalarını beğeniyorum.

DOMUZ GRİBİNE DEZENFEKTELİ ÖNLEM

Beşiktaş Belediyesi, domuz gribi salgını için tüm önlemleri alıyor ve Beşiktaş kentlilerini hijyen konusunda son derece hassas olunduğunu ve kentilinin de buna gerekli özeni göstermesi konusunda uyarıda bulunuyor. Yetkililer şunları ifade ediyor:
“Son bir aydır yaşadığımız domuz gribi salgını nedeniyle tüm kamu kuruluşları üst seviyede önlemler almaya başladı. Beşiktaş Belediyesi olarak domuz gribini önleme çalışmalarına eğitim kurumlarımızdan başladık. Sınırlarımız içindeki tüm devlet ve özel okulları dezenfenkte etmek için hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi 444 44 55 numaralı telefonumuzdan alabilirsiniz.”

TİYATROYA DOYDUK!..

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 Kasım tarihine kadar izlenenen “Tiyatrolar Buluşması 2009” dopdolu programıyla sanatseverleri kendine bağladı. Açılış kokteyli Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılan organizasyon, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Bir çok tiyatro topluluğunu bir çatı altında toplayan organizasyonla, Beşiktaş kentlisi adeta tiyatroya doydu. Birbirinden farklı konulardaki oyunları seyretme imkanı yakalayan Beşiktaşlılar, bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, altıncısı düzenlenen tiyatrolar buluşmasıyla ilgili şunları söylemişti:
“Tiyatrolar Buluşması’nda sanatçılarımızı ağırladık. Beş yıllık süreçte; “Beşiktaş İstanbul’un kültür başkentidir.” dedik… Şimdi ‘Beşiktaş kültür ve sanat anlamında Türkiye’nin Başkentidir.’ diyoruz”
Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle, Türk tiyatrosunun önemli isimleri sanatseverlerle buluşmuş oldu. Tüm program şöyleydi: Kaygan Zemin- ESEK tarafından 15 Ekim tarihindesahnelendi. Bu da benim ailem adlı oyun, Tiyatro Kare’ce 16 Ekim’de oynandı. Van Gogh, Tiyatro Gerçek’in 17 Ekim’de sahnelediği oyundu. Sunay Akın 18 Ekim’de tek kişilik gösterisiyle Akatlar Kültür Merkezi’ndeydi. Diğer topluluklar ve oyunları ise şöyleydi: Oda tiyatrosu-Bir Ofis Gecesi Rüyası (20 Ekim), İstanbul Drama Topluluğu – Şerefine İnsanoğlu (21 Ekim), Duru Tiyatrosu – Aşk heryerde (22 Ekim), ESEK – Sen olmasaydın (23 Ekim), Asuman Dabak – Vanilyalı İlişkiler (24 Ekim), Nokta Tiyatrosu – Üvey Karım (25 Ekim), Tiyatro Kedi – Kibarlık Budalası (27 Ekim), Umut Kantoğlu – Sahnede Umut var (30 Ekim), Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu – Tuhaf İkili (31 Ekim), B.Evler Kültür Merkezi Özel Tiyatro – Alo orası Tımarhane mi? (1 Kasım), Evrensel Kabare – Hergelekon (3 Kasım), İstanbul Kraliyet Tiyatrosu – Denizaltında Altı tahamülfersa (4 Kasım), Semaver Kumpanya – Lourcine Sokağı Cinayetleri (7 Kasım), Alışık Tiyatrosu – 72. Koğuş (8 Kasım).

El Sanatları Sergisi büyük ilgi görüyor

Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Karma El Sanatları” sergisi sanatseverlerle buluştu. Adil Menemencioğlu’nun sergisinde dünyaca tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserleri yer aldı. Osmanlı döneminin ünlü hat ustalarından birisi olan Hattat Ömer Vasfi`nin eserlerinin görüldüğü sergide, günümüzün en iyi 10 hattatı arasında adı geçen Fuat Başar, Levent Karaduman, Yüksel Yaşar, Ömer Faruk Esratlı, Mustafa Düzgünman ve İranlı sanatçı Şiran’ın (Askar) eserleri de yer aldı.

FELÇLİLER DERNEĞİ TİYATRO GÖSTERİSİ

Beşiktaş Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin işbirliğiyle Mustafa Kemal Merkezi’nde derneğin tiyatro atölyesinin “Yoksa Engel Siz misiniz?” adlı oyunu sahnelendi. Dernek Başkanı Ramazan Baş’ın yazdığı oyun; her biri engellilerin başlarından geçen hikayeleri anlatan 6 skeçten oluşuyordu. Oyun bir çok yönüylü farklılıklarıyla dikkat çekti. Sahnelenen oyun, 4 m çapında bir sandalye tekerleğinin üzerinde gerçekleşti. Her bir bölümde engellilerin hayatından kesitlerin yer aldığı oyuna, ilgi oldukça yüksekti. Sahneye taşınan gerçek olayların kanıtlarını barkovizyonda tüm çıplaklığıyla sergileyen skeçler izleyicilere farklı bir tiyatro deneyimi yaşattı.
Kadroda şu isimler yer alıyordu: Gökay Akgör, Müslüm Alataş, Yaşar Aydın, Semra Çetinkaya, Mediha Gürgöze, Tahire Keske, Bahriye Kosova, Ali Köçekli, Yusuf Kurnaz, Gizem Morova, Asiye Özveri, Gamze Özyol, Yasemen Pedük, Milanka Roçikopula, Faruk Sağlam, Kerim Urun, Serpil Yılmaz, Cengiz Yılmaz.

Altan Erkekli’ye ödül verildi

Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Altan Erkekli’ye ödül geldi. 2009 yılı “Hasta Hakları Günü” etkinliği kapsamında Altan Erkekli de “Hasta ve Yakını” dalında (Serebral Palsili-Beyin Felçli Çocuklar Derneği) SERÇEV adına ödül aldı. Yetkililer ödül töreni ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde ve dünyada oldukça yeni gündeme gelen bir konu olan hastaların ve yakınlarının sağlık hizmeti alırken kullanmaları gereken hakları konusunda toplumda bir duyarlık yaratmaya çalışan Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği, bu konuda yıl boyunca yapmış oldukları olumlu çalışmaları, katkı ve hizmetleri olan kişi ve kurumlara plaket veriyor.”

İNME RİSKİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Beşiktaş Belediyesi, inme riski için ücretsiz sağlık taraması olanağı sunuyor. Sakatlığa yol açan hastalıklar sıralamasında inmeyi birinci sırada tutan uzmanlar, inmeyi şöyle tanımlıyor: “Beyin damarlarının tıkanmasına veya beyin kanamasına bağlı olarak ortaya çıkar. Bu hastalık dünyada kalp krizi ve kanserden sonra da üçüncü, ülkemizde ise kalp krizinden sonra ikinci ölüm nedenini oluşturur. İnme riski yaşla beraber artar; inme en sık görülen ve önlenebilir tek nörolojik hastalıktır.”
Beşiktaş Belediyesi ve Florence Nightingale Hastanesi ile birlikte bu yıl ikincisinin düzenlendiği ücretsiz program tüm herkese açık. Muayene randevuları 444 44 55 numaralı Beşiktaş İletişim Merkezi üzerinden alınıyor. “İnme Riski Taraması” kapsamında ücretsiz olarak çeşitli hizmetler veriliyor.

Sinemanın unutulmaz çiftleri

Türk sinemasının altın yıllarını simgeleyen Yeşilçam, Beşiktaş Belediyesi tarafından “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında düzenlenen bir dizi etkinlikle bugüne taşındı. Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Arşivlik Muhabbetler Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinin ilki, Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy Kültür Merkezi’nde sinemamızın ünlü ikilileri için gerçekleştirildi. Seyircileri sinemamızın tarihinde gezintiye çıkaran kolajlarda Zeki Alasya-Metin Akpınar’dan Vahi Öz-Mualla Sürer’e, Vasfi Rıza Zobu-Münir Özkul’dan Perran Kutman-Müjdat Gezen’e, Kemal Sunal-Halit Akçatepe’den Adile Naşit-Münir Özkul’a komedi filmlerimizin güldüren ikilileri âdeta resmigeçit yaptı. Gecenin bir diğer bölümünde ise; Belgin Doruk-Ayhan Işık’tan, Hülya Koçyiği-Ediz Hun’a, Türkan Şoray-Kadir İnanır’dan, Gülşen Bubikoğlu-Tarık Akan’a Yeşilçam’ın biribirlerine en çok yakıştırılan romantik çiftlerinin filmlerinden seçmeler izlendi. Etkinliği düzenleyen Faruk Şüyün gecede; Yılmaz Atadeniz, Temel Gürsu, Arda Uskan ve görüntüleri özel arşivinden hazırlayan Yahya Karadaş’la sinemamızın ünlü çiftleri üzerine sıcacık bir sohbet de gerçekleştirdi.

Beşiktaş digital medya platformu yayına girdi

Beşiktaş Medya Group’tan yine bir ilk… Kasım ayı başında açılan Beşiktaş Digital Medya Platformu sayesinde artık gazetenizi sanal ortamda sayfalarını çevirerek okuyabiliyor, aynı anda radyonuzu dinleyebiliyor ve canlı yayın görüntüleri izleyebiliyorsunuz. Daha ilk günden büyük ilgi gören platform dünyanın her yerinden tek adresle Beşiktaşlılar tarafından beğeni ile izleniyor..
KASIM AYI RADYO PROGRAMLARI
Bu ay içinde yine birbirinden önemli programlara imza atıyoruz. Kasım ayında Beşiktaş Buluşmalarında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal var. Kent ve Siyaset programında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin var. Ayrıca gençlerin katılacağı yepyeni bir siyaset programı da Kasım ayı içinde başlıyor. Spor programlarında ise spor yazarları Faik Gürses ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer Radyo Beşiktaş’ta olacak. Ayrıca spor ve seçim adlı bir program da yakın zamanda Radyo Beşiktaş’ta canlı yayınlanmaya başlayacak.
Öte yandan günde 6 saat canlı ve görüntülü yayınlarımız da devam ediyor. Cumartesi günleri ise program tekrarları var… Kaçırmayın…
www.besiktasgazetesi.com www.radyobesiktas.tv

SPOR HABERLERİ

Küfür etmek insanlık suçu

Spor kamuoyu küfre karşı birleşti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören’e statta küfür edilmesinin ardından başta Beşiktaşlılar olmak üzere tüm spor camiası adeta görüş birliğine vardı. Kötü giden sonuçlarda veya beğenilmeyen kararların ardından herkesin eleştirilmeye ve de protesto edilmeye hakkı olabileceğini belirten spor camiası küfrün ise hiç kimse tarafından edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Saygısızca davranışlar ve kötü sözlerin cezai şartları olduğunu belirten spor kamuoyu bunun tüm statlarda önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Demirören, statta yapılan küfürlerin hesabının mutlaka sorulacağını belirtirken grup liderlerine aynı hafta içinde Emniyet’e çağrılması ve ifadelerine başvurulması dikkat çekti.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

İstanbul Emniyeti bu konuda kararlı olduğunu ortaya koyarken bundan sonra statlarda yapılacak olan kötü tezahürat ve küfürlerin mutlaka cezalandırılacağını açıkladı. Öte yandan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören en büyük rakibi ve başkan adayı Murat Aksu da Yıldırım Demirören’i telefonla aradığını ve ortak hareket etme çağrısında bulundu. Küfrün önüne mutlaka geçilmesi gerektiğini ve bu tür kişilerin Beşiktaş camiasından ayıklanması için her türlü desteği vereceğini bildirdiği öğrenildi.

SPOR KAMUOYU KINADI

Diğer yandan da Kulüpler Birliği’nden kınama geldi. Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’nda Beşiktaş da konuşuldu. İstanbul’da yapılan toplantıda, Beşiktaşlı taraftarların Başkan Yıldırım Demirören’e yönelik tezahüratları görüşüldü. Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonunda Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Demirören’e yapılan tezahüratların kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:
“BJK İnönü Stadı’nda Sayın Yıldırım Demirören’e yönelik yapılan kötü tezahüratı kınıyoruz. Bunu kabul edemeyiz. Türk sporunun çok önemli camialarından Beşiktaş gibi bir kulübün başkanı Yıldırım Demirören’e bu tip kötü tezahüratları Kulüpler Birliği Vakfı ve tüm kulüp başkanları olarak kınamaktayız. Bu olayların statlarda herhangi bir kulüp taraftarları tarafından başkanlarına yönelik yaşatılmasına veya aktarılmasına karşıyız” dedi.

Seçim 24 Ocak’ta…

Şimdilik 2 aday var
Beşiktaş olağan seçim kongresi, ocak ayı sonunda yapılacak. Tüzük gereği 24 Ocak 2010’da gerçekleştirilecek seçimlerde çoğunluk sağlanamazsa, bu kez kongre çoğunluğa bakılmaksızın 31 Ocak’ta yapılacak. Aynı şekilde kongreden bir gün önce yine mali ve idari genel kurul toplanacak. Başkanlık için şu ana kadar kesinleşen iki aday var; Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demiren ve Murat Aksu.

‘EN FAZLA 2 DÖNEM’

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, seçim dönemine girildiği şu son zamanlarda başkanlık görüşleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. ‘Başkan seçilirsem görevde en fazla 2 dönem kalırım’ diyen Aksu, altı yıllık sürenin bir şeyleri yoluna koymak için yeterli olduğunu söylüyor. Beşiktaş’ta yönetsel yapının karmaşa içinde olduğunu söyleyen Murat Aksu, başkan olursa bundan sonra yönetimin stratejiyi belirleyeceğini dile getiriyor.
Aksu, son zamanların en çok konuşulan konularından olan tribün temizleme meselesine de şu şekilde yaklaşıyor:
“Beşiktaş’ın tribünleri değil sorun olan, tribünlerin içinde ayrık otu gibi olan rant çeteleridir temizlenmesi gereken. Bunları da ben Murat Aksu gibi temizleyeceğim. Bu işi yapmak için de inandırıcı, kararlı ve cesaretli olmak gerekir. Beşiktaş taraftarının sosyolojik yapısının dünyada eşi benzeri yoktur. Temizlenmesi gereken böyle muhteşem bir zenginliğin içindeki ayrık otlardır.”
Beşiktaş’taki zihniyet sorununa da Murat Aksu şöyle değiniyor: “Beşiktaş’ın zihniyet sorunu 2000’li yılların başından itibaren başladı. Bunun ana sebebi, Sayın Süleyman Seba döneminde Türk futbolunun ekonomik boyutu bu kadar büyük değildi. Süleyman abi, zaten kıt olan kaynakları çok verimli ve doğru kullandı. Kulübü bir arpalık ve rant kapısı olarak görenleri kulüpten içeri sokmadı. Ancak 2000’den sonra futbol ekonomisinin büyümesiyle Beşiktaş’ın gelirleri de arttı. Süleyman Abi’den sonra bu büyük ekonomik kaynakları rant kapısı olarak gören zümre tüm başkanların ve başkan adaylarının etrafını sardı. Kendilerini, iktidara taşıma aracı olarak gösterdiler. Sonra da iktidarın çevresinde bir çıkar çemberi oluşturdu. Bu kısır döngüden beslenen sistem semirdikçe semirdi.
Aksu, korumalarla maça gidip gitmediği sorusuna ise, çok net bir yanıt veriyor ve bunun doğru olmadığını söylüyor. Korumaya ihtiyacım yok diyenAksu, babasının görevlerinden dolayı terör tehditinden devletin tahsis ettiği bir polis memuru arkadaşı olduğunu söylüyor. Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadığının altını çizen Murat Aksu, Beşiktaşlılık duruşu konusunda da Beşiktaşlılığın haksızlığa karşı dik durabilmek olduğunu ve tribünlerde Beşiktaşlıların bu duyarlılığı iyi sergilediğini söylüyor ve sosyal anlamda çok önemli işlevleri olduğunu düşündüğünü dile getiriyor.

Denizli yine çok iddialı konuştu:
“İLK YARIYI LİDER KAPATIRIZ”

Mustafa Denizli, ilk yarının sonunu öngördü ve Beşiktaşlılara umut verdi. 2008-2009 sezonunu çifte kupayla kapatan ve söyledikleri bir bir gerçekleşen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu kez de ilk yarıyı lider kapatabileceklerini ifade etti.
Denizli, gelecek ile ilgili ilk kez konuşmuyordu, kahin değil, tecrübelerim konuşuyor diyen Denizli, geçen sezon da rakiplerinden puan olarak uzak ara geride iken, 26. haftaya işaret edip, “O hafta sonunda çok şey değişmiş olacak” demişti. Dediği oldu ve aradaki puan farkı kapanarak, Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline gelmişti. Ardından da, “Liderlik için daha 2-3 hafta var” diyerek Fenerbahçe maçını hedef göstermişti. Ancak İnönü’deki beklenmedik yenilgi, bu beklentiyi bir hafta ertelemişti. Ankaraspor’u yenen Beşiktaş, Sivas’ın yenilmesiyle zirveye konmuş ve şampiyonluğa koşmuştu. Beşiktaş, 3’er puanla geçilen Ankaraspor ve Ankaragücü lig maçlarının arasında İzmir’de Fenerbahçe’yi de alt ederek, Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü.
Denizli, ligden düşürülen Ankaraspor dahil, son 6 haftada 6 galibiyet alınması üzerine yeni bir tahminde bulundu ve şunları söyledi: “Kazanmaya devam edersek devreyi lider olarak tamamlayabiliriz. Ancak bizim asıl amacımız bu şekilde devam edip sezon sonu ipi göğüslemek. Bunu da başaracağız. Hep söylediğimi bir kez daha tekrar edeyim, Beşiktaş geçen sezonunu çifte kupasını kazandı. Bunlar hâlâ elimizde. Ve bu unvanları bırakmaya da hiç niyetimiz yok.” Didem TUTAL

İçlerini döktüler!

Başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte aday olacağını söyleyen kişilerin inandırıcı olmadığını söyleyen spor otoriteleri bu kişilerin yönetimlerde yer almak için kulis yaptıklarını vurguluyorlar. “Aday olmak isteyen başkanlığa soyunan kişi Yıldırım Demirören ve Murat Aksu gibi çıkar açıklamasını yapar. Onunla bununla görüşüyorum diye gazeteye demeç vermez” diyen Beşiktaş camiasının ileri gelenleri, çok adayın kaos yaratacağına ve ciddiyetten uzak bir durumun oluşacağına dikkat çekiyor.
Öte yandan; son maçlarda ardı ardına alınan puanlar camianın yüzünü güldürdü. Beşiktaş’ın iyi futbol oynamadığı ancak puan almasının sevindirici olduğunu söyleyen taraftar ise Beşiktaş Gazetesi’ne gönderdiği mesajlarda daha çok Fener derbisi üzerinde durdu. İşte taraftarın görüşlerinden bazıları..
REKLAM YAPIYORLAR: Başkanlık seçimlerinde hep bildik isimler ön plana çıkar. Kendi reklamlarını yapar. Camia artık bu kişileri tanıdı. Ciddiye almıyor. Adil Korkut.
HERKES OY KULLANSIN: Murat Aksu iyi bir iş yapmıştır. Adaylığını tam zamanında açıklamış ve kongre üyelerinin aidatlarını yatırmalarını sağlamıştır. Kongrelerin en az 10 bin kişi ile yapılması gerekir. Demokratik ortam budur. Sebati Değirmenci.
SONUÇLAR ÖNEMLİ: Demirören’in tekrar kazanacağına inanıyorum. Ancak futbol takımının alacağı sonuçlar bu seçimi etkileyebilir. Ne yazık ki bizde durum bu… İyi bir hava yakalandı. Denizli ve futbolcuların performansı önemli. Ayhan/Çarşı.
HEP AYNI İSİMLER: Celal Kolot ve Sinan Vardar isimlerini her seçimde duyar olduk. Mutlaka bir şeyler söylüyorlar. Yönetimdeyken de ayrıldıktan sonrada gördük. Her seçimde yönetime girmelerimi gerekiyor. Nedim/Siyah-Beyaz.
GÜÇ GÖSTERİSİ OLMASIN: Mansimov ismi tartışılır. Dünyanın en zenginlerinden ve Beşiktaşlı olduğunu biliyoruz. Medyada da sık sık haber oluyor son zamanlarda… Sade spor değil, başka haberlerde var. Demirören’in yönetimine girecekmiş. Güç gösterisine dönüşmez ilerde bu işler umarım. Yoksa Beşiktaş büyük zarar görür. Hatice/Ortaköyden.
SAYGINLIK ARIYORUM: Tuncay Özilhan gibi saygın bir ismin başkan olmasını çok arzu ediyorum. Beşiktaşlı duruşu lafla olmaz. Kararlı, saygın ve ciddiyetle olur. Geçen maçta neydi o küfürler… Protokol tribündeki görüntüleri de gazetelerde gördüm utandım. Beşiktaş’ın önde gelenleri ne haldeydi. Kalkavan olay olurdu demiş. Doğru, ama yıllar sonra neden ilk defa ön sıralarda idi sormak lazım… Kadir. Ketenci.
NABIZ YOKLUYORLAR: Aralık ayında daha çok isim duyarız. Metin Keçeli, Seba’nın zamanında yönetici imiş. Her kes aday olabilir hakkıdır ama Keçeli’nin bu ortamda olacağını zannetmem. Süleyman abi’de kendisine bunu söyleyecektir. Köyiçinden Yılmaz.
DERBİ MAÇA KİLİTLENİN: Seçimleri bırakın, futbola bakın. Önümüzde derbi var. Bu maçı mutlaka almalıyız. Alırsak şampiyon biziz. Metin/BJK 1903
SORGULAMA YAKIŞMADI!: Fener maçında stadı gelin gibi süsleyelim. Beşiktaş taraftarı nasıl olur göstermek lazım. Hafta içi emniyet sorgulamaları iyi olmadı. Tuncay
TEMİZLİK ŞART: Taraftar içinde menfaatçi olan var. bunları kendimiz ortaya çıkarmalıyız. Bazılarının nasıl yaşadığını iyi biliyoruz. Köşeyi dönen var beyler… Bunları kim yarattı, kim temizleyecek?..Emniyetin işi mi bu… Eser Altuncu..
SUÇLU KİM?: Taraftarla uğraşan yanar. Yönetim kendine baksın. Onlar hata yapacak biz suçlu olacağız. Bu seçimde bu yönetim gider, yenisi gelir. Mustafa Hoca’yı da istemiyoruz. Yönetimin içinde zayıf halkalar var. Serap.
FORMANIN HAKKINI VERİN: Futbolcular ne yapıyor. Dünyanın parasını alıyorlar. Formanın hakkını veremiyorlar. Fener maçı bizim için dönüm maçı. Kaybedersek toparlanmak zor. Aslan.
İSTİKRARSIZ FUTBOL: Hoca yine kehanetlere başlamış, motivasyon iyi de güzel futbolda gerekli liderlik için. Takımın istikrarsız olduğunu görmüyorlar mı? Kötü oynuyorlar. Allah’tan maçı kazanıyoruz. Ama böyle zor. Avrupa arenasında gördük!.. Fener maçına dikkat!… İbrahim D.

İlker Ateş’i uğurladık…

Hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve hastalığa yenik düşen spor yazarı İlker Ateş, hayata gözlerini yumdu. İlker Ateş’in cenazesi, İstanbul Levent Camisi’nde kılınan namazın ardından Gölcük ilçesi Değirmendere Mahallesi’ndeki
mezarlığa getirildi. Ateş’in cenazesi, vasiyeti üzerine 2007 yılında ölen eşi Perihan Ateş’in kabrinin yanındaki mezara defnedildi. Cenaze törenine eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Futbol Federasyonu’nun eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ, Beşiktaş Kulübü’nün eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, eski futbolcular, spor yazarları, spor camiasının önde gelen isimleri veailesi katıldı.
1945 yılında Ayancık’da dünyaya gelen İlker Ateş, çeşitli gazetelerde muhabirlik, istihbarat şefliği, müdür yardımcılığı ve sorumlu müdür görevlerinde bulundu. TSYD yarışmalarında haber, fıkra, maç yazısı ve röportaj dallarında 4 kez birincilik ödülü alan Ateş, TSYD İstanbul Şubesi’nde genel sekreter, genel merkez yönetim kurulunda da genel kaptan olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Ateş, “’Top Ağlarda” ve “1903-1992 Beşiktaş” kitaplarını yazdı.