Spor-Denizli şaştı

bjkdenizliFenerbahçe galibiyeti sonrası, “İlk yarıyı lider bitiririz” diyen Mustafa Denizli’den itiraf: Ne yazık ki, hesap uymadı. Düşündüğümüzden 5 puan daha fazla kaybettik.
Beşiktaş, Fenerbahçe maçına hazırlanırken, “İlk yarı biterken istediğimiz yerde olacağız” diyen Mustafa Denizli, 3-0 kazanılan derbi sonrası, bir adım ileri gitmiş, “İlk yarıyı lider bitireceğiz” demişti. Ancak o sözlerden sonra 4 maça çıkan Kartal, 1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgiyle 7 puan kaybedip, ilk yarıyı ancak 5. bitirebildi. Bursa maçı sonrası, “Evet, hesabımız uymadı. Tahminimizden 5 puan az aldık” itirafında bulunan tecrübeli hoca, “Bunlar futbolun içinde olan şeyler” dedikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı:
‘Bugün üzerimizde kırılganlık vardı’
“Bugün öncelikle beklemediğimiz bir havayla karşılaştık. Maçın başlamasına 10-15 dakika kala şiddetli yağmur başladı. Bu da ilk yarıda tüm oyunumuzu etkiledi. Havanın böyle olacağını bilsem, değişik bir kadro çıkarırdım. Bir zorunlu, bir doğal değişiklikle ki hakkımızı kullandık. Rüştü devre arasına kadar dayanabilse, farklı değişiklikler yapabilirdik. Bugün üzerimizde bir kırılganlık vardı. Ferrari çıktıktan sonra hava toplarında Sivok ve Toraman’a kaldık. Ömer, Turgay ve Zapo bize hava toplarında büyük sıkıntı yarattı. Bu arada rakibe fazla pozisyon verdiğimizi söylemeliyim.” Denizli daha sonra hakemlere yüklendi: “Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki, sussan camia veya takım, ‘Hoca bu takımın hakkını korumayacak mı?’ diye düşünüyor. Aynı futbolcu 3 kez elle oynadı. Çıkan bir kart. Devre arasında hakeme, ‘Kurallarda ilk yarıda 2. sarıyı göstermek yok mu?’ diye sorunca, ‘Hocam, biz seni bu konularda terbiyeli biliyoruz’ yanıtını aldım. Ne yani, bunu sormayacak mıyım? Oyun kurallarının gerekiğinin yapılmasını istiyoruz. Kartlarını kullanmayınca, oyuncularımın sinir katsayısı arttı. Nitekim Ernst, sinirlendiğinden dolayı sarı kart gördü. Hakemlerden adil yönetim bekliyoruz.”