Spor-Hesaplar tutmadı

bursabjkGöleti andıran sahada Bursa, Ozan’la öne geçti. Nobre, skora dengelerken, Bobo penaltıdan tabelayı değiştirdi. Ancak öldürücü vuruşlar, Ivan Ergiç ve Denizli’nin gönderdiği Zapo’dan geldi.
Ağır zemine rağmen sağ kanattan müthiş bir depar atan genç futbolcu çizgiye inip nefis bir kesme yaptı. Ozan İpek kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1. 36’da Rüştü’yle karşı karşıya kalan Sercan, tam golü yapacakken karaya vuran balık gibi atlayıp kendini yere bıraktı. Henüz pozisyona giremeyen ev sahibi ise, 45’teki frikiği Nihat’la dışarı gönderdi.

ZAPO HESAPTA YOKTU

Denizli, 2. yarıya Nobre’yle, Bursa ise pozisyonla başladı. 46’da Sercan, Sivok-Ferrari duvarını süngere çevirdi ancak jeneriklere geçecek bir golü kaçırdı. Gök yüzü sustu, ağlar şenlendi. 56’da Ivankov’un ıskası Nobre’nin 6 ay sonra golle buluşmasına sebebiyet verdi. 8 dakika sonra Zapotocny’nin yaptığı penaltıda Bobo, üstünlük sayısını kaydetti: 2-1. Teslim olmayan Timsah göletten kafasını çıkardı. Önce Ivan Ergiç tabelayı eşitledi ardından Denizli’nin kapıya koyduğu Beşiktaşlı Zapo kafayla, eski taraftarını büyük bir hüzne boğdu: 2-3.

SİZİ TERBİYELİ BİLİYORDUK HOCAM

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçın ardından olumsuz hava koşullarından ve hakemden dert yandı. Yağmurun kısa sürede şiddetlendiğini belirten Denizli, ‘Böyle olacağını bilseydim, ona göre sahaya daha farklı bir kadro çıkarabilirdim’ dedi. Hayatı boyunca hakem konusunda mazeret üretmediğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, ‘Ancak öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki, sussan ‘Camianın haklarını savunmuyor’ diyorlar. İlk yarıda bir değil, iki değil, üç tane aynı futbolcunun topu elle oynaması var. Burada sarı kart gösterilmesi gerekiyor. Ben de devre arasında Özkalfa’ya ‘Kurallarda bu ellere sarı kart yok mu?’ diye sordum. Bana, ‘Sizi çok terbiyeli biliyorduk hocam’ diye karşılık verdi. Yanlış kararlar ve çıkarılmayan kartlar futbolcularımın sinirlenme katsayısını artırdı. Bu tip şeylerin arkasına sığınmıyoruz. Ama takımımızın haklarını aramak bizim en doğal hakkımız. Hakem ne benim futbolcularımın, ne de rakibin kural ihlallerini görmemezlikten gelmemeli’ ifadelerini kullandı. ‘Evet hesaplarım tutmadı’ sözleriyle itirafta bulunan Denizli, ‘Puan olarak umduğumuzun çok gerisinde değiliz. Ancak iyi bir seriden sonra 7 puan kaybettik. Kayıplarımız telafi edilebilir. Neticede geçen sezona benzer bir yarış olacak. Bu yarıyı 37 puanla kapatmak istiyorduk ama olmadı’ şeklinde konuştu.