SAYI 204

BJK1KOCA BİR “AFERİN” SANA BEŞİKTAŞ 

stanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ilçe ve okul okul Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) sonuçlarını çıkardı. Buna göre en başarılı ilçe Beşiktaş, en başarısızı ise Arnavutköy oldu.
Okul olarak ise Bahçeşehir Bilfen Koleji 475 puan ortalama ile en başarılı okul olarak öne çıktı. Onu 469 puan ile Özel Moda Fen İlköğretim Okulu ve 459 puan ortalaması ile Özel Ataşehir Bilfen izledi. İstatistiklere bakıldığında başarılı okullar arasında, Beşiktaş’ta Özel Mef İlköğretim Okulu, Özel Şişli Terakki, Özel BJK İlköğretimokulu yer alıyor.
Etiler’in adını kötüye çıkarttılar!
Etiler’de bir villada kumar oynatıldığı iddiası üzerine Beşiktaş’ta emniyet güçlerince bir gece yarısı operasyonu daha düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, ünlü isimler de vardı. Aralarında ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, şarkıcılar Mustafa Topaloğlu ve Gökhan Güney’in de bulunduğu toplam 27 kişi düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Emniyete götürülen isimler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasının ardından ünlü isimlerle birlikte toplam 27 kişi serbest bırakıldı.
Tasmasız dolaştırdı vahşet yaşandı…
Manken Songül Yıldırım’ın köpeği parçalanarak öldürüldü. Etiler’de oturan manken Songül Yıldırım, ‘Pekinese’ cinsi ‘Rubi’ adlı köpeğinin, komşusu Mustafa Çimen’in zincirsiz olan Rottweiler cinsi köpeği tarafından parçalanarak öldürüldüğünü iddia etti. Komşusu Mustafa Çimen hakkında şikayetçi olduğunu belirten Yıldırım, bu tür olayların bir daha olmaması için olayın sonuna kadar takipçisi olacağını belirterek, “Türk adaletine güveniyorum” dedi.
Olayla ilgili yetkili makamlar gerekli işlemlere başladı. Yaşal mücadeleyi sürdüreceğini bildiren Yıldırım, “Olayı unutmam mümkün değil. Hem köpeğim öldürüldü, hem de ben hayatım boyunca unutamayacağım bir gün yaşadım” dedi.
Vatandaşlar sahilde erkek cesedi buldu
Beşiktaş sahilinde bir erkek cesedi bulundu. Dolmabahçe açıklarında deniz kıyısına gelenler gördükleri karşısında şoke oldu. Sahil Güvenlikçe kıyıya çıkarılan ve 30 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu tahmin edilen ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Önce ağaca, sonra kamyona çarptı…
Ülkü Koçak’ın kullandığı 34 BL 0862 plakalı çöp kamyonu, Çırağan Sarayı önünde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle, ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle çöp kamyonunun arkasında ayakta duran iki kişi savrularak yaralandı.
Temizlik anlaşmazlığı tatlıya bağlandı!..
Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı taşeron ASTEM firmasında çalışan yaklaşık 300 temizlik işçisi, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek şantiye önünde eylem yaptı, çöp araçlarının çıkışını engelledi.Temizlik işçileri, taşeron şirketin belediyeden almasına rağmen işçilerin aylıklarından kesinti yaptığını da iddia ettiler. İşçiler, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Sarı ile ödemeler konusunda kısa süre içinde alacaklarını tahsil edileceğinin sözünü aldıktan sonra işlerinin başına döndüler.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA TAM DESTEK!..
Beşiktaş sınırları içerisinde kalan okullar, her yıl olduğu gibi bu yıl da destek görmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin öncelikleri kapsamında yer alan Beşiktaş sınırları içerisindeki okulların desteklenmesi projesi bu yıl da sürecek. Beşiktaş Belediyesi destekleme projesi kapsamında geçen 5 yıllık dönemde ilçedeki tüm ilköğretim okulu ve liselerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı öncelikleri arasına almış ve programlayarak çalışmalarını yürütmüştü. Konuyla ilgili olarak yetkililer, yıllık boya-badana, temizliğinin ve bakımının sürekli takip edilerek aksamadan yapıldığını belirtiyor ve sözlerine devam ediyorlar:
“Periyodik temizliğin yanı sıra dış cephe yalıtım, laboratuar, yuva binası ve spor sahası yapımı, Atatürk büstü yenilemesi gibi farklı alanlardaki desteklerle çocuklarımızın daha çağdaş koşullarda eğitim görmelerini hedefledik”
Bu yıl da okul yöneticileriyle görüşmeler sağlanacağını söyleyen Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, eksiklikleri tespit ederek gidereceklerinin altını çiziyor. Bu konuda belediye ekibi, önlerindeki beş yıllık dönemde yapılacak destek programını yine yıllık bir programa bağlamak istediklerini söylüyor ve her yıl okulların ihtiyaçı olan temel eksikliklerin tespiti için gerekli çalışmaların da başladığını belirtiyorlar.
Beşiktaş Belediyesi’nden “Türk Şiiri Anısı’na Gece”
Ustalara Saygı etkinlikleri Beşiktaş Belediyesi şemsiyesi altında tüm hızıyla devam ediyor. “Türk Şiirinde Üç Garip Melih Cevdet, Oktay Rifat, Orhan Veli” konseptiyle karşımıza çıkan konuklar, üç ustanın sevilen dizelerini Beşiktaşlı sanatseverler ile paylaştı.
“Ustalara Saygı” toplantıları çerçevesinde, yaz dönemine özel olarak “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” geceleri de gerçekleştiriyor. Beşiktaş Belediyesi’nin “Park Buluşmaları” etkinlik dizisi kapsamında takip edilen “Şiirimizi Yaratanlara Saygı” toplantılarının ilki geçtiğimiz haftalar içinde sanatseverler ile buluştu. 1941’de yayınladıkları “Garip” adlı ortak kitapla adeta Türk şiirinin yönünü değiştiren Melih Cevdet Anday, Oktay Rifat ve Orhan Veli Kanık için hazırlanan gece, üç ustanın en sevilen dizeleriyle adeta bir şiir maratonuna dönüştü.
“Türk Şiirinde Üç Garip: Melih Cevdet, Oktay Rifat, Orhan Veli” dinletisinde tiyatro sanatçıları Berkay Ateş, Can Yılmaz ve Emre Çakman, şairlerin kimliklerine büründü ve görsel bir şölen oluşturdu. Tiyatro sanatçıları sanatseverleri teatral bir “Garip Akımı” yolculuğuna çıkarttı ve sanatseverleri adeta büyüledi. Şairlerin hayat öyküleri, Garip Akımı hakkında söylenenler, Oktay Rıfat’ın bir mektubu ve Orhan Veli’nin ardından sokaktaki adamın görüşleri gibi bir çok anektodlar, Neslihan Arslan’ın seslendirmesiyle de geceyi zenginleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi’nden ÖSS öncesi büyük katkı

Gençlerin korkulu rüyası haline gelen ÖSS sınavı sonrası tercih stresi Beşiktaş’ta atıldı. Beşiktaş Belediyesi’nce Beşiktaş Meydanı’na kurulan ÖSS Tercih Çadırı binlerce öğrenciyi ağırladı.
Üniversiteye girmek için ÖSS sınavının ardından bir başka zorlu süreç olan tercih yapma da Beşiktaş Belediyesi öğrencilere kucak açtı. Belediye, üniversite adaylarına bu süreçte ÖSS Tercih Çadırı ile destek verdi. Has Fırın Caddesi, Köyiçi Meydanı’nda kurulan çadırda rehber öğretmenler öğrencilere tercihlerinde yardımcı oldu. ÖSS Tercih Çadırı sabah saatlerinde günün sıcağına rağmen öğrencileri bekliyordu. Çadıra gelen öğrenciler açık Beşiktaş Belediyesi’nin bu yöndeki hizmetinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Akşam saatine kadar aralıksız açık kalan çadıra yaklaşık 10 gün boyunca binlerce öğrenci akın etti ve öğrenciler merak ettiği soruların yanıtlarını rehber öğretmenlerle birlikte aradı. Öğrencilere, Dilko ve Fen Bilimleri dersanelerinin rehber öğretmenleri destek verdi.
Beşiktaş Belediyesi “Park Buluşmaları”
Sinema gösterimleri dolu dizgin devam ediyor. Beşiktaşlıları adeta kendine bağlayan açık hava kültür sanat etkinliği, Beşiktaş Belediyesi Park Buluşması organizasyonu kapsamında tüm hızıyla sürüyor. Yaz akşamlarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri haline gelen sinema gösterimleri Arnavutköy Halk Pazarı, Abbasağa Parkı, Aykut Barka Parkı, Etiler Belediye Sitesi, Abbasağa Parkı, Birlik Parkı, Karanfilköy Anafartalar İlköğretim Okulu, Ambarlıdere Parkı, Mehmet Emin Ergün İlköğretim Okulu, Etiler Muhtarlık Parkı’nda perdeye yansıdı. Gösterime giren sinemalar arasında şu isimler bulunuyor: Osmanlı Cumhuriyeti, Güneşin oğlu, Deli deli olma, Kızkardeşim, Çılgın Dostlar Tatilde2, Devrim Arabaları, Kirpi, Güneşi gördüm, Destere.
Osmanlı Cumhuriyeti filmi konusu şöyle “Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanmasıyla başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.”
Güneşin oğlu filminin konusu: “Bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil, sonunda bu mucizeyi yaşar ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir. Fakat yaşadığı mucize, düşündüğünün aksine Fikri Bey’in hayatını alt üst eder.”
Deli deli olma filminin konusu: “93 Harbi sonrasında Çar’ın Rusya’da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars’a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka’nın (Tarık Akan) ailesi de vardır. Filmde Mişka 70’li yaşlardadır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra, işini yapamamış ve maddi sıkıntıya düşmüştür. Köyün huysuz ihtiyarı Popuç (Şerif Sezer), Mişka’dan nefret eder ve köyde yaşamasını istemez.”
Kızkardeşim filminin konusu: “Filmde, babalarının yeni karısı onları istemediği için dedeleri Hasan’ın yanında kalan dokuz yaşındaki Ali ile kız kardeşi Ayşe’nin öyküsü anlatılıyor.”
Çılgın dostlar tatilde 2 filminin konusu şöyle: “Animation’ın ilk uzun metrajlı animasyon aksiyon-macera komedisi olarak biliniyor.”
Devrim Arabaları filminin konusu: “Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır.”
Kirpi filminin konusu: “Kirpi”, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin giderek çığırından çıkarak ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını oldukça komik bir dille anlatıyor.”
Güneşi gördüm filminin konusu şöyle: “Zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak zorunda kalan Altun aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar”
Destere filminin konusu: “’H’leri söyleyemediği için adları ‘H’ ile başlayan (Hamza, Hamdi gibi) insanları işkenceden geçirerek öldüren Trakyalı bir seri katilin maceraları anlatılıyor.”

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NE ARNAVUTKÖY’DEN MESAJ

Arnavutköy sakinleri ile Beşiktaş Belediyesi adına konuştuk. Geçen sayıda ilk bölümünü verdiğimiz araştırmanın, bu sayıda ikinci ve son bölümünü bulacaksınız.
Ayten: İsmail Ünal’dan memnunuz tabi ki Arnavutköy’ün bir sürü problemi var. Otoparktan tarihi eserlerin korunmasından sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntılar var ve en çok yağmur yağdığında kaldırım taşları yerinden oynuyor, yürüyen vatandaşların yüzüne sıçrıyor. Kendisinden memnunuz, başarılar diliyorum ve üçüncü köprü burada olmaması çok iyi oldu burası şarkılara konu olmuş deniz kenarıgüzel bir yer. Böyle kalması lazım.
Cabbar Durgut: İsmail Ünal’dan memnunuz hizmetlerinden memnunuz ama yollarımızda arızalar çıktı. Onları da yapacaklarını duydum. Başkandan memnunum. Üçüncü köprünün buraya yapılmamasına da ayrıca çok memnun olduk.
Canan Gedizli: Arnavutköylü olarak ara sokaklardan şikayetçiyim hepsi otopark olarak
kullanılıyor ana arterlere inen bütün yollar kapalı bunu bir önlem alınmasını özellikle rica ediyorum. Bir de dar sokaklar çok tehlike arzediyor acıl durumlarda yangın gibi durumlarda nasıl girilecek? Kaldırımlar araba ve dükkanların sepetleri malzemeleri dolu… Üçüncü köprünün burada olmaması güzel ama inşaallah isabetli bir çözüm seçilmiştir, başka yerlerinde bozulmasını istemeyiz.
Cevat Bozan: İsmail Ünal son derece iyi. Başkanımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Ben de CHP’liyim. Bizim kaldırımlarımız çok sakat kaldırımların ortasına direk dikmişler, ışıklandırmaları öyle bi yapmışlar ki, dalgın olan ya dabir çok insan çarpar ve yaralanır diye düşünüyorum. Bir de üçüncü köprünün burayı yapılmaması iyi oldu, biz de karşıydık zaten.
Davut Güngör: Öncelikle bir daha seçildiğinden dolayı tebrik ediyorum. Çok takdir ettiğim bir Başkan… Öncelikle kaldırımları ve yollarımızı düzgün hale getirmelerini istiyoruz yoksa kendisinden memnunuz.
Emre Yazıcı: Arnavutköy için yaptığı bazı çalışmalar var ama her şey yarım kaldı. Kaldırım çalışmasına başlanmıştı ama kaldırımlar çok kötü durumda… Çok yerde yarım kaldı bir de ben Beşiktaş’ın bütününü dolaşan bir insanım. Beşiktaş’ta araba park edecek bir yer yok. Şu anda otopark olmamasının yanı sıra kaldırımlarada demirler koydular, burada da aynı sorun var. Ben evimin önüne park edemeyecek miyim?
Esma: Sokaklarımızın genişletilmesini istiyorum, bir yangın anında daha rahat girilebilmeli… Üçüncü köprü için de buraya yapılmaması iyi oldu. Bu milletin çabaları da boşa gitmemiş oldu. Sarıyer açısındanda ne derece iyi olur ne derece kötü olur bilmiyorum.
Fatma Büyük: Trafik sorunu otopark sorunu çok fazla. Kaldırımlar çok dar, araçlar yollara park ediyor, yaya geçidi diye bir şey yok artık… Bir de başı boş hayvanlar çok… Bildiri falan yaptırdık bekliyoruz sonucunu sabahları özellikle bu yüzden yürüyemiyoruz. Üçüncü köprünün olmaması çok iyi oldu, olmamalıydı zaten…
İhsan Taştan: Biz İsmail Ünal’dan memnunuz öncelikle kendisini kutlarız. Yaptığı hizmetler güzel ama bir de bu yaptığı hizmetleri kontrol ederse memnun kalırız. Bir de otopark ve trafik sorunumuz var. Her yere arabalar çekiliyor diğer hizmetlerini de takip ediyorum, genel olarak memnunuz.
İsmail: İsmail Ünal’dan memnunuz, yapılacak olan yapılıyor zaten. Yollar yapıldı. Üçüncü köprünün yapılmayacağı için memnunuz yapılsaydı zaten Arnavutköy biterdi. Burada yapılacağı yer, caddeye diyorlardı, olası bir köprünün ayağı olduğu gibi Arnavutköy’ün o tarafını alıp götürürdü. Burada koruma altına alınması gereken tarihi evler de var, köprü iyi olmazdı.
Ümit Arslan: Yollarımız yarım kaldı, sokaklarımızın bir kısmı güzel oldu, bir kısmı yarım kaldı. Yağmur yağdığında çamur içinde kalıyor. Şikayetimiz bu… İsmail Başkan’ın bir sözü var zaten ama sorun varmış değişiklikler varmış o da düzeltilecekmiş, bekleniyormuş. Arnavutköy’de başka sokalarımızda trafik, otopark sıkıntısı var. Akşamları da adeta istila oluyor. Sokaklara adım atılmıyor. Hem yaz dönemi hem de gece mekanları da olduğu için yollarımız çok kötü durumda. Bir de olta balıkçılığı sorunumuz var. Sahillerde gezemiyoruz. Temizliğinden memnunuz. Periyodik olarak temizleniyor. Üçüncü köprünün burada olmaması güzel güzergahtan memnunuz ama yeni yapılacak yerde de sorun getirecekse o da ayrı bir sorun… Biz kurtuluyoruz başkaları mağdur olacak… Başka bir çözüm üretilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Veli Ergün: Arnavutköy’ün otopark sorunu var. Sokakların dar olması bir ambulansın hastasını rahatlıkla alamaması sıkıntı. Burada bir itfaiye problemi var. Beşiktaş Belediyesi’ne yıllardır taleb ediliyor ama henüz bir sonuç yok. Ayrıca özellikle yaz sezonunda restorant ve barların arabaları da park etmesiyle trafik ve otopark sorunu daha da artıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sağ olsun gelip esnafı tek tek dolaşıyor geldiği zaman gidip toplantılarına katılıyorum. Arnavutköy için elinden geleni yapıyor. Bu arada üçüncü köprünün buraya yapılmamasına da sevindik.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NİN ORGANİZASYONLARI…

Beşiktaş Belediyesi’nin Park Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen kültür sanat organizasyonlara yaza damgasını vurdu. Şu an tanına ismiyle Yüksek Sadakat grubu, Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Abbasağa Parkı’nda gerçekleştirilen konser, oldukça renkli geçti. Yüksek Sadakat 1997 yılında Hürriyet gazetesi müzik yazarı ve Blue Jean dergisi Yayın Yönetmeni Kutlu Özmakinacı tarafından ‘Filinta’ adıyla kuruldu. Çok sayıda eleman değişikliği yaşayan grup, Eylül 2004’te Cemil Demirbakan (vokal), Sefa Deniz Alemdar (davul), Uğur Onatkut (klavye) Serkan Özgen (gitar) ve Kutlu Özmakinacı’dan (bas) oluşan kadrosu bugün, davulda Alpay Şalt, Vokalde Kenan Vural değişimiyle bugünkü haline kavuştu.
Bu uzun yolculuğun değişik zamanlarında gruba katılan elemanlar, aynı yıl müzikle olan ilişkilerini daha iyi yansıttığını düşündükleri Yüksek Sadakat ismini kendilerine vererek gösterdiklerini vurguluyor. Beşiktaşlılarla buluştuklarından dolayı çok neşeli olduklarını söyleyen grup üyeleri konserlerinde sevilen parçalarını seslendirdi. Grup üyeleri, konserde hayranlarıyla diyalog kurmaktan da çekinmedi. “Yüksek Sadakat, rock müziğin dünyada hızla tek tipleştiği ve pek çok grubun türler etrafında kümelendiği bir resmin içinde bütün trendlerin ve ön yargıların uzağında, sadece tutkularının ve duygularının peşinde koşmaya çalışıyor…” diye kendilerini tanımlayan grup, geceye damgasını vuran konser sonrası dinleyicileriyle sevgi sözcükleriyle vedalaştı.

Beşiktaş Belediyesi artık cebe de girdi!

Beşiktaş Belediyesi’nin devam eden projeleri kapsamında hizmetlerin teknolojik devinimi de yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de Cepte Beşiktaş uygulaması… Beşiktaş’ı bu uygulamayla çok yönlü bir şekilde ele almanız mümkün. Hizmetleri cep telefonunuzla çözümlemeniz işleme almanız oldukça kolay. Cepte Beşiktaş uygulamasında neler var diyorsanız, birkaç saniye içinde gerçekleştireceğiniz bir çok başlık belediyes yetkililerince şöyle aktarılıyor:
“Cepte Beşiktaş, belediye hizmetlerini cebinize taşır. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve belediye projeleri ile ilgili bilgilere kısa sürede ulaşılabilir. Borç sorgulama ve ödeme, rayiç sorgulama gibi işlemleri cep telefonunuzdan yine saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.”
“Cepte Beşiktaş” uygulamasıyla yine o günkü hava durumunu öğrenebilir, Beşiktaş’taki kültür sanat etkinliklerinden anında haberdar olabilir, anketlere katılabilirsiniz. “Adres Sor Bölümü”nden, Beşiktaş’taki oteller, restoranlar, sinemalar gibi çok acil gerekli olabilcek bilgiler de istemeniz halinde cebinize gelebiliyor.
Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları’nda Fuat Saka
Beşiktaş Belediyesi’nin Park Buluşmaları etkinliği kapsamında Beşiktaşlılar sevilen isimlerle buluşmaya devam ediyor. Fuat Saka, Abbasağa Parkı’nda verdiği konserle, dinleyenleri mest etti. Karadeniz türküleriyle tanınan Fuat Saka, müzik tarzını kendine özgü olarak nitelendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda da Beşiktaşlılarla buluşan Saka, gerçekleştirilen organizasyonlarda yer almaktan büyük keyif duyduğunu dile getiriyor. Fuat Saka’nın müziğini lazca caz diye nitelendirenler olsa da Beşiktaşlılar, Saka’nın konserinde Fuat Saka’nın dilinden dökülen nağmeleri dinlerken adeta kendilerinden geçtiler. Bilindiği gibi Fuat Saka, aynı zamanda “Sultans of the Dance”in Karadeniz müziklerini yapan bir isim, Fuat Saka Karadeniz türküleri seslendiren İsmail Türüt’ün son albümüne de yardımlarıyla destek vermişti. Fuat Saka Diskografisi şöyle:
‘‘Dayan ha Yıkılma” (1981), ‘‘Yıkılır Zulmün Son Kaleleri” (1981), ‘‘Ayrılık Türküsü” (1984), ‘‘Kerem Gibi” (1985), ‘‘Sevdalı Türküler” (1988), ‘‘Kenardaki Ray” (1989), ‘‘Askaros” (1991), ‘‘Semahlar ve Deyişler” (1993), ‘‘Sen” (1994), ‘‘Şiirce” (1994), ‘‘Torik Balıklar Ülkesinde” (1995), ‘‘Lazutlar” (1997), ‘‘Arhaveli İsmail” (1998), ‘‘Seçmeler 1” (1999), ‘‘Seçmeler 2” (1999) ve ‘‘Lazutlar 2” (2000).
Beşiktaş Belediyesi “Zardanadam…”
Rock müzikseverler, Zardanadam’la coştu. Beşiktaş’ta küçük bir yerde müzik macerasına atılan grup, Beşiktaş’ta düzenlenen Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Beşiktaşlılar ile buluştu. Farklı tutumlarıyla dikkatleri üstlerine çekmeyi başaran grup elemanları, iş hayatından sıkılarak müzik yapmaya karar veren müzik tutkunlarından oluşuyor. Albümlerini resmi internet sitesinde indirme olanağı sağlayan ve albümlerini satmayıp dinleyicileriyle doğrudan ve ücretsiz olarak paylaşan grup, bu sayede müzik endüstrisine de farklı bir yön vermeleriyle tanınıyor.
Abbasağa Parkı’nda Beşiktaş kentlileriyle buluşan Zardanadam, açık hava konserinde yüzlerce Beşiktaşlıyı kendine bağlamayı da bildi. Grup, konserinde “Aşk Deme Bana”, “Çelişkiler”, “Buradayım Aslında” gibi sevilen parçalarını seslendirdi.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KURUÇEŞME ARENA…
Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak tanınan Kuruçeşme Arena’da konserlerin ardı arkası kesilmiyor. Kuruçeşme Arena ziyaretçileri müziğe doymaya devam ediyor… Boğaz manzaralı keyifli bir yaz akşamında buluşanlar, ağustos ayında da oldukça neşeli vakit geçirmeye devam etti. Kuruçeşme Arena’da Ağustos ayına ilk merhaba, Fatboy Slim ile başladı. Yaptığı her albümle, çıktığı her konserle olay olan Fatboy Slim müziğini Beşiktaşlılara ve tüm İstanbullulara duyurmuş oldu. Dünyanın en ünlü DJ’i ve big beat müzikçisi olarak tanımlanan Fatboy Slim bugüne kadar 8 milyondan fazla albüm satmıştı. Kuruçeşme Arena’da yer alan bir diğer isim ise 8 Ağustos’ta görünümüyle yine adından söz ettiren diva Ajda Pekkan’dı. Sahnedeki şovuyla yine ilerleyen yaşına rağmen adından söz ettirmeyi başardı. 9 Ağustos’ta ise Mario Frangoulis & Friends Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle bir araya geldi. Pavarotti’nin tahtına en yakın aday olarak gösterilen Mario Frangoulis, son albümü “Mario & Friends 2 …It Makes The World Go Around” ile dünya listelerinde zirveye oynamaya devam ediyor. Sanatçı bu olağanüstü albümün tanıtım turnesi kapsamında Beşiktaşlı müzikseverler ile Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olan Kuruçeşme Arena’da buluştu. Sahneye çıktığında sevenlerinden dakikalarca alkış alan dünyaca ünlü sanatçıya, müziğin dev isimleri eşlik etti. Ülkemizin en önemli sopranoları arasında yer alan Meyra’nın yanı sıra, George Perris ve Frances Ruffelle de bu olağanüstü konserde Mario Frangoulis’le aynı sahneyi paylaştı. 12 Ağustos’ta dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi sahnede yerini aldı. 13 Ağustos’ta ise Jose Feliciano sevenlerine seslendi. José Montserrate Feliciano García Porto Rikolu şarkıcı ve gitarist. Kendisi doğuşdan kör ve 17 yaşında, ailesini geçindire bilmek için okuldan ayrılmasıyla müzik serüveni de başlamış oluyor. Çeşitli yerlerde sahne almaya başlayan ünlü şarkıcı, konserinde sıcakkanlılığıyla dikkat çekerken gençliğinde 50’li yılların rock müziğini dinlediğini de itiraf etti.
Beşiktaş Belediyesi
Kuruçeşme Arena’da muhteşem konserler
Müzikseverler, Beşiktaş’ta buluşmaya devam ediyor. Birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevilen şarkıcılar, yepyeni şarkıları ve şovlarıyla coşturmaya devam ediyor. Kuruçeşme Arena iki dev konsere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi müziğin sevilen isimlerinden Leman Sam ve pop müziğin krallarından Kenan Doğulu…
15 Ağustos’ta farklı bir üçlü sahnede müzikseverler için yer alıyor. Sevilen şarkıcı Leman Sam, kızlarıyla birlikte sahneye el ele çıkacak ve tüm gece boyunca sevilen şarkıları birlikte seslendirecek. Leman Sam Şevval & Şehnaz Sam gecesinde Türk Sanat Müziği de yer alacak.
Leman Sam (1951-) Özgün müzik sanatçısı. 1951 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Hakkari’lidir ve çocukluk yılları orada geçti. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Operada bir süre koroda çalıştı. Azerice şarkıları çok iyi yorumladığı bilinir. Bunun yanısıra Yunanca, Fransızca, Rumca ve birçok lehçede şarkı söyleyebilen sanatçı olarak isim yapmıştır. Yurt çapında çok göz önünde olmayan sanatçı genelde çeşitli il ve ülkelerde konserler verdi. Bunun yanısıra pek çok diplomatik konserler verdi. Başlıca diplomatik konserleri; Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez, USA Başkanı George Bush, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir.Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao Trubdour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı var.
Sahnede kızlarıyla birlikte olacak olan Leman Sam’ın küçük kızı Şevval Sam’dan sonra, büyük kızı Şehnaz Sam da müzik dünyasına iddialı bir şekilde girdi. 15 yıldır şan dersleri alan ve davul çaldığını söyleyen Şehnaz Sam, ‘Aşka Düşer’ adlı ilk albümündeki parçalarını annesi ve kardeşiyle birlikte Beşiktaşlılarla paylaştı.
18 Ağustos’ta ise Kenan Doğulu Kuruçeşme Arena’da olacak. Son albümünün sevilen parçalarını seslendirecek olan Kenan Doğulu, konserlerindeki muhteşem sahne performansıyla tanınıyor. Diskografi geniş olan sanatçılar arasındaki Kenan Doğulu ödüle de doymayan sanatçılar arasında yer alıyor. 2007 yılında bir müzik kanalının en iyi şarkısı ‘Baş Harfi Ben’ ve en iyi erkek sanatçısı ödülünü eline aldı. 2007 Eurovision 2007 Türkiye’yi temsil etmişti ve Türkiye’ye 4. lük getirmişti.

SPOR HABERLERİ

Genç topçular eski futbolculara emanet

İki önemli ismin yolları Beşiktaş’ta tekrar kesişti. Sergen Yalçın’ın yuvaya dönüşü, A2 bölgesel ligde mücadele edecek takımın başına geçmesiyle oldu. Bununla birlikte, Beşiktaş’ın efsanevi futbolcularından Gökhan Keskin de altyapı koordinatörülüğüne getirildi. Sergen Yalçın, yeni sezonda PAF Ligi kaldırılıp, yerine kurulan A2 bölgesel ligde mücadele edecek olan Beşiktaş´ın başında görevini yürütecek. Ligde 9 takım mücadele edecek, takımlar dört devre halinde yapılacak lig maçlarını, hafta içi salı ve çarşamba günleri oynayacak. Sergen Yalçın bundan böyle takımının başarılı olması için ter dökecek.
Öte yandan Beşiktaş Kulübü altyapı koordinatörlüğüne getirilen Gökhan Keskin de 1984’ten 1996 yılına kadar Siyah-Beyazlı formayı giymişti ve şampiyonluklarda imzası bulunan oyunculardandı. Gökhan Keskin, Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’taki teknik direktörlük görevi esnasında Çalımbay’ın yardımcılığını üstlenmişti.

Dünyanın en iyi statları arasında

The Times Gazetesi İnönü’yü “Dünyada maç izlenecek en iyi dördüncü stat” olarak açıkladı. İnönü Stadı, desibel rekoru krlan, tribünleri tklm tklm dolan, manzarasyla yabanclar kendine hayran brakan Beşiktaş’n yuvas, The Times Gazetesi tarafndan ‘Dünyada maç izlenecek en iyi dördüncü stat’ olarak gösterildi… İngiliz gazetenin yaptğ haberde, tüm dünyadaki statlar ele alnrken, İnönü’den övgüyle bahsedildi. Haberde, “Fenerbahçe ve Galatasaray’n statlaryla karşlaşma yaplabilir. Ancak sihirli mevkiisiyle Beşiktaş’n sahas hepsinin önüne geçer” denildi. Ayrca haberde şu yorum yapld: Maçtan bunaldklarnda başn çevirip, Boğaz’a ve Asya ktasna bakabilirler. Ancak taraftarlar hiç sklmyor, vazgeçmiyor. Muhteşem atmosfer ve seyircinin havas yenilmez gibi duruyor…
Araştrmann ilk srasnda, Borussia Dortmund’un 80 bin kişilik stad Westfalen’e yer verildi, “Her Avrupa Kupas Finali, burada oynanmal” denildi. Bilindiği gibi 2006 Dünya Kupas öncesinde yeniden yaplan Westfalen Stad’nn ismi Signal Iduna Park olarak değiştirilmişti.
İkinci srada San Siro bulunurken, üçüncü Liverpool’un maçlarn oynadğ Anfield Road oldu… İnönü Stad; Allianz Arena (Bayern Münih), Santiago Bernabeu (Real Madrid), La Bombonera (Boca Juniors), Stadionul Dinamo (Dinamo Bükreş), Nou Camp (Barcelona) ve Craven Cottage (Fulham) gibi statlar gerisinde brakmay başard.

Yusuf Şimşek: ‘Daha yeni başladık’

Siyah Beyazlı ekibin sevilen oyuncularından Yusuf Şimşek, Beşiktaş’ın durumunu değerlendirdi. Ligin başlarında olduğumuzu hatırlatan oyuncu, takımın kısa bir süre sonrasında zaman tanınması halinde tamamen uyumlu olacağını, yeni sezon sendromunu geride bırakacaklarını dile getirdi. İlk maçlardaki galibiyet sevincinin tadılamamasının korkulacak bir durum olmadığının altını çizen oyuncu, kimsenin tedirgin olmasını istemiyor. Yusuf, kendin emin sözleriyle sıkı çalıştıklarını söylüyor ve önümüzdeki haftalarda taraftarın yüzünün güleceğini de söyleyerek “Henüz yolun başındayız” diyor.
Beşiktaş Kızılay’ı arkasına aldı…
Beşiktaş Yönetimi, Türk Kızılayı ile işbirliği projesine imza attı. Başkan Yıldırım Demirören formalarının arkasına reklam almadıklarını, yalnızca ‘Türk Kızılayı’ yazılı formayla maçlara çıkacaklarını söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, ilerleyen haftalarda sosyal sorumluluk gösterme örneği olarak Beşiktaş’ın Kızılay reklamıyla sahaya çıkacağını söyledi. Yönetim Kurulu olarak hedeflerinin sosyal alanda Beşiktaş’ı bir numara yapmak olduğunu kaydeden Demirören, “Bunları yaparsak Beşiktaş sevgisini, dürüstlüğünü insanlara gösteririz. Beşiktaş gibi bir kulüp senede 2-3 milyon dolar kazanacak diye sırtına reklam almaz. Türk Kızılay’ın reklamıyla çıkıyoruz. Bu şekilde topluma Kızılay’ın önemini anlatmak istiyoruz” dedi.
KAFALAR KARIŞIK!..
Beşiktaş Gazetesi, Radyo Beşiktaş ve Facebook’taki yüzbinlerce binlerce kişiden oluşan gruplardan gelen taraftar mesajlarının çoğu geçen hafta oldukça çeşitli idi… Ancak en çok ta İnönü Stadıyla ilgili idi… Taraftar, maçların İnönü Stadı’nda seyircisiz oynamasından şikayet etti. Bu konuda kendilerini kabahatli bulanda vardı, bulmayan da… Ancak İnönü Stadı’nda oynanacak ilk maçta burayı düğün evine çevireceklerini söylediler. Bu arada transferler ve oynanan maçlar hakkında görüş bildiren de az değildi… Bu arada sponsorluk ve reklam konusunda da taraftarın ikiye bölünmüş olduğu görüldü. İşte taraftarın görüşlerinden bazıları…
-STAD’ın seyirciye kapatılması çağ dışı bir olay… Atatürk Stadı uğursuz…
-ÖZLEDİK Kartalım, İnönü’de bekliyoruz.
-İLK maçta İnönü’yü dolduralım… Gelin gibi süsleyelim… Millet taraftar görsün…
-10.5 numara diye tutturdular, orta sahayı Yusuf’a bıraktılar.
-TELLO nerede oynayaçağını şaşırdı. Mustafa Hoca şapkadan tavşan çıkartılyor.
-BU kadar para harcandı, defansın bel kemiği Sivok oldu!..
-BAŞKAN, Acar’la kavga etmiş veya tartışmış… Gazeteler yazıyor… Camiaya bunlar yakışmıyor.
-VARDIR, bilmediğimiz işler…
-İLK maçtan eleştiri olmaz. Beklemek lazım.
-ŞAMPİYONA böyle oyun yakışmaz.
-HOCA 5. haftayı bekleyelim demiş.. Bekleyelim… Hazırlık yetmemiş….
-TRANSFER edilecek isimler yaşlı, futbolu bizde bırakırlar…
-BOBO’yu kazanmamız lazım, nedense iki senedir küskün gibi…
-DELGADO ikinci yarı yetişecekse, niye beklenmiyor? Yaratıcı tek futbolcu.
-İSMAİL’de ısrar etmek lazım, İbrahim’de ona yardımcı olmalı…
-KİMSE merak etmesin arkadaşlar bu yıl da biz şampiyonuz.
-DİVAN Kurulu’nda Başkan Karadeniz sitem etmiş, onere edilmiyoruz demiş. Sorun nedir bilmek isteriz.
-KIZILAY iyi bir sorumluluk örneği, ancak göğsümüze de onların amblemlerini koyarak destek verebiliriz. Kulüpler para kazanmak için arkalarına reklam alabilirler. Beşiktaş’ın menfati önemli.
-KULÜP iyi yaptı… 2-3 milyon nereye gitmiyor ki, reklam almayalım. Ama sonradan da karar değiştirmeyelim.
-O zaman ön taraf ve kollara da almayalım!
-GELİRLER arttı, para kazanmanın çeşitli şekilleri var!
‘Bulun artık şu 10.5 numarayı’
Orta sahanın yetersizliği nedeniyle sorulan sorulara geçtiğimiz haftalarda “10.5 numara bulacağız” şeklinde cevap veren Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin sözleri ne zaman gerçek olacak? İşte şu sıralar bu sorular sıkca soruluyor. 10.5 numara esprisinden sonra, “Türk Pasaportlu bir futbolcu olabilir” sözleri de değişik şekilde yorumlanan teknik adam’ın en son açıklaması da “Ben Yıldıray demedim, Türk pasaportlu futbolcu alabiliriz” dedim şeklinde idi… Kafaları karıştıran bu cevaplar karşısında Beşiktaşlılar net cevaplar beklediklerini, bilmece gibi yanıtlar ve masajlardan bıktıklarını dile getiriyorlar. Önce Deco ardından Yıldıray Baştürk olmak üzere hocanın dediği gibi bir 10.5 numara arayışına giren, yönetim kısa sürede takıma bir futbolcu katacağı benziyor. Ancak bunun yabancı olma ihtimali Delgado veya Bobo’dan birinin gitmesine bağlı. Bu konuda da çalışmaların hızlandığı göz önüne alınırsa, alınacak 10.5 numaranın henüz yabancı mı, yerli mi olacağı belli değil. Konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
LIVERPOOL’U SOLLADI!..
Öte yandan Liverpool bile 22 milyon euro harcarken, Beşiktaş’ın bugüne kadar 27 milyon euro harcayarak, takımı güçlendirdiğini iddia eden spor yazarlarından bazıları, alınacak yeni futbolcuyla bu rakamın kat be kat üzerine çıkılacağını, bu nedenle ince eleyip sık dokumak gerektiğini söylüyorlar. Yaşı geçmemiş, son demlerini yaşamış futbolcuları almaktansa, ileriye dönük, para kazanılabilecek ve takıma yararlı yıldız adayı futbolculara ihtiyaç olduğunu söyleyen spor otoriteleri, Bobo ve Delgado’dan faydalanabileceğini vurguluyorlar. Çıkmaza giren karar vericilerin ise camia tarafından ne yapacakları dikkatle izleniyor.