SAYI 200

BJK1 kupaARNAVUTKÖY’DEKİ EVİ DOLUP DOLUP TAŞIYOR 

Arnavutköy’deki evi Türkan Hoca’nın yokluğunda dahi dolup dolup taşıyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’ı son yolculuğuna uğurladık. Saylan için öncesinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda tören düzenlendi. Burslarıyla 70 bin öğrenciye gelecek kazandıran Profesör Türkan Saylan’ın cenazesi Lütfü Kırdar’da düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Cenaze namazının ardından da kortej eşliğinde Saylan’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Papatyalarla süslenen katafalka konulan Türk bayrağına sarılı tabut, alkışlarla karşılandı. Salonda yer kalmadığı için çoğu katılımcı, koridorlarda ve fuayede töreni izledi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği törene katılamayan 5 bin kişi de bahçede bekledi. Cenaze törenine ise onbinlerce kişi katıldı. Türkan Saylan’nın Arnavutköy’deki evinde ayrıca taziye defteri açıldı.
Esma Sultan tartışması…
Ortaköy’deki yalının sahibesi Esma Sultan iki yazarı birbirine düşürdü. Polemik, Murat Bardakçı’nın yazısıyla birlikte de patlak verdi. Bardakçı “Belge, şehir tarihçiliği altında Esma Sultan’ı canavar yaptı” derken, Belge “Bardakçı’nın saldırısı siyasi nefret atmosferinden kaynaklanıyor” dedi. Bardakçı’nın yazısında şu detaylar yer aldı: “Esma Sultan’dan bahsederken “Gençlere düşkündü, kahvelerden topladığı gençleri saraya getirir, onlarla uzun uzun seks yapar, posaları çıktığında da çuvala koyup denize attırırdı” demiş. Bahsedilen kişi Birinci Abdülhamid’in kızı olan, 1848’de vefat eden ve Üçüncü Ahmed’in kızı ‘Büyük’ Esma Sultan’dan ayırdedilebilmesi için tarihlere ‘Küçük Esma Sultan’ diye geçen Osmanlı prensesidir.” Belge, yanıt olarak verdiği yazısında ise “Hakkında böyle söylentiler çıkarmışlardı” dedikten sonra, bunların muhtemelen Ortadoğu kültüründe yetişmiş erkeklerin bilinçaltındaki “iktidar sahibi kadın” korkusunun dile gelmesi olduğunu söylerim. 19’uncu yüzyılda İstanbul’un halk edebiyatının popüler hikayelerinden “Hançerli Hanım” hikayelerinde de bunlarla örtüşen motifler olduğunu eklerim. Bunu hiçbir zaman inanılası bir hikaye olarak anlatmadım.”
ARANIYOR!..
Vahşi cinayette şok gelişme yaşandı. Etiler’de yaşanan kesik baş cinayetinin arkasında katillerin olduğu ileri sürülüyor. Münevver’i vahşice öldürdüğü iddia edilen Cem G.’nin cinayet anında yalnız olmadığı ortaya çıktı. Adli Tıp, Münevver’in cesedinde farklı kişilere ait saç, tükürük ve deri örnekleri buldu. 18 yaşındaki Münevver Karabulut Bahçeşehir’de, 3 Mart günü öldürüldükten sonra başı gövdesinden ayrılan, vücudu gitar kutusu içerisinde Etiler’deki bir çöp konteynırına atılmıştı. Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi, Münevver’in parçalanan cesedi üzerinde yaptığı incelemede soruşturmanın seyrini değiştirecek bulgular saptadı. Biyolojik incelemede Münevver’in öldürülmeden önce katil veya katilleriyle boğuştuğu belirtiliyor.
Dubai işi karıştı Belediye zorda!..
Levent’teki İETT arazisinden beklediği 1 milyar 156 milyon dolar gelirden mahrum kalınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu toplantısında yurtdışına tahvil ihracı kararı alındı. Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçen borçlanma kararı hakkında üyelere bilgi veren belediyenin mali işlerden sorumlu yetkilisi, bu borçlanmanın bir ilk olduğunu ve ‘iyi koşullarda’ 500 milyon dolarlık borçlanmaya gidileceğini söyledi. Bilindiği gibi, Danıştay 6. Dairesi, Levent’teki İETT arazisinin yeşil alan, turizm ve ticaret alanı olarak ayrılmasına izin veren nazım imar planı değişikliğinin iptal istemini reddeden İdare Mahkemesi kararını bozdu. Yerel mahkeme kararında direnirse dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na gidecek. Araziyi alan Dubai Şeyhi El Maktum’un şirketi Sama Dubai ise dava nedeniyle ihale bedelini yatırmıyor.

Atatürk’ün Akaretler’deki
tarihi evi müze oluyor
Bağımsızlık ateşi Beşiktaş’ta yandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Bağımsızlık için ilk ateş şenlikleri Atatürk’ün Akaretler’deki evine tabela koyma töreniyle başladı. Beşiktaş Belediyesi, Mustafa Kemal’in 16 Mayıs 1919 tarihinde arkadaşları ile Beşiktaş’ta bağımsızlık meşalesini tutuşturarak Samsun’a hareket etmesi nedeniyle bundan böyle her yıl 16- 19 Mayıs tarihleri arasında “Bağımsızlık İçin İlk Ateş” etkinlikleri düzenleyecek.
Şenliklerin ilk gününde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bir basın toplantısı düzenleyerek etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Beşiktaş’ta demokrasi ve bilim tarihimizde görülen birçok öncü atılımların gerçekleştiğine dikkat çeken İsmail Ünal şunları söyledi:
“Beşiktaş gerek Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamında, gerekse Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihimizde önemli dönüşümlerin, karar ve davranışların var edildiği bir kent olma özelliğine de sahiptir. Örneğin Beşiktaş, Atatürk ailesinin Selanik’ten sonra en uzun süreyle yaşadığı ikinci kenttir. Samsun’a çıkan Kemal Paşa ve arkadaşlarının hem bağımsızlık fikrini oluşturdukları, hem de Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı için yola çıktıkları yer Beşiktaş’tır. Yani ulusal kurtuluş için ilk ateş Beşiktaş’ta tutuşturulmuş; bağımsızlık meşalesi ilk kez Beşiktaş’ta yakılmıştır. Bundan böyle her yıl 16-19 Mayıs tarihlerini “Bağımsızlık İçin İlk Ateş” etkinlikleri olarak kutlamaya karar verdik. Bu kutlamalarda, mazlum uluslara örnek olmuş bağımsızlık savaşımızdan günümüze yeni heyecanlar, fikirler ve davranışlar üretmeye çalışacağız”
‘Bağımsızlık için ilk ateş şenlikleri’ etkinliklerinin ilk gününde Atatürk’ün Akaretler’deki evine törenle bir tabela konuldu ve 19 Mayıs 1919’daki “ilk ateş”i simgeleyen iki bağımsızlık meşalesi yakıldı. Öte yandan Atatürk’ün Akaretler’deki evi kısa süre içinde restore edilerek müzeleştirilecek. İlerleyen tarihlerde Bağımsızlık için ilk ateş etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün evinin müzeleştirileceği de duyurulmuş oldu ve Beşiktaş’ın tarihi dokusuna yeni bir vizyon daha kazandırılmış olacak.
Vefa heykeli
temmuzda açılıyor
Türkan Saylan’ın ölümünden önce Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılacağı açıklanan heykeli, ne yazık ki yetişmedi. Saylan’ın vefatından sonra bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ‘Çalışmalara başladık ancak hocamızın ölümünden önce yetiştirmek mümkün olmadı’ dedi. Ünal, heykelin bitirilmesine az bir zaman kaldığına dikkat çekerek “En geç Temmuz ayında açılışı gerçekleştirebileceğiz’ şeklinde konuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Hepimizi üzen, hepimizi solduran, hepimizi sıkıntıya sokan bir Beşiktaş kentlisi, yaşayanı sevgili Prof. Dr. Türkan Saylan’ı kaybettik. Türkan Hoca Arnavutköy’de yaşayan çokça binlerce kızı olan o kızlarını okula gönderen dev bir anne. Türkan Saylan Arnavutköy’deki Mustafa Kemal Anıtı’nı yaparken Arnavutköylüler Derneği ile birlikte omuz omuza çalıştığımız bize önerilerini ortaya koyan dev bir Mustafa Kemal kadını. İşte onun için bir kentlimizi kaybettik. Bir yurtsever, devrimci, çağdaş, laik bir Mustafa Kemalciyi kaybettik ama onun çocukları onun kızları onun yetiştirdikleri onun ülküleri doğrultusunda onun ülküleri Mustafa Kemal ülkeleri… Onun doğrultusunda yaşamlarını sürdürecekler. Ölüm haberini alır almaz İl başkanımız Sayın Gürsel Tekin ve 12 tane Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ile birlikte taziyeye gittik” dedi.
Ünal, Türkan hocanın heykeli ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili Beşiktaşlılar Sevgili dostlar.. Türkan hocayı anlatmak tükenmez. Kendisiyle buluştuk, kendisine iki yıl önce Dikilitaş’ta açacağımız dev semt konağına Beşiktaş belediyesi olarak çocukların geleceği eğitmlerini sürdüreceği bayanların el beceri çalışmalarını yapacağı yabancı dil öğrenceği o dev binaya onun adını vermek istedik, kabul etmedi. Biz de durduk. Onu üzemezdik. Türkan hoca evi aranıldığı zaman biz ordaydık, kendisini ziyarete gittik, hastaneye de ziyarete gittik. O insanlık borcumuz, dostluk borcumuzdu. Bir ablamıza karşı sevgimizdi. Sevgili Türkan ablayı hastanede ziyaret ettim. Yanımda Arnavutköylüler Derneği Başkanı çok iyi bir sivil toplum örğütçü Mahmut Çelebi vardı. Odaya girdik baktı gülümseyen gözlerle… “Tanrı bana önemli bir misyon yükledi” dedi. “Ben mücadele edeceğim ama hastalık ah bu” dedi. Döndüm, “abla” dedim. “Ben bir şey yapmak istiyorum” dedim. Hemen bana dedi ki “Adımı bir yerlere verme” dedi. Arkasından da “heykel falan yapma” dedi. “Abla, söz sana” dedim, “Adını bir yerlere vermeyeceğim. Anlastık mı anlastık…” “Mustafa Kemalci sözü” dedim, “Abla adını hiçbir yere vermeyeceğim…” Gülümsedi. “Gerisini bana bırak ben istediğimi yapacağım” dedim. İyi bir tatlı bir siyaset anlayışıyla heykeli orada kurtardık kendisinden. Yetişsin istedik ama yetiştiremedik. Fakat Mimar Sinan Ünivertesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Prof. Ferit Özhan hoca eskizleri bitirdi çalışmalar finale geldi, çamur çalışmasının heykelleri yani maketi yapıldı. Seri bir şekilde yapılıyor. Öyle sanıyorum ki Temmuz’un ilk haftasına kadar bu tamamlanmış olacak. Ve Biz hep 30 Ağustos’ta Akmerkez’in hemen arkasından yürüyüşe başlarız. Arnavutköy’e ineriz, Mustafa Kemal ile buluşuruz. Arnavutköy’e inerken yukarıdaki ana erter cadde üzerinde çok güzel bir parkımız var. Türkan ablanın heykeli dikilicek. Her 30 Ağustos yürüyüşünde Türkan ablanın heykelinin önüne çiçeği koyarak Mustafa Kemal’le buluşacağız. Toprağın bol olsun, Türkan abla senin için ne söylesek az… Sen iyi şeyler yaptın hep de yapacaksın yaşamının öbür kesitinde yapacaksın, bunu bilenlerdenim. Seni sevgiyle, seni karanfillerle, seni kızlarınla, seni Beşiktaş kentiyle uğurluyoruz. Yürekten seviyoruz seni.”
Meşaleli yürüyüşte sessizlik hakimdi…
Beşiktaş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Bağımsızlık için ilk ateş etkinlikleri çatısı altında kutlandı. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlandığı günün akşamında Akaretler Şairler Parkı önünden hareketle bando eşliğinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı yürüyüşte binlerce insan meşaleleleriyle sokaklara döküldü. Kutlamalar kapsamında Beşiktaş Meydanı’na varışta Işın Karaca konserinin gerçekleştirilmesi düşünüyordu. Ancak, Arnavutköylü olan Prof. Türkan Saylan’ın cenazesi de aynı gün defnedildi. Beşiktaş Meydanı’nda yapılması düşünülen Işın Karaca konseri ise Prof. Türkan Saylan’ın vefatı nedeniyle iptal edildi. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın cenazesi, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi’ne getirildi.Lütfi
Kırdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenine ardından Saylan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının arkasında oğlu, torunları, ÇYDD görevlileri, CHP’liler ve vatandaşların katılımıyla kortej oluşturuldu. Daha sonra zincirlikuyu mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Aynı günün akşamında Beşiktaş’ta meşaleli yürüyüş gerçekleşti. 7’den70’e herkesin katıldığı 19 Mayıs yürüyüşü bu kez Beşiktaş Meydanı’na varış ile son buldu. Öte yandan “Bağımsızlık İçin İlk Ateş-19 Mayıs” etkinliklerinde kapsamında; 17 Mayıs 2009 Pazar günü, 17.30 ve 20.30’da Ortaköy Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak ‘Hoş Gelişler Ola’ isimli tiyatro oyunu sahnelenmişti. Oyun, 18 Mayıs 2009 Pazartesi günü, aynı mekanda 10.30 ve 14.30 saatlerinde tekrarlandı.
Engelliler Haftası’nda coşku hakimdi!..
Engelliler Haftası Ortaköy Meydanı’nda kutlandı. Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Yaşam Engel Tanımaz etkinliğinde müzisyen ve sporcu engelliler sergiledikleri performans ile izleyicilere parmak ısırttı. Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşen ve Beşiktaşlıların yoğun katılımına sahne olan Yaşam Engel Tanımaz etkinliğinin başarısında destekçilerinden Beşiktaş Belediyesi, Düşler Akademisi ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nun birlikte çalışmasının payı büyük oldu. Toplumun çeşitli kesimlerine yönelik etkinlikleriyle Beşiktaşlıları kucaklayan Beşiktaş Belediyesi, Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleştirdiği önemli bir etkinlikte engelli sanatçıları bir araya getirmiş oldu. Akşam saat 18.00 sularında Düşler Akademisi öğrencisi ve çoğu işitme engelli break dans grubunun muhteşem gösterisiyle başlayan etkinlik. Düşler Akademisi Ritm Grubu’nun gerçekleştirdiği perküsyon gösterisi devam etti. Düşler Akademisi dans hocalarının özel dans gösterileri de, izleyenleri büyüledi ve yaşamın engel tanımadığını herkese gösterdi. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen, engelli gençlerin ücretsiz olarak kültür sanat eğitimi alabilecekleri Düşler Akademisi projesi, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ,Türkiye Vodafone Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile geçen yılın Kasım ayında hayata geçmişti.
Dezavantajlı gençler kendileri için yepyeni bir kariyer yolculuğu olan Düşler Akademisi’ne internet üzerinden başvurabiliyor. Akademi’de vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, düş tasarımı atölyeleri bulunuyor. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, engellilere yönelik çalışmalarını çeşitli sivil toplum kurumlarıyla devam ettiren belediyenin bu etkinlikleri önümüzdeki haftalarda da sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.
Çerkezlerin trajedisi Beşiktaş sahilinde anıldı
Çerkezler İstanbul’da matem tuttu… 300 yıllık savaşların ardından yaklaşık iki buçuk milyon Çerkez, 21 Mayıs günü yurtlarından atılmıştı. Yürüyüş yapan Çerkezler, Beşiktaş sahilinde tarihi trajediyi andı ve ağıt yaktı. Yurtlarından sürgün edildikleri gün nedeniyle yas tutup boğazın sularına karanfil attı. Kafkas sivil toplum örgütleri soykırım ve sürgünü unutmadıklarını ve unutmayacaklarını haykırdı. Grup 7’den 70’e geleneksel Kafkas kıyafetleri içinde ‘Kafkasya’da barış Anadolu’da birlik, ’21 Mayıs kültürel dirilişimiz olacak’ ve ‘21 Mayıs Büyük Çerkez Sürgünü’nü unutmadık, unutmayacağız’ yazılı pankartlar eşliğinde yürüdü. Taksim’deki Atatürk Anıtı’nın önünde sürgün kurbanları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması okundu. İstanbul Kuzey Kafkas Kültür Dernekleri Organizasyon Komitesi adına yapılan açıklamada; şu detaylar vardı: “21 Mayıs 1864’de Çarlık Rusya’nın Kuzey Kafkasya’yı tamamen ele geçirmesiyle savaş sona erdi. Savaş boyunca yurtlarını terke zorlanan Çerkezler savaşın bitimi ile insanlık tarihinin en büyükve en dramatik sürgününe maruz kaldılar. Tarihi kayıtlara göre 1.500.000’a yakın Çerkez yurtlarından sürülerek Osmanlı topraklarına gönderildi. Çerkez nüfusunun yüzde 70’i sürgün edildi. Bu trajik sürgün Tuapse, Soçi ve Sohum liman kentlerine yığılan yüz binlerin gemilerle Varna, Samsun, Sinop, Trabzon’a taşınması oradan da Baklalar, Anadolu ve Ortadoğu’ya dağıtılması ile sonuçlandı. Onbinlerce insan yollarda açlık ve hastalıktan can verdi. Osmanlı topraklarına dağıtılan bu Çerkez nüfusu sürgünden beri Osmanlı, Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar tarihinde birlikte yaşadığı halkların kaderini paylaşarak varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bugün anavatanları Kafkasya’da nüfusla 800.000 ile sınırlı olan Çerkezler’in en kalabalık oldukları Türkiye’de nüfusları 5 milyona, diğer diaspora ülkeleriyle birlikte 8-9 milyona ulaşıyor” denildi. Basın açıklamasının ardından kalabalık Beşiktaş’taki vapur iskelesine geçip buradaki etkinliğe katıldı. Açılış konuşmasının ardından Kartal Sanat Tiyatrosu, savaş ve sürgünün anısına dramatik bir gösteri sundu. Celil Yağız şiirler okudu, “7’den 77’ye Warada” Adige ve Abhaz Halk Şarkıları Grubu ve Nart Make ağıtlar yaktı. Program meşaleler ve mumlar eşliğinde sahilden denize çelenk ve çiçeklerin bırakılması ve sürgün andının okunmasıyla son buldu.
Kızların geleneksel el sanatları sergisi
Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu’ndan geleneksel Türk el sanatları sergisi düzenlendi. Levent’te eğitim hayatını sürdürmekte olan Natuk Birkan Pratik Kız Sanat Okulu yetkilileri serginin düzenlenme amacını şöyle aktardı: “Öğretmen ve öğrenciler, Türk El Sanatlarını yaşatıp geleceğe taşıyarak ve çağdaş yorumlarla geliştirerek popüler kültür enkazı altında ezilip yük olmasına izin vermemek amacıyla sergi ve kermes düzenliyoruz” Sergide, nakış alanında; tel kırma, dantel angles, türk işi, maraş işi, ebru, hesap işi. El Sanatları alanında; takı, ahşap boyama, vitray, parça birleştirme, kağıt rölyef, el dokumaları. Resim alanında; yağlı boya, akrilik boya. Giyim alanında; ev mefruşatı ürünleri, sandık çeyizleri yer aldı. Sergi, Mayıs ayının sonuna kadar izlendi.

Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş’ta toplandı

Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Beşiktaş önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş’ın ev sahipliğinde toplandı. Beşiktaş Belediyesi’nin de üye olduğu birliğin toplantısında kültürel ve tarihi mirası koruyan, geliştiren yerel yönetim projeleri kamuoyu ile paylaşıldı. Yarışmaya katılan projelerden oluşan sergi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği’nin bu yılki buluşması 22-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Beşiktaş Belediyesi, 2005 yılında Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’deki ikinci uluslararası toplantısına da ev sahipliği yapmıştı. Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması, 22 Mayıs 2009 Cuma günü Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yapacağı bir konuşmayla açıldı. Toplantıda Tarihi Kentler Birliği (TKB) Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile TKB Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de birer konuşma yaptılar. Bu arada Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı yapıldı ve önümüzdeki dönemin yetkili organları seçildi.
Panelde kentlerin geleceği tartışıldı. Bununla birlikte, “Birikimleri ve Yeni Dönem Hedefleriyle Tarihi Kentler Birliği” paneli Türkiye’nin önde gelen bilim adamlarının katılımıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kent planlaması ve kentleşme sorunlarını en yetkin isimlerin tartışıldığı panelde bilim adamlarının çözüm önerileri ve birliğin önümüzdeki döneme yönelik planı, toplantıya katılan şehircilik uzmanları, yerel yönetim liderleri, kamu otoriteleri ve katılımcılarla da paylaşıldı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yönettiği panelde TKB Danışma Kurulu’nun üyelerinden Mimarlar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Görgülü, Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı Dr. Fikret Üçcan, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Azrak, Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cevat Geray ve Prof. Dr. Ruşen Keleş konuştu. TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise panelin sonuçlarını değerlendirdi. Panelin ardından Boğaziçi’nde bir tekne gezisi gerçekleştirildi. Katılımcılar daha sonra Beşiktaş Belediyesi’nin, Abbasağa Parkı, Beşiktaş Çarşı, Akaretler ve Şairler Parkı’ndaki koruma ve yenileme çalışmalarını yerinde değerlendirme olanağı da bulabildi. İkinci günün akşamında Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödül Töreni”nde jüri tarafından derecelendirmeye alınan projeler ve proje sahipleri ödüllendirildi.
Kültürel birikim ve değerlerinin, süreç içinde farklılaşan diğer değerlerle bütünleşerek yaşanabilir çevreler yaratılmasını hedef alan yarışmaya 2008 yılında, “Proje” ve “Uygulama” alanlarında 26 belediye toplam 43 çalışmayla katılmıştı. Ödül töreninin hemen ardından yarışmaya katılan bütün projelerin yer aldığı kapsamlı bir sergi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması’nın son gününde katılımcılar TKB’nin Genel Merkezi Şerifler Yalısı’nı ziyaret etti ve burada bir müzik dinletisi eşliğinde iki günlük yoğun programın yorgunluğunu atma fırsatı da yakalayabildiler.
Beşiktaş Buluşmaları’nda kentli sordu Başkan yanıtladı
Beşiktaş Buluşmaları programına konuk olan, gerçekleştirilen ilk programda Abbasağa Mahallesi ele alındı. Programda Abbasağa Muhtarı Yüksel Sağat, mahallesindeki sorunları dile getirdi ardından Abbasağa Mahallesi yaşayanları Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan canlı yayında irtibat kurarak istek, görüş, sorun ve önerilerini aktardı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da kentlinin şikayetlerine ve sorunlarına yanıt verdi. İstek ve görüşlerini not aldığını belirterek takip edileceği sözünü verdi.
Hediye Duman: “Misafirlerimi ağırlayamıyorum parka getirip bir çay kahve içeremiyorum, bir minder serip beş dakika ayağımı uzatıp oturamıyorum. Benim şikayetim köpeklerden… Rica ederim çözüm bulun. Belediyemizden memmunuz, gülümüz, çiçeğimiz parkımızı çok seviyoruz. Etkinlikleri de takip ediyoruz, sonuna kadar iyi olsun inşallah. Onlardan da, siz böyle sahip çıktığınız için size de, teşekkür ederim.”
Ali: “Bizim daha önce Abbasağa parkıyla ilgili bir isteğimiz olmuştu. Köpek sahipleri olarak küçük bir köpek alanı istemiştik. Bu alan yapıldı fakat inanılmaz derece küçük… Başta anlayış gösterdik dedik ki, köpek sahibi olmayınca köpeğin ne kadar alana ihtiyacı olduğunu da bilemiyorlar galiba diye düşündük. Çünkü 2 tane köpeği içeriye attığınız da hayvanlar sıkıntıdan ölüyor, küçük bir alan. Büyük bir alan istiyoruz. Parkta içki içen, sağ sola sarkıntılık yapan insanlar var. Bu tarz olaylar çok yasanıyor. Hatta bununla ilgili bir olay yaşadık. Biraz daha dikkat edilmesi lazım, bu tarz olayların yaşanmasına izin verilmemesi lazım, yardımcı olurlarsa çok sevineceğiz.”
Ayşen Güngördü: “Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı etkinliklerden memnunuz. Sokaklarımız biraz dar. Bebek arabasıyla biraz zorlanıyorum. Biraz daha geniş olsa daha iyi olur. Köpekler sıkıntı yaratıyor ve parklarda çok sayıdalar. Onlar için ayrı bir yer olsa esasında var ama yine de olmuyor sanırım saat düzenlenmesi gibi bir şey olsa belki daha mantıklı olur. Beşiktaş’taki projelerden, belediyeden genel olarak memnunum.”
Canan Tunca: “Parkımızla alakalı konuşacağım. Abbassağalıların gözdesi parkımız. çocuklarımızı oynatabildiğimiz, hava alabildiğimiz bir tek parkımız var. Yandaki çevredeki arabalar sayesinde park alanı sorunu yaşanıyor. Çardak yapılabilir, piknik alanları yapılabilir… Çocuklar için bir tek basketbol sahası var, başka şeyler de olabilir. Koru gibi olabilir. Biraz daha bakım istiyoruz. Oturma grupları istiyoruz. Spor aletleri çoğalsın istiyoruz. Otopark sorunu yaşıyoruz. Çözümlenmesini istiyoruz.”
Faik: “İsmail Ünal’ı ve çalışmalarını çok beğeniyoruz. Parka köpekleriyle çok geliyorlar o kadar köpek var ki insan yeri mi köpek yeri mi belli değil, pisletiyor götürüyorlar, bunların olmamasını istiyorum. Çocuklar burada dolaşıyor, çimenlerde yuvarlanıyorlar. Üst baş berbat pislik içinde… Genel anlamda İsmail Ünal’dan memnunum.”
Gülizar Yazıcı: “Halkımız çok pis. Tertemiz yapıyorlar ama çok kirleniyor nasıl önleyeceğiz bilemiyorum her yere çöp sepetlerimi koyalım.. Bu arada yemyeşildi sarardı, şurada kuyu var sulama yok. Buraya geliyoruz oturuyoruz memnunuz. Köşelere bank yani oturma grupları istiyoruz. Bir tane bile daha fazla olsa razıyım. Bunun dışında herşey çok güzel.”
Gülsen Bingül: “Bizim en önemli isteğimiz bu Abbasağa Parkına köpeklerin sokulmaması. Çoçcuklarımızı oynatamıyoruz yerler, pislik oluyor. Hijyen yok. Sokak ve ev köpekleri ne olursa olsun getiriyorlar, pisletiyorlar gidiyorlar… İsmail Ünal’dan çok memnunuz, etkinliklerinden memnunuz. Tatile gidemeyenler için sinema getiriyorlar… Parkımıza biraz daha düzen istiyoruz. İnsanlar temiz kullanamıyorlar. Parkımızı yeşillendirdiler, çiçeklendi ama uyarı tabelelaları daha da çok artarsa seviniriz.”
İlker Yıldız: “Herşey mükemmel. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim için Beşiktaşlı olması yeter zaten.”
Oğuz: “Özellikle mahallerimizdeki çöplerin akşamleyin çöp kutuları dışında sokaklara atılıyor. Bunların önüne geçilmesini istiyorum. Genel anlamda mutluyuz.”
Seher Aygün: “Çok memnunuz herşeyden. Başkanımızdan çok memnunuz. Anneler Günü’nde çiceğimiz geldi. Etkinlikleri takip ediyoruz. Caddelerimiz çok güzel… Çöplerimizi topluyorlar. Çalışmalarından kendilerinden çok memmunuz.”
Şükriye Güngördü: “Park yeşilliği güzel oldu fakat temizlik açısından pek memnun değiliz. Köpekler pisliyorlar sinek çok… Spor aletlerine ilave istiyoruz, çeşitlensin. Yollar biraz bozuk. Önceden daha düzgündü onları düzeltmesini istiyoruz. Genel anlamda belediyeden, başkanımızdan mutluyuz Bu isteklerimizin yerine gelmesini istiyoruz.”
Tolga Kaya: “Parkın etrafındaki kaldırımlarda yürüyecek yer bulamıyoruz. Yoldan yürümek zorunda kalıyoruz, çocuğumuzla birlikte yürürken arabalar geçtiğinde devamlı durmak zorunda kalıyoruz. Birazcık kaldırımların genişlemesi lazım. Çünkü sokak lambaları aynı kaldırımların üstünde olduğu için geçmek mümkün olmuyor. Bir de parkın girişine bebek arabaları ve engellilerin girişi için bir şeyler yapılmıştı, onları kaldırdılar. Yapılırsa seviniriz”
Adsız: “Bir Abbasağalı olarak Abbasağa Parkı’nda başta top sahasında büyükler oynuyor. Küçük çocuklara izin verilmiyor. Minik olanlar için saha istiyoruz.”
Deniz Kaya: “Salıncakların yerine büyükler için olan salıncaklardan istiyorum.”
Abbasağa Muhtarı Yüksel Sağat
Abbasağa Mahallesi Muhtarı Yüksel Sağat, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a ikinci beş yılda başarılar diledi ve Başkan’dan belediyeden çok memnun olduklarını dile getirerek isteklerini de belirtti. Muhtar Yüksel Sağat, “Sokak aydınlatmaları ile ilgili sıkıntılarımız var. Bir kısmı yapıldı bir kısmı daha yapılacak. Mahalleliden bu konuda çok şikayet alıyoruz. Kasap Kamil Sokak, Kalas Sokak, Salnameci ve Dutluk Sokak… Buralarda aydınlatma sıkıntılarımız var… Sanıyorum kısa zamanda Başkanımız bunlara eğilecek ve en kısa zamanda yapacağından umutluyuz” Sağat, sözlerine şöyle devam etti: “Abbasağalılara ‘merhaba’ yeniden.. Beni seçtikleri için çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle buradayız. Beraberce çalışmaya devam diyoruz. Jandarma Mektebi Sokak, Yıldız Caddesi Şoför Sokak ve Maşuklar Yokuşu trafiğe uygun olarak yeniden düzenlenecek, bunu bekliyoruz. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.”
Kuruçeşme Arena yaza “Merhaba” dedi
Beşiktaş yine sallanacak, çünkü Kuruçeşme Arena yaz konserleri başlıyor… Beşiktaş Belediyesi ve BKM tarafından bir konser mekanı olarak yapılandırılan Kuruçeşme Arena, bu yaz da hem dünya müziğinin hem de Türkiye’nin dev isimlerini ağırlayacak. Etkinliğin startı 4 Haziran’da veriliyor. Türk sanatçıların, dans ve tiyatro topluluklarının yanı sıra yabancı müzisyenleri de ağırlayacak olan mekandaki sürprizlerin ilki, 23 Haziran’daki Placebo konseri… Gençlerin heyecanla beklediği bu konseri, Deep Purple, Fatboy Slim ve Mario Franguolis takip edecek. Türk sanatçı listesi de elbette iddialı… Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, MFÖ, Serdar Ortaç, Yalın, Emel Sayın-Muazzez Abacı-Seçil Heper, Yüksel Uzel şarkılarıyla yankılanacak Boğaz’da, kahkaha da eksilmeyecek. Çok Güzel Hareketler Bunlar, Ata Demirer ve Caveman gösterileri yüzleri gülümsetecek. Dans tutkunları için de Anadolu Ateşi görkemli dans gösterisiyle izleyenleri büyüleyecek. Kuruçeşme Arena bu yıl kapılarını, BKM’nin organizasyonuyla Çok Güzel Hareketler Bunlar ile açacak. 2009 yazının ilk programında, Boğaz’a kahkahalar yansıyacak. BKM Mutfak oyuncuları da, Avrupa turnelerinin ardından, yaz programlarını dünya starlarını ağırlayan bu sahneden başlatmış olacaklar.
Programa, Anadolu Ateşi ile devam edilecek. Sahnelendiği her ülkede ayakta alkışlanan gösteri, bu yıl da bir kez daha İstanbul Boğazı’nın büyüsü eşliğinde sahnede olacak. Kuruçeşme Arena’da programlar hız kesmiyor ve Suzan Kardeş ile Balkan rüzgarı da esecek, Volkan Konak ile Karadeniz rüzgarı da! Ata Demirer Haziran ayının ikinci kahkaha randevusu için sahneye çıkarken, Türk Sanat müziği nağmeleri önce Emel Sayın, Muazzez Abacı, Seçil Heper’in bir aradaki konserinde, sonra da Yüksel Uzel konserinde yankılanacak. Sezen Aksu yine binlerce hayranıyla, sürprizleri, eski ve yeni şarkılarıyla bu muhteşem manzara eşliğinde buluşacak. Ajda Pekkan yine sesi, repertuarı ve sahne performansıyla sevenleriyle buluşacak. Nilüfer, MFÖ de dünden bugüne uzun bir müzikal yolculukla sahnede olacak. Kuruçeşme Arena yaz etkinlikleri kapsamında Kardeş Türküler ve sevilen pop sanatçısı Yalın dinleyicisiyle buluşacak. Serdar Ortaç ile yine binlerce kişi Kuruçeşme Arena’da coşacak… Tarihlerle, Kuruçeşme Arena’da konser ve diğer organizasyoların de yer aldığı program şöyle: 4 Haziran Perşembe BKM – Çok Güzel Hareketler Bunlar, 5 Haziran Cuma Anadolu Ateşi, 11 Haziran Perşembe Suzan Kardeş, 18 Haziran Perşembe Ata Demirer, 19 Haziran Cuma Serdar Ortaç, 20 Haziran Cumartesi Emel Sayın& Muazzen Abacı& Seçil Heper, 23 Haziran Salı Placebo, 26 Haziran Cuma Sezen Aksu, 28 Haziran Pazar Volkan Konak, 30 Haziran Salı Kardeş Türküler, 3 Temmuz Cuma Yalın, 4 Temmuz Cumartesi Nilüfer, 12 Temmuz Pazar Caveman/ Mağara Adamı, 17 Temmuz Cuma MFÖ, 20 Temmuz Pazartesi Deep Purple, 1 Ağustos Cumartesi Fatboy Slim, 7 Ağustos Cuma Yüksel Uzel, 8 Ağustos Cumartesi Ajda Pekkan, 9 Ağustos Pazar Mario Franguolis.
Artshow 2009 MKM Beşiktaş Çağdaş’ta
Art Show sanat galerileri Buluşması Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’ta gerçekleşti. Beşiktaş Çağdaş’ta Art Show 2009 bu yıl da tüm görkemiyle sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin 18 sanat galerisini bir araya getiren etkinliği “Art Show 2009 Sanat Galerileri Buluşması”nın açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi’nin ilkini 2006 yılında gerçekleştirdiği etkinliğin dördüncüsünü Mayıs ayı içinde Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’ta izlenebildi. Gerçekleşen bu organizasyon yani Art Show Sanat Galerileri Buluşması, bir yerel yönetim tarafından, plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğine sahip. Etkinlik sanatseverlerin izleyici konumundan alıcı konumuna geçmesine, yeni koleksiyonların oluşmasına ve Türkiye’de sanat pazarının büyümesine destek olma amacını da taşıyor.
Art Show 2009’da Stefan Rahnicean, Galip Nahit Noyan, Cem Sağbil, Vedat Örs, Mustafa Ata, Güngör Taner, Serdar Leblebici, Akın Yıldırım, Ramiz Aydın, Dilek Çetiner, Mehmet Çetiner, Muzaffer Akyol, Zekai Ormancı, Füge Demirok, Yıldız Yılmaz, Reza Hemmafirad, Hakan Esmer, Ardan Özmenoğlu, Yiğit Yazıcı, Bülent Çınar, Can Maden, Emre Okçuer, Nur Gürel, İbrahim Koç, Ömer Uluş, Ergin İnan ve Hıncal Uluç koleksiyonu ile izleyicilere eserlerini sergiledi.
Öte yandan ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için de her şey düşünüldü. Entegre bir sistemle Art Show süresince her gün saat 11:00 – 17:00 arası her saat başı Taksim AKM’ nin önünden Mustafa Kemal Merkezi’ne Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz ulaşım seferleri de gerçekleşmiş oldu.

SPOR HABERLERİ

BUNDAN BÖYLE HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİNDE

Çifte kupalı Şampiyon, rotayı Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. Beşiktaş’ın doğrudan katılacağı grupların kuraları 27 Ağustos’ta Monaco’da çekilecek. Maçlar 15/16 Eylül – 8/9 Aralık arasında yapılacak.
BEŞİKTAŞ’ın 71 puanla şampiyon olduğu süper ligde, Sivas 66 puanla ikinci, Trabzon 65 puanla üçüncü, Fenerbahçe 61 puanla dördüncü ve Galatasaray 61 puan ve averajla beşinci oldu. Beşiktaş Şampiyonlar Ligine doğrudan, Sivas ön eleme maçıyla, Trabzon, Galatasaray ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Liginde play-off turuna çıkacak.
YER GÖK SİYAH BEYAZ OLDU!..
ŞAMPİYONLUK kutlamaları Beşiktaş’ın olduğu her yerde coşku içinde yapıldı. Ancak İnönü Stadı’ndaki kutlamalar müthişti. Yaklaşık 40 bin taraftar stadı hınça hınç doldurdu. Beşiktaşlı sanatçılardan Mustafa Sandal ve Demet Akalın bir konser verdi. Anadolu Ateşi de danslarıyla katkı sağladı.

İnönü Stadı’nda imzalar tamam
Kara Kartallar, Galatasaray derbisiyle son kez İnönü Stadı’nda maça çıktılar. Uzun süre konuşulan İnönü Stadı Projesi’nin gelecek sene hayata geçirilmiş olacak. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören hemen her fırsatta, “Hayalim İnönü Stadı’nı yıkıp, yerine yepyeni bir stat yaptırmak” diyordu ve bu hayaline kavuşmak üzere. Konuyla ilgili olarak projenin hayata geçirilmesi, yıkımın gerçekleştirilmesi için imza süreçleri devam ediyordu. Ancak Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da onay vermesinin ardından, artık stadın yıkılması için sayılı günler kaldı. İç sahada bu sezon son maçını Galatasaray’la oynayan Kara Kartallar, bir anlamda da yuvasına veda etmiş oldu. Bununla birlikte, Siyah-Beyazlı Yönetim, haziran ayı başında İnönü Stadı’na kazmayı vurmayı planlıyor.
BJK bilim yolunda
BJK Bilim Müzesi görkemli açılışıyla adeta şenlik havasında geçti. BJK Koleji’nin içinde yer alan ‘BJK Bilim Müzesi’nin açılışına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı ve BJK Koleji Kurucusu Enver Yücel de katıldı. Ayrıca açılışta Beşiktaş Kulübü’nde de önemli isimler yer aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkanlar Ertunç Soğancıoğlu ve Behçet Ümitlen, Teknik Direktör Mustafa Denizli, futbolculardan ise Bobo, İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber katıldı. Bilim Müzesi açılışına getirilen Türkiye Kupası da büyük ilgi gördü. Minikler bol bol Gazete Beşiktaş okudu.
Taraftar radyo besiktas.tv’de
Beşiktaşlılar, Gazete Beşiktaş ve radryo Beşiktaş’a gönderdikleri maillerde şampiyonlukla ilgili birçok söz söylerken, özellikle futbolcuların analizlerini de yapmaktan geri kalmadılar. Fenerbahçe ve Galatarasay’ın şampiyonluk yarışında geri kalmalarından olayı büyük üzüntü duyduklarını ve bu sezon ligin zevkli geçmediği şeklinde espiriler yapan Siyah Beyazlılar, Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a mesaj yağdırdılar. İşte taraftarların mesajlarından bazıları…
KADİR PARLAK: Mustafa Hoca ile birçok şey değişti. En önemlisi yöneticilerin artık konuşmadığını görüyoruz. Bu da önemli bir adım.
CAVİT: Yedek kulübesinin güçlü olması sezonun iyi geçmesini sağladı. Beşiktaş’a iyi futbolcu yakışır. Bundan böyle önümüze geleni almayalım.
HAKKI KEMER/NİŞANTAŞI: Yönetim tecrübelendi. Artık hata yapmazlar diye düşünüyorum. Şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyorsak takıma takviye lazım.
MURAT: İnönü Stadı’nın artık bir an önce yıkılıp yenisinin yapılması lazım. Fenerbahçe bitirdi, Galatasaray bitiriyor, Beşiktaş geri kaldı!..
DEVRAN AYHAN/BJK 1903: Ben Cisse’nin gitmesinden yana değilim. Ancak gönderilecek sanıyorum. Daha iyi bir adam bulmadan, satmasınlar, yanlış olur.
SERAP ARAL/G.O.P: Ernst son zamanlarda yoruldu. İlk geldiği gibi değil, bence uyarmak lazım. Tello da son maçlarda bozuk. Nobre konusunda da şüpheliyim.
SACİT: Rüştü iyi kaleci ancak, yerine iyi yetenekler de lazım. Hakan’a şans tanımalıyız. İleride sorun yaşamayalım.
MEVLÜT YÜCE/ORTAKÖYDEN: Bobo kendini buldu. Bu adamı hep oynatmak lazım. Holosko birkaç maç çok iyi, bazen bir maçta hiç olmuyor. İstikrar kazanmalı.
HASAN: İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman yeniden doğdu. Gökhan iyi niyetli ve savaşkan… Eleştirildiklerine bakmayın, canla başla oynuyorlar.
ENVER BAĞCI/KÖYİÇİ: Mustafa Hoca ile takıma hava geldi. Oyuncular kendisine güveniyor. Motivasyon sağlamış hoca… Eksik buymuş…
SERDAR: Derbilerde kötü oynadık. Galatasaray’ı yenmeseydik, kötüydü… İyi ki Fener’i de kupada yendik.

Yeniden seçilen Yıldırım’dan üç yıl şampiyonluk sözü!..
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım güven tazeledi. 6 bin 335 geçerli oyun 5 bin 53’ünü alan Aziz Yıldırım, bin 216 oyda kalan Şadan Kalkavan’a ezici bir üstünlük kurarak 9. kez göreve geldi. Tam 11 yıldır başkanlık koltuğunda oturan ve Fenerbahçe’yi 3 yıl daha yönetme hakkı elde eden Yıldırım, “Durmak, dinlenmek yok. Başkanlığım döneminde Fenerbahçe şampiyon olacaktır” dedi. 1998 ve 2000 yıllarında yapılan kongrede Vefa Küçük’ün önünde ipi göğüsleyen Aziz Yıldırım, görevinden 2 kez istifa edip yeniden Fenerbahçe Başkanı seçilmişti. Şadan Kalkavan ve Sibel Funda Pala, 9 yıl sonra (6 kongre) Yıldırım’ın karşısına çıkan ilk rakipler oldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise resmi web sitesinde yaptığı açıtlamada ise “Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe’ye 3 yıl daha hizmet etme görevi üstlenen Sayın Aziz Yıldırım’ı tebrik ederiz” dedi. Aziz Yıldırım’ın listesi şöyle oluşuyor: Nihat Özdemir, Ali Koç, Aleaddin Yıldırım, Abdullah Kiğılı, Cihan Kamer, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, İlhan Ekşioğlu, Serhat Çeçen, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Mahmut Uslu.
Suskun golcü Guiza’ya sihirli değnek değdi!..
Sarı Kanaryaların suskun golcüsü lig bitiminde açıldı!.. Rekor bir transfer ücretiyle Fenerbahçe’ye gelen İspanyol futbolcu aynen İspanyol hoca Aragones gibi sezon boyunca tartışıldı durdu. Ancak son maçlarda adeta Arap atı gibi açılan Güiza yeni sezonda neler yapabileceğini gösterme çabası içine girdi. Fenerbahçe’de Güiza, son haftalardaki performansıyla göz dolduruyor. Süper Lig’de şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan F.Bahçe’de tek sevinç İspanyol golcü Güiza’nın gol makinesi haline gelmesi. Son maçlara bakıldığı zaman galibiyetlerde imzası bulunan Güiza’nın uyum sorununu artık tamamen atlattığı görülüyor. Güiza 5 maçta 5 gol atarak da ‘Ben burdayım’ dedi ve eski gücüne kavuştuğuna da kanıtladı. Güiza, Konya’ya attığı gollerle ligdeki gol sayısını 10’a yükseltti. Guiza, Beşiktaş’a da iki gol atmıştı.

Cim bom İnönü’den
eli boş döndü: 1-2
Beşiktaş, İnönü Stadı’nda seyircisiyle son kez Galatasaray derbisinde buluştu. Galatasaray, galibiyet parolasıyla çıktı. Maçta evine eli boş döndü. İnönü Stadı tıklım tıklımdı. Büyük tezahürat altında başlayan maçta, Beşiktaş oldukça tutuk gözüktü. Galatasaray ise maça iyi başladı ve 90 dakika boyunca baskılı oynadı. İlk gol, Tello’nun kullandığı serbest atış sonrası Bobo’nun kafası ve Mehmet Topal’ın kendi kalesine attığı ters bir vuruşla geldi. İkinci gol, Galatasaray’ın bereberliğini sağladı. Maçın hemen ikinci yarısında 49’uncu dakikanın içindeyken Kewell düzgün bir vuruşla Rüştü’ya mağlup etti. İkinci yarıda Tello’nun yerine oyuna giren Yusuf dakikalar 59’u gösterirken İbrahim Üzülmez’in attığı uzun bir topu kaparak ceza sahası içine girdi. Mehmet Topal’ı geçerek topu kaleci Orkun’un sağından filelerle buluşturdu. Bu golle Beşiktaş, sahada 2-1 galip ayrılırken Galatasaray büyük umutlarla geldiği İnönü’den evine eli boş döndü.