SAYI 122

BJK1ŞEHİR HABERLERİ

HEP BİLDİK GÖRÜNTÜ

Didem TUTAL

Denizden çıkanlar görenleri hayrete düşürüyor. Geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile, Sualtı Temizleme ve Bilinçlendirme Hareketi tarafından Bebek Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte deniz kirliliğinin ulaştığı korkunç boyut bir defa daha ortaya çıktı. 20 balıkadam sualtından tencereden tavaya, müzik setinden araba aküsüne kadar birçok yabancı madde çıkardı. Denizden çıkarılan beton bank ise şaşkınlık yarattı. Etkinlikte deniz temizleme çalışmasının yanı sıra katılımcılar, sualtı ve karada çekilmiş 20 adet fotoğrafın da yer aldığı STH Açık Hava Sergisi’ni de gezme fırsatını buldu. Öte yandan dalışı gerçekleştiren ekip, arşivlenmek üzere sualtında fotoğraf ve video görüntüleri de çekti. Ayrıca, bir yıldır süren kirlilik envanteri çıkarma çalışmaları kapsamında, denizden çıkarılan maddeler tasnif edilerek kayıt altına alınırken, bilimsel analizi yapılmak üzere sualtından taban örnekleri de toplandı. Etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, deniz temizliğinin gerek sağlıklı bir çevre, gerekse de ekonomik faaliyetler açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Boğaziçi’nde 8.5 kilometre kıyısı bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dışında, deniz temizleme araçlarına sahip tek ilçe olduğunun belirten Ünal, Boğaziçi’ne kıyısı bulunan tüm belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temizlik çalışmalarında işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Ünal, “Daha önce Ortaköy ve Beşiktaş’ta gerçekleştirilen deniz temizleme çalışmalarının üçüncüsünü Bebek’te yapılıyor” şeklinde konuştu.

Yine yeşillendi Beşiktaş
Dünya Ormancılık Günü nedeniyle özellikle de çocukların teşvik edilmesi için düzenlenen törende binlerce fidan dikildi
Dünya Ormancılık Günü, Özlem Parkı’nda Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ağaç dikme töreni ile kutlandı. Miniklerin harıl harıl fidan diktiği etkinlikte, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Ünal, öğrenciler ile birlikte ağaç diken ve yeşilin korunması ile miniklere öğütler verdi. Halka açık olan ağaç dikme töreninde Anafartalar ve Behçet Kemal Çağlar İlköğretim okulları öğrencileri katıldı.

Yaşlılar Haftası’nda Boğaz turu yaptılar

Baharı karşıladılar

Beşiktaş Belediyesi Yaşlılar Haftası nedeniyle Beşiktaş’ta ikamet eden yaşlılara Boğaz gezisi düzenledi. Boğaz gezisine katılan vatandaşlar hem gönüllerince eğlendiler, hem de Boğazın eşsiz güzelliğinde farklı bir gün geçirdiler.

İlköğretim okulunda arkadaşını bıçakladı

(LEVENT) Levent’teki bir ilköğretim okulunda 14 yaşındaki C.B., 17 yaşındaki sınıf arkadaşı F.C.’yi kalbinden bıçakladı. Rehberlik öğretmeni Pınar Altınışık, yarasına tampon yaptığı F.C.’yi kucağında hastaneye kaldırdı. Okulda disiplinsiz hareketleri ile dikkat çektiği belirtilen C.B., üzerinde taşıdığı kelebek bıçağı F.C.’nin kalbine sapladı. Yakalanan C.B., Çocuk Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Sucu kılığındaki hırsız yakalandı

(ULUS) Ulus’ta yaşlı çiftlerin evlerine su satıcısı kılığında girdiği ileri sürülen 28 yaşındaki Ali D. bir gay barda yakalandı. Ulus’taki Deniz Sitesi’nde yaşayan emekli doktor Celal Özpolat ve emekli öğretmen eşi Neriman Özpolat, elinde su bidonu ile gelen bir kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Beşiktaş Asayiş Bürosu, saldırganı Taksim’deki bir gay bara gittiğini belirledi ve Ali D.’yi ele geçirdi.

Okuyan bir toplum için proje geliştirildi

(İSTANBUL) İstanbul’daki okuma oranını ve okuma alışkanlığını artırmak için Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ “Seyyar Kitap Projesi” başlattı. Projeyle; vatandaşlara deniz otobüsü, vapur, otobüs ve metro gibi toplu taşım sistemlerinde ücretsiz kitap okuma imkanı sağlanıyor. Yetkililer, “Okuyan bir toplum için” sloganıyla “Seyyar Kitap Projesi”, okumanın önündeki engelleri kaldıracak”dedi.

Deniz yolculuğunda sağlık güvencesi

(İSTANBUL) İDO yolcuları yaz sezonunda acil sağlık hizmetiyle daha güvenli seyahat edecek. İDO yolcuları olası sağlık sorunlarına anında müdahale için terminal ve feribotlarda kurulacak. İlkyardım odaları ve sağlık personeli sayesinde, yolculuklarını güvence altında geçirecek. İDO yolcuları, yolculukları esnasında bazı sağlık testlerinden de yararlanabilecek. Proje, Haziran ayında başlıyor.

Narkotik operasyonu sosyeteyi karıştırdı

(İSTANBUL) İstanbul Narkotik polisinin düzenlediği “Kılıç” operasyonunda gözalına alınan ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan kokain şebekesinin verdiği bilgilere sosyetede tedirginliğe yol açtı. Etiler, Şişli ve Bebek hattındaki gece kulüplerinden daha önce adları belirlenen aralarında şarkıcı Fatih Ürek ve sanat yönetmeni Seval Konsaroğlu’nun da bulunduğu üçü kadın 10 kişi gözaltına alındı.

Tutuklanan Beşiktaşlı tahliye edildi

(İSTANBUL) Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş taraftarlarının stada alınmaması kararına sinirlenerek, Vali Muammer Güler’e hitaben gönderdiği email nedeniyle tutuklanan Beşiktaş taraftarı Gökhan Elçi tahliye oldu. Beşiktaş taraftarı Elçi hakkında “Kamu görevlisine hakaret” suçundan hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanal dolandırıcılar için emniyet uyardı

(İSTANBUL) İnternet dolandırıcılığı için 1- E-posta üzerinden şifre, parola ve hesap bilgilerini kimseye vermeyin. 2- Bankanızın internet şubesine resmi adresinden girin. 3- Şifreyi ulaşabilecek yerlere yazmayın. 4- 128 bit SSL güvenlik uyarısını kontrol edin. 5- Casus programlara karşı korunun. 6- İnternet Bankacılığı işlemlerinizi evde veya ofisinizdeki şahsi bilgisayarlarınızdan gerçekleştirin.

Okulda şiddet tartışmaya açıldı

(BEŞİKTAŞ) Conrad Oteli’nde ki sempozyuma Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik de katıldı. “Şiddet ve Okul ile Alınabilecek Tedbirler” adlı sempozyumda Bakan Çelik şunları söyledi; “Eğer bir yerde şiddet varsa bunu tek bir sebep, sonuç ilişkisi ile ifade etmek izah etmek analizini yapmak mümkün değildir. Bunun bir çok sebebi var ve bu sebepler üzerinde durmak zorundayız.”

İç çamaşırında bahar esintisi!.

Kom iç giyim, bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde siyah üzerine toz pembe dantellerle süslenmiş özel “Kardelen” serisini hazırladı. Bahar ayında seksiliğini sürdürmek isteyen kadınlar için hazırlanan “Kardelen” serisinde siyah sütyen ve külotun üzeri, uçuk pembe kardelen çiçeği motifleri işlenmiş dantellerle süslenmiş. Kom, Elodie iç çamaşırı takımını 36-38 – 40 – 42 beden olarak hazırlamış. Seride ayrıca şort ve babydoll gecelik de bulunuyor.

KOM İÇ GİYİM FİYATLARI
Sütyen 35.00 YTL
Külot 17.50 YTL
Babydoll 79.00 YTL

TENİSİ SEVDİRİYOR
Bu yıl rekor katılımla düzenlenen 5. Hülya Avşar Tenis Turnuvası sona erdi. Motomax’in sponsorları arasında bulunduğu turnuvada Hülya Avşar, hem tek, hem de çift bayanlarda ikinciliği, karışık çiftlerde ise birinciliği kazandı. Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü (TED) Tesislerinde düzenlenen turnuva sonunda Hülya Avşar’a ödülünü Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kurnova verdi. 13 gün süren turnuvanın en çok ilgi çeken dallarından biri de, Hülya Avşar Özel Ödülü’nün verildiği Engel Tanımayanlar (Tekerlekli Sandalyeler) kategorisi oldu. Turnuva’nın basın toplantısında kendisine turnuva sponsorlarından Motomax’ın hediye ettiği motosikleti çok beğenen Hülya Avşar, dakikalarca motosikletin üzerinden inmemiş ve basın mensuplarına, “beni trafikte bununla mutlaka göreceksiniz” demişti. Scooter kullanmak içim standart araba ehliyetinin yeterli olup olmadığını da soran Avşar, önümüzdeki günlerde Motomax yetkililerinden motosiklet eğitimi alacağını söylemişti.

Adanus Beşiktaş’ta

Gerçek tat düşkünleri için vazgeçilmez adreslerden bir tanesi de Adanus Kebap Lokantası. Adana’nın mitolojik tarihteki ismini taşıyan bu mekanda Beşiktaşlılara Adana Kebabı’nın eşsiz lezzetini sunuluyor. Yağsız kuzu bacağından hazırlanan kebabın yanı sıra yöresel yemeklerle de Anadolu mutfağı düşkünleri için bol çeşitli seçenekler sunuyor. Her öğünde bir çok alternatifler bir arada sofranızda bulabilirsiniz. Ev yapımı içli köfte, fındık pide, etli pide, tike dürüm, gavurdağ salatası gibi bir çok lezzet damak tadınıza sunuluyor. Kebap, lahmacun ve yemekleriyle ünlü Adana ve Antakya’dan özel olarak gelen döner ustaları, bu damak tadını Adanus’a taşımışlar. Yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken bu Adanus’ta çorbalardan sulu yemek çeşitlerine, binbir çeşit kebaptan, dürümlere pide ve lahmacun çeşitlerinden tatlıya kadar bol seçenek bulunuyor. Üçüncü katında toplantı doğum günü ve nikah yemeği gibi özel günler için rezerve yapılabilir. Evlere ve iş yerlerine paket servisi yapılıyor. Ayrıca Adanus’a ulaşmanın başka bir yolu da www.adanus.com.tr adresidir. Grup yemeklerinde yüzde 10 indirim yapılmaktadır. Herkese tavsiye ederiz. ÇÜNKÜ LEZZET BURADA

İkram Cafe’de yok yok!..

Beşiktaş’ta keyif süreceğiniz gözde yerlerden biri İkram Nargile Cafe… İş stresinden uzaklaşıp dinlenebilirsiniz, kahvenizi yudumlarken dev ekranda dijiturk kanallarında dolaşabilirsiniz. Çalışma koşullarını daha kolay hale getiren bir özelliği de kablosuz internete bağlanabili-yor olmanız. Tarihi Tophane Nargilesi ilk kez Beşiktaş’ta İkram Cafe’de damak tadına sunuluyor. İçilen nargilenin aromasıyla özdeş sıvı ile nargile keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca nargileler arasında Tophane Rüyası, Apollo 21, Sellum gibi bir çok çeşit bulunuyor. İkram Cafe’nin diğer dikkat çekici özelliği ise farklı damak tatlarına hitap ediyor olması. Atom 21 gibi vitamin deposu meyve özel karışımı ile Güneydoğu’nun Menengiç kahvesi en gözde içecekleri arasında yer alıyor. Ayrıca tost, hamburger, patates, cips, pizza gibi seçenekler de bulunuyor. Bilardo salonuyla da bilardo tutkunlarını ağırlayan İkram Cafe, bir çok ünlünün de şimdiden uğrak mekanı haline gelmiş. Siz de yolunuzu İkram Cafe’ye çevirin.
Adres: Ihlamurdere Caddesi Yeniyol Sokak No:13/2 Beşiktaş
Telefon: (0 212) 327 76 68
GSM: 0 532 313 78 98

EVLENENLER
BEŞİKTAŞ EVLENDİRME SARAYI

18.03.2006: Özge Şişman-Tane Solmaz, Meral Baş-Ali Obuz, Klara Havlova-Fabien David Moussay, Ayla Çırakoğlu-Ahmet Oktay Türkel, Funda Arslan-Murat Şırlağan, Görkem Işıldak- Emre Şener, Ayşe Tuba Güven-Tarkan Gürkan, Gaye Ocak-Can Karayel, Evren Gamgam-Sermet Selçuk Karakimseli, Sandrine Letard-Şinasi Kerim Kamhi.
19.03.2006: Ayça Sinem Akad-Özgür Asım Özay, Kadriye Didem Özketen-Bilal Sarıtunç, Özge Nihan Çiftçi-Hüseyin Ocak.
20.03.2006: Dilfuza Sadıkovna İshmatova-Sezai Cıbır, Gülçin İrer-Ergin Mustafa Coşanyıldız, Rağbiye Suna-Deniz Baş, Oya Türkay-Ertan Keser.
21.03.2006: Banu German-Barış Erdoğan, kerime Kurban-Atilay Çakır, Nilüfer Metroğlu-Murat Mutlu.
23.03.2006: Durdane Akkök-Emrullah Yeşil Yaprak.
24.03.2006: Fatma Subaşı-Mehmet Kurt, Mine Baştuğ-Melih Güngör, Burçak Şirin Özcan- Kamil İlker Olgun.
25.03.2006: Hatice Yıldırım-Ailla Tirli, Seda Karaduman-Erhan Küçükçavdar, Başak Kocabıçak-Emre Seven, Hilal Bilican-Mete Aygün, Viktoria Horvath-Hasan Ercan Köse, Nihan Oğuz-Murat Çelikol, Umut Ozan Bölükoğlu-Kıvanç Dündar, Mine Koç-Mahmut Alper Ayaz, Özlem Köklü-Burç Avcı.
26.03.2006: Fatma Ak-Ahmet Gram, Nazan Saykın-Metin Avcı, Ayşegül Satır-Tamer Başlığ, Filiz Ölmez-İbrahim Muğul, Fatma İpek-Barış Güllü, Zeynep Uçan-Osman Birinci, Gülseren Çakmak-Ümit Ayhan, Ahu Özkarakoç-Ali Ercan Bakioğlu, Sema Sencer-Murat Akçelik, Türkan Durusoy-Mehmet Fevzi Türker, Ranif Dilman-Mete Kebudi.
27.03.2006: Gülşen Aydan Kazmaz-Ercan Kaymaz, Hatice Mert-Harun Arslan, Hatice Derya Doğan-Durali Akçay, Hila Çelik-Ergün Çifci, Senem Güler-Sercan Kaya, Aybike Ersöz , Carmine Antonio Lombardi, Nazan Temel-Mustafa Selçuk Balcı.
28.03.2006: Özgül Yerli-Ergün Yağmur, Sevgi Kılıçaslan-Kenan Oturak, Nadiya Savchuk-Kamil Erkan Otağ.
29.03.2006: İmran Yıldırım-Savaş Karahan.
30.03.2006: Hilal Akbay-Kader Ölke.

Doğanın GÜCÜ
ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER

CEVİZ: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: •Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar. •Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir. •Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir. •Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir. •Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar. •Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.
ÇAMFISTIĞI: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.
ÇEMEN: Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir.
ÇİLEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler.
ÇÖREKOTU: İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.
başa dön
DEFNE: Terletir, ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir.
DENİZ KADAYIFI: Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir. Vücudu besleyici olarak da kullanılır.
DENİZ YOSUNU: Metabolizmanın işleyişini hızlandırıyor. Troid hormonundaki dengesizlikleri engellen maddelir içeren su yosunu, metabolizmayı hızlandırıyor. Ayrıca, B vitamini, kalsiyum ve çinko içeren yosun; deriye, tırnaklara ve saça karşı etkili.
DEVEDİKENİ: Ateş düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir.
DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili. ‘Beta karotin’e yakın olan likopen içeriyor. Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor. Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi. Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az.
DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.
EBEGÜMECİ: Göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. (DEVAM EDECEK)

Total kazandırıyor

Kaptan Şoförlar Kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Total Fulya Benzin İstasyonu’na uğrayan hediye yağmuruna yakalanıyor. Binbir çeşit hediyelerin yer aldığı sürpriz çeşitlerin bulunduğu kampanyada puanını alan tüm taksiciler, artık birer televizyon, buzdolabı, bilgisayar, telefon, fırın, çamaşır makinesi, mutfak araçları, okul ve kırtasiye araçları gibi eşyaya sahip olabiliyor. Günlük benzin alırken yapmanız gereken tek şey, aldığınız benzininize denk gelen puanları biriktirmek. Total’in yürüttüğü bu kampanyada kısa sürede bir çok hediyeyi alabilirsiniz.
Adres:Hakkı Yeten Cad. Total Benzin İstasyonu. Fulya-Beşiktaş-İstanbul
Tel: (0212) 327 25 17

Veterinerium

24 saat açık olan merkezde, muayeneden cerrahiye doğum ünitesinden kuaförüne kadar bir çok birimiyle hizmet veriyor. Kış mevsiminde hayvan bakımında en önemli tavsiye ise, beslenmeye yönelik. Protein ve karbonhidrat yüklü besinlerden kaçınılmalı diyen sağlık uzmanları, iyi bir aile ortamı içinde sorunu olmayan hayvanların da mutlaka periyodik olarak kontrole gelmeleri ve aşılarının düzenli yapılması gerektiğini belirtiyor.
Adres: Beyaz Karanfil Sokak No: 34 3. Levent- İstanbul.
Tel: 0 212 278 88 87

Tiyatrocular ‘BAYRAM’ yaptılar!..

Sergi, sohbet ve gösteriler ile başlayan ve aynı hızla devam eden Dünya Tiyatrolar Günü büyük ilgi çekti
Dünya Tiyatrolar Günü etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, Akatlar Kültür Merkezi fuaye alanında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü’nün düzenlediği sergi ile başladı. Geceye, sinema ve tiyatro dünyasının sevilen bir çok ismi katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı gece, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilen sohbet ile devam etti. Faruk Şuyun’un hazırladığı sohbetin sunuculuğunu Okan Bayülgen üstlenirken; Adalet Ağaoğlu, Berkun Oya, Cüneyt Türel, Derya Alabora, Emre Kınay, Emre Koyuncuoğlu, Erol Keskin, Hami Çağdaş, Kerem Kurdoğlu, Melisa Gürpınar, Mustafa Avkıran, Pınar Kür, Zeliha Berksoy konuşmacı olarak katıldı.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜN TARİHİ VE AMACI
1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, 1961 yılında aldığı bir kararla 21 Mart gününü Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul etti. Bu enstitüye üye ülkelerde her 27 Mart günü “Tiyatro Bayramı” olarak kutlanır. 27 Mart günü her ülkenin sanat ve tiyatro adamlarınca hazırlanan bir bildiri sahnelerde okunur. Tiyatrolar o gece ücretsiz olarak gösteriler düzenler, tiyatroyu halka sevdirmeye çalışırlar. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, yaşamını Türk tiyatrosuna içtenlikle adamış olan Muhsin Ertuğrul yazdı.

Oktay Akbal anısına!

Ustaları anma etkinlikleri devam ediyor. Oktay Akbal, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde anıldı
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu’nun düzenlediği “Ustalara Saygı” etkinliklerinin bir diğeri Oktay Akbal için yapıldı. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde Faruk Şuyun’un yönettiği ve Erol Ayhan ile Selen Domaç’ın sundukları gece, bu yıl köşe yazarlığının 50. yılını kutlayan Oktay Akbal’ın çalışma odasından görüntülerle başladı.
Adnan Özyalçıner, İlhan Selçuk, Konur Ertop, Melisa Gürpınar, Sadık Aslankara ve Sami Karaören, Oktay Akbal üzerine konuşurken; Atilla Şendil, İlham Erdoğan ve Zeliha Berksoy, Oktay Akbal’ın yapıtlarından bölümler okudu.

Mikado’nun Çöpleri tam not aldı!..

Türk edebiyatının büyük isimlerinden Melih Cevdet Anday’ın “Mikadonun Çöpleri” isimli oyunu büyük ilgi gördü. Oyunda başrolleri iki genç yetenek, Timuçin Esen ve Devin Özgür Çınar paylaştı.
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Mikadonun Çöpleri isimli oyununun galası, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eleştirmenlerin de bulunduğu gösterimde, genç oyuncular Timuçin Esen ve Devin Özgür Çınar izleyicilerden tam not aldı. Oyunda; kadın ve erkeğin toplum içindeki konumları, birbirleriyle ilgili değerlendirmeleri son derece içten ve çarpıcı bir
biçimde irdeleniyor. Oyunun sahnelenmesinden sonra bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da konuya ilişkin şunları söyledi: “Beşiktaş Belediyesi’nin, Kültür Sanat Platformu aracılığıyla yürüttüğü kültür sanat etkinliklerine bir de prodüksiyon tiyatrosunu ekledik. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Tiyatromuzun ilk olarak Melih Cevdet Anday’ın kaleme aldığı ‘Mikadonun Çöpleri’ adlı oyununu, bu büyük ustamızın adını taşıyan ‘Melih Cevdet Anday’ salonunda sahneye koymasını da çok anlamlı buluyorum.”
Mikadonun Çöpleri; 14, 15, 22, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde, Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenmeye devam edecek.

SPOR HABERLERİ

TARAFTAR İSTİKRAR İSTİYOR

Beşiktaş ikinci yarıya iyi başladı ancak Konyaspor mağlubiyeti taraftarı şaşırttı. Ardından da Denizlispor beraberliği… Siyah-Beyazlı ekip tam iyi gidiyor derken ardarda aldığı bu sonuçlar camiada tartışılmaya başlandı. Türkiye Kupası maçında da iyi bir oyun sergileyemeyen Beşiktaş turu geçti ama yine eleştirilerden nasibini aldı. Tigana ile iyi bir seri yakalamışken, Beşiktaş’ın bir ileri iki geri gitmesi kafaları karıştırdı. Spor otoriteleri Tigana için, “Bazı maçlarda macera arıyor” şeklinde yazmaya başladı. Bu durum Tigana’nın da canını sıkıyor olmalı ki, o da maçlardan sonra sorulan sorulara zaman zaman eleştiriler getirmeye başladı. Muhabirlerin gelecek seneki kadroyu ve durumu sorması üzerine Tigana, “Öncelikle bu yıla bakmalıyız. Böyle sorular sormayın” demeye getiren yanıtlar verince istikrar söylemleri yine hortladı ve tartışmalar da alevlendi. Son günlerde de basınla arası iyice gerildi. Beşiktaş’ın istikrarı sağlaması adına sükunet ve birlik beraberlik gerekliliğini söyleyen Beşiktaşlılar kötü giden maçlar ve istenmeyen sonuçlar sonrası toparlanmanın zor olacağına dikkat çekiyor. Biz de bu hafta bu konuyu taraftarlara sorduk. Beşiktaş beklenen istikrarı sezon sonuna kadar yakalayabilecek mi? Yoksa sezon sonuna kadar düşe kalka mı ilerleyecek? öğrenmek istedik. Çeşitli yanıtlar aldık. İşte taraftarın verdiği görüşler ve internet sitesi ile gelen elektronik posta mesajlarının bazıları:

HEDEF KALMADI NE DEMEK?
Beşiktaş’ın hedefi kalmadı deniliyor. Halbuki bir hedefi var. Beşiktaş bu yıl en azından üçüncü olmalı. Gönül isterdi ki şampiyon olsunlar. Ancak şampiyon olamıyorsak Anadolu takımlarının da üzerinde olmalıyız. Beşiktaş bugün üç büyük takımdan biridir. Üçüncülük bize yakışmaz, ancak bu yıl için en azından üçüncü olmak bile teselli olacaktır. Üçüncülük aynı zamanda Avrupa Kupaları’nın yolunu da bize açmış oluyor. Biz Beşiktaş’ı Avrupa’da mücadele ederken görmek istiyoruz. Türkiye Kupası’nı alırsak da bu iş olacaktır. Ancak bu işleri sağlama almalıyız ve ona göre oynamalıyız. Hedefsiz olduğu için takımın istikrar yakalamadığına inanmıyorum. Hüseyin Tatar

TOPÇULAR BİRAZ DUYGUSAL
Beşiktaş iki sezondur çok kötü. Bir türlü kıvama giremedi. Her maça gidişimizde bugün sonuç ne olur? diye düşünüyoruz. Gönlümüz galibiyet istiyor ama hiç beklenmedik sonuçlar da alıyoruz. Örneğin Konya maçında ben mutlak bir galibiyet bekliyordum. Denizli maçında da öyle. Fakat Türkiye Kupası’nda Kayseri karşısında sinyal iyi değildi. Bu alınamadı. Takımda ikinci yarıda çok iyi gidiyordu. Ancak neden böyle oldu anlamadık. Türkiye Kupası’ndaki maçlarında bunda etkisi var. Bu maçların futbolcuları etkilendiğini zannediyorum. Ancak bunlar genç çocuklar haftada iki maçı kaldıramazlarsa nasıl güzel futbol seyredeceğiz. Bizim topçular biraz da duygusal, sonuç kötü olursa bu diğer maçlara da tesir ediyor. Ali Can Sevgier

HOCA MI ÇIKIP OYNAYACAK?
İkinci yarının lideri Beşiktaş diye seviniyorduk. Güzel bir seri de yakalanmışlardı ancak kendi sahamızdaki mağlubiyet moralimizi bozdu. Erteleme maçındada berabere kaldılar. Gerçi bu yıl pek bir şey de beklemiyorduk. Yine de moral bozuk eve dönmek istemeyiz. Beşiktaş önündeki tüm maçları almak zorunda. Üçüncülük mücadelesi çok kızıştı. Lig öyle bir hal aldı ki birincilik ayrı bir kulvarda yapılıyor. Üçüncülük ayrı bir kulvarda yapılıyor. Orta sıralar için de ayrı bir mücadele veriliyor. Düşme hattı ise yine ayrı bir kulvarda geçiyor. Beşiktaş bu ligde mutlak üçüncü çıkmalıdır. Ben alınan sonuçları futbolculara bağlıyorum. Bilemediğimiz bir sebepten olmalı bir iyi, bir kötüler. Bunların motivasyonları bozuk. Bir türlü de düzelmedi, kimse de düzeltemedi. Hoca mı sahaya çıkıp oynayacak?.. Ömer Yurtsever

BU YIL KİMSE BİR ŞEY BEKLEMESİN
İstikrar için insanın önünde bir hedef olmalı. Beşiktaşlı futbolcuların bazılarının sözleşmesi bitiyor, bazılarının durumu belli değil. Takımın durumu ise ortada. Liderle ara oldukça açılmış. Hoca üzerine hoca değişmiş. Burada en önemli faktör teknik direktördür. Teknik direktörümüz iyi. Ancak yapısını henüz bilmiyoruz. Hareket ve tavırlarından disiplinli bir hoca gibi duruyor. Takım içinde de birlik ve beraberliği o sağlayacak. Futbolcuları en üst düzeyde o oynatacak. İşin teknik taktik yönü bir yana oyuncularına güven aşılayacak. Beşiktaş’ta güven eksikliği var. Eskiden daha çok savaşıyorlardı. Konyaspor maçında hiçbirini tanıyamadım. Bir maçta takım değişir mi? Mehmet Cem Ayyıldızlı

TAKIM OLMALARI ŞART
Arkadaşlık çok önemli. Ben uzun süredir izliyorum. Bu arkadaşlık pek yok gibi. Biri yanlış pas atınca diğeri bağırıyor. Biri topa vurunca öbürü “Niye vurdun?” diye çıkışıyor. İdmanlarda da tam anlamıyla barışık olmayan futbolcuların olduğunu duydum. İbrahim Toraman ile Çağdaş’ın atıştıklarını, orta saha oyuncularının anlaşamadıklarını biliyorum. Sergen Tümer son zamanlarda iyi ikili oluşturuyorlardı. Eskiden onlarında yıldızı barışmazdı ama bakıyorum yine birlikte oynamıyorlar. Kleberson ilk geldiğinde iyi idi, şimdi o da bıktı gibi. Cordoba “Gideceğim” diye tutturdu. Tümer öyle. Bu takımdan 4-5 futbolcu ile yollar ayrılacak. Bu durumda hangi futbolcu iyi oynayabilir ve teknik direktör istediğini yapabilir. Bence yine de iyi gidiyorlar. Cafer Ali Gürbüzoğlu

BEŞİKTAŞ’I YIPRATMAMALIYIZ
Her takımın her zaman iyi sonuç alacağı diye bir kaide yoktur. Ne yazık ki bizim ülkemizde takım tutmak holiganlaştırılıyor. Tezahüratlara bakın, takım üzerinde baskı oluşuyor. Sahaya çıkınca insanın eli ayağı dolaşır. Bu çocuklar her zaman galip gelebilir mi? Bazen berabere kalır, bazen de yenilir. Ama bu işe sanki dünyanın sonu gibi bakılıyor. Yendikleri zaman iyi, yenildikleri zaman kötü. Sürekli mağlubiyet alınırsa bu işler konuşulur. Bir veya iki maç yenilgiden sonra bu gündeme bile getirilemez. Ben suçlu veya suç göremiyorum. Ancak suç varsa herkes eşit oranda paylaşmalıdır. Galibiyette herkes ortaya çıkar. Önemli olan zor durumdur. Ahmet Kaçar

SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Konyaspor maçında yıldız futbolcu yok, Denizli’de Kleberson, Ankara’da İ.Üzülmez
Sezonun en değerli futbolcusunun seçilmesine sayılı maçlar kaldı. Yarışma nefes nefese devam ediyor
Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi. Yarışma sezon başında başlamış ve bizde bunun anonsunu şöyle vermiştik. Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz. Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi Ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ bu yarışmayı Beşiktaşlı futbolcuları daha da teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yılın futbolcusunu kendimiz seçmedik. Spor Yazarlarına seçtirmek istedik. Bu şekilde daha katılımcı ve daha saydam bir seçim olacaktır.” dedi.
Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır.
Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek.
Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI VE YILIN FUTBOLCUSU YARIŞMASINDA OYLAMA SONUÇLARI ŞÖYLE:

1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Koray
2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor: 2-0
Yıldızı Futbolcu: Koray
3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
5. Hafta: Çaykur Rize-Beşiktaş: 1-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş: 2-0
Yıldız Futbolcu: Yok
8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor: 3-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor: 0-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmet Hassan
11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü: 4-2
Yıldız Futbolcu: Tümer Metin
12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Cordoba
13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantep: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Ali Tandoğan.
15. Hafta: BJK-Vestel Manisa: 3-1
Yıldız Futbolcu: İbrahim Akın
16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş: 3-2
Yıldız Futbolcu: İbrahim Toraman
17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
18. Hafta: Beşiktaş-K. Erciyes: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
19. Hafta: Ertelendi.
20. Beşiktaş-Gençlerbirliği: 2-1
Yıldız Futbolcu: Ali Güneş
21. Hafta: Diyarbakır-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
22. Hafta: Beşiktaş-Çaykur Rize: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
23. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
24. Hafta: Beşiktaş – Ankaraspor: 3-0
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
25. Hafta: Samsun-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Gökhan Güleç
26. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmed Hassan
27. Hafta: Beşiktaş-Konya: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
(Erteleme):Denizli-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
28. Hafta: Ankaragücü-Beşiktaş: 2-3
Yıldız Futbolcu: İbrahim Üzülmez

KORKUT GÖZE

BJK 0–Konyaspor 1: YOK
Beşiktaş’ta topa vurabilecek, kaleyi yoklayacak bir isim aradım ama göremedim.
Denizlispor 1–BJK 1: KLEBERSON
Kleberson iyi işler yaptı. Frikik golü, alkışlanacak kadar güzeldi.
Ankaragücü 2– BJK 3: İ. ÜZÜLMEZ
Üç isim vardı. Bunlar, İbrahim Üzülmez, Gökhan Güleç ve Bobo’ydu.

GÜLENGÜL ALTINSAY

BJK 0–Konyaspor 1: YOK
Onların galibiyeti için her şeyi Beşiktaş yapmıştı. Gollerini bile Beşiktaş atmıştı.
Denizlispor 1– BJK 1: KLEBERSON
Kleberson çok çaba harcadı. Dörtlü defansın önünde tek başına çırpınıyor.
Ankaragücü 2–BJK 3: İ. ÜZÜLMEZ
Okan ve Kleberson verimli oldu. Bunda, İbrahim Üzülmez’in etkisi vardı.

BASRİ BAYKOÇ

BJK 0–Konyaspor 1: YOK
Beşiktaş son derece kötü bir oyundan sonra puanı bulamadan ayrıldı sahadan.
Denizlispor 1– BJK 1: AHMET HASSAN
Ahmed Hassan’ı sola ve öne süren Tigana, golün de ardından takımını toparladı.
Ankaragücü 2-BJK 3: KLEBERSON
Kleberson, bozuk zemine rağmen hata oranı sıfır pasları ile iletişimi sağladı.

İSMAİL ER

BJK 0-Konyaspor 1: YOK
Bu maçta futboluyla dikkat çeken bir oyuncu yoktu.
Denizlispor 1– BJK 1: CORDOBA
Bu maçta dikkat çeken isim kaleci Cordoba’ydı. Beşiktaş’ı yenilgiden kurtardı.
A.Gücü 2-BJK 3: GÖKHAN GÜLEÇ
Ankaragücü karşısında ön plana çıkan isimler arasında Gökhan Güleç de vardı.

ADNAN AYBABA

BJK 0–Konyaspor 1: YOK
Hareketlendi, canlandı dediğimiz Beşiktaş, tam aksini bize gösterdi.
Denizlispor 1– BJK 1: KLEBERSON
Çıkış yaşayan Kleberson imdada yetişti. Nefis bir gol attı.
Ankaragücü 2–BJK 3 : TÜMER METİN
Tümer’le, Beşiktaş’ta düzelme oldu. Oynaması gereken bir isim olduğunu gösterdi.

KAZIM KANAT

BJK 0-Konyaspor 1: YOK
Beşiktaş iyi bir futbol sergilemedi.
Denizlispor 1–BJK 1: KLEBERSON
Kleberson ölü topa hayat verdi. Oscar Cordoba olmasaydı, Beşiktaş gol yiyen takım olacaktı.
Ankaragücü 2–BJK 3: İBRAHİM ÜZÜLMEZ
Futbolculuk kariyerinde sınırları zorlayan bir İ. Üzülmez var. Herkese örnek olsun.

VEDAT OKYAR

BJK 0–Konyaspor 1: KLEBERSON
Kleberson’un dışında futbolcu yoktu.
Denizlispor 1–BJK 1: KLEBERSON
Beşiktaş takımında Kleberson iyi oynuyor. Bu maçta da öyle oldu. Bunu sadece attığı gol için söylemiyorum.
A.Gücü: 2- BJK 3: İBRAHİM ÜZÜLMEZ
İ. Üzülmez de belki bu sezonun en iyi topunu oynadı. Çok da keyifli bir gol attı.

ÖMER GÜVENÇ

BJK 0–Konyaspor 1: YOK
Defansından forvetine kadar, elle tutulacak tek futbolcu yoktu.
Denizlispor 1–BJK 1: KLEBERSON
Kleberson’un frikik golü, maçtaki mücadelenin görüntülerin çok ilerisindeydi.
A.Gücü 2–BJK 3: İBRAHİM ÜZÜLMEZ
Üzülmez bu maçta inanılmaz bir performans gösterdi. Çok koştu ve çalıştı.

İLKER ATEŞ

BJK 0–Konyaspor 1: TOMAS JUN
Tomas Jun, oyuna bir girdi Beşiktaş birden bire takım olduğunu anımsadı.
Denizlispor 1– BJK 1: KLEBERSON
Kleberson’u bütün diğer oyunculardan ayrı tutmak gerekiyor.
Ankaragücü 2–BJK 3 : İBRAHİM ÜZÜLMEZ
İ. Üzülmez en güzel maçlarından birini oynarken attığı golle de ön plana çıktı.

ZAFER ARAPKİRLİ

BJK 0–Konyaspor 1: KLEBERSON
Futboluyla dikkat çeken tek oyuncuydu. Mücadele etti. Diğer oyuncular kötüydü.
Denizlispor 1–BJK: 1 BOBO
Dikkat çeken ismin Bobo olduğunu düşünüyorum. Uyum sağlarsa iyi olacaktır.
Ankaragücü 2-BJK 3: İBRAHİM ÜZÜLMEZ
Gösterdiği performans ile maçta dikkat çeken isimler arasındaydı.

TÜRKİYE KUPASI’NA KİLİTLENDİLER

Onur BAŞTUĞ

Türkiye Kupası bu yıl oldukça mücadeleli geçiyor. Önce lig usulü başlayan sonra eleme ile devam eden Türkiye Kupasında işin sonunda büyük bir para ödülü de var. Ancak paradan çok prestij ve Türkiye Kupasını kazanan takım olmak önemli. Beşiktaş kötü geçirdiği ligin üzerine Türkiye Kupası ile moral bulmak istiyor. Yarı finale kadar gelen siyah beyazlı ekip ligden çok Türkiye Kupasını düşünüyor. Hem Türkiye Kupasını almak, hem para ödülüne kavuşmak, hem de Avrupa kapılarını açmak isteyen Kara Kartal acaba mutlu sona ulaşabilecek mi? Gaziantep engelini aşıp, finale çıkabilecek mi? Rakibi kim olacak? Muhtemel finalin Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacağı söyleniyor. Veya konuşuluyor. Ancak Gaziantep ve Denizli’de Türkiye Kupasını almak için uğraş verecek. Özetle bu dörtlü arasında kıyasıya bir mücadele olacak. Yarı finalde karşılıklı iki maç izleyeceğiz. Sonra da finalde takımlar kapışacak ve Türkiye Kupası sahibini bulacak. Peki, finalde ne olacak? İşte tüm bu soruları siyah beyazlılara sorduk. Taraftarın görüş ve düşüncelerini aldık. Taraftar takımına güveniyor mu? Konu hakkında söyleyecekleri var mı? İşte derlediğimiz görüşler ve internet adresimize gelen elektronik posta mesajlarından bazıları…

KUPAYA HASRET KALDIK
Türkiye Kupasını almayı çok istiyoruz. 100.Yıl şampiyonluğundan sonra kupaya hasret kaldık. Fenerbahçe’nin yoluna devam etmesini memnuniyetle karşıladık. Galatasaray’ın gelmesini istemiyordum. Fenerbahçe’yi daha rahat yeneriz diye düşünüyorum. Hatta iki maçı da Şükrü Saraçoğlu’nda oynamak isteriz. Kim ne derse desin final oynarız. Türkiye Kupasını da alırız. Bunun başka yolu yok. Yönetimde bu olaya kilitlenmeli. Bence bu olay ligden daha önemli bir hale geldi. Üçüncülüğü bıraksınlar, Türkiye Kupasına asılsınlar. Mithat Kolcu

İŞİN İÇİNDE MİLYON DOLAR VAR
Türkiye Kupası‘nı da bu saatten sonra alamazsak, bu işi bırakıp gitsinler. Futbolcular kendilerine inanmıyorlarsa taraftara inansınlar. Savaşmaları lazım. Ligde oynadıkları gibi oynamalarını istemiyoruz. Türkiye Kupası alınmalı. Bu yıl bir kupa alalım. Alay konusu olmak istemiyoruz. Ayrıca milyon dolar da kulübün kasasına para girecek. Tigana’ya bu işin önemli mutlaka anlatılmıştır. Futbolcularında beyni yıkanmalı. Biz her zaman onların yanındayız. Kupayı alsınlar bizden ne isterlerse vermeye hazırız. Kendimizi felaket şartladık. Selim Semerci

BAZILARINA DERS VERMEK GEREKİYOR
Lig başlamadan hazırlık aşamasında Efes Cup’ı kazanmıştık. Bazıları bunu bile “kupa aldık” diye lanse ettiler. Böyle şey olmaz. Ligde bu yıl mutlak şampiyonluk bekliyordum. Hüsrana uğradık. Türkiye Kupasını almak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelindi. Sonuçta iki takım kaldı. Bunları geçmememiz için bir neden yok. Finalde Fenerbahçe ile karşılaşacağız sanırım. Onları rahat yeneriz. Hele Tuncay’ın (Hindi Baba) nakaratından sonra daha da hırslandım. Futbolcularda bunu iyi düşünmeli. Erkal Acar

BEŞİKTAŞ’IN SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ
Ne yalan söyleyeyim Beşiktaş’ın ne yapacağını artık kestiremiyorum. “Ligde iyi gidiyor” derken, yeniliyor. “Üçüncülük tamam” derken, geriye düşüyor. Kayseri Erciyes bile bizden iyi oynuyor. Adamlar adeta savaşıyor. Tekmeye kafa sokuyor. Bizde bir gevşeklik yaratıyor. Kendi kalesine insan gol atabilir ama sonra da bunu düzetmek için top yekun saldırmak gerekir. Sonucu değiştirmek adına maçta ben hiç çaba görmedim. Türkiye Kupasını almak içinde çaba göstermek lazım. Son maçta hem ligde, hem de kupada Beşiktaş bitik bir haldeydi. Ama bir sonraki maçta iyi olabilirler. Toparlanmalarını dilerim. Perihan Işıklar

OYUNCULAR İKİ MAÇ KALDIRAMIYOR
Futbolcular iki maçı kaldıramıyor. Lig ve kupa ağır geldi. İyi motive olamıyorlar mı kondisyonları mı zayıf iyi analiz etmek lazım. Antrenmanları izlemeden bu konuda ahkam kesmekte olmaz. Ancak bu işi düzeltecek olanlar ellerini çabuk tutmalıdırlar. Yedek kulübesi de zayıf. Oynayanların yerine girenlerin arkadaşlarını aratmamaları lazım. Ama çoğu genç çocuklar ve bunu yapabilecek gibi değil. Daha tecrübeli olmaları gerekir. Sergen her maçta verimli değil. Tümer istenileni veremiyor. Kleberson bozuldu. Bu nedenle asları Türkiye Kupası maçlarına hazırlamanın ve saklamanın doğru olacağını düşünüyorum. Şu kupayı kazansınlar da, nasıl alırlarsa alsınlar. Eğer Türkiye Kupası’da kaçarsa inanın yanarız. Kazım Balcıoğlu

SİNİRLERİNE HAKİM OLAN KAZANACAK
Kupa almak beni ve camiayı çok sevindirir. Ancak ben daha çok takımın çok iyi oynamasını arzu ediyorum. Son maçlarda takım ortaya koyduğu futbolla bana zevk vermiyor. Neden böyle araştırmak lazım. Bunu da erken yapmalıyız. Çünkü tren kaçabilir. Ligin son haftalarına geldik. Maçlar kıran kırana geçiyor. Şaibeler konuşulmaya başlandı.Hakem hataları gırla gidiyor. Kuvvetli ve güçlü olmak gerekir. Türkiye Kupası tüm bunların dışında tutulabilir mi? Hayır. Beşiktaş ligde yaşadığı travmaları ve moral bozukluklarını kupaya yansıtmamalıdır. Türkiye Kupası başka bir organizasyondur ancak iki kulvarda yarışan takımlar için dezavantaj getirebilir. Sinirlerine hakim olan her zaman kazanmıştır. Süreyya Yazgan

‘Sonu iyi olsun!..’

Didem TUTAL

Minik Futbol Takımında forma giyen ve ortaya koyduğu performansla geleceğin yıldızı olarak gösterilen Muhammet Demirci, geçtiğimiz haftalarda spor basının önüne çıktı. Oynadığı futbolla bir anda Türkiye’nin gündemine yerleşen Muhammet’e geleçeğin yıldızı gözüyle bakılıyor. Muhammed ile arkadaşımız Didem Tutal konuştu. Muhammed Beşiktaş Gazetesi’ne; ‘”Dünyada Ronaldinho, Türkiye’de ise Sergen’i örnek alıyorum” dedi ve 4 yıldır futbol oynadığını söyledi.