SAYI 105

BJK1HABERLER ARSIVI SAYI 105 27 TEMMUZ

SAYFA 2 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

“Analı babalı büyütün”

arkadaşımız Didem Tutal anne oldu. Gazete Beşiktaş’ın deneyimli muhabiri Didem Tutal, 29 Temmuz Cuma günü Çamlıca Ömür Hastanesi’nde doğum yaptı. Bir kızı olan Didem ve eşi Murat’a mutluluklar diliyoruz.

SAYFA 3 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Kuruçeşme yıkıldı!..

Beşiktaş Belediyesi ve BKM işbirliği ile hazırlıkları bir yıldır sürdürülen konser alanı Kuruçeşme Arena Pink Martini konseri ile açıldı

Kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesince Beşiktaş Belediyesi Kuruçeşme’de belediye garajı olarak kullandığı yeri “Kuruçeşme Arena” konser alanı olarak düzenledi. Yaz boyunca konserlerle Kuruçeşme Arena’da Beşiktaşlılar dünya sanatçıları ve ünlü grupların konserleriyle müzik dolu bir yaz yaşadılar.

Bundan bir yıl öncesine kadar çöp kamyonlarının park için kullandığı alan artık, 10 bin kişilik bir konser alanı oldu. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) işbirliği ile hayata geçirilen dev konser alanı Kuruçeşme Arena Pink Martini topluluğu ile izleyicileriyle buluşturdu. Kuruçeşme Arena’yı Beşiktaş halkına ve İstanbullulara kazandıran Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konser saatine kadar büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirterek, “Ekonomik yönden yapılabilecek en asgari harcamayı yaptık. Sponsorlar büyük destek verdi. Bir ilk olacak burası. Önümüzdeki yıllarda büyük sürprizler devam edecek” derken, BKM patronu Necati Akpınar da şunları söyledi: “Bu projeye maddi manevi her şeyimizi koyduk. Bütün hazırlıkları Beşiktaş Belediyesi ile ortak olarak yürüttük. İstanbul böyle bir konser ve kültür alanına kavuşmuş oldu. Beklemediğimiz çok büyük ilgi gördük” diye konuştu.

PİNK MARTİNİ COŞTURDU

Kuruçeşme Arena’da ilk konser Pink Martini ile başladı. 1994 yılında Oregon’da sivil toplum örgütü gösterilerinde dinleti vermek üzere kurulan topluluk, İstanbullu müzikseverlerle buluştu. Etnik şarkıların modern bir sound’la harmanlayan grup, konseri sırasında Fransızca, İtalyanca, Japonca, Hırvatça, İspanyolca ve İngilizce şarkılar seslendirdi. Grubun vokalisti China Forbes, Türkiye’ye sekiz kez geldiklerini ve her seferinde yoğun ilgiyle karşılandıklarını söyledi. Forbes, “Türkiye’de gördüğümüz yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki yıl çıkacak yeni albümde Türkçe bir şarkı da seslendireceğiz” diye konuştu. Konseri izlemeye gelenler arasında sosyetenin tanınmış simaları, basın camiası, üst düzey bürokratlar, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristopher Daum eşi Anjelika ve Seray Sever katıldı. Sarışın sunucu Seray Sever hazılıklarını sürdürdüğü ilk single çalışmasında Pink Martini’den de bir beste aldığını açıkladı. Kuruçeşme Arena’da, Ağustos ayı boyunca Sertab Erener, Zülfü Livaneli, MFÖ&Şebnem Ferah, Funda Arar, Kıraç ve Gece Yolcuları sahne alırken Rock Gecesi ve buna benzer yepyeni sürpriz projeler Boğaz’ın eşsiz manzarasında gerçekleştirilmeye devam edecek.

DentIstanbul büyüyor!..

Beşiktaş’taki Dentistanbul Diş Hastanesi yeni şubeler açıyor. BJK Kulübü’nün de sponsoru olan diş hastanesi öğrencilerinde göz bebeği

konumunda Beşiktaş’ta ki Diş Hastanesi “Dentistanbul” büyüyor!.. Kurucusu Mehmet Ali Özer’in de dediği gibi Türkiye’nin ilk ve tek ağız ve diş sağlığı hastanesi Dentistanbul’un, “Yaşı küçük, ama yaptığı iş büyük”. Ağız ve diş sağlığı konusundaki, tüm uzmanlık alanlarında hizmet veren hastanenin, bu konuda halkı bilinçlendirmek gibi bir misyonu da var. Diş konusundaki tüm şehir efsanelerini çürüten, 7’den, 77’ye herkesin memnun ve mutlu ayrıldığı Dentistanbul, kısa zaman içinde açacağı şubeleriyle, hizmetini tüm Türkiye’ye götürmeye ve sağlık turizmi alanında dev adımlar atmaya kararlı…

BJK KULÜBÜ SPONSORU

Dentistanbul’un kurucusu Dr. Mehmet Ali Özer Diş Hastanesinin avantajlarını ise şöyle özetledi: “Hastanemizin en büyük avantajı, teşhiste hiç hata yapılmamasıdır. Çünkü burada bir hastayı, farklı uzmanlık alanlarında farklı doktorlar muayene ediyor. Bu sayede teşhis kısa zamanda net olarak konuluyor. Tedavi sürecinde de yine gerekli tedaviler, başka bir yere gitmeye gerek kalmadan yapılıyor. Böylece hasta kısa zamanda hastalığından kurtuluyor. İşletme maliyetinde de ciddi indirimlere sahibiz. Bu da hastaya ekonomik olarak yansıyor. Hastalarımız, tedavi için farklı farklı yerlere gidip, fahiş ücretler ödemekten kurtuluyorlar. Dentistanbul dışında; Hindistan, Singapur, Pakistan, Almanya, ABD ve İsviçre olmak üzere dünyada altı tane daha diş hastanesi var. Bu hastaneler arasında; Dentistanbul kapasite olarak dünya dördüncü sıradadır. Biz kapasite olarak 48 üniteyi beraber çalıştırıyoruz. Aynı anda 48 hastanın burada tedavisi yapılıyor.”

Sıkı bir Beşiktaşlı olduğunu da söyleyen Denistanbul kurucusu Dr. Mehmet Ali Özer BJK Kulübü ile yaptıkları anlaşma ile Beşiktaşlıların Diş probleminin de ortadan kalktığını söyledi, Dr. Özer ayrıca hastanenin adeta bir üniversite gibi çalıştığını ve diş hekimliği öğrencilerine kapılarını her zaman açık olduğu söyledi. Dr. Özer, Diş Hastanesi’nde halen başarılı öğrencilerin bulunduğunu ve hayata hazırlandıklarını da kaydetti.

YENİ ŞUBELER YOLDA

Dr. Özer yeni şubeler açma konusunda da şunları söyledi: “Yakın zamanda Bakırköy ve Anadolu yakasında şubeler açacağız. Ama bu şubeler, hastane olarak değil, poliklinik olarak, yani bu yapının mikrosu şeklinde hizmet verecekler. Buradaki amacımız; hastanın, küçük basit vakalar için buraya gelmesine gerek kalmadan muayenesinin yapılmasıdır. Hasta bize geleceğine, biz onlara gidelim mantığı; hem pazarlama tekniği, hem hasta hakları ve hasta yararı, hem de bizim ekonomik yararımızla örtüşüyor. Bu konuda yine hastalarımızın da talepleri var. Talepler doğrultusunda çalışıyoruz”

Dolmabahçe’de savaş kardeşliği

(DOLMABAHÇE) Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’ne ait 2 gemi, İstanbul liman ziyareti gerçekleştirdi. Kore Deniz Kuvvetleri’nin “Roks Cuhngmugong Yi Sunshin” ve “Roks Cheonji” gemileri Dolmabahçe’ye demirlerdi. Türk-Kore gazileri ile İstanbul’daki Kore vatandaşları için düzenlenen törende konuşan Gemi Komutanı Oramiral Yun-Hee Choi, kendilerini bu kadar sıcak karşıladıkları için teşekkür etti.

Böyle olur sultanın düğünü

(BEŞİKTAŞ) Suudi Arabistan’ın eski Petrol Bakanı Zeki Ahmet Yamani’nin kızı Sarah ile damat Malik Dahlan, dünyaevine girdiler. 2 milyon dolara malolan düğün Çırağan Sarayı’nın bahçesinde verilen bir resepsiyonla başladı. 450’si Türk yaklaşık bin davetliye alkolsüz içecek ikram edildi. Düğüne, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.

TESYEV’e yardım hüsranla bitti

(KURUÇEŞME) 1 Ağustos 2005 gecesi tüm gelirini Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’na (TESYEV) bağışlayan Reina, elde edilen 71 bin YTL’lik hasılattan memnun olmadı. Bunun üzerine TESYEV’e gönderilecek miktar, iki misli yükseltildi. Reina’daki Dragon, Spazio, Köşebaşı, Park Şamdan, G By Karaf, Passion, Niş ve It’s Me’nin patron ve yöneticiler ile görüşen Reina’nın işletmecisi “İstenilen gerçekleşmedi, iyi örnek olmak zorundayız” dedi.

Mercan Dede’nin yüreği ağzına geldi

(KURUÇEŞME) MERCAN Dede ve Orkestrası’nın Kuruçeşme’deki Buz Adası’nda verdiği konserde facia kıl payı atlatıldı. Mercan Dede’nin konseri devam ederken hızla yaklaşan bir tekne adaya çarptı. Tekne kazadan sonra olay yerinden uzaklaştı. Konser sonrası Kuruçeşme Polis Merkezi’ne giden Mercan Dede, suç duyurusunda bulundu. Ünlü müzisyen “Tekne aşırı hızla gelerek çarptı. Bir facia yaşanması işten bile değildi” dedi.

Anjelique’e tuğlalı saldırı şaşırttı

(ORTAKÖY) Uğur-Levent Büyükuğur kardeşlerin sahibi olduğu Ortaköy’deki Anjelique’te tatsız bir olay yaşandı. Popüler kulüpte eğlenmekte olan kalabalık, yan taraftaki inşaattan fırlatılan tuğlalar yüzünden neye uğradığını şaşırdı. Sonradan inşaatta çalışan ve alkollü oldukları anlaşılan işçiler tarafından fırlatıldığı öğrenilen tuğlalardan biri, içeride eğlenmekte olan bir kişinin beline geldi. Olay sonrası polis, gerekli işlemlere başladı.

SAYFA 4 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Sağlık ihmale gelmez

International Hospital Etiler Polikliniği Etiler’deki yeni yerine taşındı. Gazete Beşiktaş olarak ilçemizdeki bu polikliniği analiz ettik. Sağlık gibi önemli bir konuda vatandaşları bilgilendirici ve onlara yol gösterecek olan bilgileri siz değerli Beşiktaş Gazetesi okuyucuları için edinmeye çalıştık Başhekim Op. Dr. Sevil Öz” International Hospital İstanbul 1989 yılında, ileri teknolojiye sahip ve uzman bir kadro ile çalışan Türkiye’nin ilk çağdaş özel hastanesi olarak kuruldu. Hastaların yoğun talebiyle 2002 yılı sonunda Etiler’deki polikliniğimiz açıldı” dedi

International Hospital Etiler Polikliği, Etiler’deki yeni yerine taşındı. Gazete Beşiktaş olarak ilçemizdeki bu polikliniği analiz ettik. Sağlık gibi önemli bir konuda vatandaşları bilgilendirici ve onlara yol gösterecek olan bilgileri edinmeye çalıştık. Bu nedenle de International Hospital’ın Etiler Polikliniği Başhekimi Op. Dr. Sevil Öz’le Beşiktaş Gazetesi okuyucuları için araştırmaya ve bilgi edinmeye yönelik bir söyleşi yaptık.

Op. Dr. Öz’den önce kendisini tanıtmasını istedik, ardından poliklinik ile ilgili bilgiler aldık. Etiler Polikliği Başhekimi Op. Dr. Sevil Öz kendini şöyle tanıttı; “Genel Cerrahi Uzmanıyım. 1986 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 1992 yılında aynı fakülteden genel cerrahi uzmanlığını aldım. Bu uzmanlık eğitimi süresince İngiltere ve Almanya’da çeşitli alanlarda farklı çalışmalarda bulundum. Bu çalışmalar sonrasında da 2 yıl mecburi hizmet görevini tamamladım. 1995 yılından beri International Hospital İstanbul bünyesinde sırasıyla genel cerrahi uzmanlığı görevinin yanı sıra acil servis şefliği ve başhekim yardımcılığı görevlerinde bulundum. Mart 2005 tarihinden beri ise International Hospital Etiler Polikinliği’nde Başhekimlik ve Genel Cerrahi Uzmanlığı görevlerini yürütüyorum. Üzerinde yoğunlaştığım ana konuların başında meme ve anal bölge hastalıkları yer alıyor.”

Op. Dr. Öz sözlerine şöyle devam etti: “İyi bir yöneticinin her konuda örnek olması gerektiğine inanıyorum. Sağlıklı yaşamaya özen gösteriyor, spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmiyorum.”

“YOĞUN TALEPLER VARDI, KARŞILADIK”

Özet bir anlatımla kendini tanıtan International Hospital Etiler Polikliniği Başhekimi Op. Dr. Sevil Öz polikliniğin tanıtımını da yine kısa ve öz olarak şöyle yaptı: “International Hospital İstanbul 1989 yılında, ileri teknolojiye sahip ve uzman bir kadro ile çalışan Türkiye’nin ilk çağdaş özel hastanesi olarak kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren pek çok konuda öncülük etmiş ve pek çok ilki başarmıştır. Hastalarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda Yeşilköy’de güçlü bir uzman kadro ile verdiğimiz hizmeti şehir merkezine de taşımayı hedefledik ve bunun sonucu olarak da 2002 Aralık ayında Etiler Polikliniği’ni hizmete açtık. Açılışımız sonrasında ilk mekanımızda belirli bir süre hizmet verdikten sonra ise yine hastalarımızın talebi doğrultusunda daha kolay ulaşılabilir olmak ve müstakil bir binada hizmet verebilmek için 2005 Mayıs ayında Nispetiye Caddesi No: 19′ da ki yeni adresimizde hizmetimizi sürdürmeye başladık. Polikliniğimizin ana hedefi , International Hospital’ın etik düşünce yapısı ve kalite anlayışı ile özdeşleşerek bu bölgede yaşayanlara da aynı şekilde özenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmektir. Etiler Polikliniği personeli, hastalarımızın kendilerini sıcak ve güvenli bir ortamda hissetmeleri için özenle çalışmaktadır”

“SINIRSIZ HİZMET VERİLİYOR”

International Hospital Etiler Polikliniği’nde hemen hemen tüm dallarda hafta içi saat: 08.30-16.00 saatleri arasında, Cumartesi günleri ise, 08.30-14.00 saatleri arasında sağlık hizmeti verildiğini söyleyen Başhekim Op. Dr. Sevil Öz konu hakkında daha sonra şöyle konuştu: “Hastanemiz ve polikliniğimiz arasında tüm verilerin paylaşımının sağlanması adına tüm sistemlerimiz on-line çalışmaktadır. Radyoloji bölümümüz ileri teknoloji ile donatılmıştır. Gelişmiş ülkelerde de az sayıda olan PACS (Picture Archiving and Communication System) kullanılmaktadır. Laboratuarımızda hastanemiz ile bağlantılı olarak her türlü test yapılabilmektedir. Polikliniğimizde koruyucu tıp uygulamaları ayrı bir önem taşımaktadır. Bu amaçla zengin bir check –up programımız mevcuttur. Anne ve çocuk sağlığı, kadın sağlığı konuları da üzerinde önemle ve hassasiyetle durduğumuz konularımızdandır. Koruyucu hekimlikle ilgili çalışmalarımızı geliştirmek ve hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyebilmek adına anti-aging tedaviye de başlamak üzereyiz , bu amaçla alt yapı hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz. Polikliniğimizde acil durumlara karşı da çalışma saatleri dahilinde hizmet verilmektedir, acil müdahalesi yapılan hasta sonrasında ambulansımız aracılığı ile hastanemize ve ya hastamızın istediği farklı bir sağlık kurumuna sevk edilebilir. Acil odamız her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek şekilde ileri teknoloji ile donatılmıştır.” International Hospital Etiler Polikliniği Başhekimi Op. Dr. Sevil Öz sözlerine şöyle devam etti: “Polikliniğimizde bazı alanlarda alt klinikler oluşturulmuştur. Bunlar Meme Hastalıkları Kliniği, Baş Ağrısı Kliniği ve Erkekte Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Kliniğidir. Bu kliniklerde konusunda uzman doktorlar ciddi bir ekip anlayışı ile çalışmaktadır. Dermatoloji bölümümüzde Laser tedavileri ve Molemax ile aslında çok önemli bir konu olan ben takibi de yapılmaktadır. Polikliniğimizin tüm özel sağlık sigortaları ile anlaşması mevcuttur. Ayrıca Emekli Sandığı Mensuplarına da hizmet verilmektedir. Polikliniğimizin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için sadece randevu alınması yeterli olacaktır.”

International Hospital Etiler Polikliniği Branşlar

GENEL CERRAHİ

İÇ HASTALIKLARI

KARDİYOLOJİ

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM

KBB HASTALIKLARI

PLASTİK VE REKONSTRUKTİF CERRAHİ

DERMATOLOJİ

ÜROLOJİ

NÖROŞİRURJİ

NÖROLOJİ

PSİKİYATRİ

GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ

RADYOLOJİ

DİYET

KONUŞMA VE LİSAN PATOLOJİSİ

Prof. Dr. Burhan Uslu

International Hospital İstanbul Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı

Dış ortamda spor yapmak için en uygun mevsim olan yazı yaşıyoruz. Bu mevsimde spor yapanların sayısında önemli bir oranda artış gözleniyor. Bu artış ile birlikte yeterli ısınmanın, germe hareketlerinin yapılmaması, spora uygun ekipman seçilmemesi, yanlış yerlerde yanlış sporların yapılması sonucu sakatlıklarda da artma gözleniyor .

Hangi sporu yaparsanız yapın mutlaka bu spor öncesi 5-10 dakika ısınma hareketleri ve germe hareketlerini yapmalısınız. Sporunuzu asla ve asla tok karnına yapmamalısınız. Yapacağınız spora göre ayakkabı ve giyim eşyası seçmelisiniz. Sportif aktivite sırasında terleme ile sıvı ve elektrolit kaybı olacaktır. Özellikle sıcak havalarda bu çok miktarda olur ve mutlaka takviye edilmesi gerekmektedir. Bunun için 15 dakika önceden azar azar sıvı ya da sportif içeceklerden almalısınız ve buna spor sırasında da belirli aralıklarla devam etmelisiniz.

Spor sırasında adalelerinizde meydana gelecek kramp ya da ağrı sonrası, yaptığınız spora orada ara vermelisiniz. Bir müddet dinlenme sonrası şikâyetleriniz devam edecek olursa, sporunuzu orada kesmelisiniz. Halkımızın çoğunun güzel havalarda spor yapmaya çıktığı halı sahalar için aşağıdaki önerilerde bulunabiliriz.

Spor yapacak kişilerin öncelikle, o sahanın zemininin spor yapmaya elverişli olup olmadığına bakması gerekmektedir. Halı saha direkt beton üstüne mi yerleştirilmiş, halı liflerinin uzunluğu, üzerine dökülen kumun cinsi, miktarı çok önemlidir. Daha sonra bu zemine uygun ayakkabı ve giysiler kullanılmalıdır. Halı sahaya uygun giyilecek bir ayakkabı ile zeminle ayakkabı arasında kayma sağlanabilir ve buna bağlı sakatlıklar en aza indirilebilir. Bu arada dikkat edeceğimiz bir husus, mutlaka o sahanın ilkyardım paketlerinin gözden geçirilmesi ve ilk yardım yapacak az da olsa deneyimli elemanları var mı, yok mu kontrol edilmesidir.

Çoğu halı sahada sakatlık sonrası uygulanacak buz kompresi bulunmamakta ve sakatlanan kişinin o bölgesinde daha fazla kanama olmakta, iyileşme gecikmektedir. Yapılacak buz kompresi ve sakatlanan kısmın bandajlanması, iyileşme süresinin kısalmasına neden olacaktır.. Bu tür maçlarda sakatlık oluşması durumunda, ayağınızın burkulması, dizinizin sakatlanması ya da adalelerinizde bıçak batma tarzında yanma olması halinde, meydana gelecek ikincil bir zedelenme ciddi sakatlanmalara yol açabilir. Kısa sürede iyileşebileceğiniz bir durum yerine, menüsküs yırtığı, ön çapraz bağ kopması, ayak bileğinizde bağ kopuğu ya da kırık nedeni ile ameliyata kadar uzanan önemli sakatlıklar açığa çıkabilir. Bunların oluşmaması için herhangi bir zedelenme ya da sakatlık anında derhal sporu bırakınız ve o bölgeye buz kompresi uygulayınız. Bu uygulama her saat başı 15-20 dakika olarak 24 saat devam etmelidir. Bu arada sakatlanan bölge bandajlanmalı ve dinlendirilmelidir… Eğer bu uygulamalar sonrası şikâyetleriniz artan hızda devam ediyorsa mutlaka bir ortopediste başvurmalısınız.

Uzm. Dr. Ümit Akyüz

Dahiliye Uzmanı

International Hospital Etiler Polikliniği

SAĞLIKHATTI

CHECK UP

Günümüzde gelişmiş teşhis ve tedavi yöntemleri olmasına rağmen, en güzel tedavi yöntemi, hastalıklara yakalanmadan önlemlerini almaktır. Check up, kişinin herhangi bir şikayeti olmadığı halde belirli periodlarla yapılan sağlık taramasıdır. Hastalıkları önlemek için dengeli beslenmeye, fiziksel aktivitelerimizi arttırmaya, insanlarla sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu duruma ek olarak uzman bir hekim kontrolünde, güvenli sağlık kuruluşlarında , sahip olduğumuz risk faktörleri göz önüne alınarak CHECK – UP adını verdiğimiz düzenli tıbbi takiplerimizi yaptırmamız gerekmektedir.

Check-up larla ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilerek; vücutta mevcut olan gizli hastalıklardan, ileride başımıza gelme ihtimali olan hastalıklara kadar oldukça geniş bir yelpaze taranmış olacaktır. Hastalık yaşının giderek genç popülasyonlarda ortaya çıkıyor olması; 35 –40 yaşlardan itibaren check –up’ ın önemini ortaya koymaktadır.

Farklı cinsiyet, yaş grupları, ailede bulunan hastalıklar, çevresel ve mesleki risk faktörleri değerlendirilerek uzman hekim tarafından yapılacak check up programı seçilir. Polikliniğimizde 18 ayrı check up programı uygulanmaktadır. Genel CU, Detaylı Erkek CU, Detaylı Kadın CU, Kardiyolojik CU, Çocuk CU, Menopoz CU, Kalın barsak – mide kanseri tarama CU, Prostat CU vb. programlar mevcuttur. Tüm programlar uzman hekimlerin kontrolünde en gelişmiş teknolojik aletler ve laboratuvar yöntemleri kullanılarak başarı ile yapılmaktadır.

Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen gözle görülebilen faktörler yanında trafik, gürültü, fastfood türü beslenme, iş ve özel hayatımızdaki stresler, ekonomik şartlarda değişkenlik, savaşlar gibi birçok çevresel ve duygusal faktörler de bulunmaktadır. Kalp ve damar hastalıkları, kanserler, ailevi geçiş gösteren bazı hastalıkların erken tarama programları yapılarak önlenebildiğini unutmamak gerekir. Bugün gelişmiş ülkelerde toplumlar sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmakta iken ülkemizde insanlarımız son ana kadar doktora başvurmamaktadır. Maliyet analizleri, check up yaptıran kişilerin erken tanı sayesinde kaliteli ve uzun yaşam imkanı sağlayarak, hastalıklara yakalandıktan sonra sağlık kuruluşlarına başvuran kişilere nazaran çok daha avantajlı olduklarını göstermektedir. Spor yapmaya karar verenlerden , diyet yapma kararı alanlara kadar herkesin en az bir kez check up yaptırması gerekir.

Özellikle, ailesinde kolon, meme, akciğer kanseri olan, erken yaşta kalp krizi geçirmiş, kan yağları yükseklik ve hipertansiyon hastası yakını olan kişilerin daha çok tarama programlarına ağırlık vermesi gerekir.

Unutmamalı, önemli hastalıklardan bile erken teşhis sayesinde kurtulabiliriz. En güzel tedavi, hastalık ortaya çıkmadan onu yok etmektir.

Sağlıklı günler dilerim.

SAYFA 9 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Tekne severler Metrocity’e

Metrocity Ağustos ayı boyunca çeşitli etkinliklere sahne olacak. Okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlandığı şu günlerde Metrocity çocukları hoş sürprizlerle buluşturuyor. 18 – 28 Ağustos tarihleri arasında ruhunuzu mavi rüyanın derinliklerine taşıyacak olan “Tekne ve Gemiler” alışverişin kalbi Metrocity’de gerçekleştirilecek. Birbirinden harika tekne ve gemi modellerinin sergileneceği ve eşsiz dekorasyona sahip muhteşem etkinliği kaçırmayın.

Metrocity sonbahara hazırlanıyor

Yazın yakıcı güneşinin gökyüzünü terkettiği, havaların serinlediği sonbahar aylarında sizi hafifçe saracak kıyafetler için, Koton sizleri bekliyor. Yağmurlu bir eylül akşamında sizi ıslanmaktan koruyacak stil trençkot seçeneklerinden, gündüz vakti serin ve rüzgarlı bir havada sizi sıkmadan hafifçe ısıtacak şık trikolara, onlarca alternatif KOTON’da. Kısa pantolonlar, capriler, manşetli paçalar, erkek kesimi ceketler, düz paça ve bol pantolonlar, bordürlü, işlemeli ya da baskılı katkat fırfır kesimli etekler, geometrik ya da retro desenler, siyah/beyaz kombinasyonlar, çizgiler ve biyeli modeller, uçuşan ipeklerden kat kat kesimli, dantelli, feminen elbiseler, asimetrik etekler, beli kemerli ceketler…

KIŞ’kIrtIcI Temalar

Avcı: Kolu yamalı tweed ceketlerin altına giyilen binici pantolonlarla kombinlenen, erkeksi ve çarpıcı bir tarz… Yakası tilki kürklü modeller, düz kadifelerden dar paça pantolonlar ve sportif ceketlerle tamamlanıyor. Kısa pantolonlar, capriler, manşetli paçalar ve ekose kumaşlar göz alıyor.

Maskülen: Erkek kesimi ceketler, düz paça ve bol pantolonlar, çizgili borsalino havalı kumaşlarla sert ve keskin bir çizgi sunuyor.

Folklorik :Nakışlar ve tığ işi detaylar bu temanın ana özelllikleri… Eteği bordürlü, işlemeli ya da baskılı katkat fırfır kesimli etekler, cıvıl cıvıl bir hava yaratıyor. Çiçek işlemeli etekler, bluzlar ve tünikler etnizmi doruklara çıkarıyor. İşlemeli ceketler ve patch modeller, Rus havalı işlemeli bluzlarla kombinleniyor.

60’lar:Giometrik ya da retro desenler, siyah/beyaz kombinasyonlar, çizgiler ve biyeli modeller 1960’ların o stil kokan yıllarını geri getiriyor.

Romantik: Şifonlar, devoreler ve uçuşan ipeklerden kat kat kesimli, dantelli feminen elbiseler, asimetrik etekler ve göğüs altından kuplu bluzlarla romantik ve yumuşak bir tarz sunuyor.

Mavi Jeans

cezbediyor

Gençlerin gözdesi olan Mavi, ilgi çekici modelleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Yeni tasarımlar Mavi’de. Flip flop “parmak arası terlik” iki alana üçüncüsü hediye… Kamuflaj desenli pantolonlar… Mavi Jeans’in “aşk için savaşanlar” sloganıyla tasarladığı Love Soldiers koleksiyonuna kamuflaj desenli kargo pantolonlar eklendi. Public tişörtler… New York’lu tasarım ekibi Public tarafından özel olarak dizayn edilen ve sınırlı sayıda üretilen Mavi Jeans’in Pvblic tişörtleri, elle boyanmış hissi yaratıyor. Sanatçı dokunuşuyla tasarlanan, farklı baskılarla hareketlenen üstler şimdi sokağa taşınıyor

Mavi’de fiyatlar

Bayan Tişörtler: 14.95-22.95 YTL

Erkek Tişörtler: 19-95-24.95 YTL

Pantolon: 59.95-109.95 YTL

Şortlar: 24.95-29.95 YTL

Benetton’da

kampanya var

SEKTÖRÜN öncülerinden Benetton yaz kampanyası başlattı. Kampanya indirimi yüzde elli. Benetton’da fiyatlar çocuk ve büyük tişörtlerinde 9 ila 30 milyon arası. Pantolonlarda 25 – 59 milyon arası ceketler ise 70 ila 100 milyon arazı değişmekte. Yazın sıcak günlerini yaşadığımız bu dönemde Benetton yaza özel kıyafetlerle sıcak yaz günlerini serinletmeye devam ediyor. Benetton’un yaza özel indirimli fiyatlarında bikiniler 40 milyon ile 150 milyon lira arasında değişmekte.

Desa çizgisinden ödün vermiyor

Çizgisinden ödün vermeden modanın en yakın takipçisi Desa, vazgeçilmezliğin ürün kalitesine, ürün çeşitliliğine ve enerjisine borçlu. Her sezon yenilenen modelleri ile zengin seçenekler sunan Desa, koleksiyonu farklı kombinasyonlara imkan veren çok fonksiyonlu deri giysilerle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Yakın bir zamanda müşterilerine elektronik hizmet veren Desa sanal ortamda da sektörün vazgeçimezi olmaya devam ediyor.

SAYFA 11 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Beşiktaş Çağdaş geliyor

Dev kültür sanat projesi “BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ” ı Beltaş A.Ş. Genel Müdürü Sayın Uğur Gökhan Sarı anlatıyor: “Ülkemizde son yıllarda sanat faaliyetlerine bakış açısının son derece olumlu olduğunu, insanların sanata olan ilgisinin arttığını, medyanın sanata daha çok yer ayırdığını, yeni müze ve galerilerin kurulduğunu, alışveriş merkezlerinin sanat galerilerine dönüştüğünü, sanat fuarlarına ilginin yoğunlaştığını görüyoruz. Mustafa Kemal Merkezi, “Beşiktaş – Levent – Etiler – Maslak” bölgesindeki elverişli konumu sayesinde önemli bir kültür merkezi adayıdır.

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa yakası gişelerinin hemen yanında

Avrupa ve Asya yakasının birleşme noktasında yer alan MKM; -3. ve -4. katlarında ki kapalı otoparkları, -2. katında yapılacak olan ATATÜRK Sayısal Arşivi, -1 ve zemin katlarında ki alışveriş merkezi, 1. katında ki BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ Sanat Galerisi ve 2. Katında ki Gösteri Salonu ile İstanbul halkının hizmetine sunulmuş dev bir komplekstir.

ÇOK AMAÇLI GÖSTERİ SALONU

1050 m2 fuaye salonu ve 1032 koltuk kapasitesi bulunan gösteri salonu, faaliyete girdiği 2004-2005 sezonu içersinde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. 8 Aralık’ta yüzlerce davetlinin katıldığı şık bir açılış kokteyli ve MUCİZELER KOMEDİSİ müzikalinin gala gösterisi ile İstanbullulara “merhaba” diyen Mustafa Kemal Merkezi, basında büyük yankılar uyandırmıştır.

Sayın Deniz Baykal tarafından gerçekleştirilen Mustafa Kemal Merkezi gösteri salonunun açılışına; İstanbul Valilik Protokolü’nün yanı sıra, sanat ve iş dünyasından ünlü simalar ve basın camiasının önemli yöneticileri katılmış; MKM’de muhteşem bir açılış organizasyonu gerçekleştirilmiştir.

MKM, 8 Mart’ta yapımcılığını TMC Film Yapım şirketinin üstlendiği ANLAT İSTANBUL Sinema Filmi Galası’na ev sahipliği yapmıştır.

Show TV’de 8 Nisan’da başlayan ve 24 Haziran’a kadar devam eden TÜRKİYE’NİN YILDIZLARI – 2 Yarışma Programı, her hafta Cuma günü MKM’ den canlı olarak yayınlanmıştır.

11 Nisan’da Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen 10. SADRİ ALIŞIK ANMA ve ÖDÜL TÖRENİ, MKM’nin basında tanınırlığını önemli ölçüde arttırmıştır.

2 gün arka arkaya büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan MKM’de, 12 Nisan günü Hürriyet Gazetesi ALTIN KELEBEK Ödül Töreni gerçekleştirilmiştir.

ALIŞ VERİŞ MERKEZİ

CHAMPIONSA’dan TEKNOSA’ya CAFE BISTRO’dan TURKCELL’e bir çok markanın buluştuğu nokta olan MKM’de, ailelerin tüm ihtiyaçlarına yönelik olarak düşünülmüş bir çok mağazada hizmet vermektedir.

OTOPARKLAR

2 kattan oluşan ve 300 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunan merkezde ayrıca 100 araçlık açık otopark da mevcuttur. Bölge, yoğun bir yerleşim bölgesi olmasının yanı sıra çok sayıda şirketin bulunduğu, hızla gelişen bir iş merkezinin tam ortasındadır. Bu sebeple günün her saati kalabalık grupları misafir edebilecek potansiyele sahiptir. Bölgede son yıllarda bir çok alışveriş merkezi açılmış ve açılmaya da devam etmektedir. Bu merkezler cazip hale getirilebilmek için sinema, oyun parkı, kafe gibi eğlence alanları bünyelerine katılmaktadır. Ancak hiçbiri, rant dönüşü düşük olan sanat ile ilgili olarak bir yatırıma yönelmemektedir. Zaten eğlence mekanı açısından yoğun olan bölgede; rant fiyatlarının yüksekliğinden dolayı 1 – 2 özel galeri dışında bütün kültür ve sanat alanları Beşiktaş Belediyesi tarafından kazandırılmıştır.

Mustafa Kemal Merkezi’nin belediyeye ait olmayan alt katları bir butik alışveriş merkezi oluşturacak şekilde yapılırken, Beşiktaş Belediyesi kendine ait olan üst katları sanatsal ve kültürel etkinlikler için planlamıştır.

Binanın en üst katında Aralık 2004’te faaliyete geçen ve İstanbul’un en geniş salonlarından biri haline gelen 1032 kişilik çok amaçlı şık bir salon bulunmaktadır.

Yine binanın belediyeye ait olan bir bölümünde; bir Çocuk Müzesi ve Türkiye’nin ilk ve tek Atatürk Sayısal Arşivi’nin oluşturulması planlanmış olup, bu bölümler yakın zamanda halkımızın hizmetine sunulacaktır.

İstanbul, 15 milyon nüfuslu bir mega-kent olmasına rağmen, kapsamlı sergilere ve etkinliklere ev sahibi olabilecek geniş sergi salonlarına ne yazık ki sahip değildir. Mevcut 1 – 2 salon da, son derece elverişsiz olup ve programları da uzun süreli dolmuş durumdadır.

YENİ SEZONDA “BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ” GELİYOR…

Mustafa Kemal Merkezi’nin 2200 metrekarelik 1. katında; Amerika, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde sıkça rastlanan çağdaş, şık bir sergi salonu, Türkiye’de bir ilk olarak Beşiktaş Belediyesince Türk sanatına kazandırılacaktır. Tavanların yüksek ve alanın geniş olmasından dolayı, oluşturulacak galeri kompleksi bir müze formatında olacaktır. Bu sayede sanat eserleri çok rahat ve çarpıcı olarak se Mustafa Kemal Merkezi; 1032 kişilik gösteri salonu, açılacak diğer müze bölümleri ve sanat salonunun faaliyete geçmesiyle birlikte, sanat ve kültürün çok daha ağırlıklı olduğu bir merkez haline gelecektir. Bu durum, alışveriş nedeniyle gelen ziyaretçilerin bina içinde daha uzun süre kalmalarını sağlayacaktır.

Son yıllarda öğrencilerin; müze, fuar, galeri gibi sergi alanlarını gezmek için daha istekli oldukları görülmektedir. Böyle bir kompleksin, bu açıdan da özellikle çok cazip olacağı açıktır. Özellikle Beşiktaş Belediyesi koordinasyonunda; düşük bütçeli devlet okulları ve bu okullarda okuyan fakir öğrencilerin, haftanın belirli günlerinde deneyimli sanatçılar eşliğinde galerileri gezmelerinin sağlanması, kültürel anlamda da önemli bir misyonu yerine getirecektir.

BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ projesi ile Türkiye’nin önemli sanatçılarının eserlerinin sunulmasının yanı sıra yurt dışından da sergiler getirilmesi, koleksiyonlarda yer alan eserlerin gün ışığına çıkartılması ve halkla paylaşılması, sanat fuarlarının yapılması gibi etkinliklerle hem sanata katkı sağlanması hem de geniş kitlelerin sanatla buluşturulması hedeflenmektedir.

BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ’ta zaman zaman Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının katılımcı olduğu seminer, panel gibi konuşma günleri düzenlenecektir. Böyle bir kompleksin oluşturulması, tüm sanatçıları ve sanatseverleri çok memnun edecektir. Bir çok sanat eleştirmeninin de olumlu yazılar yazacağı, şimdiden tahmin edilebilir.

Geçtiğimiz yıl Karaköy Tophane bölgesinde açılan İstanbul Modern müzesini, günde 2500-3000 kişinin gezdiği bilinmektedir. Müze salonlarının duvarlarında, 100 sanatçının 200’e yakın eseri bulunmaktadır. Ancak bu eserlerin uzun süreler boyunca sergilenmesi, müzenin statik bir yapıya bürünmesi gerçeğini de beraberinde getirmiştir.

Diğer taraftan BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ’ta her yıl 3 – 4 önemli sergi / etkinlik gerçekleştirilerek, çok daha fazla sayıda sanat eserinin dinamik bir biçimde sunulması sağlanacaktır.

Böyle bir yapılanma; medyanın da ilgisini çekecek, merkezin ve etkinliklerin uzun soluklu olarak gündemde kalmasını sağlayacaktır.

Beşiktaş Belediyesi; BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ projesi ile birlikte, sahip olduğu alanları kiraya vererek veya işleterek önemli bir rant elde etme imkanından vazgeçtiği gibi, binanın işletme giderlerini üstlenmek ve sanatsal etkinliklerden doğabilecek masrafları da karşılamak durumunda kalacaktır. Sosyal sorumlulukları oldukça ağır olan bir belediyenin, tek başına böyle bir yükü kaldırabilmesinin mümkün olmadığı günümüz koşullarında, sponsorların önemi ortaya çıkmaktadır.

BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ projesinin bir bacağı da, Beşiktaş Belediyesi ve bu dev projeye destek verecek sponsor firma tarafından gerçekleştirilecek bir sanat yarışmasının düzenlenmesidir. İngiltere’deki “Turner Price” benzeri bir organizasyonun geleneksel hale getirilmesi düşünülmektedir.

Beşiktaş Belediyesi 2005-2006 sezonunda da kültür ve sanata büyük katkılar sağlamaya devam edecektir. Tüm sanatseverlerle birlikte olabilmek dileğiyle…”

SAYFA 1 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

‘Biz bir aileyiz’

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören uzun lig maratonu öncesi siyah beyazlı camiaya seslendi ve “Biz bir aileyiz” dedi

BAŞKAN Demirören Siyah Beyazlılara seslendiği konuşmasında: “Beşiktaş camiası olarak kenetlendik. Lige hazırız. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarımız bir bütündür. Kadromuzun hem lig hem de UEFA Kupası’nda iyi işler yapacağına inanıyorum. Beşiktaş her zaman şampiyonluk kovalayan bir takımdır ve hedef yine şampiyonluktur” şeklinde konuştu.

BJK Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören hem BJK Divan Kurulu pikniğinde, hem de “Gece Siyah Beyaz’da” yaptığı konuşmada aynı sözleri söylerken, BJK Genel Sekreteri Kenan Öner’ de sağduyulu Beşiktaşlılar’ın olaya global olarak baktıklarını söyledi. Öner, tesisleşmenin altını çizerken, çıtayı yükseltmek zorunda olduklarını vurguladı. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ise, “Birlik beraberliği sağlamak zorundayız. Şimdi köstek zamanı değil, destek zamanı” açıklamasını yaptı.

Brezilyalı sambacı şov yaptı

BEŞİKTAŞ Brezilyalı ünlü futbolcu Jose Kleberson Pereira’yı transfer etti. Brezilyalı sambacı ile 1 yıllı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kleberson 15 numaralı formayı giyecek.

SAYFA 5 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Yılın sporcusu kim?

Ünlü spor yazarları haftanın Beşiktaşlı yıldızlarını seçiyor. Beşiktaş Gazetesi’nin periyodik olarak uygulama kararı aldığı kampanya çerçevesince Kayseri Erciyesspor maçının yıldızı Koray Aydın oldu

Beşiktaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ yaptığı açıklamada yapılacak bu işin futbolcuları motive edeceğini belirterek, “Beşiktaş’ın başarısında bizimde katkımız olsun istedik” dedi. Baştuğ, konu hakkında şunları söyledi: “Her hafta maç sonrası Beşiktaş Gazetesi’nin muhabirleri ünlü spor yazarlarına haftanın futbolcusunu soracak. Ligin sonunda ise, en çok seçilen haftanın futbolcusu “Yılın Starı” olacak. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusuna yeni sezon öncesi düzenlenecek olan bir törenle dev bir kupa verecek.

FAİK GÜRSES:

Koray Aydın

“Beşiktaş’ın taktik gereği oyuna libora başladı ve orta sahada bitirdi. Bence Beşiktaş’ın en iyi transferi. Aldığından fazlasını hak ediyor. Koyduğun yeri yadırgamıyor ve takır takır oynuyor. Her takıma bir Koray Aydın lazım.”

KORKUT GÖZE:

Sergen Yalçın

“Kaybedilen maçı becerisi ile hiç yoktan çevirdi ve takımına 1 puan kazandırdı. Başkalarının 90 dakika yapamadığını Sergen 17 dakika içinde yaptı. Formda ve daha hazır bir Sergen kimbilir neler yapar düşünmek lazım. Sergen bu takım için çok şey ifade ediyor.”

İLKER ATEŞ:

Koray Aydın

“Koray ne oyandığını ve ne yaptığını bilen bir futbolcu. Oynadığı oyunla maçta direk göze batan bir futbolcu. Belki maçlarda göze hoş gelen oyun oynamıyor ama görevini tam ve eksiksiz yapıyor. Takımı toparlıyor ve çok faydalı oluyor.”

FATİH DOĞAN:

Koray Aydın

“Defansın ve orta sahanın boşluklarını çok iyi doldurdu. Düzgün paslarla takımının toparlanmasını sağladı. Her maçta olduğu gibi sezonun daha ilk oyununda sırıtmadı ve geçen sezondan devam edermişçesine diri kaldı. Maçta hatasız oynadı.”

VEDAT OKYAR:

Koray Aydın

“Neredeyse sıfır hatayla oynadı. Büyük bir iş ahlakı var. Sahada hiç kaytarmadan 90 dakika oyandı. Hem defansta hem orta sahada, hem de gol paslarında mükemmeldi. Koray Aydın Beşiktaş’ta git gide simge olmaya başlayacak gibi.”

BİLAL MEŞE:

Koray Aydın

Büyük takımda oynamak kolay değil. Uyumu çok çabuk sağladı. Sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Her maçta takımı sırtlıyor. Hangi mevkiye koyarsan orada oynuyor. Hata oranı sıfır gibi. Görev adamı olduğunu bu maçta da gösterdi.”

ATİLLA GÖKÇE:

Sergen Yalçın

“Beşiktaş mücadele etmesine rağmen skoru bulamadı. Sergen oyuna girer girmez skora eşitlik getirdi. Beraberlik golüyle birlikte takımın, hocanın ve en önemlisi camianın morali düzeldi. Daha ilk maçtan yenilgi olabilirdi.”

GÜVEN TANER:

Koray Aydın

“10 kişi kalan savunmanın ayakta kalan tek kişisi idi. Bütün boşluklarda yerinde ve zamanında müdahale etti. Koray Aydın geldiğinden beri en çok konuşulan kişi oldu. Bu maçta da yine klasını göstedi, takımı toparladı ve en iyisi olarak görüldü.”

YAZARIMIZ İSMAİL BAŞTUĞ BEŞİKTAŞ YORUMLARIYLA TERCÜMAN GAZETESİ’NDE

KARTAL YUVASI BAŞLADI

Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ Halk’a ve Olaylara TERCÜMAN Gazetesi’nde spor yorumlarına başladı. Baştuğ, haftanın bir günü maçlardan sonra hafta içinde yine bir gün yarım sayfa yorum yazılarıyla Halka ve Olaylara TERCÜMAN Gazetesi’nde yazmaya başladı. “Kartal Yuvası” adı altında BJK yorumları yapacak olan Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ konu hakkında, “Yıllardır Beşiktaşla ilgili yazılar yazıyorum. Bu fikirlerimi Halk’a ve Olaylara TERCÜMAN Gazetesi okurlarıyla paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım”dedi. İsmail Baştuğ Gazete Beşiktaş’taki yazılarına da devam edeceğini söyledi. Beşiktaş’la ilgili tüm gelişmeleri, maç yorumlarını ve düşüncelerini Siyah Beyazlı camia ile paylaşmak için çalışmalara başladığını belirten spor yazarı İsmail Baştuğ her hafta 6-7 konuya değineceğini söyledi.

SAYFA 8 SAYI: 105 (2005-15) 10 AĞUSTOS 2005

Gece siyah beyazdı

BEŞİKTAŞ 2005-2006 sezonunda kullanacağı formalarının tanıtımını İnönü Stadı’nda, ‘Gece Siyah Beyaz’ adıyla gerçekleştirilen etkinlikle yaptı. Gecede Always First markasının tanıtımının ardından amatör branşlara sponsor olan Kappa’nın ürün geçidi yer aldı. Karargah Grubu, Yalın, Tuluyhan Uğurlu ile Ahmet Koç’un sahne aldığı tanıtımda Karargah, yeni Beşiktaş Marşı’nı okudu. 5 farklı dizayn edilen formalar için İbrahim Toraman, Youla, Çağdaş, Pancu ve Cordoba mankenlik yaparken, Başkan Yıldırım Demirören’in çococukları da kreasyonun tanıtımında görev aldı. Şampiyon olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları da kupayı Başkan Demirören’e armağan etti. Tribünleri tamamen dolduğu, kombine kart alanlara yeni Puma formalarının hediye edildiği gece havai fişek gösterileriyle sona erdi. Bu arada bir konuşma yapan Başkan Yıldırım Demirören Siyah Beyazlı camiayı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Demirören “Biz bir aileyiz” şeklinde konuştu.

BJK Stadı’ndaki kornere törpü

BEŞİKTAŞ’ta geçen sezon tribünlerin korner direklerine yakın olması sonucu yaşanan sıkıntı, bu yıl ortadan kaldırılıyor. Siyah beyazlı yönetim, İnönü Stadı’nda taraftarların uzanmasıyla birlikte korner atan futbolculara dokunabileceği mesafede olan tribünleri 2 metre içeri aldı. Böylelikle Beşiktaş, stadındaki bu sorununu gidermiş oldu.

Hanımlardan destek geldi

BAŞkan’In eşi Revna Demirören, yönetici ve futbolcu eşlerine yemek verdi. Davete Yıldız Öner, Meltem Oktay, Nesrin Ercan, Emel Gençer, Emine Kamışlı, Tülin Vardar, Sevinç Durusoy, Candan Ürünsak, Nesrin Deriş, Serap Eren, Müren Öztekin, Semran Soğancıoğlu, Leyla Çalımbay, Nalan Albayrak, Zeynep Birgen, Neslihan Havutçu, Cansu Metin, Neslihan Üzülmez, Monica Cordoba, Şebnem Şahin, Tuğba Avcı, Güzin Cihan, Başak Aydın ve Berna Arpacı katıldı.

Youla: Taraftarın sevgilisi olurum

BEŞİKTAŞ’a gelme nedenini ‘Çünkü Türkiye’nin en iyisi’ olarak açıklayan Youla, yeni kulübünde büyük işlere imza atacağını açıkladı. Her futbolcu için fanatik taraftarları önünde oynamanın çok heyecan verici olduğunu altını çizen golcü oyuncu, “Taraftarlar beni çok sevecek. Ben de onları seviyorum. Camiaya layık olabilmek için varımı yoğumu sahaya yansıtacağım” dedi.

Amerikalı yıldız geldi

BEŞİKTAŞ Erkek Basketbol Takımı Alman Ligi takımlarından Opel Skyliners’ın Amerikalı oyuncusu Tyrone Ellis ile 1 senelik anlaşmaya vardı. 1,94 boyundaki Amerikalı oyuncu 1977 doğumlu. Öte yandan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’na Milli Basketbolcu Kerem Tunçeri’yi de kattı. Basketbol Şube Kaptanı Şenol Demirağ: “Amerikalı yıldız takıma çok faydalı olacaktır ve Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur” dedi.

Bayanlara takviye yapıldı

BAYAN Basketbol Takımı, geçtiğimiz yıl Ereğli Erdemirspor’da forma giyen Jaclyn Johnson ve Nyree Roberts ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş’ın yeni transleri Jaclyn Johnson forvet, Nyree Roberts ise pivot mevkiinde görev yapıyor. Basketbol İdari Menajeri Murat Kurdoğlu, “İki oyuncu da geçtiğimiz sezon gösterdikleri başarılı performansla bir çok takımın transfer listesinde yer alıyordu. İyi bir transfer yaptık.” şeklinde konuştu.

Taraftar bileklikleri moda

BEŞİKTAŞ Kulübü ‘nün lisanslı ürünü olan taraftar bilekleriklerinin satışı başladı. BJK İnönü Stadı altındaki BJK Store’larda satışa başlanan taraftar bilekliklerinin geliri Beşiktaş Tekerlekli Sandalye takımına aktarılacak. Edinilen bilgiye göre BJK Taraftar bileklikleri Türkiye genelinde ağustos ayından itibaren satışa sunulacak. Bilekliklere büyük talep olduğu ve bu yıl BJK taraftar bilekliklerinin moda olacağı kaydedildi.