SAYI 223

GÜRÜLTÜ MÜ EĞLENCE Mİ?
Gözde eğlence mekanları müziğin sesini açınca cezayı yedi!.. İstanbul’daki üç eğlence yerine gürültü sebebiyle üçer gün kapatma cezası verildi. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine, İstanbul Boğazı’ndaki eğlence yerlerinde İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce 30 Mayıs’ta 01.00 – 04.00 saatleri arasında gürültü denetimi yapıldığı belirtildi. Denetimler neticesinde ”8th Hill”, ”Reina” ve ”Sortie” adlı eğlence yerlerine, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 24. maddesinin ihlal edilmesinden dolayı 2872 sayılı Çevre Kanununun 15. maddesine dayanılarak üçer gün kapatma cezası verildiği kaydedildi. Kararın, uygulanmak üzere Beşiktaş Kaymakamlığı’na iletildiği, adı geçen üç eğlence yerinin, üç gün süreyle tamamen faaliyetten men edildiği bildirildi. Söz konusu eğlence yerlerinin, tüm ikazlara rağmen sabah saat 05.00’e kadar yüksek sesli müzik yayınına devam ettikleri ve sınır değerleri aştıkları ifade edildi. Bölgede gürültü kirliliğiyle ilgili denetimlerin aralıksız devam ettiği aktarıldı.
Ferdi Aslan cinayetinde iddia
BEŞİKTAŞ- Sabah Gazetesi’nin haberine göre İstanbul Emniyeti’nde görevli polis memurları E.H ve M.B’nin kamuoyunda Çarşı cinayeti olarak bilinen Ferdi Arslan’ın öldürülmesi davasında, azmettirici Süleyman Asığığan’ı korumak amacıyla suç delillerini rüşvet karşılığında kararttıkları ileri sürüldü. Polisteki bu skandal Frankfurt ve Belçika’dan gelen uyuşturucu çetesi ihbarları doğrultusunda Süleyman Asığığan’ın dinlemeye alınmasıyla ortaya çıktığı iddia edildi.
Erçetin’i soyan hırsızlar yakalandı
LEVENT- Candan Erçetin’in yeni aldığı eve hırsızlık için girdikleri ileri sürülen iki kişi suçüstü yakalandı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Candan Erçetin’in Levent’te yeni aldığı ve henüz kimsenin oturmadığı eve iki kişinin girdiğini fark eden mahalleli polise haber verdi. Söz konusu adrese gelen Levent Karakol Amirliği Ekipleri, hırsızlık için eve girdikleri belirlenen Sedat D. ile Kadri T.’yi yakaladı.
Müşteri ve korumalar birbirine girdi…
ORTAKÖY- İddiaya göre, Cemre Ç., arkadaşlarıyla birlikte Ortaköy’deki tanınmış bir eğlence merkezine gitti. Saat 05.00’e kadar eğlenen 20 yaşındaki Cemre Ç., ile arkadaşı Ahmet N. E, yanlarındaki 2 kadın ve bir erkek arkadaşıyla alkol aldı. Cemre Ç. ile arkadaşlarıyla, bir süre sonra bazı müşteri ve görevliler arasında tartışma başladı. Kavgaya dönüşen tartışmada dövülen Cemre Ç., arkadaşları ile minibüse binerek kaçtı. Saldırganlar bu sırada minibüsün kapı camını kırdı. Minibüstekiler Portakal Yokuşu’nda durarak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Levent sapağında zincirleme kaza
LEVENT- Beşiktaş’ta meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza dün akşam saat 23.00 sıralarında TEM Otoyolu’ndan Levent’e bağlanan yol üzerinde meydana geldi. Ekrem Ada yönetimindeki 34 08 3844 plakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bariyer temizleme aracı, çalışma nedeniyle yol üzerinde yavaşlayınca aynı istikamette ilerleyen Ersan Yaşar (28) yönetimindeki 34 SK 775 plakalı otomobil kontrolden çıkarak temizlik aracına arkadan çarptı. Ardından 2 otomobilin daha karıştığı kazada sürücü Ersan Yaşar hayatını kaybetti. Yaşar’ın kullandığı otomobilde bulunan 4 kişi ağır, diğer otomobillerde bulunan 2 kişi de hafif yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
İki katlı mağazada korkutan yangın
BEŞİKTAŞ- Ayakkabı mağazası olarak kullanılan iki katlı yarı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen itfayenin müdahalesi ile söndürüldü. Sinanpaşa Mahallesi Ihlamurdere Caddesi Numara 9’daki ayakkabı mağazasında, saat 04.30 sıralarında alevler yükseldi. Alevler binanın tamamını sardı. Yangını gören mahalle sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen Beşiktaş itfaiye grupları yangını kontrol altına aldı.

ARNAVUTKÖY ŞENLENDİ
Arnavutköy’de gelenek bozulmadı ve şenlikle yine Beşiktaşlılar güzel bir günde bir araya geldi. Beşiktaş Belediyesi’nin Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği ile birlikte düzenlediği “Geleneksel Arnavutköy Şenlikleri”nin 13.’sü düzenlendi ve şenlik yoğun katılımla oldukça renkli geçti. Beşiktaş Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen şenlik, Arnavutköy Satış Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Geleneksel Arnavutköy Şenlikleri her yıl bilim dünyasının temsilcilerini ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeye devam ediyor. 13.’sü düzenlenen şenlikte de yine Beşiktaş’ın önde gelen isimleri yer aldı. Şenlikle birlikte, Beşiktaş Belediyesi’nin Arnavutköy’de zemin, yol ve çevre düzenlemelerini yaparak yenilediği Arnavutköy Satış Meydanı’nın da açılışı yapıldı. Haziran ayının ilk haftasında pazar günü gerçekleştirilen şenlik, Saat: 15.00 – 19.00 arasında tüm Beşiktaş kentlisini ağırladı. Şenlik programı şöyleydi: “Saat: 09:00 Tanıtım standlarının açılışı. Saat: 15:00 Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği’nin açılış konuşması ve basın açıklaması, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın konuşması, konser programının başlaması.”
Şenlikte yer alan sanatçılar arasında ise şu isimler bulunuyordu: “Vedat Sakman, Kosta-Tuğba, Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi Müzik ve Dans Topluluğu, Grup Aktines (Sirtaki ve Zeybetiko Show.)”
BEBEK BİR BAŞKA GÜZEL
Müzik, moda, eğlence, sohbet, alışveriş, tasarımlar, yiyecek, içecekler… Başdöndüren güzellikteki Bebek Şenliği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Bebek Şenliği, 11-12- 13 Haziran tarihleri arasında birbirinden renkli etkinliklerle Bebek Parkı’nı ve çevresini 3 gün boyunca renklendirdi. İstanbul’un en popüler ve canlı semti Bebek, bu tarihler arasında yine alışveriş, müzik ve eğlenceye doydu… Bebek Parkı içerisinde yer alan, Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından organize edilen Bebek Şenliği, 11 Haziran Cuma günü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başladı ve açılış, Bebek’in gözde mekanlarında gerçekleşti. Şenlik, partilerle devam etti. Tüm gün Dinamo 103.8’in DJ’lerinin performansları, akşamları ise farklı grupların konserleri ile Bebek Şenliği katılanlara keyifli anlar yaşattı. Sabah 11:00’den gece 22:00’ye kadar açık olan eğlence, yiyecek-içecek ve alışveriş stantlarıyla birlikte konuklarına eğlenceli sürprizler sunan Bebek Şenliği, 11 Haziran Cuma günü Beşiktaş Belediye Bandosu’nun Konseri ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın konuşması ile keyifli bir başlangıçtan sonra 20:00’de “SOAKED” konseriyle devam etti. 12 Haziran Cumartesi 16:30’da “aCuba” grubunun estirdiği Küba rüzgarı ile başlayan etkinlik, 18:30’da “Vahram Gesar”ın DJ performansı ve 19:30’dan 23:00’e kadar gece boyunca sürdü, “Sattas” konseri şenlik katılımcılarına keyifli bir müzik deneyimi yaşattı. 13 Haziran Pazar günü 18:00’de “Multitap” ve 20:00’de “Kolektif İstanbul” un muhteşem performanslarıyla şenlik son buldu…
Bebek Şenliği’nin bu yılki en önemli sürprizi, geçen sene büyük ilgi gören, Moda Tasarımcıları Derneği tarafından gerçekleştirilen Galatamoda… Türkiye’nin en önemli moda tasarımcıları ile birbirinden yetenekli genç moda tasarımcılarının koleksiyonlarını bir araya getiren Galatamoda bu sene de Bebek Şenliği içerisinde yerini almış oldu. Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Mehtap Elaidi, İdil Tarzi ve Gamze Saraçoğlu gibi Türkiye’nin en önemli moda tasarımcıları özel olarak hazırladıkları koleksiyonları tüm İstanbullular’a sundu.
Vazgeçilmez lezzetleriyle ünlü gurme yiyecek ve içecek markalarının yer alacağı “Bebek Gurme Pazarı” ile birlikte parkın içerisine kurulacak özel alandaki dev ekranda 2010 Dünya Kupası maçlarının heyecanını canlı yayınla bu sene Bebek Şenliği’nde yaşandı. Futbol tutkunları için oluşturulan özel alanda, birbirinden keyifli oyunlar, hediyeler ve Bebek Şenliği’ne özel sürprizler konuklarını ağırladı.
Bu yıl etkinliğe katılan minikler de onlar için hazırlanan alanda eğlenceli aktiviteler, atölyeler, hobi ve oyun alanları ile şenliğin tadını çıkarttılar. Birbirinden seçkin markaların yer alacağı standlar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan modern pazarlar, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler bu sene de Bebek Şenliği’ndeydi.

AFET HALİNDE ACİL TOPLANACAK YERLER
Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, olası bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki her mahalle için afet toplanma alanı belirledi. Toplam 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanlarının oluşturulduğu duyuruldu. Bu mahallelerden bir tanesi de Etiler Mahallesi’ydi… 1957’de yerleşime açılan 1. Levent’ten sonra kurulan ikinci toplu konut yerleşimi olarak tanımlanan Etiler, İstanbul’un en çok tercih edilen yerlerinden biri olarak biliniyor. Etiler Mahallesi’nde yaklaşık 13.000 kişi yaşıyor, Eğlence merkezlerinin yoğunlaştığı Etiler, İstanbulluların tercih ettiği mekanlardan biri olarak da biliniyor. Beşiktaş Belediyesi’nden olası bir afet durumunda toplanma alanı şöyle açıklanıyor:
“3400 m2’lik alana sahip olan Basın Sitesi Yeşil alanın kapsadığı sokaklar şöyle sıralanıyor: ‘Ahular Sokak, Sarı Oba Sokak, Cevher Sokak, Seher Yıldızı Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak, Akgören Sokak, Dilek Yıldızı Sokak, Altın Ekin Sokak, Ergin Sokak, Etiler Sokak, Muhtar Emmar Eşki Sokak, Sarı Oba Sokak’ 42 bin m2’lik alanıyla Profesörler Sitesi boş alanında olası bir afet durumunda şu sokak sakinleri toplanabilecekler: ‘Ovun Sokak, Gülşen Sokak, Gülerdi Sokak, Özengi Sokak, Özdeş Sokak, Toprakkale Sokak, Yanarsu Sokak, Gülşen Sokak’ 1600 m2’lik alanıyla Etiler Çamlık Parkı’nın kapsayan sokaklar ise şöyle: ‘İhsan Aksoy Sokak, Çamlık Yolu, Çal Hasan Sokak, Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak, Yakup Bey Sokak, Bebek Dağı Sokak, Bebek Yokuşu Sokak, Düzgören Çıkmazı Sokak’ 7800 m2’lik alanıyla Tüzel Villaları boş alanında şu sokak sakinleri toplanabilecekler: ‘Nisbetiye Caddesi, Selviler Sokak, Bade Sokak, Deniz Sokak, Dilhayat Sokak, Sakin Sokak, Bade Sokak, Ayazma Yolu Sokak, Hürriyet Mücahitleri Sokak, Bahtiyar Sokak, Şehit Ahmet Acarkan Sokak, Tanburi Ali Efendi Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak, Albay Nail Gönenli Sokak, Hüsrev Gerede Sokak, Yakupbey Sokak’ 15 bin m2’lik alanıyla Geylani Sitesi yanı boş alanında şu sokaklar yer alıyor: ‘Emin Sokak, İncesu Sokak, Derince Sokak, Tunca Sokak, Tepecik Yolu Sokak’ Boğaziçi Üniversitesi Futbol Sahası ise şu cadde ve sokakları kapsıyor: ‘Cengiz Topel Caddesi, Hilal Sokak, Mineli Sokak, Özden Sokak, Özkan Sokak, Gülal Sokak’ 15 bin m2’lik alanıyla Uçaksavar Sitesi Yeşil Alanını kapsayan cadde ve sokaklar şöyle: ‘Küçük Bebek Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Muharipler Sokak, Koçyiğitler Sokak, Derince Sokak, İncesu Sokak, Tunca Sokak, Tuğcular Sokak, Özenli Sokak, Mutlu Sokak, Füzeciler Sokak’ 32 bin m2’lik alanıyla Sanatçılar Parkı’nda ise şu sokaklar yer alıyor: ‘Derince Sokak, Edincik Sokak, Taşlıçay Sokak, Demirkent Sokak, Yıldız Sokak, Akgören Sokak, Dilek Yıldızı Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak.’
Haydi çocuklar yaz okuluna
Beşiktaş Belediyesi’nin yaz okulları başladı. Haziran ayının ilk haftasında gerçekleşen kayıtlar sonrası minikler yaz okullarından eğlenceli ve eğitici günlerine merhaba dedi. İngilizce, bağlama, gitar, keman ve resim branşlarında faaliyet gösteren yaz okullarına başvurular için ise ön kayıtlar 1 – 8 Haziran 2010 tarihleri arasında alındı.
Ön kayıtlar, Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Bir kişinin üç branşa kadar ön kayıt yaptırabildiği Yaz Okulları’ndan 7-16 yaş grubundaki tüm çocuklar yararlanabiliyor.
Kurslar Haziran’ın son haftası başlayacak, Ağustos’un son haftasına kadar sürecek. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte gerçekleştidiği Yaz Okulları ile ilgili branş başlıkları ise şöyle sıralanıyor: “Branşlar: Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Halk Oyunları, Bale, İngilizce, Bağlama, Gitar, Keman, Resim.”
EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR
Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de ‘Evde Bakım’ hizmeti adını taşıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin “Evde Bakım” hizmetiyle; engelli, yaşlı, kronik hastalığı olan veya nekahet dönemindeki Beşiktaş kentlilerinin sosyal yaşama ayak uydurabilmeleri sağlanıyor, bakıma gereksinim duyan bireyin aile bireyleri üzerindeki yükünü hafifletilmeye çalışılıyor, psiko-sosyal, fizyolojik ve tıbbi destek hizmetleri sunuluyor.
Beşiktaş Belediyesi yetkilileri Evde Bakım Hizmeti ile ilgili açıklamalarda bulunuyor ve bu hizmetin ne gibi başlıkları da bünyeinde barındırdığı şöyle aktarıyor:
“Enjeksiyon hizmeti, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü, idrar sonda takımı, ngs sonda takımı, doktor muayenesi, tüm kişisel bakımlar (saç-sakal tıraşı, tırnak kesimi, alt değişimi), banyo, yatak yarası pansumanı, tüm pansuman tedavileri, kan alımı.”

BAŞKAN İSMAİL ÜNAL
SORULARI YANITLADI
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Radyo Beşiktaş kananıyla canlı yayında vatandaşlara seslendi. Mahalle sakinlerinin sorularına yanıt verirken, yapılan ve devam eden işlerle ilgili bilgilendirme yaptı. İşte Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın verdiği bilgilerden bazıları…
ARNAVUTKÖY’DE BİRARAYA GELDİK
“Biliyorsunuz yaza giriyoruz Beşiktaş Belediyesi olarak geçen hafta pazar günü Arnavutköy Şenliği’ni gerçekleştirdik. Arnavutköy’deki düzenlemelerimiz final noktasına geldi. Ve şenliği ilk defa meydandan farklı bir yere çektik. Yoğun bir kalabalık vardı. Sivil toplum örgütleriyle, semtte yaşayanlar, iş dünyasının önemli isimleriyle önemli bir açılış gerçekleştirdik.
BEBEK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
Önümüzde Bebek Şenliği var. Geleneksel Bebek Şenliği 2010, 11,12,13 Haziran tarihlerinde…
Bir gazeteci, bir usta gazeteci, araştırmacı gazeteciyle de buluşuyoruz. Uğur Dündar Cumartesi saat: 16.00’dan sonra Bebek’te yine Bebek Şenliği’nin içerisinde kitabını imzalayacak. Çağdaş bir insan, çağdaş bir gazeteci. Biliyorsunuz Türkan Saylan’ın heykeli ile Türkan Saylan’la ilgili çalışmalarda çok destek verdi bize. Çok çabası oldu, Sevgili Uğur Dündar’ı da buradan hatırlamış oluruz.
ORTAKÖY’E ÇÖZÜM GELİYOR
İtfaiye araçları ambulanslar giremediği sokaklar için 3-4 ay evvel veya daha fazla olabilir, çalışmalarımız tamamlanıyor. Bu konuda titiz bir çalışma sergiledik. Cumartesi – Pazar kurulan halkın el becerilerinin üretimlerinin sunulduğu Ortaköy’de yeniden düzenleme yaptık. Kuraları çekildi. Beşiktaş kentinde hakları olan, Beşiktaş kentinde yaşayan (lütfen benden duymasını istedim kentlinin bunun… Beşiktaş kentinde yaşaması şart) el sanatlarıyla uğraşanların hakları teslim edildi. Hiçbir ayrım yapılmadı. Hiçbir siyasi fikre bakılmadan kuralar çekildi. Sadece oraya renk katmak, oraya katkı vermek orada tanıtımlarını yapmak adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nazım Hikmet Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Eğitim Vakfı, Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği gibi büyük katkı yapacağını düşündüğümüz sosyal dernek ve vakıflara ayrıcalık tanıdık. O kadar… Bu çok önemliydi bizim için bunu gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde özel çantaları, özel örnek kıyafetleri, tek tip yaka kartları, özel üst dizaynlarla beraber bu ay içerisinde bunun açılışını da yapacağız.
MEYVE BAHÇESİ ÖNEMLİ PROJE
Biliyorsunuz Ulus’taki meyve parkımızla ilgili olarak orada yapılan yapılaşmalardan yasal yapılaşmalardan dolayı bazı ağaçlarımız zarar görmüştü. Onları sökmüş ve koruma altına almıştık. Aşağıdan gelen bir bölümünün uygulamasını başlattık. Ulus’tan inecek uygulamalarımızda ise oradaki yapılaşmanın zeminle ilgili düzeltmeleri da var. O da devreye girecek. Kısa bir süre sonra yaz sezonu sonunda, kışa doğru giderken orayı da tamamlamış olacağız diye düşünüyorum.
SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ
Seçim döneminde söz verdiğimiz projelerden bahsediyorum. “Huzurevi, Çocuk Müzesi” dedik, bunun da projesi şu an Büyükşehir’den çıktı, plan Anıtlar Kurulu’na geldi, Anıtlar Kurulu’ndan çıktıktan sonra bize gelecek. Daha sonra plan gerçekleşecek. Uygulama projelerini halka sunacağız, bu da yasal prosedür olarak ortada. Burada da ana sistemimizi ortaya koyduk.
Yaz ayı boyunca belediye olarak bir çok faliyetimiz var. Ortaköy’de vadiye baharın başlangıcında çok önemli ağaçlar diktik. Geçmiş dönemde 30 bine yakın, bu dönemde de 110 bine yakın ağaç dikildi, devasa ağaçlara bakmak lazım.
Ayrıca, Türkan Saylan’ın heykelinin bulunduğu parkın yakınlarında bulunan bir yere, yeşil alan çalışması yapıyoruz. Üstelik de orayı engellilerimize uygun bir şekle getirmek için yapıyoruz.
ÇARŞI’DAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Beşiktaş Çarşı’da biliyorsunuz, postmodern bir yapıyı ortaya koyduk. Balık pazarı esnaf kardeşlerimize bir çağrıda bulunuyorum onları ben çok seviyorum, onlar da beni çok seviyorlar. Oraları düzgün kullanmıyorlar!.. Onların ben geleceğim, yanaklarını öpeceğim. Hafif böyle kulak çekme mi diyeceğim değil de, dokunuruz böyle!.. Onlar kardeşlerim, yakınlarım, benim arkadaşlarım, oradaki düzenlemeleri bir daha elden geçireceğiz.
Oradaki elektrik direkleri seçim öncesi tamamlanmıştı. Burayı iyi kullanmaları lazım. Dışarıda yaz günü balıklarını yemeleri önemli ama hemen balık pazarının önünde. Çağrıda bulunuyorum balık pazarının yanında Kartal Heykeli’ni geçerken, arada bir bağlantı yolu var, onlara buradan mesaj gönderiyorum, o bağlantı yolundaki masaları bir kaldırsınlar. Üç dört tane dükkan var, isim söylemeyeyim şimdi. Onlar kaldırmazlarsa ben kaldıracağım hafta sonuna kadar. Son günü pazar günü. Ben geleceğim, zabıta göndermem. Vatandaşımızı üzmem gelirim bakarım beraber kaldırırız onları.
ALMANYA’DA ERLANGEN MEYDANI
Erlangen ile ilgili olarak Beşiktaş’ta da meydan veya önemli bir arter ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Onun planlamasını yapmadık daha ama yapacağız. Bizdeki şehircilik anlayışı planlamayla Almanya’daki bu işler farklı. Burada hem Beşiktaş hem Büyükşehir’in kararlılığı gerekiyor. Sanırım Büyükşehir de bu noktada katkı verecektir.
GÜVENLİ BİR KENT ÖNCELİĞİMİZ
Güvenilir bir kent güvenilir bir yaşam demiştik. Ulaşılabilir erişilebilir Beşiktaş demiştik, özel projeleri anlatmıştık, katılım paylaşım ve üniversitelerle çalışma ortaya koymuştuk. Ulaşılabilir erişilebilir Beşiktaş’ta sürekli bir yenileme içerisindeyiz. Güvenilir bir yaşam güvenilir bir kentte ise hem belediye birimleri, hem emniyet birimlerimiz iyi bir çalışma ortak bir çalışma içerisinde. Diğer yandan; üniversitelilerimizden bahsedeyim. Yurtlarımızın kapasitelerini artırdık, 218’den 308’e çıkardık. Üçte ikisi kız üçte biri erkek öğrenci. Beşiktaş Belediyesi’nin bazı catering hizmetlerinde öğrencilerimiz yarı zamanlı çalışıyor. Bu noktada onların bütçelerine önemli bir katkı veriyoruz.
Yeterli mi? Hayır.”

BEŞİKTAŞ KENTLİSİNE ‘Ev süsleme’ KURSU
Beşiktaş Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa tüm Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeği değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Yabancı dilden yağlıboya resime, bilgisayardan takı tasarımına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek, bu kursun sonunda kendinize yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. Bu programlar arasında yine en çok ilgi gören alanlardan bir tanesi Dekoratif Ev Süsleme olarak tanımlanıyor…
Ücretsiz kurslar arasında başlıklardan bir tanesi olan Dekoratif Ev Süsleme Kursu, Ortaköy Kültür Merkezi’nde kursiyerlerini ağırlıyor. Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde semt evinde gerçekleşen kursa geçtiğimiz sezon ilgi oldukça büyüktü. Dekoratif Ev Süsleme denince sadece bahar ve yaz ayları değil tüm yıl için geçerli öneriler de kurs boyunca aktarılıyor. Bunlardan bazıları ise şöyle: “4 mevsim ev dekorasyonunda, sıcacık bir renkler bulunduran tüylü, pamuk gibi kumaşlar, kışı zevkli ve huzurlu geçirmek için biçilmiş kaftan. Baharda ise daha serin ve iç açıcı bir görüntüye gerek var. Havalar soğuduğunda mobilya ve eşyalarınızın üstüne örtmek için tüylü ve sıcak sağlayan örtü takımlarını seçebilirsiniz. havalar ısınınca örtüleri toplayabilir veya onun yerine pamuklu veya ipekli örtüler örtebilirsiniz. İlkbaharda ise yatağınızdaki yün yorganı atıp, onun yerine daha hafif pamuklu bir yatak örtüsü ve ya sade pamuklu bir pike seçebilirsiniz.
Çam ağacı çiçek süslemelerini ve yılbaşını anımsatan renkleri, ilkbahar ve yaz aylarında ise açık ve canlı renklere geçebilirsiniz. Koyu pirinç veya seramik kapların yerine de saydam cam ya da kristal vazolar seçebilirsiniz. Koyu desenli dekoratif yastık örtülerini çok estetik hava oluşturacak çiçek baskılı ya da daha sıcak havalar için ekose desenli kılıflarla tercih sebebiniz olabilir… Dekoratif yastık kılıflarını değiştirmek yerine iki değişik yastık takımını sıcak ve soğuk mevsimlere uygun ayarlayabilirsiniz. Fakat vitrininizde tabak koleksiyonunuz varsa, kışa uygun klasik tasarımlı olanları yaz geldiğinde çiçek desenli porselenlerle yer değiştiriniz. Tersi çevrilebilir perdeleriniz bulunuyorsa mevsim farklılıklarına göre perdelerinizi canlı tonlardan nötral tonlara rahatça dönüştürebilirsiniz. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde sehpanızın üstüne bahçe dergileri ve çiçek kitaplarını bulundurmayı aklınıza getirin. Bunlardan sonra canlılığını içeriye getirmenize ve evinize renk katmanıza kolaylık sağlar. İlkbahar ve yaz dönemlerinde kullandığınız renk ve aksesuarlarda, açık renk tonlarını ve hafif görünümü tercih edebilirsiniz. Dekor değişikliğini bahar temizliği gibi bir seferde yapabileceğiniz gibi bu değişimi günlere ya da haftalara da yayabilirsiniz. Ufak değişikliklerin bile evinizde yaratacağı farklılıkları görünce şaşıracaksınız. Eğer kış uzun geçeceğe benziyorsa, yerde hala kar olsa dahi ilkbahar eşyalarınızı çıkarın. Belki sıcak battaniyeleri kullanmaya devam edeceksiniz ama ilkbahar esintisi taşıyan eşyalar evinize çok daha aydınlık ve canlandırıcı bir görünüm verecek.”
Kursla ilgili olarak verilen detaylar ise şöyle: “Nevresim dikimi, ev dekorasyonu, ev süslemesi, kurdele nakışı, kırk yama, bez bebek. 3 dönem açılmaktadır. Her dönem 180 saattir.” Detaylı bilgi için Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz danışma hattı olan 444 44 55 nolu telefonu arayabilirsiniz.
Halet Abla Destanı
bu kitapta toplandı
Tarihi dokular hakkında bilmediklerinize ve tarihle ile tutkuyu anlatan bir kitap avuçlarınızın arasında…. Bir dönem Marmaris Kaymakamı ve Osmaniye’nin üçüncü valisi olarak görev yapmış olan, Bartın Valisi İsa Küçük’ün yazdığı arkeolojinin duayeni olarak tanınan Halet Çambel’i anlatan “Halet Abla Destanı” adlı kitap Arkeoloji ve Sanat Yayınları ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla Levent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle tanıtıldı.
Kitabın yayımcısı Arkeoloji ve Sanat Yayınları sahibi Nezih Başgelen’in sunduğu törende Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, yönetmen Hasan Özgen, Arkeolog Mehmet Özdoğan, Karatepe Kooperatif Başkanı Cengiz Cafri ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oktay Ekinci de birer konuşma yaptı. Profesör Halet Çambel’in ileri görüşlü, topluma kazandırıcı, öncü çalışmalarıyla anıtlaştığını söyleyen konuşmacılar Vali Küçük’ü de yazdığı eserden dolayı kutladılar. Milliyet Gazetesi’nin ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasının proje ekibinden Cahit Tekindor da kitapta yer alan ve destanı özetleyen “Çakırhan Gökova, Akyaka, Deli Memet ve Halet” şiirini okudu.
Oktay Ekinci ise Karatepe ve Akyaka’dan slaytlarla birlikte Halet Çambel-Nail Çakırhan çiftinin yaşam felsefelerini anlattı. Törende Çambel’e Karatepe Kooperatifi’nde dokunan Hitit yazısından esinlenen, üzerinde adı yazılı özel dokunmuş kilim hediye edildi. Kitap hakkındaki detaylar ise şöyle: “Bu coğrafyada destanlar genellikle erkekler üzerine yazıldı ya da “Destan Yazmak” erkeklere mahsustu. Şimdi bir kadın; Torosların içinde kuş uçmaz kervan geçmez bir dağ başında Karatepe’ye gönül, Aslantaş’a ömür vermiş yol kesip köy basmamış bir kadın yaşayıp yaptıklarını taşa toprağa suya ateşe yazmış bir kadın bir arkeolog. Halet Abla Destanı, Çukurova’nın doğusunda, Torosların içinde 2800 yıllık insan hayatının yalnızlığı, hüznü, acısı mutluluğu ve umudunu bugün de sürdüren bir ömrün öyküsüdür. Bir kadın, çevresindeki olaylar ve ona inanmış insanların öyküsü… Bu öyküde, son yüzyıl boyunca Türk Siyasal hayatı içinde yaşanan gelişmeler arasında, tatlı, acı ekşi ve kekremsi tadıyla yaşanmış mutluluğu ve yüreklerdeki insan sevgisini bulacaksınız.”

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Haziran ayı yine dopdolu… Minikler heyecanını, kursiyerler emeklerini Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nden izleyenlerine ulaştırıyor. Anaokulları yıl sonu gösterisinin heyecanını Haziran ikinci yarısından bu yana Akatlar Kültür Merkezi’nde yaşayacaklar. Öte yandan Beşiktaş Halk Eğitimi Merkezi de 25 Haziran’da kursiyerlerinin ve oluşturmuş olduğu topluluğun oyunu ile sezon finalini gerçekleştirmiş olacak. 16 Haziran’da Levent’teki Ayışığı Anaokulu’nun minikleri Akatlar’da olacak. Mini miniklerden farklı olarak Özel Yıldız Lisesi’de yıl sonu gösterisi için Akatlar Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak. 17 Haziran’da Neşe Erberk Anaokulu büyüklere özel bir gösteri düzenliyor. 19 Haziran’da ise İsmail Tarman İlköğretim Okulu ve Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu yıl sonu gösterisini gerçekleştirecekler. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde bir diğer yıl sonu gösterisi de Pembe Fil Çocukevi ve Ayışığı Çocukevi gösterisi… 26 Haziran’da da Yeni Çilek çocukevi ve 27 Haziran’da da Güney Anaokul yıl sonu gösterisini gerçekleştirmiş olacak.
Öte yandan yoğun programda Akatlar Kültür Merkezi’nde yaz aylarının ilkinde ve ilk haftalarında sanatseverleri bir resital karşılamıştı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Endre Hegedüs Piyano resitali gerçekleşti. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleşen konserin sanatçısı ile ilgili detaylar ise şöyle: “Endre Hegedüs 1954 yılında Macaristan’ın Hodmezövasarhely kentinde doğdu. Piyano çalışmalarına 5 yaşında başlayan sanatçı 1971’de Budapeşte’de Bela Bartok Konservatuvarı’nda öğrenimine devam etti. 1972’de bu okuldan mezun olduktan sonra aynı sene Franz Liszt Müzik akademisi’ne kabul edildi. Akademide Zoltan Kocsis, Ferenç Rados, Annie Fischer gibi dünyaca meşhur piyanistlerle çalışma olanağına kavuşan sanatçı 1980 yılında Akademi’den mezun oldu. O günden bu yana dünyanın bir çok ülkesinde resitaller ve orkestra ile konserler gerçekleştiren sanatçı şimdiye kadar 2300’den fazla konser verdi, 120’den fazla televizyon programında yer aldı.”
Akatlar Kültür Merkezi’nde Meercat Sanat Atölyesi Gülhan Çekici öğrencilerinin hazırladıkları 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti konulu sergilerini Haziran ayının ilk günlerinden 13 Haziran tarihine kadar Akatlar Kültür Merkezi’nde açtı… Sergide kaftan desenleri kumaş üzerine altın işleme, cam, tuval üzerine ve seramik üzerine boyamalar şeklinde yapıldı. İstanbul’daki tarihi çeşmeler taş oymalar boyutlu ve kalem işi şeklinde çalışıldı. Konya Kubat Abad Selçuklu Sarayı’nın seramik çinileri günümüz objeler üzerine aktarıldı.
Tiyatroseverlerin de yüzünü güldüren oyunlar da eksik olmadı… Program kapsamındaki oyunlardan bir tanesi E.S.E.K’in sevilerek takip edilen oyunu ‘Kaygan Zemin’di… Haziran ayının ilk haftasında tiyatroseverler neşeli vakit geçirdi. Oyunun tanıtımlarında ise şu detaylar göze çarpıyor: “Yazan ve Yöneten: Uğur Uludağ. Oyuncular: Yosi Mizrahi,Yağmur Kaşifoğlu, Hakan Bilgin, Doğa Rutkay, Murat Akkoyunlu, Barış Ataş, Koray Şahinbaş, Funda Kurt. Hiç bir komedi, sezona bu kadar iddialı başlamadı. 3. Türden Yakın İlişkiler, Tanrım Beni Baştan Yarat ve 27 Numara ile komediye getirdikleri boyutla adından sıkça söz ettiren ekibin, bu yeni oyununda yine eğlence sizleri bekliyor. Karınızla, kocanızla, eski sevgilinizle, yeni sevgilinizle, sevgili adayınızla, çıktığınız çocukla, konuştuğunuz kızla, platoniğinizle, en yakın arkadaşınızla, onun sevgilisiyle, onun sevgilisinin diğer sevgilisiyle, en büyük aşkınızla, tek gecelik ilişkinizle; kısacası sevgiyi bir an olsun paylaşma gafletinde bulunduğunuz karşı cinsle ilişkilerinizi yeniden sorgulayacaksınız. Beraber eğlenemeyen insanlar, beraber bir gelecek kuramazlar!”
Beşiktaş’ta gökyüzü uçurtma doldu
Beşiktaş’ta uçurtmalar gökyüzündeydi… Geçmiş yıllarda bu yana süre gelen bu etkinlikle 7’den 77’ye bir çok kişi ellerinde uçurtmalarla keyifli bir gün geçirmek için yola çıktı. Beşiktaş kentlisini bir araya getiren etkinlikte stress atıldı, minikler ise doyasıya eğlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Geleneksel Uçurtma Şenliği” Çilekli Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
5. Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde tesisleri dolduran binlerce çocuk ve aileleri Beşiktaş Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan uçurtmalarla hafta sonunun keyfini sonuna kadar çıkarttılar. Festivalde gönüllerince eğlenen ve eğlenceden yorgun düşen çocuklar için etkinlik boyunca ücretsiz olarak süt, mısır gevreği, cips ve şekerleme dağıtıldı. Geçtiğimiz gene de büyük ilgi gören etkinlikte şu detaylar yer almıştı:
“Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel Uçurma Festivali, 12.00 – 16.00 saatleri arasında Çilekli Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Festivale katılan herkese uçurtmaları ücretsiz olarak verildi. Uçurtma uçurmanın yanı sıra DJ performansı, yüz boyama gibi eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği festivale yine yüzlerce çocuk katıldı… Uçurtmalar bu yıl bir kez Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Uçurtma Festivali’nde gökyüzüne salındı. Uçurtma Festivali’nde Çilekli Futbol Tesisleri’ni her yıl binlerce çocuk ve aileleri dolduruyor. Bu yıl da festivalde uçurtmalar Beşiktaş Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı. Festival boyunca uçurtma uçurmanın yanı sıra yüz boyama ve balon şişirme gibi çok çeşitli etkinlikler de dikkat çekti. Yiyecek içecek standları da festivale renk kattı…”

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi, Haziran ayında da yine muhteşem programıyla sanatseverleri mest etti… MKM’de birbirinden değişik oyunlar, sergiler, buluşmalar tüm hızıyla devam ediyor ve yaz sezonu içinde resitaller sanatseverleri büyülemeyi sürdürüyor.
MKM’de ünlüler geçiti devam ediyor. Dünyaca ünlü sanatçılar unutulmaz saatler yaşatacaklar. 16 Haziran’da Simone Dinnerstein MKM Atilla İlhan Salonu’nda müzikseverleri büyüleyecek. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu gösterisi de Haziran ayını sonlarında katılımcıları ve konuklarını ağırlayacak. MKM’deki yıl sonu gösterisine Beşiktaş kentlisi davetli olup etkinlikleri ücretsiz olarak takip edebilecek. Öte yandan Haziran ayının ikinci yarısında karşımıza çıkan dünyaca ünlü isim Simone Dinnerstein, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak ve piyano tutkunlarının yakında tanıdığı sanatçı hakkında şunlar biliniyor:
“Amerikan piyanisti Simone Dinnerstein, Bach’ın Goldberg varyasyonlarını seslendirdiği 2005 Carnegie Hall resitalinin ardından uluslararası çevrelerde büyük bir süratle ün kazandı. Simone Dinnerstein, Kennedy Center, Vienna Konzerthaus, Lincoln Center Mostly Mozart Festivali, Aspen, Ravinia ve Stuttgart Bach festivallerine katılımları, Köln, Paris, Londra, Kopenhag, Bremen, Roma ve Lisbon turneleri, Dresden Philharmonic, Czech Philharmonic, New Jersey Symphony, St. Luke, Absolute Ensemble, Baltimore Symphony, Atlanta Symphony ve Minnesota Orkestraları konserleri ile kendisini takip edenlerin başını döndürüyor. Dinnerstein geçen yıl New York Town Hall’da People’s Symphony dizisi ve Lincoln Center Great Performers dizilerinde çaldı. New York Metropolitan müzesindeki üçüncü konserini ise bu yıl veriyor. New York Philharmonic ile Lincoln Center Avery Fisher Hall’daki ilk konserinin tarihi ise Temmuz 2009. Simone Dinnerstein’ın ilk solo albümü 2007 yılında TELARC tarafından yayınlandı. Bach’ın Goldberg varyasyonlarını seslendirdiği albümü ile Simone, Billboard listesinde hem de daha satışlarının ilk haftasında 1 numaraya yerleşti. New York Times ve Los Angeles Times gazeteleri, New Yorker ve Time Out New York dergileri tarafından “2007’nin En İyileri” listelerinde yayınlandı. iTunes’da “En İyi Klasik-Editörün Seçimi’ etiketini aldı. amazon.com sitesi albüme ‘2007’nin En İyi CD’si’ ünvanını verdi. Barnes & Noble kitabevi 2007’nin en iyi 5 başlangıcından biri olarak Dinnerstein’ı seçti. Eylül 2008’de bu çok başarılı albüm Diapason d’Or ödülünü kazandı.”
EN GÜZEL TERAS BAHÇE VE BALKON YARIŞMASI’NDA GERİ SAYIM BAŞLADI
Bahçeler, teraslar, balkonlar güzellikleriyle göz alırken sahipleri de en güzel ünvanı için tacı almak için adeta gün sayıyor… En güzel bahçe, en güzel balkon en güzel teras sizinki mi? Tsecilli balkon teras ve bahçenin kime ait olduğunu öğrenmek için az bir zaman kaldı… Haziran ayının başında başvurular tamamlanırken şimdi geriye ise seçimler kaldı… Beşiktaş Belediyesi’nin yarışmasına katılanlar ise kimlerin tescilleneceği konusunda oldukça sabırsızlıkla sonuçları bekliyor… Yetkililer Haziran 7’sinde başvuruların son bulduğu yarışma ile ilgili detayları ve yarışma şartlarını şöyle aktarıyor: “Yarışmanın Konusu, Beşiktaş İlçesi Köyiçi Kentsel Bölgesi (Abbasağa, Cihannüma, Muradiye, Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade ve Yıldız Mahalleleri) sınırlarındaki “En Güzel Teras / Apartman Bahçesi / Bahçe / Balkon” Konulu Yarışma. Yarışmanın amacı, Beşiktaş Gönüllüleri’nin desteğiyle, Köyiçi Kentsel Bölgesinde yeşil, doğa ve çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla, yaşayanları kentimizi güzelleştirmek için teşvik etmek, ve bunu geleneksel bir hale dönüştürmek.”
Yarışmacılar yarışmaya en fazla 1 kategoride yaptıkları düzenleme ile katılabilirler. Mekanlar yarışmanın bitimine kadar hiçbir şekilde bozulmayacak, değişiklik yapılmayacaktır. Yarışmacıların eserlerinin hangi kategoride ele alınacağı, jüri değerlendirmesi aşamasında belirlenecektir. Yarışma sadece Köyiçi Kentsel Bölgesi yani Abbasağa, Cihannüma, Muradiye, Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade ve Yıldız Mahalleleri sınırları içinde yapılacak olduğundan diğer ilçe ya da mahallelerden gelecek başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.”
Yarışma teras, apartman bahçesi, bahçe ve balkon olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacak.
Değerlendirme Jürisinde ise şu isimler bulunuyor: “Pakize Suda, Ebru Uumut Çetin (Peyzaj Mimarları Odası Temsilcisi), Kevser Üstündağ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi temsilcisi), Mimarlar Odası temsilcisi Halil Mert Tayşir, Şermin Aşlak, Ayşe Zeytünlü, Zerrin Bayraktar” Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda 4 kategoride seçilen yarışmacılara ödülleri kategorisinde veriliyor.
Yarışmada birincilik ikincilik üçüncülük dereceleri ve mansiyon ödülleri yer alıyor. Buna göre de, “EN GÜZEL TERAS” yarışmasında, birincisine Kuruçeşme Arena Konser Davetiyesi (iki kişi), “EN GÜZEL APARTMAN BAHÇESİ” yarışmasında ise, birincisine Masalı Oturma Bankı ve Güneş Şemsiyesi, “EN GÜZEL BAHÇE” yarışması, birincisine Kuruçeşme Arena Konser Davetiyesi (iki kişi), “EN GÜZEL BALKON” yarışmasındaki birinciye de Kuruçeşme Arena Konser Davetiyesi (iki kişi) verilecek.

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ
‘Belgesel final!..’
Sanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günleri tüm hızıyla devam ediyor. Mayıs ayının son günlerinde ve Haziran ayının başında da etkinlikler sanatseverleri kucaklamıştı. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinde en son karşımıza ‘Giden Gelenler, Kalanlar’ karşımıza çıkıyor. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinin 17.’sinde yönetmenliğini Hasan Özgen’in yaptığı “Gidenler, Gelenler, Kalanlar” belgeselinin gösterildi. Söyleşiye, Yönetmen Hasan Özgen ve Hikmet Altınkaynak katıldı. Bu gösterimle birlikte “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği de yaz tatiline girmiş oldu. Belgesel severler Ekim 2010’dan itibaren yeni belgeselleri yine her Çarşamba saat 19:00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde izleme şansına sahip olacak. Belgesel hakkındaki detaylar şöyle aktarılıyor: “Doğa kendi varoluşunu, gelmeler ve gitmeler üzerinden kurgular. Her şey gelir ve gider… Kalanlarsa tanık olanlardır. Gelenlerin, gidenlerin ve kalanların toplamıdır uygarlık mirasımız. Karaman çevresi ve Toroslar, bu bağlamda oluşmuş güçlü bir mirası barındırıyor. Ancak bu harmanı taşıyan ve dillendiren hep “Türkçe” olmuş. Beş bin yıldır Türkçe ile yürüyenler ve Yunus Emre’yi yaratanlar belgeseli şenlendiriyor. Yönetmen hakkındaki detaylar da şöyle: “l947 yılında Milas’ta doğdu. 1968 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun oldu ve bir süre “uçuş eğitimi” gördü. 1972’de “siyasal nedenlerle” Hava Kuvvetleri’nden ilişiği kesildi. l974-1982 yılları arasında TRT Haber Merkezi’nde çalıştı. l983 yılında Suha Arın’la birlikte MTV A.Ş.’nin kuruluşuna katıldı. 1987’de kendi ajansını kurdu. TRT ile başlayan sinema deneyi, ağırlıklı olarak belgesel filmlerin üretimine katılarak gelişti. Kameraman, görüntü yönetmeni, senarist ve yönetmen olarak çalıştı. “Yazın” ve “yazı sanatı” ile ilgilenmeye lise yıllarında başladı. Şiir ve düz yazı çalışmaları çeşitli dergilerde yayımlandı. Son yıllarda kentler üzerine yazmayı, kentlerimizi anlatmayı deniyor. ÇEKÜL-Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kurucusu ve yönetim kurulu üyesi, TKB-Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi, MİÇEV – Milas Kültür Vakfı kurucu üyesi, BSB-Belgesel Sinemacılar Birliği kurucu üyesi ve TGC-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinde “Belgesel Sinema” konulu dersler verdi. Belgesel film yönetmenliğinin yanı sıra “sosyal projeler” ve “iletişim” alanlarında danışmanlık da yapıyor” Haziran ayındaki söyleşiler belgeseler günlerinin 17.’sinin gerçekleşmesiyle noktalanırken Levent Kültür Merkezi’ndeki bir önceki gece de ‘Rüzgarlı Bahçe’ belgeseliyle taçlanmıştı. Etkinlik sezon finali söyleşisini gerçekleştirmeden önceki gecesinde, gazeteci, yönetici ve çalışanı bağrına alan bir yolda yaşananlardan kesitleri aktaran film sanatseverlerce takip edildi. Kurtuluş Özgen’in yönetmenliğini yaptığı Rüzgarlı Bahçe filmi hakkındaki detaylar ise şöyleydi: “Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren Ankara basınını konu edinen “Rüzgârlı Sokak: Cumhuriyet’in Basın Tarihi”, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları ile öğrencilerinin ortaklaşa çabalarının ürünü. Başkentte bir dönem siyaset nabzının attığı Ulus’ta bulunan Rüzgârlı Sokak, uzun yıllar birçok basın kuruluşuna ev sahipliği yapmıştır. Altın çağında birçok tanınmış gazeteci, yönetici ve çalışan, Rüzgârlı Sokak’ın kaldırımlarını arşınlamış, geceyarıları ayakçı meyhanelerinde içmiş, sabahları parasızlıktan simit ve çayla karınlarını doyurmuştur.”
DÜŞLER KUMPANYASI YİNE BÜYÜLEDİ!..
Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen ve ‘Düşler Engel Tanımaz’ sloganıyla çalışmalarını yürüten Düşler Akademisi, tiyatral alanda ilk meyvesini verdi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen oyunun hayat bulması sağlayan tiyatro topluluğu Düşler Kumpanyası ile sanatseverler adeta büyülendi. Düşler Kumpanyası’nın ilk oyunu olan “Bir Aşk Hikayesi”nin galası Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu’nda gerçekleştirildi. Kokteyl ile başlayan galaya Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı. Oyun, Düşler Mahallesi’nde geçen iki günle mahalle sakinlerinin birbirleriyle olan samimi ve sıcak ilişkilerini anlatıyor. Oyun; hikayenin içine yedirilmiş işaret dili çevirileri/diyologları ve özenle yazılmış metni ile tüm engel gruplarına hitap etmesi ile oldukça dikkat çekici bir özelliğe de sahip. Düşler Kumpanyası, hakkında ise verilen detaylar aynen şöyle: “Düşler Akademisi’nde drama ve dans atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin bir araya gelmesi ile kurulmuş keyifli bir tiyatro topluluğudur. Düşler Kumpanyası; sanatı, hayatının bir parçası haline getirmek ve birer “sanatçı” olmak isteyen engelli ve sosyal dezavantajlı gençler için alternatif bir sahne olarak kurulmuştur. Tamamen gönüllü bir oluşum olarak şekillenen Düşler Kumpanyası’nın amacı, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin, eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında da ne kadar başarılı olabileceğini göstermektir.”

ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Ortaköy Kültür Merkezi’nde de tüm hızıyla devam ediyor. Haziran ayında da yine birbirinden değişik oyunlar tiyatroseverler ile birlikte olacak. Yaz aylarının ilkinde yine birbirinden ilginç tiyatro oyunları sanatseverleri büyüledi. Bu oyunlardan bir tanesi spontan gelişen diyaloglar örgüsünden ve tepkilerinden oluşuyor… Nasıl mı… İstanbul Spontanite Tiyatrosu Gösterisi “Yılın Son Gösterisi” olarak duyurmuş olduğu oyunla; Haziran ayınnda tiyatroseverleri Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde ağırladı. Seyircilerin öykülerinin oynandığı ve yalnızca bir kez oynandığı spontan, yaratıcı ve terapötik tiyatroya ilgi oldukça fazlaydı. Oyunu Deniz Altınay yönetti. Oyuncular ise şöyleydi: “Ayça Atasoy, Sündüz Atay, Güneş Çalışkan, Ertan Görgü, Teri Granti, Derya Leblebicioğlu, Elif Vatansever.”
Haziran ayının yine çok konuşulan oyunlarından bir tanesi ise Yalçın Menteş Tiyatrosu’ndan geldi… ‘Yiyoz İçiyoz Ödemiyoz’ adlı oyun, tiyatroseverlere neşeli anlar yaşattı. 2 perdeden oluşan oyun, günümüzde yaşanan kredi kartları ile ilgili olayları farklı bir mizah dili ve farklı bakış açısıyla irdeliyor.
Uğraş Güneş’in yazdığı, Serkan Budak’ın yönettiği ve müziklerini Murat Akbulut’un yaptığı oyunda; Yalçın Menteş, Fatma Can, Erman Okay, Ebru Kural, Serkan Budak, Kaan Taşaner, Duygu Paracıkoğlu ve Uğraş Güneş rol aldı. İzleyenlerin sahnede kendilerini görecekleri ve kahkahalarla gülecekleri “Yiyoz, içiyoz, ödeyemiyoz” oyunu Haziran ayına damgasına vurdu.
Öte yandan Haziran ayının ikinci yarısında da Ortaköy Kültür Merkezi’nde etkinlikler hız kesmedi. 15 Haziran’da Elif Yalçın’ın bahar konseri müzikseverleri mest etti.
Bir başka oyun ise, yine yaz aylarının ilkinde gerçekleşen haber kabaresiydi. Acaba nasıl bir oyun çıkarıyorlar dedirtircesine farklı bir oyun daha yine Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde… Haziran ayının ortalarında sahne diyen oyunun ismi ise ‘Mesut Yar ile Bir Haber Kabaresi’… İki perdelik oyunda Türkiye’nin hikayesi, skeçlerle, müzikle, resimli haber tarihi ile anlatılıyor. Ortaköy Kültür Merkezi’nde adından söz ettiren bir diğer oyun da, Artiz Mektebi’ydi… Afife Jale Sahnesi’nde oynanacak oyunlardan bir tanesi de Probil Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından TOÇEV yararına bir oyun sergilendi. Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un yazdıkları “Artiz Mektebi” oyununu Hakan Bilgin yönetmenliğinde Afife Jale Sahnesi’nde sanatseverler ile buluştu. Oyunun gelirinden ise Toçev’in “Bir Şey Değişir Her Şey Değişir” kampanyası kapsamında, maddi imkansızlıklarla uzak coğrafyalarda eğitim almaya çalışan çocukların eğitim ihtiyaçları karşılamayı amaç edinmişti.
KURUÇEŞME ARENA’YA YILDIZLAR YAĞIYOR
Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak nitelendiren Kuruçeşme Arena, dünyaca ünlü yıldızları ağırlamaya devam ediyor. Haziran ayının ilk günlerinde beklenen oldu ve Rihanna, Kuruçeşme Arena’yı dolduran 10 bin hayranını şarkılarıyla ve şovuyla büyüledi.
Pop müziğinin dünyaca ünlü yıldızı Rihanna, Bonus Card ev sahipliğinde Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser vermek için Beşiktaş’a geldi. Ünlü şarkıcı Kuruçeşme Arena’da verdiği konserde İstanbullu hayranlarına unutamayacakları bir gece yaşattı. Rihanna’nın akşam Kuruçeşme Arena’da verdiği konserde yaklaşık 10 bin kişi vardı. 21.30’da başlayan konser yaklaşık iki saat sürdü. Sahnede yaklaşık 10 dansçı ve bir o kadar da müzisyen vardı. Şarkı aralarında daha önce hazırlanan videolar dev ekranlara yansıtıldı. Rihanna konser ve seyirciden çok memnun kaldığını belirterek yeniden İstanbul’a gelmek istediğini kaydetti.
Kuruçeşme Arena’da Haziran ayının ilk haftasında dünyaca ünlü unutulmaz müzikal Greace, sahne dedi ve tutkunlarıyla buluştu. 10 Haziran gecesi ise Boğaz’ın incisi Kuruçeşme Arena’da ise kahkaha tufanı vardı. Ata Demirer Show, Türkiye’nin dört bir yanında ilginç tiplemeler ve sanatçının kendine özgü hikayeleri ile biliniyor.
Kuruçeşme Arena’nın haziran ayının ikinci yarısında konukları da oldukça ilgi çekici… 15 Haziran’da 20. yüzyılın en büyük müzik devrimi olan elektronik müziğin tartışılmaz efsanesi Jean Michel Jarre, hayranlarıyla buluşuyor. Jarre “All-In-One-Show” konsepti, ses, ışık ve görsel efektleri sahne diyecek. 18 Haziran’da ise Serdar Ortaç sevenleriyle buluşacak.

“Kiralarıyla okul yapacağız”
İstanbul İl Özel idaresi, THY’ye kiralanan iki yalının geliriyle eğitim kurumu yaptıracağını açıkladı. İstanbul İl Özel İdaresi, Fehime ve Hatice Sultan Yalıları için THY Do-Co’dan aldığı aylık 450 bin lira kira ile okul inşa edecek. Ortaköy’de okul olarak hizmet verirken, 6 yıl önce meydana gelen şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Fehime Sultan Yalısı ile Yüzme İhtisas Kulübü’ne ev sahipliği yapan Hatice Sultan Yalısı’nı, ikram şirketi THY Do&Co, 25 yıllığına, yıllık KDV hariç 5 milyon 450 bin liraya kiraladı. Vali Muammer Güler başkanlığında yapılan ihalenin onaylanmasının ardından, Ocak 2009 itibariyle aylık 450 bin lira kira ödemeye başlayan THY, butik otel olarak hizmete sokmayı planladığı yalıların restorasyonu için 10 aydan bu yana proje hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Restorasyon çalışmaları için 15 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. İstanbul İl Özel İdaresi yetkilileri, 10 aylık kira geliri ile 3 yeni okul parasının elde edildiğini belirtti. Ortaköy’deki altı Sultan Yalısı’ndan biri olan Hatice Sultan Yalısı, 1972’de Yüzme İhtisas Kulübü’ne tahsis edildi. Fehime Sultan Yalısı ise okul olarak hizmet verdi. 2002’deki yangında büyük hasar gördü. 2003’ten beri otopark olarak kullanıldı.
İYİK İSYAN EDİYOR
İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün, Ortaköy’deki Hatice Sultan Yalısı’ndan tahliye edilmesinin ardından yaklaşık 4 yıl geçerken, kulübün tesis sorunu hala giderilemedi. Tam 4 yıl önce faaliyetlerini sürdürdüğü Ortaköy’deki Hatice Sultan Yalısı’ndan çıkartılan İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Caner Aksüt, verilen sözlerin hala yerine getirilmediğinden şikayetçi.
Randevu al gönlündeki plakaya kavuş
Randevu alıp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidiyorsun ve gönlündeki plakaya kavuşuyorsun. Türkiye’de ilk defa Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından devreye sokulan uygulamayla trafik tescil, pasaport ve silah ruhsat işlemlerinin başvuru randevuları artık internet üzerinden yapılabilecek. Sistemle evden, işyerinden veya cep telefonundan siteye girerek randevu alınırken, yeni plaka kaydında da vatandaşlar kendi istediği plakayı seçebilecek.
Plaka almak isteyen bir kişi, istediği plakanın harf ve numaralarını seçebilecek. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Servet Sarıçiçek, ‘Vatandaş randevu alacağı gün sabahın erken saatlerinde gelip saatlerce sıra bekliyordu ve sıranın ne zaman geleceği belli değildi. Artık isteyen istediği gün, istediği saatte randevu alabilecek’ dedi.
Kurtlar Vadisi’ne özendi Çocuk yaşta ölüme gitti…
Annesinin eşarpının bir ucunu boğazına, diğer ucunu da doğalgaz borusuna bağlayan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Onur Öztepe (9), üzerine çıktığı çekyatın açılması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Öztepe’nin, Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki iple asılma sahnesini canlandırmak isterken canından olduğu öne sürüldü.
‘Kemal Kılıçdaroğlu’na
her kesimden büyük ilgi var’
Radyo Beşiktaş’taki canlı yayında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal önce genel bir değerlendirme yaptı ve özetle şunları söyledi: “Önemli günlerden geçiyor ülkemiz. Şöyle bir baktığınız zaman anayasa değişikliği, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu, Ortadoğu’daki ve İsrail’deki gelişmeler, Brezilya, Türkiye ilişkileri ile ilgili İran yaklaşımları… Bizim için önemli olan Mustafa Kemal anlayışının çizgisi… Dikkatli olmalıyız…”
Ardından CHP içindeki yeni oluşumlara değindi. Ünal ve konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çerçevede bir önceki genel başkanımız önemli bir devlet adamı. Türkiye’nin en önemli noktalarında zaman zaman görev yapmış, çağdaş anlayışlı. Öncelikle Deniz Baykal’a yapılan komployu kabul etmemiz mümkün değil. Kimsede etmiyor zaten. Bunun dışında tabi Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. Tüm CHP’liler meydanlara gelen herkes Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adında birleşti. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu önemli bir çıkış yaparak CHP Genel Başkanlığı’na seçildi. Seçim dönemlerinde Beşiktaş’ın her noktasında birlikte dolaştık. Yerel seçimlerde yüzde 44.5, 2007 seçimlerinde 54,5 oranında oy aldık. Son yerel seçimlere gelince; Kemal Bey’le yüzde 70’lere vurduk. Kemal Bey önemli bir yaklaşım sergiledi. Halkın içinden gelen bir lider. Bir de halk artık Kemal Bey diyor Kemal diyor. Geçen hafta ben de Kemal Bey’le Trakya’yı dolaştım, Halkın partisinin genel başkanı, herkesle omuz omuza el ele, yanak yanağa… Düşünceleri çok iyi bir şekilde ortaya koyuyor. Oradaki atmosferi yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki yeni Genel Başkanımızla CHP çok önemli bir noktada. Artık bir çıkış noktasına geldik. Herkes omuz omuza. Bütün milletvekilleri, bütün belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, örgütün tüm birimleri CHP’nin başarısı ülkenin başarısı noktasında önemli bir çıkıştayız. Kemal Bey başbakanlığa geliyor.”
Ünal, daha sonra sözlerine şeyle devam etti: “Ortaya çıkan kelimeler; 1 dürüst, 2 cesur, 3 belgeli konuşuyor, 4 yolsuzluğun üzerine gidecek, 5 işsizliğe çare… Bütün bunlar Kemal Bey’le özdeşleşen sözler. Kemal Bey’in önemli notları var. Önemli açıklamaları var. Halk kendi içinden kendisiyle birlikte olan bir parti başkanıyla birlikte yürüyor. 2009 Mart’ında Bağlarbaşı’nda bir toplantıya katılmıştık Kemal Bey’le. Ben kürsüye çıktım dedim ki, “İstanbul için doğru dosdoğru Kemal Kılıçdaroğlu” demiştim, bu slogan bana aitti şimdi de diyoruz ki, “Türkiye için doğru dosdoğru Kemal Kılıçdaroğlu” diyoruz. Sahiplenme duygusu gelişti. Karaoğlan vardı şimdi Gandi Kemal var. Bizim Kemal var Kemal var.”
Ünal, ayrıca konuşmasında; CHP’nin örgüt kapılarının sonuna kadar herkese açık olduğunu söyledi ve “Şunu yaparsanız, bunu yaparsanız yok, CHP’de hiç pazarlık olayı olmaz. Halkın partisidir CHP… Mustafa Kemal’in kurduğu, onun ilkelerinin devam ettiği halkla omuz omuza olan bir partidir, bu temeldir” dedi.
Akaretler
şenleniyor!…
Bilgili Holding’in projesi Akaretler Sıraevler’de Beymen Grubu’nun temsil ettiği lüks markaların ağustos sonunda ayrılacağı belirtiliyor. Yerine Akaretler’ı Beşiktaş’a ve üniversiteli gençlere yaklaştıracak daha kitlesel markaların geleceği iddia edildi. Akaretler’de gastronominin gücü de artıyor. Öte yandan, edinilen bir bilgi de buradaki mekanlarında diğer eğlence yerlerinde olduğu gibi yüksek sesli müziğe teslim olduğu yönünde. Bu konuda son zamanlarda vatandaşların şikayetleri artarken, Bilgili Holding’in yeniden hayata geçirdiği Akaretler Sıraevler projesindeki mağaza karması değiştiği öğrenildi. Örneğin Beymen Grubu’nun bünyesindeki markaların sözleşmesi Ağustos ayı sonunda sona eriyor. Yerine daha ‘kitlesel’ markalar ve gurme mekânları geliyor.
KÖKLÜ DEĞİŞİM GELİYOR
Akaretler Sıraevler projesinin yeniden yapılanma operasyonunun başında AVM Mfi Partners şirketi var. Basınla sohbet toplantısı düzenleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum ve yardımcıları 2010’un ilk çeyreğinde iki alışveriş merkezi açıldığını, perakende sektörünün, üzerindeki ölü toprağını attığını söyledi. Danışman-lığını aldığı Bilgili Grubu için de Akaretler Sıraevler’de konsepti değiştireceğini belirtti. Burada da Beymen Grubu’nun çatısı altındaki lüks markalar projeden ayrılırken, sokağı Beşiktaş’a yaklaştıracak ve daha geniş kitleleri kucaklayacak bir marka karmasına gidileceği öğrenildi. Şirket Akaretler’de de gastronomiden yararlanacak. Sokağın çekim gücünü artıracak yeni yeme içme mekânlarına yer verilecek. Ayrıca üniversite gençliğinin ihtiyaçları da göz önünde bulundurulacak. Bu yolla canlılık sağlanamayan Akaretler’in çehresi değişecek.

SPOR HABERLERİ

BEKLENEN SONUÇ…
Beşiktaş’ın, Alman Teknik Direktör Bernd Schuster’le iki yıllık anlaşmaya vardığı açıklandı…
Siyah Beyazlı kulüp, Alman teknik adamla anlaşmaya varıldığını borsaya da resmen bildirdi. Alman teknik adamın Beşiktaş’tan yıllık 2.6 milyon euro alacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, Schuster isminin öncelikle kendi içine de sindiğini söylerken, ekonomik açıdan Siyah Beyazlı takımın şartlarına en uygun teknik adamı tercih ettiklerini belirterek, “İspanya’da bulunan Başkanımız Yıldırım Demirören ve futbol komitemiz Alman teknik adam Bernd Schuster ile iki yıllık anlaşmaya vardı. Son bir haftadır yaptıkları görüşmeler sonrası Bernd Schuster ile temasa geçildi ve anlaşma sağlandı. Bernd Schuster’in altyapıya verdiği önem, kariyeri ve ekonomik açıdan en uygun şartlara sahip olması tercih nedenimiz oldu. Anlaşmanın diğer maddelerini ve detayları daha sonra açıklayacağız” dedi.
TAYFUR HAVUTÇU
İLE YOLA DEVAM
Schuster’in yardımcısının kim olacağının henüz belli olmadığını kaydeden Düren, “Yeni teknik patronumuzun yardımcıları henüz belli değil ama Tayfur Havutçu ile yola devam etmek istiyoruz. Kendisinin Almanca bilmesi avantaj olacaktır” şeklinde konuştu.
PLANLARIMIZDA SCHUSTER YOKTU
Schuster ismini öncelikle kendisinin de benimsediğinin altını çizen Mete Düren, “Bizim planlarımızda Schuster yoktu ancak Mustafa Denizli’nin yaşadığı sağlık sorunları sebebi ile mecburen böyle bir karar verdik. Mecburen teknik direktör değişikliğine gittik” ifadelerini kullandı.
SCHUSTER KİMDİR?
BARCELONA ve Real Madrid takımlarında hem futbol oynayan hem de teknik direktörlük yapan Schuster, Almanya da Köln, İspanya’da A. Madrid, Getafe ve Levante takımları ile Shaktar Donetsk takımlarını çalıştırdı. 21 kez Almanya Milli takım formasını giyen Schuster 24 yaşında iken eşi Gaby’nin isteği doğrultusunda milli takımı bıraktığını açıklamıştı. 1986 yılında Meksika’da yapılan Dünya Kupası’nda Almanya Teknik Direktörü Franz Beckenbauer tarafından milli takıma döndürülmek istenen Schuster’in aynı zamanda o zamanki menajeri de olan eşi Gaby’nin 1 milyon Mark talep ettiği iddiasıyla girişim suya düşmüştü.
BEŞİKTAŞ’TA DENİZLİ DÖNEMİ SONA ERDİ
Beşiktaş sağlık sorunları nedeniyle Mustafa Denizli ile yollarını ayırdı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezonda Teknik Direktör Mustafa Denizli ile çalışmayacaklarını açıkladı. Toplantıda ilk olarak sözü alan Demirören,”Hocamızın sağlık durumundan dolayı yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Hocamıza her zaman kapamız açık. Ne görev isterse alabilir. Bunun da tek sebebi sağlık sorunlarıdır. Bu bizim için çok zor bir durum. Başka üzüldüğüm konu da beni sahtekar yerine koymaları. Bize sahtekar demek basına yakışmadı. Ben hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.
Tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Denizli ise şunları söyledi: “Yaklaşık iki yıldır buradayım. Bu zaman diliminde bana gösterilen destek ve yakınlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bir çok camiada çalıştım. Beşiktaş benim çocukluk aşkımdı. Bunu her zaman söyledim. Bugün de değişen bir şey yok. Birkaç gündür beni çok üzen haberler çıktı. Beşiktaş’la olan ayrılığım ne kadar sürer bilmiyorum İyileşmem için belli bir süreye ihtiyacım var. O nedenle kulübümden izin istedim. Başkanımızın söylediği gibi Beşiktaş’a sağlıklı yardım edemeyeceğim için ve benim dinlenmem için böyle bir karar aldık. Onun dışında yazılan her şey yalandır. Ben Beşiktaş’ta çok mutluydum. Benim dinlenmeye ihitiyacım var. Başkanımızın ve yönetimimizin bana bu konularda yardım etmesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ben kulübümden takımın başına hemen birinin getirilmesini istedim. Beşiktaş ile eş değer biri kulübün başına gelmelidir. Gelecek olan kişiye gerekli raporları sunacağız. Önümüzdeki yılın programı şu anda şekillenmiştir. Beşiktaş ve bize haksızlık edilmesine müsaade edemeyeceğiz. Benimle birlikte Beşiktaş ile çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kimseye hiçbir zaman sitemde bulunmadım.”

MUSTAFA DENİZLİ’NİN BEŞİKTAŞ KARNESİ
MUSTAFA Denizli 9 Ekim 2008 tarihinde Beşiktaş’ın teknik direktörlüğüne getirildi. Beşiktaş’taki ilk kupası Türkiye Kupası oldu. 13 Mayıs 2009 tarihinde Beşiktaş – Fenerbahçe arasında oynanan maçta, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 4-2 yenmesiyle bu kupayı kazandı. Aynı sezon Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Süper ligin 34. haftasında Denizlispor’u 2-1 yenerek 13. Şampiyonluğunu ilan etti. Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş takımı 2009-2010 sezonunu 4. tamamladı.
İbrahim Üzülmez: “Hayırlısı olsun”
KAPTAN İbrahin Üzülmez görevi bırakan Mustafa Denizli için, “Hayırlısı olsun. Sağlık her şeyden daha önemli” dedi. Hocalarının ayrılmasına üzüldüğünü belirten Kaptan, “Yönetim gereken neyse yapar. Denizli çifte şampiyonluk yaşayıp Beşiktaş tarihine geçti” dedi.
Rüştü Reçber:
“Çok üzüldüm”
KALECİ Rüştü, Mustafa Denizli’nin sağlık durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Rüştü düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Birlikte çalışamayacağımıza üzüldüm. Türk futbolu için çok değerli bir teknik direktör. İki taraf için de hayırlı olsun.”

TÜM SPOR YAZARLARI HER GÜN
RADYO BEŞİKTAŞ’TA BULUŞUYORUZ
Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Schuster oldu… Yaklaşık 10 gün önce ilk haberi Beşiktaşlılara Radyo Beşiktaş HaberTürk Gazetesi Yazarı Kartal Yiğit vasıtasıyla duyurmuştu.
Yönetim henüz anlaşılmadı demiş, hatta Denizli ile ortak basın toplantısını dahi 2 gün sonra yapmıştı. Radyo Beşiktaş’ta ise yapılan canlı yayında Schuster’in Beşiktaş’ın yeni hocası olacağı duyurulmuştu.
İLK HABERİ RADYO BEŞİKTAŞ ON GÜN ÖNCE VERDİ
İşte o günlerde yapılan Radyo Beşiktaş’taki canlı yayın ve Kartal Yiğit’in söyledikleri…
Yiğit; üç ay önce Serdar Adaylı’nın Schuster ile anlaştığını söyledi. 1 saat sonra da Denizli, Mete Düren ve Demirören ile konuşacağını söyledi. Yiğit, sağlık sorunlarının öne sürüldüğünü ancak bunun gerekçe olmadığını söyledi. Mustafa Hoca’ya başka bir görev verilebileceğini belirtti. Kartal Yiğit radyo programında şöyle devam etmişti: “Transferlerde yönetim ile Denizli’nin arasında tartışma çıktı. Futbolcuların paralarının ödenmesini istedi. Bunlar olmayınca çatışma büyüdü. Tatilde bile futbolcuların paralarını istediğini öğrenildi. Problemler büyüdü. Basındaki kendine yakın kişilerle hep yemek yedi ve sorunları medyaya anlattı. Yönetimde buna içerledi. Bu işlere karışmamaları teknik işlere bakmalı hoca dediler yöneticiler. Başkan da yönetimde böylelikle Mustafa hoca ile yollarını ayırdı”
Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Yönetimdekiler hoca değişikliğinden haberimiz yok diyor. Özellikle Keçeli buna çok bozuldu. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Başkan da görüşmedim diyecek tabi… Daha öncede bunu yaptı. Görüşmedim diyor ama Rıza ile de Sağlam’la da bu şekilde konuştu… Schuster ile kesin anlaştı. Yöneticilerin de nabzını ölçecek ama Schusterle kesin anlaştı. Yönetim sorunu bitmeyecektir ve daha çok uzun süre devam edecektir. Futbol komitesinin bile haberi yok. Emin Önal’ın İzmir’de olduğunu biliyorum. Hoca konusunu bile yönetime sormuyorlar. Basından öğreniyorlar. Para dahil konuşulmuş 2 milyon euro veya fazlası, bir yıllık kesin… Başkan resmi imzayı atmamış olabilir. Yönetim toplantısı sonrası atabilir. Ama ön protokol çok önceden 3 ay önceden var. İstifalar hissetmiştim. Ama sonradan olmayacağını anladım. İlerde ne olur bilemem. Keçeli ile de konuştum. İstifa etmeyeceğini, ama gelişmeleri daha yakından izleyeceğini söyledi. Denizli ile koordinatörlük olmayacaktır. Yeni Hocanın işine kimse karıştıramaz. Daha pasif görev olabilir. Denizli’de çok sıcak bu konuya… Yeni hoca risk. Ön elemeler var. Yeni kadro kuracak bakalım ne olacak. Sıkıntılı dönem, aşacaklarını sanıyorum.”
GELİŞMELER İSE ŞÖYLEYDİ
Yine Kartal Yiğit’in söyledikleri aynen şöyle: “Beşiktaş’ta Bernd Schuster için geri sayım sürüyor ama yönetim sol gösterip sağ vurma taktikleri uyguluyor. Geçen hafta hareketli saatler geçiren ve “Beşiktaş Schuster’le anlaştı” haberini televizyondan öğrenen bazı yöneticilerin tepkilerini düşürmek için farklı yöntemler izleniyor. Hatta telefonlarını değiştiren, kimsenin ulaşamadığı yönetici Serdal Adalı’nın Lig TV’nin yayınına bağlanarak “Ramos ile görüşüyoruz sonra sıra Pellegrini’ye gelecek” açıklaması şaşırttı.
Başkan Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Komite Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu yurtdışına hoca görüşmelerine gitti. İspanya’da bulunmalarına rağmen Demirören, Adalı ve Zülfikaroğlu’nun Schuster’le bir araya gelmedikleri ortaya çıktı. Demirören’in talimatıyla Serdal Adalı’nın prensipte anlaştıkları Schuster’in menajeri Mendez’i arayarak “Bizden haber bekleyin” dediği öğrenildi. Beşiktaş’ın resmi sitesinde hoca adayları borsaya bildirilirken adı en başa yazılan ve “Bu iş kesin bitti” gözüyle bakılan Schuster’in görüşmelerde son sıraya atıldığı bu sırada diğer 5 teknik adamla temasa geçileceği belirtildi.
Demirören, Adalı ve Zülfikaroğlu bu görüşmeleri anında İstanbul’daki yönetici arkadaşlarına da bildirecek. Böylece hem zamanla aradaki buzlar eriycek hem de ‘eldeki’ Bernd Schuster kaçmayacak. Ancak Alman hoca cephesinde “Bizden haber bekleyin” telefonu üzerine “Acaba iş bozuluyor mu?” endişesinin doğduğu dile getirildi.
HOCA SCHUSTER
Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör arama oyunu beklendiği gibi sonlandı. Beşiktaş yönetimi daha önce 1+1 yıllık prensipte anlaşma yaptığı Alman teknik direktör Bernd Schuster ile ‘formaliteden’ bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’nun düşündaki yöneticilerin televizyondan öğrendiği Schuster ismi Beşiktaş’ı karıştırmıştı.
SCHUSTER ÇOK KIZDI!
Bu krizi soğutmak için resmi siteden açıklanan diğer 5 adayla da gerçekçilik taşımayan görüşmeler yapan Siyah-Beyazlılar sonunda ‘esas hoca’yla temas kurdu. Başkan Yıldırım Demirören, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu Sevilla’da tecrübeli çalıştırıcıyla bir araya geldi. Ancak görüşme tatsız başladı. Schuster’in “Sizle herşeyi konuştum. Anlaşmayı yaptım. Sonra bana ‘Haber bekle’ mesajı yolladınız. Artık resmi açıklamayı yapın da ben de bir an önce görevimin başına geçeyim” dediği öğrenildi. Bu sırada Başkan Demirören ve Adalı devreye girerek Schuster’e kulüpte yaşanan durumu nazikçe anlattı.
AÇIKLAMA İSTANBUL’DA
Alman hocanın şikayetini yenilemesinin ardından günler öncesinden yapılan anlaşmanın üzerinden son bir kez daha geçildi. Sonuç olarak Schuster’le 1+1 yıllık kontrat yapıldı. Siyah-Beyazlılar Schuster’in ismini başkan ve 2 yönetici İstanbul’a döner dönmez açıklayacak.”
VE BEKLENEN OLDU
Tüm bu gelişmeler ve yazılar çizilenlerin hemen ardından daha 1 hafta geçmeden Schuster ile anlaşıldığı açıklandı. Ve Beşiktaşlılar ilk defa bu haberi Radyo Beşiktaş’ta canlı yayında duymuş oldu.

Kartal’ın kamp programı!
BEŞİKTAŞ’IN yeni sezon kamp programı belli oldu. Kartal 26 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Pongau bölgesindeki St. Johann kasabasında kamp yapacağı açıklandı.
Beşiktaş’ın yeni sezon kamp programı belli oldu. Siyah beyazlı takımın 2010 – 2011 sezonu hazırlıkları çerçevesinde 26 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Pongau bölgesindeki St. Johann kasabasında kamp yapacağı açıklandı. 23 Haziran tarihinde İstanbul’da toplanacak ve yeni sezonun ilk çalışmalarını burada gerçekleştirecek olan Siyah-Beyazlılar üç günlük çalışmanın ardından 26 Haziran’da Avusturya’ya gidecek. Kara Kartal’ın kamp süresince oynayacağı hazırlık maçları programının ise daha sonra açıklanacağı belirtildi.
Kartal’a Kartal desenli gri forma
Geçen seneyi hayal kırıklığıyla kapatan Beşiktaş’ta ürün sorumlusu Hakan Aksoy yeni sezon için yeni bir forma üzerinde durduklarını açıkladı. Aksoy şöyle konuştu: “Geçmiş senelerde yapılan gri-siyah tonlu formaların çok satması üzerine Adidas ile görüştük, yeni sezon için üzerinde Kartal desenli gri formaların yapılması konusunda kesin anlaşma sağladık.”
Kaleci Rüştü’ye Fair Play ödülü…
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Bursaspor – Beşiktaş maçında ‘bilerek gol yedi’ diye suçladığı kaleci Rüştü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Fair Play ödülüne layık görüldü. Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Denizli maçında kendisinden çıkan topa ‘aut’ kararı veren hakemi uyardığı için TMOK Fair Play Komisyonu tarafından ‘davranış’ dalında ödüllendirildi.

Şiddet, şike ve
teşvik bitiyor
BİLETLERİN üzerine TC kimlik numarası yazılacak. Kanuna aykırı eylemlerde bulunanlar için il veya ilçe spor güvenlik kurulları değil, Spor İhtisas Mahkemeleri olarak Asliye Ceza Mahkemeleri görev yapacak, verilecek ceza 24 saat içinde belirlenecek.
Sporda şiddetin önlenmesi için hazırlanan 5149 sayılı kanun, önemli tedbirler getiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yunus Egemenoğlu, Bursa’da düzenlenen, “Sporda şiddet, şike ve teşvik” başlıklı panelde, Bakanlar Kurulu’nda ele alınması planlanan “5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Egemenoğlu, yeni kanunun sadece spor alanlarını değil, taraftarların geçici veya sürekli olarak gruplar halinde bulundukları yer ve mekanlarla müsabakanın yapılacağı yere gidişgeliş güzergahlarını da kapsar hale geleceğini vurguladı. İşte yeni yasadan bazı çarpıcı maddeler: Futbol için en üst lig ve bir altındaki lig, basketbol, voleybol ve hentbol dalları içinse en üst ligler için çipli biletler kullanılarak, elektronik takip sistemi kurulacak. Biletler üzerine, bilet sahibinin TC Kimlik Numarası yazılacak, kimlik göstererek bilet alınabilecek, kullanılabilecek. TFF’nin maddi desteğiyle uygulama, ilk yıl Süper Lig’de, ikinci yıl ise Bank Asya Birinci Lig’de zorunlu olacak. Kanuna aykırı eylemlerde bulunanlar için il veya ilçe spor güvenlik kurulları değil, Spor İhtisas Mahkemeleri olarak Asliye Ceza Mahkemeleri görev yapacak, verilecek ceza 24 saat içinde belirlenecek.
Türkiye Futbol Federasyonu “6+4”ü kabul etti…
TFF Yönetim Kurulu, 2010-2011 sezonunda Turkcell Süper Lig’de mücadele edecek kulüplerin 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı. Halihazırda 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkına sahip olan kulüpler, bu oyuncuların 6’sını sahada, 2’sini de yedek kulübesinde kullanabiliyorlardı. Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8’i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6’sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı karar uyarınca, 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran tarihinde başlayacak. Profesyonel liglerde transfer dönemi 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. 2010-2011 sezonunda ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Tello: “Tatili zaten hiç hak etmedik ki…”
BEŞİKTAŞ’IN erken start vermesi yüzünden tatil yapamayacak olan Tello; “Şimdi tek hedefim Dünya Kupası’nda ülkem ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmek.”
Geçen sezon takımın en istikrarlı oyuncularından biri olan ve ligin bitmesinin hemen ardından Dünya Kupası öncesi Şili Milli Takımı’nın kampına katılan Tello, tatili dert etmiyor. Her oyuncunun Dünya Kupası’nda en iyiler arasında oynamak isteyeceğini belirten yıldız futbolcu, “Tatil yapmayacak olmamı dert etmiyorum. Çünkü kötü bir sezon geçirdik. Geçen sene çifte şampiyonluktan sonra bu sene şampiyon olamadık ve dolayısıyla tatili hiç hak etmedik. Onun için suçlu bizleriz. Geçen sezondan ders çıkarmak ve önümüzdeki sezon şampiyonluk yaşamak istiyorum. Şimdi tek hedefim Dünya Kupası’nda başarılı bir performans göstermek. Ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” açıklamasını yaptı.
Delgado Kartal’ı FIFA’ya mı götürdü?
DELGADO, dört aydır parasının ödenmediği için iki kez kulübü uyardı. Arjantinli futbolcu, ikinci uyarsında da ödeme yapılmayınca avukatı aracılığıyla Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti iddiası ortalığı karıştırdı.
Matias Delgado’nun, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet ettiği iddia edildi. Bir başka iddia da bütün futbolcuların sırada olduğu… Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 6 aydır alacakları ödenmeyen futbolcular, Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etmeye hazırlanıyor. Bunun ilk adımını da Delgado’nun attığı ortaya çıktı. 4 aydır parasının ödenmediği için iki kez kulübü uyaran Arjantinli futbolcu, ikinci uyarsında da ödeme yapılmayınca avukatı aracılığıyla Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti. Delgado’nun FIFA’ya gittiğini duyan yöneticiler futbolcusundan şikayetini geri çekmesini istedi. Ancak Delgado, “Sizi iki kez uyarmama rağmen bana cevap vermediniz” diyerek şikayetini geri çekmeyeceğini söyledi. Kulüp ise Delgado’nun alacağının yüzde 25’ini hesabına yatırarak son anda FIFA’lık olmaktan kurtuldu. Kulüp, diğer yabancıların hesaplarına da bir miktar para yatırdı. Bu kez de yerliler isyan bayrağını açtı. “Benzin paramız bile yok” diyen yerli futbolcular, “Yapılan çok büyük bir ayıp ve haksızlık. Yabancının FIFA hakkı varsa bizim de var. Ödemeler bir an evvel yapılmazsa biz de topluca FIFA’ya kulübü şikayet edeceğiz” diyerek kazan kaldırdılar. Bir ortak yol bulunması için çalışmalara başlandı.

BJK MAÇLARINI RESMEDİYOR
NİHAT Evren Derman, Kara Kartal’ın yüzüncü yıl coşkusunu ilk kez resme döken bir sanatçı olarak Beşiktaşlılığını ve nasıl bir Beşiktaş görmek istediğini anlattı.
Radyo Beşiktaş Tv’de Beşiktaşlılığıyla tanınan ressam Nihat Evren Derman bu hafta canlı yayın konuğumuzdu. Radyo Beşiktaş Tv’deki bu özel programda Didem Tutal’ın sorularını ressam Nihat Evren Derman samimiyetle yanıtladı. Büyük ilgi gören sportif tablolarıyla ilk kez Radyo Beşiktaş Tv’ye canlı yayına katılan ressam duyduğu Beşiktaş Medya Group ekibiyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi. Programda, farklı bakış açışıyla tanınan Nihat Evren Derman, Kara Kartal’ın yüzüncü yıl coşkusunu ilk kez resme döken bir sanatçı olarak Beşiktaşlılığını ve nasıl bir Beşiktaş görmek istediğini anlattı. Tablo halen BJK Müzesi’nde sergileniyor. Ressam Nihat Evren Derman’ın ikinci tablosunda ise Barcelona maçı var. Bu tabloda Bali Antik Müzayede de sergileniyor.
DERMAN KİMDİR?
“Nihat Evren Derman, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Sanat hayatına babası Ressam Hüseyin Cahit Derman ile başladı. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nü başarı bursu ile bitirdi. Sanatçı 2001–2008 yılları arasında Özdemir Altan, Ergin İnan, Mustafa Ata ve Zahit Büyükişleyen atölyelerinde çalıştı. 1993–2008 yılları arasında klasik ve çağdaş resim eğitimi alan sanatçı, birçok neoklasik ve soyut dışavurumcu üslupta çalışmaya imza attı.
Derman, neoklasik çalışmalarında İstanbul’un yalnızca karakteristik yüzünü değil, bilinmeyen mekânlarını, şehir-klasik otomobil-alacakaranlık temaları ile tuvallerinde bir araya getirmektedir. Sportif içerikli çalışmalarında, tribünlerdeki görsel zenginliği ve coşkuyu lirik bir üslup ile tuvale yansıtmaktadır.”
Halen çalışmalarını İstanbul’da yürüten Derman, ailece iyi birer Beşiktaşlı olduklarını da sözlerine ekledi.
İsmail Ünal: ‘Gönlüm hep yerliden yanadır’
BJK Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, Beşiktaş Belediye Belediye Başkanı İsmail Ünal Radyo Beşiktaş’taki, “Beşiktaş Buluşmaları” adlı programda ve Beşiktaş Gazetesi için İsmail Baştuğ’a; “Mustafa Denizli’nin gitmesinden müthiş üzüntü duydum” dedi.
Ünal, bu konuda şunları söyledi: “Yüreği Beşiktaşlı olan, beyni Beşiktaşlı olan bir insan, Mustafa Denizli Beşiktaş’ta başarılı olmuştur. Hem geçtiğimiz dönem çifte kupalı bu dönem… Fenerbahçe ile oynanan maçta Beşiktaş haksızlığa uğramıştır. Beşiktaş seyircisini kutlamak gerekir. Önemli bir olay… Beşiktaş seyircisinin tavrı… İnönü Stadı’nda teknik direktörü, futbolcularını alkışlamıştır, bu bir şampiyonluk kadar önemlidir. Teknik direktör noktasında fikrim, Mustafa Denizli’den sonra Beşiktaş bütçesinin daha ekonomik noktada hareket etmesidir.”
Ünal şöyle devam etti: “Ayrıca, genç oyuncular aşağıdan geliyor, önem verilmesi gerekir. Ben Batuhan’ın, Serdar’ın gitmesinden yana da bir tavır içerisinde değilim. Bunu yanlış buluyorum ve eleştiriyorum. Çok net bir şekilde hem de… Eleştiridir bu, ama yönetimlerin de kendilerine göre tasarrufları vardır. Ben yerliden yanaydım. Yerliden yana düşüncelerimi Sayın Demirören’e de, yönetim kuruluna da ilettim.”
Samet, Metin Tekin, Sergen Yalçın, Tayfur Havutçu’dan artık yararlanmak lazım. Benim gönlümden geçenler bunlar. Ve benim gönlümden geçenler herhalde bir başka bahara kaldı yine…”

Türk futbolunun Messi’si geliyor!..
Beşiktaş altyapısında forma giyen ve Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin peşinde olduğu minik Muhammed Demirci’nin boyu hormon tedavisinin ardından 1.70’e ulaştı. Muhammed ile Başkan Yıldırım Demirören’in talimatıyla profesyonel sözleşme imzalanacağı belirtildi.
Avrupa’nın önde gelen kulüplerin peşinde olduğu Muhammed Demirci’yi transfer etmek istedikleri Beşiktaş Kulübü’nün ise tekliflerin hiçbirine sıcak bakmadığı açıklanmıştı.
Yeni prens: Necip
Milli Takım’ın yeni teknik patronunun Beşiktaş’ın genç futbolcusu Necip’i ‘özellikle istediği’ ortaya çıktı. Beşiktaş’ta doğdu, 19 yaşında A Milli oldu. Evet bu isim özellikle ligin ikinci yarısında önemli bir çıkış yakalayan ve bu çıkışı A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in bile dikkatini çeken Necip Uysal. Hollandalı teknik adamın, genç yeteneğin 3 Mart’ta İnönü Stadı’nda oynanan ve Ay-Yıldızlılar’ın 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlanan Honduras maçına çağrılmasını özellikle istediği ortaya çıktı… Genç yaşına rağmen kendine güveniyle dikkat çeken Necip’e hayranlık duyan ve ABD kampına da alan Hiddink’in Necip’i kadrosunda sürekli düşündüğü belirtildi. Honduras maçında yedek soyunan ve 82. dakikada Aurelio’nun yerine oyuna dahil olan Necip’in, yeni sezonda kendi takımında fazla şans bulamasa bile Milli Takım kadrosuna çağrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MHK kelle koparacak!
Süper Lig’de geride kalan sezon hedef tahtasına oturtulan Merkez Hakem Kurulu, yeni sezona büyük bir operasyonla girecek. MHK, Süper Lig’de yer alan hakem sayısını 37’den 20’ye indirecek. Elit hakem projesi çerçevesinde önemli isimlerin listeden çıkması anlamı taşıyor. Elit hakem projesi, Türkiye’ye ‘Mentör’ sistemini de getirecek. 20 elit hakeme, birer mentör atanacak. Maçlara da gidecek olan bu mentörler, gözlemci sıfatıyla statlarda yer alacak ve takip etmekle görevlendirildiği hakem için rapor hazırlayacak. 20 elit hakem arasında şu isimlerin yer alması bekleniyor: Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Yunus Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Abdullah Yılmaz, Barış Şimşek, Aytekin Durmaz, Bünyamin Gezer, Deniz Çoban, İlker Meral, Koray Gencerler, Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa İlker Coşkun, Mustafa Kamil Abitoğlu, Özgür Yankaya, Tolga Özkalfa, Suat Arslanboğa, Süleyman Abay.