LÖSEV Spor Şenliği’nde Türkiye’yi temsil edecek çocuklar belirleniyor

Lösemili Çocuklar Vakfı’na kayıtlı olan çocuklar, her yıl Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen ve kanseri yenmiş, farklı ülkelerden birçok çocuğun kendi arasında yarıştığı Galipler Oyunları’na (Winners Games) katılıyor. LÖSEV, Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından tedavi görerek iyileşen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocuklar şubelerde düzenlenen LÖSEV Spor Şenliklerinde belirleniyor ve Moskova’da kanserli çocuklara yönelik olarak düzenlenen olimpiyatlarda aynı kaderi paylaştıkları arkadaşlarıylayarışıyor.

Olimpiyat öncesi tedavisi tamamlanmış minik kahramanlar 5-6 Nisan tarihlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün destekleri ile Cebeci Spor Kompleksinde düzenlenen LÖSEV Spor Şenliği’nde bir araya geldi.Yüzme, futbol, atletizm, masa tenisi, satranç ve batminton dallarında yarışan çocuklar kendi aralarında tatlı bir rekabete girdi.

Koşu ve Okçuluk branşlarında ter döken kahraman miniklerinden Doruk, “Ben iki gün boyunca yarıştım, çok iyi olduğumu biliyorum ve mutlaka ben birinci olacağım. Şenliklerde çok eğlendik, arkadaşlarımla buluşmak beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Etkinlik sonunda her biri birer şampiyon olan miniklerin hepsine birer madalya verildi ve başarılarının devam etmesi dilendi. Çocuklardan bazıları LÖSEV’in merkezi Ankara’da 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı’nda düzenlenecek olan final şenliklerine katılacak ve daha sonra Moskova’da Türkiye’yi temsil edecek LÖSEV’li çocuklar belirlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’ye madalyalarla dönecekler.