Beşiktaş Belediyesinde rezalet!.. Bu ihale yine haber oldu!..

İç işleri Bakanı tarafından görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yerine gelen Tahir Doğaç her gün yeni bir rezalet ile gazete manşetlerini süslüyor.
Beşiktaş Gazetesindeki ilk röportajında hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar ve ekibi için aynı yoldayız. Onların bıraktığı yerden devam edeceğiz diyerek tartışmalara yol açan Doğaç’ın yaptığı ihaleler, iptal etmeye çalıştığı ihaleler ve anlaşmalar, imar ve işgaliyeler konusundaki haberler bir biri ardına adeta patlıyor!..
İşte bunlardan biri de araç ve kiralama konusuyla ilgili…
Uzun süredir gündemde olan bu konu Tahir Doğaç’ın uygulamaları ile yine haber oldu!..
Hazinedar’ı koltuğundan eden 52 milyon liralık usulsüz ihaleyi alan firmanın sahibi, başkanlar değiştiği halde farklı isimdeki şirketiyle 19 milyonluk ihale daha aldı.  Akşam Gazetesi’ndeki habere Ercan Öztürk imza attı.
Haberde, Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkanı Murat Hazinedar’ın verdiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından usulsüz bulunan ihalelerin, yeni başkan Tahir Doğaç’ın döneminde de sürdüğü iddia ediliyor.
Akşam gazetesindeki Ercan Öztürk imzalı haber şöyle;
Belediye geçtiğimiz 2 Kasım’da “Sürücülü araç kiralama” duyurusu yaptı. Yaklaşık maliyeti 19 milyon 800 bin TL olan ihalenin süresi 9 ay olarak belirlendi. Bir ay askıda kalan ihaleden 8 firma doküman satın aldı, araçların marka ve modellerinin ihale gününde sunulacağı belirtildi. Normalde kıran kırana geçmesi beklenen ihaleye tek firma katıldı.



ADRESLERİ BİLE AYNI

Ataş Gayrimenkul isimli şirket, 19 milyon 800 bin lira olan yaklaşık maliyetli ihaleyi 50 bin lira kırım yaparak kazandı. Şirketin sahibi ise Hazinedar döneminde usulsüz 52 milyonluk taşıma ihalesini kazanan Beltur’un sahibi çıktı. İTO kayıtlarına göre adresleri aynı olan Ataş’ın da Beltur‘un da sahipleri Nurten Yakşı ile Nevin Yakşı.

52 MİLYON BELTUR’A GİTTİ

Usulsüz yapılan ihalelerden 52 milyonluk bedelli taşıma ihalesini Beltur kazanmıştı. Firma, daha işe başlamadan belediyeden aldığı 10 milyon lirayı faktöring firmasına aktarınca duruma bakanlık el koymuştu.