Beşiktaş Belediyesi meclisinin tümüne zimmet çıktı.

Sayıştayın Beşiktaş belediyesi hakkında verdiği raporlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre; Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Merve Öztopaloğlu, Rıfat Örnek dahil başkan yardımcıları ve bu kararları onaylayan Mustafa Mercan, Mustafa Kantar, Merve Öztopaloğlu Küçükel, Tahir Doğaç, Eyüp Birgün, Yüksel Biçil, Çelal Abbas Yılmaz, Arın Çetin, Sedef Çakmak, Oğuz Tosun, Ali Şahin, Gülsen Yılmaz, İsmail Akyıldız, Zeynep Çivelek Çaynak, Ediz Feyiz, Çetin Kırışgil, Özlem Özcan, Tekin Özmen, Murat Uluhan, Onur Kumbaraçıbaşı, ismet Aslan, Cevdet Bayram, Ali Bağdatlı meçlis üyeleri 116 bin lira ödeyecek…

Medyada da çıkan haberlere göre; Sayıştay, CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin 2017 yılı denetimi sonucunda, 40 ayrı konuda yaptığı uygulamalar sonucunda 116 bin 800 TL zimmet çıkardı.

Zimmet çıkarılanlar arasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve ekibindeki yöneticiler de var.

ÜCRET VE İSTİSNALARIN DIŞINA ÇIKILDI

Sayıştay’ın ilama bağladığı ve Beşiktaş Belediyesi’ne gönderdiği raporda kira gelirlerine dikkat çekildi. Sayıştay incelemesinde, belediye tarafından kültür merkezi kiralamalarında alınacak ücret ve istisnaların dışına çıkıldığı tespit edildi.

Belediyenin kiraladığı yerler tek tek yazılırken ortaya çıkan kamu zararı Murat Hazinedar, Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Tüy, Rıfat Örnek Merve Öztopaloğlu Küçükel’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve bürokratlara fatura edildi.

Belgelerde, “Sonuç olarak mevzuata aykırı olan belediye meclisi kararına dayanılarak kültür merkezlerini kullananlardan alınması gereken ücretlerin kamuya yararlı olamayan dernek ve vergi muafiyeti tanınmamış vakıflardan alınmaması sonucunda toplam 116,800 TL kamu zararına sebebiyet verildiği” belirtildi.

İŞTE BU BELGELER VE BENZER HABERLER MECLİS ÜYELERİ VE BELEDİYE MECLİSİNİ GAZETECİ İSMAİL BAŞTUĞ’A VE GAZETE BEŞİKTAŞ’A KARŞI SALDIRILARI BAŞLATTI…

Bu haber ve belgelerin yazılması meclisin içinden aday çıkmaması gerektiğini gündeme getirdik.
FETÖ, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, zorla bağış toplama, rüşvet gibi olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Belediye Başkanının kadrosunun bu konularda halka karşı sorumlu olduğunu gündeme getirince saldırılar başladı.