Hazinedar’ın yerine gelen Tahir Doğaç’dan rezalet uygulama!.. Şehit varken konser olmaz!..

Beşiktaş Medya Grup’un dile getirdiği ve Beşiktaşlıların da büyük katkı verdiği bir rezil olaydan son anda vazgeçildi. Beşiktaş Belediyesi bir açıklama yaparak Çelik konserinin şehitlere saygı gereği iptal edildiğini duyurdu. Böylelikle şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak ve yapıldıktan sonra daha büyük bir infialin oluşacağı konser Beşiktaşlıların isteği ve Beşiktaş Medya Grup’un haberleri neticesi 1 gün kala iptal edildi.
Çelik konserinin bilbord ve afişlerle Beşiktaş ilçesinde duyurulmasından sonra Beşiktaş Medya Grup’a çok sayıda telefon, mail ve mesaj gelmiş şimdi konserin sırası mı diye sitemler edilmişti.
Bunun üzerine muhabirlerimiz Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç’a konuyu aktarmış ve katkı vermek istemişti. Ancak Doğaç anlaşılmaz bir davranış göstermiş “size ne bundan” diyerek adeta koşarak uzaklaşmıştı. Bu durumun haberleştirilmesi sonrasında sadece Beşiktaş değil Türkiye’nin birçok yerinden gazetemize mesaj yağdı. Yüz binlerce takipçisi olan sosyal medya hesaplarımız adeta kitlendi. Bunların bir çoğunu yayınlamadık, ama özet olarak bazılarına sosyal medya üzerinden onay verdik. Konu ile ilgili haber ise adeta son ayların okunma rekorları kırdı. Bildirimlerin çoğu bu işin çok yanlış olduğu doğrultusunda idi… 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehitlerimiz için tüm parti mensuplarının Türk Bayrağı kullanılmasını istediği bir anda böylesine bir durum yaratılmasının anlaşılamaz olduğunu dile getiren Beşiktaş’lılar alının kararın doğru olduğunu, Beşiktaş Belediyesi’nin yanlıştan dönerek konseri iptal etmesinin de önemini vurguladılar ve Beşiktaş Medya Grup’a çabalarından dolayı şehitler adına teşekkür ettiler.

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP’TA YAYINLANAN HABER ŞÖYLE İDİ

Beşiktaşlılar tepkili;
“Çatışmalar sürerken, şehitler gelirken, konser olmaz!..”

Türkiye’nin gündemi şöyle:
PKK – KCK – PYD – YPG ve DEAŞ’lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonunun 45. günündeyiz. 45 günde toplam şehit sayımız 44 oldu.

Beşiktaş Belediyesi’nin gündemi ise konser…
“Kadınlar Gününde” konser vereceğini duyuran belediye tartışmalara yol açtı!.. “Şehitlerimizin olduğu ve halen askeri bir harekatın sürdüğü böylesine ciddi bir ortamda konser verilmez” diyen Beşiktaşlılar şaşkınlık içinde…

Konserin iptali veya ertelenmesi isteniyor!..

BU KONSER ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK

Özellikle de CHP’li bir belediyenin CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından şehitlerimiz için her üye Türk Bayrağı logosu kullanacak diye işaret ettiği ve böylesine hassas olduğu bir konuda bunu yapması konuyu daha da karmaşık ve anlaşılmaz bir hale getirdi!..

BELEDİYE DE PARA YOK, KONSERE VAR

Ayrıca Beşiktaş Belediyesi’nin parasızlıktan tasarrufa gittiği söylenirken, böyle bir konsere neden ve nasıl para harcayacağı da merak konusu oldu.
Yaklaşık 3 gün önce 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Çelik’in bir konser vereceği dev afiş baskıları yaptırılarak, Beşiktaş Belediyesi tarafından ilçedeki tüm bilbordlara asıldı. Çelik konserinin saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezinde yapılacağı duyuruldu. Kadınların Çelik’in şarkıları ile coşacağı ve güzel bir gece geçirecekleri belirtildi. Afişlerde kokteyl olacağı, açılış konuşmaları yapılacağı dışında günün anlam ve önemine dair başka bir etkinlik yoktu.
Bu afiş ve belediye sitesindeki duyurudan sonra Beşiktaşlılar gazetemizi arayarak, “Gözlerine inanamadıklarını, parasızlıktan kıvrandığı söylenen, borçların dahi ödenemediği personel maaşların dahi bekletildiğini her fırsatta belirten belediyenin böyle bir konsere nasıl para bulduğunu ve ne kadar harcama yaptığını açıklaması gerekir” dediler.
Ayrıca daha büyük tepki daha vardı!.. Her gün şehitlerin geldiği bir durumda şarkılı türkülü bir konserin düzenlenmesi için kimlerin karar verdiğini, kimlerin de onayladığı sorgulanmaya başladı.

tahir doğaç
Beşiktaş Belediyesi başkan vekili Tahir Doğaç

TAHİR DOĞAÇ; “SİZİ NE İLGİLENDİRİYOR?”

Beşiktaş Medya Grup muhabirleri, konu hakkında doğru haber yapabilmek için, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç’a soru yöneltti. Şehitlerin olduğu bir zaman bu konser tepki çekmez mi, ayrıca tasarruf varken, bu türden etkinlikler nasıl yapılıyor” dediler. Başkan “Bu olay kültür müdürlüğünün sorumluluğunda” dedi. Sonra da; anlaşılmaz bir tavırla “Sizi niye ilgilendiriyor, size ne?” şeklinde cevap verdi. Muhabirler, “CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu şehitler adına tüm logoları Türk Bayrağı olarak değiştirdi, biz de kamuoyu adına soru soruyoruz” deyince de, koşar adım kaçarcasına uzaklaştı.
Meclis toplantı salonunda olaya şahit olan ve konuştuğumuz meclis üyeleri ise muhabirlerimize, “Şu anda sizin sorularınızla haberimiz oldu bu olaydan, ama konser böylesine hassas bir ortamda iptal edilmeli veya başka bir tarihe alınmalı” şeklinde konuştular. Küçük bir azınlık ise, “Yas ilan edilmedi ya, tüm davetiyeler dağıtıldı, afişleri bile bastırdık, kapora da verilmiş olmalı, ne var bunda” diyerek şaşkınlık yarattı.

KATKI VERDİK HAKSIZ BİZ OLDUK!..

Beşiktaş’ta Belediye Başkanı Murat Hazinedar bilindiği gibi bir süre önce İç İşleri Bakanlığı tarafından birçok önemli iddia öne sürülerek görevinden uzaklaştırılmış, yerine başkan vekili Tahir Doğaç gelmişti. Müfettişler halen bu iddiaları inceleyerek, konu hakkında raporlar hazırlıyorlar, birçok raporunda bittiğini kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. Belki de bu raporlar sonucu, olay daha da büyüyecek ve Beşiktaş Belediyesi’ni ve bağlı kurumları temsilen bazı kişi ve kişiler zor anlar yaşayacak. Böylesine zor bir durumda, Belediyenin daha önemli işleri bulunurken, bu türden tartışılan ve vicdanları yaralayan faaliyetler yapması da kamuoyunda ayrı bir tartışma konusu olarak ortaya çıktığı vurgulanıyor.

Öte yandan; Beşiktaşlılar, kültür ve sanat başta olmak üzere hiç bir faaliyetin gerekçe ne olursa olsun durdurulmaması gerektiğini ancak, konser ve festivallerin gibi popüler olayların dışında daha ciddi konularda adımlar atılmasını beklediklerini belirtiyorlar.

Kaldı ki, Mehmetçiğin göğüs göğüse çarpıştığı bir zamanda bu konserin yapılmasının şehitlerimize hakaret olarak kabul edileceğinin altını çiziyorlar. Böylesine kritik bir ortamda bu kararı veren müdürlük ve yetkililerin Beşiktaş’ı tartışılır hale getirdikleri için görevlerinin tekrardan değerlendirilmesi gerektiğini belirten sakinler, Beşiktaş Belediyesi’nin vicdanları yaralayacak bu büyük yanlıştan dönerek, gereğini yapacağına inanmak istiyorlar.

ÖZEL HABER
Muzaffer TOPAL – Ataç TETİKEREN

2 comments

Comments are closed.