SAYI 335

“ATLASANA” dedi 10 yıl ceza istendi

Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden Erol Çetin’e “Atlasana” diye seslenen iki kadın hakkında 10’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Kadınlar Arnavutköy Karakolu’nda ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. “Trafiği mahvettin atlasana!” sözü iki kadını da mahkemeye sürükledi. Bu sözün hemen ardından ise E.Ç., Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etmişti.
Olay sırasında otomobille köprüden Hülya U. (49) ile Merve Ö. (27) adlı iki kadın intihar eden adama, atlamadan hemen önce “Senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla” diye bağırıp küfür ettikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Polislerin 45 dakika boyunca ikna etmeye çalıştığı E.Ç. ise bu sözden sonra kendini Boğaz’ın sularına bıraktı. ‘İntihara teşvik etmek’ suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen iki kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılık, haklarında “İntihara yönlendirme” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Buna göre kişiler İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaklar.

Ünlü astrologun başı fena dertte!..

Ünlü astrolog Nuray Sayarı’ya bir dava da İstanbul Etiler’deki bir AVM önünde bir yayaya dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu aracı ile çarptığı gerekçesiyle açıldı. Sayarı’nın bu davadan “taksirle yaralama” suçundan hapsi istendi.
Öte yandan, Sayarı, 18 yaşındaki oğlu Doğuş’tan ayrılmak istemeyen nişanlısı Buse K.’ye (20) tehdit ve hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle mahkemelik olduğu iddialar arasında. Sayarı’nın ‘Buse K. ayrılması halinde oğlumu öldüreceğini söyledi” demesi üzerine taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Haklarında hapis istenen taraflar ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Fulya’da tüyler ürperten cinayet

FULYA- Mezdeke Dans Grubu üyesi Aynur Kanbur cinayete kurban gitti. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Beşiktaş, Fulya mahallesinde akşam saatlerinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti: Annesinin ölümünden sonra kızıyla birlikte yaşayan Aynur Kanbur’un oturduğu daireden birbiri ardına gelen silah sesleri üzerine dışarı çıkan komşuları, ünlü dansçıyı kanlar içinde buldu. Açık olan daire kapısının iç kısmında bulunan Aynur Kanbur’un vücuduna 6 kurşun isabet ettiği belirlendi. Bazı görgü tanıkları olaydan sonra 20 – 30 yaş aralığında bir kişinin hızla apartmandan koşarak uzaklaştığını söyledi.
Polis yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü çevreden alınan tüm güvenlik kamera kayıtlarının titizlikle incelendiğini açıkladı.

Ören Bayan cinayetinde karar

ORTAKÖY- “Ören Bayan Cinayeti” davasında karar açıklandı. Özbekistanlı karı- koca 2 şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ören Bayan İplikleri’nin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako’yu Ortaköy’deki villalarında bıçaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hırsızlık yapan Özbekistan uyruklu Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova’nın yargılandığı davanın 11. duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova’yı “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Balıkçıda arbede Çarşı’yı karıştırdı

BEŞİKTAŞ- Kadına şiddet olayında iddialara göre eğlenmeye çıkan kadınlar gecenin sonunda 715 lira fazla gelen hesap sebebiyle Turgut Vidinli çalışanları tarafından alıkonulup, darp edildiler. Sosyal medyada bir paylaşımla yayılan ‘Beşiktaş’ta kadına dayak’ olayı gündeme geldikten sonra vatandaşların büyük tepkisini çekti. Olayın mağdurları, “Kadın olduğumuz için bizi orada tuttular, erkek olsaydık yapamazlardı” diye yaşananları dile getirdi. Kadınlar darp edildiklerine ilişkin adliyeye gidip şikayetçi olurken Turgut Vidinli’nin işletmecisi Metin Vidinli suçlamaları kabul etmedi.

Çekici yayanın üzerine devrildi

ULUS- Beşiktaş’ta kontrolden çıkan bir çekici, kaldırımdaki Abdurrahman Odabaşı’nın üzerine devrildi. Kazada Abdurrahman Odabaşı yaralandı. Kaza, Ulus’ta sabah saatlerinde meydana geldi. Ortaköy istikametine seyreden çekiciyi kullanan İlhan Annaç yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Çekici, kaldırımda yürüyen Abdurrahman Odabaşı’nın üzerine devrildi. Kolları ve bacakları sıkışan Odabaşı, kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Odabaşı’nın hayati tehlikesi olmadığı açıklandı. İlhan Annaç ise kazada yara almadığı öğrenildi.

Köprüde bomba paniği

Bombalı araç alarmı nedeniyle Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı. Köprünün Avrupa yakası Ortaköy çıkışında bombalı araç şüphesiyle polis alarma geçti. Bomba şüphesi ile köprü çift yönlü trafiğe kapatıldı. Aracın köprü üzerinde terkedilmiş olması tüm dikkatleri üstüne çekmişti. Detaylar şöyleydi, saat 15:00 sularında Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen lüks bir otomobil, Ortaköy Viyadüğü üzerinde dörtlülerini yakarak park etti. Motoru çalışan araçtan inen bir kişi, başka bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Boğaziçi Köprüsü her iki yönde kapatıldı. Araçtaki bomba araması sonrası temize çıkan otomobilin benzini bittiği ve bir süre sonra sürücüsünün istasyona gitmeyi isteyerek aracının terkettiği ortayı çıktı.

Kentsel dönüşüm

Etiler’in çehresi değişiyor. Konut ve ticari potansiyeldeki taşınmazların yoğun ilgi gördüğü ilçede 34 bin 280 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen ve 33 bloktan 364 daireden oluşan Petrol Sitesi, 96 dönüm arazi üzerine kurulu 424 dairelik Uçaksavar Sitesi ve 450 daireden oluşan 50 yıllık Belediye Sitesi’nin kentsel dönüşüm anlaşmalarının imzalanması dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde 1950’li yıllarda inşa edilen toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında yenilenecek ve İstanbul’un lüks semti olarak bilinen Etiler’de iddialı projelerin hayata geçirilecek olması bölgenin değerini daha da arttıracak gibi gözüküyor.
Dünyanın en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, İstanbul’un en pahalı ilçesi Beşiktaş’ın dönüşen semtleri Etiler ve Levent gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.
Gayrimenkul danışmanlığında 13 yılı geride bırakan Keller Williams Platin’in uzman danışmanı Fatoş Altıntaş; Etiler, Akatlar ve Rumeli Hisarüstü’nü kapsayan alanda yaklaşık 32 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm ile yenileneceğini, yeni yapılan binaların metrekare birim fiyatlarının 5 bin 200 dolar civarından başladığını belirtti.
Yaklaşık 16 bin kişinin ikamet ettiği, İstanbul’un gözde adreslerinin başında gösterilen Etiler ve Levent’te kentsel dönüşüm atakları hız kazandı. Gayrimenkul yatırımcılarının gözünü yeniden şehir merkezlerine çevrildiği belirtiliyor.
Uzmanlar, kiralamalarda metrekare fiyatları 75 dolardan başladığına dikkat çekerek Etiler’de gayrimenkul fiyatlarının bir anda ciddi bir yükselişe geçmesinin altında temel sebebin 1994 yılında açılan Akmerkez’in zemin hazırladığına dikkat çekiliyor. Etiler’in ilerleyen zaman içinde çehresinin daha da değişeceğini vurgulayan uzmanlar toplu konut projelerinin farklılıklarıyla da ön planda olabileceği dile getiriliyor. Gayrimenkul Danışmanlık şirketlerinin Etiler ve Levent’teki değişimin semti yerleşim gözdesi yaptığı gibi ticaret merkezi haline getirebileceğine de ilişkin gözlemleri ise şöyle: “Konut ve ticari potansiyeldeki taşınmazların yoğun ilgi gördüğü ilçede 34 bin 280 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen ve 33 bloktan 364 daireden oluşan Petrol Sitesi, 96 dönüm arazi üzerine kurulu 424 dairelik Uçaksavar Sitesi ve 450 daireden oluşan 50 yıllık Belediye Sitesi’nin kentsel dönüşüm anlaşmalarının imzalandı.”
Kentsel dönüşüm anlaşmalarına ve bu süreçte birbirinden farklı projelerle artan tekliflere dikkat çeken uzmanlar ve Gayrimenkul Danışmanı Fatoş Altıntaş; “Önümüzdeki dönemde 1950’li yıllarda inşa edilen toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında yenilenecek ve İstanbul’un lüks semti şimdi de yeni ve iddialı projelerle bölge değerine değer katacak gibi gözüküyor” değerlendirmesinde bulundu.

Metroda geri sayım

Beşiktaş ile Mahmutbey arasını 31.5 dakikaya düşürecek olan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Projesi kapsamında Mecidiyeköy Metro İstasyonu 3. Etap inşaat çalışmaları nedeniyle inşaat alanı trafiğe kapatıldı. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle Mart ayının başından bu yana Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre Şişli-Mecidiyeköy istikametinde Büyükdere Caddesi’nin Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde 2. Etapta yapılan kısmi şerit daraltması kaldırıldı. Kısmi şerit daratılması ortadan kalkınca taşıt trafiği 2 şeritten 3 şeride çıkarılmış olacak. Burada yaya kaldırımı 4 metreden 8 metreye çıkarılacak. 3. etap çalışmaları içinde ise metro bağlantı yolları için çalışmalar sürüyor. Buna göre metrobüs ve metro yolcusu aktarımını sağlayan ve Büyükdere Caddesi altında yer alan yolcu alt geçidi genişletilerek alt meydana dönüştürülecek.
Bu çalışmalar boyunca metrobüsten gelen yayalar, Büyükdere Caddesi’nde yüzeye çıkarak trafik ışıklı yaya geçidi ile karşıya geçecek, 8 metreye çıkarılan kaldırımdan metroya aktarım sağlanacak.
Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy İstasyonu bu metro hattının en önemli transfer istasyonu olacak.
n Beşiktaş – Mecidiyeköy 5,5 dakika
n Beşiktaş – Kağıthane 10 dakika
n Beşiktaş – Mahmutbey 31,5 dakika
n Beşiktaş – Alibeyköy 12,5 dakika
n Beşiktaş – Etiler 13 dakika
n Beşiktaş – Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika
n Bahçeşehir – Beşiktaş 52,5 dakika
n Halkalı Toplu Konut – Beşiktaş 38,5 dakika olacak.

CHP Beşiktaş
Çanakkale Zaferi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı, 18 Mart nedeniyle sosyal medyada facebook sayfasında günün anlam ve önemine özel bir mesaj yayınladı. CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından yayınlanan mesaj ise aynen şöyleydi: “Şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, özgürlüğünden asla ödün vermeyecek olan bir milletin tarihe geçen mücadelesidir Çanakkale Zaferi… Atatürk ve silah arkadaşlarını Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde minnetle anıyoruz.”

AK Parti Beşiktaş
Şehitleri anma

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı, 18 Mart tarihinde sosyal medyada anma yazısı paylaştı. “Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” diye resmi facebook hesabından paylaşımda bulundu. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, kişisel hesabında Çanakkale 1915 videosu ile şu mesajı yayınladı: “Bu cennet ülke uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış ve gazi olmuş aziz ecdadımızı, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Rabbim, bu millete ayrılık göstermesin, memleketimizin birliğini ve muhabbetini daim eylesin.”

Sanat ve sorun çözme

OKUL öncesi eğitimin, dil öğretimine erken yaşta başlamanın önemi kavranmış olsa da sanatın çocukların gelişimine katkısı eğitim süreci içinde yeteri kadar anlaşılmış olmadığı dile getiriliyor. Görsel Sanatlar Uzman Eğitmeni Ressam Kenan Işık, sanat derslerinin motor hareketlerin gelişiminden problem çözme becerisine kadar pek çok yetenek kazandırdığını söylüyor. Uzmanlar eğitimde sanata daha çok yer verilmesiyle kuşkusuz çocukların yeteneklerini daha kısa bir süre içerisinde geliştirdiğini vurguluyor.

Sınav stresi
B ile geçiyor

UZMANLARDAN sınav stresine B vitamini önerisi… Stresin hem öğrenme hem de bilgileri kullanabilme yeteneğini azalttığından sınav başarısını kötü etkilediğini belirterek B vitaminlerinden zengin besinlerin tüketimiyle stresin biraz azaltılmasının mümkün olduğu vurgulanıyor. Buna göre, “Ayrıca anti – stres mineralleri olarak bilinen magnezyum ve kalsiyum tüketimi de yarar sağlıyor” deniyor. Badem, fıstık, susam, kuru baklagiller, çikolata, tam tahıllar ve yumurta magnezyum için iyi kaynaklarken antioksidanların tüketimini artırmak, stresi azaltmada yarar sağlayacağını belirtiliyor.

Anayasa için partilere çağrı

Meclis Başkanı partilere çağrıda bulundu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, meclisteki 4 partinin genel başkanına mektıup göndererek yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi için çağrı yaptı. CHP, 4 partinin de katıldığı anayasa komisyonundan ayrılmıştı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, meclisteki 4 partinin genel başkanına mektıup göndererek yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi için çağrı yaptı. TBMM Başkanı Kahraman’ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdiği mektupta, yeni anayasa çalışmalarına devam edilmesi yönünde çağrı yaptığı öğrenildi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında CHP’nin, komisyonun görevi bölümüne eklenmesini istediği ‘parlamenter sistem’ vurgusu sorun yaratmış, bu nedenle komisyon masası, üçüncü toplantısında dağılmıştı.
GÜNDEM HABERLERİ İÇİN: www.besiktas.com.tr

Şiddetten Türkiye’ye ceza

Türkiye, kadına yönelik şiddete karşı yeterli önlemleri almadığı için bir kez daha hüküm giydi. AİHM, Türkiye makamlarının pasif ve ayrımcı tutumunun, kadına yönelik şiddeti teşvik ettiğine dikkat çekti.
İstanbul’da yaşayan bir kadın, 2006 yılında eşinden kaçıp, ağır şiddete maruz kaldığı şikayetiyle savcılığa başvurdu. Davanın açılması ise 5,5 yıl sürdü.
Kadın hatta ölümle tehdit edildi, ancak resmi makamlar devreye girmedi. Bunun üzerine kadın çocuklarıyla birlikte yıllar boyunca gizli bir ikamette eski eşinden saklanmak zorunda kaldı. AİHM’ye başvuran kadın davacı şikayetinde, eşinden kaçışı ve boşanma sürecinde de sürekli korku içinde yaşadığını, resmi makamların kendisini yeterince korumadığını belirtmişti. AİHM, şikayeti haklı buldu, Türkiye’nin kadını korumaya yönelik yeterli önlemler almadığına hükmederek cezalandırdı.
AKTÜEL HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

Sofranın vazgeçilmezleri

Kalp ve kan dolaşımına fayda sağlayan besinler göz sağlında da yararlı oluyor. Göz sağlığınız için roka, pazı, ıspanak, portakal, tam çavdar ve tam buğday gibi koyu yeşil yapraklı bitkiler, turunçgiller ve tam tahıllıları düzenli olarak tüketin. Çinkodan zengin fasulye, bezelye, kırmızı et ve kümes hayvanları ışık hasarına karşı gözü koruyor. A vitamini içeren havuç, ıspanak, tatlı patates, marul, pırasa ve maydanoz gibi bitkisel gıdalar ile ton balığı, somon balığı, keçi sütü, inek sütü, yumurta ile ciğer gibi hayvansal gıdalar görme keskinliğini koruyor. Sarı noktada yoğun olarak bulunan fotoreseptörlerin fonksiyonu için beta karoten, lutein, zeaksantin içeren havuç önemli görülüyor.
SAĞLIK HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

Diplomanız denk mi?

Diplomada denklik belgesi almak için başvurular yapılıyor. YÖK’e diploma denklik belgesi almak üzere başvuran adayların gireceği Seviye Tespit Sınavı (STS) için müracaatlar, 25 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) diploma denklik belgesi almak üzere müracaat eden adayların gireceği Seviye Tespit Sınavı (STS) için ilk başvurular, 25 Nisan’da başlıyor. Seviye Tespit Sınavı (STS) kılavuzuna ilişkin bilgi verildi. STS’ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak kurula diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ve sınava girmesine karar verilen adaylar başvurabilecek.
EĞİTİM HABERLER İÇİN:
www.besiktas.com.tr

Kendi kendine gidecek

Otoyollarda tek şeritli sürüş imkanı sunan Nissan Qashqai ile otonom sürüş teknolojisinin ilk adımı atılıyor. 2017 yılında İngiltere’deki Sunderland tesislerinde üretimi yapılacak olan teknoloji, markanın 2020 yılında hayata geçireceği otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar için önemli bir kilometre taşı olacak. Dünyanın köklü otomobil markalarından Nissan’ı kompakt SUV segmentinde temsil eden ödüllü Nissan Qashqai, gelecek yıl markanın ilk otonom teknolojisine sahip modeli olacak. Markanın otonom sürüş teknolojisi 2016 yılı içinde ilk olarak Japonya pazarında ulaşılabilir fiyatlarla “Pilot Drive 1.0¨ adı altında satışa sunulurken, Avrupa pazarında ise yol demoları gerçekleştirilecek.
OTOMOBİL HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

Bağışlanan
her kan üç can

Beşiktaş Meydanı’nda kan bağışı çadırı yine bağışçıların akınına uğradı. Türk Kızılayı Beşiktaş Şube Başkanı Maksut Balta, düzenlenen organizasyonların duyurusu ile ilgili resmi internet sitelerini takip etmelerini vatandaşlara önerirken sadece Şubat ayı içindeki iki gün dahilinde yapılan çalışmalara yönelik de şu detayları aktardı:
“Ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Kızılay’ımız kan alma kampanyalarına devam ediyor. Şubemiz tarafından 23-24 Şubat tarihlerinde Beşiktaş Barbaros anıtında düzenlenen kan ve kök hücre bağış kampanyasında 240 ünite kan ile birlikte 97 kök hücre bağışı alındı. Kampanya ilçemizde büyük ilgi görmeye devam ediyor. Biz de Beşiktaş Şubesi Yönetim Kurulu olarak ilgi gösteren vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.”
Beşiktaş’ta Kızılay Kan Çadırı’nda bağışçılar bir kez daha bir araya geldi. Nisan ayının 3. haftasında Cumartesi günü 10:00 – 21:00 saatleri arasında Kızılay Kan Bağışı Çadırı Beşiktaş Demokrasi Meydanı’ndaydı. Bağışlanan her kan kurtarılan 3 can sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı ile ilgili çalışmaya ilgi yüksekti.

AB’nin kalbine
terör saldırısı

n BRÜKSEL’DE bombalı saldırılar dünya gündemindeydi. Avrupa’nın kalbine, üçüz saldırı yapıldı. İlk iki saldırı, Brüksel’deki Zavantem Havaalanını hedef aldı. Üçüncü patlama ise, dakikalar sonra, Maalbeek Metro İstasyonu’nda meydana geldi. Belirlemelere göre, 37 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamalar, önce havalimanı, sonra metroda gerçekleşti. İlk saldırı haberleri, Zavantem Havalimanı’ndan geldi. Kontuarların bulunduğu bölümdeki, Amerikan Havayolları ve Brüksel Havayolları gişelerinin önünde, neredeyse eşzamanlı, iki patlama oldu. Patlamaların ardından, yolcular, dışarı koştu. Panik, büyüktü. Aynı dakikalarda, yetkililer de, yolcu terminalini tahliye etmeye başladı. Ama bir saat geçmeden, Maalbeek İstasyonu’nda bombalar patladı. Seferler durdu. trenler boşaltıldı.
DÜNYA HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

Müslümanlara
ağır hakaret

n ABD’DE Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Trump, göçmen ya da turist olarak ülkeye girmek isteyen Müslümanların alınmaması çağrısı yaptı. Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Müslümanların ülkeye alınmamasını istedi. Trump’ın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamaya göre, tanınmış iş adamı, kamuoyu araştırmalarında “Müslümanların önemli bir kısmının Amerikalılara karşı nefret beslediğinin” görüldüğünü iddia etti. Trump, “Müslümanlar için kapıların tamamen kapatılması” çağrısında bulundu. Trump’ın kampanya müdürü Corey Lewandowski ise başkan adayının önerdiği yasağın ABD’ye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen herkes için geçerli olduğunu söyledi.
DÜNYA HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

AB, Facebook ve Twitter için harekette

n AVRUPA Birliği, Facebook ve Twitter gibi internet sitelerinde yer alan nefret söylemlerinin kaldırılması için harekete geçti. Konu, AB Adalet ve İçişleri Bakanları Toplantısı’nda ele alındı. AB Komisyonu’nun Adalet ve Tüketici Haklarından Sorumlu Üyesi Vera Jourova, düzenlediği basın toplantısında, Avrupa’da online nefret söyleminin endişe verici bir hal aldığını kaydederek, teknoloji şirketlerinin harekete geçme sorumluluğu bulunduğunu söyledi. AB Komisyonu’nun teknoloji şirketleri, üye devletler ve sivil toplumla yakın bir diyalog içerisinde olduğunu ifade eden AB yetkilisi, nefret söylemi içeren paylaşımların kaldırılmasını öngören düzenlemede prensipte anlaşmaya vardıklarını ifade etti. Önlemlerde amacın konuşma ve ifadeyi sınırlama değil, nefret suçuyla mücadele olduğu vurgulandı.
TEKNOLOJİ HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

WhatsApp kotanızı bitirebilir!..

n WHATSAPP’IN yeni özellikleri iyi hoş ancak mobil kotanızı bitirebilir. Video ve ses paylaşımlarına yeni özellikler de eklenince uygulamanın veri tüketimi giderek artıyor. Son olarak PDF dosya gönderme özelliği de kullanmaya başlayan WhatsApp’ta kota sorunu yaşamamak için yapmanız gereken tek şey ise otomatik indirme özelliğini kapatmak. WhatsApp’ta artık belge, lokasyon ve bağlantı paylaşımı gibi yenilikler mevcut. Bu veriler, hali hazırda var olan video ve ses paylaşımı ile birleşince ortaya yüksek bir veri kullanımı çıkıyor. “Otomatik medya indirme” özelliği sayesinde, WhatsApp üzerinden yapılan paylaşımlar otomatik olarak mobil cihazınıza kaydediliyor. Yani, gönderilen bir PDF dosyasından, WhatsApp gruplarında paylaşılan onlarca fotoğrafa kadar her türlü içerik indiriliyor.
TEKNOLOJİ HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

MAGAZİN HABERLERİ

ÇAĞLA ŞİKEL NEDEN BAYILDI?..
ETİLER- Geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir defilede fenalaşarak hastaneye kaldırılan Çağla Şıkel, Etiler’de bir eczanede görüntülendi. Muhabirlere gülümseyen Şıkel bayılmasıyla ilgili olarak, “Bünyem açlığa hiç dayanmıyor. O gün 3 saat yemek yemedim, bu yüzden bayıldım. Şimdi iyiyim. Eczaneden de ilaç değil oje ve köpeğime mama almaya geldim” dedi.
YÜZÜNÜ SAKLADI
BEBEK- Oyuncu Yasemin Allen, Bebek’teki Lucca adlı mekanda eğlendi. Kalabalık kız arkadaş grubuyla eğlenen oyuncu, çıkışta hızlıca arkadaşına ait araca bindi. Kız arkadaşlarının yardımıyla yüzünü gizlemeye çalışan Allen, şaşırttı. Araç seyir halindeyken el sallaması ise dikkat çekti.
NİYETİ KÖTÜ!..
ETİLER- Burcu Kara, Etiler Sahne İstanbul’da “Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası” oyunu çıkışı soruları yanıtladı. Geçen hafta ayağının üzerinden geçen otomobil sürücüsünden şikayetçi olduğunu belirten Kara “Normalde böyle bir şey için mahkemelerde uğraşılmaz ama bu kişi iyi niyetli değilmiş. İlk defa birisini mahkemeye verdim. Bir insan dalgın olabilir ama kaçtığı için şikayetçi olduk” dedi. Kara, oyun çıkışı kendisini almaya gelen eşi Fırat Doğu Parlak’la öpüşürken objektiflere takıldı.
“HER ŞEY NASİP KISMET”
BEBEK- Murat Boz ile Aslı Enver’in Bebek’te kahvaltıdaydı. Bir mekanda dostlarıyla buluşan çiftin kahvaltı keyfi yaklaşık dört saat sürdü. Mekan çıkışı sevgilisiyle beraber habercilere gülümseyerek poz veren Murat Boz, evlilik planları yaptıklarına dair söylentilerle ilgili “Her şey nasip kısmet. Öyle bir şey olursa sizlere açıklarız” dedi.
GÜLŞEN’E NAZAR DEĞDİ
ETİLER- Ozan Çolakoğlu ile nişanlanan ve evlilik hazırlıklarına hız veren Gülşen’e nazar değdi. Ozan Çolakoğlu ile evlilik hazırlıkları yapan sevilen popçu Gülşen, Etiler’de bir fizyoterapi kliniğinden çıkarken görüntülendi. Boynu tutulan ve ağrıları olduğunu söyleyen Gülşen, bir saat süren fizik tedavi seansı gördü.
“SEVGİLİM DEĞİL”
ORTAKÖY- Oyuncu Mert Fırat, Ortaköy’de sevgilisiyle görüntülendi. Sahil hattını turlayan ikili, karşılarında gazetecileri görünce şaşkınlık yaşadı. Hemen birbirinden ayrılan çift, “Arkadaşlar burada yapmasanız” diyerek tepki gösterdi. Fırat, “Arkadaşımla geziyoruz, sevgilim değil” açıklaması yaptı. Yanında bulunan gizemli güzel ise montunun şapkasını kafasına geçirerek yüzünü gizlemeye çalıştı.
NEDEN FİYAT İNDİRDİ?..
LEVENT- Ünlü oyuncu Burak Özçivit dönerci dükkanını satışa çıkardığı ancak alıcı bulamadığı belirtildi. Oyuncunun, 2014 yılından bu yana Levent’te hizmet veren döner dükkanını devretmeye karar vermişti. Devir için 440 bin TL’ye isteyen Özçivit rakamı 420 bin TL’ye kadar çekti. 2 aydır mekana yine alıcı çıkmayınca ünlü oyuncu rakamı 400 bin TL’ye kadar indirdi. İddiaya göre Özçivit, Kadıköy Feneryolu’ndan başka bir yer kiraladı ve bu yüzden Levent’teki dükkanını bir an önce elden çıkarmak istiyor.
AVM’DEN BİR GÜZEL GEÇTİ
ETİLER- Azra Akın, Akmerkez’de görüntülendi. Kapıdan girdiği andan itibaren hayranlarının ilgisiyle karşılayan Kainat Güzeli, her zamanki sempatikliğiyle takdir topladı. AVM’nin üst katındaki bir mücevher mağazasını ziyaret eden Azra Akın, uzun süre burada kaldı. Güzel oyuncu, kendisine çok beğendiği bir kolyeyi aldı.

SPOR HABERLERİ

‘Biz inandık siz de inanın’

n SİYAH-BEYAZLI taraftar şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ı şanslı gördüklerini, Çarşı / Köyiçi’nde yapılan geniş araştırmada söyledi. Araştırmanın tüm detaylarını www.besiktas.com.tr adresinden takip edebilirsiniz. İşte Çarşı esnafının stat, şampiyonluk ve sezon içinde öne çıkan futbolcular hakkında görüş ve düşünceleri…

Kara Kartal yeni stadına kavuşmasıyla birlikte camiada ayrı bir sevinç yaşanmaya başlandı. Çarşı / Köyiçi’nde yapılan geniş araştırmada Siyah-Beyazlılar, zirve yarışında, şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ı şanslı gördüklerini söyledi. Araştırmanın tüm detaylarını www.besiktas.com.tr adresinden takip edebilirsiniz. İşte Çarşı esnafının stat, şampiyonluk ve sezon içinde öne çıkan futbolcular hakkında görüş ve düşüncelerinden bazıları:
“GÜZEL FUTBOL OYNUYORUZ”
İsmet Bilici: Semtimizin güzide takımı Beşiktaş bu sene stat zorluğuna rağmen maddi sıkıntıların yaşamasına rağmen güzel bir futbol oynuyor. Bu futbol ile de iddiasını ortaya koydu. Şampiyon olacağına inanmaktan ziyade şampiyonluk yolunda vazgeçmeyen hırslı tutumu, enerjisi bizi daha çok mutlu ediyor. Seyir zevki veriyor. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Oğuzhan Özyakup.
“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
Şaban Karaaslan: Beşiktaşımız inşallah şampiyon olur. En güzel kadronun Beşiktaş’ta olduğunu görüyorum. Her sene inanıyoruz. Elbette şampiyor olacağız. Ama geçtiğimiz yıllarda o inançla yola çıksak da olmadı. Bu yıl yüzümüz gülsün istiyoruz. Kendimi bildim bileli Beşiktaşlıyım. Bu mutluluğu bu yıl tatmak üstelik stat açılıyor, hayırlısı olsun. Şampiyonlukla daha da mutluluğumuz katlanacak. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Mario Gomez.
“STAT HARİKA OLDU”
Sabahattin Gamgamoğlu: Beşiktaş’ın bu yıl inşaallah şampiyon olmasını istiyoruz. Çok güzel bir stadyumumuz var. Herkese hayırlı olmasını diliyorum, inşallah şampiyonluk da olacak, başaracağız. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Oğuzhan Özyakup
“BU SEZON İDDİALIYIZ”
Feyyaz Dicle Sözeri: Gönülden şampiyon olmak istiyoruz. Ailecek Beşiktaşlı olarak her yıl şampiyon olacağız iddiasıyla o enerji ile inançla, Beşiktaşımızı takip ediyoruz, izliyoruz. Mümkün olduğunca maçlara gidiyoruz. Ayrıca futbol haricindeki amatör branşları da destekliyoruz. İnanıyoruz ki, yenilenmiş haliyle stadımız dünyanın en özel stadı olarak yine adını tarihe yazdıracak. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Atiba H.
“HEYECANIMIZ SONSUZ”
Ali Erdoğdu: Beşiktaşlı olarak her yıl o heyecanı yaşıyoruz. Mutluluğu bu yıl tatmak istiyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz. Bu güzelliği bu mutluluğu yeni stadımızda şampiyonluk kupamızı kaldırarak yaşamak istiyoruz. Umut ederim ki bi hayalimizdeki kare artık gerçek olur. Bu yıl zirve yarışında Beşiktaş adını yazdırır. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Mario Gomez.
“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDEYİZ”
Şükrü Duru: Şampiyon olacağız, buna sonuna kadar inanıyorum. Birlik ve beraberlik duygusu takımda olduğu kadar taraftarda da hakim. Bu nedenle şampiyonluk harika bir duygu olacak. Artık çok az kaldı. Yolun virajındayız. Başarılı sonuçlarla bizi mulu sona ulaştıracak. Bu mutluluğu yeni stadımızın tamamlanmasıyla birlikte yaşayacağımıza inancım tam. Tabiri caizse sosyal medyadaki esprilerde olduğu gibi bu mutluluğu tatmamıza Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bile engel olamayacak! Beşiktaş’ın yıldızı bu sene parlayacak. Yeni stadımız Beşiktaş esnafımıza ve halkımıza hayırlı olsun. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Mario Gomez.
“MUTLULUĞUMUZ TAÇLANACAK”
Güneş Kayaal: Tabi ki şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyorum. Bu sene sanki Metin – Ali – Feyyaz ruhu hakim… Sevgiliye ise kavuştuk, bu yıl. Stadımız çok güzel. Şampiyonlukla bu mutluluğu taçlandıracağız. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Mario Gomez.
“İYİ OYNADIK HAKKIMIZ”
Aydan Kılıç: Bekledik, hak ettik. Bu kadroyla bu taraftarla hak edilen kupa tabiki bizim… Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Sosa.
“DURUŞUMUZ YETER”
Fatih Karaçer: Bu yıl Şenol Güneş’in futbol takımının başına gelmesiyle Beşiktaş çok güzel bir futbol sergiliyor. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Mario Gomez.
“STAT ENERJİ VERECEK”
Musa Aydugan: Yeni stadımızın bize kattığı enerji ile bu sergilediğimiz performansımızı yüksek tutatarak şampiyonlukla mutluluğumuzu katlamak istiyoruz. Camia olarak buna inandık. Kalbimdeki Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu: Atiba

‘Yılın Futbolcusu Kupası’ geliyor!..

Spor yazarları seçiyor

Geleneksel Beşiktaş Yılın Futbolcusu Kupası için geri sayım başladı. Spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın bu sezon öne çıkan üç futbolcusu arasında kıran kırana bir yarış sürüyor. Son haftalara girerken Gomez, Atiba ve Oğuzhan çok az farkla çekişiyor. Bu üç futbolcuyu Sosa takip ediyor. 2015 – 2016 Spor Toto Süper Lig sezonu ile ilgili spor yazarlarının oylarıyla Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası ödülünü almaya hak kazanmaya aday isimler son haftalara girerken yeniden belirlenecek.
OYLAMA BİTİYOR
Oylamanın devam ettiği, Gazete Beşiktaş’ın Mayıs ve Haziran sayısında gelişmelerle ilgili daha detaylı bilgiler verileceği açıklanırken, Beşiktaş’ın en prestijli kupasının törenle verileceği belirtildi.

Geçen sezonun kazananları

BEŞİKTAŞ camiasını kaynaştıran ve artık geleneksel hale gelen kupayı geçtiğimiz sezonlarda Tayfur, Sergen, Bobo, Delgado, Tello, Necip, Querasma kazanmıştı.

Geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş Yılın Futbolcusu Kupası’nı Tayfur, Sergen, Bobo, Delgado, Tello, Necip ve Querasma almıştı. Kupa Beşiktaş Medya Grup İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verilmişti.

Başkan Fikret Orman: “Eve dönüyoruz”

Beşiktaş camiasının uzun süredir tamamlanmasını beklediği Vodafone Arena, için geri sayım başlamıştı… 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacak törenle stat hizmete girecek. Stat, 11 Nisan Pazar günü Siyah-Beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile yapacağı maçla taraftarları da ilk kez ağırlayacak. Gerçekleştirilen basın toplantısında Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yaşadığı duygularla ilgili açıklamada bulundular. “Eve Dönüyoruz” başlığıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Orman, “Artık eve dönüyoruz. İşin sonuna geldik, geri sayım başladı” dedi. Vodafone Arena’nın açılışı için geri sayım, 20 gün 6 saat 56 dakika ve 35 saniyeden başlatılırken, Başkan Fikret Orman şöyle devam etti: “Buraya saray yaptık, burası cazibe merkezi oldu. Şehir içerisinde güzel olabilmesi için dışına çok özendik. Burası her konuda özel bir stattır. 400 milyon TL’yi bulan bir yatırım gerçekleştirdik. Normal bir statta yapılan çim uygulamalarının yatırımı 700 bin TL civarındadır ama biz 12 milyon TL harcadık. Sadece güvenlik için harcadığımız para 20 milyon TL oldu. Bu stat görme engellilerinin de maç izleyebileceği bir stattır. Çimler toprakları ile beraber geldi. Hibrit uygulaması ile birlikte devam edecek. Çimler bir daha kaldırılmayacak. 2 milyon adet hibrit ekimi yapıldı. Vodafone Arena, dünyanın en üstün teknolojisidir. Zeminimiz Arsenal’in Emirates Stadı’nda daha iyi bir zemine sahiptir. Zeminde bir sıkıntı olmayacaktır. Biz normal bir çim sahasına yapılan masrafın 20 katı büyüklüğünde bir yatırım yaptık. Rahat olsunlar. En çok sorulan, ‘Stadımız kaç kişilik olacak?’ şeklinde. Yaklaşık 42 bin civarında olacaktır.”
HERKES BUNU MERAK EDİYOR! NEDİR BU HİBRİT ÇİM?..
Açılış için artık gün sayan Vodafone Arena’da hibrit çim ekimi yapıldı. Serilme ve işlenme çalışmalarının yapıldığı statta tüm dünyanın kullandığı bir sistem uygulanıyor. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi önemli turnuvalardaki statlar için kullanılan bu çim türü, Avrupa’nın en önemli ligi olarak kabul edilen Premier Lig’de de bütün takımların tercihi oldu. Dünya üzerinde toplamda 45 futbol kulübünün stadında hibrit çim bulunuyor. Bunların arasında hiç kuşkusuz 2007’de yenilenen Wembley Stadı başı çekiyor.
HANGİ STATLARDA VAR?
Wembley ile beraber Arsenal (Emirates), Manchester City (Etihad), Manchester United (Old Trafford), Tottenham (White Hart Lane), Newcastle (St James) ve Everton (Goodison Park) gibi prestijli statlarda hibrit çim kullanılıyor. Ayrıca 2014 Dünya Kupası için hazırlanan Arena Corinthians, Arena do Gremio ve Sao Jorge’de de benzer uygulama yapıldı. 2010 Dünya Kupası’nda Güney Afrika’da açılışın yapıldığı Nelson Mandela Stadı olmak üzere 3 statta daha hibrit çim var.
HİBRİT NEDİR?
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde de bulunan hibrit çim, güçlendirilmiş doğal çim olarak tanımlanıyor. Futbolcuların sakatlık problemlerini yüzde 70 daha az yaşadığı bu çim türü, ayrıca çok kolay toplanabilen bir platform. Hibrit kullanan kulüpler, kısa sürede konser ve diğer etkinlikler için statlarını kiralayabiliyor. Suni çim enjeksiyonu hem toplamada hem de ekmede süreyi kısaltıyor.
İNGİLTERE’DEN ÖZEL EKİP GELDİ
Rulo çimleri tamamen serilen Beşiktaş Vodafone Arena’da hibrit çim ekimini İngiltere’den gelen özel bir ekip yaptı. Sentetik hibrit lifler makinelerle zemine enjekte ediliyor.

Yeni stat bereketiyle geldi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman: “Tarihi İnönü Stadı’nın 1 senelik geliri, her şeyi ile beraber 10 milyon dolardı. Biz şimdi 3 maç ile birlikte bu seviyeye gelmiş olduk” dedi.
Süper Lig’te Bursaspor maçıyla açılışı yapacak olan Siyah-Beyazlılar, Vodafone Arena’da ligin 31. haftasında Kayserispor’u, 33. haftada Osmanlıspor’la karşılaşacak.
Sponsorluklarını devre arasından itibaren başlattıklarını belirten Başkan Orman, “Biz bu 3 maçlık seri ile birlikte sponsorlar ile beraber 10 milyon dolarlık bir gelir sağlamayı planlıyoruz. Tarihi İnönü Stadyumu’nun 1 senelik geliri her şeyi ile beraber 10 milyon dolardı. Biz şimdi 3 maç ile birlikte bu seviyeye gelmiş olduk” yorumunu yaptı.