SAYI 333

Bebek’teki lüks yatta çıkan yangın korkuttu

Beşiktaş’taki Bebek sahilinde denizden yükselen yangın vatandaşları korkuttu. Sahilde demirli bulunan “Dalar” isimli lüks yatta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mutfak bölümünde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada yatın bakım onarım gibi teknik işleriyle ilgilenmek amacıyla içeride bulunan kişi kendini dışarı atarak itfaiye ekiplerini aradığı öğrenildi. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, duman kaplı yat içine girerek yangına müdahalede bulundu. Bebek Sahili’ndeki diğer yatlara sıçramadan söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken yatta maddi hasar meydana geldi.

Karne heyecanına ortak oldu!..

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın eşi Ortaköy’de karne dağıttı. Resmi temaslar için Türkiye’de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın öğretmen eşi Dr. Jill Biden, İstanbul’da okul ziyaretinde bulunup karne dağıttı. Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Dr. Biden, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ‘Sizin başarınız Türkiye’nin geleceği için çok elzem çünkü bir ulus kadınları ve kızları hedeflerine ulaşana kadar tam potansiyeline ulaşmış sayılmaz’ dedi.

Etiler’deki fuhuş operasyonu şoke etti!..

İstanbul’un lüks semtlerinden Etiler’de fuhuş operasyonu düzenlendi. Gözaltına alınan 2 kadından birinin kimlikleri ise şoke etti. Gözaltına alınan kadınlardan biri kamu görevlisi, diğeri ise zengin bir ailenin kızı olduğu anlaşıldı.
Ahlak ve Kumar Büro Amirliği Ekipleri, Etiler’de oturan E.S.’nin bin lira karşılığında kadın pazarladığı ihbarını aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, harekete geçti. Bir polis müşteri gibi davranıp E.S.’yi aradı. Kendisinin fuhuş yapmadığını belirten E.S. ‘Arkadaşım size 2 kadın ayarlayabilir’ dedi. Anlaşma sağlandı. E.S., müşteri zannettiği polislere, evinin adresini verdi. Polisler önceden seri numaraları alınmış 2 bin lirayı kadınlara verdi. İlişki saati yaklaştığında polisler gerçek kimliklerini açıkladı. Dışarda bekleyen ekipler de evi bastı. E.S. ile pazarlanan kadınlar K.Z. ve B.G. gözaltına alındı. Fuhuş için pazarlanan K.Z.’nin bir kamu kuruluşunda 4 yıldır çalıştığı belirlendi. B.G.’nin ise zengin bir ailenin kızı olduğu anlaşıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen K.Z. ve B.G. serbest kaldı. E.S. ve arkadaşı M.G. ise ‘Fuhuşa aracılık etmek” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Dolmabahçe Sarayı saldırısına müebbet

Dolmabahçe Sarayı önünde polislere yönelik bombalı saldırı düzenleyen yasadışı DHKP-C örgütü üyesi Fırat Özçelik hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Fırat Özçelik ile avukatları katıldı. Özçelik, bombalı saldırı eylemini, Berkin Elvan için yaptığını söyledi. Mahkeme heyeti, Fırat Özçelik’i müebbet hapis cezasına mahkum etti. Özçelik hakkında, saray önünde nöbet tutan polis memuruna karşı nitelikli kasten öldürme suçuna teşebbüs, ruhsatsız uzun namlulu vahim silah ve bomba bulundurmak ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarından da toplam 33 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Logar kapağı havaya uçtu!..

ORTAKÖY- 70 kiloluk rögar kapağı 8 metre fırladı, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul’da şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı akıllara durgunluk veren bir kaza Beşiktaş’ta yaşandı. Rögar kapağı sebebi bilinmeyen bir nedenle olduğu yerden ani bir şekilde vatandaşların ve yoldan geçenlerin bile farkedemeyeceği bir basınçla yerinden fırladı. Rögar kapağı 8 metre kadar yükselerek yere savruldu, 70 kilo ağırlığındaki kapak kimseye zarar vermeden aniden fırladığı gibi yere çakıldı. Beşiktaş’ta atık su kanalında belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle logar kapağı tahmin edilmeyecek büyük bir gürültü ile yerinden metrelerce yukarı fırladı. Yaklaşık 8 metre havaya sıçrayan 70 kiloluk demir kapak, 2.5 metre ileriye düştü. Meryemana Ermeni Kilisesi ve okulun yakınında yaşanan olay nedeniyle, çevrede kısa süreli korku ve panik yaşandı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Ortaköy-Mecidiye Mahallesi, Cibinlik Sokak’ta meydana geldi. Patlama sonrası çevredekiler ilk şaşkınlıktan sonra, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis çevrede güvenlik şeridi oluşturdu. İtfaiye, belediye, sağlık ekipleri, İSKİ ve İGDAŞ ekipleri olay yerine ulaştı. İGDAŞ onarım ekipleri atık su kanalında gaz ölçümü yaptı. Olayın ilk belirlemelere göre, atık su kanalında gaz sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Konuyla ilgili yetkili birimler çevreyi de kontrol etti.

Ünlü mankene ağır suçlama

KURUÇEŞME- İddiaya göre arkadaşının cep telefonunu çalmakla suçlanan manken Ebru Şancı ifadesini verdi. Manken, “Sorumsuz kardeşim benim zannedip kullanmış” dedi. Şancı’nın 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı olay, 24 Mayıs 2013’te Kuruçeşme’deki lüks bir gece kulübünde yaşandı. Şancı’nın arkadaşı yapımcı Gökhan Beder, lavaboya gidip döndüğünde masaya bıraktığı cep telefonunu göremedi. Beder, telefonunun çalındığı ihbarında bulundu. Kameralar incelendi ancak telefonu alan kişi tespit edilemedi. Soruşturma başlatan savcılık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan gelen dökümde 26 Mayıs’tan 15 Ağustos’a kadar Şancı’ya ait hattın takılı olduğu ve kullanıldığı bilgisi geldi. Beder şikayetinden vazgeçti ancak Şancı hakkında hırsızlık suçundan kamu davası açtı. Şancı, o gece Beder’i evine bıraktığını belirterek, “1 saat sonra Gökhan beni başka bir telefondan arayarak telefonunu kaybettiğini, aracımda olup olamayacağını sordu. Otomobilimi aradım bulamadım. 1 gün sonra Amerika’ya gittim. 20 gün sonra döndüm. O dönemde otomobilimi kardeşim Erhan Şancı almıştı. ‘Abla telefonu arabanda buldum, şifresini kırdırdım ve sim kartı takarak kullandım, senin sanıyordum’ dedi. Kardeşimin öyle huyları yoktur. Ama sorumsuzdur. Telefonun bedelini de ödedim. Hırsızlık suçlamasını kabul etmiyorum” dedi.

Ünlü oyuncuyu “Adli Tıp” kurtardı

BEŞİKTAŞ- Yapılan trafik uygulamasında 1.12 promil alkollü olduğu belirlenen Eylem Yıldız, aynı gün Adli Tıp Kurumu’nda yaptırdığı ölçümde 0.39 promil alkollü olduğunu tespit ettirdi. Ceza almaktan kurtuldu. Eylem Yıldız, geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş’ta yapılan trafik kontrolüne takıldı. Alkol muayenesinde 1.12 promil alkollü olduğu iddia edildi. Bu derecede alkol almadığını iddia eden Yıldız’ın, 106 dakika sonra Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan muayenesinde 0.39 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Emniyet’in savcılığa ihbarı sonrası Yıldız hakkında “Alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında iken araç kullanma” suçu kapsamında iddianame düzenlendi. Mahkeme, rapor üzerine Yıldız hakkında beraat kararı verdi.

Ortaköy bakıma alındı

Beşiktaş’ta sahil yolunu da içine alan istikamette bakım çalışmaları için vatandaşlar yetkililerce uyarıldı. Yapılan duyuruda Ortaköy Viyadüğü’nde bakım çalışmasının gerçekleşeceği, Şubat ayına kadar bu çalışmalar etap etap süreceği vurgulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Ortaköy Viyadüğü’nde, Boğaz Köprüsü’ne bağlantı yolu kapsamında, bakım ve onarım çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. İki etapta yapılması planlanan çalışmaların, Ocak ayının 3. haftasında başlayacağı duyuruldu. Bakım çalışmaları nedeniyle bu sürede sürücüler alternatif güzergahları kullanacaklar. Edinilen bilgiye göre çalışma saatlerinde Yıldız yolunun yer aldığı katılımı kapatılacağı dile getirildi.
Birinci etap çalışmalar Avrupa-Anadolu yönünde başladı ve Şubat ayına kadar uzanan tarihlerde tamamlanması planlanmıştı. İstanbul trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için, çalışmalar gece 00.00 ile sabah 05.00 arasında gerçekleştirilecek. Çalışma saatlerinde Yıldız katılımından Boğaz Köprüsü bağlantısı ulaşıma kapatılıyor. Çalışma süresince trafik akışı Barbaros Bulvarı üzerinden Zincirlikuyu katılımından sağlanarak gerçekleşiyo. İkinci etap Anadolu – Avrupa yönünde gerçekleşiyor.
Çalışmanın ikinci etabı 30 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında öngörülse de hava şartları nedeniyle bu süre değişebilir, uzayabilir. Etap, Anadolu-Avrupa yönünde olacak. Çalışma süresince trafik akışı Zincirlikuyu Kavşağı’ndan sağlanacak. Hız kesici kasisler yer alacak. Çalışmalar sırasında bakım ve onarım yapılan derzler üzerine hız kesici kasisler yer alacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, yapılan çalışmaları nedeniyle trafiğin etkilenmeyeceğini de dile getirmişti. Verilen çalışma programının diğer bazı detayları ise şöyleydi:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce, Boğaziçi Köprüsü’nün bağlantı yolu Beşiktaş-Ortaköy Viyadüğü’nde bakım ve onarım çalışmaları tamamladığında çalışma nedeniyle kapatılan bağlantı yollara yeniden trafiğe açılmış olacak.”

Ünlü işadamlarına dolandırıcı şoku!..

İstanbul’da turizm ve eğlence mekanlarıyla, sanat merkezleriyle bilinen gündüz binleri gece milyonları ağırlayan Beşiktaş’ta bir çok iştirakleri, yatırımları ve şubeleri bulunan şirketlerin sahipleri, ünlü iş adamları da dolandırıcı şoku yaşadı.
Aralarında ünlü iş adamları ve holding sahiplerinin de bulunduğu 33 kişinin banka hesaplarını boşalttıkları öne sürülen örgüt lideri 3 kişi hakkında 379 yıla kadar hapis istendi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda aralarında Tahincioğlu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Abalıoğlu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kosifler Otomotiv’in sahibi Eyüp Kosif’in, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı ve Güral Porselen’in sahibi Nafi Güral gibi çok sayıda işadamının hesaplarına girerek milyonlarca lirayı kendi hesaplarına aktaran bir çete yakalandı. İddianamede şöyle anlatıldı; Banka müşterilerinin kimlik bilgilerini elde eden çete üyeleri, bankaya onlar gibi davranarak hesaplardaki paraları paravan hesaplara aktartıyor. İddianamede bir bankada çalışan Hatice G. adlı bankacının ‘Komisyon’ karşılığında müşteri bilgilerini çeteye verdiği belirtildi.

MHP Beşiktaş İlçe’den Türkmenler’e yardım

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı Türkmenler’e yardım için organizasyonda bulundu. MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen Bayır Bucak Türkmenleri için yardım toplandı ve toplanan yardımlar tırlarla yola çıktı. Yardım tırlarının yerine ulaştığı da MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk tarafından yapıldı. Buruşuk, sosyal medya ortamında sayfasında Bayır Bucak Türkmenleri için yardm tırının yerine ulaştığını duşurdu ve ayrıca şu sözleri de paylaştı;
“Bayır Bucak Türkmenleri için topladığımız yardımlar tırlara yüklenerek yola çıktı destek olanlara teşekkür ediyorum.”

Organize Şube
denetimleri hızlandırdı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri geçtiğimiz haftalarda gece saatlerinde çeşitli ilçelerindeki lüks eğlence mekanlarına eşzamanlı baskın yaptı. Bu kapsamda, Beşiktaş Levent’te bulunan bir gece kulübüne giren polisler, içerideki kişilerin üzerlerini arayarak Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı. Gece Kulübü önünde park halinde bulunan bir çok araç polis tarafından arandı. Yapılan baskınlara Mali Şube, Kaçakçılık ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde destek verdi.

“Beşiktaş iyi yolda”

Beşiktaş’ın efsanevi isimlerinden Metin Ali Feyyaz üçlemesinin Ali’si, Beşiktaş’ın şampiyonluk hedefleri ve zirve yaraşındaki yeri ve performansı ile ilgili Radyo Beşiktaş’a canlı yayında samimi açıklamalarda bulundu. Radyo Beşiktaş’ta Didem Tutal ve Neşe Berber’in hazırlayıp sunduğu spor programına konuk olan Habertürk Spor Yazarı Ali Gültiken, kadrodan puanlamaya kadar bir çok konuya değindi.
“Beşiktaş iyi olunca bizler de iyi oluyoruz. İyi olmanın temel noktası orası. İlk yarı itibariyle çok iyi bir maç süreci yaşadı Beşiktaş. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü, Beşiktaş demek şampiyonluk demek Beşiktaş demek başarı demek. Bunun ötesinde hiç bir şeyi ne Beşiktaş’ın ne Beşiktaşlıların kabul etmesi, mümkün değil. O yüzden Beşiktaş’ın buralarda olması doğal, olması gereken bir şeydi, takım felsefesi demek her zaman şampiyon olmak isteyen kupa kazanmak isteyen oralarda olan oraları domine eden takım demek. Bizim tabi son dönemde bıraktığımız boşluklar var ama bu sezon önemli bir adım attık, çok önemli ve değerli buluyorum, olmamız gereken yer burası. Kadro itibariyle de iyi bir kadromuz var. İyi futbolcularımız var, etkili bir takımımız var. Bunların bir sonuç almasını bekliyoruz tabi tüm Beşiktaşlılar gibi. Ben de aynı şeyleri arzu ediyorum bizim temennimiz de bu sezonun Beşiktaş’ın bu ilk yarıda performansını ikinci yarıda da aynı şekilde taşıyarak başarı ve şampiyonlukla bitirmesi…”
Ali Gültiken takım ruhu vurgusuna değinerek Radyo Beşiktaş’taki canlı yayında şu detaylara da yer verdi:
“Ben en önemlisi takımdaki oyuncuların bu işi istediğini düşünüyorum. Bu çok önemlidir, bunu hem yaşıyorlar hem hissettiriyorlar. Hem performanslarıyla, davranışlarıyla özellikle önemli maçlarda sezon içerisinde geriye dönüşler var skor anlamında geriye düştüğü anları Beşiktaş büyük bir sakinlikle ve azimle geri çevirdi. Tekrar kazandı, mağlubiyetten döndüğü maçlar var. Bunlar çok önemli, bunları yapabildiğiniz zaman şampiyonluk yolunda önemli virajlar dönüyorsunuz.
Geçmişte çok önemli maçları elinde tuttuğu dönemlerde kaybetti. Puansal kayıplar yaşadı, bu kayıplarla beraber güven kaybı da yaşarsınız. Bu sonuca etki eder bu sezon bunun başarabilecek.”
Ali Gültiken, daha önce Beşiktaş’ın yükselen grafiği, takım ruhu ve ilk yarıyı 41 puanla tamamlamasıyla ilgili kendi kalemiyle şunları aktarmıştı:
“Hepsinde keyifle izlediğimiz şey; dikine, çok çabuk rakip kaleye giden bir Beşiktaş felsefesi. Sonuç almak isteyen, skor almak isteyen başarı tutkusu.
Beşiktaş’ta şunu artık çok açık bir şekilde görüyoruz. Oyuncular, oynamaktan ve yaptıkları işlerden keyif alıyorlar. Hem kendileri keyif alıyor hem de izleyenler. Futbolun en önemli amacı olan golü bu kadar çok pozisyonla, bu kadar çok varyasyonla ve etkili organizasyonla süsleyen bir takımda, elbette hem oynamak hem de bunu izlemek büyük keyif.
Bu kadar başarılı geçen bir ilk yarıyı 41 puan ve lider olarak bitirebilmek küçümsenmeyecek bir olay. Beşiktaş’ın son yıllarda yakaladığı en yüksek puan ortalaması. Puan ortalaması yüksekliği yanında takımın ritmi, cesareti, kazanma isteği ve oyuncuların arzusu Beşiktaş’ın çok önemli bir hedefin içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu hedef gösteriyor ki bu, hak edilen bir yol.
Bu yolda birçok oyuncu değişik dönemlerde sorumluluk aldı ve Beşiktaş adına takımına katkı sağladı. Bazen Oğuzhan, bazen Gomez. Bazı maçlarda Sosa, bazı maçlarda Olcay. Birinde Göhkan Töre, bir başkasında Quaresma. Bir diğerinde Atiba, başka bir müsabakada Ersan. Yani bu yol içerisinde birçok oyuncu bu noktaya gelmek için sorumluluk aldı. Ve bunları birleştirince takım halinde Beşiktaş, bugünkü arzu ettiği, hayal ettiği noktaya geldi.” HABERİN DETAYI İÇİN: www.besiktas.com.tr

Çalışan emeklilere yeni yıl müjdesi

Meclis’te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenleme kaldırıldı. Böylece çalışan emekliler artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacak.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ilk önce yüzde 10’a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde tamamen kaldırılması kabul edildi. Tasarı yasalaştığında “Emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacak” ifadesini kullandı.
Palandöken, yazılı açıklamasında, basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarın kazançlarının 8 bin liralık kısmı için vergi istisnasına tabi tutulduğunu hatırlattı.
Vergilendirme alanında son derece önemli değişiklikler yapıldığını ifade eden Palandöken, “Gençler arasında işsizlik yüksek iken yatırıma yöneltilerek işini kurmasının teşvik edilmesini son derece önemsiyorum. Yeni iş kurmuş geçlere 3 yıl vergi muafiyetinin yanında ayrıca gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. Genç fidanlık büyüyecek, kendi işini kuracak, istihdam yaratacak. Şimdi vergi kaybı gibi gözükse de uzun vadede ülkemiz kazanacak. Belki ileride içlerinden biri dünya çapında marka olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Palandöken, “Sosyal Güvenlik primlerinde en fazla artış esnaf ve sanatkarın BAĞ-KUR primindeki artış oldu. Ödemede zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza gelen yük net 128 lira olmuştur. Esnaf için BAĞ-KUR primlerimiz ancak yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 5,58 oranında yükseltilirse makul bir artış olur ya da bize de 100 lira destek yapılmalı…” dedi.
EKONOMİ HABERLERİ İÇİN: www.besiktas.com.tr

Tatilde
ödev yok

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, öğrencilere yarı yıl tatilinde ödev verilmemesi için 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine genelge gönderdiğini açıkladı. Çocuklar tatillerinde bu kez ödev yapmayacaklar.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ödev konusuna yönelik, “Aslında sadece sömestr tatilinde değil, ders yılı içinde de öğrencilerimize çok fazla ödev yüklediğimizi biliyoruz. Bu konu ile ilgili Talim Terbiye ve diğer komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Verilen ödevleri hafifletiyoruz, daha da hafifleteceğiz” şeklinde konuşmuştu.

Sahte
öğretmenler

SAHTE diplomalarla müracaat edip, öğretmen olarak göreve başlayan şahısların olduğu iddiası gündem oluşturdu. Buna göre yetkililerce yapılan açıklamada bu şekilde 50 – 60 kişinin tespit edildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklama ise şöyle: “Muhtemelen bu çete veya çeteler, şubat atamaları için de bazı öğretmen adaylarına musallat olabilir. Çok ciddi paralarla, 30 – 40 bin lira alarak bu sahte diplomaların pazarlandığına dair bir duyum da geldi” açıklamasını yaptı. Yetkililer “Para karşılığı ama bazı terör örgütleriyle bağlantılı olma ihtimali de var. Bu tarafını savcılıklar araştırıyorlar” diye konuştu.

Gribi kovan yiyecekler

Soğuklarla birlikte artan grip vakalarına karşı uzmanlar uyardı: Tavuk suyu çorba, nefes yollarını açar, eklem ağrılarını hafifletir. Pancar suyu ve muz kaslara iyi gelir. Zencefil öksürüğü giderir, soda ise yorgunluğu alır. Gribi en az hasarla atlatmak ve hızlı şekilde hastalıktan kurtulmak adına uzmanlar griple mücadele eden yiyecekleri anlatıyor. Tavuk suyu çorba nefesi rahatlatıyor. Annelerin hastayken çocuklarına sıklıkla yaptığı tavuk suyu çorbanın iyileştirici etkisi bilimsel olarak da bir gerçeğe dayanıyor. Yapılan bir çalışma; tavuk suyu çorbanın, nefes yollarını açtığına ve eklem ağrılarını hafiflettiğine işaret ediyor. Günde bir-iki kase tavuk suyu çorba içebilirsiniz.
SAĞLIK HABERLERİ İÇİN: www.besiktas.com.tr

WiFi Assist ayarı şoke etti

İPhone’larda zayıf WiFi bağlantısı olduğunda telefonu otomatik olarak hücresel bağlantıya geçiren WiFi Assist ayarı bir kullanıcının 2 bin dolar (yaklaşık 6 bin TL) telefon faturasıyla karşılaşmasına yol açtı. Apple iOS 9 ile beraber cihazlarına oldukça hoş yenilikler getirmişti ve bu yeniliklerden biri de kablosuz bağlantının kötü olduğu yerlerde otomatik olarak bu kötü durumu algılayıp 3G verisi kullanmanızı sağlayan “WiFi Assist” özelliğiydi. Ancak bu özellik Wi-Fi çekim alanı kötü olan bölgelerde oldukça riskli ve bir iPhone kullanıcısına pahayla patladı. Florida’da yaşayan bir gence geçenlerde Wi-Fi Assist özelliğini sürekli etkin tutması nedeniyle 2.000 $ fatura geldi. iPhone kullanıcısı genç aylık verisini 144 GB aştığı için bu faturaya maruz kaldı.
TEKNOLOJİ HABERLERİ İÇİN: www.besiktas.com.tr

Rusya krizin eşiğinde

UÇAK krizinden sonra Türkiye’ye tüm kapılarını kapatıp ambargo uygulamasına geçen Rusya, çarşı- pazarda zor günler geçiriyor.
Ülkenin ekonomisi petrol fiyatlarındaki düşme sebebi ile de dibe vurma noktasına gidiyor. Rus ekonomistlerine göre 2017 ortalarında hazine sıfırlanacak. Milli gelirinin yüzde 65’ini gaz ve petrolden karşılayan Rusya, petrol fiyatlarının 30 dolar’lara kadar düşmesiyle zor günler yaşamaya başladı.
Yeni yılın ilk 15 gününde ekonomik göstergeler, Rusya’nın durumunun kötüye gideceğini gösteriyor.

İran panik yaşattı

NÜKLEER programı durdurmasıyla uluslararası yaptırımların kaldırıldığı İran, piyasaya dönüyor. Düşüş sadece petrol piyasasını değil, aynı zamanda uluslararası borsaları da tehdit ediyor. Son işlemlerinde yüzde 6’dan fazla düşerek 30 doların altına gerileyen brent petrol, şimdi de İran baskısı altında gibi görünüyor. Dünyanın belirlenmiş petrol rezervinin yaklaşık yüzde 10’una sahip olan İran’ın nükleer programı durdurması konusunda uluslararası anlaşmanın hükümlerine uyum sağladığının duyurulmasının ardından, ülkeye yaptırımların da kaldırıldığı açıklandı.

MAGAZİN HABERLERİ

MARKETTE PİŞTİ OLDULAR
KURUÇEŞME- Cem Yılmaz’la evleneceğine kesin gözüyle bakılırken ayrılan Cansu Dere’yle, komedyenin 18 ay evli kaldığı Ahu Yağtu tesadüf eseri market alışverişinde objektiflere takıldı. Kuruçeşme’deki markette karşılaşan iki eski dost ne yapacağını şaşırdı. Yan yana gözükmemek için poşetleri hızlıca dolduran Dere, fotoğrafları çekilince hıncını görevlilerden aldı. “Gazetecileri siz mi çağırdınız?” diyerek personele çıkışan Dere’nin ağzını bıçak açmadı. Yağtu ise gülümsemekle yetindi.
NEDEN PANİKLEDİ?..
BEBEK- Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer, Bebek’teki sosyetik mekan Lucca’da şarkıcı Yonca Evcimik’le oldukça samimi şekilde sohbet ederken, patlayan flaşlarla neye uğradığını şaşırdı. Fotoğraflarının çekilmesinden rahatsız olan Özer, büyük bir beyaz minibüsü mekan önüne çektirdi. Yine de görüntülenmekten kurtulamayan Mithat Can’ın bu tavrına diğer müşteriler şaştı kaldı. Bu arada ikilinin samimiyeti akılları karıştırdı.
“MANİTANIN KARNI ACIKTI”
ARNAVUTKÖY- Ekranların sevilen oyuncusu Özge Özpirinççi, sevgilisi Burak Yamantürk ile Arnavutköy’de bir mekanda eğlendi. Mekanda arkadaşları ile bir araya gelen ikili, gecenin geç saatlerinde kadar vakit geçirdi. Bu sırada Özpirinçci sevgilisi Yamantürk ile aşk dolu bir pozunu sosyal medyada paylaştı. Özpirinçci, Yamantürk’ün burnunu ısırdığı kareye “Manitanın karnı acıktıysa yapacak bir şey yok” notu düştü.
GÜLEN BAYAN
BEŞİKTAŞ- Azra Akın, Zorlu AVM’de objektiflere takıldı. Öncelikle Beymen’e uğrayıp sipariş ettiği ürünleri alan Azra Akın, daha sonra yakın dostları ile İstanbul Morini’de buluştu derin bir sohbete daldı. Azra Akın, çevresine her zamanki gibi gülen yüzüyle sempatikliğini konuşturdu.
“HAYDA N’OLUYOR”
ARNAVUTKÖY- Bir süredir haklarında aşk haberleri çıkan Berrak Tüzünataç ve Birkan Sokullu, birlikte görüntülendi. Sevgililer Berrak Tüzünataç’ın, Arnavutköy’deki evinden birlikte çıkarken ilk kez görüntülendi. Flaşlar patlayınca şaşırdılar. Berrak Tüzünataç “Hayda n’oluyor şimdi burada?” sözleriyle tepki verdi. Bunun üzerine sevgililer hızla ara sokağa kaçtı. Berrak Tüzünataç ile Birkan Sokullu sonra İstiklal Caddesi’ndeki gece kulübü Mama Shelter’a gitti, dudak dudağa dans etti.
“SEVGİLİM YANIMDA”
ETİLER- Tolgahan Sayışman, sevgilisi Almeda Abazi ve dostları ile trafik çevirmesinde görüntülendi. Kontrollerin ardından yoluna devam eden Sayışman, Etiler’de bulunan Meridyen Otel’e yöneldi. Burada iki kız arkadaşını indiren oyuncu, gazetecilere açıklama yapma ihtiyacı duydu. “Aracın camları siyah olduğu için göremiyorsunuz, sevgilim de yanımda. Yanlış bir şey yazmayın lütfen” diyen Sayışman, yoluna devam etti.
“HER ŞEY YOLUNDA”
LEVENT- 2016’nın ilk aşk bombasını patlatan Yeşim Salkım, işadamı sevgilisi Murat Karabova ile eğlence turuna çıktı. Levent’teki Agency adlı mekanda sahne alan Ömür Gedik’i dinlemeye giden ikili, mekanın ön locasında eğlenirken görüntülendi. Mekandan ilerleyen saatlerde ayrılan ikili, “Her şey yolunda. Çok mutluyuz” diyerek araçlarına bindi. Yeşim Salkım’ın, işadamı Karabova’nın yaptığı sürprizler ile çok mutlu olduğu öğrenildi.

SPOR HABERLERİ

Kale Denys Boyko’ya teslim

Beşiktaş, 4.5 yıllık sözleşme imzaladığı Denys Boyko’nun bonservisi için Dnipro’ya 3.3 milyon Euro ödeyecek. Beşiktaş, Ukrayna Ligi ekiplerinden Dnipro’dan transfer edilen Denys Boyko ile 3,3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında 4,5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.
Yapılan açıklamada, Ukraynalı kalecinin transferi için Dnipro Kulübü ile 3,3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlandığı belirtildi.
Boyko ile 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Siyah-Beyazlı kulübün, 28 yaşındaki oyuncuya bu sezonun geri kalan kısmı için 350 bin, 2016-2017 sezonu için 900 bin, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonları için birer milyon, 2019-2020 sezonu için de 950 bin Euro olmak üzere, toplam 4,2 milyon Euro garanti ücret ve 4 bin Euro maç başı ücreti vereceği duyuruldu.

Orman: “Çok taviz verdim”

BEŞİKTAŞ’IN yeni kalecisi Denys Boyko, Başkan Fikret Orman ile birlikte açıklamalarda bulundu. Başkan Orman, “Her şeyden önce iyi bir insan ve karakterli. Pırlanta gibi bir oyuncu transfer ettik. Beşiktaş’a uygun huyları var. Beşiktaş’a gelmek isteyince, bonservis ücretiyle ilgili çok taviz verdim” dedi. Boyko ise: “Özellikle Beşiktaş’ı tercih ettim. Beşiktaş, bundan sonra katılacağı uluslararası maçlarda çok daha başarılı olacak. Kendimi dünya çapında gösterme şansını yakalayacağım. Türk kültürünü öğrenmek ilk görevim. Türkçe’yi öğrenmek istiyorum. Maç içinde çılgın bir yapım var.”

İşte Alexis Delgado

Beşiktaş, Getafe forması giyen Alexis Delgado’yu transfer etti. İspanya’nın Getafe takımında oynayan defans oyuncusu Alexis Delgado için görüşmeleri hızlandıran Beşiktaş, sonunda transferi bitirdi. Kartal, 30 yaşındaki defans oyuncusu ile 2.5 yıllık anlaşma sağladı.
Alexis Delgado kimdir?: Futbol hayatına Malaga altyapısında başlayan Delgado, Malaga B takımında forma giydikten sonra A Takıma yükseldi. 2006 yılında Getafe’ye transfer olan İspanyol yıldız, 2007 yılında Valencia’nın yolunu tuttu. Delgado, 3 sezon Valencia forması giydikten sonra Sevilla’ya transfer oldu. 2 sezon Valencia forması giyen 1.85 boyundaki stoper, Sevilla tarafından 2012 – 2013 sezonunda eski takımı Getafe’ye kiralandı. Delgado, kiralık sözleşmesinin sona ermesinin rağmen Getafe’de kaldı ve 2013 yılından bugüne kadar 71 maçta forma giydi, 2 gol kaydetti. Alexis Ruano Delgado, İspanya U17, U19, U20 ve U21 milli takımlarında toplam 40 maçta forma giydi.

Aras Özbiliz
imzaladı!..

Beşiktaş, Rusya’nın Spartak Moskova takımından transfer ettiği Aras Özbiliz’i, 6 aylığına İspanya’dan Rayo Vallecano’ya kiraladı. Beşiktaş transferde hız kesmedi ve 3. bombasını patlattı. Siyah-Beyazlılar’ın yeni transferi Aras Özbiliz oldu. Siyah-Beyazlılar, 4.5 yıllık anlaşma sağladığı 25 yaşındaki futbolcuyu henüz Beşiktaş’ta forma giymeden sezon sonuna kadar Rayo Vallecano’ya kiralık olarak gönderdi. Çok düşük bir bonservis bedeliyle transfer edilen Aras Özbiliz’in sağlık kontrolü ardından resmi sözleşmeyi imzaladı ve İspanya’ya gitti. Bu arada Aras’ın İspanyol ekibine kiralanması için teknik direktör Şenol Güneş’in onayının da alındığı belirtildi.

“Mario büyük
futbolcu”

Eski takımından Gomez’e övgü var!.. Fiorentina Kulübü’nün Sportif Direktörü Andrea Rogg sezon başında Beşiktaş’a özel sözleşmeyle kiraladıkları Mario Gomez hakkında İtalya’da La Nazione’ye konuştu. Gomez’in Siyah-Beyazlı takımdaki durumunu değerlendiren Rogg şaşırtıcı ifadeler kullandı. Rogg, “Hepimiz Mario’nun Beşiktaş’taki performansı nedeniyle çok mutluyuz. O büyük bir futbolcu ve çok iyi bir insan. Gelecek sezon Beşiktaş’ta kalmaya devam ederse bize 9 milyon Euro ödemek zorundalar. Başka bir takıma giderse de kazancımız oldukça yüksek olacak. Böyle bir anlaşma yaptık” dedi. Beşiktaş, Rogg’un iddiasına karşın Fiorentina ile 2017’ye kadar sözleşmesi bulunan Gomez’i kiralarken sözleşmeye özel madde koydurmuştu. Buna göre Gomez, Beşiktaş’ta kalmak isterse İtalyan ekibine hiçbir bonservis bedeli ödenmeyecek. Sadece Fiorentina’ya dönme hakkı bulunan Gomez başka bir kulübe gönderilirse Beşiktaş bu satıştan da pay alacak.

Cenk: “Ben kurtarıcıyım”

Beşiktaş’ın genç golcüsü Cenk Tosun, yaptığı açıklamalarla dikkatleri üstüne çekti. Gomez’le benzer özelliklere sahip oldukları için forvet mevkiinde birlikte oynayamadıklarını belirten Cenk, “Ancak skor 0-0 devam ettiğinde ben oyuna giriyorum. Yani kurtarıcı rolünü üstleniyorum” ifadesini kullandı. İdmanlarda çok eğlendiklerini ifade eden Cenk, Gomez’in Türkçe öğrenme konusunda güçlük çektiğini, Beck’in ise bu konuda son derece iyi olduğunu belirtti.

çArşı davası sil baştan
KARARA İTİRAZ GELDİ

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 tutuksuz sanığın beraat etmesine savcılık itiraz etti. Beraat kararını veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne temyiz dilekçesi veren İstanbul Başsavcı vekili, ‘Örgüt kurma’, ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘2911 sayılı’ suçlar nedeniyle mahkemenin verdiği beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu iddia etti. Dilekçede, temyiz dilekçesini hazırlamak için 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gerekçeli kararın yazılmasından sonra savcılığa gönderilmesi de istendi. Dava dosyası Yargıtay’a gidecek.