SAYI 332

Duşta başına seramik düştü

Ünlü isimlerin uğrak yeri olan Bebek’teki lüks spor salonunda, duş alırken başına seramik düşen Damla D., yaralandı. Genç kadın şikâyetçi olunca, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Damla D., İstanbul Beşiktaş’a bağlı Bebek Mahallesi’nde bulunan ve ünlü isimlerin uğrak yeri olan lüks spor salonuna üyeydi. İddiaya göre; Damla D., 6 Aralık sabahı salona gitti. Sporunu yaptıktan sonra duşa girdi. Ancak duş aldığı esnada kafasına seramik tavan parçası düştü. Yaralanan Damla D.’nin başına dikiş atıldı. Damla D., olaydan sonra karakola giderek müracatta bulundu. Kadın, olayın yaşandığı iş yerinin sahipleri ile sorumlularından şikâyetçi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de şikâyet üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. İnceleme kapsamında önce yaralamaya neden olan bu olayda ihmalin kimde veya kimlerde olduğu tespit edilecek. Sorumlu kişi veya kişilere dava açılabilir.

Gazeteci işin peşini bırakmıyor!..

Galatasaray’ın Alman yıldızı Lukas Podolski, ailesiyle Etiler’deki bir et lokantasındayken görüntü alan gazetecilere saldırdı. İddiaya göre; Galatasaray’ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, 3-0’lık Bursaspor galibiyetini ailesiyle gittiği bir et lokantasında kutladı. Eşi ve çocuğu ile İstanbul Etiler’deki mekânda buluşan Alman yıldız, çıkışta gazetecilerin görüntü almasına sinirlenince ortalığı birbirine kattı. Sarı-Kırmızılı futbolcu, görüntü alan gazetecilere önce sözlü olarak sataştı. Ardından da fiziki saldırıya geçti. Öğrendiği Türkçe küfürleri sıralayan Podolski, daha sonra hızını alamayıp bir gazeteciye tekme attı. Bu hareketiyle çevredekilerin de tepkisini çeken oyuncunun talimatıyla, kulübün tahsis ettiği silahlı korumasının da gazetecilerin üzerine yürüdüğü iddia edildi. Mekân çalışanlarının araya girme çabası da kameralara yansıdı. Buna rağmen bir türlü sakinleşmeyen Alman yıldız, aracına binerken de gazetecilere küfür etmeyi sürdürmesi dikkat çekti. Galatasaraylı futbolcu Lucas Podolski tarafından darp edilen Güneş Gazetesi muhabiri Ahmet Döğen avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Alhan yıldız hakkında “iş ve çalışma hürriyetini ihlal”, “yaralama” ve “hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldı. Güneş Gazetesi muhabiri Ahmet Döğen, avukatı Levent Turgut Karakoç aracılığıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek, kendisini darp ettiğini iddia ettiği Podolski hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda
devir teslim yapıldı

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat oldu. CHP İstanbul İl Başkanlığı için iki aday yeterli imzayı toplayabildi. Kongrede, Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat il başkanlığı için yarıştı. 322 delegenin oyunu alan Canpolat, CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin ikinci gününde, kürsüye çıkan partililer görüşlerini açıkladı.

Ünlü noter
ağır cezalık oldu

BEŞİKTAŞ 25. Noteri Başkatibi Nihat Beyan hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı. ‘TV Noteri’ olarak bilinen Beyan, bir şirketin hisselerinin sahte imzayla başka bir ismin üzerine geçirilmesine iştirakle suçlanıyor. Hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti: Bülent Karademir, Esra Erkmen’in yetkilisi olduğu Divanyolu Turizm İşletmecilik şirketinde 19 yıldır çalışıyordu. Şirkete ait otelde resepsiyon görevlisi olarak hizmet veren Karademir, iddiaya göre Beşiktaş 25. Noterin başkâtipliğini yapan Nihat Beyan ile iş birliği yaparak Esra Erkmen üzerine kayıtlı şirket hisselerinin bir bölümünü imza taklidi yapmak suretiyle kendi üzerine aldı.
Esra Erkmen kendinden habersiz gerçekleşen devir işlemini bir süre sonra fark edince dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Erkmen, Beşiktaş 25. Noterliği’ndeki devir sözleşmesinin usulsüz şekilde yapılmış olduğunu iddia etti. Hisse devir sözleşmesi üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi, Erkmen’e ait şirket hisselerinin yüzde 17’lik bölümünün Recep Karademir adına devredildiği, devir sözleşmesi üzerindeki Esra Erkmen imzasının taklit suretiyle atılmış olduğu belirlendi. Yürütülen soruşturma sonunda, beyan hakkında görevini kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarıyla; Karademir hakkında ise resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarıyla 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sokakta hakarete manevi tazminat

LEVENT’TE sokak ortasında hakarete maruz kalan Hattat Holding’in gelini Burcu Hattat manevi tazminat kazandı. Hattat Holding’in patronu Mehmet Hattat’ın oğlu İbrahim Hattat’ın eşi olan Burcu Hattat, 5 yıl önce Levent’te bir sokağa arabasını park etmek zorunda kaldı. Veteriner Hasan Bulut, sokak ortasında “Sen insan mısın? Sen hayvansın, o… şerefsiz” diyerek Hattat’a hakaret etti. Psikolojisi bozulan Hattat, Bulut’a İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Davaya cevap veren Bulut, asılsız ve haksız davanın reddini istedi. Taraflar arasında İstanbul 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de ceza davası bulunduğunu belirten Bulut, “Davacı ‘Kendinizi ne zannediyorsunuz? Siz kim oluyorsunuz?’ diye bağırmaya başladı. Bana ‘şerefsiz, p…nk’ deyince ben de kendisine ‘ben p…nk venksem sen de o…sun’ demek zorunda kaldım” dedi. Hattat’ı haklı bulan mahkeme, veterinerin 4 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Gerekçeli kararda, “Ceza davası incelendi. Hattat beraat etti. Bulut’un, Hattat’a hakaret ettiği anlaşıldı. Hattat’ın, Bulut’a hakaret ettiğine dair delil bulunamadı. Ceza davasının sonucunun beklenmesi, bu davayı sürüncemede bırakacaktır” denildi. Bulut’un avukatı, mahkemenin kararını temyiz etti.

2 köprüde aynı anda intihar!..

ORTAKÖY- İki köprüde aynı anda intihar yaşandı. Geçen haftalarda iki intiharın aynı anda gerçekleşmesi de kafalarda soru işareti bıraktı. İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde aynı gün aynı anda iki intihar yaşandı. Boğaziçi Köprüsü üzerinde öğle saati cipini durduran evli ve bir çocuk babası 46 yaşındaki Hakan Kaya, kendisini korkuluklardan aşağı bıraktı. Aynı dakikalarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir başka şahıs denize atladı. Şahsın indiği lüks araçtan 35 yaşındaki Hasan Pakırbilek’e ait bir kimlik çıktığı öğrenildi. İşadamı Kaya’nın cesedi Ortaköy’de denizden çıkartıldı. Ancak diğer şahsın henüz bulunamadığı bildirildi. İki intihar arasındaki bağlantı olup olmadığı ise araştırılıyor.

Otoparklar yer altına!..

İstanbul’un ve Beşiktaş’ın trafiğini rahatlatmak amacıyla 2016 yılında önemli adımlar atılıyor. İki yaka birbirine bağlanırken metro ve metrobüs hatlarına entegre tünel ve otomobiller için yer altı otoparkları projeleri gerçekleştirilmesi için çalışmalar hız kazandı. Buna göre 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri nedeniyle duyurulmuştu. Tünel, 9 metro hattıyla ile entegre edilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.
İstanbul Boğazı’nın altına otomobiller için yapılan 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak.
2016’DA DOLMABAHÇE
FULYA TÜNELİ GELİYOR
Yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırlandı.
Bunlardan en dikkat çekenleri İstanbul’a inşa edilecek 3 yeni tünel olarak karşımıza çıkıyor.
Dolmabahçe’den Fulya’ya 2 kilometrelik, Fulya’dan Levazım’a 4 kilometrelik, Levazım’dan da Baltalimanı’na 6 kilometrelik birbirleriyle bağlantılı karayolu tünelleri planlanıyor.
Toplu taşıma araçlarında bir yenilik de minibüs ve taksi dolmuşlarda olacak. 2016 yılında, minibüs ve taksi dolmuşların yüzde 100’ünde İstanbul Kart kullanılması hedefleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarından dikkat çekenler şöyle: “Bütün yatırımların değeri 38 milyar 600 milyon lira. 2016 yılı sonunda yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın metroyu kullanır hale gelmesini hedefliyoruz.”
Projeler ile ilgili diğer bazı detaylar ise şöyleydi: Boğazda iki köprü arasına üç katlı bir tünel yapılmasını öngören projede hem araç hem de metro geçişi olacak. Projenin maliyeti ise 3 milyar dolar. İstanbul’un iki yakasını, iki boğaz köprüsünün arasından geçecek 3. bir tüp geçitle bağlanacak. 3 katlı olacak tüp geçitten hem lastikli araçlar hem de metro geçecek. Tüp geçitten geçecek metro hattı da İstanbul için yeni ve ana bir metro güzergahı oluşturacak. Toplam maliyetinin 3 milyar dolar civarında olacağı hesaplanan proje, 2020’de tamamlanacak. Şimdi yapılacak yeni tüp geçit de benzer şekilde İstanbul’a yeni bir metro hattı kazandıracak. Diğer metro ve ulaşım hatları ile bağlantıları olacak bu hat İstanbul’un iki uç noktasını bağlayacak.

Kara kış geliyor
hazır mısınız?

İstanbul’da ve Beşiktaş’ta kara kış hazırlıkları tamamlandı. AKOM’da Aralık ayı başında yapılan toplantıda kış hazırlıkları ele alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kış hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turgay Gökdemir, bin 114 araç ve iş makinesi 5 bin 450 personel ile kışla mücadele çalışmaları yapılacağını söyledi. Yetkililer, İstanbul genelinde 4 bin kilometrelik yol ağında 360 müdahale güzergahında kışa hazır olduklarını dile getirirken ilçe belediyelere tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacağı da duyuruldu. Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletileceği de vurgulandı.
Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecekler. Buna göre, erkekler Zeytinburnu Spor Kompleksi, kadınlar Darülaceze Merkezi’nde konaklayacak. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi de olası ihtimalleri göz önüne alarak kış hazırlıklarını duyurmuştu. Ekipler, 10 adet kar küreme ve tuz serpme makinası, 2 adet bobcat, 3 adet loder, 1 adet fermec, 1 adet greyder ile kış boyunca sahada olacak. Yetkililer, Kasım ayında yaptıkları toplantıyla kışa hazır olduklarını vurgulamıştı.

Başbakan Davutoğlu Zorlu’daydı

GAYRETTEPE- Japonya-Türkiye ilk ortak sinema filmi olan “Ertuğrul 1890″ın gala gösterimi, İstanbul Zorlu Performans Gösteri Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.
Japonya-Türkiye ilk ortak sinema filmi olan “Ertuğrul 1890″ın gala gösterimi, İstanbul Zorlu Performans Gösteri Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşinin birlikte katılımı ile gerçekleşti. Türk-Japon dostluğunun 1800’lü yıllara dayanan ve iki ülke ararsındaki dostane ilişkilerin ele alındığı filmin galasında konuşan Başbakan Davutoğlu, Kushimoto kenti açıklarında kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni’nde şehit olan Türk denizcilerinin yaşam öykülerine değindi.

‘çArşı davası saçmalık’

Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük ile Neşe Berber konuştu. Cem Küçük: Artık Ahmet Hakan tam bir Ak Partici. “Ahmet Hakan ile barışmadık ama benim onunla 1 Kasım’dan sonra onun üzerine gideceğimi zannettiler ama derdimiz o değil ki benim derdim ülke ile ilgili nitekim Ahmet Hakan da döndü. ”
RTÜK’ün Yeni Türkiye’yi savunan TV kanallarına saldırısı devam ediyor dediniz? Tam olarak sorun ne?
Evet, Medya özgürlüğü ifade özgürlüğü dünyanın en büyük haklarından biridir biliyorsun Neşe, Bu milletin yüzde 50’sinin oyunu almış bir siyasi partiye destek veren TV kanallarının ekonomik olarak batması için elinden geleni yapıyor RTÜK. İfade özgürlüğünde AB kriterlerine göre de biliyorsunuz gazeteci istediğini yazar, ve yazdıklarından dolayı da bir yaptırım uygulanmaz. Gazetecilere dava açıldığında yargıçlar hakimler AB kriterlerini göstererek gazeteci istediğini yazar diyerek hareket ediyorlar.
Şimdi televizyonlarda öyle, televizyon her hangi bir partiyi destekleyebilir. Bazı kanallar chp’yi destekler bazı kanallarda Ak Parti’yi destekler. Bu şimdi böyle yapılıyor diye, RTÜK gelip ceza kesiyor. Hatta bu konuyla ilgili yazdığımda sadece Ak Parti’den değil diğer partilerden de destek geldi benim söylediklerime.
Kanalların bir çoğu Ak Parti’yi desteklerken RTÜK nasıl ceza verebiliyor?
RTÜK üyeleri ile ilgili tabi bu. Belirsizlik dönemlerinde bürokratlar korkak olur, hep çekingendir, siyasi iklime bakar. 7 Haziran’dan sonra bir belirsizlik oldu. O dönemde bürokratlar biz eşit duralım belki Ak Parti gidebilir diye hareket ettiler. Başka iktidar gelebilir diyerek böyle bir anlayışın içine girdiler. Burda daha ağır ceza verdiler.
Erdem Gül ve Can Dündar’ın cezaevinde olmasından dolayı üzgün müsünüz?
Erdem Gül için üzgünüm. Can Dündar bunu haketti.
Can Dündar için değil, Erdem Gül için üzgünüm ve hemen çıkarılması gerektiğini ilk söyleyen kişiyim. Can Dündar bunu haketti, casusluk suçu işledi. Bile bile yaptı bunu, bunun bir suç olduğunu biliyordu ve bile bile yaptı.
Can Dündar MİT tırlarının içindeki görüntüleri yayınladığı için ceza almadı. Bunu daha önce Aydınlık Gazeteside yayınladı. Can Dündar onları yayınlayarak Türkiye’yi DAEŞ’e IŞID’in destekçisi gibi göstererek Lahey adalet divanında yargılatmak istedi.
Erdem Gül’e haksızlık yapılıyor hemen bırakılması gerekli.
Bu milli güvenlik ile ilgili bir mesele, terör örgütlerini yani FETÖ, IŞİD, PKK’yı övemezsin bunları yaparsan bu suça giriyor.
Avrupa’da Amerika’da da bu böyle bunlar suç. Örnekleri de var.
Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar’ı Fetullahçı terör örgütünün onları nasıl esir aldığını ben biliyorum. Özellikle Can Dündar için söylüyorum. Şimdi gazetede görüş ayrılıkları oldu.
Fetullah Gülen Türkiye’de bir sorunken o zaman bahsettiğin medya grupları buna karşı çıkarken şimdi FETÖ terör örgütüne yakın durduğunu mu söylüyorsunuz?
Cumhuriyet Gazetesi’nin finansmanı ile ilgili, güç ile ilgili bir durum. Şimdi yaptıkları haberlere baktığımızda bu açıkça görülüyor, Cumhuriyet keşke gerçek Atatürkçülerin elinde olsa gerçek Kemalistlerin elinde olsa hiç itirazım olmazdı. Ne yazikki Fetullahçıların elinde.
Acun’u artık sevmiyor musunuz? Neden Acun’u eskiden severdim diye söylüyorsunuz?
Bazı şeylerin iyi bilinmesi gerekli, Acun Ilıcalı çok zeki, çok başarılı biridir. Bir başarı öyküsüdür. Onun kanalında başka muhalifler de var. Ali Taran denen adamın 7 Haziran öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hapse sokulması için “Milletçe Alkışlıyoruz” başlıklı çirkin kampanyanın mucidi olduğunu bilmeyen yok. Buna rağmen Acun Ilıcalı Cumhurbaşkanımızı hapse sokma hayalleri kuran Ali Taran’a büyük imkanlar sunarak kanalının yıldızlarından yaptı. Elbette bir eğlence kanalında her siyasi görüşten insan çalışır. Nitekim Gani Müjde ve Gülse Birsel gibi birçok Erdoğan muhalifi Acun’dan büyük rant indirdi ve ben bunu eleştirmedim. Ama Ali Taran bu kategorinin dışındadır. Eleştirdiğim nokta buydu. Nitekim de söylediklerim de faydalı olmuş ki, Acun’da sanırım bununla ilgili bir hassasiyet gösterecek diye bir duyum aldım.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığınız medyada çok konuşuluyor, hakkınızda çok konuşuluyor, mesela MİT olduğunuz söyleniyor?
Bir gün bir adama MİT’ten olmadığını ispat etmesi için MİT’ten kağıt almasını istiyorlar, aslında alırsa bu MİT olduğunu gösterir. Onu öyle diyorlar işte. Ama Cumhurbaşkanımızla yakınlığım doğrudur. Çok önceden beri aynı yolda yürüdüğümüz yeni Türkiye yolunda gittiğimiz doğrudur. Ama şimdi bu yazıları yani mesela Acun’u Cumhurbaşkanı yazdırıyor yok MİT yazdırıyor yok öyle bir şey olabilmi hiç? Cumhurbaşkanının işi gücü yok bana RTÜK yaz mı diyecekler.
Ben bana hakaret edenlere bile dava açmıyorum. Şimdi benim yazdıklarıma bir baksınlar. İçeriklerin hepsi doğru. Yazdıklarımı doğru buluyorlar ama uslübumu sert buluyorlar.
Türkiye’de tatlı dille bir şeyler çözülmüyor. Bazen sert olmak gerekli. Uslübuma değil de içeriklerine baksınlar, yalansa mahkeme yolları var, yalan desinler. Nitekim de 1 Kasım’dan sonra gördükki, yazdıklarımı söylediklerimi doğru bulan çok olmaya başladı.
Çarşı davası bir saçmalıktı. Bunu bir yıl önce yazdım. Çarşı gelecekmiş de hükumeti yıkacakmış bu çok saçma bir düşünce. Gezi de bir kısım bunu yapmak istediler. HDP’yi eleştirmeyenler şimdi HDP’yi eleştirir oldu.
Kendini olduğundan büyük görmek büyük bir yanlış. Sosyoloji sürekli değişiyor, psikoloji de değişiyor yok öyle bir şey yani. Medya’nın gücü ile eskiden bir şeyleri yapabiliyorlardı. Şimdi yok öyle bir şey, yapamadın işte. Kendini çok yüksekte görmeyeceksin. Bak şimdi ne oldu şimdi. 2023’e kadar her şey belli.
Başkanlık sisteminin olabileceğini sanmıyorum. Ama zaten şu an adı konmasa da bir başkanlık sistemi var. Başkanlık olur mu bana zor geliyor.
İnsanları hedef gösteriyor musun?
Toplamda 43 kişiye değinmişim bunun 20-30 kişisine direk yazmışım. Şimdi sormak istiyorum, isim vererek yazmak mı daha doğru yoksa arkasından yazmak mı ben dürüst biriyim bu anlamda neyse kimse yazarım yüzünede söylüyorum. Türkiye’de böyle iki yüzlülük var. Ben mesela biliyorum Erdoğan’ı sevmiyor ama seviyorum diyen bir çok isim biliyorum.
Yılmaz Özdil’i çok dürüst buluyorum. Adamın bir duruşu var. Sevmiyorsa eleştiriyorsa direkt söylüyor.
Fetullah Gülen Türkiye’ye getirilebilir mi?
Kırmızı bülten terör örgütü lideri diye amerikaya iletildi. Çok kolay değil Amerika hemen birini göndermeyebilir, ama iş siyasete dökülürse gönderilebilir belki şimdi değil ama 2-3 yıla kadar bu iş daha netleşir.
RADYO YAYINININ TAMAMI İÇİN: www.besiktas.com.tr

Gürsel Tekin Radyo Beşiktaş’a değerlendirdi

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı açıklamalarla gündem oluşturmaya devam ediyor. Radyo Beşiktaş’ta temiz siyaset vurgusundan sosyal medya gündemine kadar bir çok konuyu masaya yatıran Tekin, İstanbul ve Beşiktaş’ın yapısı ve dokusu ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
Radyo Beşiktaş stüdoyolarında siyasi isimler ağırlamaya devam ediyor ve Türkiye gündemine ilişkin son değerlen0eğinerek açıklamalarda bulundu.
Sosyal medya üzerinde gelişen atıflar, ithamlar ve iddialar için ise siyasetin kirlendiği noktada bir çok alanda bunun yansımalarının olabileceğini dile getirerek olanlara siyasi kirliliğin bir uzantısı şeklinde yorumladı. Gürsel Tekin’in açıklamalarından bazı detaylar ise şöyleydi:
“Para ve rant Türk siyasetini kirletti. Türk siyaseti çok perişan bir durumda. Çok üzücü. Bir tarla krevi düştü mü yakıyor ayırmıyor siyasette de böyle. İş dünyasında basında medyada bütün bu alanlara baktığınızda siyaset alanında bir kirlilik varsa oluşmaya başlıyor…”
İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım sorunu diyerek “Kentimize sahip çıkalım” dedi ve şunları aktardı:
“Bunu daha önce yıllar önce bırakın araçlarla gidebilmeyi yürüyemeyecek demiştim. İstanbul’da bu rant ve beton lobisine teslim olmayın dedik, fakat ne yazıkki imar çetesine teslim ettiler. İstanbul’da hava koridorları çalışmıyor ne yazıkki, hatırlarsanız okulların ilk açıldığı gün insanlar araçlarından inip yürümeye başladılar. Böyle bir kent olabilir mi? Bu iktidarın döneminde rezidance’lar ortaya çıktı. İkiyüz’ün üstünde residance dünyanın hiç bir kentinde yoktur. Tatillerde İstanbula dönüş imkansız oluyor trafikten. Kendinize sahip çıkın. Duyarlı olalım.”
“Para ve ranta dayalı politika, Avrupa’da değilde biz de oluyor. Öyle bir sistem oluşturmuşlar ki, orada yasalarla sizin yasadışı bir iş yapmanızı sıfıra indirmişler. Burada herşey yapıyorsunuz hukuk sizden hesap soramıyor. toplumsal bir baskı da olmadığı için hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Anadolu’da bir söz vardır. Kravi tarlaya düştümü hepsi yanar. ayrıştırmıyor. Siyasette bir klik varsa suç ortaklıkları oluşuyor.”
Tekin, siyaset ve medya konusunda şu detayları aktardı: “Bakın Türkiye eskisi gibi hiç bir şeyi gizleyemiyorsunuz. Hani bu eskiden televizyonlarda biri bizi gözetliyor, herkes herkesi gözetliyor ister CHP’li ister AKP ister MHP’li hangi ideolojik yapıda olursa olsun Türkiye’de herkes hesap verecek. Temiz Türkiye’yi yaratmak zorundayız. Temiz Türkiye’yi yaratırsak ne olur biliyor musunuz, temiz iş adamları olur… Mesela şimdi herkesin herkesten korktuğu bir ülkede huzur olabilir mi? Hukuka uygun olmayan kurallara ahlaka uygun olmayan ne yapıyorsa suçlu…
Kirli ve yolsuzluğa bulaşmış medyanın tamamına el konulacaktır dedim yine sözümü tekrar ediyorum hala sözümün arkasındayım. Neden sadece beş gazete üstüne aldı acaba diğerleri neden birşey demedi. Tarih beni haklı çıkaracak. Kirli medyanın kaynaklarının nereden geldiği ortaya çıkacak.”

Sancar ödülü Atatürk’e adadı

İSVEÇ’in başkenti Stockholm’de Türk bilimadamı Aziz Sancar Nobel Kimya Ödülü’nü almak için törene katıldı. Aziz Sancar, ödülünü İsveç Kralı 16’ncı Gustaf’ın elinden aldı. Stockholm Konser Salonu’ndaki törende ayrıca edebiyat, ekonomi, fizik ve tıp alanlarındaki Nobel sahiplerine, ödülleri takdim edildi.

Rusya vizesi
200 TL’yi buluyor

RUSYA’NIN vurulan uçak krizi yüzünden Türkiye’ye yönelik ilan ettiği yaptırımlar çerçevesinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına uygulayacağı vizenin yaklaşık 200 TL maliyeti olacağı açıklandı.
Rusya’yı 1 Ocak’tan itibaren ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının Rusya’nın Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri ve konsolosluklarından vize almaları gerektiğini önemle vurgulayan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Dmitriy Gorin, “Bizim hesaplamalarımıza göre Rusya’ya tek seferlik giriş vizesinin fiyatı 60 euro yaklaşık 200 TL civarında olacak. Türk vatandaşları vizeyi kendileri değil de bu işi aracı şirkete buyurması durumunda bu fiyata 30-35 euro daha ilave etmek gerekecek” dedi.

Barış ve kardeşlik konserinde izdiham!..

BEŞİKTAŞ’TA barış ve kardeşlik konseri yoğun katılımla Aralık ayında gerçekleşti. Rize Türk Müziği Korosu, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde, Zeki Müren anısına, Zeki Müren sevilen şarkılarıyla Barış ve Kardeşlik konseri, Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel şefliğinde gerçekleşti. Geceye ilgi çok büyüktü. Salonu hınca hınç dolduran müzikseverler, konser sonunda bolbol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MAGAZİN HABERLERİ

“TEK FARK EVLİ DEĞİLİZ”
BEBEK- Geçtiğimiz sene Ümit Benan’la Bebek’te valelerin saldırısına uğrayan Ece Sükan, uzun süre çok sevdiği semte veda etmişti. Bir arkadaşı ile tekrar Bebek’te boy gösteren Ece Sükan, “O gün benim için tam anlamıyla bir kabustu. Çok zordu. Ümit’le yeniden bir araya geldiğimiz için ikimiz de çok mutluyuz. İlişkimizdeki tek fark, eskisi gibi evli değiliz” diye konuştu.
“ŞİMDİLİK ÇOK GÜZEL”
BEŞİKTAŞ- Geçtiğimiz hafta yelkenci sevgilisi Edhem Dirvana ile Avustralya’da sürpriz bir şekilde evlenen Tanem Sivar Akmerkez’deydi. Grip olduğu için ilaç almaya çıktığını söyleyen Tanem Sivar, “Evlilik şimdilik çok güzel ve heyecanlı gidiyor. Mutluyuz ve mutluyum. Allah nazardan saklasın” diye konuştu.
“DELİBAL” ÖPÜŞMESİ
BEŞİKTAŞ- Çağatay Ulusoy ile Leyla Lidya Tuğutlu’nun başrollerinin paylaştığı ‘Delibal’ filmin galası Zorlu’da yapıldı. Öpüşme sahneleriyle gündeme gelen Çağatay Ulusoy, “Adını Feriha Koydum’ dizisinde oynarken bu sahnelerde çok zorlanıyordum. Ama profesyonel olarak bu işi yapıyorum. Öpüşme ve sevişme sahneleri aşk filmlerine inandırıcılık katıyor. Seyirci bunu izlemek istiyor” yorumunu yaptı.
“İYİ BİR İKİLİYİZ”
ARNAVUTKÖY- Popçu Hande Yener, sevgilisi Ozan Öğüt’le Arnavutköy’deki bir mekanda yemek yedi. Yener, çıkışta Serdar Ortaç’la yaptığı düet için konuştu. Serdar Ortaç’la çok iyi bir ikili olduklarını söyleyen Hande Yener, “Yılbaşı akşamı vereceğim dev konserle de İstanbul’u coşturacağım” dedi. Hande Yener, gazetecilerin “Serdar Ortaç sizi Demet Akalın’la barıştıracakmış” demesi üzerine “Yok öyle bir şey. Nereden çıkartıyorsunuz” diyerek hızlıca kaçtı.
YENİ AŞK MI?..
BEBEK- Burak Özçivit’le ayrıldıktan sonra Altuğ Leblebici ile aşk yaşayan Ceylan Çapa, bu ilişkisinde de umduğunu bulamamıştı. Leblebici ile kısa bir süre önce ayrılan Çapa Bebek’te bir kafede yeni aşkıyla görüntülendi. Arkadaşlarının da olduğu masada sevgilisiyle samimi tavırlar sergileyen Çapa, muhabirleri fark edince toparlandı. Erkek arkadaşıyla arasına sandalye koydu.
SIRILSIKLAM AŞIK
KURUÇEŞME- Rol aldıkları dizilerle özellikle kendisi gibi gençlerin gözdesi olan Hande Erçel ile Ekin Mert Daymaz, sırılsıklam aşık. Yaklaşık 1 ay önce birlikte olmaya başlayan genç çift, önceki gece Kuruçeşme’deki Corridor isimli mekandaydı. Erçel ile Daymaz, etraftakilerin meraklı bakışlarına aldırmadan gece boyu sarmaş dolaş dans edip dudak dudağaydı. Erçel ile Daymaz, 03.00 gibi de mekandan birlikte çıktı.

SPOR HABERLERİ

KIRKBİR KERE MAŞALLAH!..

Süper Lig’de ilk yarının son maçında Torku Konyaspor’u Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda 4-0 mağlup eden Kara Kartal, ilk yarıyı 41 golle 41 puanla lider bitirdi. Siyah-Beyazlılar, 11 sezon aradan sonra 17. hafta sonunda zirvede yer aldı. Kartal en son 2003-2004 sezonunda 17. haftayı lider olarak geçerken aynı zamanda 40 puan barajını aşmıştı. Beşiktaş o sezon 17 haftada 13 galibiyet, 4 beraberlik almış ve 43 puan toplamıştı. Şenol Güneş’in öğrencileri, Konyaspor karşısında özellikle ikinci yarıda izleyenlerin beğenisi kazanan yüksek performanslı spor otoritelerin ve izleyenlerin yakıştıdığı ölçüde ‘şiir gibi’ futbol oynadı. Maçın 50. dakikasında Oğuzhan Özyakup attığı gol ile goller serisinin ilkini, seyir şovunun perdesini açarken, maçın 64. dakikasğında ise Mario Gomez, 69. dakikada ise Gökhan Töre ve dakika 80’de ise Kerim Frei’in golü farkı getirdi.

Güneş açtı!..

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yönetiminde 11 sezon sonra ligin ilk yarısını lider tamamlayan Beşiktaş, 2000’li yıllardaki en golcü üçüncü ilk yarı performansına da imza atmayı başardı.
Spor Toto Süper Lig’de 2015-2016 sezonuna teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde başlayan ve devre arasına 41 puanla lider giren Beşiktaş, ilk yarı boyunca gösterdiği performansla büyük beğeni topladı.
Beşiktaş, ligin ilk yarısında 13 galibiyetin yanı sıra ikişer beraberlik ve yenilgi alırken, 41 gol atıp, kalesinde 18 gol gördü ve 41 puanla zirvede yer aldı.
Kara Kartal, 11 sezon sonra ilk yarıyı lider tamamladı. Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Torku Konyaspor’u 4-0 geçen Beşiktaş, böylelikle 11 sezon sonra ilk yarıyı lider tamamladı. Ligde 17 haftalık periyot sonunda 41 puana ulaşan Siyah-Beyazlı ekip, son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-2009 da dahil son 11 sezonda ilk yarıları lider bitirememişti.
Kara Kartal, ligde son olarak teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 43 puanla lider noktalamıştı. Beşiktaş, ilk yarılar itibarıyla lig tarihinde 5. kez 40 puan barajını aştı.
Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 17 maç sonunda 41 puana ulaşan Siyah-Beyazlı ekip, eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig’de 5. kez 40 puanın üstüne çıktı.
Beşiktaş, 1987-1988’de 42, 1988-1989’da 44, 2002-2003’te 41 ve 2003-2004’te ise 43 puan toplamıştı.
Beşiktaş, 40 puanı aştığı sezonlar içinde sadece 100. yılını geçirdiği 2002-2003 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Diğer 3 sezonda ise 2 kez Fenerbahçe, bir kez de Galatasaray şampiyonluk sevinci yaşadı.
SPOR HABERLERİ İÇİN:
www.besiktas.com.tr

çArşı Davası’nda sonunda karar çıktı

Kamuoyunda ‘çArşı davası’ olarak bilinen, Gezi olaylarında ‘hükümeti devirmeye teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle suçlanan 35 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. ‘Hükümeti devirmeye teşebbüs’, ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘polise direnmek’, ‘gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ suçlarından tüm sanıklar beraat etti.
Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden dava ile ilgili bu karar memnuniyetle karşılandı.
Davada 2 sanık “yasak madde” bulundurmak suçundan 2 yıl 6 ‘şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
Beraat kararı sonrası Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın koridorları tezahüratlarla yankılandı.
Davayı izlemeye gelen taraftarlar ile sanıklar koridorda tezahüratda bulundu.

Atiba yılın futbolcusu seçildi

Beşiktaş’a Slaven Bilic’in büyük isteğiyle 2013 yılında bonservissiz transfer edilen ve Siyah-Beyazlı takımın bel kemiği olan Atiba Hutchinson, ülkesi Kanada’da yılın futbolcusu seçildi. Sezon başında Beşiktaş’la olan sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Atiba, Kanada’da yılın futbolcusunu ödülünü 4. kez elde etti. Atiba 2010, 2012 ve 2014 yıllarında yılın futbolcusu ödülünü almıştı.
Kanada Futbol Federasyonu Başkanı Victor Montagliani, “Atiba bu ödülü 4. kez kazanıyor. O Kanada’nın en iyi futbolcularından birisi. Ona yardımcı olan tüm antrenörleri ve takım arkadaşlarını kutluyorum” dedi.
Kanada Milli Takım Antrenörü Benito Floro ise, “Atiba, Kanada Milli Takımı’nda görmek istediğimiz oyuncudur. Antrenörler ve takım arkadaşları onu burada görmekten dolayı çok mutlu. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum” sözlerini sarf etti. Beşiktaş’ın başarılı önliberosu, Spor Toto Süper Lig’in 853 isabetli pasla Spor Toto Süper Lig’de en çok isabetli pasını atan futbolusu konumunda yer aldı.

Orman mutlu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’ın ilk yarıyı lider tamamlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Orman, “41 puan 41 gol. Maşallah yani. Çok iyi bir top oynadık. Ligi de lider olarak bitiriyoruz. İnşallah kendi stadımızda ligi lider kapatıp şampiyon olmamızı Allah nasip etsin” şeklinde konuştu. Liderlik yarışında ilk yarıyı zirvede tamamlamaları konusunda neşeli görünen Başkan Orman, “Rakiplerimizin kazanmaları veya kaybetmeleri ile çok ilgilenmiyoruz. Biz rakiplerimizin kaybetmesinden değil kendi kazandığımızda mutlu olanlardanız. Kendi işimize bakıyoruz. Şuanda lider girdik devre arasına. Hem ben hem arkadaşlar hem de Beşiktaş camiası çok mutlu. Bu çocuklara helal olsun. İyi bir şekilde devre arasına soktular” diye konuştu.

Gökhan Töre
katladı!..

Siyah-Beyazlılar’da bu sezon sergilediği başarılı performansla dikkat çeken Gökhan Töre’ye La Liga devi Atletico Madrid’in ilgisi sürüyor. Kara Kartal’ın genç yıldızı için geçen sezon da girişimlerde bulunan ancak bu transfer konusunda sonuca ulaşamayan İspanyol ekibinin; 23 yaşındaki futbolcu için tekrar Beşiktaş’ın kapısını çaldığı ortaya çıktı. Kırmızı- Beyazlılar’ın yıldız sağ kanat oyuncusu için yönetime 11 milyon Euro’luk (35 milyon TL) teklifte bulunduğu bildirildi. Bu transferi Ocak ayında bitirmeyi planlayan Atletico’ya, Başkan Fikret Orman’ın olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, Atletico Madrid’ten gelen bu teklifi, “Ligde bu sezon şampiyonluk yolunda oldukça iddialı bir durumdayız. Takımımız ligde lider. Gökhan Töre de takımımızın önemli bir parçası. Bu oyuncumuzu ara transfer döneminde takımdan göndermemiz mümkün değil. Bu önerinizi ancak sezon sonunda değerlendirmeye alabiliriz” sözleriyle geri çevirdiği iddia edildi.
EURO 2016’YI BEKLİYOR
Öte yandan Gökhan Töre’nin Milli Takım ile EURO 2016’da aynı başarılı oyununu ortaya koyarak değerini daha da artıracağını kesin gözle bakılıyor.
Son maçlarda zaman zaman yedek kalsa da oyuna girdiği andan itibaren skoru değiştiren Gökhan Töre’yi de taraftar da çok seviyor. Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Töre’nin ligin son haftasında Konyaspor’a attığı muhteşem gol ile birlikte yine gönüllerde taht kurdu.

Kara Kartal’a UEFA’dan toplam 3.5 milyon euro

Avrupa macerası sona eren Beşiktaş, bundan sonraki gelirlerden de mahrum kaldı. Avrupa Ligi H Grubu’nda oynadıkları 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Siyah-Beyazlılar, toplam 3 milyon 480 bin euro’luk gelirle Avrupa’ya veda etti. Bu arada Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi grup aşamalarında ilk kez elendi.