SAYI 329

Yıldız’da neler oluyor? TAŞINIYORLAR!..

Yıldız Kampüsü’nün taşınıp Cumhurbaşkan-lığı’na devredileceği tartışmasında Yıldız Teknik Üniversite yönetimi “Çıkmayız” şeklindeki tepkisi medyaya yansıdı.
Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmayı teşvik için lojmanlar yapılırken, Yıldız’da taşınmaya karşı akademisyen ve öğrencilerden oluşan muhalefetin ise “durgun” olduğu belirtiliyor. Bu tartışmalar yapılırken, Yıldız’daki kampüsün Davutpaşa’ya taşınmasına ise başlandığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait Yıldız Kampüsü’nü istediği yönündeki haberler bir süredir konuşuluyordu. Televizyon programında tekrar gündeme geldi.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve YTÜ Eğitim-Sen temsilcisi Doç. Dr. İsmet Akça taşınmaya ilişkin resmi kararı şöyle aktardı: “Üniversitenin söylediği şey; Yıldız Kampüsü küçük, üniversiteye mekan olarak yetmiyor. ‘Davutpaşa’da büyük bir arazi var’ diyerek yıllardan beri konuşulan bir konu. Daha önce Şişli boşaltılmıştı, şimdi Maslak’ta bir yer var, orası boşaltılıyor. Resmi gerekçe bu. Çok önceden alınan bir karar doğrultusunda üniversitenin birimleri taşınıyor.”
Akça, “Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılacağı konuşuluyor. Üniversite yönetimi ise ‘Taşınıyoruz ama Yıldız Kampüsü’nü kesinlikle terk etmek istemiyoruz. Daha önce Kültür Bakanlığı da almak istedi biz mücadele ettik, bırakmadık, biz bu kampüsü üniversitede tutmak istiyoruz’ diyorlar; resmi açıklama bu şekilde” diye konuştu.

Konferans yolları tıkadı

Beşiktaş’ta NATO konferansı yolları kapadı. İstanbul’da yapılan konferans nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.
Beşiktaş’ta bulunan Conrad Otel’de gerçekleştirilen “2015 NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı” sabah saatlerinde yola çıkanları olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinden itibaren Saray Caddesi’nin trafiğe kapatıldığı görülürken gelen araçlar alternatif güzergâhlar olan Serencebey Yokuşu Caddesi ve Çırağan Caddesi istikametine yönlendirildi.
Gerçekleşen konferans nedeniyle otel çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Beşiktaş’taki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmaları da gündem oluşturdu. Başbakan Davutoğlu, konferansta dünya politikasında ve ekonomisinde genel anlamda krizler ve değişimler döngüsünün meydana geldiği bir dönemden geçildiğini ifade etti.
NATO’nun tarihi analiz edildiğinde üç aşamadan söz edilebileceğini belirten Davutoğlu, bloklar arası çatışmanın var olduğu bir dönemde, en etkili güvenlik ittifakı olarak ortaya çıkan NATO’nun, ikinci aşamada, bloklar arasında değil devletler arası çatışmaların görüldüğü bir dönemle karşı karşıya kaldığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, üçüncü aşamanın yaşandığı günümüzde ise çok daha karmaşık bir zorlukla karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, günümüzde topluluklar arasında ya da ülke içinde çatışmaların söz konusu olduğunu belirtti. Suriye, Yemen, Libya, Ukrayna, Irak ve Lübnan örneklerinde, iki tarafın ya da ülkenin birbiriyle savaşmadığını, öte yandan arka plandaki güçlerin, bazı çıkarlar için çatışma ortamı yarattığını anlattı.

Şehitler için anma töreni

Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri için İstanbul Boğazı’na çelenk bırakıldı. Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’nın Kushimoto kenti açıklarında kayalıklara çarparak batmasının 125. yıldönümü nedeniyle bir araya gelindi. 16 Eylül 1890’da Japonya’nın Kushimoto kenti açıklarında kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni’nde şehit olan Türk denizciler için Beşiktaş’taki Deniz Müzesi Komutanlığında “Ertuğrul’un İzinde Deniz Kuvvetleri ve Diplomasi” konulu sempozyum düzenlendi.

Tekne alev aldı
zor kurtuldular

BEBEK açıklarında bir sürat teknesi alev alev yandı. İddialara göre teknede bulunan iki kişi son anda denize atlayarak canlarını kurtardı. Yangın akşam saatlerinde İstanbul Boğazı’nın Bebek açıklarında meydana geldi. İddialara göre, seyir halinde bulunan sürat teknesinde önce bir patlama meydana geldi. Nedeni belirlenemeyen patlamanın ardından sürat teknesi kısa sürede alevler içerisinde kalarak açığa sürüklendi. Bu sırada teknede bulunan iki kişi denize atlayarak canlarını son anda kurtardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Konaklar’da yangın korkuttu

BEŞİKTAŞ’TA bir sokakta bulunan yeraltı kablolarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan kabloların zaman zaman püskürmesi çevrede panik yaşanmasına neden olurken, olayın meydana geldiği cadde de trafiğe kapatıldı. Edinilen bilgilere göre olay, Konaklar Mahallesi Selvi Sokak’ta meydana geldi. Sokakta bulunan yeraltı kablolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, asfalttan dışarı çıkmaya başladı. Çevrede geniş güvenlik çemberi oluşturulurken, sokak trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmezken, bölgeye elektrik ekiplerinin gelmesi bekleniyor. Kablolardaki yanma panik yarattı.

Denizde erkek cesedi bulundu

BEŞİKTAŞ’TA denizde erkek cesedi görülmesi panik yaşattı. Beşiktaş sahilinde sabah saatlerinde erkek cesedi görüldü, vatandaşlar panik yaşadı. Cesedin karaya çıkarılması için bölgeye ekipler sevkedildi.
Alınan bilgiye göre, gündüz saatlerinde denizde bir ceset görüldü. Ceset gören Kabataş Erkek Lisesi’nin güvenlik görevlileri, emniyet güçlerine haber verdi. Polise haber verilmesinin ardından kısa süre sonra olay yerine, cesedin karaya çıkarılmasını sağlamak amacıyla uzman ekipler sevkedildi. Beşiktaş Sahili’ne, olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisler, kimliği belirlenemeyen erkek cesedini karaya çıkardı. Ceset, kişinin ölüm nedeninin ve kimliğinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Güvercin uçurdular!..

Binlerce kişi barış güvercinleri uçurdu… Beşiktaşlılar ve İstanbullular yüzlerce güvercini barış için gökyüzüne bıraktı. Yetkililerden Dünya Barış Park’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesi yapılan açıklama şöyleydi: “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tüm semavi dinlerin temsilcileriyle Dünya Barış Parkı’nda barışa güvercin uçuracağız. Etkinlikte Devlet Sanatçımız Dilek Türker “Mutlu Ol Nazım” oyununu sergileyecek…”
Beşiktaş Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Süryani temsilciler barış için güvercin uçurdu. Bununla birlikte Dünya Barış Parkı’nda ‘Barışa Güvercin Uçuruyoruz’ isimli bir etkinlik düzenlendi. Programda barış için gökyüzüne beyaz güvercinlerin uçurulması etkinliğe katılanlarda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Dünya Barış Parkı’nda Devlet Sanatçısı Dilek Türker ‘Mutlu Ol Nazım’ isimli tiyatro oyunu sergiledi. Katılımcıların yoğun ilgiyle takip ettiği oyunda Sanatçı Dilek Türker Nazım Hikmet Ran’ın dizeleriyle barış mesajı verdi. Yetkililer yapılan etkinlikle, halk olarak, sivil toplum olarak ve din görevlileri olarak barışın savunulduğunu, vurguladı ve katılımcılar “Ülkemizde barış, en büyük vizyonumuz, sloganımız” şeklinde konuştular. Süryani Ortodoks Kilisesi Patrik Vekili Temsilcisi Abuna Fetros Gülçe, “İnsanlar her zaman için huzur ve mutlulukla beraber refaha taşınmış. İnsanlık aleminin geleceği için en önemli ve en değerli günlerden biri olarak hatırladığımız Dünya Barış Günü vesilesi ile çatışmaların son bulup çatışma ve istikrar ortamının tesisi yolunda sağduyu sahibi herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluk bilincinde hareket etmesini temenni ediyoruz…” dedi.

Çiçekler
barışı anlatıyor

Beşiktaş’ta farklı bir etkinlik daha hayat buldu. “Barış Temalı” Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali gerçekleştirildi. Barışı anlatan festivalde Akaretler Sıra Evler görkemli çiçek düzenlemeleriyle bezendi.
Beşiktaş, Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş’a yeni bir renk katan “Barış Temalı” Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali tanıtım toplantısı aynı zamanda Dünya Barış Günü 21 Eylül tarihinde Beşiktaş Akaretler Yokuşu’nda Sabah saatlerinde gerçekleşti. Festivale çok sayıda ülkenin konsolosları ve büyükelçileri de davetliydi. Festivalin baş davetlilerinden biri de dünyaca tanınan Chelsea Flower Show’un direktörlüğünü yapan Stephen Bennett’ti.
Sanat ve çiçekler aracılığıyla tüm dünyaya güçlü bir barış mesajı verilirken lansman dolayısıyla Şair Nedim ve Süleyman Seba caddelerinin birleştikleri bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri çarpıcı çiçek tasarımı ve düzenlemeleriyle sosyal medyada yer aldı. Yetkliler yapılan etkinlikle ilgili olarak şunları kaydetti:
“Her alanda Türkiye’nin öncüsü olan Beşiktaş bu etkinlikle aynı zamanda kentimizin marka değerine katkı sağlıyor.
Akaretler’deki binaların balkonlarından saksılarla canlı çiçekler sarkıtıldı, bina önlerine çiçeklerden düzenlemeler yapıldı. Duvarlara işlenen adeta halı gibi temalı, desen desen dikey çiçek düzenlemeleri de organizasyona renk kattı.”
Beşiktaşlılar ve İstanbullular barış konseptiyle çiçeklerle donatılmış bir alanda, keyifli bir gün geçirmenin tadını çıkardı.

Beşiktaş HDP İlçe binasında yangın

HDP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Olay yerine gelen HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, kundaklamadan şüphelendiklerini söyledi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. Buna göre yaşanan olayla ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Sinanpaşa Mahallesi Çelebi Oğlu Sokak üzerinde bulunan HDP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda öğle saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, sokağa çıkan yolları araç trafiğine kapatarak önlem aldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yangın sırasında binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yangında HDP’nin seçim malzemelerinin yandığı bildirildi.”
Olayın ardından ilçe binasına gelen HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, bir açıklama yaptı. Soylu şunları kaydetti:
“Şu anda olaya ilk bakıldığında ortaya çıkan şey çokta doğal bir yangın biçiminde olmadığı anlaşılıyor. Yangının çıktığı yerde elektrik falan yok. Bizim malzemelerimizin olduğu yerdir. Yangın oradan yayılmış. Tabiki biliyorsunuz son dönemdeki İstanbul dahil olmak üzere bir çok ildeki binalarımız yakıldı, kundaklandı. Bilemiyoruz binalarımıza karşı böyle saldırılar bununda bir parçası olduğunu düşünüyorum. Bir kundaklamadan şüpheleniyoruz ama sonuç yok araştırıyoruz. Şu andaki şüphelerimizi haklı çıkaran sebeplerimiz var. Elektriğin olmadığı yerde yangın ordan çıkmış. O sırada kimse yokmuş.”

Temizlik aracı dehşet saçtı!..

Kontrolden çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait temizlik aracı Beşiktaş’t, caddedeki araçları biçerek kaldırıma çıktı. Kazada 2’si ağır 7 kişi yaralanırken, 7 araçta ise maddi hasar meydana geldi.
Kaza, geceye doğru Beşiktaş, Dolmabahçe Gazhane Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İBB ait 34 08 3834 plakalı temizlik aracı yokuş aşağı ilerlerken henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Önündeki araçlara çarparak ilerlemeye başlayan temizlik aracı, Dolmabahçe Caddesi üzerinde seyreden araçlara da çarptıktan sonra önüne aldığı 34 TFP 43 plakalı ticari taksi ile birlikte kaldırıma çıkarak durdu. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 2’si ağır 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 7 araçta da maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, temizlik aracının çarparak önüne aldığı ticari takside sıkışan bir yaralı itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

İşte seçim listeleri

Seçim telaşı başladı. 1 Kasım ayında genel seçim ile ilgili siyasi partiler aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.
Bunun yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’nda, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de belirlendi. Pusuladaki yerlerin belirlenmesi için kura çekildi. Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan kura çekimiyle, partilerin 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde kullanılacak oy pusulasındaki yerleri kamuoyuna duyuruldu. Buna göre; AK Parti 20’inci, CHP 4’üncü, MHP 13’ncu, HDP 17’inci sırada olacak. Kura çekimi yapıldıktan sonra seçime katılmayacağı anlaşılan siyasi parti olursa oy pusulası sırasının sola doğru kaydırılacağını da belirtmişti. YSK’tan yapılan açıklamaya göre partilerin oy pusulasındaki yerleri şöyle: Millet Partisi 1, Vatan Partisi 2, Genç Parti 3, Cumhuriyet Halk Partisi 4, Hak ve Adalet Partisi 5, Merkez Parti 6, Hak ve Özgürlükler Partisi 7, Saadet Partisi 8, Demokratik Sol Parti 9, Demokrat Parti 10, Bağımsız Türkiye Partisi 11, Anadolu Partisi 12, Milliyetçi Hareket Partisi 13, Halkın Yükseliş Partisi 14, Halkın Kurtuluş Partisi 15, Liberal Demokrat Parti 16, Halkların Demokratik Partisi 17, Muhafazakar Yükseliş Partisi 18, Büyük Birlik Partisi 19, Adalet ve Kalkınma Partisi 20, Türkiye Komünist Partisi 21, Komünist Parti 22, Demokratik Gelişim Partisi 23, İlk Parti 24, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi 25, Doğru Yol Partisi 26, Millet ve Adalet Partisi 27. 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Beşiktaş’ın da içinde bulunduğu İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday listelerinden detaylar dikkat çekici. 29 siyasi partinin seçime katılma yeterliliğine sahip olduğunun belirlendiğini söyleyen Güven, bunlardan Demokratik Gelişim Partisi, Emek Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin seçime katılmayacaklarını bildirdiklerini ifade etmişlerdi.

CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday listesi şöyle:
l 1 – Selina Doğan
l 2 – Aykut Erdoğdu
l 3 – Mustafa Sezgin Tanrıkulu
l 4 – Dursun Çiçek
l 5 – Süleyman Sencer Ayata
l 6 – Gülay Yedekçi
l 7 – Kadri Enis Berberoğlu
l 8 – Didem Engin
l 9 – Mustafa Sarıgül
l 10 – Yüksel Mansur Kılınç
l 11 – Melda Onur
l 12 – Çetin Soysal
l 13 – Cengiz Alp
l 14 – Hülya Çiğdem Anad İbrahimhakkıoğlu
l 15 – Gül Yüksel
l 16 – Zeynel Öztürk
l 17 – İnan Güney
l 18 – Özgür Koçak
l 19 – Güven Karataş
l 20 – Mustafa Ozan Şer
l 21 – Yusuf Ergüven
l 22 – Kemal Büyükbayrak
l 23 – Fatma Genç
l 24 – Fidan Aslan Eroğlu
l 25 – Kadir Demirgöz
l 26 – Halit Özyurt
MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Listesi şöyle:
l 1 – Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu
l 2 – Celal Adan
l 3 – Mehmet Kılıç
l 4 – Mehmet Aslan
l 5 – Özcan Pehlivanlıoğlu
l 6 – Feti Yıldız
l 7 – Ali Derindağ
l 8 – Başbuğ Pınarbaşı
l 9 – Hakan Özbay
l 10 – Füsun Kayan Ardamar
l 11 – Muhammed Emin Özkurt
l 12 – Gülru Vardar
l 13 – Tuğba Turgan
l 14 – Gürkan Teoman
l 15 – Zehra Aylin Alemdar
l 16 – Ömer Ökten
l 17 – Ender Öztürk
l 18 – Metin Kılıç
l 19 – Rıza Erol
l 20 – Sevgi Vardarlı İnal
l 21 – Alaaddin Uludağ
l 22 – Harun Yılmaz
l 23 – Rağıp Ari
l 24 – Mustafa Yılmaz
l 25 – Uğur Aras
l 26 – Selçuk Şişman

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili aday listesi şöyle:
l 1 – Hayati Yazıcı
l 2 – Volkan Bozkır
l 3 – Burhan Kuzu
l 4 – Ayşe Nur Bahçekapılı
l 5 – Fatma Betül Sayan Kaya
l 6 – Ekrem Erdem
l 7 – Aziz Babuşcu
l 8 – Durmuş Ali Sarıkaya
l 9 – Şirin Ünal
l 10 – Fatma Benli
l 11 – Hüseyin Bürge
l 12 – Haydar Ali Yıldız
l 13 – Ahmet Hamdi Çamlı
l 14 – Markar Eseyan
l 15 – Oktay Saral
l 16 – Cemal Vanlıoğlu
l 17 – Ayşegül Esra Atik
l 18 – Perihan Toğay
l 19 – Erol Adayılmaz
l 20 – Yavuz Değirmenci
l 21 – Gülver Erdem
l 22 – Mehmet Akif Köse
l 23 – Ömer Faruk Aydemir
l 24 – Buğra Babur
l 25 – Mahmut Bayat
l 26 – Emre Ete

HDP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday listesi şöyle:
l 1 – Celal Doğan
l 2 – Filiz Kerestecioğlu
l 3 – Sezai Temelli
l 4 – Şerife Erbay
l 5 – Zahit Mutlu
l 6 – Nurten Ertuğrul
l 7 – Saime Oğuzhan
l 8 – Fırat Epözdemir
l 9 – Gülsüm Ağaoğlu
l 10 – Abdullah Baranuğurlu
l 11 – Hülya Osmanağaoğlu
l 12 – Eyüp Güneysen
l 13 – Beste Kaplan
l 14 – Mehmet Saltoğlu
l 15 – Selda Çelik
l 16 – Semra Türk
l 17 – Salih Şahin
l 18 – Musa Değirmenci
l 19 – Feride Elçin
l 20 – Hadi Boral
l 21 – Turhan Arslan
l 22 – Mehmet Erdoğan
l 23 – Ebru Özdemir
l 24 – Kurtuluş Sunal
l 25 – Abdullah Tayboğan
l 26 – Servet Güzel

“Türkiye riskli!..”

K redi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’yi riskli bir ülke ilan etti. Fed’in olası faiz artırımında Türkiye’nin en fazla risk altında olan ülkelerden biri olduğunu belirtmesiyle, ekonomi gündeminde üst sıralarda yerini aldı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizlerde yapacağı olası artışın ABD ekonomisindeki toparlanmanın gücünü göstereceğini ancak gelişmekte olan ülkeler için volatilite anlamına geleceğini belirtti.
Moody’s tarafından açıklana raporda, şu noktalara dikkat çekildi: Eğer Fed kısa vadeli faizleri 25 baz puan artırırsa, Moody’s gelişmiş ülkelerin faizleri ve kurlarında önemli bir etki beklemiyor. En fazla risk altında olan ülkeler Brezilya, Rusya, Türkiye ve belli bir oranda Güney Afrika.
Fed faiz artırımının ABD ekonomisine etkisi artırımın sadece 25 baz puan olması ve diğer artırımların kademeli gelecek olması nedeniyle çok az olacak.
ABD faiz artırımının gelişmekte olan ülkelere etkisi ülkeye göre değişecek. Bazı ülkelerin para birimlerinde faizlerin artacağı beklentisiyle halihazırda büyük değer kayıpları oldu.
Para birimlerindeki değer kaybı ihracat açısından olumlu olabilir ancak finans piyasalarında dalgalanmaya neden olarak büyümeyi olumsuz etkileyebilir.

Sermaye sıkıntısı yaşanıyor
Yatırım iklimi bozuldu!..

Uzmanlar, yazarlar yabancı sermayenin yatırımlarını mercek altına aldı. Buna göre Taraf yazarı Süleyman Yaşar, bir yazısında Türkiye ekonomisinin kötü yönetilmesinden dolayı sermeyenin yurt dışına kaçtığını iddia etti. Bununla birlikte Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunu açıkladı. Buna göre Ocak – Temmuz döneminde 44,8 milyar dolar tutarında yabancı sermaye Türkiye’yi terk etti.
Bu tutar yabancı sermaye çıkışının; 17,2 milyar doları doğrudan yatırım, 28,6 milyar doları portföy yatırımı stokundan ülkeyi terk etti. Yine portföy yatırımlarının 14 milyar doları hisse senedi, 15 milyar doları borç senedini satıp çıktılar. Bu arada Türkiye’de oturanlar yurtdışında 2 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım yaptılar. Yani yerli sermaye kendi yurdu yerine yurtdışına yatırım yaparak ülkeyi terk etti. Oysa bu ülke sermaye kıtlığı çeken bir ülke. İşte sermaye kıtlığı çeken bu ülkeden bu yılın ilk sekiz ayında toplam sermaye çıkışı Türkiye’de oturanların sermaye ihracı da dikkate alındığında 46,8 milyar dolara ulaştı.

FED artışı Ekim’de mi?

PİYASALARDA yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon nedeniyle faiz artışına gidilmedi. FED Başkanı Yellen, faiz artışının Ekim ayında ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.
ABD Merkez Bankası , faiz artırımına gitmedi. Küresel piyasaların yakından takip ettiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı tutanakları yayınlandı. Buna göre FED, sıfıra yakın olan faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Kalpazanlar TL’den vazgeçti!

VATANDAŞIN dövize ilgisini gören kalpazanlar TL’den Dolar ve Euro’ya yöneldi. Vatandaşın dövize olan ilgisi kalpazanları da harekete geçirdi. Polis tarafından yakalanan sahte paralar içinde TL’nin payı hızla azalırken, dövizin yani Dolar ve Euro’nın payı arttı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca açıklanan verilerde piyasaya en çok 100 Dolar, 200 Euro sürülüyor.

Binlerce
kişi işsiz!..

TÜRKİYE genelinde işsizlik, Mayıs-Haziran-Temmuz aylarını kapsayan Haziran döneminde yüzde 9.6 düzeyine yükseldi. İşsizlik oranı geçen Mayıs döneminde yüzde 9.3 ve geçen yıl Haziran döneminde yüzde 9.1 düzeyindeydi.
TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 226 bin kişi artarak 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi.

Durgunluk Türkiye’yi az etkiledi
İhracatta yavaşlama çok yaşanmadı

TÜRKİYE, OECD verilerine göre, bu yılın ikinci çeyreğinde G20 ülkeleri arasında ihracatı küresel çaptaki durgunluktan en az etkilenen 7. ülke oldu. Dünya üzerinde yaşanan ekonomik sıkıntılar birçok ülkenin ihracatını olumsuz etkilerken, Türkiye bu alandaki performansı ile G20 ülkeleri arasında öne çıktı. Türkiye’nin ihracatı bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 seviyesinde gerileyerek 36,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Buna göre, Türkiye bu performansıyla aralarında Japonya, Almanya, Endonezya, Fransa, İtalya, Kanada, Brezilya, Hindistan, Arjantin, Avustralya, Rusya ve Suudi Arabistan’ın da olduğu toplamda 12 ülkeyi geride bırakmayı başardı. Veriler gösteriyor ki,
“Petrol ve emtia ihracatçıları krizi daha derin hissediyor.”

İşsizlik çöküntü nedeni

Uzmanlar, insanın yaşadığı ortamda belli beklentileri karşılayabilmesinin mesleki işlevselliğiyle doğru orantılı olduğunu söylüyor. İşsizlik sadece maddi değil, psikolojik ve fiziksel sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 226 bin artarak 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi.
İşsizliğin, bir insanın başına gelebilecek en kötü durumlardan biri olarak tanımlandığını söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Uğur Hatıloğlu, işsizliğin ruhsal dengeyi de bozduğuna ve psikolojik çöküntüye yol açtığına vurgu yaptı.
Sosyal destek mekanizmaları, stresle baş etme kapasitesi ve yolları ile kişilik özellikleri gibi değişkenlere bağlı olarak işsiz bireylerde farklı psikiyatrik bozukluklar gelişebildiğini aktaran Dr. Hatıloğlu, işsizlikte en sık görülen psikolojik sorunun depresif bozukluk olduğunu belirtti. Uyku ve iştah düzensizliği, dikkat ve bellek kusurları, öfke patlamaları ve yıkıcı davranışlarda artış gibi problemler ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

Grip aşısı zamanı…

ANİ hava değişikliklerin yaşanabileceği aylara girdik artık. Bu sıcaklık farklılıkları da doğal olarak gripin etkilerini artırıyor. Grip virüsünü önlemek için grip aşısı yaptırmak isteyenlerin ise Ekim ayının sonunu beklemesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı Grip Danışma Komisyonu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yaptığı açıklamada, grip virüsünün yüzlerce farklı tipi olduğunu ancak bunların her dönem belli türlerinin dünyada problem oluşturduğunu söyledi. Uzman, “Eskiden Eylül’de ‘aşı yapın’ demeye başlıyorduk, şimdi biraz daha geç, Ekim’in sonlarına doğru yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.

Beyin hakkında az
bilinen 10 ilginç bilgi

İnsan beyni, bilim camiasının hala sırlarını çözemediği, en sıra dışı ve sırlarla dolu organ. İşte son yapılan bilimsel çalışmalar ışığında, derlenen ilginç detaylar… Beynin olgunlaşma yaşı 25… Beynin neredeyse %100’ünü kullanıldığı söyleniyor. Beynimizde düşünce üreten nöronların hareket etmesini sağlayan Gyri adındaki kırışıklıklar meditasyon ile artırılabiliyor. İnsanlar beyinlerinin yarısı ile de yaşayabiliyor. İnsan beyninde yer alan ve uyarıları ileten sinir ağları olan aksonların uzunluğu Dünya’nın etrafını 4 kere sarabilecek kadar uzun. İnsan beyninin ürettiği enerji, 25 wattlık bir ampulü yakabilir. Beyinde bulunan “Gri Madde” ismindeki bir maddenin dil becerisi daha fazla olan insanlarda daha çok olduğu ortaya çıktı.

İst. Halk Tiyatro: ‘Alevli Günler’

CEM Davran ve Erkan Can gibi usta isimlerin rol aldığı Alevli Günler, sizlerle buluşmaya devam ediyor. 24 Ekim tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde konuklarını ağırlayacak.
Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar… İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler… Irmak Bahçeci’nin yazıp Yıldıray Şahinler’in yönettiği komedide Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Selin Yeninci ve Erkan Can yer alıyor.

Tek kişilik oyun: ‘Ben Orhan Veli’

USTA oyuncu Kemal Kocatürk’ten bir unutulmaz portre “Ben Orhan Veli”, Ekim ayında Ortaköy’de Afife Jale Sahnesi’nde olacak. 4 Ekim tarihinde konuklarıyla buluşacak olan oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Uyarlayan, yöneten: Kemal Kocatürk. Müzik: Ayça Kocatürk. Dekor, kostüm: Sırrı Topraktepe. Işık: Aslı Atasoy. Oynayanlar: Kemal Kocatürk, Ozan Sevin Piyano: Ayça Kocatürk.” “Bir Garip Orhan Veli” adıyla yıllarca Orhan Veli’yi oynayan ve adeta onunla özdeşleşen, unutulmaz usta oyuncu Müşfik Kenter’in anısına Orhan Veli’nin 100. doğum yılı etkinlikleri eşlik edecek.

“Perde” diyecek

LEVENT Kültür Merkezi, yeni sezona farklı bir vizyonla hizmet verecek. Merkezde 106 koltuk kapasiteli “Onat Kutlar Sinema Salonu”, fuaye, kafeterya ve kapalı otopark bulunuyordu. Aynı zamanda kapalı otopark her akşam 20:00’ye kadar açık ve 0 – 3 saat arası ücretsiz. Levent Kültür Merkezi’nde hafta içi her gün 14:00 ve 16:30 seanslarında alternatif Avrupa filmleri, festival filmleri ve vizyondaki filmler ücretsiz olarak gösteriliyor. Her Çarşamba saat 19:00’da “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri kapsamında gösterilen belgesellerle tanınıyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazeteciyle söyleşi yapılıyor. Bununla birlikte Ortaköy Kültür Merkezi ve Akatlar Kültür Merkezi cephesinde de sezon öncesi yenilik söz konusu. Afife Jale Sahnesi’yle bilinen ve sevilen Ortaköy Kültür Merkezi salonları tadilat görürken dış cephe onarımı ve bakımı da yapıldığı bildirildi. 1998 yılında açılan galerisiyle birlikte Ortaköy Kültür Merkezi’nde; 2004 yılı Kasım ayında yenilenmiş en son yenileme çalışması yapılmıştı. Merkezde 218 kişilik tiyatro salonu, 200 m² sergi salonu, kütüphane ve okuma salonu, düzenlenen kurslar için eğitim alanı bulunuyor. Bunun yanı sıra Melih Cevdet Anday Sahnesi’nin yuvası Akatlar Kültür Merkezi fuaye salonu da yeniden boyandı ve aydınlatma çalışmaları yapılarak yenilendiği gözlendi. Çok yönlü kullanıma açık bir sanat kompleksi olan Akatlar Kültür Merkezi’nin içinde 285 koltuk kapasiteli gösteri salonu sergi ve kokteyl salonu, eğitim odaları bulunuyor.
Levent Kültür Merkezi 0212 325 73 71
Ortaköy Kültür Merkezi 0212 236 10 27
Akatlar Kültür Merkezi 0212 351 93 82

SPOR HABERLERİ

‘Transfer istemiyorum’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, devre arasında transfere gerek kalmayabileceğini bildirdi. Ara transfere kadar önlerinde uzun bir zaman olduğunu dile getiren Güneş’in bu süreçte kadrodaki yerli ve yabancı bütün oyuncuların gerçek performanslarına ulaşabileceğini yönetime ilettiği öğrenildi. Tecrübeli hocanın, takımdaki oyuncuların tamamından memnun olduğunu da aktardığı kaydedildi. Tecrübeli hoca, “Hiç transfer yapmayabiliriz de. Her şey istediğim gibi. Sakatlık ve aksilik olmadığı sürece transferi düşünmüyorum” dedi. Ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, kaleciler konusundaki kesin kararını devre arasında yönetime söyleyeceği de vurgulandı.

“Hocama asla küsmem”

RICARDO Quaresma, yedek kalacağını öğrenince idmanı terk etmek istediği iddialarını yalanladı. Ne hocasıyla ne kulüple bir sorunu olmadığını belirten Portekizli yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yedek kaldığım için asla takıma küsmem. Zaten böyle bir şey de yok. Burada önemli olan kişilerin istekleri değil, Beşiktaş’ın başarısıdır. Beşiktaş için yedek kalırım ve bunu asla sorun etmem.” Beşiktaş formasıyla şampiyonluk yaşamak istediğini belirten Portekizli, “Şu anda iyi gidiyoruz. Ben de iyi oyunumla takımıma katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

Kartal’ın Avupa Ligi maç
takvimi

BEŞİKTAŞ’IN Avrupa Ligi maç takvimi ve yayıncı kuruluşları şöyle:
l Skenderbeu – Beşiktaş: Tivibu Spor
17 Eylül 2015 Perşembe 22:05
l Beşiktaş – Sporting Lizbon: TRT Spor
1 Ekim 2015 Perşembe 20:00
l Lokomotiv Moskova – Beşiktaş: Tivibu Spor
22 Ekim 2015 Perşembe 20:00
l Beşiktaş – Lokomotiv Moskova: TRT Spor
5 Kasım 2015 Perşembe 22:05
l Beşiktaş – Skenderbeu: TRT Spor
26 Kasım 2015 Perşembe 20:00
l Sporting Lizbon – Beşiktaş: Tivibu Spor
10 Aralık 2015 Perşembe 22:05

Çarşı taraftarını ‘Çinliler’ izliyor

BEŞİKTAŞ’A Çin’de büyük bir ilgi oluştu. Demba Ba’nın Beşiktaş aşkı bu konuda etkili görünüyor. Senegalli oyuncu “Shanghai taraftarlarını seviyorum ama Liverpool maçındaki Beşiktaş taraftarı gibisini hayatımda görmedim” sözleri Çinlileri youtube’a yönlendirdi. Çinli taraftarlar videoyu adeta ezberledi.

Transfer döneminde Çin’in Shanghai takımına giden Demba Ba sayesinde Beşiktaş’a Çin’de büyük ilgi oluştu. Senegalli oyuncunun bir röportajda “Shanghai taraftarlarını seviyorum ama Liverpool maçındaki Beşiktaş taraftarı gibisini hayatımda görmedim” sözleri Çinlileri youtube’a yönlendirdi. Siyah-Beyazlılar’ın Liverpool maçındaki tribün şovu 10 binden fazla Çinli tarafından indirilip izlendi. Hatta Beşiktaşlı taraftarların yaptıkları tezahüratları kopyalamaya çalışan Shanghai’liler, özellikle maçlardan önce oyunculara üçlü çektirmek ve Siyah-Beyazlı tribünlerin hızlanarak yaptığı “Kartal gol… gol… gol…” tezahüratını kendi takımlarına uyarlama çalışmalarına başladılar.

Beşiktaş’a Fulya’dan iyi haber geldi!..

Beşiktaş Kulübü spor tesisi olarak kullanmak amacıyla yeni bir kararla araziye kavuştu. Spor tesisinin Beşiktaş Kulübü’ne bırakılması ise meclis kararıyla gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi, Fulya Şan Ökten Tesisleri’nin Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne verilmesi kararını onayladı. Buna bağlı olarak Beşiktaş Belediyesi Fulya’da yer alan Şan Ökten Tesisleri’nde arazinin kullanım hakkını kulübe teslim etti.
Belediye meclisinde yapılan oylama ile içinde suni çim sahanın da bulunduğu yaklaşık 9 bin 500 metrekarelik arazi artık Beşiktaş Kulübü’nün tasarrufunda olacak. Ancak bu arazi, Beşiktaş Kulübü’ün malı olarak resmiyete kavuşsa da buradaki tasarruf spor tesisi olarak kullanılması üzerine gerçekleşti. Buna bağlı olaark spor tesisi olarak kullanılmak şartı ile Beşiktaş Kulübü’nün önümüzdeki süreç içindae buradaki değerlendirme yönetimini kendi gerçekleştirebilecek. Edinilen bilgiye göre Beşiktaş Yönetimi, Fulya kompleksinin bünyesinde bulunan suni çim olarak alt yapı oyuncularına hizmet veren sahayı çim haline getirecek. Yine burada yer alan Şan Ökten tesis binasının ise yeniden yapılanacağı söyleniyor. Yani buna göre buradaki bina yıkılarak şu anki durumundan çok daha farklı olarak modern bir yapıya dönüştürülerek hizmete açılacağı belirtiliyor. Daha önce Fulya Tesisleri’nin olduğu arazi rezidans ve iş merkezleri yapılmış ve kulübe kaynak sağlanması amaçlanmıştı. Ancak, ilerleyen süreçte sadece yapılacak olan düzenlenemeyle birlikte spor teması içinde gerçekleşecek, tesisler sadece alt yapı için kullanılacak.

Kadın Basketbol Takımı fikstürü çekildi

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı’nın KBSL 2015-16 sezonu maç programı belli oldu. KBSL 2015-16 sezonu fikstürü TBF tarafından açıklandı. 17 Ekim 2015 tarihinde başlayacak olan KBSL’de Kadın Basketbol Takımı’nın ilk devre maç programı şu şekilde:
n (1.Hafta) 18.10.2015 İstanbul Üniversitesi – Beşiktaş
n (2.Hafta) 25.10.2015 Beşiktaş – Orduspor
n (3.Hafta) 01.11.2015 Yakın Doğu Üniv. – Beşiktaş
n (4.Hafta) 08.11.2015 Beşiktaş – Adana Aski
n (5.Hafta) 15.11.2015 Hatay BŞB – Beşiktaş
n (6.Hafta) 29.11.2015 Beşiktaş – Abdullah Gül Üniversitesi
n (7.Hafta) 06.12.2015 Fenerbahçe – Beşiktaş
n (8.Hafta) 13.12.2015 Beşiktaş – Edirne BLD. Edirnespor
n (9.Hafta) 19.12.2015 Mersin BŞB – Beşiktaş
n (10.Hafta) 23.12.2015 Beşiktaş – Botaş
n (11.Hafta) 27.12.2015 Samsun Canik BLD – Beşiktaş
n (12.Hafta) 30.12.2015 Beşiktaş – BGD
n (13.Hafta) 02.01.2015 Galatasaray – Beşiktaş

Sahaya çıkıyorlar

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’de 2015-2016 sezonu fikstürü çekildi. Derince ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen fikstür çekimine Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ile kulüp temsilcileri katıldı. Lig sonunda ilk 3’e giren takımlar Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil edecek, son 2 takım ise küme düşecek. Toplam 10 takımın mücadele edeceği ligde sezonun başlayacağı günün ileri bir tarihte kulüplere duyurulacağı belirtildi.

Tremmell Darden Beşiktaş’ta

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Real Madrid ve Olympiakos formalarını da giyen tecrübeli forvet Tremmell Darden ile anlaşmaya vardığını resmen açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklama şöyle: “Erkek Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı basketbolcu Tremmell Darden ile sözleşme imzaladı.” Son olarak 2014-15 sezonunda Olympiakos takımında forma giyen Tremmell Darden, ligde süre aldığı 29 maçta; 6.7 sayı, 3.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamalarıyla oynadı. Euroleague’de ise 27 maça çıkan deneyimli forvet; 4.2 sayı, 1.8 ribaund ve 1.8 asist istatistiklerini ortaya koydu.

Leon Radosevic
imzayı attı

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Hırvat pivot Leon Radosevic’i transfer etti. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’nın Leon Radosevic’le opsiyonlu olarak 1 yıllık sözleşme imzaladığı kaydedildi. Lamont Hamilton’un sakatlığı sonrasında Radosevic’in kadroya dahil edildiği belirtildi. Radosevic, Beşiktaş’ta oynayacağı için heyecanlı olduğunu söyledi. 2.08’lik basketbolcu pivot ve forvet pozisyonlarında oynayabiliyor.

Kartal derbiyi aldı liderliğe kondu!..

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe’yi 3-2 yendi. Siyah – Beyazlı ekip, Hasan Doğan Sezonu’nda gerçekleşen derbide Fenerbahçe’yi ağırladı.
Büyük bir heyecana sahne olan ilk yarıda Gomez ile Kjaer’in kendi kalesine attığı golle Siyah-Beyazlılar, ezeli rakibi karşısında iki farklı öne geçti. Tosic’in kendi kalesine attığı gol farkı bire indirdi ve Beşiktaş soyunma odasına 2-1 önde gitti. 65. dakikada Van Persie skora denge getirdi: 2-2. Siyah-Beyazlılar, bu gole 74. dakikada Gomez ile cevap verdi ve yeniden öne geçti: 3-2. Nefes kesen son bölümde gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş derbiden 3-2 galip ayrıldı.
Maçta önemli bazı anlar ise şöyleydi: “20. dakikada faul atışını Sosa orta şeklinde kullandı. Ersan ile Kjaer ceza sahası içinde topa birlikte yükseldi. Kjaer’in kafasına değen top ağlara gitti: 1-0. 32. dakikada Nani’nin kullandığı kornerde topu uzaklaştırmak isteyen Tosic, ters bir vuruş yaptı ve top ağlarımıza gitti: 2-1. 56. dakikada Gomez, Şener ile girdiği ikili mücadelede ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi. 59. dakikada Volkan’ın ceza sahası dışı sol taraftan yaptığı orta-şut karışımı vuruşta top dışarı gitti. 62. dakikada serbest vuruş için topun başına Gökhan geçti. Gökhan’ın vuruşunda top auta gitti. 66. dakikada Volkan, sol aut çizgisi üzerinde oyuncularından sıyrılıp pasını Van Persie’ye attı. Van Persie uzak direğe topu gönderdi ve top ağlarla buluştu: 2-2. 74. dakikada Oğuzhan’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Gökhan topu ceza sahasındaki Gomez’e ortaladı. Gomez’in uçarak yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-2.”

Şenol Güneş: “Şerefli
birinci olmak istiyoruz”

Beşiktaş, heyecanlı bir derbi maçını geride bıraktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile birlikte Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında istediği galibiyeti elde etti. Şenol Güneş, heyecanlı geçen sezonun derbi maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Rakibimiz iyi oynadı” da diyen Güneş şunları söyledi: “3 puan almamız gerekiyordu ve onu aldık. İşin hikaye tarafı takımlar üzerinde baskı yaratıyor. Kötü olan bir takım kazanabilir. Lideri yendik ve lider olduk. Rakibimiz iyi oynadı. Akıllı oynadık. Oyuncularım büyük emek verdi. Taraftarlarımız müthiş destek oldu. Başkanımız Fikret Orman ve İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi bize motivasyon sağladı. Her maça üç puan için çıkıyoruz. Şerefli birinci olmak istiyoruz. Cenk ilk 11’i hak ediyor. Kendisini 90 dakika oynamış kabul ediyorum. Önemli olan bir dakika bile oynasınız takımın parçası olabilmektir. Futbol oynamaya çalıştık.”
Beşiktaş’a 2 yıl aradan sonra derbi zaferi yaşatan teknik direktör Şenol Güneş, “Şu an lideriz, lider gibi devam etmemiz lazım. Lider olamadığınız zaman şerefli ikincilik üçüncülük konuşuluyor ama biz artık şerefli birinci olmak istiyoruz” dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-2’lik Fenerbahçe zaferinin ardından spor medyasında gündemde kalabilecek açıklamalarıyla dikkat çekti. Güneş, “Bize bugün 3 puan gerekliydi ve 3 puan aldık. Geçmişte yenmişiz yenilmişiz, hikayelere gerek yok. Geçmişte çok iyi olan kaybedebilir, çok kötü olan da kazanabilir. Şu an lideriz, lider gibi devam etmemiz lazım” diyerek iddiasını da ortaya koydu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, derbi maçı ardından düzenlenen basın toplantısında merak edilen sorulara da yanıt verdi. Güneş, yaptığı açıklamada galibiyeti hak eden bir oyun sergilediklerini ifade etti. Bu skorla ligin daha da renklendiğini vurgulayan Güneş, “Zor bir maçtı. Lideri yendik, lider olduk. Lige de renk getirdik. Eğer biz kaybetseydik, F.Bahçe avantaj yakalayacaktı. Şimdi ise iş dengelendi. Takımlar ortak bir şekilde yarışa devam ediyor” şeklinde konuştu.

Töre’den 3000’inci gol

Gökhan Töre adından söz ettirmeyi başardı. Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Gençlerbirliği ile oynanan ve 1-1 berabere kalınan maçta Gökhan Töre attığı golle tarihe geçti. Gençlerbirliği karşısında takımına bir puan getiren golü atan Gökhan Töre, aynı zamanda Siyah-Beyazlı ekibin lig tarihindeki 3000. golünü kaydetti. Beşiktaş’ın tarihine geçecek olan maçla ile ilgili diğer bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “Kara Kartallar, Gençlerbirliği maçıyla birlikte ligde 1877. maçını oynadı. Bu maçlardan 1002 galibiyet, 526 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, Beşiktaş kendi kalesinde ise 1562 gol gördü. Beşiktaş’ın lig tarihinde ilk golünü Nazmi Bilge ağlara atarken 1000. golünü Cevat Şekerbegoviç, 2000. golünü ise Daniel Amokachi kaydetmişti. Öte yandan Gökhan Töre, bu sezon ilk kez resmi bir maçta gol attı.”

Kaleci Günay’a 500 bin euro

Beşiktaş yönetimi, kaleci Günay Güvenç ile sözleşme yeniliyor. 2017 yılına kadar kontratı bulunan ve 175 bin Euro kazanan genç eldivene 500 bin Euro verilecek, sözleşme süresi de uzatılacak. Beşiktaş’ta kaleci operasyonu. Cenk Gönen’i Galatasaray’a veren Siyah-Beyazlılar, gelecek vadeden Günay Güvenç’in sözleşmesini yenilemeye hazırlanıyor. Cenk’in takımdan ayrılmasıyla 2. kaleci konumuna yükselen genç file bekçisine yeni sözleşme sunacak olan yönetim, Günay’ın yıllık 175 bin Euro olan kazancını da 500 bin Euro’ya çıkarmayı planlıyor. Geçen sezon Tolga’nın sakatlığında kaleyi başarı ile koruyan Günay’dan memnun olan Beşiktaş Yönetimi, böylece 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan kaleci ile yapacağı yeni kontratta hem şartları düzeltecek hem de süreyi uzatacak.

OĞUZHAN’a
5 yıllık kontrat

Beşiktaş’tan Oğuzhan Özyakup hamlesi. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yepyeni bir kimliğe bürünen ve sezona çok iyi bir başlangıç yapan genç yıldız, milli forma altındaki performansıyla gündeme oturdu. Oğuzhan’ın futbolu Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin dikkatini çekti. Inter’in yanı sıra Bundesliga ve Premier Lig’den birer kulübün de Beşiktaş’ın yıldızını takibe aldığı belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen yönetim kurulu, talip olan yabancı kulüplerin Ozzie’nin aklını çelmesinin önüne geçmek için yeni bir sözleşme önermeyi planlıyor. Siyah-Beyazlılar, Oğuzhan’a 5 yıllık yeni bir kontrat imzalatıp, 2018 Haziran ayında bitecek sözleşmeyi 2023’e kadar uzatmayı düşünüyor. 23 yaşındaki orta saha oyuncusunun ücreti iyileştirilecek ve kontrata yüksek bir serbest kalma bedeli konulacak.

MAGAZİN HABERLERİ

SÜPER BABA CEM
ULUS- Boşandıktan sonra Cem Yılmaz’ın Levent’teki villasından Ulus’taki bir apartman dairesine yerleşen Ahu Yağtu, evlenmeden önce de hayatını sürdürdüğü Bebek’e taşınmak istedi. Ünlü oyuncu ve modacı, Bebek’te 2 milyon 700 bin liralık bir daire buldu. Oğlu Kemal’le Bebek’e taşınma fikrini Cem Yılmaz’a açan Ahu Yağtu, eski eşinden maddi ve manevi destek gördü. Ünlü komedyen, Yağtu’nun yeni taşınacağı dairesinin yarı fiyatını hiç düşünmeden cebinden ödedi. Cem Yılmaz’ın bu tavrı, “Süper baba Cem” dedirtti.
“HAKAN BENİM CANIM”
BEBEK- Yeşim Salkım geçen hafta Bebek’teydi. Bir iş görüşmesinden çıktığını söyleyen şarkıcı, eski eşi Hakan Eratik’le arasının kötü olduğu haberleri hatırlatılınca, “Hakan benim canımdır. Kızımın babası en nihayetinde. Sürekli görüşüyoruz. Kiminle olduğu beni fark etmez. Hiç bir şey beni ilgilendirmiyor. Hakan’la benim arama kimse giremez” diye konuştu.
“BAS GAZA AŞKIM”
BEBEK- Sinem Kobal – Kenan İmirzalıoğlu çifti geçe hafta Bebek’teydi. Oyuncu Sinem Kobal gazetecileri görünce sevgilisi Kenan İmirzalıoğlu’nu uyardı. Gazetecileri gören oyuncu Sinem Kobal, sevgilisi Kenan İmirzalıoğlu’na “Sakın durma canım. Gaza bas aşkım. Can sıkıcı sorular soracaklar” diye uyardı. İkili hiç bir soruya cevap vermeden hızla uzaklaştılar.
“EKŞİ ELMA” AŞKI
BEBEK- Yaklaşık bir ay önce ilişkilerini noktalayan Şükran Ovalı ve Şükrü Özyıldız, ayrılığa daha fazla dayanamadı. Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi “Ekşi Elmalar”da birlikte rol almayı kabul eden ikili, bu projeyle beraber yeniden görüşmeye başladı. Şükran Ovalı ve Şükrü Özyıldız, geçen hafta Bebek’te el ele görüntülendi. Gazetecilerin barıştınız mı sorusuna, Ovalı ve Özyıldız ikilisi, “Ne ayrılmazı biz ayrılmadık ki. Nereden çıkardınız. Mutluyuz ve aşkımızı yaşıyoruz” diye konuştular.
BELÇİM’DEN DAVET
LEVENT- Oyuncu Belçim Bilgin, geçen hafta Levent’teki evinde sanat ve cemiyet hayatından önemli isimleri ağırladı. Meme kanserine karşı erken teşhise dikkat çekmek için özel bir davet veren oyuncu Belçim Bilgin’e ‘Annemin Yarası’ filmindeki rol arkadaşı Meryem Uzerli de Almanya’dan gelerek destek verdi. Bilgin, davet sonunda “Davete gelerek bana destek veren tüm misafirlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SONRA KONUŞALIM”
BEBEK- Özge Özpirinçci, geçen hafta Bebek’te görüntülendi. Starbucks’da kahvesini alan oyuncu, yürüyüş yaptığı sırada ayaküstü soruları yanıtladı. Buğra Gülsoy’la başrolünü paylaştığı ‘Aşk Yeniden’ dizisinin ikinci sezon heyecanı sardığını söyleyen oyuncu, “Haftanın altı ya da yedi günü setteyim. Yoğun çalışıyorum başka bir şeye ayıracak zamanım yok. Şimdi de çok acelem var sonra konuşalım” dedikten sonra koşar adım uzaklaştı.
YÜRÜYÜŞ KAZASI
BEBEK- Oyuncu Nilperi Şahinkaya, geçen hafta Bebek’te görüntülendi. Sabah sporu yapan oyuncu, görüntü vermemek için başını önüne eğdiğinde görünmez kaza yaşadı. Karşısından gelen bir kişiyle çarpışan Oyuncu Nilperi Şahinkaya, çarptığı kişiden defalarca özür diledikten sonra yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti.