SAYI 314

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 316 (PDF)

Beşiktaş Gazetesi günlük yayınlanıyor… Her ayın 1 – 15’inde basılan ve dağıtımı yapılan Gazete Beşiktaş’ın yanı sıra Beşiktaş Gazetesi de artık günlük yayınlanmaya başladı. Siyaset, spor, sanat, aktüel ve gündemden oluşan toplam 18 sayfa ve renkli olarak hazırlanan Beşiktaş Gazetesi’ni dünyanın her yerinden gazeteniz elinizdeymiş gibi sayfalarını çevirerek okuyabilirsiniz. Besiktas.com.tr internet adresi üzerinden yayınlanan Beşiktaş Gazetesi, pc, iphone, ipad, tablet ve android tabanlı tüm cihazlara uygun olarak dizayn edilmektedir. Ayrıca bir yenilik daha yaparak Eylül ayında video haberlere başlıyoruz. Beşiktaşla ilgili sorun, şikayet ve istekler ile birlikte tüm haberlerin videolarını internet üzerinden yayınlayacağız. Geniş bilgi için:

Kansız kaldık!

Türk Kızılayı, “Kan Bağışı Toplama” etkinliği kapsamında iki gün boyunca Beşiktaş Meydanı’ndaydı. Meydanda yapılan etkinlik 11:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşti.
Kan Bağışı Toplama etkinliği kapsamında Beşiktaş Meydanı’nda Kızılay görevlileri, Beşiktaşlılardan bağış aldı. Gönüllüler formların tamamlanmasının ardından kan bağışını gerçekleştirdiler. 11-12 Ağustos tarihleri arasında meydanda yetkililer, kan bağışı çadırında görev aldılar. Geçtiğimiz yıllarda da Kızılay Beşiktaşlılarla el ele vererek bağış gerçekleştirmiş, Siyah-Beyazlı taraftarlar gönüllü olarak katkı sağlamışlardı.

Tahtadan harikalar yaratıyor

EMEKLİ olduktan sonra hobi olarak başladığı bu işi, aslında çocukluğundan itibaren vakit buldukça resim ve maketle ilgilenerek sürdürmüş Ahmet dede. Kürdan gibi küçük tahta parçalarıyla aylarca süren ve çok sabır isteyen bu şirin mahalle tablolarını özenle ortaya koyan Mustafa Ahmet Tetikeren (74) “Bu işin zorluğunu görenler, akıllı işi değil diyorlar” dedi. Küçücük parçalardan adeta nakış işlercesine kabartma tarzı mahalle, sokak tabloları yapan ve o dönemleri canlandıran Ahmet dedeyi görenler hayranlıklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Kendisi ise tevazu gösterip “Ben bunları yaparken büyük mutluluk duyuyorum, yorgunluğumu hissetmiyorum” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Bir kimse yaptığı herhangi bir işin sonunda takdir, ödül gibi çeşitli kazançlar elde edebilir. İşin kendisi kişiyi tatmin edebilir ve o işi yapmaktan mutluluk duyabilir, uzun ve yorucu bir çalışma süresinin sonunda kendisini huzurlu da hissedebilir. İnsan, kısıtlayıcı koşullar altında bile o işi tekrar tekrar yapma isteği duyabilir. Bir kimsenin ilgi duyduğu bir faaliyet alanı genellikle onun yetenekli olduğu alandır. Ama ben bu tablolarımı yaparken hepsini bir araya toplayıp sergi yapamadım. İmkanlarım sıkışınca tabloların çoğunu elimde tutamadım ve satmak zorunda kaldım. Çoğunu ucuza verdim. Sonra bir süre sipariş üzerine yapmaya başladım. Hatta benim bu yaptığıma nasıl uğraşıyorsun akıllı işi değil diyenler de oldu. Çünkü kıl testeresi ile küçücük parçalarla belli bir yaştan sonra çalışmak hiç de kolay olmuyor tabi. Aslında nasıl bunları yaptığımı soranlar çalışırken görünce anlıyorlar zorluğunu yani anlatmakla olmuyor. Ben daha önceden kendim için ve dostlarıma vermek amacıyla tesbih, resim çerçevesi, yağlı boya resim, boncuk kolye, biblo gibi ürünlerde yaptım. Fakat yaptıklarım bunun kadar detay ve sabır istemiyordu” dedi. Hobi olarak başladığı yeteneğiyle bütün dünyaya ders veriyor adeta Ahmet Dede. Çünkü bu işi yapmak, diğer aynı tarzda yapılan resim ve karton çalışmalara göre çok daha zor bir sanat. Hem de bu yaşta…
İRTİBAT: (0 532) 423 49 60

Havaray geliyor!..

Yolcular havadan taşınacak… 47.8 kilometrelik 10 ayrı hatta günde 200 bin yolcu taşınabileceği öngörülüyor. İatanbul’da toplu taşımada yeni bir dönem başlayacak. Metro ve metrobüs noktalarının yer aldığı semtler bundan etkilenecekler. Kısa mesafe olarak 10 ayrı hatta düşünülen sistem, mevcut trafiği ve yolları etkilemeden havadan sefer yapacak. Havaray Projesi’nin etüt çalışmaları için ilk ihaleyse önümüzdeki ay gerçekleşiyor. Sistem, mevcut trafiği ve yolları etkilemeden havadan sefer yapacak. Havaray Projesi’nin etüt çalışmaları için ilk ihaleyse önümüzdeki aylarda gerçekleşeceği konuşuluyor. Havaray sistemi, Metro ve metrobüslerle entegre çalışacak. Beşiktaş’ta Zincirlikuyu Metrobüs durağı ile hemen karşılığında Gayrettepe Metro istasyonu yakınında da Levent Metrosu bulunuyor. Havaray hatlardan 4’ü Anadolu Yakası’nda bulunurken, 4’ü de Avrupa Yakası’nda yapılacak. Sütunlar üzerinde hareket edecek olan havaray, böylece mevcut trafiği ve yolları da etkilemeyecek. Toplu taşımada metro ve metrobüs gibi sistemlerle de entegre olacak havaraylar, kısa mesafeli ulaşımı büyük oranda rahatlatması bekleniyor.

Tarihi Pando üzdü!..

Beşiktaş’ta Köyiçi’nde tarihi Pando Kaymak dükkanı artık kapanıyor, söylentisi tüm Beşiktaşlıları üzdü. Pando Kaymak dükkanının yerine yeni restoran açılacağı söyleniyor. 1895’ten beri kaymakla uğraşan Pando’nun dükkanında sadece kaymak satılmıyor. Müşteriler aynı zamanda kahvaltı da edebiliyorlar. Beşiktaş’ta doğan Pando, “İnsanlar bizim mekanımıza geldiklerinde kendilerini evlerinde hissediyorlar. Biz bu dükkanda camlara PVC kaplama yapmak istediğimizde bile nostaljik havası bozuluyor diye müşterilerimiz bize kızdı. Sebebi ise bizi ve dükkanı sahiplenmeleridir” dedi. Öte yandan son dönemde çıkan yeni bir yasa ile 10 yılı dolduran kiracılar dükkanlarından mazeret gösterilmeksizin evlerinden çıkarılabiliyor. Shestakof bu durumdan da kötü etkilendiklerini belirtiyor. Pando’nun eline resmi bir tebliğ gelmediği söylense de yerlerine yeni bir yer açılması halinde taşınma gibi bir durumlarının olmadığını ve bu şartlar altında yapacak bir şeylerinin de olamadığını dile getiriyor.

Geçmiş olsun usta!..

Türkiye medyasının renkli ilk savaş muhabirlerinden 1968 kuşağının öğrenci eylemlerini, Kanlı Pazarı, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan  ve arkadaşlarını, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı fotoğraflayan, ve Kıbrıs’ta yaralanıp ölümden dönen başta Milliyet, Cumhuriyet, Günaydın gazeteleri olmak üzere birçok gazete, dergide çalışan, Basın Şeref Kartı sahibi Beşiktaş’ın son süvarisi gazi gazeteci Ergin Konuksever, rahatsızlığı nedeniyle başkent hastahanesine kaldırıldı.
Gazeteci Ergin Konuksever’in bir operasyon geçirdiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği doktorları tarafından açıklandı.
Acil şifalar diliyoruz.
(Neşe Berber)

Eski basketbolcu
evinde ölü bulundu

Beşiktaş’ta milli basketbolcu ve işadamı Hüseyin Engin Muratoğlu, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Olay Bebek’teki Yeniyol Sokak numara 4’te bulunan apartmanın 2. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 72 yaşındaki Hüseyin Engin Muratoğlu, oğullarıyla kahvaltıda buluşmak üzere randevulaştı. Sabah kahvaltıya gitmeyen Muratoğlu, telefonla aradığı oğullarına yarın geleceğini söyledi. Ertesi gün babalarının telefonunun kapalı olduğunu fark eden oğulları, Bebek’teki eve gitti. Bina görevlisiyle birlikte kapıyı açan oğulları, Hüseyin Engin Muratoğlu’nu yatak odasında kanlar içinde buldu. Bu durum üzerine önce sağlık görevlilerine haber veren oğulları aynı zamanda durumu polise bildirdi. Olay yerine giden sağlık görevlileri Muratoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis tarafından yapılan inceleme sonrası Muratoğlu’nun tabancayla intihar ettiği belirtildi.

KÖYİÇİNDE SORDUK:
“Ihlamur yayalaştırılsın mı?” (2)

(GEÇEN SAYIDAN DEVAM)
Bir kaç aydır gazetemize Ihlamurdere Caddesi’nin trafiğe kapatılacağı ve buraya tramvay konulacağı hakkında sorular geliyor. Bu durumun gerçek olup olmadığı hakkında semt sakinlerinin ve esnafın bir bilgisi olmadığı vurgulanıyor. Bu konuda yakın bir zamanda bir adım atılıp atılmayacağı haberin doğrulatılması isteniyor. İstenilen diğer bir şey de kararlara katılımın sağlanmısı, Beşiktaşlıların diğer bir isteği de her konuda bilgilendirilmesi, gerekirse böylesine hayati konularda referanduma gidilmesi şeklinde…
Edinilen bilgiler Beşiktaş Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu konuyu masaya yatırması gerekti ve ve yakın zamanda olur veya olmaz bir kararın çıkacağı yönünde.
Biz de bu konuda muhabirlerimiz kanalıyla Ihlamurdere sakinleri ve Köyiçi’nde kısa bir tur attık. Yerel yöneticilere ışık tutabilmek, katılımcı bir yönetim modelini oluşturabilmek adına Beşiktaşlıların görüş, düşünce ve fikirleri aldık. İşte can alıcı tek soru ve anketten çıkan özetin ikinci bölümü:
SORU: Ihlamurdere Caddesi’nin trafiğe kapatılması planlanıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
n KISA PARKUR OLMAZ: “Ihlamurdere Caddesi’nin trafiğe kapatılması bence gereksiz. Ya uzatsınlar Kabataş ile birleştirsinler. O zaman belki bir işe yarar. Fulya’dan götürmeleri lazım ki işe yarasın yoksa sadece evlendirme dairesinin oraya kadar gitmesi fuzuli. Gereksiz.” Ali.
n ARAÇLAR NE YAPACAK: “Ihlamurdere Caddesi’nin trafiğe kapatılması ile ilgilil ben çok iyi düşünmüyorum. Nüzhetiye Caddesi’nin açık olması bütün yükün Nüzhetiye Caddesi’ne toplanmasından bu konuda rahatsızlık duyuyorum. Bence bu hali iyiydi evet kaldırımlar yenileniyor o yönle seviniyoruz ama kalkıp da Ihlamurdere Caddesi trafiğe kapatılıp Nüzhetiye Caddesi’ne tamamının verilmesini hoş bulmuyorum.” Hasan.
n SORUMLULUK YETKİLİLERE AİT: “Güzel bir şey olacaksa yetkililere bırakacağım ben onu.” Mustafa.
n GÜZERGAHI AÇIKLASINLAR: “Tramvay yolu geçecek diyorlar muhtarın söyledikleri. Yapılırsa herhalde iyi olur ama güzergah Kabataştan o tarafa doğru olursa iyi olur, Reel’in oraya kadar Fulya’nın oraya kadar iyi olur.” İbrahim Şener Aygün.
n GEREKSİZ LEVENTE KADAR YAPSINLAR: “Ben gereksiz buluyorum. Yapacaklarsa tramvayı kabataştan levente kadar yapsınlar.” Münire.
n DİĞER CADDELER SIKIŞIR: “Şimdi ilk başta oranın kapanması öbür caddeyi tam olarak sıkıştıracaktır. Nüzhetiye Caddesi şimdi zaten çok kötü, kaldırmıyor, yarın trafik kapandığında bütün yük oraya binecek.” Halil İbrahim Yılmaz.
n KÖKLÜ HİZMET BEKLİYORUZ: “Ihlamurdere Caddesi zaten Çarşı’nın içi oluyor. Çarşı da insanların gezip dolaştağı alışveriş yaptığı bir yerdir. Oradan yukarı kadar yürüyebilirler gezerek, dolayısıyla yukarıdaki Nüzhetiye Caddesi zaten şu anda trafik çok yoğun. Tamamiyle kapataçağını inanıyorum. Eğer yapacaklarsa, Kabataş’tan Levent’e tramvay yaparlarsa çok memnun oluruz.” Nuri.
n NOSTALJİK DÜŞÜNÜYORLAR: “Beşiktaş Belediye Başkanı aktif, dinamik, heyecanlı, kişiliği ile halkın içinde olması çok güzel. Yolun kapanması ve nostaljik bir hava yaratılması çok güzel olur.” Nevzat.
n GÜZEL OLABİLİR: “Aslında güzel olur. Hem araçlar olmaz hem de Beşiktaş’ın görüntüsü ve havası değişir. Rahat rahat dolaşılır Çarşı’da…” İskender Çil.
n MANTIKLI GELMİYOR: “Fikir güzel ama kısa mesafede olması ve trafiğin diğer yerlere olumsuz yansıması düşünülürse pek mantıklı gelmiyor.” Sacit.
n RAYLI SİSTEM LAZIM: “Ben oraya yapılmasını çok gereksiz buluyorum. Öncelikle Levent – Beşiktaş arası raylı sistem lazım.” Hakkı Demir.
n KİMİN İŞİNE GELİR?: “Ihlamurdere Caddesi’ni trafiğe kapatmak sadece oradaki mal sahiplerinin işine gelir. Başka hiç olumlu yanı yok. Çok gereksiz buluyorum.” Derya.
n SAÇMA PROJE DAHA ÖNEMLİ SORUNLAR VAR: “İstiklal Caddesi benzeri olsun istiyorlar galiba ama bana çok saçma bir proje gibi geliyor. Beşiktaş’ın daha büyük sorunları varken boş işler bunlar.” İsmet.
n KİMLER BU AKILLARI VERİYOR: “Tramvay güzel olur ama oraya ve o kadar kısa mesafeye çok gereksiz bir hareket olur. Kimler ne için bu akılları verir düzeni bozar bilmiyorum artık.” Hayri.
n ARAÇ TRAFİĞİNİ NE YAPACAKLAR: “Zaten Beşiktaş genelinde trafik felaket. Hele merkezde kilit. Sabah, akşam ve pazarın olduğu zamanlarda ilerlemek mümkün değil. Bir de o yol kapanırsa diğer tarafları siz düşünün artık.” Bora Ak.
n HAVA DEĞİŞİR AMA TRAFİĞE ÇARE DEĞİL: “Belki Beşiktaş’ın havası değişir tramvay gelince ama alt ve üst caddelerde trafik sıkıntısı ne olur bilemiyorum. En mantıklısı Kabataş ve Levent arasına güzel olur.” Dilara.
n ÇARŞI’DA RAHAT DOLAŞIRIZ: “Güzel olur aslında. Trafik, araçlar ve ispark karışıklığı sona erer. Çarşı’da rahat rahat dolaşırız.” Yaşar.
n GÜZEL AMA ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİL: “Ben olumlu düşünüyorum. Güzel olur fakat mesafe kimin ne işine yarar muallak… Sadece oraya değil diğer raylı sistemlere bağlantılı olmalı.” Davut Aydın.
n GÖSTERİŞİN SIRASI DEĞİL: “Bize nostalji değil ulaşıma acil çözüm lazım. Ömrümüz trafikte geçiyor. Sadece orayı kapatarak bir çözüme ulaşılamaz.” Menekşe.
n BİRİNİ YAP DİĞERİNİ BOZ: “Ihlamurdere Caddesi’nin trafiğe kapanması demek üst caddedeki trafiği tamamen kilitlemek demek olur. Çok gereksiz.” Mesut İlter.
n BEN YAPTIM OLDU!: “Ihlamurdere Caddesi’ni kapatırken Şair Nedim ve Nüzhetiye Caddeleri için bir çözüm üretildi mi?.. Hadi yapalım demekle olmuyor bazı şeyler. Vatandaşı da düşünmeli.” Emine Gül.
n AMAÇ NE ANLAMADIK: “Bence güzel olur iyi bir çalışma ama diğer taraflara sıkışıklık verilmeden yapılmalı. Ayrıca bizlerin metro ve metrobüse hatta Kabataş’taki tramvaya rahat ulaşmamızı sağlayacak bir sistem olmalı.” Ferit.
n DOĞRU BİR KARAR DEĞİL: “Yeni seçilen Beşiktaş Belediye Başkanı’nın ve yetkililerin verdiği karar doğru değil. Tramvayın konması yolun kapanması çok doğru ve gerekli bir iş değil bence. Vatandaşlara sorulmalı ortak karar alınmalı, yoksa hata olur.” Asuman.
(SON)

Turizm Taksi Durağı

Turizm Taksi durağı başkanları Kaya Karamuk, Bülent Çevik ve duraktaki diğer taksi şoförlerinin öncelikli olarak bekledikleri istek ve hizmetler trafik, park sorunlarının çözülmesi ve korsan taksiler… Turizm Taksi durağındaki taksici esnafı Beşiktaş Gazetesi aracılığıyla yetkililere seslenerek acil çözüm bekliyor ve önerilerini sunuyorlar. Turizm Taksi Durağı’nın şoförleri “Sıkıntılarımızı hep söylüyoruz zaten herkesin bildiği sorunlar. Özellikle müşteri beklerken İSPARK tarafından ceplerde taksicilerden alınan ücretler. Biz vermeyelim demiyoruz. Fakat her cebe girdiğimizde para alıyorlar. Zaten kazandığımız az. Yakın mesafe işe gidip aldığımız 3 – 5 kuruşuda oralara veriyoruz. Korsan taksileri tamamen temizlesinler. Korsan taksiden kurtulalım derken bir de VIP taksiler çıktı. Taksimetre ücretleri çok düşük. 2 yıldır zam yapılmıyor. En yakın mesafe ücreti yüksek olmalı ve belli bir kilometre sonrasında bu rakam üzerinden daha az miktarda yükselmeli. Şoförler Odası her sene tarifelere zam yapıyordu ama hala zam yapılmadı. Yakıt fiyatları çok yüksek. Müşteri binip, inerken arkadan yazılan cezalar doğru değil. Hız sınırlaması 90 kilometreye çıkarıldı ama hala uygulanmıyor. Gezici radarlar yüzünden haksız cezalar uygulanıyor. Trafik ve park sorunlarının artık tamamen çözülmesi gerekiyor. Trafik sigortasının en düşük fiyatı ticari araçlarda diğer araçlara göre daha fazla ödeniyor. Ayrıca çıkarılan kararla 7 yaşından sonra araçları yenilemek gerekiyor. Ticari taksilerin araç değişimlerinde bir defaya mahsus ÖTV ve KDV’de iyileştirme yapılsın ya da alınmasın. Taksicilik işsizlerin mesleği olmamalı. Bizler mahalleleri bekleyip koruyan karakollar gibiyiz aynı zamanda. Bu yüzden de taksici esnaflığı yapacak kişileri daha iyi seçmeliyiz. Öncelikle bunların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Sözde dünya kenti!..
Yağmur yağdı böyle oldu

İstanbul, yine yağış sonrasında adeta göle döndü. Dünya kenti diye anılan turizm ve kültür sanatın başkenti olarak nitelendirilen şehirde son dönemlerde gerçekleşen sağanak yağış sonrası kentin sokakları adeta göle dönerken, vatandaşların trafikte mahsur kalarak araçların suya gömüldüğü, insanların bellerinden yukarılarına kadar sular içinde korunaklı bir yere gidinceye kadar suyun içinde adeta yüzerek ilerlemeye çalıştığı karelerin zihinlere kazındığı akıllara durgunluk veren görüntüler İstanbul’da yaşanılır oldu. İstanbul’da geçen haftalarda başlayan sağanak, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda kısa süre içinde etkili oldu. Sağanak nedeniyle yayalar zor anlar yaşarken, bazı yerlerde de sağanak yağış nedeniyle su taşkınları meydana geldi ve araçlar yollarda mahsur kaldı. Öyle ki bazı noktalarda cadde üzerinde ve bağlı sokaklarda trafik tamamen tıkandı ve bazı araç sürücüleri araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi.
Ağustos ayı içinde sağanak yağış İstanbulluları bezdirdi. Trafikte kalanlar kurtarılmayı bekledi. Beşiktaş’ta alt yapı sorunları yeniden gündeme gelirken yollar adeta göle döndü. Asya yakasında da şaşırtıcı ve insanları yolda mahsur bırakan görüntüler yağışlar sonrasında akıllarda soru işareti bıraktı. İstanbullular her yağış sonrası bu tür durumlarla karşılaşır olması nedeniyle alt yapı sorunlarının düşündürücü olduğunu söylüyor. Trafikte mahsur kalanlar için ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç üzerinde bekleyen sürücüleri kurtardı. Sulara gömülen araçlar da kurtarıcılarla çekildi. İtfaiyenin rögarları açmasının ardından suların çekilmesiyle trafik normale döndü.

Ucuz
kurtuldular

Beşiktaş’ta kontrolden çıkarak karşı şeride geçen otomobil kamyonetle çarpıştı. Kazada 9 kişi yaralanırken, otomobilde bira şişeleri olduğu iddia edildi. Kaza geçen haftalarda sabah saat 08.00 sıralarında Büyükdere Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş’tan Sarıyer istikametine seyir halinde olan içinde 4 kişinin bulunduğu 34 EJ 2949 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şerite geçerek Sarıyer’den Beşiktaş istikametine giden, içinde aynı aileden 5 kişinin bulunduğu Malik Köysü yönetimindeki 34 ZM 7993 plakalı sebze yüklü kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin motor kısmı koparken, kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza sonrası otomobilde bulunan Sinan Ötken ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi ile kamyonette bulunan sürücü Malik Köysu, Sadrettin Köysu, Celal Köysu, Özcan Köysu ve Mustafa Köysu yaralandı. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaza nedeniyle trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Emlakta birinci

Türkiye Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) Çalışmaları 2014 birinci yarıyıl ilçe ve mahalle değerlendirme sonuçları açıklandı. Dünyanın sadece gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul piyasalarına odaklanan ilk uluslararası bilgi şirketi REIDIN, Türkiye Sosyo-Ekonomik Derecelendirme Çalışmaları 2014 birinci yarı yıl içinde ilçe ve mahalle bazında Beşiktaş’ın birinciliği kazandığını duyurdu.
Gayrimenkul değerlendirme çalışmaları konusunda değerlendirmede Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalle emlak fiyatları, nüfus yoğunluğu ve nüfusun genel eğitim düzeyi gibi kriterler kullanılarak refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirildi. İlçe ve mahalle düzeyindeki bölgelerin göreceli sosyo-ekonomik derecelerinin ve kendi içlerinde sıralamalarının belirlenmesinin amaçlandığı kapsamlı çalışmada, 2014 yılının ilk 6 ayında Türkiye’nin refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye (A+) sahip ilçeleri Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde yer aldı. 2014 birinci yarıyıl verilerine göre ilk üçe girerek A+ seviyede olan ilçeler 2013 yılsonu sıralamasına göre yerini koruyarak İstanbul’da Beşiktaş, Adalar ve Kadıköy olarak gerçekleşti. Aynı değerlendirmenin gelişim yaşanan ilçeleri olarak öne çıkan yerleri ise İstanbul Büyükçekmece, Bayrampaşa, Güngören, Kâğıthane, Gaziosmanpaşa olurken, İzmir’de Konak, Ankara’da ise Etimesgut olarak gerçekleşti.
Mahalle bazında da birincilik Beşiktaş’ın oldu. Değerlendirmede ele alınan mahalleler arasında ise A+ olarak derecelendirilen mahalleler yine Beşiktaş ilçesinde yer aldı. 2014 birinci yarıyılında ilk 3’te yer alan A+ mahalleler sırasıyla Bebek, Etiler ve Arnavutköy olarak sıralandı. Derecelendirmede; Levazım, Balmumcu ve Caddebostan birer puan, Cihangir ise 2 puan artış kaydetti.

Otobüsler sorgulanıyor

Etiler’de restorana giren otobüs ve Barbaros’ta freni boşalan araç yürekleri ağıza getirdi. Etiler’deki kazayı görgü tanıkları taksiye çarpmamak için direksiyonu restorana kırmasıyla gerçekleştiğini söyledi. İçinde yolcu bulunan İstanbul Otobüs A.Ş.’ye ait 34 JZ 8167 plakalı B 1811 No’lu, 59 RS Sarıyer-Rumelihisarüstü seferini yapan otobüs önündeki taksiye çarpmamak için direksiyonu cadde kenarında bulunan restorana doğru kırdı.
Restoranın bahçesi hasar görürken otobüs şoförü ve yolculardan yaralanan olmadı. Kaldırıma çıkan otobüs daha sonra kaza yerinden çekildi. Barbaros Bulvarı’nda freni boşalan halk otobüsü, içerideki 30’a yakın yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Cadde kenarında servis bekleyen 8-10 kişi ölümden döndü. Kabataş seferini yapan 27 E numaralı halk otobüsü freni boşalınca kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Kaldırımdaki bir ağacı da altına alan otobüsteki onlarca yolcu, kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Kaza sırasında ayakta yolcu bulunmaması, ciddi yaralanmalara engel oldu.

…Ve Erdoğan
12. Cumhurbaşkanı

Yüksek Seçim Kurulu cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile ilgili ortaya çıkan rakamları açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda tamamlandı. 10 Ağustos Pazar günü ilk kez cumhurbaşkanı seçmek üzere seçmenler sandık başına gitti. Bu kez rekor düzeyde seçmenin sandık başına gitmemesi de dikkat çekiciydi. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı geçici sonuçlara göre, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51.79, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.44, Selahattin Demirtaş ise yüzde 9.76 oranında oy aldı. Seçime katılım oranı yüzde 74.12 oldu. 14 milyon 409 bin 68 seçmen oy sandığına gitmedi.
Geçici sonuçlara göre, 55 milyon 692 bin 841 kayıtlı seçmenin 41 milyon 283 bin 773′ü oy kullandı. Kullanılan oyların 40 milyon 545 bin 902′si geçerli, 737 bin 871′i geçersiz sayıldı. Katılım oranının yüzde 74.12 olduğu seçimde, Recep Tayyip Erdoğan, yurt içinde 20 milyon 670 bin 920, yurt dışı sandıklarında 143 bin 922, gümrük kapılarında ise 185 bin 418 oy alarak Türkiye genelinde toplam 21 milyon 260 oya ulaştı. Erdoğan’ın oy oranı yüzde 51.79 oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu, yurt içi 15 milyon 433 bin 609, yurt dışı 64 bin 495, gümrük kapılarında 89 bin 28 olmak üzere Türkiye genelinde 15 milyon 587 bin 132 oy aldı. İhsanoğlu’nun oy oranı yüzde 38.44 olarak gerçekleşti. Selahattin Demirtaş ise yurt içinde 3 milyon 914 bin 832, yurt dışında 22 bin 580, gümrük kapılarında 21 bin 98 oy aldı. Türkiye geneli toplam oyu 3 milyon 958 bin 510 olan Demirtaş’ın oy oranı yüzde 9.76 olarak hesaplandı.

Seçimin ardından
kim ne dedi?..

RECEP Tayyip Erdoğan: “Sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize, milletimize, tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum.”
EKMELEDDİN İhsanoğlu: “Bu kampanya boyunca bizi takip ettiniz, büyük sıkıntılara, zahmetlere katlandınız. Seçim sonuçları gayrı resmi olarak açıklandı. 39-40 civarında oy aldığımız ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır çünkü 1 ay önce kampanyaya başladığımızda, “İhsanoğlu tanınmıyor, siyaseti bilmiyor” diyenlere ithaf olunur. Galip sayılır bu yolda mağlup. Siyasi partilere ve gönüllüler ordusuna sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu seçime katılan diğer 2 adaya sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasimiz için bu hayırlı bir netice olsun. Sandığa gidip oy veren vatandaşlarımıza sonsuz şükranımı iletmek istiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”
SELAHATTİN Demirtaş: “Bütün Türkiye halklarına barış kardeşlik demokrasi getirmesini temenni ediyorum. Bizi destekleyen tüm dostlarımızla beraber aydınlık gelecek adına gerçek hakiki bir umut yaratmak istedik. Türkiye’nin her yerinde savunduğumuz ilkelerin gönülden tartışılmasını arzuladık ve bunu önemli ölçüde başardık. Vermek istediğimiz mesaj Türkiye’nin her yerine ulaşmıştır. Bizim cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamız hedefine ulaşmıştır. Partimizi büyük bir kitle partisi yapmak için çalışmaya başlamak ilk hedefimiz olacak. Irkçı mezhepçi çizginin çatı çizgisi dahil iflas ettiği ortaya çıkmıştır. Elde ettiğimiz sonuç oran itibarıyla hemen hemen hedeflerine ulaşmıştır.”
Sandığa gitmeyen seçmen sayısında rekor!..

İSTANBUL İl Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimi il birleştirme tutanağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin il birleştirme tutanağını açıkladı. İstanbul genelinde geçerli oyun 7 milyon 159 bin 958 olduğunun belirtildiği tutanakta, geçici ilk sonuca göre AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 milyon 568 bin 22 oy aldığı ifade edildi. Sonuca göre, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 2 milyon 941 bin 211 oy alırken, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın ise 650 bin 725 oy aldığı açıklandı. Listeye göre, 9 milyon 983 bin 130 seçmeni olan İstanbul’da, 7 milyon 264 bin 371 kişi sandık başına giderek oyunu kullandı. İlk sayımda 7 milyon 264 bin 371 seçmenden, 7 milyon 159 bin 958’inin oyu geçerli sayıldı. İl seçim kurulu oy kullanan 104 bin 413 seçmenin ise oyunun geçersiz olduğunu belirtti. Bu sayılar İstanbul’da sandığa gitmeyen seçmen sayısında bir rekor kırıldığını gösteriyor. Son yerel seçimlerde 1 milyon 60 bin 930 seçmenin sandığa gitmediği tespit edilmişti. Bu seçimde sandığa gitmeyen seçmen sayısı 2 milyon 718 bin 758 oldu. Tutanakta geçerli oyun 7 milyon 159 bin 958 olarak kaydedilirken, geçersiz sayılan oy pusulasının 104 bin 413 olduğu bildirildi.

FULYA: Türkan Saylan Ödülleri

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri” Fulya Sanat Merkezi’nde konuklarını ağırladı. Türkan Saylan’ın Yaşam Yolculuğu” belgeseli Fulya Sanat Merkezi’nde gösterildi ve 4. Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülü sahibini de buldu. “Çocuklar İçin Şiir” alanında verilen ödülü, “Alfabeden Kaçan Harfler” dosyasıyla Çiğdem Sezer aldı. Çetin Tekindor’un seslendirdiği, Can Atilla’nın müziklerini yaptığı belgesele, Zülfü Livaneli de Türkan Saylan için yazdığı şiirle Fulya Sanat Merkezi’ndeki geceye katıldı. Belgeselin gösteriminden sonra bir konuşma yapmış olan yönetmen Nebil Özgentürk, “Bu benim sadece derlediğim bir şey; bütün bu alkışlar Türkan Hanım’a gelsin, 89 yılındaki o kahramanlara gelsin” demişti.

AKATLAR
Basın Ödülleri

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının ödül töreni, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Basın sektöründe zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini özendirmeyi, basın fotoğrafçılığının gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen yarışma, 29 yıldır aralıksız olarak sürdürülüyordu. Bu yıl yarışmaya 4 bin 300’ün üzerinde fotoğraf başvurmuştu. Jürisinde Türkiye’nin basın fotoğrafçılığına yön veren isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü konukları da ağırlayan yarışmada bu yıl 6 kategoride 25 eser ödül almaya hak kazandı. Türkiye’de basın fotoğrafçılığına yön veren isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü foto muhabiri Christopher Morris’in de katıldığı jüri, geçtiğimiz yıla damgasını vuran Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın karesini “Yılın Basın Fotoğrafı” olarak seçti. Zaman foto muhabiri Kürşat Bayhan’ın üçüncü köprü inşaatı sırasında orman alanında yapılan yol genişletme çalışmalarından bir kare de “Çevre Fotoğrafı” olarak seçti.

LEVENT
Fotoğraf Sergisi

Levent Kültür Merkezi’ndeki Anneler Günü temalı sergi ziyaretçilerini ağırladı. Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında ilgi çekici fotoğraflar, sanatseverleri kucakladı. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Kıratlı Küratörlüğü’nde fotoğraf, yağlı boya ve taş sanatından oluşan anne ve çocuk temalı, Anneler Günü Sergisi Levent Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamıştı. Sergide; Ada Su Tayan, Aliye Bugda, Asiye Perçin, Ayşin Zaim, Beyhan Y. Keskin, Derya Fakir Yılmaz, Dilara Gürener, Dilek Erim, Ece Başaran, Feyza Öksüz, Figen Yazgaç, Gizem Çavdar, Gülden Doğan, Gürhan Şahin, Hatice Şenlik, Leyla Kıratlı, Meltem Şenolun, Meral Yalçın, Nazlı Taş, Necla Daşdemir, Nihat Alagöz, Nilüfer Erdendoğdu, Nuray Aparı, Oya Kaya, Sabiha Köse, Selma Ö. Güler, Semra Çınar, Serap Sengir, Serpil Bozkurt, Serpil Efe, Sevgi Güler, Sevilay K. Şeyhoğlu, Sibel Ertürkmen, Sinan Sokumoğlu, Şahika Öner, Şermin Taylan, Tuba Çevik, Tuğba D. Özyer, Tuğçe Eker, Yüksel Gedikli, Zehra Özdilim, Zeynep N. Topçu, Zeynep Ölce, Zuhal G. Bozaslan ve Züheyla Boztepe’nin çalışmaları yer alıyordu.

ORTAKÖY
Seçim Paneli

Siyasete yön veren isimler, önemli konu başlıkları Beşiktaş’ta konuşuldu. Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in panelist olduğu “Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi’’ konulu panel Ortaköy Kültür Merkezi’nde yapıldı. Son “Yerel Seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi”nin değerlendirildiği panele ilgi de büyüktü. Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Süha Akıncı’nın CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi de konuklar da birer konuşma yaptı.

SPOR HABERLERİ

“Haydi Olimpiyat’a!..”

Beşiktaş Arsenal eşleşmesi sonrası hazırlıklarını da tamamladı. Öncelikle Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi play off turunda Arsenal ile oynayacağı maçlar için oyuncu listesini UEFA’ya gönderdi. Listeye eklenen tek isim Gökhan Töre oldu. Buna göre Arsenal ile 19 Ağustos’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadelenin bir gün öncesine kadar Siyah – Beyazlılar’ın verilen listeye bir oyuncu ekleme hakkı bulunuyordu.
Beşiktaş Arsenal mücadelesi 19 Ağustos 2014 Salı akşamı oynanacağı duyuruluyor. Beşiktaş Arsenal Şampiyonlar Ligi Mücadelesi 21.45’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olacak. Beşiktaş Arsenal’i kuradan çekerek muhtemel 5 rakibinin arasında en zorlu rakip ile eşleşmişti. Beşiktaşlılar ve futbolcular, Arsenal karşısında turu geçip gruplara kalacaklarına inanıyor. Takıma çabuk alışan ve morali yüksek olan Senagalli golcü Arsenal karşısında Beşiktaş’ın en önemli gol silahı olarak gözüküyor.

Seba’nın ardından
“Kalbimizdesin”

Türk futbolu babasını kaybetti… Siyah-beyazlı kulübün efsane başkanlarından Süleyman Seba son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze namazı öncesi Seba’ya, yeniden yapılanan İnönü Stadı’nda anma töreni yapıldı. Ardından Seba’nın cenaze namazı Dolmabahçe Camii’nde kılındı.
Efsane Başkan Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba, son yolculuğuna uğurlandı. Seba’nın hayata gözlerini kapamasıyla birlikte siyasi, spor, sanat dünyasından bir çok isim de başsağlığı ve taziye mesajı yayınladı, anılarını paylaştı, gözyaşları içinde veda etti. Haberin duyulmasıyla birlikte BJK Kulübü’nde Beşiktaş bayrağı yarıya indi, diğer kulüp kanalları yayın akışlarını keserek acı kayıp ile ilgili detaylar aktarıldı. Vefatının duyulmasıyla Beşiktaşlılar, yakınları, sevenleri, bir çok isim hayata gözlerini yumduğu hastaneye akın etti. Cenaze töreniyle her renge gönül vermiş siyaset, spor ve sanat camiasından bir çok önemli insan bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın cenazesine katılmak için İstanbul’a geldi. Siyah-beyaz renklerden oluşan kravat taktığı görülen Gül, cenazenin yapıldığı Dolmabahçe’ye tekneyle geçti.
Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’dan İstanbul’a geldi. Süleyman Seba’nın cenazesi katılmak üzere İstanbul’a gelen Gül’ü Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve yetkililer karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın cenazesine katılmak için İstanbul’a geldi. Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve CHP Grup Başkenvekili Akif Hamzaçebi ile birlikte İstanbul’a geldi.
Öte yandan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’da cenaze törenine katıldı.
Süleyman Seba’nın ardından başsağlığı mesajları, anılar, gerek sosyal medyada gerek söyleşilerde gerek sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İşte taziye mesajlarından, Süleyman Seba ile ilgili yazılarından panaroma şöyle:
BEŞİKTAŞ: “Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak… Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak. Süleyman Seba’nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın toprağı bol, ruhu şad olsun… Tüm hakkımız kendisine helal olsun… Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, tüm Beşiktaş camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz”
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: “Bir kez daha Süleyman Seba’ya, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Cenaze namazından sonra hocaefendi bir şekilde kendisini tarif etti. Zarif ve beyefendi bir insan olarak. Kendisi Beşiktaş’ın başkanıydı, Beşiktaş camiasından çıktı ama ne kadar büyük bir mutluluk ki bütün spor camiasının, takımların ve herkesin sevgisini kazandı. Herkesin, cenazesine sahip çıktığı bir kişilik oldu. Bunun çok iyi bir örnek tarafı var. Bir kez daha kendisinin mekanı cennet olsun. Aile fertlerine, Beşiktaş ve spor camiasına, bütün milletimize başsağlığı diliyorum.”
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: “Beşiktaş Jimnastik Kulübü Eski Başkanlarından Süleyman Seba’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Efsane Başkan Süleyman Seba, sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye’nin sevgisini ve saygısını kazanmış, Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunmuş önemli bir spor adamıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyor, Beşiktaş ailesine, spor camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: Türk sporunun ve futbol dünyasının efsane isimlerinden, Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın kaybından büyük bir üzüntü duyuyorum.Spor ve futbol dünyasının örnek, Beşiktaş ’ın önder isimlerinden Süleyman Seba ’ya rahmet, Seba ailesi ile futbol ve spor dünyasına başsağlığı diliyorum.”
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: “Türk sporunun saygın ismi, ahlak ve tevazusuyla gönüllerde taht kurmuş Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Onursal Başkanı Sayın Süleyman Seba’nın vefatından büyük bir üzüntü duydum. Merhum Seba ömrünü ‘Siyah-Beyaz’ renklere adamış, gerek aktif sporculuğu döneminde, gerekse de Beşiktaş Başkanlığı sırasında aziz milletimizin sevgisini kazanmıştır. Türk sporuna büyük hizmetleri geçen, taraflı tarafsız herkesin beğeni ve takdiriyle mahşeri vicdana mal olan merhum Seba hatırımızdan ve kalbimizden asla çıkmayacaktır. Bu düşüncelerle ‘Siyah-Beyaz’ renkleri başarıdan başarıya koşturan; efendiliği, sade hayatı ve samimi gayretleriyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne tarihi zaferler yaşatan merhum Süleyman Seba’ya Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Beşiktaş camiasına, Türk sporuna ve aziz milletimize başsağlığı temenni ediyorum.”
GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: “Beşiktaş’ın efsane isimlerinden Süleyman Seba’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Süleyman Seba, hiç şüphesiz ki sadece Beşiktaş için değil, ülkemiz sporu adına da çok önemli bir spor adamıydı. Takım ayrımı olmaksızın her kesimin saygı gösterdiği merhum Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve başta Beşiktaş ailesi olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum”
HÜSEYİN ÇELİK: Vefat eden Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, Beşiktaş Camiasına ve sevenlerine başsağlığı dilerim.
ÖMER ÇELİK: Efsane Başkan Süleyman Seba Hakkın rahmetine kavuştu.. Tüm Türkiyenin başı sağolsun.
HÜSEYİN AVNİ MUTLU: Beşiktaş Klübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, ailesi ile Beşiktaş taraftarları ve dostlarına sabırlar dilerim.
GÜRSEL TEKİN: Türk futbolunun beyefendisi Süleyman Seba’yı kaybettik. Seba’ya Allah’tan rahmet Beşiktaş camiasına başsağlığı dilerim.
EMİNE ÜLKER TARHAN: Türk futbolunun efsanesi Süleyman Seba’ya rahmet diliyorum. Tüm Beşiktaşlıların başı sağolsun.
MUSTAFA BALBAY: Ölümün ilişemediği kişiler vardır. Süleyman Seba da bir ‘Kartal’ın kanadında ölümsüzlüğün zirvesine uçtu.
UMUT ORAN: Türk futbolunun efsane ismi, Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba hayatını kaybetti, Başımız sağolsun.
OKTAY VURAL: Türk Sporunun beyefendi şahsiyeti Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, ailesine, Beşiktaş ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum.
OSMAN PAMUKOĞLU: Mümtaz insan ve gerçekden de büyük başkan Süleyman Seba beyefendiye, Allah’tan rahmet, Ailesi ve Beşiktaş camiasına başsağlığı dilerim.
İLKER BAŞBUĞ: Türk futbolunun efsane isimlerinden Süleyman Seba’nın kaybından büyük üzüntü duydum. Beşiktaş camiasına ve sevenlerine başsağlığı dilerim.
METİN FEYZİOĞLU: Türk Sporu’nun ve iş dünyasının duayeni, Beşiktaş camiasının babası, Çarşı’nın idolü Süleyman Seba’yı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.
TFF: “Türk futbolunun duayen isimlerinden, Beşiktaş’ın Onursal Başkanı, eski milli futbolcu Süleyman Seba’nın 88 yaşında vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk futbolunun unutulmaz ismi, Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi altına alınan, daha sonra tespit edilen kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren Seba, bir süredir tedavi görüyordu. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, ailesine, Beşiktaş camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz”
FENERBAHÇE: “Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı ve Türk sporunun büyüğü Sayın Süleyman Seba’nın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacak. Sayın Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, ailesine, Beşiktaş Spor Kulübü’ne, Türk spor camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz”
GALATASARAY: “Türk sporunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz başkanlarından, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemiz, sportmenlik ve centilmenlik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birini, çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Süleyman Seba ismi, centilmen duruşu ve Türk sporuna yaptığı katkılar ile sonsuzluğa kazınacak, her daim hatırlanacaktır. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere tüm Türk spor camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz”
TRABZONSPOR: “Türk futbolunun önemli ismi, Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Seba’ya Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk futbol camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”
FİKRET ORMAN: “Beşiktaş camiasının, Türk spor aleminin de başı sağolsun. Süleyman ağabey hem Beşiktaş için hem de Türk sporu için çok önemli bir insandı. Epey bir zamandır hastaneydi. Hem Beşiktaş’a hem Türk sporuna hem Türk milletine baya önemli hizmetleri olmuş, kişiliğiyle herkes üzerinde bir etki bırakmış önemli bir insandı.”
AZİZ YILDIRIM: “Değerli büyüğüm, kıymetli ağabeyim, Türk Sporu’nun temel taşı, Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı, Süleyman Seba ağabeyimin vefatını derin ve onarılmaz bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bu siyah beyaz tarifi imkansız üzüntümüz ve kederimiz ile seni uğurlarken, özlemimizin her gün biraz daha artacağını bilerek, başta kederli ailen olmak üzere Beşiktaş camiası ve Türk Sporu’nun yeri dolmaz acılarını en kalbi duygularımla paylaşırım”
ÜNAL AYSAL: “Galatasaray Camiası olarak, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin büyük hüznünü yaşıyoruz. Kendisi, Türk sporuna yaptığı hizmetler ve sportmen duruşuyla ilelebet hatırlanacaktır. Başta Beşiktaş camiası olmak üzere yakınları ve Türkiye’de farklı renklerle spora gönül vermiş milyonlara başsağlığı diliyorum” denildi.
ALİ ŞEN: “Süleyman Seba sadece Beşiktaş’ta bir futbolcunun ötesinde işadamı olmamasına rağmen çok itibarlı bir insan olarak Türk toplumundan ilgi görmüştür. Süleyman Seba çok mütevazı bir insandı. Herkes saygı gösterirdi. Seba, iz bırakan biri oldu. Aynı dönemlerde başkanlık yaptık. Birbirimize çok fikir alışverişinde bulunmuştuk. Süleyman Seba hem mütevazi hem bilgili hem de insanlara değer veren bir kişiydi. Onu çok özleyeceğimi söyleyebilirim.”
ESKİ FUTBOLCULARDAN RECEP ÇETİN: “Beşiktaş bizim dönemimizin babasını kaybetti. Biz ondan çok şey öğrendik. Beşiktaşlıların başı sağ olsun. Bizim için çok zor zaman olacak. Umarım öbür tarafta mutlu olur. Bizim için bir öğretmen gibiydi bazen baba bazen başkan idi çok önemli bir değerimizi kaybettik”
OĞUZHAN ÖZYAKUP: Beşiktaşımız Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı, futbol ailesi en efsane ismini kaybetti, Başımız Sağolsun.
ÖMER ŞİŞMANOĞLU: Süleyman Seba Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun
MUHAMMED DEMİRCİ: Beşiktaş duruşunun en güzel örneği, Allah rahmet eylesin , tüm futbol camiasinin başı sağolsun.

Efsane Başkan’ı uğurladık
SEBA’NIN ARDINDAN

Seba’nın ardından spor adamlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı dahil, parti liderleri, iş dünyası, sanatçılar ve de herkes güzel sözler söyledi. İşte sözlerden bazıları:
CENK TOSUN: Acımız büyük! Onursal başkanımız Süleyman Seba’yı kaybettik. Toprağı bol ruhu şad olsun.
ERSAN GÜLÜM: Acımız çok büyük, Beşiktaşımızın Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, mekanın cennet olsun Büyük Başkan.
OLCAY ŞAHAN: Büyük başkanımız büyük Beşiktaşlı Süleyman Seba. Mekanın cennet olsun, seni hep güleryüzünle hatırlayacağız!
İBRAHİM TORAMAN: Beşiktaşımızın efsane başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Camiamızın başı sağolsun.
NİHAT KAHVECİ: Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun… En büyük Beşiktaş’lı Süleyman Seba.
METİN TEKİN: Süleyman Seba bir kupa maçından sonra Fenerbahçelilerle aynı uçakta döndüğümüz için sevinmemizi yasaklamıştı. Süleyman Seba her zaman, aramızda konuşurken bile “Kıymetli rakiplerimiz” diye bahsederdi karşı takımlardan. Bunu da çok içten söylerdi. Bugün çok da rastlayabildiğimiz olaylar değil ama keşke olsa.
SERGEN YALÇIN: Futbolda kazanmak her şey değil. Centilmen ve saygılı olmaya çok değer verirdi. Bunları Süleyman Seba’dan öğrendik.
NECATİ ATEŞ: Mekanın cennet olsun Büyük Başkan Süleyman Seba.
BURAK YILMAZ: Mekanın cennet olsun Büyük Başkan.
GÖKHAN GÖNÜL: Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran değerli büyüğüm Süleyman Seba mekanın cennet olsun. Nurlar içinde uyu.
HAKAN ŞÜKÜR: Türk futbolunda nezaket ve centilmenliği ile efsane olan Sn. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun..
CEM DAVRAN: Başınız sağolsun dostlarım, özenilecek Beşiktaş ailesi. Büyük başkanın ışığı yolunuzu aydınlatsın.
FAZIL SAY: Süleyman Seba’yı kaybettik. Tüm Spor camiasının ve Beşiktaş’lıların başı sağolsun. Nur içinde yatsın.
HAYKO CEPKİN: Biz bir başkan tanıdık. Biz de kalmadı herkes tanıdı. Unutulmaz başkana. Bizim için o hep Kartal Kanatlıydı. Hoşçakal Süleyman Seba.
SARP AKKAYA: Süleyman Seba’yı saygıyla anıyorum…
METİN UCA: Sporumuzun efsane isimlerinden Süleyman Seba’yı kaybetmenin derin hüznü ile başta Çarşı tüm kardeş Beşiktaş camiasına başsağlığı diliyorum.
AZİZ ÜSTEL: İki zarif, iki kibar, iki naif beyefendi Cennette şimdi: Süleyman Seba ve Özhan Canaydın. Ne güzel sohbet ediyorlardır Allah’ım.
SABAHAT AKKİRAZ: Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Beşiktaş ve spor camiasının başı sağolsun…
ATİLLA TAŞ: Türk sporunun efsane başkanlarından Süleyman Seba vefat etmiş. Beşiktaş camiasının, sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun. Baba adamdı!
MUSTAFA SANDAL: Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Güle güle efsane başkan…
İBRAHİM BÜYÜKAK: Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyorum… Nur içinde yatsın…
YUNUS GÜNCE: Dev bir Spor “Değeri”, Beşiktaş Aşığı. Bizden çok, futbol özler seni Süleyman Seba; futbol arar! Süleyman Seba.
ECE ERKEN UÇAR: Çok üzgünüm çok… Adam gibi adam efsane başkanımız Süleyman Seba’nın kaybının üzüntüsünü yaşıyorum,Türkiye’nin başı sağolsun…
ITIR ESEN: Setteydim şimdi duydum çok çok üzgünüm, Başımız sağolsun büyük başkan Süleyman Seba.
BURCU ESMERSOY: Efsane başkan Süleyman Seba… Türk futbolunun ve Beşiktaş camiasının başı sağolsun… Allah rahmet eylesin.
MESUT YAR: Bazen siyah sadee siyahtır. Nur içinde yat Süleyman Seba!
KAYA ÇİLİNGİROĞLU: Nur İçinde Yat Gerçek Efsane.
BİLGİN GÖKBERK: bazen hayatınızda 3-5 kere gördüğünüz biri ölüyor,ailenizden biri ölmüş kadar üzülüyorsunuz..
AHMET ÇAKAR: Mekanın cennet olsun baba dostum Süleyman Ağabeyim.
GÜVEN TANER: O, sevgiyi, saygıyı, alçakgönüllüğü, özveriyi, hoşgörüyü yakıştırarak taşıyan; yeri geldiğinde ödünsüzlüğü ve otorite göstermeyi çok iyi bilen, bunların dengesini kurabilen ve çevresine güven yayan bir adamdı. Az bulunanlardan yani… İyi ki vardı. Ve hiç kuşkum yok, hep var olacak
BİLAL MEŞE: Süleyman Abi’nin, karizmatik kişiliği, duruşu, söylemleri, rakiplere olan saygısı sınırsızdı. Haksızlığa, yalana – dolana hiç tahammülü yoktu. Tepkisini dile getirirken bile, kırıp – dökmezdi. Emekçilere olan saygısı, bizi ona her zaman hayran bırakırdı. Süleyman Abi, titiz bir insandı…
ALİ ECE: Son bir veda, sonsuz bir merhaba Süleyman Seba…
FATİH DOĞAN: Türk Futbolu’nun Onursal Başkanı, nezaket abidesi güzel insan Süleyman Seba büyüğümüz hakkın rahmetine kavuştu.
KARTAL YİĞİT: Elveda başkanım, seni hiç unutmayacağız.
ATİLLA GÖKÇE: Ayrışmalar, çatışmalar, kavgalar ve çekişmelerle çekilmez ve yaşanmaz hale gelen hayatımızda, duruşuyla, tavrıyla, onuruyla, masumiyetiyle, saygısı ve sevgisiyle hepimizin içini ısıtan, beyefendiliğiyle gönül ferahlıkları sunan Süleyman Abi, sıkıntılı ve güzel ülkemizde herkesin “BİZ” diyebileceği bir adamdı. Öncelikle insanlığı, örnekliği hepimize verilmiş bir ödüldü. Eşsiz bir sporcuydu, sportmendi, centilmendi.
RIDVAN AKAR: “Beşiktaş’ üzmeyin…” Süleyman Seba.
GÜNTEKİN ONAY: “En büyük Beşiktaşlı’yı kaybettik.”
SELÇUK DERELİ: Türk futbolunun örnek insanı, Beşiktaş camiasının efsane başkanı Süleyman Seba; asla unutulmayacaksın.
ERTEM ŞENER: Ne siyah ne beyaz ne sarı ne kırmızı ne lacivert ne bordo ne mavi ne yeşil ne beyaz acımızın rengi yok.
İBRAHİM SETEN: Süleyman Seba, üç büyükler’in son başkanıydı…
ERDOĞAN AKTAŞ: Büyük Beşiktaşlı, büyük insan Süleyman Seba’yı kaybettik. Başımız sağolsun.
EKREM DUMANLI: Beşiktaşımızın ve Türk futbolunun efsanevi başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyorum.
ŞANSAL BÜYÜKA: Tartışılan şaibeli şampiyonlukların değil, şerefli ikinciliklerin başkanıydı Süleyman Seba.
GÜLENGÜL ALTINSAY: Süleyman Seba gibi bir başkanı tanımaktan, beni her gördüğünde esirgemediği nezaketinden, ışıldayan gözleriyle yolladığı sevgisinden, bana akrabası gibi davranmasından, onun başkanlığındaki Beşiktaş takımını izlemekten, üyelik katımda onun imzasının olmasından, kısacası o günleri yaşamış olmaktan fazlasıyla mutluyum. Dahası gururluyum. Dolayısıyla o saygı değer insana çok şey borçluyum. Borcumu da arkasından ağlayarak ya da onu putlaştırarak değil ilkelerini gücüm yettiğince savunarak ödemeye çalışacağım.

AÇIKLAMALARIN TAMAMI İÇİN:
www.besiktas.com.tr

“Eğlenceniz batsın”

Süleyman Seba’nın cenazesinin kalktığı gece semtin bazı eğlence mekanlarında saygısızca yapılan kutlama ve benzeri etkinlikler protesto edildi. Özellikle Çarşı’dan Bebek’teki mekanda eğlenenlere maytaplı tepki geldi. Beşiktaş taraftarı ‘Biz yastayız, sosyete eğleniyor’ diyerek Bebek’in gözde mekanlarından Lucca’ya maytap ve torpil atarak müşterilerin kaçışmasına sebep oldu. Her zaman verdiği mesajlarla ve yaptıklarıyla gündem yaratan Beşiktaş taraftarı bu sefer de şaşırtmayı başardı. Onursal Başkan Süleyman Seba’nın hayata gözlerini yummasıyla Çarşı Grubu yas ilan etmişti. Meşaleler yakarak Bebek’te trafiği kapatan taraftarlar Bebek’in en gözde mekanlarından Lucca’ya maytap ve torpil atarak müşterilerin kaçışmasına sebep oldu. Taraftarlar “Sosyete, sosyete çıldırt bizi sosyete” diye tezahürat tuttu. Kısa süre sonra olaya polis müdahale etti. Taraftarlar “Beşiktaş, Beşiktaş” tezahüratlarına devam etti. Taraftarlar Reina önüne kadar protestolarını sürdürdü.

Hoşgeldin Köybaşı

Sakatlıktan kurtulan İsmail Köybaşı eski günlerine döndü. Ortaya koyduğu mücadele hırsı ve defansın yanı sıra gol atma isteği İsmail Köybaşı’nı ön plana çıkardı. Spor otoriteleri bu yılın en iyi transferi İsmail diyerek ironi yapıyorlar.

“İyi ki onu tanımışız teşekkür ediyoruz”

Süleyman Seba’nın ardından Beşiktaş eski Belediye Başkanı Ayfer Atay, ünlü mimarlardan Erhan İşözen ve eski futbolculardan Metin Tekin ile konu hakkında görüştüm. İşte bu görüşlerden özetler… Süleyman Seba ile tanıştığım yıllar sporculuk döneminden başlar. Aşağı yukarı 10 yaş büyüktür benden. Seba Şeref Stadı’nda futbola başladığı yıllarda seyirci olarak bende mahallenin çocukları olarak onu izlerdik kale arkasından topları toplardık. Her antremanına giderdik. Ta o zamanlardan tanıyorum. O zamanlar bir Beşiktaşlı hayranlığı ile izlerdim Seba’yı. Tabi ben belediye başkanı olduğum yıllarda o da Beşiktaş Kulübü’nün başkanıydı. İkimizin Beşiktaş sevgisi çakıştı. Seba Beşiktaş Kulübü’nü ben de Beşiktaş semtini kalkındırmaya çalışıyordum. Ortak menfaatlerimiz ortak ilişkilerimiz buluşuyordu ikimizin.
Süleyman Seba yönetime geldiğinde bir tek Şeref Stadı vardı orada devletin yeriydi, turizm bakanlığı orayı otel yapma kararı alınca Beşiktaş Kulübü Çırağan Sarayı bahçesinden çıkardılar. Gidecek hiç bir yeri yoktu. Federasyonun futbol sahası olan Dolmabahçe Stadı’na geçici olarak Beşiktaş’a verdiler. İnönü hariç yapılan BJK tesislerinin yapılmasında büyük ölçüde katkımız vardır. Sporcu yönünden ziyade Seba’nın eğitim sevgisini anlatmak istiyorum ben size.
Çilekli Tesisleri’ni Beşiktaş’a verdiğimizde ben bir gün makamdayken Başkan Seba geldi. Bana dedi ki, “Yahu Başkan ben kimseyi kıskanmam ama kusura bakma Galatasaray Kulübü’nü kıskanıyorum.”
Niye başkan dedim?
Adamlar spor yapıyorlar ama bir yandanda Türk eğitimine büyük katkıları var. Galatasaray’ın okulları var ben Beşiktaş Kulübü’nün başına geldim ama eğitime bir katkımız olsun istiyorum. Sen gel bu Çilekli Tesisleri’nde restaurant binasını bize ver okul yapalım.
Ben de olur Başkan sen istersin de okul yapmak ben vermem mi diyerek orayı Beşiktaş Kulübü’ne verdim.
Süleyman Seba her hareketi insancıl olan bir başkandı. Allah rahmet eylesin.
**
Erhan İşözen: “Süleyman Bey benim öğrencilik ve Valideçeşme’de oturduğum yıllarımdan beri tanıdığım sevdiğim bir abimdi. Uzun yıllarca dostluk yaptık. Ben Galatasaraylıyım ama Beşiktaş’ın ilk Kartal Heykeli’ni yaptığımda Beşiktaş’ın efsane belediye başkanlarından Ayfer Atay’la birlikte Beşiktaş Çarşı ilk defa yayalaştırılmıştı işte o zamanlar çok anılarımız ve hatıralarımız fotoğraflarımız var Süleyman Abi ile. Kartal heykelinin açılışını birlikte yapmıştık. Süleyman Abi’yi hep son derece mütevazi gerçekten ahlaklı zarif duruşu ile tanıdık biz.
Bundan dolayıdır ki (Beşiktaş’ın şerefini hakkıyla veren Süleyman olur. Vermeyen de berhudar olur) demiştim daha önce. Bir keresinde Süleyman Abi’nin bir bakkal alışverişine tanık olmuştum. Kahvaltılıklardan azar alıp daha sonra atılmamasının gerektiğini söylemişti. Bakkalda oturup uzun uzun bütün gazeteleri inceleyip daha sonra kahvaltı için evinin yolunu tutmuştu. Bu da benim anılarımda hiç unutamadığım hatıralarımdan biridir. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, ışıklar içinde yatsın.”
**
Metin Tekin: “Ben Beşiktaş’a 1982 Kocaeli genç takımından Beşiktaş Spor Kulübü’ne transfer oldum. Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Gordon Milne beni izlemiş ve alınmamı istemiş. 1984 yılında seçim yapıldı ve Süleyman Seba kazandı dediler. Ben daha 20 yaşında genç bir çocuğum tabi o zaman Süleyman Seba’yı tanımıyoruz. Zaman içinde ne kadar mükemmel bir insan olduğunu anladık ve birlikte çalıştık.
İyi ki Beşiktaş beni istemiş, iyi ki Seba’yı tanımışım, iyi ki o formayı giyme şansını elde etmişim. Bir kere daha teşekkür ediyorum.”
**
Rıza Çalımbay: “Futbol hayatımın 12 yılını 5 şampiyonluğu Süleyman Seba ile birlikte yaşadım. Takım kaptanıydım ve takım arkadaşlarım ile birlikte Başkanımız Seba önderliğinde büyük başarılara imza attık. Beşiktaş tarihinin en başarılı dönemlerini birlikte yaşadık. Süleyman Seba parası olmamasına rağmen Beşiktaş’ı çok iyi yerlere getirmiştir. Başkanımız çok mütevaziliğini hiç bozmazdı. Haksızlığa uğramamıza rağmen bunu dile getirmezdi. Rakiplere saygılı davranırdı. Çok mütevazi insandı. Allah rahmet eylesin çok değerli bir insanı kaybettik.”
(Neşe BERBER)

Sensiz geçen günlerin
bir sonu olur elbet

Gözlerim doldu, gençliğimin tüm ömrü geçti İnönü’de. 2 Haziran 2013 günü kepçelerle yıkım başlamıştı. Kazdıkça kazdılar…
Daha kazsalar neler çıkmaz altından, fast food’un bilinmediği dönemlerden kalma kokoreç menülerinden, ortak kullanılan su bardaklarına kadar.. Yıktıkça su çıkıyor diyorlar… O alın teridir aslında bilmiyorlar!
GİTMEZ oldum…
Stadın yanından geçmek için bir bahane uydurup Taksim’e çıkmayı bıraktım.
İnönü’nün altından su çıkıyormuş, deniz suyu imiş. Peh!
Külahıma anlat. O bildiğin alın teridir.
Yıllarca alınlardan akıp, toprakça emilip gitmeye direnmiş, orada barınmış…
MAÇKA’NIN AĞAÇLARI ŞAHİT
NASIL direnmesin ki?
12 Eylül dönemi… Cunta sokakları yasaklamış. Sabah saat 5’e kadar sokağa çıkmak yasak.
Ama maç var ertesi gün. Yer lazım, sıra lazım, sabahlamadan bilet lazım. Bütün Maçka ağaçları şahit.. O heyecan dolu akşamlarda park insanlarla dolar taşar.
Sabah saat 5’te stat önünde 40 bin kişi, kapıları zorlar.
Öyle bir emek ve alın teridir, uğraştır ki bu; karşılığında ikişer maç seyretmek keyfi vardır ucunda.
Öyle locaydı, VIP’iydi yok; en hasından deniz tarafı, gazhaneden eski-yeni açık kavramına geçiş, tozluk hizasından maç seyredilen duhuliyeden alınan bilet ile.
NELER ÇIKMAZ Kİ KAZSALAR…
BİRAZ daha kazıverseler var ya; daha fast food icat olmadığı, sadece köfte ekmek, kokoreç menüleri ile pet şişesiz herkesin aynı bardaktan su içtiği o şeffaflığını yitirmiş cam bardak ile insanların çekirdek aldığı gazete kağıdından külahı da bulurlardı.
Ha, bir de rakip takım taraftarına tahammül edilebildiği, yan yana oturulabildiği zamandan kalma o tahta lataları da çıkarırlardı belki…
Ne zamandır yapılmayan efsane geçkin futbolcu jübilelerindeki o samimiyeti ve Temmuz sıcağının tatlı metazorisi TSYD ve unutulmuş Donanma Kupası da çıkar mı acaba suların altından?
EY, SEVGİLİ İNÖNÜ…
BU SAATE çıktığı maçta ilk kez kar yağışını gören genç Pele’nin şaşkınlığı hangi taşına yapışmıştır kapalının?
Barcelona’ya 3 atılan akşamı, Liverpool maçındaki ses rekorunu, yazmış, sarmış sarmalamış kapalıyı, hangi vinç kaç darbede yıkabilmiştir acep?
Ey, ilk golünü bu statta Süleyman Seba’nın attığı.
Ama Beşiktaş var oldukça, hiçbir golün son gol olmayacağı stat!..
Ey, sevgili!
Sensiz geçen günlerin
Bir sonu olur elbet.

MAGAZİN HABERLERİ

ALIŞVERİŞ ZAMANI
ETİLER- Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, geçen hafta spor çıkışı soluğu Akmerkez’de aldı. Spor mağazalarını dolaşan Gülben Ergen, bir çift ayakkabı satın aldı. Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, daha sonra bakıcısının yanına getirdiği oğlu için de magazaları dolaşarak alışveriş yaptı.
CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ
ETİLER- Oyuncu Sinan Albayrak, eşi Funda Hanım ile geçen hafta Etiler’de görüntülendi. D&R’dan kitap satın aldıktan sonra çıkışta aracına yönelen Sinan Albayrak, centilmenlik göstererek eşi Funda Hanım’a kapısını açtı. Sinan Albayrak’ın bu centilmenliğiyle adeta göz doldurdu.
HER ŞEY DEMİR İÇİN
BEŞİKTAŞ- Pelin Karahan – Bedri Günay çifti bebek mağazalarını gezdi. Demir bebek için alışverişlere başlayan çift Zorlu Center Avm’de önce bebek mağazalarını gezdikten sonra bebek odası içinde bir kaç parça eşya baktıktan sonra avm’den ayrıldı. Demir Bebeği heyecanla beklediklerini söyleyen Pelin Karahan “Artık her şey oğlumuz için” dedi.
NİCE YILLARA KİBARİYE
ORTAKÖY- Kibariye, 53. doğum gününü eşi Ali Küçükbalçık ile Reina’da kutladı. Eşi ve yakınlarıyla Reina’ya gelen Kibariye “Allah sevdiklerimle birlikte yeni bir yaşa girmeyi nasip etti. Eşimin ve dostlarımın sürpriziyle çok mutlu oldum. İnşallah hep beraber mutlu bir yıl geçiririz” dedi. Kibariye, sempatik tavırlarıyla yine herkesi güldürdü.
DÜĞÜN HAZIRLIĞI MI?..
BEŞİKTAŞ- Engin Altan Düzyatan, geçen hafta alışveriş için Zorlu Center Avm’yi tercih eden ünlü isimlerdendi. Mağazaları dolaşarak alışveriş yapan başarılı oyuncu Vakko’dan da smokin sipariş etti. Engin Altan Düzyatan’ın verdiği bu sipariş düğün hazırlıkları başladı yorumlarına neden oldu. Konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakan başarılı oyuncu Düzyatan daha sonra yakın arkadaşlarıyla birlikte yemeğini yedikten sonra avm’den ayrıldı.
AŞIKLAR
BEŞİKTAŞ- Tuba Ünsal ve Mirgün Cabas mutluluklarını doyasıya yaşıyor. Tuba Ünsal Mirgün Cabas çifti geçtiğimiz hafta alışveriş için geldikleri Zorlu Center Avm’de görüntülendi. Çocukları için alışveriş yapan çift daha sonra Jamie’s Restoran’da baş başa akşam yemeklerini yedikten sonra avm’den ayrıldı. Avm çıkışında birbirlerine genç aşıklar gibi sarılan çiftin mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı.
ÇOCUK İSTİYOR
ETİLER- Yaz aylarında düğün sezonunun en büyük bombalarından birini patlatan Ece Erken geçen hafta Etiler’deydi. Eşi Serkan Uçar’la çok mutlu olduğunu ve çocuk yapmayı düşündüğünü, ailenin kalabalık bir hale gelmesini istediğini sık sık dile getiren Ece Erken ardından aracına binerek orada ayrıldı.