SAYI 271

Ramazan ayına özel etkinlikler
Beşiktaş Belediyesi, 23 mahalleden kentliyi boğazda ağırlamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi Ramazan’ı Boğaz’da tekne turu ile iftar yemeği vererek karşıladı. 24 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri arasında her gün farklı mahallelerden Beşiktaş kentlisi Boğaz turunda bir araya geldi.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemekleriyle Beşiktaşlılar Ramazan ayında da bir araya gelmiş oldu. Beşikkaş Belediyesi yaz akşamları etkinliklerinin yanı sıra düzenlemiş olduğu iftar programlarıyla da 24 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri arasında her gün farklı bir mahalleye Boğaz’da tekne turu düzenledi ve iftar yemeği verdi. Beşiktaşlılar mahallelerinde yaşayan diğer kent sakinleriyle Ramazan sofralarında, Boğaz’ın eşsiz manzarası karşısında bir araya gelmiş oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu tekne turları ile ilgili hareket yeri Beşiktaş İskelesi olarak belirtilmişti. Etkinlikler Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ında katıldığı 24 Temmuz Salı günü başladı.
Boğaz’da düzenlenen iftar programı tarih, mahalle ve saat detaylarıyla birlikte şöyleydi:
“24 Temmuz, Salı-Dikilitaş-Türkali Mahalleleri-Saat: 19.20.
25 Temmuz, Çarşamba-Abbasağa-Gayrettepe Mahalleleri-Saat:19.20.
26 Temmuz, Perşembe-Balmumcu- Kuruçeşme Sinanpaşa Mahalleleri-Saat: 19.20.
27 Temmuz, Cuma-Muradiye-Vişnezade Mahalleleri-Saat:19.20.
30 Temmuz, Pazartesi-Akatlar-Levazım Mahalleleri-Saat:19.15.
31 Temmuz, Salı-Mecidiye-Yıldız Mahalleleri-Saat:19.15.
1 Ağustos, Çarşamba-Kültür-Ulus Mahalleleri-Saat: 19.15.
2 Ağustos, Perşembe-Arnavutköy- Bebek Mahalleleri-Saat:19.15.
3 Ağustos, Cuma-Konaklar-Nisbetiye Mahalleleri-Saat:19.15.
6 Ağustos, Pazartesi-Etiler-Levent Mahalleleri-Saat:19.10.
7 Ağustos, Salı-Ortaköy-Cihannüma Mahalleleri-Saat:19.10.”

Beşiktaş Belediyesi, Ramazan’ı Boğaz’da tekne turu ile iftar yemeğinin ilkini Dikilitaş – Türkali Mahallesi yaşayanları ile gerçekleştirmişti.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen teknede iftar turuna Dikilitaş-Türkali Mahallesi yaşayanlarının ilgisi yoğun oldu. Ardından ise
Beşiktaş Belediyesi Tekne İftar Turu 25 Temmuz, Çarşamba günü Abbasağa – Gayrettepe Mahalleleri yaşayanları ile devam etti. İftar programına 7’den 77’ye herkesin ilgisi oldukça fazlaydı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a, geleneksel Çarşı iftar yemeğini düzenleyen Beşiktaşlılar da hazırladıkları afişlerle desteklerinden ötürü teşekkürlerini ayrıca iletti. Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşen bu etkinlikte de Beşiktaşlıların ilgisi oldukça büyüktü.
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Boğaz’da düzenlenen iftar programının yanı sıra Park Buluşmaları etkinlikleriyle de bir çok organizasyon gerçekleşti. Söyleşi, konser, dinleti, gösterim ve şovlar Beşiktaş Kentlisi’nin yaz akşamlarına renk kattı. Park Buluşmaları etkinlikleri Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek. Öte yandan Ramazan ayında yaşam evinde diyetisyenler de hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Yaşam evi diyetisyeni İrem Kaya şunları aktarıyor:
“Diyet isterse diyet programı hazırlıyoruz ve en önemlisi de hastayı sürekli takip ediyoruz. Hasta kontrol talebinde bulunursa düzenli kontrollerini yapıyoruz. Beşiktaş Belediyesi tarafından sunulan bu hizmetler zaten ücretsiz. Ben Perşembe ve Salı günleri öğleden sonraları buradayım. Randevu sistemiyle çalışıyoruz çünkü bu şekilde hastayı bekletmemiş oluyoruz. Ramazan ayı boyunca beslenme ile ilgili konuklarımıza özel diyet programları broşürleri ile bilgi veriyoruz. Ayrıca kütüphanemiz var, yaşlılarımıza burada kitap okuma imkânı veriyoruz. Satranç turnuvaları gibi etkinlikler düzenliyoruz.”
Ramazan ayı boyunca da, Psikolog ve Diyetisyen hizmetlerinden yararlanmak için, 444 44 55’i arayarak hangi doktorla görüşmek istediğinizi belirtip, isminizi yazdırarak randevu almanız yeterli oluyor.

Ihlamurdere’ye tramvay geliyor

BEŞİKTAŞ Buluşmaları’nda bu sayıda Türkali Mahallesi’nin sorunlarını dinledik. Türkali Mahallesi Muhtarı Yumurtacı Ahmet Bayraktar ve Türkali Mahallesi sakinleri sorunları, şikayetleri, isteklerini bizimle ve yetkililerle paylaştı.

Yazı dizimizin yeni durağında yeniden Türkali Mahallesi’nin sakinlerine konuk oluyoruz. Beşiktaş’ın oturmak için tercih edilen yerleşim yerleri arasında bulunan mahalle, 1990’lı yıllardan sonra yoğun göç almış ve nüfusu 15.000’e yaklaşan mahalleler arasında yerini almış. Mahallede Ihlamurdere Caddesi üzerinden tramvay geçecek söylentisi almış başına gidiyor. Mahalle sakinleri bu konuyu örneklendirerek anlatıyor. “İyi olur, trafik rahatlar” diyorlar ama kentsel dönüşümle birlikte önlerinde bulunan belirsizliği söylemeden de edemiyorlar. Mahallede bizi ilk olarak mahallenin sevilen ismi ve muhtarı Yumurtacı Ahmet Bayraktar karşılıyor. İsmi ile dikkat çeken muhtarın kimliğinde yazan Yumurtacı ismini ve mahallesini ve geçen seneden bu yana yaşanan değişikliklikleri başlıyor anlatmaya.

HİKAYESİ İLGİNÇ
Türkali Mahallesi Muhtarı Yumurtacı Ahmet Bayraktar herkesin merak ettiği isminin anlamını ve ilginç hikayesini şu sözlerle anlatıyor:
“Ben çocukluğumda yumurta satardım. Önceden dedem satıyordu, dedemden sonra işi ben aldım.1988’de mahalleme muhtar adayı oldum. Az farkla kaybettim. 1994 yılında bir daha girdim seçimlere ve kazandım. Eski muhtarlığımız park içerisinde hizmet veriyordu. Birgün okuldan çocuklar geldi, muhtarın görevlerini sordular bana. Öğretmenler de çocuklara ‘Muhtarınızın adını biliyor musunuz?’ diye sordular. Hep bir ağızdan çocuklar benim için ‘Yumurtacı Ahmet! Öğretmenim’ diye bağırdılar. Benim orada oturup ağlamam geldi. Vatandaşlar bana oy kullanıyor, ben de dedim ki, ‘Allah nasip ederse ben ismimi mahkemeye kararıyla Yumurtacı Ahmet yaptıracağım.’ Mahkemeye hakimin karşısına iki şahitle çıktık. Hakim; ‘Yumurtacı, kaymakçı, olur mu ya böyle isim’ dedi. Ama ardından da ‘Yapın gitsin’ dedi. Şimdi benim kimliğimde 94’den bu yana Yumurtacı Ahmet Bayraktar yazar ve herkes beni ismimle tanır.”

“IHLAMURDERE CADDESİ YENİLENMELİ”
Tüm belediye başkanlarının mahallesine bugüne değin hizmet ettiğini ve mahallesinde bulunan Ihlamurdere Caddesi’nin de örnek bir cadde haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Yumurtacı Ahmet Bayraktar, “1994 yılından bu yana muhtarım. 1994’den bu yana 3 belediye başkanı değişti ve hepsi de çalıştı. Bugün ise bazı sokaklarımızda elektrik direklerinin eksik olmasından dolayı ufak tefek sıkıntılar yaşanıyor. Belediye Başkanımız bizi İtalya’ya gezmeye götürdü. Orada çok güzel örnekler gördük. Ayrıca Ihlamurdere Caddesi’nde yapılacak bir düzenleme ile trafikte rahatlamasını diliyorum. Şunun da altını çiziyorum, bu cadde yapılırsa belediyemiz için çok faydalı olacak” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARDAN ÇOK MEMNUNUZ”
“Mahallemin eksikliklerini aktarıyorum ve sorun hemen çözülüyor. Bana “Bir eksiğin var mı” diye sorarlar, ben yaptırırım. Gecenin 1’i de olsa gelir yaparlar. Mahallemizde sağlık hizmeti veriliyor. Vatandaş gelip ilaç yazdırıyor, belediyenin doktorundan. Vatandaşlar bu ve bunun gibi hizmetlerden çok memnun. Keşke Başkanımız bizi daha sıklıkla toplasa biz de ona sorunlarımızı aktarsak” dedi.

“OKULUMUZ HALEN YAPILMADI”
Bayraktar sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Mahallemde Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu var. Bu konu hakkında bir kere daha görüşlerimi belirtmek isterim. Okulumuzun yapılması gerekir. Öte yandan 14 bin nüfus var. Bazı sokaklarda kameralı sistemin arttırılmasını istiyorum. Bu şekilde güvenliğimiz bir kat daha arttırılmış olacak. Mahallede kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Kimsenin mağdur edilmeden kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi mahalle sakinlerinin de en büyük dileği. Kentsel dönüşüm mahallemi daha da güzelleştirir. Örneğin, hep otopark sorunundan yakınıyoruz bu sayede bu soruna çözüm bulunursa iyi olur.”

Kentsel dönüşüm merak konusu

Beşiktaş Buluşmaları devam ediyor. Türkali Mahallesi sakinleri sorun, öneri ve şikayetlerini bizimle paylaştı. Türkali sakinleri, Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden ise memnun olduklarını belirtiyor. Bunun yanı sıra yetkililere seslenen Türkali Mahalle sakinleri trafik ve otopark sıkıntısını dile getirirken caddelerinin yenilenmesiyle ilgili isteklerini de dile getiriyor.

Türkali Mahallesi sakinleri yaşadığı yerden memnun olduğunu ancak bazı sıkıntılarını da dile getirmeden edemiyorlar. Mahallelinin başlıca isteği bazı mahalle sakinlerinin çevreye duyarlı olması geliyor. Diğer istekler ise caddelerinin örnek bir cadde haline getirilmesi, Evlendirme Dairesi’nin dış cephesinin yenilenmesi, trafik sıkıntısı ve mahallede güvenlik kameralarının arttırılması olarak sıralanırken kimi vatandaşlar da Ihlamundere Caddesi’ne tramvay geleceğini ve kentsel dönüşümün nasıl olacağını konuşuyorlar. Beşiktaş Belediyesi Ihlamurdere Caddesi ve çevresinin yayalaştırılarak öneri tramvay hattı için ön etüd yapılması ve raporunun hazırlanması hizmeti için ihaleye çıkmış. Türkali sakinleri mahallelerini şu cümlelerle anlatıyorlar:

TRAMVAY GELECEK: “Mahallemizin yeniden bir yapılanmaya girmesi şart. Bu nedenle yapılan çalışmaların arttırılması gerekir. Vatandaş olarak kentsel dönüşümü merak ediyoruz. Ayrıca mahallemize tramvay geleceği konuşuluyor.” Adem Özbıyık.
DÖNÜŞÜM MERAKI: “Türkali Mahallemizde yerleşimle ilgili sıkıntılar artmış durumda. Bu sorunun Kentsel Dönüşüm Projesi ile bitip bitmeyeceği merak konusu mahallemizde. Mahallemizde zaman içerisinde çarpık yapılaşma ve trafik sorunları arttı. Umarım bu sorunlarımız zaman içinde azalır ve daha nezih bir Beşiktaş’ta yaşarız” Mehmet Gün.
VATANDAŞTA DUYARLI OLMALI: “Mahallemizde temizlik hizmetleri iyi ama kimi vatandaşlarımız çevresine sahip çıkmıyor. Vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyim.” Nimet Yöney.
PARKIMIZDA BULUŞULMALI: “Mahallemize yeni asfaltlama yapıldı, bu bizi memnun etti ama caddenin komple bir bakıma ihtiyacı var. Burası örnek bir yere dönüştürülmeli ve Park Buluşmaları bizim parkımızda da yapılmalı.” Mustafa Kantar.
SAHİP ÇIKALIM: “Yağmurda kaldırımlardan su sıçrıyor. Bunun için bir çalışma yapılmalı. İmkanlar dahilinde trafik sorunu ele alınmalı. Sokaklara konulan dubalara da sahip çıkılmıyor maalesef. Bu mahalle bizim vatandaşlarımız biraz daha duyarlı olmalı.” Mehmet Koç.
OTOPARK ŞART: “Keşke mahallemizde belediyemizin ücretsiz bir otoparkı bulunsa da trafik sıkıntısı azalsa. Bunun yanında mahallemizde güvenlik kameraları arttırılmalı. Bu cadde yeniden yapılıp cezbedici hale getirilmeli.” Mehmet Arseven.
TRAFİK SORUN: “Kimi mahalleler bizden çok daha iyi görünüme sahip. Biz Beşiktaş’ın göbeğinde olmamıza rağmen yeterli ilgiyi göremiyoruz. Bize olan ilginin artması ve en başta Ihlamurdere Caddesi’nin daha modern bir hale kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum. Bence bu olmalı.” Selin Hanım.

Trafik kurallarına uymak hayat kurtarır

Beşiktaş Belediyesi trafik kurallarına uyulması için kentliye hatırlatıcı afişlerle Beşiktaş’ı donattı. Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal destek verdiği projelerden bir tanesi daha hazırlamış olduğu afişlerle Beşiktaş Kentlisi ile paylaşıyor. Günümüzde trafik kazalarının artmasıyla birlikte yaşama mal olan kazaların da artması sebebiyle duyurularına trafik kurallarına uyulmasının ne kadar önemli olduğuna ilişkin sloganları da ekledi. Şerit ihlali, kazaların can ve mal kaybıyla ilgili bir çok alandaki kayıplarına ilişkin özel hazırlattığı afişleri Beşiktaş’ın çeşitli noktalarına astı.

Beşiktaş Belediyesi sosyal destek verdiği projelerden bir tanesi daha hazırlamış olduğu afişlerle Beşiktaş Kentlisi ile paylaşıyor. Günümüzde trafik kazalarının artmasıyla birlikte yaşama mal olan kazaların da artması sebebiyle Beşiktaş Belediyesi duyurularına trafik kurallarına uyulmasının ne kadar önemli olduğuna ilişkin sloganları da ekledi. Beşiktaş Belediyesi şerit ihlali, kazaların can ve mal kaybıyla ilgili bir çok alandaki kayıplarına ilişkin özel hazırlattığı afişleri Beşiktaş’ın çeşitli noktalarına astı. Trafik haftası geçmiş haftalarda kalmış olmasına rağmen sıklıkla yolculukların yapıldığı yaz dönemi içerisinde olunduğu için uyarılar, hassas davranılmasına ilişkin duyurular dikkat çekti. Trafik haftasının kutlandığı haftalarda dikkat çeken unsurlar, yaz döneminde de yola çıkanlara yeniden yetkililerce hatırlatılıyor ve yola çıkan herkesi hassasiyete ve kurallara uymaya davet ediyor. Trafik Haftası’nda öne çıkan bazı vurgulananlar ise şöyle:
“Okullarda öğrencilere trafik bilgileri öğretilir. Uygarlık tarihinde tekerleğin bulunması önemli bir olaydır. Önceleri yüklerini kendileri taşıyan, hayvanlara taşıtan insanlar tekerleğin bulunması ile taşıt araçları yaptılar. Uzun süren çalışmalar, araştırmalar sonucu buharı bulan, motor gücünden yararlanmayı öğrenen insanlar bu buluşlarını taşıtlara uyguladılar. Önce kara taşıtlarının, sonra deniz ve hava taşıtlarının sayıları çoğaldı, hızları arttı. Bu taşıt araçlarına sahip olan insanlar kentlerde ve kentler arasında araçlarını kullanmaya başladılar. Yürüyenlerin karşıdan karşıya geçmesi zorlaştı. Taşıt araçları insanlara ve birbirlerine çarparak kazalara neden oldular.
Trafik sorunlarına çözüm getirmek, trafiği düzene koymak için bir takım kurallar belirlendi. Sürücülerin ve yayaların uymaları gereken bu kurallara trafik kuralları denir. Trafik kuralları uzun araştırmalar ve deneyler sonucu ortaya çıkmıştır. Bizi en çok ilgilendiren, her an karşılaştığımız kara trafiğidir. Deniz ve hava taşıtlarının gidiş gelişlerini düzenleyen deniz ve hava trafiği kuralla­rı da vardır. Her gün gazetelerde okuduğumuz; radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur. Büyük kentlerde günün her saatinde taşıtlarla karşılaşırız. Trafik kazalarında yaralanan ve ölenlerin çoğu 5-14 yaş arasındaki çocuklardır. Bu nedenle Trafik Haftası’nda, özellikle ilkokullarda, öğrencilere trafik kuralları öğretilir. Trafik kazasına uğramamak için hafta boyunca öğrendiklerimizi hiç unutmayalım. Yürürken, karşıdan karşıya geçerken tüm trafik kurallarına uyalım.”
Sürücülere yapılan duyurularda da en çok şu dikkat çekiyor:
“90 km hızla çarpmanın bir apartmanın 10. katından düşmek olduğunu, 50 km saat hızla bir yere çarptığınızda araç içindeki vücut ağırlığınızın 30 kat arttığını ortalama hızlarda 10 km saat azalma ölümlerde yüzde 40 yaralanmalarda yüzde 30 kazalarda yüzde 20 azalma sağladığını vurguluyorlar.
Park Buluşmaları coşturuyor

Beşiktaş Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor… Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin yer alacağı Park Buluşmaları Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek.

Ağustos ayında dopdolu bir program ile başlayan Park Buluşmaları etkinlikleri, Beşiktaş’taki tüm parklarda Eylül ayınıh ilk haftasına kadar devam edecek. Ağustos ayının ikinci yarısında da Park Buluşmaları Beşiktaş Kentlisi’ni kucaklamaya devam ediyor. Konserler, söyleşiler, gösterimler ve şovlarla dolu eğlenceye programlar, yaz akşamlarına renk katmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliği, kentliyi bir araya getirmeye, çeşitli etkinliklerle bir çatı altında buluşturmaya devam ediyor. Park Buluşmaları etkinliği Ağustos ayının ikinci yarısında da Beşiktaş Kentlisi’ni ve İstanbulluları ağırlıyor. Park Buluşmaları organizasyonlarıyla yaz akşamlarına adeta damgasını vurdu. Eski yazlık sinemalar, birbirinden ünlü sanatçıların sevilen parçalarıyla Beşiktaşlılar, yaz aylarını dop dolu geçireceğe benziyor. Beşiktaş Belediyesi Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Eylül ayının sonuna kadar sürdüreceği organizasyonlarda geçen yıl olduğu gibi sinema gösterimleri ile birlikte konserler, söyleşiler, dinletiler yer alıyor.
Beşiktaş Belediyesi’nin 20 farklı park ve meydanda düzenlediği “Park Buluşmaları” etkinlikleri kentlileri Ağustos ayında da kültür-sanatla bir araya getiriyor. Dopdolu Ağustos programında da film gösterimleri, kabareler, konserler ve söyleşiler yer alıyor. Eylül ayına kadar sürecek olan Park Buluşmaları’nın Ağustos programı kapsamında “Güzel Günler Göreceğiz”, “Sevimli Kahraman”, “Kurtuluş Son Durak” ve “Paris’te Çılgın Macera” isimli filmler gösterilecek. “Hayal Dünyası” kabare şovunun yanı sıra “Hacivat Karagöz”, “Hande Akın”, “Mehmet Eser”, “Cezmi Ersöz ve Haluk Çetin” ve “Kaptan” gösterileri yapılacak. Erkan Uğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Fuat Saka, Tayyar Erdem, Entu, Gökkuşağı, Peyk, Lackawanna, Üst Kattakiler, Grup Merdiven, Başka Dünyalar ve Zeliha Sunal konserleri de düzenlenecek.
20 farklı mahalle parkında gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.
Beşiktaş Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri bu yıl 6. yaşında… Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin yer alacağı Park Buluşmalarında şu detaylar vardı:
“3 Ağustos 2012 Cuma -Abbasağa Parkı-Cezmi Ersöz ve Haluk Çetin Gösteri. Tayyar Erdem-Konser. Etiler Muhtarlık Parkı-Hayal Dünyası-Kabare. Güzel Günler Göreceğiz-Sinema.
6 Ağustos 2012 Pazartesi-Ortaköy Meydanı-Hacivat Karagöz Gösteri. Başka Dünyalar-Konser. Prof. Dr. Aykut Barka Parkı-Sevimli Kahraman-Sinema. Lazutlar-Tek Kişilik Gösteri.
7 Ağustos 2012 Salı- Ortaköy Meydanı-Hacivat Karagöz Gösteri. Grup Merdiven-Konser. Dikilitaş Muhtarlık Parkı-Hayal Dünyası-Kabare. Sevimli Kahraman-Sinema. Lazutlar-Tek Kişilik Gösteri.
8 Ağustos 2012 Çarşamba -Ortaköy Meydanı-Hacivat Karagöz Gösteri. Üst Kattakiler-Konser. Nisbetiye Birlik Parkı-Hayal Dünyası-Kabare. Sevimli Kahraman-Sinema.
9 Ağustos 2012 Perşembe-Ortaköy Meydanı Hayal Dünyası-Kabare. Lackawanna-Konser. Etiler Lisesi Bahçesi-Sevimli Kahraman-Sinema.
10 Ağustos 2012 Cuma-Ortaköy Meydanı-Hayal Dünyası-Kabare. Peyk-Konser. Etiler Muhtarlık Parkı-Hacivat Karagöz Gösteri. Sevimli Kahraman-Sinema.
13 Ağustos 2012 Pazartesi -Arnavutköy Ömer Güven Parkı-Cezmi Ersöz ve Haluk Çetin Gösteri. Vedat Sakman-Gösteri. Gayrettepe Çevre Kültür Parkı-Hayal Dünyası-Kabare. Paris’te Çılgın Macera-Sinema. 15 Ağustos 2012 Çarşamba-Arnavutköy Ömer Güven Parkı-Hayal Dünyası-Kabare. Gökkuşağı-Konser.
16 Ağustos 2012 Perşembe-Arnavutköy Ömer Güven Parkı Hayal Dünyası-Kabare. Entu-Konser.”
Etkinlik Başlama Saatleri ise şöyle duyuruluyor:
“Konser : 21:00, Sinema: 21:00, Kabare: 19:30, Tek Kişilik Gösteri : 19:30”

Etkinliklere katılan sanatçılar hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
Cezmi Ersöz: 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde devam etti. Edebiyat yaşamının başlangıcını edebiyat dergilerinde yayımladığı şiir ve eleştiriler oluşturdu. Daha sonda Cumhuriyet, Güneş, Özgür Gündem, Aydınlık gibi günlük gazetelerde yazıları ve röportajları yayımlandı. Ardından haftalık Deli dergisinde yazdı, halen Leman dergisinde yazıyor.Cezmi ersözün eserlerinden bazıları da şöyle sıralanabilir: “Ancak Bir Benzerim Öldürebilir Beni, Annelik Oyunu Bitti, Haritanın Yırtılan Yeri, Hayat Bir Emrin Var mı ?, Hayallerini Yak Evini Isıt, Kafka Market, Kırk Yılda bir Gibisin, Saçlarını Kardeş Kokusu, Son Yüzler, Şehirden bir çocuk Sevdin Yine, İçime Gir Ama Sigaranı Söndürme, Yok karşılığı Yüzünün, Bana Türkçe bir Ekmek Ver”
Haluk Çetin: Haluk Çetin Bursa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bursa’da tamamladı. Uzun bir süre ara verdiği eğitimine döndü, şuanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi. Ataol Behramoğlu ile (Ataol Behramoğlu şarkıları “Aşk iki Kişiliktir”) adlı ortak albümü gerçekleştirdi. Albüm Yeni Dünya Müzik Yapım firmasından çıktı. 13 Yıldır birlikte şiir-müzik dibletileri gerçekleştiriyorlar. Devam eden dinletilerin sayısı yaklaşık 300 civarında… Cezmi Ersöz ile (“Kendini Saklama Çiçekleri”) adlı ortak albümü hazırladılar. Aldüm Arda Müzik Yapım şirketinden çıktı. Bu albümü Vedat Sakman ile birlikte gerçekleştirdiler. Albümde Haluk Çetin’in 3 Vedat Sakman’ın 2 şarkısı bulunuyor. Şarkılardan bir tanesini Leman Sam yorumluyor. Albüm’ün düzenlemelerini de Vedat Sakman yaptı. Bu albüm ayrıca Cezmi Ersöz ‘ün “Derinliğine Kimse Sevgili Olamadı” adlı Kitabın içinde Kitap ile birlikte satışa sunulmuştur. Cezmi Ersöz ile 2 yıldır devam eden sahne birliktelikleri sürüyor (Şiir Müzik anlatım).
Vedat Sakman: 1949 yılında Konya’da doğan Sakman, profesyonel müzik yaşamına, müzisyen bir babanın oğlu olarak, İzmir’de lise çağlarında başladı. İlk çaldığı enstrüman davul oldu. Daha sonra gitarla tanıştı. 70’li yılların, bir grup oluşumu içinde şarkılar yapma ruhu, müzik yaşantısında önemli rol oynadı. Grup Doğuş ile 12 yıllık bir beraberliği oldu. Bu dönemde aranjörlük ve armoni eğitimi aldı. Grup Doğuş’tan ayrıldıktan sonra reklam ve film müziklerinin yanı sıra, pop müziği şarkıcılarına şarkılar verip, düzenlemeler yapmaya başladı. Vedat Sakman ilk solo albümü olan “Müzisyen”i 1989 yılında yaptı. 1990 yılında Zuhal Olcay’ın “Küçük Bir Öykü” albümünün prodüksiyonunu gerçekleştirdi. Albümdeki tüm besteler ve düzenlemeler kendisinin, sözler Mehmet Teoman’ın idi. 1991 yılında yine Zuhal Olcay’ın “İki Çift Laf” albümünün sekiz şarkısının sözlerin yazıp, müziğini ve düzenlemelerini yaptı. Aynı yıl tüm şarkı ve düzenlemeleri kendisine ait olan “Kapılar” adlı ikinci albümünü çıkardı. 1994 yılında üçüncü solo albümünü çıkardı.”Sevgileri Unutmadık” adlı bu albümdeki sekiz şarkının beste ve düzenlemeleri kendisine aitti. 1997 yılında Hümeyra’nın “Beyhude” albümünün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü yaptı. Hümeyra bu albümde Vedat Sakman’ın iki şarkısını seslendirdi. 1998 yılında Zuhal Olcay’ın “İhanet” ve Leman Sam’ın “İlla” adlı albümlerinin müzik direktörlüğünün ve aranjörlüğünün yanı sıra çoğu şarkıların da söz ve müziğini yazdı. 2002 Nisan ayında “Usulca” isimli solo albümünü çıkardı.
Tayyar Erdem: 1990 yılında Arif Sağ Müzik Okulu’nda bağlama ve şan derslerine başlamıştı. Etkinlikler kapsamında dikkat çekici isimler arasında yer alıyor.
Başka Dünyalar Müzik Grubu: Başka Dünyalar, adını 2009 başlarında aldı fakat grup eski adıyla Cadillac Blues Band olarak 2002 yılından günümüze bir çok yerde müzik yaparak kadro değişiklikleriyle yoluna devam etti. Aslen Kadıköy kökenli olan Başka Dünyalar vokalde Onur Urel, gitarda Veys Çolak, bas gitarda Alper Ketenci ve davulda Güçlü Başarır’dan oluşuyor.
Grup Merdiven Müzik Grubu: Serhan Kelleözü, 1956 yılında Adana’da doğdu. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Ancak müziğe olan yoğun tutkusu, profesyonel olarak müzisyenliği seçmesini sağladı. 1986 yılında Grup Merdiven’i kurdu. Evli ve iki çocuk babası olan Serhan Kelleözü 1989 yılında Altın Çınar Şarkı yarışmasında 179 grup arasında Oluşum isimli parçasıyla birincilik kazandı. Başta Adana Altın Koza Film Festivali olmak üzere, Seyhani Silifke, Bandırma Festivalleri gibi bir çok festivalin tanıtımı parçalarına imzasını attı. 1996 yılında Aliş isimli sinema filminin ve yine 1996 yılında Levent Kırca’nın “İsmi Lazım Değil” ve daha bir çok dizinin müziklerini hazırladı. Ayrıca 19 tiyatro müziğini besteleyen Serhan Kelleözü’ nün halen söz ve müziği kendisine ait olan 615 bestesi bulunuyor.
Üst Kattakiler Müzik Grubu: Turan Erverdi; 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine lise yıllarında özel gitar dersleri alarak başladı. 1995 yılında Akademi İstanbul’da Gökçen Taşkıran’la gitar ve armoni dersleri almaya başladı. Daha sonra 1996 yılında Evrensel Sanatlar Merkezi’nde üç yıl süreyle gitar, solfej ve armoni derslerine Tayfun Gültekin’le devam etti. 1999-2000 Oğuz Abadan müzik okulunda piyano ve armoni dersleri aldı. Aynı yıl içerisinde Gülay Timuçin’le Medea Güzel Sanatlar’ı kurdu. Boğaziçi Üniversitesi Folklör Kulübü’nde Gitar’la Yolculuk 2001 kadrosunda yer alarak birçok konser verdi. 2003 yılında Ruhi Su Kültür ve Sanat Merkezi’nde Alkan Akıncı’yla gitar derslerine katılarak 2006’da bu bölümden mezun oldu. Aynı yıllarda Tugay Erverdi’yle Üst Kattakiler grubunu kurdu ve 2006 yılında grubun ilk çalışması olan Üç Deniz Ötesi albümünü çıkardı. Grup çalışmalarına devam eden Turan Erverdi, Medea Güzel Sanatlar’da gitar dersleri veriyor.
Tugay Erverdi; Vefa Lisesi ve Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Tugay Erverdi, 1974’te İstanbul’da doğdu. Müziğe üniversite yıllarında gitar çalmayı öğrenerek başladı. Aynı yıllarda tiyatronun da hayatında önemli bir yeri oldu. Üniversiteden mezun olduğunda, çeşitli amatör ve profesyonel gruplarda oyuncu ve yönetmen olarak görev almıştı ve daha sonra da tiyatro çalışmalarını devam ettirdi.
Lackawanna Müzik Grubu: 2005’te Ömer Aydın tarafından fikirsel bazda ilk temelleri atılan 2006 yılında deneyımlı muzisyenlerin birleşmesiyle kurulan Lackawanna Soul&Blues Band, soul , blues , disco funk, rock’n&roll ve modern swing tarzlarını benimsemiş Türkiye’nin az sayıda ki BigBand lerindendir. Şu güne kadar çeşitli festival, organizasyon, parti ve bar programlarında sahne alan grubun performansları düzenli şekilde sürüyor.

Evlilik Programı sona erdi

Beşiktaş Belediyesi Evlilik Okulu Rehberlik Programı’nı tamamladı. Beşiktaş Kentlisi’nin ilgiyle takip ettiği programın son haftasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da vardı. Beşiktaş Belediyesi sosyal paylaşım sayfasından etkinlik tarihini ve Başkan Ünal’ın da programa katılacağını duyurdu.

Mehmet Z.Sungur yönetimindeki “Evlilik Okulu” son programını Ağustos ayında tamamladı. Beşiktaş Belediyesi sosyal paylaşım sayfalarından bunu Beşiktaş Kentlisi’ne duyurdu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla Saat 18:30’da Beşilktaş Evlendirme Dairesinde gerçekleşmesi beklenen toplantı için yapılan duyuruya ilgi büyüktü. Evlilik Okulu Rehberlik Programı başladığı günden bu yana oldukça dikkat çekici unsurları masaya yatırdı ve merak edilen sorulara yanıt aradı. Boşanma oranlarındaki artışlardan yola çıkan Beşiktaş Belediyesi yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. “Evlilik Okulu Rehberlik Programı”, çiftlere evlilik yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve onların nasıl aşılabileceği konularında bilgi vermeyi amaçlıyordu. Prof. Dr. Mehmet Sungur’un verdiği eğitimlerden evlenmeyi düşünenler, yeni evliler, evliliği devam eden fakat sorun yaşayan çiftler de yararlanabildi. Söyleşiler, seminerler, konferanslar Beşiktaş Kentlisi ile buluşuyor ve Beşiktaş Kentlisi’nin merak ettiği sorulara yanıt aranıyor. Beşiktaş Belediyesi, boşanmaların sıklığının belirgin olarak arttığı bir dönemde, yeni evlenecek çiftlere verilen evlilikte sık karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bir rehberlik programı düzenliyor. Bu rehberlik programı Temmuz ayı içinde başladı ve Ağustos ayının ilk haftasında programını tamamladı. Boşanma oranlarındaki artışlardan yola çıkan Beşiktaş Belediyesi yepyeni bir projeyi hayata geçirmiş oldu. “Evlilik Okulu Rehberlik Programı”, çiftlere evlilik yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve onların nasıl aşılabileceği konularında bilgi vermeyi amaçlıyordu. Evlilik Okulu, nikâh tarihi almak için Beşiktaş Belediyesi’ne başvuran çiftlere evlendikten sonra da hizmet vermeyi amaçlıyor.
Prof. Dr. Mehmet Sungur’un vereceği eğitimlerden evlenmeyi düşünenler, yeni evliler, evliliği devam eden fakat sorun yaşayan çiftler yararlanabiliyor. Program 5 Temmuz 2012 Perşembe saat 19:00’da Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde başladı ve 2 Ağustos 2012 tarihine kadar her Perşembe devam etti.

Evlilik Okulu Rehberlik Programı kapsamında Prof. Dr. Mehmet Sungur eğitim veren. Prof. Dr. Mehmet Sungur hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlamış ve 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrenciliğine başlamıştır. 1985 yılında Avrupa Konseyi bursiyeri olarak İngiltere’ye gitmiş ve “Toplum (Community) Psikiyatrisi” konusunda çalışmıştır. Çalışmaları sonucunda hazırladığı rapor Avrupa Konseyi’nce başarılı bulunmuş ve kendisine bir burs fırsatı daha verilmiştir. 1986 yılında “Brisitish Council” bursu kazanarak 1988 yılına kadar İngiltere’de Psikiyatri Enstitüsü’nde ve Maudsley ve Bethlem Royal Hastaneleri’nde asistan olarak görev yapmıştır. Bu süre içinde özelikle “Davranış Tedavileri”, “Cinsel İşlev Bozuklukları-Seks Terapileri”, “Evlilik Terapileri” ve “Kaygı Bozuklukları” (fobiler, obsesyonlar, panik, travma gibi) alanlarında eğitim almış ve İngiltere-Amerika-Kanada ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda İngiliz ekibinin terapisti olarak görev yapmıştır.
1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevine dönmüş ve 1990 yılında Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1992 yılında Psikiyatri Doçenti ünvanını almıştır. Doçentlik sonrasında çalışmalarını özellikle “Kognitif ve Davranış Terapileri”, “Cinsel İşlev Bozuklukları” ve “Cinsel Tedaviler”, “Evlilik Terapileri” Ve “Kaygı Bozuklukları” Konularında Yoğunlaştırmış ve 1996 yılında Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nin Kurucu Başkanlığını, 1998 Yılında ise Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği’nin Kurucu Üyeliği’ni ve Türkiye Psikiyatri Derneği Kognitif-Davranışçı Psikoterapiler Çalışma Birimi’nin Koordinatörlüğü görevlerini yapmıştır.
Halen Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nin Başkanlığı’nı ve Türkiye Psikiyatri Derneği Aile ve Çift Terapileri Çalışma Birimi’nin Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir.
1996 yılında “Cinsel İşlev Bozuklukları ve İnfertilite” adlı uluslararası katılımlı multidisipliner bir kongrenin başkanlığını yapmış, 1998 yılında “Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Günleri I”, 1999 yılında ise “Cinsel Sorunlar ve Tedavileri” adlı uluslararası katılımlı kongrelerin düzenlenmesinde görev almıştır. Ulusal Sigara ve Sağlık Komitesi’nin üyesi olup, 1999 yılında Uluslararası Katılımlı Sigara ve Sağlık Kongresi’nin düzenlenmesinde aktif görev almıştır. 2000 yılında ise 1st European Convention on Sexual Disorders adlı uluslararası katılımlı kongrenin düzenlemesini ve Konvansiyon Başkanlığı görevlerini yapmıştır.
2000 yılında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği Başkanı seçilmiştir. Bu görevi sırasında 2001 yılında 31. Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Kongresi’ni İstanbul’da düzenlemiştir. 2011 yılında 7. Uluslararası Kognitif Terapi Kongresi’nin Başkanlığı’nı ve İstanbul’da düzenleme görev ve sorumluluğunu büyük bir onur ve memnuniyetle üstlenmiştir. 2012 yılında düzenlenecek olan 9. Cinsellik Ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi’nin Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
1998 yılında, meslektaşları ile hazırladığı proje, uluslararası bir ödül (Lilly Schizophrenia Reintegration Award) almıştır. Aynı yıl Ulusal Sigara ve Sağlık Komitesinin bir üyesi olarak yürütülen eğitim-tedavi hizmetleri ve sağlık alanına katkıları nedeniyle 1998 Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü almıştır. 1999 yılında meslektaşlarıyla birlikte hazırladığı bir başka proje, Psikiyatri Derneği Bahar Sempozyumları 1999 Araştırma Projesi Teşvik Ödülü almıştır.
Kognitif ve Davranış Terapileri, Cinsel İşlev Bozuklukları ve Cinsel Tedaviler ve Evlilik Terapileri alanlarında yurt dışında yürüttüğü etkinlikler yanısıra, aynı alanlarla ilgili olarak çıkartılan bazı uluslararası dergilerin danışma kurulu üyesidir. Bu dergiler “Behavioural And Cognitive Psychotherapy (An International Multidisciplinary Journal), Sexual And Relationship Therapy (Journal of the British Association for Sexual and Relatiınship Therapy) ve Clinical Psychology: Science and Practice” ve “Cognitive Therapy and Research” adlı dergilerdir.
Yurt içinde ise daha çok pratisyenlere ve psikiyatri asistanlarına yönelik “Psikiyatri Dünyası” adlı bir derginin editörlük görevini yürütmüştür. Yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel dergilerde yayımlanmış 100’e yakın makalesi ve çeşitli kitap ve editörlükleri mevcuttur. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında yüzlerce kongrede konuşmacı olarak yer almış; çeşitli çalışma grupları yürütmüştür. Değişik ülkelerde yer alan profesyonellerin eğitiminde görev almış ve halen bu görevleri devam etmektedir.
Dr. Sungur İngiliz Psikoterapiler Birliği (UK Council for Psychotherapy) ve İngiliz Davranış Ve Kognitif Terapiler Birliği (Biritish Association for Behavioural and Cognitive Therapies) tarafından Kognitif-Davranışçı Terapist olarak Akredite edilmiş ve kayıtlı terapistler listesine alınmıştır. Halen Avrupa Kognitif ve Davranış Terapiler Birliği (EABCT) Akreditasyon ve Sertifikasyon Komitesi Yürütücü üyesi, Uluslararası Kognitif Terapiler Derneği (IACP) Yönetim Kurulu üyesi, İngiliz Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (BABCP), Avrupa Psikiyatristler Birliği (AEP), Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), Avrupa Travmatik Stres Çalışmaları Birliği (ESTSS)’nin üyesidir.
Dr. Sungur, halen yurt içi ve dışında psikiyatri alanında çalışan değişik disiplinlerden profesyonellere (psikolog, psikiyatr gibi) psikiyatride yeni ve güncel bir alan olan “Kognitif Ve Davranış Terapileri Eğitim Kursu” vermektedir. 2001 yılında profesör olan Mehmet Zihni Sungur, halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesidir.”

SPOR HABERLERİ

Dörtlü imza atıldı

Beşiktaş’ın yeni isimleri sözleşmelerine basın önünde imzaladı. Uğur Boral, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Akgün; BJK Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ile birlikte yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini, heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Futbolcular Uğur Boral, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Akgün Kartal oldular ve basın önünde sözleşmeye imza attılar. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, yeni transferlere güvenlerinin tam olduğunu ve takımın büyük bir heyecanla yeni sezon hazırlıklarına devam ettiğini söyledi. Yeni transferlerin heyecan ve dinamizmlerini takım arkadaşlarıyla sahada buluşturup, Beşiktaş’ı iyi yerlere taşıyacağına inandığını belirten Kıran, yönetim olarak iki önemli konunun altını çizmek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Kadromuza ilişkin yeniden yapılanma çalışmalarımıza dair iki nokta var. Attığımız her adımda Beşiktaş teknik heyetinin talebi ve onayı doğrultusunda işlem yapıyoruz. Alınan hiçbir karar kişilerin bireysel kararı değildir. Basında bu tür yansımalar olduğu için bunu söylemeye ihtiyaç hissediyorum. Biz bu samimi yaklaşımla teknik heyetimize ve futbolcularımıza olan güvenimize ve desteğimize devam edip, takımımızı en iyi şekilde kuracağız. İkinci önemli husus, kadromuzu oluştururken gösterdiğimiz hassasiyettir. Beşiktaş için bir futbolcunun iyi bir oyuncu olmasının önünde, tavır ve duruşu ile kulübümüze uyumlu olması gerekir. Bu durum, bizim için ekonomik gerçeklerin önünde gider. Olmazsa olmaz bir şarttır. Oyunuyla yüksek performans sahibi futbolcu hal ve tavırlarıyla bir bütün olan takımın ahenk ve ruhuna gölge düşürebilecek hiçbir yaklaşım içinde olmamalıdır. Eğer olursa bu çatı altında olamaz. Bu yıl yaptığımız bütün transferlerde bu ölçüleri korumaya çalıştık.”
Yeni transfer Uğur Boral, bütün camiaya bu transferin hayırlı olmasını istediğini ve Beşiktaş’ın yeniden başladığı bir döneme denk gelmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.
Tecrübesini, yeteneğini ve bilgisini Siyah-Beyazlı takım için kullanıp, başarılı olmak istediğini ifade eden Uğur Boral, ”Önce gönülleri, sonra maçları kazanmayı istiyoruz. Önce taraftarın gönlünü kazanacağız, birlik olacağız, ondan sonrada başarının geleceğini düşünüyorum. Bu sezon herkesin düşündüğünün aksine çok iyi bir Beşiktaş izleteceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Olcay Şahan ise, Beşiktaş’a geldiği için mutlu olduğunu ve bu camia için futbol oynamanın kendisi için şeref olduğunu belirtti.
Mehmet Akgün de mutlu olduğunu ve yeni sezona iyi bir Beşiktaş sunacaklarını ifade ederken, Oğuzhan Özyakup ise, mutluluğunu dile getirerek, elinden geleni yapıp, büyük şeyler başaracaklarına inandığını söyledi.

Hız kesmeden çalışıyorlar

İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grup ekiplerinden Leventspor hazırlıklarını yaptığı idmanlara sürdürüyor. Beşiktaş temsilcisi çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda hız kazandırdı. Leventspor çalışmalarını, Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri’nde yaptığı antrenmanlarla devam ediyor.

İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grup ekiplerinden Leventspor hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Beşiktaş temsilcisi çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik Direktör Serdar Gücüyener ve Antrenör Recai Şahinler’in yönetimindeki antrenman sabah saat saat: 10:00’da başladı ve 1 saat 30 dakika sürdü. Çalışmalara sakatlığı süren Ercan Duman, Ramazan Yıldız ve izinli olan Kaptan Mustafa Tosun katılmadı. Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından, denge üzerine çalışmalar yapıldı. Daha sonra dar alanda tam kadro olarak maç yapıldı. Bu çalışma esnasında Teknik Direktör Serdar Gücüyener, oyunu zaman zaman durdurak, oyuncularına yapmasını gerekenleri söyleyerek uyarılarda bulundu. Antrenmanın kalan 20 dakikasında ise yarı sahada çift kale yapıldı. Leventspor yeni sezon hazırlıklarını 11 Ağustos Cumartesi sabah saat 10:00’da Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesislerinde yaptığı haftanın yedinci antrenmanıyla ara vermeden sürdürdü. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri’nde yapılan sabah antrenmanının son anlarında büyük bir talihsizlik yaşandı. Sol açık pozisyonunda görev yapan oyuncu Muhammet Ali Kara ile orta saha oyuncusu Yakup çarpıştı ve Muhammet yerde kaldı. El bileğinin üzerine düşen oyuncu bir süre yerden kalkamadı ve hemen bileğine buz tedavisi uygulandı. Bileğinde hissettiği ağrılar sonrasında acilen Çilekli Tesisleri’nin karşısında bulunan hastaneye giden futbolcunun el bileğinin röntgeni çekildi ve küçük bir çatlak olduğu görüldü. Muhammet’in el röntgeni çekildi, bileği sarıldı, ağrı kesici ilaçları verildi, hastanede MR cihazı bulunmadığı için başka bir sağlık merkezinde MR çektirilmesinin gerektiği söylendi ve hastaneden taburcu edildi.
MAGAZİN
ONU BANA SORMAYIN!..
ETİLER- Serdar Ortaç, bir süredir birlikte olduğu ve babasının vefatından sonra toparlanma sürecini çok hızlandıran sevgilisi Luiz ile birlikte Etiler’de bir restoranda yemek yedi. Çiftin yanında bu kez kızından daha güzel olduğu söylenen genç kaynana Elizabeth yoktu. Çıkışta basın ordusunu karşısında gören Luiz, biraz panikledi ancak Serdar Ortaç, herzamanki rahat tavırlarıyla sevgilisini sakinleştirmeyi bildi. İlişkilerinin çok güzel ve düzeyli gittiğini belirten Ortaç, evlilik sorularını ‘bana değil Luiz’e sorun’ diyerek geçiştirdi.

FATMAGÜL’ÜN MUSTAFA’SI KAÇAMADI
BEBEK- Lucca’da arkadaş grubu ile birlikte bir şeyler içip sohbet eden Fırat Çelik, magazin muhabirlerini görünce mekanı yanlız başına terk etti. Oldukça alkollü olduğu dikkatlerden kaçmayan Çelik, basın mensuplarını görmezden gelerek telefonuyla uğraşmaya başladı. Kalabalık bir basın ekibinin kendisini beklediğini görünce röportaj vermekten başka çaresi olmadığını anlayan Çelik, ”Biraz acelem var, bir yere yetişmem gerek arkadaşlar” diyerek basın mensuplarının yanına geldi. Bu sırada yanından geçen bayanların ”Bu Fatmagül’ün Mustafası değil mi? Maaşallah boyu posu da herşeyi de yerindeymiş” şeklindeki sözlerini duymazdan geldi. Çelik tatilde olduğunu belirtti.

TATLISES’İN ÖZLEMİ NE?

ETİLER- Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Etiler’de bulunan Tatlıses Kebap’ta, Türkiye genelinde bulunan Tatlıses Çiğ Köfte bayilerine iftar yemeği verdi. İftara eşi Ayşegül Yıldız’la gelen Tatlıses’in keyifli olduğu gözlendi. Yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tatlıses, “Oruç tutuyor musunuz?” sorusu üzerine 17 aydır ilaç kullandığını belirterek, “O yüzden oruç tutamıyorum, tutan insanları kıskanıyorum” dedi. Türkiye’ye bayram mesajı veren Tatlıses, “Bütün halkımın, bütün sevenlerimin, dua edenlerimin, bayramını kutluyorum. Ülkede barış diliyorum, komşularımıza barış diliyorum. Herkesin barışa destek olmasını istiyoruz. Sayın Başbakan’a da inanıyoruz, güveniyoruz.” ifadelerini kullandı. Çiğköfte şeklinde pastayı kesen Tatlıses, çalışanlara teşekkür ederek mekandan ayrıldı.
MENDİLİ VER!…
ETİLER-Demet Akalın, küs olduğu Tatlıses’in Etiler’deki Tatlıses Kebap çıkışı mendil satışı yapan küçük çocuğa hakaret etti. Gittiği mekanlarda canını sıkan olayları twitter’dan afişe eden Akalın, mendil satıcısına para verdi ancak ufaklık hızla uzaklaşınca Akalın çocuğun arkasından “Mendili ver, denyo” diye bağırdı. Çocuk da koşarak gelip Akalın’a mendilini verdi. Akalın, kağıt mendili çocuktan aldıktan sonra ise, “Sağol” dedi. Akalın geçen hafta Emirgan Sütiş’te hakkında dedikodu yapan garsonları işten attırmış, ardından tepki çekince garsonları tekrar işe aldırtmıştı.