SAYI 269

Ortaköy Meydanı yeni çehreye kavuştu. Tarihi dokusuyla Beşiktaş Kentlilerini ve İstanbulları bir araya getiren kıyı semti Ortaköy’ün çehresi yenilendi. Beşiktaş Belediyesinin, Anadolu Grubu ile, “kentsel düzenleme ve bütünlük çalışmaları” çerçevesinde yürüttüğü ‘Muhabbet Sokak Ortaköy’ projesinin hayata geçirilmesi ile yollar yeniden düzenlendi, işletmelerde ve tezgâhlarda önemli değişiklikler yapıldı.
Ortaköy Meydanı yepyeni bir simaya kavuştu. Konsept çalışmayla yeniden düzenlenen meydan şimdilerde yeni yüzüyle Beşiktaş Kentlisi’ni ağırlamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesinin, Anadolu Grubu ile birlikte gerçekleştirdiği “kentsel düzenleme ve bütünlük çalışmaları” çerçevesinde yürüttüğü ‘Muhabbet Sokak Ortaköy’ Projesi hayata geçirildi. “Muhabbet Sokak Ortaköy” Projesi kapsamında yenilenen Ortaköy Meydanı’nın açılışı Haziran ayının ikinci yarısında gerçekleşmiş oldu. Ortaköy Meydanı’nın yenilenmesiyle birlikte coşku da eksik olmadı. Açılışının gerçekleştiği meydanda sevilen gruplar Beşiktaş Kentlisi ile adeta tempo tuttu.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından yapılan açılışta Duman Grubu’nun verdiği ücretsiz konser coşkuyla izlendi. “Muhabbet Sokak Ortaköy” Projesi bir takım değişiklikleri bir araya getirdiği gibi bazı yükümlülükleri de beraberinde getirdi. Buna göre proje kapsamında yollar yeniden düzenlenirken, işletmelerde ve tezgâhlarda önemli değişiklikler yapıldı.
Beşiktaş Belediyesi, Kentsel bütünlüğü sağlamak için “kentsel düzenleme ve bütünlük çalışmaları” çerçevesinde Anadolu Grubu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Muhabbet Sokak Ortaköy’ projesini tamamladı. Çalışmalar sonucunda yepyeni bir çehreye kavuşan Ortaköy Meydanı’nın açılışı 15 Haziran 2012 Cuma günü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan tarafından yapılmıştı. Yüzbinleri ağırlamaya devam eden Ortaköy Meydanı’nın yeni simaya kavuşması nedeniyle gerçekleşen açılış, saat: 16.00 – 20.30 arasında DJ Murat Beşer bir müzik ziyafeti verdi. Müziğe Milton Lopez ve Sokak Dansçıları Grubu eşlik etti. Saat: 20.30’da 100° grubu konser verdi. Saat: 21.30’dan itibaren ise Duman Grubu meydanda bir konser vererek sevilen parçalarını seslendirdi. Ortaköy Meydanı’nı adeta bir parti atmosferine sokan müzik ve konserler büyük bir coşku ve beğeni ile izlendi.

ESKİSİNDEN DE GÜZEL

“Muhabbet Sokak Ortaköy” Projesi ile meydandaki çalışmalar oldukça dikkat çekiyor. Meydanda yapılan çalışmalar kapsamında trafiğe kapalı yollar ve kaldırımlar düzenlendi. Sokak girişlerine ışıklı taglar konuldu ve aydınlatma elemanları yenilendi. Bina cepheleri sağlıklılaştırılırken, Ortaköy’ün dokusuna uygun yeni sergi alanları oluşturuldu.
İşletmelerin tabelaları ve tenteleri Ortaköy’ün dokusuna uygun hale getirildi, çalışanların kıyafetleri yenilenerek hizmet içi eğitimler verildi.Masa ve sandalyeler ile işletmelerin mutfakları yenilendi. Menüler ise zenginleştirildi. İşletmelerin önlerine zemin lambrileri yapılarak masa ve sandalyelerin düzeni sağlandı.Yollar yaya trafiği için daha sağlıklı hale getirildi.
Ortaköy El Sanatları Çarşısı’nın eskiyen tenteleri ise dayanıklı kompozit malzeme ile değiştirildi. Ortaköy’ün simgelerinden olan sahaf tezgâhları da çalışmalar kapsamında yenilendi.

Tarihi dokusuyla tüm dikkatleri üstünde toplayan ve Beşiktaş Kentlilerini buluşturan kıyı semti Ortaköy ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Ortaköy’ün tarihinden gelen en önemli özelliği farklı kültürlerden Türk, Rum, Gürcü, Ermeni ve Yahudi topluluklarının ve farklı inançların bir arada dostluk içinde yaşamasıydı. Ortaköy’e bugünkü çehre ve özelliğini kazandıran, iskelenin arkasındaki Ortaköy Meydanı’nın en belirgin ve egemen mimari öğesi Ortaköy Camii’dir. Mehmed Ağa tarafından 18. yüzyıl’ın başlarında yaptırılan cami, Abdülmecit tarafından tamamen yıktırılarak denize uzanan rıhtım üzerine 1854-1856 yıllarında Mimar Nigoğos Balyan’a yeniden yaptırılmıştır. Ortaköy Meydan ve çevresi, sanat atölyeleri, kahveler, bar ve lokantalar, pazar günleri açılan elişi, antika ve sanat pazarıyla, gece gündüz canlı bir buluşma merkezi olarak biliniyor.”

‘Yapılan heykel çok anlamlı’

Beşiktaş’ın mahallelelerini turlayarak sürdürdüğümüz yazı dizimizin yeni durağında Nisbetiye Mahallesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Mahalle sakinleri giderek artan nüfusla birlikte Nisbetiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde nasıl şekilleneceğini merak ediyorlar.
Mahalle turumuzun yeni durağında yeniden Nisbetiye Mahallesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Mahallede bizi ilk olarak mahallenin muhtarı Ayşe Şirinler karşılıyor. Bir yandan çaylarımızı içerken bir yandan da mahallesini anlatıyor. Şirinler, son zamanlarda mahalle sakinlerinin ‘Kentsel Dönüşüm’ konusunu konuştuklarını mahalle sakinlerinin nasıl bir süreç işleyeceği sorularıyla karşı karşıya kaldığını dile getiriyor. Mahallesinde bulunan kadına şiddet konulu heykeli sorduğumuz Şirinler, “Kadına şiddet konusunda mahalleme yapılan heykel bu konuya duyarlılığın olduğunu bir kez daha gösteriyor. Benim mahallemde şiddet gören bir kadına rastlamadım ve bu konuda şikayet almadım. Bu tür olayların olduğunu öğrenince her duyarlı insan gibi ben de üzülüyorum. Kadına şiddet gösterenler bu heykeli her gördüğünde bir kez daha düşünsün ve utansın. Ben mahallemde bu duyarlılığı gösteren Başkanım İsmail Ünal ve onun gibi düşünenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diyor.
“GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM”
Mahalle sakinlerinin son zamanlarda en çok sorduğu sorulardan bir tanesinin kentsel dönüşüm konusu ile ilgili olduğunu söyleyen Nisbetiye Mahallesi Muhtarı Ayşe Şirinler, “Mahalle sakinlerinin son zamanlarda bana sorduğu sorulardan bir tanesi kentsel dönüşümün nasıl olacağı yönünde. Bu sorunun net bir cevabı yok ama, Nisbetiye trafik sıkıntısı başta olmak üzere kimi problemleri olan bir mahalle olarak anlatılabilir. Vatandaşlar araçlarını sokağa bırakmak zorunda kalıyorlar. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde her apartmanın altına bir garaj yapılması hedefleniyor. Bu gerçekleştiğinde trafik sorununun çözümünde büyük bir ilerleme kaydederiz düşüncesindeyim. Ayrıca çevremizde Zorlu ve Çiftçiler’in yapıları yükseliyor. Bu yapılar tamamlandığında nasıl bir keşmekeş yaşayacağımız da vatandaşların soruları arasında bulunuyor ama cevap bulamıyoruz” dedi.
“AYDINLANMA PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR”
Ben muhtarlığa başladığımda elektriği olmayan sokaklarımız vardı, o sokaklara elektrik verildi. Mahallemizde şimdi elektriği olmayan sokağımız yok ama yakın zamana kadar sık sık elektrik kesintileri yaşanıyordu. Elektrik kesintisinin 1 gün sürdüğünü bile gördük. Bununla birlikte elektrik direklerinin değişmesi lazımdı. Beton olduğu için neredeyse insanları üzerine düşüyor. Bu konuda ilerlenme sağlandı aydınlanma problemimiz çözülüyor. Mahallemde asfalt ve kaldırım çalışmalarında da ilerleme sağlandı. İşyerlerimiz arttı bu bizim için dezavantaj oldu. Giren çıkanı kontrol etmek zor. İşyerleri araçlarını park ediyor, mahalle sakinine yer kalmıyor. Nisbetiye Caddesi üzerinde otobüs-trafik bekleme derdi yok, ama Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde en az 20 dakika otobüs beklemeniz gerekiyor” dedi.
“DÜŞÜNSÜNLER VE UTANSINLAR”
Mahallesine dikilen Kadına Şiddet konulu heykelle ilgili konuşan Şirinler, “Kadına şiddet konusunda mahalleme yapılan heykel bu konuya duyarlılığın olduğunu bir kez daha gösteriyor. Benim mahallemde şiddet gören bir kadına rastlamadım ve bu konuda şikayet almadım. Bu tür olayların olduğunu öğrenince her duyarlı insan gibi ben de üzülüyorum. Kadına şiddet gösterenler bu heykeli her gördüğünde bir kez daha düşünsün ve utansın. Ben mahallemde bu duyarlılığı gösteren Başkanım İsmail Ünal ve onun gibi düşünenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diyor.
“DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”
Muhtarların adeta bir postacı gibi çalıştığının altını çizen ve konuda bir değişimin yaşanmadığını dile getiren Şirinler sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor, “Muhtarlıkta adeta postacı gibiyiz. Bütün posta evrakları bize geliyor. Biz kişinin nereye gittiğini görmüyoruz. En ufak bir şey olsa savcı bizi çağırıyor. Postacı yanlış evrak tebliğ etmesinden dolayı ifade verdim. Ben postacı değilim ama ben ifade veriyorum. Postacının görevi bizim görevimiz değil. Muhtarlık pasifize ediliyor. Herhalde bundan sonra muhtarlık seçimi olmaz. Bana yetki verirlerse tekrar muhtar adayı olurum. Kimse muhtar kadar mahallesini bilmez. Mahalle parti başkanlarına insanlarımız güvenmiyor. Mahalle başkanları bize gelmiyor. Bütün partilerin mahalle başkanları böyle yapıyor. Yanlışlık burada. Her parti, muhtar olmasın diyor. Bize gelip samimi olarak konuşulsa, daha farklı olurdu. Beni mahalle sakinlerim seçti. Mahalle muhtarları ile belediyeler el ele olmalılar. Mahalle muhtarları da el ele vermeliler. Nisbetiye Mahallemizde maddi durumu düşük olan insanımız az ama ister mahalle içinden isterse mahalle dışından olsun ayrım gözetmeksizin yardımlarda bulunuyoruz. Kıyafet topluyoruz, kitap dağıtıyoruz belediyemizin etkinliklerini vatandaşa anlatıyoruz. İhtiyaç sahiplerini araştırıyoruz kimin daha çok ihtiyacı varsa ona imkan tanıyoruz. Belediyemiz düzenlediği gezilerle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu uygulama takdir görüyor.”

Kentli ne diyor neler istiyor?..
Nisbetiye Mahallesi sakinleri, alışveriş merkezleri ve işyerleri ile donatılmış mahallelerinde yaşanan trafik çilesinin bitmesini isterken, özellikle Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde otobüs beklemenin sıkıntı yarattığını dile getiriyorlar. Mahallenin hemen yanı başında Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin trafo merkezi olmasına rağmen elektrik kesintilerinin yaşanması, mahalleliye sıkıntılı saatler yaşatıyor. Ancak şimdilerde bu sıkıntının bittiğini dile getiriyorlar. Mahalleli bu günlerde kentsel dönüşümün nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyor.
TRAFİK HEP AYNI: “Okulların kapanmasına rağmen trafik çilesi bitmedi. Zaten trafik konusunda sıkıntı yaşayan Nisbetiye’de birde çalışmalar eklenince trafik hepten içinden çıkılmaz hale döndü. Ne olacak bekleyip göreceğiz” Ömer Özer.
DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?: “Bu günlerde birbirimize en çok sorduğumuz sorulardan bir tanesi kentsel dönüşümün nasıl olacağı ile ilgili. Kentsel dönüşüm nasıl olacak insanlar mağdur olacak mı. Hayatımıza neler katacak bunları konuşuyoruz.” Kadir Ünlü.
OTOPARK GEREK: “Bence mahalleye acilen bir otopark gerek. Alışveriş merkezleri yapılırken trafik sıkıntısı ve ulaşım durumu da göz önüne alınmalıydı. Şimdi bu yapı mahalleyi kaldırmıyor. Mahalleye yeniden bir düzenleme yapılması gerekiyor.” Coşkun İlgün.
ASFALTLAMA GEREK: “Mahallemizin yolları acilen yenilenmeliydi ve asfaltlama isteyen yollarımız vardı. İşyerleri ile donatılmış bir mahalleye bu görüntü yakışmıyordu. Bu konu ile ilgili bir gelişme yaşandı ve yollarımızın büyük ber kısmı asfaltlandı.” Bayram İlgün.
MAHALLEMİZ GÜZELLEŞMELİ: “Mahallemiz güzel bir mahalle ama çevreye daha fazla önem verilmeli. Mesela daha fazla ağaçlandırmma ile daha güzel bir görünüm kazanabiliriz. Mahallemizin güzelleşmesi dileğimizdir.” Erhan Delen.
SORUNLARA RAĞMEN İYİ: “Nisbetiye’de olmayı seviyorum. Mahallemiz gündemden düşmeyen bir mahalle. Alışveriş merkezleri buraya yakın, mahallemizde bir çok sosyal imkana da olanak var. Bence insanlar buranın kıymetini bilmeli, sahip çıkmalı” H. Aktürk.
SOSYALLEŞMELİ: “Nisbetiye önemli bir yer ve böyle bir yerde sosyal imkanların daha fazla olması gerekiyor. Keşke mahallemizde sosyal faaliyetlerin olduğu mekanlar çok olsaydı ve herkes katkı sağlayabilseydi…” Arif Ergüder.
HAVUZ YAPILSIN: “Mahallemizin sportif faaliyetlere ihtiyacı var. Mahalleme kapalı yüzme havuzu yapılmasını isterdim. Tüm halkımız bu hizmetten faydalanırsa daha sağlıklı günler yaşardık.” Yener Özuğurlu.

Aykut Barka Parkı’nda Kültür Cafe açıldı
Beşiktaş Belediyesi parklardaki kafeleri yeniliyor. Yepyeni bir kafe Beşiktaş Kentlilerinin hizmetine açıldı. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’ndaki “Kültür Cafe”nin açılışına ilgili büyüktü. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ve Beşiktaşlılar katıldı. Açılışın ardından parkta Grup Gündoğarken konseri düzenlendi. Beşiktaş’ta kafelere bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş Belediyesi parklardaki kafeleri yenilemeyi sürdürüyor. Bir kafe daha Beşiktaş kentlilerin hizmetine girdi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’ndaki “Kültür Cafe”nin açılışı yapıldı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ve Beşiktaşlılar katıldı.
Beşiktaş Belediyesi parklardaki kafeleri çağdaş bir anlayışla yenileyerek Beşiktaş kentlilerin hizmetine açmaya başladı. 29 Haziran 2012 Cuma günü Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’ndaki “Kültür Cafe”nin açılışı yapılmıştı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ve Beşiktaşlılar katıldı. Açılışın ardından parkta Grup Gündoğarken konseri düzenlendi.
Kültür Cafe’yi Sporcular Parkı’ndaki “Sporcular Cafe” ve Sanatçılar Parkı’ndaki “Sanatçılar Cafe” izleyecek. Kafeler sabah saat: 08:00’dan gece saat: 00:30’a kadar Beşiktaş kentlilerine hizmet verecek. Kentlikart sahipleri, gaziler ve engelli vatandaşlarımız kafelerdeki %50 indirimden faydalanabilecek.
Kafelerde indirimden faydalanabilmek için ve bir çok etkinlik ve organizasyonlarda avantajlı olabilmek için nasıl Kentli Kart sahibi olunur hakkındaki bazı detaylar da şöyle sıralanıyor:
“1. İkametgahı Beşiktaş ilçesinde olan tüm kentliler Beşiktaş Belediyesi görevlileri tarafından ziyaret ediliyor , kendilerine başvuru – bilgi formu veriliyor.
2. Beşiktaş sakinlerinin daha iyi hizmet alması açısından dağıtılan bu formların 10 gün içinde eksiksiz şekilde doldurulması isteniyor.
3. 10 gün sonra formları toplamak üzere belediye görevlilerimiz bir ziyaret daha yapıyor.
4. Eksiksiz ve tam olarak doldurulmuş formlar teslim alındıktan sonra, 3 hafta içinde Kentlikart hemşehrilerimize gönderilecektir.
NOT : Dileyen Beşiktaş Kentlisi, 444 44 55‘i arayarak veya Belediyemiz binasına gelerek formları doldurabilecek ve 3 hafta içinde de kartlarına kavuşabilecek.”

Park Buluşmaları sürüyor

Beşiktaş Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri Temmuz ayında da tüm hızıyla sürüyor… Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin yer alacağı Park Buluşmaları Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek.

Haziran ayına dopdolu bir program başlayan Park Buluşmaları etkinlikleri Temmuz ayında da Beşiktaş Kentlisi’ni kucaklamaya devam ediyor. Konserler, söyleşiler, gösterimler ve şovlarla dolu eğlenceye programları yaz akşamlarına renk katıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliği, kentliyi bir araya getirmeye, çeşitli etkinliklerle bir çatı altında buluşturmaya devam ediyor. Park Buluşmaları etkinliği Temmuz ayında Beşiktaş Kentlisi’ni ve İstanbulluları ağırlıyor. Park Buluşmaları organizasyonlarıyla yaz akşamlarına adeta damgasını vurdu. Eski yazlık sinemalar, birbirinden ünlü sanatçıların sevilen parçalarıyla Beşiktaşlılar, yaz aylarını dop dolu geçireceğe benziyor. Temmuz ve Ağustos ayını dolduracak olan etkinlikler, Beşiktaş’ın çeşitli parklarında gerçekleşecek. Eylül ayının ilk haftasına kadar sürecek olan “Yaz Akşamları Park Buluşmaları” etkinliklerinin ilki Abbasağa’da başlamıştı. Abbasağa Parkı’nda etkinliklerin ilkinin gerçekleştiği geceye, Beşiktaş Kentlisi’nin ilgisi de oldukça yoğundu. Beşiktaş Belediyesi’nin yaz aylarında mahallelerde düzenlediği Park Buluşmaları etkinlikleri bu yıl 6. yaşına giriyor. Sinema, söyleşi, kabare, konser ve benzeri kültür-sanat etkinliklerinin yer alacağı Park Buluşmaları 22 Haziran Cuma akşam saat 20:30’da Abbasağa Parkı’nda düzenlenen Suzan Kardeş konseri ile başlamıştı.
Beşiktaş Belediyesi Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Eylül ayının sonuna kadar sürdüreceği organizasyonlarda geçen yıl olduğu gibi sinema gösterimleri ile birlikte konserler, söyleşiler, dinletiler yer alıyor. 9 Temmuz 2012 Pazartesi günü Ortaköy Meydanı’nda Malt konseri vardı.” Malt hakkındaki bazı detaylar şöyleydi:
“90’lı yıllarda Badluck grubunun solistliğini yapan, ekranların tanınan simalarından Cenk Durmazel, yeni gurubu MALT ile hazırladığı ilk albümü “Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm” Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Yol albümü niteliğinde olan Malt’ın “Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm”ü eğlenceli, hayatı sorgulayan ve ironi yüklü sözlerinin yanı sıra sert ve enerjik sounda sahip bir performans albümü.
Cenk Durmazel, Malt ile 3 hafta gibi bir sürede kaydettiği ilk albümleri için; sek ve buzsuz oldu benzetmesini yapıyor. Zor hayat şartları altında yaşayanlar için pozitif yüklü parçalar söyleyen Malt, bu albümü dinlerken kimsenin dert sahibi olmayacağını söylüyor. Tanımadığımız insanlar üzerinden ticari sonuçlara varmak yerine ne hissediyorsak onu yaptık” diyen Cenk, Erdem’den sıkıldığı bir dönemde, yanına aldığı 3 kişi ile kurduğu Malt ile yüzlerce türü karıştırmadan sadece rock yapıyor. ATM stüdyolarında hazırlanan albümde tüm şarkı sözleri Cenk Durmazel’e ait, besteler ise gurubun ortak çalışması sonucu ortaya çıktı. Cenk Durmazel(vokal), Cenk Turanlı(bas), Barış Ertunç (gitar) ve Güray Gürsoy ‘dan(davul) oluşan MALT’ın ilk klibi “Aşkın Gözü” adlı parçaya gurubun davulcusu Güray Gürsoy yönetmenliğinde, 35 mm formatında çekildi. Sütlücede bulunan Makine Stüdyolarında, yeşil background da çekildikten sonra, bilgisayarda çeşitli teknikler yardımıyla arka fondaki mekanlar oluşturuldu.”
Ortaköy Meydanı’nda Hacivat Karagöz (T. Gösteri) gösterisi de yapıldı. Ulus Prof. Dr. Aykut Barka Parkı Sen Kimsin adlı sinema filmi gösterildi. Ulus Prof. Dr. Aykut Barka Parkı’nda yine Neşeli Çocuklar kabaresi vardı.
10 Temmuz 2012 Salı günü Ortaköy Meydanı ‘nda Mavı Işıklar konseri düzenlendi. Ortaköy Meydanı’nda yine aynı akşam Hacivat-Karagöz gösterisi de yapıldı. Aynı gün Ulus Prof. Dr. Aykut Barka Parkı Sen Kimsin film gösterimi gerçekleşti ve Neşeli Çocuklar kabaresi Beşiktaş Kentlilerini ağırladı.
11 Temmuz 2012 Çarşamba günü ise Ortaköy Meydanı’nda Güvenç Üstündağ konseri dinleyenleri sesiyle kendine hayran bıraktı. Güvenç Üstündağ hakkındaki bazı detaylar ise şöyleydi:
“Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı oldu.
Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen “Uluslararası Varna Festivali” kapsamında mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova’nın kursuna katıldı ve bir yıl sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarını kazanarak Prof. Lilova’nın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından verilen burs ile Avusturya’nın Viyana kentinde çalışmalarına başladı.
İzmir Devlet Operası’nda konuk sanatçı olarak Donizetti’nin “Aşk İksiri” operasında ilk başrolü “Belcore”yi seslendirdi. Avusturya’nın Innsbruck kentinde Georg Schmöhe yönetiminde Carl Orff’un “Carmina Burana” adlı eserinde bariton sololarının yanı sıra kontrtenor solosunu da seslendirerek bir ilke imza attı ve büyük beğeni topladı. Viyana’da seslendirdiği, Yunan besteci Perikles Liakakis’in “Çizmeli Kedi” operasındaki başrol ile bu eserin dünyada ilk kez seslendirilişinin solistlerinden oldu.
Sertab Erener ile ortak projeleri olan “Turco – Latino Connection” caz konserleri büyük beğeni topladı.
Önce Efes Antik Tiyatrosu’nda, daha sonra İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda ve Atatürk Kültür Merkezi’nde, Fazıl Say’ın “Nazım” adlı eserini Fazıl Say, Genco Erkal ve Sertab Erener ile birlikte seslendirdi. Bunun ardından “Rumeli Hisarı-Yıldızlı Geceler” konserleri kapsamında Fazıl Say ile birlikte bir resital verdi ve Say’ın şarkılarının Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Son olarak Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Say’ın “Nazım” adlı eserinin CD ve DVD kayıtlarını Fazıl Say, Genco Erkal ve Zuhal Olcay ile birlikte gerçekleştirdi.
2006-2007 sezonunda Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu bünyesinde Ayşenil Şamlıoğlu’nun yönetmenliğinde “Bana Mastika’yı Çalsana” adlı müzikal projede oynadı.
2007-2008 sezonunda Kerem Kurtoğlu’nun yazıp yönettiği “İstanbul’da Bir Dava” adlı oyunda rol aldı. Bu çalışma İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Garajistanbul sahnesinde promiyer yaptı.
İlk sinema çalışması ise Çağan Irmak’ın “Ulak” adlı filmidir.
Dağüstün’ün, prodüktörlüğünü Cihan Sezer ile birlikte üstlendiği “Evde Yoklar” adlı ilk solo albümü 2012 Ocak ayında yayınlandı. İsmini 1993 yılında Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz şair Metin Altıok’un şiirinden alan albüm dokuz şarkıdan oluşmaktadır. Sekiz şarkının düzenlemesi Cihan Sezer imzası taşımaktadır, bir şarkının düzenlemesi ise Nurkan Renda’ya aittir.
Birsen Tezer ile seslendirilmiş olan “Sevdanın Yolları” albümde yer alan iki düetten biridir. Sanatçıyı yıllar sonra babası ile bir araya getiren “Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme” çalışması ise, 1999 yılında hayatını kaybeden Yusuf Dağüstün’ün 1977 yılında çıkarttığı plaktan alınarak kullanılan kayıt ile gerçekleştirilmiştir.”
Aynı gün Ortaköy Meydanı’nda Zafer Diper-Haluk Çetin’in gerçekleştirmiş olduğu gösteri vardı. 23 Temmuz 2012 Pazartesi günü ise Abbasağa Parkı’nda Güvenç Üstündağ vereceği konser ile sanatseverleri ağırlayacak.

Çocuklara Yaz Kampı

Yaz Kampı ile öğrenciler doğa ile bir çok detayı yerinde öğrenme fırsatını yakaladı. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Yaz Kampı programında, yüzlerce öğrenci hem tatil yaptı hem de bilgilerini pekiştirdi, doğadaki yaşam ile ilgili yepyeni detaylar öğrendi. Beşiktaş Belediyesi Yaz Kampı, Haziran sonu ve Temmuz başında iki haftalık özel programla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kamp programı ile başarılı öğrenciler, Kemer’de yaz kampında hem öğrendi hem de tatil yapma imkanı buldu.
Antalya Kemer’de bulunan otelde iki ayrı grup doğa ile ilgili gelişimi öğrenmek ve aynı zamanda olası bir afet durumunda neler yapılabilir konusu ile ilgili detayları edinebilmek ve bununla birlikte de yaz tatilini yapmak için yola koyuldular. 90 kişiden oluşan iki ayrı grup, Antalya Kemer’de yer alan Yaz Kampı programına katıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin Kemer, Naturland’taki kampına katılan çocuklar, katıldıkları faaliyet programıyla doğadaki yaşam süreci ve gerek hayvanların dünyası gerek bitkilerle ilgili bir çok detayı yerinde inceleme fırsatı yakalayabildilerve farklı bir ortamda eğitim öğretim sürecini bir arada yaşamış oldular. Beşiktaş’ta yer alan okulların başarılı öğrencilerinin katıldığı programa ilgi oldukça yüksekti Bu konuda yetkililer gördükleri ilgi nedehiyle katılma koşulları ile ilgili yaz kampı programı için yüzlerce öğrencinin başvurusuyla karşılaştılar. Yetkililer, yaz kampı programına katılmak için en önemli detayların Beşiktaş’ta ikamet eden diploma notu yüksek olan başarılı öğrencilerin olduğu vurgulandı. Pazar günü başlayan Yaz Kampı Programı, peşinden diğer Pazar günü de öteki gurubu Antalya’da ağırladı. Öğretmenlerinin de rehberliğinde katıldıkları kamp programında Akut temsilcileri de öğrencileri karşıladı. Program boyunca öğrencilere doğa olayları ve afet konusunda bilgi aktarıldı. Öğrenciler bitkiler ve hayvanların dünyası ile ilgili bir takım bilgileri de yerinde inceleme fırsatını yakaladı. Öğrencilerin başında özel bir heyetin olduğu belirtilirken Beşiktaş ilçesinde yer alan okullardan katılan öğrencilerin heyette öğretmenleri de kendilerine eşlik ediyor. Aynı zamanda bu heyet te Akut ekibinde uzmanlar da bulunuyor. Bir hafta boyunca süren Yaz Kampı programında 11 ve 14 yaş grubundaki öğrenciler yer alıyor. Atatürk İlköğretim Okulu, Beşiktaş İlköğretim Okulu, Murat Beyaz İlköğretim Okulu gibi okullarda okuyan başarılı öğrenciler kampın ve tatilin tadını doya sıya çıkartmış oldular.
Beşiktaş Belediyesi’ni Yaz Kampı Programı’nı gerçekleştirdiği Antalya Kemer’de bulunan Naturland Tatil Köyü’nde tabiat ile ilgili bir çok şeyi bir arada bulmak mümkün. Naturland’ın eko filozifimiz dediği detaylar şöyle sıralanıyor:
“Eko Filozofimiz; Naturland eko filozofisi; tüm varlıkların enerji ve enerjinin halleri olduğu, yaşamın ise; varlığın kendi içinde ve varlıkların birbirleri arasındaki bir enerji döngüsü olduğu bilincine dayalıdır. Ekolojik filozofi; evreni, dünyayı, varlıkları ve dünyadaki yaşamı tek bir şeyle, “enerji” ile açıklar ve evreni “bir tek şey”, bir enerji süperorganizması olarak görür. Ekolojik filozofinin peşisıra bilimsel ekoloji de; varlığın temeline güneşi ve güneş enerjisini koyarak dünyayı ve dünyadaki yaşamı enerji döngüleriyle açıklamakta, doğayı da her şeyin birbirine bağlı olduğu bir süper organizma olarak tanımlamaktadır. Günümüzde; bütün varlıkların, hayvanların, bitkilerin, toprağın, havanın, suyun ortaklaşa oluşturduğu bu süper organizma yani doğa, varlığını sürdürmekte zorlanmaktadır.
Çünkü; varlıkların miktar uyumu bozulmuş, insanoğlu kendisini son elli yılda, 10 bin yılda arttığı kadar arttırmış, 3 milyardan 6 milyara ulaşmıştır. Ama buna karşın yaşamın ortağı pek çok türü de yok etmiştir. İnsanoğlu, fosillerden ve nükleerden enerji üretmeyi ve ilaç, gıda, ambalaj v.b için sentetik madde türetmeyi bilinçsizce arttırmış, yaşamın temeli enerji döngülerini tıkamıştır. Sosyoloji, ekolojik referanslardan tamamen kopmuştur. Çözüm; yanlış bilgilerle doğaya hükmetmeye çalışmak yerine; onunla, onu tanıyarak yani ekolojik bilinçle yaşamaktan geçmektedir. Ekolojik bilinç bizi yeni bir yaşam konforuna, ekolojik konfora götürecektir.”
Kamp programının geçtiği yerde diğer bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Çamyuva Bölgesi adını aldığı çam ormanlarının tertemiz kumsallarla buluştuğu ve hemen arkada Toros Dağlarının birdenbire duvar gibi 2365 m.ye yükseldiği bir yerdedir. Birdenbire yükselen dağ mitolojik Olympos Dağıdır. Görülüyor ki Çamyuva’nın önü deniz turizmi, arkası dağ turizmi merkezidir. Dünya’da hem yaz, hem kış turizminin bu kadar iç içe olduğu tek eko sistem buradadır.
Hem deniz, hem kış turizmi merkezinin içindedir. İşte Naturland tam böyle bir yerdedir. Çamyuva Ovasının ortasında yükselen ve denize ulaşan çam ormanları ile kaplı ve yaklaşık 150 dönüm bir kara yarımadasında kuruludur. Yüzlerce yıllık çamlarla kaplı kara yarımadası bir ekoloji parkına dönüştürülmüş, içine bir Vacation Club yerleştirilmiş ve “Naturland Vacatıon Club In Ecopark” böyle doğmuştur. Öte yandan Antalya Batı Akdeniz’dedir ve çok özel bir ekosisteme sahiptir. Bu ekosistem sayesinde tüm Akdeniz’de denize en yakın karlı dağlar ve yüz çeşidi aşkın sebze ve meyve üretimi sadece Antalya’da vardır. Yer yer 2500 m. yüksekliğe ulaşan Batı Toros Dağlarının, adeta denize girdiği veya denizden çıktığı noktadadır Antalya…Antalya’da; Toros’lar, bazen Naturland’ın bulunduğu Çamyuva’da olduğu gibi, birden bire duvar gibi yükselerek, altı ay karlı dağlara dönüşürler. Ve adeta denizin içinde kış merkezleri oluştururlar. Bazen, Korkuteli’nde olduğu gibi kademe kademe, taraçalar şeklinde yükselerek ortalarında verimli dağ içi ovaları oluştururlar. Bu ovalarda yüzlerce çeşit sebze meyve üretilir. Üretim kışın ılık kıyı ovalarında, yazın serin dağ ovalarında, ama bütün yıl sürer gider. Bu durum tüm Akdeniz’de sadece Antalya Eko Sisteminde vardır. Antalya klimatolojik olarak subtropik iklim kuşağındadır. Kıyılarında; sıcak yazlar, ılık kışlar, dağlarında; serin yazlar, bol yağışlı karlı kışlar yaşanır. Bu yüzden Antalya aynı mevsimde hem sıcağın, hem soğuğun bulunduğu ender bir ekosistemdir. Dilediğinizde sıcağı, dilediğinizde serini bulabileceğiniz bu eko sistem tarih boyunca tüm insanların çekim merkezi olmuştur. Antik Zamanlarda Antalya’nın ovalarla kaplı doğu kıyısı Pamfilya, dağlarla ve dağ ovalarıyla kaplı batı kıyısı Lykia, göllerle kaplı bugünkü Isparta’ya doğru olan kısmı ise Pisidya olarak adlandırılmıştır. O dönemlerde bu bölgede kıyılarda ve dağlarda tam 17 antik kent kurulmuştur. Antalya hala bu antik zenginliği barındırmaktadır. Milattan sonra Binli Yıllarda Selçuklu Türkleri, özellikle Türklerin Teke Boyu bu bölgeye yerleşmiştir. Onun için Antalya Fethiye arasında geniş bir karınla denize sarkan yarım adaya Teke Yarım Adası denir. Selçuklular bölgeye yerleşince bugünkü Alanya’yı Alaiye adı ile siyasi başkent, bugünkü Elmalı Kasabasını da kültür ve üretim başkenti yapmışlardır. Bu yüzden Elmalı kasabası adını, “elle üretim yapılan yer” (handmade) yorumundan alır. Naturland işte böyle bir ekolojiye, klimatolojiye ve sosyolojiye sahip olan Antalya’nın Çamyuva Bölgesindedir.”
Beşiktaş Belediyesi’nin Yaz Kampı Programı’nı gerçekleştirdiği Naturland’da aktivite ve eğlence programı da dopdolu. gündüz ve gece aktivitelerin yanı sıra havuzlarda ve denizlerde de ayrı ayrı etkinlikler düzenleniyor. Spor konsepti içinde de binicilik, kaya tırmanışı ve su sporları başlıkları bulunuyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş’ta ikamet eden öğrenciler ile ilgili çalışmaları devam edecek. Yaz Okulları ile büyük ilgi gören çalışmasına da yogun ilgi olduğu için ön kayıt dönemi uzatılmıştı.
Beşiktaş Belediyesi Yaz Kampı geçtiğimz haftalarda gerçekleştirilmiş oldu. Geçen hafta pazar günü kamp programı uygulanmaya başladı. Beşiktaş Belediyesi, sosyal paylaşım sayfalarından yaz kampı etkinliğini duyurdu. Veliler faaliyet programı ve detaylar hakkında memnuniyet içeren yazılarıyla görüşlerini aktardı.
Beşiktaş Belediyesi okullar ve öğrenciler ile ilgili etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Yaz dönemi içinde Yaz Okulları organizasyonun yanı sıra şenlikler dikkat çekiciydi. Park Buluşmalarıyla Beşiktaş kentlisini bir araya getiren Beşiktaş Belediyesi kamp programıyla da oldukça dikkat çekiyor. Beşiktaş Belediyesi Yaz Kampı geçen hafta başladı. Geçtiğimiz haftalarda pazar günü kamp programı uygulanmaya başlamıştı. Beşiktaş Belediyesi, sosyal paylaşım sayfalarından yaz kampı etkinliği ile ilgili şunları aktardı:
“Başarılı öğrencilerimiz Kemer’de yaz kampında hem eğitilecek, öğrenecek hemde tatil yapacak…”
Öte yandan Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla düzenlediği Yaz Okulu devam ediyor. Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Bale, İngilizce, Gitar ve Satranç branşlarında faaliyet gösteren yaz okullarına başvurular için ön kayıtlar uzatılarak alınmıştı.

Tekne Turları başlıyor
Boğaz gezileri başlıyor. Beşiktaş Kentlisi’nin her yıl neşeyle katıldığı Boğaz gezileri her mahalle için düzenlenecek ayrı bir program ile gerçekleştirilecek. 23 Temmuz’da başlayacak olan deniz gezileri, Ramazan ayının gelişi ile de birlikte iftarlı olarak düzenlenecek. Bütün hafta içi Beşiktaş’ın 23 mahallesi için ayrı olarak programlanacak Boğaz gezisi etkinliği ile renklenecek. Sadece hafta içi gerçekleştirilecek iftarlı Boğaz gezisi’nde sürpriz etkinlikler de yer alacak. Ramazan ayında Beşiktaş Kentlisi’ni ağırlayacak olan tekne turları her mahalleye göre düzenlenecek. Ramazan boyunca sürecek olan deniz gezileri, geçtiğimiz yılda büyük ilgiyle karşılanmıştı.
Beşiktaş motor iskelesinden kalkan teknelerle gerçekleştirilen Boğaz Gezileri her yıl Beşiktaş Kentlisi’nden büyük ilgi gördü. Ramazan’a denk gelen kutlamalar kapsamında da yine teknelerde iftar yemeği verilmişti. Geçtiğimiz yıllarda da Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da geziye katılarak vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu. Gezilerde sürpriz etkinlikler geçtiğimiz yıllarda da vardı. Kutlamaların son durağında geçtiğimiz yıllarda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da denk gelmesiyle Beşiktaş Meydanı’nda Yaşar Konseri gerçekleştirilmişti. Türk Pop Müziğinin sevilen isimlerinden Yaşar, yaklaşık 2 saat süren konserde Beşiktaş Meydanı’nı dolduran binlerce kentliye müzik ziyafeti yaşatmıştı.
Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz yıl da yaza merhaba etkinlikleri kapsamında yine tekne turları düzenlemişti ve binlerce kentliyi düzenlemiş olduğu programla ağırlamıştı. Boğaz gezisine 7’den 77’ye herkesin ilgisi oldukça büyüktü. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta yer alan her mahalleye özel tekne gezileri düzenleyerek yaza merhaba etkinliklerini düzenledi. Temmuz ayı başlarında tekne gezileri için her mahallede özel servisler hizmet vermişti. Toplam 23 mahallenin yer aldığı Beşiktaş’ta, kentlilerimiz kendilerine ayrılmış gün ve saatlerde mahallelerinden servisle alınıp, teknelerin kalkış yeri olan Kuruçeşme’ye götürülürken, gezi bitiminde de yine aynı yerden servisle mahallelerine bırakılıyordu. Yaklaşık iki saat süren tekne gezilerinde mahalle sakinleri birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı bulurken gezilerde ikram edilen yiyecek ve meşrubatlarla da, İstanbul Boğazı’nda piknik keyfi yaşamışlardı.

Kuruçeşme Arena’de etkinlikler başladı
Beşiktaş Belediyesi açık hava etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Kentlisi Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilen etkinliklerle yaz akşamları eğlencesinin tadını çıkarıyor. Bu etkinliklerde bir tanesi de 17 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Jill Scot konseri olarak karşımıza çıkıyor. Grammy ödüllü, yeni nesil divalardan biri olmanın ötesinde, gerçek anlamda çok yönlü bir sanatçı olan Jill Scott, 17 Temmuz Salı akşamı, BKM ve HIP işbirliği ile Kuruçeşme Arena’da ilk defa İstanbul’lu müzikseverler ile buluşacak… “Soul, r&b, jazz, hip hop gibi müzik janrlarının önemli isimlerinin ağırlanacağı “Summer of Soul” geceleri kapsamında 4 Haziran’da Macy Gray’in sahne alacağı, Turkcell Kuruçeşme Arena’nın bir diğer konuğu Jill Scott olacak”. Scott, jazz, r&b, hip hop ve sözlü anlatım gibi farklı tarzları Neo Soul zemininde birleştiren eşşiz bir vokal ve besteci olmasının yanı sıra, oyunculuk kariyerinde de ciddi başarılar yakalamış ve şiir kitapları yayınlanan çok yönlü bir sanatçı olarak tanınıyor. Vokal yeteneğini son derece geniş bir yelpazede kullanabilen Jill Scott, yumuşak ve duygu yoğunluğu yüksek olan parçaları ruhuna dokunarak söylediği gibi, son derece güçlü ve marşvari parçaları büyük bir kuvvet ve yoğunlukla yorumlanıyor. Parçaları genç dileyiciler için yeterince taze ve dinamikken, aynı zamanda yetişkin dinleyiciler için “soulful” olmayı başarabiliyor. İlk albümü “Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1” ile multi platinium seviyesinde satış başarısı yakalayan Jill Scott, Amerikan müzik piyasasında çok dikkat çekmiş, büyük övgü almış ve bu albümle toplam 5 Grammy adaylığı kazanmıştır. Bazı kritikler tarafından “Yeni Aretha Franklin” olarak tanımlanan sanatçı, sonraki albümleri ile 3 Grammy ödülü, 3 Soul Train ödülü ve 4 Lady of Soul ödülü aldı. Son 10 yılın en başarılı, yeni nesil soul vokallerinden Jill Scott, geçtiğimiz yıl yayınladığı son albümü “The Light of The Sun” turnesi kapsamında 17 Temmuz Salı akşamı ilk defa İstanbul’da sahne alacak. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi açık hava etkinlikleri kapsamında Kuruçeşme Arena’daki organizasyonlar içinde Temmuz ayında Sibel Can, Funda Arar, Zülfü Livaneli ve Ajda Pekkan gibi önemli isimler dikkat çekiciydi.

SPOR HABERLERİ

Kartal Avrupa’da yok
Beşiktaş, Avrupa yolu bir yıllığına kapandı. Kara Kartal’ın UEFA müsabakalarından 1 yıl süre ile men edilmesine ilişkin olarak açmış olduğu CAS davasında Beşiktaş’ın cezası onandı. Böylece UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil hakkı Eskişehirspor’a geçmiş oldu.
CAS duruşmasının konusunu, Beşiktaş’ın, Fikret Orman yönetimi göreve gelmeden önceki döneme ilişkin (30 Mart 2011, 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemleri itibarıyla) çeşitli kulüplere, futbolculara ve resmi makamlara (SGK/Vergi Dairesi dahil) vadesi geçmiş borçlarının bulunması oluşturuyordu. Beşiktaş, avukatı aracılığı ile duruşmada hukuken atılabilecek tüm adımları atarak ve her türlü argümanı kullanarak kendisini temsil ettirmişti. Ayrıca, Başkan Fikret Orman’da, CAS hakem heyetine hitap ederek kulübün yeni yönetiminin anlayış farklılığını ifade etmişti. Ne var ki, bu davada Beşiktaş’ın durumunu en çok güçleştiren husus, tespit edilmiş ihlallerin yanında, Beşiktaş’ın önceki yönetiminin, kulübün borç durumu ile ilgili UEFA’ya gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş olması oluşturmaktaydı. Beşiktaş’ın dosyası ile ilgili görüş beyan eden uzmanlar, davanın çok zor olduğunu, Beşiktaş’ın ihlallerinin diğer dosyalarla ve kulüplerle mukayese edilemeyecek oranda yüksek miktarda bulunduğunu ve ayrıca kulüp önceki yönetimi tarafından gerçeğe aykırı beyanda bulunulmuş olmasının davayı kazanılamaz kıldığını belirtmişlerdi.
Ayrıca, Beşiktaş’ın pek çok oyuncuya, takıma ve SGK ile vergi dairesine milyonlarca Avro’luk borcu olduğuna dikkat çekildi. CAS’ın bu kararıyla birlikte, Beşiktaş’ın önümüzdeki sene Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi yolu kapandı.Öte yandan Beşiktaş yeni sezon için hazırlıklarına da başladı. Avusturya’da kampa katılan Beşiktaş takımı, çalışmalarını sürdürdü. Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yapılan idman programına göre futbolcular dayanıklılık ve kuvvet çalışması yaptı. Öte yandan Beşiktaş’ın yeni transferi Uğur Boral da Avusturya kampına katılan isimler arasında oldu. Yeni sezon hazırlıklarını 25 Haziran’dan bu yana İstanbul’da sürdüren Beşiktaş, ikinci etap kamp çalışmaları için 7 Temmuz Cumartesi günü Avusturya’ya giderek başlattı. Avusturya’nın Seefeld bölgesinde gerçekleştirilecek 14 günlük kampta siyah-beyazlılar, 4 hazırlık maçı oynayacak. Tarifeli uçakla cumartesi günü Almanya’nın Münih kentine gidenn Beşiktaş kafilesi, daha sonra karayolu ile Avusturya’nın Seefeld bölgesine geçti. Siyah-Beyazlılar, kampta 10 Temmuz’da Avusturya 3. Lig takımlarından FC Hall ile karşılaşırken, 15 Temmuz’da Almanya Birinci Lig ekiplerinden Hamburg ile karşılaşacak.
Daha sonra Avusturya’nın Leogang bölgesine geçecek olan Beşiktaş, 4’lü turnuvaya katılacak. 18 Temmuz’da Almanya Birinci Lig takımlarından Duisburg ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, 20 Temmuz’da ise Romanya şampiyonu Dinamo Bükreş ile Çek Süper Lig ekibi Budejovice takımlarından biriyle son hazırlık maçını yapacak. Siyah-Beyazlılar, 21 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’a dönecek.

Yaz bereketi
İstanbul U-19/2 Gençler Ligi çekişmelerle devam ediyor. İstanbul U-19/2 Gençler Ligi 9. Grup’ta en yakın rakibi 7 puan önünde 10. Hafta lider giren Çıksalınspor, grupta ikinciliği hedefleyen Kuruçeşmespor ile Ayazağa Atatürk Stad’ında karşılaştı. 90 dakika sonunda her iki takımda attıkları karşılıklı birer golle skoru belirlediler: 1-1. Bu sonuçta Çıksalınspor bitime az kala grubunda şampiyon olmayı garantiledi. Maç ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Saha: Ayazağa Atatürk Stadı. Saha Komiseri: Engin Aydoğan. Hakemler: Kadir Cengiz, Mustafa Tekin, Murat Karabulut. Kuruçeşme: Alican, Hakan, Abdullah (Furkan), Umut (Enes), Taha, Furkan, Timur, Umut, Emre, Anıl (Güven). Teknik Direktör: Doğanay Akpınar. Çıksalınspor:Tolga, Abdülsamet (Veysel), Emre Karaaslan ,Kadir, Ömercan, Ertuğrul, Suat, Yasin (İsa), Emre Erçelik, Muhammet, Muharrem (Samet). Teknik Direktör: Muharrem Eroğlu. Goller: Taha(Kuruçeşme), Emre Erçelik (Çıksalın).”
öte yandan Amatör Kulüplerde de transfer heyecanı sürüyor. İddiasıyla dikkat çeken Leventspor’da takım kaptanı kulübünü bırakmadı. Yeni sezon öncesinde Leventspor, 4. iç transferini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdi. Tesislere gelen Leventspor’un kaptanı Mustafa Tosun, kulüp Başkanı Mehmet Şenozan ile yaklaşık 45 dakika süren toplantı sonunda mutabakata vardı ve imzayı attı. 2005 yılının Temmuz ayının ilk haftası Beşiktaş temsilcisi ile tanışan deneyimli stoperin, bu sezon takımındaki aralıksız 8. sezonu olacak.

MAGAZİN HABERLERİ

BİRBİRLERİNE GİRDİLER
ORTAKÖY- Ünlü oyuncu Derya Baykal’ın yönetmen oğlu Mert Baykal (33), bekarlığa veda partisinde bodyguardlardan dayak yediği iddia edildi. Baykal uzun süredir beraber olduğu
Berna Parlak ile Arabesque’te kına gecesi düzenledi. Ardından da sevgilisi ve yakın arkadaşı iş adamı Numan Ceyhan’ın üvey oğlu Cenk Yerlici’nin de aralarında bulunduğu bir grupla Ortaköy’deki ünlü gece klubü Anjelique’e geçti. Baykal, mekanın Boğaz’a bakan kıyısına oturdu
ve arkadaşlarıyla sohbet etmeye başladı. Bu sırada bir bodyguard gelip “Burada duramazsınız” diyerek Baykal ve arkadaşlarını uyardı. Baykal “Daha sonra gideriz, biraz izin verin” dedi. Bunun üzerine bodyguard kolundan çektiği Baykal’a tokat attı. Baykal bodyguard’ın tokatına tokatla
karşılık verince de olanlar oldu ve mekânın tüm bodyguardlarının Baykal’a tekme tokat saldırdığı iddia edildi.

34 İSYAN 34
ETİLER- İsyan şarkısıyla çıkış yapan Halil Sezai, Ahmet Çelenk’in Etiler’deki doğum günü partisine yeni aldığı üç tekerli motosikletiyle katıldı. Halil Sezai, Ahmet Çelenk’in Etiler Günaydın Steak House’daki doğum günü partisindeydi. Partiye üç tekerli motosikletiyle gelen şarkıcı, gecenin sonunda alkollü olduğu için mekandan otomobille ayrıldı. Ancak bir süre sonra dayanamayıp motoru almak için geri döndü. Habercilerin hâlâ orada olduğunu görünce buna cesaret edemeyen ve alkollü motor kullanırken yakalanmaktan çekinen şarkıcı, anahtarı bir arkadaşına emanet ederek oradan uzaklaştı. Gecenin sürprizi Halil Sezai’nin iki arkadaşından geldi. Gösterişli motorun ünlü şarkıcıya ait olduğunu öğrenen iki hayranı, bir kağıda “34 isyan 34” yazarak motorun plaka yerine yapıştırdı.

İTALYA’DAN ARNAVUTKÖY’E
ARNAVUTKÖY- İtalya’da romantik tatil yapan Tolgahan Sayışman Selen Soyder ikilisi geçtiğimiz haftalarda Arnavutköy’de el ele görüntülendi. Geçtiğimiz hafta İtalya’da romantik tatil yapan ikili geçtiğimiz hafta içinde Arnavutköy’de el ele görüntülendi. Aşklarını saklamaktan çekinmeyen
ikili den Tolgahan Sayışman’ın sevgilisi Selen Soyder için çiçekçiden gül alması dikkat çekti. Sorular sorulara cevap vermek yerine ikili, “Her şey ortada konuşacak bir şey yok. Allah mutluluğumuzu bozmasın” diyerek Sayışman’a ait Porshe marka araca binip mekandan uzaklaştılar.

FAHRİYE EVCEN GECELERDE
BEBEK- Yılan hikayesine dönen ‘Özcan Deniz aşkıyla’ magazin gündeminden düşmeyen Fahriye Evcen, uzun bir aradan sonra ilk kez gecelerde görüntülendi. “Evim Sensin” filminde birlikte rol aldığı Deniz ile yeniden bir araya geldiği konuşulan güzel oyuncu; çapkınların hedefindeydi.Fahriye Evcen, geçtiğimiz haftalarda arkadaşlarıyla Bebek’teki Lucca adlı mekana gitti. Evcen, burada playboyların göz hapsindeydi. Ünlü oyuncu Fahriye Evcen, Bebek’te sosyetik playboy Efe Duru ile görüntülendi. Kameraları gören Fahriye Evcen, apar topar Efe Duru’nun masasından kalkıp mekanı terk etti.

BEŞİKTAŞ HABERLERİ

Medyada çıkan haberlere göre Erdoğan’dan sonra Gül de ‘saraylı’ oluyor. Cumhurbaşkanı Gül’e, 120 metrekarelik kabul odası ve 50 metrekarelik çalışma ofisi yapılıyor. Devlet Kabul Salonu ve Saray Müze’ olarak düzenlenen Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde hummalı çalışma var. Başbakan Erdoğan’a Dolmabahçe Sarayı’nda çalışma ofisi tahsis edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Gül’ün de ‘saraya taşınmaya’ hazırlandığıiddia ediliyor. Posta gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Gül’ün İstanbul’a gittiğindekullanması amacıyla Yıldız Sarayı’ndabir çalışma ofisi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Ahmet Sever, ofis için bir proje hazırlandığını ve yakında Gül’ün onayına sunulacağını açıkladı. Ancak edinilen bilgilere göre ofisinyapımına şimdiden başlanmış.İstanbul’da resmi görevlerde bulunanbir kişi, Yıldız Sarayı’nda konaklama
için de özel bölüm yapıldığını iddia etti. Gül’ün, eşi Hayrunnisa Hanım’la İstanbul’a gittiğinde Yıldız Sarayı’nda kalacağıöne sürüldü. İnşaat ile Hayrunnisa Hanım’ın ilgilendiği iddiası da var. Dolmabahçe Sarayı’nda ise Başbakan Erdoğan’ın bir çalışma ofisi bulunuyor. Köşkün üst katında, Cumhurbaşkanı Abdulah Gül’ün konuklarını ağırlayabileceği kabul salonu ile çalışma odası hazırlanırken, giriş katı saray-müze oluyor. Vatan gazetesinin haberine göre, ‘Devlet
Kabul Salonu ile Saray Müze’ için, aralarında Yaşar Yılmaz’ın da yer aldığı üç sanat tarihçi de çalışmalarda yer alıyor. Binanın özgün haline sadık kalınarak yürütülen çalışmanın, Ekim 2013 tarihinde tamamlanması hedefleniyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı’nın yönetim merkezi olarak kullanılan köşkte 2. Meşrutiyet ilan edilmiş. İki milyon metrekare alanı bulanan köşkün, Abdülaziz tarafından 1865’te dinlenme köşkü olarak yaptırıldığı biliniyor. Türk-Osmanlı
saray mimarisinin en son örneklerinden Mabeyn Köşkü, Yıldız Sarayı’nın en büyük yapısı olma niteliğini taşıyor.

BEŞİKTAŞ- Özellikle Ortaköy, Bebek ve Arnavutköy sakinlerinin dile getirdiği gürültü kirliliğine çözüm arayışları bir yenisi daha eklendi. Artık Boğaz’da seyreden teknelere susturucu takılması gündeme geldi. İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Boğaz’daki gürültü kirliliğini önlemek için çalışmalara başladı. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkati alan müdürlük, ticaret amaçlı tur ve gezi düzenleyen teknelere, gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla susturucu (waterlock) takacak. Gemilerin motor kısmına takılan susturucu, motor ve egzoz sesini engelliyor. Sulu ve kuru tip olan susturucuların fiyatı, geminin büyüklüğüne ve motor gücüne göre değişiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ayrıca, Boğaz’da erken saatlerde olta ve balık avcılığı yapan ufak teknelerin, marin motor kullanmayıp pancar motor olarak tabir edilen makineleri kullandıkları ve egzozlarında susturucu bulunmamasından dolayı aşırı gürültü yaptıkları yönünde gelen şikayetler üzerine de çalışma başlattı. Öte yandan, İstanbul Çevre ve ŞehircilikMüdürlüğüayrıca, İstanbul Boğazı’nakıyısı olan eğlenceyerlerindenkaynaklanan gürültükirliliğini önleme çalışmalarına
başladı.Yaz aylarında 14 kişilikbir ekiple eğlencemerkezlerinin denizdenve karadan gürültü denetimleriniyapacak olan müdürlük,hafta sonları dahilsabahın erken saatlerinekadar denetimlerini sürdürecek.