SAYI 255

Bir protesto bir etkinlik
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda gündem yaratan protestosunun ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘CHP İlçe Başkanlığı Örgütlenme Modeli Toplantısı’ Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde yapıldı. CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, İlçe Yöneticisi Şermin Aşlak, Beşiktaş İlçe Sekreteri İlker Uygun ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Ağırkol’un yönettiği toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da katılım sağladı. Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren ve örgütlenmenin önemine değinen CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, “Şehit cenazeleri, Van depremi üzüntümüz ve can kayıplarımız gerekçe gösterilerek Cumhuriyetimizin kutlamasına getirilen engeller, Deniz Feneri, köstebek olayı, insan hakları ihlalleri tüm bu sorunlar var ve bu sorunların çözümü için CHP iktidarı kaçınılmazdır. Hayatın her alanında örgütlenmemiz gerekli” dedi. Öte yandan Cumhuriyet törenlerinin iptali geçtiğimiz günler içinde Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığınca, vatandaşlarla birlikte Beşiktaş Meydanı’nda protesto edilmişti.
Minik Kartallar’ın sanat aşkı
Minikler Beşiktaş’ı düşünüyor ve Beşiktaş konulu resim ve heykel yapmak için adeta karınca gibi çalışıyor. Yüzü aşkın minik kartal, eserlerini Beşiktaş Müzesi’nde sergileyecek. Uğur Böceği Anaokulları’nın tüm şubelerinde okuyan 120 öğrenci, 23 Nisan’da BJK Müzesi’nde düzenlenecek olan “4–6 Yaş Gözüyle Beşiktaş” sergisine hazırlanıyor. 20 eğitmen gözetiminde çalışmalarını sürdüren öğrenciler “Beşiktaş sizin için ne ifade ediyor?” sorusunun cevabını resim ve heykelleriyle veriyor. 19 Eylül’den itibaren 7 aylık eğitim sürecine başlayan minik öğrenciler, atölye çalışmalarını Beşiktaş marşları eşliğinde sürdürüyor. Özel aydınlatma sistemiyle sergilenecek olan 1,5 metre boyunda İnönü Stadı maketi, projenin başyapıtı olarak dikkat çekiyor. BJK Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Zülal Gök; “Beşiktaş’a gönül vermiş 120 minik öğrencinin sergisine Türkiye’nin ilk spor müzesinde ev sahipliği yapacağız. 4 yaşındaki bir çocuğun Beşiktaş için resim ve heykel yapıyor olması bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı; 120 çocuğun çalışması ise tarif edilemez. 23 Nisan’ı büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.
“Ata’mızı andık”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 73. yıldönümünde, Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle anıldı. Törene, Beşiktaş İlçe Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, siyasi parti temsilcileri, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. Beşiktaş Meydanı’ndaki Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 10 Kasım nedeniyle Beşiktaş Kentlisi’nin ve İstanbulluların da yakınen takip ettiği törenden sonra günün anlam ve önemine göre anma etkinlikleri gün içinde de devam etti. Beşiktaş Meydanı’ndaki törenin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kabataş Erkek Lisesi’nde düzenlenen ‘Atatürk’ü anma töreni’ne katıldı. Kabataş Erkek Lisesi’nde Atatürk’ü Anma törenine ve gerçekleştirilen programa Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Milli Eğitim Müdürü Halis İşler katıldı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, 10 Kasım anma programını yakından takip etti. Başkan İsmail Ünal, öğrencilerle de birlikte Atatürk anısına hazırladığı programı izledi. Öğrencilerin hazırladığı programda Başkan Ünal, marşlara da eşlik etti. Atatürk’ün hayatından kesitlerin sunulduğu özel programı öğrencilerle birlikte takip etmiş oldu.
ATATÜRK
büstü açıldı
ATATÜRK’Ü anma etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Meydanında düzenlenen törenin ardından ilköğretim okulunda büst açılışı gerçekleşti. Murat Beyaz İlköğretim Okulu’nda 10 Kasım 2011 Perşembe günü Atatürk Büstü’nün açılışı kalabalık bir katılımla yapıldı. Açılışa Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Halis İşler katıldı.
‘Bir Bilim Savaşçısı: Atatürk’
Bir Bilim Savaşçısı: Atatürk belgeseli, 10 Kasım programı kapsamında Akatlar Kültür Merkezi’nde gösterildi. Atatürk’ü anma programı kapsamındaki etkinlik, 10 Kasım günü saat: 19:30’da Melih Cevdet Anday sahnesinde gerçekleştirildi. Gösterimi gerçekleşen belgesel film ile ilgili bazı detaylar ise şöyleydi:
“Atatürk belgeselinde, bilimle ilgili yapılan çalışmalar anlatılıyor. Atatürk ve bilim ilişkisini gözler önüne seriliyor. “Bir Bilim Savaşçısı: Atatürk” belgeseli bir bakıma Türkiye Cumhuriyeti’nin inşa edildiği temelleri konu alan bir belgesel olarak da tanımlanıyor. Anlatımı, kurgusu ve görselliğiyle oldukça dikkat çekiyor. Çarpıcı konular belgeselde birbiri ardı sıra yerlerini buluyor. Bilim ile medrese arasındaki mücadele Mustafa Kemal’in doğumundan 108 yıl önce başlıyor. Kesin zafer, 1933 yılında Darülfünun’un yerine İstanbul Üniversitesi’nin kurulmasıyla kazanılıyor. Belgeselde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’yla birlikte bir yandan da eğitim ordusunu kurma çabası çarpıcı bir dille anlatılıyor. Anlatım tarihi verilerle destekleniyor. İşte onlardan birkaçı: “Mustafa Kemal daha Meşrutiyet döneminde Bulgar Türkolog İvan Manolof’a ideolojisinin tümünü anlattı. Atatürk yaşamı boyunca 3997 kitap okudu. Cepheye silahlarla birlikte kitaplar da taşındı. Her kitabın sayfasında kurulacak devletin şifreleri de vardı. Sakarya Meydan Muharebesi devam ederken, 250 öğretmeni Ankara’da topladı. Altı gün süren Eğitim Şûrası’nda Misak-ı Maarif’in temelleri atıldı. Millet Mektepleri’nde 5 yılda 1 milyon 200 bin kişi okuma – yazma öğrendi.”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal:
“Hepimiz
Mustafa Kemaliz”
Mustafa Kemal Atatürkçüler ve Cumhuriyet Devrimcileri… Bugün “Atatürk’ü Anma Günü”. Bugün 10 Kasım 2011, yani Atatürk’ü sonsuzluğa yolcu edişimizin 73. yılı. Ama asla bir “yas günü” değil. Gerçek bir hesaplaşma günü…
Bugün aydınlıkla karanlık arasındaki mücadelede, bağımsızlıkla müstemleke olma arasındaki didişmede, yurttaş olmakla kul kalmak arasındaki değişimde, akıl yoluyla doğma taassubu arasındaki ayrımda, nerede olduğumuzu sorgulama günüdür.
Bugün emperyalizme ve onun uşaklarına karşı Mustafa Kemal’in çizmelerini giyme günüdür. Karanlık güçlere karşı Cumhuriyet meşalesini yeniden yakma günüdür. Bugün 16 Mayıs’ta Beşiktaş kıyılarından Boğaz’da bekleyen Bandırma vapuruna binme ve Türk Ulusu için aydınlık bir dünyaya doğru yürüme günüdür.
Bugün Mustafa Kemal olma günüdür. Bugün Gazi Kemal olma günüdür. Bugün Atatürk olma günüdür.
Çünkü bizzat O, Mustafa Kemal Atatürk, kendisini ve eylemlerini nasıl anlamamız gerektiğini şöyle ifade eder: “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum… O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”
Bugün 10 Kasım…
Öyleyse hepimiz Mustafa Kemaliz…

İsmail ÜNAL
Beşiktaş Belediye Başkanı
ABBASAĞA
Muhtarı
Yüksel Sağat:
“Okulumuz artık açılsın”
Beşiktaş mahallelerini gezerek sürdürdüğümüz yazı dizimizde yaklaşık bir yıl sonra yeniden Abbasağa Mahallesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Mahallelerin sorunlarını ve yapılan çalışmaları dile getirdiğimiz ‘Beşiktaş Buluşmaları’ köşemizde bu sefer sorunların ne derece çözüldüğünü masaya yatıracağız. Mahalle adını 1668-1671 yıllarında Saray harem ağalığını yapan daha sonra azledilerek Mısır’a gönderilen Abbas Ağa’dan alıyor. Mahallede Abbas Ağa adını taşıyan bir de cami yer alıyor. Beşiktaş’ın merkezi yerleşim alanlarından bir tanesi olan Abbasağa Mahallesi 6000 nüfusu ile Beşiktaş’ın vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Daha önce de konuğu olduğumuz Abbasağa Mahallesi sakinleri, Beşiktaş’ın birçok mahallesinde rastlanılan trafik sorunundan yolların bozuk olmasından şikayetçi olurken mahallede bulunan ilköğretim okulunun hizmete açılmadığının bir kere daha altını çiziyorlar. Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat ‘Beşiktaş Buluşmaları’nın ses getirdiğini ilgili kişilerin konuşulanlara duyarsız kalmadıklarını da dile getiriyor. Abbasağa Mahallesi Beşiktaş’ta en eski ve köklü mahallelerinden olma ünvanını taşıyor. Yine her zaman ki gibi mahallleyi önce muhtarına ardından mahalle sakinlerine sorduk. Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat ilk olarak muhtarlığa nasıl başladığının ilginç hikayesini anlatıyor ve mahallesinde nelerin değişip değişmediğini dile getirdi.
BİR TESADÜFÜN ARDINDAN
Mahallesine muhtar oluşunun hikayesini ilginç bir tesadüf sonrası gerçekleştiğini söyleyen Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat, “Ben mahallemde 4 dönemden bu yana muhtarlık yapmaktayım. Bundan yaklaşık 10 sene önce mahallemin muhtarlığına işim düştü ve o dönemin muhtarını yerinde bulamayınca mahalleme muhtar adayı olmaya karar verdim. Daha sonra seçimlere girdim ve başarılı olup mahalleme muhtar oldum. Mahalleme muhtar olduğum dönemde mahallemizin birçok altyapı problemi vardı ve bu problemler zaman içerisinde çözüme kavuştu. Ancak bugün için her sorunumuz bitti demek de mümkün değil” diyor.
YAZI DİZİNİZ SES GETİRDİ
Mahallesinde yaşayan vatandaşların belediye çalışanları ve Başkan İsmail Ünal ile doğrudan iletişim kurmak istediğini söyleyen Yüksel Sağat, “Beşiktaş Buluşmaları’nın faydalı olduğu kanısındayım. Yazı diziniz ses getirdi. Yakın bir zamanda tekrar başkanımız muhtarlarımızı bir araya getirecek. Biz de bu sayede daha iyi bir iletişim kurarak yaşadığımız yerlere daha iyi bir şekilde sahip çıkacağız. Yapılan çalışmalardan hizmetlerden çok mutluyuz ancak yöneticilerimizi her daim yakınında mahallesinde görmek isteyen vatandaşlarımızı da bu durum daha da mutlu edecektir. Bu arada mahallemizde bulunan okulumuzun da bir an evvel faaliyete geçmesini bekliyoruz” dedi.
OKULUMUZU İSTİYORUZ
Mahallesinde olumlu gelişmelerin sürmesinin yanı sıra bazı sorunların da çözüme kavuşmadığını dile getiren Sağat, “Mahallemizin alt yapı eksiklikleri vardı ve bu eksiklikler zaman içerisinde tamamlandı. Ancak bugün en önemli sorunlarımızdan bir tanesi mahallemizde bulunan havai hatlar. Elektrik kablolarımız yer altına alındı ancak hala bazı hatlarda sorunlar sürüyor. Sorunun çözümü için TEDAŞ’a dilekçe verdim, “Kablolar dışarıda, çirkin olarak sarkıyor” diye durumu aktardım ancak sorun çözülmüş değil. Bazı sokaklarımız neredeyse imdat diliyordu şimdi o sokaklarımıza el atıldı. Bunun için Fen İşleri’ne teşekkür ediyorum. Ancak vatandaşlarımız yapılan işçiliğin yeterli olmadığını dile getiriyorlar. Çoğu sokaklarımızda çökmeler meydana geldi. Bunun yanı sıra bazı vatandaşlarımız köpeklerini gezdirirken çok duyarsız oluyorlar. Çevremize ve mahalle sakinlerimize hassasiyetimizi kaybetmeyelim.”
MUHTARLIK BİTTİ
Sağat sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor: “Belediyemizin kültür etkinlikleri güzel ancak sizler duyurmasanız çoğu vatandaş farkında değil. Mahallemizin trafik sorunu çözülmeli. Mahallede hırsızlık çok, gündüz vakti bile soyulan evlerimiz var. Emniyete bildiriyoruz, emniyet önlem olması için tedbir broşürlerini vatandaşa dağıtmamızı istedi. Ulaşımla ilgili sorun parklanmadan kaynaklanıyor. Buraya bir otobüs verildi ancak parklanma sorunu bu otobüsü aldı. Hasan Rıza Paşa Çeşmesi için her türlü başvuruyu yaptım ancak bir sonuç alamadım. Muhtarların geliri bitti. Muhtarlar zamanla ‘ben muhtarlık yapamam’ deyip patlayabilirler. Muhtar pasifize oldu artık angarya işleri yapıyoruz.”
Kentli ne diyor neler istiyor?..
Abbasağa Mahallesi sakinleri yaşadıkları yerde öncelikle eğitim sorununu gündeme getiriyorlar. Mahallelerinde bulunan Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun bir an evvel faaliyete geçmesi gerektiğini, yağmurlu günlerde mahallenin sokaklarında yürümekte zorlandıklarını üstyapı çalışmalarının da bir an evvel tamamlanması gerektiğini söylüyorlar. Mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ancak hizmette zamanla yarışırken daha özenli olunmasını bekliyorlar.
TRAFİK ALTÜST: “Yola park eden araçlar Abbasağa’nın trafiğini alt üst ediyor. Mahallede başıboş sokak köpekleri bazen çevreye zarar veriyorlar.” Ayşe Akıl.
OKULUMUZ FAAL DEĞİL: “Mahalleme çok güzel bir park yapıldı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız için çok iyi bir haber ancak başka iyi haberlere de ihtiyacımız var. Örneğin mahallemizde bulunan Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun faaliyete geçmesini istiyoruz.” Kemal Akay.
SAHİP ÇIKALIM: “Mahallemiz çok güzel bir mahalle ve bu mahalleye elbirliği ile sahip çıkmalıyız. Mahallemizin bazı sorunları var elbette bu sorunların çözülmesi en büyük dileğim. Umarım çözülür sorunlar.” Erdal Eker.
PARKLANMA SORUN: “Jandarma Mektebi sokağımızda trafik sorununun çözülmesi gerekir. Yerli yersiz parklanmalar trafiği altüst ediyor. Mahallemizin temizliğinden memnunuz ama üstyapı çalışmalarının en iyi şekilde bir an evvel bitirilmesi gerekir.” Kadriye Böğüş.
TEDBİRLİ OLUNMALI: “Mahallemizin temizliğinden memnun olduğumu söylemek isterim. Bunun yanısıra mahallemizin havai hat sorunu var. Tedbirsizlik bizi vurmadan yetkililerin tedbir alması gerektiği kanısındayım.” Ali Sağat.
OKULUMUZ AÇILSIN: “Ben bir mahalle sakini olarak okulumuzun bir an evvel açılmasını istiyorum. Bu durum bir çok kişiyi olumlu olarak etkileyecek ve öğrencilerimiz uzak yerlerde okula gitmek yerine yanıbaşlarındaki okula gidecekler.” Fatih Boztaş.
BİLİNÇLENMELİYİZ: “Abbasağa sakinleri olarak daha güzel bir mahallede oturmayı hakediyoruz. Bunun için hep birlikte el ele hareket etmeliyiz. Öncelikle mahalleli olarak bilinçli olmalı ve sorunlarımızı birlikte çözmeliyiz. Çevre konusunda da bilinçlenmemiz gerekiyor. Bunları yapmamız gerekir.” Fahrettin Biçer.
Tiyatro Komedya’dan ‘Vasiyet’
Komedi, gerilim ve dram Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde yeni sezon oyunlarında sanatseverler ile buluşuyor. Tiyatro Komedya’nın sahneleyeceği ‘Vasiyet’ adlı oyun, yeni sezonda Afife Jale Sahnesi’nde izleyenleri ile buluşacak. Murat Akgün’ün yazıp yönettiği oyunda peşi sıra gelişen olaylar sonrasında insanların pişmanlıkları anlatılıyor. Tiyatroda dram ve gerilim sevenler için merak uyandırıcı oyunlardan bir tanesi yine Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde perde diyecek. Yeni sezonda sahnelenecek olan oyunla ilgili detaylarda gülümseten unsurların yanı sıra düşündürücü ve sorgulayıcı bir takım unsurlar da yer alıyor. Afife Jale Sahnesi’nde bu kez birbirinden farklı tiyatro oyunlarına bir yenisi daha ekleniyor ve gerilim örgüsüyle bezeli dramatik kurgularıyla dikkat çeken oyun, tiyatroseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. 20 ve 25 Kasım tarihlerinde Afife Jale Sahnesi’nde tiyatroseverler ile buluşacak olan oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Komedi, Gerilim, Dram gibi temaları bir arada göreceğiniz buoyunda, herkesin yaşantısında yer alan kesitleri bir aradabulabileceksiniz. İki erkek kardeşin çocukken geçirdiği travmalar sonucu ortaya çıkan psikolojik durumu, uzun yıllar aklının kabul edemediği gerçeklerle yüzyüze yaşamış birinin başından geçenleri, eğlenirken, bilinçsizce acımasızlaşan insanların tüm pişmanlıkları bu oyunda anlatılıyor. Bu oyunda, içinizdeki ölümcül isteklerin varlığını tekrar sorgulayarak sevginin olmadığı yerde mutluluğun erişilemez olduğunu göreceksiniz.”
‘Vasiyet’ adlı oyunun kadrosunda yer alan isimler ise şöyle sıralanıyor:
“Murat Akgün, Taner Açıkgöz, Enis Boztepe, Şebnem Kartal, Hande Melek, İzgen Diper, Gökhan Ahi, Bahar Güdücü, Cihan Alkan.”
“Kocasını Pişiren Kadın”
Ortaköy Kültür Merkezi farklı bir oyuna daha ev sahipliği yapıyor. 12 yaş sınırı konan “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyun, Afife Jale Sahnesi’nde tiyatroseverleri bekliyor. İnsanoğlu’nun doymak bilmezliğini ele alan kara komedi, Kasım ayının ikinci yarısında izleyicisini ağırlayacak. 15 Kasım ve 29 Kasım’da sahnelenecek olan Debbie Isitt’in yazdığı Yasemin Erbulun’un çevirdiği Fatih Pestil’in yönettiği iki perdelik “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyun hakkındaki bazı detaylar ise şöyle:
“Mutfak bir katilin cennetidir!.. Kenneth ve Laura üçüncü evlilik yıldönümlerini Kenneth’in eski eşi Hilary’nin evinde kutlarlar. Ama ne kutlama! Bu kutlamada neler yoktur ki: Kenneth’in Hilary ile evliyken Laura ile neden beraber olduğu, Hilary’nin bunu öğrenince ne yaptığı, Kenneth’in Hilary’den neden vazgeçemediği, Laura’nın bunu öğrenince ne yaptığı… Özel kutlama yemeği pişerken geçmiş ve şimdiki zamanda hikayeleriyle baş başa kaldığımız bu üçlü bakalım size bir yerlerden tanıdık gelecek mi? Dileriz ki sonu benzemesin! Ah zavallı Kenneth! Hilary’nin mutfağı ve Laura’nın yatak odası arasında mekik dokuyan doyumsuz Kenneth! Hep mi açsın? Ne zaman doyacaksın? Doymak bilmeyen insanoğlunun halleri, dayatılmış erkeklik, kadınlık rolleri! Hilary’nin üçüncü evlilik yıldönümlerini kutlayan Kenneth ve Laura’ya bir sürprizi var!
Oyuncular arasında şu isimler yer alıyor:
“Melisa İclal Gürmen, Ünal Yeter, Hilal Özbay.”
Ruh ile kalp arasındaki yol!..
Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde Concerto Barocco gösterisinden yine muhteşem bir şov sanatseverleri bekliyor olacak. Concerto Barocco / Favorita / Creatures-2 adlı gösterim sanatseverleri ağırlayacak. 15 ve 30 Kasım’da Fulya Sanat Merkezi’nde sahne diyecek olan Concerto Barocco / Favorita / Creatures-2, size farklı bir dünyanın kapısını aralayacak. Gösterimi sahneye taşıyarak hayat verecek olan kadro, gösterimle ilgili şu düşünceleri aktarıyor:
“Fulya Sanat’ta gerçekleşecek bu eşsiz gösterimle birlikte, içsel güzelliğe nasıl ulaşılacağına ilişkin sorulara yanıt bulacaksınız. Ve ruh ile kalp arasındaki çelişkiyi vurgulayan bu gösteriyi izlerken insan denen yaratığın iç dünyasını tüm karmaşıklığıyla ve duyarlılığıyla keşfe çıkacaksınız.”
Gösterimle ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanabilir:
“Concerto’nun ilk bölümünde iki kadın dansçı, kemanlara kişilik kazandırırken, sekiz kişiden oluşan kadın dansçılar grubu onlara eşlik etmektedir. Largo olan ikinci bölümde ise bir erkek dansçı, baş kadın dansçı ile bir pas de deux yapar. Allegro olan son bölümde ise eserin ritmik ve canlı müziği, Balanchine’in en az müzik kadar canlı ve dinamik olan koreografisiyle tam olarak örtüşür.” Gösterimin gerçekleşmesinde rol alan sanatçıların isimleri ise şöyle sıralanıyor: “Zuhal Balkan, Tülay Yalçınkaya, Erhan Güzel, Elif Korugan, Eymen Arıslı, İ. Sanem Şilliler, Ayşe Yumak, Hüma Ersel, Müge Celiloğlu, N. Melike Manav, Çağrı Çekiç, Deniz Zirek, Melih Mertel, Ebru Mıhçıoğlu, C. Deniz Özaydın, A. Eda Yeker, Büşra Yıldırım, D. Fatma Kömürcüoğlu, Gizem Gökçe, Işık Kuka, Melis Kalfagil, M. Ece Vural.”
Yaratıcı kadroda yer alan isimler ise şöyle: “Koreografi: George Balanchine, müzik: J. Sebastian Bach, sahneye koyan: Nanette Glushak, kostüm: George Balanchine, kostüm uygulama: Gizem Betil, ışık uygulama: K. Şener Akyamaner.”
Şehir ve Orman
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Fulya Sanat Merkezi’nde yeni sezonda da Şehir ve Orman ile sanatseverleri ağırlayacak. Modern dans severler için kaçırılmayacak bir gösterim sizleri bekliyor olacak. Kasım ayının ikinci yarısında Fulya Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak olan gösterimin konusu ise şöyle:
“İlk kez geçtiğimiz sezon Fulya Sanat’ta perdelerini açan MDTist Projesi başka bir deyişle, Modern Dans Topluluğu İstanbul bu sezonda, Rudyard Kipling’in Jungle Book diğer ismiyle Cengel Kitabı adlı eserini bir sosyal sorumluluk projesi olarak uyarlayan Beyhan Murphy’nin Şehir Ormanı’nı sahneleyecek. Herkes için iki perdelik modern dans-drama olarak tasarlanan Şehir Orman’da, bir gencin hikayesi ile beraber toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. Athena ve Manga’nın birer parça ile katkıda bulunduğu eserin müzikleri Rahman Altın’a ait.” Şehir Orman iki perdelik modern dansın, sezon içerisinde olağan temsillerle beraber, ‘okul matineleri’ adı altında ilköğretim okulları ile buluşacağı da belirtiliyor. Dans gösteriminde, doğal ormanın, video prodüksiyon, şehrin sahnede canlandırıldığı bir multi-medya formatında geçen eserin kahramanı Mogli, 16 yaşında şehirde yaşam savaşı veren bir genç olarak karşımıza çıkıyor. Kahraman, okulda Edebiyat dersi ödevi olarak verilen ‘jungle book’ kitabını okumaya başlamasıyla gerçek dünya ve hayal dünyası arasında bir yolculuğa çıkar. Ve konu şöyle ilerler: “Kitaptaki hayvan karakterlerini, kendi hayatında karşılaştığı insanlarda ve durumlarda yaşamaya başlar… Kitaptaki hikayenin izdüşümünü şehirdeki hayatında görmeye başlar.” Şehir ve Orman adlı dans gösterimi, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde 22, 27 ve 29 Kasım tarihlerinde sanatseverler ile buluşacak.
Meslek edinin
Beşiktaş Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Yabancı dilden hobi kurslarına, bilgisayardan enstrüman kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Sonrasında, kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. 2011-2012 döneminde eğitim verilecek branşlar arasında “İspanyolca” yer alıyor.
İspanyolca’ya duyulan ilgi, Avrupa Birliği’nde İngilizce’den sonra en çok konuşulan dil olması nedeniyle her geçen gün katlanarak artıyor. Örneklemek gerekirse, istatistiklere göre, 2020 yılına erişildiğinde 100 Amerikalı’dan 40’ının anadilinin İspanyolca olacağı görülüyor. Bu nedenle İspanyolca’nın dünyada en çok konuşulan ikinci dil olma özelliği bulunuyor. Son yıllarda oldukça rağbet gören İspanyolca, Almanya’dan Japonya’ya kadar çok sayıda ülkedeki okullarda zorunlu seçmeli ders seviyesinde okutuluyor. İspanyolca’ya bu denli bir ilgi olduğundan şirketler işe alımlarda İngilizce ile birlikte İspanyolca da bilen adaylar arasından seçim yapıyorlar. İspanyolca’nın anadil olduğu veya yoğun olarak bu dili konuşan ülkeler: İspanya, ABD, Arjantin, Küba, Meksika, Nikaragua, Panama, Peru, Porto Riko, Şili, Uruguay, Venezuela, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti, Bolivya, Ekvator, El Salvador, Honduras, Kolombiya, Ekvator Ginesi, Filipinler, Guantemala, Koksa Rika gibi. Kursun verildiği yerler; Dikilitaş Semt Evi, Gençlik Eğitim Merkezi olarak belirtiliyor.
Koca Sinan
Tiyatroseverler Akatlar Kültür Merkezi’nde buluşuyor. Kasım ayının ikinci yarısında da Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde birbirinden değişik oyunlar sahnelenmeye devam ediyor. “Koca Sinan” adlı oyun, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 20 Kasım’da sanatseverler ile buluşacak. Hakan Altıner’in yazıp yönettiği oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyle aktarılıyor:
“F. H. Çorbacıoğlu’nun aynı adlı eserinden Hakan Altıner’in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda; Burak Sergen Sinan’ı; Dilek Türker Hürrem’i, Tarık Papuççuoğlu Kanuni’yi, Ayberk Attila Karahisari’yi, Atilla Pekdemir Rüstem Paşa’yı, Elif Çakman Gülruh’u oynuyorlar. Oyunun dekor tasarımı Tuba Onat, kostüm tasarımı Türkan Kafadar’a ait. Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Mimar Sinan’dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan’ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyas Dağı gibi, Tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabed yapmak!
Koca Sinan oyunu bu büyük mabedin, Süleymaniye’nin; doğuş öyküsü ekseninde, “Sanat” ile “İktidar”ın yüzyıllar boyu tartışılan ve tartışılacak olan “sancılı ilişkisi”ni de tiyatronun büyülü merceğinden anlatmaktadır.”
Koca Sinan adlı oyunun kadrosu şöyle: “Burak Sergen, Dilek Türker, Tarık Papuççuoğlu, Ayberk Attila, Atilla Pekdemir, Elif Çakman.”
Don Kişot
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde birbirinden güzel oyunlar Kasım ayında da yine tiyatroseverleri ağırladı. Don Kişot adlı oyun, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde ilgiyle izlendi. Haldun Dormen’in oynadığı oyunun yönetmeni Hakan Altıner’di.
12 Kasım’da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Miguel de Cervantes’in yazdığı oyunun konusu ile ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Miguel de Cervantes tarafından yazılan, İspanyol edebiyatının en ünlü romanlarından biri olan Don Kişot; tiyatro oyunu Tiyatro Kedi tarafından sahneye konuldu. Tiyatro Kedi’nin Kasım ayındaki bu yeni oyunu; İpek Kadılar Altıner tarafından oyunlaştırıldı ve başrolü Haldun Dormen’in üstlendiği Don Kişot’u Hakan Altıner sahneye koydu. 1600’lü yıllarda geçen oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımında ise Türkan Kafadar imzası bulunuyor.”
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde perde diyen bir diğer oyun da, Tiyatro Alkış’ın sahnelediği “Kim geldi biliyorum”du. Karmaşık ilişkileri ele alan konusuyla dikkatleri üstüne çeken oyunun konusu şöyleydi:
“Kamran annesiyle yaşayan, biraz takıntılı bekar bir erkektir. Annesi Rabia Hanım odasından hiç çıkmadan 6 yıldır oğlu Kamran’a gözükmemektedir. Ama oğlunun hayatına karışmaktan da geri kalmaz. Kamran bir gün evine gelen anketör Nevin’e aşık olur. Daha kıza açılamadan Nevin Kamran’ın en yakın arkadaşı Rasim’le evlenir. Bu sırada Rasim’in daha ayrılmadığı nişanlısı olan Aslı Almanya’dan iş gezisinden döner. Rasim’in karışık ask hayatını düzeltmek Kamran’a kalmıştır. Bütün bunların üstüne Rabia Hanım odasından sürpriz bir şekilde çıkar. Kamran ne yazık ki buna sevinemez. Çünkü gördüklerine inanamaz.”
Oyun Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 13 Kasım Pazar günü saat: 18:30’da sahnelendi.
Turkuaz-Erhan Akman konseri
Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde kasım ayında etiknlikler tüm hızıyla devam ediyor. Konserlerin ardı arkası kesilmeyeceğe benziyor. Bu organizasyonlardan bir tanesi de Kasım ayının sonlarına doğru gerçekleşecek. Müzikseverleri bir çatı altında toplayacak olan konser, yardım amaçlı gerçekleşecek. Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu’nda 27 Kasım’da gerçekleştirilecek konser, tüm ilgililerini kucaklamaya hazırlanıyor. Turkuaz – Erhan Akman konseri, 27 Kasım tarihinde saat: 16:00’da dinleyicisiyle buluşacak. Konser, Yaşam Becerileri Eğitim programına katkı amaçlı yardım konseri olarak gerçekleşecek.
Grup Turkuaz hakkındaki bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “1995 yılında İstanbul’da kuruldu. Akademik eğitimleri çerçevesinde doğru ve düzeyli müzik yapmayı kendilerine ideal olarak seçen ve bu doğrultuda başta repertuar seçimi ve müzikal çizgi olmak üzere sürekliliğe önem veren Grup Turkuaz bir çok sahne çalışması ve başarılı konsere imza atmıştır. Elde edilen bu başarılar ülkemiz sanat camiasının dikkatini çektiği gibi son yıllarda başta Avrupa sahneleri olmak üzere çeşitli ülkelerde kendini göstermeye başlamıştır. Grup Turkuaz farklı tarsı ve beğenilen sahne performansı ile bayi toplantıları, düğünler, yılbaşı ve bayram etkinliklerinde Türkiye’nin en beğenilen canlı performans gruplarından biri olarak yer almaktadır. Çalışmalarına halen yurt içi ve yurt dışı sahne performanslarıyla devam etmekte olan Grup Turkuaz’ın tek amacı, samimi bir ortamda müzik adına ödün vermeden müziğini kitlelerle paylaşmaktır.
Opera eserlerinden senfonik müziğe Broadway müzikallerinden Türk müzikallerine caz standartlarından Latin müziğe kadar yayılan geniş bir repertuarı bulunan Grup Turkuaz, Türk Pop Müziği tarihinin seçkin eserlerinin yanı sıra 60, 70, 80’li yılların şarkılarını ve günümüzün popüler melodilerini de kendi anlayışı ile yorumlamaktadır.”
Anadolu Ateşi
yine büyüleyecek
Anadolu Ateşi, muhteşem gösterisiyle yeni sezonda Mustafa Kemal Merkezi’nde sanatseverleri kucaklayacak. 25 Kasım’da gerçekleştirilecek konser için şimdiden hazırlıklar tamamlandı. Gösteri saat: 21:00’de başlayacak. Anadolu Ateşi organizasyonuyla ilgili detaylar ise şöyle aktarılıyor:
“Anadolu’nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi, Beşiktaş’ta… Genel Sanat Yönetmenliği’ni Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Sibirya’dan Katar’a Japonya’dan Amerika’ya 85 ülkede gerçekleştirdiği 3500 temsille 20 milyonu aşan izleyiciye ulaştı. Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Gloria Aspendos Arena’da, grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil, “Fire of Anatolia–Evolution” (Anadolu Ateşi–Değişim) adıyla yeni versiyonunu oynayacağını belirtti. Erdoğan, “Sanatseverler daha önce hiç izlemediği çok değişmiş çok daha zenginleşmiş bir Anadolu Ateşi izleyecek, yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları gösteriyi renkli kılıyor” dedi.
Tiyatro Mat’tan “DANDİ ile FONDİ”
Ortaköy Kültür Merkezi’nde, çocuklar sürprizli ve eğlenceli bir oyunu daha geride bıraktı. Tiyatro Mat’tan ‘Dandi ile Fondi’ müzikli çocuk oyunu 8 Kasım Salı günü saat 13:00’de Afife Jale Sahnesi’nde sahnelendi. Oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyleydi: “Ayda, Şirin ve Dombili hayal kurmayı, oyun oynamayı seven üç yakın arkadaştır. Ayda bir gün “hayal kutusu” adını verdiği bir kutu ile çıkagelir. Bu kutu sayesinde daha güzel hayaller kuracaklarını, daha eğlenceli oyunlar oynayacaklarını söyler. Hepsi buna çok sevinirler.
Ama hayal kutusunun ortaya çıkmasına sevinen sadece onlar değildir. Hayal dünyasından kovulduklarını, hayal etmelerinin yasaklandığını sanan Dandi ile Fondi de kutuyu ele geçirirlerse, yeniden hayal kurabileceklerini düşünmektedirler. Hemen kutuyu ele geçirmenin yollarını aramaya başlarlar.”
Ortaköy’de zombi istilası
ORTAKÖY- Michael Jackson anısına aynı anda dans edilen “Thrill The World” organizasyonunun Türkiye ayağı Ortaköy’de gerçekleştirildi. “Thrill The World” organizasyonunun Türkiye ayağı, Ortaköy Meydanı’nda düzenlendi. Organizasyon için Ortaköy Meydanı’nda buluşan ve aralarında çocukların da bulunduğu 259 katılımcı, “zombi” kılığında sabahın ilk saatlerinde tüm dünyayla aynı anda dans etti. Organizasyon vatandaşlar tarafından ilgi görürken, her yıl ayrı bir sorumluluk projesi için yardım toplayan katılımcıların, bu yılki yardımları Van’daki depremzedelere gönderme kararı aldığı belirtildi.
Ciple denize uçtu ölüme neden oldu
BEŞİKTAŞ- Kullandığı cipin Dolmabahçe’de denize uçması sonucu aracın içindeki işadamı Şehmus Satır’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Şişli eski Belediye Başkanı yardımcısı Halit Ayangil hakkında savcı hazırladığı mütaalasını açıkladı. Savcı Fethi Türkmen, sanık Halit Ayangil’in “taksirle öldürme” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
Atilla Saral
Etiler’de bıçaklandı!
ETİLER- Otomobille seyir halindeyken yaşanan trafik tartışmasında, eski manken, oyuncu Atilla Saral, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın eski şoförü Ata Oğuz tarafından bıçaklandı. Olayda iki bacağı ve sırtından hafif yaralanan Atilla Saral, yapılan tıbbi müdahaleden sonra, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’nde ifade verdi. Olay sırasında elindeki bir damar kesilen 55 yaşındaki Ata Oğuz ise, hastanede tedaviye alındı. Etiler’deki olay sonrasında Saral, şikayetçi oldu.
Havuz başında fuhuş çetesi çökertildi
BEŞİKTAŞ- Sibirya’da yaşayan Rus uyruklu kişiler tarafından İstanbul’da kurulan ve organize bir şekilde geceliği 1000 Euro karşılığında kadın pazarlayan 17 çete üyesi gözaltına alındı. Kurdukları bir internet sitesi ile Beşiktaş’taki 5 yıldızlı otellere, evlere, havuz başında düzenlenen seks partilerine kadın gönderdikleri tespit edildi.
Mezarlıktaki
cesedin sırrı
GAYRETTEPE- Duvarın dibinde elinde dualar yazılı kağıtlarla sabah saatlerinde bulunan cesedin sırrı çözüldü. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda güvenlik tarafından bulunan cesedin 26 yaşında Volkan Kukul olduğu belirlendi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Kurkul’un yüksekten başı üstüne düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

MAGAZİN HABERLERİ

EŞOFMANLI AŞK YÜRÜYÜŞÜ
BEBEK- Şu sralar ad ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ile anlan manken Irmak Atuk’un eski sevgilisi işadam Nuri Ensari yeni aşkn yine podyum dünyasndan seçti. Dericilikle uğraştğ bilinen Nuri Ensari bir dönem podyumlarda frtna gibi esen Azeri asll manken Nigar Talibova’yla aşk yaşamaya başlad. Nuri Ensari – Nigar Talibova ikilisi geçen hafta Bebek’te eşofmanlaryla yürüyüş yaparken görüntülendi.
İŞTE BEBETO’NUN KIZI
BEBEK- Pop müziğin “Bebeto”su Burak Kut, kz Aden Bucan ile ilk kez objektiflere yakaland. Bu zamana kadar kzn objektiflerden gizlemeye çalşan Burak Kut, geçen hafta kz ve eşi Cansen Yeni ile Bebek turu yapt. Ünlü popçunun, kzna gösterdiği ilgi oldukça büyüktü ve kznn arabasn bile bir an olsun brakmad.
GENÇ AŞKI İLE OYUN
BEBEK- Seray Sever, kendisinden yaşça küçük sevgilisi Tolga Tekin ile geçen hafta Bebek Kahve’de iskambil oyunu oynarken objektiflere yakaland. Kendilerini oyuna kaptran sevgililer, çeveresindeki kameralar bile fark etmediler.
“GEZİYORUZ”
ETİLER- Beşiktaş’ın eski Teknik Direktör Mustafa Denizli, genç eşi Evil Elçi ile bayram İstanbul’da geçirdi. Akmerkez’de el ele alşveriş turuna çkan Denizli çifti, “Ziyaretleri bitirdik, geziyoruz” diye konuştu.
“YOK ÖYLE BİR ŞEY”
BEBEK- Burak-Sema Hakkı’nın evliliğinin bitme noktasına geldiği iddialarına son noktayı Sema Hakkı koydu. Oğlu Rüzgar’la Bebek turu yapan Sema Hakkı, “Yok böyle bir şey. Nereden çıkartıyorsunuz anlamıyorum. Aslı astarı olmayan bir şey. Burak şu anda biraz üşüttüğü için evde yatıyor. Biz de oğlumla bu güzel günün tadını çıkarıyoruz” dedi.
KOMİK HİKAYELER
ARNAVUTKÖY- Cihangir müdavimlerinden Yetkin Dikinciler, geçen hafta Arnavutköy’deydi. Sevgilisi Asl Orcan’la el ele Vira Vira Balkçs’na giren ünlü oyuncu, burada arkadaşlaryla buluştu. Ekip, Yetkin Dikinciler’in anlattğ komik hikâyelerle keyifli bir gece geçirdi.
GECELERDE FERRARİ TURU
BEBEK- Popçu Demet Akalın bir süredir adının anıldığı Savaş Yılmaz’la geçen hafta görüntülendi. Geceye Arnavutköy’deki bir balıkçıda başlayan çift daha sonra soluğu Bebek’te aldılar. Gecenin finalini Gayrettepe’de bir gece kulübünde yapan ikili çıkışta soruları yanıtsız bırakarak Yılmaz’ın Ferrasi ile mekandan ayrıldılar.

SPOR HABERLERİ

Futbola gönül koymuşlar!..
Beşiktaş bölgesi amatör takımların yaptıkları maçlar, sonuçlar ve gruplarını sizler için derledik. Son haftalardaki bilgiler aşağıdaki şekildedir.
İSTANBUL AMATÖR SÜPER LİG
8. hafta maç sonuçları
1. Grup:
Levent- İstiklal (Beşiktaş Belediyesi Çilekli) 1-0
3. Grup:
Muradiye – Hasköy (Çilekli) 0-0
Dikilitaş – İncirli (Beşiktaş Fulya) 3-0
İSTANBUL 1. AMATÖR LİG
3. Grup:
Fişekspor – Ortaköy 0-5
5. Grup:
Bolluca – Kuruçeşme 0-2
10. Grup:
Boğaziçi – İstanbul Artvin (Beşiktaş Belediyesi Çilekli ) 2-1
Atışalanı – Akatlar 2-1
İSTANBUL AMATÖR SÜPER LİG
7. hafta maç sonuçları
1. Grup:
Erokspor-Levent 1-2
3. Grup:
A.Hisarı-Muradiye 3-0
İ.M.E.S.-Dikilitaş 1-1
İSTANBUL 1. AMATÖR LİG
3. Grup:
Ortaköy-Güneşli 2-0
5. Grup:
İgdaş -Kuruçeşme 1-0
10. Grup:
Irmakspor-Boğaziçi 4-2
Akatlar-Sütlüce 2-1
İSTANBUL AMATÖR SÜPER LİG
6. hafta maç sonuçları
1. Grup:
Levent -Öz Fatih 3-0
3. Grup:
Muradiye -Batıköy 2-0
Dikilitaş-M.Köy Tayfun 1-0
İSTANBUL 1. AMATÖR LİG
3. Grup:
İst.Bulancak-Ortaköy 0-3
5. Grup:
Kuruçeşme -Emlakbank 2-2
10. Grup:
Boğaziçi-Akatlar 1-1
U 15 LİGİ
7. hafta maç sonuçları
6. Grup:
Altıntepsi -Etilerspor 3-4
Akatlar -Ayağazağa Esen 3-4
8. Grup:
Fenergücü-Dikilitaş 3-2
U 15 LİGİ
6. hafta maç sonuçları
6. Grup:
Etilerspor-Göktürkspor 11-1
Kosova Güçspor-Akatlar 2-0
8. Grup:
Dikilitaş-Günyamaç 5-1
U 15 LİGİ
5. hafta maç sonuçları
6. Grup:
Akatlar-Etilerspor 0-8
8. Grup:
Atışalanı-Dikilitaş 0-3
U 17 LİGİ
7. hafta maç sonuçları
5. Grup
F.Hilal- Kuruçeşme 0-3
6. Grup
Etiler-Irmakspor 3-1
7. Grup
Levent-Hasköy 0-4
11. Grup
S.Çeşme Birlik-Etiler Kartal 1-3
Muradiye-Bağcılar 3-1
U 17 LİGİ
6. hafta maç sonuçları
5. Grup:
Kuruçeşme-Yeşilgaz 1-5
6. Grup:
Kağıthane-Etiler 5-0
7. Grup:
Altınaslanlar-Levent 1-4
11. Grup:
Etiler Kartal-Muradiye 1-2
U 17 LİGİ
5. hafta maç sonuçları
5. Grup:
Karadolapspor-Kuruçeşme 3-1
6. Grup:
Etiler-Y.Selim İlk. Ok. 0-3
7. Grup:
Levent – Özdoğan Yıldız 1-0
11. Grup:
Erokspor- Etiler Kartal 8-1
Muradiye-S.Çeşme Birlik 5-0
HIRVATLARA EVİMİZDE 3-0 YENİLDİK
Futbol da kötü sonuçta
AMilli Takımı, umulanı vermedi, yüzleri güldüremedi. A Milliler, kolları sıvadı ve rövanş maçı için harekete geçti. Tüm gözler şimdi 15 Kasım’da gerçekleşecek olan rövanş maçında… İstanbul’da gerçekleşen Hırvatistan ile yapılan maç izleyenleri üzdü ve buna göre 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Milli takımımız Hırvatistan’a 3-0 mağlup olarak yerini aldı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmada Hırvatistan’ın gollerini 2. dakikada Olic, 32. dakikada Mandzukic ve 51. dakikada Corluka kaydetti.
RÖVANŞ MAÇI 15 KASIM SAAT 21:05’TE
Karşılaşmanın rövanşı 15 Kasım’da Zagrep’te oynanacak. Maksimir Stadı’nda oynanacak Hırvatistan-Türkiye müsabakası TSİ 21:05’te başlayacak. Gelecek yaz Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesi elemelerde son aşama olan play-off turundaki ilk maçta rakibine yenilen Milli takımımız, galibiyet istiyor.
Teknik Direktör Hiddink sonucu yine duygusallıkla açıklayarak şaşırttı
A MİLLİ Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, “Kariyerimde çok şeyler de kazandım, yenilgilerim de oldu. Gerçek manada hayal kırıklığı yaratan performansınız olduğu zaman tabii ki kendimi de sorumlu tutuyorum. Rakip, oyunun her alanında daha güçlüydü. Atak yapabilmeniz için ikili mücadelelerde başarı gerekir. Bu maçta hız ve güç bakımından rakibimize üstün gelemedik” dedi.
En istikrarlı: Egemen
En istikrarsız: Guti
Beşiktaşlı oyuncu Egemen istikrarıyla göz dolduruyor. Milli oyuncu, bu sezon 16 resmi maçta da forma giymeyi başardı. Egemen’i İsmail ve Simao takip ederken, isminden söz ettiren oyuncu Guti ise adeta kayıplara karıştı.
Öte yandan Egemen, Beşiktaş’ın bu sezon Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde yaptığı 16 maçın tamamında forma giyen tek futbolcu olarak dikkat çekti. Milli oyuncu bu maçların 15’inde sahada 90 dakika kalırken, sadece rakip takım taraftarınca protesto edildiği Bursa deplasmanında 29. dakikada kenara alınmıştı. Simao ve İsmail’in grafiklerine bakıldığında ise iki futbolcunun da geride kalan 16 resmi maçın 15’in forma giydiği görülüyor. İsmail UEFA maçlarının 6’sında 90 dakika ter döktü. Ligde neredeyse tüm maçlarda yer aldı. 15 maçta oynayan Simao’da ligde fire vermeyen isimdi.
Guti ise beklenenin uzağında kaldı ve 16 maçın sadece üçünde kadroda yer aldı. Sakatlığı ve formsuzluğu nedeniyle Guti’nin ismi kadroda gözükmüyor.