SAYI 251

23 mahalleyi dolaştık

BEŞİKTAŞLI’NIN GÖRÜŞÜ NET

‘Öncelikli sorun terör’

Beşiktaş Kentlisi’ne ülkenin en önemli sorunu nedir diye sorduğumuzda öncelikli cevap terör sorununun çözülmesi gerektiği yönünde oldu. Terör sorunun ardından vatandaşlar işsizlik ve ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirirken ülkede rejim sorununun olmadığını düşünüyorlar. Vatandaşların görüşlerinin bazıları şu şekilde:

n ARKASI GELİR: “Bence Türkiye’nin en büyük sorunu terördür. Bu sorun aşılırsa diğer sorunlara da sıra gelecektir. Bence sonrasında ekonomide de rahatlama gelir ülkemize.” İsmini vermek istemiyor.

n EŞİT DAĞILIM GEREK: “Terör sorunu almış başını gidiyor, öncelikli sorun bence. İşsizlik sorunu ikinci sırada geliyor ve eşit bir dağılım yapılırsa bir çok sorunun kaynağına inilip çözüm sağlanmış olur.” Murat Eren.

n TERÖRE DARBE VURULMALI: “Türkiye’nin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Hükümet her şeyi iyi götürüyor. Terör sorununa darbe vurulmalı. İnsanların canına kıyılmamalı.” Nuri Bey.

n İŞSİZLİK ÇÖZÜLMELİ: “En büyük sorun terör, rejim sorunu yok Türkiye’de. İşsizlik de çözülmeli.” Erdal Ak.

n SERT KARARLAR ALINMALI: “Öncelikle terör ve işsizlik sorunu çözülmeli. Artık sert ve keskin kararlar alınmalı.” Volkan Çiftgezer.

n TERÖR VE İŞSİZLİK: “Oğlum askere gitmeden önce terörle burun buruna idi, askerden geldi şimdi işsizlikle uğraşıyor.” Halit Çakır.

n KESİN KARARLAR ALINMALI: “Terör öncelikli sorun daha sonra işsizlik sorunu geliyor. Artık kesin kararlar alınmalı.” Aykut Topal.

n ASMAK LAZIM: “En büyük sorun terör, teröristleri yakalayıp asmak lazım. Alıp geri bırakmamak lazım. Bu sorun böyle çözülür.” İsim vermiyor.

n ÖNCELİK İŞSİZLİK: “Başbakanımızı rahat bıraksınlar, bütün sorunlar çözülür. Önce işsizlik sonra terör sorunu geliyor.” Mustafa Bey.

n DERİNE İNMEK LAZIM: “Öncelikle teröre sıkı bir şekilde yoğunlaşmak gerekir. Derine inmek lazım. Kandil’e bir iki bomba atmakla olmuyor. Terör artık her yerde, artık terörün mutlak kazınması lazım.” Jale Hanım.

n TERÖR ÖNCELİKLİ TEK SORUN: “Herşeyden önce terör sorunu geliyor. Bu sorun bir an evvel çözülmeli ve huzur için de yaşamalıyız.” Metin Bey.

n EN BÜYÜK SORUN TERÖR: “Terör en büyük sorun. Kesin kararlılıkla üzerine gidilmeli. İşsizlik de unutulmalmalı.” Sebil Altunanahtar.

n HEPSİ SORUN: “Hepsi sorun, ayrım yapmıyorum.” Tarık Bey.

n BİRBİRİNE BAĞLI: “Hepsi birbiri ile bağlantılı biri çözülünce diğer sorun da otomatik olarak çözülür. Ciddiyetle bu iş hallolur.” Mutlu Bey.

n TEMELİNDE ADALET SAĞLANMALI: “İşsizlik en önce çözülmeli, insanlar kötü işlere bulaşmasın. Adalet daha iyi çalışmalı.” Mehmet Bey.

n VATAN İÇİN MÜCADELE: “En büyük sorun terör, vatan için mücadele edilmeli.” Yılmaz Yaman.

n HEPSİ BİRBİRİYLE BAĞLANTILI: “Terör öncelikli sorun ardından işsizlik geliyor. Ama bir sorun çözülmeli ki diğerine sıra gelsin.” Ömer Tan.

n BAŞLIBAŞINA SORUN: “Türkiye deyince herşey başlıbaşına sorun zaten. Bu sorunlar içinde öncelikle terör sorununa el atılmalı.” Semih Bey.

n İŞSİZLİK VAR: “İşsizlik ama insanlarda da para var. Aile içinde işi olanlar işsizlere bakıyor. Sonra terör sorunu geliyor.” Selahattin Ilıca.

n SADECE KONUŞULMASIN: “Terör en büyük sorun, artık bitmeli. Sadece konuşuluyor ama sonra arkası gelmiyor, unutuluyor.” Adem Allı.

n ÖNCELİKLE TERÖR: “Ne yapılır bilemiyorum ama terör sorunu bir an önce çözülmeli diyorum. Ama işsizlik de unutulmamalı.” Hasan Özgür.

n HEPSİ SORUN: “Öncelikle terör sorunu geliyor bana göre. Herşey sorun bu ülkede.” Hasan Demirci.

n ÖZEL HAREKAT: “Ön planda terör geliyor. Son zamanda hükümetin özel hareket birimlerine önem göstermesini destekliyorum. Bu iş askerle çözülmez.” Salih Atalay.

n REJİM SIKINTISI YOK: “Başkanlık sistemi konuşuluyor ama bence rejim sıkıntısı yok ülkemizde. Öncelikle terör sorunu daha sonra ekonomi ve işsizlik geliyor bence.” Hasan Kıvrık.

n İLK SORUN TERÖR: “Terör sorunu bir an evvel bitirilmeli. Yeter artık daha kaç can gidecek ülkemizden, kaç şehit vereceğiz gençlerimize yazık oluyor.” Halim Bey.

Eğitime büyük destek

Eğitim yardımları Beşiktaş’ta bu yılda sürüyor. Beşiktaş Belediyesi öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılında daha iyi şartlarda okullarına devam edebilmesi için eğitim yardımlarını sürdürdüğünü açıkladı.

Buna göre Beşiktaş Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklama şöyle: “2011 – 2012 dönemi eğitim yardımlarımız başlıyor… Beşiktaş Belediyesi 2011 – 2012 Eğitim ve Öğretim dönemi süresince Beşiktaş ilçesinde oturan ve okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim yardımı yapacak. İlgilenenlerin, gerekli belgeleri tamamlayarak 12 – 23 Eylül 2011 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.”

Eğitim yardımından yararlanmak için gerekli koşullar ve belgeler ise şöyle sıralanıyor: “Öğrencinin Beşiktaş’ta herhangi bir resmi ilköğretim okulu ya da lisede okuyor olması veya Beşiktaş ilçesi sınırları içerisinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.”

Gerekli belgeler ise şöyle açıklandı: “Öğrenci ve velinin nüfus kağıdı fotokopisi, öğrenci belgesi, karne, anne ve babaya ait gelir durumu belgesi (maaş bordrosu, emekli kartı, banka maaş dekontu, yeşilkart fotokopisi), herhangi bir geliri yoksa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geliri olmadığına dair belge.”

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin mesajında şu sözlere yer verdi: “Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz için yeni eğitim öğretim yılı heyecanı başlıyor. 12 Eylül 2011 tarihinde ilk ders zili ile birlikte okulları dolduracak tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnanıyorum ki İstanbul’un eğitim düzeyi en yüksek nüfusunun yaşadığı Beşiktaş’ta bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla tamamlayacağız. Bunu sağlamak için eğitim alanındaki çalışmalarımızın yıl boyunca devam edeceğini belirtmek isterim.”

Yurt başvurusu

Beşiktaş Belediyesi öğrenci yurtları için bu yıl için de başvuru alıyor. Yurt hizmetiyle birlikte açılışta Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş ilçesinde, kültür sanata önem verdiklerini, özellikle gençlerin öğrenim yaşamlarında her türlü destek ve olanaklarını sağladıklarını, belediyenin verdiği burslarla ve özellikle hizmete açılan kız ve erkek öğrenci yurtları ile gençlere desteklerini sürdüreceklerini konuk evlerinin hizmete açıldığı ilk andan itibaren belirtmişti.

Eğitime verdiği destekle de bilinen Beşiktaş Belediyesi farklı bir alternatif oluşturarak hizmete sunduğu yurt bazındaki konuk evleriyle yüzlerce öğrenciyi ağırlamaya yeni sezonda da devam ediyor. Yetkililer, konuk evi ile ilgili başvuruların başladığına ilişkin detaylar hakkında şunları söylüyor:

“Beşiktaş Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Ev’lerine ön kayıtlar 12 – 21 Eylül 2011 tarihinde başlayacaktır. Detaylı bilgiler için, 444 44 55. Kız Konuk Evi adres: Asariye Caddesi, Çitlenbik Sok. No: 29 Beşiktaş / İstanbul – Tel: 0212 236 10 25, Erkek Konuk Evi adres: Prof. Dr. Bülent Tarcan Cad. 25/A Gayrettepe – Beşiktaş / İstanbul – Tel: 0212 274 00 87.”

OKULLARDA SEFERBERLİK

Okulların açılmasıyla birlikte Beşiktaş Belediyesi okulların yenilenmesiyle ilgili desteğini gerçekleştirdi. Yeni eğitim öğretim sezonunda ise öğrencilerin daha iyi koşullarda okuması için ise yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. 2011 – 2012 eğitim ve öğretim yılında okullar; 19 Eylül 2011 Pazartesi günü açılıyor. Ancak minikler yani ilkokul 1. Sınıf öğrencileri ise uyum sağlayabilmek için bir hafta erken olarak okula merhaba demiş ve ders başı yapmıştı. Beşiktaş Belediyesi, okulların açılacağı süreye kadar okulların yenilenmesi ve bakımı ile ilgili desteğini bu yıl da sürdürdü. Beşiktaş sınırları içerisinde kalan okullar, her yıl olduğu gibi bu yıl da destek görmeye devam etti. Beşiktaş sınırları içerisindeki okulların desteklenmesi projesi kapsamında Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz yıl, gerçekleştirdiği proje kapsamında ilçedeki tüm ilköğretim okulu ve liselerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı öncelikleri arasına almış ve programlayarak çalışmalarını yürütmüştü. Bu yıl da benzer eksiklikler için yetkililer talepleri geri çevirmedi.

Geçmişe dönük baktığınızda 5 seneyi içine alan proje kapsamında konuyla ilgili olarak yetkililer, yıllık boya-badana, temizliğinin ve bakımının sürekli takip edilerek aksamadan yapıldığını belirtti ve gerçekleşen projenin detayları ile ilgili şunları da söylediler: “Periyodik temizliğin yanı sıra dış cephe yalıtım, laboratuar, yuva binası ve spor sahası yapımı, Atatürk büstü yenilemesi gibi farklı alanlardaki desteklerle çocuklarımızın daha çağdaş koşullarda eğitim görmelerini hedefledik”.

Bu yıl da okul yöneticileriyle görüşmeler sağlandığını söyleyen Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, eksikliklerin tespit edilerek giderildiğinin altını çizdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, önümüzdeki yıllarda da gerek okulların yenilenmesiyle ilgili eğitime verilen destek çalışmalarının süreceğini söyledi ve şu sözleri kaydetti: “Beşiktaş üniversitelerle 45 resmi ve 34 özel eğitim kurumuna ev sahipliği yapıyor. Okullarımızda uluslararası standartlarda eğitim verilmesi, öğrencilerimizin yaşam kalitelerinin geliştirilmesi öncelik verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu konuda yoğun bir gayret içinde bulunuyoruz. Öğrencilerimize her türlü sosyal olanağın sağlanması, sportif ve kültürel etkinlikler, yaz okulları ile gelişimlerinin desteklenmesi için projeler geliştiriyoruz. Bu gayretimizle, ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’-ün koyduğu çağdaş uygarlık hedefine ulaştıracak neslin yetişmesinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz.”

BEŞİKTAŞ BULUŞMALARI – MAHALLELER

LEVENT

Muhtarı

Muzaffer Türk:

“Levent’e düzenleme şart”

Beşiktaş’ın mahallelerini turlayarak gerçekleştirdiğimiz yazı dizimizin yeni durağında Levent sakinlerinin konuğu oluyoruz. Levent Mahallesi şehrin tam göbeğinde, yeşillikler içindeki müstakil bahçeli evleriyle İstanbul’un yaşanılası yerlerinden bir tanesi olarak anılıyor. Emlak ve Kredi Bankası’nın 1950 yıllarında şehir dışında bir orta sınıf semti olarak tasarladığı ve tamamladığı konutlar, şimdi şehrin tam ortasında yer alıyor. Mahalleliye göre mahallenin eski tadı kalmasa da hâlâ yeşil ve düzenli yerleri görmek mümkün. Mahallenin isminin hikayesine gelince; Büyükdere asfaltı boyunca uzanan yolun doğusundaki ıssız ve geniş araziler 18. yüzyılda I. Abdülhamid tarafından Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa’ya irat edilmiş. I. Abdülhamid’den sonra tahta geçen III. Selim, Nizam-ı Cedid düzenlemeleri doğrultusunda Levend’leri, kentin dışında olan bu alanda inşa edilen kışla kompleksinde toplamaya ve eğitmeye karar vermiş. Semtin adı, bu dönemde Levend Çiftliği ve Levend Kışlası denilen bu yerden geliyor. Mahalle ilk Uydu Kent olarak da anılıyor. Uydu Kentler, şehrin nüfus yükünü hafifletmek için şehrin çevresinde oluşturulan, alt ve üst yapısı tamamlanmış konut bölgeleri olarak tanımlanır. Bu konutlarda oturanlar şehre çalışmak için gider. Planlandığı dönemin çağdaş yaşam koşullarının gerekleri olan okul, çarşı, park, sağlık ocağı ve cami gibi başlıca hizmet birimleriyle birlikte tasarlanan Levent, 1950’lerde şehrin dışında oluşturulmuş bir semt olarak karşımıza çıkıyor. Mahalleyi her zaman olduğu gibi önce muhtarına ardından da orada yaşayan sakinlerine sorduk.

BİR ZAMANLAR BOMBOŞTU

Mahallesine muhtar oluşunun hikayesini anlatan ve mahallesinin bir zamanlar bomboş olduğunu anımsatan Levent Mahallesi Muhtarı Muzaffer Türk, “Eskiden partiler muhtar adaylarını gösteriyorlardı. Aytekin Kotil’i Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na beni de Levent Muhtarlığı’na aday gösterdiler. Aytekin Kotil Belediye Başkanı oldu. Ben de 77’den bu yana Levent muhtarı oldum. 1950’lerde Emlak Bankası mahalleyi yapmış ve 4 kısma ayırmış, kendi memur ve emeklilerine taksitle satmış. O zaman Levent bomboştu ve alanlar kiraya verdiler. Levent kıymetleniyor. Ev sahipleri yaşlanınca evlerini kiraya verdi ve sattılar. Levent’te büyük bahçeli evler var ve buraya bakmak kolay değil” diyor.

MESAİYİ İLK BAŞLATAN MUHTAR

Mesai saati kavramını muhtarlığında ilk kez kendisinin uygulamaya koyduğunu belirten Muhtar Muzaffer Türk, “Dönemin Belediye Başkanı Aytekin Kotil’e gidip binam yok dedim. O da paran var mı dedi, var dedim. O da git istediğin yere yap muhtarlığı dedi. Bugünkü muhtarlığımızın karşısında bulunan Ihlamur ağacının altına yaptım muhtarlığı. Tuvaleti, suyu, bahçesi vardı. Daha sonra buraya yeni bir proje yapıldı ve bugünkü muhtarlığımızın bir kısmı Zabıta için ayrıldı. Muhtarlıklarda mesai saati diye bir kavram yoktu. Bu uygulamayı ilk ben başlattım. Vatandaş beni yerinde bulacağı saati bilmeliydi ki işini kolayca yapabilsin. 9-12 ve 14-17 arasında muhtarlıkta bulundum” dedi.

MUHTARLIK BİNASI YENİLENMELİ

Muhtarlık binasının daha iyi hale gelmesi gerektiğini söyleyen ve işyerlerini çoğalması ile mahallenin yerlilerinin mahalleden ayrıldığını ifade eden Muzaffer Türk, “Mahallenin altyapısı Levent kurulduğunda tam teşekküllü yapılmış. Bugün ise Levent’in etrafını gökdelenler sardı. Türkiye, İstanbul, Beşiktaş ve Levent’ten başka yer tanımam. Cemal Ulusoy, Cüneyt Arkın, Güzide Kasacı gibi isimler gitti mahallemden. Mahalle sakinleri en başta tuvalet sorunundan yakınıyorlar. Meydanda bir tane tuvalet var. Yeterli olmuyor. Başkanımız buraya uğramalı ama herkes iyi çalışıyor. Muhtarlık binası ufak yapıldı, Levent’e bu muhtarlık yakışmıyor” diye konuştu.

EMİN ELLERDEYİZ

Başta Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel başta olmak üzere güvenliği sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirten Türk, sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor:

“Mahallede güvenliğimiz iyi. Emniyet güçlerimiz en iyi şekilde işini yapıyorlar. Bir sorun olsa gece geç vakitlerde Kaymakam Bey’i direkt ararım, o da ilgilenir, sağolsun. Mahallede sadece meydanda MOBESE var belki bu sayı artar zamanla… Lütfü Banat mahallemize kazandırdığı okullarla takdir gördü, ona bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Öte yandan muhtarlık işi bitti, her türlü belgeyi biz veriyorduk böyle giderse muhtarlık iyice bitecek.”

Kentli ne diyor neler istiyor?..

Levent’te 1972’de açılan Boğaziçi Köprüsü ve onun bağlantılarının Levent’ten geçmesi bölgede ciddi bir kentsel değişim dönemini başlatmış. Köprülerin yapımıyla kuzeye kayan iş merkezlerinin etkisi altında kalan Levent, fiziksel olduğu kadar sosyal bir dönüşüme de maruz kalmış. Bu dönemde İstanbul’un finans merkezi haline gelen bölgede birçok gökdelen ve iş merkezi inşa edildi. Semt inşa edilen yüksek bina ve gökdelenlerle kuşatılınca, şehrin iş merkezi Levent’e kaydı. Yüksek iş merkezlerinin ve AVM’lerin açılması ile oluşan yoğunluk ve büyük şirketlere iş yapan daha küçük kurumların ofisleri, ayrıca bu kadar insanın yemek yiyeceği restoranlar, kebapçılar, kafe-barlar, eğlenecekleri gece kulüpleri, arabaları ve servis araçları az yoğunluklu Levent Mahallesi’ne yayıldı. Bir dönemin orta sınıfının ekonomik gücü, müstakil evleri ayakta tutmaya yetmeyince evlerini hızla elden çıkardılar. Bu değişimler mahallede ikamet eden sosyal tabakaya yansıyınca semt memur ve aydınların yaşadığı mahalle orta sınıf bir semt olmaktan çıkıp, yüksek gelir gruplarının yerleştiği mahalle bir muhit haline geldi. Vatandaşa göre yetkililer Levent’in korunması ve semte eski ruhunun kazandırılması için daha özenli olmalı. Levent Meydanı’nda gerçekleştirilen değişikliklerin artmasını istiyor. Mahalle sakınlerinin bir zamanlar arsalarında ‘İn-cin top oynuyordu’ dediği mahalle şimdilerde gökyüzüne yükselen gökdelenleri ile anıldığını söylüyor. Mahalleyi bir de sakinlerinden dinledik.

TRAFİK DÜZENLEMESİ ŞART: “Yolumuz tek şerit olunca esnafın işleri düştü. Buraya arabası ile gelen aracını park edemiyor ve dolayısıyla da esnaftan alışveriş yapmıyor. Levent’e acilen yeni bir trafik düzenlemesi gerekir.” Ahmet Keklikçi.

OTOPARK İSTİYORUZ: “Yaklaşık 8 seneden bu yana Levent’te bulunuyorum ve mahallemizin acilen bir otoparka ihtiyacı var. Bunun yanında mahallemizde insanları buraya çekecek etkinlikleri de görmek istiyorum.” Selami Karakaş.

TRAFİK KEŞMEKEŞİ VAR: “Mahalleye çok acilen bir tuvalet gerekli. İstanbul’un en önemli semtlerinden birine bu görüntü yakışmıyor. Trafik problem sinyalizasyonun uzun yanması trafik keşmekeşi yaratıyor.” Hüdaverdi Yegen.

DAHA İYİ BİR DÜZENLEME: “Kısa süreli parklarla ya da bir otopark ile trafik sorunu çözülebilir. Burada sadece bir tuvalet bulunuyor. Bu insanlar için sıkıcı bir durum yaratıyor. Keşke daha iyi bir düzenleme yapılsaydı.” Atıf Yegengil.

PARK BULUŞMALARI BİR BAŞKA BAHARA

Yaz etkinliklerinde sona gelindi

Beşiktaş’ta yaz etkinlikleri geleneksel hale gelen Park Buluşmaları’ya gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında söyleşiler, şovlar, film gösterimleri ve konserler yer alıyordu. Beşiktaş’ın değişik noktalarında gerçekleştirilen etkinlikler içinde Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı ve Arnavutköy dikkat çekti. Beşiktaş parklarında hergün 21:00’da başlayan “Park Buluşmaları” süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebildi. Park Buluşmaları etkinliği ilk olarak Abbasağa Parkı’nda Beşiktaş Kentlisi’ne merhaba dedi.

YAZ GECELERİNE RENK KATTILAR

Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen etkinliği Park Buluşmaları, Haziran ayında ziyaretçilerini ağırladı ve Eylül ayına kadar sanatçılarla sevenlerini buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana devam eden etkinliği Park Buluşmaları zengin programı ile Beşiktaşlılara yine keyifli yaz akşamları yaşattı. İlk olarak Abbasağa Parkı’nda Bülent Ortaçgil konseriyle açılan ve sonbahar dönemine dek süren etkinlik programında birbirinden ünlü sanatçı ve topluluklar Abbasağa Parkı’nda Beşiktaşlılarla da buluşmuş oldu. 17 Haziran gecesi ilk etkinlikle Cuma akşamı saat: 21:00’da Bülent Ortaçgil konseri Abbasağa Parkı’nda gerçekleşti. 2010 yılında en son “Sen” adlı albümünü çıkarmıştı. “Sensiz Olmaz”, “Bu Su Hiç Durmaz” gibi sevilen çok sayıdaki parçasını Beşiktaşlılarla birlikte seslendirdi.

Bu etkinliklerden bir tanesi Paperback’ti. Gerçekleşen konsere ilgi oldukça büyüktü. Arnavutköy Parkı’nda sadece konserler Beşiktaş Kentlisi ile buluşmadı. Aynı zamanda söyleşiler de gerçekleşti. Arnavutköy Parkı’nda Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin söyleşisi yine dikkat çeken etkinlikler arasındaydı. Açık havada Ramazan ayı nedeniyle de kabare Beşiktaş Kentlisi ile buluştu. Aliş isimli kabareyi 7’den 77’ye bir çok kişi severek izledi. Temmuz ayının ikinci yarısında dikkat çeken etkinlikler yine Abbasağa Parkı’nda ve bununla birlikte Ulus Aykut Barka Parkı’nda gerçekleşti. Yaz ayları içindeki etkinlikler kapsamında, Çırağan Musiki Derneği’nin konseri Abbasağa’da gerçekleşti. Beşiktaş Kentlisi neredeyse iki saati aşkın süre boyunca müzik ziyafeti yaşadı. Abbasağa Parkı’nda konsere ilgi oldukça büyüktü. Abbasağa Parkı’nda Erkan Oğur, İ. Hakkı Demircioğlu konseri de yine ilgi gören diğer etkinlikler arasındaydı.

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ

Beşiktaş Belediyesi yaz etkinliği kapsamında açık hava sinema gösterimleri yaz akşamlarına ayrı bir tat kattı. Park Buluşmaları etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen gösterimlerin ilki, “Eyvah Eyvah 2”ydi. 21 Haziran Salı günü saat: 21:00 Abbasağa Parkı’nda gösterim gerçekleşmişti. Peşi sıra zirveyi zorlayan ve sevilen bir çok film; Beşiktaş Kentlisi ile yaz geceleri etkinliklerinde Park Buluşmaları’nda yer aldı.

Park Buluşmaları etkinlikleri gösteriler de eksik olmadı. Yaz akşamlarını neşelendiren Park Buluşmaları’nda söyleşiler, konserler, dinletiler ve şovlar adeta birbirinden ayrılmaz parçalar gibi her gecede ayrı bir tat ayrı bir renk kattı. Popüler radyocu Ceyhun Yılmaz Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Beşiktaşlılarla buluşan Ceyhun Yılmaz şovuyla ve yorumlarıyla adeta izleyenlerini mest etti. “Marshhallow” adlı şovuyla Ceyhun Yılmaz bir çok anektot paylaştı. Şiirleriyle de sevilen isim, Beşiktaşlılara güzel saatler yaşatmıştı.

Müzikseverler Park Buluşmaları’nda sevdiği sanatçıları ağırladılar. Geçtiğimiz yaz ayları içinde gerçekleşen konserler arasında Ortaköy Meydanı’ndaki Entu konseri yine göz doldurdu. Kelebek etkisi yaratıyoruz diyen genç topluluk sevenlerini coşturmasını bildi. Öte yandan bir diğer isim de Sarper Semiz’di. Sarper Semiz, topluluğun verdiği konserden bir gün önce hayranlarını Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz geceleri etkinliklerinde Park Buluşmaları’nda Abbasağa Parkı’nda güzel şarkılarıyla adeta büyüledi.

Her telden müzik ve film

Park Buluşmaları’nda müzikseverler adeta mest oldu. Başladığı andan bu yana çeşitli sanatçı ve toplulukları Beşiktaş Kentlisi ile buluşturan Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz gecesi etkinlikleri Park Buluşmaları’nda ‘Başka Dünyalar’ da vardı. Sinema gösterimlerinin, söyleşinin ve konserlerin yer aldığı programda, Başka Dünyalar’ın konseri de Beşiktaşlılarca takip edildi. Ruhunu Kurtar Albümü ile yaz aylarında oldukça ses getireceğe benzeyen grubun hayranları da Beşiktaş’taydı. Türk Rock Grubu’nun, 9 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı ‘O Zaman Olmaz’ın yanı sıra ‘Deli Orman’, ‘Yorgunum’, ‘Anlamıyorum’ ve ‘Ruhunu Kurtar’ en çok dikkati çekenler arasında. Şarkı sözlerinde genel olarak bireyin toplumsal yalnızlığının yarattığı duygusal ve düşünsel temalar yer alırken müzikte klasik rock yapısı ön plana çıkıyor. Başka Dünyalar grubu, gitar sololarının da yer aldığı albümden parçaları hayranlarıyla birlikte Beşiktaş’ta seslendirdi.

Öte yandan açık havada sinema etkinlikleri yine yaz aylarının son günlerinde yine yaz gecelerine damga vurdu. Ağustos ayının başında da gerçekleşen etkinlikler dikkat çeken etkinlik açık havada sinema gösterimiydi. Sinema gösterimi ile Ağustos ayı başlarında gerçekleşen açıkhavada film gösterimi ile etkinlik takipçileri, sinema izleme keyfini tatmış oldu. Park Buluşmaları kapsamında gerçekleşen etkinlikler ile ilgili şu detaylar yer alıyordu:

“9 Ağustos’ta Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda, 10 Ağustos’ta ise Birlik Parkı’nda, 11 Ağustos’ta Etiler Uçaksavar Sitesi’nde 12 Ağustos Etiler Belediye Sitesi’nde, 13 Ağustos’ta da Abbasağa Parkı’nda ve 14 Ağustos’ta Ulus Ambarlıdere Parkı’nda ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı film Beşiktaş Kentlileriyle buluştu.

PARKLARDA SİNEMA KEYFİ…

Beşiktaş’ın bir çok noktasında gerçekleşen etkinlikler geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da artarak Beşiktaş Kentlisi’ni, gerçekleşen etkinlikler ile kucakladı. Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı ve Arnavutköy Parkı’nın yanı sıra Beşiktaş’ın her noktasına ulaşmayı amaçlayan Park Buluşmaları değişik parklarda da kentliyi bir araya getirdi. Bu parklardan bazıları şöyleydi:

“Birlik Parkı, Levazım Mahallesi açık spor sahası, Dilek Sabancı Parkı, Karanfilköy Anafartalar İlköğretim Okulu, Aykut Barka Deprem Parkı, Etiler Belediye Sitesi, Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu, Ambarlıdere Parkı, Etiler Muhtarlık Parkı, Sporcular Parkı, Beşiktaş Pazarı açık otopark, Arnavutköy Halk Pazarı, Vişnezade Şenlikdede Parkı, Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İlköğretim Okulu, Gazeteciler Sitesi Basket Sahası…”

Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Geçmiş ve unutulmuş tatları Beşiktaş kentlisi ile birlikte tekrar ortaya çıkarttıkları için mutluluğumuz sonsuzdur” dedi. Beşiktaşlılar ise böylesine güzel bir ortamın oluşturulmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

DEPREMDE NEREDE TOPLANACAĞIZ?

İşte mahalle mahalle adresler

Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki her mahalle için afet toplanma alanı belirledi. Toplam 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanları sokak ve cadde ayrımlarıyla yer alıyor. Afet halinde toplanılacak yerler arasında mahalle sıralamasına göre detaylar şöyle:

LEVENT MAHALLESİ

Yerleşik olarak 3500 kişinin yaşadığı Levent iş ve alışveriş merkezlerinin yoğunluğu sebebiyle gün içerisinde 100.000 kişilik nüfusa ev sahipliği yaptığı Levent Mahallesi, ilk toplu konut bölgesi örneklerinden biri. Levent Mahallesi sokaklarının çoğu verilen çiçek isimleri ile Beşiktaş ilçesinin önemli merkezlerinden biri olarak adlandırılıyor. Mahallede 116 sokak, 2247 bina, 2149 hanesi bulunuyor. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “16 bin m2’lik alanıyla Çilekli Tesislerinde Safran Sokak, Uğur Mumcu Caddesi, Yeni Sülün Sokak, Gazeteci Ümit Deniz Sokak, Güllü Sokak, Çilekli Caddesi, Duygu Sokak sakinleri toplanabilecek.”

22 bin m2’lik alanıyla Dilek Sabancı Parkı’nda ise şu sokak sakinleri olası bir afet durumuda toplanabilecek: “Akasya Sokak, Bambu Sokak, Figen Sokak, Karakol Sokak, Lavanta Sokak, Menekşeli Sokak, Sıklamen Sokak, Tutya Sokak, Fulyalı Sokak, Sedir Sokak, Ülgen Sokak.”

Çamlık Caddesi sakinleri, Kamelya sokak sakinleri, Asma Sokak sakinleri Çamlık Otoparkında toplanacaklar. Cengiz Han Sokak sakinleri Dilek Sabancı Parkı’nda toplanabilecekler.

15000m2’lik alanıyla Lütfü Banat İlköğretim Okulu Bahçesi’nde şu sokak sakinleri toplanabilecekler: “Açelya Sokak, Çalıkuşu Sokak, Emel Sokak, Funda Sokak, Gardenya Sokak, Gönüller Aralığı, Gül Sokak, Güvercin Sokak, İris Sokak, Karanfil Aralığı Sokak, Lavinya Sokak, Lilyum Sokak, Mektep Sokak.”

Mor Karanfil Sokak sakinleri Çamlık Otoparkında olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

15 bin m2’lik alanıyla Lütfü Banat İlköğretim Okulu Bahçesi’nde yer alan sokaklar şöyle: “Ortanca Sokak, Sülünlü Sokak, Sümbül Sokak, Yeşil Çimen Sokak, Zakkum Sokak.”

18 bin m2’lik alanıyla Merkez Bankası Arsası ise şu sokakları kapsıyor: “Al Karanfil Sokak, Ballı Sokak, Binbir Çiçek Sokak.”

MECİDİYE MAHALLESİ

Mecidiye Mahallesi’nde, Sultan Abdülhamid’in sahilde yaptırdığı Camii’den adını alan mahallede yaklaşık 15.000 kişi yaşıyor. Doğusunda Dereboyu Caddesi, batısında Merkez Komutanlığı, kuzeyinde Levazım-Balmumcu mahalleleri yer alan Mecidiye Mahallesi’nin güneyinde ise İstanbul Boğazı yer alıyor. Mecidiye Mahallesi 7316 haneye, 1266 binaya, 88 sokağa sahip. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “2844 m2’lik alanıyla Kilerci Başı Otoparkında Aktar Sokak, Cibinlik Sokak, İşkembeci Yaver Sokak, Karabaş Sokak, Kilercibaşı Sokak, Palanga Caddesi, Taş Basamak Sokak sakinleri toplanabilecekler.”

2990 m2’lik alanıyla Burak Reis İlköğretim okulu bahçesinde Hasret Sokak, Kabalak Sokak, Kavurmacı Sokak, Köyardı Sokak, Nar Sokak, Postacı Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 5946 m2’lik alanıyla Aya Yorgi Kilisesi yeşil alanında Bestekar Ahmet Çağan Sokak, Büyükkuyu Çıkmazı, Büyükkuyu Sokak, Çevirmeci Sokak, Lozan Sokak, Mehmet Karaca Sokak, Turakeş İsmail Hakkı Sokak sakinleri toplanabilecekler.

2473 m2’lik alanıyla Fındık Fatma Parkı’nda şu sokaklar bulunuyor: “Fıstıklı Köşk Aralığı, Gülistan Sokak, Hülya Sokak, Refik Fenmen Çıkmazı, Sarıbal Arkası Sokak, Sarıbal Sokak, Şehit Nuri Pamir Sokak.”

576183 m2’lik alanıyla Yıldız Parkı şu sokak sakinlerini olası bir afet durumunda barındıracak:

“Aladoğan Sokak, Ambarlıdere Sokak, Badem Sokak, Bestenigar Ziya Sokak, Büyük Şekerci Sokak, Cami Sokak, Canfener Sokak, Çarşı Ağası Sokak, Çifte İmamlar Sokak, Çopur Ahmet Sokak, Defne Çıkmazı, Dereboyu Caddesi, Dış Budak Sokak, Eski Bahçe Sokak, Fıstıklı Köşk Sokak, Gözlükçü Sokak, Hafız Ali Sokak, Hazine Sokak, Hercai Sokak, Işık Sokak, İskele Sokak, Karakaş Sokak, Katmer Sokak, Kaymakçı Sokak, Kırmızı Sokak, Kumbaracıbaşı Sokak, Mecidiye Köprüsü Sokak, Merdiven Üstü Sokak, Muallim Naci Caddesi, Muhtar Sokak, Muvakkit Sokak, Mütevelli İbrahim Sokak, Müverrih Sadettin Sokak, Nar Çıkmazı, Ortaköy Değirmen Sokak, Osmanzade Sokak, Saadet Sokak, Sağlık Sokak, Salkım Sokak, Sandalcı Mecit Sokak, Sarı Ali Sokak, Sütçü Ali Sokak, Tarçın Sokak, Tayyareci Fevzi Sokak, Vapur İskelesi Sokak, Varnalı Sokak, Vatman Sokak, Yelkovan Sokak, Yerebatan Sokak.”

MURADİYE MAHALLESİ

Muradiye Mahallesi, Beşiktaş’ın Şişli İlçesi’ne sınırı olan mahalle olarak biliniyor. Nüfusu 6500 civarında olan mahalle ismini 1900’lerde yapılan Muradiye Camii’nden aldığı da yine bilinenler arasında… Muradiye Mahallesi’nde 10 sokak, 328 bina sayısı 3472 hane sayısı bulunuyor. Yaşayanları arasında da verilen bilgilere göre, mahallede 3043 kadın, 2562 erkek yaşıyor. Verilen bilgiye göre, 81000 m2 yüzölçümüne, 55536 m2’lik toplam kullanılabilir toplanma alanına sahip olduğu belirtiliyor. Muradiye Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “27682 m2’lik alanıyla Barış Parkı’nda Deryadil Sokak, Göknar Sokak, Muradiye Bayırı, Muradiye Deresi Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.”

27854 m2’lik alanıyla Ihlamur Kasrı’nda ise Kalıpçı Sokak, Nüzhetiye Caddesi, Ömer Rüştü Paşa Sokak, Şair Nazım Sokak, Hüsrev Gerede Caddesi sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

NİSBETİYE MAHALLESİ

Nisbetiye Mahallesi 1960’lı yıllarında kurulan mahallenin ana arterlere yakın kısımları iş merkezleri, iç kısımları ise yerleşim yeri olarak biliniyor. İş yerleri nedeniyle hareketli nüfusa sahip olan Nisbetiye’nin yerleşik nüfusu, yaklaşık 12.000 civarında olarak belirtiliyor.

Nisbetiye Mahallesi’nde 59 sokak, 715 bina sayısı 8554 hane sayısı bulunuyor. Yaşayanları arasında da verilen bilgilere göre, mahallede 6142 kadın, 5019 erkek yaşıyor. Beşiktaş Belediyesi’nden, 96700 m2’lik toplam kullanılabilir toplanma alanına sahip Nisbetiye Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “4000 m2’lik alanıyla Birlik Parkı’nda Birlik Sokak, Fecri Ebcioğlu Sokak, Park Sokak sakinleri toplanacaklar.”

8000 m2’lik alanıyla Gözde Parkı’nda Aslı Sokak, Doğa Kent Sitesi, Doğa Sokak, Gözde Sokak, Mete Han Sokak, Nihan Sokak, Selvi Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

3200 m2’lik alanıyla Engin Sitesi Yeşil Alanında olası bir afet durumunda toplanabilecek sokak sakinleri şöyle sıralanıyor: “Engin Sitesi Yolu, Yücel Sokak.”

Doğakent Sitesi 34 bin m2’lik Kentsel Park Alanı’nda olası bir afet durumunda toplanacak sokaklar şöyle: “Aytar Caddesi, Başa Sokak, Başlık Sokak, Bilgin Sokak, Saydam Sokak, Tören Sokak, Ak Merkez Levazım Yolu, Altın Sokak, Bronz Sokak, Elmas Sokak, Ilgın Sokak, İnci Sokak, Pırlanta Sokak, Safir Sokak, Sedef Sokak, Yakut Sokak, Nisbetiye Caddesi, Zümrüt Sokak.”

Jandarma Lojmanları 6600 m2’lik boş alanında Barbaros Bulvarı, Binbaşı Nazım Kaptan Sokak, Büyükdere Caddesi, Cahit Aybar Sokak, Gazi Güçnar Sokak, Malazgirt Sokak, 26000 m2’lik alanıyla Levent Kız Meslek Lisesi önü boş alanıyla Akulus Sitesi, Beyaz Vadi Konakları, Belediye Sitesi Yolu sakinleri toplanabilecekler.

2600 m2’lik alanıyla Murat Beyaz İlköğretim Okulu bahçesinde Ahmet Adnan Saygun Caddesi, Bakır Sokak, Gümüş Sokak, Hakkı Şehit Han Sokak, Müderris Salih Rüştü Bey Sokak, Okul Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 8500 m2’lik alanıyla Petrol Sitesi boş alanında Peker Sokak ve Petrol Sitesi yolu sakinleri toplanabilecek.

HAZIR MIYIZ?

Olası bir deprem neticesinde toplanılacak yerler belirlendi ve Beşiktaşlılara duyuruldu.

ORTAKÖY MAHALLESİ

Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının önemli yerleşim yerlerinden biri olan Ortaköy’ün tarihi antik çağa kadar uzanıyor. Eski çağlarda Arkheon adıyla anılan, Kanuni döneminde semte yerleşen Türkler, Ortaköy’ün simgesi haline gelen Ortaköy Camii’ni inşaa ettikleri biliniyor. Günümüzde ise sanat pazarları, atölyeleri, barları, lokantları, çay bahçeleri ve yaklaşık 15.000 kişilik nüfusu ile Beşiktaş’ın, 24 saat yaşayan ve yaşanan mahallesi olarak biliniyor. Ortaköy Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor:

“2130 m2’lik Arkheon Sitesi yeşil alanında Arkheon Sitesi, Lotus Evleri, Okul Yolu Sokak, Ulus Palmiye Sitesi, Canan Sokak sakinleri toplanabilecek. Amcabey Sokak sakinleri, 11 bin m2’lik alanıyla Ekerler Sitesi yeşil alanında, Ayaydın Sokak Cudi Efendi Çıkmazı, Cudi Efendi Sokak, Tüfekçi Bahri Sokak, Yusuf Bali Sokak, Hazerfen Sokak, Fakirhane Sokak, Gültekin Arkası Sokak, Gürcüoğlu Sokak, Maslak Sokak, Orkide Sokak, Doğanbeyli Sitesi, Dostlar Sitesi, Leylek Yuvası Sokak sakinleri 7 bin m2’lik alanıyla Dostlar Sitesi yeşil alanında toplanabilecek.”

4000 m2’lik Ekerler Sitesi yeşil alanında ise Ambarlıdere Sokak, Ekerler Sitesi, Eski Türk Sokak, Mor Karanfil Sokak, Tarlabaşı Sokak, Tavukçu Remzi Sokak, Terazi Çıkmazı sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

10 bin m2’lik alanıyla Emin Vakfı Korusu’nda olası bir afet durumunda Emin Vafi Korusu Sitesi sakinleri toplanabilecekler. 2500 m2’lik alanıyla Kılıç Ali Paşa İlkögretim Okulu Bahçesi’nde şu sakinler olası bir afet durumunda toplanabilecekler: “Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Yalı Çıkmazı, Muallim Naci Caddesi.”

8500 m2’lik alanıyla Havacılar Parkı’nda şu sokaklar yer alıyor: “Kaypakoğlu Sokak, Marmara Sitesi Yolu, Urgancı Sokak, Ulus Park Evleri, Marmara Sitesi, İnci Sokak.”

3600 m2’lik alanıyla Naile Sultan yeşil alanında Duvarcı Sokak, Naile Sultan Sitesi, İhmal Paşa Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek.

2130 m2’lik alanıyla Reşat Ağa Sokaktaki yeşil alanında Asmalı Hamam Sokak, Gültekin Sokak,

Mandıra Sokak, Mescit Sokak, Ortabayır Sokak, Reşatağa Sokak, Revanici Sokak, Üç Yıldız Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 6600 m2’lik alanıyla T. H. Y. Evleri yeşil alanında şu sokaklar yer alıyor: “T. H. Y. Evleri, T. H. Y. Sitesi Yolu”

1200 m2’lik Yeni Kaldırım Sokak’taki yeşil alanda şu sokak sakinleri toplanabilecek: “Sarmacı Sokak, Tavuk Sokak, Yeni Kaldırım Sokak, Yıldız Sokak, Ulus Maksimum Evleri.”

Ahmet Adnan Saygun Caddesi sakinleri, Ulus Parkı Robert Koleji alanında toplanabilecekler. 1700 m2’lik alanıyla Enver Paşa Korusu’nda Şıracı Sokak sakinleri toplanabilecek.

Yıldız Korusu’nda Ortaköy Dere Çıkmazı sakinleri toplanabilecekler. Dereboyu Caddesi No: 4 -22 arası Kılıç Ali Paşa İlkögretim Okulu Bahçesi’nde, Dereboyu Caddesi No: 26-74 arası Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nde, Dereboyu Caddesi No: 76-116 arası Yıldız Korusu’nda, Bulgurcu Sokak, Gürcü Kızı Sokak, Kuyu Sokak, Musahip Sokak, Portakal Yokuşu Caddesi, Sarıefe Sokak, Şair Necati Sokak, Aydınlık Sokak No: 2 – 36 arası, No: 1 – 33 arası sakinleri 5 bin m2’lik alanıyla Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Bahçesi’nde toplanabilecek. Aydınlık Sokak No: 38 – 72 arası ve No: 35 – 49 arası ise Reşat Ağa Sokak’taki yeşil alanında, Aydınlık Sokak No: 74 – 82 arası ve No: 51- 65 arası sakinler ise Havacılar Parkı’nda toplanabilecekler.

“YILDA BİR KEZ HATIRLAMAYALIM”

‘Daha duyarlı olalım’

İstanbul’un yaşayabileceği depremle ilgili her türlü tedbir alınmaya çalışılıyor. 17 Ağustos depreminin yıldönümü ile birlikte tekrar hatırladığımız deprem olgusu hazırlıkları yoğunlaştırdı.

SİNANPAŞA MAHALLESİ

Beşiktaş’ın merkezi olarak tanımlanan mahallesi Sinanpaşa, Barbaros Anıtı, Sinanpaşa Camii, Rum ve Ermeni Kiliseleri’nin yer aldığı Sinanpaşa Beşiktaş’ın merkezinde yer alması nedeniyle hareketli bir nüfus yapısına sahip olduğu belirtiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bulunduğu Sinanpaşa Mahallesi 6.000 nüfus yaşıyor. Sinanpaşa Mahallesi’nde 42 sokak sayısı, 559 bina sayısı, 4378 hane sayısı bulunuyor. Sinanpaşa Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor:

15300 m2’lik Beşiktaş Meydanı’nda olası bir afet durumunda şu sokak sakinleri toplanabilekler:

“Akmaz Çeşme Sokak, Abbasağa Cami Sokak, Altıntaş Sokak, Aşık Garip Sokak, Alaybeyi Sokak, Barbaros Bulvarı Beşiktaş Caddesi, Cezayir Caddesi, Çiğdem Sokak, Derne Sokak, Hayrettin İskelesi Sokak, Hasfırın Caddesi, Ihlamurdere Caddesi, İlhan Sokak, Kazan Sokak, Köyiçi Caddesi, Küçük Remzi Sokak, Köyiçi Meydan Sokak, Köyiçi Mektep Sokak, Leşger Sokak, Maşuklar Yokuşu, Mumcu Bakkal Sokak, Selamlık Caddesi, Şehit Dursun Bakan Sokak, Yenilik Sokak.”

2 bin m2’lik alanıyla Kaptan İbrahim Ağa Camii arkası otopark’ında ise şu sokaklar yer alıyor:

“Ortabahçe Caddesi, Sinanpaşa Köprüsü Sokak, Şair Leyla Sokak, Şehit Asım Caddesi, Yeni Hamam Sokak.”

3000 m2’lik alana sahip olan Kanburun Bahçesi Otoparkı’nda olası bir afet durumunda şu cadde ve sokak sakinleri toplanabilecek:

“Çelebioğlu Sokak, Hattat Tahsin Sokak, Hacı Mustafa Çıkmazı, Köşeli Sokak, Süleyman Seba Caddesi, Şair Nedim Caddesi, Şair Veysi Sokak.”

TÜRKALİ MAHALLESİ

Nüfus artışı hızının yüksek olduğu mahalle Beşiktaş’ın oturmak için tercih edilen yereleşim yerleri arasında biliniyor. 1990’lı yıllardan sonra yoğun göç almış olan Türkali Mahallesi’nin 5.000 olan nüfusu 15,000 kişiye ulaştığı belirtiliyor. Türkali Mahallesi’nde 48 sokak sayısı, 783 bina sayısı, 7033 hane sayısı bulunuyor. 16606 m2’lik alanıyla Abbasağa Parkı olası bir afet durumunda şu sokak sakinleri toplanabilecek:

“Salnameci Sokak, Altıntaş Sokak, Abbasağa Kuyu Sokak, Asmalı Kahve Sokak, Abbasağa Çıkmazı, Muhtar Molla Sokak, Maşuklar Yokuşu, Loşbahçe Sokak, Şehit Nuri Sokak, Şehit Asım Caddesi, Türk Çeşme Sokak, Hattat Tahsin Sokak, Harem Ağası Sokak, Nüzhetiye Karakolu Sokak, Davut Efendi Sokak, Bozca Keşkül Sokak, Yeniyol Sokak, Mısırlıbahçe Sokak.”

Evlendirme Dairesi karşısındaki 15971 m2’lik alanıyla Barış Parkı’nda olası bir afette toplanabilecek cadde ve sokakların ismi ise şöyle:

“Ihlamur Yıldız Caddesi, Hakkı Yeten Caddesi, Uzuncaova Caddesi, Ihlamurdere Caddesi, Nüzhetiye Caddesi (No: 57-69 ve 56-68 arası), Sel Altı Sokak, Ali Suavi Sokak, Kemal Türel Sokak, Muradiye Bostanı Sokak, Gazi Refik Sokak.”

1500 m2’lik alanıyla Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu alanında şu sokak sakinleri toplanabilecek:

“Ihlamur Teşvikiye Yolu, Yaverağa Sokak, Meddah İsmet Sokak, Behçet Necatigil Sokak, Mecit Ali Sokak, İmamzade Sokak.”

2480 m2’lik alanıyla Mısırlıbahçe Parkı’nın kapsadığı cadde ve sokak isimleri ise şöyle:

“Nüzhetiye Caddesi (No: 1-55 ve 2-54 arası), Mısırlı Sokak, Dizi Sokak, Şehit Ali Kerem Mergen Sokak.”

5700 m2’lik alanıyla Milli Saraylar boş alanında ise Tabakçı Hüseyin Sokak ve Türkali Köprü Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek.

“Tedbirimizi alalım”

Depremden korunabilmek amacıyla oturulamaz durumdaki binaların yenilenmesi istenirken, deprem sonrası toplanılacak yerlerin önemi vurgulandı.

ULUS MAHALLESİ

Ulus Mahallesi daha önce Ortaköy Mahallesi sınırlarında yer alıyordu ve Ulus Mahallesi, 1998 yılından itibaren yaklaşık, 8.000 nüfuslu ayrı bir mahalle haline geldi. Önemli alışveriş ve eğlence merkezlerine sahip olan Ulus Mahallesi, Beşiktaş’ın düzenli önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak tanımlanıyor. Ulus Mahallesi’nde sokak sayısı 40, bina sayısı 592 hane sayısı da 3715 olarak belirtiliyor. Mahallede 6 bini aşkın kişinin yaşadığı da ifade ediliyor. 16 bin m2’lik alanıyla Ambarlıdere Parkı’nda Çamlıtepe Sitesi sakinleri, Ahmet Adnan Saygun Caddesi sakinleri, Zeliha Gökçınar Sokak, Çamlıtepe Sitesi Yolu sakinleri, Sürekli Sokak, Niğbolu Sokak, Öztopuz Caddesi, Gürkan Sokak, Ceylan Sokak sakinleri olası bir afet halinde toplanabilecek.

3394 m2’lik alanıyla Arya Sitesi yeşil alanında, Arya Sitesi sakinleri toplanabilecek.

3300 m2’lik alanıyla Etitek Sitesi yeşil alanında Etitek Sitesi sakinleri toplanabilecek.

2113 m2’lik alanıyla İlhan Sitesi yeşil alanında İlhan Sitesi sakinleri toplanabilecek.

11247m2’lİk alanıyla Kamer Sitesi yeşil alanıyla Kamer Sitesi sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek. 7000 m2’lik alanıyla Kibele Sitesi yeşil alanında Kibele Sitesi sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek. 10 bin m2’lik alanıyla Mef Sitesi yeşil alanıyla Fatih Sokak sakinleri ve Geçgel sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

17 bin m2’lik alanıyla Noterler Sitesi yeşil alanıyla Noterler Sitesi sakinleri, Eriş Sokak, Yavuz Sokak, Şehit İbrahim Akpınar Caddesi, Okul Yolu Sokak, Tekeler Sokak, Set Altı Sokak, 1. Aralık Sokak sakinleri, Zambak Sokak sakinleri, Çubukçu Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 9 bin m2’lik alanıyla Panorama Sitesi yeşil alanıyla Panorama Sitesi ve Yol Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

7160 m2’lik alanıyla Platin Sitesi yeşil alanıyla Platin Sitesi sakinleri, 2791 m2’lik yeşil alan ahip olan Tobbay Sitesi yeşil alanıyla Tobbay Sitesi sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

9 bin m2’lik alanıyla Ulus Vadi Konutları yeşil alanına sahip Ulus Vadi Konutları sakinleri, Leyla Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 4871 m2’lik alanıyla Yeşil Evler Sitesi yeşil alanıyla Yeşil Evler Sitesi sakinleri, Canan Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

VİŞNEZADE MAHALLESİ

Vişnezade Mahallesi, adını vişne yetiştiren Serasker Mehmet Vişnezade’den alıyor. Semt, tarihi çeşmeleri ve turistik otelleri de bünyesinde barındırıyor. 9600 civarında nüfusa sahip olan Vişnezade, Beşiktaş’ın modern yerleşimleri arasında yer alıyor. Vişnezade Mahallesi 61 sokak, 740 binaya, 5364 haneye sahip. 1975 m2’lik alanıyla 50. Yıl Süheyla Artan İlköğretim Okulu alanında şu sokaklar yer alıyor: “Vİşnezade Cami Sokak, Vİşneli Tekke Sokak, Baba Efendi Sokak.”

7832 m2’lik alanıyla İnönü Parkı’nda; Alaeddin Yavaşça Sokak, Servirevan Sokak, Bayıldım Caddesi sakinleri, Acısu sokak, Açelya Sokak, Maçka Talim Yeri Sokak, Çavdarcı Sokak ve Abacı Latif Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.

20 bin m2’lik alanıyla İnönü Stadyumu’nda Kadırgalar Caddesi sakinleri, Gümüşsuyu Caddesi, Dolmabahçe Gazhane Caddesi, Dolmabahçe Caddesi ve Hayrettin İskelesi Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek.

20280 m2’lik alanıyla İTÜ Maçka Yerleşkesi’nde şu cadde ve sokaklar yer alıyor: “Solgun Söğüt Sokak, Maçka Caddesi, Şenlik Dede Cami Sokak, Hüsrev Gerede Aralığı, Kassambaşı Sokak, Armağan Sokak, Maçka Meydanı Sokak, Çeşme Meydanı Sokak, Hüsrev Gerede Caddesi, Şehit Mehmet Sokak, Silahhane Sokak, Levhacı Sokak, Aktarlar Sokak, Çatlak Çeşme Sokak, Sporcu Adil Sokak, Kakmalı Kapı Sokak, Çatal Mektep Sokak, Solgun Söğüt Çıkmazı, Şehit Mehmet Çıkmazı.”

Hacı Halit Bey Sokak 5018 m2’lik alanıyla Şairler Sofası Parkı’nda şu cadde ve sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler: “Hacı Halit Bey Sokak, Kireçhane Sokak, Enis Akaygen Kuyu Çıkmazı, Kireçhane Aralığı Sokak, Süleyman Seba Caddesi, Çekirdek Sokak, Refik Osman Top Sokak, Hacı Halit Arsa Sokak, Afacan Sokak.”

2286 m2’lik alanıyla Şenlik Dede Parkı’nda şu cadde ve sokaklar toplanacaklar: “Şenlik Dede Dere Sokak, Set Başı Sokak, Bakkal Bilal Sokak, Şair Nedim Caddesi, Dibekçi Caddesi, Enis Akaygen Çıkmazı, Enis Akaygen Sokak.”

YILDIZ MAHALLESİ

Yıldız Mahallesi’ydi. 1930’lu yıllarda paşa mahallesi olan yıldız’ın o dönemdeki ismi, Kılıç Ali Paşa Mahallesi olarak biliniyordu. Tarihi sarayları ve çeşmeleriyle ünlü olan mahalle, günümüzde 6000 kişilik nüfusu ile ülkemizin üniversitelerine ev sahipliği yapan bir yerleşim merkezi olarak tanımlanıyor. Olası bir afet halinde toplanılacak yerler ise şöyle sıralanıyor: “576183 m2’lik alanıyla Yıldız Parkı’nda, Çırağan Caddesi, Yahya Efendi Sokak, Yalı Sokak, Çiğdem Sokak, Osman Paşa Mektebi Sokak, Peri Çıkmazı, Serencebey Yokuşu, Çitlenbik Sokak, Mescit Sokak, Horoz Sokak, Sinanpaşa Mescidi Sokak, Hasırcı Veli Sokak, Salçıklar Sokak, Eski Konak Sokak, Asariye Caddesi, Eğri Çınar Sokak, Müvezzi Caddesi, Şair Naifi Sokak, Döngel Sokak, Şerefli Veli Sokak, Yeşil Fıstık Sokak, Asma Salkım Sokak, Buket Çıkmazı, Asariye Camii Çıkmazı, Alim Kadın Sokak sakinleri toplanabilecek.”

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AÇIK HAVA PLATFORMU

Rafet El Roman – Sertab Erener

Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak adlandırılan Kuruçeşme Arena’da etkinlikler hız kesmiyor. Dünyaca ünlü isimleri Beşiktaş’ta ağırlayan açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da, Eylül ayının ikinci yarısında da yine birbirinden değişik etkinlikler sanatseverler ile buluşacak. Kuruçeşme Arena’da yerli sanatçılar adeta Eylül ayı sonuna kadar resmi geçit yapacak.

15 Eylül’de Rafet El Roman sevenleriyle buluşacak. Türk pop müziğinin en romantik parçalarına imza atan Rafet El Roman 15 Eylül’de ilk kez Kuruçeşme Arena’da olacak. Türk insanı romantik ve duygusal diyen sanatçı, yeni albümünden şarkıları da seslendirecek.

16 Eylül’de Sertab Erener, konser verecek. Sertab Erener, “Rengarenk” albümü ve eski şarkılarından oluşan repertuarı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve sahne performansı ile 16 Eylül Cuma akşamına renk katmaya hazırlanıyor.

2007 yılında “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünü alan Sıla, 20 Eylül’de sevenleriyle Beşiktaş’ta buluşuyor. 2009 yılında “En İyi Şarkı” ödülünü alarak adını liste başına taşımıştı ve 2009 yılında ‘İmza’, 2010 yılında ‘Konuşmadığımız Şeyler Var’ albümleri ile başarısını pekiştiren Sıla, içlere işleyen sesi ve güzel yorumuyla Kuruçeşme Arena’da konser verecek.

25 Eylül’de dokuz dilde söyleyeceği şarkılarla Pazar günü saat 21:00’de Kuruçeşme Arena’da Yıldız Usmanova sahne alacak.

Arena’da Somali’ye yardım konseri

Boğaz’ın eşsiz manzarası ve müzik Beşiktaş’ta sanatseverleri kucaklamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak nitelendirilen Kuruçeşme Arena’da 14 Eylül’de yardım konseri gerçekleşti.

Dünya çapında sosyal sorumluluk projelerine imza atan Metin Şentürk, 14 Eylül’de şarkılarını “Dünya Engelliler Vakfı”nın düzenlediği yardım konserinde seslendirdi. Kendi parçalarının yanı sıra sanat müziğinin eşsiz eserlerini de muhteşem sesiyle yorumlayan Metin Şentürk tüm sevenlerine unutamayacakları bir gece yaşattı. Sanatçı hakkındaki bazı detaylar ise şöyle: “1966 yılında doğdu. İlkokulu Körler Okulu`nda okudu. Liseyi ve üniversiteyi İTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü`nde tamamladı. 1988 yılında mezun oldu. 1987-2000 tarihleri arasında 11 albüm yaptı. İlk albümü başarı sağlamadı ve dört yıl ara verdi. Dört yıl sonra iyi bir çıkış yaptı. ‘Kahpe Bizans’ filminde de küçük bir rol aldı.

Yaz gecesi eğlenceleri sanatseverleri kucaklıyor

Beşiktaş’ta Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde yaz gecesi eğlenceleri Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak nitelendirilen Kuruçeşme Arena’da Eylül ayı başlarında da yine sanatseverleri kucakladı. 7 Eylül’de Türk pop müziğinin dev ismi Ajda Pekkan sahne aldı. Ajda Pekkan, müzik dünyasında heyecanla beklenen “Ajda Pekkan Farkın Bu” albümü için BKM organizasyonuyla turneye çıktı. Çıktığı turneyle birlikte sanatçı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında hayranlarıyla buluşmuştu. Ajda Pekkan, Ankara, Bursa, İzmir, Kıbrıs, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Çeşme’de verdiği konserlerle yaza damga vururken Beşiktaş’ta da sevenlerini ağırladı. 10 Eylül’de Bülent Ortaçgil hayranlarıyla Kuruçeşme’de bir araya geldi. Haftasonu gerçekleşen Senfonik konseriyle, Bülent Ortaçgil, ilk kez hayranlarının karşısına geçmiş oldu. 26 kişilik dev yaylı grubu ve usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla Ortaçgil’e eşlik ederken, sürpriz konuk sanatçılarla Boğaz kıyısında senfoni rüzgarları da esti.

335 kilo esrarla yakalandılar

BEŞİKTAŞ- İran’dan getirilerek İstanbul’da satılmak istenen 335 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonda 1’i yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından harekete geçti. Çalışma sonucunda İran’dan giriş yapan ve içinde uyuşturucu olduğu tespit edilen bir otomobil takibe alındı. Baskında otomobilin kaporta ve koltuk aralarına gizlenmiş paketler halinde 335 kilo esrar, 1 hassas terazi, ile uyuşturucu ticaretinden elde edildigi sanılan 115 bin TL ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden İran uyruklu bir kişinin yurtdışından getirdiği uyuşturucuyu İstanbul’da bir başka kişiye teslim etmek istediğini söylediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Ünlü piyaniste

hırsız şoku!

ULUS- Beşiktaş

Ulus’ta ikamet eden İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarları Müdürü ünlü piyanist Prof. Dr. Cana Gürmen’in evine giren hırsızlar yaklaşık 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve mücevherleri çalarak kaçtı. Eve bahçe katındaki pencereyi kırarak giren hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Polis iki hırsızın robot resmini çizerek araştırmasını derinleştirdi. Çalınanlar arasında Roma dönemine ait çok değerli iki akik yüzük de bulunuyor. Polis olay hakkında inceleme başlatırken çevrede görgü tanığına rastlanmaması ise hırsızların yakalanmasını zorlaştırıyor. Polis soruşturmasında çizilen robot resim hırsızların yakalanmasını bir yandan kolaylaştırırken, görgü tanığının olmamasıda polise zor anlar yaşatıyor. Polis organize suç şebekesinden de şüpheleniyor.

El Kaide şüphelileri tutuklandı

BEŞİKTAŞ- El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mehmet Toprak ile Azerbaycan uyruklu İslam Ganiyev ve Fizuli Maharramov Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı Ufuk Ermertcan tarfından sorgulanan şüpheli Mehmet Toprak, suçlamaları kabul etmedi. Emniyet ifadesinde “Mevcut anayasal düzeni kabul ediyor musun?” sorusuna, “Kesinlikle kabul etmiyorum. ” cevabını vermediğini ifade eden Toprak’ın dini ile çelişen kısımlar olursa benimsemediğini söylediği öğrenildi. Savcılık sorgularının ardından üç şüpheli de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Toprak, burada da suçlamaları reddetti.

Barış gününün

bombacısı yakalandı

BEŞİKTAŞ- 1 Eylül Dünya Barış Günü için düzenlenen mitingde polis ekiplerine ses bombası attığı öne sürülen 17 yaşındaki M.T., olay esnasında kameralar tarafından görüntülendi. 6 polisin yaralanmasına sebebiyet veren zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çekilen görüntüleri titizlikle inceleyen polis ekipleri, M.T.’yi bombayı atarken tespit etti. Görüntülerde M.T. ‘nin bombayı atması, patlama sonrası ortaya çıkan duman ve eylemcilerin kaçması görünüyor. Ayrıca şahsın parmak izi bırakmamak için eldiven taktığı da dikkat çekiyor. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından M.T. gözaltına alındı. Kadıköy’deki olaylı miting sonrası gözaltına alınan 63 kişiden, yaşı 18’den küçük olan 8 kişi adliyeye sevk edilirken, kalan 55 kişi de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Ortaköy eylemcileri serbest bırakıldı

ORTAKÖY- Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne girmek isterken biber gazlı ve coplu polis müdahalesi sonucu gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı. İşçi Partili yaklaşık 80 kişilik grup, İşçi Parti (İP) Genel Başkanı ve Birinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasını protesto etmek için Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’nin Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne girmek istemiş bunun üzerine polis ekipleri, grup üyelerine cop ve biber gazı ile müdahale etmişti. Yaşanan arbede sonunda İşçi partili olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4’ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken, 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 14 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sorgulanan 8 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.

YAŞANACAK İLÇE BEŞİKTAŞ

İSTANBUL’UN “Yaşam Kalitesi Araştırması”nda 39 ilçe arasında yaşam kalitesi en yüksek ilçeler sırasıyla Kadıköy, Beşiktaş ve Beyoğlu çıkarken, en düşük yaşam kalitesine sahip ilçeler de sırasıyla Esenler, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Şeker tarafından yapılan ve İstanbul Ticaret Odası tarafından araştırma projesi kapsamına alınan araştırma, Oda tarafından kitap olarak da yayınlandı.

Levent Kavşağı’na yeni düzenleme

Levent Kavşağı düzenlemesiyle Beşiktaş’taki trafiğe neşter atılıyor. Çalışma ile Büyükdere Caddesi Levent Gültepe kavşağı yeniden düzenlenerek trafik sıkışıklığını çözülmesi planlanıyor. Düzenleme ile Kağıthane-Beşiktaş’ı birbirine bağlayan Talatpaşa Caddesi Gültepe alt geçidi; Gültepe nin Levent – Maslak – Sarıyer – TEM – FSM, Levent’in Gültepe – Zincirlikuyu – D100 ulaşımının kesintisiz ve sıkıntısız aşılması planlananlar arasında bulunuyor. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün hazırladığı proje ile Büyükdere caddesi Kanyon AVM önünde bulunan sinyalize kavşak D100 tarafına taşındı. Gültepe tarafından gelen araç trafiği Maslak -TEM – FSM ye ulaşımları Gültepe alt geçidine alternatif olarak Ecza Sokak’tan çıkarak revize edilen sinyalize kavşak ile sağlanacak. Zincirlikuyu ve Levent tarafından gelenler; Büyükdere Caddesi Levent – FSM ayrımından hemen sonra U dönüşü yapak Gültepe – Zincirlikuyu – D100 ulaşımları kesintisiz olarak sağlanacak.

BOĞAZ’DA KAZA

Dubaya çarpan lüks yat göz göre göre battı

Boğaz’da yaşanan kaza akıllara durgunluk verdi. Geçtiğimiz günler içinde akşam saatlerinde 13 metrelik Platin isimli lüks yat Çırağan Sarayı açıklarında dubaya çarparak su almaya başladı. Kaptan Ufuk T.’nin kullandığı 13 metrelik Platin isimli lüks yatın su alması tüm dengeleri bozdu. Kaptan, yatı Beşiktaş’taki Kadıköy İskelesi’ne getirdi. İskeledeki vatandaşların yardımıyla yatı bağlayan kaptan, deniz polisine haber vermişti. Bu sırada su almaya devam eden yat bağlı olmasına rağmen sulara gömüldü. Yatı kurtarmak için bir vinç ve balık adamlar çağırıldı. Yatın altına ve yanlarına hava balonları yapılarak su yüzüne çıkarıldı. Yat daha sonra kıyıya çekildi. Yatın Platin bilardolarının sahibi, Platin Doğan’a ait olduğu öğrenildi.

 

 

SPOR HABERLERİ

 

KULÜPLER – SPORSEVERLER – GENÇLER

DİKKAT!.. ‘Küfür eden yanacak’

Yeni dönemde Süper Lig’de maçın hakemine küfür eden, tehdit ve hakarette bulunanı ağır cezalar bekliyor. Buna göre hakemlere küfür eden futbolcu ya da teknik adamlara 7 maç ceza verilebilecek. Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı’nda yapılan değişiklik doğrultusunda küfürbaz futbolcuların yanı sıra centilmenliğe aykırı davranan kişilere de yeni sezonda çok ağır yaptırımlar uygulanacak. Hakeme küfür ya da hakaret eden futbolcuların cezası 3 ile 7 maç arası olacak. Yine cezalara bakıldığında, karşılıklı küfürleşen futbolcular ise 5’er maça kadar ceza alabilecek. Küfürün içeriğine ve süresine göre bu ceza değişecek. Yeni sezon öncesi özellikle kulüp yöneticilerine verilecek cezalar da büyük artırıma gidildi. Süper Lig’de maçın hakemine küfür eden, tehditte bulunan, söven ya da kişilik haklarına saldırıda bulunan kulüp yöneticisi 4 aya kadar ceza alabilecek. Aynı yöneticiye 20 bin ile 80 bin lira arasında para cezası verilecek. Paranın miktarı lige göre değişecek. Bu miktar Bank Asya 1. Lig’de 40 bin lira, 2. Lig’de 15 bin lira, 3. Lig’de ise 10 bin liraya kadar inecek.

CEZALAR ARTIK ÇOK AĞIR

Yeni sezonda hakeme, futbolculara ya da görevlilere tüküren kişiler de yandı. Meslektaşına tüküren bir futbolcuya 4 ile 6 maç arasında ceza verilecek. Futbolcunun hakeme tükürmesi halinde ise bu ceza 8 ile 12 maç arası olacak. Hakeme tüküren kişinin yönetici ya da başka görevli olması halinde bu ceza 6 aya kadar çıkacak.

Süper Kupa

akibeti…

PLAY off sistemi ile ilgili açıklamaların yapıldığı esnada gözler Süper Kupa’ya da çevrildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig’de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını medyayla paylaştı. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunun, Süper Lig kulüplerinin başkanları ve temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından kulüpler adına açıklamada bulunan Demirören, “Zaten federasyonun almış olduğu bir karardı ve kulüpler tarafından kabul edildi. Kulüpler olarak bu uygulamanın bu sezon deneme olarak yapılmasını, eğer aksilik olursa, önümüzdeki sezondan itibaren kalkmasını rica ettik. Yeni statü bu sene başlayacak” dedi.

Toplantı sonrasında bir kişinin elinde oynanamayan Süper Kupa finali için hazırlanan TFF Süper Kupası ve bir poşette madalyalarla birlikte çıkması ise o esnada gözleri o noktaya çevirdi ve ortalığı hareketlendirdi. Kupanın oynanacağı tarihin henüz hala net olmadığı belirtilirken Süper Kupa’nın depoya kaldırıldığı kaydedildi.

Potalara Kartal pençesi

Erceg ismi Beşiktaş’ın gündeminden düşmedi. Daha önce transferi yılan hikayesine dönen Sırp oyuncu Zoran Erceg, Beşiktaş ile resmi sözleşmeyi imzaladı. İstanbul’a gelen Erceg, İcra Kurulu’ndan çıkan onayın ardından Beşiktaş’a imza atan oyuncu çok geçmeden sağlık kontrolünden geçti. Erceg, Siyah – Beyazlıların İtalya’nın Bormio kasabasındaki kampına da katılarak takım arkadaşlarıyla tanıştı. 2.11 m’lik Sırp power forvet-pivot Zoran Erceg’in Yunanistan’ın Olympiakos ile 2013’e kadar yıllık 1.2 milyon euro’luk sözleşmesi bulunuyordu.

TÜRK VATANDAŞI OLDU

Beşiktaş’ın bir diğer transferi ise ABD’li basketbolcu Erwin Dudley oldu. Dudley Ersin Dağlı ismini alarak Türk olmasının ardından Beşiktaş’a geçti. Ersin adını alan Erwin geçtiği sağlık kotrolünün ardından basketbol oynamaya hazır olduğunu gösterdi. Alabama Üniversitesi mezunu olan Dudley gösterdiği performans ile adını kolej tarihine yazdırdı. Amerikan Gazeteciler Birliği tarafından 2002 yılında Güneydoğu grubunda yılın oyuncusu ayrıca sezonun en iyi takımına seçildi. Dudley arka arkaya 3. kez güneydoğu konferansı ribaunt kralı oldu. Bu Shaquille O’nealden sonraki en iyi performans olarak gösteriliyor.

DERON WİLLAMS GELDİ

NBA’deki lokavt nedeniyle gözünü dünyanın en iyi basketbolcularına çeviren Beşiktaş, daha önceden anlaştığı Deron Williams’a kavuştu. Her fırsatta Siyah-Beyazlı taraftarlar kadar kendisinin de heyecanlı olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, “Beşiktaş formasıyla büyük başarılara imza atacağım. Bir an önce maçlara çıkmak istiyorum” diye konuştu. 27 yaşında ve 1.91 metre boyundaki yıldız basketbolcu, Beşiktaş’tan senede yaklaşık 5 milyon dolar alacak.

RAKİPLER BELLİ OLDU

Spor Toto Türkiye Kupası eleme gruplarının kuraları çekildi. 6-11 Ekim tarihleri arasında Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Samsun’da oynanacak eleme grupları maçlarında takımlar sekizli finale yükselmek için mücadele edecek. 16 takımın ter dökeceği eleme grubu maçlarında müsabakalar tek devre lig usülüne göre oynanacak ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar sekizli finale katılmaya hak kazanacak. A grubunda yer alan Beşiktaş, eleme grubu maçlarını Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynayacak. Beşiktaş’ın gruptaki rakipleri şöyle: Banvit, Hacettepe ve Trabzonspor.

Elde kaldlar

TEKNİK Direktör Carvalhal’n srarla takmda düşünmediği Hilbert, Mehmet Akyüz, Holosko, Muhammed ve Burak Kaplan kiralk olarak hiçbir takma gönderilemedi. Bu oyuncular transfer döneminin sona ermesi ile birlikte zorunlu olarak elde kald. Oyuncu çokluğunda idman sknts yaşadğndan futbolcular A2 takmla çalştrma ihtimali üstünde duruyor.

ARAŞTIRMA

GÖRÜŞ

BEŞİKTAŞLI NE DİYOR?

Liglerin başlamasıyla birlikte sporseverler istek ve görüşlerini paylaşmaya başladı. Görüş ve düşüncelerin çoğu temiz futbol adına idi… Beşiktaşlıların yeni sezonda dilekleri özetle şöyle:

TEMİZ LİG: “Spor programlarında futbol dışı konuşmalardan bıktık. Spor adamlarının yasalara riayet etmesini istiyoruz.” Sebahat A.

FUTBOLU ÖZLEDİK: “Beşiktaş’ın her maçına gidiyorum. Geçen yıl da kadrosu çok iyiydi. Ancak sıralamadaki yeri beni şaşırttı. Bu yıl şampiyonluk bekliyoruz.” Cemal Çelikkol.

TAKIM GENÇLEŞMELİ: “Transfer politikasını beğenmiyorum. İsmi olan oyuncular sonucu değiştirmeli. Altyapıdan A Takıma oyuncu alınıyorsa mutlaka oynatılmalı. Takım gençleştirilmeli.” Mesut Altun.

HEDEF AVRUPA OLMALI: “Beşiktaş’ın hedefi artık Avrupa olmalı. Yüzyılı aşkın bir armada uzun vadeli strateji üretmeli. Türkiye ligleri hazırlık maçı şeklinde algılanmalı.” İhsan Tapan.

KAOS OLACAK: “Bu sezon futboldan çok başka şeyler konuşacağız ve yaşayacağız gibi geliyor bana. Özellikle bazı kulüplerin taraftarları arasında husümet olabilir. Güvenlik güçlerine çok iş düşecektir. Kulüp yöneticileri dikkatli olmalı.” Ortaköylüler.

SPOR OLMAKTAN ÇIKTI: “Ahlak dışı işler çevrilecekse sporun anlamı kalmaz. Yasalara uymayanlar kim olursa olsun cezalandırılmalıdır. Sürekli af isteyen kulüplerin ne yapmak istediğini anlamak zor. Başkan ve yöneticiler belirli sürelerle seçilmelidir. Gelen bir daha gitmiyor. Gitmemek için de bazı yolları denemelerini olağan karşılarım.” Ahmet Ceylan.

KAFALAR KARIŞIK: “Futbola fazla karışmamak lazım. Sürekli yenilenen sistemler yarar değil zarar getirir. Play Off kulüplerce maddi beklenti çerçevesinde iyi görüldü. Futbolcular bu kadar maçı nasıl kaldıracak bilemiyorum. Seyir zevki ve heyecan azalacak gibi… Anadolu takımları Play Off’a girmek isteyecek. Devamlı şampiyonluğa oynayan takımlar için bence iyi olmadı.” Bekir Akel.

PLAY OFF TAMAMEN DUYGUSAL!: “İşin içine maddiyat girince futbolda yaz-boz tahtasına döndü. Sezon sonuna kadar yapılacak çekişmenin de tadı kalmayacaktır.” Osman Berberoğlu-Köyiçi.

AVRUPA LİGİ’NDE RAKİPLER BELLİ OLDU

MACERALI YOLCULUK!..

Beşiktaş’ın Uefa Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde E Grubu’nda Dinamo Kiev (Ukrayna), Stoke City (İngiltere) ve Maccabi Tel Aviv (israil) ile eşleşti.

Monaco’da yapılan kura çekiminde 2. torbada yer alan Beşiktaş, seri başı takımlardan Dinamo Kiev ile (E) Grubu’na düştü. Siyah-Beyazlı ekip geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’ne Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’e 4-0 ve 4-1’lik skorlarla mağlup olarak veda etmişti. Kura çekiminde, Beşiktaş’ın grubuna 3. torbadan Stoke City, 4. torbadan ise Maccabi Tel Aviv geldi.

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçlar 15 Eylül’de yapılmış olacak ve gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, bir üst tura yükselecek. UEFA Avrupa Ligi finali, 19 Mayıs 2012’de Münih’te oynanacak.

Kuradan çıkan takımlara gelince; Dinamo Kiev hakkındaki bazı detaylar şöyle: “Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 1927 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Ukrayna futbolunun en başarılı futbol kulübüdür. 80’li yıllarda “Yüzyılın Takımı”, “2000’li Yılların Takımı” olarak nitelendirilmişlerdir. SSCB döneminde de en çok kupa kazanan futbol takımı olarak biliniyor.”

Stoke City FC hakkındaki bazı detaylar ise şöyle: “İngiltere’nin Stoke-on-Trent şehrinde kurulu bir futbol kulübüdür. 1863 yılında kurulan ve bir dönem Tuncay Şanlı’nın da formasını giymiş olduğu kulüp, İngiltere Premier Ligi’nin en eski, tüm ligler arasında da Notts County’den sonraki en eski kulüptür. Kulüp iç saha maçlarını 27500 seyirci kapasiteli Britannia Stadı’nda oynuyor. Kulübün takma adı olan The Potters, (Stoke-on-Trent) şehrinin tarihsel olarak Ingiltere’de çanak çömlek ve seramik fabrikalarının ve şirketlerinin kurulu bulunduğu merkez olmasından geldiği söylenir.”

Maccabi Tel Aviv hakkındaki bazı detaylar ise şöyle: “Maccabi Tel Aviv spor kulüplerinin bir parçası olan İsrailli futbol kulübü. 1906 yılında kurulan bu kulüp maçlarını 18.000 kapasiteli Bloomfield Stadyumu’nda oynuyor. Avrupa kupalarına katılabilmektedir. Basketbol kulübünün adı Maccabi Tel Aviv BC’dir.”

Transferler baş döndürüyor!..

Beşiktaş yine transfer dosyasıyla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz sezonun bilançosu bu yıl kalacaklar ve gidecekler listesi üzerinden tartışılırken yine transfer kararlarıyla konuşuluyor. 2011-12 sezonu ilk transfer döneminde 10 futbolcuyu renklerine bağlayan, takımın başına yeni bir teknik direktör getiren, kiralık oynayan 2 futbolcusunun da bonservislerini alan Beşiktaş, 4 yıl için maç başı ücretleri hariç, bonservis bedelleriyle birlikte 45 milyon 493 bin euro ödeyecek.

Buna göre Tayfur Havutçu’nun şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından takımın başına Portekizli Carlos Carvalhal’i getiren Siyah-Beyazlılar, 4’ü yabancı, 10 futbolcu transfer ederken, geçen sezon kiralık oynayan Manuel Fernandes ve Ersan Adem Gülüm’ün de bonservislerini aldı. İlk olarak Trabzonsporlu Egemen Korkmaz’ı renklerine bağlayan Beşiktaş, Gençlerbirliği’nden Mustafa Pektemek, Rapid Wien’den Veli Kavlak ve Tanju Kayhan, Bayer Leverkusen’den Burak Kaplan, Tavşanlı Linyitspor’dan Mehmet Akyüz, Atletico Madrid’den Alves’i kadrosuna katıp, Manchester United’dan Bebe, Benfica’dan Sidnei, Schalke 04’ten de Edu’yu kiraladı. Siyah-Beyazlılar’da yeni transferler içinde en yüksek maliyete ulaşan futbolcu 3 yıllık sözleşme imzalayan Manuel Fernandes oldu. Geçen sezon Beşiktaş’ta kiralık oynayan, bu sezon ise Valencia’dan bonservisi alınan Fernandes, bu yıl 2 milyon, gelecek sezon 2 milyon 100 bin, son sezonunda ise 2 milyon 200 bin euro ücret alacak. Fernandes, 2 milyon euroluk bonservis bedeli ile birlikte Siyah-Beyazlı kulübe 3 yılda 8 milyon 300 bin euroya mal olacak.

Mustafa Pektemek, 7 milyon 800 bin euroluk maliyeti ile Fernandes’i izlerken, Ersan ise 6 milyon 800 bin euroluk maliyeti ile üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş, takıma kattığı futbolcular için de kiralık bedeller de dahil olmak üzere toplam 15 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyecek. Bonservisi en yüksek futbolcu Gençlerbirliği’nden 4 milyon bonservis bedeli ile alınan Mustafa Pektemek oldu. Bonservisinin yarısına 3 milyon 100 bin euro verilen genç futbolcu Julio Regufe Alves ikinci sırada yer alırken, Ersan ve Fernandes de 2’şer milyon euro bonservis bedelleriyle bu futbolcuları izledi.

Tayfur Havutçu’nun tutuklanmasının ardından vekaleten takımın başına getirilen Carlos Carvalhal ise toplam 500 bin euro alacak. Portekizli teknik adam, böylece bu sezon yapılan transferler içinde en az ücret alacaklar arasında yer aldı.

Beşiktaş’ın yeni transferleri, sözleşme süreleri ve alacakları paralar şöyle: Carlos Carvalhal: 1 yıllık sözleşme. 500 bin euro alacak. Egemen Korkmaz: 4 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon 100 bin euro, maç başına da 25 bin euro alacak. Toplam maliyeti 4 milyon 400 bin euro. Mustafa Pektemek: 4 yıllık sözleşme. ilk yıl 2 milyon TL, ikinci yıl 2 milyon 250 bin TL, üçüncü yıl 2 milyon 500 bin TL, son yıl 2 milyon 750 bin TL. Ayrıca ilk yıl maç başı 30, ikinci yıl maç başı 35, üçüncü yıl maç başı 40, son yıl da maç başı 45 bin TL ödenecek. Bonservisi için Gençlerbirliği Kulübü’ne 4 milyon euro verilecek. Toplam maliyeti 7 milyon 810 bin euro. Veli Kavlak: 4 yıllık sözleşme. İlk yıl 600 bin euro artı maç başı 10 bin euro, sonraki yıllar 400 bin euro artı maç başı 15 bin euro ödenecek. Bonservisi için Rapid Wien Kulübü’ne 750 bin euro verilecek. Toplam maliyeti 2 milyon 550 bin euro. Tanju Kayhan: 4 yıllık sözleşme. Yıllık 350 bin euro artı 11 bin euro maç başı ücret alacak. Bonservisi için Rapid Wien Kulübü’ne 1 milyon 50 bin lira ödenecek. Toplam maliyeti 2 milyon 450 bin euro. Burak Kaplan: 4 yıllık sözleşme. Yıllık 350 bin euro artı maç başı 11 bin euro ödenecek. Bonservis bedeli olarak kulübüne 650 bin euro verilecek. Toplam maliyeti 2 milyon 50 bin euro. Mehmet Akyüz: 4 yıllık sözleşme. İlk yılı 450 sonraki yıllarda sırasıyla 550, 700 ve 850 bin TL alacak. Ayrıca ilk yıl maç başı 25, sonraki yıllarda 30’ar bin TL alacak. Bonservis bedeli olarak Tavşanlı Linyitspor’a 900 bin TL ödenecek. Toplam maliyeti 1 milyon 383 bin euro. Sidnei: Kiralık. 1 milyon 100 bin euro ücret alacak. Kiralama bedeli olarak kulübüne 200 bin euro ödenecek. Toplam maliyeti 1 milyon 300 bin euro. Bebe: Kiralık. 700 bin euro ücret alacak. Kiralama bedeli olarak 1 milyon euro ödenecek. Toplam maliyeti 1 milyon 700 bin euro. Julio Alves: 5 yıllık sözleşme. Yıllık 300 bin euro alacak. Bonservisinin yarısına 3 milyon 100 bin euro ödenecek. Toplam maliyeti 4 milyon 600 bin euro. Edu: Kiralık. 1 milyon 150 bin euro alacak. Kulübüne kiralama bedeli olarak 500 bin euro ödenecek. Toplam maliyeti 1 milyon 650 bin euro. Manuel Fernandes: 3 yıllık sözleşme. İlk yıl 2 milyon, ikinci yıl 2 milyon 100, üçüncü yıl ise 2 milyon 200 bin euro alacak. Bonservisi için 2 milyon euro ödenecek. Toplam maliyeti 8 milyon 300 bin euro. Ersan Gülüm: 4 yıllık sözleşme. Yıllık 1 milyon 200 bin euro artı maç başı 20 bin euro alacak. Bonservis bedeli olarak 2 milyon euro ödenecek. Toplam maliyeti 6 milyon 800 bin euro.

Play-off nasıl oynanacak?..

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezon başlamasının ardından, 34 haftalık normal sezon 8 Nisan’da sona erecek. Normal sezonu ilk dört sırada bitiren takımlar Play-off’a kalacak. Play-off’a kalan dört takım, çift devreli lig usulüyle karşı karşıya gelecek ve böylece ligin boyu 6 hafta daha uzamış olacak. Dört takımın normal sezondan taşıdığı puanlara Play-off’taki 6 maç sonunda elde edilen puanlar eklenerek ligin şampiyonu belirlenecek. Hem sezon içinde hem de Play-off sonunda puan eşitliği halinde averaj üstünlüğü tam puanı olan takıma verilecek. Şartlar aynıysa birbirleri ile oynadıkları maçlara eşitlik bozulmazsa genel averaja yine bozulmazsa iki takımında hükmen yenilgi alıp almadığına bakılacak. Sistemle Avrupa kupalarına katılım biçimlerinde de değişiklik yapıldı. Play-off’un sonunda şampiyonluğu elde eden takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak. Türkiye Kupası, geçmişte de olduğu gibi tek maçlı eleme sistemiyle oynanacak ve grup maçları ortadan kaldırılacak. Grup aşamalı sistemde takımlar kupaya uzanmak için minimum 9 maça çıkarken, yeni sistemde bu sayı 5 maça düştü.

Namoğlu’ndan talimatlar

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, hakemlere talimat verdi. MHK’nin hassasiyetle duracağı konuları hatırlatmak istediğini anlatan Yusuf Namoğlu, özetle şunları kaydetti: “Köşe vuruşları ve serbest vuruşların öncesinde kolların ellerin aykırı kullanımı sonucu ceza alanı içinde kargaşa ortamına yapılan ihlallere özen gösterip yaptırım uygulayın. Hakem kararlarına karşı üzerinize yürüme el kol ile yapılan protestolara izin vermeyin. Bariz gol şansı kapsamında değerlendirilen konulara ve ceza alanındaki frikiklerde 9,15’e dikkat edin. Hakemin etrafını sararak tepki gösterenlere disiplin cezasını uygulayınız. Fiziki teması abartarak sizi yanıltmaya yönelen teşebbüsleri cezalandırın. Elle oynama ihlallerinde disiplin cezalarını veriniz. Oyuncuların sağlığını ve güvenliğini koruyun.” MHK Başkanı Namoğlu, futbolcuların bilerek kart gördüğü durumların önüne geçmek için gerekenleri hakemlere talimat olarak aktardıklarını belirtti.

 

 

MAGAZİN HABERLERİ

 

 

EVLİLİK TEKLİFİ MESELE OLDU

ORTAKÖY- Oyuncu Zeynep Beşerler, arkadaşlarıyla Ortaköy’de bir araya geldi. Eğlendiği mekanın çıkışında gazetecilerle sohbet eden Beşerler, bayramda Londra’ya gideceğini ve bir arkadaşının düğününe katılacağını söylemişti. Güzel oyuncu aynı dizide rol aldığı İlker İnanoğlu’nun geçtiğimiz hafta içinde basın mensuplarının önünde yaptığı evlilik teklifi içinde “Samimiyetten yapıyor. ‘Yapma’ desem de şakayı sürdürüyor” diye konuşmuştu.

GAZETECİ PANİĞİ!..

BEBEK- Deniz Akkaya ve Osman Güney, Bebek Koru Kahvesi’nde bir araya geldi. Muhabirleri fark eden Güney’in uyarısıyla panikleyen Akkaya, sırtını dönüp yüzünü gizlemeye çalıştı. Sipariş verdiği kahvenin bile gelmesini beklemeyip beş dakika içinde mekanı terk eden Akkaya, özel şoförlü aracına bindi. Kısa süre sonra Güney de oradan ayrıldı.

BAYRAMDA BİLE ÇALIŞTI

ETİLER- Cem Davran, eşi Hilal Davran ve oğlu Hürcan ile geçen hafta Etiler’deki Big Chef’s’ten çıkarken görüntülendi. Davran, gazetecilerin “Cem Bey bayram tatilinde nerdesiniz?” sorusuna, “Çalışıcağım” yanıtını vermişti. Bayramda tatile fırsat bulumayan oyuncunun oğlu Hürcan’ın, babasının boyuna yetişmesi de dikkatlerden kaçmadı.

BAYHAN HAYRANLARINI ÜZDÜ

BEŞİKTAŞ- Popstar Bayhan, kendi kullandığı otomobiliyle kaza yaptı. Kaldırıma çarpan Bayhan’ın kolu ile bacağında kırıklar oluştu. Pop Star yarışması ile ünlenen Bayhan Gürhan, geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Dolmabahçe’de kaza yaptı. Bayhan kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince kaldırıma çarptı. Çevredekilerin yardımına koştuğu Bayhan ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı.

MALZEME BU İŞTE!..

BEBEK- Asuman Krause ile sevgilisi Ümit Erdem, geçtiğimiz haftalarda Bebek’teki bir kafede kahve keyfi yaptı. Mekan çıkışında basının yoğun ilgisiyle karşılaşan Krause, üzerinde ‘Muhammad Ali’ yazan sweatshirt’üyle ilgili “Hayranlığım var ama dövmek istediğim kimse yok. Ben hiçbir şeye özenmiyorum” dedi.

BEBEK’TE BAYRAM BULUŞMASI

BEBEK- Geçtiğimiz aralık ayında boşanan Nurgül Yeşilçay ile Cem Özer, Bebek Kahve’de bir araya geldi. Baş başa sohbet eden ikili, görüntülendiklerini fark edince tedirgin oldu. Güzel oyuncu Nurgül Yeşilçay apar topar mekandan oradan ayrılırken, Cem Özer üç saat boyunca mekanda tek başına oturdu.

PANPİŞLERİNİ

SEVİNDİRDİ

ETİLER- Panpiş modası ile adından söz ettiren şarkıcı Hilal Cebeci en son Etiler’de görüntülendi. “Panpişlerime sürprizim var” diyen Cebeci yeni projelerle ekran başına çıkmaya hazırlanıyor. Hilal Cebeci, Etiler Home Store’da Hayrettin Karaoğuz ile bir araya geldi. Hayrettin Karaoğuz, Cebeci’nin yakında yeni bölümleriyle ekrana gelecek şov programına konuk olacağını söyledi. Cebeci ise “Panpişlerim için çok güzel sürprizlerim var, herkes beni konuşacak” dedi.