SAYI 250

DEPREM UNUTULMADI
Beşiktaş, 17 Ağustos’u unutmadı. 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden Fay Hatları TIR’ı 17 Ağustos’un 12. yıldönümü’nde Beşiktaş Meydanı’nda kurularak; hem o korku dolu anları, hem de depreme karşı önlem alınması gereğini bir kez daha hatırlattı. Bununla birlikte Beşiktaş Belediyesi, afet öncesi ve sonrasında ne gibi çalışmalar yaptıklarını, olası bir afet sonrasında toplanılacak alanları, afet yönetim kirizinin nasıl çalıştığını açıkladı. 17 Ağustos’un 12. yıldönümünde Beşiktaş Meydanı’na kurulan TIR vatandaşlara adeta o günleri yeniden yaşattı. Depremin heyecanı ile ne yaptığını bilememek, etrafta dağılan eşyalar, şiddetli şekilde yerinizden savrulmanız ve korku; sizi adeta o günlere götürüyor ve depremin korkunç yüzünü bir kere daha hatırlamanıza yardımcı oluyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak için Fay Hatları TIR’ını 16 – 21 Ağustos tarihlerinde Beşiktaş Meydanı’na çıkardı. Etkinliklere katılanlar, Boğaziçili eğitmenlerden aldıkları deprem, depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortası eğitiminin ardından öğrendiklerini 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden Fay Hatları TIR’ında uygulama fırsatı buldu.
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı “Türkiye’de yılın ilk altı ayında büyüklüğü 4’ün üzerinde 20 den fazla deprem meydana geldi. Bunların tamamına yakını küçük de olsa çeşitli maddi hasarlara neden oldu. Bu hasarlar, depremde hayatta kalmak kadar, deprem sonrasında ekonomik kayıpların uygun şekilde giderilmesinin de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” diyor.
BEŞİKTAŞ’TAN UYARDI
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Beşiktaş’taki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada 17 Ağustos’un tüm ülkeye derin bir üzüntü yaşattığını belirterek şunları ifade etti: “Bu acı olayın yıldönümünde depremi hatırlamakla kalmayıp depreme karşı önlemlerimizi gözden geçirmemiz ve eksiklerimiz için harekete geçmemiz lazım. Zorunlu deprem sigortalı konut sayısını orta vadede 5,5 milyona çıkararak deprem güvenceli hayatı teşvik etmek için elimizden geleni yapıyor, gerek halkımızın ayağına giderek gerek sosyal medyayı etkin şekilde kullanarak deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırabileceğimiz her mecrayı değerlendiriyoruz.”
VALİ’NİN DE MESAJI VAR
Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’da katıldığı bir toplantıda 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan yıkıcı depremlerin hepimizin hayatında derin izler bıraktığını belirterek, Marmara depremleri ile edinilen tecrübeler doğrultusunda afet gerçekleşmeden önce muhtemel can ve mal kayıplarını en aza indirgeyecek çok yönlü bir yaklaşım benimsendiğini açıkladı. Ülkemizde ve İstanbul’umuzda afetler yaşanmadan önce önlem alma konusunda uluslararası afet politikaları doğrultusunda hayata geçirilen uygulamalarda önemli mesafeler kat edildiğini belirten Vali Mutlu, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile afete yönelik çalışmalarda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun güçlendirildiğini belirtti.
AYÖM TETİKTE
Beşiktaş Belediyesi bünyesinde afet yönetimmerkezini hayata geçirdiği günden bu yana çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Belli programlar dahilinde her an tetikte bekleyen ekip, depremle ilgili soruları olanlara da yardımcı olmaya çalışıyor.
Beşiktaş Belediyesi’nin Akatlar’da açtığı Afet Yönetim Merkezi (AYÖM) olası doğal afet ve karla mücadele için yöneticilerinin, birimlerle koordinasyon kuracağı ana merkez olarak karşımıza çıkıyor. 2008 yılında organizasyonu tamamlanan merkezde dört ana kurtarma ekibi bulunuyor. Her ekibin altında afetler, kurtarma ve bilgilendirme konularında eğitim görmüş 120’ye yakın personel görev yapıyor.
AFET SONRASI İÇİN TOPLANMA
ALANLARI BELLİ OLDU
Beşiktaş Belediyesi’nin Akatlar’da açtığı Afet Yönetim Merkezi, afet sonrası toplanma alanlarını hizmet vermeye başladığı ilk dönemde tespit etti, belirledi ve duyurularıyla da bilgilendirmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin bünyesinden Afet Yönetim Merkezi olası bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanlarını belirlemiş ve bunları kamuoyuyla da paylaşmıştı. Belli dönemlerde de yine vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla kamuoyuyla afet sonrası toplanma alanlarını paylaşmayı sürdürüyor. Yetkililer afet sonrası toplanma alanlarının belirlenmesi çalışmalarıyla ilgili hedefi de şöyle aktarıyor:
“Bu çalışma sayesinde parklar, spor alanları, boş yeşil alanlar ve okullarda belirlenen toplanma alanları ile herhangi bir karışıklığa yer verilmeden Beşiktaş kentlilerinin güvenle bir araya getirilmesi sağlanabilecek.”
‘Afetlere karşı tedbir alın’
Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, olası doğal afet ve karla mücadele için yöneticilerinin, birimlerle koordinasyon kuracağı ana merkez olarak karşımıza çıkıyor. 2008 yılında organizasyonu tamamlanan merkezde dört ana kurtarma ekibi bulunuyor. Her ekibin altında afetler, kurtarma ve bilgilendirme konularında eğitim görmüş 120’ye yakın personel görev yapıyor. Kurtarma ekiplerine destek vermek adına ilçenin tüm mahallelerinde 30 kişilik Mahalle Gönüllü Kurtarma Ekipleri oluşturulmuş, bu genç ve dinamik ekip olası bir afet durumunda ana ekiplere her türlü desteği sağlamayı amaçlıyor. Olası bir afet denildiğinde geçtğimiz günlerde 12. yıldönümünü geride bırakan 17 Ağustos Depremi, ‘Hazır mıyız’ sorusunu yeniden gündeme getirdi. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri merkezin kuruluşundan bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek merkezin mahalle ayağının da çok önemli olduğunu kaydediyor. Mahalle Afet Gönüllüleri ile ilgili bazı bilgiler ise şöyle sıralanıyor:
“Afet sonrasındaki ilk 72 saat, hayat kurtarma açısından en kritik saatlerdir. Afet sonrasında hayatta kalanların büyük çoğunluğu, ilk 24 saat içinde çevreden yetişen, genellikle eğitimi ve ekipmanı olmayan yakınları ve komşuları tarafından kurtarılan kişilerdir. Projenin amaçları, eğitim, ekipman ve organizasyon sağlayarak, mahalle bazında, özellikle afet sonrasındaki kritik saatlerde müdahale imkan ve kabiliyetini güçlendirmek olarak sıralanabilir.”
Mahalle Afet Gönüllüleri afetin hemen ardından ilk müdahaleyi yapabilecek düzeyde yaklaşık 50 gönüllü eğitilmiş ve ekipmanla donatılmış olan gönüllülerdir ve profesyonel ekiplere yardımcı olur ve destek verirler. Buna göre AYÖM’e çalışmalarında destek veren ekip içinde muhtar da önemli bir konumda bulunuyor. Gönüllü Koordinatörü, Lojistik Sorumlusu, Risk ve Hasar Tespit Sorumlusu, Mahalle afet kurulu üyeleri, mahallelerinde afete hazırlık ve müdahale kapasitesini artırır ve yönlendirirler.
Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) işbirliği ile “Afetlere Hazır mıyız?” başlıklı bir paneller de geçtiğimiz dönemler içinde düzenlenmişti. Beşiktaş’ta Mecidiye, Kuruçeşme ve Akatlar üç ayrı MAG merkezi bulunuyor.
Öte yandan Beşiktaş Belediyesi bir ilke imza atarak, afet öncesi dinlenme ve afet sonrası barınma parkını açma ünvanına sahip belediyelerden… Beşiktaş Belediyesi, parkı “olası bir afet sonrası çok yönlü donanımlarıyla hizmet verecek bir merkez olarak” tanımlıyor. Prof. Dr. Aykut Barka Afet Öncesi Dinlenme, Afet Sonrası Barınma Parkı’nın belirlenen çeşitli düzeneklere sahip.
BEŞİKTAŞ BULUŞMALARI – MAHALLELER
‘Okulumuzun yapılmasını bekliyoruz’
Yazı dizimizin yeni durağında nüfus artışı hızının yüksek olduğu mahallelerden bir tanesi olan Türkali Mahallesi’nin konuğu oluyoruz. Beşiktaş’ın oturmak için tercih edilen yerleşim yerleri arasında bulunan mahalle, 1990’lı yıllardan sonra yoğun göç almış ve nüfusu 15.000’e yaklaşan mahalleler arasında yerini almış. Mahallede bizi ilk olarak mahallenin sevilen ismi ve muhtarı Yumurtacı Ahmet Bayraktar karşılıyor. İsmi ile dikkat çeken muhtarın kimliğinde yazan Yumurtacı ismini ve mahallesini başlıyor anlatmaya.
İSMİYLE ANILIYOR
Mahallesine 1988 yılında muhtar adayı olan ve seçimlerden yenik çıktığını anlatan Türkali Mahallesi Muhtarı Yumurtacı Ahmet Bayraktar, “Ben çocukluğumda yumurta satardım. Önceden dedem satıyordu, dedemden sonra işi ben aldım. 1988’de mahalleme muhtar adayı oldum. Az farkla kaybettim. 1994 yılında bir daha girdim seçimlere ve kazandım. Eski muhtarlığımız park içerisinde hizmet veriyordu. Birgün okuldan çocuklar geldi muhtarın görevlerini sordular bana. Öğretmenler de çocuklara ‘Muhtarınızın adını biliyor musunuz?’ diye sordular. Hep bir ağızdan çocuklar benim için ‘Yumurtacı Ahmet! Öğretmenim’ diye bağırdılar. Benim orada oturup ağlamam geldi. Vatandaşlar bana oy kullanıyor, ben de dedim ki, ‘Allah nasip ederse ben ismimi mahkemeye kararıyla Yumurtacı Ahmet yaptıracağım.’ Mahkemeye hakimin karşısına iki şahitle çıktık. Hakim; ‘Yumurtacı, kaymakçı, olur mu ya böyle isim’ dedi. Ama ardından da ‘Yapın gitsin’ dedi. Şimdi benim kimliğimde 94’den bu yana Yumurtacı Ahmet Bayraktar yazar ve herkes beni ismimle tanır” dedi.
IHLAMUR’A DÜZENLEME ŞART
Tüm belediye başkanlarının mahallesine hizmet ettiğini ve mahallesinde bulunan Ihlamurdere Caddesi’nin de örnek bir cadde haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Yumurtacı Ahmet Bayraktar, “1994 yılından bu yana muhtarım. 1994’den bu yana 3 belediye başkanı değişti ve hepsi de çalıştı. Bugün ise bazı sokaklarımızda elektrik direklerinin eksik olmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor. Belediye Başkanımız bizi İtalya’ya gezmeye götürdü. Orada çok güzel örnekler gördük. Ayrıca Ihlamurdere Caddesi’nde yapılacak bir düzenleme ile trafikte rahatlamasını diliyorum” diye konuştu.
SIK SIK BULUŞMAK İSTİYORUZ
Türkali Mahallesi Muhtarı Bayraktar, belediyeye “Mahallemin eksikliklerini aktarıyorum ve sorun hemen çözülüyor. Bana “Bir eksiğin var mı” diye sorarlar, ben yaptırırım. Gecenin 1’i de olsa gelir yaparlar. Mahallemizde sağlık hizmeti veriliyor. Vatandaş gelip ilaç yazdırıyor belediyenin doktorundan. Vatandaşlar bu ve bunun gibi hizmetlerden çok memnun. Keşke Başkanımız bizi daha sıklıkla toplasa biz de ona sorunlarımızı aktarsak” dedi.
MİNNETTAR KALIRIM
Mahallesine örnek bir cadde yapılmasının altını çizen eğitime verdiği öneme de değinen Bayraktar sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor: “Devlet muhtarlık işlerimizi elimizden aldı. Günde 25-30 TL para elimize geçiyor. Bazı belediyeler sekreterini alıyor, parasını veriyor. Biz elektrik su doğalgaz vermiyoruz. 350 TL civarı maaş alıyoruz. Mahallemde Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu var. Bu okulumuza sponsor bul ‘ayağının altını öpmezsem namerdim’ dedim Belediye Başkanımıza. Ben okuyan insanlar için yapıyorum bunu. Ayağının altını öpeceğim. Söz verdi, bekliyorum. Öte yandan 14 bin nüfus var mahallemde. Ben bazı sokaklarda kameralı sistemin arttırılmasını istiyorum. Okullar ile ilgili bu sene kargaşa yok. Dışarıdan gelenler okula yazdırmak istiyor ama hapis cezası var. Nüfusa yazdırın diyoruz. Mahalleme emeği geçen başta Başkanımız İsmail Ünal olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”
FACEBOOK’TA GRUP KURULMUŞ
İsmi ile ilgi çeken Yumurtacı Ahmet Bayraktar adına Facebook’ta adına bir grup oluşturulmuş. Grup üyeleri Bayraktar için şu sözleri yazmışlar:
n Ahmet ağabey Beşiktaş’ın başkanı olsun en iyisi hepimiz rahatlarız vallahi de billahi de…
n Yumurtacı Ahmet, Çankaya’ya çıksın ikametgahlar bedava olsun…
n 40 yıl düşünsem böyle bir grup aklıma gelmezdi…
Kentli ne diyor neler istiyor?..
Türkali Mahallesi sakinleri yaşadığı yerden memnun olduğunu ancak bazı sıkıntılarını da dile getirmeden edemiyorlar. Mahallelinin başlıca isteği bazı mahalle sakinlerinin çevreye duyarlı olması geliyor. Diğer istekler ise caddelerinin örnek bir cadde haline getirilmesi, Evlendirme Dairesi’nin dış cephesinin yenilenmesi, trafik sıkıntısı ve mahallede güvenlik kameralarının arttırılması olarak sıralanıyor.

VATANDAŞTA DUYARLI OLMALI: “Mahallemizde temizlik hizmetleri iyi ama kimi vatandaşlarımız çevresine sahip çıkmıyor. Vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyim.” Nimet Yöney.

PARKIMIZDA DA BULUŞULMALI: “Mahallemize yeni asfaltlama yapıldı, bu bizi memnun etti ama caddenin komple bir bakıma ihtiyacı var. Burası örnek bir yere dönüştürülmeli ve Park Buluşmaları bizim parkımızda da yapılmalı.” Mustafa Kantar.

SAHİP ÇIKILMALI: “Kış aylarına yaklaştığımız düşünülürse yağmurda kaldırımlardan su sıçrıyor. Bunun için bir çalışma yapılmalı. İmkanlar dahilinde trafik sorunu ele alınmalı. Sokaklara konulan dubalara da sahip çıkılmıyor maalesef.” Mehmet Koç.

OTOPARK ŞART: “Keşke mahallemizde belediyemizin ücretsiz bir otoparkı bulunsa da trafik sıkıntısı azalsa. Bunun yanında mahallemizde güvenlik kameraları arttırılmalı. Bu cadde yeniden yapılıp cezbedici hale getirilmeli.” Mehmet Arseven.

ÇEVRE DÜZENLENMELİ: “Mahallemize baktığımızda kimi çirkin görüntülerle karşılaşıyoruz. Mesela Evlendirme Dairesi’nin dış cephesi yenilenmeli mahallemize güzil bir cadde kazandırılmalı. Belediyemiz bu hizmetleri yapacak güçte.” İsmini vermiyor.

NÜFUSUMUZ ÇOK: “Türkali Mahallemizde yoğun bir nüfus olduğundan dolayı yerleşimle ilgili sıkıntılarda zaman içerisinde artmış durumda. Bu artış mahallemizin zaman içerisinde çarpık yapılaşmasına ve trafik soranlarının artmasına neden oldu. Umarım bu sorunlarımız zaman içinde azalır.” Ali bey.

TRAFİK SORUN: “Kimi mahalleler bizden çok daha iyi görünüme sahip. Biz Beşiktaş’ın göbeğinde olmamıza rağmen yeterli ilgiyi göremiyoruz. Bize olan ilginin artması ve en başta Ihlamurdere Caddesi’nin dana modern bir hale kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum. Bence bu olmalı.” Serap hanım.
AÇIK HAVADA KÜLTÜR SANAT
Boğaz manzarası eşliğinde konser
Ortaköy’de etkinlikler hız kesmiyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliği kapsamında yine birbirinden değişik ve ilgi çekici etkinlikler Beşiktaş Kentlisi’ni bir araya getirmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de 1 Eylül’de gerçekleşecek olan Ortaköy Meydanı’ndaki konser… Boğaz manzarası eşliğinde Züleyha Konseri, tüm Beşiktaşlıları ve İstanbulluları Eylül ayının başında Ortaköy’de ağırlayacak. Sanatçı Züleyha ve Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşecek olan konser ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“Müzik dünyasında sadece Züleyha ismiyle tanınıyor. Genç sanatçı, Bitlis’in Mutki’sinden bir Kürt kızı. Ailesi o henüz doğmadan gelmiş yerleşmiş şehire. Züleyha, Kumkapı’da doğmuş, büyümüş. Kapalı, muhafazakâr bir ailenin kızı olarak biliniyor. Ailesi ekranda gördükleri müzisyen tipini, yaşam biçimini tasvip etmedikleri için müzik yaşantısını hiçbir zaman onaylamamış. Züleyha, adı ‘Merhaba’ olan 10 dilli bir albüme sahip. Livaneli şarkılarının değişik dillere çevrilmiş yeni hallerinden oluşan albümün etiketi Seyhan Müzik’e ait.”
Konservatuara ailesinde gizli giden sanatçı, büro yönetimi eğitimiyle konservatuarı birlikte götürmeye çalışmış. Zülfü Livaneli’yle yollarının nasıl kesiştiğini ve albüm fikrini de şöyle kendi ağzından şöyle aktarıyor:
“Büro yönetiminden mezun olunca yana yakıla iş aramaya başladım. Birçok yere CV’mi bıraktım, ama sonuç alamadım. İyice umutsuzlaştığım günlerde Vatan Gazetesi’nden çağırdılar. Zülfü Bey’e asistan aranıyormuş ve hobimin müzik olması, konservatuarda okuyor olmam ilgilerini çekmiş. Benim için bir rüya gibiydi. 2007’nin aralık ayında Zülfü Bey’le çalışmaya başladım. Konservatuarı bırakmak zorunda kaldım. Kitaplar, konserler, filmler ve konservatuarı bırakmak zorunda kaldım. Ancak bu sürede müzik eğitimime devam ettim. Şan eğitimi aldım, bir dönem Ferhat Livaneli Müzik Merkezi’nde solfej derslerine devam ettim, Doç. Dr. Şebnem Ünal’dan, Cavit Murtezaoğlu’ndan dersler aldım. Albüm yapma fikri yoktu, hayal bile edemiyordum böyle bir şeyi. Zülfü Bey’le çalışırken, TRT Şeş’e Kürtçe dublaj yapmaya başlamıştım. O sırada Kürtçem inanılmaz gelişti. Ve bir gün Zülfü Bey’in Ey Özgürlük şarkısını Kürtçe’ye çevirdim. Ey Özgürlük’ün nasıl Wey Azadi olacağını merak etmiştim sadece. Bunu Zülfü Bey’le paylaştım, o da çok mutlu oldu ve Yiğidim Aslanım parçasını da çevirmemi istedi. 7 Ağustos 2009’daki Harbiye konserinde o parçayı binlerce insanın karşısında seslendirdim. Zülfü Bey, şarkılarının Kürtçe söylenmesini hayal ederdi hep ve bu da bana kısmet oldu. Ama bu ülkede sadece Kürtler yok. Proje, Seyhan Müzik’in sahibi Bülent Seyhan’ın da isteğiyle 10 şarkılık, 10 dilli bir albüme dönüştü.”
Bir başkadır sinema keyfi
Yaz akşamları Beşiktaş’ta Ağustos ayında da renkli geçti. Ağustos’un son haftasında yine birbirinden güzel etkinlikler Beşiktaş Kentlisi’ni buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında, açık hava sinema etkinlikleriyle yaz akşamlarına farklı bir pencere açtı ve 18 Ağustos ile 27 Ağustos tarihi arasında da şu programlar gerçekleşti:
“Vişnezade Şenlikdede Parkı’nda 18 Ağustos’ta ‘Newyork’ta 5 Minare’ adlı sinema sanatseverler ile buluştu. Aynı film, 20 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’nda açıkhavada gösterildi. Filmin konusu; kırmızı bültenle aranan ve ismi fenomene dönüşen radikal dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. Teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika’ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye’sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasının altını çizecektir.
Abbasağa Parkı’nda ‘Aşkın 2. Yarısı’ adlı film, 19 Ağustos’ta sinemaseverler ile buluşacak. Filmin konusu; bir sahil kasabasında münzevi hayatı süren adam, bir sabah beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Kapıda kendisini bekleyen sürpriz, yıllar önce terkettiği karısıdır. Adam bir alkol bağımlısıdır ve karısı onu tüm uğraşlarına rağmen bu bağımlılığından kurtaramamıştır. Baş edemedikleri bu sorunun ardından adam altı yıl önce karısını terk etmiş ve yaşadığı sahil kasabasına taşınmıştır. Uzun yıllar sonra hayat onların yollarını bir kez daha kesiştirmiştir.
Abbasağa Parkı’nda 21 Ağustos’ta Hop adlı film, aynı parkta 22 Ağustos’ta ‘Hızlı ve Öfkeli’, 23 Ağustos’ta ‘Karayip Korsanları’, 24 Ağustos’ta ise ‘KungFu Panda’, 25 Ağustos’ta ‘Prenses’in Uykusu’ ve 27 Ağustos’ta ‘Yol’ adlı film sinemaseverler ile buluştu.
Hop adlı filmin konusu; animasyon ve live action harmanı olan Hop, işsiz güçsüz takılan Fred (James Marsden) ile yanlışlıkla yaraladığı ve iyileşmesi için evine aldığı Paskalya Tavşanı (Russel Brand) arasında geçen komik hikayeyi konu almaktadır. Fred dünyanın en kötü misafiri ile mücadele ederken, ikisi de büyümenin ne demek olduğunu anlarlar.
Hızlı ve Öfkeli filmiyle ilgili bazı detaylar; Hızlı ve Öfkeli 5’te Vin Diesel ve Paul Walker, hız üstüne kurulu, patlamaya hazır serinin tüm filmlerinden tekrar bir araya gelen yıldızlar kadrosunda başı çekiyor. Bu macerada eski polis Brian O’Conner (Paul Walker), kanunların karşı tarafındaki eski suçlu Dom Toretto (Vin Diesel) ile ortaklık yapıyor. Dwayne Johnson, en son büyük yarış için geri dönen sevilen isimler, Jordana Brewster, Chris “Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon ve Don Omar’a katılıyor.
Karayip Korsanları film konusu; yeni bölümde Jack Sparrow geçmişte tanıdığı bir bayanla karşılaşıyor ve daha sonra bu bayanın Kara Sakal Ian McShane’in kızı olduğunu oğreniyor. Kızı da babası gibi, Jack Sparrow’u ölümsüzlüğün çeşmesini bulmak için durmak bilmeyen maceralara sürüklüyor.
KungFu Panda filmin konusu; kızgın beşli durdurulamaz gizli bir silah ile Çin’i ve KungFu’yu yok etmeye çalışan kötü bir adamla savaşıyor. İlk filmdeki kahramanımız Po yine başrolde karşımıza çıkıyor. Kızgın beşli bu silahı durdurmak üzere Çin’e doğru yolculuğa çıkarlar. Fakat kahramanımız Po KungFu’yu durduracak bu silahı nasıl durdurabilirki? Tabiki de bunu geçmişinde aramalıdır ve esrarengiz güçlerini ancak bu şekilde ortaya çıkaracaktır.
Prenses’in Uykusu filmiyle ilgili bazı detaylar; sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bir grup insanın birlik olup kaderi değiştirme çabalarını hayatın tam içinden anlatıyor.
Yol filmi hakkındaki bazı detaylar da şöyle; senaryosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Şerif Gören tarafından yönetilen 1981 yılı yapımı Türk filmi. Şerif Gören’den önce “Bayram” adıyla Erden Kıral tarafından çekilmeye başlanmıştır. Yılmaz Güney bilinmeyen bir nedenden dolayı, filmi daha sonra Erden Kıral’dan alıp Şerif Gören’e teklif etmiştir. Filmi Gören, önceki ekipten bir tek Tarık Akan’ı bırakarak ve Yılmaz Güney’in senaryosundaki 12 karakteri 5’e indirerek filmi yeni bir ekiple çekmiştir. Filmin çekilen ham görüntüleri yurtdışına kaçırılarak Yılmaz Güney’in de başında bulunduğu bir ekip tarafından kurgulanmıştır.
DEPREMDE NEREDE TOPLANACAĞIZ?
Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki her mahalle için afet toplanma alanı belirledi. Toplam 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanları sokak ve cadde ayrımlarıyla yer alıyor. Afet halinde toplanılacak yerler arasında mahalle sıralamasına göre detaylar şöyle:
ABBASAĞA MAHALLESİ
Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, 5853 nüfus kaydı bulunan Abbasağa Mahallesi ile ilgili cadde ve sokak adları, toplanma yerleri açıklanmıştı. Mahallenin toplam yüz ölçümü 143830 m2 olarak belirtilerken toplam kullanılabilir toplanma alanı ise 48474 m2 olarak ifade ediliyor.
Abbasağa Parkı ise 16606 m2, Barış Parkı 15971 m2, Milli Saraylar Lojmanları 5700 m2, Barış Parkı Üstü 8000 m2, Boş Arsa (Bekçi Sok. Yanı) 2197 m2 alana sahip olduğu belirtiliyor. Buna göre cadde ve sokak adlarına göre listenen ve belirtilen toplanma alanları şöyle sıralanabilir: “Tabakçı Hüseyin Sokak-Abbasağa Parkı, Yıldız Caddesi-Abbasağa Parkı, Kasap Kamil Sokak-Abbasağa Parkı, Maşuklar Yokuşu-Abbasağa Parkı, Abbasağa Kuyu Sokak-Abbasağa Parkı, Salnameci Sokak-Abbasağa Parkı, Kalas Sokak-Abbasağa Parkı, Orta Oyuncu Sokak-Abbasağa Parkı, Arife Sokak-Abbasağa Parkı, Dutluk Sokak-Abbasağa Parkı, Dutlubahçe Sokak-Abbasağa Parkı, Şöför Sokak-Abbasağa Parkı, Uzuncaova Caddesi iki ayrı alana sahip, Barış Parkı ve yine aynı caddedekiler Milli Saraylar Lojmanları alanında da toplanabiliyorlar, Ihlamur Yıldız Caddesi-Barış Parkı, Bostanüstü Sokak-Barış Parkı, Yeniyol Sokak- Barış Parkı, Keşşaf Sokak -Barış Parkı Üstü, Üzengi Sokak-Barış Parkı Üstü, Cami Sokak-Barış Parkı Üstü, Nurtanesi Sokak-Barış Parkı Üstü, Dilber Sokak-Barış Parkı Üstü, Yıldız Bostanı Sokak-Barış Parkı Üstü, Jandarma Mektebi Sokak iki ayrı alanda toplanmabilir, Barış Parkı Üstü ve Abbasağa Parkı Jandarma Mektebi ikamet edenler için ayrılan alanlar arasında bulunuyor. Fulya Deresi Sokak-Barış Parkı Üstü, Nardenk Sokak-Barış Parkı Üstü, Nardenk Aralığı- Barış Parkı Üstü, Bekçi Sokak Boş Arsa (Bekçi Sok. Yanı), Çeşme Yokuşu-Milli Saraylar Lojmanları, Fanus Sokak-Milli Saraylar Lojmanları, Kalkan Sokak-Milli Saraylar Lojmanları, Rebap Sokak Milli Saraylar Lojmanları, Ayvaz Kahya Sokak-Milli Saraylar Lojmanları, Gazino Sokak-Milli Saraylar Lojmanları, Bostanüstü Dere Sokak-Milli Saraylar Lojmanları.”
AKAT MAHALLESİ
Beşiktaş’ın, yapılanması en yeni olan mahallelerinden olan, daha çok site tipi yerleşimlerin yoğun olduğu yaklaşık 17.000 nüfuslu Akat Mahallesi ilgili cadde ve sokak adlarına göre listenen ve belirtilen toplanma alanları şöyle sıralanabilir: “6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan 32000 m2’lik alanıyla, afet toplanma alanı içinde yer alıyor. Açelya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Canik Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Cumhuriyet Caddesi 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Çiçek Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Çiğdem Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Deniz Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Hare Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Manolya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Meşe Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Nilüfer Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Papatya Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Sevgi Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Uğur Mumcu Caddesi 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Umut Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Yıldırım Oğuz Göker Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan, Zambak Sokak 6. Gazeteciler Sitesi Yeşil Alan.”
Akatlar Spor Tesisleri boş alanı ise 6092.6 m2’lik yeriyle afet toplanma alanı olarak belirlenmiş durumda. Bağlı olduğu sokaklar şöyle sıralanıyor: “Ebulula Mardin Caddesi, Maya Sokak, Murat Sokak, Orkide Sokak, Öztürk Sokak, Site Sokak.” Akatlar Spor Tesisleri 2693.6 m2 olarak ölçülen boş alan da aşağıda yer alan sokaklar için afet toplanma alanı olarak belirlendiği ifade ediliyor. Sokak isimleri ise şöyle: “Akay Sokak, Ata Sokak, Çimen Sokak, Eren Sokak, Irmak Sokak, Kiraz Sokak.” 3700 m2’lik Çağlayan Sitesi yeşil alanı Çağlayan Sitesi için afet toplanma alanı olarak gözüküyor. Mustafa Kemal Merkezi önü 11.000 m2’lik ölçümlü yeşil alan ise şu sokakları kapsıyor: “Fenerli Hristo Sokak, Çınar Sokak, Elif Sokak, Eliuygun Sokak, Elmas Sokak, Gelincik Sokak, Güven Sokak, Kaçar Sokak, Mehtap Sokak, Ören Sokak, Seher Sokak, Söğüt Sokak, Tan Sokak, Yağmur Sokak.” 6100 m2’lik alanıyla 8. Gazeteciler Sitesi yeşil alanı şu sokakları içeriyor: “Akasya Sokak, Ebru Sokak, Gül Sokak, Lale Sokak, Lavanta Sokak, Menekşe Sokak, Pelin Sokak, Sümbül Sokak, Yasemin Sokak, Akasya Sokak” Polis Koleji Bahçesi 1500 m2 olarak belirlenmiş. Afet toplanma alanı olarak belirlenen Polis Koleji Bahçesi’nde şu sokaklar bulunuyor: “Firuze Sokak, Haydar Aliyev Caddesi, Meydan Sokak, Yeşilay Sokak, Yeter Sokak.” 53 bin metrekarelik alanıyla Sanatçılar Parkı şu cadde ve sokakları içeriyor: “Zeytinoğlu Caddesi, Nisbetiye Caddesi, Alkent Sitesi, Altay Sokak, Babil Sokak, Cebeci Caddesi, Çiçek Suyu Sokak, Demet Sokak, İşçiler Sokak, Kaktüs Sokak, Kısmet Sokak, Ladin Sokak, Maden Sokak, Melodi Sokak, Necati Cumali Sokak, Selçuklar Sokak, Sera Sokak, Tepecik Bağlantı Yolu, Tepecik Yolu, Yaren Sokak, Yasemen Sokak.” 15 bin metrekarelik alanıyla Spor Yazarları Parkı şu sokakları kapsıyor: “Yeşerti Sokak, Budin Sokak, Kardelen Sokak, Sedef Sokak, Şehit Erdoğan İban Sokak.”
ARNAVUTKÖY MAHALLESİ
Erken Bizans Dönemi’nde önemli bir ibadet merkezi olan Arnavutköy semti, 1500 yıllık tarihe sahip. İsmini, 1453’de Fatih’in İstanbul’u fethetmesiyle semti korumak için görevlendirilen, Arnavut asıllı yeniçerilerden alan mahalle, 19. yy’ın mesire yerlerinden biri olarak biliniyor. Yüzyılın ikinci yarısında çıkan yangınlar, tarihi binaların yok olması, yerine beton binaların yerleşmesine yol açsa da, günümüzde neredeyse 5000 kişilik nüfusa sahip olan semt halen tarihi dokusunu koruyor. Resmi kayıtlara göre 4625 kişinin nüfus kaydı olan Arnavutköy Mahallesi’nin cadde ve sokak adları belirtilerek Beşiktaş Belediyesi olası bir afet zamanında mahalle sakinlerinin nerede toplanacakları konusunda açıklamada bulundu. Buna göre 1000 m2’lik alanıyla Arnavutköy Karma Rum İ.Ö. Bahçesi, şu cadde ve sokak sakinlerini barındıracak: ‘Bebek Arnavutköy Caddesi, Abdulhak Molla Sokak, Arnavutköy Dere Sokak, Dere Çıkmazı, Satış Meydanı Sokak, Sebzeci Bayram Sokak’ 1900 m2’lik alanıyla Ayazma Parkı’nın kapsadığı sokaklar ise şöyle: ‘Elçi Sokak, Lütfiye Mevkii Sokak, Merdiven Sokak, Vezir Köşkü Sokak.’ 23300 m2’lik Bebek Arnavutköy Cad. Üzerindeki Otel İnşaatı alanında şu cadde ve sokak isimleri bulunuyor: ‘Boyalı Köşk Sokak, Setüstü Sokak, Francalacı Caddesi’ 800 m2’lik alanıyla Boğaziçi Spor Kulübü’nde şu sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanacaklar: ‘Eğlence Sokak, Girgin Sokak, Kamacı Sokak, Kireçhane Çıkmazı, Oğul Sokak, Oğul Çıkmazı, Parmaklık Sokak, Sucu Bahçesi Sokak, Tayyareci Suphi Sokak’ 20 bin m2’lik alanıyla Kortel Korusu yanındaki boş alanda şu sokak isimleri yer alıyor: ‘Haremeyn Çıkmazı, Haremeyn Sokak, Palacı Sokak, Beyazgül Sokak, Düz Yol Sokak, Kireçhane Sokak, Sekbanlar Sokak, Aziz Ogan Sokak, Ercüment Ekrem Talu Sokak, Reşat Nuri Güntekin Sokak’ 2000 m2’lik alanıyla Robert Koleji Bahçesi’nde olası afet durumunda şu sokak sakinleri toplanacak: ‘Adalı Fettah Sokak, Adalı Sokak, Bakkal Sokak, Çeşme Sokak, Dubaracı Sokak, Dulkadiroğulları Çıkmazı, Dulkadiroğulları Sokak, Erzurumlu Şükrü Paşa Sokak, Fırancalacı Sokak, Kolej Sokak, Kolej Yolu Sokak, Körkadı Sokak, Mumhane Sokak, Nergis Sokak, Set Sokak, Tekkeci Sokak, Üvez Sokak.’
BALMUMCU MAHALLESİ
Ticari işletmelerin yoğun olduğu Balmumcu Mahallesi konumu itibariyle, özellikle 1990-1997 yılları arasında işyerlerinin sayısının hızla artması nedeniyle, 7000 üzerindeki yerleşik nüfusu şu anda yaklaşık 3000’lere varan bir mahalle olarak tanımlanıyor. Askeri yerleşimlerin yoğun olduğu mahalle, düzenli kentleşmenin örneklerinden olarak ifade ediliyor. Balmumcu Mahallesi’nin cadde ve sokak adları belirtilerek Beşiktaş Belediyesi olası bir afet zamanında mahalle sakinlerinin nerede toplanacakları konusunda açıklamada bulundu. 3062 m2’lik alanıyla Mustafa İzzet Efendi Sokak Yeşil Alanı’nda şu sokak sakinleri toplanabilecek: “Dellalzade Sokak, Itri Sokak, Ruhi Bahadır Sokak, Varnalı Sokak.” 3500 m2’lik alanıyla 100. Yıl M. Kemal İlköğretim Okulu’nda şu sokak sakinleri toplanacak: “Gazi Umur Paşa Sokak (30-40), Gazi Umur Paşa Sokak (35-51), 8500 m2’lik alanıyla Karahasan sokak yeşil alanında ise Gazi Umur Paşa Sokak (1-21), Gazi Umur Paşa Sokak (2-24) sokak sakinleri olası bir afet durumunda bu alanda toplanabilecek.”
Barbaros Bulvarı (62-78) sakinleri, 100. Yıl M. Kemal İlköğretim Okulu ve yine 24-60 no arasındaki Barbaros Bulvarı yaşayanları Karahasan Sokak Yeşil Alanı’nda toplanabilecek. Mustafa İzzet Efendi Sokak sakinleri, 100. Yıl M. Kemal İlköğretim Okulu alanında toplanacaklar. Seydi Ali Reis Sokak yaşayanları da 8500 m2’lik alanıyla Karahasan Sokak Yeşil Alanı’nda toplanabilecekleri duyuruluyor. Yine olası bir afet durumunda toplanma alanları içinde Balmumcu Mahallesi’nde Karahasan Sokak sakinleri, Karahasan Sokak Yeşil Alanı’nda ve Morbasan Sokak sakinleri yine Karahasan Sokak Yeşil Alanı’nde toplanabilecekler. 4527 m2’lik alanıyla Mediko2 Sitesi Yeşil Alanı’nda Mediko2 sitesi sakinleri toplanacaklar. Itri Sokak da Mediko2 Sitesi Yeşil Alanı listesinde olası bir afet durumunda toplanacak sokak isimlerinden bir tanesi. Akgüner Sokak sakinleri, İba Blokları sakinleri de Karahasan Sokak Yeşil Alanı’nda toplanacaklar. Bestekar Şevki Bey Sokak sakinleri, 13561 m2’lik alanıyla Balmumcu Parkı’nda toplanabilecekler. Aynı parkta, Bestekar Hacı Faik Sokak, End. İsmail Hakkı Sokak, Hacı Arif Bey Sokak, Enka, Zincirlikuyu Yolu Sokak sakinleri de Balmumcu Parkı’nda olası bir afet durumunda toplanacakları alan olarak gösteriliyor. Mediko1 Sitesi sakinleri de 7300 m2’lik alanıyla Mediko1 Sitesi Yeşil Alanı’nda toplanabilecek.
HAZIR MIYIZ?
Olası bir deprem neticesinde toplanılacak yerler belirlendi ve Beşiktaşlılara duyuruldu.
BEBEK MAHALLESİ
Fatih’in İstanbul’u fethinde, Rum balıkçı köyü olan Bebek semtinin adını, Bebek Çelebi isimli askerden aldığı söyleniyor. Son zamanlarda rağbet gören semt haline gelmesi ise, tarihi bakıldığında yine III. Ahmet dönemine rastlıyor. O dönemlerde sayfiye yeri olan Bebek, 19. yy’nin ortalarında vapur seferlerinin başlamasıyla, sürekli yaşanan bir semt haline gelmiş, 80 yılları sonrasında da yapılaşarak bugünkü haline geldi. 6500 civarındaki nüfusuyla sadece Beşiktaş’ın değil, İstanbul’unda önemli yaşam merkezlerinden biri olan Bebek’te olası bir afet durumunda toplanacak alanlar Beşiktaş Belediyesi tarafından açıklanmıştı.
Afet halinde toplanacak alanlar şöyle sıralanıyor: “Akaygen Sokak için 9 bin metre karelik alanıyla Ayşe Sultan Korusu öngörülmüş. Bebek Dağı Sokak ve Özenli Sokak sakinleri ise olası bir afet durumunda 32 bin metrekarelik alanıyla Boğaziçi Üniversitesi Futbol Sahası kullanılabilecek. 43 bin metre karelik alanıyla ile olası bir afet durumunda bu alanın kapsadığı sokak ve caddeler ise şöyle; Küçük Bebek Caddesi (No: 1-99 arası) (No: 2-68 arası) ve Küçük Bebek Caddesi (No: 103-121 arası) (No: 70-100 arası), Bağ Arası Sokak, Bebek Bostanı Sokak, Bornova Sokak, Cevdet Paşa Caddesi, Eczane Çıkmazı, Germencik Sokak, İpek Sokak, Selçuk Sokak, Yeniyol Sokak, Ehram Yokuşu, Arifi Paşa Sokak, Aşiyan Yolu, Günaydın Çıkmazı, Kayalar Sokak, Nur Sokak, Rumelihisarı Nafi Baba Yolu, Şehitlik Dergahı Sokak, Tanberk Çıkmazı. Ayşe Sultan Sokak (No: 2/1-14 arası) (No: 3-21 arası) sakinleri ise Ayşe Sultan Korusu’nda toplanacaklar. Nisbetiye Caddesi (No: 140 -154 arası) Boğaziçi Üniversitesi Futbol Sahası’nda toplanabilecekler. Dayı Bey Sokak 5 bin m2’lik alanıyla Boğaziçi Villaları Yeşil Alanı’nda toplanacaklar. Boğaziçi Villaları Yeşil Alanı’nı kapsayan diğer sokaklar ise şöyle; Özlemli Sokak, Boğaziçi Villaları, Sakin Sokak. 10 bin metrekarelik alanıyla olası bir afet durusunda İbriktar Aralığı ve İbriktar Sokak sakinleri Eliyeşil Sitesi Yeşil Alanı’nda toplanacaklar. Küçük Bebek Dere Sokak ve Eliyeşil Sitesi de Eliyeşil Sitesi Yeşil Alanı’nda toplanacak. 12 bin metrekarelik alanıyla Gülen Sitesi yanındaki parselde şu sokaklar toplanabilecekler; Bağ Sokak, Düzgören Çıkmazı, İğdeli Sokak. Öte yandan Gülen Sitesi sakinleri, Gülen Sitesi Yeşil Alanı’nda ve bin metrekarelik alanıyla yine yanındaki parselde de toplanabilecek. 10 bin metrekarelik alanıyla Günaydın Yolu Sokak ile Nispetiye Caddesi arasındaki otoparkın da ise, Çatal Çam Çıkmazı, Bodur Sokak, Çatal Höyük Sokak, Günaydın Yolu, Seramik Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 80 bin metre karelik alanıyla Kortel Korusu’nda Ayaz Bostanı sakinleri, Aziz Ogan Sokak sakinleri, Bebeköy Sokak sakinleri ve Bostanüstü Sokak sakinleri toplanacaklar.”
CİHANNÜMA MAHALLESİ
Tarihi camileri ve çeşmeleriyle bilinen Cihannüma Mahallesi, günümüzde Beşiktaş’ın tarihi okullarıyla bütünleşmiş, yaklaşık 5000 kişinin yaşadığı önemli yerleşimlerden biri olarak belirtiliyor. 40 sokak sayısına, 448 bina sayısına sahip. 2111 hane sayısı bulunuyor ve üç bini aşkın nüfusu barındırıyor. Beşiktaş’ın merkezine inen birleşim noktalarından biri olan önemli semtlerinden biri Cihannüma Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanacak alanlar Beşiktaş Belediyesi tarafından açıklandı. Afet halinde toplanacak alanlar şöyle sıralanıyor: “Beşiktaş Meydanı, 15679 m2’lik alan sahip. Bu alanda Hasfırın Caddesi, Eski Yıldız Caddesi, Beşiktaş Caddesi, Muhtar-ı Evvel Sokak, Bostancıbaşı Sokak, Cihannuma Sokak, Dalbudak Sokak, Camcı Hüseyin Sokak, Mazhar Paşa Sokak, Salih Efendi Sokak, Salih Efendi Aralığı Sokak sakinleri toplanabilecekler.”
Abbasağa Parkı olası bir afet zamanında toplanma alanlarından biri. 16606 m2’lik alana sahip Abbasağa Parkı’nda şu sokak ve cadde isimleri yer alıyor: “Selamlık Caddesi, Akmaz Çeşme Sokak, Abbasağa Cami Sokak, Maşuklar Yokuşu, Abbasağa Sokak, Akdoğan Sokak, Ressam Hamdi Bey Sokak, İsmailiye Sokak, Bostancı Veli Sokak, Şehit Kazım Sokak, Çömezler Sokak, Hüsnü Savman Sokak, Abbasağa Aralığı” Tapu Kadastro Müdürlüğü yanında yer alan park ise 3154 m2’lik alana sahip. Şu sokakları kapsıyor: “Yenimahalle Fırın Sokak, Dörtyüzlü Çeşme Sokak, Tatar Hüseyin Sokak, Faruk Canıtez Sokak” Yıldız Caddesi Yahya Kemal Parkı 24185 m2’lik alanıyla olası bir afet durumunda şu alanları sakinlerini bulunduracak: “Serencebey Yokuşu, Mehmet Ali Bey Sokak, Barboros Bulvarı, Saray Caddesi.”
“YILDA BİR KEZ HATIRLAMAYALIM”
‘Daha duyarlı olalım’
İstanbul’un yaşayabileceği depremle ilgili her türlü tedbir alınmaya çalışılıyor. 17 Ağustos depreminin yıldönümü ile birlikte tekrar hatırladığımız deprem olgusu hazırlıkları yoğunlaştırdı.
DİKİLİTAŞ MAHALLESİ
Bostanları ve meyve bahçeleri ile ünlü olan Dikilitaş, Osmanlı döneminde sayfiye yeri olarak biliniyordu. 1980’den önce gecekonduların yoğun olduğu bir yerleşim iken, günümüzde yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı modern yapılaşmanın örneklerinden biri haline gelmiş olduğu belirtiliyor. 90 sokak sayısı 804 bina sayısı 6619 hane sayısıyla 17629 nüfus kaydıyla Dikilitaş Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin afet durumunda toplanacak alanları isim isim Beşiktaş Belediyesi tarafından açıklandı. Afet halinde toplanacak alanlar şöyle sıralanıyor: “Mukataacı Sokak boş alanında olası bir afet anında toplanma alanlarından biri olarak gösteriliyor. 2658 m2’lik bu alan, şu sokak ve caddeleri kapsıyor: ‘Otopark Sokak, Barbaros Bulvarı, Dutluk İçi Sokak, Gelincik Sokak, Hora Sokak, Mukataacı Sokak, Otopark Çıkmazı, Tomurcuk Sokak, Yaprak Sokak’ 395 m2’lik alanıyla Sardunya Sokak Çocuk Bahçesi’nde, Sarmaşık Sokak ve Zambak Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 658 m2’lik alanıyla Eren Sokak Yeşil Alanı şu sokakları kapsıyor: ‘Eren Sokak, Filiz Sokak, Leylak Sokak, Sardunya Sokak, Yenidoğan Sokak’ 273 m2’lik alanıyla Karanfil Sokak Yeşil Alanı şu sokakları kapsıyor: ‘Karanfil Sokak, Ceylan Sokak, Meşe Sokak, Mine Sokak’ 1046 m2’lik alanıyla Ayazma Dere Sokak Yeşil Alan şu sokakları kapsıyor: ‘Aslan Sokak, Aynalı Pembe Sokak, Kardeşler Çıkmazı, Kardeşler Sokak, Sincap Sokak, Tohum Sokak, Yeşil Çimen Sokak’ Azerbaycan Dostluk Parkı 24220 m2’lik alanıyla şu yerleri kapsıyor: ‘Aşık Kerem Sokak, Lale Çıkmazı, Çitlenbik Çıkmazı Sokak, Hakkı Yeten Caddesi’ Çetin Emeç Parkı 17401 m2’lik alanıyla şu yerleri içine alıyor: ‘Cedidiye Sokak, Barış Sokak, Çiçek Sokak, Dilek Sokak, Fulya Deresi Sokak, Manolya Sokak, Söğüt Sokak, Şebboy Sokak’ Dikilitaş Muhtarlık Parkı 1830 m2’lik alanıyla Cami Meydanı Sokak, Dikilitaş Çıkmazı, Dikilitaş Sokak, Karakış Sokak, Karakol Çıkmazı, Setüstü Sokak, Şehit Cahit Gökalp Sokak’ Mehmetçik İlköğretim Okulu bahçesi 1867 m2’lik alanıyla şu sokakları kapsamaktadır: ‘Bestekar Aralığı, Bestekar Sokak, Kaktüs Sokak, Server Paşa Sokak, Tuğrul Sokak, Yeni Gelin Sokak, Yenigelin Zerde Sokak, Zerde Sokak, Barbaros Sokak, Saraka Çıkmazı Sokak, Saraka Sokak.’
Diğer alanlar ise şöyle sıralanıyor: Emirhan Caddesi No: 2-32 arası için; Çetin Emeç Parkı. Emirhan Caddesi No: 3-21 arası için Azerbaycan Dostluk Parkı. Emirhan Caddesi No: 36-64 arası ve No: 23-61 arası ise Dikilitaş Muhtarlık Parkı. Emirhan Caddesi’nin No: 66-86 arası ile No: 63-125 arasında ikamet eden sakinleri ise olası bir afet durumunda Mukataacı Sokak boş alanında toplanabilecekler. Üzengi Sokak sakinleri ise 620 m2’lik alanıyla Üzengi Parkları’nda toplanacak.
ETİLER MAHALLESİ
1957’de yerleşime açılan 1. Levent’ten sonra kurulan ikinci toplu konut yerleşimi olarak tanımlanan Etiler, İstanbul’un en çok tercih edilen yerlerinden biri olarak biliniyor. Etiler Mahallesi’nde yaklaşık 13.000 kişi yaşıyor, Eğlence merkezlerinin yoğunlaştığı Etiler, İstanbulluların tercih ettiği mekanlardan biri olarak da biliniyor. Beşiktaş Belediyesi’nden olası bir afet durumunda toplanma alanı şöyle açıklanıyor: “3400 m2’lik alana sahip olan Basın Sitesi Yeşil alanın kapsadığı sokaklar şöyle sıralanıyor: ‘Ahular Sokak, Sarı Oba Sokak, Cevher Sokak, Seher Yıldızı Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak, Akgören Sokak, Dilek Yıldızı Sokak, Altın Ekin Sokak, Ergin Sokak, Etiler Sokak, Muhtar Emmar Eşki Sokak, Sarı Oba Sokak’ 42 bin m2’lik alanıyla Profesörler Sitesi boş alanında olası bir afet durumunda şu sokak sakinleri toplanabilecekler: ‘Ovun Sokak, Gülşen Sokak, Gülerdi Sokak, Özengi Sokak, Özdeş Sokak, Toprakkale Sokak, Yanarsu Sokak, Gülşen Sokak’ 1600 m2’lik alanıyla Etiler Çamlık Parkı’nın kapsayan sokaklar ise şöyle: ‘İhsan Aksoy Sokak, Çamlık Yolu, Çal Hasan Sokak, Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak, Yakup Bey Sokak, Bebek Dağı Sokak, Bebek Yokuşu Sokak, Düzgören Çıkmazı Sokak’ 7800 m2’lik alanıyla Tüzel Villaları boş alanında şu sokak sakinleri toplanabilecekler: ‘Nisbetiye Caddesi, Selviler Sokak, Bade Sokak, Deniz Sokak, Dilhayat Sokak, Sakin Sokak, Bade Sokak, Ayazma Yolu Sokak, Hürriyet Mücahitleri Sokak, Bahtiyar Sokak, Şehit Ahmet Acarkan Sokak, Tanburi Ali Efendi Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak, Albay Nail Gönenli Sokak, Hüsrev Gerede Sokak, Yakupbey Sokak’ 15 bin m2’lik alanıyla Geylani Sitesi yanı boş alanında şu sokaklar yer alıyor: ‘Emin Sokak, İncesu Sokak, Derince Sokak, Tunca Sokak, Tepecik Yolu Sokak’ Boğaziçi Üniversitesi Futbol Sahası ise şu cadde ve sokakları kapsıyor: ‘Cengiz Topel Caddesi, Hilal Sokak, Mineli Sokak, Özden Sokak, Özkan Sokak, Gülal Sokak’ 15 bin m2’lik alanıyla Uçaksavar Sitesi Yeşil Alanını kapsayan cadde ve sokaklar şöyle: ‘Küçük Bebek Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Muharipler Sokak, Koçyiğitler Sokak, Derince Sokak, İncesu Sokak, Tunca Sokak, Tuğcular Sokak, Özenli Sokak, Mutlu Sokak, Füzeciler Sokak’ 32 bin m2’lik alanıyla Sanatçılar Parkı’nda ise şu sokaklar yer alıyor: ‘Derince Sokak, Edincik Sokak, Taşlıçay Sokak, Demirkent Sokak, Yıldız Sokak, Akgören Sokak, Dilek Yıldızı Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak.’
GAYRETTEPE MAHALLESİ
Geçmişte dut bahçeleri ile ünlü olan Gayrettepe, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin yapımından sonra konumu nedeniyle hızla göç almış ve yaklaşık 16.000 kişinin yaşadığı ve bir çok kişinin çalıştığı önemli bir iş yeri yerleşimi haline gelmiş bir mahalle olarak biliniyor. Beşiktaş Belediyesi’nden olası bir afet durumunda toplanma alanı şöyle açıklanıyor: “Fida Sitesi, 1356 m2’lik alanıyla Gönenoğlu Sokak Boş Alan’ını olası bir afet durumunda toplanma alanı olarak değerlendirebilecek. 5401 m2’lik alanıyla, Yaprak Sokak Yeşil Alanı şu sokakları kapsıyor; Balmumcu Dere Sokak, Hattat Halim Sokak, Nergis Sokak, Yaprak Sokak, Pazar Sokak, Necati Abaruz Sokak, Hamidiye Sokak, Fuat Sarp Sokak, Çakır Çıkmazı, Bayındır Sokak, Bayındırlık ve İskan Müd. Subay Lojmanları.” 8000 m2’lik alanıyla Göktürk Sokak Yeşil Alanı’nda olası bir afet durumunda toplanacak olan sakinlerin sokak isimleri ise şöyle: “Gülacara Sokak, Çiğdem Sokak, Sebat Sokak, Yasemin Sokak, Kent Sitesi, Saral Sitesi, Beyazdut Sokak, Göktürk Sokak, Pınar Sokak.” 2023 m2’lik alanıyla Ayazma Dere Sokak Yeşil Alanı şu sokakları kapsıyor: ‘Fikir Öneş Sokak, Elifoğlu Sokak, Gülacara Alt Sokak, Saral Sitesi, Huzur Sokak, E .Özkardeşler Sokak, Selvi Sokak.’
Öte yandan yine 1586 m2’lik diğer bir alanıyla da Ayazma Dere Sokak Yeşil Alanında olası bir afet durumunda şu sokaklar toplanabilecekler: ‘Ertem Sokak, Erdemli Sokak, Sergül Sokak’ 1988 m2’lik alanıyla da Çevre Kültür Parkı şu sokakları kapsıyor: ‘Petek Sitesi, Gayret Sitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, Fulya Sitesi, Sürmeli Otel Fahri Gizden Sokak, Rüştü Bey Sokak, C. Aslan Güder Sokak, Süleyman Bey Sokak, Ovacık Çıkmazı Sokak, Girne Sokak, Çimen Sokak, Başak Sokak, Fulya Sitesi Çıkmazı’ 2438 m2’lik alanıyla Say Sitesi ve Gönen Oğlu Sokak sakinleri Gayrettepe Mahallesi Muhtarlığı alanında toplanabilecek. Otim Parkı 862 m2’lik bir alana sahip ve bu alan şu sokakları kapsayacak: ‘Otim, Cemil Aslan Güder Sokak, G. Alt Sokak, Sevgi çıkmazı’ Bahar Sokak’taki 2878 m2’lik boş alanda Hoş Sohbet Sokak, Bahar Sokak, Plaza Otel sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek. 8000 m2’lik alana sahip olan Beyazdut Sokak Otopark ‘ında ise Polis Eğitim Merkezi, Gayretepe 1. Şube E.M., Ömer Beşiktaş Sokak, Hayriye Sitesi toplanabilecek. 4321 m2’lik Şair Nedim İlköğretim Okulu alanında ise Okul Sokak, TC İş Bankası Siteleri yer alıyor. 2241 m2’lik Şair Nedim Parkı’nda ise şu yerleşke isimleri bulunuyor: ‘Akın Sitesi, Emel Sitesi, Ayyıldız Sitesi, Evren Sitesi, Gayrettepe Telekom Baş M., Yıldız Sitesi, Dedeman Oteli, Yener Sokak, Fortis Genel Müdürlüğü.’
“Tedbirimizi alalım”
Depremden koruna bilmek amacıyla oturulamaz durumdaki binaların yenilenmesi istenirken, deprem sonrası toplanılacak yerlerin önemi vurgulandı.
KONAKLAR MAHALLESİ
1958 yılında 4. Levent adı altında yerleşime açılan Konaklar Mahallesi, 1960’larda Ordu Yardımlaşma Kooperatifi’ nin kurulmasıyla oluşan Yeni Levent Mahallesi adı ile gelişimini sürdürerek askeri lojmanlar ve site inşaatlarıyla yaklaşık 20 bin nüfusu barındırır hale gelerek, “Konaklar” ismini alan bir mahalle olarak tanımlanıyor. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “Olası bir afet durumunda toplanacak alanlar için; 6400 m2’lik alanıyla 4. Levent Tenis Kulübü Tesisleri; Akçam Sokak, Akgül Sokak, Akasyalı Sokak, Meşeli Sokak’ı kapsıyor.” İ. Tarman İlköğretim Okulu 4661 m2’lik alanıyla şu sokak sakinlerini barındıracak: “Çınar Sokak, Selvili Sokak, Muhtar Oya Çolpan Akyüz Sokak.” 5591 m2’lik alanıyla Koza Sitesi boş alalında ise Melisa Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. Meşelik Parkı (Faruk Nafiz Çamlıbel Caddesi yanı) 38418 m2’lik bir alana sahip. Bu alanda olası bir afet durumunda toplanacak sokak sakinleri denilince duyuruda şu sokaklar yer alıyor: “Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak, Güneş Sokak, Bahar Sokak.” İhsan Hilmi Alantar Sokak sakinleri de Meşelik Parkı (Faruk Nafiz Çamlıbel Caddesi yanı) Koza Sitesi’nin 5591 m2’lik boş alanında toplanabilecekler. 12630 m2’lik alana sahip Oyak Parkı (Hukukçular Sitesi yanı)’nda ise şu sokak isimleri bulunuyor: “Şebboy Sokak, Zümrüt Sokak, ŞehitYalçın Kaya Aydın Sokak” Basın Sitesi yanında yer alan 14273 m2 ‘lik alandaki parkta ise şu sokaklar bulunacak: “Mimoza Sokak, Oyak Sitesi Sokak.” 6817 m2’lik alanıyla 75. Yıl Parkı (Yeni Levent Sitesi yanı)’nda ise şu isimler yer alıyor: “Ladin Sokak, Göknar Sokak.” Sporcular Parkı (Söğüt Sokak yanı) 11206 m2’lik alana sahip. Bu alanın kapsadığı sokaklar ise şöyle sıralanıyor: “Akağaç Sokak, Ihlamur Sokak, Söğüt Sokak.” Yeni Levent Lisesi Bahçesi 5146 m2’lik alanıyla Gül Sokak sakinlerini barındıracak.
KURUÇEŞME MAHALLESİ
Kuruçeşme, Ortaköy ile Arnavutköy Mahalleleri arasında yer alan bir kıyı yerleşimi olarak tanımlanıyor. Semte ismini veren çeşme, II. Mehmed’in Tezkirecibaşısı Osman Efendi’nin yaptırdığı ve ibadete açık olan camiinin alt katında ve doğu cephesinde yer alıyor. Tarihi dokusunu korumuş olan Kuruçeşme, 5000 kişilik nüfusu ile geçmişte olduğu gibi bugün de, Beşiktaş’ın önemli yerleşimleri arasında yerini alıyor. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “Boğaziçi Evleri Sitesi sakinleri, olası bir afet durumunda 6 bin m2’lik alana sahip olan Boğaziçi Sitesi Yeşil Alanında toplanabilecekler.” 3 bin m2’lik alanıyla M. Emin Ergün İlköğretim Okulu’nin alanı ise şu sokakları kapsıyor: “Yeşil Pınar Sokak, Buğday Sokak, Fide Sokak, Muhtar Ali Rıza Sokak.” 16 bin m2’lik alanıyla Orman ve Mevkip Sokak arasındaki parselde toplanacak sokak isimleri şöyle: “Mevkip Sokak, Orman Sokak, Baysalman Villaları, Merdiven Sokak, Muallim Naci Caddesi, Yalı Sokak, Özefe Sokak, T.R.T. Binaları.” 100 bin m2’lik alanıyla Robert Koleji şu sokakları kapsıyor: “Coşkunlar Sokak, İmar Sitesi Sokak, Kolej Sokak, Kolej Yolu Sokak, Koru Sokak, Kör Kadı Sokak, Muhtar Abdullah Sokak, Akşit Villaları, İmar Sitesi, Kasım Fikri Villaları.” 35 bin 500 m2’lik alanıyla Ulus Parkı’nda olası bir afet durumunda toplanacak sokak ve cadde isimleri şöyle: “Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi, Akıncılar Bayırı Sokak, Alay Emini Sokak, Alaybeyi Çıkmazı, Alaylı Sokak.”
KÜLTÜR MAHALLESİ
Yaklaşık 7500 kişilik nüfusu ile Kültür Mahallesi, Beşiktaş’ın, nüfus hareketliliği en az olan mahallelerinden biri olarak biliniyor. Daha çok konutların bulunduğu Kültür Mahallesi’nde küçük ölçekli işletmeler de yer alıyor. Mahalle 59 sokak sayısı, 613 bina sayısı, 2452 hane sayısına sahip. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “Olası bir afet durumunda toplanacak alanlar için; 4900 m2’lik alanıyla Aykut Berka Deprem Parkı’nda Ahmet Adnan Saygun Caddesi sakinleri ve Aydın Sokak, Barış Sokak, Orkide Sokak, Sevgi Sokak, Sevil Sokak, Turizm Sitesi Yolu, Uba Sitesi, Uydu Sokak, Yeşil Bağ Sitesi, Yaprak Sokak sakinleri toplanacak.” Hareket Sitesi İ.E.T.T Blokları 2000 m2’lik yeşil alana sahip. Bu alanda Hoca Ahmet Yesevi Sokak, İETT Blokları Yolu, Onaran Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler. 7100 m2’lik alanıyla Levent Lisesi, şu cadde ve sokakları kapsıyor: “Nisbetiye Caddesi, Düzdere Sokak, Esra Sokak, Sekbanlar Sokak.” 5900 m2’lik alanıyla Kültür Mahallesi Muhtarlığı önündeki yeşil alanda; “Arnavutköy Yolu sakinleri, Körkadı Sokak, Samyeli Sokak, Suna Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek.” Panaroma Sitesi önündeki yer, 1000 m2’lik bir alana sahip. Bu alanda şu sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecek: “Aşağı Körkadı Sokak, Panarona Sitesi, Palacı Sokak.” 21000 m2’lik alanıyla Tekfen Sitesi önündeki boş alan şu sokakları kapsıyor: ‘Aydınlık Sokak, Tekfen Sitesi, Kolej Yolu Sokak, Koru Sokak, Esen Sokak.” 7800 m2’lik alanıyla Türksan Sitesi önündeki boş alanda şu sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanacak: “Haremeyn Sokak, İpek Sokak, Selviler Sokak, Türksan Sitesi, Türksan Yolu.”
LEVAZIM MAHALLESİ
1989 yılına kadar Nisbetiye Mahallesi sınırlarında bulunan Levazım Mahallesi sınırları içerisine alınmış 15 Nisan 1993 tarihinde nüfus hareketlerinin yoğunluğu nedeniyle Levazım Mahallesi olarak başlıbaşına mahalle oldu. İlk yerleşimi zamanlarında askeri atış alanı olan mahalle, şimdilerde 6000 civarında nüfusuyla modern binaların yer aldığı bir yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Mahalle 43 sokak, 440 bina, 2331 haneye sahip. Beşiktaş Belediyesi’nden, olası bir afet durumunda toplanma alanları şöyle açıklanıyor: “5442 m2’lik alanıyla Eren Sokak, Çiçek Sokak, Akar Sokak sakinleri Kor. Gen. Faruk Güventürk Parkı (Levazım Muhtarlığı Yanı)’nda toplanabilecekler.” 88695 m2’lik alanıyla Ortaköy Vadisi Kentsel Park alanında (Birkent Sitesi arkası) ise şu sokaklar yer alıyor: “Ambarlıdere Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Birkent Sitesi Arkası, Koru Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Aydın Sitesi Arkası, Birlik Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Birkent Sitesi Arkası, Armağan Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Aktaş Sitesi Arkası, Aydın Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Aydın Sitesi Arkası, Yasemin Sokak – Ortaköy Vadisi Kentsel Park Alanı Aydın Sitesi Arkası.” 7300 m2’lik alanındaki yeşil alanda (Varnalı Sokak Yanı) Çayır Sokak, Varnalı Sokak.” Güneş Sitesi Askeri Mit Loj. arkasında kalan yeşil alanıyla; Kardelen Sokak, Şehit Korhan Zağralı Sokak.” 3148 m2’lik alanıyla Koru Sitesi yeşil alanında, Işık Sokak sakinleri olası bir afet durumunda toplanabilecekler.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AÇIK HAVA PLATFORMU
Leman Sam ve kızları büyüledi!..
Beşiktaş Belediyesi’nin açıkhava platformu Boğaz’ın incisi Kuruçeşme’de ünlüler akını sürüyor. Ağustos ayındaki konserler sırasında, son kez sahneye çıkan Leman Sam dikkat çekti. Büyük ilgi gören sanatçının kızlarıyla birlikte verdiği konserin bir benzeri, Beşiktaş’ta ve yılların sanatçısı Leman Sam’ın ‘bir kez daha’ diye lanse ettiği konseri binlerce kişi takip etti. Sanatçı kızlarıyla birlikte gelen istek üzerine yeniden sahne dedi ve sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. ‘Tadı damaklarda kalan bir konser yeniden sahneye çıkıyor!’ sunumuyla hayranlarının karşısına çıkan sanatçı ve kızları, ilk kez 2009 yılında Turkcell Kuruçeşme Arena’da aynı sahneyi paylaşmıştı. 2009 yılındaki konserlerinde muhteşem performanslarıyla dinleyenleri büyüleyen ve hatıralarında yer eden Leman Sam ile Şevval Sam ve Şehnaz Sam üzerinden geçen onca zamana rağmen gelen yoğun istek üzerine 19 Ağustos Cuma akşamı sahnedeydiler… Unutulmaz şarkılarıyla halen kulakların pasını silen sanatçı Leman Sam ile ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Leman Sam; uzun kızıl saçları, 18 dilde söylediği şarkıları, doğaya olan tutkusu, hayvan sevgisiyle tanınıyor ve Leman Sam, Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası platformda da ülkemizi başarıyla temsil etmiş, Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez’a, ABD Başkanı George Bush’a, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesi’ne konserler vermiştir. Yayınladığı 5 albümü bulunmaktadır. Zülfü Livaneli şarkılarını en iyi yorumlayan sanatçılardan biridir. Kıyamam Sana, Rüzgar, Anladım ve İlla, Sam’ın geniş kitlelerce çok sevilmesinde rol oynayan önemli çalışmalarındandır.”
ÇOCUKLAR İÇİN Şirinler animasyonu
Minderler üzerinde Boğaz esintili sinema keyfi Beşiktaş’ta ilgi çekiyor. Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak bilinen Kuruçeşme Arena’da açıkhava sineması keyfi sinemaseverlerin yüzünü güldürüyor. İlk Beşiktaşlıları Kuruçeşme’de kucaklayan Şirinler filmi, kentlileri bir araya getirdi. Her çocuğun hayatında yeri olan Şirinler Beşiktaş’ta vizyondaydı. Merakla beklenen animasyon, gösterime girdikten kısa bir süre sonra Kuruçeşme Arena’da sinemaseverlerle buluştu. Neil Patrick Harris, Hank Azaria, Jayma Mays ve Sofia Vergara gibi isimlerin seslendirme kadrosunda olduğu film, kötü büyücü Gargamel’in, Şirinler’i köylerinden kovmasıyla başlıyor. Şirinler, büyülü bir kapıdan geçerek kendilerini New York’taki Central Park’ın ortasında buluyor ve macera başlıyor.

Jamiroquai Eylül’de Beşiktaş’a geliyor
Sahne şovuyla milyonları kendine hayran bırakan ünlü İngiliz Funk Grubu Jamiroquai, 5 Eylül’de müzikseverleri kucaklayacak. Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’ya gecikmeli gelecek olan sanatçı ayağının burkulmasıyla hayranlarını üzmüştü. 70’lerin müziğinin house tarzıyla yorumlayan Jamiroquai, Eylül ayında sevenleriyle buluşuyor. Solist Jason Kay dışında grup, üyelerinin sık sık değişmesiyle gündeme geldi. Grup, ilk single’ı “When you gonna learn” ile 1992 ile müzik piyasasına adımını attı. ’93 yılında çıkardığı “Emergency On Planet Earth” albumü ile İngiltere’de birinci sıraya yerleşti. Bu albüm ile dünyada tanınmaya ve dinlenmeye başladı. “Travelling Without Moving” albümünün klipleri de tüm zamanların en güzel klipleri arasında anılıyor. İngiltere’nin dev funk caz ve acid caz grubu 2003 yılında İstanbul’da konser vermişti. “Deeper Underground” ve “Virtual İnsanity” parçalarını Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de canlı dinleme fırsatını kaçırmayın.

KULÜPLER – SPORSEVERLER – GENÇLER
Sezon öncesi futbolu yorumladı
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal sezon başlamadan başta Beşiktaş olmak üzere tüm spor kulüplerini spor kamuoyu için yorumladı. Lig TV programına katılan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Avrupa arenasında mücadele edecek takımlarımız başta olmak üzere ligdeki durumlar, yapılan transferleri, takımların eksikliklerini ve kendi düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu “Futbol Gündemi” programında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, özet olarak şunları söyledi.
BEŞİKTAŞ: “Beşiktaş’ın yerli oyuncu sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Alınan oyuncular genç ama bazıları da yaşlı. Örneğin Egemen tecrübeli bir oyuncu olmasına rağmen daha genç bir dönemde Beşiktaş’a gelseydi daha yararlı olurdu. Beşiktaş’ın altyapıya önem vermesi lazım. Beşiktaş, altyapıdan futbolcu yetiştiren bir kulüp olarak bilinir. Türk futboluna bu şekilde birçok futbolcu kazandırmıştır. Kulübün gelir gider dengesini iyi yapması lazım. Ben Demirören yönetimine destek verdim. Seçimlerde de desteklemiş bir insanım. Ancak borçların çok olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Beşiktaş’ın bu yabancı futbolcu kalitesiyle ligde daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini söylemek isterim. Ayrıca Avrupa Kupaları’nda da tecrübeli yabancılarıyla üst sıralarda mücadele etmesi gerektiğini spor kamuoyuyla paylaşmak isterim. Ama her zaman dediğim gibi alt yapıya önem verilmesi gerekir. Örneğin bir Batuhan kazanılmalıydı, bir Aydın vardı, şimdi nerede?.. Batuhan konusunda örneğin ben Mustafa Denizli ile aynı düşünmüyorum. Denizli dostum ama Batuhan ve onun gibi genç yetenekleri kazanmak lazım derim hep…”
FENERBAHÇE: “Fenerbahçe şike iddiaları ile çok kötü günler geçirdi. Alınan karar doğrultusunda morallerinin yerine geldiğine inanıyorum. Başlarında tecrübe sahibi olmuş, şampiyonluk yaşamış bir hoca var. Aykut Hoca ne dediğini bilen ciddi bir spor adamıdır. Fenerbahçeli futbolcuların da hırslandıklarını zannediyorum. Eğer form tutmuşlarsa, Şampiyonlar Ligi’nde istenilen sonuçları alabilirler. Ancak kurayı da görmek lazım tabi. Ligde ise futbolcularını elden bırakmadıkları için iyi sonuçlar elde edebilirler. Yerli oyuncu ile de takviye yaptıkları takımları iyi durumda diye düşünüyorum. Kaleleri sağlam, Volkan iyi kaleci. Sağ beklerini Gökhan Gönül’ün Avrupa’da piyasası var. Uluslararası oldu artık… Lugano’yu beğeniyorum. Mesela Beşiktaş’ın 100. yılında Lugano ve Zago defansı düşünün… Önde Giunti… Bir de süpürücü bir futbolcu… Öte yandan Aziz Başkan benim dostum… Gerçekten Fenerbahçe için çok şey yaptı. Onun durumuna üzülmemek elde değil.”
GALATASARAY: “Fatih Terim ile birlikte iyi bir çıkış yakalarlar bu sene… Fatih Hoca Trabzon’dan Engin Baytar’ı aldı. Engin kusura bakmasın ama Fatih Hoca onu adam eder. Güzellikle olur, biraz ağabey, kardeş havasında olur, ama olur. Türk futboluna kazandırır onu… Trabzonspor’da Şenol Hoca’da tabi ki Engin’e çok şey verdi. Orada da Şenol Hoca’nın öğretmen kökenli olmasından dolayı çok şey öğrenmiştir. Ama Trabzonda yapamadı, kabiliyetli bir futbolcu… Galatasaray’da Fatih Terim’in elinde şimdi daha iyi pişecektir. Arda’nın gitmesi ise Galatasaray için iyi olmadı, ancak yabancı transferlerle onun yerine dolduracaklar. İyi oyuncular aldılar. Kalecileri örneğin, Uruguay Milli Takımı’nda oynuyor. Bu yıl geçen yıllara oranla daha başarılı olacaklardır. Bu kesin…”
TRABZONSPOR: “Trabzonspor Avrupa arenasında ne yapar bilemem ama liglerde iyi yerlerde olur. Kadrosu güçlü. Başkanları Sadri Şener net konuşan bir insan. Kombine almazsanız, maça gelmezseniz, transfer yapamayız diyebilen bir insan. Taraftara bunu anlatabiliyor. Özü sözü bir insan, Şenol Hoca da yılların tecrübesi. Futbolcular tarafından çok seviliyor sayılıyor. Trabzon her zaman liglere damgasını vurmuştur. Yabancı transferlerinin iyi olduğu duydum, istenilen verim alınırsa yine zevkli birbir lig izleriz. Ayrıca Burak da geçen yıl iyi bir sezon geçirdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’de istenileni veremedi ama iyi pişti… Şimdi Trabzon’da yerini buldu. İstediği mevkide de oynuyor. Bu yılda aynı Burak sahalarda olursa, Trabzon için iyi bir kazançtır.”
BURSASPOR: “Bursa bir kaç kişi dışında oyuncularını elinde tuttu. Hatta takıma takviye de yaptı. Bursa bir istim tutturmuştur. Şampiyonluktan sonra artık Lig de her zaman ben de varım diyecektir ve lige ayrı bir tat verecektir. Başkanları İbrahim Yazıcı tecrübeli bir başkandır. İş adamı siyasetçi, spor adamı… Ertuğrul Sağlam ise, oldukça büyük tecrübeler kazandı. Sakin görünümü altında oldukça hırslı bir yapısı var hocanın… Bu hırsı takımada yansıtıyor. Başarılı olacaklarına inanıyorum.”
BEŞİKTAŞLI NE DİYOR?
“Futbolu özledik”
Kamuoyunu meşgul eden şike iddiaları ve gelişmelerle ilgili spor severler değişik görüşler ortaya atıyor. İşte bu görüşlerden bazıları:
FUTBOLUMUZA BAKALIM: Beşiktaş’ın şike olaylarında sessiz kalması ve futboluna bakması en hayırlı iştir. Ancak BJK’lı avukatların zaman zaman medyaya verdikleri demeçler antipatik oluyor. Serap Karaman.
KARAR DOĞRU: Futbol Federasyonu kararını eleştiriyor herkes. Halbuki futbol federasyonu bir karar verememiş, işi mahkemelere bırakmıştır. O zaman tahkime ve yasalara ne gerek vardı. Osman/Çarşı.
GÜÇLÜ KAZANIR: Bu karar federasyonun değil, Kulüpler Birliği’nin kararıdır. Federasyon sadece birliğin açıklamasına uymuştur. Şimdi de yayıncı kuruluşun kararını uyguluyorlar. Play Off’a gidiyorlar. Adil Kara.
BEŞİKTAŞ TARTIŞILMASIN: Şike olaylarında en çok canı yanan Beşiktaş’tır. Olmayacak bir işten dolayı tartışılmıştır. Verdiğimiz kupayı geri alırız umarım. Murat Karabatak.
ZOR KARAR: Ben lige devam edilmesinden yanayım. İptaller çok büyük sorun doğururdu. Ancak kulüpler arasında büyük sorun yaşanacak. Maçların selameti şimdiden alınacak önlemlerle olabilir. K. Davut.
GERGİNLİK TIRMANIR: Beşiktaş-Bursa arasında yaşanan gerginlik bundan böyle Fener-Trabzon arasında da yaşanabilir. Galatasaray’da bunun içine katılabilir. Metin Sert.
HERKES KONUŞMALI: Türk futbolunun kurtulması için herkes bildiğini söylemelidir. Bazı yöneticiler bu yıl 40 yıldır var diye demeç veriyor. Anlamak mümkün değil niye sustunuz o zaman… Bence açıklamalılar. Kısmet Varlıklı.
ÇİFTE STANDART: Beşiktaş’ta oturuyorum ancak Trabzonluyum. Burada en çok mağdur edilen Trabzonlular olmuştur. Başkanı, teknik direktörü ağzını açsa ceza alıyor. Futbolda ayrımcılık görüntüsü var. Devrim Karabatak.
ORTAK SORUMLULAR: Federasyon bu işi kucağında buldu. Ancak bu federasyonda görev yapan birkaç kişi geçen federasyonda da vardı. Bu nedenle herkesi sorumlu görüyorum. Adil Korkut. Mesut Bakır.
AMATÖRLER
Dikilitaş Spor Kulübü
Dikilitaş gönülleri fethetti… U16 Türkiye Şampiyonası’nda penaltı atışları ile ikinciliği kazanan Dikilitaş, Beşiktaş’ın gururu oldu. Zonguldak Çaycuma Stadı’nda oynanan final maçının normal süresi 1-1 berabere biterken, penaltı atışları sonucu Ankara Bugsaş Spor, Dikilitaş’ı 6-5 yenerek şampiyon oldu. Müsabakaların sonunda kupa ve madalyaları Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, TFF Genelsekreter Vekili Adnan Ersan ve Zonguldak AFKF Başkanı Tahir Buyurucu verdi. Dikilitaş semtinin adını alan takımın tarihindeki en büyük başarısı 1990’lı yılların ortalarında 3. Lig’e yükselmesi. Dikilitaşspor’un geçmişinde Gökhan Keskin, Sergen Yalçın gibi isimlerde bulunuyor. Yarım asrı deviren kulüp Gökhan Keskin gibi ünlü bir futbolcuyu yetiştirdiği gibi Sergen Yalçın da kulübün sahasında top koşturmuş. 57 seneyi deviren kulüp 1953 yılında amatör bir takım olarak kuruldu. Amacı semt gençliğine hizmet etmekti. Geçmiş yıllarda İstanbul Şampiyonluğu’nun yanısıra iki kere de üçüncü lige çıktı. Onun dışında tüm altyapı kademelerinde gençlere spor yapma, futbol oynama imkanı sağladı. Başarılara imza atan kulüpte Olcay Başarır, Turan Tunç Kip, Şifo Mehmet gibi isimlerde kulüpte top koşturmuş. Dikilitaş Spor Kulübü aldığı ikincilikle daha başarılı adımlarla yürümeyi hedefliyor. İkinci olan takımı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da Beşiktaş’ın Köyiçi girişine astığı bir pankartla tebrik etti.
Türkiye
Şampiyonu oldu
BU yıl 5.’si düzenlenen Antalya Akseki Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Beşiktaş’lı atlet Çeşminaz Yılmaz, şampiyon oldu. 4050 metre genç bayanlar dağ koşusu şampiyonasında 1. olan Çeşminaz Yılmaz’ın yanı sıra büyük bayanlar 8100 metre inişli çıkışlı parkurda koşan Esra Güllü 4. oldu.
Basketbolda yeni transfer
BEŞİKTAŞ Erkek Basketbol Takımı, kadrosunu güçlendirdi. Siyah-Beyazlılar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Barış Hersek, T.Telekom’dan Mehmet Yağmur, Edirne Olin’den Can Akın’ın yanı sıra Anadolu Efes’ten Ersin Dağlı’yı kadrosuna kattı. Öte yandan David Hawkinsile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Erkek Voleybol takımı güçlendi
BEŞİKTAŞ Erkek Voleybol Takımı istediği transferi yaptı. Siyah Beyazlı kulübün Voleybol Erkek Takımı, geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen Hakan Akışık’ı transfer etti. Pasör çapraz pozisyonunda oynayan deneyimli oyuncu Hakan Akışık 1 yıllık sözleşmeye imza attı.
KARA KARTAL LİGE HAZIRLANIYOR

Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Alania Vladikavkaz oynadı. Ardından lige hazırlanmaya başladı. Büyük umutlarla transfer edilen Bebe’nin sakatlanması daha önce de Ersan Gülüm’ün 6 ay sahalardan uzak kalacak olması moralleri bozsa da, Q7, Guti, Almedia ve Simao gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Kara Kartal bu sezon şampiyonluk iddiasıyla lige başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu bir ay gecikmeyle de olsa 9 – 10 Eylül tarihleri arasında maçların oynanacağını bildirmesi tüm takımları olduğu gibi Beşiktaş’ı da heyecanlandırdı. Tayfur Havutçu’nun yokluğunda takımın başına getirilen Carlos Carvalhal eşliğinde lige hazırlanan Siyah Beyazlı futbolcular “Bu sezon taraftarımıza bekledikleri futbolu seyrettireceğiz” sözü verdi.
Öte yandan, yeni transferlerin çabuk kaynaştıkları görülürken, bir türlü istenilen verim alınamayan Ferrari’nin sonunda gönderilmesi de geçtiğimiz haftanın en önemli konularından biriydi.
FEDERASYON KARARI:
“Lige aynen devam!..”
Türkiye Futbol Federasyonu şike soruşturması kararına geçtiğimiz haftalarda açıklamış ve liglerin devam edeceğini söylemişti. TFF, belgelerin yetersiz olması ve suçlanan kişilerin savunmalarının alınamaması nedeniyle, şike soruşturmasında adı geçen kulüplere herhangi bir ceza vermedi. Böylece Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig daha önce açıklandığı şekilde 9 ve 10 Eylül tarihlerinde başlayacak. Şike soruşturmasında adı geçen kulüplerden F.Bahçe ve Beşiktaş, Avrupa kupaları mücadelelerine aynen devam edecek. M.Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu’nun tarihi toplantısı İstanbul Swissotel’de başladı. Daha önce hazırlanan özel bir odaya geçen 15 kişilik yönetim kurulu, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından gönderilen dosyaları inceleyen Etik Kurulu’nun raporunu gözden geçirdi. Halen soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğu, bu yüzden adı geçen kişi ve kurumlara delillerin gösterilmediğini ve savunmaların alınmadığını vurgulayan Aydınlar, “Haklarındaki delilleri göstermeden kimseye ceza veremeyiz. Bu, adil yargılamaya aykırıdır. Bu nedenle gizlilik kararının kalkmasını, yani iddianamenin açıklanmasını bekleyeceğiz” dedi. Buna göre, küme düşürme kararı alınmadı. Puan silme cezası uygulanmadı. Şikeye ismi karışanlar disiplin kuruluna verildi. Ve Süper Lig’in belirlenen tarihte başlaması kararlaştırıldı.
Yıldırım Demirören Adliye’de ifade verdi
ŞİKE soruşturması kapsamında edinilen bilgilere göre Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in de adliyeye davet edildi. Yapılan açıklamada Demirören’in futboldaki gelişmelerle ilgili bilgisine başvurulduğu söylendi.
Öte yandan Şike soruşturmasıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu ile sürekli iletişim halinde bulunan UEFA, Disiplin Başmüfettişi Pierre Corno İstanbul’u ziyaret etti. UEFA Başkanı Michel Platini’nin talimatıyla İstanbul’a gelen Corno, şike soruşturmasını yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile Beşiktaş Adliyesi’nde görüşerek, gelişmeleri ilk ağızdan dinledi. Şike konusunda UEFA’nın en yetkili uzmanı olarak tanınan Corno’nun Berk ile yapacağı görüşmeye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan da eşlik etti.
Bu arada geçtiğimiz hafta en sık tartışılan konulardan biri de Play Off oldu. Spor kamuoyu bu konuda ikiye bölünmüş durumda.
Her platformda terörü lanetlediler
HAKKARİ’NİN Çukurca ilçesinde yaşanan hain terör saldırısı kulübün resmi internet sitesinde kınandı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 8 askerimizin şehit olduğu, 9 askerimizin yaralandığı hain terör saldırısını nefretle lanetliyoruz. Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.” Öte yandan Beşiktaşlı futbolcular UEFA ön eleme maçına da şehitlerimizi anarak çıktı. Taraftarlar ve futbolcular terörü lanetlerken, Almedia ve Guti gol attıktan sonra bayrağımızı öptü, asker selamı verdi.
Beşiktaş Yönetimi TFF’nin kararını övdü
TÜRKİYE Futbol Federasyonunun açıkladığı kararların ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Beşiktaş JK Yönetim Kurulu’nun Türkiye Futbol Federasyonu’nun son kararına yönelik açıklamasıdır: Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevkedilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da, kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kararında açıkladığı gerekçelerle, kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”
“Serdal Adalı, halen Beşiktaş’ın Asbaşkanı”
FUTBOLDA şike soruşturması kapsamında tutuklanan daha sonra da istifa eden Serdal Adalı hakkında BJK açıklamada bulundu. Kulübün kamuoyuna açıklamasında şu sözlere yer veriliyor: “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar tarafından TFF kararları açıklanırken, Kulübümüz Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Sayın Serdal Adalı’dan eski Beşiktaş JK yöneticisi olarak bahis edilmişse de, Sayın Serdal Adalı’nın Yönetim Kurulumuz tarafından kabul edilmiş bir istifası bulunmadığını kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”
Kızlarla gecelere vurdu!..
BEBEK- Serdar Ortaç, kendini eğlenceye vurdu. Ünlü popçu geçen hafta Bebek’teki Lucca isimli barda soluğu aldı. Bir süre burada takılan Ortaç, ardından Reina’ya geçti. Mekana yalnız başına giden Ortaç’ın canı, ilerleyen saatlerde sıkılınca, şoförü için yoğun bir mesai başladı. Şoförü, Reina’ya ilk olarak Ortaç’ın son dönemde yanından ayırmadığı Eva’yı getirdi, kısa süre sonra mekana bu kez iki yabancı mankenle döndü. Gecenin sonunda Ortaç, masasını dört kadınla paylaştı. Keyfi yerine gelen ünlü popçu, mekandan gözdesi Eva’yla birlikte ayrıldı.
Otomobil
alev alev yandı
LEVENT- Beşiktaş’ta seyir halindeki bir araç henüz belirlenemeyen bir sebeple yandı. Bir anda alevler tüm aracı sararken, sürücü kendini son anda dışarı atarak kurtardı. Araç seyir halindeyken bir anda alevler etrafını sarmıştı. Araç alev alev yanarken, polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Uzun araç kuyrukları oluştu. Olay Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM bağlantı yolu Levent mevkiinde meydana geldi. Bir anda aracın motor kısmında başlayan yangın bir anda bütün aracı sardı. İsmini vermek istemeyen sürücü bir anda alevleri gördüğünü ve aracı durdurup son anda otomobilden indiğini belirtti. Alev alev yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, tamamen kullanılamaz hale geldi.
Operasyona Beşiktaş’ta son!..
BEŞİKTAŞ- Paraguay’dan Almanya aktarmalı gönderilen kargonun içindeki 1 kilo 70 gram kokain ele geçirildi. Uyuşturucuyu Almanya Gümrük Teşkilatı’ndan teslim alan İstanbul Narkotik polisi, kargo görevlisi kıyafeti giyerek uyuşturucu dolu çantayı şüpheliye teslim etti. Şüphelinin çantayı teslim alması üzerine polisler kimliklerini açıklayarak bu kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre Almanya Gümrük Teşkilatı, Paraguay’dan aktarmalı olarak gönderilen bir kolinin içinde uyuşturucu olduğunu ve alıcı adresinin İstanbul olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Alman Gümrük görevlileriyle irtibata geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 kilo 70 gram kokain dolu çantayı teslim aldı. Şüpheliler Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Beşiktaş İskelesi’nde bomba paniği
BEŞİKTAŞ- Beşiktaş İskelesi’nde deniz kenarına bırakılan valiz, polisi bomba alarmına geçirdi. Uzman polisler, patlayıcı ihtimaline karşı jammer cihazı ile sinyalleri kesti. Valizden elbise çıkması herkese rahat nefes aldırdı. 15 Ağustos 1984 yılında terör örgütünün ilk silahlı eylemini yapmasının yıldönümü olması nedeniyle polis güvenlik önlemlerini arttırarak hemen bomba imha ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, hemen özel elbiselerini giydi. Bir süre sonra valizin yanına ekip, elindeki kesici aletle valizi dikkatli bir şekilde keserek açtı. Valizde yapılan incelemede elbise ve benzeri malzemeler çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Valiz, daha sonra polis merkezine götürüldü.
Akrabalar şehrin ortasında çatıştılar
LEVENT- Akraba iki grup arasında yol ortasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Yaralılar yakındaki Özel Levent Hastanesi’ne kaldırılırken olayı gerçekleştiren 2 kişi kaçtı. Olay akşam saatlerinde 4 Levent Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel otolarıyla Maslaktan Beşiktaş istikametine gitmekte olan Ali C. ve Mustafa C.’nin önleri yine akrabaları olduğu öğrenilen 2 kişi tarafından kesildi. Aracı sıkıştıran ve çarparak durduran saldırganlar, Ali ve Mustafa C. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahlarını çeken şahıslar karşı tarafa kurşun yağdırdı. Saldırganlar daha sonra araçlarına binerek hızla olay yerinden kaçtı. Polis, kimlikleri tespit edilen ve akrabaları olduğu öğrenilen şahısları yakalamak için çalışma başlattı.
Beşiktaş’ta
şortlu eylem vardı
BEŞİKTAŞ- Kadıköy ardından Beşiktaş İskelesi’nde toplanan bir grup kadın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kadın voleybol takımı oyuncusu ve Haliç Üniversitesi Spor Akademisi Spor Yöneticiliği ikinci sınıf öğrencisi Nurcan İbrahimoğlu’na (19) destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Oyuncunun otobüs yolculuğu esnasında bir yolcu tarafından şort giydiği için taciz edildiği öne sürülmüştü. Şort giymiş bir grup kadın Kabataş – Beşiktaş – Adalar Vapur İskelesi’nin önünde toplandı. Türkiye 2’inci ligi takımlarından Işıkspor oyuncusu Başak Koç, grup adına kısa bir açıklama yaptı. Temmuz’da Bahçeköy’de bir belediye otobüsünde yaşandığı iddia edilen olayın acı verici olduğunu kaydeden Koç, “Biz sporcular gibi vatandaşlarımız da bir yerden bir yere giderken şort giyebilmelidir” diye konuştu.

ASUMAN HAMİLE Mİ?
BEBEK- Güzel sunucu Asuman Krause ve Ümit Erdim geçen hafta Bebek’te görüntülendi. Keyifli halleriyle dikkat çeken Asuman Krause, mekandan çıkarken soruları yanıtladı. Tatilde çekilen fotoğraflarındaki göbekli hali sıkça konuşulan Asuman Krause, Ümit Erdim ile ilişkisinin sorulması üzerine konuyu değiştirmeye çalıştı. Göbekli halinin ‘hamile mi?’ iddialarını ortaya çıkarması hatırlatılan Krause, iddiaları “Malzeme bu arkadaşlar” diyerek yanıtladı.
SOMALİ’YE SÜPER STAR ELİ!..
ORTAKÖY- Somali’deki insanlık dramı, süper star Ajda Pekkan’ı da harekete geçti. Pekkan, Somali halkı yararına 1 Ekim’de yardım konseri düzenleyecek. Somalili çocuklar için yapılacak bir şarkı arayışına giren sanatçı, eseri ilk kez yardım konserinde seslendirecek. Konserin detayları, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Ortaköy ofisinde açıklandı.
“YOLU AÇIK OLSUN…”
ETİLER- Sürpriz beraberlik kısa sürdü. 3 yıl aradan sonra yeniden aşk yaşama başlayan Kıvanç Tatlıtuğ ile Azra Akın, geçen hafta aynı mekanlarda görüntülendi. Etiler’de oyuncu arkadaşı Rıza Kocaoğlu’ya yemek yiyen Tatlıtuğ’ın suratı kameraları görünce asıldı. Ayın saatlerde ise Azra Akın Asmalımescit’te kız arkadaşlarıyla objektiflere takıldı. Akın, Kıvanç Tatlıtuğ’yla ilgili sorular üzerine ‘Her şey çok iyi. Keyfim yerinde. Yolu açık olsun’ diyerek kafaları karıştırdı.
“AHA DA YAKALANDIK”
ETİLER- Özel hayatı konusunda ser verip sır vermeyen Alişan yakayı ele verdi. Yeni aşkını gözlerden uzak tutmak için Cihangir, Bebek, Etiler tarafları yerine Yeşilköy’de dolaşmayı tercih eden ünlü şarkıcı, bu şaşırtmacaya rağmen görüntülenmekten kurtulamadı. Başbaşa yemek yedikleri restoran çıkışı görüntülenen çift, flaşlar patlayınca şaşkına döndü. Hiç beklemediği bu baskın karşısında “Aha da yakalandık” diye tepki veren Alişan, aracını çalıştırıp hızla oradan uzaklaştı.
ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜ
BEBEK- İlker İnanoğlu ve Zeynep Beşerler geçen hafta Bebek’teydi. Beşerler, İnanoğlu’nun yaptığı evleniyoruz şakasını son vermek istediğini söyledi. İnanoğlu ise “Bir ilişkimiz oldu ve bir ay sonra evleniyoruz” dedi. Beşerler hayır derken; İnanoğlu “Ben şaka yapmıyorum” dedi. Beşerler bu İnanoğlu’nun sözlerine sitemde bulundu. Bunun üzerine İnanoğlu da güzel oyuncunun önünde diz çöktü. Şaşkına dönen Beşerler hepsinin bir şaka olduğunu ve kesinlikle böyle bir şey olmadığını söylemeyi ihmal etmedi.
“HİÇ YAKIŞIYOR MU?”
ETİLER- Bir kafede sohbet ederken basın mensuplarına yakalanan Arto ve Tuğba Ekinci, çarpıcı açıklamalarda bulundular. Şarkıcı Gülşen’in Engelliler Vakfı yararına düzenlenen bir gece için 9 bin TL avans alıp bu parayı geri iade etmemesi ile ilgili konuşan Arto ve Tuğba Ekinci “Çok büyük terbiyesizlik. Terbiyesizlikten öte edepsizlik. Hiç yakışıyor mu? Sen Türkiye’ye malolmuş bir sanatçısın, yakışıksız bir davranış’’ diye konuştular.