SAYI 245

YOLA DEVAM
ÜST ÜSTE üç genel seçim kazanan AK Parti yüzde 49.9 oy oranıyla 326 milletvekili çıkartırken, CHP yüzde 25.9 oy oranıyla 135 milletvekili, MHP yüzde 12.9 ile 53 milletvekili BDP ise yüzde 6.6 ile 36 milletvekili çıkardı.
Seçim AK Parti’nin zaferiyle sonuçlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti üçüncü kez üst üste seçimin galibi oldu. Yüzde 49.9 oranında oy alarak 326 milletvekili çıkartan Ak Parti’yi CHP yüzde 25.9’luk oyla takip etti. CHP 135 milletvekili çıkartarak bir önceki Meclis’e göre milletvekili sayısını arttırdı. MHP ise baraj altında kalacak tartışmalarına yüzde 12.9 oranında oyla karşılık verdi. MHP bu sonuçla 53 milletvekili çıkartarak “Meclis’te bende varım” dedi. Seçimlerde bağımsız adaylarla katılan BDP büyük bir başarı elde etti. Yüzde 6.6 oy alan BDP’nin bağımsız adayları Meclis’e girmeye hak kazandı. 36 milletvekili çıkartan BDP’de sevinç yaşanıyor. Seçimden hemen sonra bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, birlik mesajı verirken “Herkesin yaşam tarzı namusumuz” dedi. Kılıçdaroğlu ise, altı ayda 3.5 milyon yeni oydaş kazandığını söyledi.
Çakmak tabancalı gaspçı yakalandı
BEŞİKTAŞ- Lüks otomobillerinden inen kadınları evine kadar takip eden, adres sorma bahanesiyle girdiği evlerde gasp yapan Ayhan A. gözaltına alındı. Zanlının kullandığı tabancanın aslında bir çakmak olduğu ortaya çıktı. Fulya Mahallesi’nde meydana gelen olayda ev kadını F.O., polise başvurarak evinde gasp edildiğini söyledi. Polis, zanlının yardım isteme bahanesiyle kadınlara yaklaştığını tespit etti.
İşsiz genç polise zor anlar yaşattı
BEŞİKTAŞ- Hakkari Yüksekova’dan gelerek İstanbul’da iş arayan Yüksek Akçiçek (23), müracaat ettiği yerlerden kendisine iş verilmediğini öne sürerek Beşiktaş sahilinden denize girdi. 155 polis imdat telefonunu arayan vatandaşlar denize bir gencin düştüğünü ihbar etmesinin ardından deniz polisi ve bölge polisleri alarma geçti. Olay yerine gelen emniyet güçleri, denizde yüzen genci dışarı çıkması için ikna etmeye çalıştı.

Güneş yüzünü gösterdi
Müzik, moda, eğlence, sohbet, alışveriş, tasarımlar, yiyecek, içecekler… Başdöndüren güzellikteki Bebek Şenliği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bebek Şenliği, Haziran ayının ilk günlerinde birbirinden renkli etkinliklerle Bebek Parkı’nı ve çevresini 3 gün boyunca renklendirdi. İstanbul’un en popüler ve canlı semti Bebek, Beşiktaş kentlisini ve İstanbulluları ağırladı. Geçtiğimiz yıl da yoğun ilgiyle gerçekleşen şenlik bu yıl da renkliydi. Bebek Şenliği’nde yine alışveriş, müzik ve eğlence vardı… Bebek Parkı içerisinde yer alan, Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından organize edilen Bebek Şenliği, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başladı ve açılış, Bebek’in gözde mekanlarında gerçekleşti. Şenlik, partilerle devam etti.
Standlara büyük ilgi
Vazgeçilmez lezzetleriyle ünlü gurme yiyecek ve içecek markalarının yer aldığı “Bebek Gurme Pazarı” ile birlikte özel alanda kurulan standlarda ziyaretçiler keyifli bir gün yaşama fırsatı yakaladı. Birbirinden keyifli oyunlar, hediyeler ve Bebek Şenliği’ne özel sürprizler konuklarını ağırladı. Bu yıl etkinliğe katılan minikler de onlar için hazırlanan alanda eğlenceli aktiviteler, atölyeler, hobi ve oyun alanları ile şenliğin tadını çıkarttılar. Birbirinden seçkin markaların yer aldığı standlar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan modern pazarlar, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler bu sene de Bebek Şenliği’ndeydi.
Bebek Şenliği’nde kitap günü
Bebek Şenliği’nde kitapseverler imza günüyle de farklı bir gün yaşamış oldu. Mustafa Mutlu şenlikte okurlarıyla buluştu. Şenliğin ikinci günü gazeteci yazar Mustafa Mutlu “Rica etsem saçımı okşar mısın?” isimli kitabını imzadı. Bebek Şenliği’ndeki imza gününde hayranlarıyla buluşan, Mutlu’nun imza gününe, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Prof. Dr. Aydın Ayaydın katıldı.
Gündüz DJ akşam konser
Gündüzleri DJ’lerin performansları, akşamları ise farklı grupların konserleri ile Bebek Şenliği katılanlara keyifli anlar yaşattı. Sabah 11:00’den gece 22:00’ye kadar açık olan eğlence, yiyecek-içecek ve alışveriş stantlarıyla birlikte konuklarına eğlenceli sürprizler sunan Bebek Şenliği, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla 3 Haziran 2011 Cuma günü başladı ve şenlikte gündüz saatleri DJ’lerin performanslarıyla renklenirken, akşamları ise “Elif Çağlar” “Carnaval Turco” “Can Bonomo” “Melis Carnaval Turco” “Melîs Danişmend” Socîal Inclusion Band””Rebel Moves” konserleri, şenliğe katılanlara müzik ziyafeti yaşattı.
BEŞİKTAŞ BULUŞMALARI
‘112’yi unuttuk!’
Dikilitaş Muhtarı Abdullah Sızmaz, görüş, istek ve önerilerini tüm samimiyetiyle aktardı. Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmalarından memnuniyetini her fırsatta dile getiren Sızmaz, özellikle sağlık alanındaki hizmetlere dikkat çekti.
Mahalle turumuzun yeni durağında yokuşlarıyla ünlü İstanbul’un yokuşlu bir mahallesi olan Dikilitaş Mahallesi’ndeyiz. Mahalle bir zamanlar bostanları ve meyve bahçeleri ile de ünlü bir yerleşim yeri olarak da anılıyormuş. Osmanlı döneminde sayfiye yeri olarak bilinen Dikilitaş 1980’den önce gecekonduların yoğun olduğu bir yerleşim iken, günümüzde yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı modern yapılaşmanın örneklerinden biri haline gelmiş mahallelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Mahalle kısmen sakin olsa da ufak tefek sorunlarıda yok değil. Mahalle sakinleri kimi zaman kesilen elektrikten ve en çok da bir yerden bir yere giderken duraklarda uzunca bir müddet bekleyip otobüs bulamamaktan şikayetçi oluyorlar. Yine her mahallede olduğu gibi Dikilitaş Mahallesi’nde de önce mahallenin muhtarına ardından da Beşiktaş Kentlisi’nin sorunlarını dinledik.
“BAŞKAN GEREKENİ YAPIYOR”
Özellikle Beşiktaş Belediyesi’nden aldıkları hizmetten son derece memnun kaldıklarını her fırsatta belirten Dikilitaş Mahalle Muhtarı Abdullah Sızmaz başlıyor mahallesini anlatmaya; “Halkın isteği üzerine mahalle muhtarı adayı oldum ve mahalle halkımın tercihi benden yana oldu. Bundan yedi sene önce muhtarlığa merhaba dedim. Mahallemiz, deyim yerindeyse o zamanlar tam bir mezbelelikti. Ama zaman içinde mahallemizin çehresi değişti. Sayın Beşiktaş Belediye Başkanımız İsmail Ünal’dan ne istediysek gereğini yerine getirdi. Altyapımız daha sağlam bir hale getirildi. Mahallemize yapılan parklarla daha fazla yeşille kucaklaştık” diyor.
“KAYIT DIŞI KALMAYALIM”
Mahallesinin nüfusunun yaklaşık 40 bin civarınnda olduğunu, ancak yaklaşık 10 bin kişininde kayıt yaptırmadığını söyleyen Muhtar Abdullah Sızmaz, “Mahallemizin 40 bin nüfusu var ve mahallemizdeki 10 bin nüfusta kayıtsız. Ben mahallemde bulunan insanlara kayıt yaptırması için her zaman uyarıda bulunuyorum. Yeterki kaydını yaptırmak istesin insanımız ben Nüfus Müdürlüğü’ne gitmesi için vatandaşımıza elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Kayıt dışı olmak kimi zaman resmi işlemlerde problem yaratıyor. Mahalle sakinlerimize bu çağrıyı sizin aracılığınızla yapmak istiyorum” dedi.
Mahallesinin en büyük sorunun ulaşım olduğunu belirten ve bu sorunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü çözülmediğini ifade eden Abdullah Sızmaz, “İ.E.T.T. otobüsleri kafasına göre çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geldi, sorunu söyledik. 5-6 yıldan bu yana da bu ulaşım sorunumuza bir çözüm bulunamadı. Bundan sonra bir çözüm bulunur mu onu da bilemiyorum. Özellikle işyerlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlarımız bu sorundan dertliler. Bunun yanısıra trafik keşmekeşi bizim mahallemizde de var. Ben otopark yapılmasını istiyorum mahalleme ama maalesef bir sonuç alamıyoruz. Mahallemizin Çetin Emeç Parkı içinde bir Çocuk Yuvası vardı, yeniden yapılmasını istiyoruz” dedi.
“112’Yİ UNUTTUK”
Hükümetin muhtarlık kurumunu bitirdiğini ve Beşiktaş Belediyesi’nin çok iyi sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Sızmaz sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, “Muhtarlığımıza kaydını yaptırmayan vatandaşlarımız var ben onların kaydını yapması için her türlü imkanı seferber ederim. Eskiden parklarımız mezbelelikti şimdi ise çok güzel şeyler yapıldı. Muhtarlık binamız yoktu Belediye Başkanımız İsmail Ünal, yaptı. Daha önce bir kulübe vardı muhtarlık binamızın yerinde. Muhtar olarak sorunlarım var. Hükümet muhtarlığı bitirdi. Kızım iki fakülteyi bitirdi yanımda çalışıyor. Muhtarları Başbakanımız gözardı etti. Muhtarları çağırıp sizin bir sorununuz var mı demedi. Herkes çağırıldı ama muhtarlarımız kenara itildi. Biz de sorunlarımızı iletirdik. Beşiktaş Belediyesi ile olan ilişkilerimiz çok iyi yazışmalar yapılıyor. Ama İBB’den aynı cevabı bulamıyoruz. İki aydır milletvekilleri gelip gidiyor mahallemize sorunlarımızı anlatıyoruz ama dönüp bakan yok. Otopark yok mahallemde çarpık yapılaşma sürüyor. Otoparka ihtiyaç var. Büyükşehir Belediyesi’nin bir yeri var altına otopark yapılacak ama senelerdir yapılmadı. Hırsızlıklar azaldı mahallemizde. Sağlık konusunda Beşiktaş Belediyesi çok gelişmiş durumda 112’yi unuttuk desek yeridir, bu konuda belediyemiz çok duyarlı. Tinerciler var parklarda polise haber verilsede sonuç alınmıyor. Mahalle sakinlerinin her sorunu ile elinden geldiğince ilgileniyorum.”
Kentli ne diyor neler istiyor?..
Bir zamanların bostanları ile ünlü mahallesi şimdilerde mahalle içerisinde yapılan parklarıyla gurur duyuyor. Ancak mahalle sakinleri parkların daha güzelleşebileceğini söyleyerek ağaçlandırma yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar. İşte mahalle sakinlerinin istedikleri…
SORUNLARIMIZ AZ: “Mahallem güzel bir mahalle ve yapılan parklar mahallemize daha da bir güzellik kattı. Pek bir sorun yok ama buraya çok az otobüs veriliyor. Seferler gecikmeli. Yollar biraz problemli parklar güzel ağaçlandırma daha fazla olursa daha çok memnun kalırım.” Ayten Nalcı.
KREŞ GEREKLİ: “Mahallemize bir kreş yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mahallemizde hırsızlıklar oluyor ama eskisine nazaran bu hırsızlıklar azaldı. Parkların onarımı kreşin yapılması gerekir.” Ali Bilici.
ULAŞIM BÜYÜK SORUN: “Mahallenin en büyük sorunu ulaşım sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Otobüs seferleri çok az ve kısıtlı yerlere otobüs bulmak mümkün. Özellikle çalışanlar için zor bir durum bu.” Banu Bakan.
ÇAY BAHÇESİ GEREK: “Mahallemizin güzel parkları var ve bu parkların içerisinde havuz ya da bir çay bahçesi olsa daha da güzel olur bence. Çay bahçesi yapılması gerektiği gibi ulaşım büyük sorun.” Deniz Aydıner.
TİNERCİLER OLMASIN: “Mahallemiz sakin bir mahalle olmasına rağmen mahallemizde kimi zaman tinerciler sorun çıkarıyor. Polise bildiriyoruz ama polis gittikten sonra yine aynı durum yaşanıyor. Ülkemizin insanlarına sahip çıkılmalı.” Haldun Bey.
ELEKTRİKLER KESİLİYOR: “Mahallemizde kimi zaman elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu elektrik kesintileri gerekli kurumlara iletildi ancak herhangi bir sonuç alınamadı maalesef.” Yusuf Bey.
OTOPARK GEREK: “Mahallemize bir otopark yapılırsa trafik sorunu azalır. Zaten yokuşlu sokaklardan dolayı buralara itfaiye zor girer bir de yola gelişi güzel park eden araçlar faciaya davet çıkartır.” Fadime Hanım.
BELEDİYEMİZDEN MEMNUNUM: “Eskiden mahallemiz bir hayli kötü idi şimdi ise mahallemiz daha güzel. Beşiktaş Belediyemiz iyi çalışıyor. Özellikle mahallemize yapılan parklar için teşekkür etmek istiyorum” Ayşın Hanım.
İlaçlamalara dikkat!..
Beşiktaş Belediyesi, yaz aylarında da ilaçlama hizmetini sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak yetkililer şu açıklamaları yapıyor:
“Sivrisinek üreme odakları yıl boyu uygun larva ilaçlarıyla ilaçlanmakta, yaz aylarında uçkun formdaki sineklere karşı ULV cihazlarıyla yaklaşık olarak haftada 2 kez olmak üzere, bütün ilçe ilaçlanmaktadır. Bu hizmetlerde kullanılan cihaz, ekipman ve ilaçların seçiminde, işlemi uygulayan personel ve vatandaş üzerindeki ilacın zararlı etkileri üzerinde titizlikle durulmakta, personel düzenli olarak kontrol ettirilmektedir. İlaçlama hizmetleri birimi larva ve ergin (uçkun) mücadelesi ile yoğun bir şekilde mücadele etmektedir. Larva mücadelesinde saha kontrolü yapılır. İlçe sakinlerinden gelen bilgiler değerlendirilir. Sivrisinek şikayetleri değerlendirmeye alınarak bu şekilde ilaçlama uygun yer ve zamanlarda yapılır. Veteriner İşleri Müdürlüğü, tarafından larva mücadele programı yapılır. Buna göre ilaçlama;
Kasım-Mart ayları arasında 30 gün arayla, Nisan-Mayıs aylarında 15 gün arayla, Haziran-Ekim aylarında ise 10 gün arayla ilaçlama işlemi yapılmaktadır. Larvasit uygulama alanları, kanallar, çöp konteynırları, kuyular, foseptik çukurlar ve inşaat çukurlarıdır. Kullanılan ilaçlar ise gelişim düzenleyici hormonlar ve yüzey gerilimini azaltıcı maddeler şeklindedir.”
Son olarak yetkililer zararlı olan sineklerin havada en fazla olduğu gün batımı saatlerinde ilaçlama başlatıldığını ve aynı bölgenin haftada en az 2 kere ilaçlanması sağlandığını belirtiyorlar.
YAZ ETKİNLİKLERİ
Çevre Günü
Beşiktaş’ta 5 Haziran Dünya Çevre günü kutlandı. Bebek Şenliği’nde açılan standlarda Beşiktaş Belediyesi şenliğe katılan çevre dostlarını bilgilendirdi. Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık toplama ile ilgili çalışmalarını katılımcılara aktaran yetkililer Dünya Çevre Günü dolayısıyla da bugüne kadar nasıl etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını ve nasıl bir çalışma anlayışına sahip olduklarını da şöyle özetledi:
“Beşiktaş’ta yaşayan, çalışan genç, yetişkin, yaşlı tüm insanları çevre konusunda bilinçlendirme çalışmaları var. Bu anlamda 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” nedeniyle tüm dünyada yapılan etkinliklere biz de İlçemizdeki faaliyetlerle katılmaktayız. (Çevre Koruma İşleri) Müdürlüğümüzün organizasyonuyla deniz temizleme, denizde tekne gezileri özellikle ilköğretim okullarında kompozisyon ve resim yarışmaları, balık adamlarla deniz kirliliğine dikkat çekme aktiviteleri ile 5 Haziran “Dünya Çevre Günü ve Haftası” kutlanmıştır. Ayrıca, İstanbul Boğazı’ndaki tehlikeli tanker geçişlerine dikkat çekmek konusunda her yıl yapılan Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerinin de desteklediği Sivil Toplum Tekne Eylemine Belediyemiz de anlaşmalı olduğu özel bir şirketin tekneleri ile katılarak organizasyonlara destek vermektedir. Yine eğitim ve bilinçlendirme anlamında Belediyemiz “Çevre Gönüllüleri ve Çocukları Grubunu” oluşturmuştur. Gerek yetişkinlerin gerekse çocukların başvurusu ile 350 kişi üye olmuştur. Bu üyelerin 171 kişisi çocuklardan oluşmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçilerek bu sayı arttırılacak ve bu oluşum “Çocuk ve Çevre Kulübüne” dönüştürülüyor.”
Doğal çevrenin korunup geliştirilmesi, Beşiktaş’ın sahilinin ve kıyı temizliğinin de yapılmasıyla ilgili çalışmalar periyotlara uygun olarak Beşiktaş Belediyesi’nce gerçekleştiriliyor. Çevreye duyarlı olunma konusunda ÇEP ve Katı Atık gibi bir çok projeyi de destekleyen ve aynı zaman sosyal bilincin oluşması için de çalışmalarını yürüten yetkililer, katı atık toplamanın geri dönüşüm alanındaki önemli yerine de işaret ederek, “Yaşanabilir bir Beşiktaş için elele… Beşiktaş Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Katı Atık Projesi” kapsamındaki çöplerin kaynakta ayrıştırılarak toplanması çalışmasında herkes üstüne düşen görevi yerine getirecek olursa Beşiktaşımız daha temiz bir ortama kavuşacaktır” dedi.
558. yıldönümü
İSTANBUL’UN FETHİ Beşiktaş’ta törenle kutlandı
Beşiktaş’ta İstanbul’un Fethi’nin 558. yıldönümü törenlerle kutlandı. 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 558. yıldönümü nedeniyle; Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İlçe Protokolü, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşların katılımlarıyla, 29 Mayıs 2011 Pazar günü, Saat: 10.15’de Beşiktaş’ta bulunan Fatih Anıtı önünde çelenk koyma töreni gerçekleşti. Gündüz İstanbul’un bir çok noktasında İstanbul’un fethi ile ilgili etkinlikler düzenlenirken İstanbullular akşamleyin ise sadece tek bir noktadan Haliç’te süren kutlamaları izledi ve İstanbullular havai fişek gösterisini ilgiyle takip etti.
Nurdan Uslu sergisi…
Nurdan Uslu sergisi Levent’te görücüye çıktı. 1962 yılı Bursa doğumlu olan Nurdan Uslu üniversite eğitimlerini tamamlamış, iş hayatına atılmış, canından çok sevdiği bir kız ve bir erkek çocuğu sahibi bir sanatçı… 1979 yılında Levent Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 1986 yılına kadar Alarko Holding bünyesindeki şirketlerde, sonrasında ise Enka Holding bünyesindeki şirketlerde toplam 22 yıl yönetici asistanı olarak çalıştı. 1981 yılında kızı dünyaya geldiğinde henüz 19 yaşında idi. Çalışıyor olmasına rağmen canından çok sevdiği kızına bir şeyler dikmekten büyük keyif aldığını söyleyen Nurdan Hanım, kendisi için farklı bir meslek seçtiği için yıllarca bu yeteneklerini hayata geçirebilmek için zaman sıkıntısı çektiğinden bahsediyor. Nurdan Uslu emekli olunca dilediğince değerlendirebildiği boş zamanı oldu. Tam bu noktada Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi ile tanıştı. Önce İngilizce kurslarına katıldı. Daha sonra İngilizce yanı sıra resim kurslarına da katıldı. İlk sergileri kurs bitiminde Beşiktaş Sanat Merkezi’nde 2009 yılında gerçekleşti. 30 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Nurdan Uslu’nun “Hayallerim, Nevresimlerim, Resimlerim, T-shirtlerim ve Ben” konulu sergisi, Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda ziyaret edilebildi.
Kabataş Lisesi 103 yaşında
Türkiye’nin en köklü okullarından olan tarihinde çok sayıda ünlü edebiyatçının ders verdiği Kabataş Lisesi, kuruluşunun 103. yılında gerçekleştirdiği pilav günüyle yine mezunlarını bir araya getirdi. Pilav gününde Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, dernek üyeleri, lise mezunları, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Kabataş Lisesi’nde Geleneksel Pilav Günü Etkinliği Haziran ayının ilk haftasında gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler katıldı. Geleneksel pilav gününü gerçekleştiren Kabataş Lisesi’nin mezunları arasında ünlü isimler de vardı. Mezunlar arasında, Adnan Kahveci, Ahmet Taner Kışlalı, Cahit Berkay, Cezmi Ersöz, Erdal Atabek, Hakkı Devrim gibi tanınmış isimler bulunuyordu.
FULYA SANAT MERKEZİ
Seçkin firmalar fuarda
Beşiktaş Belediyesi Fulya Kongre ve Fuar Merkezi’nde sonbahar dönemini de içine alan sürece kadar fuar programları belirlenmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de Epar Kongre Figür Kongre ve Organizasyonun gerçekleştirdiği etkinlik yer alıyor.
Haziran ayının ilk haftasında gerçekleşen organizasyondan bir diğer organizasyon da 22 – 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Eylülde gerçekleşecek olan fuar, V. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi Bros Turizm & Travel olarak belirtiliyor. Fulya Kongre ve Fuar Merkezi ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Cafe Fiera: 150 kişilik gruplara kadar, kahvaltı, set menü, alacarte ve açık büfede hizmet verebilen Cafe Fiera. Kapalı alanda 1000 kişi, açık alanda 250 kişiye kadar her türlü yiyecek- içecek ihtiyacı ve dekorasyon alternatifleri ile misafirlere butik hizmet veriliyor.”
Yetkililer personel çalışma şekli, ilk yardım anlayışı, internet kullanımı ve temizlik – güvenlik başlıkları altında da şu detayları aktardı:
“Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde eğitimli, genç ve yetenekli alt yapı personelimiz ile misafirlerimizi özenle ağırlıyoruz. Kompleks içinde bulunan Fulya Acıbadem Hastanesi olası gereksinimlerde hizmet vermektedir. Merkezimizde wireless üzerinden internet hizmeti verilmektedir. Merkezimizde genel alan temizliği hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir. Organizasyonlarınız süresince 24 saat özel güvenlik ekibimiz tarafından verilmekte olan hizmetimiz ücretsizdir.”
Özel resitaller büyük ilgi çekti
Fulya Sanat Merkezi’nde Haziran ayında da konserler ilgi çekti. Fulya Müzik Festivali ve İstanbul Resitalleri kapsamında seçkin konuklar özel sanatçılarla karşılaştı. Haziran ayında gerçekleşen etkinliklerden bir tanesi, Teo Gheorghiu konseri. İstanbul Resitalleri kapsamında Beşiktaş’a gelen sanatçı ile ilgili bazı detaylar şöyleydi:
“Bürger for Beethoven Society” tarafından Beethoven”ı en iyi yorumlayan solist veya orkestra şeflerine verilen “Beethoven Ring”, 2010 yılında Teo Gheorghiu’ya verildi. Teo Gheorghiu, bu ödülü, Beethoven Fest 2009 sırasında seslendirdiği Beethoven”ın 1 numaralı Mi bemol majör op. 27 piyano sonatı ile kazandı. “Beethoven Ring” daha önceki yıllarda 2004: Gustavo Dudamel, 2005: Julia Fischer, 2006: Lisa Batiashvili, 2007: Giorgi Kharadze ve 2008’de Lauma Skride’ye verilmişti. 1992 yılında Zürih’te doğup Londra’da yaşayan Teo Gheorghiu genç bir piyano dehası olarak dünya salonlarında esiyor. 2004 yılında kazandığı San Marino Uluslararası Piyano Yarışması ve 2005 yılında kazandığı Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması Gheorghiu’yu zirveye çıkan yolun büyük etaplarını bir çırpıda çözmüş bir piyanist düzeyine getirdi. Londra Purcell’de çalışmalarını sürdüren Teo Gheorghiu dünyanın en prestijli klasik müzik salonlarından Zürich Tonhalle’deki ilk konserini 2004 yılında Schumann Piyano Konçertosu ile verdi. Daha sonra Schumann, Beethoven, Mozart, Rachmaninov ve Bach’ın eserlerini Zürich Oda Orkestrası, Orchestra Musikkollegium Winterthur ve Bern Senfoni Orchestraları ile Howard Griffiths ve Andrey Boreyko gibi şefler ile seslendirdi. New York ve Milano Resitalleri ile ününü pekiştirdi. Gheorghiu’nun son dönem programında Zürih Oda Orkestrası ile Şef Muhai Tang yönetiminde Mozart K503 Konçertosu, Bern Senfoni Orkestrası ile Şef Zsolt Hamar yönetiminde Mendelssohn 2. Piyano Konçertosu ve Tokyo New City Orchestra ile Japonya’daki ilk konseri var. 2008/09 sezonun henüz 17 yaşındaki genç müzisyen için önemli çalışmalarla dolu yoğun bir dönem oldu. İlk albümü Deutsche Grammophon etiketiyle Nisan 2009’da yayınlanan Teo Gheorghiu, bu albümünde Schumann ve Beethoven’nın piyano konçertolarını seslendirdi.”
AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
‘3. Türden Yakın İlişkiler-Başlangıç’
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi birbirinden değişik oyunlara topluluklara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Önümüzdeki sezonda da tiyatoseverleri karşılayacak olan E.S.E.K gurubu bahar aylarında yeniden ekibi toparladı ve “3. Türden Yakın İlişkiler-Başlangıç” adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sundu. Komedi denildiğinde akla gelen ilk grup olmayı başaran ekiplerden biri olarak da anılan E.S.E.K, yeni çalışmalarını yine Akatlar Kültür Merkezi’nde sürdürmeye devam ediyor. “Daha komiği varsa beraber gidelim” diyen topluluğun, ilgiyle takip edilen oyunuyla ilgili bazı detaylar ve toplulukla ilgili merak edilenler ise şöyle:
“E.S.E.K., Türk tiyatrosunun ilk bilim-kurgu oyunu olan “3.Türden Yakın İlişkiler” isimli oyunundan sonra bir ilki gerçekleştirmiş ve “Dünyanın ilk devam (sequel ) oyununu”, 3. Türden Yakın İlişkiler 2” yi yapmıştı. Ve şimdi, bundan 10 yıl sonra, efsanenin başına dönüyor ve 3. Türden Yakın İlişkiler’in öncesine, yaratım sürecine gidiyoruz. E.S.E.K yine dünyada bir ilki gerçekleştiriyor ve sequel mantıktaki üçleme tamamlanıyor.”
Oyunun konusu şöyle: “Yazar Uğur Uludağ, yeni oyununu yazmak istemekte ancak başaramamaktadır. Ve Uğur’un beynindeki fikirler, ne yapıp edip, gerekirse onun hayatına sızıp, ona bu oyunu yazdıracaklardır. Onun hayatına müdahele etmek gerekse bile… Hatta içlerinden biri, onunla evlenmek zorunda kalsa bile… Hatta içlerinden biri, iş kurmak için ondan borç almaya çalışsa bile… Hatta içlerinden biri, onunla yatmak zorunda kalsa bile… Yine bildiğiniz kadrosuyla E.S.E.K, yine ortalığı sallayacak bir tiyatro oyunuyla geliyor. Koltuklarınızı şimdiden ayırtın…”
“3. Türden Yakın İlişkiler-Başlangıç” oyunuyla ilgili diğer detaylar da şöyle sıralanıyor:
“Yazan – Yöneten: Uğur Uludağ. Dekor – Kostüm: Barış Dinçel. Oyuncular: Barış Ataş, Demet Şaşmaz, Doğa Rutkay, Yosi Mizrahi, Hakan Bilgin, Yağmur Kaşifoğlu, Funda Pelin Kurt, Melisa Doğu ve Uğur Uludağ.”
Kuruçeşme Arena 2011 sezonu
Yaz konserleri başlıyor
Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platforumu olarak tanımlanan sanatın kalbinin attığı yer Kuruçeşme Arena yaz sezonuna yine hareketli, coşkulu programlarıyla damgasını vuracağa benziyor. Bu yıl da yine birbirinden ünlü isimler Kuruçeşme Arena’da sahne alacak. Anadolu Ateşi, Teoman, Suzan Kardeş, Yalın, Sibel Can, MFÖ, Funda Arar ve Zülfü Livaneli gibi bir çok ünlü isim 21 Temmuz tarihine kadar Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sanatseverleri ağırlayacak.
21 Haziran’da ilk olarak gençlerin sevgilisi Teoman, sahne alacak. Teoman hayranları tarafından heyecanla karşılanan, yeni albümü “Aşk & Gurur”un yepyeni şarkılarıyla 21 Haziran Salı akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena sahnesinde olacak. Mekanın muhteşem manzarasının eşlik edeceği konserde yeni şarkılara eski şarkılar eşlik ederken, Teoman hayranlarıyla pek çok sürpriz de paylaşacak.
Akatlar’da yıl sonu gösterileri
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi yaz sezonunda sahnesini miniklere açtı. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde Beşiktaş Kentinde yer alan okulların yıl sonu sergileri ve gösterileri izleyicisiyle buluşacak. Akatlar Kültür Merkezi Haziran ayı içinde miniklere kucak açıyor. Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi yine Beşiktaş’ta yer alan çocuk yuvalarının anaokullarının sezon sonu gösterileri Melih Cevdet Anday Sahnnesi’nde gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesi de Akatlar Anaokulun’nun Haziran ayının başında gerçekleştirdiği yıl sonu etkinliğiydi. Akatlar Kültür Merkezi’nde yıl sonu organizasyonu gerçekleştiren anaokulu ile ilgili de bazı bilgiler şöyle sıralanabilir: “Akatlar Anaokulu 26.03.2003 tarihinde eğitim öğretime başladı. 3080 m2 alanda kuruldu. Okul adını bulunduğu semtten alıyor. Özel bir isim verilmemiştir. Okul bağımsız Anaokulu olup yemekhanenin bulunduğu zemin kat ve eğitim – öğretime kazandırılmış çatı katı da beraberinde dört kattan oluşuyor. Akatlar Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürlüğü’ne bağlıdır.”
MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
“Cumhuriyet Tanıkları” Sergisi
Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde “Cumhuriyet Tanıkları” Sergisi Beşiktaş Çağdaş’ta sanatseverleri, ilgilileri ağırlıyor. Birbirinden değişik fotoların yer aldığı sergi, ilgiyle izlenmeye devam ediyor. “Cumhuriyet Tanıkları” sergisi görülmemiş fotoğraflarla ilgi çekiyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna omuz vermiş ve onun ilk yıllarına tanıklık etmiş isimlerin fotoğraflarından oluşan “Cumhuriyet Albümü”nü hayata geçirmek için yola çıkan Beşiktaş Belediyesi projenin ilk sonuçlarını 1.000 fotoğraftan oluşan muhteşem bir sergiye dönüştürdü. Sergi 17 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’ta ziyarete açıldı.
Cumhuriyet’in ilk yıllarına tanıklık etmiş isimlerin fotoğraflarından oluşan ve hayata geçirilen projenin ilk adımı, Beşiktaş Belediyesi’nin yürüttüğü, “Cumhuriyet Tanıkları” projesi kapsamında ilk sergi açılmış oldu. Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’ta 30 Haziran’a kadar açık kalacak sergide Cumhuriyet’in kuruluşuna giden süreçten Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan 1.000 fotoğraf bulunuyor.
Arşiv niteliğinde gerçekleşen proje ile birlikte “Cumhuriyet Tanıkları” projesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne taşıdığı birikime sahip çıkmayı ve bu kapsamda çekilmiş tüm fotoğrafları bir veri tabanında toplamayı hedefliyor. Bu projeden şimdiye kadar elde edilen sonuçlar Beşiktaş Çağdaş’ta sergileniyor. Sergide her fotoğrafın yanında o fotoğraftaki kişilerin kimlikleri ve görevleri hakkındaki bilgileri de yer alıyor.
Proje kapsamında bu serginin farklı kent ve mekânlarda tekrarlanması hedefleniyor. Böylece fotoğraflarda yer aldıkları halde kimlikleri tespit edilememiş olan kişiler hakkında onları tanıyan ziyaretçilerden bilgi alma imkânı olacak.
Beşiktaş Belediyesi Sanat Koordinatörü Selçuk Kaltaoğlu’nun yürüttüğü, Mustafa Kemal Merkezi’nde sergilenen proje ile ilgili kendisi detayları şöyle aktarıyor:
“Atatürk’ün fotoğraflarında bir kronolojik dizim olmadığını farkettim. Çalışma süresi yaklaşık iki, iki buçuk ayı aldı. 19 Mayıs 1919’tan başlayarak 16 Mayıs’ta Beşiktaş’tan ayrılıyor. İstanbul’da 1938, 10 Kasım’da Beşiktaş’ta vefat ediyor. Bu sürede Atatürk hangi gün nerede? Hangi gece Çankaya’da? Ne zaman Yalova’da? Ne zaman Trabzon’da? Ben bu aralığın bir haritasını çıkarttım. Ve bu sayede bu üç bin Atatürk fotoğrafının hangi gün nerede çekildiğini yorumlayarak bir kronolojik dizim yaptım. Bu sayede bir sistem oluşturdum fotoğrafları 1905’ten başlayarak yıl yıl böldüm. Bu çalışmayı yapabilmek için 4 yıl çalıştım. 1940 ve 50 öncesi Atatürk’le ilgili yayınlanmış fotoğrafları, eski gazete arşivlerini çalışarak, idari kadroları yanında kimler vardı, kitaplardan çıkartarak bu kişilerin isimlerini tespit ettim. Daha sonra bu üç bin fotoğrafı tarayarak isimlerini yazdım. Bu da projenin ikinci ayağı. Ondan sonraki üçüncü ayağı da fotoğraftaki kişilerin Atatürk’le hayatı ne zaman kesişti, Cumhuriyete nasıl tanıklık yaptılar ve bu tanıklık üzerine projenin adını “Cumhuriyet Tanıkları” koydum.”
Projenin tamamlanıp sergi haline gelmesi yaklaşık 4 yıl aldığı söyleniyor. Bir 5 yıl daha sürecek olduğu belirtilen proje ile Cumhuriyet dönemi konseptli bir veri tabanı oluşturulması hedefleniyor. Proje sorumlusu Kaltaoğlu da kitap haline dönüşebilecek olan bu proje ile ilgili Ankara, İzmir’de ve Kırklareli’nde sergilerin gerçekleşebileceğini de dile getiriyor.
“Cumhuriyet Tanıkları” sergisi, Mustafa Kemal Merkezi’nin içinde yer alan Beşiktaş Çağdaş’ta ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergi, Pazartesi günleri hariç her gün 10:30-18:00 saatleri arasında gezilebilir.
Cumhuriyet Tanıkları Sergisi, Beşiktaş Çağdaş’ta sergileniyor. Merkez ile ilgili de bazı detaylar şöyle sıralanabilir: “Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi, 2003 – 2004 sezonunda açılışı yapılan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nin içinde yer alıyor. Tavan yüksekliği 5 metre olan 2500 m2’lik bir alan üzerine kurulu olan merkezin içinde çok geniş bir sergi salonunun yanı sıra fotoğraf sergi salonu, toplantı salonu ve konferans salonu bulunan Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi, dia gösterimleri için uygun olan konferans salonuyla, Türk resim sanatı ustaları tarafından düzenlenecek seminer ve panellere ev sahipliği yapabiliyor.”
LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ
‘Engelsiz Film Festivali’
Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde sinema gösterimleri tüm hızıyla devam etti. Bahar ayının ilerleyen günlerinde Belgesel film gösterimlerinden farklı olarak sanatseverler bu kez “Engelsiz Film Festivali” filmleri ile buluştu. Engellilik ve iş göremezlik konularında kısa ve uzun metrajlı filmler ile toplumda farkındalık yaratmayı ve toplum bilincinin güçlenmesini hedefleyen Uluslararası Engelsiz Film Festivali; “Herkes için eşit yaşam koşulları, eşit saygı ve adalet” temasıyla yola çıktı.
Festival süresince Hindistan ve Rusya’dan ödüllü 58 kısa film sinema izleyicisiyle buluşmuş oldu.
Bunların yanı sıra usta yönetmenlerin ödüllü uzun metrajlı filmleri ve festivale başvuran sinemaseverlerin kısa filmleri de sergilendi. Festival kapsamında görme ve işitme engelli sinema izleyicileri için uzun metrajlı sinema filmleri festival ekibi tarafından betimlenerek, ünlü seslendirme sanatçılarının dublajlarıyla altyazılı bir şekilde gösterime sunuldu.
Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Engelsiz Film Festivali’nde, engellilere olan hassasiyetiyle bilinen Ressam Harun Antakyalı zihinsel engelli çocuklara ‘Resim Atölyesi’ düzenledi. Ayrıca engelli gençlere yönelik düzenlenen ‘Kısa Film Atölyesi’ ile katılımcılara kısa film yapımı hakkında tüm teknik eğitimler verildikten sonra, ekip olarak birer film üretmeleri sağlandı ve bu filmler festivalde gösterimde yer aldı.
Uluslararası Engelsiz Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada; En İyi Kısa Film, En İyi Senaryo ve Jüri Özel Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye genelinde “Herkes için eşit yaşam koşulları, eşit saygı ve adalet” temalı kısa film ve senaryo yarışması jüri üyeleri arasında şu isimler bulunuyordu: “Güven Kıraç, Levent Ülgen, Levent Üzümcü, İlksen Başarır, Uğur İçbak, Bülent Doruker, Mert Fırat, Ümit Ünal, Ceylan Özçelik, Kerem Sanatel, Cansel Elçin ve Nadir Öperli.”
Levent Kültür Merkezi’nde gösterimi gerçekleşen filmle ile ilgili program ise şöyleydi:
“22 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 Başka Dilde Aşk, Saat: 15:00 11’e 10 Kala, Saat: 17:00 Bornova Bornova.”
“23 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 İki Dil Bir Bavul, Saat: 15:00 Kaç Para Kaç, Saat: 17:00 Çakallarla Dans.”
“24 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 Merdiven Altı, Saat: 15:00 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak, Saat: 17:00 Başka Dilde Aşk.”
“25 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 11’e 10 Kala, Saat: 15:00 Bornova Bornova, Saat: 17:00 İki Dil Bir Bavul.”
“26 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 Kaç Para Kaç, Saat: 15:00 Çakallarla Dans, Saat: 17:00 Merdiven Altı.”
“27 Mayıs 2011 – Saat: 13:00 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak, Saat: 15:00 Başka Dilde Aşk, Saat: 17:00 Çakallarla Dans.”
Belgesel film gösterimleri
Belgesel sinemaseverler Levent’te buluştu. Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde sinema gösterimleri sezon boyunca büyük bir ilgiyle takip edildi. Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda sinemaseverler Haziran ayı içinde de yine iki ilgi çekici film ile tanıştı. Haziran ayı etkinlikleri kapsamında Belgesel Film Gösterimleri içinde 1 Haziran’da ve 8 Haziran’da sinemaseverler için iki farklı yönetmenin eseri perde dedi. Onat Kutlar Sinema Salonu’ndaki gösterimler 8 Haziran’daki son gösterimle sezona veda etmiş oldu.
Bunlardan bir tanesi, “Muazzez İlmiye Çığ ile Zamanda Yolculuk”… Yönetmeni ise Tülin Eraslan. Filmin konusu ise şöyleydi: “Seferberlikte doğdu. Cumhuriyet’te büyüdü. Çok az bilinen bir alanda yıllarca çalıştı. Bildiklerini kitaba aktardığında onu ve Sümerleri tanıdık. Türkiye’nin ilk Sümerologlarından birisi olan Muazzez İlmiye Çığ belgeselin konusu. Bu film yalnızca bir biyografik belgesel değildir, fonunda Cumhuriyet’in olduğu bir yol begeselidir. Fazla rağbet görmeyen bir alanda çalışıp bilgiyi, belgeyi yaşadığı topluma aktarmayı başarmış bir insanın öyküsüdür.”
Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’ndeki bir diğer gösterim de 8 Haziran’da sinemaseverler ile Onat Kutlar Sinema Salonu’nda saat: 19:00’da seyircisiyle buluşmuş olan “Gücün İktidarı” isimli filmdi. Filmin yönetmenliğini Patric Jean yaptı. 8 Haziran Çarşamba günü perde diyen filmin konusu şöyleydi: “Yoksulluğa karşı savaşmak yerine yoksullarla savaşıyoruz. Zengin bölgeleri ve “sıfır tolerans”ın yaygınlaştığı yoksul kenar mahalleleriyle Avrupa. Bir fabrika kapatılıp yerine bir hapishane kurulan yer. Genelde yoksullar ve özellikle de genç göçmenler tüm korkularla yüzleşirler. Film, klişeleri yıkıp bunları insancıllıklarıyla, hapishanede bir hücrede, bir tersanede ya da bir evin bodrumunda duyguları, istekleri, korkuları ve ümitsizlikleriyle karakterize ediyor. Herkesin fırsat sahibi olduğu Avrupa demokrasisi kavramını bir kenara bırakıp Belçika ve Fransa’yı bunlara tanıklık etmeye çağırıyor ve genelde çıkarcı ve acımasız olan toplumumuzu eleştirel ve duygusal bir şekilde tasvir ediyor. “Tuhaf günler… Biz neler yapıyoruz? Aklımız başımızda mı?”
ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ
Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde tiyatro oyunları devam ediyor. Yeni sezon hazırlıklarının heyecanının da yaşandığı merkezde Afife Jale Sahnesi’nde Temmuz ayı başına kadar “Meyhanede” adlı oyun izlenebilecek. Cuma ve Cumartesi günleri tiyatroseverler ile buluşan Meyhanede adlı oyun ile ilgili bazı detaylar şöyle: “Yazar ve Yöneten: Kaan Erkam. Oyuncular: Kaan Erkam, Levent Aykul, Elçin Fakır, Ebru Yaşar Seçen, Aris Bayraktaryan, Neslihan Yargıcı, Diler Öztürk, Ethel Mulinas Araf. Daha tiyatronun sokağına girdiğinizde başlıyor oyun. Boncukçı kızlar, falcılar, pilavcılar sokakta. Her an bir omuz yiyebilirsiniz sağınızdan geçen bıçkın delikanlıdan. Meyhanede’yi izlemeye geldiğinizde, Moşe efendi henüz hariciyedeki odasının ampulünü söndürmemiş. Az sonra çıkıp gelecek. Ketum kahvede son eli oynuyor. Külhani Davut ise belinde saldırma, salınarak yolda Meyhaneye geliyor. Az sonra sahneye kimler gelecek kimler. Aris’in direkler arasından getirdiği sihirbaz Kirkor yaptığı numaralarla Davut’u deli edecek. Bayanlar baylar, madamlar kokonolar hepsi bu oyunda.. Bir anda 1899 yılında İstanbul’dasınız. Başka bir hayata hoş gelmişsiniz. Şöyle buyurun içeri…”
Oda Tiyatrosu ile ilgili bazı detaylar da şöyle: “Oda Tiyatrosu 1990 yılında Ankara’da kuruldu. O zamanlar tiyatro salonu bulmak gibi bir sıkıntı yoktu. Bütün Sinema salonları istenildiğinde kiralana biliyor ve salon sahipleri bütün tiyatrolara ellerinden gelen yardımı yapmaktan çekinmiyorlardı. Ta ki Amerikan film piyasası sinemaları ele geçirip seans anlaşması yapana kadar. Bu anlaşmadan sonra salon bulmak çok zor olmaya başlamıştı. Kalabalık kadrolu oyunları sığdıracak sahne bulunamıyordu. Ankara’da çok az salon kalmıştı. AST kendi oyunlarını oynuyor ara sıra amatör oyunculara da salon açabiliyorlardı. ASM yani Anadolu Sanat Merkezi zor ayakta duruyordu ve sonunda yenildi. Oda Tiyatrosu olarak ilk önemli gösteri 1990 Nisanı’nda resmi olarak kurulmadan önce Ankara Vakkoroma’da Bir Avuç Tiyatro olarak gerçekleştirildi. Bu oyun çok tutunca Ankara’daki diğer büyük mağazalar da aynı tür oyunlar istedi. Böylece Vepa, Bravo, Dolphine, Kauffhof gibi büyük mağazalar oyun istemeye başladı. Vakkoroma bütün açık hava oyunlarına kostüm sponsoru oldu. Amatör oyuncular da bir yandan biraz para biriktirip bir yandan okurken bir yandan da Oda Tiyatrosu’nu kurdu.”
Boğaz gezisine yoğun talep var
Beşiktaş Belediyesi yaz mevsiminin gelişini Beşiktaş Kentlileriyle birlikte karşıladı. Tekne gezileri 7’den 77’ye herkesin gönlünü fethetti. Beşiktaş Belediyesi düzenlenen tekne gezileriyle yaza merhaba etkinlikleri her mahalle için düzenlenen programla birlikte start almış oldu. Hafta içi gerçekleşen tekne gezileri Beşiktaş Kentlisinden gelen yoğun istek üzerine hafta sonu da düzenlendi, Beşiktaş Kentlisi’nin küçük büyük herkesin yüzü güldü. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta yer alan her mahalleye özel tekne gezileri düzenledi ve Beşiktaş Kentlisi’ne ayrıcalıklı neşeli bir günün gerçekleşmesinde katkı verdi.
Boğaz’ın güzelliğini sevdikleriyle yeniden görme şansına sahip olan vatandaşlar, tekne gezilerinde sıcak sohbet yaptı, ikramlardan faydalandı. Kentli için her mahallede özel servisler hizmet vererek Beşiktaş Belediyesi 21 mahallenin yer aldığı Beşiktaş’ta, kentliler kendilerine ayrılmış gün ve saatlerde mahallelerinden servisle alındı ve teknelerin kalkış yeri olan Kuruçeşme’ye götürüldü. Boğaz gezisinin bitiminde de yine aynı yerden servisle vatandaşlar mahallelerine bırakıldılar… Yaklaşık iki saat süren tekne gezilerinde mahalle sakinleri boğazın eşsiz güzelliğinin seyri yanında birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı bulurken gezilerde ikram edilen yiyecek ve meşrubatlarla da, İstanbul Boğazı’nda adeta piknik keyfi yaşanmış oldu.
Şüpheli paket polisi alarma geçirdi
LEVENT- Otobüs durağında unutulan bayan çantası polisi alarma geçirirken, çevredeki vatandaşlara da kısa süreli panik yaşattı. Beşiktaş 4. Levent otobüs durağında paket dikkat çekti ve vatandaşları tedirgin etti. Sonrasında paketin unutulduğu anlaşıldı. Durakta fark edilen bayan çantası polisi alarma geçirdi ve çevredeki vatandaşlara da korku dolu anlar yaşattı. Çantanın boş olduğunu öğrenen vatandaşlar rahat bir nefes aldı ve ardından yol trafiğe açıldı.
Brezilya’dan geldiler Beşiktaş’ta tutuklandılar
BEŞİKTAŞ- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Brezilya’dan gelecek bir uçakta uyuşturucu taşıyan kurye olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı’nda geniş önlem alan ekipler yolcuları beklemeye başladı. Uçaktan inen şüpheli C.K.K.’yı durduran polis, valiz ve üst araması yapmasına rağmen hiçbirşey bulamadı. Bu sırada polisin dikkatini C.K.K.’nın kabarık duran saçı çekti. Saçı karıştıran ekipler peruk olduğunu anladı. C.K.K.’nın saçına eklenmiş olan peruğu çıkarılınca içinden 1 kilo 340 gram kokain ele geçirildi. Kenya uyruklu C.K.K. ile sevgilisi ve suç ortağı Nijerya uyruklu C.A. gözaltına alındı.
Beşiktaş’ta bomba paniği yine ucuz atlatıldı!..
BEŞİKTAŞ- İnönü Stadyumu karşısında yol kenarına bırakılan çanta, bomba paniğine neden oldu. Taksim ve Şişli istikametine çıkan Kadırgalar Caddesi’ni trafiğe kapatan emniyet güçleri, çantayı fünye ile patlattı. Beşiktaş ve Karaköy istikametine kilometrelerce araç trafiğinin yaşandığı olayda çantadan kişisel malzemeler çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Sabah saatlerinde İnönü Stadyumu’nun karşısındaki Kadırgalar Caddesi üzerinde yol kenarında bir seyahat çantası gören vatandaşlar hemen polisi aradı. Çantanın başına gelen polis ekipleri, içinde bomba olması ihtimaline karşılık çantaya dokunmayarak çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Levent Can’a
denetimli serbestlik
LEVENT- Beşiktaş’ta geçen yıl polisin yaptığı uygulama sırasında üzerinde esrar maddesi bulunması üzerine hakkında dava açılan Ezel dizisinde ‘Kaya’ karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Levent Can’a denetimli serbestlik uygulanmasına karar verildi. İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık tiyatro oyuncusu Levent Can ile avukatı katıldı. İddianameyi okuyan mahkeme hakimi, 30 Aralık 2010 tarihinde Beşiktaş’taki Süleyman Seba Caddesi üzerinde polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu ticari bir araçta arama yapıldığını, aramada araç içerisindeki sanık Levent Can’ın arka cebinde bir miktar uyuşturucu madde bulunması üzerine hakkında dava açıldığının ifade etti.
Adam öldürmeye teşebbüsten cezaevine
BEŞİKTAŞ- Dolmabahçe’de kendisini durdurmak isteyen polis memurunu otomobilinin kaportasında Karaköy’e kadar sürüklediği iddiasıyla yakalanan şüpheli, “Adam öldürmeye teşebbüs etmek” ve “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek” suçlarından tutuklandı. Karaköy Polis Merkezindeki işlemleri tamamlanan Nail İşler (26), Beyoğlu Adliyesine sevk edildi. Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderilen İşler, “Adam öldürmeye teşebbüs etmek” ve “Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek” suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.
Kadir Şeker’e son
yolculuğunda sevgi seli
BEŞİKTAŞ- Beşiktaş camiasının tanınmış simalarından, Şebinkarahisarlılar Derneği üyesi ve Şebinkarahisar vakfı mütevelli üyesi, Şebinkarahisar, Beşiktaş iş camiası ve siyasetinin temel taşlarından, hayırsever iş adamı Kadir Şeker hayata gözlerini yumdu, ölümü sevenlerini yasa boğdu. Merhum Kadir Şeker’i Şebinkarahisarlılar,siyasetçi dostları, Beşiktaş camiası ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Arnavutköy camili avlusunda hüzünlü ve duygulu anlar bir arada yaşanırken, törene katılan kalabalık camiye sığmadı.
Bombanın yaraladığı
Ayten Bal ilk kez konuştu
ETİLER- Bombalı saldırıda ağır yaralanan ve bacağını diz altından kaybeden Ayten Bal (38) Okmeydanı SSK Hastanesi’nde kendi kendine verdiği moralle hızla iyileşiyor. Çiçeklerle bezeli odasında çevresine adeta yaşam enerjisi yayan Ayten Bal yaşadıklarını anlattı. “Gözlerim kapalıydı ama konuşmaları duyuyordum. Hemşire ‘Nabzı gitti, bütün değerleri sıfır oldu’ dedi. O anda içimden ‘Hayır ölmedim. Allah’ım n’olur ben yaşıyorum dedim. O anda kalbim yeniden çalışmaya başlamış ve beni ameliyata almışlar. Yoğun bakımda ilk 3 gün zorluklar çektim ama bana bebek gibi baktılar, iyi olayım diye çırpındılar.”
Marka mağazalar gitti galeriler geldi
BEŞİKTAŞ- Akaretler Sıraevler sanata kapılarını açtı. 19’uncu yüzyılda pek çok Osmanlı eserinde imzası bulunan Balyan ailesinden Sarkis Balyan’ın mimarlığını yaptığı Sıraevler’de hareketlilik göze çarpıyor. Akaretlerde son birkaç ay içinde birer birer kapılarını açan sanat galerilerine açarak semte bambaşka bir renklilik ve hareketlilik geldi.
Etiler’in taşı toprağı altın!..
Akmerkez’in etrafındaki yerlerde hareketlilik göze çarpıyor. TOKİ’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Etiler Lisesi, Etiler Otelcilik Meslek Lisesi ve Etiler Kız Meslek Lisesi’nin yerine konut projesi yapılması gündemde. Bakanlık onay verirse arsalar yıl sonuna kadar ihaleye çıkarılacak. Arsaların TOKİ’ye devri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Son olarak 2 ay önce hazırlanan ve Bakanlığa yollanan anlaşma onaylanırsa; Etiler Lisesi, Etiler Otelcilik Meslek Lisesi ve Etiler Kız Meslek Lisesi’nin arsaları TOKİ’nin olacak. Bu arsalar hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarılıp lüks konut projelerine ev sahipliği yapacak.

SPOR HABERLERİ

Taraftar bu işi çok sevecek
Tiago Manuel Dias Correia. Yani ağabeyinin taktğ isimle Bebe. Portekiz 3. Ligi’nden, Manchester United’n yolunu tutan Beşiktaş’n yeni yldz aday; ilginç hayat hikayesiyle dikkatleri çekiyor, oyun tarzyla Ronaldo’ya benzetiliyor 12 Haziran 1990’da Portekiz’de doğdu. Henüz öğrenme çağnda ailesi tarafndan terkedildi. Onu ergenlik yaşna kadar büyükannesi, yokluklar içerisinde büyüttü. 12 yaşna geldiğinde kilisenin yetimhanesine gönderildi. Oradan ayrldktan Casa do Gaiato sğnma evine yerleştirildi. Portekizli 18 yaşna gelmişti. CAIS takmnda oynayan Bebe, Avrupa Sokak Futbolu Festivali için Foca’nn yolunu tuttu. Genç yldz bu turnuvada 6 maçta 40 gol att, fakat takm pek fazla ilerleyemedi. Ancak Evsizler Dünya Kupas’na katld. O turnuvadan sonra Portekiz’in köklü kulüplerinden Estrela de Amadora’ya transfer oldu. Amadora o srada 3. Lig’deydi. Burada yllk 12 bin Pound (32 bin TL) kazanan Bebe, 26 maça çkt ve kanatta oynamasna rağmen 4 gol attp, dikkatleri üzerine çekti. Kulübü ücretini ödeyemeyince serbest kalan Bebe’yi menaceri Goncalo Reis, Portekiz 1. Lig ekibi Vitoria de Guimaraes’e transfer etti. 5 yllk sözleşmeye imza atan Bebe, sezon öncesi hazrlk maçlarnda oynad ve burada Manchester United’n scoutlarnn dikkatini çekti… Ve Alex Ferguson’un da onayyla, Krmz Şeytanlar’a 7.5 milyon Pound’a (19.5 milyon TL) Vitoria’da resmi maça çkmadan transfer oldu. Burada, Amadora’da ylda kazandğ 12 bini, Ada’da haftalk olarak kazanmaya başlad.
BORSAYA BİLDİRİLDİ
Beşiktaş, Bebe’nin transferi için görüşmelere başlandğ borsaya bildirdi. Siyah-Beyazl kulüpten, Kamuyu Aydnlatma Platformu’na yaplan açklamada şu ifadelere yer verildi; “Manchester United F.C. oyuncusu Tiago Manuel Dias Correira “Bebe”nin transferi konusunda görüşmelere başlanmştr.”
Kara Kartal’ın transfer rüzgarı
Beşiktaş, transfer çalışmalarıyla yine kendinden söz ettiriyor. Transfer dosyasında bir çok isimle birlikte anılan Siyah-Beyazlı ekipte, nokta transferlerin de yapıldığı iddia ediliyor. Ersan Gülüm transferinin mutlu sona ulaşılması ve bonservisinin de alınmasıyla birlikte istediğini elde eden Beşiktaş, edinilen bilgiye göre şu adımları attı:
Kara Kartal öncelikle yabancı oyuncu konusunda da Sidnei’yi renklerine bağladı. Beşiktaş Benfica’nın Brezilyalı futbolcusunu Sidnei Reche da Silva Junior ile anlaştı. Buna göre, Beşiktaş, Portekiz Ligi takımlarından Benfica’dan kiralık olarak renklerine kattığı Brezilyalı stoper Sidnei Rechel da Siliva Junior’a gelecek sezon için 1 milyon 100 bin Euro ödeyecek. Borsaya gönderilen yazıda, Sidnei ile 2011-2012 sezon sonuna kadar kiralanması konusunda futbolcu ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Beşiktaş, Benfica’ya kiralama bedeli olarak da 200 bin Euro ödeyecek. Ersan Gülüm konusunda da Beşiktaş’ın yüzü güldü. Beşiktaş, başarılı savunma oyuncusu için kulübü Adanaspor ile yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı. Belçika – Türkiye maçını birlikte izledikten sonra Brüksel dönüşü pazarlık masasına oturan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, her konuda anlaşma sağladı.
Beşiktaş Kulübü, gelecek sezonun ilk resmi transferini açıkladı ve Trabzonsporlu Egemen Korkmaz ile 4 yıllık anlaşma sağladı. Savunmanın göbeğinde yaşadığı sıkıntıyı giderme yolunda çalışmalar yapan Siyah-Beyazlı kulüp, Trabzonspor’da istikrarlı futboluyla dikkati çeken Egemen Korkmaz ile 4 yıllık anlaşma yapmış olduk. Anlaşmaya istinaden futbolcuya yıllık 1.100.000 avro garanti ücret ve 25.000 avro maç başı ücreti ödeneceği açıklanmıştı. Ayrıca, Siyah-Beyazlı ekip Mustafa Pektemek’in transferi için Gençlerbirliği ile dört milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Burak Kaplan’ı transfer eden Beşiktaş, üç oyuncuya da dört yılllık sözleşme karşılığında toplam 4.6 milyon euro garanti para ödeyecek.

“Transferde de çalım attı”
Atv ana haber’den Zafer Arapkirli ve Ligtv’den Ömer Güvenç Radyo Beşiktaş’ın canlı yayın konuğu oldu. Didem Tutal sordu, canlı yayında spor yazarları Beşiktaş’ın transfer dosyasını ve adı geçen oyuncuları masaya yatırdı. Arapkirli ve Güvenç yeni sezonda yeni oyuncularla birlikte Beşiktaş’ın başarı grafiğinin de nasıl olacağını değerlendirdi.
Bu sayımızda Radyo Beşiktaş’ta Zafer Arapkirli ve Ömer Güvenç ile birlikteydik. Canlı yayınımıza katılan iki usta isim ile Siyah Beyazlı kulübün transfer dosyasını ve oyuncuları, oyun anlayışını, eksiklerini dile getirdi ve yeni sezonda nasıl bir Beşiktaş’ın karşımıza çıkacağını değerlendirdi.
ZAFER ARAPKİRLİ:
“BU SENE DE BEŞİKTAŞ TRANSFERDE RAKİPLERİNE ÇALIM ATTI”
“Anlaşılan Beşiktaş bu sene de transferin şampiyonu oldu. Deyim yerindeyse Beşiktaş’ın aldığı isimler herkesin ağzını sulandıran, almak istediği transferler. En önemli transfer bence Fernandes. Beşiktaş’ın zaten kadrosunda olan ama bu sezon bittiğinde gitmiş kabul ettiğimiz ve tekrardan satın alınma gereği doğan ve bu işi en iyi şekilde sonuçlandıran bir Beşiktaş var. Bence Fernandes çok önemli bir transfer, geçen sezonun en önemli oyuncularından biri sayılabilir. Özellikle ligin ikinci yarsında gösterdiği performansla… Yine ikinci bir transfer de Ersan Gülüm’dür. Talihsiz bir sakatlıkla kadrodan uzun süre ayrı kaldı. Ama Ersan Gülüm’ün bir manevi anlamı da var. Pek çok takım peşinden koşarken Ersan Gülüm ‘Beşiktaş’ta oynayacağım’ dedi ve verdiği sözü tuttu. Ersan Gülüm çok önemli bir transferdir, benim için. Çünkü çok kaliteli bir futbolcu.
Diğer önemli bir transfer de Pektemek… O da ligde herkesin almak isteyeceği ve aynı şekilde Tanju da bir böyle futbolcu. Beşiktaş rakiplerine çalım atarak bu futbolcuyu da renklerine bağladı.
Ondan sonra Avusturya’nın Rapid Wien takımından alınan Veli ve Tanju da Beşiktaş’a karşı seyrettiğimiz oyunculardı. Ve en son Bebe transferini duyduk. Bu oyuncu çok genç ama eğer Manchester United Portekiz’den bu çocuğu alırken bildiğim kadarıyla 5-6 milyon Avro vererek alıp kadroda oynatmışsa o Ronnie, Berbatov, Nani gibi isimlerin arasında 1-2 maç bile yer vermişse, 1. takım kadrosunda tutmuşsa, o çocukta Alex Ferguson birşey görmüşse, o çocuk oynar diyorum.
Beşiktaş’ta ikinci bir Les Ferdinand vakası olmasını umuyorum. 1980’lerde alınmıştı. İngiltere’den kiralık olarak getirilmişti ve bir sezon oynadı, gönülleri fethetti o yıl. Portekiz kolonisi giderek genişliyor. Egemen transferi de iyi oldu. Ben Fenerbahçeli ve Galatasaraylı yöneticilerin oturmuş tırnaklarını yediklerini, ‘Eyvah biz onlar kadar başarılı transfer yapamadık’ dediklerini görür gibiyim. Tayfur Hoca umarım çok iyi futbol oynayıp iyi sonuçlar ortaya çıkartan bir takım oluşturur. Gelecek sene bayraklarla dışarı çıkıp şampiyonluk kutlamak dileğimiz… Diego Forlan henüz bitmedi. Ben Forlan’ı oynadığı takımlarda izledim, Diego Forlan en önemli transferlerden biri olur inşallah, o da biter.”
ÖMER GÜVENÇ:
“TARAFTAR MUTLU ANCAK SAĞ VE SOL BEKE DE OYUNCU ALINIRSA
SIKINTI KALMAZ”
İyi yayınlar dilerim ve tebrik ederim. Radyonun tanıtımı çok güzel. Öncelikle şunu söyleyeyim, ben kendi fikrimden önce, sözlerime Beşiktaş camiasının Beşiktaş taraftarının bana ettikleri telefonları gönderdikleri maillerden başlayalım. Hepsi son derece mutlular, memnunlar. Sayın Başkan Yıldırım Demirören, Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ve diğer yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorlar. Yapılan iyi transferlerin sadece yapılmakla kalmayıp iyi de oynamaları lazım. Benim fikrime gelince, Ersan Gülüm ve benim için Pektemek, son derece nokta, isabetli transferler. Eğer bu çocuklara Allah sakatlık vermezse en az 8-9 yıl hem Beşiktaş’ın hem de milli takımın formasını rahatlıkla giyebilecekler. O yetenekteler diye düşünüyorum. Benim endişem halen bir sağ bek ve sol bek alınmayışı. Beşiktaş bunun sıkıntısını çok çekti. Defansta bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Defansın göbeğinde bir sıkıntı olmaz diye sanıyorum. Sidnei diye genç bir oyuncu aldı Beşiktaş… Egemen Korkmaz var orada… İbrahim Toraman var. Bunlar dışında Ersan Gülüm var. Orada bir sıkıntı yaşamaz ama benim tahminim sağ bekte ve sol bekte Beşiktaş sıkıntı yaşayacak. Diyeceksiniz ki, Ekrem var, İsmail Köybaşı var ama şöyle bir bakıyoruz alternaiflerine onların, göremiyoruz. Beşiktaş’ın forvette ve orta sahada bir sorunu olacağına inanmıyorum. Fazlası var, azı yok. Burada acaba kimi oynatacak Tayfur Havutçu… Burada sıkıntıya girer. Hele hepsi formda olursa, Tayfur Havutçu epey sıkıntı çeker. Sakatlık olmadığı sürece Simao, Quaresma, Almeida, şimdi Bebe alındı. Bunlar zaten banko oyuncular. Bunların oynamaması için bir sebep yok. Ben özetle şunu söyleyeyim, sağ bek sol bek sıkıntısı var. Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek nokta transferler. Taraftarın da fikrini söyleyeyim, taraftar son derece memnun. Taraftar mutlu.
Mesela ben Gençlerbirliği’nden Fenerbahçe’nin aldığı Orhan Şam’ın Beşiktaş’ta olmasını isterdim. Bütün Beşiktaşlılar da bunu söyler, çünkü Orhan Şam gerçekten iyi bir sağ kanat oyuncusu. Hem defansta hem ileride çok iyi işler yapıyor, zaten iyi olan yerli transferi iyi olan futbolcuları da Beşiktaş aldı. Bunların başında da Ersan Gülüm ile Mustafa Pektemek geliyor. Beşiktaş’ın bir de bana göre kaleciye ihtiyacı var. Rüştü ve Cenk bana göre Türkiye’nin en iyi kalecileri ama 3. kalecinin de en az 1. ve 2. kaleci kadar yetenekli ve iyi olması lazım. Birinin sakatlandığını düşün, birinin iyisinin oynadığını düşün, ama bir tane yedek kalecinin de aynı ayarda olması lazım. 10. dakika kalecinin sakatlandığını düşünürsek, 5-6 tane oyuncu var yedek ama bir tane kalecin var. Onun için Beşiktaş’ın bir tane daha kaleci alması gerekir diye düşünüyorum.”

MAGAZİN HABERLERİ

DEFİLE ÖNCESİ DEFİLE
BEŞİKTAŞ- Siyah Beyazlı futbolcu Matteo Ferrari’yle yaşadığı aşkla tanınan İspanyol süper model Elisabeth Maymo, bir firmanın iç çamaşırı defilesi için İstanbul’daydı. Defilenin düzenlendiği otelin kapısına kadar limuzinle gelen Elisabeth Maymo, giydiklerinden daha çok ilgi çekti.
SURATINI ASTI
BEBEK- Kurtlar Vadisi’ndeki İskender Büyük rolüyle yıldızı parlayan ve şu sıralar “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisiyle seyirci karşısına çıkan ünlü oyuncu Musa Uzunlar, geçen hafta Bebek’teydi. Otomobilinin içinde bir kadın arkadaşıyla objektife takılan ünlü oyuncu Musa Uzunlar, fotoğraflarının çekildiğini fark edince tedirgin oldu. Gazetecilerin ilgisi karşısında suratını asması ve uzaklaşması dikkat çekti.
KİLO MU ALDI ACABA?..
BEBEK- Nurgül Yeşilçay’ın yüzü şişti. Sevilen dizisi Aşk ve Ceza’nın yıldızı Nurgül Yeşilçay, müdavimi olduğu Bebek’te objektiflere takıldı. Yeşilçay’ın yüzündeki şişlik şaşırttı. Güzel oyuncunun yüzünün yeni hali; geçtiğimiz günlerde yanak ve dudaklarına yağ enjeksiyonu yaptırdığı şeklindeki söylentileri haklı çıkarttı.
REINA’DA KIZ KAVGASI
ORTAKÖY- Seda Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin, Reina’da Emre Belözoğlu’nun kuzeni Volkan Bahçekapılı’yla kavga etti. Oğulcan Engin, Volkan Bahçekapılı’nın da aralarında bulunduğu bir grupla birlikte Reina’ya gitti. Yan masada oturanların Engin ve arkadaşlarının oturduğu masadaki kızlara baktığı gerekçesiyle tartışma çıktı. Engin, kavgaya karışan arkadaşı Bahçekapılı’ya ‘Sen neden kavgaya karışıyorsun?’ diye bağırdı. Bahçekapılı, bu sözlere kızarak Oğulcan Engin ile kavga etti. Engin’i Reina’nın güvenliği yatıştırarak dışarı çıkardı. İki grup arasındaki kavga büyüyünce havada bardaklar uçuştu.
KONUŞMA YASAĞI
KURUÇEŞME- Litvanyalı sevgilisi Asta tarafından terk edilen ünlü sanatçı Serdar Ortaç, Kuruçeşme’de verilen bir partiye üç kızla katıldı. Sanatçının içlerinden biriyle flört ettiği öğrenilen popçu, ne sevgilisinin ismini söyledi, ne de onun konuşmasına izin verdi.
KALDIĞI YERDEN DEVAM
LEVENT- Cem Yılmaz – Cansu Dere çifti, aylar sonra yeniden bir arada. Yılmaz’ın stand-up gösterisinde diline doladığı “Benden koca olmaz” sözünü aşabilecek mi? Geçen hafta bir otelde yemek yerken görülen ikili, sonrasında Yılmaz’ın Levent’teki evine gitti. Özel hayatına dair ipuçları veren ve 38 yaşında olduğunu söyleyen Yılmaz, “Evlenip çocuk sahibi olmam gerek ama olmuyor. Benden koca olmaz, yanlış anlamayın. Olur da kaç ay, kaç gün olur?” diyerek seyirciyi güldürüyor.