Yeni eğitim öğretim yılı açıklaması

Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel
Eğitim öğretim yılımızı, ‘Her yeni başlangıç bir ümittir’ diyerek öğrenci ve velilerimizle birlikte açtık. Beşiktaş eğitimde başarılı hem üniversitelere giriş sınavlarında hem de SBS’lerde İstanbul birinciliğini yakaladık. Beşiktaş başarılarını devam ettirmekte.
Bu anlamda başta eğitimcilerimiz ve yöneticilerimiz gerek veliler el ele omuz omuza yarınlarımızı şekillendirecek olan bu süreci en iyi şekilde sürdürmeye gayret ediyorlar. Şu ana kadar bir problemimiz yok. Hazırlıklarımız tamamlandı. 4 tane okulumuzun güçlendirme çalışmaları haricinde. Gerek alt yapı olarak gerek üst yapı olarak herhangi bir sıkıntı olmaksızın çalışmalar başladı. Ziya Kalkavan Anadolu Lisesi, Denizcilik Lisemiz var, Kabataş Anadolu, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisemiz de var. Diğer okullar eğitime ve öğretime devam ediyor. Gerek velilerimiz gerek okul aile birliği başkan ve üyelerimiz gerekse okul müdürleri ve öğretmenler aracılığıyla dolu dizgin bu sürece girilmiş oldu. Şu ana kadar herhangi bir problemimiz yok. İnşallah bundan sonrada olmayacak. Olursa da olabildiği ölçüde göğüsleyip gereğini yerine getireceğiz. böylelikle gençlerimiz çok daha iyi şartlarda yetişmiş olacaklar.

Çağımız artık bilginin ötesine açılan bir çağ. Her an yeni bir gelişme oluyor. Bütün eğitime gönül verenlerden isteğim şu öğrencilerimiz elbette oyun da oynayacak. Öğretmenlerimiz onları hazırlamaya çalışıyor. Bu iş bisiklete binmeye bekliyor eğer pedal çevirmeyi bırakırsak bisiklete binme şansımız yok. Ben onların gayretlerine inanıyorum. Bizler öğrencilerin yanındayız ve maddi manevi bilgi birikim beceri ve kapasite ne varsa onların emrinde olduğunu bilmelerini istiyorum. Sizin aracılığınızla saygıdeğer hemşehrilerime sevgili dinleyicilere selam ve saygılar sunuyorum. Yarınımız bugünlerden daha güzel daha başarılı standardı daha yüksek olsun temennilerle kendilerine bir kez daha saygılar ve selamlar sunuyorum.(1/10/2010)