SAYI 99

BJK99SAYI 99 18 MAYIS/ 1 HAZİRAN 2005

SAYFA 2

ALO BEŞİKTAŞ

Yol mu, otobüs durağı mı?

YENİ Levent BJK Okullarını geçin, Çilekli’ nin sağ ve sol tarafı tamamen otobüslerle doldu. Servis araçları ve koca koca otobüsler zaten daracık ve tehlikeli olan bu yolda park etmeye başladı. Bir zamanlarda bunlar 4. Levent’i işgal etmişti. Buna kim izin verdi bilmiyorum ama yolları bu şekilde işgal etmeye kimsenin hakkı yok. Bu olay ticari bir mesele o zaman kendilerine yer yapsınlar veya çalıştıkları kurum kendilerine içlerinde otopark yapsın. Ya da çıkış saatlerinde gelsinler. Vatandaşın yolu gasp edilmesin.

Kamil Basmacı

Vatandaşa saygı!…

Eskİden okuyucu mektuplarına önem verilir, birkaç satırda olsa yanıt gelirdi. Bizde vatandaşlara duyururduk. Sonuçta bunları biz uydurmuyoruz. Vatandaş yazıyor. Ama Belediyeden de Kaymakamlıktan da sorun ve şikayetlere son zamanlarda bir tek satır bile yanıt ve açıklama yok. Belediyenin eski basın danışmanı bu konularla pek ilgilenmezdi ama özel kalem müdürü Nesrin hanım ilgiliydi. Gerekli yerlere yazıyordu. Yanıtta geliyordu, ayrılmış. Belki ondandır. Yeni Özel Kalem Müdürü ve Basın Danışmanı artık gereğini yapar. Bekleyip göreceğiz. Emniyetten zaten oldum olası ses çıkmaz. Ben okuyucular adına yanıt alana kadar yazacağım. Ya onlar bıkacak, ya da biz!.. Her zaman söylüyorum biz ortak çalışmaya varız. Ancak sadece temel atma, açılış ve seminerler de değil, sorunlarda ve şikayetlerde de bizi arayın, bizle konuşun sizinle vatandaş arasında köprü olalım. Yok eğer aramaz ve sessiz kalırsanız, her fırsatta bu tür sersenişlere de maruz kalırsınız. Bilesiniz.

SAYFA 3

Vatandaş örgütlendi

BEŞİKTAŞ önemli bir toplantıya sahne oldu. Beşiktaş Kaymakamlığı, iletişim konulu bir konferans düzenledi. Konferansta Beşiktaş’ta bulunan sivil toplum örgütleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlar yer aldı. Konferansı, 1995 yılından bu yana “Kişisel Gelişim” ile ilgili seminerleri tanınan Oğuz Saygın gerçekleştirdi.

Beşiktaş Kaymakamlığı’nın düzenlediği konferansı Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Beşiktaş Müftüsü Süleyman İlhami Özden de takip etti. Konferansta eğitim veren Oğuz Saygın, dinleyicilere sözsüz iletişim, insan karakterleri ve insanların kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu ve kişilerin daha iyi iletişim kurabilmeleri için önerilerde bulundu. Konferans arasında kitaplarını imzalayan Oğuz Saygın, gördüğü ilgi karşısında memnuniyetini dile getirdi. Konferans eğitmeni Oğuz Saygın, iletişim seminerlerinin gerekliliğini hakkında şunları söyledi: “İletişim için eğitim gerekli, bu sayede farklı insan tiplerini tanıyarak kendimizi ve insanları daha kolay anlayıp daha iyi iletişim kurabiliriz, kendimize olan güveni artırarak daha başarılı, doğru karar alabilme becerisi kazanırız, doğru karar alabilen bir insanın hata yapma olasılığı azalır.”

AR-GE’ye destek var

AR-GE çalışmalarının yeterince desteklenmediği ülkemizde belediye bu konuda önemli ve büyük bir adım attı. Modern Eğitim Fen Dersaneleri EBAV (Eğitimi ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı) ile birlikte yürüttüğü 14. Araştırma Projeleri Yarışması’nda 60 proje arasında dereceye girenler MEF Okulları’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bilimsel gelişmelerin önemine dikkat çekerek, “eğitim ve bilim çalışmalarına desteğimiz sürecek. Eğitim kurumları ile devamlı diyalog içerisindeyiz. Belirli aralıklarla ilçemizdeki okullara giderek yönetici ve öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerle de görüşerek eksik konuları belirleyip tamamlıyoruz. 14. Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenci ve onlara destek olan danışman öğretmenleri kutuluyorum” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal daha sonra Fizik, Kimya ve Biyoloji dereceye giren ve Beşiktaş belediyesi özel ödülü kazanan 9 öğrenci ve 9 danışman öğretmene ödüllerini verdi. (VERİ BASIN HABER AJANSI)

Annelerimiz geziye çıktı

BEŞİKTAŞ Belediyesi anneleri unutmadı. Geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediyesi çok sayıda annenin katıldığı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Anneler günü için özel olarak boğaz gezisi düzenlendi. Çok sayıda annenin katıldığı boğaz turu, Ortaköy’den hareket etti.

Anneler hem boğaz keyfinin yaşadılar hem de teknelerde canlı müzikle coştular. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, belediye personelinin de anneler gününü tek tek kutladı. İsmail Ünal Etiler Dinlenme ve Bakım Evi’ndeki anneleri de ziyaret etti. Anneler ile tek tek ilgilendi, hatırlarını sordu ve ellerini öptü.

HABER HATTI

Topbaş’ın talimatıyla Beşiktaş’a uzayacak…

EMİNÖNÜ-Karaköy-Kabataş-Beşiktaş Tramvay Hattı kapsamında, Kabataş-Beşiktaş Tramvay Hattı’nın hayata geçirilmesini öngörüyor. Eminönü’nden Kabataş’a kadar gelen raylı sistem hattının burada kesilmesinin trafiği olumsuz etkileyeceği bildirilirken hattın Beşiktaş’a kadar tramvayla, buradan Levent’e kadar da metro ile uzatılması düşünülüyor.

Reklamcı cinayetinde soruşturma sürüyor

LEVENT’TE sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen reklam şirketi müdürü Adil Özdemir’in, yaklaşık 1 milyon YTL borcunun olduğu ve borcunu ödemekte zorlandığı belirendi. Olay önceki gün Çarşı Sülün Sokak’taki A. Kurtuluş Medya Yapım Şirketi önünde meydana gelmişti. Adil Özdemir’in üzerinden birisi kendi, diğeri de Mustafa Yaşar adına düzenlenmiş iki adet sahte ehliyet çıkmıştı. Olayla ilgili olarak soruşturma polis tarafından geniş çaplı olarak sürdürülüyor.

Gaspcılar yine

taksici katletti

LEVENT’TE 34 THU 65 plakalı taksisye binen müşteri Halkalı Çamlık mevkinde taksiciye saldırdı. Alınan bilgiye göre, Çamlık mevkinde boş alana geldiğinde taksiciye saldıran şahıs, taksiciyi bıçakladı. Taksici Ahmet Karaçam, kaçmaya çalışan gaspçının peşine düşmek istediği ancak 50 metre sonra yere yığıldığı öğrenildi. Üzerindeki 200 YTL’yi kaptırmayan yaralı şoför, hastanaye kaldırılırken hayatını kaybetti. araçta, teybin yerinden çıkarıldığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri konu ile ilgili geniş çaplı olarak araştırmaya başladı.

Karadağlı’nın cipine çarpıp kaçtılar

TAMER Karadağlı, geçtiğimiz hafta içinde sabaha karşı 4. levent’te trafik kazası geçirdi. Lincoln Navigator marka cipiyle seyir halindeyken alkollü olduğu öne sürülen bir sürücünün arkadan çarptığı Karadağlı, kazayı ucuz atlattığını belirtti. 4. Levent’te meydana gelen kazada Karadağlı’nın cipinin arka tamponunda hasar meydana gelirken, 34 VM 4653 plakalı Volkswagen Polo otomobilin ön kısmı da ağır hasar gördü.

Konak ve Etiler’de muhtar seçimi var

SSEÇİM var. 6 Mart Cumartesi günü hayata gözlerini yuman Konaklar Mahallesi Muhtarı Oya Çolpan ve 27 Mart Pazar günü vefat eden Etiler Mahallesi Muhtarı Emmar Ekşi’den boşalan muhtarlık görevi için seçim yapılacak. Seçimler, 5 Haziran günü gerçekleştirilecek. Konaklar Mahallesi’nde seçime katılan isimler şöyle; Mehmet Rıfat Akyüz, Süleyman Sırrı Ulaşkel, Osman Gedik, Neciye Demir, Hacer Oray, Fatma Dağlıoğlu, Ayşe Mine Aydın. Etiler Mahallesi Muhtarlık seçimine katılan isimler ise; Seçil Eşki, Erol Ayar, Bora Altuğ.

53 bin muhtara müjdeler olsun!..

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, muhtarların aylıklarının önemli miktarda artırılacağını bildirdi. Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısında, İçişleri Bakanlığı’nca Başbakanlığa sevk edilen 2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısının ele alındığını kaydetti. Şahin, Türkiye’deki köy ve mahalle muhtarı sayısının yaklaşık 53 bin olduğunu ifade etti. Muhtarlar, 120 milyon TL civarında aylık alıyor.

Emlak vergisini ödemeyi unutmayın

EMLAK vergisi 1.taksitinin son ödeme tarihi 31 Mayıs. Başkanlık Binasında ve Belediye Hizmet Ofislerinde Vergiler ödenebiliyor. 2005 Yılı Emlak Vergileri yeniden değerlendirme oranının yarısı kadar (5.6) oranında artırıldı. Ayrıca Taşınmaz Kültür Varlıklarının korunmasına katkı payı olarak ödenecek verginin % 10′ artırılarak 2 taksit halinde (1. Taksit Mayıs – 2. Taksit Kasım ) tahsil edileceği ifade ediliyor. Buna göre verilen örnek; 2004 yılı ödenen vergi: 100 YTL. 2005 yılı ödenecek vergi: 100 x % 5,6 + 100 = 105,60 YTL 105,60 x % 10 T.K.V. = 10,56 YTL Toplam = 116,16 YTL

SAYFA 4

Kendi aracıyla dolaşıyor sürekli anons yapıyor

Kuruçeşme Muhtarı Adnan Soysal, sahil şeridinde yer alan mahallenin bütün sıkıntılarıyla tek başına ilgileniyor. Soysal, geç vakte kadar muhtarlık hizmetine devam ettiğini, gelen en küçük talebi bile geri çevirmediğini söylüyor.

Kuruçeşme Mahallesi’nde farklı bir uygulama görmek mümkün. Muhtar Adnan Soysal, kızamık aşısı ile ilgili kampanyayı halka duyurmak için mikrofon ile duyuru yapıyor. Günün belirli saatlerinde yapılan bir kaç dakikalık bir duyurunun bile etkili olduğunu söylüyor.

HALKLA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİN

Kağıdın geri dönüşümü ilaç ve vitamin Arkadaşının tavsiyesi ile muhtarlık hizmetine soyunan Adnan Soysal, halkla ilişkilerinin kuvvetli olduğunu, muhtarlığın kendisi için zor bir iş olmadığını ifade ediyor. Adnan Soysal, muhtarlığında hizmet binası ve bilgisayarlar için uğraşlar verdikten sonra çalışmalarına ara vermemiş. Gazete ve dergileri geri dönüşüm amaçlı toplanmasında katkıda bulunuyor ve ilaç ve vitamin olarak geri dönmesini sağlıyor. Muhtar, ayda iki defa Ulus Lions kulübünden anlaşmalı kadın ve çocuk doktoru mahalleye getirerek mahalle sakinlerinin sağlık taramasını yaptırıyor. Hatta, bu hizmetten yararlanmak için Ortaköy, Ulus gibi civar yerlerden de gelenler oluyor. Muhtar Adnan Soysal, Beşiktaş’ta mahalleler arasında, birinci derecede Kuruçeşme mahallesinin gelir seviyesi düşük olduğunu söylüyor ve gecekondularında var olduğuna dikkat çekiyor. Muhtar, doğal gazın gelmesi için de mücadele etmiş, bugün mahallenin tamamı doğal gaz kullanabiliyor. Ayrıca, son zamanlarda diğer mahallelerinde sıkıntısı yaratan sokak lambaları sorunu Kuruçeşme’de kalkmış. Adnan Soysal, Beşiktaş Belediyesinin çalışmalarından oldukça memnun. Hizmet sorunu yaşamadıklarını söyleyen Soysal, Beşiktaş Belediyesinin çalışmalarını destekliyor.

32 kişilik Deprem Mahalle Afet Gönüllüleri ekibi bulunduğu mahallede, hırsızlık sorunu gün geçtikçe azalmış. Muhtar Soysal bunun sebebini, ceza yasasına bağlıyor. Ayrıca, muhtar bir tane ekip arabası ile polisin dört mahalleye yetişmesinin zor olduğunu da belirtiyor.

ON BİR YILLIK MUHTAR

Muhtar Soysal, 11 senelik muhtarlığı süresince iyi bir muhtarın ofisi olması gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, devletin muhtarlara yetki vermesi gerektiğini de söylüyor. Örneğin, elektrik idaresinin muhtarlığa haber vermeden kazı yapmasına hiç de doğru bulmuyor. Haber verilmesi halinde, çalışmaların daha sistemli olacağının altını çiziyor.

Hepsi bir yerde

Beşiktaş’ın muhtarları toplandı. 23 mahallenin muhtarı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal başkanlığında, geçtiğimiz hafta içinde sabah saatlerinde toplandı. Yaklaşık üç buçuk saat süren toplantı sonrası, Başkan Ünal ve muhtarlar birlikte objektiflere poz verdiler. Toplantı ile ilgili olarak İsmail Ünal, Beşiktaş’ta aile toplantısı şeklinde gerçekleştirdik, dedi. Alınan bilgiye göre, genel hatlarıyla yollardan asfaltlama kadar bir çok soruna değinildi. Toplantı, her ay düzenli olarak gerçekleşecek. Didem Tutal

İktidarı uyardılar

DSP’NİN iktidarı uyarma toplantılarının İstanbul ayağı Beşiktaş’ta yapıldı. İstanbul’da ki toplantı Akatlar Spor Kompleksinde gerçekleştirdi. Akatlar Spor Kompleksinde bayraklarla ve sloganlarla coşkulu bir şekilde karşılanan DSP Genel Başkanı Genel Başkanı Zeki Sezer hükümetin iktidara geldikten sonra hiç yatırım yapmadığını ve işsiz sayısının arttığını vurguladı. Sezer, Türkiye’nin dış borcunun 2.5 yılda 102 milyar dolara çıkarıldığını kaydetti. Sezer, “hükümetin tek yaptığı şeyin borcu borçla ödemek olduğunu; üstelik borcu da ödenecek miktardan daha fazla borç alarak yaptığını” belirterek, “büyük yolsuzluklar yapılıyor” dedi.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞTA

SAYFA 9

METROCITY PIRELLI İŞBİRLİĞİ

Startı mankenler verdi

Ralli heyecanının 25.si geçtiğimiz yıl Metrocity’de yaşanmıştı. Bu yıl da gelenk bozulmadı 26.cı Pirelli Rallisi büyük bir coşkuyla Nefise Karatay, Didem Taslan gibi birbirinden ünlü mankenlerin katılımıyla geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti. Metrocity’den start alan Pirelli Rallisi, aynı zamanda geçtiğimiz hafta içinde kaybedilen motor sporları fotoğrafçısı Ömer Koçyiğit anısına düzenlendi. Koçyiğit’in objektifinden yansıyan görüntülerin yer aldığı özel fotoğraf sergisi Mayıs

ayının ikinci haftasına kadar Metrociy ziyaretçisiyle buluştu.

Yazlıklar görücüde

BETA AYAKKABI

u yıl spor ayakkabılar yaza damgasını vurmuş durumda. Kullanış rahatlığının sağlandığı deri ayakkabılarla sezona merhaba diyen Beta Ayakkabı’da erkek ayakkabılarının fiyatları 89 ile 289 milyon lira arasında değişmekte. Bayan ayakkabılarında ise daha çok beyaz renkler hakim bu ayakkabıların fiyatları 69 ile 199 milyon lira arasında değişmakte. Bayanlar için çantalarıda satışa sunan Beta Ayakkabı çantalarına 99 ile 199 milyon lira arasında değer biçiyor.

FLO

Yerli ayakkabılarda fiyatlar 80 ile 150 milyon lira arasında değişmekte. Flo’da her zaman olduğu gibi bu senede her rengi bulmak mümkün. Özellikle pembe ve gül kurusu renkleri bayan ayakkabılarında hakim renk olurken erkek ayakkabılarında ise çok açık kahverengi renk hakim durumda.

DESA

Desa’da fiyatlar 80 ile 240 milyon lira arasında değişmekte. Yazlık ayakkabılar yumuşak deriden yapılmış özellike rahatlık ön planda tutulmuş. Erkek ayakkabılarında siyah renk hakim olurken bayan ayakkabılarında ise her zamanki gibi renk çeşitliliğini görmek mümkün.

VAKKO

Model zenginliği ile yaza merhaba diyen Vakko’da kravatlarında pembe ve turkuaz renk hakimiyeti görülürken bayanların vazgeçilmezlerinden olan eşarplarda da aynı renkler hakim. Kravatlarda fiyatlar 69 ile 110 milyon lira arasında değişirken eşarplarda fiyat aralığı 79 ile 99 milyon 500 bin lira arasında değişmekte.

BENİ YIKA

Metro City Otopark’ında hizmet veren Beni Yıka Otomobillerinizi ilaçlı, fırçasız ve sünmgersiz olarak temizliyor. Normal araçların temizliği 9 milyona malolurken Cip’ler ise 12 milyon liraya yıkanmakta.

EN PLUS

Yüksek çözünürlülükte ve 106 ekran’da bir televizyon programı izlemek için Fujitsu’nun 1024×1024 çözünürlülük sunan plazması 6 milyar 975 milyon lira. Bu özelliklere ek olarak plazma’da hoparlör, duvar veya masa aparatı’da bulunmakta.

DRY CENTER

Kuru temizleme elbiselerimizin kurtarıcısıdır. Dry center’da pantalon, gömlek, etek ve kazaklar 6 milyon liraya temizlenirken ceket, mont, pileli etek ve bluz 7,5 milyon liraya palto, pardesü ve kaban 9 milyon liraya temizlenmekte.

KUZ OPTİK

Rayban, Channel, Persol gibi ünlü markaların pazarlamasını yapan Kuz Optik bu sene özellikle polarize camların ön planda olduğunu, kemik çerçeveler ve geniş gözlüklerin moda olduğunu söylüyor. Bu senenin renkleri ise klasik olan siyah, kahve veyeşil ön planda

Şehirli ve sofistike

SARAR 2005 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu şehirli ve sofistike yaşayan tüm erkekler arasında da heyecan yaratacak. Modern ve sıradışı çizgisiyle yaz koleksiyonu tüm dünyada aynı anda Sarar mağazalarında satışa sunuluyor. Özel ve ayrıcalıklı kumaşlarla tasarlanan ilkbahar-yaz koleksiyonu Sarar erkeğini bütün bir yaz boyu sürecek şıklık yarışına sokuyor.

Efor ‘yaza

merhaba’ dedi

Efor yaza merhaba dedi. Efor’da fiyatlar pantolonlarda 29.500 125 milyon lira arasında değişiyor. Pantolon olarak kot’larda ise mavi renk hakim. Tişörtler 30 ile 100 milyon arasında değişmekte. Trikolarda 50 ile 145 milyon arasında değişirken takım elbiselerin fiyatları 189 ile 675 milyon lira arasında değişmekte.

Efor yaza merhaba dedi. Efor’da fiyatlar pantolonlarda 29.500 125 milyon lira arasında değişiyor. Pantolon olarak kot’larda ise mavi renk hakim. Tişörtler 30 ile 100 milyon arasında değişmekte. Trikolarda 50 ile 145 milyon arasında değişirken takım elbiselerin fiyatları 189 ile 675 milyon lira arasında değişmekte.

Metrocity Alışveriş Merkezi’nde Annelere Özel Anneler Günü yaşandı. Özel hediyelerin bulunduğu merkezde, farklı bir atmosfer gelenleri büyüledi. Metrocity, Anneler Gününe özel olarak adeta kırmızı güller ile donatıldı. Annelere güller dağıtılırken sıcak ortamda canlı müzik eşliğinde ziyaretçiler hem alışveriş yaptı hem eğlendi.

Star Wars efsanesi Metrocity’de

Star Wars, 31 Mayıs tarihine kadar Metrocity Alışveriş Merkezi’nde hazırlanan eşi benzeri görülmemiş uzay çağını yansıtan ve 6. filmin temalarının işlendiği muhteşem dekorasyonla ziyaretçileri ile buluşuyor. Obi Kan Kenobi ve Anakin Skywalker’in canlı dövüş sahnelerinin gerçekleşeceği, Darth Vader ile askerlerinin ve diğer kostümlü Star Wars karakterlerinin yer alacağı etkinlik süresince Yıldız Savaşları efsanesi, Metrocity’de hayat bulacak. 22 – 31 Mayıs tarihleri arasında Metrocity Alışveriş Merkezi’nde kurulacak olan Jedi Arşivleri adlı sergiyi ziyaret ederek nostalji ve koleksiyon konseptleriyle Star Wars’a ait 120’den fazla ürünü bir arada görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Taç Linen Burger King, Lego gibi daha bir çok güçlü markalardan oluşan lisansiyerlerin de katılımı ile gerçekleştirilecek aktivite süresince Türkiye’deki Star Wars Fan kulüplerinin organize edeceği gösterilere de katılabilirsiniz.

SAYFA 10

Demirhan HARARLI

Cansu Dere sevgilisini kaçırdı

3 aydır Atane Gökhan Özoğuz ile aşk yaşayan Cansu Dere, geçtiğimiz akşam sevgilisiyle Mono adlı mekana gitmişler. Gökhan’ın tanıdığı bir hanımla karşılaşıp sohbet etmesinden sonra Dere sevgilisini dışarıya çağırıp önce öpmüş, daha sonra mekandan alıp götürmüş.

Yaz geldi dedikodular arttı!..

Arabesk müzik sanatçısı Orhan Gencebay, yıllar süren konser sessizliğini Almanya’da önümüzdeki aylarda 10 konserlik anlaşma ile bozuyor. Gencebay’a yapılan cazip teklifi geri çevirmediği ve Almanya’nın 10 büyük şehrinde vereceği konserler dizisinin ekip hazırlıklarını sürdürdüğü söylendi.

Tamer Karadağlı’nın Otomobil Sponsoru

Adanıdan Liht erkek olarak söz ettiren Tamer Karadağlı nın otomobile olan düşkünlğünü herkes bilir. Karadağlı’ya geçtiğimiz günlerde Kosifler oto sponsor olup yeni bir Chowrolet marka bir otomobil verdiği kulağıma geldi.

Ali Sürmeli’den Genç Oyunculara Destek

Tiyatronun sevilen oyuncusu ve dizilerin aranan oyuncusu Ali Sürmeli geçtiğimiz günlerde Cihangir’de Vakaılardan 3 yıllığıa bir bina almış, içerisine 300 milyar verip tadilat yaptırıyormuş, kulağıma gelen ise yıllarca tiyatro okuduğu dönemlerde hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığı, bu düşünce ile kiraladığı binasının alt katını cafeterya yapıp tiyatroya gönül veren gençlere açtıktan sonra tiyatroda okuyan öğrencilere yemekli burs verecekmiş.

Sevda Demirel’in Çapkın Hayranı

Televizyon ekranlarının ünlü isimlerinden Ali Kırca’nın oğlu Candaş’ın fanatik bir Sevda Demirel hayranı olduğu ortaya çıktı. Candaş’ın babasının sekreterinden aldığı Demirel telefonuna aşk mesajları attığı, Demirel’in ise bu mesajları dikkate bile almadığını işittim.

Asuman Krause’de Albümleniyor

Podyumların ünlü mankenlerinin albüm modasında Asuman Krausa’de yerini alıyor. Krause yeni bir yapım şirketi tarafından hazırlanan albüm çalışmalarını gizli bir şekilde sürdürdüğü, önümüzdeki aylarda yeni imajı ve şarkıları ile sahnelerde yer alacağı kulağıma geldi.

köfteci filiz’den korkuyor

Müzik dünyasına “Bende Gizlisin” albüm ile giriş yapan Filiz, kısa sürede bir çok ünlü starların satamadığı albüm satışına ulaşmasından sonra, absinin kurduğu Yaygara müzik şirketi ile promasyonlara başladı. Genç sanatçının arkasındaki gizli kahramanın ise bir çok sanatçının sevgilisi olduğu söylenir ama Filiz’in başarısında öz abisi rol oynuyor.

Pınar Aylin’den yemek tarifi

Patlıcan Musakkası

200 gram kuşbaşı koyun eti

1 tane soğan

2.5 kaşık margarin

750 gram patlıcan Tuz

1 kahve kaşığı biber

1 kahve kaşığı bahar

2 tane domates

Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını kısım kısım soyunuz.Önce ortadan sonra uzunlamasına dörde bölünüz.Kızgın yağda kızartınız.Süzünüz.Diğer tarafta doğranmış soğanları etleri yağ ile kavurunuz.Pembeleşince indiriniz.Tuz,biber bahar ekiniz.Tencereye etleri koyunuz.Ortasına domatesin kabuklarını soyarak dörde bölüp yerleştiriniz.Patlıcanları diziniz ve üzerini örtecek kadar su ile diğer domatesleri rendeleyerek koyunuz.Hafif ateşte pişiriniz. Afiyet olsun

SAYFA 11

Jazcılar Beşiktaş’ı

müziğe doyurdu

BEŞİKTAŞ Belediyesi 6 – 8 Mayıs tarihleri arasında Ortaköy meydanında mini bir caz festivali düzenledi. Üç gece iki gün sürecek olan festivalde Avrupa Cazı’nın en başarılı temsilcileri caz severlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti verdiler.

Belediyenin oluşturduğu Kültür Sanat Platformu’nun ilk adımı olan “Caz Hafta Sonu” konserlerine ilgi büyüktü. Ortaköy Meydanı, ilk günü Lennie’s Pennies (İtalya), String Swing (Danimarka)Stephane Belmando (Fransa), ikinci günü Lennie’s Pennies (İtalya), String Swing (Danimarka)Stephane Belmando (Fransa), Janos Hamori (Macaristan), Sylvain Luc (Fransa), Ricky Ford Orkestrası (Türkiye), üçüncü günü Janos Hamori (Macaristan), Sylvain Luc (Fransa), Ricky Ford Orkestrası (Türkiye)’yi ağırladı. (VERİ BASIN HABER AJANSI)

Uluslararası Balkan Gençlik ve Müzik Festivali

düzenleniyor

BEŞİKTAŞ Belediyesi, Beltaş A.Ş. ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) işbirliği ile 15-19 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Balkan Gençlik ve Müzik Festivali düzenleniyor. Uluslararası Festivaller Federasyonu (FIDOF) çatısı altında düzenlenen festival kapsamında gerçekleştirilecek olan “Barış ve Özgürlük İçin El Ele” temalı müzik yarışmasına Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’den de 5 ayrı ekip katılıyor. Yunanistan’dan mega star Bessy Argyraki, Sırbistan’dan Zelimir, Erol Evgin ve Nükhet Duru’nun vereceği konserlerle renklenecek gecede, ilk üçe giren genç seslerin yanı sıra “Barış ve Dostluk Özel Ödülü”, “Melih Kibar En İyi Sahne Performansı Ödülü”, “En İyi Yorumcu Ödülü” ve “FIDOF Özel Ödülü” de verilecek. Beşiktaşlılar,ünlü sanatcıları misafir ediyor. Sahnelerin sevilen sanatçılarından Nükhet Duru ve Erol Evgin’de programa katılıyor.

Tarihe ışık tutan sergi

VALA Somalı, gazeteci kimliği ile “Sporda Şiddet” konulu bir sergi açtı. 1957’den bu yana Beşiktaş’ın kongre üyesi olan Somalı, tarihi belgelerle sporda şiddet konusunu ele alıyor. Somalı, 25 kez “Yılın En centilmen Takımı” Beşiktaş’a yapılan haksızlıkları bu sergiyle göz önüne serdiğini ifade ediyor.

Sergi ile vermek istediğiniz mesaj nedir?

“Sergi tamamen gazete ve dergi kupürlerine dayanan 80-90 yıllık bir belgesel niteliğinde. Türkiye’de uzun bir zamandan beri gazeteler televizyonlar, sporla ilgilenen halkımız kulüp taraftarları bir hengame içinde. Futbolda, şiddet ve terör almış başını gidiyor. Kimse de önleyemiyor. Bir takım tedbirler getiriliyor ama bu teröre nasıl mani olunur hakkında pek bir şey yapılmıyor. Bunları tekrar göz önüne sermek istedim. Benim bu sergiyi hazırlama fikri bende çok uzun zamandan beri vardı. Benim arşivim daha çok spor ağırlıklı. Arşivimde üç, dört bin kadar fotoğraf var. Bu koleksiyon da böyle meydana geldi.”

Akatlar Kültür Merkezi’ni neden tercih ettiniz?

“Burası çok güzel bir salon. Bu sergi için, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a teşekkürlerimizi iletiyorum. Çok daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için, daha da merkezi bir yerde olması iyi olurdu. Kitap olarak da basılmasını düşündüm ama bu şekilde bir kitap hazırlanmaya kalkmak çok zor.”

Beklentileriniz nelerdir?

“Bu sergiden çok farklı şeyler bekliyordum. Sergiye gelecekler buradan feyiz alacaklar diye düşündüm. Öncelikle, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ziyaret etti. Kıvanç Oktay, Kenan Öner gibi Beşiktaş’ın yöneticileri de bu sergiyi ziyaret etti. Ancak, son günlerinde ziyaretçi sayısı azaldı. Şiddete karşı gelen adam bu sergiye uğrardı.”

Serginizde anlattığınız olaylar arasında sizin yaşanmışlığınız yer alıyor mu?

“1964 yılında Ali Sami Yen Stadı açılıyor, Türkiye – Bulgaristan maçı organize edilmiş o gün o stada normalinden 10.000 kişi fazla alınmış. Tribünler çöktü, 83 kişi aşağı döküldü, bu kişilerin yarıya yakını sakat kaldı. 1967 yılında ikinci lig alt yapısı doğru dürüst kurulmamıştı. Sivas Kayseri maçı vardır. Bir gol uğruna 40 kişi öldü 60 kişi de hastaneye kaldırıldı, bir çoğu da sakat kaldı.”

Centilmenlikte Beşiktaş’ın durumu nasıl görüyorsunuz?

1930 ile 2000 yılı arasında “Beşiktaş biri Uluslararası Fair Play Ödülü olmak üzere 26 tane centilmenlik kupası kazanmış. 2000 yılından günümüze Beşiktaş ödül almıyor, sebepleri neler, bunları da burada belgeledim.” Ufuk Çoban

Yemenicioğlu’nun sergisi için sanatseverler buluştu

ORTAKÖY Sanat Galerisi yine önemli bir sergiye imza atıyor. Birbiri ardına açılan ve kaliteli resimlerin sergilendiği mekan son zamanlarda sanatseverlerin akınına uğruyor. Bu haftada önemli bir ressam Ortaköy Sanat Galerisinde resimlerini sergiliyor. Özdemir Yemenicioğlu’nun resim sergisi Ortaköy Sanat Galerisi’nde izleyebilirsiniz. Balıkesir’li sanatçının sergisi 21 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında izlenebilir. Serginin açılış kokteyli: 21 Mayıs Cumartesi günü, saat: 17.00 – 20.00 arasında.

Funda Tarakçıoğlu sergisi Akatlar Kültür Merkezi’nde

Funda Tarakçıoğlu, desen, seramik ve heykel üzerine çalışmaları olan bir sanatçı. 1997’den beri Beşiktaş Arnavutköy’de atölye çalışmalarını sürdüren sanatçı, Akatlar Kültür Merkezi’ne atölyesini taşıdı. Toplam 13 öğrencisi bulunan sanatçı bir çok öğrencinin yetişmesine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Funda Tarakçıoğlu, iyi resim yapması ile keşfedilmiş ve kendini geliştirmiş. 15 tane kişisel sergisi bulunan sanatçı, Akatlar Kültür Merkezin’in sanata ve sanatçıya katkıda bulunduğunu söylüyor ve Beşiktaş’ın bu konuda çok iyi çalışmalar içinde olduğunu söylüyor.

BELTAŞ – Funda Tarakçıoğlu

RESİM ATÖLYESİ

Karma Resim Sergisi

16 – 26 Mayıs

tarihleri arasında

=

BELTAŞ – Funda Tarakçıoğlu

RESİM ATÖLYESİ

Karma Resim Sergisi

16 – 26 Mayıs

tarihleri arasında

BELTAŞ – Funda Tarakçıoğlu

RESİM ATÖLYESİ

Her Çarşamba & Perşembe

saat 11.30 – 16.30

Her Cumartesi

saat 14.00 – 17.00

TAI CHI QIGONG

DERSLERİ

Her Pazartesi & Cuma

saat 19.15 – 20.45

ÇOCUK DRAMA

ETKİNLİKLERİ

Her Cumartesi

saat 14.00 – 17.00

TANGO VALS

DANS DERSLERİ

Her Salı saat 19.15 – 20.45

LATİN DANS DERSLERİ

Her Çarşamba & Perşembe

saat 19.15 – 20.45

SATRANÇ KURSU

6 – 18 yaş arası çocuklar için

Her Cumartesi & Pazar

saat 10.00 – 11.30

27 NUMARA E.S.E.K. 24 Mayıs saat 21.00

DİĞER ORGANİZASYONLAR

24 Mayıs Büyük Esma Sultan Gösterisi

26 Mayıs Ş.B.K.Ç. İ.Ö.O. 1-B Sınıfı Gösterisi

27 Mayıs Lin Hobi Merkezi Organizasyonu

28 Mayıs Ş.B.K.Ç. İ.Ö.O. Gösterisi

29 Mayıs Beltaş Yuva Gösterisi MSM Gösterisi

30 Mayıs Hamiyet Gerçek İ.Ö.O Gösterisi

31 Mayıs İstanbul Koleji Gösterisi

ORTAKÖY SANAT GALERİSİ

Dereboyu Cad. 12 / A Ortaköy, 0538 325 27 41 (Galeri gsm)

SÖBÜTAY ÖZER Kişisel Resim Sergisi 23 Nisan – 18 Mayıs

ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU Kişisel Resim Sergisi 21 Mayıs – 10 Haziran

ORTAKÖY MEYDANI caz hafta sonu 6-7-8 Mayıs

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ

Uğur Mumcu Cad. No.8 Akatlar 15 – 19 Mayıs

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ & MSM

Uluslararası Balkan Gençlik ve Müzik Festivali

SAYI 99 18 MAYIS/1HAZIRAN 2005

BESIKTAS GAZETESI

SPOR HABERLERI

SAYFA 5

Besiktas Gazetesi’nden büyük arastirma

Bir sezon kapanmak üzere. Büyük umutlarla lige baslayan Karakartallar bu sezon istedigini elde edemedi. Lige Del Bosque ile baslayan Besiktas isin sonunu Riza Çalimbay ile getirdi. Zor gol yiyen ve puan kazanan bir Besiktas yaratan Riza Hoca gönüllerde taht kurdu.

Iyi kötü, tatli aci bir sezon daha geride kaliyor.

Besiktas nasil bir futbol oynadi? Önümüzdeki yil Karakartal neler yapacak? Riza hoca ve ekibi

Besiktas’i sampiyonluga tasiyabilecek mi? Iste tüm bunlarin yanitini spor yazarlarina ve otoritelere sorduk

Besiktas kötü basladigi ligin sonunu iyi getirdi. Ispanyol teknik adamin ortaya koydugu oyun sistemi ve takima oynattigi oyun Besiktas’a uymadi. Besiktas camiasi hocaya sabri sonuna kadar gösteremedi. Önce lig ardindan Avrupa Kupasi’ndaki maçlar hüsranla sonuçlaninca Ünlü Teknik adam ülkesine uçtu. Riza hocanin gelisi ve takimin ardarda iyi sonuçlar almasi tekrar bir heyecan olusturdu. Riza hoca elindeki malzemeyi çok iyi kullandi. Transfer söylentileri ile takimdaki uyumu bozmadi, moralleri hep yüksek tuttu. Serinkanli demeçleri ve camiayi kucaklayan tavirlari ile daha çok sevildi ve tüm bunlar çok olumlu algilandi. Simdi “Riza Çalimbay takimin basina ilk maçta gelseydi acaba Besiktas sampiyon olurmuydu” diye soruluyor. Riza hoca bugünkü yerde olmazdik. Yani sampiyon olurduk” demis. Son maçlarda alinan sonuçlara bakilirsa, söylenenler dogru gibi. Bu görüse katilanda var, katilmayanda… Ama katilanlar çogunlukta… Tüm camia Riza hoca ve BJK’nin basarisini istiyor. Bu yil Avrupa kupalarinda bakalim Besiktas ne yapacak? Önümüzdeki sezon hem lig, hem Türkiye Kupasi, hem de Avrupa Kupalarinda mücadele edecekler. Bu sayimizda Riza hoca’yi, Besiktas’i ve transferleri spor yazarlarina sorduk. Otoriteler Besiktas Gazetesi için konustular. Iste görüsler ve yorumlar…

Arastirma: Didem Tutal

SANLI SARIALIOGLU:

Sonuna kadar kovalardi

Riza Çalimbay sezonun basinda gelseydi kuskusuz ki, Besiktas’in sampiyonluk sansini sonuna kadar kovalardi. Geldikten sonra gösterdigi performans bunu kanitladi. Futbol futbolcuyla oynaniyor iyi bir kadronuz yoksa agzinizla kus tutsaniz nafile. Besiktas için en azindan 6 mevkide banko oynayacak oyunculara ihtiyaç var.

ILKER ATES:

Muhtesem destek var

Çalimbay’in geldigi günden beri yaptiklari ortada. Sampiyonluga oynayacak bir takim gibiler. Yeni sezonda bazi transferlere ihtiyaç olacak. Orta sahasina ve forvet konusunda seçecegi isimler, Besiktas’in zaten olusmus iskeletiyle, taktik kurgusuyla taraftarinin muhtesem destegini arkasina alarak çok farkli bir 2005 – 2006 sezonu olacagindan süphem yok.

ISMAIL ER:

Kadro çok önemli

Sampiyon olacak bir kadro var seklinde konusmuslardi, ama Galatasaray karsisinda kaybetti. Bu da beni sok etti. Besiktas öncelikle, ikinci yarida en güzel futbolunu Fenerbahçe karsisinda hissettirdi. Besiktas’in önümüzdeki sezonda yapacagi transferler ile ilgili ümitlerimi tasiyorum. Hoca, 5 yeni oyuncu istiyordu. Hedefi sampiyonluk. Her takimda mucizeler yaratti. Inaniyorum.

BILAL MESE:

Her zaman iddia lazim

Besiktas’ta sezon basinda iddia olsaydi sampiyon olurdu. Riza ile her sey çok farkli. Açik söylemek gerekirse, Riza’nin takimin basina gelmesi isabet oldu. Bu takim sampiyon olurdu lafinda pek de haksiz degil. Bu söz fazla iddiali olabilir ama su anki konumu bunu dogruluyor. Iyi sonuçlar aliyorlar ve istenilen rotayi buldilar.

ATIF KEÇECI:

Varsayimla konusulmaz

Riza Çalimbay’in sezon basinda gelseydi sampiyonluk elde edilirdi sözü, bir varsayim. Ikinci yarida Besiktas’in çikisi Fenerbahçe’ye göre degerlendirildiginde 5 puan fark aldi. Ancak Del Bosque ile çalistigi son 7 haftada Besiktas’in çikisi artmisti. Yasanilmamis bir sey için varsayimlara dayanarak bu sözler olmaz.

FATIH DOGAN:

Transferlere bakalim

Besiktas’in sampiyonluk sansi Riza hoca ile yüzde 70 fazla olurdu. Bununla birlikte Del Bosque’ye ödenmesi muhtemel olan 6 milyon euroluk para, Besiktas’in kasasinda kalirdi ve tasarruf yapilmis olurdu. Besiktas yönetimi futbolcular ile ilgili transfer çalismalarinda seçimi Riza Çalimbay’a birakacak. Koray Avci transferi Riza Çalimbay için iyi bir sinav oldu.

MUTLU SON

SampIyonluGunu ligin bitimine 3 hafta kala ilan eden Hentbol Takimi, son hafta karsilasmasinda Çankaya Belediyesi’ni 30-27 yenerek sezonu namaglup sampiyon olarak tamamladi. Karsilasma sonrasinda Sube Genel Menajeri Bilal Eyüboglu hedefe ulastiklari için mutlu olduklarini ifade ederken, takimim antrenörü Müfit Arin ise, zor bir maç olmasina ragmen namaglup unvanimizi koruyarak ligi tamamlamayi bildik. Simdi Türkiye Kupasi’ni da alip, amiamiz’a 2 kupa birden hediye etmek istiyoruz, dedi. (SPOR SERVISI)

BOKSA DOYDUK

Dünya genelinde düzenlenen ve yogun ilgi gören A1 World Combat Cup (Profesyonel Dünya Kick-Box Sampiyonasi) Türkiye’de ilk kez gerçeklestirildi. Geçtigimiz hafta içinde düzenlenen Kick Boks Sampiyonasi organizasyonu, Mehmet Ali Erbil sunuculugunda gerçeklesti. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapilan A1 WCC Istanbul Sampiyonasinda Türkiye’den Serkan, birinciligi kazandi. Dünya sampiyonlugunu kimselere kaptirmayan 78 kilodaki Gürkan Özkan ise unvan maçinda sakatlanmasina ragmen Yunan rakibi Kaponis Pavlos’u yenerek unvanini korudu.

SPOR HATTI

Geçmis olsun

Besiktas Gazetesi olarak, geçtigimiz günlerde geçici yüz felci geçirdigi açiklanan Besiktas Kulübü Baskani Yildirim Demirören’e geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz.

UEFA bastirdi

Altyapi revaçta

AVRUPA Futbol Federasyonlari Birligi (UEFA), gelecek yildan itibaren Avrupa Sampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasi’nda mücadele edecek takimlarin kadrolarinda altyapidan yetismis futbolcu bulundurma zorunlulugunu onayladi. Yeni kurallar çerçevesinde 2008 yilina kadar kulüpler kendi altyapilarinda yetismis ve ülkenin baska bir kulübünün altyapisindan yetismis 4’er futbolcu bulunduracak.

Atlet Efhanim sakatlik geçirdi

ÜÇ adim atlamada Gençler ve Yildizlar Türkiye rekortmeni olan atlet Efhanim Temizsoy, yeni bransi sirikla yüksek atlama idmani sirasinda büyük bir talihsizlik yasadi.Türkiye Sampiyonasi hazirliklarini Ankara’da sürdüren atlet Efhanim Temizsoy, Naili Moran Atletizm Sahasi’ndaki antrenmani sirasinda, mindere sirtüstü düsmesi gerekirken, ayaginin üstüne düsmesiyle sag ayak bilegindeki fibula kemigi kirildi.

Futbol Okullari Yaz Kurslari

BEFAM AKADEMI, projesiyle ataga kalkan Besiktas alt yapisi, futbol okulunda da yepyeni etkinlikler ile 1989 – 1998 dogumlular arasindaki futbolu seven çocuklari bagrina basiyor. Kayitlar; Pazar günü hariç 10:00 – 16:00 arasinda Fulya San Ökten Tesisleri’nde yapilabiliyor. Velilerin BJK Futbol Okula büyük ilgi gösterdigi ve çocuklarini futbolcu yapabilmek için çaba sarfettigi yetkililerce bildirildi.

Ece Kaya Futbol Turnuvasi

BESIKTAS Dernekleri Ece Kaya Futbol Turnuvasi’nin 2.’si 22 Mayis tarihine kadar BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapilacak. Önceki yil trafik kazasinda hayatini kaybeden, Mecidiyeköy Besiktaslilar Dernegi Onursal Baskani Mustafa Kaya’nin kizi Ece Kaya anisina düzenlenen “Besiktas Dernekleri Ece Kaya Futbol Turnuvasi”nin 2.’si basladi. Turnuvaya dernekler ile birlikte yazili ve görsel basin mensuplari katildi.

Kulüplere lisanslari verildi

FUTBOL Federasyonu Kulüp Lisans Departmani, Mart ayi sonundan bu yana sürdürülen denetim çalismalarini tamamlayarak Besiktas’in da yer aldigi 9 kulübe lisans verdi. Futbol Federasyonu’ndan yapilan açiklamaya göre, Besiktas, Büyüksehir Belediyesi Ankaraspor, Denizlispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirligi, Istanbul Büyüksehir Belediyespor, Malatyaspor ve Trabzonspor kulüpleri, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun onayiyla 2005-2006 sezonunda lisans sahibi oldular.

Kutlamalar

sürüyor

BJK Bayan Basketbol Takimi 20 yil sonra sampiyonluk elde edince sampiyonluk kutlamalarinin dozu artti. Pesi sira kutlama yapan bayan basketbolcular geçen hafta içinde de kutlamalara gece kulübünde devam etti. Düzenlenen geceye basketbol subesi ile sporcularin yani sira yöneticiler ve BJK camiasinin ileri gelenleri de katildi. Etiler’ deki Samdan isimli gece kulübünde yapilan kutlamalar muhtesem geçti.

Milli takima basamak atlatti

Fransa’nIn Corbel kentinde düzenlenen Uluslararasi Ritmik Jimnastik Grand Prix serisinde sporculardan Gizem Oylumlu, 82 sporcu arasinda 17. oldu ve ülkenin 30 ülke içinde 11. siraya çikmasini sagladi. Jimnastik Subesi Menajer Sevinç Oylumlu, milli takima basarili bir sporcu yetistirdikleri için mutlu olduklarini dile getirdi. Elde ettigi basarili sonuçla milli takima basamak atlatan sporcumuz Gizem Oylumlu, önümüzdeki hafta Azerbaycan’in baskenti Bakü’de yapilacak olan Dünya Sampiyonasi’nda yarisacak.

Engellilerin büyük basarisi

TekerleklI Sandalye Basketbol Takimimiz, play-off yari final 2. maçinda Adana Engelliler Spor Kulübü’nü 77-38 maglup ederek, finale yükseldi. Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan maçta Ekibimiz çok rahat bir oyun sergiledi. Ilk periyotta rakip potaya 20 sayi kaydeden Engellilerimiz, kendi potasinda ise sadece 7 sayi gördü. 2. çeyregi 35-17’lik skorla farkli geçen Takimimiz, 3. periyotta 24 sayi üretti ve rakibine sadee 8 sayi verdi. Bu periyot 59-25 üstünlügümüz ile geçildi. Son periyotta 18 sayi üreten Takimimiz, mücadeleden 77-38’lik galibiyetle ayrilarak finale yükseldi.

Murat Sahin’in oglu oldu

MURAT Sahin’in bu güzel gününe Pazarlama Komitesi Baskani Murat Ürünsak, futbolcular ve yetkililer katildi. Murat’i bu mutlu gününde yalniz birakmayan oyuncular, minik Okan ile annesi Sebnem Sahin’i odasinda ziyaret etti ve imzaladiklari minik bir Besiktas formasini hediye etti. BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Komitesi Baskani Murat Ürünsak, “Sahin ailesine uzun ve mutlu bir ömür dilerim” dedi.

SAYFA 6

KARTALIN YÜZÜNÜ

BAYANLAR GÜLDÜRDÜ

20 yil aradan sonra BJK’li bayan

basketbolcular kupayi alarak müzelerine

götürdü. Son maçta Fenerbahçe’yi yenen basketçilerin kutlamalari sürüyor

BESIKTAS Bayan Basketbol Takimi, 20 yilin ardindan sampiyonlugu elde etti. Bu sezona sampiyonluk parolasiyla baslayan Bayan Basketbol Takimi, F.Bahçe’yi 74-56 yenerek 2004-2005 sezonu lig sampiyonluguna eristi. Mücadeleyi Baskan Yildirim Demirören ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Riza Çalimbay ve futbolcularda izledi. Karsilasmanin bitimiyle BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, sampiyonluk kutlamalarina sahne oldu. Taraftarlar, sarkilar söyleyerek sampiyonlugu oyuncular ve teknik heyet ile birlikte kutladi. Taraftarlar konfetilerle, çiçeklerle, marslarla ve tezahüratlariyla sampiyonluk sevincini yasadi. 2004-2005 Sezonu Lig Kupasi, Basketbol Federasyonu Baskani Turgay Demirel tarafindan oyunculara verildi. Baskan Yildirim Demirören ve yönetim kurulu üyeleri sampiyonluk coskusunu kupayi kaldirarak gösterdi.

SAYFA 7

Rekor KIRDILAR

BESIKTAS Süper Genç Takimi, sampiyonluga imzasini atti. Süper Genç Takim, son lig maçinda Küçükköyspor’u 11-1 yenerek, 2004-2005 sezonunu Istanbul Sampiyonu olarak tamamladi. 107 golle bir rekora imza atan genç takim, önümüzdeki sezon için umut vaad ediyor.

Futbol Alt Yapi Komitesi Baskani Sinan Vardar, A Genç takimin elde ettigi sampiyonluk sonrasi yaptigi açiklamada, su sözleri yer aliyor:

TAM 107 GOL ATTILAR

“Sampiyon oldugumuz için çok mutluyuz. Sampiyon olurken 107 gol atarak bir rekora da imza attilar. Sayin Baskanimiz Yildirim Demirören’in ve Riza hocamizin da takimlarimiza, alt yapimiza destegi çok büyük” dedi. Takimin teknik direktörü Ömer Gülen, ayni hirs ve basariyla oynayip Türkiye Kupasi’ni da kaldirmak istediklerini söylüyor. Süper Genç Takimi oyuncularindan Gökhan Çalisir, Aykut Sepin ve Özgür Özkaya da sampiyonluk sonrasi duygularini su sözlerle ifade etmisti: Gökhan Çalisir: Sampiyon oldugumuz için çok mutluyuz. Sezon basindan beri harcadigimiz emegin karsiligini aliyoruz. Bütün Camiamiz’a armagan ediyoruz. Insallah Türkiye Kupasi’ndan da Sampiyon olarak dönecegiz. Aykut Sepin: Sezon basindan beri bugüne gelmek için çalisiyorduk ve sampiyon olduk. Ilk hedefimiz buydu ve bunu basardik.

Özgür Özkaya: Gerçekten bütün sezon boyunca çok çalistik. Yagmur, çamur demeden bugünleri bekledik.

Besiktas Alt Yapi Koordinatörü Mehmet Eksi, A Genç takiminin basarisi ile ilgili sunlari söyledi:

GÖZLERI A TAKIMINDA

“Öncelikle, alt yapiya hem teknik hem mental olarak BEFAM ciddiyeti geldi. Sampiyonluk Besiktas’in ruhunda var, Besiktas’in markasi sampiyonluk… Bu konuda Baskanimiz Yildirim Demirören’den baslayan Sayin Sinan Vardar’a kadar, bize bir çok konuda imkan tanidiklari için tesekkür ediyoruz. BEFAM projesiyle, her sey 1. kalitede sporcularimiza sunuluyor. Verilen egitim, hem kisiliklerine hem performanslarina yansiyor. Bu konuda bize her konuda destek olan komitemiz var. Komitede yer alan Yemen Eksioglu, Armagan Uslu, Seref Yasar, Seyit Ates, Nedim Sarsmaz, Senol Erkutoglu, Bilal Özdogan, Feyyaz Tuncel, Ilhan Gölven, Asri Uzun, Hasan Bozkurter, Ahmet Akpinar, Aziz Mimarlar, Engin Ertaç, Aram Kuran gibi isimler gecesine gündüzüne katarak bizlere destek veriyorlar.

A Genç takiminin, daha bir çok basarilara imza atacagin inaniyorum. Ve bu hizla, Türkiye futboluna dünya standartlarini belirleyecek nitelikte futbolcu üretecegiz. Ve toplum içinde kendi kendini yönetebilen Besiktaslilar yetistirecegiz” dedi. A Genç takiminin kazandigi sampiyonluk sonrasi heyecan bitmedi, kutlamalar Fulya San Ökten Tesisleri’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Düzenlenen kokteyle Komite Üyeleri, antrenörler, oyuncular ve alt yapi idarecileri katildi.

DIDEM TUTAL

SAYFA 8

Eski dosttan mektup geldi

IKI yil boyunca Besiktas formasini basariyla giyen hirvat kaleci Mirmiç’tan mektup var. Besiktas Gazetesini internetten takip ettigini söyleyen eski kaleci Mirmiç Besiktas’i unutamadigini söylüyor. BJK ile ilgili her türlü konuya yakinlik duydugunu söyleyen Mirviç Besiktas Gazetesi araciligi ile camiaya seslendi. Hirvatistan Ümit Milli Takim’in ve futbol okullarinin basinda yer alan basarili kaleci Mirviç, Besiktas’i ve taraftarlarini hiçbir zaman unutamadigini söylerken Besiktas için göreve hazir oldugunu da belirtiyor. “Çagirsinlar yeter” diyen Besiktas’in eski oyuncusu Mirmiç, Türk ve Hirvatlarin da bulundugu yetenekli oyunculari Besiktas’a kazandirmak istedigini söylüyor. Menajeri Hazim Haydaroglu araciligiyla Besiktas Kulübü’ne müraccatta bulundugu ifade ediliyor. Kulübün Mirmiç’in yetenekli oyunculari Besiktas’a kazandirma konusundaki çalismalarina sicak baktigi ögrenildi. HABER: Recep SEKER

Riza Çalimbaydan anlamli ziyaret

BESIKTAS Teknik Direktörü Riza Çalimbay, özel çocuklarin egitim gördügü Gebze’deki Vala Gedik Ilkögretim ve Is Okulu’nu geçtigimiz günlerde ziyaret etti. Riza Çalimbay, Avrupa futbol haftasi kapsaminda Istanbul’da yapilan ve Istanbul Sampiyonu olan okulun futbol takimi ve ögrencilerle bir araya geldi.Ögrenciler, Riza Çalimbay’a büyük ilgi gösterdi,ögrenciler Çalimbay’a neredeyse araliksiz tezahüratlarda bulundular. Çalimbay, “Böyle bir ilgi ile karsilasacagimi beklemiyordum. Sizlerle bir arada oldugum için çok mutluyum. BJK Inönü Stadi disinda burada da bana bir tribün atmosferi yasattiniz. Hepinizi basarilarinizdan dolayi kutluyorum” dedi. Sampiyon ögrencileri teker teker kutlayan Çalimbay, genç sporcular ve sampiyonluk kupasiyla birlikte hatira fotografi çektirdi. Okul yönetimi tarafindan Riza Çalimbay’a ziyareti nedeniyle plaket verildi ve üzerinde Besiktas armasi bulunan bir pasta kesildi.

FUTBOLU ÇOK SEVIYORLAR

FULYA San Ökten Tesisleri’nde baslayan 1. BJK Futbol Okullari Senligi, geçtigimiz hafta yapilan final maçlariyla sona erdi. Final maçlari; Yavru Kartallar, Mini Minikler, Minikler ve Yildizlar yas gruplarinda yapildi. Yapilan Turnuva maçlari sonucu, Yavru Kartallar kategorisinde: “Fulyaçim, Mini-Miniklerde: Çilekli, Miniklerde: Avcilar, Yildizlarda ise: Bostanci Birimleri 1. oldu.

FUTBOL Okullari Genel Koordinatörü Ufuk Pak, etkinlige gösterilen ilgiden duydugu memnuniyeti dile getirdi ve sunlari söyledi: “Gelecek yildan itibaren senlikler daha genis kapsamli yapilacak ve çesitli etkinliklerin de yer almasiyla, daha ilgi çekici olmasi saglanacak. Bu senlikte 500’den fazla oyuncu adayi ter döktü” dedi. Pak, Yaz Futbol Kurslari’na katilimin yüksek oldugunu sözlerine ekledi.

Sergen Yalçin birakiyor mu?

SÜPER solagin Besiktas’i birakacagina iliskin haberler geçtigimz haftaki gazetelerin spor sayfalarindaki mansetlerde yerini aldi. Sezon sonunda Sergen Yalçin ile Besiktas yönetiminin masaya oturacaklari konusuluyor. Yalçin, bu dönem içinde Birlesik Arap Emirlikleri’nin iki büyük takimi olan Dubai ve Katar’dan teklif aldigi ve transfer döneminde bu tekliflere sicak baktigi ögrenildi. Maç basina 60 milyarlik sözlesmesi biten Sergen Yalçin’in yakin çevresine jübile yapmayi düsünmedigini, aksine iki yil daha yesil sahalarda top kosturmak istedigi belirtiliyor.