SAYI 98

BJK98SAYI 98 4/18 MAYIS 2005

SAYFA 2

ALO

BEŞİKTAŞ

“Çözün şu güvenlik işini”

LEVENTTE hırsızlık olayları arttı. Levent Çarşı içine bir kamera konuldu. Ancak bu yeterli değil. Sokak araları çok ıssız ve karanlık oluyor. Bazen geç saatlerde buradan geçmek bile sorun. Emniyet eskisi gibi gezici güvenlik güçleri koyarsa seviniriz. Başımıza bir iş gelmesinden korkuyoruz. Hırsızlar iyiden iyiye azıttı. İnsanlar kendi tedbirlerini alarak bu işi çözemez.

Abidin DÜZGÜN

“Hizmet binamız çok kötü”

YILDIZ mahallesinde oturuyorum. Gazetenizden takip ettiğim üzere birçok mahallede yeni muhtarlık binası yapılmış. Hatta tüm işler belediyeye gitmeden bu binalardan yapılıyormuş. Bizim mahallemizdeki muhtarlık binası çok kötü. Duvarları dahi dökülüyor. Bu zamanda böyle bir yerde hizmet almmak imkansız. İlgilenilmesini istiyorum.

Saadet KARA

Aynı tas aynı hamam

ıllardır boşta olan ve mahalleliyi tedirgin eden SSK binası ile ilgili şikayetimizi gazete aracılığı ileduyurmuştuk. Mahalleli ne olduı soruyor. Ancak yetkililer bu durumdan memnun ki henüz bir yanıt gelmedi.İSKİ den yanıt geldi. “Vişnezadenin altyapısını yaptık. Muhtar da bilgi eksiği var”

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYI 98 4/18 MAYIS 2005

SAYFA 3

Ortaköy hep güzel

BEŞİKTAŞ’IN gözde yeri Ortaköy’ün yolları düzenleniyor, yeniden elden geçiriliyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Ortaköy’e özel bir ilgi duyuyor. Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yoldar, Ortaköy Meydanda, çay bahçelerinin önünde ve diğer alanlarında gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meydandaki çay bahçelerinin önündeki bozulan yüzey taşı ile ilgili tamamen bir değişim söz konusu. Meydanda ise, artık yürürken taşların arasında çamur, su göremeyeceksiniz. Çünkü, yeşillendiriliyor. Ortaköy Cami ile Esma Sultan Yalısı arasındaki tonoz, mevcut dokuya uyum sağlar hale getirildi. Yüzlerce kişiyi coşturan konser platformu da unutulmamış. Başkan Yardımcısı Ahmet Yoldar, alan bilgilerini de belirterek yapılacak olan çalışmayı şöyle ifade ediyor: “Ortaköy sahil düzenleme çalışmasında, çay bahçeleri önünde deniz kenarındaki yüzeyi bozulan yaklaşık 350 metrekare alanda Ortaköy Meydanı’na yakışır bir yenileme ve düzenleme çalışmasını müjdelemek gerek. Bu bölgede doğal bir malzeme olan andezit taşı kullanılarak, doku korunuyor. Ortaköy Meydanı, meydanın bütününde de yer yer bozulan doğalgranit parke taşları toprak ve çim tohumu karışımı ile derz araları unutulmadı. Bu alan da yaklaşık bin metrekareyi bulmaktadır. Ortaköy Cami ile Esma Sultan Yalısı arasında bulunan tonoz önünde denize kadar uzanan platformun yoğun kullanım nedeniyle bozulan yüzeyi de ele alındı. Bu alanda doğal bir malzeme olan düz andezik ile iç taraflar taban tuğlası kaplanarak mevcut doku iye uyum sağlanmış oldu. Ortaköy Cami ile Esma Sultan Yalısı arasındaki konser platformu üzerinde, yine yoğun kullanım nedeniyle bozulan alanın yüzeyi çalışmamız içindedir. Bozulan alan da yine aynı yaklaşımla doğal bir malzeme olan andezit ile taban tuğlası kaplanarak mevcut dokuyla uyum bozulmadı. “Ayrıca Ortaköy Meydanı’na bakan yan yollar içinde çalışmalar gerçekleştirildiğini, bazılarında da gerçekleştirileceğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamlıyor: “Yan sokaklarda yer yer bozulan doğal granit parke taşları toprak ve çim tohumu karışımı ile derz araları dolduruldu.” Gerçekleştirilen çalışma ile Ortaköy yenilenerek yeni ziyaretçilerini uzun yıllar daha kucaklayacak.

Amerikalılar

Beşiktaş’ı

çok sevdi

ABD’NİN Boston Belediye Başkanı Thomas M. Menino ve Akron Belediye Başkanı Donald L. Plusquellic, geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı ziyaret etti. Temaslarda yerel yönetim konusundaki deneyimler paylaşırken, ABD’de Türkiye’yle ilgili son gelişmelerde ele alındı.

Öte yandan Beşiktaş Belediyesinin, Çocuk Festivaline davet edilen, Almanya Erlangen Realschuleíden gelen 20 örenci ve öğretmen unutulmaz bir hafta yaşadı. Misafirler Türkiye’ye gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. (VERİ BASIN)

Köy Enstitüleri

unutulmadı

öy Enstitülerinin 65. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Nisan ayının ikinci haftası başlayan kutlama etkinlikleri, Beşiktaş Belediye binasında kokteyl ve karma resim sergisi açılışı ile start aldı. Ertesinde Ortaköy Afife Jale Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet’in Aydınlanma Hareketinde Köy Enstitülerinin Yeri konulu film gösterildi. Ayrıca; Köy Enstitüleri ve Küreselleşmenin Ulusal Eğitime Yansımaları başlıklı konferansı gerçekleşti. Etkinlik Soner Olgun konseri ile son buldu. (VERİ BASIN)

KEMAL ÇİLOĞLU

CHP BEŞİKTAŞ

İLÇE BAŞKANI

Beşiktaş Belediye Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Kemal Çiloğlu CHP Beşiktaş İlçe Başkanı oldu. Daha önce bu görevi Müslim Eriş yapıyordu.

HABER HATTI

İstanbul’un

kara noktaları

İSTANBUL’DAKİ 10 kara nokta belirlendi. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bilgilerine göre, bu güzergahta hız denetimi yapıldığı , belirtildi. Kara noktalar şöyle: 1-Sultanbeyli-Samandra Bölgesi 2-Beykoz-Kavacık- Mollagürani 3-FSM Köprü üstü ve gişeleri 4-Seyrantepe Polis Lojmanlar ı Mevki 5-Mahmutbey Viyadüğü Mevki 6-Aksaray Kavşağı Mevki 7-Tekart (İSTOÇ) 8-Yar mburgaz Viyadüğü Mevki 9-D-100 Haramidere Mevki 10-D-100 Büyükçekmece Mevki.

Kaza yeni

otobüsler aldırtıyor

ŞİŞLİ’DE geçtiğimiz hafta içinde çift katl ı bir otobüsün freni boşalması sebebiyle meydana gelen kaza sonrası gözler toplu taşıma araçlarına çevrildi. İETT Genel Müdürlüğü’nden yapı lan açıklamaya göre, İstanbul’da faaliyet gösteren 89 çift katlı otobüs yıl sonuna kadar yenilenecek. Toplu taşımacılık alanında hizmet veren yaşlı halk otobüslerinin ve çift katlı otobüslerin yenilenmediği takdirde trafikten men edileceği ifade edildi.

Neredeyse herkesin belinde silahı var

BÜYÜK kentlerde yaşanan kapkaç olaylarının ardından İstanbul ve İzmir’de taşıma ruhsatı alanların sayısı arttı . Buna göre, bulundurma ruhsatlı silahlar azalırken taşıma ruhsatı alıp silahı beline takanların sayı sı arttı . Geçen yıl İstanbul’da taşıma ruhsatlı silah başvurusunda önceki yıla göre bini aşkın artış yaşandı . Bulundurma ruhsatı için ise, 1259 azalma görüldü. İstanbul’da taşıma ruhsatı alanlar sayısı 2002 ve 2003 yılında 6 binli rakamlara ulaşırken bu sayı 2004’te 8 bin 100’ü art ı . İstatistiklere göre,Türkiye’de 78 bin 300 kişinin ruhsatlı silah bulunuyor.

Mezarlıklar koruma koruma altında

İSTANBUL’DAKİ mezarlıklar koruma altına alınacak. Mezarlıklar Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine özel güvenlik şirketiyle korumaya alınacağı ifade edildi. Ekipler gün boyu görev yapacak. Gerekli durumlar için Alo Cenaze Hizmetleri olarak hizmet veren 188 numaralı telefon hattı kullanılabilecek.

 

Ortaköy’deki fidanlık Ali Talip Özdemir’in

ORTAKÖY, Dereboyu Caddesi’nin en ucunda yer alan fidanlığı Anap Eski Genel Başkanları ndan Ali Talip Özdemir satın aldı. Özdemir, Türkiye’de Princess Otelleri ile tanınan Sudi Özkan, Ortaköy’de bulunan Princess Fidanlığı ve serasını aldı . Fidanlık, Dereboyu Caddesi’nin en ucunda yer alıyor. Fidanlık, Ortaköy Meydanına da yürüyüş mesafesi yakınlığında bulunuyor.

 

Milletvekili gazeteci çarpışması

ARNAVUTKÖY’DE, AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’un kullandığı araç ile gazeteci Arzu Sevtap Dural’ın kullandığı araç çarpıştı. Kazadan iki sürücüde yara almadan kurtuldu. Edinilen bilgiye göre Arzu Sevtap Dural, Gülseren Topuz’un aracına arkadan çarptı. Topuz:“Kendisi benim aracıma arkadan vurdu”dedi. Tehlikeli vasıta kullanmaktan 132 YTL para cezası ödeyen gazeteci Dural, serbest bırakıldı.

Tenis, Avşar

kızından sorulur

LEVENT Tenis ve Eskrim Kulübü üyelerine yeni bir fırsat sunuyor. Geçmişten bugüne değin her Veteran Turnuvas ı nda bir sağl ı k kuruluşunu bünyesinde bulunduran TED Kulübü, her sporcunun sağl ı k kontrolünden geçmesini ve sporun sağl ı k içinde yap ı lmas ı anlay ı ş ı na göre yeni bir projeye imza at ı yor. TED Kulübü sponsoru Amerikan Hastanesi ile bir sağl ı k kontrolü oluşturuyor. “Amerikan Hastanesi & Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvas ı ” kat ı l ı m sertifikas ı ile Amerikan Hastanesinden alınıyor.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 4

Levent’te yaşamak hem zor hem de güzel

Muzaffer Türk, köklü bir geçmişe sahip olan Levent mahallesinin sakinlerine 1977 yılından bu yana muhtarlık hizmeti veriyor. Aralıksız devam ettiği muhtarlık hizmetinde bir ilke de imza atmış. “Muhtarlıkta Mesai Saati Uygulamasını” başlatarak en iyi hizmetin örneği göstermiş. Mahalle sakinleri ve muhtar, Levent’te neredeyse hiçbir sorun yaşanmadığını dile getiriyor. En önemli etken, sıkıntının yaşandığı zaman doğru mercilere kısa zamanda ulaşmak…

Bunlardan biri, Anadolu’nun güzel kenti Ordu’dan gelip 1962 yılında İstanbul’a yerleşen Türk, son seçimlerde 31 senelik muhtarlık hizmetini tamamlayacak. Sonrasında ise, adaylıktan çekilerek muhtarlık hizmeti için sekreteri olan Necibe Gengönül’ü destekleyeceğini ifade ediyor.

MUHTAR BAĞIMSIZDIR

Ben Levent halkına 1977 yılından bu yana hizmet vermekteyim. Muhtarlığa ilk adaylığımda CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) beni desteklemişti. Şimdi ise CHP’li değil bağımsız olarak muhtarlık yapıyorum. O gün bu gündür levent halkı ile birlikteyim. Son seçiminde muhtar adayı bendim, seçim sonuçlarına göre muhtar seçildim. Muhtarlıkta bu kadar zaman durabilmek halkımızın verdiğimiz hizmetlere olan güvenin sarsılmadığının bir göstergesidir, biz bu güven ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Levent, 1950 senesinde kurulmuş bir mahalle. Emlak Bankası yaptırdığı blokları kendi emeklilerine ve memurlarına ayda 250 lira taksit ile satmış. Zamanla Levent mahallesinin çehresi değişiyor ve daha da kıymetleniyor. Emeklilerin bulunduğu mahalle ilerleyen zamanlarda yüksek gelirli ailelere yerini bırakıyor. Muhtar Türk’ün anlattığına göre, 1990 yılına kadar Levent’te işyeri sayısı çok azdı. “Levent kurulduğu zaman Karadeniz’den rüzgar eser tertemiz bir hava alırdınız. Şimdi ise Levent’in nefesini gökdelenler kesti, temiz havası, güzelliği eskisi gibi değil. Eskiden insanlar arabaları ile değil de eşiyle dostuyla gelip alışverişlerini yaparlardı. Şimdi ise biraz karmaşık bir ortam var. Herkesin birbirini tanıdığı günlere dönmek mümkün değil.”

HER ŞEYE ULAŞMAK ZOR

Muhtar Muzaffer Türk, sorunların kısa zamanda çözüldüğünü, kurumların hizmeti en iyi şekilde verdiğini söylüyor.

“Takdir edersiniz ki, her yere ulaşmak zor ama bu konuda halkımız ve emniyet birimlerimiz çok duyarlı. Bir muhtar mahallesinin tüm sorunlarını bilmeli gerekli kurumlarla vatandaşlık görevi bilinci ile irtibat halinde olmalı.”

Muzaffer Türk, yıllarını verdiği muhtarlık hizmetinde bir ilke de imza atmış. Mesai saati uygulamasıyla muhtara her an ulaşabilmek mümkün hale geldi. Muhtarlıkta yılları deviren Muzaffer Türk, sekreteri Necibe Gengönül’ü yanında yetiştirmiş. Bir sonraki seçimlerde kendisini destekleyeceğini ifade ediyor.

Belediye Meclis Üyesi Hasan Şenyurt:

Muhtarımız şikayet, istek, ihtiyaç ne ise tek tek ilgileniyor, tespit ediyor. Biz muhtarımızdan memnunuz. Sevilen sayılan bir insan bizde kendisini sevip, sayıyoruz.

GÜLER YÜZ BEKLİYORUZ

Alev Aydın: Levent’te oturuyorum. Muhtarımızdan çok memnunuz. 20 yıldır Levent’liyim. Muhtarımız her zaman güler yüzlü çok beyefendi çok saygı duyduğumuz bir insan kendisi ile hiç bir problem yaşamadık.

Şaziye Eralp: 18 senedir buradayım. Muhtarımdan çok memnununum. Köklü bir geçmişi var. Burada kendisinden herkes memnun. UFUK ÇOBAN

REKOR!

Bu rekor başka rekor!.. Levent’teki koca saat tam tamına 45 yıldır çalışmıyor ve zamanı göstermiyor.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 9

Ödül sahibini buldu

METROCITY ADINA ÖDÜLÜ GENEL MÜDÜR ALDI

Tüketiciyle dost altın kalite ödülü bu yıl Metrocity Alışveriş Merkezinin oldu. Metrocity’nin ödülü genel müdür Namık Kemal Özarı tarafından alındı. Tören Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene ilgi büyüktü.

Metrocity fark yaratıyor

Metrocity’de bu sayımızda sizler için yine birbirinden ünlü markalar ve bu markaların fiyat aralıklarını analiz ettik. İşte fiyatlar ve Metrocity’nin avantajları…

REEBOK

Reebook mağazasında çocuk ayakkabıları 59 ile 79 milyon arasında değişmekte. Dış giyimde kullanılan ayakkabıların yanı sıra çocuklar için tasarlanmış ışıklı ayakkabılarda mağazada yer almakta. Basketbol severler için tasarlanmış olan DMX tabanlı ayakkabıların fiyatı ise 93 milyon lira. Bünyesinde NBA sponsoru ayakkabıları da bulunduran mağazanın basketbol ayakkabıları Premier onaylı.

ABBATE

Abbate mağazasında gömleklerin fiyatları 79 ile 179 milyon 500 bin lira arasında değişmekte. Bu senenin gömlekteki hakim renkleri turuncu, yeşil ve mavi. Abbate gömlekleri canlı renkleri ile bu yaza merhaba diyor.

EROL SAAT

Erol Saat, şık tasarımı olan saatleri piyasaya sunan firmalardan biri. Fiyatların 150 milyon ile 4 milyar lira arasında değiştiği saatler arasında mekanik enerji ile çalışan harekete duyarlı saatler bulunmakta. Omega ve Month Blanch gibi marka yapmış isimlerinde bulunduğu saatlerin özelliklerinden birisi de uçak hava çeliğinden yapılıyor olmaları.

GÖZ GRUP OPTİK

Göz Grup Optik gözlük markası konusunda dünyaca ünlü markaları bünyesinde bulunduruyor. Gucci, Georgio Armani, Christian Dior… Güneş gözlük fiyatları 200 ile 250 milyon lira arasında değişmekte. Bu seneki güneş sezonunda kemik gözlükler ile 70’li yılların büyük gözlükleri revaçta olup farklı renkte gölüklerde bulunmakta.

KEMAL TANCA

Bu sene bayanlarda yuvarlak ve sivri kalıpları moda olarak görüyoruz. Hakim renkler pembe ve mavi, bu senenin ön plana çıkan renkleri arasında. Fiyatlar 99 ila 165 milyon lira arasında değişmekte. Erkek ayakkabılarında ise modern çizgiler hakim olup beyaz ve taba renkleri moda. Kemal Tanca’da erkek ayakkabılarının fiyatları ise 109 ila 199 milyon lira arasında değişmekte.

STEP HALICILIK

Halı, yaşadığımız mekanların vazgeçilmezlerinden biri. Step halı koleksiyonunda yeşil, pembe ve mor renkler hakim. Step halı vitrininde her ay iki renge yer veriyor. bu ayın renkleri kırmızı ve mor. önümüzdeki ay ise vitrin sevgi renk grubu’ndan olan pembe ve beyaz ile şenlenecek. Halı fiyatları grupları farklı olmak üzere 175 ve 895 milyon arasında değişmekte.

Tiffany sizi

uçuruyor

Bu yaz doğadaki 34 rengi koleksiyonuna yansıtan Tiffany, rengarenk ürünleriyle işte, denizde, partide, sokakta renk özgürlüğü ilan ediyor. Kendini cool, özgür ve enerjik hissetmek isteyenler bu yaz tiffany ilkbahar-yaz koleksiyonunun spor ve rengarenk ürünleri eşliğinde güneşle buluşuyor. tiffany’nin 2005 ilkbahar-yaz sezonunda sunduğu enerjik ve rengarenk ürünler ile yine renksiz giyinen kimse kalmayacak. Tiffany, koleksiyonunda kullandığı 34 renk ve ürünlerindeki yepyeni desenlerle renk tutulması yaşatırken, yazın enerjisini ve ateşini doyasıya yaşamak isteyen herkesi renklerin dünyasıyla buluşturuyor.

Metrocity’de anneler çok daha özeldir

Metrocity Alışveriş Merkezi’nde, annenize olan sevginizi anlatmak için birbirinden şık ve özel hediyeler bulabilirsiniz. Anneler Günü’nde alışveriş merkezini ziyarete gelen anneleri birbirinden güzel sürprizler bekliyor. Canlı müzik eşliğinde alışveriş merkezinde sıcak ve farklı bir atmosfer oluşturulurken, annelere dağıtılacak olan kırmızı güller de bu özel günün anlamına uygunluk katacak.

Pirelli Rallisi Metrocity’den başlıyor

Geçtiğimiz sene Metrocity Alışveriş Merkezinde 25. si yapılan ve bu sene de geleneği bozmayarak gerçekleştirilecek olan 26. Pirelli Rallisi büyük bir coşku ile 7 Mayıs Cumartesi günü saat 12 :00’da Metrocity’den başlıyor.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 10

Yeliz Yeşilmen’in saçları

medyanın ilgi odağı oldu!..

“Aptal Sarışın” olarak adından söz ettiren Yeliz Yeşilmen, geçtiğimiz günlerde ekranlarda sarışın olarak kendilerini tanıtan bazı kişileri protesto etmek için saçlarını koyu renk yaptırmıştı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen çevresinden aldığı olumsuz tepkiler nedeniyle Yeşilmen tekrar aslına dönerek saçlarını sarı yaptırdı. Yeşilmen “sarı saçlarımı özlemişim bir daha asla renini değiştirmem” şeklinde konuştu.

Magazin dünyasında kazan kaynıyor

Ata Demirer’in doktor kontrolü altında uygulanan diyetle kısa sürede 12 kilo verdiğini… Halen bu diyeti uygulamaya devam eden ünlü komedyenin en çok pizza yiyememekten şikayet ettiğini… Geçtiğimiz günlerde “Avrupa Yakası”nın çekiminde, set arkadaşlarının Demirer’e bir sürpriz hazırladığını… Bu sürprizin büyük bir dilim pizza olduğunu gören Demirer’in, her şeyi bırakıp büyük bir iştahla pizzasını yediğini biliyor musunuz ?

Levent Yüksel

köpeĞİne AĞLIYOR

Pop müziğin ünlü sanatçısı Levent Yüksel’in hayvanlara olan sevgilisini herkes bilir. Bir dönem Sertap Erener ile yaşadığı dönemlerde beslediği köpeğini geçtiğimiz yıl kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, önceki günde geçen yıl ölen Papi adlı köpeğinin kardeşini kaybetti. Üzüntüsünü gizleyemeyen Yüksel çok sevdiği canlısını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğu söylendi.

MÜSLÜM BABA

YENİDEN BARDA

Arabesk müziğin sevilen sanatçısı Müslüm Gürses, geçtiğimiz günlerde Arnavutköy Eylülist barda sosyete ve sanat dünyasını buluştu ve barlerde yeniden sahne alma kararı aldı. 5 Mayıs tarihinde Eylülist barda sahne alacak olan Müslüm Gürses’in yanı sıra, mekan sahibi Ayten hanımın ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ında sahne alması için teklifde bulunduğu kulağıma geldi.

DENİZ AKKAYA’NIN

GÜZELLİK SIRRI

Kilo almaktan korkan Deniz Akkaya, yemek yerken hamur işleri ile eti kesinlikle aynı anda tüketmiyormuş. Özelikle Mantıya bayılan Akkaya et yerine ıspanaklı mantı yiyormuş. Hem de iki tabak yediği halde etle hamur işlerini birbirine karıştırmadığı için kilo almıyormuş. Bir gün sırf hamur işi ya da karbonhidratlı yemekler yiyerek bir gün sırf et yiyerek kendini dengede tutuyormuş.

ÖZCAN DENİZ, ŞİMDİ DE

FİLM SENARYOSU YAZIYOR

Haziran Gecesinin öyküsünü kaleme alan Deniz şimdi de senaryo yazma işini de soyundu. Dizilerin dışında daha kalıcı projelere imza atmak isteyen Deniz tek hayali şimdi yazdığı senaryoları beyaz perdeye taşımak. Set dışında akşamları vakit oldukça film senaryoları üreten Özcan Deniz belki ilerde kendi film prodüksiyon şirketi de kurup yazdığı filmleri kendisinin çekeceğini yakınlarına söylüyormuş.

YÜKSEL AK’TAN ŞİİR KİTABI

Güzel manken şu sıralar şiir kitabı çıkarmanın heyecanını yaşıyormuş, Vakit buldukça kaleme aldığı şiirlerini yakın çevresi ile paylaşan Ak cesarete gelip içlerinden en beğendiklerini bir araya getirerek yayınlatmaya karar vermiş. Ancak bir türlü seçim yapamayam manken Yakın dostlarından yardım istiyormuş. Bakalım kitap en çok okunanlar listesine girecek mi?..

Afrika

esintileri

CRR Konser Salonunda 5. Uluslararası İstanbul Dans Festivali kapsaminda Ispanya’dan Patrick de Bana yonetiminde NAFAS DANCE COMPANY Nightsongs / Daduta Libera ve Tuhmi, An Irreversible Action dan olusan repertuarlari ile tum Istanbul’lu sanatseverlere unutulmaz bir dans ziyafeti çekti.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 11

Ortaköy sanat galerisi bir ustayı ağırlıyor

ORTAKÖY Sanat Galerisi, birbirinden değişik perspektifleri bir arada bulabilirsiniz. Doğadan kesitlerin yer aldığı, güvercin, martı ve deniz motiflerini de bulabileceğiniz Söbütay Özer resim sergisi sizleri bekliyor. Sanatçı, Ankaralı olmasına rağmen denizin renklerini havasını buram buram ziyaretçilerine sergisinde veriyor. Özer, Gazete BEŞİKTAŞ’a şu açıklamaları yaptı:

“Ortaköy’de sergi açabileceğimi hiç düşünmemiştim. Buranın çok sıcak bir ortam olduğunu biliyordum teklifin de gelmesi ile sergimiz burada açılmış oldu. Ortaköy, bana göre İstanbul’un en güzel yerlerinden biri. Ankaralıyım ama Ortaköy’e geldiğim zaman mutlu oluyorum, sıcaklık duyuyorum. Farklı bir havası var. İnsanları sanki sanata daha sıcak bakıyor. Sanatında baş şehri; İstanbul. Burası çok güzel bir galeri. Böyle iki katlı güzel bir mekanda sergi. Ayrıca, bu güne kadar açtığım en güzel mekan. Bu benim 39. sergim…”

Eserlerinizde güvercin motifi, çevreyle ilgili unsurlar görüyoruz…

“Evet, genelde ben doğaya bakan bir insanım. Sanat eğitimini almış ve veren bir insan olarak resmin inceliklerini yapmaya çalışıyorum. Çevreciyim. Resimlerimde konum çoğunlukla doğa ile ilgilidir. Güvercin çizme sebebim ise, özel değil ama belki ama çocukluk yıllarımdan kalma bir neden olabilir. Çünkü; Selimiye Camii’nin hemen yanında çocukluğum güvercinlerin içinde geçmişti. Son dönemde benim resimlerimde yüzlerce güvercin kullanıldı. Sonraki çalışmalarımda yeni bir motif de gelecek. Bütün renkleri de seviyorum.”

Bir çok ödülü olan Özer, çalışmaları hakkında sözlerine şöyle devam ediyor:

“Rengi, boyanın dokusunu, kompozisyonu önemsiyorum. Yani resimsel ilgilerim çerçevesinde önsezi ve hayal gücümle bir şey yapmaya çalışıyorum. Ama dekoratif olduğunu söyleyemem. Edirne; içerik olarak leyleklerden yola çıktık. Akdeniz’den gelip Hollanda’ya doğru yol üzerindedir. Leylekler var horozlar var güvercinler var insan figürleri de var. Akademik anlamda katı olarak görmüyorum. Resme uyum açısından daha rahat bir şekilde sunmaya çalışıyorum”

Keşke hep

çocuk kalsak

Mustafa Kemal Kültür Merkezi, minikleri kucaklad ı . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram ı nedeniyle gerçekleştirilen Tören, oldukça renkli geçti. Beşiktaş Belediye Başkan ı İsmail Ünal’ ı n kat ı ld ı ğ ı etkinlikte, çocuklar doyas ı ya eğlendi.

18-23 Nisan 2005 tarihleri aras ı nda düzenlenen “Beşiktaş Belediyesi – Beltaş Çocuk Tiyatrolari Festivali” kapsam ı nda 18 Nisan’da Beşiktaş’ta yaşayan öğrenciler Beşiktaş Çocuk Meclisi’ni seçti. Çocuklar, Akatlar Kültür Merkezi’nde oylama yapt ı . Anafartalar İlköğretim Okulu’ndan Elif Akkaya Meclis Başkan ı seçilirken, Divan Kurulu Üyeleri belirlendi ve 60 çocuk Meclis Üyesi oldu. Çocuk Tiyatrolar ı Festivali’nin final tarihi 23 Nisan günü, Mustafa Kemal Merkezi’nde 14.00 – 17.00 saatleri aras ı yap ı ld ı . Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş’ ı n ortak organizasyonunda Çocuk Tiyatrolar ı Festivali’nde hafta boyunca birbirinden değişik etkinlikler gerçekleştirildi. Oyunlar öncesinde fuaye alan ı nda çocuklar; palyaçolar, animatörler, jonglör ve tahta bacaklar taraf ı ndan karş ı land ı Ayrıca, birde resim yar ı şmas ı düzenlendi. Yar ı şmada dereceye giren ilk 3 çocuğa ise Beşiktaş Belediye Başkan ı taraf ı ndan çocuk tiyatrolar ı na 1 y ı ll ı k ücretsiz giriş hediye edildi.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Şenlikte, Beşiktaş Çocuk Meclisi Üyeleri izleyenlere tan ı t ı ld ı . Beşiktaı Belediye Başkan ı İsmail Ünal’dan resmi kimliklerini alarak tüm etkinliklere ücretsiz kat ı l ı m hakk ı na sahip oldular.

Vala Somalı’nın

sergisi Akatlar’da

katlar Kültür Merkezi, spor tarihçisi Vala Somalı’yı ağırlıyor. Somalı’nın “Türkiye Cumhuriyeti’nin 80 Yılında Futbolda Şiddet ve Terör Sergisi” konulu sergisi 8–11 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir. Sergi, BJK’nın girişimleri ile Ocak ayında düzenlenen Sporda Şiddeti Önleme Paneli ve diğer etkinliklerinin bir devamı niteliği taşıyor. Sporda şiddetin canlı bir belgesi konumundaki sergi, Vala Somalı’nın arşivinden oluşturuldu.

‘27 Numara’yı sakın kaçırmayın’

AKATLAR Kültür Merkezi’nde ESEK topluluğunun sahneye koyduğu 27 numara adl ı oyun seyirciyle buluşuyor. Cennetle cehennem aras ı ndaki hesaplaşma mekan ı nda s ı k ı ş ı p kalan 5 zavall ı n ı n komik hikayesi diye tan ı t ı lan oyun ilk kez 2 Nisan’da sahnelendi. Hala izlemediyseniz; yolunuzu Akatlar Kültür Merkezine çevirin. 6, 14 may ı s tarihlerinde de 27 numara adl ı oyunu seyredebilirsiniz. Saat: 21:00’da başlayan oyunun kadrosunda ise, şu isimler yer al ı yor: Yazan ve Yöneten : Uğur Uludağ. Dekor : Hakan Yark ı n. Iş ı k & Efekt : Doğukan Cantimur. Oyuncular : Murat Akkoyunlu, Hakan Bilgin, Celal Belgil, Doğa Rutkay, Ebru Ayy ı ld ı z ve Uğur Uludağ.

Çocuklar için drama ve satranç kursları

Akatlar Kültür Merkezi’nde çocuk drama etkinlikleri her cumartesi devam ediyor. Merkezde, saat: 14: 00 – 17:00 arasında 8-14 yaş grubu için drama dersleri heyecanı yaşanıyor. Katılımcılara, eğitim yılı sonunda Beşiktaı Belediyesi tarafından onaylı resmi sertifika verilecek. Bunun yanı sıra, 6-18 yaş arasındaki çocuklar için satranç kursu da Ortaköy Kültür Merkezi’nde… Her Cumartesi ve Pazar saat 10.00 – 11.30 arasında kurs gerçekleştirilecek.

Tango, vals ve latin

dersleri devam ediyor

Akatlar Kültür Merkezi’nde Tango, vals, ve latin dans dersleri yoğun istek üzerine devam ediyor. Her Salı saat: 19: 15 – 20: 45 arasında derslere katılabilirsiniz. Eğitmenler, Saime ve Serkan Bozkurt… Siz de tango ve vals danslarını öğrenmek istiyorsanız, yolunuzu Akatlar Kültür Merkezi’ne çevirin… Bir kurun süresi; Tango derslerinin başlangıç aşamasından bu yana 3 ay sürüyor. Kurların sonucunda ise, katılımcılar artık tango ve vals yapabilirler. Eğer latin danslarını öğrenmek istiyorsanız, hiç vakit kaybetmeden merkezinde bünyesinde gerçekleştirilen Latinos en Salsa kursuna kayıtlarınızı yaptırın. Her Çarşamba ve Perşembe saat: 19:15 – 20: 45 arasında derslere katılabilirsiniz. Eğitmen; Alper Alakut… Program yeni başlayanlar için Salı günleri 19:15 – 20:45 Orta düzey için Perşembe günleri 19:15 – 20:45

Balıkesirli sanatçı, Ortaköy’de sergi açıyor

Özdemİr Yemenicioğlu’nun resim sergisi Ortaköy Sanat Galerisi’nde… Balıkesir’li sanatçının sergisi 21 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında izlenebilir. Serginin açılış kokteyli : 21 Mayıs Cumartesi günü, saat: 17.00 – 20.00 arasında gerçekleşecek

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ

Zeytinoğlu Cad. No.8 Akatlar, 0212 351 93 84

CAHİDE TOPALOĞLU

Resim Atölyesi

Karma Resim Sergisi

3 – 7 Mayıs

BJK – VALA SOMALI

Türkiye Cumhuriyeti’nin

80 Yılında

Futbolda Şiddet ve Terör Sergisi

8 – 11 Mayıs

BELTAŞ – Funda Tarakçıoğlu

RESİM ATÖLYESİ

Karma Resim Sergisi

16 – 26 Mayıs

tarihleri arasında

BELTAŞ – Funda Tarakçıoğlu

RESİM ATÖLYESİ

Her Çarşamba & Perşembe

saat 11.30 – 16.30

Her Cumartesi

saat 14.00 – 17.00

TAI CHI QIGONG

DERSLERİ

Her Pazartesi & Cuma

saat 19.15 – 20.45

ÇOCUK DRAMA

ETKİNLİKLERİ

Her Cumartesi

saat 14.00 – 17.00

TANGO VALS

DANS DERSLERİ

Her Salı saat 19.15 – 20.45

LATİN DANS DERSLERİ

Her Çarşamba & Perşembe

saat 19.15 – 20.45

SATRANÇ KURSU

6 – 18 yaş arası çocuklar için

Her Cumartesi & Pazar

saat 10.00 – 11.30

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ tiyatrolar ve organizasyonlar

27 NUMARA E.S.E.K. 2, 16, 24 Mayıs saat 21.00

DİĞER ORGANİZASYONLAR

07 Mayıs Ş.B.K.Ç. İ.Ö.O Anasınıfı Gösterisi

09 Mayıs Yıldız Lisesi ve İ.Ö.O. Gösterisi

10 Mayıs TEV İnanç Türkeş Lisesi Gösterisi

13 Mayıs Ş.B.K.Ç 1-A Sınıfı Gösterisi

15 Mayıs M.S.M Bale Gösterisi

24 Mayıs Büyük Esma Sultan Gösterisi

26 Mayıs Ş.B.K.Ç. İ.Ö.O. 1-B Sınıfı Gösterisi

27 Mayıs Lin Hobi Merkezi Organizasyonu

28 Mayıs Ş.B.K.Ç. İ.Ö.O. Gösterisi

29 Mayıs Beltaş Yuva Gösterisi MSM Gösterisi

30 Mayıs Hamiyet Gerçek İ.Ö.O Gösterisi

31 Mayıs İstanbul Koleji Gösterisi

ORTAKÖY SANAT GALERİSİ

Dereboyu Cad. 12 / A Ortaköy, 0538 325 27 41 (Galeri gsm)

SÖBÜTAY ÖZER Kişisel Resim Sergisi 23 Nisan – 18 Mayıs

ÖZDEMİR YEMENİCİOĞLU Kişisel Resim Sergisi 21 Mayıs – 10 Haziran

ORTAKÖY MEYDANI caz hafta sonu 6-7-8 Mayıs

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ

Uğur Mumcu Cad. No.8 Akatlar 15 – 19 Mayıs

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ & MSM

Uluslararası Balkan Gençlik ve Müzik Festivali

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

 

 

 

BEŞİKTAŞ GAZETESİ

SAYI 98 4/18 MAYIS 2005

SPOR HABERLERİ

SAYFA 5

Hem kazandılar

hem de kazandırdılar

DERBİNİN üzerinden haftalar geçmesine rağmen Pancu kaleci forması ve 3-4 Kadıköy Hatırası adı alhtında yaptırılan formalara talep kesilmiyor. Ciro 1 trilyonu ulaşınca pazarlama Komitesi poster, hediyelik eşya ve benzeri ürünler yaptırma kararı aldı. Ürünler bu hafta BJK Store’larda satışa çıkacak

PARA BİR YANA TARAFTARIN MUTLULUĞU YETER

Fenerbahçe derbisinin üzerinden haftalar geçti, ancak siyah beyazlı taraftarlar Pancu kaleci forması ve 3-4 Kadıköy Hatırası adı altında yapılan formalardan almak için BJK Store’ların önünde kuyruklar oluşturuyor. Edinilen bilgiye göre ilk beş gün içinde 1 trilyonluk forma satılarak bu kadar kısa zamanda bu kadar ciro yapma acısından bir rekor kırıldı.

LATİFE YAPALIM AMA

KÜFÜR ETMEYELİM

BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Komitesi Başkanı İ. Murat Ürünsak;”İyi bir iş çıkardıklarını belirterek, “bu ekibimizin başarısıdır. Para kazanmak bir yana, taraftarımızın yüzünü güldürecek bir sonuç aldığımız için daha çok sevinçliyiz ”dedi. Ürünsak rakibi inciltmeden, küfür etmeden, ürünlerde espri ve şaka dolu mesajlar verdiklerini, bu kampanyanın kötü tezahüratı da önleyeceğini söyledi. Murat Ürünsak,” Spor kardeşliktir. İçinde şaka her zaman vardır. Latife yapalım ama küfür etmeyelim “dedi.

BAŞKAN YILDIRIM

DEMİRÖREN DESTEK VERDİ

Ürünsak BJK Başkanı Yıldırım Demirören’in de kazanılan paradan çok, taraftarın mennun edilmesini önemsediğini, camianın yapılan işle birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini ve mutlu edildiğini söyledi. Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe galibiyetinden sonra forma stoklarını sıfırladı…

Taraftarların yoğun ilgisi üzerine üretilen Pancu formaları, satış patlaması yaptı. Maçın üzerinden haftalar geçmesine rağmen yeni siparişler veriliyor. Formaların bu denli yoğun ilgi görmesinden stokların tükenmesine kadar bir çok konuda Beşiktaş Kulübü Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ürünsak ve Genel Müdür Hakan Acar, merak edilen soruları BEŞİKTAŞ Gazetesi için yanıtladı. Ürünsak, Fenerbahçe maçında Pancu’nun bir konsept olduğunu söyleyerek sözlerine başladı ve 35 bin parça satıldığını vurguladı. Şu anda da talebin devam ettiği düşünülürse, Pancu formaları bu sezona damgasını vurmuş görünüyor ve sezon sonuna kadarda talebin kesilmeyeceği düşünülüyor.

TALEBİN ARDI ARKASI

KESİLMİYOR

İ. Murat Ürünsak, talebin beklenilenden çok yoğun olduğunu ve bu projenin gerçekleşme aşamalarında yaşanan bir çok olayın tüm ekibi duygulandırdığını dile getiriyor. Konuyla ilgili olarak afiş,poster ve hediyelik eşyalarında yoldu olduğunu ilk kez açıkladı. BJK Yönetim Kurulu üyesi ve Pazarlama Komitesi Başkanı İ. Murat Ürünsak konu hakkında şöyle konuştu: “Talebin ardı arkası kesilmiyor. Bunun süreceğini tahmin ediyoruz. Bizde bununla ilgili yeni ürünleri sunmaya devam ediyoruz. Yepyeni ürünler hazırlık aşamasında bu hafta BJK Store’larda satışa çıkacak.”

FUTBOLCULAR KADAR

PERFORMANS GÖSTERDİK

Pazarlama Komitesi Başkanı İ. Murat Ürünsak, markalaşma sürecindeki çalışmaların önemli olduğuna dikkat çekiyor ve şunları söylüyor:

“Aslında futboldaki iş, 90 dakika sonrasında tartılabilir ama bizim daha çok 90 dakikalarımız var. Asıl işimiz, o zaman başlıyor. Futbolu, yeşil sahada 90 dakikalık bir rekabet olarak görmek zorundayız. Ancak; 90 dakikanın önündeki ve sonundaki diğer 90 dakikalar bizim için hep bir iştir. Bu anlamda baktığınız takdirde biz de en az futbolcular kadar performansımızı üst düzeyde tutmak zorundayız. Ne zaman ne olacağı belli değil. Böyle düşünmezsek biz takımın, futbolun gerisinde kalırız. Takımla birlikte hareket edebilmeli hatta yeri geldiğinde takımın önünde koşmamız gerekecektir ki hem takıma, kulübe hem camiaya hem de taraftara motivasyon değerlerimiz katılabilsin. Böylelikle, kaynak yaratmış oluyorsunuz. Pancu projesinde bu anlamda yola çıkıldı, çok spontane gelişti. Bu çalışma bize önümüzdeki dönemlerde de ışık tutacaktır. Önemli olan anlık düşünmek ve uzun vadeli strateji üretmektir. Marka oluşturmanın ana gayesi de budur.”

SATIŞ SIRASINDA

ÇOK HİKAYE ÇIKTI

BJK Pazarlama Komitesi Başkanı Ürünsak; kapış kapış giden Pancu formalarının hikayesini bizimle paylaşıyor. öyle ki bu hikaye, işini bırakıp gelen, 75 yaşlarındaki iki hanımın torunları için kalabalığa girmesinden Fenerbahçeli minik taraftarın forma almak istemesine kadar bir çok enstantaneyi içinde barındırıyor. Projenin bu denli sevilmesi ile ilgili olarak da ekibin bu konuda antrenmanlı olmasına bağlıyor.

PROJEYLE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİĞİMİZE İNANIYORUZ

İ. Murat Ürünsak; “Projeyi en anlamlı yapan olgulardan bir tanesi; Beşiktaş Kulübünün böyle bir olaydan ekonomik kazanç sağlamak yerine bu sevinci birlikte paylaşmak yaptığı yüzde 34′ lük çok büyük bir indirimdir. Taraftarımızın sevincini ön plana çıkardık, onlarla bu sevinci paylaştık ve yönetimde bu konuda bizi destekledi. Beşiktaş Pazarlama Ekibinin amacı, BJK markasının değerini yükseltip, taraftarın aidiyetlik duygusunu geliştirmektir. Ayrıca, taraftar tatmini ve onun çıkarlarını koruyarak, ürün satışlarını, sadece sportif başarıya endeksli olmadan artırmak hedefleri arasında yer alıyor. Pancu projesi bunun bir örneği. Projeyle verdiğimiz mesajlardan biri de, taraftarların futbol takımlarının içerisinde birbirlerini rencide etmeyecek latifeleri gerçekleştirmeleridir. Taraftar bu anlamda, bu inanışı paylaşırsa, statlarda küfür azalır.

Başkanımız Yıldırım Demirören’in başlatmış olduğu küfür etme ve ettirme kampanyası da bu mesajı veriyor. Ayrıca biz bu forma kampanyasından da sonra inanıyoruz ki, seyirci de bunu çok destek verecektir. Seyircinin kabul edebileceği değerleri kendileriyle paylaşmamız gerekli. Seyirci bana şampiyonluk gerekmez bana bu mutluluğu yaşattınız yeter, diyor. Bu gururla bu sezonu yıllarca taşıyacağım, diyor. Çalışmalar ile Fair Play ruhunu verirseniz küfür etmek için hiç bir sebep ortada kalmayacağını düşünüyorum.”

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SPOR HATTI

Ümraniye’ye

ziyaretler sıklaştı

BEŞİKTAŞ Nevzat Demir tesislerinin geçtiğimiz günlerde İzmit Marmara 2000 Koleji öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler sahada antrenman yapacak olan futbolculara ve teknik heyete çeşitli armağanlar verirken birlikte bir hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Öteyandan Bayan Basketbol takımı oyuncuları ve teknik heyeti de Ümraniye’ye gelerek, Başkan Yıldırım Demirören’le bir yemek yedi. Yemeğe BJK Teknek Direktörü Rıza Çalımbay ve kaptan Tayfur’da katıldı.

A Genç Futbol Takımı şampiyon

Sezonu baştan sona çok iyi bir futbol ortaya koyarak tamamlayan BJK A Genç Futbol Takımı şampiyon oldu. Karşılaşmadan sonra bir açıklamada bulunan A Genç Futbol Takımı Antrenörü Ömer Gülen “Bazı maçlar hariç sezonun hemen hemen diğer tüm maçlarında güzel bir mücadele ortaya koyduk. İstanbul Şampiyonluğu’nu kazandık artık bundan sonraki hedefimiz Türkiye Kupası” dedi. BJK A Genç Futbol Takım Yardımcı Antrenörü Önder Karaveli ise “Şampiyon olmak tabii ki çok güzel. Bundan sonra hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak.” dedi.

BJK futbol

okulları şenliği

Beşiktaş Futbol Okulları Şenliği başladı. Beşiktaş Fulya Şan Öktem Tesisleri’nde başlayan şenlik iki hafta boyunca sürecek. Şenliğin düzenlenme amacı ise, futbol okulu öğrencileri arasında birlik ve beraberlik duygularını aşılamak, dayanışma içerisinde etkinliğe katılarak Beşiktaş sevgisinin daha fazla yayılmasını sağlamak… Bu şenlik, Beşiktaş Kulübüne bağlı Fulya, Çilekli, Akatlar, Gaziosmanpaşa Seyit Ateş, Avcılar ve Bostancı’daki tüm futbol okulu öğrencilerini içine alıyor. Futbol okulları şenliği ile bir diğer amaç da büyümek yani yeni öğrenciler kazanmak… Konuyla ilgili Ufuk Pak şunları söyledi: “Bu şenlikle, futbol okullarımıza yeni öğrenciler kazanmak ve bunu sürekli hale getirmek de hedeflerimiz arasında. Bu ilk şenliğimiz. Daha sonra da bize bağlı olan İstanbul içi ve dışındaki bütün okulları kapsayacak ikinci bir etabı daha yapacağız.” (VERİ BASIN)

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 6

‘Hep böyle sevinin

taraftarı sevindirin’

BEŞİKTAŞ Rıza Çalımbay ile birlikte galibiyet serisine devam ediyor. Çaykur Rizespor karşısında da üç puan almasını bilen Siyah Beyazlı ekibin gölü İbrahim Akın’dan geldi. Genç İbrahim’in golü ayakta alkışlandı. Maç içinde ve maç sonrası takım içindeki arkadaşlık ve sevgi göze battı. Son maçlarda göze hoş gelen bir oyun ortaya koyamayan Karakartal yine de maçları kazanmasını biliyor. Taraftar alınan puanlardan ve galibiyetten menunluk duyarken, Beşiktaş şimdiden önümüzdeki yılların da takımını kurmaya başladı.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 7

Sporun atası

JİMNASTİK

MİNİK jimnastikçiler karınca gibi çalışıyor. Haftanın altı günü en az dört saat çalışan geleceğin yıldız isimleri, Beşiktaş Kulübü çatısı altında yetişiyor. Yurt dışında bir çok kategoride derece kazanan jimnastik branşının sporcuları, daha iyiyi hedeflediklerini dile getiriyor.

Beşiktaş Kulübü Jimnastik Şubesi Menajer Sevinç Oylumlu, jimnastik branşını, Türkiye’deki konumunu ve zorlukları Beşiktaş Gazetesi ile paylaşıyor. “İki yıldır Beşiktaş’ın bünyesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Menajer olarak sporcularımızın her türlü zorluklara rağmen çok başarılı olduğunu söylemek isterim. İki yıldan beri çeşitli yarışmalarda yer aldık. Hem yurt içi hem yurt dışında katıldığımız yarışmalardan elde ettiğimiz derecelerimiz var. Örneğin, geçen sene Beşiktaş Kulübüne Yıldız ve Minikler Kategorisinde Türkiye İkinciliği Kupası, Büyükler Kategorisinde Türkiye İkinciliği, Gençlerde Türkiye Üçüncülüğü Kupalarını kazandırdık. Bu sezon için de iddiamız halen sürüyor çünkü henüz yarışmalar daha bitmedi.” Sevinç Oylumlu, jimnastik branşının Türkiye’de yeteri kadar yer edinmediğinden yakınıyor. Ancak buna rağmen tüm ekip, her sezon çıtaları biraz daha yükselterek zirveyi hedefliyor.

BAŞARIYA KOŞUYORLAR

“İlk etaptaki derecelerimizi değerlendirirsek gayet iyi. Büyük kategorisinde yer alan Gizem Oylumlu, şu anda Türkiye birincisi. Fakat bu sonucun kesinleşmesi için ikinci etabın tamamlanması gerekiyor. Buna göre, aynı kategoride yer alan Tuğçe Oylumlu ise Türkiye dördüncüsü. Büyükler kategorisinde takım birincisiyiz, gençler ve yıldızlar kategorisinde takım üçüncüsüyüz.”

Oylumlu, jimnastik ismini taşıyan bir kulübün bünyesinde çalışmaktan gurur duyduğunu dile getiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bu branşın adını taşıyan bir şubenin menajer olmak çok ayrıcalıklı bir duygu, gurur veriyor. Kulüpten bize teklif geldiği zaman gerçekten inanılmaz bir sevinç yaşadık, yönetim her türlü yardımı bize gösteriyor, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Sporcuların en önemli sıkıntısı ise, İstanbul’da profesyonel anlamda olimpik minderin bulunduğu çalışmaların yapılabileceği bir salonun olmayışı. Oylumlu, Edirne, Antalya, İzmir, Ankara gibi illerde var olan salonun İstanbul’da da gerçekleştirilmesini istiyor.

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…

SAYFA 8

Beşiktaşlı Trabzonlular

FarklI kültürleri bir araya getirip kültürlerin gelişmesine katkıda bulunan derneklerden biri daha Beşiktaşlıların ve Trabzonluların katılımıyla Beşiktaş’ta faaliyete geçti. Trabzon’lular tarafından kurulan derneğin açılışında bir çok isim yer aldı. Açılışa, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yoldar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, BJK Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ürünsak gibi bir çok isim açılışa katıldı. Derneğin açılışı için kurdeleyi Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant ve dernek başkanı Seyfettin Erbaş gerçekleştirdi. Trabzon Dernekler Birliği Başkanı Tahsin Usta yaptığı konuşmada, tüm Trabzonlular ile ilişkilerin sağlıklı tutulması gerektiğine değinerek kültür bağı ve eğitime, derneğin katkıda bulunacağını söyledi.

Trabzon Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Seyfettin Erbaş ise konuşmasında iki katlı derneğin içerisinde kütüphane, konferans salonu ve internet odası olduğunu belirtti.

Onların tek işi var şampiyon yetiştirmek

YARIM asrı deviren İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü (İYİK), kazandığı şampiyonluklara doymuyor. Başarılarına başarı katmak, yeni şampiyonluklara imza atmak için soluksuz çalışıyor. Kulüp Başkanı Nejat Duran; öncelikle sağlıklı bir sporcu yetiştirme bilinciyle hareket ettiklerini belirtiyor ve kulüp çalışmaları ile ilgili şunları söylüyor:

“Bizim bütün uğraşımız; yüzme ve su topunda lider olmak ve sportmen gençler yetiştirmek. Elbette, şampiyon olmak çok güzel. 1943 yılından bu yana faaliyet gösteren kulübümüzün büyükler kategorisinde 24 sene aralıksız şampiyon olması gerçekten önemlidir ve onur vericidir. Yüzmede de önemli başarılara imza attık ve şu anda aynı 600 ile 650 arası sporcumuz var. Bu sayıya yüzme okullarında yer alan kursiyerlerimiz de dahil.”

Başkan Nejat Duran, Beşiktaş Belediyesi’nin Karanfilköy gerçekleştirmek istediği projeden söz ediyor. Proje, tesisleşmeyi ve olimpik havuzu da içeriyor. Duran, yaklaşık 1300 üyesi olan İYİK’in tesisleşerek daha da büyüyeceğini dile getiriyor.

Basketbol hakemliği yapmış olan su topu alanında milli sporcu unvanlığında geçmişinde barındıran Duran, yüzme ve su topu alanında federasyon çalışmalarının yeterli olmadığı görüşünde.

“Türkiye’de yanlış bir politika var, maalesef bunu federasyon düzeltemedi. Mesela; Avrupa’da ufak yaştaki çocuklar için bu denli yatırım yapılmıyor. Küçük yaştaki çocuklar, ağır antrenmanlardan geçmiyorlar. Türkiye’de ise, sistem bu şekilde olmadığı için çocuklar erken sıkılabiliyor, bu kadar ağır antrenmanı kaldıramıyorlar. Çocuk 14-15 yaşına geldiği zaman spordan bıkmaya başlıyor. Çünkü; yüzme ve sutopu gerçekten ağır sporlar ve günde 15-20 km yüzeceksin, gıdana dikkat edeceksin. Çocukların tahsil hayatının da engellenmemesi lazım. Bu yüzden antrenmanlar biraz daha hafifletilebilir.”

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Başkan Nejat Duran, hedefler söz konusu olduğunda her zaman çıtaların yüksek olduğunu söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Su topunda kategori olarak 6 tane takım var. Yüzme alanında 17 antrenörümüz var. Sutopunda 4-5 antrenörümüz var. Yüzme okullarımızda sporcu yetiştirmeye 6-7 yaşları arasında başlıyoruz. 9 yaşına gelen çocuk, müsabakalara hazırlanıyor. 14 yaşa kadar kategorilerimiz var sonrasında büyükler kategorimiz oluyor. Amacımız ise, sutopunda şampiyon olabilmek, yüzmede ise olimpiyatlara sporcu gönderebilmektir. 3 sene önce 27 rekor kırıldı. Büyüklerde bu sene 7 rekor kırıldı. Hedef olimpiyatlara daha fazla sporcu gönderebilmek…”

ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ

Dündar“Alt yapıyı oluşturacaksınız. Tesisleşme de çok önemli. Geçmişten örnek vermek gerekirse; eskiden İnönü Stadı’na kum dökerlerdi. Amacı, üzeri su tutmasın diye. O zamanlar kumda çalışan sporcu için 27 yaşına geldiğinde ihtiyar diyorlardı. Şimdi bu ölçü değişti; çim sahasının kullanımı ile 34-35 yaşında bile futbol oynamak artık güç değil” şeklinde konuştu.

DİDEM TUTAL

HABERLERİN DEVAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… gazete beşiktaş her Çarşamba bayinizde…