SAYI 90

GAZETE BEŞİKTAŞ

SAYI:90, 12 OCAK 2005 

SAYFA 3 

İşte yeni yıl mesajları

DİDEM TUTAL

 

İSKİ’yle sorunumuz var

Öncelikle, 2005 yılının herkese barış, mutluluk ve güzellikler getirmesini diliyorum. Bununla birlikte belediye çalışmalarından gayet memnun olduğumuzu dile getirmek isterim. Hiçbir sorun yok, her şey iyi gidiyor. Ancak biz sıkıntıyı, elektrik kurumu ve İSKİ ile yaşıyoruz. Kanallar yetmediği için su taşmaları gerçekleşiyor. Yollarımız, sokaklarımız bu sebepten kirleniyor. Elektrik kabloları dışarıda bulunuyor. Bu hem tehlike arz ediyor hem de elektrik kesilmesine neden oluyor. Bunun yeni yılda özellikle AB yolunda ilerleyen bir ülke olarak, çözümlenmesini diliyor ve tüm Beşiktaşlıların da yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Abbasağa Muhtarı Yüksel Ağat

Güzellikler bizimle olsun

Her şey yolunda ve gerçekten çok iyi gidiyor. Bununla birlikte yeni bir yıla daha girdik, ben tüm milletimize ve tüm dünyaya yeni yıl kutlu olsun demek istiyorum. Yeni yılınızın güzellikler içinde geçmesi dileğiyle…

Akatlar Muhtarı Tayfun Kirmanlı

Bebek Parkı ile ilgilenilsin

Bir yılı geride bıraktık. Dileğimiz, yeni yılın bir önceki yıldan daha iyi olması. Tüm Beşiktaşlıların yeni yılı kutlu olsun. Yaşadığımız sıkıntılara gelince, elektrik kurumunun çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızdan çok şikayet alıyoruz. Bebek’te altyapının çok iyi olmadığı alanlar da fazla. Kimi sıkıntıların bir diğer sebebi de bu. Örnek vermek isterim, geçtiğimiz günlerde bir kablonun yanması sebebiyle yol açıldı ve ilave kablo ile daha ince bir kabloya monte edildi. Bu demektir ki, önümüzdeki günlerde o ince kablo da yanacak. Oysa daha sağlam temeller üzerine kalıcı çözümler üretilse, kısa süre içinde yeni sorunlar yaşanmasa diye düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi Bebek Parkı ile ilgilenmiyor. Bu konuda çok şikayet alıyoruz. Yazın tinercilerin yuvası haline geliyor. Bu durumun önümüzdeki senelerde değişmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra, Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmaları takdire şayan. Gerçekten her şey güzel gidiyor.

Bebek Muhtarı Aydın Onar

Sıkıntıların aşılması güzel

Öncelikle, yeni yılın herkese mutluluk, sağlık, başarı, huzur getirmesini diliyorum. Şöyle bir baktığımız zaman, 6 aydır çok fazla bir sıkıntımız olmadı. Elektrik kurumu veya başka bir kurumla ilgili olan bir şikayet geldiğinde genel olarak bir sıkıntı yaşamadık. Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmalarından da gayet memnunuz. Herhangi bir sıkıntımız dahi olsa hemen yanıt alıyoruz. Gazete Beşiktaş aracılığıyla da kendilerine teşekkür ediyoruz. Geçen sene çok sorunumuz olmadı, ancak az da olsa yağmur sonrası birkaç yerde mazgallardan dolayı sıkıntı yaşadık, ancak kısa süre içinde sorunun çözülmesi de bizi çok memnun etti.

Etiler Muhtarı Emmar Ekşi adına

birinci aza Kaan Bircan

Problem istemiyoruz

Öncelikle, herkesin yeni yılı kutlu olsun demek istiyorum. 2005 yılı Beşiktaşlılara ve herkese güzellikler ve mutluluklar getirsin. Geçen seneyi şöyle bir değerlendirmemiz gerekirse, en çok sıkıntıyı çok yağan yağmurlarda İSKİ ile yaşadık. Tabi bu sorun, yazık ki yeni senede de kanal bağlantıları sebebiyle devam edeceğe benziyor. Elektrik kurumu ile herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Kablolarımız yenileniyor, şu anda bir problem yok. Beşiktaş Belediyesi’nin de çalışmalarından gayet memnunuz, gayet iyi ve düzenli bir şekilde gidiyor. Böyle devam etmesini istiyoruz.

Konaklar Muhtarı Oya Çolpan

BEDAŞ’la sorun yaşıyoruz

2005’in çok iyi geçmesini diliyorum. Biz geçtiğimiz sene içinde aslında hemen hemen hiç sıkıntı yaşamadık. Beşiktaş Belediyesi, tabiri caizse bir dediğimizi iki etmedi, sürekli bizim yanımızda oldu. Dikilitaş’ta yollarımızı elden geçirdiler, bakım ve onarımını yaptılar, merdivenler yaptılar. Teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kaymakamımızdan da gerçekten çok memnunuz. Emniyet Müdürümüz olsun, Belediye Başkanı olsun, gerçekten bir sıkıntı yaşamıyoruz, memnunuz. Ancak iki önemli isteğimiz var, öncelikle Dikilitaş mevkine gezici karakol bakıyor. Ancak, bir sorun olduğunda gezici karakolu maalesef göremiyoruz. Caydırıcı olması için mutlaka kolluk güçlerinin mahallede olmasını istiyoruz. Bunun dışında İSKİ ve BEDAŞ ile sorun yaşıyoruz. Elektrik kesintisi çok sık yaşanıyor. Havai hatların yer altına alınmasını istedik, ancak alınırken iyi bir şekilde bağlantı yapılamadığı için devamlı kesintiler yaşanıyor. İSKİ şikayetlerimize yanıt vermiyor.

Dikilitaş Muhtarı Abdullah Sızmaz

Elektrik kesintisi giderildi

Öncelikle tüm Beşiktaş’a, İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye mutlu seneler diliyoruz. Geçtiğimiz sene bizler için gayet iyi geçti. Beşiktaş Belediyesi çalışmalarından gayet memnunuz. Her şey çok iyi ve güzel. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz, kesinlikte yaşamayız. Geçtiğimiz sene içinde sadece elektrik kesintisi ile ilgili sıkıntılarımız olmuştu. Ancak, Levent Mahallesi Muhtarlığı, bunun üzerine gerekli temasa geçerek 5 tane elektrik direğinin dikilmesine öncülük etti.

Levent Muhtarı Muzaffer Türk

Koordineli çalışmalıyız

Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyor ve mutlu seneler diliyorum. Aynı zamanda yaşadığımız sıkıntıların daha da hafiflemesini bekliyorum. Kirada olan bir muhtar olarak gerçekten zorluklar içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dileğimiz, bir muhtarlık binasına kavuşmak. Bununla birlikte, vatandaşlarımız en çok İSKİ ile sıkıntı yaşıyorlar. Elektrik kurumu ile pek bir sorun yaşamıyoruz. Yağmurlar yağmadan önce, ızgaraların temizlenmesi, mevsimi olan ağaçların kısa sürede, bekletilmeden budanması gibi bir takım isteklerimiz var. Biraz duyarlı olunmasını istiyoruz. Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmalarından genel anlamda memnunuz, ancak bizlere yardımcı olmasını da bekliyoruz.

Yıldız Muhtarı Şevki Yıldırım

İsteklerimize yanıt verilsin

Öncelikle, herkesin yeni yılını kutluyorum, yeni yılda sağlık mutluluk ve güzellikler diliyorum. Bununla birlikte bir çok isteğimizin yerine geldiğini de söylemek istiyorum. Beşiktaş Belediyesi’nde taşlar yerine oturmadı sözümüz vardı, ancak gerçekten çok iyi çalışmalar gerçekleştiriliyor. İsteklerimizi dile getirdik ve her şey güzel başladı. Devam etmesini bekliyoruz. Belediyeye, Hüseyin Aycibin İlkokulumuzun bahçesinin sınırlarını belirleyerek duvarlarını yeniden yaptığından teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok iyi bir şekilde yapıldı. Aynı zamanda basket sahası da yapıldı ve bu servis araçlarının tacizlerinin de önüne geçerek gençlerimize sportif bir alan kazandırdı. Bununla birlikte, mahalle parkımızda özürlü yolu yapıldı. Çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Şu andaki ilişkilerimiz gayet iyi. Bir tek, bir ada grubumuzda elektrik sorunu yaşıyoruz. Bunun da giderilmesi için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayrettepelilere de seslenmek istiyorum, daha iyi bir Gayrettepe için şartlarına sahip çıksınlar ve mevcut kaynakları korumaya çalışsınlar. Hepinize iyi seneler diliyorum.

Gayrettepe Muhtarı Necla Başar

Parklara dikkat!..

Umut ederim ki, herkes için hayırlı bir yıl olur. Vişnezade Mahallesi sakinlerinin genel bir isteği var; hırsızlık konusunda bir çözüm bulunması. Özellikle son bir ayda anormal derecede artan hırsızlık olayları yaşıyoruz. Hemen her gün herhangi bir sokakta problem yaşanıyor. Emniyet güçlerine sesleniyoruz, bize bu konuda yardımcı olsunlar. Özellikle, Şenlikdere Çocuk Parkı’nda tinerciler, kim olduğu bilinmeyen insanlar kalıyor. Çevredeki insanlar rahatsız oluyor. Parkın içinden geçilmiyor. Bununla birlikte bir diğer sıkıntımız da İSKİ ile yaşanıyor. İSKİ çok ilgisiz. Kanalizasyonun değişmesi gereken sokaklarımız var.

Vişnezade Muhtarı Reyhan Cinyusuf

Semtimize sahip çıkalım

İnşallah yeni yıl çok hayırlı olur. Genelde kanalizasyon ve elektrikle ilgili sorunlar vardı. Sokak lambalarının yanmaması ile ilgili. Bedaş bünyesinden yapma gayretinde ama yeterli değil, sıkça şikayetler aldık. Yağan yağmurlarda sıkıntı yaşadık. Belediye önlemler almaya çalışıyor. Çelebi Sokak, Köyeli Sokak, Şair Veysi Sokak’ta kanalizasyon ve yol yapım çalışmaları var, sel sularını engellemek amaçlı Köşeli Sokak’ın başına ızgaralar yapılacak. Nişantaşı Teşvikiye’den inen suların Şair Veysi’ye inmeden denize ulaşması amaçlanıyor. Herkes vatandaşlık görevlerini yerine getirerek, ortamına, semtine sahip çıkarak mahallemiz dahilinde olan biteni bilmek, yapılanları mükemmele doğru götürmek mümkün olacaktır.

Sinanpaşa Muhtarı

Zeki Bölükbaşı

 

Ortaköy’ü inlettiler!..

 

Yeni yıla Ortaköy’de girenler hem harika bin konser izledi. Hem de İstanbul’un eşsiz manzarası ile yeni yılı kutladı. Ortaköy’de düzenlenen yeni yıl etkinliği bir gerçeği daha tekrar su yüzüne çıkardı. İstanbul’un eşsiz mekanlarından biri olan Ortaköy, yine gündeme geldi. Vatandaşlar Ortaköy’ün daha etkin hale getirilmesi için bu tür etkinliklerin her fırsatta yapılması gerektiğini yinelediler.

 

SAYFA 4

 

Acı ama gerçek

 

Dentistanbul Dişhastanesi geçtiğimiz günlerde Sürmeli Otel’de basın toplantısı düzenledi. Dentistanbul Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Özer, konuşmasında Dentistanbul Dişhastanesinin yapılandırılmasından ağız, diş ve diş eti sağlığından, Türkiye ve diğer ülkelerde ağız ve diş sağlığı programlarına kadar bir çok konuya açıklık getirdi. Özer, basit bir ağız diş sağlığı sorunu olarak görülen bir rahatsızlığın kalp, akciğer, böbrekler gibi vücudun bir çok alanında etkili olabileceğine değindi.

Özer, konuşmasına şöyle başladı:

“Dentistanbul, Türkiye’de ilk defa diş hekimliğinde 7 ana bilim dalındaki uzman kadroyu özel hastane şartlarına uygun olarak yapılandırmış ve bu konuda 7 gün 24 saat hizmet veren ilk kurum olmuştur. Hastanemizin üç yıllık çalışmaları sonucunda, toplum ağız diş sağlığı bilincinin eksikliği, bu konuda yapılan çalışmaların yetersizliği ve özellikle özel sektörde bahsedilen konularla şimdiye kadar yeterli seviyede önem verilip, ilgilenilmemiş olması biz yöneticilerin dikkatini çekmiştir.

Ağız, diş ve diş eti çevresinden başlayan enfeksiyonlar, vücudumuzun pek çok ana organını devre dışı bırakabilir. Örneğin, kalp, eklem, akciğer, böbrekler, sindirim sistemi ve özellikle tüm kulak burun boğaz bölgemizi doğrudan etkilemektedir. Rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki; genel vücut sağlığımızın başlangıç noktası, “ağız ve diş sağlığı”nın korunmasıdır.

Toplum ağız diş sağlığının kontrol altına alınabilmesi ve bu konuda gerek kamu gerek özel sektörün döviz harcamalarının azaltılabilmesi için, halkın bilinçlendirilmesi şarttır. Bununla ilgili özellikle, ABD ve AB ülkelerinde eğitim öncesinden ilk öğretim çağı sonuna kadar çocuklar ve aileleri için çeşitli eğitim programları bulunmaktadır. Ayrıca yazılı, görsel ve işitsel basın, bu ülkelerde kamuoyunun bilinçlendirilmesiyle ilgili konu hakkındaki görevini ciddi şekilde yerine getirmektedir.”

Dentistanbul Dişhastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özer, toplantıda medyanın önemine de değindi. Özer şöyle konuştu:

“Dentistanbul Dişhastanesi, kendine toplumun ağız diş sağlığı bilincinin yükseltilmesi amacıyla toplumsal araştırmalar yaparak kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek misyonunu yüklemiştir. Örneğin, son dönemde Sn. Mesut Yılmaz’ın diş tedavisinde istem dışı yaşanan olayların doğru tanımlanmasıyla ilgili kamuoyu oluşturulması gerekmektedir. Bu durumda, ilgili mercilerin yeterli açıklamalarının alınması kaydıyla, toplumda zaten var olan diş hekimi ya da tedavisi korkusunun azaltılması ya da ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu tip açıklamalar “bilinçsiz kamuoyunda” paniğe yol açmış ve diş hekimlerinden endişe duyulmasına neden olabilme riskini artırmıştır.”

Toplantının ana amaçlarından birini de Mehmet Ali Özer şu sözleriyle ifade etti:

“Dentistanbul Diş Hastanesi’nin toplumsal amaçlarından birisi de, özellikle okullarda ve toplu yaşam yerlerinde ağız diş sağlığı taramaları, konu hakkında seminerler düzenlenmesi ve elde edilen verilerin ihtiyaç duyulan kamu ya da özel sektördeki araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Bu amaçla, birazdan sizinle İstanbul metropol sınırları içerisinde 27 ilçede 1509 kişi üzerinde yapılan araştırma sonuçlarını paylaşacağım. Bu araştırmada kotalı tesadüfi örnekleme tekniği kullanılmıştır. Araştırmaya konu olan kişilerin 748’i kadın, 761’i erkektir. Okur yazar olmayan 66 kişi, okur yazar 22 kişi, ilkokul mezunu 691 kişi, ortaokul mezunu 267 kişi, lise mezunu 320 kişi, üniversite mezunu 143 kişi olup araştırma yüzdesini yüzde 45.8 ile ilkokul mezunları, yüzde 21.2 ile lise mezunları, yüzde 17.7 ile de ortaokul mezunları oluşturmaktadır.”

Dentistanbul Dişhastanesi tarafından 1509 dernek üzerinde yaptırılan “ağız ve diş sağlığı bilinci” araştırması verilerine göre, toplumun yüzde 38.7’si tedavi gördüğü sırada acı duyduğu için diş hekimi korkusuna sahip. Neden korktuğunu bilmeyenler toplumun 1/4’ünü oluştururken eğitim seviyesi arttıkça korku azalıyor.

28 Aralık 2004 tarihinde Sürmeli Oteli’nde Dentistanbul tarafından yapılan basın toplantısında açıklanan araştırma sonuçlarına göre, eğitim seviyesi yükseldikçe hekime gitme eğilimi artarken eğitim seviyesi azaldıkça bitkisel yöntemler tercih ediliyor. Diş fırçalama yöntemleri yüksek oranda aile ve çevreden öğrenilirken ne yazık ki yetersiz bilinçlenme yüzünden diş problemleri devam ediyor. Tüm eğitim grupları içerisinde diş hekiminin seçiminde en önemli 2 faktör olarak tanıdık olması ve işini iyi yapması belirtiliyor. Eğitim seviyesi düşük kişilerde 3. faktör ortamın temizliği iken, eğitim seviyesi yüksek kişilerde 3. tercihi tavsiye ve denenmişlik alıyor.

Dentistanbul Dişhastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özer, Türkiye’nin ilk Diş Hastanesi olan Dentistanbul’un, diş hekimliğinde 7 ana bilim dalındaki uzman kadrosuyla, hastalarına 7 gün 24 saat hizmet verdiğini, son dönemde gündeme gelen diş sağlığı ile ilgili ölüm riski taşıyan olaylar yüzünden bir kez daha diş hekimliğinin ne kadar kritik ve önemli olduğunun altını çizdi. Özer; “Dentistanbul, kendine toplumun ağız ve diş sağlığı bilincinin yükseltilmesi amacıyla toplumsal araştırmalar yaparak kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek misyonunu yüklemiştir. Ağız, diş ve diş eti çevresinden başlayan enfeksiyonlar, vücudumuzun pek çok ana organını devre dışı bırakabilir. Rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki, genel vücut sağlığımızın başlangıç noktası ağız ve diş sağlığının korunmasıdır.” şeklinde konuştu.

Ağız ve diş sağlığını tehdit eden en önemli etken olan korkunun çocuk yaşlarda bilinçsizce eğitilmenin ya da hekimlerin davranışlarından kaynaklandığını belirten Özer, korkunun ortadan kalkması için toplumun küçük yaştan itibaren eğitilmesi, ağız ve diş sağlığı hakkında bilinçlendirilmesi ve hekimlerin iyi ve etkili iletişim yoluyla hastaları tedavi etmeleriyle sağlanacağını vurguladı.

 

SAĞLIK HATTI

 

Sigara kalbi niçin etkiler?

 

Tütün dumanında, damarlarınıza ve kalbinize zarar verecek yeteri kadar zehir vardır.

* Tütün dumanında, kalbe ve damarlara zararlı olan birçok zehir vardır. Sigara içtiğinizde kalbiniz, daha çok çalışmak durumunda kalır.

* Tütünde bulunan nikotin, alışkanlık yapan bir zehirdir ve kalbin daha hızlı çalışmasına, kan basıncının geçici olarak yükselmesine ve kan pıhtılaşma riskinin artmasına neden olur.

* Karbon monoksit tütün yandığı zaman açığa çıkan zehirli bir gazdır ve kanın vücuttaki bütün kaslara ve bu arada kalbe taşıdığı oksijen miktarının azalmasına neden olur.

Riski

bugünden

azaltın!

* Emekli olmadan önce ölüm oranı sigara içenlerde %40, sigara içmeyenlerde ise yalnızca %15’tir.

* Sigara, kalp hastalığı riskini ikiye katlamanın yanı sıra öksürük, bronşit, boğaz ağrısı ve ülser gibi hastalıkların ortaya çıkışını hızlandırır.

* Sigara çocuklarda da dahil olmak üzere, sigara içmeyenlere de zarar verir. (pasif içicilik)

* Sigarayı bıraktığınızda, kalp hastalığı riski hızla azalmaya başlar ve sonunda, hayatında hiç sigara içmemiş birisinden farksız olursunuz.

Sigara damar sertliği oluşumunda en önemli risk faktörlerinden biridir. Kaç yıl içmiş olursanız olun sigarayı bırakmalısınız. Hafif sigaraların sert sigaralara oranla daha az zarar verdiği konusundaki inanış tamamen yanlıştır. Aşağıda sigara kullanan kişilere öneriler yer almaktadır.

* Ne için sigara içtiğinizi belirleyin. Birçok insan sinirli olduğunda sigara içtiğini söylemektedir. Sinirlerinizi gidermek için yürüyüş yapınız ya da başka bir fiziksel faaliyette bulununuz.

* Bazı kişiler televizyon izlerken veya kahve içerken otomatik olarak sigaraya uzanırlar. Bu tür hareketlerden kaçınmaya çalışın.

Sigarayı çok istediğinizde içmeden 10 dakika bekleyiniz, giderek bekleme süresini artırınız.

 

SAYFA 9

 

Sımsıcak atkılar

 

Bu hafta sizleri bilgilendirmek için şu kış aylarında boynumuzu saran atkıları incelemeyi uygun bulduk.

Yumuşacık, rengarenk ve sıcacık atkı-bereler, sadece soğuktan korunma aracı değil, şıklığınızı tamamlayan vazgeçilmez bir aksesuar aynı zamanda. Bu ikiliye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanları yaşıyoruz.

Zarafet simgesi, klasik kaşmir atkılardan pullu, tüylü geniş atkılara, daha çok şapkaya benzeyen iri iri örülmüş berelere kadar uzanıyor çeşitler. Geçen yıldan beri, el örgüsü olanları pek bir ilgi görüyor. Bu yüzden hazır giyim markaları da, el örgüsü gibi görünen, iri ilmekli atkı ve bereler hazırlıyorlar.

Kalın, uzun tüylü yün iplerle yapılan bu atkı-berelerden, elinizden geliyorsa siz de rahatlıkla örebilirsiniz. İstanbul’da yün deyince akla gelen ilk adres, Tahtakale’deki Kürkçü Han kuşkusuz. Yanyana sıralanmış yüncü dükkanlarının her birinde uzun kuyruklar var şu ara. Bu sezon simli yünler çok moda. Beğendiğiniz bir yüne altın, gümüş veya bakır rengi simli iplerden sardırıyorsunuz. Boynunuza doladığınızda bile diz altına kadar uzanan atkılardan örmek için, ortalama 300 gram yüne ihtiyacınız var. Bere için de, 100 gram yün yeterli olacaktır. Kalın, bol tüylü ve örüldüğünde batik gibi görünen, karışık renkli yünler tavsiye ediliyor atkı için. Uzun tüylü yünler, örüldüğünde kürk gibi duruyor, bunlardan şal ve bere takımlar yapabilirsiniz. Bere için olmasa da, atkı ve şal örmek için özel hazırlanmış, aralarına parlak boncuklar geçirilmiş yünler, bu sezon yeni çıkmış tezgahlara. Bunların kilosu 12 milyon lira. Atkı-berelik kalın yünlerin kilosu 10-12 milyon lira, tahta ve demir şişlerin fiyatı bir buçuk-iki milyon lira. 100 gramlık paket yünleri iki-iki buçuk milyon liraya alabilirsiniz.

Biraz da vitrinlerde bulabileceğiniz modellerden ve fiyatlardan bahsedelim. Bahsettiğimiz gibi, ağırlık el örgüsü gibi görünen atkı ve berelerdan yana. Simli yünden yapılmış olanları, dantel gibi motiflileri, çizgili dokuma atkıları çokça göreceksiniz. Atkının boyu dize iniyor, püskülleri, neredeyse yerleri süpürüyor.

Dokuma olanları daha çok erkekler tercih ediyor. Bunların da çizgili olanları çok moda. Kahverengi-bej, siyah-gri-beyaz kombinasyonları popüler. Sokak tezgahlarında fiyatları 15 milyon lira civarında. Mavi Jeans’in, Tommy Hilfiger’ın, Mudo Collection’ın erkek koleksiyonlarında, pembeden yeşile, canlı tonlarda çizgili atkılar var. Kaşmir atkılar, her zaman erkeklerin ilk tercihlerinden. Boyları göğse kadar iniyor, renkleri koyu, çoğunlukla ekoseli. Lacoste ve Tommy’de, bu klasik ve kaşmir atkıları, uyumlu şapka ve bereleriyle birlikte bulabilirsiniz.

Atkı, bere ve eldivenin, aynı renk ve desende olması gerektiğini düşünürüz hep. Ama bu kış yaratıcılığı kullanmak, kalıbın dışına çıkmak serbest. Mesela, kareli tüvit bir şapka ve düz renk, ince dokuma bir atkı birlikte kullanılabiliyor. El örgüsü atkılarla, yine el örgüsü bereler kullanılmalı ama aynı renk olmaları şart değil. Atkı ve beredeki siyah-beyaz zıtlığı sıkça kullanılıyor. Tek olarak satılan tığ işi şapka ve bereler, bu sene atkı-bere takımları tahtından etti. Balıkçı bereleri ve kasketler de çok şık ve sevimli, kenarlarına mutlaka bir örgü çiçek iliştirilmiş. Örneğin Quiksilver’da pek çok çeşidini bulabilirsiniz. Tığ işi berelerden Accesorize’da da bulabilirsiniz. İstanbul’da üçüncü mağazasını İstiklal Caddesi’nde açtı.

FCUK, Tiffany, River Island, Mango, Mudo Collection, GAS, Topshop, Benetton gibi popüler markalarda uzun atkıların, el örgüsü berelerin, yeşil, mor, pembe, sarı, turuncu gibi canlı renklerini bulabilirsiniz. Bu uzun atkılar, genellikle kot ceketlerle birlikte kullanılıyor ve çok şık duruyor.

 

Fiyatlar (milyon TL)

Accesorize atkı 43.5-95.5

Quiksilver atkı 25-45, bere 25-35

Seven Hill atkı ve bere 9.9-12.9

Benetton bere 29.9-39.9, atkı 29.9-49.9

Tiffany atkı 12.9-19.9, bere 8-9

Topshop atkı 24-26, bere 21

Nike bere 26-34, atkı 23

Mavi atkı 19.950-32.950

GAS atkı 59.5-125, bere 49.5-6.5

Mudo Collection erkek bere ve atkı 19.5-29.5 kadın bere 19.5, atkı 39.5

Lacoste atkı 82-158 bere 36-78

 

OTOMOBİL

 

Sürüş keyfinde yeni boyut

Otomobilciler birbirinden güzel modelleri piyasaya sürerken cazip imkanlar da sunuyor. Bu hafta sizin için BMW’nin yeni modelini analiz ettik. Kompakt sınıf, BMW 1 Serisi ile yeni bir boyuta girdi. Daha yüksek sürüş dinamiği, güvenlik, konfor, kalite ve yenilik; BMW 1 Serisi bütün bu niteliklere sahip. Beş kapılı bir hatchbackin işlevselliği ve genellikle BMW ile bağdaştırılan bir özellik olan sürüş keyfi, ilk olarak bu otomobilde buluşuyor.

 

BAR/CAFE

 

Beşiktaşlıların buluşma noktası

Beşiktaş’taki restoranlar, barlar ve kafeler çeşitlilikleri ile dikkat çekiyor. Bunların içinde bu hafta sizler için ünlü Kazan’ı ele aldık.

Yıllardan bu yana Beşiktaş’ta bulunan ve Beşiktaş’ın simgesi haline gelen Kazan, geçtiğimiz günlerde 25. kuruluş yılını kutladı. Kazan’ın kokteyline aralarında futbolcu ve yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda Beşiktaşlı katıldı. Görülen o ki Kazan daha uzun yıllar buluşma noktası olma özelliğini korumaya devam edecek.

Dolmabahçe Cad. No: 69 Beşiktaş Tel: 0212 261 58 45

 

TEKNOLOJİ

 

Kalem telefon

Teknolojinin hızına yetişilmiyor. Bu hafta sizler için Siemens Mobile’ın yeni telefonunu analiz ettik. Siemens Mobile’ın kalem telefonu (PenPhone), bir cep telefonunun sunduğu özelliklerin tümüne sahip. Kullanıcnın el yazısını tanıyan kalem telefon ile mesaj yazmak ve telefon numarasını sanal olarak not haline getirmek de mümkün. Yazı yazmak için için özel bir yüzeye ihtiyaç duymayan kalem telefon, sesli olarak da kumanda edilebiliyor.

 

SİNEMALAR

 

Bulutları beklerken

Film esasında, karanlık ve sırlarla dolu sessizliğin kapısını açmaya çalışan Ayşe’nin bekleyişine, bitmek bilmeyen arayışına ve aynı zamanda iç dünyasının derinliklerindeki vicdani hesaplaşmaya tanıklık etmeye çağırıyor bizi… 1916 yılında Karadeniz bölgesinden göç etmek zorunda kalan Rum ailelerden birisinin kızıdır Ayşe.

 

Dünyanın orta yeri…

Aki ve Ritsuko nişanlıdırlar. Ritsuko ansızın ortadan kaybolur. Aki Ritsuko’nun peşinden çocukluğunun geçtiği kasabaya gider. Genç adam kasabaya vardığında on yedi sene önce yaşadığı ilk aşkı düşünür. Aki yıllar önce okullarındaki en güzel kızlardan birisi olan Sakutaro ile ilk aşkı yaşamıştır.

 

Gönül yarası

Nazım öğretmenlikten emekli olduktan sonra İstanbul’a döner. Emekli maaşı bağlanıncaya kadar eski dostu Takoz Atakan’ın taksisinde çalışmaya başlar. Bir gün müşteri olarak Dünya’yı alır taksisine. İnsan sarrafı Dünya, yüzüne baktığı zaman kızaran bu efendi insana güvenir. Nazım, kadını her gece pavyona getirip götürmeye başlar.

 

Osama (Usame)

Yaşanmış bir olaydan yola çıkılarak bizi 1996 yılında, Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği ilk yıllara götürüyor. Hemşire olarak çalıştığı hastanenin kapatılmasıyla işsiz kalan bir kadın, yeni rejimin insanlık dışı kanunları kadınların yanlarında bir erkek refakatçi olmadan sokağa çıkmalarını yasakladığı için 12 yaşındaki kız ve annesi eve hapsolur.

 

SAYFA 10

 

Pıtırcıklar sizi bekliyor

 

Her Cumartesi – Pazar saat 13.00

(1 – 2 ve 22 – 23 Ocak hariç)

“PITIRCIKLAR”

Danslı, Müzikli Çocuk Oyunu

Yazan-Yöneten: Reha BİLGEN, Müzik: Ceyda PİRALİ, Koreografi: Zehra BELEVİ, Dekor: Mustafa ATEŞ, Kostüm: Aygül Sonay GÜNTAV, Afiş Tasarım: Hatice BALA BİLGEN

Oynayanlar

Süslü : Aynur AKMANCI, Fırıldak: Elif ŞEN, Pıtırcık Baba: Murat BAYAR, Cazgır: Nurhan KOVANCI, Dev Obur: Onur ÖZAYDIN, Zıpçıktı: Serhat GİRAY, Toraman: Şeyda ARSLAN

Konusu

Reha Bilgen’in yazıp yönettiği Pıtırcıklar, minik tiyatro izleyicilerini fantastik bir dünyaya taşıyor. Pıtırcıklar, ormanın derinliklerinde yaşayan sevimli ve neşeli yaratıklardır. Eğlenmeyi, dans etmeyi, şarkı söylemeyi, oyunlar oynamayı ve en çok da kurabiye, pasta, çörek ve börek yemeyi çok severler. Süslü’sü, Toraman’ı, Fırıldak’ı, Cazgır’ı, Zıpçıktı’sı ve Pıtırcık Baba ile yaşadıkları mekanda herkesten uzak mutlu bir hayat sürmektedirler.

Pıtırcık şenlikleri ise onlar için ayrı bir neşe kaynağıdır. Düzenledikleri bu şenliklerde bol bol yiyip, dans edip, şarkı söyleyip, eğlenirler. Ne var ki orman, bu sevimli yaratıklar dışında birini daha barındırmaktadır. Pıtırcıklar’ın can düşmanı Dev Obur…

Ormanın içinde sürekli Pıtırcıklar’ı arayan ve onların yiyeceklerini almak isteyen Dev Obur, sonunda Pıtırcıklar Köyü’nü bulmayı başarır ve olanlar olur. Pıtırcıklar’ın şenlik için hazırladığı bütün yiyecekleri alarak gider. Minik kahramanlarımız tabii ki onunla baş edemezler.

Ancak akıl her zaman olduğu gibi kaba kuvveti yener. Dev Obur, Pıtırcıklar’ın hazırladığı tuzağa düşer ve zehirli mantarları yiyerek oburluğunun cezasını çeker.

Pıtırcıklar ise yiyeceklerini kurtararak şenliklerine kaldıkları yerden devam ederler.

 

BEŞİKTAŞ GAZETESİ

 

SAYI:10, 12 OCAK 2005

 

SAYFA 5

 

Başkan’a çok iş düşüyor

 

Her 15 günde bir olduğu gibi yine bu sayımızda da taraftara söz hakkı tanıdık. 2004 yılının değerlendirmesini aldık, yeni yıldan beklentilerini öğrendik. Gelen telefonları kaydettik, faks ve e-mail mesajlarını toparladık. Ortaya önemli bilgiler çıktı. Beş yıldır yaptığımız gibi yine tarafsız ve objektif gazetecilik anlayışımızla tüm bilgileri hem Beşiktaş Gazetesinde hem de ziyaretçi sayısı milyonları bulan internet sitemizde yayınlama kararı aldık.

YÖNETİM ORGANİZASYONU

İYİ İŞLEMELİ

Taraftar öncelikle Beşiktaş’tan yönetim organizasyonunun iyi işlemesini istiyor. Bu nedenle de başkana çok iş düştüğünün altını çiziyor. Beşiktaşlılara ve Beşiktaş’a hizmet edenlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen taraftar bununda iyi bir organizasyon ile çözülebileceğini belirtiyor. Ardından geçen yıl yaşanan istenmeyen bir olayın Beşiktaş’la bağdaştırılmasına kızıyor. “Beşiktaş’ın itibarı geri alınmalı” diyor. Daha sonra “takıma transfer yapılmalı ve 2005 yılında şampiyonluk kovalanmalı” şeklinde konuşuyor. İşte binlerce mesaj ve görüşün içinden ana mesajların tamamını içeren birkaç tanesi…

‘İTİBARIMIZI GERİ VERİN’

Malum olduğu üzere 2004 yılı inanılmaz aksilikler ve talihsizlikler ile sonlandı. Adeta, 2004 yılının bitmesi için dua eder olduk. 2005 yılında ise beklentilerimiz; yazarından amigosuna Kabataş’taki tinercisine kadar herkesin birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Tek dayanağımız bu… iyi niyetinden asla şüphe etmediğimiz Başkandan ve futbolcularımızdan yeni yılda mutlak süratle başarı bekliyoruz. Geçen sene nasıl ki 11 puandan 15 puan geriye düştük14 puan geriden de şampiyon olabiliriz diye düşünüyorum. Her şey olabilir. Yeter ki, herkes birlik içinde olsun. Ara transfer dönemindeyiz ve ben takviye yapılması gerektiğine inanıyorum. 1,10 ve 9 numaraya gerekli. Alt yapıya gelince, gerçekten Beşiktaş’ın amatör şubelerinde voleybol dışında inanılmaz yükselen bir başarı grafiği var. Paf takımı da gayet iyi. Paf takımında önümüzdeki yıllarda kesinlikle A takımında görebileceğimiz oyuncular yer alıyor. Alt yapının ne denli önemli olduğunun izah edilmesi gerektiğine de inanıyorum. Düşünürseniz, fahiş fiyatlarda transferler yapılıyor ancak yapılan transferlerin yüzde yüz verim elde edilemiyor. Bunun yanı sıra, 2004 yılı sonunda kopmalar da yaşadık. Ben şunu söylemek istiyorum; istifa etmek bir tarzdır. Nedense, istifalar kötü algılanıyor. Kendi beklentileriniz karşılanamıyorsa, felsefenize uymadığını hissettiğiniz fark ettiğiniz durumlar var ise bulunduğunuz ortama zarar vermemek adına istifa etmek cesaret gerektiren bir iştir. Ancak, şunun da altını çizmek gerekir ki, artık Başkan Yıldırım Demirören’in, yönetim kurulunun, Asbaşkan Kıvanç Oktay’ın bir şekilde bu olaylardan deneyim elde ederek kol kola girmeleri gerekir. Herkes birlik olmak zorunda. Bu yüzden Başkan’a çok büyük bir görev düştüğüne inanıyorum. Herkese eşit mesafede birleştirici olmalı. Beşiktaşlılara şunu da söylemek isterim ki gerçekten önemli olduğunu inanıyorum, Beşiktaş taraftarı itibarını geri almak zorunda. Beşiktaş taraftarının hiçbir şekilde alet olmadığı vahim olayı, Beşiktaş’ın üzerine leke olarak sürmüşlerdir. Leke, kapalı tribüne Beşiktaş taraftarına bir itibar hırsızlığı gibi gelmiştir. Acilen itibarımız yeniden sağlanmalıdır.

Çarşı’ dan Amigo Alen Markaryan

‘KOORDİNASYON ŞART’

Beklentilerimizi, isteklerimi Beşiktaş yönetimine iletiyoruz. Ancak şunu görüyoruz ki, Beşiktaş’ın içinde tam olarak bir koordinasyon henüz gerçekleşmedi. Bununla birlikte organizasyon bozukluğunun da olduğu inancındayım. Özellikle, bu durumu istifalar sonrasında daha da çok idrak ettik. Bununla birlikte, Beşiktaş’ta ne yazık ki yaşanan bir başarısızlık gerçeği var. Ancak sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranılması da bana doğru gelmiyor. Yöneticiler, kulübün içinde kaldılar, sanki camiadan biraz uzak duruyorlar. gerçek Beşiktaşlılara vakit ayrılamadığını düşünüyorum. Daha farklı, daha güçlü olmalarını, daha hakim olmalarını bekliyorum. Bu gerekli. Açıkçası, yönetimi Serdar Bilgili’nin ilk sene ki haline benzetiyorum. Ancak sonraki senede paylaşımcı yönetim gerçekleşmişti. Biz yaşananların yeni bir yönetim olmalarına bağlıyoruz. Yeni senede değişeceğine inanıyorum. Elbette, değişim için tepki vermek yani bunların dile de getirilmesi gerekiyor. Takımın ise daha gençleştirilmesini isterdim. Oyuncular alt yapıdan gelmeli. Alt yapıda oynayan oyuncuları şevklendirmek lazım. İnönü ambiansını yaşamaları gerekiyor. Sergenler Gökhanlar A takımına nasıl çıktı, İnönü sayesinde diyebiliriz. Orada yaşanan ambians gerçekten çok etkili. Yeni yılda, iyi günde de kötü günde de birlik ve beraberlik içinde olunmasını istiyorum. Düşünürsek eğer, 14 sene şampiyon olamamıştık ancak Beşiktaş ruhunu her zaman koruduk bunun devam etmesini istiyorum.

Hakan Aksoy Siyah Beyaz Derneği

‘ORTAMI

KARIŞTIRMAYALIM’

Öncelikle herkese mutlu seneler diliyorum. Beşiktaş yönetiminde kopmaları yaşadık, üç istifa gerçekleşti. Ancak bu istifaları ben büyük bir kayıp olarak görmüyorum. Bu üç ismin olmaması yönetimi etkilemeyecektir, düşüncesindeyim. Bununla birlikte, Juanfran konusunda yapılanın doğru olduğuna inanıyorum. Juanfran beklendiği gibi çıkmadı. Başka bir deyişle, en büyük transfer onun gönderilmesi oldu. Zararın neresinden dönülürse kar. Ara dönem transferlerde adı geçen oyuncular Ahmet Dursun ve İlhan Mansız’dı. Ancak İlhan Mansız H. Berlin ile imzaladığını biliyorum. Ahmet Dursun’un da dönmesine sanırım hoca sıcak bakmıyor. Durum böyleyse, hazır taşlar yerine oturmuşken daha da taşları oynatmanın, düzen sağlanmışken ortamı karıştırmanın anlamı yok. Aynı zamanda son 10 haftada bakıldığında Beşiktaş’ın gerçekten üstün bir performans sergilediğini görüyoruz. Beşiktaş, 8 galibiyet 2 beraberlik elde etti. Kesinlikle kötü değil, özellikle ilk 8 haftayı düşünürsek… elbette, yeni yılda 2004 yılından kurtulacağımız için sevinçliyim. Bu sene Beşiktaş, talihsizlik yaşadı. Yeni senede umarım talihsizlikler yaşanmaz. Şampiyonlar Ligine katılsak, basketbolda da ikinci bir şampiyonluk elde etsek, diğer branşlarda da en üst noktaya gelebilsek gerçekten çok güzel olur. Bununla birlikte sporda terörün olmasını ve hiçbir yerde yaşanmamasını diliyorum. Herkes dört gözle İnönü’de oynanacak ilk maçı bekliyor. Özlem gidereceğiz. Her durumda Beşiktaşlı, Beşiktaş’ın yanındadır. Herkese mutlu seneler diliyorum.

UNİ BJK Güney Gökhan

‘ŞAMPİYONLUĞA

OYNAMALIYIZ’

Öncelikle, 2005 yılının Beşiktaş’a bol şans, başarı getirmesini temenni ediyorum. Umut ediyoruz ki, gerçekten Beşiktaşımız geçen seneki talihsizliğini geçen senede bırakır ve 2005 yılı, bizim senemiz olur. Beşiktaş, şampiyonluğa da oynar. Umudumuz hiç tükenmedi. Geçen sene nasıl Fenerbahçe puan farkını kapadıysa, böyle bir benzeri durumu bu sene Beşiktaş için de gerçekleşebilir. Hatta her şey olabilir, Beşiktaş şampiyon da olabilir. Yeter ki isteyelim deerlerin de konuşulduğu bir dönemin içindeyiz. Benim görüşüme göre, forvete ihtiyacımız olduğu kanısındayım. Geçen sene, yönetim de ne yazık ki kopmalar yaşadık. Açıkçası, istifaların olmasını kınadım. İyi günde de kötü günde de bir arada olunmalıydı. İyi bir dönem yaşamadığımız bir gerçek. Ancak, Beşiktaş’ın yanında olmaları gerekirdi, şeklinde düşünüyorum. Ve tüm Beşiktaşlıların yeni yılını kutluyorum, Beşiktaşımız da iyi bir yerlere gelir diye umut ediyorum.

Dişi Kartallar İkinci Başkanı Perihan Işık

‘ADALETLİ OLUN’

Yeni yılda öncelikle Türk futbolu Türk sporu adına adalet bekliyorum. Özellikle geçtiğimiz yılda Beşiktaş’a uygulananların, hakem ve federasyonun cesaretli yaklaşımlarını diğer takımlara da ayrıcalıksız göstermelerini bekliyoruz. Bununla birlikte böylelikle, sevgi, kardeşlik ortamı sağlanacağının, toplumsal şiddetin önüne geçileceğine inanıyorum. 2004 yılında Beşiktaş talihsizlikler yaşadı. Bu talihsizliklerin, yeni yılda olmamasını diliyorum. Şöyle bir baktığımız zaman, sezonun başında teknik adam Del Bosque dahil tüm transferler için büyük bir heyecan yaşadık. İlk duyduğumuzda, yapılan transferleri son derece başarılı bulduk. Fakat gördük ki, takımda bir şekilde uyum yakalanamadı. Belki hocayla belki futbolcular kendi arasında bir uyum yakalayamadı, tabiri caizse kimyaları tutmadı. Açıkçası, bu ara transfer döneminde takviye gerektiğine inanıyorum. Mutlaka gerekli transferler yapılmalı. Bununla birlikte şunu da söylemeliyim ki, takımda yaş ortalaması oldukça yüksek. Önümüzdeki seneler için bu durum önemlilik teşkil ediyor. Bu sene en büyük kazancımız İbrahim Akın diye düşünüyorum. Bu yılda da Alt yapıya gereken önem verilmeli. Önümüzdeki yıllarda alt yapıdan gelecek oyuncular var. Henüz hazır değiller ama Beşiktaş’ın geleceğine yatırım için alt yapı gerçekten çok önemli. Elbette, daha önce de istifaları da yaşadık. Ben yaşanan istifaları da samimi bulmuyorum. Çünkü, istifaların gerekçesi hocaya dayandırıldı. Ancak daha düne kadar hocaya laf söyletmediklerini yakinen biliyorum. Yönetim, birlik anlayışı içinde güçlü olur. Ekip olarak kopmamalı gerekirdi. Yeni yılda görmeyi beklediğim, hocaya Türk bir yardımcı gelmesi. Gerçekten konusunda birikimli bir Türk yardımcının monte edilmesiyle Beşiktaş’ta kimi sorunların aşılacağına inanıyorum. Son olarak Fulya Projesi’ne değinmek istiyorum. Bir an önce bitirilmeli ve hayata geçirilmeli. Gerçekten önemli bir proje olduğuna inanıyorum. Ve, tüm Beşiktaşlıların yeni yılını kutluyorum, sonuna kadar takımlarının arkasında olsunlar.

Siyah-Beyaz Derneği’nden Hakan Daltaban

 

SAYFA 6

 

Herşey iyi olacak

 

Beşiktaş hasret kaldığı taraftarına ikinci yarının ilk maçında kavuşuyor. İnönü Stadı’nın yenilenmesi dolayısıyla ilk beş maçını rakip sahalarda oynayan Karakartal ikinci yarıda üst üste İstanbul’da oynayacağı maçlarla avantaj yakalamaya çalışacak. İlk yarının son dokuz haftasında ortaya koyduğu futbolla göz dolduran siyah-beyazlıların ligin ikinci yarısında da aynı performansı göstermeleri bekleniyor. Kartal son dokuz haftada 7 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 23 puan toplamıştı.

Siyah-beyazlı futbolcular ilk yarıda takım içindeki uyumun ve sistemin yerine oturduğunu belirterek “artık 90 dakika boyunca sahada kimin ne yapacağını daha iyi öğrendik. Son haftalarda aldığımız neticelerde bunun kanıtıydı” diyor. “İkinci yarıda her şey daha güzel olacak” şeklinde konuşan oyuncular, savaşan ve sonuna kadar mücadele eden bir Beşiktaş izlettireceklerine adeta söz verdiler.

Taraftarın takıma, takımın da taraftara hasret kaldığını söyleyen siyah-beyazlı futbolcular İnönü’deki müthiş atmosfer ve seyirci desteği ile çıkışın sürdürüleceğini, şu anda önde olan takımların Beşiktaş’ın nefesini enselerinde hissedeceklerini belirttiler. İyi bir tatil dönemi geçirildiğini, hazırlık maçlarının da taktik ve kondisyon açısından yararlı olduğunu belirten siyah-beyazlılar “biz hocamız Del Bosque’nin söylediklerini sahaya yansıttığımız müddetçe başarılı olmamamız için hiç bir neden yok” şeklinde konuştular.

 

SAYFA 7

 

‘İşimiz çok zor’

 

Spor otoritelerince zaman zaman eleştirilen, zaman zaman da yere göğe sığdırılamayan ve dünyanın en iyi teknik direktörü şeklinde yorumlanan Beşiktaş’ın teknik direktörü Vicente Del Bosque, lige verilen arada yaptığı bir açıklamayla “Tüm futbolcularımdan yararlanmak istiyorum. Bunun için de hepsine şans veriyorum. Ancak herşeye rağmen herkesi memnun etmek çok zordur” dedi. İkinci yarıya çok iyi hazırlanmakta olduklarını belirten ünlü İspanyol teknik direktör “Sıralamadaki yerimizi yükseltmek için çok çaba harcayacağız. Bunun için de istekli ve arzuluyuz. Futbolcularımda da bunu görüyorum” şeklinde konuştu.

 

GAZETE BEŞİKTAŞ

 

İSTANBUL

 

SAYI:90, 12 OCAK 2005

 

Yıldızlar geçidi

 

SERTAB ERENER VE EMRE ALTUĞ BEŞİKTAŞLILARI COŞTURDU. ORTAKÖY MEYDANI’NDA VERİLEN KONSERE HALKIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ.

 

Yeni yıla Ortaköy’de girenler hem harika bin konser izledi. Hem de İstanbul’un eşsiz manzarası ile yeni yılı kutladı. Ortaköy’de düzenlenen yeni yıl etkinliği bir gerçeği daha tekrar su yüzüne çıkardı. İstanbul’un eşsiz mekanlarından biri olan Ortaköy, yine gündeme geldi. Vatandaşlar Ortaköy’ün daha etkin hale getirilmesi için bu tür etkinliklerin her fırsatta yapılması gerektiğini yinelediler.

 

BELEDİYEDEN yeni yıl hediyesi

 

Azerbaycan Dostluk Parkı Fulya’da Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Azerbeycan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Dış İşleri Danışmanı Büyükelçi Nevruz Mehmedof, Kafkasya Diyanet İşleri Başkanı Allah Şükür Paşazade, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Sekreteri Ali Mehmedof, Milletvekili Fettah Haydarof, Dış İşleri Bakanlığı Kafkasya ve Orta Asya Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karslıoğlu ve bir çok ismin katılımıyla hizmete açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yaptığı konuşmasında, gerçekleştirilen park ile Azerbaycan ve Türk halkı arasında dostluk bağlarının pekiştirildiğini ifade etti.

DOSTLUK MESAJLARI

Tek millet iki devlet sözleriyle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Azerbaycan ve Türk dostluğunun önemine değindi. Törene katılan isimler de birer konuşma yaptılar ve parkın açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Beşiktaş Engelli Sporu Şubesi de açılışta hazır bulundu. Engelli sporcular, Başkan İsmail Ünal’a ve Azerbaycanlı konuklara çiçek ve plaket verdiler. Aynı gün, Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in Akatlar Mahallesi Fidan Sokak’ta,isminin verildiği sokağın açılışı gerçekleşti. Her iki açılışa da ilgi büyüktü.

 

HABERLERİN TAMAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA. GAZETE BEŞİKTAŞ İSTANBUL’DAKİ TÜM BÜYÜK BAYİLERDE…