SAYI 117

BJK117Metaller hayat buldu!..

Soguk metallere hayat verdiler.

Ve yaptiklari birbirinden güzel metal heykelleri sergilemeye basladilar

Metal dünyasinda essiz eserleri görmek ister misiniz? Öyleyse, yolunuzu Besiktas Belediyesi’ne çevirin. Besiktas Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi isbirligi ile metallerin yeniden hayat buldugu sergi, sanatseverleri bekliyor. Sergide MSGSÜ Heykel Bölümü Metal Atölyesi’nden 16 ögretim görevlisi ve ögrencinin eserleri, Besiktas Belediye binasinin giris katinda yer aliyor.

SERGI BELEDIYE BINASINDA

“Metal Atölyesi” baslikli heykel sergisi, gerçeklestirilen kokteyl ile açildi. Açik hava heykel sergisi, Besiktas Belediye binasinin giris katinda ve bina önündeki terasta yer aliyor. Sergiye katilan sanatçilarin adlari ise söyle: Baris Akzambaklar, Tolga Balci, Müge Bozkurt, Serda Çamli, Bülent Çinar, Berk Demirok, Meryem Denizkiran, Seref Erol, Burcu Karabiyik, Cengiz Kaya, Demet Deniz Keyvankli, Can Özal, Neslihan Pala, Erdal Yegin, Çagdas Cenk, Alp Alanbay. Sergi Yürütme Kurulu ise, Yrd. Doç. Fatma Akyürek, Ars Gör. Bülent Çinar ve Ars. Göv. Ferit Yazici.

HEYKELLERE ILGI BÜYÜK

Serginin, Besiktas Belediyesi ve MSGSÜ arasinda baslatilan isbirliginin ilk adimlarindan biri oldugunu belirten Besiktas Belediye Baskani Ismail Ünal, belediye olarak sanatin her alanina verdikleri destegi sürdüreceklerini söyledi. Ünal, sözlerine söyle devam etti: “Istanbul’un aydinlik yüzü Besiktas’i sehrin sanat merkezi haline getiriyoruz. Çünkü sanati, egitim ve kültür düzeyi yüksek bir ilçe olan Besiktas’in en önemli talep ve ihtiyaçlarindan biri olarak görüyoruz. Sergiye Besiktaslilari ve tüm Istanbullulari bekliyoruz.”

Sergiyi henüz gezmedigniz ise görmenizi tavsiye ederiz.

Zehirlediler

Bogaz Köprüsü’ndeki bakim çalismalari Ortaköylülere sikinti veriyor. Ortaköy’ün üstüne yagan boya tozu ve kumlar, kanser tehlikesi olusturuyor. Bogaz Köprüsü’nün kaplamalari artik yenileniyor. Köprünün 33 yildir kaplamalari yenilenmemisti. Yapilan boya çalismalari köprünün Ortaköy ayaginda yer alan Kiliçali Pasa Ilkögretim Okulu, Yüzme Ihtisas Kulübü ve çevrede yasayanlarin basina köprüden kum ve boya yagiyor. Önlem alinmadigindan yakinan vatandaslar, üstlerine boya tozu ve kum yagmamasi için gerekli önlemin alinmasini bekliyor. Boya çalismalari sirasinda kabin yapilmadigi için köprünün her iki ayaginin altinda yasayanlarin iki yildir kanser tehlikesi ile karsi karsiya yasiyorlar. Köprünün Ortaköy ayaginda 4 ay önce baslayan çalismalar sonucunda araçlarin üzerinde düsen tozlar çikmiyor, çevreye yayilan tanecikler ev ve isyerlerinin camlarinda kalici lekeler birakabiliyor.

Yildiz Teknik Üniversitesi’nin hazirladigi bilirkisi raporuna göre kaplama kullanilan boya kanserojen özelligi tasiyor. Raporda, “metal yüzeye uygulanan boya ve kumun kirilmasi sonucu olusan küçük tanecikler uzak mesafelere tasiniyor, bunlar da astim hastalari, yaslilar ve çocuklar ile uygulamayi yapan isçilerde saglik zararlarina neden olabilir. Yogun maruzu yit ile kanser yapan bir akciger hastaligi olan silikozis olusturur” ifadeleri yer aldi.

Besiktas “Isil isil” olacak

BEDAS Beyoglu Isletme Müdür Yardimcisi Turgay Harmancioglu, Besiktas bölgesinin neredeyse üçtü biriye ilgili elektrik dagitim merkezlerini yenilediklerini açikladi. Edinilen bilgiye göre, hatlarin kapasiteleri artirildi, orta gerilimli olan tüm hatlar ise yer altina alindi. Önümüzdeki günlerde ise, geri kalanlar alanlar için çalismalar baslanacak ve 30 trafo merkezi revize edilecek.

Besiktas Belediyesi ile koordineli çalismalarini sürdüren BEDAS Beyoglu Isletme Müdürü Müdür Yardimcisi Turgay Harmancioglu, 2005 yili faaliyetleri arasinda dagitici merkezler yeniden elden geçirilirken kapasiteler de yükseltildigini ifade etti. 40’in üstündeki trafo merkezinde yeniden yapilandirilarak yaklasik 100 bin metre civarinda orta gerilimli kablo atilan çalisma, Etiler-Musevi Mezarligi’ndan Rumelihisarüstü Bogaziçi Üniversitesi’ne kadar gitmis oradan Bebek’e inmis Arnavutköy’de karakolun yaninda yer alan merkeze iniyor ve Zincirlikuyu’dan çikan Conrad Otel’in orada indiriciye baglaniyor, Ana indirici besleme merkezleri Etiler-Levent ve hatta tüm bölgeye baglanan iki ana indiriciler Besiktas merkezde ve Arnavutköy’de olmasi da ilçeyi bu açidan önemli kiliyor. Etiler’deki indirici merkezle birlikte diger iki ana indiriciyi birbirine baglayacak olan detayli çalisma ise, tamamlandi. 2006 yilinda görülecek ilk çalisma ise Besiktas’tan ortaköy’e uzanan hatlarin yenilenmesi. Bu geçisi ise Harmancioglu söyle anlatiyor: “Besiktas indiriciden çikip Ortaköy’e geçis saglanacak. Hat söyle; Besiktas-Çiragan Caddesi, Çiragan Caddesi’nden Ortaköy’e oradan Dereboyu’nun iç kesimine girecek. Öte yandan Ulus’tan inecek olan hat Arnavutköy’de ana merkezde kapanacak. Diger yandan Besiktas Barbaros Bulvari’ndaki çekilecek olan kablo, Abbasaga, Visnezade’ye dagilacak ve yine buradaki merkezleri de ele alacak yeni çalismalar gerçeklestirilecek.”

Besiktas’in üçte bir alanini kapsayan çalismalar tamamlanirken diger alanlarda da yeni yil içinde çalismalar baslayacak. Öte yandan Dikilitas Fulya civarinda alçak gerilimli havai hatlarin, Besiktas Belediyesi isbirligiyle yer altina alinacagini söylüyor.

Kanseri ögrenin

Kanser hakkinda daha fazla bilgi edinmek için düzenlenen aylik toplantilar gerçeklestiriliyor.Kanserde Beslenme ve Alternatif Tedavi Besiktas Belediyesi ve Türkiye Kanserle Savas Vakfi’nin ortaklasa düzenledigi toplantiya ilgi büyüktü. Toplumu bilinçlendirmeye yönelik her ay yapilan inter-aktif toplantilarinin bu seferki konusu ‘Kanserde Beslenme ve Alternatif Tedavi’ydi. Levent Onkoloji Merkezi konferans salonunda yapilan toplantinin konuklari ise, hastalikla tanismis onunla yasami basaran sinema oyuncusu Açelya Elmas ve Cerrahpasa Tip Fakültesi, Uzman Diyetisyen Fatma Turanli’ydi. Katilimcilar, kanserde beslenme ve alternatif tedavi sorularina yanit aldi.

Halkbank’ta toplandilar

BESIKTAS Halkbankasi Besiktas Subesi, düzenledigi resepsiyonu ile yeni yila merhaba dedi. Besiktaslilarin da katildigi resepsiyonda, Halkbankasi Besiktas Subesi’nin tüm çalisanlari yer aldi. Sicak bir ortamda geçen resepsiyonda, katilanlara da Halkbanka’sinin yeni yilda hedeflediklerini de açikladi. Bankaciligin konusuldugu geceye ilgi büyüktü.

Bayram hirsizlarini polis enseledi

(BESIKTAS) Besiktas ilçe Emniyet Müdürlügü’ne önceki aksam, Etiler 4. Gazeteciler Sitesi’ndeki bir apartman dairesinde hirsiz oldugu ihbari geldi. Apartman dairesine düzenlenen baskinda Miyase Kahraman ile kardesi Arif Kahraman ve nisanlisi Bülent Furtuna suçüstü yakalandi. Yapilan incelemede kisilerin üzerinde çalinti mallar çikti.

Deniz otobüslerine yeni hat ekleniyor

(BESIKTAS) IDO deneme seferlerine bir yenisini daha ekliyor. IDO Çengelköy hattina ekleyecegi yeni bir seferiyle daha kisa sürede karsilikli geçisler yapilabilecek. Ocak ayinin ikinci haftasindan itibaren Çengelköy-Beylerbeyi-Kuzguncuk-Besiktas-Eminönü’ne motorlarla hafta içi günlerde deneme seferleri basliyor.

Hülya Avsar kazayi ucuz atlatti

(BESIKTAS) Hülya Avsar, geçtigimiz hafta içinde Besiktas’ta önünden giden Mercedes marka otomobile çarpti. Kaza sonrasi Hülya Avsar’in 350 bin dolarlik Fod Excursion marka minibüsünde çizikler olusurken çarptigi Mercedes’in sol trafindan çökme olustu. Avsar’in kullandigi minibüsün içinde kiz kardesi Helin ve kizi Zehra bulunuyordu.

Cinayet zanlisinin suç dosyasi kabarik

(ULUS) Dört kisiyi öldürdügü iddiasiyla tutuklanan Osman Bora Çuhaci’nin kurbanlari arasinda Ulus’ta yasayan biri oldugu tespit edildi. Ulus’ta 29 Kasim 2005’te bir sitenin girisinde park halindeki Audi marka otomobilinin içerisinde öldürülen Serenay takma isimli Murat Taç’in katil zanlisi Osman Bora Çuhaci ile Özbakan yakalanmisti.

Konforlu halk otobüsleri geliyor

(ISTANBUL) Araç filosuna katilacak yeni otobüslerin 240 tanesinin IETT`ye teslimat çalismalari sürüyor. Mercedes Benz firmasiyla imzalanan yeni otobüslerle ilgili bürokratik islemlerinin tamamlanmasinin ardindan üretime geçildi. IETT filosuna katilacak 350’si solo, 100’ü körüklü toplam 450 yeni otobüs Euro III standartli çevreci motora sahip.

Dolandiricilara dikkat edin!..

(ISTANBUL) Emniyet müdürlügü, yaslilari uyardi. Buna göre yetkililerin tavsiyeleri ise söyle; “Evinize gelen görevlilerin kimliklerini ibraz etmelerini isteyiniz. Elinizde banka hesap cüzdani varsa kaldiriniz. Hesabiniza ödeme yapilacagini söyleseler bile sifrenizi kimseye söylemeyiniz. Birisine acil yardim gerekiyorsa, 155 polis imdadi arayiniz.”

“Arabaniz denize uçtu, pardon!..”

(KURUÇESME) Kuruçesme’deki Blackk adli kulübün deniz kenarindaki otoparkinda önceki aksam ilginç bir olay yasandi. Mekana gelen müsteri arabasinin denize uçtugunu ögrenince sok geçirdi. 34 DG 4272 plakali Volvo marka otomobilini park etmesi için park görevlisine birakan kadinin araci, denize uçtu. Polis gerekli islemlere basladi.

444 44 55 hatta büyük ilgi var

(BESIKTAS) Besiktaslilar 444 44 55 no’lu hatta büyük ilgi gösteriyor 24 saat hizmet veren merkezi arayarak Besiktas’la ilgili her konuda dilediginiz yerden aranabilir. Kisa sürede hizmet alabileceginiz iletisim merkezi, vergi ödemesi dahil belediye ile ilgili her türlü is, istek, sikayet yada talep için aranabilir. Özel hatta büyük ilgi oldugu ögrenildi.

Etiler trafiginde eskiye dönüs

SONUNDA OLACAGI BUYDU

Didem TUTAL

Levent-Etiler yolundaki trafik sikintisi artik son buldu. Halkin isyanina yetkililer kulak verdi ve Koç Köprüsü eski haline geri döndü. Bayram öncesi çalismalari tamamlayan Istanbul Büyüksehir Belediyesi, çözüm plani içindeki proje daha çok sikinti yaratinca trafik düzenini eski haline getirdi. Büyüksehir Belediyesi’nin Trafige 116 Çözüm adli proje kapsaminda yer alan Koç köprüsü çalismalari, vatandaslari çildirtmisti. Çift aksanli trafik akisina göre düzenlenen dönüslerin yerleri de degisen Etiler’de ilerlemek mümkün olamaz hale gelmisti. Özellikle mesai saatlerinin bitiminde yasanan trafik sikintisi halki çileden çikarmisti. Öncesinde Besiktas Belediyesi’nin de belirttigi gibi, tek yönlü trafikte aracin ariza yapmasi veya beklemesi halinde trafigin duracagini, dolayisiyla akisi olumsuz etkileyecegini ifade eden yetkililer, yasanan si-

kinti sonrasi gerekli temasa geçtiklerini söyledi. Buna göre, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan proje içinde Koç Köprüsü yeni düzenegi iptal edilerek eski haline geri dönmesine karar verildi. Eski uygulamada; Ulus yönünden gelen araçlarin Turizm Okulu arkasinda Levent Caddesi ile Nispetiye Caddesi’ne giris ve dönüsü mümkün olamiyordu. Koç Köprüsü gidis-gelis olarak ayrilmisti. Levent’e dönüs için ise, Turizm Otelcilik Lisesi’nin arkasindan yol veriliyordu. Ancak Levent’e geçis yoktu ve Ebulula Caddesi’nden, Mayadrom yönünden gelen araçlar da yeni yapilan yola yönlendiriliyordu.

VATANDAS GÖRÜSLERI

AKLIN YOLU BIRDIR

Koç Köprüsünün eski haline dönmesinden memnunuz. Trafik rahatlasin derken daha da perisan olmustuk. Simdi memnunuz ancak sabahlari 7.30 sonrasi yine çok trafik oluyor. Umariz çözüm bulunur. Teyman Yildiz-46 yasinda.

BÖYLE IYI OLDU

Koç Köprüsü’nün eski haline gelmesinden memnunum. Tekrar degismesini istemiyorum. Zincirlikuyu yolunu kullanirken Park Plaza Hotel’e çikarken trafik oluyor. Düzelmesini istiyoruz. Bir de yine o civardaki köprü duraginin daha uygun bir yere alinmasini bekliyoruz. Ferami Usta – 57 yasinda.

MEGER NE RAHATMIS

Koç Köprüsü eski haline dönmez diye düsünüyordum. Gerçekten çok memnun oldum. Meger böyle ne kadar rahatmis. Proje kapsamindaki halini hatirlayinca eski haline dönmesine çok seviniyorum. Kerem Çinar -29 yasinda.

SIKINTILAR BITMEZ

Koç Köprüsünün eski haline dönmesinden memnunum. Benim sikintim ise, Sait Çiftçi ile ilgili. Merkezin oradaki trafik isiklari acil olarak düzenlenmesini istiyoruz. Cahit Arslan-35 yasinda.

TRAFIK ISIKLARI DA YANLIS

Levent Metrosu’nun önündeki Metrocity’ye geçis saglayan isiklarin yaya ve araçlari sikinti yarattigina inaniyorum. Süreleri düzenlenirse sevinirim. Levent’e tek yönlü giris iyiydi ancak Koç Köprüsü’nün yeniden eski haline dönmesine hepimiz oldukça çok sevindik. Senol Arslan-27 yasinda.

SIKISIKLIK ATLATILDI

Akmerkez’e giden yolun ve köprünün yeniden eski haline dönmesi gerçekten iyi oldu. Narin Sitesi’ne de el atsinlar. Armutlu sapagina gelmeden önceki yerde isiklandirmaya gerçekten ihtiyaç var. Esref Karabulut-35 yasinda.

KARISMASINLAR YETER

Koç Köprüsü’nün yeniden eski haline dönmesinden çok memnunuz. Hep böyle kalsa daha iyi olur. Aysun Korkmaz-29 yasinda.

BASTAN BERI SÖYLÜYORUZ

Koç Köprüsü büyüksehir tarafindan düzenlenmisti. Biz o haline gelmesini istemiyoruz. Bu hali daha iyi. Yani proje kapsamina dahil edilmemis hali. Ibrahim Taban-42 yasinda.

HER YERI ETKILEDI

Ise gidis gelislerimizde Koç Köprüsü’nü kullanmak durumundayiz. Yeni çalisma uygulandigi zaman gerçekten çok sikinti çektik. Levent’in içinde 100 metre ilerleyemez olmustuk. Neredeyse bir saat içinde gidiyorduk. Bu halinden son derece memnunuz. Mehmet Üstündag-38 yasinda.

MASRAF NE OLACAK?

Koç Köprüsü’nün bu hali iyi. Böyle kalmali. Keske masraf yapilmasaydi. Hasan Kir-50 yasinda.

ARTIK DEGISMESIN

Koç Köprüsü’nün yeniden degismesini istemiyoruz. Bu hali iyi. Mehmet Tanriverdi-32 yasinda.

Almanya’dan çekime geldiler

BESIKTAS Gazetesi’nin gazeteci konuklari vardi. Yurtdisindan gelen konuklar Besiktas ilçesi ve Besiktas’in ilk ve tek gazetesi olan Gazete Besiktas hakkinda detayli bilgi aldi. Alman televizyonuna program hazirlayan ekip, Gazete Besiktas’in sahibi Ismail Bastug ile röportaj yapti. Besiktasli olmanin ve Besiktas’ta yasamanin sirlarini anlatan Bastug, ekibin sorularina içtenlikle yanit verdi. Besiktas bir kent slogani üzerinden Besiktas’in tarihi dokusu ve manevi degerlerini içeren kisa bir belge film hazirlayan ekip, çekim yaptigi Gazete Besiktas Imtiyaz Sahibi Ismail Bastug ile bu konuda da fikir alisverisinde bulundu.

ANAP’tan ziyaret var

ANAVATAN Partisi Ilçe Baskani Kemal Argali ve ekibi, Gazete Besiktas’i ziyaret etti. Yeni bir yapilanma döneminden geçtiklerini ifade eden Ilçe Baskani Kemal Argali, yapilan arastirmalar ve anketler sonucunda, oy oranlarinda artis kaydedildigi belirtti.

Sevgililer Günü’ne simdiden hazirlanin

Sevgililer Günü hazirligini, iki dev marka tamamladi. Taç Linens’te kirmizi ve kalbin en güzel kombinasyonlari özel ve yepyeni kolleksiyonu Amante’de bulustu. Linens magazalari için özel olarak tasarlanan yepyeni kolleksiyon Amante, nevresim takimindan, gecelik, sabhalik ve pijamaya, kahvalti tabagindan çay setine kadar birbiriyle uyumlu çok genis bir kolleksiyon ile evinizi kirmizi ve kalbin en güzel kombinasyonlariyla güzellestiriyor. Öte yandan Istikbal’de de Sevgililer Günü’ne özel ürünler yer aliyor.

Derdini anlat, askin alevlensin

Avrupa Cinsel Tip Cemiyeti Kongresi’nin sekizincisinde, erkeklerde sertlesme sorununa yönelik kampanyada küresel elçi seçilen Jerry Hall, “Dünyada 152 milyon erkek sertlesme sorunu yasiyor. Bu erkeklerin sadece yüzde 10-15 kadari tedavi ediliyor. Sertlesme sorunu sadece erkeklerin degil, ayni zamanda eslerini de ilgilendiriyor” seklinde konustu.

Yapilan arastirmalar, sertlesme tedavisinin sabir gerektirdigi ve bunda kadinin rolünün büyük oldugunu gösteriyor. Avrupa ve ABD’de yapilan arastirmalara göre, tedaviye baslayanlarin sadece üçte biri devam ediyor. Yani üçte ikilik kesim tedavinin devamini getirmiyor ve sadece yüzde 20’si doktorun reçete ettigi ilaçlari kullaniyor. Bayer firmasinin dünya çapinda baslattigi “Derdini paylas, askini alevlendir” kampanyasinin elçisi Jerry Hall de bu noktada önerilerde bulunuyor. Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da yapilan 8’nci Avrupa Cinsel Tip Cemiyeti Kongresi’ne katilan Türk uzmanlardan Aile Sagligi Arastirma Dernegi (ASAD) Baskani Prof. Dr. Halim Hattat, Türk erkeklerindeki sertlesme sorununu çözmek için 2006 yilinda eczacilar üzerinde yogunlasan yeni bir kampanya baslatacaklarini söyledi. Hastalarin gerek doktorlari ile gerekse partnerleri ile bu konuda konusmaktan çekindigini vurgulayan ASAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Akkus da, 1998 yilindan günümüze kadar yapilan çalismalar sonucunda gelistirilen Viagra ve Levitra gibi “mucizevi ilaçlarin”, sertlesme sorunu yasayan erkeklerin tedavisinde kesinlikle basarili oldugunu anlatti.

Total’da yok yok

Fulya Total Benzin Istasyonu’nda yok yok. Diyet ürünlerden oyuncaklara Besiktasli taraftarlarin vazgeçemedigi ürünlere birbirinden degisik markalarin çantalarina, köklü markalarin çikolata ve tatlilarina bir çok seyi bir arada bulmaniz mümkün. BJK Store bu markette. 24 saat boyunca açik olan benzin istasyonunda her sey elinizin altinda. Benzin ihtiyaciniz olmasa en çok tercih edilen Fulya Total Benzin Istasyonu’nun marketi müsterilerle dolup tasiyor.

VETERINERIUM

24 saat açik olan merkezde, muayeneden cerrahiye dogum ünitesinden kuaförüne kadar bir çok birimiyle hizmet veriyor. Kis mevsiminde hayvan bakiminda en önemli tavsiye ise, beslenmeye yönelik. Protein ve karbonhidrat yüklü besinlerden kaçinilmali diyen saglik uzmanlari, iyi bir aile ortami içinde sorunu olmayan hayvanlarin da mutlaka periyodik olarak kontrole gelmeleri ve asilarinin düzenli yapilmasi gerektigini belirtiyor.

Adres: Beyaz Karanfil

Sokak No: 34

3. Levent- Istanbul.

Tel: 0 212 278 88 87

Iste BESIKTAS farki

Etkinlikler pesi sira geliyor!.. Subat ayinda da kültür ve sanata doyacaksiniz…

Akatlar Kültür Merkezi’nde Subat ayi programi yine dopdolu. Tiyatro oyunundan konsere, sergiden anma gecesine, kaçirilmaz organizasyonlar sizleri bekliyor.

SUBAT AYI PROGRAMI

05 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

06 Subat saat 19:00

Ustalara Saygi – “Atif Yilmaz”. Yönetmen: Faruk Suyun.

07 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

08 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

09 Subat

“Onat Kutlar Sahnesi” Açilisi.

10 Subat saat 20:30

Fagot Trio Konseri. Can Göktürk, Sertaç Çevikkol, Kaan Yalçin.

11 Subat saat 20:30

Sevdali Bulut, Istanbul Gölge Oyunculari. Yazan: Nazim Hikmet. Oyuncular: Erol Ozan Ayhan, Didem Erdogan, Ilham Erdogan, Deniz Boran, Ilke Boran, Basak Özdogan Pirim.

19 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

20 Subat saat 19:00

Ustalara Saygi – “Cemal Resit Rey”. Yönetmen: Faruk Suyun.

21 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

22 Subat saat 20:30

Zaman Adinda Bir Kadin, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpinar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Sengezer. Isik Tasarim: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özsuca.

24 Subat saat 20:30

Gala: Mikadonun Çöpleri, Besiktas Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çinar.

25 Subat saat 20:30

Gala: Mikadonun Çöpleri, Besiktas Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çinar.

26 Subat saat 20:30

Mikadonun Çöpleri, Besiktas Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çinar.

Ünlü isimler ünlü resimler

Yilbasi sergisini hala göremedim diyorsaniz, firsati kaçirmadiniz. Birbirinden degerli ressamlarin küçük boyutlardaki resimleri Ortaköy Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam ediyor. 31 Ocak’a kadar sürecek olan sergi, otuz üç sanatçinin eserlerinden olusuyor. Bu sergi için özel olarak üretilen 150 tablo, yogun ilgi görüyor. Sevilen sanatçilarin bir araya geldigi yeni yil sergisinde yer her renk ve dokudan tablo bulmak mümkün. Ortaköy Sanat Galerisi Pazar hariç her gün 12:00 – 19:30 saatleri arasinda ziyaret edilebilir.

Sergiye katilan sanatçilar söyle siralaniyor: Enis Aktas, Ismail Ates, Yusuf Ziya Aygen, Faruk Cimok, Rabia Çaliskan, Ugur Çaliskan, Hikmet Çetinkaya, Ibrahim Çiftçioglu, Saim Dursun, Devrim Erbil, Saadet Gözde, Funda Iyce, Ekrem Kahraman, Emin Koç, Ali Kotan, Vedat Örs, Kadir Öztoprak, Sükran Pekmezci, Hasan Pekmezci, Gül Pinar, Baris Saribas, Gültekin Serbest, Adem Tabur, Sema Ilgaz Temel, Reyhan Uludag, Gafur Uzuner, Özdemir Yemenicioglu, Burhan Yildirim, Hüseyin Yildirim, Müjgan Özkaya Yilmaz, Hüseyin Yüce, Melisa Yücel, Gülay Yüksel.

ADRES

Besiktas Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi, Dereboyu Cad. No: 12-A Ortaköy / Istanbul.

NEHAR TÜBLEK

11. Karikatür Yarismasi

Besiktas Belediyesi ve Karikatürcüler Dernegi’nin ortaklasa düzenledigi 11. Nehar Tüblek Karikatür Yarismasi’na 5 Subat’a kadar basvurulabilecek. Aramizdan 6 Mart 1995 tarihinde ayrilan Nehar Tüblek anisina bu yil 11. kez düzenlenen karikatür yarismasinin konusu “Belediyeler” olarak belirlendi.

Bu yil yarismanin seçici kurulunu; Besiktas Belediye

Baskani Ismail Ünal, Baskan Vekili Kemal Çiloglu ve karikatüristler Ercan Akyol, Kadir Dogruer, Musa Kart, Salih Memecan ve Tonguç Yasar olusturacak. Bütün çizerlere açik olan 11. Nehar Tüblek Karikatür Yarismasi’na en fazla 30’a 40 santimetre büyüklügünde eserler gönderilebilecek.

Muhlis Sabahattin’in basyapiti MKM’de

AYSE OPERETI

Muhlis Sabahattin’in basyapiti Ayse Opereti, Gülriz Sururi’nin kalemiyle yeniden hayat buldu. Ayse Opereti’nin Gülriz Sururi için anlami çok büyük. Çünkü Türkiye’nin ilk primadonnasi Suzan Lutfullah’in karnindayken ilk duydugu melodiler bu operete ait. Sururi; anne ve babasinin basrollerini oynadigi, ismi hafizalardan silinmeyen bu opereti yeniden günisigina çikariyor. Notalari ve metni 60 yildir kayip olan operetin radyo kayitlarindan yola çikan Gülriz Sururi; 1920-30’larin operet dünyasini, günümüzün çagdas müzikal yorumuyla yeniden kaleme aldi. Ayse Opereti, Türk tiyatrosunda müzikaller dönemini yeniden baslatiyor. Müzikleri, danslari, dekor ve kostümlerinin görkemi ve kadrosuyla, Bati’daki örnekleri gibi bir marka olmaya hazirlaniyor. Ekipte; yönetmen Engin Cezzar, koreograf Selçuk Borak, kostüm tasarimcisi Sadik Kizilagaç ve sahne tasarimcisi Ali Cem Köroglu yer aliyor. Müzikal, 20 Ocak 2006 gününden itibaren Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30’da, Pazar günleri saat 15:00’te Mustafa Kemal Merkezi’nde izlenebilir.

Esin Afsar’dan Atatürk Konseri

Bir diplomat kizi olan Esin Afsar, sanatseverlerin karsisina bu kez Atatürk konseri ile çikacak. Subat ayinda gerçeklesecek olan konser için yogun çalismalarina devam eden Esin Afsar’in konseri, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek. Atatürk konserinde sadece sarkilar degil beraberinde siir dinletileri de yer alacak. Ünlü sanatçi Esin Afsar, daha önce de Nazim Hikmet Konseri vermisti.

SPOR HABERLERI

BJK Genel Menajeri Mehmet Eksi:

‘KURALLAR SIKI’

BJK Genel Menajeri Mehmet Eksi, geçtigimiz haftalarda Besiktas’i takip eden basin mensuplariyla ögle yemeginde bulustu. Mehmet Eksi, yeni dönemin çok farkli olacagini söyledi. Eksi, “Birbirimizin haklarini ihlal etmeden çalisacagiz. Kurallarimizi belirledik. Her futbolcu bu kurallara uyacak. Kamp ve idman programlari harfiyen yerine getirilecek. Özel hayata dikkat edilecek. Kimseye bu konuda ayricalik taninmayacak.

Kurallarin disina çikan oyuncular aninda ve en sert sekilde cezalandirilacaklar” ifadesini kullandi.Sicak bir ortamda geçen toplantida gazeteciler, Eksi’den bir istekte bulundu: “Jean Tigana haftada bir kez basin toplantisi düzenlesin…” Eksi, konuyu Fransiz hocaya iletecegini ve son karari gazetecilere açiklayacagini vurguladi.

NIHAT KALMASAYDI BESIKTAS’A GELIRDI

Öte yandan Nihat Kahveci hakkinda da konusan Besiktas Idari Menajeri Mehmet Eksi Real Sociedad Kulübü’nde oynayan yildiz futbolcunun Türkiye’de bir tek Besiktas’ta forma giyecegini söyledi. Eksi, Nihat Kahveci ile devamli temas halinde olduklarini ve her gün telefonla görüstüklerini belirterek, ‘Nihat bana kulübümde kalmasaydim ve eger Türkiye’ye gelseydim, bir tek Besiktas’ta oynarim dedi ve söz vermisti’ seklinde konustu.

AVRUPA’DA TÜRKIYE’YI TEMSIL EDIYOR

Mehmet Eksi gönlünden geçenin oldugunu, Nihat’in takiminda kalarak, Avrupa’da ülkemizi en iyi sekilde temsil ettigini ifade etti. Nihat’in birçok Avrupa takimi tarafindan da basarili performansinin izledigini kaydeden Mehmet Eksi; ‘Fenerbahçe’nin Nihat’i çok istedigi dogru ama onun bu kulübe gitmesi söz konusu degildi. Çünkü Nihat bizim evladimiz ve geri dönerse yuvasina gelir. Onun düsüncesi de budur. Türkiye’de Besiktas’tan baska takimda oynamayacagini ve Besiktasli Nihat olarak futbolu birakmak istedigini bize söyledi. Zaten Türkiye’ye dönme karari alirsa iyi biliyorum bize gelecek’ seklinde konustu.

Ibrahim Akin: “Hedefim Avrupa”

BESIKTAS’in genç futbolcusu Ibrahim Akin “Gözüm Avrupa’da” dedi. Uzun yillar Besiktas’a hizmet etmek istedigini söyleyen Ibrahim Akin; “Ilerideki yillarda mutlaka Avrupa’da top kosturacagim. Hem Türkiye’yi hem de Besiktas’i yurtdisinda basariyla temsil etmek istiyorum” seklinde konustu.

Kallon heyecan yaratti

Golcü futbolcu Kallon adi camiada heyecan yaratti. Gol yollarinda problem yasayan Besiktas’in arayislari devam ediyor. Kallon veya baska bir ismin tribünleri de dolduracagina kesin gözle bakiliyor. Taraftarda kaliteli bir yabancinin alinmasini istiyor.

Ankara’dan da ayrildi

Razi Çalimbay, Ankara- sporla yollarini ayirdi. Besiktas’in atom karincasi Riza Çalimbay bu sezon ortasinda da Siyah-Beyazli takimdan istifa etmisti. Çalimbay yaptigi açiklamada; “Besiktas sonrasi, motife olamadim. Sonrunlarimi çözemedim. Kafami toparlayamadim” seklinde konustu.

Genç yeteneklere alkis

Mehmet Sedef ve Riza göze girdi. Besiktas altyapidaki futbolculara yöneldi. Özellikle Mehmet Sedef’e tribünlerden büyük övgü var. Ancak spor otoriteleri her iki futbolcunun da yetenekli oldugunu kabul ederek daha acemi olduklari görüsünde birlesiyorlar. Fransiz Hoca Tigana’nin genç yeteneklere firsat vermesini de dogru bulduklarini belirten spor otoriteleri “Bu gençler Besiktas’in gelecegi”diyor.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Ikinci yarida da yarismamiz soluk soluga devam ediyor

Ikinci yarinin ilk maçi olan K.Erciyes karsilasmasinda spor yazarlarindan Sergen Yalçin en fazla oyu aldi

18. HAFTA DA

SERGEN YALÇIN BIR GOL ATTI. BIR GOL DE ATTIRDI

18 hafta da yazarlarin yaptigi oylama söyle:

KORKUT GÖZE

TERCIHIM YOK

Yardimlasmaya kosanlar, tek pasi seçenler ve abartili davranislardan kaçanlar vardi. Koray Avci, bos alanlarda dolasan her rakibe baski yapt. Kleberson, tek pas yaparak oyuna soktu. Sergen Yalçin, zengin özelliklerine karsin fantaziye kaçmadi.

SANLI SARIALIOGLU

SERGEN YALÇIN

Ilk yarida basli basina ‘Sergen’ damgasi vardi. Maestro tüm görkemiyle sahnedeydi. Bir görevi de Ailton’u ateslemekti. Iki golde bu ikilinin imzalari vardi. Özellikle de 40. dakikada pes pese yaptiklari verkaçlar görülmeye degerdi.

GÜLENGÜL ALTINSAY

SERGEN YALÇIN

Maçin 15. dakikada Sergen’in asisti ile Ailton’un yaklasik 20 metreden attigi sutla Besiktas’in gole kavustugu anons ediliyordu. Türkiye’de ilk kez, isin içinde Sergen gibi bir yildiz olunca sadece golü atan degil, attiran da anons ediliyordu böylece.

ATIF KEÇECI

SERGEN YALÇIN

Sergen’in tartisilmaz yeteneginin, fizik gücüyle desteklendiginde yaptiklarinin seyrine doyum olmuyor. Maçin 15. dakikasinda Ailton’a resmen golü attirdi. Dört dakika sonra bu defa Ailton, Ibrahim Akin’a benzer pozisyonu hazirladi.

ADNAN AYBABA

SERGEN YALÇIN

Özellikle Sergen’in kontrolü ve yönetiminde Besiktas, pes pese goller buldu. Hep söylüyorum… Ailton enteresan bir futbolcu. Çerçeveyi gördü mü genelde affetmiyor. Yine görevini yapti. Hatta Sergen’le bir ara çok iyi anlasmaya basladilar.

KAZIM KANAT

ISIM YOK

Hücumun iki önemli oyuncusu, yani iki sisko Sergen Yalçin-Ailton Da Silva ise yürür gibi kosarak ve çogu kez de dinlenerek oynuyorlar. Sunu derseniz itiraz etmem; “Ailton ve Sergen kosarak oynasalardi su an Besiktas’ta ne isleri vardi?”

ATILLA GÖKÇE

SERGEN YALÇIN

Sergen, ilk kez 90 dakika sahada kalarak hem ustaligini, hem oynama istahini, hem yaraticiligini, hem de golcülügünü gösterdi. Ailton ve Ibrahim Akin’in arkasinda birbirinden güzel paslar atti, frikik kullandi, bir asist, bir golle yine parladi.

ÖMER GÜVENÇ

SERGEN YALÇIN

Bu maçta Sergen’den söz etmek lazim. Bence Kayseri Erciyes maçi, Sergen’in tekrar dönüsü olarak degerlendirilebilir. Ayrica, bu ara dönemde Sergen oldukça incelmis. Uzun bir aradan sonra ilk kez 90 dakika sahada kalirken gördüm.

BASRI BAYKOÇ

YILDIZ YOKTU

Savunma havlu atti. Kleberson ve Ibrahim Akin sahada hiçbir varlik gösteremedi. Ali Günes ile Okan’in oyuna dahil olusu Besiktas’in deliklerine uygun yamalar degildi. Sonuçta Siyah-Beyazlilar’i biz geriye gitmis olarak gördük.

2005-2006 LIG FIKSTÜRÜ IKINCI YARI

18. Hafta

Ç.Rize-D.Bakir

B.S. Ankara-Denizli

Besiktas-Erciyes

F.Bahçe-G.Birligi

Kayserispor -Trabzon

Konya-G.Saray

A.Gücü-V.Manisa

Malatya-Sivasspor

G.Antep-Samsun

19. Hafta

G.Birligi-B.S. Ankara

V.Manisa-Malatya

G.Saray-A.Gücü

Trabzon-Konya

Denizli-Besiktas

D.Bakir-F.Bahçe

Samsun-Ç.Rize

Sivasspor-G.Antep

Erciyes-Kayserispor

20. Hafta

Sivasspor-Samsun

Besiktas-G.Birligi

A.Gücü-Trabzon

B.S. Ankara-D.Bakir

Kayserispor-Denizli

Konya-Erciyes

G.Antep-V.Manisa

F.Bahçe-Ç.Rize

Malatya-G.Saray

21. Hafta

Denizli-Konya

D.Bakir-Besiktas

V.ManisaSivasspor

Kayserispor-A.Gücü

G.Birligi-Erciyes

Ç.Rize-B.S. Ankara

Samsun-F.Bahçe

Trabzon-Malatya

G.Saray-G.Antep

22. Hafta

B.S. Ankara-F.Bahçe

Besiktas-Ç.Rize

V.Manisa-Samsun

Konya-G.Birligi

A.Gücü-Denizli

Malatya-Erciyes

G.Antep-Trabzon

Sivasspor-G.Saray

Kayserispor-D.Bakir

23. Hafta

F.Bahçe-Besiktas

Samsun-B.S. Ankara

Erciyes-G.Antep

G.Birligi-A.Gücü

D.Bakir-Konya

Ç.Rize-Kayserispor

G.Saray-V.Manisa

Trabzon-Sivasspor

Denizli-Malatya

24. Hafta

A.Gücü-D.Bakir

Sivasspor-Erciyes

Malatya-G.Birligi

G.Antep-Denizli

V.Manisa-Trabzon

Kayserispor-F.Bahçe

Konya-Ç.Rize

G.Saray-Samsun

Besiktas-B.S. Ankara

25. Hafta

G.Birligi-G.Antep

F.Bahçe-Konya

Denizli-Sivasspor

Ç.Rize-A.Gücü

Samsun-Besiktas

Trabzon-G.Saray

Erciyes-V.Manisa

D.Bakir-Malatya

26. Hafta

V.Manisa-Denizli

Malatya-Ç.Rize

G.Antep-D.Bakir

Sivasspor-G.Birligi

G.Saray-Erciyes

A.Gücü-F.Bahçe

Trabzon-Samsun

Kayserispor-Besiktas

27. Hafta

G.Birligi-V.Manisa

F.Bahçe-Malatya

Ç.Rize-G.Antep

B.S. Ankara-A.Gücü

Besiktas-Konya

Samsun-Kayserispor

Erciyes-Trabzon

Denizli-G.Saray

D.Bakir-Sivasspor

28. Hafta

A.Gücü-Besiktas

Erciyes-Samsun

V.Manisa-D.Bakir

G.Saray-G.Birligi

Trabzon-Denizli

Konya-Kayserispor

G.Antep-F.Bahçe

Sivasspor-Ç.Rize

29. Hafta

G.Birligi-Trabzon

Ç.Rize-V.Manisa

Besiktas-Malatya

Kayserispor-A.Gücü

Samsun-Konya

Denizli-Erciyes

D.Bakir-G.Saray

F.Bahçe-Sivasspor

30. Hafta

Trabzon-D.Bakir

V.Manisa-F.Bahçe

Erciyes-G.Birligi

A.Gücü-Konya

G.Antep-Besiktas

G.Saray-Ç.Rize

Denizli-Samsun

Malatya-Kayserispor

31. Hafta

G.Birligi-Denizli

D.Bakir-Erciyes

Konya-Malatya

Kayserispor-G.Antep

Samsun-A.Gücü

Ç.Rize-Trabzon

Besiktas-Sivasspor

F.Bahçe-G.Saray

32. Hafta

Denizli-D.Bakir

Sivasspor-Kayserispor

Trabzon-F.Bahçe

Samsun-G.Birligi

G.Antep-Konya

V.Manisa-Besiktas

G.Saray-B.S. Ankara

Erciyes-Ç.Rize

A.Gücü-Malatya

33. Hafta

F.Bahçe-Erciyes

Kayserispor-V.Manisa

Malatya-Samsun

A.Gücü-G.Antep

D.Bakir-G.Birligi

Ç.Rize-Denizli

Besiktas-G.Saray

Konya-Sivasspor

B.S. Ankara-Trabzon

34. Hafta

Samsun-D.Bakir

Trabzon-Besiktas

G.Birligi-Ç.Rize

Sivasspor-A.Gücü

V.Manisa-Konya

G.Saray-Kayserispor

Erciyes-B.S. Ankara

Denizli-F.Bahçe

G.Antep-Malatya

Yönetim taraftara güveniyor

Yalniz birakmazlar

Hedefin kalmadigi bir ligde Besiktas taraftarinin ikinci yarida da destek verecegine inandiklarini söyleyen Besiktas Kulübü yönetimi, “Taraftarimiz bizi her zaman desteklemistir. Takim, Tigana ile birlikte gözle görülür bir gelisme kaydetti. 2007 yilinda ise hedefimiz sampiyonluktur. Besiktas’i yalniz birakmasinlar ve hep desteklesinler. Her sey güzel olacak” dedi. Taraftar ise bu istege kisa ve net bir yanit verdi. “Futbolcular formanin hakkini versin bize yeter” (Onur BASTUG)

Yeter, karistirmayin!

Besiktas Yönetimi yaptigi açiklamayla. Sergen yalçin yabanci futbolcularla ilgili yaptigi konusmalarin yanlis anlasildigini söyledi. Ardindan da Besiktasi karistirmak isteyenler var seklinde bir gönderme yapti. Cordoba, Ailton ve Kleberson’un üzgün oldugu gözlenirken, Sergen Yalçin’in da; “Takim yeni hocamizla birlikte güzel bir hava yakaladi. Bunun bozulmasini istemem” dedigi belirtildi. (Didem TUTAL)

Bayan basketçiler doludizgin gidiyor

Muzaffer TOPAL

Besiktas Bayan Basketbol Takimi, Lille Metropole karsilasmasindan sonra büyük bir sevinç yasadi. Takim koçu Aziz Akkaya, çeyrek finale çikarak bir ilki basardiklarini ve hedeflerinin kupayi kazanmak oldugunu söyledi.Aziz Akkaya, yaptigi açiklamada, “Ilk defa çeyrek finale yükseldik, ama yapacagimiz daha çok is var. Böylesine büyük bir farkla kazanabiliyorsak niye kupayi kazanmayalim. Artik hedefimiz çok büyük. Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takim biz kaldik. Sorumlulugumuzun farkindayiz” dedi.

Basketbol Subesi Kaptani Senol Demirag ise duygularini elde edilen basari ile ilgili su sözlerle ifade etti: “Bu takimin kurulmasinda çok emegi olan Baskanimiz Yildirim Demirören, Yönetim Kurulumuz ve Yahya Kemal Gençer’e tesekkür etmek lazim. Besiktas Bayan Basketbol Takimi hedefe dogru gidiyor. Insallah ilk önce Avrupa’da ilk 4 arasina, sonra da finale yükselecegiz. Bizi burada destekleyen herkese tesekkür ediyoruz.”

Galibiyette önemli katki yapan Besiktasli oyuncu Yasemin Horasan, “Iki senedir gerçekten çok istikrarli ve çok üst seviyede basketbol oynayarak iyi isler yapiyoruz. Geçen sene sampiyon olduk, fakat bu bizim için son degildi; baslangiç oldu. Bugün de Avrupa’da mücadele ediyoruz ve bir ilke imza atarak ilk sekiz arasina girdik. Lille Metropole takimi gerçekten güçlü bir ekip, fakat biz iyi konsantre olmustuk. Çok rahat bir maç kazandik. Oynadigimiz basketbol ile onlari sindirip bu galibiyeti aldik. Ama hala çok isimiz var. Öncelikle hiç maglubiyet almadan finale kadar gidip, daha sonra da finale yükselmek istiyoruz” diye konustu.

Besiktas:2-Kayseri Erciyes:2

Iyi baslamadilar

Besiktas Inönü Stadi’nda oynadigi ikinci yarinin ilk maçinda yine bekleneni veremedi. Besiktasli taraftarlar mücadelenin baslama düdügü ile birlikte basladigi tezahüratlarini, maçin bitimine kadar araliksiz sürdürdü. Ancak, Besiktas beraberligi zor kurtardi. Maçin 15. dakikasinda Besiktas Ailton’un uzaktan sutuyla öne geçti. 23. dakikada Sergen Yalçin’in hazirladigi pozisyonda topla ceza sahasinda bulusan Ailton, uygun durumdaki Ibrahim Akin’a birakti. Akin’in kaleciden dönen sutunu tamamlayan ise Sergen Yalçin oldu (2-0). Bu golden 3 dakika sonra K.Erciyesspor Cenk’in golüyle farki 1’e indirdi. Ardinda da beraberligi yakaladi.

Yine üç puan aldilar

Turkcell Süper Ligi’nin ikinci yarisinin ilk karsilasmasinda Fenerbahçe, kendi evinde Gençlerbirligi’ni agirladi. Karsilasmada, sari-lacivertli takim, 3-0 önde ayrildi. Fenerbahçe’nin kazandigi bu galibiyet ile ligde 18. haftada namaglup unvanini sürdürdü. 9. dakikada Alex’in sagdan kullandigi serbest vurusta topla bulusan Önder, kafa vurusu ile takimi 1-0 öne geçiren golü atti. Ilk yarinin ikinci golü ise Nobre’den geldi: 2-0. Ardindan Anelka’nin gelistirdigi atagi degerlendiren Nobre, karsilasmanin skorunu belirledi: 3-0.

Liderin pesindeler

Galatasaray 2005-06 sezonun ikinci yarisinin ilk maçinda deplasmanda Konyaspor ile karsilasti. 90 dakikasi 0-0’la geçilen maçta, oyuna 84. dakikada Hasan’in yerine dahil olan Aydin ceza sahasi disindan attigi muhtesem golle Galatasaray’i son saniyelerde Konya’da galibiyete tasidi.