SAYI 114

BJK114SSK binası tinercilerin yuvası oldu

KORKU VE DEHŞET

Kendi haline terk edilmiş bir halde bekletilen dev boyutlardaki SSK binası sonunda tinerci yuvası oldu. Vatandaş korku içinde haykırıyor

MAHALLELİ BIKTI ARTIK

ZAMAN zaman gündeme getirdiğimiz ancak bu konuda arpa boyu yol alınamayan eski SSK binasını sonunda tinerciler bastı. Soğuk kış gününde ellerinde bali eski SSK binasına sığınan tinerciler hem korkuyor, hem de korkutuyor. Edinilen bilgiye göre- Vişnezade Mahallesi sınırları içinde kalan SSK binası terkedilmişliğinin verdiği ürkütücü havası vatandaşları akşam dışarı çıkamaz duruma getirmiş. Vişnezade Muhtarı Reyhan Cinyusuf, yıllardır bir türlü koruma altına alınamayan SSK binasında tinercilerin barındığını ve geçtiğimiz haftalar içinde bina içinde yangın çıktığından dert yanıyor. Vatandaşlardan sürekli şikayet aldıklarını söyleyen Cinyusuf, yetkililerden halen bir yanıt alamadığını söylüyor.

ŞU İŞİ KÖKTEN ÇÖZÜN

KONUYLA ilgili gerekli yazışmaların yapıldığını açıklayan Vişnezade Muhtarı Reyhan Cinyusuf konu hakkında şöyle konuştu: ”Ne yazık ki bir kaç satır yanıt veriyorlar. Yıllardır beklediğimiz halde bu bina ne onarılıyor ne de kullanılır hale getiriliyor. Sonunda yangın da çıktı. Bu şekliyle kapılar açık, camlar kırık ve terkedilmiş halde duruyor. Giren çıkan belli değil. Geceleri daha kötü bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlar bu binanın önünden geçemez oldu. Buranın etrafı evler ve binalar ile dolu. Mahalle halkı çok tedirgin. Her gün onlarca şikayet alıyoruz. Başvurmadığımız yer kalmadı. Ancak yıllardır köklü bir çözüm getirilmiyor. Durum gerçekten ciddi. Bir an önce yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz.

70 yaşında Nadide Nine’yi elektrik çarptı!..

PARANIN GÖZÜ KÖR OLSUN

Eşinin vefatıyla zor günler yaşayan ve parasızlık nedeniyle elektrik borcunu ödeyemediği halde sesini duyuramayan 70 yaşındaki Nadide Memduhi adlı yaşlı kadının imdadına Beşiktaş Kaymakamlığı yetişti. Beşiktaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bacak protez, işitme cihazı, burun ameliyatı gibi yardımlarının arasına bir yenisini daha ekledi. Vakıf kanalıyla ödeme güçlüğü içinde olan yardıma muhtaç vatandaşlara kol kanat geriliyor. Tek emekli maaşı ile geçinen 78 yaşındaki Nadide Memduhi’nin imdadına yetişti. Eşinin vefatından sonra birikmiş elektrik borcunu ödeyemeyen Memduhi, Beşiktaş Kaymakamlığı’na başvuruyor. Bir milyarı bulan borcunu uygun miktarlarda taksitle ödemek isteyen vatandaş için gerekli yazışmaları Kaymakamlık bünyesinde vakıf gerçekleştiriyor. Boğaziçi Elektrik AŞ ile yazışan vakıf, aynı zamanda borcunu bir aşamada ödemeye gücü olmayan vatandaşa referans olacak. Taksitlendirme konusunda öneri kabul edilmez ise borcu vakıf karşılayacak.

Konuyla ilgili olarak Nadide nine “Bana kucak açtılar. Allah onlardan razı olsun. Bu yaşımdan sonra ben bu parasız durumumda bu borcu nasıl öderdim” dedi.

Görüntü kirliliğine son.

Ortaköy, Levent ve Beşiktaş Köyiçi’nde şu aralar oldukça yoğun bir çalışma var.

Beşiktaş ve semtleri yeni baştan ele alınarak, adeta revizyon yapılıyor. Yapılacak çalışma ile kısa sürede ilçenin istenilen standartlara geleceği vurgulanıyor. İlk olarak, Ortaköy, Levent ve Köyiçi’nde Çevre Düzenlemesi çalışması başlatıldı.

Ortaköy, Levent Çarşı ve sit alanı ilan edilen Beşiktaş- Köyiçi’nde, cephe düzenleme çalışmaları bölgenin dokusuna uygun olarak projelendirilip, görüntü kirliliği oluşturan ve dokuya aykırı tüm görseller yenilenme çalışmaları çerçevesinde düzenleme çalışmaları başladı. Görüntü kirliliği oluşturulan tabelaların sökülmesi ile başlayan düzenleme çalışmalarının yanı sıra sponsor kuruluşların katkılarıyla, Ortaköy, Levent Çarşı ve Beşiktaş Köyiçi’ndeki binaların boyaları tarihi ve kentsel dokuya uygun olarak yapılacak.

Eğitimli dadılar AB kriterini yakaladı

Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elamanı Yetiştirme Programı Projesi’nin ikinci dönemi tamamlandı. Başarılı kursiyerlere diplomaları Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen törenle verildi. Dadılar sertifikalarını aldı. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen evde çocuk bakımı kursu, yeni mezunlarını verdi. Beşiktaş Belediyesi 0-6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı Projesi ikinci döneminde mezun sayısı 42’ye ulaştı. Başarılı olan kursiyerlere diplomaları Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen törenle verildi. Konuyla ilgili bir bilgilendirme semineri de düzenlendi. Seminere Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu ile birlikte proje eğitmenleri Prof. Dr. Haluk Yavuzer ve Prof. Dr. Hatice Pek konuşmacı olarak katıldı. Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ortaklaşa finanse ettiği kurs, IŞKUR tarafından yürütülen Aktif İşgücü Programları Projesi çerçevesinde, Eğitim Bilimcileri Derneği ortaklığı ile uygulanıyor. Kurs, çocukların evde bakımı için nitelikli elemanlar yetiştirmeyi ve kadınlara yönelik yeni bir iş sahası yaratmayı amaçlıyor. Yaklaşık bir senedir devam eden projede, IŞKUR ve Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde, Eğitim Bilimcileri Derneği ortaklığı ile uygulanıyor. Bütçe, Merkezi Finans ve İhale Birimi kanalı ile Avrupa Komisyonu ve Beşiktaş Belediyesi ortaklığında finanse ediliyor. Katılımcılar iki aylık teorik eğitimlerinin ardından, 1 aylık staj döneminde önemli bir iş pratiği ve deneyimi kazanma şansı elde ediyor. Kursiyerler 320 saat teorik, 160 saat uygulama olmak üzere toplam 480 saatlik bir programa katılıyor.

ŞEHİR HABERLERİ

Beşiktaş’ın oyuncusu kapkaç mağduru

(ETİLER) Beşiktaş ve Milli Takım’ın oyuncularından Gülşah Akkaya kapkaççıların kurbanı oldu. Etiler’deki evine dönerken arabasından indiği sırada üzerine gelen bir otomobille irkildi. Otomobilden inen adam önce spor çantasını aldı sonra boynuna çapraz asılı çantasını çekiştirdi. Sürüklenen Akkaya, çantanın boynundan çıkmasıyla kurtuldu. Ciddi yara almadan kurtulan Akkaya, sakatlanmadığı için sevinçli olduğunu söyledi. Olaydan sonra araştırmalara başladı.

Tuğba Özay’ın ifadesi alındı

(BEŞİKTAŞ) Manken Tuğba Özay’ın çete kurduğu gerekçesiyle tutuklanan Kürşat Yılmaz ve grubuna yönelik ‘toprak’ soruşturması kapsamında ifadesine başvuruldu. Beşiktaş’taki adliye binasına gelen manken Tuğba Özay, savcıya yaklaşık bir saat ifade verdi. Adliye çıkışında soruları cevaplayan Tuğba Özay, Kürşat Yılmaz soruşturması kapsamında ifade verdiğini söyledi. Tuğba Özay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çantamda silah yoktu” dedi.

Ulus’ta bir travesti kurşunlandı

(ULUS) Lüks bir sitenin giriş yolunda dün sabah park halindeki Audi marka otomobilde travesti Murat Taç (25) başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Otomobilin sağ ön kapı çıtasında tespit edilen parmak izlerinin katil zanlısına ait olabileceğini belirten polisler, aracının içinde 7.65 milimetre çapında bir adet boş kovan buldu. Olaydan sonra güvenlik güçleri basın mensuplarına bir açıklama yapmazken, edinilen bilgilere göre geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Çırağan’da marka konferansı

(BEŞİKTAŞ) Hülya Avşar ve Okan Bayülgen Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “Marka 2005 Konferansı’nda” “Marka DNA’ya İşlerse” adlı ortak bir sunum gerçekleştirdi. İkili sahnede kaldıkları 30 dakikalık sürede marka konusunda birbirlerine sürekli ters düştü. Avşar ve Bayülgen sahneye çıkmadan önce barkovizyonda, yakınlarının kendileri hakkındaki görüşleri yayınlandı. Hülya Avşar’ın ayrıldığı eşi Kaya Çilingiroğlu “Hülya çok konuşur, hiçbir şeyi saklamaz” dedi.

Türk öğrencileri Avrupa’da

(ETİLER) İstanbul Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi hazırladığı projeyle, bir çok Avrupa okulunun arasından sıyrılarak Leonardo da Vinci Projesi kapsamında öğrencilerini 5 aylık staj için Avrupa’ya gönderdi. İstanbul Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okuyan 13 öğrenci, “Avrupa’da Gastronomi Hareketliliği” adlı proje kapsamında 8 Avrupa ülkesinde staj görecek. Öğrencilerin tüm giderleri Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor.

VATANDAŞIN NABZINI TUTTUK

Sorunları tespit ettik

Gazete Beşiktaş Muhabirleri yollara düştü. Genel yoğun talep üzerine, bu haftadan itibaren yine mahallelerde sorun ve şikayet dinlemeye başladı. Bir yıl daha geride kalıyor ya, bizde Levent ve Beşiktaş’ın göbeğinde bir kaç vatandaşa yeni yıldan beklentilerini sorduk. Levent sakinleri çoğunlukta genel sorun otoparkı birinci sıraya yerleştirdi. Merkezdeki vatandaşlar bu duruma daha anlayışla bakarken Leventliler, ‘artık dayanamıyoruz’ diye yetkililere seslendi. İşte bu sayımızdaki istekler ve şikayetler:

“Yeni yılda, bol bol para bekliyoruz. Başka herhangi bir isteğim yok.” Murat Çakır (35) Levent.

“Kaldırımın yayalara bırakılmasını istiyoruz. Yeşillendirilmesi için de çiçeklendirilebilir.” Cemil Arısoy (23) Levent

“Dilekçe vermiştik. Tüm Akatlı esnafı olarak dükkan önlerinin araç park edilmesini istemiyoruz. Bir çözüm bekliyoruz.” İbrahim Arısoy (45) Akatlar.

“Zeytinoğlu Caddesi’ndeki esnaf olarak dükkanlarımızın önüne araç park edilmesini istemiyoruz.” Selahattin Çilkaya (29) ve Halit Çilkaya (33) Akatlar.

“Dükkanlarımızın önünün açık olmalı. Bir çözüm bulunsun.” Serap Bartınlı (23) ve Havva Bartınlı (22) Akatlar.

“Otopark sorunu yaşanıyor ve bizler de etkileniyoruz.” Sinan Pehlivan (30) Levent.

“Yeni yılda özel bir beklentim yok. İşimle ilgili isteklerim var. Murat Diktaş (45) Levent

“Cebeci Caddesi, Cebeci Sokak adı karışıyor. Cebeci Caddesi veya sokak ismi değişsin.” Mithat Çağlayan (70) Akatlar.

“Belediyeden bir isteğim olacak. Artık park sorununa bir düzen getirilsin.” Turap Çağlayan (46) Levent.

“Akatlar’da çöp bidonlarının geri getirmelerini istiyorum.” Serkan Taşhan (20) Akatlar.

“Levent’te muazzam bir park sorunu yaşanıyor. Çözümlenmesini diliyorum.” Hüseyin Usta (23) Levent.

“Belediyenin çalışmalarından memnunum ancak araçların park sorununa çözüm bulunmalı” Rıza Kıyak (26) Levent.

“Yeni yılda Başkan’ın bizleri ziyaret etmesini diliyorum. Esnafla ilgilensin.” Mualla Çelikçi (36) Akatlar.

“Kaldırımlarda rahat yürümek istiyoruz.” Füsun Erdoğan (49) Levent.

“Yeni yılın herkese iyilik, güzellik ve sağlık getirmesini diliyorum. Kültür-Sanat alanında etkili bir ilçedeyiz. Memnunum.” Metin Gümüş (42) Beşiktaş Çarşı.

“Yeni yıl herkes için hayırlı ve güzel geçsin. İşlerimiz açılsın.” Musa Çorlu (43) Beşiktaş Çarşı.

“Yeni yılın herkese iyilik getirmesini istiyoruz.” Melahat Er (54) Beşiktaş Çarşı.

“Yeni yılda özel bir beklentim yok. Huzur, iyilik, sağlık olsun.” Cemil Kılıç (31) Beşiktaş Çarşı.

“Kapkaç olayları korkutuyor. Bu konuda emniyet güçlerinin daha sıkı önlem almasını istiyoruz.” Eyüp İnce (21) Beşiktaş Çarşı.

“Kültür-sanat etkinlikleri hoş oluyor. Yaz mevsiminde daha fazla. Kışın da olsun istiyoruz.” Mehmet Balcı (71) Beşiktaş Çarşı.

ANAP Beşiktaş’ta toplandı

Kendilerini baştan sona yenilediler

Anavatan Partisi yeniden yapılanıyor. Geçtiğimiz hafta içinde Anavatan Beşiktaş İlçe Teşkilatı, ANAP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Göksal Küçükali ve ANAP İstanbul İl Başkanı Ümit Özerol’u ağırladı. Gerçekleşen buluşmada, renklerini ve amblemlerini değiştiren partinin, ilçe teşkilatlarında yeniden yapılanmaya gittikleri konuşuldu. Küçükali ve Özerol, İstanbul’u ve Beşiktaş’ı Gazete Beşiktaş için değerlendirdi.

İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, İstanbul’un yönetiminde çok başlılık olduğunu söyledi. Medyaya da yansıyan bu konu ile ilgili halen bir şeyin değişmediğini savunan Küçükali, kentlilerin faydalanacağı yeni projelerin de oluşturulmadığını dile getirdi. Küçükali, İstanbul trafik sorunu için düşünülen köprü projesine sıcak bakmıyor. Yerine tüp geçit olmasının faydalı olacağını söyleyen ANAP Genel Başkan Yardımcısı Göksal Küçükali, İstanbul üçüncü bir köprüyü daha kaldıramaz, diyor. Küçükali, Beşiktaş’ın en büyük sorununu otopark olarak nitelendirirken bu sorunu çözümü olduğunu, geçmiş belediye başkanlarına tavsiyelerde bulunulduğunu belirtiyor.

ANAP İstanbul İl Başkanı ve geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği yapan Ümit Özerol ise, İstanbul’u ve Beşiktaş’ı şöyle değerlendiriyor: “İstanbul’un neye ihtiyacı var, dolayısıyla Beşiktaş’ın neye ihtiyacı var sorusu peşinden geliyor. Beşiktaş’ın dolayısıyla İstanbul’un ihtiyacı olan şey, İstanbul’un yönetme mantığının nasıl olduğudur.” Birlikte çalışma modeline ve çok aktörlü bir yönetimin varlığına dikkat çeken Özerol, şöyle devam ediyor: “’Ben ve benim kadrolarım yapar, eder’ mantığı düşündürür. İstanbul’a yaptığınız yatırımları da insanlara kullandıramazsınız. Biz, İstanbul’daki işlerin aksamaması için, bu modeli 5 sene başarıyla uyguladık. Benim başkan vekilliğimde çok büyük yatırımlar yapıldı. Bu durum yönetim anlayışından kaynaklanıyor. Popüler bir yaklaşım olmamalı. Yapılan tüm işlerde insanlara aynı uzaklıkta yaklaşılmalı. Görülüyor ki, bu model bir buçuk yılda çöktü. İstanbul’u yönetme mantığı ve niyet çok önemli.” (Didem TUTAL)

Kadınlar birlik oldu. Kültürel miras

CHP Beşiktaş İlçe Teşkilatı Kadın Kolları geçtiğimiz hafta içinde bir araya geldi. Kadın Kolları üyeleri, bir araya geldikleri günün sabahında kısa bir toplantı yaptıktan sonra müzeleri gezmek üzere yola koyuldu. Geziye, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın eşi Şefika Ünal’da katıldı. Beşiktaş’taki tarihi mekanları gezen CHP Beşiktaş İlçesi Kadın Kolları üyeleri, Beşiktaş’ın merkezi ve önemli bir yer olduğuna dikkat çekerek kültürel mirasının korunması gerektiğini söyledi. (VERİBASIN HABER)

ALIŞVERİŞ HABERLERİ

Koton’dan yılbaşı gecesine özel iç çamaşırı

Yeni yıl geliyor. Yılbaşı için ünlü markalar tüketicilerin beğenisine yepyeni ürünler sunmaya başladı bile…

Romantik, şık – rahat ve neşeli olmak üzere 3 gruptan oluşan Koton iç çamaşırlarında yeni yılınızda içiniz şenlenecek. Koton, yeni yıla şık bir başlangıç yapmak isteyen kadınlar için, özel çamaşır takımları hazırladı. Koton’un yeni yıla özel çamaşır takımları seksi ve bir o kadar da romantik tasarımlarıyla göz dolduruyor. Japon dalının temel baskı deseni olarak kullanıldığı “Romantik” seride ekru renklerin yanı sıra çocuksu ve masum bir hava var. Jakarlı ribanadan atlet, külot, string ve şort külot çamaşır takımları serinin temel ürünleri arasında yer alıyor. “Şık-rahat” grubunda ise pamuklu örme kumaştan atlet ve şort takımlar, vual kumaştan gecelik, sabahlık, tunik-pantolon takımlar, dantelli atlet külot takımlar yer alıyor. Fuşya rengin hakim olduğu bu grupta etnik nakış desenler ön planda. Koton’un hareketli, kıpır kıpır bayanlara hitap eden “Neşeli” iç çamaşırı serisinde kahverengi, ekru, yeşil renklerinin yanı sıra küçük çiçek desenler hakim. Pamuklu örme kumaşların yer aldığı “Neşeli” grupta biyeleri fırfırlı atlet, külot, string ve şort külot takımlar bulunuyor. Ayrıca Koton’da Aralık ayı boyunca HSBC Advantage Kart sahiplerine “Şimdi al, Şubat ayında öde, üstelik 6 taksitte öde” kampanyası var.

Timsah 2006 yılında da yine rengarenk olacak!..

Lacost 2006 ilkbahar-yaz koleksiyonunu modaseverlere tanıttı. Yurt dışındaki defile, yürekleri hoplattı, yaz mevsiminin moda renkleri şimdiden kendini sevdirdi. New York Fashion Week kapsamında Bryant Park’ta yapılan defilelerden biri de Lacost’un 2006 ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtıldığı şovdu. Defilede renkler, kumaşlar izleyenler tarafından oldukça ilgi gördü. Defilede neler mi vardı? Miniler, vücudu saran kumaşlar, bikiniler ve kırmızı ile yeşilin dönüşü, boyundan bağlı elbise ve bluzlar bayanlar için hazırlanan koleksiyonun en dikkat çekici yönleriydi. Erkek koleksiyonu da dikkatleri üzerinde topladı. Çizgili etekler ve vücuda oturan gömlekler, dar kesimli pantolonlar, aksesuar olarak kullanılan şapkalar ve kemerler ise koleksiyonun çarpıcı örneklerindendi.

Hem şık, hem de sağlıklı olmalı

GÖZLÜKLERİNİZİ değiştirmenizin zamanı geldi. Lacoste’tan farklı bir ürün daha sizler için piyasada. Esnek kolları ile sıra dışı gözlükler çok şık. Gözlükler, kimyasal değişikliklere karşı direnç gösteren, yanıcı olmayan ve sağlam materyallerden üretilmiş. Ayrıca çizilmeye, terlemeye ve UV ışınlarına karşı birçok teste tabi tutularak piyasaya verilen ürün 200’e yakın kişisel kontrole tabi tutulmuş olduğu ifade ediliyor. Fiyatları 260 YTL ile 500 YTL arasında değişen LACOSTE marka gözlükler, Ekol Optik distribütörlüğünde optik mağazalarında satışa sunuluyor.

Saçlar bukle bukle

VAHŞİ veya çılgın görünüm verecek veya heykel gibi yahut dalgalı, dağınık bukleli saçları yaratırken saçlarınızı şekillendirmeniz için yeni OSiS LOOPY “Bukle Canlandırıcı” sizin için uygun. Eczacıbaşı-Schwarzkopf salonlarında satılan bu inanılmaz ürün ile doğal görünümlü bukleler yaratabilir ve yumuşak bir sonlandırma ile saçınızda kontrol sağlayabilirsiniz.

Hayvanlar burada şıfa buluyor

VETERINERIUM hayvan sağlığı için 24 saat açık. Veterinerium, altı veteriner hekim, 12 kişilik kadrosu ile muayne, aşı, cerrahi, dahiliye, doğum, röntgen, labaratuvar, yoğun bakım, pet kuaför, pet shoop, ambulans birimleriyle hizmet veriyor.

Adres: Beyaz Karanfil Sokak No: 34 3. Levent- İstanbul.

Tel: 0 212 278 88 87

Sınırsız hizmet veriyorlar

Marmara Bölgesi’nin bir numaralı benzin istasyonu müşteri memnuniyetini ön planda tutarak adeta sınırsız hizmet veriyor. İstasyonun hizmet kalitesi Total Firması’nın Araştırma-Denetim Grubu tarafından da tescillenmiş. Artek İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin Beşiktaş Fulya’daki Total Benzin İstasyonu’nda aracınıza ücretsiz bakım yaptırabilir, hava ve yağ kontrolü ile temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer LPG’li bir araca sahipseniz gaz ayarlarını da oto servisinde ücretsiz olarak sağlamanız mümkün.

EKONOMİ HABERLERİ

Teknoloji ödülleri sahiplerini buldu

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından düzenlenen VI. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. 5’i Büyük Ödül, 10’u Başarı Ödülleri kategorisinde, büyük ödül, Kemik Erimesi Tedavisinde Kullanılan Alendronat İçin Geliştirilen Üretim Süreci projesiyle Eczacıbaşı Özgün Kimya, Jüri Özel Ödülü’nü ise PRC-9651 Yazılım Tabanlı Telsiz projesiyle Aselsan, Başarı Ödülleri’ni Geleneksel Harçtan ‘softharç’a projesiyle Konsan, ikinci sırada Genel Amaçlı Vakum Isıl İşlem Fırını projesiyle Sistem Teknik, üçüncü sırada ise İplik Şişirme Makinesi projesiyle örnek makine yer aldı. Ödüller, sahiplerine TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nükhet Yetiş, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fikret Yücel tarafından verildi.

Merkez Bankası hedefini açıkladı

MERKEZ Bankası, yeni yılda enflasyon hedeflemesinde “nokta hedef” kapsamında üçer aylık dönemler itibarı ile yıl sonu hedefiyle tutarlı politikayı saptadı. Buna göre, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde ve 2006 yılında Para ve Kur Politikası açıklamasına göre, 2006 hedefi ile tutarlı patika Mart’ta yüzde 7.4, Haziran’da yüzde 6.5, Eylül’de yüzde 5.8, Aralık’ta yüzde 5 şeklinde belirlendi. Nokta hedefte belirsizlik aralığı da her iki yönde 2 puan olarak oluşturuldu. Mart’ta belirsizlik aralığının üst sınırı yüzde yüzde 9.4 alt sınırı yüzde 5.4, Haziran’da yüzde 8.5 ve 4.5, Eylül’de yüzde 7.8 ve 3.8, Aralık’ta yüzde 7 ve 3 şeklinde belirlendi. Merkez Bankasının yeni yıl için açıkladığı “Nokta hedef* kapsamında üçer aylık dönemler itibariyle yıl sonu hedefi tutarlı bulundu.

Konut kredisi faizi daha da düştü

MORTGAGE Yasası çıkmadan Konut Kredisinde faizini 1,00’in altına düşüren ilk banka Anadolubank oldu. Anadolubank YTL’ye endeksli konut kredisinde 120 ay vadeye uyguladığı faiz oranını yüzde 0,99’a indirerek sektörün en avantajlı faiz oranını sunmaya başladı. Rekabetçi faiz oranları hedefini koruyan Anadolubank 0,99 faiz oranı ile konut kredisi pazarındaki iddiasını büyüttü. Anadolubank Hazine ve Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Günay “Sektörde her zaman rekabetçi faiz oranları sunan bir kuruluş olduk. Bireysel bankacılık hedefleri doğrultusunda böyle bir uygulamaya gittik. Anadolubank’ın düşük faizli ve uzun vadeli temin ettiği YTL bazlı kredileri, müşterilerimize konut kredisi olarak sunmayı hedefledik” dedi.

SAĞLIK HABERLERİ

Antibiyotiklere dikkat!..

“Çatalla Çorba İçilmez” adlı panel de antibiyotiklerin gelişi güzel kullanılmaması gerektiğinin altı bir kez daha çizildi

Barselona’da gerçekleştirilen “Çatalla Çorba İçilmez!” panelinde uzmanlar, antibiyotiklere karşı gelişen bakteriyel direnci azaltmak ve alt solunum yolları enfeksiyonlarında klinik sonuçları geliştirmek için ilk olarak en etkili antibiyotiklerin kullanılması konusunu tartıştılar. Barcelona’daki panelde uzmanlar, alt solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde antibiyotik kullanımını azaltmanın sonuçlarını tartıştılar. Toplantıda, bakteriyal enfeksiyonların tedavisinde “en iyi sonuç için en iyi aracın kullanılmasının” yararları vurgulandı. Bakteriyel dirence neden olan antibiyotiklerin, uygun tedaviler eşliğinde ve gerçekten ihtiyaç duyulduğunda az sayıda kullanılmasının tavsiye edildiği toplantıda, modern antibiyotiklerin uygun kullanımının hastalar için sadece klinik sonuçlar bakımından değil, ayrıca bakteriyel direnç oluşumunun en aza indirilmesine olan yardımı bakımından da faydası olduğu belirtildi.

Panelde, direnç azaltma ve antibiyotiklerin ömrünü uzatma hedefiyle, reçeteyle verilen antibiyotik sayısının azaltılması için pek çok ülkede düzenlenen kampanyalara da değinilirken, bu kampanyaların, antibiyotikler konusunda halkı eğitmeyi ve antibiyotik reçetesi yazanların kullanım kılavuzunun dışına çıkıp çıkmadıklarının aydınlatılmasını amaçladıkları belirtildi. Toplantının ilk sunumunu yapan Profesör David Price (İngiltere), antibiyotik kullanımının azaltılmasının otomatik olarak direnci azalttığının tahmin edildiğini belirtti. Zatürre örneğini kullanan Price, İngiltere’de reçeteyle antibiyotik verilmesi eğiliminin 1993/4 ile 1999/2000 yılları arasındaki analizini özetleyerek, alt solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde antibiyotik kullanımının azaldığını ve aynı dönemde zatürreeden ölenlerin sayısının arttığını vurguladı. Toplantının bir diğer sunumunu yapan Profesör Paul M. Tulkens (Belçika) ise, bakteriyel dirençteki eğilimleri açıkladı. Tulkens’e göre, solunum yolu patojenlerindeki beta-laktam ve makrolid direnci pek çok ülkede yüksektir ve sürekli de yükseliyor. Bu nedenle, antibiyotik seçimi için en doğru mantığın bulunması her gün daha da önemli hale geliyor, şeklinde konuştu.

Profesör Tulkens, “Antibiyotik söz konusu olduğunda, mesaj ‘daha az fakat daha etkili antibiyotik kullanımı’ olmalıdır. İlk olarak en iyi antibiyotik tedavisinin uygulanması durumunda bakterilerin yaşama şansı azalmakta ve ileride direnç problemleri yaşanma oranı en aza inmektedir” dedi. Toplantıya İspanya’dan katılan Dr. Marc Miravitlles, konuşmasında tartışmayı hastalar üzerine çevirerek, sunumuna Kronik Akciğer Hastalığı (KOAH) ve şiddetli kronik bronşitin hastaların yaşamı ve sağlık kaynakları üzerindeki etkisi üzerine bir giriş yaptı.

Toplantıda son olarak söz alan Dr. Javier Garau (İspanya): “Etkili antibiyotik tedavisine olan ihtiyaç, zatürre gibi ciddi hastalıklar söz konusu olduğunda artmaktadır. Çünkü yetişkin zatürre hastalarının çoğu hastanede kalmakta ve hastanede kalmak hastalığın tedavi masraflarını arttırmaktadır. Hastalar hastaneye kabul edildiklerinde, reçete yazacak doktorun antibiyotik seçimini yönlendirecek mikrobiyolojik bir bilgi yoktur. Etkili bir antibiyotikle hastanede yapılacak erken müdahale, hastanın sağlığı için çok önemlidir” dedi.

Toplantının sonunda: Antibiyotiklerin “uygun” olarak reçete edilmesinin gerekli olduğunun önemini belirtmek için yapılan ölçümler sunuldu. Buna göre, doğru zamanda doğru antibiyotiğin kullanılması, daha iyi klinik sonuçlar için ve direnç riskini azaltmak için önemlidir.

KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

Tarihi zirve

Tarihi Kentler Birliği Uluslararası Beşiktaş-İstanbul buluşması 2-3-4 Aralık 2005 tarihlerinde yapıldı

Tarihi Kentler Birliği’nin bu yılki son toplantısı Beşiktaş’ta gerçekleşti. 3 gün süren ve muhteşem geçen Tarihi Kentler Birliği Uluslararası Beşiktaş – İstanbul Buluşması, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile Beşiktaş Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği tarafından organize edildi.

“Avrupa Bir Ortak Miras” kampanyası kapsamında 5 sene önce kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin üyeleri, 2005 yılının son buluşması için İstanbul’da bir araya geldi. Beşiktaş Belediyesi, 2- 4 Aralık 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 600’e yakın konuk ağırladı.

DOLMABAHÇE’DE BAŞLADI

Çanakkale, Kaş gibi bir çok yerden gelen konuklar, yaklaşık 1.600 tarihi eser barındıran Beşiktaş’ta çeşitli mekanları gezme olanağı buldu. Organizasyonda, kentlerdeki tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çeşitli yaklaşımlar ele alındı. Tarihi Kentler Birliği Beşiktaş Buluşması çerçevesinde ilk olarak Dolmabahçe Sarayı Gezisi gerçekleştirildi. 3 gün süren toplantının ilk gününde ev sahibi Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, Ortaköy’de Feriye Restoran’da bir akşam yemeği düzenledi. Yemekte Beşiktaş’ın kentsel standartlarını yükseltmek için Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetleri içeren bir sunum yapıldı. Ertesi gün Yıldız Sarayı Has Ahırlar’da toplantı yapıldı. Konuşmacılar arasında TBMM Başkanı Bülent Arınç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yer aldı. Buluşma kapsamında Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde “Tarihsel ve Kültürel Mirasın Korunmasında Yeni Yaklaşımlar ve Avrupa” konulu bir de panel düzenlendi. Panele Başbakanlık Başmüşaviri Fikret Üçcan başkanlık yaptı. Avrupa kentlerinden belediye başkanlarının da katıldığı panel, dünya tarihi ve kültürel mirasının korunması için yerel yönetimlerin çalışmalarını ve deneyimlerini paylaşabilmeleri açısından verimli bir platform sağlamış oldu. Konuklar İstanbul’da; aralarında Dolmabahçe Sarayı, Şale Köşkü ve Ihlamur Kasrı’nın da bulunduğu çok sayıda tarihi mekanı da gezdi. Toplantının son günü Ihlamur Kasrı’nda geçti. Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen törende; TBMM Başkanı Bülent Arınç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a bir plaket verdi. Çay ikramının ardından toplantıya katılan konuklar için harika bir Boğaz gezisi düzenlendi. İstanbul’un eşsiz güzellikleri gösterildi.

Erol Evgin Ortaköy Sanat Galerisi’nde resimlerini sergiledi

Sanatın bir çok alanında yer alan Erol Evgin, bu kez de resim sergisi açarak hayranları ile buluştu

Şarkıcılığının yanı sıra mimar olarak başarılı projelere imza atan Erol Evgin’i, farklı bir alanda görebilmek mümkün. Evgin ilk kez resme olan bakış açısını Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile paylaştı. Aralık ayının ilk gününde gerçekleşen açılışta, bir çok sanatçı bir araya geldi. Beş sene içinde 100 yapıtı bulan çalışmalarından seçtiklerini sunan Evgin, ressamlık yanını da ortaya koymuş oldu. İstanbul’dan ve Anadolu’dan kesitler işleyen Evgin’in gözde yapıtı ise Galata Köprüsü’nün bulunduğu tabloydu; satışa sunulmayan tablo, sergide dikkatleri çekti. Erol Evgin, Faruk Cimok gibi önemli sanatçıların yapıtlarının sergilendiği ve profesyonelce yönetilen bir galeride ilk resim sergisini açmaktan memnuniyetini dile getirdi. “Miras” adını verdiği ve 60 yağlıboya tablodan oluşan sergi, 22 Aralık’a kadar izlenebilir. Ortaköy Sanat Galerisi, Pazar hariç her gün 12:00 – 19:30 saatleri arasında açık.

Ustalara Saygı Gecesi Çetin Altan için düzenlendi

Melih Cevdet Anday, Adalet Ağaoğlu, Reşat Nuri Güntekin’den sonra Çetin Altan konuşuldu

“Ustalara Saygı” etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen gecenin dördüncüsü Çetin Altan adına düzenlendi. Akatlar Kültür Merkezi’nde Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu’nca düzenlenen etkinlikte, usta kalemler Altan’ı konuştu. Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen gece, Nebil Özgentürk’ün ‘Yazının Çarmıhındaki Hayat’ adlı filmi ile başladı. İlerleyen zamanda Ece Okay’ın okuduğu Çetin Altan imzalı ‘Bir Tılsımı Vardır Hayatın’ adlı yazı ile gece devam etti. Ara Güler, Doğan Koloğlu, Haşmet Babaoğlu, İclal Aydın, Müjdat Gezen, Nebil Özgentürk, Türkan Kafadar, Çetin Altan’ı ele alan konuşmalarını yaptı. “Ustalara Saygı” geceleri etkinlikleri, Akatlar Kültür Merkezi’nde ilk olarak Melih Cevdet Anday için düzenlenmişti. Ardından düzenlenen etkinlikte Adalet Ağaoğlu, üçüncü buluşmada ise Reşat Nuri Güntekin için bir çok sanatsever ve kültür aşığı insan bir araya geldi. Her etkinlikte bir başka ustanın anılacağı açıklandı.

HABERLERİN TAMAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA…

GAZETE BEŞİKTAŞ İSTANBUL’DAKİ TÜM BÜYÜK BAYİLERDE…

SPOR HABERLERİ

Söz sırası taraftarda

Beşiktaş Gazetesi Muhabirleri, ikinci yarıda Beşiktaş’tan beklentileri sordu

Taraftar, 2006 yılı ile Beşiktaş takımından yine umutlu olduğunu söyledi

İlk yarı sonunda Beşiktaş umduğunu bulabildi mi? Yeni yılda ve ikinci yarıda Siyah-Beyazlı ekip ne yapabilir? Bu takıma transfer gerekiyor mu? Ailton neden Beşiktaş’a uyum sağlayamadı? Gidecek mi? Kalacak mı?. Gerçi Ailton hafta içinde bir basın toplantısı yaptı ve “Beşiktaş’ta kalacağım”mesajı verdi ama bu ne kadar ses getirdi? İşte tüm soruları taraftara sorduk. Gelen binlerce faks ve mail arasından yola çıkarak taraftarın nabzını tuttuk.Etkili derneklerden, temsilcilerle konuştuk. Görüşler şöyle:

Siyah – Beyaz Derneği’nden Hakan Aksoy:

YETERLİ DEĞİL

Ailton’un performansı yeterli değil. Bunun da nedeni takım içindeki uyumsuzluktur. Doğrudan performansı ile ilgili bir şey değil. Ankara’da Rıza Çalımbay ile yaşanan olaydan sonra böyle bir durum söz konusu oldu. Üstelik son üç haftadır bilerek profesyonelliğe yakışmayacak davranışlar sergiliyor.

İKİNCİ YARIDAN ÜMİTLİYİM

Beşiktaş sezonun ikinci yarısında daha iyi olur. Toparlanacağı düşüncesindeyim. Fransız hoca Tigana ile beraber takım bir uyum yakaladı. Ancak yabancı oyuncular ile ilgili sıkıntılar yaşandığını düşünüyorum. Yerli oyuncular ile yabancılar arasında uyumsuzluklar bulunuyor. Mesela, Pancu iki yıldır top oynamıyor. Ahmet Hassan’a bakarsanız onun da kapasitesi belli.

TRANSFER GEREKLİ

Kesinlikle yabancıların yüzde yüz değişmesi lazım. Yine Pancu’nun düştüğü duruma bakarsak, Lucescu gidince gitmesi gerekiyordu. Kadıköy Panteri diye bir kandırmaca yaşadık. O esnada ben de gitmesin derdim belki ama durum ortada. Başarısızlık çizgisi alışkanlık haline gelince takımda böyle bir tablo oluşuyor. Ayrıca yerli oyuncular arasında çok eskiler var. Dolayısıyla yeni gelen bir yabancı oyuncuyu benimsemeleri zor oluyor. Uyumsuzlukta bunun da etkisi olduğu kanısındayım.

Siyah-Beyaz Derneği’nden Adem Akçay:

BEŞİKTAŞ’A YAKIŞMADI

Ailton yeterli bir oyuncu değil. Hemen gönderilmesi gerek. Kişiliği dolayısıyla performansı Beşiktaş’a kesinlikle yakışır değil. Beşiktaş’ın aradığı santrfor tipinde de değil. Örneğin; Hakan Şükür tipinde yani uzun boylu bir santrfor lazım. Elbette, davranışları da Beşiktaş’ın yapısına uyacak. Uymalı ki, performansını üst seviyede sergileyebilsin.

KLEBERSON İYİ

Beşiktaş yabancı haklarını kötü kullandı. Sonuç itibariyle yabancı oyuncuların takım için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kale önünde Zago tadında bir futbolcu. Orta sahada Guinti gibi oyuncu. Uzun boylu bir santrfor… Özellikle kafa topuna hakim değiliz. Defansta kırmızı kart görmeye çok uygun isimler yer alıyor. Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, gibi. Bunların düzelmesini bekliyoruz. İbrahim Üzülmez, Ahmet Dursun, Adem Dursun bu takımda oynayabilecek isimler değil. Yabancılar arasında da Kleberson ilk günlerdeki gibi değil. Elbette, takımın genel durumundan da etkileniyor. İyi bir takım olsa o da kendini daha iyi gösterebilecek.

MANTIKLI OLSUNLAR

Transfer gerekli. Yanlış bütçeler, yanlış insanlara ayrıldı. Transfer, o zamanlar ‘yapıldı’ denmesi için yapıldı. Şu anda mantıklı, elinde bonservisi olan bir transfer yapılabilir. Açıkçası, Ronaldo ve Carew’i arıyoruz.

Çarşı Grubundan Yılmaz Gitgetir:

NOUMA’YI ARIYORUZ

Ailton’u yeterli görmüyoruz. Santrfordan çok güreşçiye benziyor. Beşiktaş’ın aradığı bir santrfor özelliklerine sahip değil. Örneğin, bir Pascal Nouma olamaz…

11 PUANI ALSINLAR

Beşiktaş sezonun ikinci yarısında şampiyon olabilir… Olması gerekir. Fenerbahçe’ye verdiği o 11 puanı geri almasını bekliyoruz. Beşiktaş’ta kesinlikle böyle bir kapasite mevcut. Ayrıca, Pascal Nouma, İlhan Mansız gibi isimleri de takımda görmek isteriz. İlhan Mansız’ın öncelikle Beşiktaşlı ruhuyla oynayacağına inanıyoruz. Öte yandan Kleberson’a iyi bir partner lazım. Orta sahaya dinamik isimler lazım.

ALT YAPI ÖNEMLİ

Transfer elbette gerekir. Kleberson ve Cordoba dışında diğerlerinin durumu iyi değil. Alt yapıdan oyuncular değerlendirilebilir. Örneğin, Ailton’un durumu başından belliydi.

Çarşı Grubundan Hakan Aşoğlu:

STİLİNİ BEĞENMİYORUZ

Ailton’un yeterli bir performansa sahip olmadığı ortada. Bence ağır kalıyor ve yüzü kaleye dönük oynuyor. Böyle bir oyun stili çoktan bitti. Beşiktaş’ın faydalanacağı bir futbolcu değil.

ŞAMPİYON OLABİLİR

Beşiktaş’ın ikinci yarıda daha iyi olacağına inancımız tam. Şampiyonluk olur. Neden olmasın… Ayrıca yeni futbolcular gelebilir. Bu yenilik de alt yapıdan gelmelidir diye düşünüyorum.

ESKİLER GİTSİN

Transfer gerekli. Yerli futbolcular arasında eskilerin gönderilmesini isterim. Sergen, Ahmet Dursun, İbrahim Üzülmez gönderilmesi gereken oyuncular diye düşünüyorum. Gençlere yol açılsın. Tayfur’u bile istiyorum. Artık bu oyuncular miatlarını doldurmuşlar.

UNI BJK’dan Güney Gökhan:

HAYAL KIRIKLIĞI

Ailton, hayal kırıklığı yaşattı. Kesinlikle yeterli görmüyorum. Performansı iyi değil. Geldiğinde hiçbir şey yapmadan kariyerine inanarak paye verdik ancak hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

TİGANA NE YAPACAK?

Beşiktaş’ın sezonun ikinci yarısında ne yapabilir ancak bekleyip göreceğiz. Tigana’nın tutumu, seçimleri elbette çok önemli. Kendi kadrosu olmasa da bakış açısı önemli.

MESAJ VERDİLER

Transfer gerekli. Gitmesin gereken oyuncular var. Örneğin Ailton, bundan sonra da böyle olacaksa kalması zaman kaybı. İbrahim Üzülmez artık takıma bir şey vermiyor. Alt yapıdaki oyunculara şans tanınabilir. Nail, Eser gibi oyuncular var. Nail iyi miydi diye akıllara gelecek. Bence orada verilmek istenen bir mesaj vardı. Kritik bir maçta Nail’i sahaya sürerek gerektiğinde verilecek kararları göstermiş olundu. Nail için ağır bir maçtı.

UNI BJK’dan Çağıl Onat:

AYKIRI BİR OYUNCU

Ailton, büyük umutlarla geldi. Ancak Beşiktaş’a aykırı bir oyuncu. İyi olmamasının sebebi de Beşiktaş’a yakışmadığı içindir. Kişiliği ile performansı birbirine eş tutarsak yakışıksız davranışlara sahip Ailton’dan farklı bir performans beklemek doğru değil. Ki zaten performansı da bu yüzden yeterli değil.

BEKLENTİ OLMAMALI

Beşiktaş’tan ikinci yarıda çok fazla beklenti içine girilmesi yanlış olur. UEFA’ya gitmeye çalışacak. Rakipleri arasında puan farkı da çok yüksek. Önümüzdeki sezon için her şey çok iyi çok oturaklı olmalı ki, hoca ve kadro bunu gösteriyor hedefler yüksek olsun. Yönetimde bazı problemler yaşanıyor bunlar atlatılırsa Beşiktaş’ın performansı yüksek olur.

İYİ YABANCI GEREKİR

Transfer gerekmez diye bir şey yok. Kleberson hariç tüm yabancılar gönderilmeli. Biraz Carew biraz Nouma gibi bir santrfor lazım. Yerli oyuncuların ise gerçekten güçlerinin yeterli olduğu kanısındayım. Ailton olayı başından yanlıştı, gereksiz bir transferdi.

Dişi Kartallar’dan Perihan Işık:

DAVRANIŞLARI HOŞ DEĞİL

Ailton, Beşiktaş için yeterli performansı göstermiyor. Bunun nedenini ona sormak lazım. Açıkçası, davranışları da hoş değil. Sezon bitimine yakın son maçlarda gördüğü kırmızı kartlarla Beşiktaş’a zarar da veriyor.

UMUDUMUZ VAR

Takıma baktığımız zaman böyle giderse zaman içinde Beşiktaş’ın gerçekten iyi olacağına inanıyorum. Ama bu durum ikinci yarıda mı olur veya daha sonraki bir dönememe rastlar bilemem. Biz umutla bekliyoruz. Tüm camia ve taraftarda Beşiktaş’ın iyi sonuçlar almasını istiyor.

İYİ FORVET LAZIM

Transfer gerekir. Sol tarafta yerli bir oyuncu alınabilir. Sivasspor’dan Hayrettin Yerlikaya olabilir. Öte yandan iyi bir forvet lazım. Veysel gibi oyuncularla olacak bir iş değil. Beşiktaş’a her durumda gol atabilecek ve gol attıracak bir futbolcu lazım.

Dişi Kartallar’dan Kezban Kaya:

BEŞİKTAŞ’I SEVMİYOR

Ailton’un bizi, Beşiktaş’ı sevmediğini düşünüyorum. Beşiktaş’ı sevmediği için de gereken performansı göstermiyor. İyi bir futbolcu olabilir ama Beşiktaş’a hiçbir katkı sağlamadı.Huzursuz olabilir, alışamamış olabilir. Zaten kötü başladı,sonunu da getiremedi.

KENETLENMELİLER

Beşiktaş’ın birkaç haftadaki yükselişine bakarsak ilerleyen dönemlerde takım iyi yerlerde olabilir. Tigana ile toparlanma var. Oyuncuların birbirlerine kenetlendiklerini görüyoruz. Bu durum daha ne kadar devam eder veya devamı gelir mi bilemiyoruz. Ama böyle devam ederlerse her şey iyi olabilir.

TRANSFERE İHTİYAÇ YOK

Transfer gerekli değil. Yedek kulübesinde oturan, başka takıma versen ilk 11’iunde oynayacak futbolculara sahibiz. Ancak taraftarları ateşleyecek bir isme ihtiyaç var. İlhan Mansız olabilir. Nouma da olabilir aslında ama yönetimin bu konuda değişmez kararları var.

SPOR YAZARLARI OYLADI

15. Hafta: BJK-V.Manisa: İ. AKIN

16. Hafta: G.Saray-BJK: İ. TORAMAN

15. Haftada oynanan Beşiktaş-V. Manisaspor maçı 3-1 bitti. Spor yazarları bu maçta göze çarpan futbolcu olarak İbrahim Akın’ı seçti.

16. Haftada oynanan Galatasaray-BJK derbi maçını Sarı – Kırmızılar 3-2 kazandı. Spor yazarları bu maçta İbrahim Toraman’ı seçti.

15 ve 16 hafta oylamaları şöyle:

KORKUT GÖZE

Beşiktaş-V. Manisaspor: İbrahim Akın

İbrahim Akın, bitik ve savruk huyundan kurtuldu ve etkili alanları genişledi. Şık hareketlerin ötesinde fizik açıdan da güçlü bir performansla oyuna katıldı.

Galatasaray-Beşiktaş:İbrahim Toraman

Hem ofansif hem defansif olarak olarak görevini en iyi şekilde yerine getiren isimlerden bir tanesiydi. Ayrıca iki de gol attı. Beşiktaş’ta göze batan oyuncu İbrahim Toraman oldu.

ZAFER ARAPKİRLİ

Beşiktaş-Vestel Manisaspor: İbrahim Akın

Olması gerektiği gibi oynadı. Kendisi güzel bir gol attı ve gol de attırdı. Genç ve potansiyeli olan oyuncuların performanslarını olduğu gibi sergilemeleri güzel.

Galatasaray-Beşiktaş : İsim yok

Galatasaray-Beşiktaş maçında yıldızı olarak oy verebileceğim bir isim yok. Takımın oyununu ve ortaya koyduğu mücadeleyi de beğenmedim. Derbide daha savaşmalıydılar.

GÜLENGÜL ALTINSAY

Beşiktaş-Vestel Manisaspor: Kleberson

Beşiktaş-Vestel Manisaspor maçın da Kleberson akıllı bindirmeleri ile muhteşem bir gol attığı için maçta önemli bir isimdi. Bir ara kaybolan Kleberson bu maçla tekrar doğdu.

Galatasaray- Beşiktaş: İbrahim Toraman

Beşiktaş defansında İbrahim Toraman dışında modern defans oyuncusu yok. Bu yüzden oyun anlayışı bakımından Toraman maçta dikkat çeken isimdi. Golleri de süperdi.

ATIF KEÇECİ

Beşiktaş-V. Manisaspor: Kleberson

Forvet arkasında görev yapan Kleberson son haftalardaki durgunluğunu üstünden atmış, kendinden beklenen futbolunu sahada sergiliyordu. Attığı gol, güç ve ısrar sembolüydü.

Galatasaray-Beşiktaş : İsim yok

Gerçek anlamda yıldızlaşan bir futbolcu yoktu. Yerler değiştiği iyi farklı bir futbol anlayışında bir isim göremiyorum. Onun içinde tercih belirtmiyorum.

ADNAN AYBABA

Beşiktaş-V. Manisaspor: İbrahim Akın

Vestel maçında da çok arzulu ve istekliydi. Beşiktaş’ın özlediği o İbrahim Akın sahada kendini gösterdi. İbrahim Akın hep böyle devam etsin. Biz ona geleceğin yıldızı olarak bakıyoruz.

Galatasaray-Beşiktaş: İbrahim Toraman

Beşiktaş değişken bir takım. İbrahim Toraman attığı iki golle de birden takımın yıldızı oluverdi. Beşiktaş’ta santrfor yok deniliyordu, demek ki varmış. İbrahim Toraman, bu tür golleri atıyor.

ZEKİ ÇOL

Beşiktaş-Vestel Manisaspor: İsim yok

Beşiktaş-Vestel Manisaspor maçının yıldızı olarak oy verebileceğim bir isim yok. Çünkü oyuncuların hiçbirini beğenmedim ve birinin bile katkı yaptığına inanmıyorum.

Galatasaray-Beşiktaş : İbrahim Toraman

Defanstan sıyrılarak Beşiktaş için önemli olan iki golün sahibi oldu. İbrahim toraman bu yönüyle de iyi bir futbolcu olduğu bir kez daha gösterdi. Bu maçta Beşiktaş’tan Toraman göze battı

BASRİ BAYKOÇ

Beşiktaş-Vestel Manisaspor: Kleberson

Üçlünün önündeki forvet arkası oyuncu Sergen’in Zenit, Kleberson’un da Vestel Manisa karşısında bu saha içi düşüncesine yönelik rollerinde başarılı olduğu gözlendi.

Galatasaray-Beşiktaş : İsim yok

Derbide yıldızlaşan bir isim göremiyorum. Ayrıca, Tigana’nın seçtiği düzen de yenilgiyi hazırlamış oldu. Oyuncularda kendini istedikleri gibi gösteremedi.

TURGAY DEMİR

Beşiktaş-Vestel Manisaspor: İbrahim Akın

İbrahim Akın, haftalardan sonra çıkışını Vestel Manisaspor’da kendini gösterdi. İbrahim çok yetenekli bir futbolcu, kendini geliştirirse Beşiktaş’a çok faydalı olur.

Galatasaray-Beşiktaş: İbrahim Toraman

Beşiktaş’ın oyuncuları arasında İbrahim Toraman dışında Beşiktaşlı gibi oynayan başka bir oyuncu yoktu. Hem savunmada hem de ileride hep onu gördük.

İLKER ATEŞ

Beşiktaş-V. Manisaspor: Kleberson

Kleberson bir ara yoklara karışmıştı, bu maçta tekrar doğuş sinyallerini verdi. Bu ilerisi için güzel bir gelişme. Kleberson’un attığı gol ise, gerçekten muhteşemdi.

Galatasaray-Beşiktaş : İbrahim Toraman

Galatasaray’da Ergün ve Tomas gibi iki çok önemli oyuncunun yokluğunu değerlendirerek, savunmadan kopup gelen İbrahim Toraman güzel futbolunu iki golle değerlendirdi.

BİLAL MEŞE

Beşiktaş-V. Manisaspor : İbrahim Akın

Bu maçta İbrahim akın kendini ve gerçek gücünü gösterdi. Çok güzel bir gol attı ve yaptığı asistle de güzel bir gol attırdı. Onun için “İbrahim Akın” diyorum.

Galatasaray-Beşiktaş: İsim yok

Galatasaray-Beşiktaş maçında, Beşiktaş’ta gerçekten dikkat çeken bir isim göremiyorum. Bu nedenle de Beşiktaşlı futbolcular arasından bir isim vermem doğru olmaz.

Kayıp derbi. GS: 3 – BJK: 2

Didem TUTAL – Muzaffer TOPAL

İbrahim Akın’ın sakatlanmasıyla oyuna Youla’yı almak isteyen ancak 4. hakemin ağır hareketlerinden dolayı oyuncu değiştiremeyen Tigana çılgına döndü. “Türkiye’de kurallar mı değişik” diye ilk tepkiyi vermiş oldu

BEŞİKTAŞ yeni hocası ile çıktığı ilk derbi de hayal kırıklığı yarattı. Ali Samiyen’de oynanan maçta Kartal, Galatasaray’a 3-2 yenildi. Beşiktaş maça hızlı başladı ve henüz ikinci dakikada İbrahim Toraman’la golü buldu. Ardından Necati’nin beraberlik golü geldi. Korner atışından İbrahim Toraman kafa ile topu filelere gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. İlk yarı bu sonuçla kapandı.

HAKEMLER TEPKİ ALDI

İkinci yarıda Ümit Karan’ın ortalığı germesi ve İbrahim Toraman’a vurması ve daha sonra da boğazını sıkmasına hakem sadece sarı kart gösterdi. Bu olaydan sonra sinirler gerildi. Gerilen ortamdan yararlanan Galatasaray ardı ardına İliç ile iki gol birden bularak durumu 3-2 yaptı. Üçüncü gol atılmadan Tigana sakatlanan İbrahim Akın’ın yerine Youla’yı almak istedi. Kağıt verilmesine rağmen 4. hakem işi yavaştan alınca, oyun başladı ve Youla sahaya giremeden Beşiktaş üçüncü golü yedi.

AYHAH TERBİYESİZLİK YAPTI

Golden sonra Beşiktaş’ın eski oyuncusu Ayhan Akman’ın Siyah-Beyazlıların bulunduğu tribüne parmak hareketi yapması, ardından da koluyla sportmenliğe yakışmayan tavırlarına devam etmesi tribünleri çıldırttı. Bu futbolcusun İnönü’de de benzer hareketler ve çirkin tavırlar sergilediğini belirten taraftar “Ayhan’ı affetmeyiz” diyor. Bizde Beşiktaş Gazetesi olarak diyoruz ki, “Eğer Ayhan Akman’ın ismi yüzüncü yıl formasında varsa ve yeniden yapılacaksa derhal çıkartılsın. Taraftara bu tür bir hareket yapan futbolcunun Beşiktaş formasında bulunmasına gerek yok, hakkı da…”