SAYI 113

BJK113(2005 – 24)30 KASIM 2005 – 14 ARALIK 2005

ŞEHİR HABERLERİ

Beşiktaş’ın çehresi değişiyor

HAYDİ HAYIRLISI

Beşiktaş Meydanı, yeni baştan düzenleniyor. Yapılacak olan çalışma sonrası otobüs durakları kalkıyor, trafik yer altına alınıyor. Gezinti ve dinlenme alanları arttırılıyor. Alt ve üst geçitler yapılıyor. İş yerleri yeniden düzenleniyor

Beşiktaş Meydanı Düzenleme Projesi’nin hayata geçirilmesi an meselesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi’nin birlikte 5 yıldır üzerinde gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında Beşiktaş Meydanı için düşünülen proje maketleştirildi. İhale çalışmalarının yapıldığı projenin gerçekleşmesi halinde, Beşiktaş’ın iki meydanı trafikten arındırılmış olacak. İskeleden başlayan ve Beşiktaş Tansaş’da biten meydanın tamamı trafikten arındırılacak. Trafik yer altına indirilirken, Barbaros Meydanı’nda bulunan otobüs durakları ile üst meydanda bulunan halk pazarı ve işyerleri ve üst geçit ise kaldırılacak.

METRO BAĞLANTILI OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında bulunan Beşiktaş Meydanı’nın yenilenmesi düşüncesi, trafik çıkmazına çözüm olması için Beşiktaş Belediyesi’nden ayrıntılı biçimdeki araştırmaları ile başladı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını yürüten Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta en az sıkıntı yaşanması için gerekli proje alt yapısı için de aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Anıtlar Kurulu’ndan izin bekleyen proje ise, önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi düşünülüyor. Öte yandan proje ile İstanbul’un Çırağan Caddesi ile ayrılan iki meydanı birleşiyor. Trafik ise üç ayrı noktadan tünellerle yer altına indiriliyor. Yıldız Yokuşu’ndan gelen ve Tansaş’ın bulunduğu noktadan yeraltına giren araçlar, Eminönü yönünden Sinan Paşa Camii’nin yanından tekrar yukarı çıkıyor. Üçüncü çıkış ise Çırağan Caddesinden Ortaköy’e devam etmesi planlanıyor. Projenin metroyla entegrasyonu için de çalışmalar devam ediyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Beşiktaş İskelesi’nde vapurdan inen vatandaşlar, hiçbir ışıkta beklemeden merdivenle yer altına inip istediği yöne rahatlıkla gidebilecek. Bu arada projenin uygulanabilmesi için meydandaki 130 işyerlerine tebligatlar ulaştı.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI AZALACAK

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş için son derece önemli olan Beşiktaş Meydanı Düzenleme Projesi sayesinde insanların nefes alacakları bir alana kavuşacağını ve trafik sıkışıklığının önüne geçileceğini söyledi.

Beş yıldır yazıyorduk sonunda gerçekleşti

DUVARLAR KALKIYOR

Dünyaca ünlü tarihi eserleri çepeçevre kaplayan kalın ve yüksek duvarların kaldırılması için çalışmalara başlandı. İlk adımın atıldığı Ihlamur Kasrı, yakın zamanda vatandaşla kucaklaşacak. Gazete Beşiktaş’ın 4-5 yıldır takip ettiği ve birkaç kez de gündeme getirdiği önemli bir konu daha sonuça ulaşıyor. Beşiktaş’ta bulunan Saray, Kasır ve benzeri tarihi dokunun ortaya çıkması için bunları çevreleyen kalın ve yüksek duvarların kaldırılması için girişimler olumlu netice verdi. Ve ilk adım atıldı.

RESTORASYON DEVAM EDİYOR

Ihlamur Kasrı duvarları yıkılıyor. Adeta kale duvarı gibi setlerin yerine döküm korkuluklar yer alacak. Milli Saraylar’ın yetkisinde olan kasır duvarları Beşiktaş Belediyesi ile ortaklaşa hazırladığı proje hayata geçiriliyor. Duvarların yerini alacak olan korkulukların maketleri Beşiktaş Belediyesince hazırlandı. Onay alan proje, bu ay sonunda tamamlanmış olacak. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın hayali olan proje ile Ihlamur Kasrı görünümü dikkat çekecek ve şeffaflaşacak. Başkan Ünal, “Prof. Metin Sözen olmak üzere Milli Saraylar Daire Başkanı ve Personeli’ne gösterdikleri hassasiyet, işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DIŞ DÜNYAYA AÇILIYOR

Edinilen bilgiye göre, Ihlamur Kasrı yapılacak olan restorasyonla geçmiş fotoğraflarda yer aldığı gibi beyaz taş ile imitasyon eski duvar havası verilerek dış dünyaya açılacak. Böylelikle başta Beşiktaşlılar olmak üzere tüm İstanbullulara yararlana bileceği bir yer haline gelecek. Çalışmalar bölge halkınca memnuniyetle karşılandı.

İşte duyarlı vatandaş böyle olur

NİSPETİYE mi, NİSBETİYE mi?

NİSPETİYE Cadde ismi levhaları Levent girişindeki kavşakta ve Polis Koleji durağındaki kavşakta fotoğraflarda görüleceği gibi hatalı olarak yazılmıştır. Levhalar takılırken belediye görevlilerine hatalı olduklarını hatırlatmama rağmen, hatayı kabul etmediler ve caddenin isminin NİSBETİYE olduğunu söylediler. Ben de kendilerine Belediye kayıtlarını incelemelerini ve doğru asılan levhaların yerlerini söyledim. Bu caddenin doğru ismi NİSPETİYE ‘dir. Hatalı levhalarda gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ederiz. S.Taner EROL

ŞEHİR HABERLERİ KISA KISA

Yol süpürgesi öldürdü

(BEŞİKTAŞ) Gülsüm Korkmaz adlı şahıs, sabah sporunu yaptığı sırada, yolu temizleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ait aracın süpürge demirine takılarak can verdi. Sürücü, kazanın ardından kullandığı aracı garaja bırakarak polise teslim oldu.

CHP kitap dağıtıyor

(BEŞİKTAŞ) CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları kitap tanıtımı için biraraya geldi. Cumhuriyeti Kuşatanlar adlı kitapta, çok partili dönemden 12 Eylül’e kadar bir çok konu yer alıyor. Kitabı incelemek isteyenler, Beşiktaş CHP İlçe Teşkilatı’na giderek okuyabilirler.

Yeni yılda suya zam yok

(İSTANBUL) Belediye Meclisi’nde kasım ayı gündeminde su konusu da yer aldı. İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur 2006’da da zam yapmayacaklarını açıkladı. Çodur, “Su kaçağı oranını Yüzde 35’lerden yüzde 28’lere düşürdük” dedi.

İstanbul kışa hazır

(İSTANBUL) Kış zirvesi planlandı. AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi’nde) yapılan toplantıya, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler Müdürlüğü, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü katıldı. Kötü hava koşullarıyla yaklaşık 1000 personel 419 araç ile 24 saat mücadele edilecek.

Parkorman’da buz pisti

(İSTANBUL) İstanbullular şehrin en büyük buz pistine kavuşuyor. İstanbul’un doğal yaşam merkezi Parkorman’da aralık ayı sonuna kadar hizmete girecek olan buz pisti yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor. 1.200 m2 büyüklüğündeki pist, İstanbul’un en büyük buz pisti olacak.

Pano kalktı, yeşil kurtuldu

(GAYRETTEPE) Pano krizi çözüldü. Geçen sayı gazetemize konu olan reklam panosu Beşiktaş Belediyesi yetkililerince kaldırıldı. Gazete Beşiktaş’a telefon açan Gayrettepe Mahallesi Muhtarı Necla Başar, tüm ilgililere teşekkür etti.

İçkili sürücü dehşeti

(BEBEK) ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü bir araca, sonra da bir polise çarptı. Yakalanan sürücü sarhoş çıktı. Ortaköy’de ünlü eğlence mekânı Reina’dan çıkan bir grup sabaha karşı bir polis memurunun yaralanmasına, iki aracın da hasar görmesine yol açtı.

ALIŞVERİŞ

Yılbaşı gecesi farklı olun

Gece kıyafeti ile iç çamaşırı üreten firmalar, yılbaşı gecesinde giymek üzere birbirinden farklı yepyeni ve şık ürünlerini piyasaya sunmaya başladı. Yılbaşı gecesi fark yaratmak istiyorsanız, Marella’nın seçeneklerine bir göz atmalısınız. Max Mara Fashion grubunun önemli markalarından Marella, yılbaşı gecesi için birbirinden şık alternatifler sunuyor. Marella’da istenilen bir çok model bulunuyor. Saten yakalı tuxedo ceketler, yeniden yorumlanan etekler ve jeanlerin yanı sıra, kısa ceketler, çift katlı kaban ve anoraklar vücuda oturan mantolar, blazerları tercih edebilirsiniz. Marella’da, 34 – 50 beden arası her türlü ürünü bulmak mümkün.

Lotto’dan küçük afacanlar için koleksiyon

Lotto, küçük afacanlara özel bir koleksiyon hazırladı. Göz alıcı modeller, yetişkin kreasyonuna da ilham veriyor. ‘Önce spor’ temasıyla lanse edilen çocuk kreasyonu, sportswear boy ve sportswear girl, ayakkabıda airzone ve regular olmak üzere iki farklı bölümde şekilleniyor.

İç çamaşırda yeni dizayn

İç çamaşırı dünyasında, yaratıcı ve sıra dışı kimliğiyle tanınan Victoria’s Secret, yeni koleksiyonunu geçtiğimiz günlerde Newyork’ta yapılan bir defileyle tanıttı. Tatil konseptli tasarımlarıyla ve ‘seksi küçük ayı’ logosuyla defilede sergilenen çamaşırlar oldukça dikkat çekti. Siyah, beyaz ve kırmızı tonlarının hakim olduğu tasarımlarda, kadının seksapelliği melek kanatlarıyla bütünleştirildiği gözlendi. Defilede sunulan tasarımlar Victoria’s Secret bayilerinde toplam 395 milyon adet basılan kataloglarda tanıtılacak.

Desa 2006 yılı için ürünlerini hazırladı

Desa ile 2006, derinin en şık ve en parlak yılı olacağı iddiasıyla modaseverlerin beğenisini kazanacağa benziyor. Yeni yılda Desa’nın size ve sevdiklerinize özel koleksiyonu ile deri modasında gizemli bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Çünkü Desa, koleksiyonu ile geçmişin modasını, en çarpıcı ve yaratıcı çizgileri günümüze taşıyor. İlhamını 40’lı, 50’li ve 60’lı yılların dünyaca ünlü film yıldızlarından alan Desa deri giyim koleksiyonunun yanı sıra Desa Home koleksiyonunda yaşamı kolaylaştıran, kullanımı ve bakımı kolay, fonksiyonel, estetik, şık ve ergonomik yapıya uygun ürünler bulunuyor.

YTL için son günler

YAZARKASA sektörünün önde gelen isimlerinden Profilo Holding CEO’su Göksen Körezlioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada yazarkasa kullanıcılarını YTL dönüşümü işlemi son güne bırakmamaları gerektiği konusunda uyardı. Yeni yılın ilk ayından itibaren yazarasalar sadece YTL üzerinden işlem yabilecek.2005 yılı boyunca yaşanan geçiş sürecinde hem eski hem de YTL üzerinden işlem yapabilme izni olan yazarkasalar, 01 Ocak 2006 tarihi ile eski TL üzerinde işlem yapamayacak. Yazarkasa kullananlar yeni yılla birlikte geçecekleri bu duruma hazırlık amacıyla şimdiden çalışmalara başladı.

Sahibini tanıyan ev

FLORA Residence, ofis, ev yatırım alanında 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Güvenlik alanında hizmetleri gelişmiş ekipmanlarıyla donanmış durumda. Yüksek teknoloji ile konut otomasyon sistemiyle donatılan Flora Residence’deki daireler sahiplerini izlerinden tanıyacak. Ayrıca gün ışığına göre çalışacak. Öte yandan kendini uyku moduna alan aydınlatmaların kullanıldığı dairelerin oda sıcaklıkları daireye gelmeden ayarlanabilecek istenirse her odada farklı müzik ve gerekirse perde ayarları yapılabileceği gibi ev sahipleri kendileri dairelerinde yokken çiçeklerini sulamaları bile mümkün olabilecek.

Yurtdışına iki Türk

SUN Microsystems Türkiye, yurtdışına transferlerine iki yeni isim daha ekledi. 96 ülkenin yer aldığı Sun Microsystems Güney Avrupa, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İş Ortakları Pazarlama Müdürlüğü’ne Serdar Sayar getirildi. Sayar, Türkiye ve Orta Asya’dan Sorumlu Satış Kanalları ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Diğer bir isim ise Bircan Arslan oldu. Arslan, Sun Microsystems’ın Türkiye, Orta Asya, Yunanistan, Balkanlar ve İsrail’den oluşan Akdeniz Bölgesi’ne Müşteri Çözümleri’nden Sorumlu Müdür olarak atandı.

Sağlıklı çoraplar

YEPYENİ bir çorap piyasaya sürüldü. Yapılan açıklama şöyle, Family Wab’ın ürünü olan çorap terletmiyor, mantar ve kokunun oluşumunu sağlayan, havada ve laboratuar ortamında yaşayan bakteriler üzerinde %100 öldürücü etkisi uluslararası laboratuarlarda test edilmiş ürününü, bir araç kullanarak uygun bölgelere ulaştırıyor. Family Wab’ın bu ürünü kullanıldığında hiç mantar enfeksiyonu olmayan bir kimsede mantar mikrobunun ayak bölgesine bulaşması engellenmiş olur. İlacın özelliğinden dolayı mantarlı bölge dezenfekte edilerek mikrobun yayılmasını engelliyor ve tedaviyi hızlandırıyor.

Evim evim güzel evim

Salonunuzda değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? Salonunuzun rengine uyum sağlayacak bir halı ile zemini güzelleştirebilirsiniz. Desenler salonunun genel havasına uygun olarak seçildiğinde ahenk sağlayacak. Desenli bir halı seçtiyseniz ve salonunuzda mobilya olmasını istiyorsanız masa her zaman uygun bir seçim olarak görülür. Öte yandan eskitilmiş bir hava verecek olan ahşap masalardan da tercih edebilirsiniz. Çocuk odası ile ilgili değişiklik yapmak istiyorsanız canlı renkler ile odaya hareketlilik katabilirsiniz. Odada, tablet bir koltuk yer alabilir. Aynı zamanda odanın renkliliğine uygun olarak orta ölçülerdeki ayna da farklı bir stil verebilir. Öte yandan daha fazla renklilik için motifli komodinleri de tercih edebilirsiniz. Bellona’da ortopedik yaylı yatak 80×190 ölçülerinde yüzde 20 indirimli peşin fiyatına 148, 20 YTL. Kelebek Mobilya’da Genç Odası ise uygun fiyatlarıyla ilginizi bekliyor. Bir üçlü kanepe, bir ikili kanepe ile bir koltuktan oluşan Seray Aymina Seresta salon takımı,uygun ödeme koşullarına sahip. Peşin fiyatına 12 veya 17 taksit yapabilir, maximum kredi kartı seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Tursab-Dentistanbul İşbirliği

SAĞLIKTA DEV ADIM

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğı Başkanı Başaran Ulusoy ile Dentistanbul Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Özer geçtiğimiz hafta içinde bir araya geldi. Sağlık turizmi ile ilgili görüşlerini Tursab Başkanı Başaran Ulusoy’ la paylaşan Dentistanbul Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Özer; ”Diş sağlığının pazar payı 20 milyon euro. Bundan yüzde 10 pay alsak, Türkiye’nin kazancı 2 milyar euro yapar” şeklinde konuştu.

Tursab Başkanı Başaran Ulusoy’da konuya yakın ilgi duyduğunu, bununla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ulusoy: “İlk etapta Tursab üyeleri ile ilgili bir uygulama yapalım. Ardından bu çalışmayı geniş kitlelere yayılması için görüşmelerimizi derinleştirelim” dedi.

Çekinmeyin, sorun!.

Prof. Dr. Emre Akkuş, “Sertleşme sorununun tedavisi iletişimsizliğe takılıyor. Eşlerin birbiriyle sorunlarını konuşmuyor. Hasta doktora soramıyor, doktorsa hastayı rahatsız etmemek için konuyu açmıyor.” Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş, ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 52’sinin 40 yaşından sonra sertleşme problemi yaşadığını anlatarak ülkemizde ise bu oranın yüzde 69’larda seyrettiğini belirtti. Hastaların gerek doktorları gerekse partnerleri ile bu konuda konuşmaktan çekindiğini vurgulayan Prof. Dr. Akkuş, 1998 yılından günümüze kadar yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen Viagra ve Levitra gibi “mucizevi ilaçların” sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin tedavisi ile ilgili şunları söyledi: “Sertleşme sorunu giderici ilaçlar arasında 30-60 dakika arasında etki ediyor. Ancak Levitra kullanana bir kişi, 10’uncu dakikadan itibaren eğer cinsel uyarı alırsa ilaç etkisini göstermeye başlayabiliyor. Ayrıca ilacın etkisi bir anda da kaybolmuyor, 12 saat boyunca etkinliği devam edebiliyor. Depresyon ve şeker hastalığı nedeniyle oluşan sertleşme sorunu tedavisinde Levitra’nın etkisine baktığımızda oldukça başarılı sonuçlarla karşılaşıyoruz.”

Soğuk bele vuruyor

GÖRÜLME sıklığı yönünden üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra gelir. Bel ağrısı bir hastalık değil bir belirti. Çeşitli yaş gruplarında farklı nedenler bağlı olarak gelişen bel ağrısı, hem kadınlarda hem erkeklerde herhangi bir yaşta gelişebilmekle birlikte en sık olarak 35- 55 yaşlar arasında ve kadınlarda daha fazla görüldüğü ifade ediliyor. Yanlış egzersizler, hareketsizlik, zayıf kaslar, aşırı yorgunluk, anksiyete ve şişmanlık sebepleri.

Şişmanlık başa bela

ŞİŞMANLIK, kalp krizi gibi beyin kanaması riskini de arttırıyor. Başlangıçta sağlıklı, 40 ila 84 yaşlarındaki 21 bin 414 erkek arasında 12.5 yıl boyunca yapılan araştırma aşırı kiloların, beyin kanaması riskini de artıran etmenlerden olduğunu gösterdi. Araştırma, denekler arasında 747 beyin kanaması belirledi. Vücut yağ göstergesindeki bir derecelik artışın, beyin kanaması riskini yüzde 6 artırdığını hesaplandı.

Tansiyona dikkat

KARBONHİDRATIN azaltıldığı, protein ya da bitkisel yağlarla desteklenmiş diyetler kolesterol ve tansiyonu düşürüyor. Johns Hopkins Tıp Fakültesi’nin, Amerikan Tıp Derneği konferansında sonuçlarını açıkladığı çalışma, hafif ya da sınır değerlerde yüksek tansiyonu olan 159 yetişkinle yapıldı. Araştırmacılar, diyetlerde doymuş yağ oranını düşürerek katılımcıları daha çok meyve-sebze tüketimine sevk etti.

Seksin faydaları

SEKSİ daha sık aralıklarla yapmak için pek çok neden bulunuyor. Endorfini artırır. Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır. Acıları azaltır. Kasları gevşetir. Kan dolaşımını artırır. Kalbi çalıştırır. Daha formda hissettirir. Kadınlarda regl dönemini düzene sokar. Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi korur. Kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız regl olurlar.

KÜLTÜR SANAT

HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Sevimli Dinazor Sirkte

Çocukların vazgeçemediği “Sevimli Dinazorlar Sirkte” adlı oyun Akatlar Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Çocukların tiryakisi olduğu oyun, Akatlar Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. “Sevimli Dinazor Sirkte” adlı oyun, çocukların vazgeçemediği oyunlar arasında birinci sırada yer alıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni, altıncı oyunlarıyla Akatlar Kültür Merkezi çatısı altında çok sayıda minikle buluşuyor. Pedagog danışmanlar rehberliğinde oyunları kaleme alan Oktay Şenol, Tiyatro Alkış’ın tüm çocuk tiyatrosu kriterlerine dikkat ettiklerini belirtiyor. Oyunlar, interaktif olmadığı için miniklerin dikkatleri sürekli yenilenen bölümlerle dağılmıyor. Bu oyunda şarkı, müzik, heyecan hareket ve çıkarılması gereken dersler var. Cem karakterindeki Yazar Oktay Şenol’un kardeşi Okay Şenol, çocukların verdiği tepkilerden inanılmaz bir keyif aldığını söylüyor. Yetişkin tiyatrosundan farklı olarak çocuk tiyatrosunda gösterilen her bir sevincin ekip üzerinde pozitif bir enerji yarattığını, kendilerini mutlu ettiğini belirtiyor. Miniklerin sevgilisi haline gelen ekip, “Sevimli Dinazor Sirkte” oyununun büyük ilgi gördüğünü ve bir sonraki oyunlarının gelecek bir tarihte “Hayal Ettiğim Dünya” adlı oyun olduğunu müjdeliyor.

Geçmiş ve gelecek iç içe!..

Tarihi Kentler Birliği Uluslararası Beşiktaş-İstanbul buluşması 2-3-4 Aralık 2005 tarihlerinde yapılıyor. Beşiktaş ilçesi tarihi bir olaya daha imza atıyor. Tarihi Kentler Birliği Uluslararası Beşiktaş-İstanbul Buluşması 2, 3 ve 4 Aralık tarihlerinde gerçekleşiyor.

İSTANBUL SEÇİLDİ

Tarihi Kentler Birliği’nin “Saray ve Kent” temalı buluşması için tarih boyunca çok sayıda dine ve kültüre beşik olmuş, iki kıtayı birbirine bağlayan coğrafi yapısı ile medeniyetler arasında köprü vazifesi gören İstanbul seçildi. 2005 yılının son buluşması, Beşiktaş Belediyesi’nin organizasyon ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Beşiktaş ilçesi sınırları içerisinde köşkler ve diğer yapıları da içeren 1.600’den fazla tarihi eser bulunmakta.

Katılımcılar; bu 3 günlük unutulmayacak gezide İstanbul ve Beşiktaş’ın tarihi dokusunda bir yandan geçmişi keşfederken, bir yandan da gelecekle ilgili hayal kuracak.

Akatlar Kültür Merkezi’nde anlamlı bir gece

ÖĞRETMENLER BULUŞTU

Akatlar Kültür Merkezi’nde geçen hafta içinde anlamlı bir gece yaşandı. Öğretmenlerin biraraya geldiği gecede duygulu ve hoş anlar birbirine karıştı. Kokteyl ile başlayan gecede Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcılarından Ahmet Yoldar ile Kemal Akar, meclis üyeleri, CHP Beşiktaş İlçesi Kadın Kolları üyeleri ve bir çok öğretmen yer aldı. Sanatçı Soner Olgun’un da konser verdiği gecede, Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapıldı. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, gecenin sonunda da öğretmenlere ‘Nutuk’u hediye etti.

“USTALARA SAYGI” etkinliklerine büyük ilgi var

Akatlar Kültür Merkezi’nde “Ustalara Saygı” adı altında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Ustalara Saygı Etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Melih Cevdet Anday ile başlayan “Ustalara Saygı” etkinlikler dizisi, Adalet Ağaoğlu ile devam etti. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen diğer gece ise Reşat Nuri Güntekin içindi. Faruk Şuyun’un yönetiminde hazırlanan anma etkinliklerinin üçüncüsü olan etkinlik, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’in yaptığı Reşat Nuri Güntekin’in görüntülerinden oluşan dia gösterisi izlendi.

Ardından Reşat Nuri Güntekin imzalı yapıtlardan okumalar yapıldı. Gecenin konukları Ece Okay, Engin Gürmen, Hakan Altıner, İlham Erdoğan, Jale Sancak, Nedret Denizhan, Onur Caymaz, Savaş Dinçel, Suna Selen, Yusuf Çoruksöken ve Zeliha Berksoy’du.

Uluslararası Haldun Taner Sempozyumu

Uluslararası Haldun Taner Sempozyumu Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Haldun Taner’in ölümünün 20. yılı nedeniyle bir sempozyum düzenlendi. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Haldun Taner’de Yerellik ve Evrensellik” başlıklı sempozyumda; Haldun Taner Tiyatrosu, Taner’in tiyatro anlayışı, günümüz tiyatro yazarlığı, tiyatro oyunlarında ele alınan temalar gibi konular masaya yatırıldı. Sempozyumda Esen Çamurdan, Doğan Hızlan ve Dikmen Gürün, Haldun Taner’i birçok yönüyle irdeledi. Öte yandan Nilgün Firidinoğlu tarafından “Keşanlı Ali Destanı’nda Tarihsel Roller ve Olgular” konulu bildiriler sunuldu. Aynı günün akşamındaki panele; Zehra İpşiroğlu, Sevda Şener, Zeynep Oral, Ayşegül Yüksel de katıldı. Sempozyumun ikinci gününde de György Hazai ve Petros Markaris düşüncelerini dinleyiciler ile paylaştı. Son gün ise “21. Yüzyılda Tiyatro Yazarı” adlı panel düzenlendi. Okan Bayülgen’in yönettiği oturuma Ferhan Şensoy, Sibel Arslan Yeşilay ve Özen Yula katıldı.

SPOR HABERLERİ

‘Görev başındayız’

BJK Başkanı Yıldırım Demirören “2007 yılına kadar görevdeyiz” dedi. Basın toplantısında yapılacak olan işler 4 ana madde halinde sıralandı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören bir basın toplantısı yaparak, “Görevimin başındayım” dedi. Basın toplantısı sonrası soruları yanıtlamayacağını belirten başkan Demirören şu açıklamayı yaptı: “Evet bir ara bırakmayı düşündüm. Ama ne gariptir ki, belli kişiler benim ifade etmeye çalıştığım sorunlarla değil, “Gidiyor mu-gitmiyor mu?” diye tartıştı. Hayır gitmiyorum. Bir Beşiktaşlı olarak tamamlanması gereken; birinci vazifemiz; Beşiktaşımız için önemli bir proje olan Fulya’yı Belediyenin çıkardığı bütün engellere rağmen bitirmek. İkinci vazifemiz; kirlenmiş üyelik yapısından Beşiktaş’ımızı kurtarmak. Üçüncü vazifemiz; 2003-2004 yılında verilen şampiyonluğu araştırmaktır. Dördüncü vazifemiz ise menfaatleri için kirlenmiş kalemlerini kullanan Genel Kurul üyesi yazarlardan Beşiktaş’ımızı kurtarmak olduğuna inandığım için, sağduyulu Beşiktaşlılarla beraber 2007’ye kadar görevimin başındayım.”

Başkan Yıldırım Demirören’in basın toplantısına birçok televizyon ve basın mensubu katıldı. Kulüp binası önünden canlı yayın yapıldı. Bir dakika süren basın açıklamasında Demirören tek başına medya karşısına çıktı. Açıklamanın ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören soru almadı ve basın bülteni de dağıtmadı.

Fatura Şifo’ya!..

Didem TUTAL

Milli Takımlar Başsorumlusu Fatih Terim’in yardımcılığını yapan eski Beşiktaşlı oyuncu Mehmet Özdilek, Türkiye-İsviçre maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle istifa etti. Mehmet Özdilek’in istifası ile birlikte Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi: “Kulübümüzün Divan Kurulu Üyesi ve eski Milli futbolcularımızdan Mehmet Özdilek’in, yaşanılan son talihsiz İsviçre maçından sonraki olayların tek müsebbibi gibi gösterilmesi ve yargısız infazda bulunulması insaf ölçülerinin dışındadır. Değerli futbolcumuz Özdilek’in futbolculuk yaşamı tazeliğini kaybetmediğinden, herkesin hafızasındadır. Futbolculuk dönemini son derece efendilikle sürdürmüş, futbolseverler tarafından “Şifo” lakabı takılarak bütün futbol ve spor camiasının takdirini kazanmıştır. Jübilesinin gelirini Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlayan ve ulvi duygular besleyen bu sporcumuza acımasızca yapılan saldırı Camiamız’ı üzmüştür. Futbol camiasındaki en yüksek kademeden ücretli/ücretsiz yönetici, sporcu, malzemeci, taraftar ve medya mensuplarına kadar hepimiz, sorumluluklarımızın bilincine varamadığımızdan bizlere acı bir ders olan son İsviçre maçındaki olayların nedeni olarak Özdilek’in kurban seçilmesini, esas suçluların koruma altına alınmasını kınıyoruz.”

Medya Kartalları geliyor

Onur BAŞTUĞ

Medya kartalları geçtiğimiz hafta içinde Suadiye Oteli’nde bir araya geldi. Medyakartalları’nın yaklaşık üç saat süren toplantısı disiplinlilik ilkesi çerçevesinde gerçekleşti. Toplantıda, sonraki dönemde gerçekleşecek olan faaliyetlerin hangi düzeyde devam edeceği konusu tartışıldı. Medyakartalları’nın dernekleşmesi hususu konuşuldu. Hürriyet Gazetesi’nden Süleyman Arat dernekleşme konusunun netlik kazanması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan NTV’den Tarkan Kaynar ve DHA’dan Murat Utku dernekleşme yerine alternatif başka yollar bulunması üzerine fikirlerini beyan etti. AP’den Bertan Ayduk, dernekleşmenin yanı sıra mail grubunun da devam etmesini ve web sitesinin kurulmasını önerdi. Ayduk, Tüzel kişiliğin önemine değindi. Anadolu Ajansı’ndan Kayahan Iper, dernekleşmeye sıcak bakmadığını belirtti ve web sitesi kurulması fikrini destekledi. Atlas’tan Özcan Yüksek, Beşiktaş’ın durumuna değinerek Beşiktaş’ın durumunu medyanın özellikle spor medyasının politikalarından kaynaklandığını dile getirdi. Olay Haber’den Olay Tan, amaçlarının Beşiktaş’a sahip çıkmak olduğunu belirterek internet medyası içinde iyi bir web sitesi oluşturma isteğini ifade etti. Sabah Gazetesi’nden Esin Gedik, web sitesi önerisine sıcak baktığını ve bu site aracılığıyla da bağlarını güçlendirebileceklerini söyledi. Konişmalar sonrası dernekleşme konusu ileri bir tarihe ertelendi. Alınan kararlar arasında web sitesi kurulması yer alırken profesyonel olarak çalışmaların yürütülmesi adına aidat toplanmasına karar verildi. Toplantıda, Zafer Arapkirli sözcü başkan olarak seçildi.

Jean Tigana programı değiştirdi

Muzaffer TOPAL

Geldiği ilk günlerde ağır idman programı uygulayan Fransız Teknik adam, şu sıralar antrenmanları daha hafif yaptırıyor

Beşiktaşlı futbolcuların idman programı değişti. Tigana’nın reçetesi siyah-beyazlı oyunculara ağır gelince, çare idman programını hafifletilmesinde bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, antrenmanların hafifletilmesi yönündeki kararını uygulamaya geçti. Beşiktaş’ta çalışmaların oldukça ağır geçmesi sonrası takımdaki sakatlanmalar da arttı. Buna bağlı olarak program değişti. Sakatlanan oyuncular arasına en son Youla, Pancu ve Kleberson dahil oldu. Bunun ardından devreye giren kulüp doktorları, Tigana’nın kondisyon çalışmalarını hafifletmesi isteğinde bulunarak programın değişmesinde etkili oldular. Verilen rapor ise, üç oyuncunun da sakatlığının darbe nedeniyle değil fizik olarak ağır bir idman temposuna birden girilmesinden dolayı olduğunu belirtti.

SPOR YAZARLARI OYLADI

13. Hafta: BJK-G.Antep: 0 – 1

14. Hafta: Sivasspor- BJK : 1- 3

Beşiktaş Gazetesi Yılın Sporcusu Kupası yarışması devam ediyor. 13 ve 14. haftayı geride bıraktık.

13. HAFTA: YOK

Beşiktaş-G.Antep maçında, spor yazarlar haftanın futbolcusu olarak kimseyi seçmedi. Beşiktaş 1-0 mağlup oldu.

14. HAFTA: ALİ TANDOĞAN

Sivas-Beşiktaş maçında, spor yazarları Ali Tandoğan’ı haftanın futbolcusu seçtiler. Maçın sonucu Sivas: 1- BJK:3

13 ve 14 hafta oylamaları şöyle:

KORKUT GÖZE

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Onbinlere oynayan Beşiktaş, geceyi bir-kaç bin seyirci ile geçirdi. Berbat oyun ve ardı ardına gelen kötü sonuçlar taraftarı da bıktırdı. Beşiktaş bekleneni vermedi.

Sivasspor – Beşiktaş: İbrahim Akın.

Ailton’un çıkmasından sonra Beşiktaş’ın hücum gücü hemen hemen tek başına onun omuzlarına yıkıldı. Ailton’suz oyandığı dakikalarda bu işi başarıyla götürdü.

BASRİ BAYKOÇ

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Gaziantep, ürkmese, diri futbolunu ve 20. dakikada ruhunu teslim etmiş Beşiktaş’ı çok farklı yenebilirdi. Bu takımın içi boş ve battığı enkazdan da nasıl çıkacağı hayli merak konusu.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

Ali Tandoğan attığı ilk gol ve İbrahim Akın’a verdiği gol pasıyla Siyah-Beyazlı takımda en verimli isim olarak yer aldı. Ali Tandoğan aynı zamanda en verimli futbolunu oynadı.

GÜLTEKİN ONAY

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Gaziantep maçında performansı iyi olan hiçbir oyuncu yoktu. Beşiktaşlı oyuncuları bu maçta tanımakta zorluk çektik.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

Güzel bir gol attı, iyi bir asist yaptı. Beşiktaş’a özgüven aşıladı. Ali Tandoğan, Siyah Beyazlı takıma geldiği günden bu yana en iyi futbolunu Sivaspor maçında oynadı. Ali Tandoğan için bu çıkış maçıydı. Devamını getirmesi gerekir.

ATIF KEÇECİ

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Özellikle ilk 15 dakika karşılıklı ataklar ve girilen pozisyonlar güzel bir futbol maçı seyredeceğimizi müjdeler gibiydi. Beşiktaş’ta Kleberson takımını yönlendiriyor, attığı uzun toplarla arkadaşlarını oyuna sokuyordu.

Sivasspor – Beşiktaş: Koray Avcı.

Maç içindeki gayretinden ötürü maçın yıldızıydı. Koray Avcı, her maçta özverili ve akıllı oynuyor. Takımı yönlendirdiği için oyum Koray’a.

ADNAN AYBABA

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Görünen bir başarısızlık varsa -ki var- yönetimin de başarısızlığı var, gelen teknik heyetlerin de başarısızlığı var, futbolcuların da başarısızlığı var. Beşiktaş – Gaziantep maçında çok kötü bir oyun ortaya koydu.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

Ali Tandoğan güzel bir frikik golü attı. Beşiktaş’a geldiği günden bu yana Ali Tandoğan’dan böyle bir futbol bekliyorduk. Beklenen verim alındı.

ZEKİ ÇOL

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Gaziantepspor ile yapılan karşılaşmada yıldız oyuncu yoktu. Zaten Gaziantepspor maçında Beşiktaş’ta sahada yoktu. Siyah Beyazlı ekip bu maçta çok kötü bir oyun sergiledi.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

Maçta eşitliğin yakalanması gerekse sonraki katkılarından dolayı Ali Tandoğan ön plana çıktı. Ali Tandoğan’ı gayretli ve istekli gördüm. Beşiktaş Ailton’suz daha iyi oynadı.

VEDAT OKYAR

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Böyle Beşiktaş olmaz. Tigana değil, bir antrenör tanrısı getirsen yine olmaz. Futbolcu istemiyorsa bu iş olmaz. Bu iş futbolcunun ayağına bakar. Belki de sezonun en kötü Beşiktaş’ıydı.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

Attığı frikik golüyle ve yaptığı asist ile kendini gösterdi. Onun için bir çıkış maçı oldu. İkinci sırada ise işini ciddiye aldığı zaman iyi bir kaleci olan Cordoba bulunuyor.

TURGAY DEMİR

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Beşiktaş’ın kendi sahasında yenildiği maçta herhangi bir yıldız yoktu. Siyah Beyazlı takımda her oyuncu tel tel döküldü. Tamamı bu maçta çok kötü oynadı.

Sivasspor – Beşiktaş: İbrahim Toraman.

Beşiktaş’ın ilk yirmi dakikasında savunmadaki hatalar Sivasspor7un 3 gol atmasına neden olabilirdi. Müthiş yükselen grafiğiyle savunmayı tek başına özellikle ikinci yarıda çok iyi toparladı.

İLKER ATEŞ

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

İnanın ben 45 senedir böylesine kötü bir Beşiktaş görmedim. Beşiktaş’ın bu futbolla hak ettiği tek bir şey vardı: Yenilgi. Zaten o da oldu. Gaziantep hak ettiği bir galibiyet aldı.

Sivasspor – Beşiktaş: Tümer.

Son dakikalarda yapılan bir atakta sadece Tümer gibi bir klas ayağın attığı gol, Beşiktaş’ı rahatlattı. Tümer Metin hem kendine hem de Beşiktaş’a yakışan bir oyun ortaya koydu.

BİLAL MEŞE

Beşiktaş – G.Antepspor: Yok.

Futbolcu topu bir şey sanıp rakibe vermemek için sahip çıkarlar, mücadele eder. Beşiktaş’taki futbolcuların hiç biri bu işi yapamadı. Bildiğim bir gerçek var ki o da Kartal’ın kan kaybından can vereceğidir.

Sivasspor – Beşiktaş: Ali Tandoğan.

İlk kez bir oyuncunun kanattan öne çıktığını gördük. Yaptığı asist de çok önemliydi. Sivasspor maçında en göze çarpan futbolcu Ali oldu.

Beşiktaş : 0 – G.Antep : 1

TÜMER’İN frikiği, Beşiktaş’a gol olarak döndü ve Kartal, İnönü’de oldukça iyi savunma yapan Gaziantepspor’a 1-0 yenildi. İlerleyen zamanlarda Beşiktaş yüklendi. Ama ele geçirdiği fırsatları kullanamayınca Siyah Beyazlı ekip, Fransız Teknik Direktör Jean Tigana ile birlikte evinde çıktığı ilk maçı kaybetti.

Sivasspor : 1- Beşiktaş : 3

BEŞİKTAŞ yeni hocası ile birlikte ilk galibiyeti Sivasspor karşısında aldı. Beşiktaş zorlu Sivas deplasmanında 1-0 mağlup duruma düştü, Ailton’un oyundan çıkmasıyla 10 kişi kaldı ama yılmadı ve skoru deplasmanda 3-1’e taşıdı. Beşiktaş’ın gollerini Ali Tandoğan, İbrahim Akın ve Tümer attı. Sivas’ın golü Hakkı’dan geldi.

Kozlarını paylaştılar

Galatasaray: 0-Fenerbahçe:1

MÜTHİŞ derbide Galatasaray ve Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Ligin birinci ve ikinci sırasında yer alan iki ezeli rakip Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçı 1-0 kazanarak Galatasaray ile puan farkını 6’ya çıkarttı. Vasat bir futbol ortaya konulurken her zamanki gibi sahada yine heyecan vardı. Derbide gol ilk yarıda geldi. Nobre, aşırtma bir vuruşla kaleci Mondragon’u 45. dakikada avladı: 1-0. İkinci yarıda Sarı Kırmızı ekip bastırmasına rağmen başka gol çıkmayınca kazanan taraf Fenerbahçe oldu. (VERİ BASIN HABER AJANSI)

Herşey yasal zeminde

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, gündemde konuşulan BJK Fulya Projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Ünal, Beşiktaşlılığını bir kenara bırakarak Beşiktaş Belediye Başkanı unvanı ile Fulya Projesinin yasal süreçteki yerini medya önünde madde madde sundu. Beşiktaş üzerine sorulan soruları yanıtsız bıraktı ve Beşiktaş Belediye Başkanı olarak Fulya Projesi’ni her yönüyle masaya yatırdı. Beşiktaş’ın kültür sanat ve spor’un merkezi olacağı vurgusunu bir kez daha yineleyen Ünal, Beşiktaş’ta Galatasaray Adası’nın varlığına, Fenerbahçe derneğinin bulunduğuna dikkat çekerek amatör kulüpler dahil imkanlar dahilinde spora destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın BJK Fulya Projesi İle İlgili Basın Açıklaması şöyle: “18 Kasım Cuma günü Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’in kendi istifasını gündeme getirdiği açıklamayı izledim. Bu açıklamanın ardından gerek televizyon kanallarında, gerek gazetelerde, gerekse diğer platformlarda bu ana kadar yer alan haberleri, yorumları ve BJK Yönetiminden aktarılan ilave açıklamaları da yakından takip ettim. BJK Fulya projesinin Beşiktaş Belediyesi tarafından engellendiği yönünde bir izlenim yaratılmaktadır. Bu yanlıştır. Beşiktaş Belediye Başkanı olarak yardımcılarımla birlikte size bu konunun gelişimi ve son durumu ile ilgili olarak birinci ağızdan net, kesin ve doğru bilgi vermek ihtiyacını hissettik ve sizleri buraya davet ettik. Konunun Beşiktaş Belediyesi ile ilgili boyutunu madde madde özetleyeceğim: 1-) BJK Fulya projesi kapsamındaki parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 16 Nisan 2005 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından onaylanmıştır. 2-) Söz konusu imar planı, askıda kalma sürecini 15 Temmuz 2005 tarihinde tamamlayarak yürürlüğe girmiştir. 3-) Bu tarihten sadece 10 gün sonra yani 25 Temmuz 2005’de parsellerle ilgili olarak tarafımızdan yıkım izni verilmiştir. Spor Salonu ve Tribünlerin yıkımı başlamıştır. 4-) 21 Eylül 2005 tarihinde BJK yetkilerinin talepleri ile gerekli harçlar tahsil edilmiştir. 5-) Bundan sadece 6 gün sonra 27 Eylül 2005 tarihinde imar durumu Belediyemizce düzenlenmiştir. 6-) 11 Kasım 2005 tarihinde BJK yetkilileri iksa – yani bir nevi istinat duvarları – ile ilgili projelerini sunup tasdikini talep etmişlerdir. 7-) Ve yine bundan sadece 6 gün sonra proje tasdik edilmiş ve ruhsatları verilmiştir. 😎 Parseller ile ilgili avan projeler 11 Kasım 2005 tarihinde yani bundan sadece 10 gün önce Başkanlığımıza verilmiştir. 9-) Başkanlığımızca projeler süratle incelenmiştir. Plan ve Yönetmelik şartları doğrultusunda avan projede değişiklik yapılması gerektiği Kulüp yetkililerine bildirilmiştir. 10-) Bu düzeltmelerin ardından inşaat ruhsatları derhal verilecektir. Değerli arkadaşlarım; gördüğünüz gibi her şey yasal çerçevede eksiksiz olarak devam etmektedir. Şunu da söylemeliyim ki ben ve ekip arkadaşlarım projenin hatasız ve süratle ilerlemesi için hem yol gösteriyoruz hem de gereğini yapıyoruz. Bu arada şunu da açıklıkla ifade etmek isterim. Ben Beşiktaş Belediye Başkanıyım. Yani bu coğrafyanın ve bu coğrafyada yaşayan vatandaşların Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla kimsenin bizden yasal çerçevelerin dışında bir beklentisi ve talebi olamaz ve olmadı da. Bakınız; Fulya projesinin ilk adımları efsane Başkan Sayın Süleyman Seba tarafından atılmıştı. Sayın Serdar Bilgili döneminde de bu proje özverili ve yoğun çalışmalarla çok önemli noktalara getirildi. O dönemdeki Kulüp Yöneticiliği kimliğim ile ben de proje için var gücümle çalıştım. Yani, bu projenin BJK’nın geleceği açısından ne kadar önemli olduğuna inananların en başında geliyorum. İşte bu nedenle de Belediye Başkanı kimliğim ile Fulya projesi için çok ama çok mesai harcadım. Defalarca toplantı yaptık. Sayın Yıldırım Demirören ile bir kaç kez biraraya geldim. Bu buluşmalarımızda da kendisi ile konunun detayları üzerinden tekrar geçtik. Söylendiği gibi tarafımızdan oluşturulan bir tıkanıklık varsa birlikte yasal çerçeveler dahilinde çözelim.”

Avrupa’da ilk galibiyet

ÜLKEMİZİ Avrupa’da temsil eden takımlardan Beşiktaş Cola Turka ilk galibiyetini aldı. Ülkemizi Ulep Cup’ta temsil eden tek takım Beşiktaş Cola Turka, C Grubu’nun üçüncü maçında Portekiz’in Queluz Sintra takımı ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş Cola Turka baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 79-67 galip ayrılarak Ulep Cup’taki ilk galibiyetini aldı. Temsilcimiz bu sonuçla grubunda 4. sırada yer aldı.

Ufuk Pak’a yeni görev

BEŞİKTAŞ’ta ard arda görev değişiklikleri yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta içinde de yeni bir görev değişikliği oldu. Beşiktaş Futbol Altyapı Genel Koordinatörlüğüne, Ufuk Pak getirildi. Daha önce bu görevi yürüten Mehmet Ekşi’nin, A takımda İdari Menajerliğe getirilmesiyle boşalan bu göreve Ufuk Pak atandı. Ufuk Pak , bir süreden beri, yine Beşiktaş alt yapısında Futbol Okulları Genel Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu.

Yenilmeden devam

BEŞİKTAŞ Bayan Basketbol Takımı hedefine hızla ilerliyor. FIBA Bayanlar Avrupa Kupası E Grubu’nda 6 maçını da kazanan takımın ikinci turdaki rakibi, Hırvatistan’ın ZKK Croatia Zagreb takımı oldu. FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nda bu sezon mücadele eden 48 takım içinde namağlup unvanına sahip dört takımdan biri olan Bayan Basketbol Takımı, iki ayrı maç yapacak. Rövanş maçı ise 16 Aralık’ta gerçekleşecek.