SAYI 112

BJK112SAYI: 112 – 16 KASIM 2005

HABERLER

SAYFA 3

Komedi gibi!..

Didem TUTAL

Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kemal Akar, Levent’te yapılacak olan Dubai Kuleleri ile ilgili Gazete Beşiktaş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu

Dubai Towers İstanbul adlı proje kafaları iyice karıştırdı. Geçtiğimiz haftalarda anlaşmaya imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı açıklamalar ile gündeme oturdu. Dosya eksikliklerinin olduğu yönünde söylemlerin doğru olmadığını belirten Topbaş’ın basında yer alan açıklamaları şöyleydi: “Ben gayrimenkul yatırım ortaklığı imzası attım. Bu bir proje çalışmasıdır. İmzamız ortaklık kurmayla ilgilidir. Yasal düzenlemeler yapılarak işler yoluna girecektir. Biz kamuoyuna “bu projeyi yapacağız” diye takdim etmedik. Ortada onayladığımız bir şey yok”

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili aynı zamanda Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı olan Kemal Akar, anlaşma ve kule projeleri ile ilgili Gazete Beşiktaş’a özel açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının kurulmasına karşı değiliz. Ancak yatırım ortaklığı kurarken ne kadar pay alınacak hangi gayrimenkuller verilecek sermaye ne kadar olacak kimlerle ortak olacağız, gibi konular mecliste görüşülmeli. Dosya eksiktir.”

Akar, anlaşmanın içeriğinin belli olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Her şeyden önce şeffaflık yok. Anlaşma yapıldığı söyleniyor. İçeriği nedir, ne değildir belli değil. Dubaili firma, tv ve gazetelere reklam veriyor. Öte yandan kule projesi yok, deniyor.”

DAVA AÇABİLİRİZ

Nasıl bir ortaklık olacağının belli olmadığını söyleyen Akar, yüzde 20 ortak olunan anlaşma için ise meclisin ortaklık izni vermediğini de belirtiyor ve “Ortada imzalanan bir anlaşma var ancak mahkeme yoluna henüz gidilmedi. Henüz ortada bir karar yok ve her hangi bir girişimde imzanın geçersiz olduğuna ilişkin mahkeme yoluna gidilecektir. Dolayısıyla bu şekilde atılan bir imza geçersiz kabul etmekteyiz. Kararın iptali için mahkemeye başvuracağız.” diyor.

Tartışmalar süre dursun, geçtiğimiz günler içinde Dubai Towers ile ilgili ilk hareket başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekibi, projenin yapılacağı yerde çalışmalar başladı. Levent Gösteri Merkezi’nin boşaltılması için tebligat yapıldığı gerekirse belediye ekiplerince yıkılacağı bilgisi edinildi.

Kanserle savaş

Kanser hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen interaktif toplantılara katıldı. Hastalığı daha iyi tanımak için düzenlenen panel, Beşiktaş Belediyesi ve Türkiye Kanserle Savaş Vakfı tarafından düzenlendi. Bir nedenle bu toplantıya katılamadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Toplumu bilinçlendirme amacıyla interaktif olarak düzenlenen toplantıya her ay bir yenisi ekleniyor. Toplantıların yeni durağı ise, Levent Onkoloji Merkezi Konferans salonu. “Erken Tanı ve Tedavi Merkezi” hakkında merak edilen sorulara uzmanlar birebir yanıt veriyor. Kanser hastalığını daha iyi tanımak isteyen herkese açık.

Dertler bitmez

Beşiktaş bölgesinde site site, sorunlar ve çözümler masaya yatırılıyor. İlçede yer alan sitelerde toplantılar, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmai Ünal’ın öncülüğünde devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Aktaş Sitesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan İsmail Ünal; vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini dinledi. Her bir konuşmayı not eden Ünal, vatandaşlar ile değerlendirmelerini paylaştı ve yapılması gerekenler konusunda site sakinleriyle fikir alış verişinde bulundu. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, site toplantılarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, esnaf ve mahalle toplantılarının da devam ettiğini belirtti.

Kadıköy’deki camii tartışmasının bir benzeri de Etiler’de yaşanıyor

Yeşil alan korunan Etiler Ary’a Evleri içindeki arazinin camii alanına alınması ilçe de gümdem oluşturdu. Diğer yandan Gayrettepe’de ağaçların kesilerek reklam panolarının konulması tepki topladı

Kadıköy’deki cami yapılsın mı tartışmasının bir benzeri Etiler’de de yaşanıyor. Öte yandan Gayrettepe’de reklam panosu yüzünden sökülen ağaçlar, vatandaşlar tarafından tepki almaya devam ediyor.

Son zamanlarda konuşulan bir başka konu da Etiler’e yapılması düşünülen cami. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akar, cami projesinin 1985 yılında yapılan planlara yer aldığını söylüyor.

Yaklaşık 600 metrekarelik bir alana sahip olan yer şu an Çocuk parkı ve spor alanı olarak kullanılıyor. Akar, cami yapılma girişimine bir anlam veremediğini söylüyor ve bölgede camilerin zaten olduğuna dikkat çekiyor. “Camiye karşı değiliz. İnsanların ibadetlerini yapacaklar ancak burada önemli olan ihtiyaç olup olmadığıdır. Sözü edilen alanın sağ ve sol tarafında 300’er metre mesafede iki cami yer alıyor. Gereksinim olmadığı kanısındayız. Elbette ki, gereksinim halinde katkımızı sağlarız.”

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akar, sözü edilen alan için plan değişikliği isteğiyle sürdürülen fiiline uygun hale getirilmesi hususunda talepte bulunacaklarını söylüyor.

Etiler Muhtarı Seçil Eşki, Ary’a Evleri arkasında kalan alana cami yapılması konusunda vatandaşların sürekli soru sorduğunu söylüyor. Vatandaşların cami yapılmasını istemediklerini dile getiren Eşki, bunun sebebini aynı bölgede ihtiyacı karşılayan camilerin bulunduğunu bununla birlikte gereksinim kalmadığını söylüyor.

YEŞİL GİTTİ, PANO GELDİ

Gayrettepe Mahallesi, reklam panosu vatandaşların tepkisini çekiyor. Muhtarlığa gelmeden önce döner refüjde bulunan ağaçların reklam firması tarafından sökülmesi vatandaşları kızdırdı. Şişli Belediyesi’nin armasını taşıyan pano, Beşiktaş Belediyesi sınırlarında yer alınca işler iyice karıştı.

Reklam firması tarafından ağaçlar sökülerek konan dev reklam panosu, Beşiktaş Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’nden izinsiz olarak bu eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi. Belediye yetkilileri durumu fark ederek incelemeye aldı. Gayrettepe Mahallesi Muhtarı Necla Başar, gerek Beşiktaş Belediyesi’ne gerek Şişli Belediyesi’ne yazılı olarak bilgilendirmede bulunduğunu belirtiyor.

SAYFA 9

ALIŞVERİŞ: Damat-Tween her zaman şık

Kırmızı, mor, zümrüt yeşili, füme dar kesim kadife ceketler, 90 yılların vazgeçilmez deri motor montlarının beyaz, krem gibi sıra dışı versiyonları, yakası kürklü militar kabanlar moda

Klasik İngiliz şıklığını kendi tarzıyla modernize eden Damat, 2005/6 sonbahar kış koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Çok seçenekli deri ceketler, yağmurluklar, kaşmir ve devetüyü paltoların öncelikli dikkat çektiği koleksiyonda, beyaz, krem gibi cesur renklerin yanı sıra vazgeçilmez siyah, lacivert, antrasit gibi renkler de yer alıyor. Zümrüt yeşili, mor, turkuaz, kahverengi, metalik gri, alev kırmızısı, kamuflaj, buz mavi, krem, süt beyazı, füme, lacivert ve vazgeçilmez siyah Tween 2005/6 sonbahar-kış koleksiyonunun ana renklerini oluşturuyor. Giysilerde, 80’li ve 90’lı yılların bir sentezi şeklinde. Kırmızı, mor, zümrüt yeşili, füme dar kesim kadife ceketler, 90 yılların vazgeçilmez deri motor montlarının beyaz, krem gibi sıra dışı versiyonları, yakası kürklü militar tarzda kabanlar moda.

Batik’te bol seçenek

Olimpiyat oyunlarındaki çeşitli branşları şehir hayatına uyarladılar ve bu ilginç uygulamayla tüketicilerden olumlu not aldılar

Batik, birbirinden iddialı zengin bir koleksiyonla alışverişinizde farklı seçenekler sunuyor. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açan Batik Koleksiyonunda, kahverengi, mor, yanık oranj, siyah, ekru ve petrol renklerinin hakim olduğu, saten ve desenli kadifelerden oluşan kıyafetler ön planda yer alıyor. Koleksiyonun en popüler parçaları ise, alışılmışın dışında kalıplardaki rengarenk panço, bolero ve hırkalar olarak göze çarpıyor. Batik Moher hırkalar 69.90 YTL, Bolerolar 29.90 59.90 YTL arasında. Büyük palto hırkalar 84.90, 119.90 YTL, pancolar 38, 90, 69, 90 YTL, şık eşofman takımlar 79.90 YTL, spor ve şık etekler 49.90 – 79.90 YTL, tshirtler 18.90 – 29.90, şık tshirtler 24.90 – 39.90 YTL, trikolu ceketler 69.90 – 79.90 YTL, ithal çanta ve kemerler 49.90 – 79.90 YTL, kadife ve şifon elbiseler 144.90 – 149.90 YTL.

DEKARASYON: HER YER siyah-beyaz

Fotoğrafçı ve tasarım uzmanı Lena Proudlock kreatif yeteneklerini evine yansıtmış. Kendisinin ve misafirlerinin dünyasını baştan sona siyah ve beyaza boyamış. En belirgin örnek, yemek odasında görülüyor. Siyah ahşap sandalyeleri ve beyaz masasıyla evdeki ana renk temasını devam ettiren yemek odası, büyük bir kristal avizeyle aydınlanıyor. Bu bölüme renk veren detaylar, vazolara yerleştirilen laleler ile Capital Carpets’tan alınan büyük desenli tartan halı. Duvarda asılı fotoğraf, Lena ve eski kocası Douglas Villiers tarafından 1970’lerde yayınlanan “Carnival Rio” isimli kitaptan alınmış. Siz de siyah-beyaz renkleri deneyin. Mutlaka beğeneceksiniz.

Antrepo’ya uğrayın

ANTREPO’dan özel indirim günleri devam ediyor. Çok özel indirim Antrepo tutkunu erkekleri için bir ayrıcalık. Antrepo’da yetişkin erkek ve erkek çocukları için kampanya fiyatları oldukça cazip. Erkek ayakkabıları 49 – 79 YTL, erkek çocuk ayakkabıları 29 – 39.500 YTL fiyat aralığında satışa sunuluyor.

Erkeklerın cilt kırışıklarına son

KADIN cildinden ortalama % 22 daha kalın olan, daha fazla kalojen ve nem bulunduran erkek cildinde, yaşlanma belirtileri daha geç ortaya çıkıyor. Age Refirm, cildin sıkılığını arttırarak güçlendirip, kırışıklıklarla etkin biçimde savaşıyor. Fiyatı: 120YTL / 50 ml kavanoz.

Dialog’dan “Şarap kültürü” eğitimi

ŞARAP kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için farklı bir fırsat sizlere sunuluyor. Can Gürzap ve Arsen Gürzap tarafından kurulan, Türkiye’de 15 yılda 16 bin öğrenci yetiştiren Diyalog’un, Yaşam Akedemisi bölümünde yer alan şarap kültürü eğitimi, tatmak, tanımak, anlamak ve bilmek isteyenler için başlıyor. Geniş bir yelpazeye yayılan eğitimde katılımcılar, bahsi geçen konularda yerli ve yabancı şaraplardan tadım da yapabilecek.

Boğaz’ı evinize taşıyabilirsiniz

DÜNDAR İnşaat’ın Rumeli Feneri’ndeki ayrıcalık dolu ev projesi Istanblue, gerçek İstanbul duygusunu sonuna kadar yaşatıyor. Modern ve klasiğin birlikte harmanlandığı Istanblue Rumeli Feneri Villaları’nda özlediğiniz dinginlik ve seçkinlik bir arada sunuluyor. Spa’dan saunaya, yüzme havuzundan fitness center’a, squash kortundan çocuklar için oyun sahalarına sayısız konforun yer aldığı Istanblue, 119 villadan oluşuyor.

Ender Saraç’a büyük ilgi var

SAĞLIKLI yaşam ve dengeli beslenme konusunda uzman olan Dr Ender Saraç Florya Corner Club’ta, üyelerle buluştu. Üyeler ve ziyaretçilerin “Sağlıklı beslenme” konusunda ki tüm sorularını yanıtlayacak olan Saraç; sağlıklı ve doğal beslenme ile ilgili tüm bilgilerini dinleyicilere aktardı. Dr Ender Saraç; yeni kitabı” Doğanın Şifalı Eli”ni de tanıttı.

Gençlik Fonu ile 100 projeye destek

COCA-COLA Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından oluşturulan “Hayata Artı” Gençlik Fonu, eğitim, spor, çevre ve kültür-sanat alanlarında gençlerin üreteceği projeleri desteklemeyi hedefliyor. Toplam 1.5 milyon dolarlık fon ile beş yıl içinde yaklaşık 100 projeye fon sağlanacak. Türkçe rap’in büyük ismi Ceza, “Hayata Artı” Gençlik Fonu için özel bir maxi single çıkardı. “Sıra Sende” isimli single’ın satışından elde edilecek gelir, gençlik fonuna aktarılacak.

SAYFA 10

Cinselliği konuşarak yaşayın!

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Sertleşme sorunu, insanlarda özgüven kaybına, depresyona yol açıyor” diyor

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, öncelikle cinsel fonksiyon bozuklularının artık çözülemez bir sorun olmadığının altını çiziyor. Hatta, artık erkeklerin kabusu olmaktan çıkan cinsel sorunların gerek doktoruyla gerekse partnerleriyle konuşulmasının önemine değiniyor.

Sertleşme sorununun kimi zaman aileleri parçalanma noktasına getirdiğine değinen Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Sertleşme sorunu, insanlarda özgüven kaybına, depresyona yol açıyor, aile bireyleri sarsılıyor ve mutsuzluğa sebep oluyor. Yapılan araştırmalar 40-70 yaş grubunda ereksiyon sorunu görülme oranının yüzde 52 olduğunu gösteriyor” dedi.

Prof. Dr. Hattat, sorunun tedavisinde Viagra ve Levitra gibi piyasada çok bilinen ilaçlarla başarılı neticeler alındığını belirterek, “Viagra ve Levitra aynı türde ilaçlardır. Fakat tedavi sürelerinden kaynaklanan farklılıkları var. Levitra hekimlerimizin son dönemde öncelikle tercih ettikleri bir ürün. Cinsel ilişkiden 10-15 dakika önce alınması yeterli olan Levitra, etkisini 12 saate kadar koruyor. Ayrıca Levitra’nın tutarlı bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. İlk seferde ve her seferde etki gösterir. İlk kullanımda etki etme oranı yüzde 87’dir ve kullanılmaya devam edildikçe bu oran artmaktadır. İşte bu ilaçlar sayesinde cinsel fonksiyon bozuklukları erkekler için kabus olmaktan çıktı” şeklinde ifade ediyor.

Vatandaşları ilaç kullanmadan önce mutlaka hekime danışmaya da çağıran Prof. Dr. Hattat, her ilacın kendi özelliklerine bağlı süreleri ve tarzları olduğunu belirterek, bu nedenle ilacın kimde hangi etkiyi gösterdiği konusunda doktor görüşünün şart olduğunu vurguluyor.

SAYFA 11

ÖZEL IŞIK OKULLARI’NDA MUHTEŞEM KONSER

Erol Evgin’le zamana yolculuk

Ünlü sanatçı Erol Evgin, konser sonrası “20. yüzyılın en büyük mucizesi Atatürk’ü müzikle anlatmaya çalıştım” dedi

Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Okulları, Cumhuriyet ve Atatürk Haftası’nı muhteşem bir konserle kutladı. Türk Hafif Müziği’nin sevilen ismi, yüzü aşkın müzik ödülünün sahibi sevilen sanatçı Erol Evgin geçtiğimiz hafta içinde “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde…” adlı konseri, sanat ve eğitim camiasından ünlü davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. “20. yüzyılın en büyük mucizesi Atatürk’ü müzikle anlatmaya çalıştım” diyen Evgin’in türküler, şarkılar, olay ve anılarla birbirine bağlantılı konseri Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan bir zaman perspektifi içinde 1,5 saatlik kesintisiz bir kurgu içinde gerçekleşti. Öte yandan FMV Özel Işık Okulları, Cumhuriyet ve Atatürk Haftası’nda FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu öğrencileri Yunanistan Basketbol Takımı Poak ile bir dostluk maçı yaptı. 10 Kasım’da da Atatürk’ün Selanik’teki evinde resmi anma törenine katılan öğrenciler, öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’in ev sahipliğinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde Atatürk Oratoryosu’nu seslendirdiler.

Melih Cevdet Anday için buluştular

Ustalara Saygı etkinlikleri dizisi, Akatlar Kültür Merkezi çatısı altında devam ediyor. İlk buluşma Melih Cevdet Anday için gerçekleşti. Edebiyat, sanat, kültür dünyasında iz bırakan ustaların konuşulduğu gecede, seçkin isimler yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda vefat eden şair, romancı ve deneme yazarı Melih Cevdet Anday için gerçekleşen buluşmada sanatçının şiirleri de seslendirildi. Gece, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’in, Melih Cevdet Anday’ın görüntülerinden oluşan dia gösterisi ile başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İlhan Selçuk, Refik Durbaş, Turgay Fişekçi, Arif Damar, Zeliha Berksoy, Zeynep Oral, Atilla Şendil, Doğan Hızlan, Orhan Kahyaoğlu ve Özen Yula konuk olarak geceye katıldı. Melih Cevdet Anday’ın şiirlerinin yanı sıra gecede, konuklar anıları izleyenler ile paylaştı.

SAYFA 12

ATATÜRK ve KÜLTÜR SANAT

Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Mustafa Kemal Atatürk

Akatlar Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün anlatıldığı dev bir panel düzenlendi

Panele, ülkemizin kültür ve sanat alanında duayen isimleri de katıldı

Atatürk, 67. ölüm yıl dönümü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi tarafından Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir panel ile anıldı. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından organize edilen Atatürk ve Sanat adlı panele, konuşmacı olarak sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Atatürk ve Sanat adlı panele tiyatro sanatçısı M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Zeliha Berksoy, Heykeltraş Saim Bugay, mimar, şair ve yazar Cengiz Bektaş, M.S.G.S.Ü. Rektör Yardımcısı ressam Prof. Aydın Ayan, sinema yönetmeni Halit Refiğ katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılış konuşması yaptığı panelde, Atatürk’ün sanata bakış açısı, günümüzde sanata yaklaşım ve dünden bugüne gelişmeler ele alındı.

Başkan İsmail Ünal konuşmasında sanatın önemini, Melih Cevdet Anday’ın bir şiiriyle özetledi. Prof. Zeliha Berksoy’un yönettiği panelde Prof. Aydın Ayan, “Kurtuluş Savaşı – Büyük Taarruz” konulu seri resimlerinin slayt gösterisini yaptı ve her bir resim için detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Atatürk’ün sanata bakış açısının bütünsel olduğunu dile getiren Cengiz Bektaş ise günümüz sanatına bakış açısında, resmin yorumlanıp heykelin yorumlanamaması durumunu çelişki olarak nitelendirdi. Heykeltraş Saim Bugay da, Atatürk’ün fiziğini değerlendirdi. “Çok güzel bir adamdı” diyen Bugay, Atatürk’ün vücut yapısının da orantılı olduğunu ifade etti. Bugay konuşmasında, heykel yapan bazı sanatçıların Atatürk’ün görünümünü olduğu gibi yansıtamadığını da eleştirdi. Sinema yönetmeni Halit Refiğ; sinemanın bir sanayi toplumu ürünü olduğuna değinerek, Atatürk’ün sinemaya yaklaşımından söz etti.

ORTAKÖY SANAT GALERİSİ

Uğur Çalışkan resimlerini sergiliyor

Ortaköy Sanat Galerisi, yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan Uğur Çalışkan’ın kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Anadolu Ateşi’nin kostüm tasarımını yapan sanatçının fırça darbeleri, varoluşçuluk kuramının inceliklerini yansıtıyor. “İşimi seviyorum” diyen Çalışkan, resimlerinde kurgulamanın önemine değiniyor ve sanata bakış açısını şöyle dile getiriyor: “Sanatta bitmek tükenmek bilmeyen espaslar oluşmasının ve gelişmesinin temel sebebi, aslında bilim dallarının mistik öğelerinde ana unsurdur. Bu ana unsur bana göre varoluşçuluk zemininde temel buluyor. İnsanlık tarihi boyunca dönemlerinin çağdaşları bu soruna kafa yormuş ve yanılsamalarla dolu bilgi veya bilgi kırıntıları arasında, rasyonel bakış açısıyla çıkış yolları aramış ve aramaya devam ediyor.”

Beltaş Genel Müdürü Gökhan Sarı; Çalışkan’ın eserlerinin, yaşantımızın her anında yer alan hayatı sorgulamanın apaçık bir örneği olduğunu söylüyor. Çalışkan, hayatta her an her şey olabileceği düşüncesini resimlerine aksettirmiş. Hayat, tablolarda birer matematik denklemi gibi karşımıza çıkıyor. İzleyenler; bu karmaşanın nedenlerini sorgularken, kitlenmiş bir denklemin kaosunu da ruhunun derinliklerine kadar hissediyor. Dolayısıyla Çalışkan, resminde her türlü konuyu işleyebileceğini söylüyor. Renklerin canlı olması ise tamamıyla sanatçının kişisel tercihi. Sergi, 28 Kasım tarihine kadar gezilebilir.

DANS EDİN MUTLULUĞU YAKALAYIN

Latin derslerine ilgi büyük

Akatlar Kültür Merkezi’nde Latin dansı heyecanı sürüyor. Yediden yetmişe herkese açık olan Latin dans kursuna kayıtlar devam ediyor

Dans etmek istiyorsanız vakit geç değil… Akatlar Kültür Merkezi’nde Latin dansı heyecanı sürüyor. Yediden yetmişe herkese açık olan Latin dans kursuna kayıtlar devam ediyor. Üstelik “en iyi ben dans ederim” diyorsanız, artık Latin dansı başta olmak üzere birçok dans dalında iddianızı göstermeniz için fırsat kapısı aralanıyor. Bu yıl farklı olarak, dans yarışmaları organizasyonlarına katılmak mümkün olacak.

ULUSLARARASI ORGANİZASYON

Yaklaşık 6 yıldır binlerce öğrenci yetiştiren, aynı zamanda uluslararası dans yarışması hakemi olan Alper Alakut, yeni yıldaki yeni organizasyonlar hakkında şunları söylüyor: “İstanbul’daki dans eğitmenlerinden oluşan TDO Başkanlığı görevini yapıyorum. Bu oluşumumuz, yurt dışında yarışmalar düzenleyen önemli bir organizasyonun Türkiye temsilciliğini aldı. TDO, 2006 yılından itibaren Türkiye’de Beşiktaş Belediyesi salonlarında organizasyonlar gerçekleştirebilecek. Hem uluslararası hem ulusal anlamda 35 ayrı dans bünyemizde değerlendirilecek.”

TANGO yine moda

Tango kültürünün yabancı olmadığı

vurgulanırken, çıkış noktasında Türk kültürünün öğeleriyle benzerlikler taşıdığı da sık sık dile getiriliyor

Tango’yu öğrenmek, inceliklerini keşfetmek istiyorsanız yolunuzu Akatlar Kültür Merkezi’ne çevirin. Serkan ve Saime Bozkurt eğitmenliğinde, bedeninizin her zerresi ile konuşabileceksiniz. Zarafet ve aşk dansı olarak nitelendirilen Tango kursundan bugüne kadar yüzlerce öğrenci yetişmiş. Serkan Bozkurt; yaklaşık 6 senedir merkezde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, tangoyu öğrenenlerin bu tutkudan kolay vazgeçemediklerini söylüyor.

Üç aylık kurlardan geçen öğrenciler, tango dansı ile ritim duyularını beden hareketleriyle tamamlıyorlar. Dansın en büyük özelliği ise figürleriyle doğaçlama yapılabiliyor olması. Bozkurt kardeşler; tango kültürünün yabancı olmadığını, çıkış noktasında Türk kültürünün öğeleriyle benzerlikler taşıdığını dile getiriyor. Arjantin kökenli dans, halk tabakasının bir anlamda konuşma biçimi… Serkan Bozkurt tangonun, estetik düşkünleri için gerçekten tatmin edici hareketleri içeren bir dans türü olduğunu söylüyor. Akatlar Kültür Merkezi’nde dönem kayıtları devam ediyor. Dans öğrenmenin yaşı yok… Siz de tangonun sıcaklığını keşfedin.

HABERLERİN TAMAMI BEŞİKTAŞ GAZETESİNDE…BEŞİKTAŞ GAZETESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ BAYİLERDE…

SPOR HABERLERİ

Rapor bekleniyor REVİZYON VAR

Muzaffer TOPAL

Beşiktaş’ta idmanlar aralıksız devam ederken, Fransız teknik adamın raporu doğrultusunda revizyon yapılacağı öğrenildi

Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Jean Tigana’nın, kadro değişikliği ile ilgili Yönetim’le görüşme halinde olduğu öğrenildi. Son edinilen bilgiye göre, yabancı oyuncu takviyesi istediği söylenilen Tigana, yerli oyuncular arasından da 4-5 ismin devre arasında takımla ilişkisinin kesilmesi gerektiğini belirtti. İki yabancı oyuncu alınması halinde Pancu, Ahmed Hassan, Youla ve Ailton’un durumu tehlikeye giriyor.

Öte yandan, Fransız Teknik Direktör Tigana idmanlara hızlı başladı. İlk bir kaç gün ağır idman yaptıran Tigana, son günlerde futbolculara el topu oynattı. Takımı ikiye ayıran Tigana, bir grubu salona gönderirken, diğer gruba da top tekniği çalışması uyguladı.

Mehmet Ekşi söylentilere son noktayı koydu!..

Didem TUTAL

“Tigana ile çok iyi anlaşıyoruz ve kendisini çok seviyoruz. Günün 24 saatini neredeyse hep birlikte geçiriyoruz”

Mehmet Ekşi Hoca yüreklere su serpti!.. “Tigana ile çok iyi anlaşıyoruz. Neredeyse 24 saat birlikteyiz ve onu çok seviyoruz” dedi. Sonra da ekledi: “Yeni bir oluşum var. Rıza Çalımbay’dan sonra yeni teknik direktör geldi. Tigana, Avrupa’nın hem oyuncu kişiliğiyle hem de teknik olarak, yerinden gelmiş bir insan. Beşiktaş’ın önünde önemli bir süreç var. Kendisi bu süreyi çok iyi değerlendirecektir. Ligin kaybolması gibi bir fikre kesinlikle katılmıyorum. Bu durum bugün bizim başımıza geliyorsa yarın bir başka kulübün de başına gelebilir. Beşiktaş’ın kadrosu güçlü. İkinci devrede görünümün daha farklı olacağına inanıyorum. Avrupa yolunda iki maçı arkada bıraktık. Şimdi oynanacak iki maçımız daha var. Elbette, üç puan almayı düşünüyoruz. Bilhassa Portekiz sınavından puan alacağımıza hatta üç puanla sahadan ayrılacağımıza inanıyorum. Gerek Türkiye Kupası gerek Avrupa yolundaki iddiamızdan vazgeçmedik. Her iki kupa için de kaybedilmiş bir şey yok.”

“Beklenen düzenleme bu!”

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kıvanç Oktay, idari menajerlik sorumluluklarının farklı olduğunu söyledi. Oktay, “Şu anki durumda Futbol Şube Başkanlığı var, Bu, yönetim’in temsilcisi olarak benim bulunduğum konumdur. Benim altımda Gordon Milne ve onun altında alt yapı dağılıyor. Jean Tigana A Takım’ın teknik olarak tek sorumlusudur. Kendi yardımcıları ve bizim belirlediğimiz Türk yardımcıları var. Ekşi hocanın menajer olarak görevi tamamen apayrı. İdari konularda her şeyi kapsıyor. Beşiktaş’ta gerekli olan düzenlemeyi yaptık” dedi.

Rıza Hoca Ankara’da

Onur BAŞTUĞ

Rıza Çalımbay imzayı attı, Ankara’lı oldu. Samet Aybaba’nın görevden ayrılmasıyla Ankaraspor teknik direktörlüğüne getirilen Çalımbay, geçtiğimiz hafta içinde sözleşmeyi imzaladı. İmzayı attıktan sonra ise yaptığı ilk şey, takımın ilk antrenmanını yaptırmak oldu. Çalımbay, idman öncesi futbolcularıyla kısa bir süre sohbet etti. Çalımbay, “Birgün Beşiktaş’a düneceğim” dedi.

‘Hedefimiz kaliteli futbolcu yetiştirmek’

Fulya Şan Ökten Tesisleri’nde antrenman yapan A Genç Takımının çalışmasını izleyen ve Özkaynak Düzeni İdari Menajer Bahattin Baydar ile A Genç Takım Antrenörü Tekin Aslıhan’dan bilgi alan Futbol Direktörü Gordon Milne, alt yapıyla birlikte hareket edeceğiz, diyor.

Milne, en büyük hedefinin kaliteli futbolcular yetiştirmek olduğunu belirtiyor futbolda ilerleme kaydedilmesi için altyapıya önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Milne, “Biz de bunu sağlamak için buradayız” şeklinde konuşuyor. Öte yandan altyapı takımlarını henüz tam anlamıyla inceleyemediğini de söyleyen Milne, ilk önce futbolla ilgili olan bütün çalışma birimlerini tüm detayıyla incelemek istediğini belirtiyor. Bu detaylı çalışma ise alt yapı personeliyle bir arada ekip çalışması isteğinden kaynaklanıyor. Milne, PAF takımı oyuncularını ise şöyle değerlendiriyor: “Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş’ta kaliteli altyapı futbolcuları var. Yeni oluşturacağımız sistemin içerisine A Takım ile idmanlara çıkan oyuncularımızı da ekleyerek profesyonel takıma kazandırmak istiyoruz”

SPOR KISA KISA

Always First Siyah-Beyaz

BEŞİKTAŞLI futbolcular Always First tanıtımına katıldı. Üç büyük kulübün taraftarları için özel kozmetik ürünler tasarlayan Kozmospor Kozmotik Şirketi’nin tanıtım toplantısında, “Always First” marka ürünler sergilendi. Kadıköy Büyük Kulüp’te yapılan toplantıya Pazarlama Komitesi Başkanı İbrahim Murat Ürünsak ile futbolcular Ali Tandoğan ve Çağdaş Atan katıldı.

‘Voleci’ Şeref Görkey anıldı

BEŞİKTAŞ’ın efsane futbolcusu “Voleci Şeref” lakaplı Şeref Görkey’i ölümünün 1. yılında anıldı. Anma töreninde, Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu, Genel Sekreter Kenan Öner, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Süleyman Eren ve Hüseyin Yücel, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Futbol Federasyonu Üyesi Zekeriya Alp, Görkey’in ailesi ve sevenleri hazır bulundu.

Beşiktaş Köyü’ne Beşiktaş’lı öğretmen

BEŞİKTAŞLI sınıf öğretmeni Nuri Cantürk’ün kendi isteğiyle atandığı Ardahan’ın Beşiktaş Köyü’ne Siyah-Beyazlı camiadan destek yağdı. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaşlı bir taraftar derneğinden giyecek ve kırtasiye yardımı gönderilen köyün İlköğretim okulunda büyük sevinç yaşandı. Siyah-Beyaz Taraftar Derneği de okula yazı tahtası ve soba gönderdi.

BJK satrançta iyice ustalaştı

BEŞİKTAŞ Satranç Şubesi’nden Yakup Erturan, Fransa’da katıldığı yarışmada uluslararası usta unvanını kazandı. Türk Milli Takımı’nın da başarılı oyuncuları arasında yer alan sporcu, Fransa’nın Avignon kentinde düzenlenen 4. kategori 2333 ortalamalı turnuvayı, 9 maçta 6 puan toplayarak 2453 performans ve averajla üçüncü sırada tamamladı.

SAYFA 7

Malatya’da zor bela!.. 1-1

Beşiktaş, Tigana ile çıktığı ilk lig maçında Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 75 dakika istenileni bir türlü sahaya yansıtamayan Beşiktaş, son 15 dakika da rakibi üzerinde yoğun bir baskı kurdu. Bu baskı sonucu uzatmalarda golü bularaka beraberliği yakaladı. 1-0 yeni duruma düştükten sonra ortaya koyduğu oyunla beğeni toplayan Beşiktaş, Malatya’da üç puanı bırakırken, taraftarları da üzdü. Beşiktaş’ın golünü ikinci yarıda Youla attı. Youla’nın cezası dışında vurduğu şut Ahmet Dursun’un kalçasına çarparak filelerle buluştu.

Fener tecrübesiyle

Fenerbahçe, zorlu Sivaspor deplasmanında üç puan almasını bildi. Alex’in muhteşem paslarıyla golleri bulan Sarı-Lacivertli ekip Sivasspor engellini zorda olsa üç puan ve üç golle aştı. Fenerbahçe’nin gollerini Aurelio, Alex ve Tuncay attı. Sivasspor’un gollerini ise Fransergio ve Anderson attı. Sivasspor ilk golü atmasına rağmen galibiyeti koruyamadı. İlk yarıda süratli oynanan maçın, ikinci yarısında tempo düştü. Bol gol tribünleri dolduran seyirciyi memnun etti.

Cim-Bom zar-zor: 2-0

Galatasaray Ali Sami Yen’de zaman zaman korkulu rüya görse de, Diyarbakırspor’u 2-0’la geçmesini bildi. Sarı-Kırmızılıların gollerini Sasa İliç ve Ümit Karan attı. Futbol olarak vasatı aşamayan Cim-Bom, üç puan almasına rağmen taraftarlarını memnun edemedi. Denizlispor beraberliği ile sarsılan, Gençlerbirliği yıkılan Galatasaray’da, Diyarbakır galibiyeti bir nebze olsun moralleri düzeltti. Hakan Şükür ikinci yarıda oyundan çıkınca, yedek kulübünesinde maç sonuna kadar asık süratlı oturdu.

SAYFA 6

SPOR YAZARLARI BU SEFER ZORLANDI

Beşiktaş Gazetesi Yılın Sporcusu Kupası’nda, spor yazarları verdikleri oylarla sonucu belirlemeye devam ediyor. Yılın futbolcusu yarışması tüm heyecanıyla sürüyor

11. HAFTA: TÜMER

Beşiktaş-Ankaragücü maçında, göze batan oyuncu Tümer oldu. Tümer’i genç İbrahim Akın izledi.

12. HAFTA: CORDOBA

Malatya-Beşiktaş maçında, genel olarak isim verilmedi. Ancak Cordoba 3 oyla ilk sırayı aldı. İbrahim Akın da 2 oy aldı.

11 ve 12 hafta oylamaları şöyle:

KORKUT GÖZE

BJK-ANKARAGÜCÜ: İBRAHİM AKIN. Genel itibariyle takıma baktığımız zaman futbolcuların tümü olağanüstü bir iştahla oyunlarını oynadıklarını gördük.

BJK-MALATYASPOR: KORAY AVCI. Tigana, hücuma büyük bir önem verdi. Bunu net olarak gördük. Ailton’un çevresinde kalabalık bir hücum mangası oluştu

ATİLLA GÖKÇE

BJK-ANKARAGÜCÜ: TÜMER. Tümer tam anlamıyla bir liderdi. Oyunu yönetti, yönlendirdi. Pozisyon hazırladı, asist yaptı. Göz doldurdu.

BJK-MALATYA: İBRAHİM AKIN. İbrahim Akın’ın giderek bir gelişme sergilediğini gördük. Beşiktaş adına umut verici gelişmeler kaydediyor.

GÜLTEKİN ONAY

BJK-ANKARAGÜCÜ: İBRAHİM AKIN. Enerjikti. Yetenekliydi. Çalışkandı. Üretkendi. Kalitesini sahaya yansıtabildi. İbrahim Akın, performansını ortaya koydu.

BJK-MALATYASPOR: YOK. Beşiktaş takım halinde kötüydü. Hiç bir oyuncu ön plana çıkmadı. Tümer birkaç güzel paslar verdi, ancak yeterli olamadı.

ZAFER ARAPKİRLİ

BJK-ANKARAGÜCÜ: TÜMER. Tümer’in gösterdiği çaba da ortada. Öte yandan, Tümer’in oyununu Milli takımda izlediğimiz gibi görmedim.

BJK-MALATYASPOR: CORDOBA. Malatyaspor karşılaşmasında görevini yapan tek bir isim verebilirim, o da Cordoba’ydı. Oyuncular ise adeta sahada dolaşıyorlardı.

ADNAN AYBABA

BJK-ANKARAGÜCÜ: SERGEN. Sergen, attığı gol ile futbolcuların zincirlerini kırmış oldu. Genel anlamda sahada Beşiktaş’ı yüksek tempoda izledik.

BJK-MALATYASPOR: YOK. Kötü bir maçtı diyebiliriz. Kaliteli değildi. Tempoyu yakalayamadı. Oyuncuların yeterli motivasyon içerisinde de oynamadıklarını gördüm.

FAİK GÜRSES

BJK-ANKARAGÜCÜ: TÜMER. 4-2’lik maçta Tümer ön plana çıkan isimdi. Kötü oyuncular arasından sıyrılan Beşiktaşlı, Tümer’di.

BJK-MALATYASPOR: YOK: Beşiktaş, hayalkırıklığı yaşattı. Maçın yıldızı olarak son 15 dakika değişiklikleriyle oyuna müdahale eden Tigana’yı gösterebiliriz.

GÜLENGÜL ALTINSAY

BJK-ANKARAGÜCÜ: CORDOBA. Görevini en iyi şekilde yerine getiren isim, Cordoba’ydı. Hataları önledi. Maçta ön plana çıkan isim, kaleciydi.

BJK-MALATYASPOR: CORDOBA. Beşiktaş atak da savunma da yapsa sürekli tehlikeli pozisyonlar ile karşılaştığı için Cordoba, göze batan isimdi.

TURGAY DEMİR

BJK-ANKARAGÜCÜ: TÜMER. Milli takımda da olduğu gibi Ankaragücü maçında da Beşiktaş’ı sırtlayan Tümer’di.

BJK-MALATYASPOR: CORDOBA. Beşiktaş’ın kötü oynadığı dakikalarda yaşanan gol pozisyonlarını başarıyla önledi. Ancak yenilen golde topa çıkmayarak ciddi bir hata yaptı.

İLKER ATEŞ

BJK-ANKARAGÜCÜ: İBRAHİM AKIN. Beşiktaş’ın içinde yavaş yavaş kımıldama gördüğüm oyuncular arasında yer alan bir isim. Kendini bulmaya başladı.

BJK-MALATYASPOR: PANCU. Beşiktaş’ın ilk 11’ine baktığınız zaman maçın yıldızı diyebileceğim bir isim yoktu. Pancu, bunun dışında kötünün iyisiydi.

BİLAL MEŞE

BJK-ANKARAGÜCÜ: TÜMER. Tümer hırsı, ağır sahaya karşın yaptığı presle dikkati çekti. Pasları isabetliydi.

BJK-MALATYASPOR: İBRAHİM AKIN. İbrahim Akın çok koştu, orta alana kadar indi, rakip kaleyi yokladı. Gençliğin verdiği enerji ile oyunda kaldığı müddet boyunca istekli ve arzulu gözüktü.

SPOR HABERLERİNİN TAMAMI BEŞİKTAŞ GAZETESİNDE…

BEŞİKTAŞ GAZETESİ ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAYİLERDE…