SAYI 111

SAYI: 111 – 2 KASIM 2005 

BJK111SAYFA: 1 

ONBİNLER YÜRÜDÜ

 CUMHURİYET’İN kuruluşunun 82. yılını Beşiktaş Belediyesi, bir dizi etkinliklerle kutladı.Dolmabahçe Sarayı önünden başlayıp Kuruçeşme Arena’da sona eren kutlamalara halkın katılımı büyüktü. Kutlamalarda, temsili olarak Atatürk’ün canlandırılması dikkat çekti. Dolmabahçe’deki etkinliklerin ardından Türk bayrakları ve meşaleler ile Cumhuriyet Yürüyüşü’ne başlayan kortej, Kuruçeşme Arena’ya doğru yola çıktı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın bir konuşma yaptığı Arena’da, belgesel film gösterimi de gerçekleşti. Ünal, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimiz’in kurucusu Atatürk, bizlere genç ve geleceği parlak bir Türkiye bıraktı. Bu mirasa, Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmaktan onur duyuyoruz.”

 

TAKIMI DESTEKLİYORLAR

 

TARAFTAR, tezahüratlardan futbolcuların etkilenmemesinin altını çizerek, “İnönü’de maç kazanamayacaklarsa nerede kazanacaklar. Biz takımımızı ateşlemek için bağırıyoruz. Etkilenecek olan rakip takım oyuncuları” şeklinde konuşuyor.

 

Taraftar; “Yoğun tezahürat yapılınca çok baskı oluyor” söyleminden rahatsız. “Takıma destek veriyoruz” diyor.

 

BİZİM ARAMIZA GİRMEYİN

 

BEŞİKTAŞ’LI futbolcular da sözlerinin yanlış algılandığını söyleyerek, “Seyirciye karşı olmamız düşünülemez” dediler. 90 dakika boyunca susmayan taraftar ise, “Bu tür sözler Beşiktaş’ı karıştırmak için çıkartılıyor. Biz herşeyin farkındayız” diyor.

 

ÜÇ KUPADA MÜCADELE VAR

 

BEŞİKTAŞ, Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA derken, üç dalda da yoluna devam ediyor. Lig de prestij peşinde, Türkiye Kupası ve UEFA’da iddialı.Bu iddiasını sürdürmek için de taraftarına her zamankinden fazla şimdi ihtiyacı var.

 

BEŞİKTAŞ DEV BİR CAMİA

 

SEYİRCİ, “Biz takımımızı desteklemek için tribündeyiz.Deplasmanlara dahi gidiyoruz. İnönü bizim evimiz. Seyircisiz futbol düşünülemez” derken,“Beşiktaş camiası koca bir aile. Biz hepimiz birbirimizi iyi biliriz” demeyi de unutmuyor.

 

Levent’in kalbine iki kule dikiliyor!

 

GEÇEN sayıda ‘Levent’te curcuna’ şeklinde verdiğimiz olay bu hafta sonuca ulaştı. Gündeme oturan ve tartışılan Levent’e iki kule projesi, atılan protokol imzalarıyla nihai sona erişti. 500 milyon dolarlık yatırım için imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai Holding, geçtiğimiz hafta içinde çok amaçlı bir kulenin inşaatını kapsayan dev proje ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Projenin 2008 yılında biteceği

yetkililerce basın toplantısı ile açıklandı.

 

Ölümcül hastalık bayanları birleştirdi!..

 

YÜZLERCE kadın, meme kanserine karşı düzenlenen yürüyüş için Beşiktaş’ta buluştu. Kadınların korkulu rüyası meme kanseri hakkında konuşulmadık konu kalmadı. Çağımızın ölümcül hastalığı meme kanserinde erken teşhisin ne denli önemli olduğu konuşmaların başında yer alıyordu. Gerçekleştirilen etkinlikte uzmanlar meme kanseri ile ilgili bilgi verirken 41 ülkede gerçekleştirilen etkinlikte amaç ise, ücretsiz teşhis imkanı için fon yaratılmasıydı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden de kadınlara müjdeli haber geldi.

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 2

 

MAGAZIN ve YAŞAM

 

HİÇ BİR ŞEYLERİ GİZLİ KALMIYOR

 

POP müzik şarkıcısı İzel, bundan böyle sevgilisi ile basının bulunduğu yerlerde görünmeme kararı almış,sevgilisi İzel’in olumsuz etkilenmemesi için bu kararı aldıklarını ve bundan sonra basının ikiliyi yakalayamayacaklarını söylüyorlarmış.

 

PINAR AYLİN’E TEKLİF YAĞIYOR

 

GEÇTİĞİMİZ hafta Pınar Aylin’in GALA dergisi için İspanyol Coucerları ile verdiği pozlardan sonra reklam şirketleri harekete geçti. Coukerların sahibi yönetmen olan Nilhan Aydın,anne Pecah ve sasa Zorba’nın çocukları olana 3 yavru ile birlikte şampuan, beyaz eşya ve gayrimenkul yatırım şirketleri tarafından reklam çekimi için arandı. Reklam çekimleri ile birlikte özel bir kanalda aile filmi olarak yeni çekilecek olan bir dizide Nilhan Aydın ile birlikte kamera karşısına geçecekler.

 

NADİDE SULTAN GELİYOR

 

YAZIN single albüm çıkarmayı düşünen Nadide Sultan, Suat Sayın’dan ‘Azize’ adlı eseri almış ve bu şarkının 4 versiyonunu (Biri İngilizce olarak) hazırladı ancak Suat Sayın aynı şarkıyı Hilal Cebeci’ye verince Nadide Sultan bu duruma hem çok üzülmüş hem de çok şaşırmış. Single albümünü de çıkarmaktan vazgeçmiş. Tulon Kunter tarafından İngilizce sözler yazılan ‘Azize’ ve Nadide Sultanın yorumladığı şarkı Mega Müzik tarafından Londra’da 20 Ekim 2005 tarihinde karışık hazırlanıp çıkacak CD de yer alıyor.

 

YENİ SULTAN ARANIYOR

 

DELİ Yürek”Ekmek Teknesi’ ve ‘Kurtlar Vadisi’ dizilerinin yönetmeni Osman Sınav, şimdi de eski bir Türk filmini ekrana uyarlayacağı söyleniyor. Yıllar önce Türkan Şoray ve Ediz Hun’un oynadığı ‘Acı Hayat’filminin dizi versiyonunda oyuncu arayışı sürüyormuş. Ediz Hun’un rolünde Kenan İmirzaloğlu oynayacak. Ancak Şoray’ın rolünü oynayacak oyuncu belirsiz.

 

ÇELİK PANİK ATAK OLDU

 

YAŞADIĞI olaylar ünlü şarkıcı Çelik’i çok etkilemiş, eşi Buket Saygı’dan boşanması,evini değiştirmesi derken Seray Sever ile hakkında çıkan aşk haberleri yüzünden hayli zor günler yaşayan Çelik, bu yüzden panik atak yaşamaya başladığı kulağıma geldi. Uykusuzluk ve kalp çarpıntısı şikayetleri olan ünlü şarkıcı, bu zor dönemi atlatmak için kısa bir süre önce psikolojik destek almaya başlamış.

 

KUŞUM AYDIN’IN ÖFKESİ

 

ATV ekranlarında “Sabah Yıldızları”adlı programdan çıkartılan Nil adlı hanımın yerine gelen Lerzan Mutlu ile program sunucusu Kuşum Aydın arasında karşılıklı tartışmalar olduğu kulağıma geldi. Aydın’ın Lerzan Mutlu’nun programda çok konuştuğunu kendisine hiç fırsat vermediğini böyle giderse programdan ayrılacağını ekip arkadaşlarına dert yanıyormuş.

 

METİN ÖZÜLKÜ KARIŞTIRDI

 

MÜZİK dünyasının sevilen sanatçılarından Metin Özülkü, Düet müzik şirketini kurduktan sonra bir çok sanatçı stüdyo çalışmaları için geldiği ses kayıt stüdyosuna Nadide Sultan, Banu Zorlu ve Yeliz Yeşilmen’e aynı saatlerde kayıt için randevu vermesi üzerine ortalık karışmış. Sanatçılar kayıt için geldiği stüdyoda saatlerce beklemek zorunda kalmışlar. Olur böyle şeyler… 

 

MAHSUN KIRMIZIGÜL’DEN İFTAR

 

ÜNLÜ sanatçı Mahsun Kırmızıgül, basına haber vermeden gizli bir iftar yemeği verdi. Yakın dostlarının da aralarında bulunduğu iftar yemeğini ünlü sanatçı gazetelerde reklam gibi görünmemek için özellikle haber vermediği bu gibi hayırların gizli kalmasından yana olduğunu söylüyormuş. Ben öyle işittim.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

GEZELİM GFÖRELİM

 

Osmanlı Dönemi’nden beri ilgi çeken bir yerleşim merkezi Ortaköy. Zamanında padişahların sayfiye yeri olmuş.Gizli doğal hazineleriyle ihtişamlı sarayları taçlandırmış. Tarih boyunca ard arda gelen yangınlarla bir dönem gözden düşmüş, ama her şeye rağmen “karizmasını” hiç yitirmemiş. “karizma” sadece yön değiştirmiş, çağa ayak uydurmuş. İstanbul “aristokrasi”sinden, İstanbul “entelijensiya”sına kaymış… Bugün Çırağan Sarayı, Kabataş Erkek Lisesi, Feriye, Princess Oteli gibi yapıları, cami-kilise-sinagog üçgeninde yer alan Ortaköy Çarşısı, çarşının içindeki seyyar “entel pazarı”, hediyelik eşya dükkanları, kafeleri, barları ve restoranlarıyla günün her saati canlı Ortaköy. Ama sabahın erken saatlerinde biraz mahmur. Hareket saat 10.00′ dan sonra başlıyor… Ortaköy’ün en büyük sorunu trafiği, bir de park problemi. Trafik Vakfı’na ait olan otoparka ek olarak birkaç tane de özel otoparkı var. Ama özellikle pazar günleri hiçbiri ihtiyacı karşılamıyor.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 3

 

Çağımızın ölümcül hastalığı meme kanseri için bayanlar birleşti. Yüzlerce bayan Beşiktaş’ta toplandı ve bir araya geldi. Sahil boyunca yürüyen bayanlar ayrıca düzenlenen seminer ve konserlerle de etkinliği pekiştirme imkanı buldu. Yüzlerce kadın, meme kanserine karşı düzenlenen yürüyüş için Beşiktaş’ta buluştu. Kadınların korkulu rüyası meme kanseri hakkında konuşulmadık konu kalmadı. Çağımızın ölümcül hastalıklarından biri olan meme kanserinde erken teşhisin ne denli önemli olduğu konuşmaların başında yer alıyordu. Gerçekleştirilen etkinlikte uzmanlar meme kanseri ile ilgili bilgi verirken 41 ülkede gerçekleştirilen etkinlikte amaç ise,ücretsiz teşhis imkanı için fon yaratılmasıydı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden de kadınlara müjdeli haber geldi. Sosyal güvencesi olmayan her kadının ücretsiz olarak mamografi çektirebilmesi için ise yasal düzenlemeler tamamlanmış durumda. Beşiktaş Belediyesi Avon Kozmetik Firması işbirliği ile “Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü” gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kadın çocuklarıyla birlikte katıldı. Bugüne kadar 41 ülkede gerçekleştirilen yürüyüş, Beşiktaş’ta başladı. Ortaköy’e kadar yürüyen kadınlar, öncesinde yaklaşık 15 dakika spor yaptı. Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, tüm çalışmalarında kadınlara ücretsiz teşhis imkânının sağlanması için fon yaratmayı amaçlıyor. Etkinlikte göze çarpan bir çok isim de yer aldı. Modacı Dilek Hanif, oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Yonca Ebuzziya’nın da bulunduğu yüzlerce kadın, Beşiktaş’tan Ortaköy’e yürüdü. Avon’un Türkiye Genel Müdür- Ron Griffiths ise, “Projenin temel amacı kadınlara ücretsiz teşhis imkânı için fon sağlamaktır. Türkiye’- de ilk altı ayın sonunda, ekim itibariyle 600 kadının ücretsiz mamografi çekimine destek verdik ve önümüzdeki aylarda 2000 kadına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Vahit Özmen ise, büyük bir müjde verdi. Özmen, 50 yaş üzeri sosyal güvencesi olmayan her kadının, devlet hastanelerinde ücretsiz mamografi çektirebilmesi için yasal düzenlemenin tamamlandığını belirtti. Konuşmaların ardından spor yaparak yürüyüşe hazırlanan kadınlar, Çırağan Caddesi’nden Brass-Latin grubu eşliğinde yürüyüşe geçti. Yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşün ardından Ortaköy Meydanı’na ulaştı. Yürüyüş, Demet Sağıroğlu’nun verdiği konserle son buldu.

 

Didem TUTAL – VERİ BASIN

 

Rahat edeceksiniz

 

Artık belediye gitmeye gerek yok. 444 44 55 ile Beşiktaşlılar’ın hayatı artık daha kolay. İletişim Merkezi 24 saat hizmette. Belediyeden yapılan açıklama şöyle: “Beşiktaş’la ilgili her konuda dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman 444 44 55’i arayarak bize ulaşabilirsiniz. Haftanın her günü, günün 24 saati beklemeden, kısa sürede hizmet alabileceğiniz iletişim merkezimiz hizmetinizde. Vergi ödemesi dahil belediyemizle ilgili her türlü işiniz, isteyiniz, şikayet yada talebiniz için 444 44 55’i aramanız yeterli olacak. 444 44 55’i aradığınızda size yardımcı olacağımız konulardan bazıları: Vergi, harçları öğrenmek ve ödemek. Dilekçe ve beyanname vermek. İmar durumunu sorgulamak. Şikayet ve talepte bulunmak. Bilgi almak (faaliyetler, kültür sanat aktiviteleri vb.). Belediye başkanına mesaj bırakmak. Beşiktaş Kenti’ni ilgilendiren her türlü konuyu paylaşmak.”

 

KISA ŞEHİR HABERLERİ

 

İstanbul artık uydudan izleniyor

 

İSTANBUL) Özel Eyüboğlu Koleji öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, bilgisayar ekranına yansıyan uydu görüntüleri eşliğinde haritacılık dersi aldı. Yetkililer tüm İstanbul’u uydudan izlendiğini belirttiler.

 

Akbilde indirim

 

İSTANBUL) İETT Akbil’de indirimli kontör uygulamasına geçti.

 

Genel Müdür Kantarcı, otobüs ve raylı sistemde Akbil’de indirimli kontör uygulanıyor. Bu sayede yüzde 20`lere varan oranda indirime gidileceği açıklandı. Uygulama, ekim ayında başladı.

 

IETT’ten Akbil indirimi IGDAŞ’la mailleşin!..

 

(İSTANBUL) İGDAŞ hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını verecek merkez kuruldu. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca İGDAŞ bünyesinde Bilgi Edinme Birimi hizmete girdi. Posta ya da bizzat yapılacak başvuruları bilgiedinme@igdas.com.tr

 

Levent’in göbeğine iki kule

 

Geçen sayıda Levent’te curcuna şeklinde verdiğimiz olay bu hafta sonuca ulaştı. Gündeme oturan ve tartışılan Levent’e iki kule projesi, atılan protokol imzalarıyla nihai sona erişti. 500 milyon dolarlık yatırım için imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai Holding, geçtiğimiz hafta içinde çok amaçlı bir kulenin inşaatını kapsayan dev proje ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Kule, Levent bölgesinde yer alan Büyükdere Caddesi üzerinde geniş bir alanı kaplayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dubai Holding ile kurulacak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi ve bu kapsamda Levent’te gerçekleştirilecek çok amaçlı kule projesi, Başkan Kadir Topbaş ile Muhammed Al Gergawi tarafından Çırağan Sarayı’nda imzalandı. İmza töreni ve tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Muhammed Al Gergawi ªirketinin CEO’su Farhan Faraidooni katıldı. İş ve yaşam merkezi olarak tasarlanan proje kapsamında 5 yıldızlı otel, ofis alanları, eğlence ve alışveriş merkezi yer alacak. Projenin 2008’de tamamlanacağı açıklandı. Proje bölgenin çehresini de değiştirecek.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 9

 

Bayram öncesi ve bayram sonrası, markalar yepyeni renk ve dizaynlarla müşterilerinin karşısına çıktı. Ve yine tüketiciye taksit ile indirim imkanı sundu. Çocuklar için SEVENHILL vitrinini değiştirdi. Anne ve babalar, çocuğunuz için değişik bir şey alın. Kızınıza ya da oğlunuza rahat ve sempatik bir şeyler almak isterseniz, SEVENHILL Kids’te aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. 2-14 yaş aralığındaki her çocuğun çok seveceği kıyafet seçenekleriyle dolu SEVENHILL Kids’te birçok alışveriş seçeneği var. Renkli, heyecanlı ve eğlenceli SEVENHILL Kids’te pantolondan tişorte, monttan çantaya cıvıl cıvıl yüzlerce parça var. Kız çocuk bodylerinin 19,95 YTL, hırkaların 39,95 YTL’den başladığı SEVENHILL Kids’te erkek çocuk gömlekleri 19,95 YTL kapüşonlu sweatshirtler ise 34,95 YTL’den başlıyor. Alışverişlerde 80 YTL’ye kadar 4 taksit, 80 YTL ve üzeri alışverişlerde 8 taksit avantajı bulunuyor.

 

Bu ayakkabılar ile yıldızlaşacaksınız

 

Converse “One Star” serisi göz kamaştırıyor. Özgün tasarımı ile sportif şıklığını vurgulayan tasarımda, canlı renkler hakim. One Star serisi, sonbahar renkleri de yer alıyor. Toprak renkleriyle sıcak renkler kombine edilerek farklı bir görünüm sağlanmış. Göze batan diğer renkler ise; siyah, kahverengi-kırmızı, yağ yeşili turuncu, yağ yeşili-sarı, gri-turuncu ve kahverengi- pembe gibi sıralanabilir. “One Star” serisin satış Fiyatı : 2005 / 10 Converse One Star Bileksiz 99,00 YTL Converse One Star Bilekli 119,00 YTL

 

Herkes Network’un ağına düşecek

 

Eskitilmiş etkileri de içeren ekrudan pembeyekadar bir çok özgün görünümü sunan Network 2005/6 sonbahar-kış koleksiyonu ile yine iddiasını ortaya koydu. Network 05- 06 Sonbahar Kış Kadın Koleksiyonu, Arzu Kaprol imzası taşıyor. Network’teki önemli yeniliklerden biri, bu sezondan itibaren Network kadınını Diana Dondoe’nin temsil ediyor. Mehmet Acar tarafından tasarlanan Network erkek line’ı ise eskitilmiş efektlere, Kuzey Avrupa’nın soğuk ve mesafeli renklerinden sıcak turunculara, rafine tasarımlardan kürklü detaylara kadar uzanıyor. Network erkeğini ise Cameron Alborzian yansıtıyor.

 

Battaniyenizi hazırlayın

 

KIŞ kapıda, evlerin vazgeçilmezi olan battaniyeler TAÇ ile yeni bir kimliğe bürünüyor. Birbirinden özel desenlerle süslenmiş battaniyeler görücüye çıktı. Battaniyeler kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri. TAÇ, yine çok özel bir battaniye koleksiyonu ile karşımıza çıkıyor. Büyükler için 13 ayrı seçenek mevcut. Koleksiyonda çift kişilik olarak hazırlanan Fontana, Dolce, Venüs, Soho, Melody desenleri ile süslenen battaniyeler dikkat çekiyor.

 

KISA ŞİRKET HABERLERİ

 

Lotto franchising ile yayılacak

 

İTALYAN spor giyim markası Lotto, Türkiye’de franchising yöntemiyle mağazalarını yayacak. İlk mağazasını Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açan Lotto Türkiye Genel Müdürü Veysel Öğrünç, 2006 programında perakende sektörü ve shoplara ağırlık vereceklerini belirterek, Ankara, İzmir ve İstanbul’da franchising vereceklerini söyledi. Öğrünç, Türkiye genelinde 360 satış noktasında ürünlerinin bulunduğunu ifade etti.

 

Motorola’dan TV’lere chip

 

DÜNYANIN ilk tek chipli TV stereo şifre çözücüsü, eğlence sektörünün önemli bir sorununu çözüyor. Motorola, Inc.’nin (NYSE: MOT) Yarı İletken Ürünler Birimi, sektörün ilk tek chipli, Çok Kanallı Televizyon Ses (MTS) stereo audio kod çözücüsünü üretti. Tüketiciler böylece televizyonlarında yüksek hi-fi stereo ve surround sistemi keyfine çok daha kolay ve de rahatça ulaşabilecekler.

 

Gaggenau’nun lezzet dünyası

 

LEZZET tutkunlarının ankastre mutfak cihazları markası Gaggenau’nun Türkçe içerikli internet sitesi yayına girdi. Ankastre mutfak cihazları markası Gaggenau, Türkiye’deki lezzet tutkunlarına internetten de sesleniyor. Mutfak dostlarıyla http : // www.gaggenau.com adresi üzerinde buluşan Gaggenau, tasarımdan, teknolojisindeki inceliklere ve de benzersiz tariflere kadar tüm detayları internete taşıyor

 

Goldaş’tan tespih koleksiyonu

 

TAKI ve aksesuarda farklı tasarımları ile dikkat çeken Goldaş, tespihe modern bir yorum getirerek yeni bir koleksiyona imza attı. Goldaş Tespih Koleksiyonu’nda Osmanlı’dan günümüze süregelen ve pek çok farklı kültürde de kullanılan tespih, modern bir bakış açısıyla yorumlandı. Hint mistisizmiyle kullanılmaya başlayan ve Budizm’den, Museviliği, Hıristiyanlıktan Müslümanlığa kadar tespihler birçok amaç için kullanılabiliyor.

 

TurkCV.Net hızla büyüyor

 

TURKCV.NET üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için anlık bağlantı hızı 1 GB olan kendine ait Server’a geçti. Server kullanıcılara günün her saatinde hizmet verebilmesi için Omnis İletişim ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. nin yönetiminde Borusan Telekom Datacenter’ına bağlandı. TurkCV.Net altyapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Önümüzreki günlerde çalışmaların tamamen sonuclanacağı ve daha hızlı hizmet verileceği vurgulandı.X

 

Erkekler de bazen teselli ister

 

Erkeklerin kabusu olan sertleşme sorunu büyük bir iletişimsizliği de beraberinde getiriyor. Partnerlerinden beklediği desteği bulamayan erkekler, paniğe kapılıyor. İlişki istediği gibi olduğu halde gerekli sertliği oluşturamamak veya sürdürememek Birçok kişi zaman zaman böyle sorunlarla karşılaşsa da burada önemli olan süre. Eğer şikayetler altı ayı geçiyorsa sertleşme sorunu var, demek oluyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş, bu sorun için, “Sadece erkeklerin sertleşme sağlayamaması değil, aynı zamanda cinsel ilişkiyi sürdürecek şekilde devamlılığın olmamasıdır. Peniste sertleşmeyi sağlayan ve içi kanla dolan iki silindir yapı var. Eğer bu yapılar yeteri kadar kanla dolmazsa ya da kan yeteri kadar penis içerisinde kalmazsa sertleşme sorunu ortaya çıkar.” ªeklinde konuşuyor. Akkuş, tedavi yöntemleri ile ilgili şunları söylüyor: “1998 yılına kadar kullanılan yöntemlerden çok başarılı sonuçlar alınamadı. Bu tarihten önce insanların tedaviden beklentileri şunlardı: Ağızdan alınsın, doğal sertleşme sağlasın, hızlı etki göstersin, güvenilir ve sürekli olsun, yan etkileri minimal olsun, ucuz olsun. Günümüzde artık bu istekleri yerine getirebilen mucizevi ilaçlar ortaya çıktı: Cialis, Viagra, levitra. Unutulmaması gereken şu, ilaçların etki edebilmesi için cinsel uyarı şart” İlaçların yan etkisi hakkında ise Akkuş sözlerine şöyle devam ediyor: “Genellikle geçici ve hafif-orta düzeyde. En yaygın yan etkilerse; başağrısı, kızarıklık ve burun tıkanıklığı. Ancak Levitra nitrat ve nitrikoksit içeren ilaçlarla bir arada kullanılmamalı.”

 

Reçetesiz kullanmayın

 

Erkeklerin kabusu olan ‘sertleşme’ sorunu büyük bir iletişimsizliği de beraberinde getiriyor. Partnerlerinden beklediği desteği bulamayan erkekler, paniğe kapılıyor

İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Androloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, reçetesiz ilaç kullanmayın diyor ve şöyle devam ediyor:“Tedavi sırasında, eğer hastada hormonal bir eksiklik varsa bu tamamlanabiliyor. İstek olduğu halde ilişkiye girecek yeterli sertlik yoksa bu kez ilaçlar devreye giriyor. Fakat bu ilaçların tüketiminde bazı sorunlar var. Gençler daha iyi performans sağlamak için eczanelere gidip kafalarına göre ilaç satın alıyor. 16-18 yaşındaki gençler bile performans artışı sağlamak için ilaç kullanıyorlar. Daha sonra panik yaşıyorlar. Çünkü ilaç kullanmalarına rağmen ‘Eyvah çok kötü oldu, bende önemli bir problem var’ diye düşünüyor. Başarısız ilişkiler birkaç kez devam edince de psikolojik sorunlar doğuyor. Bu ilaçları mutlaka doktora gidip kullanmak gerekir.Çünkü her ilacın kendine göre etki derecesi ve süresi var. Bu nedenle ilacın kimdi hangi etkiyi gösterdiği konusunda doktor görüşü şart. Belki bu ilaca gereksinimiz yok, sorununuz daha farklı bir yöntemle çözülebilir. Bu konuda eşlerin birbirleriyle konuşması çok önemli.”

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 10

 

Rüya Yorumu

 

DAĞ

 

Bir konuda gelinebilecek güçlü konumları ifade eder. Dağa çıkmak, sürpriz iyi gelişmeleri gösterir

 

BABA

 

Kişinin rüyasında babasını görmesi, destek beklediği çevrelerden gereksinimlerini elde edecek anlamı gelir.

 

EN ÇOK SATANLAR – KİTAP EN ÇOK SATANLAR – DVD – VCD…

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 11

 

Öğrencilerin tatlı heyecanı

 

SANATLA İLK BULUŞMA

 

Beşiktaş Çağdaş Sanat Merkezi, öğrencileri kucaklıyor. Beşiktaş Belediyesi ile Beltaş A.ª., bir ilke daha imza atıyor. Beşiktaş Çağdaş’ta yer alan ve yer alacak olan sergileri, minikler ücretsiz olarak takip edebilecekler. Bu uygulamanın ilk örneği, geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Mustafa Kemal Merkezi’nde bulunan Beşiktaş Çağdaş’ı, ilk olarak Anafartalar İlköğretim Okulu, Behçet Kemal Çağlar Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret etti. Yaklaşık 200 öğrenci, Türk resim sanatının çok değerli 12 ustasının eserlerinden oluşan Kırmızı-Siyah sergisini gezdi. Beşiktaş Belediyesi, miniklerin sergiyi rahatlıkla ziyaret edebilmesi için ise hemen her şeyi düşünmüş. Öncelikle Belediye tarafından tahsis edilen araçlarla minikler okullarından alındı. Sergiyi dolaşan miniklerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Serginin atmosferinden etkilenen minikler, meraklarını da giderdiler. Sanat Merkezi’nin sorumluları; öğrencilerin sorularını sabırla yanıtladı, soyut resim çalışmalarının ağırlıkta olduğu sergi hakkında minikler ile görüş alışverişinde bulundu. Gezi sona erdiğinde ise özel olarak tahsis edilen araçla merkeze gelen öğrenciler, yine aynı araçla okullarına bırakıldı. Uygulama ile ilgili olarak Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Kent belediyeciliğinde devrim niteliğinde atılımlar atan Belediyemiz’in amacı; başta çocuklarımız ve genç neslimiz olmak üzere toplumumuzun her kesimine kültür ve sanatı sevdirmek, onun eğitici gücünden yararlanarak yaratıcı, inisiyatif kullanan, pozitif düşünceye sahip bir yapı kazandırmaktır.”

 

ULUSLARARASI HEDEF

 

Beşiktaş Çağdaş, uluslararası düzeyde sanat etkinliklerine ve sergilere ev sahipliği yapacak. Sanat merkezi, Kırmızı-Siyah sergisiyle sanatseverlere “Merhaba” demişti. Adnan Çoker, Bedri Baykam, Koray Ariş ve Seyhun Topuz gibi önde gelen Türk sanatçılarının resimlerinin bulunduğu sergi, 31 Aralık 2005 tarihine kadar sürecek.

 

SANATIN BEŞİĞİ OLDU

 

Merkezin açılışında marka değerinin güçlenmesine değinen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni kültür ve sanat mekanımızla sadece Beşiktaş değil, İstanbul da dünya çapında sanat etkinliklerinin sergilenebileceği bir mekan kazanıyor. Bu merkez; İstanbul’un dünyadaki bilinirliğinin artmasında ve marka değerinin güçlenmesinde, Beşiktaş ilçemizin sağladığı bir katkı olacaktır. Beşiktaş Belediyesi olarak kültür ve sanatın ilçemizdeki ağırlığını daha da arttırmak için çalışıyoruz. Beşiktaş Çağdaş ile bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımızı taçlandırıyoruz.”

 

İSTANBUL’UN EN BÜYÜĞÜ

 

Beşiktaş’ın Akatlar Mahallesi’nde TEM yoluna paralel olarak yer alan Mustafa Kemal Merkezi içinde, 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Beşiktaş Çağdaş’ta; çok geniş bir sergi salonunun yanı sıra fotoğraf sergi salonu, toplantı salonu ve konferans salonu bulunuyor. Dia gösterimleri için de uygun olan konferans salonu, Türk resim sanatı ustaları tarafından düzenlenecek seminer ve panellere ev sahipliği yapabilecek nitelikte. Ayrıca Sanat Merkezi bünyesinde, BELTAŞ A.Ş. tarafından işletilen Ortaköy Sanat Galerisi ile Artdepo Sanat Galerisi yer almakta.

 

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ Ahmet Taner Kışlalı’yı andık

 

Ahmet Taner Kışlalı, Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi ve Yurtsever Hareket işbirliği ile gerçekleştirilen törene katılım oldukça fazlaydı. Akatlar Kültür Merkezi’ndeki törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; Ahmet Taner Kışlalı’nın Atatürk ile özdeşleşen bir yazar olduğunu anımsatarak, çağdaşlık ve demokrasi karşıtı olanlarla her zaman mücadele edeceklerini söyledi. Törenin ardından “Kışlalı’nın Demokratik Toplumcu Çağrısı ve Günümüz Türkiyesi” konulu panel düzenlendi. Panelde; Dr. Alev Coşkun, Ümit Zileli, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve Prof. Dr. Necla Arat konuşma yaptılar.

 

Ahmet Taner Kışlalı kimdir?

 

AHMET Taner Kışlalı, Tokat’ın Zile ilçesinde 10 Temmuz 1939’da doğdu. Kışlalı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1962-63 yıllarında Yenigün Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 1968-72 yılları arasında Öğretim Görevlisi olan Ahmet Taner Kışlalı, 1967 Paris Hukuk Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. 1988 yılında Profesör unvanı alan Ahmet Taner Kışlalı, 1977’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden 5. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. Kışlalı, Bülent Ecevit tarafından kurulan 42. Hükümet’te 1978-79 yıllarında Kültür Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül sonrasında üniversiteye dönen Kışlalı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Siyaset Bilimi dersleri verdi. Ahmet Taner Kışlalı, aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nde ”Haftaya Bakış” başlığıyla köşe yazıları yazıyordu. Kışlalı, 21 Ekim 1999 Perşembe günü Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu vefat etti.

 

Akatlar Kültür Merkezi’nde Hint esintisi

 

Akatlar Kültür Merkezi geçtiğimiz hafta içinde farklı bir konsere ev sahipliği yaptı. Üç kişiden oluşan grup sadece Akatlar Kültür Merkezi’nde konser verebilmek için Türkiye’ye geldi. Halı üzerindeki konserde, Saskia Rao-de Haas viyolonseli konuştururken Shubhendra Rao Sitar da Hint geleneksel vurma çalgısı olan tabla ile eşlik etti. Sentez müzik kavramının ön plana çıktığı konser, iki devrede gerçekleşti. İlk bölümde, Hint geleneksel müziği icra edilirken iki bölümde ise batı müziği öğeleri de yer aldı. Saskia Rao- de Haas’ın viyoloseli ile gerçekleşen bir konser dünya prömiyeri niteliğini taşıyor. Danimarkalı çalgı yapımcısı Eduuard van Tongeren, kendisinin istekleri doğrultusunda özel olarak tasarlanan viyolonsel, müziğe farklı bir ruh kazandırdığını söylüyor. Müzikseverler, Hint ezgilerine uygun, özel olarak tasarlanmış viyolonsel ile farklı bir tınıya kulak vermiş oldu.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 12

 

Sanata ilk adım

 

Açılışı geçtiğimiz haftalarda yapılan Beşiktaş Çağdaş, kültür ve sanat hayatına damgasanı vurmaya başladı. Bir amacıda genç ve çocuk yaşta kişilerin sanata eğilimlerini arttırmak olan Beşiktaş Çağdaş bu konuda ik dev adımı geçenlerde attı. Beşiktaş Çağdaş Sanat Merkezi, öğrencileri kucaklamaya başladı. Edinilen bilgiye göre; Beşiktaş Çağdaş’ta yer alan ve yer alacak olan sergileri, bundan böyle minikler ücretsiz olarak takip edebilecekler. Bu uygulamanın ilk örneği, geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Mustafa Kemal Merkezi’nde bulunan Beşiktaş Çağdaş’ı, ilk olarak Anafartalar İlköğretim Okulu, Behçet Kemal Çağlar Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret etti. Yaklaşık 200 öğrenci, Türk resim sanatının çok değerli 12 ustasının eserlerinden oluşan Kırmızı-Siyah sergisini gezdi. Beşiktaş Belediyesi, miniklerin sergiyi rahatlıkla ziyaret edebilmesi için ise hemen her şeyi düşünmüş.

 

Akatlar Kültür Merkezi’nde anlamlı gün, Ahmet Taner Kışlalı anıldı

 

AHMET Taner Kışlalı, Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Akatlar Kültür Merkezi’ndeki törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; Ahmet Taner Kışlalı’nın Atatürk ile özdeşleşen bir yazar olduğunu anımsatarak, çağdaşlık ve demokrasi karşıtı olanlarla her zaman mücadele edeceklerini söyledi.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 5

 

Kara Kartal’ın Avrupa serüveni başladı. Rıza Hoca’nın ayrılmasından sonra Bolton karşısına Mehmet Ekşi liderliğinde çıkan Beşiktaş ortaya istenilen oyunu koyamadı. Rakip takıma oyununu bir türlü kabul ettiremeyen Beşiktaş ilk yarıda ve çabuk gol bulmasına rağmen istediği puanı alamadı. Taraftar yine her zaman olduğu gibi takımını destekledi. Ancak son 10 dakika tribünlerden homurtular gelmeye başladı. Beşiktaş sahaya değişik bir 11 ile çıktı. Sakatlıklardan dolayı kadro kurmakta zorlanan Beşiktaş’ta daha maçın ilk dakikalarında Tümer şık bir pas attı. Pası yakalayan Ailton düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Daha sonra oyun orta sahada oynandı. Karşılıklı ataklar sonuç getirmedi. Bu ardada Bolton’dan beraberlik gölü geldi. Beşiktaş Avrupa Kupası’nda çıktığı ilk maçta bu sonuçla kötü başladı. Ancak camia Beşiktaş’tan Avrupa kupalarındaki mücadeleden mutlak başarı bekliyor. 

 

Beşiktaş UEFA Kupası maçlarına maceralı başladı. İlk maçını evinde Bolton ile oynayan Siyah Beyazlılar golü Ailton ile buldu. Ancak galibiyeti koruyamayarak, maçı berabere bitirdi. Beşiktaş sahaya Mehmet Ekşi ile çıktı

 

Muzaffer Topal

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 6

 

SPOR YAZARLARI ‘AHMED HASSAN’ DEDİ

 

Beşiktaş Gazetesi Yılın Sporcusu Kupası’nda heyecan devam ediyor. Spor Yazarlarının oyları ile seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı oyuncusu için geri sayım başladı. 10. Hafta’yı geride bıraktık. Kleberson yarışmada başı çekiyor. Kleberson’u Koray, Okan, Cordoba, Ahmed Hassan ve Sergen izliyor. Spor yazarları oylarını her maç sonrası gönderiyor ve sezon bitiminde ise en çok seçilen futbolcu yılın en başarılı oyuncusu olarak belirlenecek. Beşiktaş Gazetesi, ‘Yılın Sporcusu Kupası’ yarışmasında, Kleberson arkadaşlarını geride bıraktı. Oylama her hafta maçtan sonra düzenli bir şekilde devam ediyor

 

Korkut Göze

 

MUSTAFA DOĞAN

 

Futbolcuların çoğu kötüydü. Aralarında en iyisi Mustafa Doğan’dı. Genel bir değerlendirme yaparsak; Beşiktaş çok kötü oynadı. Diğer haftalardan farklı değildi. Tek fark aldığı üç puandı. Oyunda, uyumsuzluk hakimdi.

 

Zeki Çol

 

MAALESEF YOK

 

Konyaspor karşılaşması sadece skor olarak Beşiktaş için önemli. Ortaya konulan futbol asla üst düzey bir takımın oynaması gereken bir futbol değildi. Vasatın altında bir oyun sergiledi. Oyunda ben yıldızlaşan bir oyuncu göremedim.

 

Turgay Demir

 

CORDOBA

 

Maçın yıldızı Cordoba idi. İkinci isim ise, profesyonelliği ile dikkat çeken Mustafa Doğan’dı. Cordoba mecburen iyiydi çünkü kalede yaşanan çok sayıdaki pozisyonu hatta riskli geri pasları oluşturduğu tehlikede bile kalesini korudu.

 

İlker Ateş

 

MUSTAFA DOĞAN

 

Mustafa Doğan, Konyaspor karşılaşmasında becerilerini gösterdi. Öte yandan göze batan bir diğer isim ise, İbrahim Akın’dı. Muhteşem oynaması değil egoistliği nedeniyle dikkat çekti. Böylesi bir mahalle futbolu tercih etmesi üzücü.

 

İsmail Er

 

AHMED HASSAN

 

Maça inançları dolayısıyla oruçlu çıktı. Sahada basılmadık yer bırakmadı. Takım arkadaşı İbrahim’in tesadüfi olarak verdiği pası vuruşuyla ağlara gönderdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ekşi, takımın kaybolan güvenini yerine getirdi.

 

Atıf Keçeci

 

ADEM DURSUN

 

Beşiktaş’ta dikkat çeken isim bana göre, Adem Dursun’du. Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında Dursun, işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyordu. Defansif ofansif görev anlayışının sahada en iyi şekilde uyguladı.

 

Güntekin Onay

 

AHMED HASSAN

 

Beşiktaş, kısır geçen bir maçta çok klas bir gol attı. Beşiktaş’ın attığı bu gol, üç puanı da beraberinde getirdi. Ahmet Hassan, kendi kişisel yeteneğiyle berabere bitecek bir maçı, Beşiktaş’a kazandıracak golü attı.

 

Vedat Okyar

 

AHMED HASSAN

 

Maçı seyrederken sıkıntıdan patladım. Ahmed Hassan’ın attığı golü çıkar, maçta akılda kalacak hiçbir şey yok. Öte yandan İbrahim Akın’a iyi futbolcu diyoruz. Tabii ki iyi, ama çok yanlış oynuyor. Maça hiç katkısı olmadı.

 

Zafer Arapkirli

 

KORAY AVCI

 

Beşiktaş’ta istikrarlı, hatayı en aza indirgeyen soğukkanlı oynayan tek bir isim vardı, o da Koray Avcı’ydı. Konyaspor karşılaşmasında öte yandan takıma baktığınızda bir boşvermişlik görülüyor. Oyuncuların çoğunda boşvermişlik var.

 

Adnan Aybaba

 

AHMED HASSAN

 

Ahmet Hassan attığı gol ile maçın yıldızı oldu. O golü atmazsa bu maçın sonucu böyle olmayacaktı. Beşiktaş Ahmet Hassan’ın golüyle üç puan kazandı. Ayrıca, atılan gol de gerçekten güzeldi. Ahmet Hassan, pozisyonu iyi değerlendirdi.

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 7

 

Bir haftada iki maç

 

Konyaspor’a abone oldular

 

Beşiktaş bir hafta içinde iki kez Konyaspor ile oynadı. Karakartallar lig maçında Konyaspor’u 1-0 yenerken, Türkiye Kupasında galibiyeti son anda kaçırdı. Lig maçında Beşiktaş adına golü Ailton attı. Tümer’in pasını yakalayan Ailton düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası maçında ise Beşiktaş oyuna hızlı başladı ama sonunu getiremedi. Oyun olarak ortaya hiçbir varlık koyamayan Karakartal golü ikinci yarının hemen başında buldu. İbrahim Akın’ın yerine oyuna giren Ahmet Dursun kalecinin üzerinden topu aşırdı ve golü yaptı. Maçın son 15-20 dakikasında ise iyi oynayan Konyaspor oldu. Güzel oyunun sonucunda da Konyaspor beraberlik gölünü buldu. Böylelikle Mehmet Eksi ile iki Konya maçına çıkan Beşiktaş bir galibiyet birde beraberlik aldı. Ekşi maçtan sonra yaptığı açıklamada: “Topu oynayan sahada futbolcular. Neticede hocanın da üzerine fazla gitmemek gerek” dedi

 

Mehmet Ekşi, başarılı olmak için geceli gündüzlü çalıştıklarını söylüyor ve “Futbolculardan bir an olsun ayrılmıyoruz. Adeta onlarla yatıp kalkıyoruz” diyor. Beşiktaş’ın başında kalıcı olmak isteyip istemediği yönündeki soruya ise “Kalıcı olmak isterdim” yanıtı veriyor

 

“Futbolcularla yatıp kalkıyoruz”

 

Bolton maçında ilk kez Beşiktaş’ın başında sahaya çıkan Mehmet Ekşi, UEFA Kupası maçı ve Konyaspor maçları ardından da ilginç açıklamalarda bulundu. Mehmet Ekşi özetle konu hakkında şunları söyledi: ”Rıza Çalımbay’ın istifasının ardından kısa sürede iyi bir hoca bulmanın kolay olmaması nedeniyle görevi kabul etmek durumunda kaldım. Bolton maçında da elimizden geleni yaptık. Ancak sakatlar oyunumuzu olumsuz etkiledi. Maça damgamızı vuramadık.Sonuçta da 90 dakikayı zar zor bitirdik. Sadece kulübede oturduk, strateji uygulayamadık. Sakatların çokluğundan rakibe göre sistem ve oyuncu değişikliği yaparak oynadık. Üç puan iyi olurdu, ancak Bolton da iyi bir ekip” Mehmet Ekşi, Beşiktaş’ın başında kalıcı olmak isteyip istemediği yönündeki soruya ise, “Kalıcı olmak isterdim. Ancak her zaman Beşiktaş’ın hizmetindeyiz” ifadesini kullandı. Mehmet Ekşi sakatlıkları da dert etmediğini belirterek; “Gerekirse PAF tan 4- 5 oyuncu alır, on biri yine tamamlarım” diyor. Ekşi, futbolculara hitaben “Bana her şeyini ve yüreğini sahaya koyacak şekilde gelin. Hepiniz Beşiktaş ruhunu sahaya yansıtacak kapasitede ve gönüldesiniz, buna inanıyorum ama sakatlık ya da başka sorunları nedeniyle oynamak istemeyenler de kenara çekilsin. Kafa ve fizik olarak hazır olanlarla yola devam edeceğim”dediği öğrenildi. Mehmet Ekşi; Ayrıca, “Biz çıktığımız her maçı kazanmak istiyoruz. Oyuncularla birlikte yatıp kalkıyoruz ve onları bu zorlu mücadelelere hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Didem TUTAL – VERİ BASIN HABER AJANS

 

KISA SPOR HABERLERİ

 

Ailton sakatlığına kulüpten açıklama

 

AILTON’UN Türkiye Kupası maçında oynayamaması üzerine Beşiktaş Kulübü basında yer alan ‘ihmal’ yazılarına açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Ailton’un sağlık ekibinin ihmali sonucu sakatlandığı haberi gerçek dışı olduğunu,detaylı kontrolden geçirildiğini, bel spazmı teşhisi konularak tedavisine derhal başlandığı ifade edildi.

 

Sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor

 

BEŞİKTAŞ’TA son 15-20 gün içinde sakat oyuncularının sayısı, rekor düzeye ulaştı. Sakatlanan oyuncular arasında İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sergen Yalçın, Okan Buruk, Tümer Metin, Ali Güneş, Ahmet Dursun ve Daniel Pancu gibi isimler yer alırken Beşiktaş’ın sakat oyuncularına son olarak Tayfur, Ailton ve Kleberson da katıldı.

 

Ahmet Özacar saygıyla uğurlandı

 

BEŞİKTAŞ’IN efsane futbolcusu Ahmet Özacar geçtiğimiz hafta içinde toprağa verildi. Siyah-Beyazlı formayı en çok giyen üçüncü isim olan Özacar için öncelikle kulüp binasında bir tören düzenlendi. Törende Beşiktaş bayrağına sarılı tabutun üzerine ‘11 Ahmet Özacar’ yazılı Beşiktaş forması ile beyaz karanfiller konuldu. Özacar’ın naaşı ªişli Camii’ne uğurlandı.

 

İlk davet edilen Beşiktaş oldu

 

BEŞİKTAŞ Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, her yıl İsviçre’nin Tenero kentinde düzenlenen organizasyona davet edildi. Böylelikle, İsveç ve İsviçre Milli takımlarının katıldığı özel organizasyona davet edilen ilk kulüp takımı oldu. Ekip, hazırlık kampı ve turnuva programına katılacak. Tüm masrafları İsviçre Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu tarafından karşılanacak.

 

Briç ekibi Avrupa dördüncüsü

 

BRİÇ Takımı, Avrupa Şampiyonlar Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti. Güçlü rakiplerinin arasından Avrupa dördüncüsü oldu. Geçtiğimiz sezon ligi şampiyon tamamlayan Briç takımı, Belçika’nın Brüksel şehrinde yapılan 4. Avrupa ªampiyonlar Kupası’nda ülkemize önemli bir başarı kazandırdı. İlk kez bu kupaya katılarak, Avrupa’nın çok önemli takımlarına karşı mücadele verdiler.

 

Yüzmeyi sevenlere kış engel değil

 

KIŞIN da yüzülmez demeyin, TSYD kış yüzme okullarıyla üç ayrı dönemde hizmet veriyor. Yüzme sporunu sevdirmek, doğru teknikle yüzebilmeyi hedefleyen yüzme kış okulları dersleri hafta sonları veriliyor. Bir buçuk saatlik eğitim programında iki dönem dersleri başladı. 4 Aralık’a kadar sürecek olan derslerin üçüncü ayağı ise 10 Aralık’ta başlayacak.

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…

 

SAYI: 111 2 KASIM 2005

 

SAYFA: 8

 

Beşiktaş farkı: 4-2

 

Beşiktaş, İnönü’de Ankaragücü’nü devirdi. Mehmet Ekşi yönetiminde dördüncü maçını Ankaragücü’ne karşı oynayan Beşiktaş, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrıldı. Öte yandan İnönü Stadı’na gelenler bol pozisyon ve tam altı gol izledi. Henüz 5. dakikada Sergen’in golü maçın ilerleyen dakikaları için heyecan verdi. Kazanılan frikikte Sergen topun başına geçti ve bildik vuruşlarından birini yaparak Beşiktaş’ı öne geçirdi. Kartal, rakip kaleye saldırdı ancak Ahmed Hassan, İbrahim Akın, Ailton, Ahmet Dursun ve Tümer Metin’in vuruşları isabetli olamadı. İkinci yarıda ise İlhan Mansız, eşitliği sağladı. İki dakika sonra Çağdaş Beşiktaş’ı öne geçirdi. Peşpeşe iki net pozisyondan yararlanamayan İbrahim Akın, 72’de bu kez Ailton’a servis yaptı. Maçın 75.ci dakikasında Ahmed Hassan farkı üçe çıkardı. Maçın bitişine yaklaşık 10 dakika kala Umut’tan Beşiktaş kalelerine gol geldi. İbrahim Akın ve Evren’in son dakikalardaki vuruşları skoru değiştirmedi ancak galip çıkan taraf Kartal oldu. Ankaragücü formasını giyen İlhan Mansız da ilk kez Beşiktaş’a karşı oynadı ve attığı gol sonrası da ayakta alkışlandı.

 

Fenerbahçe lider oldu

 

F.Bahçe, Gaziantep karşısında aradığı golü uzatmanın ikinci dakikasında buldu. Alex, 3 puanı takımına kazandırdı. Maçın ilk dakikalarında Mehmet Yozgatlı rakip kaleyi yokladı, ama başarılı olamadı. Anelka, Alex ve Nobre’de çeşitli gol pozisyonlarına girdi ancak istediğini bulamadı. İkinci 45 dakika da aynı görüntüyü sergilese de Alex, 90 artı 2’de Fenerbahçe skoru değiştirdi. Geçen hafta Galatasarayla averajları aynı olan Fenerbahçe’nin birinci sırayı rakibiyle paylaşmıştı. Bu sonuçla Sarı lacivertli ekip liderlik koltuğuna tek başına oturdu.

 

Kara Kartal’ın yeni hocası Tigana oldu

 

Tigana, yardımcısı Jean Charles, Guy Stephane ve avukatı Touabal ile birlikte İstanbul’a geldi. Gelir gelmez Ankaragücü maçını izledi. Tigana, Beşiktaş ile ilgili ilk olarak şunları söyledi: “Hem Fransa’da, hem İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden çeşitli teklifler aldım, ancak kabul etmedim. Benim için Türkiye yabancı değil, tanıdık bir ülkeydi. Beşiktaş iyi bir takım, ama bu yeterli değil. Önemli olan iyi hazırlanmasıdır. Benim ilk tespitim takımın iyi hazırlanmadığı yönünde. Ortadaki tüm olumsuzlukları kaldırmak için çalışacağız. Başarılı olacağımızdan eminim.” Yemekten sonra Demirören ile birlikte stada geçen Tigana karşılaşmayı özel locadan izledi. Fransız teknik adama burada Başkan Demirören, Gordon Milne ve yardımcıları eşlik etti. Tribünde Tigana’nın elinden kalem düşmedi. 90 dakika boyunca not tutan Tigana, her golden sonra da ayağa fırladı. Beşiktaş ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1.5 senelik sözleşme imzalayan Tigana, yıllık 1.4 milyon Euro alacak. Ayrıca şampiyonluk halinde 250, Avrupa’da kupa kazanılması durumunda ise ekstradan 500 bin Euro daha ödeme yapılacak. BJK Genel Sekreteri Kenan Öner, 10 teknik adamla görüşme yaptıklarını ancak Tigana’nın en iyi seçim olduğunu söyledi. “Aslında onunla gelecek sezonun sonuna kadar mukavele yapmak istedik” diyen Öner şöyle devam etti: “Ancak Tigana, ‘Sezon sonuna kadar bekleyelim. Belki de benimle devam etmek istemezsiniz. İşler iyi giderse zaten bana yeni bir teklifle gelirsiniz. Ben de seve seve kalırım’ dediği için ilk etapta sezon sonuna kadar anlaşma yaptık.” (VERİ BASIN HABER AJANSI)

 

Haberin detayları, Gazete Beşiktaş’ta. Gazete Beşiktaş, Bayilerde…