SAYI 106

BJK106HABERLER SAYI 106 ARSIV

SAYFA 3 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

Yaz konserleri bunlar

Yaz buluşmaları adı altında düzenlenen etkinlikler ara vermeden sürüyor. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu “Yaz Buluşmaları” etkinliği kapsamında yine sanatseverleri biraraya getirdi. Gerçekleştirilen etkinlikler Beşiktaş halkı tarafından ilgi ile izlendi. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu “Yaz Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında ilk olarak Krek Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen “Adamlar” adlı tiyatro oyununu ile başladı. Ortaköy’de, Ali Atay, Berkun Oya, ve Ozan Güven’in sergilediği tiyatro oyunu, Ulus Aykut Barka Parkı’ndaki oyun izledi. Her iki oyunda buluştuğu izleyicilerden tam not aldı. Kalabalık bir topluluğun seyrettiği “Adamlar” adlı oyun da büyük bir ilgi gördü.

ORTAKÖY’DE FARKLI BİR GÖSTERİ

Etkinlikleri kapsamında, Japon Öz Savunma Birlikleri Deniz Üstü Eğitim Filosu Birlik Bandosu Ortaköy Meydanı’nda konser verdi. Konser Beşiktaşlılar tarafından çılgınca alkışlandı.

USTA, YİNE SANATINI KONUŞTURDU

“Yaz Buluşmaları” etkinliği kapsamında, daha sonra Dostlar Tiyatrosu “İnsanlarım” adlı tiyatro oyununu sahneledi. Nazım Hikmet’in yazdığı ve Genco Erkal tarafından sahneye konan oyun Abbasağa Parkı’nda Beşiktaşlı sanatseverlere tiyatro dolu bir gece yaşattı. Deprem felaketinin bir kez daha hatırlatılması için etkinlikler kapsamında Ulus Aykut Barka Parkı’nda Fay Hattı adlı oyun Genco Erkal ve ekibi tarafından sahnede yerini aldı.

ÇİLE BİTTİ!..

Uzun süredir dile getirilen bir sorun ortadan kaldırılınca, mahalleli adeta bayram etti. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “110 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde bir imar yolu olup, açılmamış durumda bulunan yolun, çalılık olması sebebiyle; kötü niyetli kişilerin barınak yeri olarak kullandığı bölgeye aynı zamanda, kaçak moloz dökülmekteydi. Beşiktaş Belediyesi olarak bu olumsuzlukların giderilmesi ve Türksan Yolu Caddesi Selviler sokağa bağlantısını sağlamak için yol çalışmasına başlanıldı. Altyapı da devam etmektedir.”

UFUK ÇOBAN

Beşiktaş’ın göbeğinde bir dram

Beşiktaş’ta içler acısı bir dram yaşanıyor. Üçü hasta ve yatalak dört kardeş kamu ve özel kuruluşlara ve de hayırsever tüm insanlara “Kurtarın bizi” diye sesleniyor. Anne ve babasını yitirdikten sonra şizofreni hastası olan üç kardeşine havasız bir bodrum katta bakmak zorunda kalan Sultan Kartal, vatandaşların yardımı ile yaşamaya ve kardeşlerini yaşatmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre hasta kardeşlerinden Fatma Kartal’ın yaklaşık beş ay önce trafik kazası geçirmesi aileyi daha da perişan duruma düşürmüş.

AMBULANS YERİNE KAMYONET

Trafik kazası sonucu yaraları ile birlikte yatalak halde kalan Fatma Kartal’ın feryatlarına dayanamayan mahalle sakinleri yaralının taşınması için ambulans çağırdıklarını ifade ediyor. Hastayı almak amacı ile gelen görevliler, “Biz ölmek üzere olanları alıyoruz, bu hastayı alamayız” demiş. Hasta bunun üzerine ambulans yerine kiralanan bir kamyonet ile hastaneye götürülmüş.

YARDIM ON SENE SONRA OLUR MU?

Hacer, Güldeste ve Fatma Kartal adlı üç kardeşe sahip olan abla Sultan Kartal kardeşinin geçirdiği trafik kazasının ardından kendisinin içine düştüğü zor durumdan kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyor. Babası vefat etmeden önce İstanbul Valiliğine başvuran abla, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmiş. Sultan Kartal yardım yapılacağını ama sıranın on sene sonra geleceğini yetkililerden şaşırarak dinlemiş. Beşiktaş’ta yaşanan bu drama seyirci kalmak istemeyen mahalle sakinleri Beşiktaş Kaymakamlığı’na başvurduklarını ve kaymakamlıktan bu durumun düzeltilmesi için söz aldıklarını ifade ediyorlar. Beşiktaş Belediyesi’ne de durumu bildirdiklerini ve mutlaka bir cevap alacaklarını tahmin ettiklerini söyleyen mahalle sakinleri, Gazete Beşiktaş’a başvurarak, “Kamu ve özel kuruluşlar bugünler için olmalı. Biz insanca bir ortamın sağlanması için elinden geleni yapmaktayız. Sağlık sorunları da çok büyük. Maddi imkansızlıklar içinde kıvranıyorlar. Onları ölüme terketmeyelim ve vakit geçmeden sahip çıkalım” diyorlar.

Gazeteci Yalman Aknar vefat etti

(LEVENT) Sürekli basın kartı sahibi, Gazeteci Yalman 65 yaşında yaşama veda etti. Aknar, 1970-1987 yılları arasında Günaydın Gazetesi yazı işleri, Veb Ofset’e bağlı dergilerde yazı işleri müdürlüğü, bir süre de Günaydın’da yayın koordinatörlüğü görevini üstlenmişti. Gazeteci Necla Aknar ile evli olan Yalman Aknar bir erkek çocuk sahibiydi. Aknar’ı basın camiası ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Boğaz’daki eğlence yerlerinde arama

(KURUÇEŞME) İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’ya polis baskın yaptı. Yaklaşık 10 resmi araçla gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, siren çalarak geldikleri Reina’da kimlik kontrolü yaptılar. Müziğin sesini kesen ekipler, şüpheli gördükleri şahısların kimlik kontrolünü merkeze sordular. Gece boyunca gerekli işlemler yapılırken, polis çalışmaların periodik olarak sürdüğıünü belirtti.

Cerrah, suçluyu anında tanıdı

(ETİLER) Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın makam aracını sollayınca, yakalanarak tehlikeli araç kullanmaktan 92 YTL para cezasına çarptırıldı. Emniyet Müdürü Cerrah, Ferrari sürücüsünü adeta gözünden tanıdı. Sürücünün, iki suçu daha ortaya çıkınca, adliye adliye dolaştı. Mal beyanında bulunmamak ve karşılıksız çek vermekten arandığı ortaya çıkan Necmettin Aydın, 800 milyon liralık borcunu ve 136 milyon lira para cezasını ödeyerek serbest bırakıldı.

Sanatçı Şevket Çoruh kaza geçirdi

(BEŞİKTAŞ) Tiyatro ve sinema sanatçısı Şevket Çoruh trafik kazasında yaralandı. Yıldız Yokuşu’ndan inmekte olan Şevket Çoruh’un otomobiline arkadan bir minibüs çarptı. Kazada sanatçının kaburgaları kırıldı ve yüzünden ciddi şekilde yaralandı. Amerikan Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Şevket Çoruh”n aracında büyük hasar oluştu. “İnşaat”, “Eğreti Gelin” ve “Anlat İstanbul” filmlerinde rol alan sanatçı son olarak “Savcının Karısı” ve “Canın Sağolsun” dizilerinde yer aldı.

Formula yarışçıları Reina’da eğlendi

(BEŞİKTAŞ) İstanbul’da Formula 1 rüzgarı esti. Hazırlıkları aylardır süren “Formula 1 Türkiye Grand Prix”i Fernando Alonso, Michael Schumaer, Mark Webber ve Christian Klien gibi ünlü pilotların mücadelesine sahne oldu. Ünlü pilotlar Türk ve dünya sosyetesi ile Reina’da eğlendi. 5 kez üst üste F1 şampiyonu olan efsane pilot Michael Schuamer ile takım arkadaşı Rubens Barrichello Ferrari ve Maserati’nin Buz Yaz’da vereceği gala yemeğine katıldı.

Beşiktaş sahilde korkutan yangın

(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş motor iskelesi yanında bulunan Makara Bar’ın bitişiğindeki Point Cafe’de bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi kafe çalışanları hortumla yapmak istedi. Ancak alevlerin bir anda yükselmesi tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Gece geç saatlere kadar yoğunluk yaşanan eğlence mekanlarının bulunduğu sahilde, yangının müşterilerin olmadığı sabah saatinde meydana gelmesi ise olası faciayı önledi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

SAYFA 9 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

12 Dev Adam Metrocity’de basketbol severlerle buluştu

Metrocity ağustos ayı boyunca muhteşem bir organizasyonla müşterilerini potaların heyecanına taşıyor. 12 Dev adamın katılımı ile gerçekleştiriliyor. Organizasyon “Efes Pilsen World Cup 4” ismini taşıyor. Turnuvaların düzenleneceği organizasyonda Efes kızlarının yapacağı gösterilerle şenlik havasında geçecek organizasyona ilgi büyük. Metrocity’nin bu etkinliği de diğerleri gibi ses getirdi.

Ünlü markalarda İndirimler var

Ünlü markalar indirimlere devam ediyor. Metrocity Alışveriş Merkezi içindeki Tiffany’de bu ünlü markalardan sadece biri… Dolabınızda yüzde 50’lik indirim gardıroplarınızı ağzına kadar Tiffany ürünleri ile doldururken, bedeniniz gökkuşağının armonisi ile renklenecek. “Hayatı Tüm Renkleriyle Yaşa” felsefesiyle gökkuşağının renklerini yeryüzüne yansıtan Tiffany, yüzde 50’ye varan indirimlerle yaz sıcaklarını hafifletiyor. Tiffany şık ve enerjik yaz koleksiyonu ile fark edilmenizi garantilerken, yüzde 50 indirimle de tüm sevdiklerinizi hediyeleriyle mutlu etme fırsatı sağlıyor. Gökkuşağının tüm renkleri yüzde 50 indirimle Çiçek bahçesini ayağınıza seren eteklerden, havai desenli gömleklere, parmak arası terliklerden, hayatın tüm renklerini yansıtan mayo kreasyonuna kadar uzanan ürün çeşitliliği ve kıpır kıpır renklerinin ateşi ile sizi sararken, yüzde 50’lik indirimiyle de cebinizi yakmadan gönlünüzce alışveriş yapma olanağı yaratıyor.

Erkek BAYAN

Atlet: 7.49

Şort: 14.99

Etek: 14.99

Çanta: 17.99

Gömlek: 19.99

T-shirt: 9.99

Ayakkabı: 22.49

Atlet: 7.99

Mayo şort: 14.99

Gömlek: 16.49

T-shirt: 12.49

Cargo pantolon: 29.99

Parmak arası terlik: 9.99

Ayakkabı: 22.49

SARAR şeçkinliği

Giyim zevkine önem verenlerin adresi olan Sarar özenle dokunmuş kumaşlarıyla sizleri sarmayı sürdürüyor. 60 yıllık deneyimi ile giyim zevkine özen gösterenlerin vazgeçilmez adresi Sarar, seçkinliği aramak üzere yol alanların birlikte oluşturdukları bir bütünü temsil ediyor. Sartoria, İnterwiev ve C.C.S koleksiyonlarına sahip olan giyim firması her geçen daha müşterilerine daha kaliteli hizmet veriyor.

Sarar’da fiyatlar

Takım 250 YTL

Ceket 200 YTL

Gömlek 40 YTL

Pantolon 125 YTL

Dünya BİSSE giyiyor

Erkek gömleği alanındaki tüm ürün ve hizmetlerini mükemmel kalite ve hizmet anlayışı ile en uygun bedelle sunan Bisse, dünyadaki pozitif gelişmeler ışığında misyonuna uygun stratejiler ve programlar üretip uygulamayı hedefliyor. Müşteri memnuniyetinin maximum düzeye çıkmasına özen gösteren, Bisse müşterilerine daima daha iyiyi sunmak için çaba harcıyor. Ülkeye yararlı olmayı da hedeflerine katan firma sektörün ayakta durabilmesi için katkılarını esirgemekten çekinmiyor.

GLORIA JEAN’S COFFEES

Gülümseyen kahve Gloria Jean’s Coffees için özel olarak üretilen meyva püreleri ve buzun birleşiminden oluşan bu mükemmel serinletici içeceklerimiz yazın sıcak günlerinde içinizi ferahlatacak. Mango ve buzdan oluşan ‘MANGO LOVER’; yine buz, çilek ve ahudududan oluşan ‘WILDBERRY WAVE’ tüm Gloria Jean’s Coffees’ler de sizleri bekliyor.

Okul öncesi öğrenciler sevindi

Tüketicilerin uğrak yeri Metrocity Alışveriş Merkezi düzenlediği etkinlikle bu seferde çocukları da mutlu etti. Okulların açılmasına az bir zaman kala, çocuklara son bir yaz hediyesi sunan Metrocity yaptığı etkinlikle çocukların yüzünü güldürmeyi başardı. 8–14 Ağustos tarihleri arasında özel gösteriler ve yarışların yer aldığı aktiviteler çocukların yanı sıra ebeveynleri de eğlendirdi. Gösterilerde çocukların doldurduğu alan neşeli şarkılarla şenlenirken palyaço ve tiyatro gösterisi çocuklar tarafından neşe ile izlendi.

SAYFA 10 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

GEZELİM GÖRELİM

Muğla ilinin güneybatısında Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezi arasında Ege Denizi’ne doğru uzanan Datça Yarımadası havası, denizi, turistik tesisleri, başta Knidos antik kenti olmak üzere tarihi kalıntıları ve yerel özellikleri ile gezip görenlerin anılarından kolay kolay silinmeyecek bir beldedir. Datça hemen hemen sıfır nem, yüksek oksijen çadırı olarak anılan birkaç yerden biri olma özelliğinin yanı sıra endemik bitki türleriyle de dünya ekosistemleri içinde seçkin bir yere sahiptir. Klasik Grek mitolojisinde de olağanüstü nitelikler taşıyan bir ülke olarak anılır. “Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası ‘na bırakırmış” der tarihçi Strabon… Burada tarihle doğal güzellikleri iç içe yaşayabilirsiniz. (Onur Baştuğ)

marmaris

Yeşilin ve mavinin tüm tonlarını yılın on iki ayında görebileceğiniz cennet bir köşe Marmaris. Uzun kıyı şeridindeki koyların çokluğu, doğal liman oluşu, antik kentlere yakınlığı, doğal güzellikleri, mavi tur olanakları, modern yat limanları, körfezin her türlü su sporlarına olanak sağlaması, beş yıldızlısından başlayarak en mütevazı pansiyonuna kadar tüm turistlerin gönüllerince tatillerini geçirebilecekleri cennet bir ilçedir. Kısa bir süre öncesine kadar balıkçılığı, süngerciliği ve ıtırlı bitkileri ile tanınan Marmaris, bugün büyük bir turizm merkezi haline gelmiştir. Kara ulaşımı yanı sıra Dalaman Havaalanı ve Rodos Feribotları ile kolayca dış dünyaya açılma imkanı bulan Marmaris, Datça yolu üzerinde bulunması, Fethiye yoluna yakınlığı nedeniyle önemini arttırmaktadır. Akdeniz’deki yatlar için oldukça uygun bir doğal limanı olduğu gibi, Yalancı Boğaz’daki atölyelerde yat imalatı ve bakımı yapılabilmektedir. (Nurdan Baştuğ)

PC/BİLGİSAYAR SORUN VE ÇÖZÜMLERİ

Masaüstündeki tuhaf semboller

Windows tarafından tanımlanamayan bir dosya, masaüstündeki tuhaf sembol oluşturur. Bu tuhaf sembol hiçbir program tarafından açılmayan ve tanımlanamayan bir dosya olarak belirlenir. Dikkat!.. Bu dosyanın oluşmasına sebep olan durum Internet Explorer Servis Paketi 1 ve Microsoft 331923 ya da 330994 yamalarının bir arada kurulmasıdır.

RÜYA YORUM

Otobüs görmek iyiye işarettir

“Rüyada otobüs görmek, güzel anlam taşır. Çoktandır görmediğiniz arkadaşınızla karşılaşabilirsiniz.”

SAYFA 11 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

Kuruçeşme uyumuyor

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu ve BKM’nin projesi ile hayata geçen Kuruçeşme Arena’da Türk Halk Müziği’nin en güçlü yorumcuları Zülfü Livaneli, Sabahat Akkiraz ve Şükriye Tutkun hayranlarını doyasıya bir müzik zayfeti verdi.

Kuruçeşme Arena’da “Yaz Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında Zülfü Livaneli, Sebahat Akkiraz ve Şükriye Tutkun gibi Türkiye’nin tanınmış sanatçıları aynı sahneyi paylaştı. Binlerce kişiyi halaylarla ve uzun havalarla coşturan sanatçılar doyasıya bir müzik ziyafeti sundular.

BURAM BURAM ANADOLU

Anadolu coğrafyasındaki kültürel zenginliği dünyaya tanıtan Zülfü Livaneli, dünyanın etnik seslerinden Sabahat Akkiraz ve güçlü yorumu ile Şükriye Tutkun Boğaz’ın eşsiz manzarasında, Kuruçeşme Arena’da, aynı sahneyi paylaştılar. Kuruçeşme Arena’daki konserde, üç sesin Boğaz’ın yanı başında birlikte seslendikleri “Merhaba” ile hayranların karşısına çıktılar. Ardından, Sabahat Akkiraz, Şükriye Tutkun ve Zülfü Livaneli solo performansları ile dinleyicilerine müzik ziyafeti sundu. Üç önemli ses, yaklaşık yarımşar saat süren solo peformanslarının ardından, özel bir repertuvarla bir arada seyircilerin karşısına çıktı. Anadolu kültürünü dünyaya tanıtan Zülfü Livaneli, Kuruçeşme Arena’da verdiği konserde burada olmaktan mutluğu olduğunu söyleyen Livaneli, “Şükriye Tutkun benim şarkılarımı en iyi seslendiren bayan sanatçılardan biri. Şükriye Tukun’la onur ve mutluluk duyuyorum. Birlikte söyleyeceğim için de çok mutluyum.” diye konuştu. Sabahat Akkiraz çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce böyle bir konser verdik. Aradan bayağa bir zaman geçti. Zülfü Livaneli ve Şükriye Tutkun’la olmak çok ayrı bir duygu. Benim için çok özel bir gece. Sizlerden şimdiden özür diliyorum heyecanımdan dolayı. Bir de Anadolu Hisarı’nda konser vermek için ne yapmak gerek biliyorum” diye konuştu.

MÜZİK ZİYAFETİ…

Şükriye Tutkun’nda aynı duyguları taşıdığını söyleyerek, “Zülfü Livaneli ile aynı sahneyi paylaşmak benim için büyük bir onurdur” dedi. En son yedi yıl önce birlikte sahneye çıkan Livaneli, Akkiraz ve Tutkun, Beşiktaş Kuruçeşme Arena’yı dolduran binlerce dinleyicilerine Anadolu coğrafyasının kültürel zenginliği güzel yorumlarıyla sundular.

Diğer yandan Mercan Dede, Mazhar Fuat Özkan, Kıraç, Funda Arar, Şebnem Ferah ve Gece Yolcuları’da Kuruçeşme Arena’daki diğer ağır toplarıydı. Muzaffer TOPAL

SAYFA 5 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

‘Bir kaç maç ölçü değil önemli olan istikrardır’

Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay, “Ayaklarımız yere basıyor. Bir maç kazandık diye şampiyon olmadık. Önemli olan istikrar” dedi. Bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımın son durumu konusunda yorumlar yaptı. Teknik direktör Çalımbay, “Muhteşem bir seyirciye sahibiz. Bize her maçımızı kazandıran taraftarımızdır. Onların desteğinin iyi ve kötü günde sürmesini istiyorum. Basında güzel şeyler yazılıyor. Şampiyon olacağımız söyleniyor. Ancak daha yolun başındayız. Ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız ve daha çok çalışmamız gerekiyor. Önemli olan istikrarı yakalamak. Sahada çalışmazsan, koşmazsan iyi mücadele etmezsen her takım sana ters gelir.” diye konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay, “Bu sezon her takımın lige iyi hazırlandığını söyledi. Çalımbay sözlerine şöyle devam etti: “Her maç bir final gibi geçiyor. Zayıf takım, güçlü takım diye bir şey kalmadı.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ

Her an her şey olabilir. Onun için biz her maçımıza ciddi şeklide hazırlanıyoruz. Biz kendi yolumuza bakıyoruz. Beşiktaş camiası olarak buna inandık. Yeni transferlerimiz Ailton ve Klerberson çabuk uyum sağladılar. İleriki haftalarda daha da iyi olacaklar. Onlardan çok şeyler bekliyorum. Sergen’den çok memnunum. Böyle devam ederse Sergen’den çok faydalanabilirim. Ramazan ve Çağdaş 18 dışında kaldıkları için mutsuz olabilir. Ancak bir tane 11 var. Benimle tartışan ekibimde kalamaz. Herkes oynar, herkes kadrodışı da kalabilir. Gitmek istiyorum diyen, gider. kimseyi zorla tutmam. Kürşat ve Ümit gitti, belki Ramazan da ayrılabilir. Güven’e teklif var ama göndermeyeceğim. Bundan sonra Ali Tandoğan gibi kart görenlerle de yollarımız ayrılır. Bunu oyuncularıma söyledim.”

Fulya tamamen yıkıldı

Beşiktaş Kulübü’ne maddi açıdan büyük rahatlık sağlayacak olan Fulya’ya ilk kazma vuruldu ve çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyorSiyah Beyazlı kulüp, Beşiktaş’ın daha iyi bir geleceğe kavuşması amaçıyla Fulya Süleyman Seba Projesi’nin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladı. Fulya’da faaliyet hızla sürüyor. BJK, hayata geçireceği proje ile büyük bir eseri spor dünyası ve ülkemize kazandırmayı hedefliyor.

BEŞİKTAŞ HEDEFİ BÜYÜTTÜ

Projeye emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür eden Başkan Yıldırım Demirören proje hakkında, “Beşiktaş’a büyük bir eser kazandırılıyor. Burada sadece bizim emeğimiz yok. Bir çok kişinin katkıları var. Bugün varılan noktayı eleştirenler de var, alkışlayanlar da… Kesin olan şu ki; kısır çekişmeler hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Camia olarak kenetlenmeliyiz. Böylece Beşiktaş çok daha büyük hedeflere koşar, çok daha büyük projelere imza atar. Gelirlerin doğru kullanılmasını vurgulayan arkadaşlarımıza katılıyorum. Kira gelirleri çok önemli. Her kuruşu doğru kullanmak zorundayız. Yaptığımız da zaten budur. Fulya projesi hayata geçince gelirlerimizde katlanacak” şeklinde konuştu.

Org. Tolon’dan Beşiktaş’a veda ziyareti

Beşiktaş taraftarı olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerini Akaretler’deki Kulüp Binasın’da ziyaret etti.

Orgeneral Tolon, Başkan Yıldırım Demirören ve Genel Sekreter Kenan Öner tarafından karşılandı. Yıldırım Demirören ve Kenan Öner’in yanısıra 2. Başkan Murat Aksu ile Asbaşkan ve İletişim Komitesi Başkanı Fikret Ercan ile sohbet eden Tolon, Denizlispor galibiyetinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Yeni transferler çok kaliteli isimlerden oluşuyor. Beşiktaş böyle giderse sezon sonu şampiyonluk ipini göğüsler ve tüm Beşiktaşlıları sevince boğar” dedi. Yıldırım Demirören ise Orgeneral Hurşit Tolon’un Kulübü ziyaret etmesinin kendileri için bir onur vesilesi olduğunu belirtti. Ziyaretin sonunda Orgeneral Tolon, Başkan Yıldırım Demirören’e Ulu Önder Atatürk’ün bir sözünün bulunduğu plaket hediye ederken, Yıldırım Demirören Hurşit Tolon’a Beşiktaş’ın armasının bulunduğu bir plaketi takdim etti. Öte yandan, geçtiğimiz hafta içinde emekli olan Orgeneral Hurşit Tolon, 1. Ordu Komutanlığı görevini Orgeneral İlker Başbuğ’a devretti.

Murat Aksu: “En iyi kadro bizde…”

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Türkiye’nin en güçlü takımına sahip olduklarını belirtirken, büyük emeklerle kurulan bu kadroya tüm taraftarların destek vermesi gerektiğini söyledi, Murat Aksu, “Zaten iyi olan kadromuzu, mevkiilerinde dünyanın en iyileri arasında yer alan Ailton ve Kleberson’la daha da güçlendirdik. Bu kadro sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da başarılı olacak kapasitedir. Ben bütün futbolcularımıza, Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay ve teknik heyetimize güveniyorum, taraftarımızın da güvenmesini istiyorum. Bizleri iyi ve kötü günde desteklemelerini istiyorum. Bu sezon Beşiktaş tarihine altın harflerle yazılacak başarılar yaşayacağız” diye konuştu.

Demirören’den MHK’ye destek

BJK Başkanı Demirören, Başkan Demirören, Federasyon ile ilişkilerinin iyi olduğunu, Merkez Hakem Kurulu’nun sonuna kadar arkasına oldukların söyledi. Demirören, “Levent Bıçakçı ve federasyonla ilişkilerimiz iyi. Biz hep şunu söyledik. Yeter ki, Beşiktaş’a karşı adil olunsun, onun haricinde bir talebimiz yok. Merkez Hakem Kurulu’nun da sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

Cordoba: “Daha iyi olacak”

BEŞİKTAŞ’IN Kolombiyalı kalecisi Oscar Cordoba, lige iyi bir performansla başladığını ve bunu sürdürmek istediğini söyledi. “Yüksek hedefleri olan bir kaleciyim” diyen Cordoba, “Bu yıl İyi başladım, bunu devam ettirmem gerekiyor. Çünkü taraftarlarımız bunu isteyecektir. Şu anda performansım yüksek seviyede ve bunu daha da yükselteceğim. Takım olarakta çok iyi hazırlanıyoruz, daha da iyi olacağız” dedi.

Ali Cansun, Ümit ve Kürşat gitti

BEŞİKTAŞ’TAN bonservisini alan genç yıldız Ali Cansun, Başkent ekibi Gençlerbirliği ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Golcü futbolcu Ali Cansun, “Beşiktaş’ta kadroya girme şansımız yoktu. Artık dışarıda başarılı olma zamanı” diye konuştu. Öte yandan Ankaraspor, Ümit Aydın’ı tamamen renklerine bağladı. Ümit, 3 yıllık anlaşmaya imza atarken, bu yıl Rizespor’dan gelen Kürşat’ta Trabzonspor’a gitti.

Filede bir günde 12 imza atıldı

YÖNETİM Kurulu Üyesi Bülent Deriş’in de hazır bulunduğu törende yeni transferlerden Yelena Chabovta Söz, Yulya Bueva, Melek Kocaimam, Merve Çarkçı, Nuray Kılıç ve genç takımdan yükselen Melis Şahin, daha sonra da erkek takımının yeni transferleri Hakan Ünsüm, Birkan Ülkütaşır, Engin Özbek, Bahadır Güçlüyıldız, Victor Siçof ile Igor Doktev, 1’er yıllık sözleşmelere imza attı.

Atlet Erişmiş’den bronz madalya

BEŞİKTAŞ’IN atletlerinden Türkan Erişmiş, 23. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Türkiye’ye 3000 metre engelli branşında bronz madalya kazandırdı. İzmir’de devam eden UNIVERSIADE 2005 atletizm yarışmalarında Siyah beyazlı atlet Türkan Erişmiş, 9.50.32’lik derecesiyle 3 bin metre engelli branşında 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Türkan, bu derecesiyle yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu

SAYFA 6 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

Beşiktaş’ın bu yıl starı kim olacak?

Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz

Spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek

Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. İlerleyen haftalarda kimin ne kadar oy aldığı istatistiklerle verilecek ve sizlerde bu istatislik bilgilerden daha kolay takip etme imkanı bulacaksınız. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeçi, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Asena Özkan, Gültekin Onay. Beşiktaşı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek.

İKİNCİ HAFTANIN YILDIZI OKAN

Okan Buruk 90 dakika boyunca savaştı. Tüm yaratıcı özelliklerini ortaya koydu ve kaptan çıktığı maçta Beşiktaş’ı adeta bir orkestra şefi gibi yönetti. Bu meziyetleri ile de spor yazarlarının verdiği oylarla haftanın yıldızı oldu.

VEDAT OKYAR

Ahmed Hassan

Oyunun, bana göre üç tane çok iyi oynayan oyuncusu var. Liste başı Ahmed Hassan’ı yapıyorum. Okan ve Koray’ı da peşine takıyorum. Bu üç kardeşte hemen hemen sıfır hatayla top oynadılar. Ahmet Hassan, hem attı, hem de attırdı.

GÜLENGÜL ALTINSAY

Okan Buruk

Maçın yıldızı Okan Buruk’tu. Takımda mücadeleciliğin yanı sıra yaratıcılık eksikliği vardı. Kleberson’un gelmesi ile Okan Buruk yaratıcı futbol yeteneğini konuşturdu. Okan Buruk’un Beşiktaş’ın galibiyetinde payı çok büyüktü.

İLKER ATEŞ

Okan Buruk

Maçın en iyi futbolcusu Okan’dı. Kaptan olarak sahaya çıkması büyük bir sorumluluk duygusu ile oynamasına neden oldu. Geçmiş yıllarda oynadığı futbolu yeniden gördük Okan’da… Yeşil sahalara geri döndü diyebiliriz Okan için.

ADNAN AYBABA

Ahmed Hassan

Maçta öne çıkan isim bu güne kadar suskun kalan Ahmed Hassan oldu. Futbol gol ve hücum demek bu maçta en iyi hücumu yapan Ahmed Hassan oldu. Ahmed Hassan bu maçta yeteneklerini ve meziyetini fazlasıyla ortaya koydu.

GÜVEN TANER

Ahmed Hassan

İyi futbolcu sayısı bir kişiden ibaret değildi. Okan, Ahmed Hassan, Kleberson, Koray ve Adem Dursun iyi idi. İlle de bir isim öne çıkacaksa ben Ahmed Hassan derim. Oynadığı futbolla ön plana çıkan futbolcu idi.

SANLI SARIALIOĞLU

Okan Buruk

Okan ön plana çıkan isim olmanın yanısıra sahanın yıldızı idi. Sahada fiziki yöden üstündü mücadeleci futbolu ile ön plan çıktı. Rakipten çok top çaldı. Kısacası Okan sahanın yıldız oyuncusuydu.

FATİH DOĞAN

Okan Buruk

İki önemli oyuncu Okan ve Ahmed Hassan’dı. Okan kaptanlık pazubandını takıp çıktığı maçta üzerindeki Galatasaray ağırlığına rağmen müthiş bir futbol ortaya koydu. Yüksek motivasyon ve kalitede oynaması onu maçın yıldızı yaptı.

SALİH SEZER

Ailton

Maçın en iyi oyuncusu Ailton’du. Bu futbolcu önümüzdeki haftalarda da çok iyi işler yapar. Ailton oynadığı futbolla ileriye dönük sinyaller veriyor. Ailton, Beşiktaş’ın eksiği idi ve aranılan futbolcu sonunda bulundu.

SAYFA 7 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

Kara Kartal’ın yıldızları

nefes nefese yarışıyor

Yılın futbolcusu yarışmasında birinci hafta Koray Avcı en fazla oyu aldı. İkinci hafta ise, Okan Buruk öne çıktı

Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı sonrası spor yazarları Kleberson’u üçüncü

haftada en başarılı futbolcu seçti

BİRİNCİ HAFTANIN YILDIZI KORAY

Beşiktaş birinci haftada Kayseri Erciyessporla karşılaştı. 1-1 berabere biten maçta golü son dakikalarda Sergen atmıştı. Bu maçın yıldızı spor otoriteleri tarafından Koray Avcı seçildi. Sergen Yalçın ise, yazarlardan 2 oy aldı.

İKİNCİ HAFTANIN YILDIZI OKAN

Okan Buruk adeta ikinci baharını yaşıyor. Sahada basmadık yer bırakmayan Okan Buruk, ikinci haftada ve BJK’nın kendi evinde oynadığı Denizlispor maçında spor otoritelerince haftanın futbolcusu olarak seçildi.

ÜÇÜNCÜ HAFTANIN YILDIZI KLEBERSON

Yılın futbolcusu yarışması son sürat devam ediyor. Kleberson üçüncü haftanın en çok oyunu alarak, haftanın futbolcusu oldu. Spor yazarlarından 6 kişi “Kleberson” derken, 1 kişi “Cordoba”, bir kişide “Okan Buruk” dedi.

ATTİLA GÖKÇE

KLEBERSON

Kleberson görevine hazır olduğunu bir kez daha gösterdi. Oyunun sıkışık anında topu nereye atacağını, kime oyun kurmada yardım edeceğini çok iyi biliyor. İkili mücadelelere girip çabuk oynaması onu Beşiktaş’ta haftanın ön plana çıkan ismi yaptı.

İSMAİL ER

KLEBERSON

Kleberson ve Gökhan takımın ön planda olan oyuncularındandı. Bana göre daha önde olan isim Kleserson’du. Brezilyalı Kleberson her iki yarıda çok dengeli oynadı. Beşiktaş’ın atak sıkıntısı çektiği ortamda düzgün paslar yaptı. Takım ortalamasının üstünde oynadı.

KORKUT GÖZE

KLEBERSON

Brezilyalı takıma çabuk uyum sağladı. Oyun içinde hem zekası, hem de çalışkanlığı ile göz doldurdu.Takım arkadaşlarını iyi yönetti ve ikili mücadelelerde hep var. Kleberson bu yıl Beşiktaş’a çok faydalı olur.

ÖMER GÜVENÇ

KLEBERSON

Kleberson takıma geleli bir ay bile olmadı ama 40 yıllık Beşiktaş’lı gibi. Sahada basmadık yer bırakmadı. Oyunda çok basiti oynuyor ama en faydalısını yapıyor. Hem defans hem de ataklarda aynı performansı gösteriyor.

GÜNTEKİN ONAY

OKAN BURUK

Okan, sahada en çok top kazanan oyuncu oldu. Rakiple en iyi mücadeleyi yaptı. Orta sahanın ele geçirilmesinde kilit futbolcu rolünü üstlendi.Okan bu sezon çok formda gözüküyor ve Beşiktaş’a faydalı olacağını gösteriyor.

ATIF KEÇECİ

KLEBERSON

Bana göre Kleberson faydalı iş yaptı. Kleberson sade futbolu ile kollektif futbol anlayışına sahip ve arkadaşlarını gole hazırlamadaki en büyük etken.Takıma çabuk uyum sağladı,hazır olduğunu gösterdi.

HAYRİ ÜLGEN

CORDOBA

Beşiktaş’ta bence takımın en iyisi Cordoba idi. Cordoba takım kalecisi olmuş kendine oynamıyor. Böyle olunca defansla mükemmel bir iletişim oldu. Cordoba’ya güvenin artması defansı rahatlattı.

FAİK GÜRSES

KLEBERSON

Haftalar geçtikçe Kleberson daha da iyiye gidiyor. Gençlerbirliği maçında da Kleberson bu iyileşmeyi gösterdi. Özellikle duran toplardaki ustalığı Beşiktaş’a gol getirecek sinyalini verdi.

SAYFA 8 SAYI: 106 (2005-17) 24 AĞUSTOS 2005

BU YILDA İDDİALILAR

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı bu yıl daha da güçlendi. Kara Kartal’ın yeni transferi milli basketçi Kerem Tunçeri ilk kez Beşiktaş Gazetesi’ne konuştu

Beşiktaş basketbolda bu yıl yine güçlü ve şampiyonluğun en büyük adayı. Milli Basketbolcu Kerem Tunceri’yi renklerine bağlayan siyah beyazlılar geçen yıl yakaladıkları başarıyı daha da yukarılara taşıyıp, şampiyon olmayı hedefliyor. İmza törende yöneticiler tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş’ın bir ilke daha imza atarak milli takımın ilk beşinde oynayan Kerem Tunçeri’yi kadrosuna dahil ettiğini dile getirildi. Yapılan açıklamada daha sonra şöyle dendi: “Kerem ile daha da güçlendik. Bu durum her iki taraf için de hayırlı olacaktır. Kerem’in, Beşiktaş’a ve Türk Milli Takımı’na büyük başarılar kazandıracağına inanıyoruz. Beşiktaş Basketbol Takımı, her sezon hedef çıtasını daha da yükseltmektedir. Biz yine transferlerimize devam edeceğiz. Hedefimiz Beşiktaş basketboluna önümüzdeki yıllarda daha güzel günler yaşatmaktır.”

MİLLİ BASKETÇİ

Kerem Tunçeri ise Beşiktaş’a katılmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu ifade ederek, ”Ben, oynadığım tüm takımlarda başarı için elimden geleni yaptım. Şimdi de Beşiktaş’ın başarısı için ter dökeceğim. Beşiktaş, hedefleri büyük olan bir takım. Benim buraya gelmemde bu etkili oldu. Beşiktaş’ın muhteşem bir taraftarı var. O taraftarın önünde oynamak muhteşem bir duygu. Ben de çıkacağım ilk maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Daha sonra da iyi bir sezon geçirmek ve Beşiktaş’ı en iyi yere taşımak için elimden gelen her şeyi yapacağım.” diye konuştu. Basketbol Şubesi yetkilileri Kerem’in kadroya katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, “Kerem’in Beşiktaş’ta çok mutlu olacağına inanıyoruz. Beşiktaş bu sene de bu transferle, bu kadrosuyla başarılı olacaktır.” dedi.

Yeni sezon için mesaj veren Tunçeri, “Beşiktaşı bu sezon mücadele eden savaşan bir takım olarak seyrettik bu sezonda sporseverler çok keyifli bir basketbol seyredecek. Taraftar takımına verdiği destekle rakibini etkisi altına alıyor. Bu sezonunda tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. Muzaffer TOPAL

Şifo Mehmet dünya evine girdi

MİLLİ Takım Antrenörü ve Beşiktaş’ını unutulmaz Şifo lakaplı futbolcusu Mehmet Özdilek Çırağan Saray’ında görkemli nikah töreniyle, hayatını İnci Özdilek (Alkım) ile birleştirdi. Şahitliğini Beşiktaş’ın unutulmaz efsane eski Başkanı Süleyman Seba ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’ın yaptı. Nikahı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal kıydı. DYP Lideri Mehmet Ağar ile Beşiktaş ve spor camiasından çok sayıda kişinin katıldı.

İbrahim Akın bir ay yok

Kara Kartal’ın yükselen değeri İbrahim Akın göze geldi. Geçen sezon sergilediği futbol ve attığı kritik gollerle Beşiktaş’ı şahlandıran genç oyuncu, kulağındaki iltihaplanma yüzünden çok sevdiği formasından bir süre uzak kalacak. İç kulak denge merkezindeki sorun yüzenden başı dönen ve kontrol altında tutulan oyuncunun 1 aydan önce sahalara dönmesinin zor olduğu belirtildi.

Kartal’dan Fener’e çalım

BeŞİktaŞ, Stanford Üniversitesi’nin yıldızı milli oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu’nu renklerine bağladı. Yeni transferleri Gülşah’ın sakatlanması sonucu skorer forvet arayışına giren siyah beyazlılar, Şebnem’i listeye aldılar. Ezeli rakipleri F.Bahçe’nin de Şebnem ile yakından ilgilendiği ortaya çıkınca Kartal elini çabuk tuttu ve imzayı attırdı.

Tribün taraftara emanet edildi

BeŞİktaŞ, yönetimi bundan böyle BJK İnönü Stadı’nda olay çıkmaması için taraftarları görevlendirdi. Taraftarların kendi aralarından seçtiği özel komite, tribünlerde olay çıkartanları emniyet güçlerine ve yönetime bildirecek, böylece kulübün ceza almasını önlenecek. Her tribünde 15 gizli taraftar görev yapacak.Taraftarlar olayları gözleyecek ve raporlar tutacak. Bu taraftarlardan kimsenin haberi olmayacak.

16 yaşındaki Ongun BJK’lı

BEŞİKTAŞ Atletizm Takımı, son yıllarda gösterdiği performans ile dikkatleri çeken 16 yaşındaki atlet Hülya Ongun’u transfer etti. Isparta’nın İyaşspor Kulübü’nden transfer edilen Hülya Ongun, 1989 Isparta doğumlu. 1.57 boyundaki Ongun, mart ayında yapılan Balkan Kros Şampiyonası’nda 3000 metrede Gençler kategorisinde büyük çıkış gösterdi. Türkiye Şampiyonaları’nda da birincilikler aldı. Yetkililer, genç atletten ileriye dönük çok şey bekliyor.

Gökhan’a 1, Ali’ye 3 maç ceza

PFDK, Ali Tandoğan’a 3 maç ceza verdi. Kurul, Beşiktaş’ın Kayseri Erciyesspor ile yaptığı maçta kırmızı kart gören Ali Tandoğan’ı “Müsabaka hakemine yönelik hakareti” nedeniyle cezalandırırken, Beşiktaş Antrenörü Gökhan Keskin de, 1 resmi müsabakadan men cezası aldı. PFDK, aynı müsabakada taraftarların “Kötü ve çirkin tezahüratları” nedeniyle Beşiktaş’ı 5 bin YTL para cezasına çarptırdı.

Tyrone Ellis Beşiktaşlı

ABD’li basketbolcu Tyrone Ellis, Akaretler’de düzenlenen törenle bir yıllık sözleşmeye imza attı. Murat Didin, Ellis’in Beşiktaş’a büyük katkılar yapacağını söyledi. Beşiktaş Basketbol Takımı çalıştırıcısı Murat Didin’in eski takımı Alman Opel Skyliners’da ortaya koyduğu basketbolla büyük beğeni toplayan Amerikalı oyuncusu Tyrone Ellis, resmen Beşiktaşlı oldu. Tyrone Ellis, çok mutlu olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz sezon Khalid El-Amin’in gösterdiği performansı biliyorum. El-Amin kadar, hatta ondan daha da iyi performansı göstermeye çalışacağım. Almanya’da iyi bir hareket yaptığınız zaman taraftarlar sadece alkışlarlar, ben buradaki ateşli taraftarın önüne çıkacağım günü bekliyorum” dedi. Murat Didin, yaptığı açıklamada Tyrone Ellis’in Beşiktaşa çok büyük katkı yapacağını belirttti.