SAYI 101

BJK101SAYFA 2 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

CHP’li Kadınlar dokunulmazlığın kaldırılması için harekete geçti

Cumhuriyet Halk Partisi, kadınların öncülüğünde tüm Türkiye’yi kapsayacak imza kampanyası başlattı. CHP İstanbul İl Kadın Kolları tarafından başlatılan “Hesap Ver” İmza Kampanyası dokunulmazlıkların kaldırılmasını hedefliyor. CHP hakkında fezleke hazırlananlar da dâhil olmak üzere tüm CHP milletvekilleri dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyor. 30 Mayıs’ta başlatılan kampanyanın ikinci günü imzalar Beşiktaş’ta toplandı. Kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyanın ikinci gününde Beşiktaş CHP İl Başkanı Kemal Çiloğlu, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Marziye Gülenç ve Bedri Baykam yer aldı.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu ise milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması veya sınırlandırılması hakkında şunları söyledi.“ Seçim öncesi bütün partilerin sözleri vardı. Bilhassa iktidardaki AKP bu konuda kendini bağlayıcı beyanlarda bulundu. Ama “3 Kasım” seçimlerinden bu güne gördüğümüz kadarıyla herhangi bir somut adım atılamadı. Bu halkın etkin katılımını getirecektir. Halkımıza bu konularda ulaştırıldığında demokratik hakları çok iyi kullanıyor” diyerek konuştu. Ufuk Çoban

Dost eller bugüne kadar 1800 aileye uzandı

Beşiktaş Belediyesi “Dost Eller Yardım Destek Projesi”, yedinci ayında 1800 aileye ulaştı. Giyecek, beyaz eşya, mobilya yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ulaştıran projenin sorumlusu Beşiktaş Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, şunları söyledi: “İhtiyacı olan, belgesiyle talepte bulunuyor. O gün ihtiyacını karşılayacak eşyalar yoksa, adı ve adresi alınıyor. Eşyalar geldiğinde telefon edilip bilgi veriliyor ve adreslerine belediyenin anlaştığı kargo firması tarafından ücretsiz ulaştırılıyor.”

Kızılay açıkladı: “3.5 milyon ünite kana ihtiyaç var”

Beşiktaş Belediyesi ile Beşiktaş Kadın Kent Platformu birlikte Kızılay Kan Merkezi Ortaköy’de kan verme kampanyası gerçekleştirdi. Kan bağışı, Ortaköy’de Kızılay aracının içinde gerçekleşti. Kan Merkezi, yıllık kan ürünü ihtiyacı 3.5 milyon ünite olan Türkiye’de, sadece İstanbul’da yaklaşık 500 bin üniteye ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti.

SAYFA 3 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Vatandaş, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve belediye el ele verdi.

Yine iş başındaydılar!..

Beşiktaş’ta geçtiğimiz hafta içinde günlerce süren önemli bir faaliyet vardı. Önce etraf yeşillendi, ardından Boğaz temizlendi.

Beşiktaş Belediyesi, 5 Haziran “Dünya Çevre günü” nedeniyle bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda yapılan ilk çalışma, Akatlar- Karanfilköy’de gerçekleştirilen ağaç dikimiydi. Akatlar Uğur Mumcu Caddesi’nde yer alan ve ikinci köprüye bakan arazi, Karanfilköy halkı ile birlikte ağaçlandırıldı. Etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Başkan Yardımcısı Ahmet Yoldar, Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Kaya, Park ve Bahçeler Müdürü Atilla Özer, belediyeden birçok yetkili ile Akatlar Muhtarı Tayfun Kirmanlı katıldı. Akatlar Kültür ve Dayanışma Derneği (AK-DER) Başkanı Şinasi Yalçın ve Mahalle Gönüllüleri’nin (MAG) katılımlarıyla gerçekleşen ağaç dikiminde, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, çevre etkinlikleri ile ilgili konuşma yaptı. Ünal konuşmasında; Karanfilköy’e 300 ağacın dikileceğini müjdeledi ve ağaçlandırma çalışması ile ikinci köprünün oluşturduğu görüntü ve ses kirliliğini en aza indirgenmiş olacağını ifade etti.

Şenlik çocuklara yaradı

“Sanat ve Çevre” konulu çocuk şenliği ise Sanatçılar Parkı’nda kutlandı. Beşiktaş Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen şenlikte, minikler doyasıya eğlendi. Şenlikte, atölye çalışmaları yapıldı. Çocuk Kulübü üyeleri atıklardan elişi kağıtlarından kuru veya sulu boya kullanarak çevre konusunda yaratıcılıklarını sergilediler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bahçelievler Şubesi tiyatro oyunu sergiledi. Fatih şubesi müzik dinletisi sundu.

‘Doğaya ve tarihe sahip çıkalım’

Geleneksel olarak yapılan Arnavutköy Şenliği, çevre günü etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile gerçekleşti. Şenlikte, Arnavutköy – Vaniköy arasında yapılması düşünülen 3. köprü projesini protesto etti. Arnavutköylüler, açıklamalarında sadece kendi semtlerinde değil, Boğaziçi’nin hiçbir yerinde 3. Boğaz Köprüsü’nün olmasını istemediklerini dile getirdiler. Arnavutköy Semt Girişimi yetkilileri, ulaşım sorunu ile ilgili olarak 3. köprü yerine tüp geçit projesini desteklediklerini söyledi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katıldığı Arnavutköy Şenliği’nde yaptığı konuşmasında doğaya ve tarihe sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Ünal, panayır yeri gibi kalabalık olan şenlikte halkla tek tek ilgilendi ve standları dolaştı.

Denizden bank çıktı

Ardından tekne gezisi düzenledi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, basın mensuplarıyla birlikte deniz süpürgesi aracında yer aldı. Beşiktaş kıyılarındaki atıklar, deniz temizleme aracı ile toplandı. Başkan Ünal, ekibiyle birlikte deniz temizleme kampanyası hakkında bilgi verdi. İsmail Ünal, çalışmaların diğer boğaza kıyısı olan belediyelerin çalışmalarından farklı olduğunu belirtti. Öte yandan deniz süpürgesi aracı ile günde 4 buçuk ton temizlik yapıldığını da ifade etti. Etkinliklerin son durağı olan Ortaköy’e gelişle, İstanbul Sanat ve Ritim Topluluğu seyircilere keyifli anlar yaşattı. Ardından dans gösterisi gerçekleşti. Son olarak, Sualtı Temizlik Hareketi Dalgıçları 20 kişilik ekibiyle Ortaköy sularının derinlerine daldı. Dalgıçlar, denizin dibinden şişe, metal parçaları, pil, fanila, demir yığınları ve bank çıkardı. Dalışlar, tüm Ortaköylülere plazma tvden naklen olarak gösterildi. Sualtı belgeseli yapımcısı Haluk Cecan, Başkan İsmail Ünal’a duyarlılığından dolayı bir dalgıç heykeli ve sualtı çalışmalarıyla ilgili cd hediye etti.

D. Tutal

Reina tutkusu yola taştı!..

Beşiktaş’ın ve İstanbul’un gözde mekanlarından Reina yine ilginç görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde yazlık bölümü açılan Reina’nın önü hafta sonları ana, baba günü yerine dönüyor. İnsanların metrelerce kuyruk oluşturduğu ve içeriye girebilmek için kavga ettikleri gece kulübü, izdihama neden oldu. Gece kulübünde bulunan bir çok müşteri, kalabalıktan fenalık geçirirken içeriye girmeye çalışan müşterilerin oluşturduğu kuyruk, Ortaköy-Bebek trafiğini felç etti.

İstanbul’un fethi törenlerle kutlandı

İstanbul’un fethinin 552. yıldönümü, Fatih Cami Avlusu, Fatih Parkı ve Belgradkapı’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Dünkü fetih törenlerine İstanbul Valisi Muammer Güler, 3.Kolordu Komutan Yardımcısı ve 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Atay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fetih kutlamaları, Fatih Sultan Mehmet’in Fatih Cami avlusundaki türbesinde başladı. Türbeye çiçek bırakıldıktan sonra dualar edildi. Törenin ardından Fatih Parkı’ndaki anıta çelenk koyuldu.

Elektrik trafoları çiçek açıyor!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaz hazırlıklarına devam ediyor. Yeşil alanlarda görüntü kirliliğine sebep olan trafo duvarları çiçeklerle kaplandı ve trafolar estetik bir görünüm kazandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu çalışmalar kapsamında yeşil alanlarda görüntü kirliliğine neden olan trafoların duvarları, çiçeklerle ve değişik modellerle süslenerek İstanbullulara sunuldu.

2005 Gayrimenkul Zirvesi İstanbul’da

ULI 2005 Avrupa Gayrimenkul Zirvesi’nin bu yıl İstanbul’da düzenlediği “Orta ve Doğu Avrupa’da Gelişmekte Olan Pazarlar” konferansı Swissotel’de gerçekleşti. Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un 4500 yıllık tarihinde 3 büyük İmparatorluğa başkentlik yapmış, çok ünlü bir dünya şehri olduğunu belirterek Cannes’daki MIPIM fuarında İstanbul’un bir numaralı yatırım kenti seçildiğini hatırlattı.

3. köprü için yeşil ışık yandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da trafiği rahatlatmak için çalışmalara başladıklarını belirterek üçüncü köprüyü kesin yapacağız bu konuda kararlıyız, hedefimiz bu başarmak zorundayız dedi. Altunizade Kavşağı’nı hizmete açan Erdoğan’ın İstanbul Boğazı’nda devam eden iki ayrı geçiş projesine de değindi. Erdoğan, raylı ve tekerlek lastikli olan bu iki sistemle trafiğin rahatlayacağını belirtti.

Bu yaz istanbul’da deniz keyfi yaşanacak

İSKİ Genel Müdürlüğü bu yaz İstanbul’da denize girilebilecek yerleri açıkladı. İSKİ, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri İşletmeciliği Enstitüsü iş birliği ile Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde toplam 138 istasyonda periyodik olarak “Su Kalitesi İzleme Çalışmaları” yapıldığını açıklandı. Rapora göre yüzülebilir kriterlerde olan bölgeler: Asya Yakası, Avrupa Yakası, Adalar, Haliç.

SAYFA 4 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Prof. Kalaycıoğlu; “İşimiz zor”

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ile Işık Üniversitenin Şile’deki yeni kampüsünü konuştuk, ardından da Türkiye ve A.B ilişkilerine dair küçük bir ufuk turu yaptık. Kalaycıoğlu “Kimse engelleyemez, masaya oturacağız”diyor

Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu: AB Ülkeleri için Türkiye’ye özelleştirme yap diyorlar kendileri yapmıyor. Ekonomileri her geçen gün daha kötüye gidiyor. Elde ettikleri hakları paylaşmak istemiyorlar, işimiz zor” şeklinde konuşuyor

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsünde yeni bir eğitim – öğretim yılına merhaba demeye hazırlanıyor. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu Türkiye ve Avrupa Birliği ile ilgili fikirlerini bizlerle paylaştı, ayrıca üniversitenin dönem hazırlıklarından, eğitim anlayışına kadar bir çok konuda bilgi verdi.

Prof. Dr. Kalaycıoğlu önce Işık Üniversitesinden bahsetti ve özet olarak konu hakkında şunları söyledi:

Şile’ye bekliyoruz

“Üniversitemiz 2003 yılından bu yana Şile’de ders yapılıyor. Önümüzdeki yarı yıldan itibaren de buraya mühendislik ve fen edebiyat fakültesinin bütün lisans öğrencilerini ve lisans derslerini taşımış olacağız. Öğrenci sayımız 1400 – 1500 kişiye çıkıyor. Bütün hazırlık programlarımız ve birinci sınıf programlarının tamamı burada olacak. İkinci, üçüncü, dördüncü sınıfların sadece idari bilimler işletme, iktisat ve uluslar arası ilişkiler programlarımızda olanlar maslakta eğitim görecekler, bir de yüksek lisans ve doktora onlar da Maslaktalar. O programlar içerisinden de daha piyasaya dönük olanlar, ikinci eğitim durumunda olanları maslakta devam ettirmeye karar verdik. Diğer öğrencilerimiz Şile’de olacaklar. Dolayısıyla buradaki öğrencilerimize yurt imkanı sağladık, ayrıca servislerimiz de var. Bu model Amerika’da geliştirilmiş bir kampus modelidir ve 1600’lü yıllardan beri uygulanmaktadır.

Anlaşma zemini hazırlanıyor

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu Türkiye ve AB İlişkileri hakkında da son gelişmeleri baz alarak şu özet bilgileri verdi:

“Türkiye ile bir anlaşma imzalandı, bu anlaşmaya göre Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için bir tek koşul konmuştur, o da gümrük birliği anlaşmasıdır. Öyle bir formül bulacaksınız ki hem gümrük birliğini genişleteceksiniz, hem de Güney Kıbrıs’ı tanımıyoruz diyeceksiniz. Türkiye bunu yapmaya çalışıyor. Ancak süregelen ilişkilere bakıldığında bizim limanlarımızdan herhangi bir şekilde Güney Kıbrıs bandralı gemiler yararlanamaz deniyor. Çünkü tanımıyoruz, ama 1987’ye kadar yararlanmışlar. Dolayısıyla çok geriye baktığımız zaman ilişkiler çok kesin hatlar ile ayrılmış değil. Ancak istenilenin yapılması yine de siyaseten pek çekici değil. Çünkü hükümetin sert muhalefet ile karşılaşması söz konusu, dolayısıyla çekiniyorlar. Orta bir anlaşma aranıyor.

AB ile masaya oturacağız

Sonunda masaya oturacağız. Bunun durdurulabilmesi de mümkün değil. Fransa ve birkaç ülke “bunu durduralım” diyor, Verheugen açık bir şekilde söyledi “Bunu durdurabilmeniz için yine oy birliği ile karar almanız lazım” dedi. Fransa’dan çıkan hayır diğer ülkelerin evet demesini zorlaştırdı, Danimarka ve İngiltere’nin evet demeyeceği bekleniyordu. Polonya’nın da muhtemelen evet demeyeceği bekleniyordu. Ciddi itirazları da vardı. Bu konudaki zorluğu Fransa’nın kapısına yığdılar, şimdi rahatlıkla hayır diyebilecekler. Özetlersek; Türkiye’nin işi zor. Önümüzde uzun bir müzakere süreci var. Bizden istenilecek olan 36 dosya ve onun içeriğidir, O’da Avrupa’daki müktesebattır. Avrupa’da mevzuatı, hukuk kurallarını, yasaları ve kararları alacak ve bunları Türk iç hukukuna uyarlayacaksınız. Sonrada Türkiye’deki insanlara bunu benimseteceksiniz. Bunlar yapıldığı taktirde çok iyi sonuçlar olacak ve kalite de yükselecektir. Ama işler çok basit değil.

SAYFA 9 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Metrocity’de güzelleştiler

Metrocity Alışveriş Merkezi, güzelliğin sırlarını ziyaretçileriyle paylaştı. Birbirinden ünlü kozmetik markaları ve güzellik uzmanları 2-12 Haziran tarihleri arasında güzelliğin A,B,C’sini tüm merak edenler için birebir yanıtladı. Metrocity ziyaretçileri Christian Dior, Elizabeth Arden, Lancome, Loreal Paris, Calvin Klein, Lancaster, Nivea, YSL, Clinique, Biothern, Dolce Gabbana ve Gucci gibi markaların yer aldığı

standları dolaşma imkanı buldular. Sürprizler bitmedi ve etkinlik süresince Sevil Parfümeri, Boyner, Body Shop ve Trio Kuaför güzellik konusunda bilgilendirirken çeşitli hediyelerle de ziyaretçileri şaşırttı. Güzellik günleri kapsamında Metrocity ziyaretçileri, uzmanlar eşliğinde cilt bakımından yaz sezonu makyaj trendlerine saç bakımından korunmasına kadar bir çok hizmetten ücretsiz olarak yararlandı.

SAYFA 11 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

ORTAKÖY SANAT GALERİSİ

Türk Pastik Sanatına değerli katkılarda bulunmuş üstadları İstanbullularla buluşturan yeni adres Ortaköy Sanat Galerisi bu yıla damgasını vurdu.

Ortaköy Sanat Galerisi, geçtiğimiz sezon içinde Türk plastik sanatına değerli katkıları bulunan üstatları bir araya getirdi. Galeri, İstanbullular ile seçkin isimleri buluştururken gerçekleştirilen görkemli açılışlarıyla da kendine özgü bir çizgi belirledi. Ortaköy Sanat Galerisi’nin açılmasıyla, Beşiktaş’taki sergilerin kalitesi yükseldi ve zenginleşti. Bu konuda, Beltaş AŞ yetkilileri bir sezonda yapılan unutulamaz çalışmalar hakkında Gazete Beşiktaş’a açıklamalarda bulundular. Ortaköy semt dokusu içinde 1998 yılında inşa edilen galeri, 2004 yılında yeniden restore edilerek İstanbul’un gözde sanat galerileri arasında girdi. Çehresini değiştiren galeri, 20 Kasım’da gerçekleştirilen Süleyman Saim Tekcan’ın “Atlar ve Hatlar” ve isimli baskı resim sergisiyle yeniden sanatseverlere merhaba dedi.

Süleyman Saim Tekcan Kimdir?

İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Süleyman Saim Tekcan, 1940 Trabzon doğumludur. Gazi Eğitim Enstitüsü Lisansı’nın ardından Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Yüksek Lisans yapmıştır. Sanatta Yeterliliğini Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamlamış ve 1968-75 yılları arasında Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği yaptı. Almanya’da baskı eğitimi üzerine yürüttüğü araştırmalar sonrasında 1975 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği’ne başlamış, 1985 yılında Profesör unvanı almıştır. Aynı üniversitede Grafik Anasanat Dalı Başkanlığı ve 1994-95 yıllarında Dekanlık görevini sürdürmüştür. 1996 yılında Büyükada’da kurulan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevinin ardından, 2004 yılında İMOGA – İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir.

Ortaköy Sanat Galeresi’nde düzenlenen ikinci sergi de İstanbullu sanatseverleri buluşturdu. Hayati Misman’ın 18 Aralık – 27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği baskı resim sergisi büyük ilgi gördü.

Hayati Misman kimdir?

1954 yılında Konya’da doğan Misman, 1961-1964 yılları arasında Konya Akşehir Öğretmen Okulu’nda öğrenim görmüştür. 1964-1965’te Erzincan Tercan’da İlkokul öğretmenliği yapmış, 1965-68 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nde öğrenim görmüştür. 1970-1975 arasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı bursla Almanya’ya gönderilen sanatçı, Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Grafik Tasarım alanında ihtisas yapmıştır. 1975 yılında yurda dönen ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü’nde göreve başlayan Misman; 1984 yılında aynı üniversitede sanatta yeterliliğini tamamlamış, 1987 yılında da Doçentliğini almıştır. 1987-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği yapmış, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne geçerek Profesör unvanını almıştır. Sanatçı, halen bu üniversitede görevine devam ediyor.

Ortaköy Sanat Galerisi’nde bir diğer sergi de Ankaralı sanatçı Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Enis Aktaş’ındı. İstanbul resimlerinin görücüye çıktığı ve 4 yıldır beklenen sergiye Ortaköy Sanat Galerisi ev sahipliği yaptı. Faruk Cimok’un İstanbul Resimleri adı alıtndaki sergisi, 19 şubat – 16 Mart tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Faruk Cimok kimdir?

Ressam Namık İsmail, Avni Lifij, Şevket Dağ gibi Kafkasya kökenli; babası Çemuguy, annesi Şapsığ boyundan Çerkez bir aileden gelen Faruk Cimok, 1956 yılında Reyhanlı’da doğdu. Sanatçı, 1979 yılında D.G.S. Akademisi’nden mezun oldu. Figüratif resimleriyle tanınan, Türk resminde önemli bir yere sahip olan Faruk Cimok; trajikomik eleştirel bir bakış açısıyla Nişantaşı, Beyoğlu, Ortaköy, Çiçek Pasajı, Beyazıt, Eyüp gibi konuları, kent – insan ilişkileriyle tuvallerine aktardı.

Galeride, 19 Mart – 7 Nisan tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Elemanları’nın “20. YIL KARMA SERAMİK SERGİSİ” heyecanı da yaşandı.

Sergiye; Prof. Zehra Çobanlı, Prof. Ayşegül Türedi Özen, Doç. S. Sibel Sevim, Yrd. Doç. Sadettin Aygün, Yrd. Doç. Ekrem Kula, Yrd. Doç. Soner Genç, Yrd. Doç. Cemalettin Sevim, Yrd. Doç. Kemal Uludağ, Yrd. Doç. N. Oya Uzuner, Yrd. Doç. Emel Şölenayö, Öğr. Gör. Özgür Kaptan, Öğr. Gör. Mürşit Cemal Özcan, Öğr. Gör. Hasan Başkırkan, Arş. Gör. Ezgi Hakan Okur, Arş. Gör. Yücel Başeğit ve Arş. Gör. Kamuran Ak katıldı.

Beltaş AŞ yetkilileri, yapılan diğer çalışmalar

ile ilgili şunları söyledi:

“Ortaköy Sanat Galerisi’nde 9 – 21 Nisan tarihleri arasında EBRU ÖRMEN’in “MEKAN, ZAMAN ve İNSAN” adlı yağlı boya resim sergisi açılmıştır. 1965 yılında Merzifon’da doğan Örmen, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Liseyi bitirdikten sonra devam ettirdiği resim çalışmalarını, 2001 yılından itibaren yoğunlaştırmıştır. İlk kişisel sergisini 2004 yılında açan Örmen, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Ardından, 23 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında SÖBÜTAY ÖZER’in kişisel resim sergisi açıldı.”

Söbütay Özer kimdir?

Özer, 1949 İpsala doğumludur. 1973 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitiren sanatçı, şu anda aynı kurumda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Yüzlerce karma sergiye katılmış ve 38 kişisel sergi açmıştır. 48. ve 51. Devlet Resim ve Heykel Sergileri’nde Başarı Ödülleri, 1982-1983 yılları DYD Sergileri’nde Ödül ve Mansiyon, 1982-1983 Vakko yarışmalarında Ödüller kazanmıştır. Özel ve tüzel koleksiyonlarda 1000 civarında resmi bulunuyor.

Yetkililer, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Ortaköy Sanat Galerisi’nde 21 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında Özdemir Yemenicioğlu kişisel resim sergisi açıldı. Yemenicioğlu, 1948 Balıkesir doğumludur. Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü’nde resmi görevinin yanı sıra sanatsal çalışmalar yürütmüş, 1986 yılında Avusturya hükümetinin verdiği bursla Salzburg Yaz Akademisi’nde Raimund Girke ile çalışmalar yapmıştır. 1991 yılında kendi imkanları ile yine Salzburg Yaz Akademisi’nde Jurgen Bötcher Stravalde ile çalışmıştır. Sanatçı halen Balıkesir’de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ortaköy Sanat Galerisi, 2004-2005 sezonunu 20 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında Fevzi Karakoç, Sema Ilgaz Temel ve Yusuf Ziya Aygen karma resim sergisi ile tamamlayacak.”

Beltaş AŞ yetkilileri son olarak yeniden yapılanma süreci Kasım ayında tamamlanan ve henüz sanat hayatına çok yeni merhaba demiş olan Ortaköy Sanat Galerisi’nde; Türk plastik sanatlarına değerli katkıları bulunmuş üstatların sergilerinde, sanata gönül vermiş tüm İstanbullularla birlikte olmak dileğiyle, diyerek sözlerini tamamlıyor.

Ufuk Çoban

MKM’de muhteşem gösteri

Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi öğrencilerinin gösterilerinin sergilendiği geceye Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş İlçe İl Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, askeri erkan ve Beşiktaş halkı katıldı. Gecede, folklor ekibinin gösterileri , sevilen sanatçı şair Ahmet Selçuk İlkan’da yer aldı. İlkan davetlileri hüzünlü şiirleri ile hüzünlendirirken anlattığı hikayelerle gülümsetti. Halk Eğitim Merkezi’nin etkinlikleri, ertesi gün el sanatları kursunun yıl sonu sergisiyle son buldu. Protokolde, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır yer aldı.

Dev bir sergi daha

Fevzi KARAKOÇ 1947 Çankırı’da doğdu. 1968-1972 Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu, 1979 Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi, 1983 Özgün Baskı resim Dalında Sanatta Yeterlilik 1986 Doçentlik, 1993 Profesörlük unvanı aldı.2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2002 Şubat ayından itibaren de Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. Ödülleri; 1979 Salzburg Şehri Onur Ödülü, 1981 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü, 1983 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü, 1983 Viking Kağıt, Baskı Resim Ödülü.

Sema Ilgaz TEMEL: 1957 İstanbul’da doğdu, 1974-78 İDTGSYO Grafik Bölümü Lisans, 1980 Grafik Bölümü Asistanlığı, 1983 Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi, 1986 Sanatta Yeterlilik 1987 Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi, 1992 M.Ü.G.S.F Grafik Bölümü’nde Doçentlik, 1999 Profesörlük ataması, 2002-2003 M.Ü.G.S.F Grafik Bölümü Başkanlığı, İstanbul Ex-Libris Akademisi Derneği kurucu üyesi ve Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir. Ödülleri 1977 Görsel Sanatçılar Derneği, Mansiyon, 1983 Viking Kağıt Baskıresim Yarışması, Başarı Ödülü, 1988 Gülhane Etkinlikleri Sanat ve El Sanatları Festivali Baskıresim, Yarışması, Mansiyon, 1996 Uluslararası Ex-Libris Sergisi, İtalya, Barış Ödülü, 1998 Uluslararası Ex-Musicis / Ex-Libris Yarışması’nda Üçüncülük Ödülü

Yusuf Ziya AYGEN; 1968 Çankırı’da doğdu, 1990 M. Ü. G. S. F Grafik Bölümü’ne giriş, 1994 M.Ü.G.S.F Grafik Bölümü’nde Yüksek Lisans’a başlangıç, 1998 M.Ü.G.S.F Grafik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi oldu. Ödülleri, 1995 Ayşe – Ercüment Kalmık Vakfı Desen Yarışması, Mansiyon, 1990 “60. Devlet Resim ve Heykel, Yarışması” Özgün Baskıresim, Yarışması, Ödül 2000 “61. Devlet Resim ve Heykel Yarışması” Özgün Baskıresim Yarışması, Ödül, 2001 T.J.K At Konulu Resim Yarışması Baskıresim Birincilik Ödülü.

Haberlerin devamı Gazete Beşiktaş’ta…

SAYFA 5 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Futbolu bırak basketbola bak!..

Basketbol Takımı TBL Play Off final serisinin 4. maçında Efes Pilsen’e Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 78-68 mağlup olarak seriyi 4-1 geride tamamladı. BJK bu sonuçla lig 2.si oldu.

Karşılaşmaya Abdi İpekçi Spor Salonu’nu dolduran taraftarların coşkulu desteği ile başlayan takım, sahaya Erkan Veyseloğlu, Haluk Yıldırım, Khalid El-Amin, Andrew Ellis ve Nedim Yücel ilk 5’i ile çıktı. Karşılaşmanın başında iki takım da sayı bulamazken, ilk basket 1. dakika geçilirken Beşiktaş adına Erkan Veyseloğlu’ndan geldi. İlk 5 dakika geride kalırken fauller nedeniyle oyun sık sık kesilirken, Efes Pilsen’de Ermal Kurtoğlu, Takımda ise Erkan Veyseloğlu etkili oldu ve bu bölüm 8-8’lik skor ile geçildi. Maçın 2. periyodu ise çok hızlı başladı. Efes Pilsen bulduğu bir 3 sayılık basketle farkı 5 sayıya çıkarırken, takımda Bret Maher 3 sayılık, Bekir Yarangüme ise 2 sayılık basketleri ile skora yeniden eşitlik getirdi (19-19). Ardından etkili oyununu sürdüren ekip, 12. dakikada 22-19 öne geçti. Beşiktaşı rakibin uzunları karşısında pota altını savunmada zorluk çekerken, çabuk hücuma çıkması ve müthiş mücadelesi ile bu açığını kapattı. 15. dakikada önemli silahlardan El-Amin attığı 3’lük basketle ilk sayısını bulurken, Beşiktaş’ı 27-25 öne geçirdi. Efes, ilk devrenin bitimine 3 dakika 30 saniye kala 31-30 öne geçti. Maça çok iyi başlayan Erkan Veyseloğlu, rakibin 3’lüğüne aynı şekilde karşılık verdi ve 18. dakikada 33-33 eşitliği yakaladı.

Beşiktaş sıkı mücadele etti

İlk yarının bitimine 1 dakika 30 saniye kala bir üçlükte Haluk Yıldırım’dan gelirken, sonraki hücumlarda isabetli şutlar bulan Efes Pilsen ilk devreyi 37-36 önde tamamladı. Başa baş geçen ilk 20 dakikanın ardından takım mücadeleye başladı. Beşiktaş, Efes Pilsen’in basketine genç oyuncu Eren Beyaz’ın iki isabetli serbest atışı ve El-Amin’in basketi ile karşılık verince 22. dakika 40-40 eşitlikle geçildi. Ardından dış atışlarda başarılı olamayan ekip, savunmada da açıklar verince Efes Pilsen 25. dakikada skoru 46-40’a getirdi. El-Amin’in yerde kaldığı bir pozisyon sonrası sakatlanarak dışarıya alınmasından sonra potada etkisini arttıran Efes Pilsen, 28. dakikayı da 51-45 önde geçti. Son periyoda 57-49 geride girdi. Beşiktaş, karşılaşmanın son bölümüne de mücadeleyi bırakmadan, istekli başladı.

Sakatlandı, pes etmedi

El-Amin sakatlığına rağmen bitime 5 dakika 35 saniye kala oyuna girerken, bu bölümde fark 11 sayıya çıktı (64-53). El-Amin sekerek mücadeleyi sürdürmeye çalıştı ve oyundan alınmasını isterken bir 3 sayılık basket bularak taraftardan büyük alkış aldı. Ardından maça devam edemeyen El-Amin’in kenara alınırken karşılıklı 3’lükler ile skor 70-62’ye geldi. Karşılaşmanın 37. dakikasında Ellis’in 3 sayılık basketi ile skoru 70-65 yapan takım, edim Yücel ile kullandığı 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince fark bir anda 4 sayıya indi. Nefes kesen anların yaşandığı son bölümde hakem hataları devreye girerken faul çalınmayan bir pozisyonun ardından Haluk Yıldırım da sakatlandı. Oyuna genç basketbolculardan Umutcan Özyıldırım girerken, Efes Pilsen bitime 1 dakika kala 77-66 öne geçti. Siyah Beyazlılar, müthiş bir mücadele örneği sergiledikleri karşılaşma sonunda Efes Pilsen’e 78-68 mağlup olurken, final serisini 4-1 geride tamamladılar ve lig 2.’si oldular. (VERİ BASIN)

Ülker’den 21 milyon dolar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Ülker Grubu markalarından Cola Turka ile 21 milyon ABD doları karşılığında, 5 yıllık sponsorluk ve içecek sponsorluğu sözleşmesini imzaladı.Ümraniye BJK Nezat Demir Tesisleri’nde yapılan toplantıya, Ülker Grubu’nu temsilen İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül katıldı. Başkan Yıldırım Demirören konuşmasında, “Turkcell Grubu’na teşekkür ederim. Cola Turka’dan çok iyi bir teklif geldi ve biz de bu konuyu Turkcell ile görüştük. Kendileri her zaman Türk sporuna destek veren bir kuruluş olduğu için kulübümüzün de menfaatlerini göz önünde bulundurdular ve sözleşmemizi karşılıklı olarak feshettik. Bu sözleşmenin imzalanmasında eski bakanlarımızdan Ali Doğan’ın da büyük desteği olmuştur. Buradan kendisine de teşekkür ederim. Sözleşmenin içeriği sponsorluk ve içecek sponsorluğu anlaşmasıdır. 21 Milyon ABD doları karşılığında 5 senelik bir imza atılmıştır. Camiamıza ve Ülker Grubu’na hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ülker Grubu adına konuşan Metin Yurdagül ise, “Beşiktaş Kulübü ile anlaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve Beşiktaş Yönetimi’ne teşekkür ediyoruz. Bu anlaşmayı bir aktivite sponsorluğu diye düşünüyoruz. Cola Turka çerçevesinde Beşiktaş ile bu düşüncemizi hayata geçiriyoruz. Ben bu anlaşmanın hem Beşiktaş’a hem de Ülker camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ali Tandoğan’da Beşiktaş’a imza attı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ali Tandoğan ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşma sağladı. Ali Tandoğan, Beşiktaş Ümraniye Tesislerinde resmen Beşiktaşlı oldu. Uzun süre transferinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin konuşulduğu Tandoğan sözleşmeye imza attı ve siyah – beyazlı renklere bağlandı. Bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık sözleşmeye imza attı. Tandoğan; her iki taraf da transferi çok istedi ve iş bitti. Çok sevinçliyim, dedi. Ali Tandoğan’a 300 bin YTL verileceği basında yer alırken 700 bin YTL de maç başına alacağı ifade ediliyor. Bonservisi elinde olan Ali Tandoğan, 2 sezondur Gençlerbirliği forması giyiyordu. Tandoğan, Gençlerbirliği’nden önce de Denizlispor’da oynamıştı. 1977 Salihli doğumlu olan Ali Tandoğan, 1.75 boyunda ve 67 kilo. Tandoğan, bugüne kadar 2’şer kez A2 ve Ümit Milli Takım ile 4 özel maçta A Milli Takım kadrosunda yer aldı.

Youla 1 milyon 250 bin euro

Beşiktaş Yönetimi, Gineli golcü Youla’nın transferi için Gençlerbirliği Kulübü’ne 1 milyon 250 bin euro (yaklaşık 2 trilyon lira) bonservis bedeli ödeyeceğini açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği yazıda, Youla için Başkent ekibiyle 1 milyon 250 bin euro karşılığında anlaşma sağlandığını bildirdi.

Bülent Albayrak evlendi

Beşiktaş’ta düğün zamanı. Rıza Çalımbay’ın yardımcısı Bülent Albayrak dünya evine girdi. Albayrak’ı bu mutlu gününde arkadaşları yalnız bırakmadı. Rıza Hocanın yardımcısı Bülent Albayrak’ın ardından Gökhan da Mersin’de dünya evine girdi. Beşiktaş Gazetesi olarak Bülent Albayrak ve Gökhan’a mutluluklar diliyoruz.

Gökhan Hoca lisans alıyor

Bünyesinden çıkardığı teknik direktörler ile Süper Lige damgasını vuran Beşiktaş, Türk futboluna şimdi de Gökhan’ı da kazandırıyor. Rıza Çalımbay’ın yardımcısı Gökhan lisans almak için gün sayıyor. Beşiktaş Camiası Gökhan’ın lisansını almasıyla birlikte bundan sonra spor dünyasında yapacağı işlerle damgasını vuracağına inanıyor.

Beşiktaşlı futbolcular tatilde

Sebat maçıyla sezonu tamamlayan Beşiktaş, tatile çıktı. Çalımbay, takıma 30 gün izin verdi. Milli takım oyuncuları Okan, İbrahim Toraman, Koray, İbrahim Akın, Carew, Pancu ve Ahmet Hassan’ın ise takıma İsviçre kampında dahil olacak. Beşiktaşlı futbolcular lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip tatilin tadını çıkarmak istediklerini söylediler.

Ahmet Dursun’a dur durak yok

Sakatlığı nedeniyle bir süre Almanya’ya giden ve tedavi gören Ahmet Dursun, izin kapsamında da çalışmalarına devam edecek. Uzun bir aradan sonra en son Akçaabat Sebatspor maçında görev alan oyuncu, Ümraniye’de tek başına çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

SAYFA 6 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Yaprak dökümü

Lig sona erdi ve gönderilecek oyuncular netleşti. Edinilen bilgiye göre, ayrılacak 7 oyuncu yer alıyor. Gelecek sezon Türkiye ve Avrupa’da büyük başarı hedefleyen Beşiktaş’ta kadro değişikliğinin gerekliliği ortaya çıktı. Gidecek oyuncular arasında öğrenildiğine göre, Juanfran, Fatih Sonkaya ve Tayfun’un yanı sıra Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Cansun ile Eser Yağmur ile yolların ayrılacak. 7 oyuncunun durumu ise teknik direktör Rıza Çalımbay, ligde geri kalan 4 maçta gösterecekleri performansa göre karar vereceği konuşuluyor.

Durumu kritik olanlar arasında ise, Sergen Yalçın, Okan Buruk, Yasin, Okan Koç, Murat Şahin ve Veysel bulunuyor.

BJK Koleji Coştu

BJK KOLEJİ’NİN BAHAR ŞENLİĞİ PİKNİK HAVASINDA GEÇTİ. KOLEJİN DANS GÖSTERİSİ VE ORKESTRASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ. ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLAYAN ETKİNLİK AKŞAM ÜSTÜNE KADAR SÜRDÜ

BJK Kolejinde şenlik vardı. BJK Koleji öğrencileri yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilediler. Piknik havasında geçen şenlik büyük ilgi gördü. Öğrencilerin dans gösterileri ve BJK Kolejinin oluşturduğu orkestra şenliğin en can alıcı noktasını oluşturdu. BJK Koleji bahçesini dolduran veliler öğlen saatlerinde başlayan ve akşam üstüne kadar süren etkinliği alkışlarıyla destekledi. Etkinlik süresince bahçede barbüküde yapıldı. Veliler etkinlik boyunca hem yemek yediler hemde çocuklarının gösterilerini izlediler. BJK Koleji yetkilileri bahar şenliğinin geleneksel hale geldiğini ve her yıl gelişerek sürdürüleceğini belirttiler.

SAYFA 7 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

Karne notları belli oldu

Rıza Çalımbay, lig sonunda tüm futbolcularının sınıfı geçtiğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü, göndereceği oyunculara bile toz kondurmadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takım içinde yer alan futbolcularının performanslarını tek tek değerlendirdi. Çalımbay oyuncular hakkında şunları söyledi:

CORDOBA: Ligin ilk yarısında ona karşı soğuk bir tavır vardı. Biz bunu sildik ve ona güvendik. Kritik maçlarda iyi oynadı. Ramazan ve Murat’a da güveniyorum. Ancak bir kaleci transfer edersek birini kiralayabilirim.

TAYFUR: Gerçek bir profesyonel. Fazla birşey söylemeye gerek yok.

KORAY: Çok yönlü bir oyuncu. Her yerde kullanabiliyoruz. Uyum sorunu yaşar diye düşünülüyordu ama hemen adapte oldu.

ÇAĞDAŞ: Genç ve geleceği olan bir futbolcu.

RONALDO: Geldiğimizde Fulya’da çalışıyordu. Kadroya aldım ve oyun sistemimize katkısı oldu.

AHMET YILDIRIM: Gitmesine çok üzüldüm. Gitmesini istemiyordum. Sorunları aşmak üzereyken menajerinden iyi bir teklif geldi. Bu, Ahmet ve kulüp açısından önemliydi. İnsan olarak mükemmel.

PANCU: Çok yönlü bir oyuncu. Her yerde yararlanabileceğimiz bir futbolcu. İyi bir Pancu, Avrupa’da bile az bulunur.

TÜMER: Çok kaliteli bir oyuncu, iyi bir profesyonel. Antrenmanlarda mükemmel çalışıyor.

OKAN: İlk geldiğinde direkt şans verdim. İstediğim performansı alamadım. Kopuk kopuk oynadı.

TAYFUN: O da bir uyum sorunu yaşamış. Ama baktığımızda iyi bir futbolcu.

FATİH, EMRE, BERKANT:

Oynayanlar görevlerini iyi yaptığı için fazla şans bulamadı. Üçü de iyi futbolcu.

MUSTAFA DOĞAN: Çok iyi profesyonel. Ne zaman görev verirseniz çıkıp oynuyor.

ALİ GÜNEŞ: Memnunum.

VEYSEL: Hangi takımda olursam yanımda olmasını istediğim futbolcu.

İBRAHİM AKIN: Çok yetenekli. Geleceği çok çok iyi.

AHMED HASSAN: Her an maç kazandıracak kalitede bir oyuncu. Memnunum. Çok maçlar kazandırdı.

AHMET DURSUN: Bambaşka bir Ahmet olarak geldi. Çok arzulu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: Şanssızlık geçirdi ama iyi bir profesyonel.

JUANFRAN: Göreve başladığımızda ilk onunla konuştum ve güvendiğimizi söyledim. Ancak sanki oyuncuların kendisine karşı bir şey yaptığını, kasıtlı davranıldığını sandı. İstemedi, isteseydi oynardı.

CAREW: Biz gelene kadar inişli-çıkışlı bir grafik çizmişti. İlk başlarda buna devam etti ama sonra toparlandı ve iyi maçlar çıkardı. Gelecek sezon ondan daha fazla şeyler bekliyorum.

İ.TORAMAN: İkinci yarıda güzel bir çıkış yakaladı ve iyi oynadı.

SERGEN: Çok çalışmalı ve fedakârlık yapmalı.

Didem Tutal

SAYFA 8 SAYI 101 /15/29 HAZİRAN 2005

BJK STORE gözde

BJK STORE yine gözde… Yetkililer her zaman olduğu gibi yine

taraftara sesleniyor ve “Sakın korsan ürün almayın” şeklinde konuşuyor.BJK Store sizler için yepyeni ürünleri sergiliyor. Yaz sıcağında giyebilmeniz için tiril tiril tişortlar ve yeni ürün şapkalar en çok rağbet edilenler arasında.

Ürünleri sayısı artacak

Yetkililer Beşiktaş Gazetesi aracılığıyla her zaman olduğu gibi yine taraftara seslendi ve “Sakın korsan ürün almayın“ dedi. Kulübe katkı sağlamak ve kaliteli ürün sahibi olmak için BJK Store mağazalarına gelmeniz yeterli “ diyen yetkililer yakın zamanda BJK Store’ların ve ürün sayılarının artacağına dikkat çekti.

HER SAYIMIZDA DEĞİŞİK ÜRÜN

Sizler için bu sayımızda ürünleri analız ettik ve fiyat aralıklarını belirledik. İşte araştırmamız…

Güç birliği

Önümüzdeki sezon bomba gibi bir Beşiktaş Gazetesi geliyor, hazır olun!… Beşiktaş Gazetesi salt tek bir kulübün haberlerini bağımsız ve özgür bir gazetecilik anlayışı ile yayınlayarak, spor gazeteciliğinde önemli bir misyon üstlenmeye hazırlanıyor. BJK Logosu ile Beşiktaş’ın tüm maçlarını ve aktivitelerini yayınlayacak olan Beşiktaş Gazetesi geçen yıl yaptığı gibi yine BJK’nin tüm maçlarında İnönü Stadı koltuklarında taraftarlarla buluşacak. Ayrıca İstanbul’daki tüm büyük gazete bayilerinde bulunacak. MKM, Akatlar, Levent ve Ortaköy Kültür Merkezlerinde de spor ve sanatseverlerle buluşacak.

Bağımsız özgür

Gazete konsepti içinde yine önemli konular tespit edilecek. Spor otoritelerine sorular sorulacak, ünlü spor yazarlarından görüş alınacak, Beşiktaş Kulübüyle ilgi tüm gelişmeleri bağımsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile Karakartal’ın taraftarlarına sunacak. Ayrıca, kulüp ile yakın temas içinde olacağından BJK’ ya katkı anlamında mağazalardaki ürünlerin tanıtımlarına da yer verecek. Korsan ürünlerin satışını engellemek için yayınlarına ağırlık verecek. Satış ve pazarlama anlamında da Beşiktaş Gazetesi ve Beşiktaş Gazetesinin internet sitesi kapılarını sonuna kadar BJK’ya açmıştır.

Manevi desteğe teşekkürler

Başta Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, ardından BJK Genel Sekreteri Kenan Öner, İletişimden Sorumlu Başkan Fikret Ercan seçimlerin ilk gününden itibaren Beşiktaş Gazetesinin yayınlanmasında manevi destek acısından önemli katkılarda bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Murat Ürünsak’ın göreve geldiği andan itibaren gerek mağaza sayısı, gerekse ürünlerin arttırılması yönünde yaptığı çalışmalar ise ortada. Ürünsak pazarlama ve tanıtım konusunda uzman. Onunla yeni sezonda bu alanda önemli faaliyetlere imza atılacağından eminim. Ürünsak’a da bir teşekkür. Gazete Beşiktaş’la birlikte yayınlanacak Beşiktaş SPOR Gazetesi bundan sonra her sayısında haber ve yorumları daha da arttırarak sürdürecek ve 6 yıldır sağlamış olduğumuz on binlerce okuyucumuza BJK Kulübünün haberleri şeklinde de seslenecektir. Ayrıca internet sitemizle de bu haberleri ve son dakika gelişmeleriyle de milyonlara ulaşmayı hedefliyoruz.

“Unutmayın; Beşiktaş Gazetesi, Beşiktaşlılarındır. Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlının ilk ve tek gazetesi de Beşiktaş Gazetesidir.”

BEŞİKTAŞ GAZETESİ

Kartallı saat bir başka

Sade dizaynı ile göze çarpan bir diğer kol saati ise, B4130M-05 serisi. Bu serinin fiyatı ise 75,45 YTL

Özel günler için

BJK VIP SET ise özel günler için vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer alıyor. Fiyatı 39,90 YTL (KDV Dahil)

Tişortlar kapışılıyor

BJK Basketball T-Shirt 39.90 YTL

BJK Pancu 15.00 YTL

Forma Pancu 29.50 YTL

Damalı Forma 59.50 YTL

Çubuklu Forma 49.50 YTL

BJK Şapka

Yaz geldi, şapkalar revaçta…19:03 it’s time amblemli şapkayı gördünüz mü? BJK Store’larda… Fiyatı 14,95 YTL (KDV Dahil)

Saatler siyah beyaz

Siyah sevenler, tutkularını bileklerinde sergileyebilecekler. BJK Kol Saati B4020m-03’ün fiyatı 178,13 YTL.

Haberlerin devamı Beşiktaş Gazetesi’nde…