SAYI 19

EKİM 2001, SAYI 19

“Mezarlıklara sahip çıkın”

Maçka, Kuruçeşme ve Ortaköy mezarlıklarını dolaştık, eksiklikleri tek tek tespit ettik

Üzeyir Garih cinayetinden sonra kamuoyunda ortaya çıkan mezarlıklarımızın güvenliği ve temizliği sorununu araştırmak üzere çalışmaya başlayan muhabirlerimiz ilçemizdeki mezarlıkları tek tek inceledi. Maçka, Ortaköy ve Kuruçeşme’deki Müslüman Mezarlıkları’nı dolaşan muhabirlerimiz, her mezarlıkta ayrı ayrı manzaralarla karşılaştı. Ortaköy Mezarlığı, diğerlerine oranla, sıhhatli ve düzenli ortamıyla dikkat çekerken, özellikle Maçka Mezarlığı, ilgisizlikten kaynaklanan harap görüntüsüyle karşımıza çıktı. Beşiktaşlılar, mezarlıklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, ” giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulmalı,mezbelelik olan yerler düzeltilmeli, bu mekanlar pırıl pırıl olmalı, mezarlıkların duvarlarına afiş dahi yapıştıran oluyor. Mermerlerin çoğu kırık, yağmur yağdığı zaman yürümek imkansız” diyor.

Ali Torun (31)

Kuruçeşme: “Buradaki mezarlık, diğer mezarlıklara oranla epey sakin. Ben şu ana kadar pek bir şey duymadım. Ancak son olaydan sonra bende ürktüm. Mezarlıklarda böyle işlerin yapılacağı aklıma gelmezdi. Bu tür olaylara müsaade etmemek etmemeliyiz.”

Şaban Şentürk (22)

Kuruçeşme: “Mezarlık biraz bakımsız ama güvenlik açısından iyi vaziyette. Kim olduğu belirsiz insanlar gelip gitmiyor buraya. Yine de tedbirimizi alalım. Mezarlıklara sahip çıkalım. Güvenliği elden bırakmaya gelmez. ”

Faik Seyrekbasan (49)

Ortaköy: “Ortaköy Mezarlığı’nda yatan bir çok yakınım var. Şu ana kadar olumsuz hiçbir şeyle karşılaşmadım. Yinede insan yakınlarının bulunduğu yerleri daha güzel görmek istiyor.”

Süleyman Günel (45)

Maçka: “8 senedir burada görevliyim. Burada 35 senedir gömü yapılmadığı için yetkililer burayla ilgilenmiyor. Ziyaret etmeye gelenleri mezarlığın bu şekilde oluşu rahatsız ediyor. Bölgedeki en ihmal edilen yer ve en çok şikayet edilen mezarlık burasıdır.”

Balıkçılar Bebek’ten denize açıldı

Balık mevsiminin başlamasıyla birlikte boğaz suları motorlarla doldu

Balık avı yasağının sona ermesinin ardından İstanbul’daki balıkçılar da avlanmaya başladılar. Sabahın köründe denize açan balıkçılar gece yarısına kadar denizde kalıyorlar. “Ekmek aslanın ağzında” diyen balıkçılar, denizlerde balığın bittiğini söylüyor. Aslen Rizeli olan ve çocukluğundan beri balıkçılık yapan Ruşen Tuna (38) ve Yıldıray Kopmaz (20) denizlerin kirliliği,Japonya’dan gelen Sonar radar sistemi ve Trol yüzünden eskisi gibi balık çıkmıyor zaten balığı tutan değil satan kazanıyor diyor. Şu anda bol olan balıkların ise, Palamut, Hamsi ve Lüfer olduğu kaydedildi.

Balık Fiyatları

Hamsi 1-1,5 milyon TL
Palamut(tane)
2-2,5 milyon TL
Çinakop 5-6 milyon TL
Levrek 5-10 milyon TL
Torik(tane) 15 milyon TL
Çupra 5 milyon TL
İstavrit 2 milyon TL
Tekir 4 milyon TL

Mimarlar Odası uyardı

“Beşiktaş tarihi bir ilçedir. Her adım dikkatli atılmalıdır”

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter üyesi H. Bülend Tuna ile yaptığımız söyleşide, Beşiktaş’ın ve ülkemizin öteden beri varolan mimari plansızlıkları ve olumsuzluklarıyla bir kez daha yüzleştik. Beşiktaş’ın bu altyapısıyla daha fazla insanı, yapıyı kaldıramayacağını dile getiren Tuna, sorularımıza şu yanıtları verdi:
– Beşiktaş’ın olası bir depreme karşı alması gereken tedbirleri
değerlendirir misiniz?
-Öncelikle, İstanbul’da bir deprem olacağının kaçınılmaz olduğu bilinmelidir. Buna göre Beşiktaşlılar da, deprem riskinin olduğu her bölgedeki insanlar gibi, önlemler almalı, deprem öncesi ve sonrası yapılacaklar hakkında bilinçlenmelidir. Bu noktada da devletin çok önemli bir görevi üstlenip, bu hazırlıklara öncülük etmesi gerekmektedir. Biz, her bölgenin yapı envanterinin çıkarılmasını ve çıkarılan bu envanterin ilgili kurumlarca paylaşılmasını istiyoruz. Geçen sene Beşiktaş Belediyesi, bu yönde bir çalışma başlatmıştı. Bu çalışmanın ilçedeki tüm yapıları kapsamasını ve üniversitelerle, mimar-mühendis odalarıyla, hastanelerle, itfaiyeyle irtibat halinde olunmasını bekliyoruz. Felaket anında neler yapılacağına dair halkı bilinçlendirmenin yanı sıra, afet öncesinde riskin azaltılmasına yönelik önlemlerin bir an önce alınması gerektiğine inanıyorum. Örneğin, Beşiktaş’ta dere yataklarına kurulmuş yerleşim yerleri var. Bu tip yerler, muhtemel bir depremde yüksek düzeyde yıkılma riski bulunan bölgelerdir. Ayrıca Beşiktaş, oldukça dar sokaklara ve sık yapılaşmaya sahip olduğundan bu konuda da alınması gereken tedbirler düşünülüp, hızla hayata geçirilmelidir. Sokaklara “hydrant” denilen su vanaları konulabilir, itfaiyenin daha kolay çalışması için düzenlemeler yapılabilir. Unutmayalım ki, Kobe Depremi’nde, depremden çok çıkan yangınlar nedeniyle büyük kayıplar verilmiştir.
-Köprülerde, yollarda ne gibi önlemler
alınabilir?
-Köprüde, ulaşımı aksatıcı faktörlerin azaltılması gerekir. Bağlantı yolları kurulabilir, varolanlar genişletilebilir. Asma köprülerin deprem dolayısıyla hasar görmesi düşük bir ihtimal olduğundan Boğaz köprülerinde çok büyük bir tehlike olmadığını düşünüyorum fakat viyadükler önemsenmelidir. Ayrıca, bildiğim kadarıyla da, Beşiktaş-Zincirlikuyu arasında “hava-ray” denilen bir metro sistemi faaliyete geçirilmek isteniyor. Bence, Barbaros Bulvarı’nın üstüne yapılması düşünülen böylesi bir metro yolu, olası bir afeti bırakın, olağan hallerde bile tehlike teşkil edebilir. Üstelik bu proje, Beşiktaş’ın tarihi siluetine de yaraşmaz.

İlçe Kulisi

Kararsız başkan!..

Refah Partisi kapatıldı, ardından Fazilet Partisi… Bu partilerin mensupları Refah ve Fazilet Partisinin kapanışında diğer partiye geçtiler. Ancak bu sefer durum biraz farklı. Fazilet Partisi kapatıldı, aradan bir ayı aşkın zaman geçti. Ak Parti ve Saadet Partisi Mecliste gurup bile kurdu. Faaliyetlerine de devam ediyor. Ancak bir kısım partili, hala karar verememiş durumda… “Acaba hangisine geçeyim” diye bekliyor. Bu kişilerden biride Eski Fazilet ve Refah’ın Beşiktaş İlçe Başkanı Sinan Aydın… “Henüz karar vermedim, bekliyorum” diyormuş. Aynı görüşleri paylaştığı insanlar başvuracak bir merci arıyor, bulamıyor. Sayın Aydın, Gazete Beşiktaş’a rakip bir gazete çıkarmakta oldukça hızlıydı, şimdi niye ağırdan alıyor anlayamadım.

Nasıl bir Beşiktaş hayal ediyorsunuz?

Belediye soruyor; “Nasıl bir Beşiktaş hayal ediyorsunuz? Beşiktaş’ın daha yaşanabilir bir bölge olmasını sağlamak ve Beşiktaşlıları sanatla, sporla buluşturmak için Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılan “İdealimdeki Beşiktaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri 2001” yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da bu projeyi ilçedeki yaşam kalitesini arttırmak için hazırladıklarını söyledi. Namoğlu, “İlçemiz tarihi dokusu, sosyal ve kültürel yapısı, gelir dağılımı ve yaşam kalitesiyle hep bir adım önde olmuştur. Rutin belediyecilik hizmetleri dışında çağdaş belediyeciliğin gereği olan hizmetleri de Beşiktaş halkına sunmak benim görevlerimin arasındadır diye düşünüyorum”dedi.

Etkinlik programı
Geçen ay başlayan etkinlik programı şöyle;Tiyatro Okulları arası oyun yarışması: Başvurular 4 Eylül 2001-28 Şubat 2002 tarihleri arasında yapılıyor. Kazanan tiyatro okuluna 300 kitap armağan edilecek. İdealimdeki Beşiktaş Koşusu 23 Eylül tarihinde yapıldı. Bebek – Beşiktaş arası yapılacak koşunun galibi Antalya’da 1 haftalık tatil kazandı. Koşuya aileler de katıldı. İdealimdeki sokak ve bina yarışması: Beşiktaş’ta yaşayan herkese açık olan yarışmada, en bakımlı sokak, en güzel çiçeklendirilmiş bina ve en iyi düzenlenmiş bahçe ödüllendirilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi aynı zamanda Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran 2002 olarak belirlendi. Duvar Resmi yarışması: Güzel sanatlar öğrencileri katılabiliyor. Başvurular sona erdi. Çocuk resim yarışması: İlçedeki ilköğretim okullarında okuyan çocuklar katıldı. Başvurular 18 Eylül’de sona erdi ve yarışma sonuçlandı. Dereceye giren çocuklara bilgisayar ve bisiklet hediye edildi.Stand-up Yarışması: Türkiye geneline açıktı. Jüride, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Müjdat Gezen, Demet Akbağ ve Tarkan yer aldı. Birincilik ödülü 4 milyar lira idi. İdealimdeki kıyı yarışması: Boğazda yer alan ve alınan şikayet telefonları sonucunda hiçbir olumsuz kaydı bulunmayan bina veya işyeri bu yarışmada birinci olmak için yarışabilecek.

SONUÇLAR
“Bireyler Koşuyor”da Aytaç Özbakır 1., Murat Yıldızoğlu 2., Aytekin Samin 3. oldu. “Aileler Yürüyor”da Durbin ailesi (Mustafa-Esin-Kerem) 1., Balaman ailesi (Ayşe-Turan) 2., Çiftçi ailesi (Suzan-Salih) 3. oldu. Stand-up yarışmasında Doğan Öncel 1., Mehmet Akın Candarı 2., Atalay Demirci 3. oldu.

Çocuklar Beşiktaş’ı resmetti

Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği “İdealimdeki Beşiktaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında yer alan “çocuk resim yarışması” Barış Parkı’nda ve ilçedeki çocukların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Çocuklar Beşiktaş ile ilgili birbirinden ilginç fikirlerini resim kağıtlarına dökerken, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’nun kızı Burçak da etkinliğe katılarak hayalindeki Beşiktaş’ı resmetti.

Herşey barış için

Beşiktaş Ihlamur’da Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılan ve 31 ülkenin barış ağaçlarının bulunduğu “Dünya Barış Parkında” 1 Eylül de kutlanan Barış gününe bir çok Büyükelçi ve Konsolos katıldı.

Ailece koştular

Aileler koşuyor, bireyler yürüyor yarışması Bebek-Ortaköy arasında geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirildi. Yarışmayı Durbin ailesi kazanırken Balaban ailesi de ikinci oldu. Çiftçi ailesi ise üçüncü sırada yer aldı. Tek erkeklerde Aytaç Özbakır birinci olurkan, bayanlar kategorisinde ise Yeliz Ay ipi göğüsledi. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da yarışmaya eşi Dilek Namoğlu ile birlikte katıldı.

Cem yine yaptı yapacağını

Ünlü şovmen etkinliklere etek şeklinde pantolonla katılınca tüm dikkatleri üzerine topladı. Panele katılanlar Cem yine yaptı yapacağını derken, kıyafeti oldukça hoş bulan izleyiciler, “Bu çocuk ne yapsa yakışıyor” şeklinde konuştular.
Öte yandan “İdealimdeki Beşiktaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri” adlı panele Kadir İnanır, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ gibi sanatçılar Ali Kırca, Erdal Bilallar, Tufan Türenç, Hıncal Uluç gibi gazeteciler katıldı. Paneli Namoğlu yönetti.

Kadın Efendi Çeşmesi yenilendi

Kuruçeşme’deki Kadın Efendi Çeşmesi,CİF tarafından restore ettirilerek yenilendi. 92 yıllık tarihi çeşmenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna “Kaybedilen tarihi zenginlikleri geri kazanmalıyız.Bugün burada bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz.” dedi.

17 bin ağaç dikilecek

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “İdealimdeki Beşiktaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri” içerisinde yer alan ağaç dikim kampanyası, Akatlar Zeytinoğlu Caddesi’nde, 21 Eylül günü start aldı. Beşiktaşlıların kendi elleriyle diktikleri bu ağaçların korunması için büyük ilgi gerektiğini belirten Başkan Namoğlu, Beşiktaş’ın her köşesini yeşillendireceklerini söyledi.

Kentsel Tasarım Paneli

Mimar Sinan Üniversitesi’nin Tophane’deki kültür merkezinde düzenlenen “Kentsel Tasarım” adlı panele Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da katıldı. Kültür merkezinde spotların perdeleri tutuşturması sonucu küçük bir aksilikle başlayan panel, bu yüzden Fındıklı’daki merkez binada devam etti. Panelde, profesörler ve ilçe yöneticileri söz alarak İstanbul’un kent mimarisiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler. İstanbul’un çağdaş bir şehir olma yolunda daha çok adım atması gerektiğini belirten konuşmacılar, her İstanbullunun kentine sahip çıkma bilincine kavuşması gerektiğini vurguladılar.

“TANSAŞ mahallenin sevilen bakkalı”

Genel Müdür İlhan Can, “Tansaş tüketici tarafından da benimsenen bir markadır.” Dedi
İlçede en önemli dört noktada bulunan ve en büyük süper marketlerden olan Tansaş’ın Genel Müdürü İlhan Can” Biz müşteri odaklı bir çalışma izliyoruz. Bunun yanısıra çevre esnafı da kollayan bir yanımız var” dedi. Tansaş’ın Beşiktaş, Levent, Arnavutköy ve Gayrettepe’de mağazaları bulunuyor. Beşiktaş ve Levent’te sebze satmak veya gerekse başka ürünlerin raflara konulması gibi konularda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyleyen Tansaş Genel Müdürü İlhan Can” İstesek her türlü ürünü satabiliriz. Ancak biz çevre ve de komşu esnafı kollamak durumundayız. Onlarında satış yapma ve yaşama hakları var” şeklinde konuştu. Tansaş’ın bu politikasından sebep esnaf tarafından çok sevildiğini söyleyen Genel Müdür İlhan Can, “Tansaş tüketici tarafından da benimsenen bir markadır. Müşteri bizi kendine çok yakın buluyor. Bu nedenle ben Tansaş, mahallenin sevilen bakkalıdır diyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk diş hastanesi Beşiktaş’ta açıldı

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ilçede açılmış olması Beşiktaşlılar tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı
Türkiye’nin ilk diş Hastanesi, Beşiktaş’ta açıldı.İçinde bulunduğumuz kriz ortamına rağmen, milyonlarca dolarlık bir yatırım yapılarak, açılan diş hastanesi tüm ihtiyaçlara cevap erebilecek kapasitede donatıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ilçede açılmış olması Beşiktaşlılar tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı.Yılın 35 günü ve 24 saat hizmet vereceği öğrenilen DENTİSTANBUL Diş Hastanesindeki faaliyetlerin, diş hekimliği, çene cerrahisi, kulak burun, boğaz, estetik, plastik, rekonstriktif cerrahinin içiçe faaliyet gösterdiği özel bölgenin tümünü kapsayacağı açıklandı. DENTİSTANBUL Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Özer, “DENTİSTANBUL, Türkiye’de, Diş Hekimliği alanında yapılandırılmış ilk özel branş merkezidir. Branşlardaki tüm hekimler kendi konularında uzmanlaşmış ve uluşlararası deneyimlere sahiptir”dedi.
Beşiktaş Yıldız Caddesinde açılan DETİSTANBUL Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında yetkililer şu özet bilgileri verdiler:
“DENTİSTANBUL, Özer Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş tarafından sağlık sektöründe, ağız ve diş sağlığı konusunda çalışmak üzere uluslararası standartlarda yapılanmış ve hizmet vermeye başladı. DENTİSTANBUL, artık Türkiye’de ve İstanbul’da ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi alanında, hizmet vermek üzere konusunda uzman profesyonellerle, özel çözümler üretmek için yapılanmış ve de 365 gün, 24 saat hizmette olan tek açık noktadır. DENTİSTANBUL, ağız ve diş sağlığı konusunda dünya teknolojisinin ulaştığı en son sistemlerle donanımı yanında üstün bilgi ve yetenekteki uzman kadrosuna sahiptir. DENTİSTANBUL, toplam 1000 metrekarelik kapalı alana sahiptir. 5 katlı binasında spastik, otistik, hiperaktif çocuklar, diş hekimi korkusu taşıyanlar, alerji, kalp, şeker hastalıkları gibi özel durumlara sahip erişkinler ve dişeti tedavilerine uzun zaman ayıramayan hastalar, genel anestezi ile ameliyathane şartalarında daha kısa ve güvenilir hizmet alabiliyorlar. DENTİSTANBUL, çocuk diş polikiliniği, kendisine has dekoru ile diğer katlardan ayrılarak, çocuklara daha rahat edecekleri bir ortam sunuyor. DENTİSTANBUL, fiziksel engelli hastalar için de özel yetiştirilmiş diş kliniği ile hizmet veriyor. DENTİSTANBUL, acil servisiyle de çene, yüz, dudak yaralanmalarında da uzman hekimler ile hizmet veriyor.”
DENTİSTANBUL Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Yıldız Caddesi.No:55
Beşiktaş/İstanbul
Tel: 012 327 40 20 Pbx. Faks: 0212 260 63 07

Tüketici hakkını arıyor

TükoDer Beşiktaş Şubesi Başkanı Nurfeşen Ağıra “her türlü şikayetinizi bize bildirebilirsiniz” dedi
Türkiye genelinde toplam 56 şubesi bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği TükoDER’in, ilçemiz tüketicilerinin de hizmetinde olduğunu biliyor muydunuz? TükoDer Beşiktaş Şubesi Başkanı Nurfeşen Ağıra vatandaşlara seslenerek, “her türlü şikayetinizi bize bildirebilirsiniz” dedi. TükoDer’den yapılan açıklamada; “Beşiktaş Şubesi’nin kurulduğu 1998’den beri Beşiktaşlı tüketicilerin de sorunlarına çözüm arayan TükoDER’in amacı tüketici haklarını korumak ve geliştirmektir. Tüko Der’e toplumun her kesiminden insanlar rahatlıkla üye olabilir” denildi. Öte yandan TükoDER, bundan böyle gazete BEŞİKTAŞ’la birlikte hareket ederek, tüketicilerin sorunlarına yanıt arayacak. Alınan karara göre, Gazete BEŞİKTAŞ tüketicilerin sesi olmak üzere gazetede bir bölüm ayıracak. TükoDer’e gelen tüm şikayetler bu bölümde yer alacak. Bu nedenle, bundan böyle ilçedeki tüm tüketicilerin karşılaştıkları olumlu veya olumsuz durumları bizlere aktarabilirsiniz. Çünkü, aktarılan şikayetler değerlendirme sonucu her ay Gazete BEŞİKTAŞ tarafından kamuoyuna duyuracak.

Taksi durağı

Özturizm Taksi-Ulus

Öz Turizm taksi durağının başkanı Cafer Güngör, deneyimli şoförleriyle 1980 yılından beri hizmet verdiklerini söylüyor. 25 araç ve 45 şoförle hizmet veren durak çalışanları her taksi şoförü gibi LPG zamlarından ve yollarda müşteri almak için girilen ceplerin olmamasından dert yanıyorlar. Taksimetreye zam yapacaklarına LPG fiyatını düşürsünler hem vatandaş hem de bizler kazanalım diyen şoförler birde araçlara kabin takılmasını istiyorlar.
Adnan Saygun Cad. 2. Ulus / İst.
Tel : (0212) 264 13 57 – 269 90 99

Umut Taksi-Etiler

Umut taksi durağının başkanı Galip Akbal (45) deneyimli şoförleriyle 30 yıldır hizmet verdiklerini söylüyor. 17 araç ve 34 şoförle hizmet veren durak çalışanları her taksi şoförü gibi LPG zamlarından dert yanıyor. Taksimetreye zam yapacaklarına LPG fiyatını düşürsünler. Şimdi benzin daha karlı oldu hem arabamızı yıpratıyoruz hem de bir şey kazanamıyoruz diyen şoförler birde taksimetreye zam gelince kriz yüzünden durgun olan işlerinin iyice kesildiğini dile getiriyorlar.
Kültür Mahallesi (Etiler Lisesi arkası) Etiler/İst.
Tel : (0212) 287 15 17 – 287 15 18

2. Ulus Turizm Taksi

2. Ulus Turizm taksi durağının başkanı Hikmet Kuletaş (50) deneyimli şoförleriyle 1975 yılından beri hizmet verdiklerini söylüyor. 30 araç ve 55 şoförle hizmet veren durak çalışanları her taksi şoförü gibi LPG zamlarından dert yanıyor. Taksimetreye zam yapacaklarına LPG fiyatını düşürsünler. Şimdi benzin daha karlı oldu böyle olacağını bilseydik dizel araba alırdık diyen şoförler taksimetreye gelen zamlar yüzünden işlerinin iyice kesildiğini dile getiriyorlar.
Adnan Saygun cad. 2. Ulus / İst.
Tel : (0212) 270 81 37 – 264 70 91

Anap’tan ziyaret

BEŞİKTAŞ-Anavatan Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Muvaffak Batur, ilçemizin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişi yapmak üzere geçen ay gazetemizi ziyaret etti. Anap İlçe Teşkilatı ve yardımcılarıyla gazetemiz binasına gelen Batur, Beşiktaş’ın en önemli sorunu olarak betonlaşma,trafik ve otopark konusunu ön sıralarda gördüğünü belirtti. Batur, Gazete Beşiktaş’a, sorumluluk sahibi haber anlayışı ve tarafsız yayıncılık anlayışından dolayı kutladı.

Kuş ressamı öldü

BEŞİKTAŞ-Resmettiği kuşlarla büyük ün kazanan, 74 yaşındaki ressam Salih Acar, Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Evinde yalnız yaşadığı öğrenilen kalp hastası Acar’ın, uzun süredir rahatsız olduğu belirtildi. Ünlü ressamın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’ne kaldırıldı.Beşiktaş Mısırlıbahçe Sokak Mısırlı Apartmanı’ndaki dairesinde yalnız yaşayan ressam Salih Acar’ın cesedini kapıcısı buldu. Bulgaristan’da 1927 yılında doğan Acar, 23 yaşında Sofya Sanat Akademisi’nden mezun olduktan sonra Türkiye’ye geldi. Salih Acar, hayatı boyunca İsviçre, İngiltere, İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde kuşların resmini çizmekle ünlendi.

Doğa ürünü tablolar

BEŞİKTAŞ-16-25 Eylül tarihleri arasında, Ortaköy Kültür Merkezi’nde, doğa ürünlerinin işlenmesiyle elde edilmiş tablolardan oluşan bir sergi açan sanatçı Güzide Acar, çalışmalarına Beşiktaşlıların büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Acar, bu ilgi ve duyarlılıklarından ötürü Beşiktaşlılara teşekkürlerini sundu.

TMMOB’dan fotoğraf yarışması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, “Bir Kaynak Olarak Mimarlık” konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 15 Ekim 2001 olan yarışma için TMMOB’un 0212 227 69 10 no’lu telefonundan ayrıntılı bilgi edinilebileceği açıklandı.

Boğazı süpürdüler

ORTAKÖY- Deniztemiz Derneği / Turmepa, Boğaz’da temizlik çalışması başlattı. Deniz yüzeyindeki katı atıkların toplanması macıyla başlatılan temizlik çalışması, dernek üyeleri tarafından 5 tekne ile yapıldı. 2 tekne de Ortaköy – Bebek arasında , deniz yüzeyindeki çöpler toplandı. Turmepa Genel Sekreter Yardımcısı Levent Laçin, Boğaz’dan her yıl 500 ton civarında katı atık topluyoruz.” dedi.

Deniz yine Beşiktaş’ta kaza yaptı

BEŞİKTAŞ-Geçtiğimiz kış Land Rover marka jipini parçalayan manken Deniz Akkaya, yine Beşiktaş’ta yine jiple kaza yaptı. Çırağan Sarayı önünde meydana gelen kazada can kaybı olmazken, yapılan muayenede Akkaya’nın alkollü olduğu belirtildi. Akkaya, “Bana nazar değdi” dedi. Akkaya’nın ehliyeti alındı, 54 milyon TL’de ceza kesildi.

Bayiler yok satıyor

Yazın sona ermesiyle birlikte gazete satışlarının daha da artacağını söyleyen Beşiktaş bayii Oğuz Tosun, Gazete BEŞİKTAŞ’ın yayınlandığı ilk günden beri ilçe halkı tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Ulaşım sorunları masaya yatırıldı

İstanbul Konseyi, geçen ay içinde “Ulaşım sorunları ve çözüm yolları” gündemiyle toplandı
Dönem Başkanlığı’nı İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu’nun yaptığı İstanbul Konseyi, geçen ay içinde “Ulaşım sorunları ve çözüm yolları” gündemiyle toplandı. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’ın da katıldığı Konsey toplantısı , Taksim’de hain bir saldırı sonucunda şehit olan iki polisin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.
İstanbul Konseyi’nde yaptığı konuşmada, kentin ulaşım ve haberleşme sorunlarını çözmeye yönelik projeler hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Boğaz’ın tüp geçitle üçüncü geçişini kapsayan Marmara Projesi’nde son aşamaya gelindiğini belirtti. erek ,”İhale 8 ay içinde yapılacak.Bu sayede saatte tek yönde 102 bin yolcu taşınacak;bu da 2 adet karayolu boğaz köprüsü kapasitesidir” dedi. Bakan Vural , projeler arasında Haydarpaşa Limanı ve Gar binasının kapasitelerinin arttırılmasının bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Bakan Vural’ın son açıklamaları üzerine söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’da gündemdeki konulyar hakkında detaylı bilgiler verdi.
Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu da , İstanbul’un trafik probleminin çözümünde yükün raylı sistemlere ve denizlere kaydırılması konusunda Başkan Gürtuna’ya destek verdi.

Beşiktaş Yıldız Parkı, Malta Köşkü’nün modası geçmiyor

Beşiktaş Yıldız Sarayı içinde bulunan tarihi Malta Köşkü, günümüzde de vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor
Beşiktaş Yıldız Parkı içindeki Malta Köşkü,gerek mimari yapısı gerekse doğa harikası ortamı ile göz dolduruyor. İstanbullular ve Beşiktaşlılar tarafından yoğun ilgi gören Malta Köşkü’nün bulunduğu Yıldız Parkı’da ilçeninde adeta akçiğeri olma görevini üstlenmiş durumda…

Malta köşkü tarihçesi
Yıldız Parkı içinde bulunan Malta köşkü hakkında da bilgi veren yetkililer, Malta köşkünün tarihi geçmişini özetle şöyle açıkladılar.
Malta Köşkü, Yıldız Parkı içinde. Yıldız Sarayı’ın ayıran duvarın doğu yönünde yer almaktadır. Çırağan Sarayı’ nın arka bahçesini oluşturan koruluğun içinde iki tane de seyir ve istiharat köşkü yapılmıştır (Abdülaziz Devri). Kuzey yönünde geniş manzaralı bir terasa oturan iki katlı binaya Malta Köşkü adı verilmiştir. Malta isminin nereden geldiği tam bilinmemekle beraber, fethedilen veya fethe teşebbüs edilen yerlerin isimlerinin saray içinde mekanlara isim olarak verme geleneğinden geldiği tahmin edilmektedir.
Malta köşkü sivil mimarisinin 19. yy. daki en ilgi çekici örneğidir. Sarı ve yeşili renkte boyalı dış cephesiyle Yıldız Parkı içinde dikkati çeken bu yapı. İki katlı olup mimar Sarkis Balyan ve kardeşlerince yapılmıştır. Abdülmecit döneminden Yıldız Saraylarırıdan yabancı sanatçıların, Saray çevrelerinde çalışmaları ve Avrupa mimarisinde gelişmeler duvar resmini etkilemiş ve yağlıboya tekniğinde doğa görünümleri çiçek, meyve ve av hayvanlarının resimleri yaygınlaşmıştır. Neo-Klasic, Neo-İslam Neo-Osmanlı olarak değerlendirilebilecek öğelerle bezenmiştir. Malta Köşkü. Abdülhamit’ in hal ve sürgün edilmesini takiben 40 yılı aşkın süre boş kalmıştır. 1941 yılında Yıldız Sarayı’ nı ayıran büyük ara duvarın deniz tarafına düşen kısmırıda kalan geniş koruluğa, Yıldız Parkı adı verilmiştir. Aynı sene içinde Park. Maliye Bakanlığınca İstanbul Belediyesi’ ne devredilmiştir. Devir işlemiyle Yıldız Parkı halkın kullanımına açılmıştır. Malta Köşkü’ nün mimari projesinin. Beylerbeyi Sarayı için getirtilen İtalyan Mimar Stampa Possati’ ye ait olduğu zannedilmektedir. Malta Köşkü, her zaman yaygın bir uluslararası ilgi ve beğeniye mazhar olmuştur. Malta Köşkü de İstanbul Belediyesi ile Turing arasındaki 1982 tarihli protokol kapsamında Turing Kurumu’ na devredilmiştir. Bu kurum köşklerin işletimini 1995 yılına kadar sürdürmüştür. 01. 01. 1997 tarihi itibariyle BELTUR tarafından işletilen bu köşkler restaurant ve Kafeterya olarak halkın hizmetine açılmıştır.
MALTA KÖŞKÜ
TEL: 0212 258 70 55
258 94 93
FAX: 0212 258 94 53

Malta Köşkü’nde fiyatlar
Açık büfe kahvaltı menüsü: Dana jambon, tavuk jambon, cornfleks, patates kroket, piliç ve dana sosis, kaşar peynir, beyaz peynir, siyah ve yeşil zeytin, bal, tereyağı, reçel, domates, salatalık, krosan, poğaça, kek dilimi, haşlanmış yumurta, meyva, çay, kahve ve konsantre içecekler.
Fiyat: 8.500.000 TL.
Cafe Break Tabağı: Yiyecekler: Zeytinyağlı biber dolma, patates salatası, talaş böreği, domates söğüş, salatalık söğüş, pizza (kıymalı ve sebzeli), kek dilimi, elmalı tart, kurupasta (tuzlu-tatlı). İçecekler: Nar suyu, portakal suyu, su.
Birim Fiyatı: 8.000.000 TL.
Ziyafet, Düğün ve Cocteyl Prolange: Birim Fiyat 12.000.000 TL

İstanbul’un taşı toprağı “kapkaç”

Kapkaççılardan en çok Kadıköy’de oturan kadınların canı yandı. Adalar ve Çatalcalı kadınlar ise sokağa rahat çıktı
İstanbul’da Şartla Salıverme Yasası’ndan sonra büyük artış gösteren kapkaç olaylarının en fazla meydana geldiği ilçenin Kadıköy olduğu belirtildi. Kadıköy’ü sırasıyla Kartal, Şişli, Ümraniye ve Pendik ilçeleri izliyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan raporda 32 ilçede son 5 ayda 3 bin 125 kapkaç olayı tespit edildi. Emniyetin raporuna göre Adalar ve Çatalca ilçelerinde hiç kapkaç olayına rastlanmadığının altı çizilirken, Silivri’de sadece 3 kapkaç olayına rastlandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü dikkat çekici bir başka tespit de aydınlatılan kapkaç olayı sayısı oldu. 1999 yılında 3 bin 22, 2000’de 2 bin 324, bu yılın ilk beş ayında ise 3 bin 125 kapkaç olayının meydana geldiği İstanbul’da aydınlatılan olay sayısı her yıl düştü.
Afla çoğaldı
1999 yılında bin 16, 2000’de 680 kişi kapkaçtan dolayı yakalanırken, son beş aydaki kapkaç olaylarından ise sadece 360’ı aydınlatılabildi. Bu olaylarla ilgili gözaltına alınan 455 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Kapkaç olaylarından 2 bin 765’i ise halen faili meçhul olarak kayıtlarda yer almakta.

Otobüsler zamlandı

Geçtiğimiz ay içinde, İETT A.B.D’de deki saldırı sonrasında petrol fiyatlarının artışını gerekçe göstererek ulaşım ücretlerine yüzde 25 ile 33 arasında zam yaptı. Yeni tarifeyle otobüs bileti 600 bin liradan 750 bin liraya yükseldi. 400 bin lira olan indirimli yolcu taşıma ücreti ise 500 bin liraya çıktı.
Akbil de el yakacak
Akbullerde normal yolcu taşıma 500 bin liradan 650 bin liraya, indirimli yolcu taşıma 300 bin liradan 400 bin liraya yükselirken, aylık mavi akbillerde normal yolcu taşıma ücreti 30 milyon liradan 40 milyon liraya, indirimli yolcu taşıma ücreti ise 15 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı. 16 milyon 500 bin liralık 15 günlük normal mavi akbil 22 milyon, 9 milyonluk indirimli 15 günlük mavi akbil ise 12 milyon lira oldu. 1 haftalık mavi akbil 9 milyon liradan 12 milyon liraya yükseltilirken indirimlisinin ücreti de 5.5 milyon liradan 7.5 milyon liraya çıkarıldı. Günlük ve günün katları mavi akbillerde ise daha önce 2 milyon, 1 milyon 250 bin lira ve 400 bin lira olan ücretler, artış sonrasında 2.5 milyon, 1.5 milyon ve 500 bin lira olarak değişti.
Çift katlılar bütçe sarsacak
Yüzde 25’lik artış sonrasında daha önce 400 bin lira olan tünel ve tramvay yolcu taşıma ücreti de 500 bin liraya çıktı. Yeni tarifeyle birlikte, Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışan ve 3 biletin geçerli olduğu çit katlı otobüsleri kullanan bir İstanbul’lunun aylık ulaşım gideri asgari ücrete ulaştı.

Okullar dert küpü

Eğitim – Öğretim yılı, her yıl olduğu gibi sorunlarla başladı ve devam ediyor. Uzun süredir kayıt bekleyen binlerce öğrencinin yanı sıra, birçok okul,ödenek gecikmesi nedeniyle onarım inşaatlarına yeni başladı. Sınıf mevcutları,bu yılda 50 kişinin altına inmedi. Bazı ders kitaplarının basımı yetişmedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de resmi olarak 500 okul hala kapalı olduğu bildirilirken, İstanbulda’da birbiri ardına şikayetler yağıyor.
Okulların açılması ile birlikte 1 milyon öğrenci okula ilk kez adım attı. 15 milyonu aşkın öğrenci ise, okula yeniden “merhaba” dedi. Bütün bu öğrenciler için görev başı yapan öğretmen sayısı 550 bin civarında. Ancak,yeni öğretim yılı sancılı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da,eğitim takviminde bir çok sorun yer alıyor. İşte bunlardan birkaçı;
Anadolu Liseleri ve süper liselere kayıt takvimi çakışınca ve bu yıl puanlar biraz yükselince binlerce öğrenci okullar açıldığı halde henüz kayıt yaptıramadı , geç yaptırdı veya çelişki içinde bekliyor. 2001 – 2002 eğitim öğretim yılı sorunlu başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okulların bakım ve onarımı için alınması gereken ödenek geç kalınca, bir çok okulda inşaatlar yeni başladı. Ders kitaplarının fiyatlarına yüzde 41 oranında zam yapıldı. Ekonomik krizle birlikte bir çok veli kitapları almakta zorlanıyor. Servis ücretleri de geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 oranında arttı. Lise birinci sınıfa giden ve sınıfta kalan 150 bini aşkın öğrenciden 75 bini sorumlu olarak bir üst sınıfa geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir çok konuda açıklama bekleniyor.Sınıf mevcutları hala 50’nin altına inmedi. Her yıl öğretmenlere ödenen eğitim ödeneğinin verilip verilmeyeceği henüz belli değil. Okulların elektrik, su, doğalgaz borçları trilyonları buldu. Öğretmen atamaları gecikmeli yapıldı. Ders kitaplarında da yaşanan sorun bir türlü aşılamıyor. 11 bin okulda ikili,17 bin okulda birleştirilmiş sınıfta eğitim yapılıyor. Normal eğitime henüz geçilmedi. Hedef olarak seçilen bilgisayarlı eğitim bütün okullarda yapılamıyor.

Fenerbahçe Gazetesi’ne başarılar diliyoruz

Yayın hayatına geçtiğimiz ay başlayan Fenerbahçe Gazetesi ikinci sayısını yayınladı. Aylık yayınlanan ve yalnızca spor haberleri veren Fenerbahçe Gazetesi’ni hazırlayan gazeteci arkadaşlarımızı Gazete BEŞİKTAŞ olarak kutluyor ve yayın hayatlarında başarılar diliyoruz.

Tiyatrolar “perde” dedi

Şehir Tiyatroları, 3 Ekim’de sezonu açtı

Sehir Tiyatroları 3. Ekim ‘de sezonu açtı. İstanbul’daki 7 sahnesinde “perde” diyen Şehir Tiyatroları bu sezonda birbirinden güzel oyunlarla izleyicileri ile buluştu.
Sezon açılışı nedeniyle Yıldız Parkı içindeki Malta köştünde bir basın toplantısı yapıldı.
Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Muharrem Ergül, kültür ve sanata gereken önemin verilmesini şart koşarak, “her belediye bir tiyatro sahnesi açsa, bir anda 32 tane tiyatro sahnesi olur. Bu konu gündeme getirilir ve yasa ile sabitleştirilirse, sanatta bir patlama yaşarız”dedi.
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Şükrü Türen ise, misyonlarının kültür ve sanatı yaymak olduğunu söyleyerek,” Yıllardır kültür ve sanat üst yapıdır. Belirli kişilerin yararlanması için icra edilir denilirdi. Ancak bu düşünce bizi gerilere götürmüştür. Medeniyeti yakalamamızı geciktirmiştir” şeklinde konuştu. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Şükrü Türen, kültür ve sanatın üstyapı değil, tam tersi altyapı olduğunu belirtti.

Huzurevinde huzursuzluk

Toplam 550 yaşlının barındığı Etiler’deki huzurevinin deprem yönetmeliği gereği tadilata girecek olması yaşlıları huzursuz etti. Olay daha sonra tatlıya bağlandı.

Yaz bitti yasak geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yangın tehlikesine karşı ormanlara piknik tüpü ve mangal sokulmasını yasakladı.
Büyükşehir Belediyesi,İstanbul’un akciğerleri sayılan ormanların yangın tehlikesinden korunabilmesi için gerekli olan piknik tüpü ve mangal yasağı getirdi. Vatandaşlar ise, yazında yasak getirilmesini istedi. Yaz sezonu boyunca yapılan tüm uyarılara rağmen sahillerde ve korularda mangal yakılmaya devam edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi,bundan sonra koruların giriş kapılarında piknik tüplerine ve mangallara el konulacağını açıkladı.Büyükşehir’in açıklamasında, “Ateş yakılarak herhangi bir tehlikeye yol açılması önlenecek” denildi.

Gazetecilerin yeni buluşma noktası

Net Holding bünyesindeki Merit Halki Palace Otelinde hizmete giren “Babıali Bar” çok sayıda gazetecinin katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Merit Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Gazete BEŞİKTAŞ’ın imtiyaz sahibi İsmail Baştuğ, olmak üzere bir çok gazetecinin katıldığı açılış gecesinde davetliler, bol oksijen alıp nefis deniz manzarasını seyrederek, bir nebze olsun haber trafiğinden kurtulup, gecenin ilerleyen saatlerine kadar bol bol sohbet etme imkanı buldular.

MAGAZİN

Ortaköy’de canlandı

Cansız manken olarak bilinen Vahe Kılıçaslan, boğaz havası alınca “Ortaköy’e geldim, adeta canlandım” dedi

Bundan böyle her ay bir ünlü ile birlikte olacağız. Ünlüerin sevdikleri Beşiktaş ilçesindeki mekanları ünlüler ile birlikte gezeceğiz. Bu ayki konuğumuz Cansız manken olarak ün yapan Vahe Kılıçarslan….
Cansız manken olarak ün yapan Kılıçarslan “Boğaz havası alınca inanın canlandım”dedi. Gazete Beşiktaş’ın sorularını Ortaköy Çaydanlık Kafe’de cevaplayan ünlü manken, cansız manken olarak hedeflediği çizgiyi yakaladığını, bundan böyle artık cansız değil canlı manken olacağını belirtti. Amacının yeni nesle doğru mesajlar verebilmek olduğunu ifade eden Kılıçarslan, “Bu da Televizyon dizileri ve sinema ile olur. Şimdiye kadar birçok dizi ve film projeleri için teklifler aldım. Bunları değerlendiriyorum. Bir manken olarak formumu korumak zorundayım. Bunun için de yediğim yemeğe dikkat ediyorum. Sabah kahvaltısında kepek ekmek yerim. Öğlen yemek yemem, akşam yemek yerim Eşim dünya tatlısıdır çok iyide yemek yapar.Ama mümkün olduğunca yememeye dikkat ederim. Eşim, kuru fasulye ve pilav yemeğini çok iyi yapar. Vakit buldukça bende mutfağa girerim ve makarna, pilav balık pişirmeyi severim. Sosyetenin uğrak yeri “Lalia” ya hiç gitmedim. Bu tür yerlerden hiç hoşlanmıyorum. Gece hayatını hiç sevmem, vakit buldukça şiir yazarım. Gözlük adlı ilk şiir kitabımın ikinci baskısı yapılıyor. Bu da beni mutlu ediyor. Ortaköy’de boğazı seyrederek çay içtiğim zaman tüm yorgunluğumu unutuyorum.

Kabataş Erkek Lisesi

Bu aydan itibaren, her ay bir okulumuzu tanıtacağız. Amacımız, Saraylar Beldesi olduğu kadar okulları ile de ünlü Beşiktaş ilçesindeki öğretim kurumlarını kamuoyuna tanıtmak ve okuyucuları bilgilendirmektir. Bu ayki konuğumuz Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Korel Haksun… Tanıtacağımız okul ise, Beşiktaş’ın en köklü okullarından Kabataş Erkek Lisesi… İşte Kabataş Erkek Lisesi ile ilgili bilgiler… 1908 yılında, İstanbul Kabataş semti Esma Sulatan Konakları’nda, daha önce kapatılmış olan Aşiret Mektebi’nin yerine açılan Kabataş Erkek Lisesi, sultanilerin kaldırıldığı 1923 yılına dek “Kabataş Sultanisi” adını taşıyordu.
Bu köklü okul, 1928-1929 ders yılında, Kabataş’taki eski binaların yetersizliği nedeniyle 1867-1875 yılları arasında Feriye Sarayları olarak inşa edilmiş olan bugünkü binalarına taşındı. 1987 yılında kurulan Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, okulun çağdaş eğitim olanaklarına kavuşması için maddi ve manevi desteğini esirgememektedir.
Amaçlarının öğrencileri bir bilgi torbası olarak mezun etmek olmadığını dile getiren Okul Müdürü Korel Haksun; topluma uyumlu, sorgulayan, araştıran insanlar yetiştirmek için çaba harcadıklarını vurguluyor. Haksun, bu doğrultuda, lisenin yanında bulunan Tekel binasını, vakıflarının desteğiyle okullarına kazandırdıklarını ve restore edilen bu yapının, 1995 yılından itibaren içerisinde kütüphane, resim-müzik atölyesi, sinema salonu, konferans salonu barındıran bir kültür merkezi olarak öğrencilere açık olduğunu belirtti.

Program (Ekim 2001)

Akatlar Kültür Merkezi 2001-2002 Sahne
E.S.E.K
05 Ekim, Cuma Saat:20.00 Dans Gösterisi
Saat:21.00 Premier
07 Ekim, Pazar Saat:18.00
08 Ekim, Pazartesi Saat:21.00
14 Ekim, Pazar Saat:18.00
15 Ekim, Pazartesi Saat:21.00
21 Ekim, Pazar Saat:18.00
22 Ekim, Pazartesi Saat:21.00
28 Ekim, Pazar Saat:18.00
29 Ekim, Pazartesi Saat:21.00

TİYATRO ÇİSENTİ
18 Ekim, Perşembe Saat:21.00
20 Ekim, Cumartesi Saat:21.00
25 Ekim, Perşembe Saat:21.00

ÇOCUK TİYATROSU VE ÇALIŞMALAR
PINAR ÇOCUK TİYATROSU
07 Ekim, Pazar Saat:11.00
13 Ekim, Cumartesi Saat:11.00
14 Ekim, Pazar Saat:11.00
20 Ekim, Cumartesi Saat:11.00
21 Ekim, Pazar Saat:11.00
27 Ekim, Cumartesi Saat:11.00
28 Ekim, Pazar Saat:11.00

ÇİSENTİ ÇOCUK TİYATROSU
07 Ekim, Pazar Saat:13.00
13 Ekim, Cumartesi Saat:13.00
14 Ekim, Pazar Saat:13.00
20 Ekim, Cumartesi Saat:13.00
21 Ekim, Pazar Saat:13.00
27 Ekim, Cumartesi Saat:13.00
28 Ekim, Pazar Saat:13.00

BELTAŞ-PINAR ÇOCUK TİYATRO OKULU
(BALE MİM SALONU)
06 Ekim, Cumartesi Saat:14.30-17.30
07 Ekim, Pazar Saat:14.30-17.30
13 Ekim, Cumartesi Saat:14.30-17.30
14 Ekim, Pazar Saat:14.30-17.30
20 Ekim, Cumartesi Saat:14.30-17.30
21 Ekim, Pazar Saat:14.30-17.30
27 Ekim, Cumartesi Saat:14.30-17.30
28 Ekim, Pazar Saat:14.30-17.30

Ortaköy Kültür Merkezi
1-10 Ekim 2001tarihleri arasında iki galeride İstek Vakfı’nın sergisi var. 11-20 Ekim tarihleri arasında Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun sergisi alt ve üst galeride sergilenmektedir.

Levent Kültür Merkezi
Aşk Zamanı-İn The Mood For Love (Hvayang Nıanhua)
Yönetmen: Wong Kar – Waı
Oyuncular: Maggıe Cheung,Tony Leung,Rebecca Pan
Çince ,Türkçe Altyazılı
Ödüller: 2000 Cannes En iyi erkek oyuncu
2001 01 20. İstanbul Film Festivali özel gösterimi.
Seanslar: Her gün 12.35 – 14.55 – 17.10 – 19.30 – 21.50

SPOR

“Sonu iyi olsun”

Taraftar takıma her türlü desteği verdiğini belirterek “iyi başlamadık, ama sonunu iyi getireceğimize inanıyoruz” dedi
Bu yılda geçen yıl olduğu gibi lige iddialı başlayan Kara Kartallar, ilk haftalarda istediği sonuçları alamayıncataraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Başkan Serdar Bilgili, statlarda maç sırasında aleyhte tezahüratlara bir anlam veremediğini belirterek herkes bize güvensin mesajı verirken teknik direktör Daum da elimzdeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş hakettiği yere gelecek dedi.
Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar Beşiktaş’ın bir an önce toparlanması gerektiğini vurgulayarak, “takımımızı yağmur-çamur demeden destekliyoruz. Biz üzerimize düşüne yapmaktayız. Herkes Beşiktaş içih elini taşın altına sokmalı” şeklinde konuştular.
Bu arada yaklaşan seçimler nedeniyle muhalefet liderlerinden bazıları ve camianın önde gelen isimleri medyada adeta ufuk turuna çıktılar.

Şimdi basketbol moda

12 dev adamın başarısından sonra basketbola müthiş bir ilgi başladı. Öteyandan basketbol sahalarının birbiri ardına hizmete girdiği öğrenildi. Ülkemizdeki Avrupa Basketbol Şampiyonası ile birlikte küçük büyük herkes basketbolu keşfetti. Otoriteler artık spor denilince sadece futbolun akla geldiği bir toplum olmaktan kurtulduğumuz görüşünde. Basketbola olan bu yoğun ilginin akıllıca değerlendirilmesi ise herkesin ortak isteği. Eski basketçi Erman Kunter ilgiyi şöyle yorumluyor: “Çekilen reklam filmi ve takımın başarısı bu ilginin çekilmesinde etkili oldu. Önümüzdeki yıllarda takım bu kadar başarılı olmazsa yine de ilgi çekecek mi, onu bilmiyoruz. İlginin devam etmesinin yolu ise üç büyük kulübün rekabet oluşturabilecek bir ortam yaratmasından geçiyor. Şu an Türkiye basketbol açısından iyi bir jenerasyon yakaladı, onlara destek verilirse işler daha da iyiye gidebilir.” Kulüplerin basketbol şubeleri yetkililileri, bu yıl ki basketbol kursu başvurularında gözle görülür bir artış olduğunu belirtip, kurs seanslarını 6’ya çıkardıklarını ifade ettiler. Yetkililer, Eurobasket’in başvuruları kesinlikle etkilediğine inanıyor.Yetkililer kayıtlarda artış olduğunu gözlemlediklerini söylüyorlar. Anadolu yakasında üç, Taksim ve Etiler’de birer yeni tesis açıldı.

Muradiye Spor Kulübü

Gazete BEŞİKTAŞ sayfalarını amatörlere açıyor. Bu ay sizlere Beşiktaş’ın önemli külüplerinden biri olan Muradiye Spor Kulübünü tanıtıyoruz. Kırmızı-Siyah renklere sahip Muradiye Spor Kulübü, 1953’te kuruldu. 3.Amatör Küme’de lig macerasına başlayan Muradiye Spor, 1.Amatör Küme’ye kadar yükseldi ve halen de buradaki yerini muhafaza etmektedir. Futbol dışında basketbol şubesi de bulunan Muradiyespor’un Kulüp Başkanı Ahmet Çınar, belediyeden maddi ve manevi oestek aldıklarını belirtip, maç esnasındaki sakatlıklara müdahale edecek bir sağlık ekibinin yoksunluğundan dolayı sıkıntı çektiklerini bizlere aktardı. 350’ye yakın sporcularının olduğunu vurgulayan Başkan Çınar, Türk futbolunun altyapıyla ve öz kaynaklarla iyi bir yere geleceği görüşünü savunuyor.Ayrıca kulüp yetkilileri, 4.Levent’teki Çilekli Tesislerinin tamamlanması ile birlikte Amatörlere gün doğacağını söylüyor. Antrenörlüğünü Hurşit Güvenboya’nın yaptığı Muradiye Spor Kulübü’nün kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Hasan, Metin, Sertan, Sinan, Tarık, Yasin, Gökhan, Murat, Sezer, Mustafa, Çoşkun, Yiğit,Tahsin, Sertaç, Nejdet, K.Sedat, Cemil, B.Sedat.

A.B.D düşmanını buldu mu?

Siyasi partilerin Beşiktaş İlçe Başkanları bu soruya bakın nasıl yanıt verdi?
Öncelikle, kim yaparsa yapsın,terürü kınıyoruz. Masum insanları ölürenlerin en şiddetli şekilde cezalandırılmaları gerektiğine inanıyoruz” belirtelim. A.B.D New York’ta gerçekleştirilen terör eylemi sonrasında çok şey söylendi. Önceleri tek bir hedef gösteriliyordu. Ancak daha sonra kamuoyunda başka sesler de çıkmaya başladı. Bizde Beşiktaş’taki Siyasi Patilerin ilçe Başkanlarına sorduk.” Sizin görüşünüz nedir? Partiniz bu konuda nasıl bir tavır izliyor” diye… İşte görüşler…

DSP İlçe Başkanı Beyhan Yüksel:
“Terör her yerde terördür, kınıyoruz. Fikirlerimiz genel başkanla örtüşüyor. Amerikalıların bu olayı tam olarak bilmeden islam dünyasına saldırmaları yanlış. Körfez savaşında olduğu gibi etkileniriz. Bizim bakış açımızla Hükümetin ve Dışişleri Bakanlığı’nın bakış açısı farklı. Biz at gözlüğüyle bakıyoruz, onlar daha geniş kapsamlı bakıp görebiliyorlar.”

MHP İlçe Başkanı Yalçın Polat:
“Amerika’ya yapılan terörü lanetliyoruz. Amerika’nın müdahalesi konusunda ise gerçek suçluyu bulmadan böyle davranması yanlış. Kendi nüfuzunu dünyaya kabul ettirmeye çalışıyor. Türkiye dikkatli olmak zorunda kendi menfaatlerini ön plana almak zorunda.”

ANAP İlçe Başkanı Buvaffak Batur:
“Terör bir insanlık suçu Türkiye yada başka bir yer olması farketmez. Türkiye 20 yıldır terörün içinde. Türkiye sınır ötesi hareketlerle haydutu ininde öldürdü. Amerika’da böyle yapmalı. İnançlarından ötürü insanlara ayrım yapılmamalı, öldürülmemeli. İyice yargılama yapmadan, araştırmadan hakikatin ortaya çıkmayacağını gerçek suçluların bulunamayacağını biliyorum. Ekonomimiz mutlaka zarar görecek.”

DYP İlçe Başkanı Kadir Şeker:
Terör kabul edilir gibi değil, böyle bir olayı şiddetle kınıyoruz. Ama, şu an için yorum yapmak yanlış olur. Amerika’nın içinden olup olmadığını da bilmiyoruz. Olayı tam olarak aydınlatmadan saldırmak doğru değil. Ayrıca islam dünyasına da saldırmalarını doğru bulmuyorum.Somut bir şey bulmadan Amerika kendine suçlu arıyor. Türkiye en çok etkilenecek ülkelerden birisi. Özetle,Terörün dini,milliyeti ve cinsiyeti yoktur, her türlü terörü şiddetle kınıyoruz.

CHP İlçe Başkanı Müslüm Eriş:
“Terör olayı dünyanın neresi olursa olsun lanetlenecek bir durumdur. Amerika’da müdahale de terörist mantığıyla hareket etmemeli.Gerçek suçluları bulup yargı yoluyla halletmeli. Dünya küçük hale geldi, nerede bir şey olursa Türkiye’de etkileniyor. Tabi savaş olursa muhakkak Türkiye’de etkilenir.”

Sinan Aydın (Fazilet Partisi Eski İlçe Başkanı)
Terörü lanetliyoruz. Müslüman, Hıristiyan farketmez, ölenlerin hepsi insan. Net olarak bir şey yok ortada sadece Amerika tarafından söylenenler var. Amerika’nın kendi içinden de olabilir. Teröre de karşıyız ama Amerika’nın yanlış bir saldırısına da karşıyız.Türkiye iki arada, bir derede kalıyor. Özellikle ekonomik ve toplumsal konularda çok fazla etkileneceğiz. Bence Türkiye hakem olmalıdır.

Dolmabahçe’de moda rüzgarı

Zaman zaman üst düzey davetlerin mekanı haline gelen Dolmabahçe Sarayı, geçtiğimiz ay modacı Ahmet Eraslan’ın defilesine ev sahipliği yaptı. Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın katkılarıyla sarayın bahçesinde gerçekleştirilen defileye 1600 kişi katıldı.
Onkoloji Vakfı yararına düzenlenen ve biletlerin 60 milyon liradan satıldığı defilede,podyumun en popüler isimleri Asuman Krause, Burcu Kutluk, Ceylan Saner, Çağla Şikel, Deniz Akkaya, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Gülay Kuriş, Güzide Duran, Mine Manavoğlu, Nihan Şener, Pınar Tezcan, Sema Şimşek, Sinem Öztufan, Yeşim Palandüz ve Yüksel Ak görev aldı.
Dişiliğin vurgulandığı koleksiyonu kendi ideal kadın tipi için tasarladığını söyleyen Ahmet Eraslan’ın defilesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna eşiyle izledi. Semra Özal, Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile eşi Ülker Ünlü de oradaydı.