SAYI 17

AĞUSTOS 2001, SAYI 17

Beşiktaş’ın altını oyacaklar!..

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Doç. Dr. Rafet Bozdoğan Gazete Beşiktaş’a verdiği özel demeçle Beşiktaş ve mahalleleri için yapılan projeleri anlattı

Beşiktaş’ın en büyük sorunlarından biri olan otopark ve ulaşım konusunun kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar sonucu ortadan kaldırılacağı öğrenildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu “ Otoparklar ve yeni yapılacak yer altı yolları ile Beşiktaş birkaç yıl içinde rahat bir nefes alacak” derken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Doç.Dr.Rafet Bozdoğan Gazete Beşiktaş’a verdiği özel demeçle Beşiktaş ve mahalleleri için yapılan projeleri anlattı. İşte, Beşiktaş hakkında söz sahibi iki üst düzey yöneticinin verdikleri bilgiler…

Trafik, meydanın altına giriyor

BEŞİKTAŞ Beşiktaş Meydanı ile ilgili olarak dev bir proje çalışması yürütülüyor.Trafiğin büyük bir bölümünün yer altına alınması planlanırken, bu büyük çalışma için geri sayımın başladığı söylendi. Beşiktaş meydanın altına girecek olan trafik sonucu, ulaşımın kilitlenme derdinin de ortadan kalkacağı bildirildi. Yapılacak olan çalışma sonucu gerek Barbaros Bulvarı, gerekse sahil yolundaki trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağı açıklandı.

Yollar birbirine bağlandı

LEVENT Levazım sitesine inen yol, Ortaköy,dereboyu caddesine bağlanıyor. Dereboyu caddesi, daha önce Adnan Saygun Caddesine Beşiktaş Belediye tarafından yapılan yolla bağlanmıştı. Bu yolun açılışı geçen ay yapıldı. Bu bölgenin trafik sorunu büyük ölçüde rahatladı.Özellikle taksiciler yolun açılmasıyla adeta bayram yaptı.

Dev kavşaklar yapılıyor

ETİLER Yıllardır Etiler’de süren trafik sorunu nihayet ortadan kalkıyor. Akmerkez önünde sıkışan trafik geçen ay temeli atılan yol’un bitirilmesi ile son bulacak. Burada yapılacak olan Akmerkez kavşağı ile Ulus Pazarından geçecek yol, Büyükdere Caddesi ve E 5’i birbirine bağlayacak. 25 metre genişliğindeki yol 2 kilometre uzunluğunda olacak. Yolun, bir yıl içinde bitirilmesi planlandı.

Yollar tünelle bağlanıyor

ETİLER Diğer yandan tünelle Tepecik Yolunun Etiler’e bağlanması plan ve proje kapsamına alındı. Bu önemli çalışma sonucu Büyükdere ile Baltalimanı birbirine bağlanmış olacak.Ve yıllardır bu bölgede sıkışan trafik derin bir soluk almış olacak. Özellikle akşam saatlerinde keşmekeş olan yolun rahatlaması Beşiktaş’ında trafik yükünü azaltmış olacak.

Yeni yollar açılıyor

AKATLAR Alman Deresi olanan bilinen alanda yoğun bir çalışma sürüyor. Akatlarda yapılan bu çalışma sonucu, bu bölgenin ulaşım derdi sona eriyor. Bu yol ayrıca Akmerkez kavşağına bağlanacak. Çalışmanın yüzde 80’lik kısmının bittiği açıklandı.Önümüzdeki günlerde ise, yolun faaliyete geçirileceği açıklandı. Yeni yapılan bu yol sayesinde Akatlar ile çevresi, daha kısa ve nispeten trafiği az olan yollarla birbirine bağlanmış olacak.

Zemin altı ve katlı otoparklar geliyor

BEŞİKTAŞ Diğer yandan Beşiktaş ve mahallelelerinde yer tespitlerinin yapıldığı ve yakllaşık 13 adet zemin altı otopark ve 4 adette yeni katlı otopark yapılacağı söylendi.Yapılacak olan bu çalışmayla Beşiktaş ve mahallelerindeki otopark sorunu da kökünden çözülmüş olacak. Otoparkların yapılacağı bölgelerin ise, önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

Çile bitiyor

BEŞİKTAŞ-Kamulaştırma ve yer teslimlerinin gecikmesi nedeniyle protokol tarihinden 10 yıl sonra hayata geçirilen Akmerkez-Zincirlikuyu yolunun temeli nihayet atıldı. Akmerkez, Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyeleri tarafından yapılacak yolun temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Sümer Oral, “Bakanlık olarak biz de yolun yapımına destek veriyoruz” dedi. Hazine ve Milli Emlak’la sürdürdüğü aralıksız görüşmeler sonucu kamulaştırma ve yer terklerinin gerçekleştirilmesini sağlayıp yolun yapımının önünü açan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da, “Şu anda bölgenin yükünü tamamen Nispetiye caddesi çekiyor. Akmerkez – Zincirlikuyu yolu bölge trafiğinin nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.

Dinler buluştu

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, geçtiğimiz ay Beşiktaş’ta idi… İstanbu’la gelen ve İstanbul İ Başkanlığını da ziyaret eden Başbakan Mesut Yılmaz, Beşiktaş Ihlamur’da Beşiktaş Belediyesince yaptırılan Barış Parkının açılışına katıldı.

Açılışa Başbakan Mesut Yılmaz’ın yanısıra, Bakan ve Milletvekilleri de katıldı. Beşiktaşlılar Barış Parkının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene büyük ilgi gösterdiler.

Hoş görü dolu görüntülerin sergilendiği Barış Parkının açılışında din adamları da biraraya geldi. Beşiktaş’ın, tüm dinlerin buluştuğu bir yer olduğunu kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu böylesine güzel bir olaya imza attıkları için sevinçli olduklarını söyledi. Beşiktaş Ihlamur’daki Dünya Barış Parkı’nı, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Fener Rum Patriği Barthalemous, Yahudi Cemaati Hahambaşı Vekili Rav Yehuda Adoni ve Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ile birlikte açtı. 3 dini lider barışı simgeleyen birer zeytin dalı diktiler. 97 milyar liraya mal olan parkta ağacı bulunan 29 ülkenin bayrakları direklere çekildi. Barış parkının ortasından geçen ve adeta bir şelaleyi andıran havuz ise vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.

Bariyerler geldi

Belediye tarafından konulan açılır-kapanır bariyeler, Beşiktaş Çarşı’sındaki araç giriş-çıkış trafiğini düzene sokacak.Yurt dışından ithal edilen bu çağdaş sistem, ambülans ve itfaiye araçlarının sokaklara girememesine neden olan sabit bariyer sistemini de ortadan kaldırıyor.

Dünya çocukları

Beşiktaş Belediyesi’nin kardeşleri oldu. 15 ülkeden gelen 31 temsilci kendi ülkelerinin Belediye Başkanlarından Beşiktaş Belediye Namoğlu’na mektup ve ülke bayrakları verdi.

Tarihi temizlik

“Tarihi temizlik” adı altında tarihi dokunun temizlenmesi ve korunmasına yönelik çalışma başlatan Beşiktaş Belediyesi, vatandaşlardan bu tür eserlerin temizlenmesi gerektiğinde belediyeye bildirmelerini istedi.

Erkekliğe adım attılar

Beşiktaş Belediyesi Beltaş Tıp Merkezi tarafından geçen ay içinde gerçekleştirilen sünnete ilgi yoğundu. Ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların çocukları sünnet olurken, anne babalar sevinç içindeydi…

Vatandaşa katkı oldu

“Kriz belimizi büktü. Çocukları nasıl sünnet yaptıracağız diye düşünürken,bu fırsat bize ilaç gibi geldi” diyen Beşiktaşlılar bu tür faaliyetlerin periyodik olarak yapılmasını istediler. Başhekim Dr. Aysel Kazak’tan alınan bilgilere göre, bu kampanya sosyo-ekonomik durumu bozuk vatandaşlara yönelik olarak düzenlendi. Kampanya dahilinde 28 çocuk, 6 hekim ve 3 hemşireden oluşan bir ekip tarafından sünnet edildi.

Beşiktaş dışından da talepler var

Dr. Kazak kampanyanın sadece Beşiktaş’ta oturanları kapsadığını ancak Sarıgazi, Ümraniye, Beykoz gibi ilçelerden de talepler geldiğini, bu nedenle Ağustos başında yeni bir kampanya daha düzenleyeceklerini belirtti.

Eşkıya Bebek’te

BEBEK-Nuruosmaniye’de bulunan Atay İş Hanı’nda halıcılık yapan 51 yaşındaki Melih Atay, geçen ay Bebek’te uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Atay, ölmeden hemen önce polise, “Beni eski Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya vurdurttu.” dediği iddia edildi. Saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, Atay’ın yanına yaklaşan 25 yaşlarında bir kişi, silahını doğrultarak 5 el ateş etti. Göğsüne, sol koluna ve karın boşluğuna 3 kurşun isabet eden Atay, ağır yaralı olarak Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı.

Otopark mafyası mı?

Ameliyata alınmadan önce polise güçlükle ifade veren Melih Atay, kendisini eski Eminönü Belediyesi’nin otopark mafyalarıyla işbirliği yaptığına dair Büyükşehir Belediyesi ile polise şikayette bulundum. O zamandan beri benimle husumetleri var” dediği iddia edildi.

Çetinsaya yalanladı

Polisin, ifadesine başvurmak üzere aramaya başladığı Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya, “1977’de bize Cağaloğlu’nda bir otoparkın kaçak kat çıktığı şikayetinde bulunmuştu. Kaçak katı yıktık. O zamandan beri kendisini görmedim” dedi.

Kibiroğlu yıkıldı

Yapılan araştırmada Atay’ın verdiği mücadele sonucu, Cemal Kölük’e ait Sultan Turistik Tesisleri A.Ş adındaki otoparkın iki katı yıkılmıştı. Atay ve Kölük arasında bu olay nedeniyle uzun süredir husumet bulunduğu bildirildi. Bu arada Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu Atay’ın ölüm haberiyle yıkıldı.

Boğazdaki fay ölüymüş

İstanbul Kentiçi Ulaşım Sempozyumundaki bir bildiri şaşkınlık yarattı. Tahir Öngün, Dr. İnan ünal ve Oya Özgüven adlı jeologlardan oluşan çalışma grubunun hazırladığı raporda, “Tartışılan doğru ise tüpgeçidin yapılacağı alandaki fayların bir ya a daha çok deprem üretmiş olmaları gerekir. Mikrodeprem etkinlikleri mutlaka görülür. İstanbulun dingin sanılan biröok yerinde bile çok sayıda küçük deprem odağı saçılırken, istanbul grabeni diye tanımlanan alan neden bu kadar hareketsiz?” denildi.

Çıkar gruplarının işi…

İki görüşü de değerlendiren çalışma grubu, hazırladığı raporda şu görüşlere yer verdi: “ Köprülerin yeni rant alanları yaratması, ilgili örgütleri açığa çıkarıyor. Şimdi de tüp geçide karşı çıkıp söz arasında üçüncü köprünün daha iyi olacağını söyleyenler, boğazın genç ve güncel faylarla dolu olduğunu vurguluyor. İstanbul için önemi büyük olan bu projeye karşı çıkılacaksa, bunun kamuoyunun korkularına sığınılmadan yapılması gerekir.” İçmeler fayı da ununu elemiş İstanbul Üniversitesi Mühendislik fakültesi jeoloji bölümünden Doç.Dr. Hüseyin Öztürk de Tuzla’da endişeye yol açan içmeler fayının boğaz girşine kadar uzanan ve haliçi oluşturan fay olduğunu vurgulayarak, “ancak biz bu fayın da ölü olduğunu, aktivitesini zamanla yitirdiğini düşünüyoruz” dedi.

Bebekliler’den 10 metrelik dilekçe

Bebek Çamlıbahçe yolunun üzerindeki benzin istasyonuna ve Etiler’e dönüşü sağlayan kavşağın kapatılmasından dolayı Bebek merkezdeki trafiğin arapsaçına döndüğünü belirten Bebek Mahallesi Muhtarı Aydın Onar, buranın açılması ve sinyalizasyon sisteminin kurulması için Büyükşehir Belediyesi’ne Bebekliler olarak, sürekli dilekçe verdiklerini söyledi. Onar’ın verdiği dilekçelerin boyunu geçtiği öğrenildi.

Çırağan Palace Hotel Kempinski’nin Genel Müdürü Richard Bayard: “İstanbul, Beşiktaş bizim için çok önemli”dedi.

Beşiktaş’ın en güzel otellerinden biri olan tarihi Çırağan Palace Hotel Kempinski’nin Genel Müdürü Richard Bayard “İstanbul ve Beşiktaş bizim için çok önemli” dedi. Bayard ile yaptığımız yönetim ağırlıklı söyleşi şöyle:

Belirli veya düzenli olarak uyguladığınız bir stratejiniz var mı?

İki stratejimiz var. Birincisi Türk insanını Çırağana çekebilmek. İkincisi ise yurd dışındaki insanı Çırağana getirmek. Son yıllarda Çırağan yönetimi olarak yurd dışındaki yabancılara yöneldik. Biz Çırağan’a dostlarımızı davet ediyoruz. Çünkü dostlarımız Çırağan’da yalnızca dinlenmeyecek, bununla birlikte her türlü aktivetelerden yararlanabilecektir.Çırağan’da dostlarımıza birçok imkanı birlikte sunuyoruz.

Yönetici olarak önem verdiğiniz kiriter nedir?

Benim bir yönetici olarak en önem verdiğim mal sahibi, çalışan ve müşteri olarak adlandırıdığmız üçgendir. Finansal olarak başarılı olmak mal sahibi için önemlidir. Müşterilerin en iyi hizmeti alabilmesi çalışanı mutlu eder. Müşteri memnun olursa, sürekli gelir. Durumdan memnun olan mal sahibide çalışanına daha iyi imkan sağlar.

Profesyonellik mi, insan ilişkileri mi?

Biz çalışanımızın önce mutlu olmasını sağlarız.Çalışanın, teknik ve profesyonel olmasından önemlisi insan ilişkilerinde başarılı olmasıdır. Bu bizim hedefimizdir. Mutlu çalışanlar mutlu müşteriler yaratırlar. Çalışanlarımızdan özenle beklediğiniz her konuda karar verebilmeleridir. Müşteri memnuniyeti için her çalışan karar vermelidir.Yetki kullanmalıdır. Müşteri memnuniyeti için yanlış bir karar verseler dahi benim için bu karar geçerlidir.Yönetim felsefem budur.

Otel yönetimi nasıl işlemektedir?

Oteller iki şekilde yönetilir. Klasik adım adım yönetimde, genel müdür, departman başkanları, müdürler, çalışanlar şeklinde organizasyon şeması çıkartılmıştır. Bu benim tarzım değil. Benim hedefim ve orta noktam müşteridir.

Ve Sarar modayı yarattı!

Türkiye’nin en eski ve en köklü erkek giyim markalarından biri olan Sarar gerçek indirim ile müşterilerin kalbini fethetti. Sarar bu yaz yine tiril tiril keten ve kotonlarla beylerin gönlünü de çalmasını bildi. Takımlarda bej, ekrular, açık gri rekleri ön plana çıkaran Sarar koleksiyonlarına büyük ilgi var. Sarar bu sezon doğal renklerin yanısıra, kravatlarda pembe ve lila renkler kullanarak, takım elbiseleri adeta şenlendirmiş. Ayrıca Sarar’ın bol cepli modern ve kullanışlı pantolanları ile ince trikolarda göze çarpıyor.
Sarar’da bazı ürünler ve fiyatlar şöyle: Takım:132.000.000 TL. Mont-Kaban: 46.000.000 TL. Gömlek: 20.930.000 TL. Kravat: 15.330.000 TL.

SPOR

Taraftar bölündü

Bu yıl takımını şampiyon görmek isteyen Kara Kartallar transfer konusunda adeta ikiye bölündü. Taraftarın bir kısmı transferi yeterli bulurken bir kısmı da “daha iyisi olabilirdi” diyor

“Ben Daum’a güveniyorum”

“Daum beğendiğine göre transferler iyidir. Şampiyonluk bu yıl bizim.”

Ahmet Temel (73)

“Transfer yeterli değil”

“Daha kaliteli oyuncular alınabilirdi. Herhalde kriz bizim takımı da vurdu.”

Nuri Yurttaş (74)

“Yeni golcüyü bekliyorum”

“Transferleri beğendim yeni golcümüzü bekliyorum. Şifo’yu özleyeceğiz.”

Semiha Erbaş (56)

“Transferi çok beğendim”

“Transferleri olumlu buluyorum.Yalnız yeni bir golcüye ihtiyaç var.”

Yakup Şahbaz (37)

“Transferi hiç beğenmedim”

“Beşiktaş’a yakışan transferler bunlar değil. Yapılanlardan ümitli değilim”

Yusuf Çolak (42)

Futbol erken yaşta başlar

Birçok spor kulübü, özellik yaz tatillerinde minkler için futbol okulu açıyor. Her ne kadar hala birçok ünlü futbolcu mahalle aralarında top koşturarak yetişse de bu işe küçük yaşta eğitimini alrak başlamak çok daha iyi. Yaz okullarının tarihlerini öğrenmek ve başka konularda bilgi sahibi olamk için kulüpler ve telefon numaraları…

Fenerbahçe-0216 414 64 64

Galatasaray-0212 251 57 07

Beşiktaş-0212 310 10 00

İstanbulspor- 0212 448 98 08

Hakemler sınıfı geçmiş!

Klasmandaki 1304 hakemin yüzde 90’ı yazılı kural sınavında başarılı oldu, gözlemcilerde ise bu oran yüzde 60’a düştü. FIFA kadrosundaki hakemlerin katılmadığı yazılı sınavda İsmet Arzuman, Reha Biçici ve İsmet Cengiz tüm soruları doğru yanıtlayıp, 100 tam puan aldı. Sonuçların ardından gözlemci kadrosunun yarattığı hayal kırıklığı tartışılmaya başlandı.MHK Başkanı Bülent Yavuz, gözlemcilerin yüzde 40’ının başarısızlığının kadroda büyük revizyon yapılması zorunluluğunu gündeme getirdiğini belirtti. FİFA kadrosundaki hakemler, Ağustos’ta Kuşadası’nda yapılacak seminer sırasında kural sınavına tabi tutulacak.

Dostluk kazansın

Sampiyonluk yarışının kıyasıya yaşanacağı 2001-2002 sezonu Süper Lig’de bu yıl bir çok yeni futbolcuyu izmleme olanağı elde edeceğiz. Transferin gözdeleri her zaman olduğu gibi yine Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray oldu. Fenerbahçe Oktay, Hakan Bayraktar ve Ali Bulut’la kadrosunu güçlendirirken Galatasaray kaleci Mondragon, Sergen, Ayhan, Ümit Karan, Mehmet, Ahmet ve Perez’i kadrosuna dahil etti. Beşiktaş ise İlhan ve Tümer’in yanısıra, Ronaldo, Mehmet Aksu, Necat Aygün, Sixtin Veit, Victor Baya, Tamer, Stavrum’u alarak yeni sezona merhaba dedi. Öte yandan Beşiktaş’ı mutlak şampiyon görmek isteyen taraftarlar transferler konusunda değişik görüşler öne sürdüler. Yağmur çamur demeden Beşiktaş’ın her maçına giden ve 90 dakika boyunca hiç susmayan Beşiktaş taraftarının bir kısmı yapılan transferleri benimsediklerini söylerken, bir kısım taraftar da “bu transferle şampiyon olabilmemiz biraz zor gözüküyor.” diye konuştular. Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili ise, yaptığı açıklamada geçen yılın hatalarını tekrar etmeyeceklerini söyledi.