SAYI 75

GAZETE BEŞİKTAŞ

SAYI:75, 4 AĞUSTOS 2004

SAYFA 3

Engel tanımıyorlar
DİDEM TUTAL

ORTAKÖY-Ortaköy’den Gelibolu’ya engelli sporcular kürek çekti. Piri Reis anısına Hüseyin Ürkmez ve ekibi, Ortaköy’den 8 gün boyunca kürek çekerek Gelibolu’ya vardı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Hüseyin Ürkmez ve ekibinden Murat Atabey isimli görme engelli sporcuyu uğurladı. Çevre haftası kutlamalarından sonra ilk kez Ortaköy, engelli kürekçilere ev sahipliği yapmış oldu. Atlas muhabiri Hüseyin Ürkmez ve ekibi, yaklaşık 115 mili aşarak bir rekora daha imza attı. Yaşama olan bağlılığın hiçbir engel tanımadığını kanıtlayan sporcuları aileleri ve engelli arkadaşları da yalnız bırakmadı. Sekiz gün sürecek olan bu yolculuk, engel tanımaz bir mücadele ile birlikte çevreci bir temayı da içine alıyor. Alternatif Kamp’ın yöneticisi Ercan Tutal, yıllardır bir çok ilke imza atmış. Bodrum’da kamp yapabilen ve 500’ü aşkın engelliyi ağırlayan organizasyon, bugün de Hüseyin Ürkmez’in başkanlığında Gelibolu’ya kürek çekerek de bir ilke daha imza atmış oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, kürekçiler çalışmalarından ve azimlerinden dolayı tebrik ederken çevreye olan bu bağlılığın ve yaşama olan bu tutkunun örnek olmasını istedi ve bu başarıları görmezden gelmeyerek insanları daha duyarlı olmaya çağırdı. Ünal, Ürkmez ve ekibini uğurlamadan önce, kendilerine bugünü hatırlatacak bir plaket verdi. Engellilerin moral gezisi anlamını taşıyan bu girişime, gazeteci ve belgeselci Coşkun Aral da yer aldı. Ekibe destek verdi. Kürekçiler harekete geçmeden önce, Gelibolu’ya kürek çekecek olan Murat Atabay engelliye yine bir engelli, tüm engelliler adına federasyon bayrağını takdim etti ve aynı logoyu taşıyan tişörtünü kendi üzerinden çıkarak sporculara hediye etti. Böyle bir başarıya engellilerin de imza atabileceğini gösterdikleri için onur duyduklarını ifade etti ve teşekkürlerini iletti. Beşiktaş Belediyesinin uğurladığı sporcuları, Gelibolu Belediyesi sekiz günün sonunda karşılandı.

Halk Eğitim’den görkemli sergi

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi 2003-2004 Eğitim Öğretim yılı Ulusal Eğitime Destek Kampanyası projesiyle ilgili yapılan çalışmalar, sosyal, kültürel ve mesleki beceri kurslarının yılsonu etkinlikleri düzenlenen büyük bir törenle ödüllendirildi. Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant’ın davetiyle, Vali yardımcısı Ali Sözen, Vali Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Celalettin Martin, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır ve geniş bir vatandaş kitlesinin katıldığı sergi açılışında, el emeği göz nuruyla üretilen ürünler görücüye çıktı. Anadolu kültürünün eşsiz el sanatları örneklerini içeren yıl sonu toplu sergi ve belge töreni protokol konuşmalarıyla başladı. Türk Halk Müziği mini konseriyle devam eden törende ödüller, sene boyunca emek veren sahiplerini buldu.

Dünya yok oluyor!

AKATLAR-Beşiktaş Belediyesi, Dünya’yı önümüzdeki 40 yıl içinde etkileyecek çok önemli bir konuyu gündeme taşıyarak Küresel Isınmaya Dikkat çekmek amacıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde bir defile düzenledi.
“Dünyamız Yok Olmasın” ve “Yaşama Hakkımıza Sahip Çıkalım” sloganlarının yer aldığı defilede Neşe Erberk Model Ajansı mankenleri Mudo Yaz kreasyonları ile sahnedeydi. Defileye katılan mankenler; Ebru Karalar, Burcu Çağatay, Derya Türkad, Esra Önal, Selma Koç, Tuğçe Ozan, Ülkütaşkın, Hafize Çılgın, Aydın Öztürk, Zafer Dalgökhan, Tekin Ozan, Berk Mustafa Börçek, Mertkan Ceyhan, Barış Kahramantürk, Taylan Duruak, Ertuğrul Ergün, Tolga Karslı ve Hakan Demirtaş 44 kostümle taşıdıkları dövizlerle küresel ısınma ile ilgili 44 mesaj verdiler.
Program Latin Dansları Gösterisi ile sona ererken, Belediye Başkanı İsmail Ünal Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu’na teşekkür plaketi verdi. Organizasyon, Beşiktaşlılar tarafından büyük ilgi gördü.

İstanbul trafiği tek elde toplanıyor

Nüfusu 15 milyonu geçen İstanbul’da trafik ve ulaştırmayı tek elde toplamak için yasa teklifi verildi. AKP killetvekilleri Mustafa Ilıcalı tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre İstanbul Ulaşım İdaresi Genel Müdürlüğü kurulacak. Emniyet müdürlükleri dahil kamu kuruluşlarına dağılan yetkiler bu birimde toplanacak. Otoparklar da bu müdürlüğe bağlanacak.

Özel kaçak su timi kuruluyor

İstanbul’da bir yıl içinde kullanılan 700 milyon metreküp suyun 250 milyon metre kübünün kaçak kullanıldığını tespit eden İSKİ, özel su timi kuruyor. İSKİ’ye teklif veren İsrailli bir firma pilot bölge olarak belirlediği ilçelerde çalışmaya başladı. İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur uygulamanın başarılı olması halinde bu çalışmanın İstanbul geneline yayılacağını söyledi.

Ormanlara girişler yasak

Yaz mevsimi ile birlikte İstanbul’da orman yangınlarının en aza indirilmesi için İstanbul Valiliği sıkı tedbirler aldı. Piknik alanları dışındaki tüm ormanlar 31 Ekim 2004 tarihine kadar giriş ve çıkışa kapatıldı. İstanbul ili dahilindeki orman alanlarında çıkabilecek yangınları önlemek ve söndürmek üzere 19 noktada yangın müdahale merkezi kuruldu.

SAYFA 4

Matrix gerçek oluyor

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddık Yarman günümüzün mesleğinin teknoloji üzerine kurulduğunu söyleyerek ilginç bir iddia ortaya attı. Yarman, “Filmlerde seyrettiğimiz birçok şey gerçek olacak. Örneğin Matrix’te izlediklerimiz yakın zamanda aramıza karışacak” dedi
Geçen yıl Kanada’da katıldığı bir törende dünya elektrik mühendisleri odasının en üstün onur belgesini alan Türk bilim adamı Prof. Yarman, 30 yıldır üzerinde çalıştığı projeleri hayata geçirmek üzere yurt dışına gidiyor. “Deniz, uydu, askeri telsiz haberleşmelerin olduğu her yerde Sıddık Yarman’ın bir tasarımı vardır” diyen Işık Üniversitesi Rektörü, teorilerinin daha önce, Amerika, Almanya ve İngiltere’de uygulandığını söyledi. Prof. Dr. Sıddık Yarman eylül ayında Işık Üniversitesi rektörlüğünü bırakacağını ve yurt dışında teknoloji yoğun projeler üzerine uygulama yapacağını açıkladı. Prof. Yarman iş yaşamında bundan sonra teknoloji yoğun sistemlerin kullanılacağını, bu nedenle de gençlerin bu dalda eğitim almaları gerektiğini söyledi.
Gelecek teknolojide
Yaklaşık 12 yıl üniversitesini kurucu kadrosunda yer alan 8 yılda rektörlük yapan Prof.. Dr. Sıddık Yarman konu hakkında şunları söyledi:
“ Üç yıl dünyaya yön verecek çalışmalara imza atacağız. Münih teknik üniversitesinden, Japonya’dan ve Amerika’dan konuk profesör olarak davet aldım. Buralarda geliştirdiğim teorileri teknolojik olarak üretme imkanım olacak. AB ile bir projemiz var, o da bugünlerde uygulamaya başlanacak. Bugüne kadar ürettiklerimiz, mobil internet sistemlerinde, 5. Jenerasyon cep telefonu üzerinde kullanıldı. Şimdi bunların hepsini elektronik çipler içine yerleştirme imkanımız da olacak. Bunları yaparken üretim alt yapılarını yeni teknolojileri, yönetim biçimlerini ve de ileri teknolojilerin yöneticiliği nasıl olur göreceğiz. Bu arada Türkiye ile de bağlantımı kesmeyeceğim. Hem Işık hem İstanbul Üniversitesi ile. Işık Üniversitesiyle yakın temas içinde olacağım”
Robotlar devrede
Prof. Dr Sıddık Yarman daha sonra konu hakkında şunları söyledi:
“Enformasyon teknolojileri artık her şeyin yapı taşı, işin temelinde var. Bu bölümü ilk defa Işık Üniversitesinde ben kurdum. Çünkü, bilişim sistemleri, bilgisayar haberleşme ve bilgiyi işleme alt yapısı olmazsa hiçbir şey öğretemezsiniz. Birçok bilgi var. Hatta bilgi kirlenmesi ile yüz yüzeyiz. Bilgileri alıp saklayacak depolara ve bilgileri alıp ayıklayacak işlemlere ihtiyaç var. İşlenen bilgileri kullanacak hale getirmek gerekiyor. Ayrıca bunları endüstriye sunmanız hatta satmamız lazım. Biz buna bilgi çevrimi diyoruz. Her şey bilgisayar destekli alt yapılı yönetiliyor. Yönetimde bilgisayar destekli olmazsa yöneticiler hiçbir şey yapamaz. Bilgileri de yönetmek de başlı başına bir iştir Robotlar onun sonucu olarak gelişiyor. Uzman sistemler meydana geliyor. Onun daha da bir üstünde yapay zeka gelişiyor. Daha üstünde insanların klasik olarak üstlenmiş olduğu fonksiyonları robotlara aktaracak sistemler var oluyor. Uzayda, hastanelerde, işletmelerde, üretimde, hatta temizlikte bile robotlar kullanılıyor. Savaşlarda dahi robotlar olacak. Yıllardır akıllı devreler kullanılıyor. Yakın zamanda uçaktan evinizi gözleme noktasına varacaksınız. Bunun ve benzeri şeylerin teknolojisi hazır, ama insanlar bunu kullanmaya hazır değil. Büyük otellerde, tatil köylerinde, turizm merkezlerinde. üniversitelerde bazıları kullanılmaya başlandı. Bunlar günlük hayatımıza giriyor. Akıllı yelekler kıyafetler giyeceksiniz. Hastalıkları tespit edecekler, size yön gösterecekler. Bunların hepsi birer kompüter. Avuçlarınız, gözleriniz bile kompüter gibi çalışacak. Akıllı kumaşlar, giyilebilir bilgisayarlar çoğalacak. Ceketinizin, çorabınızın rengini değiştirebileceksiniz. Özetle Matrix’te seyrettiklerimiz yakında gerçek olacak. Çok değil 5 yıl içinde hayal dahi edemeyeceğimiz yeniliklerle karşılaşacağız Hazırlıklı olun!…”
Nano teknoloji nedir?
Santimetrenin milyarda biri küçüklüğündeki teknolojik ürünlere nano teknoloji diyoruz. Bu ürünleri, beyne, damara, dişin içine, yani her yere sokabilirsiniz. Bunun içine elekronlar ve swiçler koyabiliyoruz ve böylelikle her şeyi kontrol altına alabiliyoruz. Bunlar ancak çok gelişmiş mikroskoplarla görülebiliyor. İnsan saçından daha ince kabloların içine sığabilen Nano teknolojik ürünler sağlık sektöründe büyük çığır açacak. Bu teknoloji ile üretilen ürünler hayat kurtaracak. Biyolojik organizmaların taklidine başladık. Beyin kılcal damarları mertebesinde mekanik tüpler oluşturuluyor. Beyin kılcal damarları tıkanınca, bu damarlar nano tüplerle değiştirilmeye başlandı. Suni damarlar yapabiliyorsak,suni sinirlerde yapılabilir diye yola çıkıldı. Sinirler iletişim ağıdır ve akımı beyne kadar götürüyor. Örneğin felç oldunuz, o zaman nano teknolojisiyle buraya tüpler koyup eski fonksiyonları sağlayabiliriz. Elektronlar ve sensörler sayesinde kopan bağlantı tekrar gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıca bu teknoloji ile yapay zekada geliştirilebilir. Beyin, içinde kimyasalları ve elektronları olan bir alettir. Bin bilgisayar gibi düşünün. Yapay zeka için ise, trilyonlarca sayıda elektronlu devreye ihtiyacımız var. Bu yapılamaz,imkansız. Ama nano mertebesinde bir elektronik cihaz yapabilirse yapay zeka elde edilebilir. Kendi kendini programlayan kompitürler, robotlar,insansız uzay araçları bu doğrultuda gündeme gelecek. Bunlar kendi kararlarını kendi verecekler. Her alanda kullanılabilecekler.

‘Çocuğun eğitilmesinde aile ve okulun önemi büyüktür’

Çocuk aileden mi, okuldan mı yoksa çevreden mi etkilenir? Bu konuda değişik görüşler vardır. Peki eğitimciler böylesine önemli bir tartışmadan ne fikir beyan ediyorlar. Final Dersaneleri ile Özel BJK Koleji Kurucusu Salih Yılmaz ve Kurucu Ortak eşi Hatice Yılmaz deneyim ve tecrübelerinden yola çıkarak, böylesine önemli konuda fikirlerini bizle paylaştı.
Deneyimli eğitimci Salih Yılmaz can alıcı bir konuya parmak basarak konuya girdi. Yılmaz; “Sorunları çözmenin tek yolu nüfus artış hızını kesmektir. Nüfusumuz Avrupa’daki birçok ülkeyi geçti. Örneğin bizde bu sene ilk okula 1 milyon 800 bin kişi, Fransa’da ise, 350 kişi başlayacak. Türkiye’de en az da 200 bin okula gitmeyen çocuk vardır. Bu nüfus artışını ne yapacaksın? Hepsini okutsan ne olacak? Mimar olacağım mühendis olacağım deseler bile faydalı olamazlar. Şu anda Türkiye’de mühendis fazlalığı var. Türkiye bugün nüfus artışını sıfırlarsa 20 yıl sonra rahatlar.”dedi.
“Eğitim ve öğretim kurumlarının asli görevinin kaliteli insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Yılmaz; Gerek dersanelerimizde gerek okullarımızda çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Önce, hiçbir veli kandırılmıyor. Uydurmasyon cümlelerle velilerin kafasını karıştırmıyor. Okulun başına sonuna yabancı kelime eklenmiyor. Bize özgü çağdaş bir eğitim sistemi oturtulmuş, devam ediyor. Çok başarılı ve sürekli taktir ediliyor. Bizim Türkiye’deki okullarımız iyidir. “şeklinde konuşan Salih Yılmaz aile ve okulun çocuğun yetişmesi bakımından e büyük etkenler olduğunu söylüyor. Yılmaz bu önemli konu da da şunları söyledi;
“Aileler çocuğunun iyi yetişmesini istiyor. Ne için? Üniversiteye girsin iyi bir eğitim alsın ve işi hazır olsun diye… Açık öğretimle ve kötü bir okulla artık olmaz. Lisanı olan iyi bir eğitim alan parayı bulur. Sultanahmet gibi değil. O devir geçti. Ben olsam okullara Sakıp Sabancının hayatını okullara ders olarak koyarım. O adamın hayatını görüşlerini herkes öğrenmeli. Bizim çocuğumuza iş yapmayı öğretmemiz lazım. Küçük yaşta bu düşüncede olan çocuk iş hayıtında da başarılı olur. Bu işin üç tane ayağı var. Birincisi çocuk, ikincisi aile, üçüncüsü okul. aile en önemlisidir. Akşam buz gibi bir ev ve yemek yok, bu çocuk okur mu? Bir aile düşünün çok zengin, gece alemlerinde yaşıyorlar, bu çocuk ta okur mu? Okumaz. Çok enderdir. Eğitimin de, sağlığın da, her şeyin başı ekonomidir. Ekonomi iyi olursa her şey iyi olur.”

SAYFA 9

Yaz bereketi

Spor arayanlar, klasik sevenler, gece kıyafetleri için kararsız kalanlar, benim de bir kaprim olsun diyenler, şimdi dünyaca ünlü markalar birbirinden değişik koleksiyonlarıyla vitrinlerde ürünleri yerini alıyor. Yaz mevsiminin trendini yakalayın.
Lacoste pantalonlar
bu yaz da moda
Doğal rahat sportif kalıplara sahip pantalonlar vitrinleri süslüyor. Elastan kumaşlar sayesinde de pantolonlar artık çok çok rahat. Hareket özgürlüğü sağlayan bu sportif kıyafetler sayısız renk ve modelli.
Kadınlar Diesel ile
birlikte
Bu yaz farklı bir şey giymek istiyorsanız. Diesel’in ilkbahar yaz koleksiyonundaki iç çamaşırları deneyebilirsiniz. Hem kullanışlı hem ilginç desenlerle süslü olan çamaşırlar klasik modelleri geride bıraktı.
Çarşı’da erkek zamanı
Beşiktaş’ta yer alan Çarşı mağazası alışveriş sevenlerin yine yüzünü güldürüyor. Erkekler için özel bir kampanyadan çıkan mağazada, bu yaz şık görünmek isteyen herkes için kolaylık sağlıyor. Özellikle erkekler bu konuda şimdi çok daha avantajlı. Avantajlı kampanya günlerinde kravat alana t-shirt, gömlek, merserize triko alana t-shirt, gömlek alana ise yazlık montlar hediye…
Beymen’in yeni
koleksiyonu vitrinlerde
Farklı temaları ve özgün çizgileri ile beğenilen Beymen 2004 yaz erkek gece koleksiyonunda davetler, mezuniyetler ve evlilik törenleri için zengin seçenekler sunuluyor. Hazırlanan smokinlerde değişik kalıp ve model çalışmalarının sonucunda fark edilen çeşitli smokinler tasarlanmış.
Sportif giysi meraklılarına Daniel Hechter
Fransız erkek giyim markası Daniel Hechter’de açık renkler hakim. Hazırlanan koleksiyonda rahat kesimler hareket özgürlüğü sağlıyor. Sadelik ve şıklık arayan erkekler, koleksiyon içerisinde yumuşak renklerin yanı sıra coşkun ve canlı renkleri de bir arada bulabilir.
Siz hala gözlük
almadınız mı?
Yazın göz alıcı güneşinde hala gözünüzü koruyacak bir gözlük edinemediyseniz çok geç kalmış sayılmazsınız. Göz Grup, 12 ay taksitli satışları ile ünlü isimlerin gözlüklerini sizler için bir araya getiriyor ve sizlerin beğenisine sunuyor. Carrera, Gucci, Valentino, Oliver, Max Mara, Burberry, Emporio Armani gibi gözlük trendini belirleyen markaların satışa sunulduğunu Göz Grup Mağazaları, yaz boyunca cazip ödeme imkanları sunuyor.
Stefanel’de indirim var!
Stefanel şıklığını siz de yaşamak istiyorsanız bu yaz, yüzde 30 indiriminden faydalanabilirsiniz. Stefanel, hazırladığı koleksiyonunda, kadın ve erkek yaz koleksiyonunda bu yaz 60’lı yılların havası estiriyor. Nostaljik bir hava veren markanın önde gelen ürünü ise, çiçek baskılı tişörtleri. Bu yaz, Stefanel’in kaprileri de vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

İstenmeyen tüylere bitkisel çözüm

İstenmeyen tüylere bitki özlü çözüm getiren Bio-Der, yeni çıkardığı yüz bölgesine özel tüy azaltıcı cilt bakım kremiyle Türkiye’de bir yeniliği daha gerçekleştirdi.

Karsu Tekstil’den sermaye artırımı

Modal iplik üretiminde dünya liderlerinden olan Karsu, 11.7 trilyon lira olan ödenmiş sermayesini 35.1 trilyon liraya çıkartma kararı aldı. İMKB’ye yapılan açıklamada, sermaye artışının “Özsermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları Hesabı”ndan karşılanarak, mevcut her hisseye iki yeni bedelsiz hisse verilmesinin benimsendiği bildirildi.

Havuzlar sizi bekliyor

Latin rüzgarı
Conrad İstanbul, tasarımında Latin öğelerin ağır bastığı yüzme havuzuyla dikkat çekiyor. Havuz, 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Fiyatlar: Hafta içi ve sonu: 25 dolar, aylık: 300 dolar
Boğaz manzaralı
Swissotel The Bosphorus, 08:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veren Boğaz manzaralı havuzu ve barbekü büfesiyle oldukça popüler.
Havuz Fiyatları: 30 – 90 milyon lira, aylık: 200 dolar.
Sınırsız hizmet
Çırağan Kempinski’nin özel havuz mönüsünde birbirinden lezzetli salata, sandviç, pizza ve kokteyller yer alıyor. Havuz, 07:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Fiyat: 75 – 95 dolar
Farklı bir boyut
The Ritz Carlton, Açık Hava Laveda Spa merkeziyle havuz keyfine farklı bir boyut kazandırıyor. Boğaz manzarası eşliğindeki jakuzi, ferahlama havuzu ve masaj odaları keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyenler için bire bir. Havuz, saat: 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Fiyatlar: 65 – 85 milyon lira.
Divan Kuruçeşme’de keyif
Düğün ve davetlerin vazgeçilmez adreslerinden biri Divan Kuruçeşme’nin havuzu, 09:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Fiyatlar: 30 – 50 milyon lira, aylık: 100 Euro
Neşeli ortam
The Marmara İstanbul’un yüzme havuzu, terası, barı, lezzetli mönü seçenekleri, benzersiz servis anlayışı ve neşeli ortamıyla sıcak yaz günlerine serin bir alternatif sunuyor. Havuz, saat: 19:00’a kadar açık.
Fiyatlar: 25 – 30 milyon lira, aylık: 325 milyon lira.
Su sporları sevenlere
Bahçeşehir’deki Aqua Clup Dolphin’in havuzu, 09:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Sabun futbolu, su topu gibi aktivitelerin yanı sıra yetişkinler için birbirinden değişik yedi adet kaydırak, şelaleli yüzme havuzu ve dalga havuzu da var.
Fiyatlar: 20 – 25 milyon lira.
Yüzme dersi
Crowne Plaza İstanbul’un yüzme havuzunda yüzme dersleri de veriliyor. 10 saatlik paket program 300 milyon lira. Cooldown ve Baca Restorant’ın lezzetli menüleri de damak tadınıza hitap ediyor.
Havuz Fiyatları: Hafta içi ve sonu: 35 – 45 milyon lira.

SAYFA 10

Gönül dostları

Akatlar Kültür Merkezi, Gönül Dostları ekibinin müziğiyle yeniden canlanıyor. Yaz sezonuna girdiği için perdeleri kapatan Akatlar Kültür Merkezi, Gönül Dostları topluluğunun Haziran’ın 17’sinde gerçekleştirdiği Türk Sanat Müziği konseri ile yeniden hayat buldu. Ortaköy Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve Ortaköy Kültür Merkezi’nde 6 eylülde müzikseverler ile bulaşacak olan topluluk, geçen ay içinde Teşvikiye’de Medikal Tanı Merkezi’nin sponsorluğunda gönülleri fethetti. Gönül Dostları ekibi, Teşvikiye’de Medikal Tanı Merkezinin bahçesinde, yediden yetmişe tüm Türk Sanat Müziği severlere konser düzenledi. Çeşitli meslek ve gruplarından oluşan Gönül Dostları ekibi, Türk sanat müziğine gönül vermiş sanatseverleri ile yaklaşık dört senedir aralıksız konser veriyor.

SİNEMALAR

Stepford Kadınları
Hepsi fıstık gibi… Hepsi ince belli, çok güzel, çok havalı, çok bakımlı… Hepsi marifetli. Adeta on parmaklarında on marifet var… Hepsi ev işlerini büyük bir tutkuyla yapıyor. Evleri pırıl pırıl… Devasa evlerinin devasa bahçelerindeki çimleri biçmekten bile şikayetçi değiller… Gece olunca kocalarınının gönlünü hoş etme konusunda da ustalar… Bütün bunları yaparken mutlu olmayı da başarıyorlar… Stepford Kadınları kocalarına o kadar bağlılar ki, adeta köle gibi itaat ve hizmet ederek onları mutlu ediyorlar… Stepford Kadınlarının büyük sırrı ne?

Cevapsız Arama
Yüksekokul öğrencisi Nakamura Yumi bir grup arkadaşıyla içki içmek için dışarı çıkmıştır. Arkadaşı Yoko’nun cep telefonuna daha önce hiç duymadığı bir zil sesinde çağrı gelir. “Bir cevapsız arama” yazmaktadır. Mesaja baktıklarında görürler ki mesaj sadece onun kendi cep telefonundan gelmekle kalmıyor, aynı zamanda tıpkı Yoko’nun sesine benzeyen korkunç bir çığlık da içeriyordu. En önemlisi de tarihinin üç gün sonrasına ait olması. Üç gün sonra, tam o vakitte, tam o çığlıkla Yoko demiryolu köprüsünde can verir. Birkaç gün sonra, partideki diğer bir insan Kenji, kendi numarasından gelen bir çağrı alır, hem de gelecekten gelen bir çağrı.

BAR-CAFE

BarAdox Bar/4. LEVENT
Yüksek masa ve taburelerin kullanıldığı, Movenpick Hotel İstanbul’un içinde yer alan BarAdox’un en önemli özelliği, barı lounge’dan ayıran duvarın çeşitli ışık marifetiyle renk değiştirmesi. Lounge’un diğer kenarı boyunca uzanan kitap rafları, plazma TV ve şöminenin bulunduğu alan ise oturma odası havasında. Terası ile birlikte 86 kişi kapasiteli BarAdox haftanın her günü 08.00-02.00 saatleri arasında açık. Tel: 0212 319 29 29

OTOMOBİL

Golf yılın otomobili
Golf, 23. kez yılın otomobili seçildi. Avrupa’nın en prestijli otomobil dergilerinden ‘Auto Motor und Sport’un okurları yine Golf’e oy verdi.

BEŞİKTAŞ GAZETESİ

SPOR YAZILARI

SAYI:75, 4 AĞUSTOS 2004

SAYFA 5

Del Bosque GÜVEN VERİYOR

Ünlü teknik direktör Del Bosque, Beşiktaşlılara umut verdi. Del Bosque kendisine sorulan ‘Türkiye ve İstanbul’u nasıl buldunuz?’, ‘Ailenizden uzakta zorluk çekiyor musunuz?’ sorusuna ilginç yanıt verdi.
Dünyaca ünlü İspanyol Hoca, Beşiktaş’la yatıp Beşiktaş’la kalkıyor. Günün her saati Karakartal’ı düşünen ve Beşiktaş’ı her yönüyle etüt eden Del Bosque, Beşiktaş taraftarını mutlu eden sözler söylüyor. “Ailenizden uzak, tanımadığınız bir ülkede mutlu musunuz?” sorusuna Del Bosque, oldukça ilginç bir yanıt verdi.
Del Bosque, “Şu anda Beşiktaş’tan başka birşey düşünmüyorum. İnanın ailem bile şu anda ön planda değil. Beşiktaş’ta iyi işler yapmak istiyorum. Çünkü ilk defa yurtdışında bir takım çalıştırıyorum ve ekip halinde başarılı olmaktan başka birşey düşünmüyoruz” dedi.

SAYFA 6

VOLEYBOLDA İŞLEM TAMAM

Siyah beyazlı voleybol takımı, Bayanlar 1. Voleybol Ligi’ni ikinci sırada bitirdi. Beşiktaş’ın teknik sorumlusu Cengiz Gollü, hedeflerinin şampiyonlar ligi olduğunu açıkladı. Kupa Galiplerinde daha zayıf takımlar olduğunu ancak kendilerinin şampiyonlar ligini seçeceklerini söyledi. Karşılaşmalar ise, Akatlarda gerçekleşecek.
Voleybol’da imza şov
Bayanlar voleybol birinci liginde mücadele eden Beşiktaş Kocaeli’den Betül Kanra’yı transfer etti ve 7 oyuncusuyla sözleşme yeniledi. Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleşen imza töreninde Arzu Göllü, Deniz Hakyemez, Duygu Sipahioğlu, Emel Çelikpazı, Nihan Yeldan, Tuğba Girgil ve Derya Atalay 1 yıllık sözleşme imzalarken Kocaelisporlu Betül Kanra da kendisin bir yıllığına Beşikaşlı yapan imzayı attı. Geçen sezonu 2. Sırada tamamlayan voleybolcular imzaların ardından Yıldırım Demirören’in de katılımıyla ikincilik kupasıyla birlikte pasta kesti.
Betül Kanra: “Beşiktaş’a gelmekten çok mutluyum”
Beşiktaş Voleybol Bayan Takımının Kocaelispor’dan transfer ettiği Betül Kanra, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek “Beşiktaş’a gelmek benim için büyük şans” dedi. Smaçör olarak görev yapan oyuncu Betül Kanra Yıldız, Genç ve A Milli Takım olmak üzere 75 kez milli formayı giydi. Beşiktaş’a 1 yıllık imza atan Betül Kanra, Voleybol Takımımız’ın Teknik Sorumlusu Cengiz Göllü ile çalışacağı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Betül Kanra, basına verdiği açıklamada, Cengiz Göllü, voleybolun duayen isimlerinden birisi. Bana çok şeyler katacağına inanıyorum. Beşiktaş’ın kadrosundaki oyuncularda çok kaliteli,” şeklinde konuştu.
Kanra, Beşiktaş’a transfer olmasını büyük bir şans olarak nitelendirdi ve hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Kanra, çok çalışacağını, taraftarın desteği alabilmek için gerekli gayreti göstereceğini sözlerine ekledi.

BASKETÇİLER DE İMZA ATTI

Beşiktaş futbolda olduğu gibi basketbolda da transfere hızlı girdi. Siyah beyazlı yönetim 4 oyuncuyla sözleşme yaptı. Buna göre Beşiktaş’ta oynayan Mustafa Abi, Hüseyin Demiral’ın sözleşmeleri yenilendi. Beşiktaş yeni basketbolcuları da bünyesine kattı. Buna göre Türk Telekom’dan Bekir ve Erdemir’den Reha Öz, siyah beyazlı formayı giyecek. Akaretler kulüp binasında düzenlenen imza töreninde Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, yönetim kurulu üyesi Kemal Gencer, Basketbol Şube Kaptanı Şenol Demirağ ve menajer Zeki Can hazır bulundu. Beşiktaş bir günde 4 basketçiye imza attırarak yine puan topladı,

Süper Lig 2004-2005 ilk yarı fikstürü

1. Hafta: 6-7-8 Ağustos 2004
Denizlispor-Gaziantepspor, Malatyaspor-Beşiktaş, Akçaabat Sebatspor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Gençlerbirliği-Sakaryaspor, Kayserispor-Trabzonspor, İstanbulspor-Diyarbakırspor, Samsunspor-Ankaragücü, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe, Galatasaray – Konyaspor
2. Hafta: 13-14-15 Ağustos 2004
Beşiktaş-Gençlerbirliği, Fenerbahçe-Samsunspor, Ankaragücü-İstanbulspor, Diyarbakırspor-Kayserispor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Malatyaspor, Sakaryaspor-Denizlispor, Gaziantespor-Galatasaray, Trabzonspor-Akçaabat Sebatspor, Konyaspor-Çaykur Rizespor
3. Hafta: 20-21-22 Ağustos 2004
Galatasaray-Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Kayserispor-Ankaragücü, Denizlispor-Beşiktaş, Malatyaspor-Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor-Diyarbakırspor, Samsunspor-Konyaspor, Gaziantepspor-Sakaryaspor, İstanbulspor-Fenerbahçe
4. Hafta: 27-28-29 Ağustos 2004
Diyarbakırspor-Malatyaspor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Denizlispor, Çaykur Rizespor-Samsunspor, Ankaragücü-Akçaabat Sebatspor, Trabzonspor-Gençlerbirliği, Beşiktaş-Gaziantepspor, Sakaryaspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Kayserispor, Konyaspor-İstanbulspor
5. Hafta: 10-11-12 Eylül 2004
Denizlispor-Trabzonspor, Sakaryaspor-Beşiktaş, Gaziantepspor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Galatasaray-Samsunspor, Gençlerbirliği-Diyarbakırspor, Malatyaspor-Ankaragücü, Akçaabat Sebatspor-Fenerbahçe, Kayserispor-Konyaspor, İstanbulspor-Çaykur Rizespor
6. Hafta: 17-18-19 Eylül 2004
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Sakaryaspor, Beşiktaş-Galatasaray, Konyaspor-Akçaabat Sebatspor, Ankaragücü-Gençlerbirliği, Diyarbakırspor-Denizlispor, Trabzonspor-Gaziantepspor, Samsunspor-İstanbulspor, Çaykur Rizespor-Kayserispor, Fenerbahçe-Malatyaspor
7. Hafta: 24-25-26 Eylül 2004
Denizlispor-Ankaragücü, Akçaabat Sebatspor-Çaykur Rizespor, Beşiktaş-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Malatyaspor-Konyaspor, Kayserispor-Samsunspor, Sakaryaspor-Trabzonspor, Gaziantepspor-Diyarbakırspor, Galatasaray-İstanbulspor.
8. Hafta: 1-2-3 Ekim 2004
Konyaspor-Gençlerbirliği, Diyarbakırspor-Sakaryaspor, Çaykur Rizespor-Malatyaspor, Ankaragücü-Gaziantepspor, Trabzonspor-Beşiktaş, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Galatasaray, İstanbulspor-Kayserispor, Samsunspor-Akçaabat Sebatspor, Fenerbahçe-Denizlispor
9. Hafta: 15-16-17 Ekim 2004
Malatyaspor-Samsunspor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Trabzonspor, Gaziantepspor-Fenerbahçe, Denizlispor-Konyaspor, Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor, Akçaabat Sebatspor-İstanbulspor, Beşiktaş-Diyarbakırspor, Sakaryaspor-Ankaragücü, Galatasaray-Kayserispor.
10. Hafta: 22-23-24 Ekim 2004
Samsunspor-Gençlerbirliği, Fenerbahçe-Sakaryaspor, Konyaspor-Gaziantepspor, Ankaragücü-Beşiktaş, Diyarbakırspor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Trabzonspor-Galatasaray, Kayserispor-Akçaabat Sebatspor, İstanbulspor-Malatyaspor, Çaykur Rizespor-Denizlispor
11. Hafta: 29-30-31 Ekim 2004
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Ankaragücü, Beşiktaş-Fenerbahçe, Galatasaray-Akçaabat Sebatspor, Denizlispor-Samsunspor, Gençlerbirliği-İstanbulspor, Malatyaspor-Kayserispor, Trabzonspor-Diyarbakırspor, Sakaryaspor-Konyaspor, Gaziantepspor-Çaykur Rizespor
12. Hafta: 5-6-7 Kasım 2004
Kayserispor-Gençlerbirliği, Samsunspor-Gaziantepspor, Fenerbahçe-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Konyaspor-Beşiktaş, Ankaragücü-Trabzonspor, Diyarbakırspor-Galatasaray, Akçaabat Sebatspor-Malatyaspor, İstanbulspor-Denizlispor, Çaykur Rizespor-Sakaryaspor
13. Hafta: 19-20-21 Kasım 2004
Denizlispor-Kayserispor, Beşiktaş-Çaykur Rizespor, Sakaryaspor-Samsunspor, Gençlerbirliği-Akçaabat Sebatspor, Diyarbakırspor-Ankaragücü, Trabzonspor-Fenerbahçe, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Konyaspor, Gaziantepspor-İstanbulspor, Galatasaray-Malatyaspor
14. Hafta: 26-27-28 Kasım 2004
Malatyaspor-Gençlerbirliği, Akçaabat Sebatspor-Denizlispor, Fenerbahçe-Diyarbakırspor, Konyaspor-Trabzonspor, Ankaragücü-Galatasaray, Kayserispor-Gaziantepspor, İstanbulspor-Sakaryaspor, Samsunspor-Beşiktaş, Çaykur Rizespor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor
15. Hafta: 3-4-5 Aralık 2004
Denizlispor-Malatyaspor, Trabzonspor-Çaykur Rizespor, Sakaryaspor-Kayserispor, Gençlerbirliği-Galatasaray, Diyarbakırspor-Konyaspor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Samsunspor, Beşiktaş-İstanbulspor, Gaziantepspor-Akçaabat Sebatspor, Fenerbahçe-Ankaragücü
16. Hafta: 10-11-12 Aralık 2004
Akçaabat Sebatspor-Sakaryaspor, Samsunspor-Trabzonspor, Galatasaray-Fenerbahçe, Konyaspor-Ankaragücü, Gençlerbirliği-Denizlispor, Malatyaspor-Gaziantepspor, Kayserispor-Beşiktaş, İstanbulspor-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Çaykur Rizespor-Diyarbakırspor
17. Hafta: 17-18-19 Aralık 2004
Denizlispor-Galatasaray, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Kayserispor, Gaziantepspor-Gençlerbirliği, Ankaragücü-Çaykur Rizespor, Diyarbakırspor-Samsunspor, Trabzonspor-İstanbulspor, Beşiktaş-Akçaabat Sebatspor, Sakaryaspor-Malatyaspor, Fenerbahçe-Konyaspor.

Beşiktaş hentbolda söz sahibi

Beşiktaş tüm branşlarda iddiasını sürdürüyor. Sadece futbolda değil basketbol voleyboldaki transferler gündeme oturan Beşiktaş, hentbol takımında da büyük transferlere imza attı. ASKİ’den 4, İzmir Belediye’den 2, Trabzon Belediye, Alman Milli takımı ve Macaristan’dan birer oyuncu alarak hentbolda rakipsiz bir takım kurdu. Hentbol menajeri Bilal Eyüboğlu: “Türkiye’de kesin şampiyonuz ama amacımız Avrupa Şampiyon kulüpler kupasını kaldırmak” dedi.

SAYFA 7

İlk maç Malatyaspor’la

İyi bir kamp dönemi geçiren ve hazırlık maçlarında göz dolduran Beşiktaş, eski-yeni futbolcularıyla çabuk kaynaştı. Kartal, güçlendirilmiş kadrosuyla Malatyaspor karşısında ilk sınavı verecek. Siyah-beyazlı utbolcular, lige hazır olduklarını söylerken “bu sezon Beşiktaş’a yakışır sonuçlar alarak geçen senenin izlerini silmek istiyoruz” dediler.

‘İddialı olmalıyız’
SERANAD DEMİRHAN-DİDEM TUTAL

“Ben iddialı bir insanım, biz iddialı bir yönetimiz. Bizim aklımızda olan, en büyüğünü, en iyisini Beşiktaş’a getirmekti”, “Taraftar ile kavga eden bir yönetim anlayışı olmaz. Beşiktaş’ın kalbi Kapalı tribündür” “Futbol bu, tarlada oynanmıyor, sahada oynanıyor. İddiasız kulüp olur mu?”
Bu sözler Beşiktaş’ın basın sözcüsü Reha Muhtar’a ait. 38 yıldır koyu bir Beşiktaşlı olduğunu belirten Muhtar, artık Beşiktaş’ın yönetiminde yer alıyor. ‘Star TV’de Genel Yayın Müdürü olduğum zaman bile şimdiki kadar mutlu olmamıştım’ diyen Muhtar, bu sezon ligde ve Avrupa’da Beşiktaş’ın iddiasının çok büyük olduğunu söylüyor. Reha Muhtar Gazete Beşiktaş’a yapılan transferleri ve tartışılan konuları dobra dobra anlattı.
Kamuoyunda Beşiktaşlılığınızla biliniyorsunuz koyu bir taraftar iken artık yönetimdesiniz. Bir gazeteci olarak neler düşünüyorsunuz?
“Yönetimde yer almak ağır bir sorumluluk bunu biliyorum. Ama kişisel olarak kendimi çok mutlu hissediyorum. Yönetime katılmam için bana çok ısrar edildi, o dönem Beşiktaş’ın zor bir dönemi idi ve ben Beşiktaş için evet dedim. Bütün gücümle Beşiktaş’a verebileceğim her şeyi vermeye çalışıyorum. Ben kendi mesleğimde çok görevler aldım, insanlar o görevleri aldıklarında çok mutlu olurlar. Ama hiçbir zaman bundan aldığım mutluluk duygusunu alamadım. Genel yayın müdürü olduğum zaman bile bu kadar mutlu olmamıştım. Çünkü bu daha kişisel bir şey. Hedefimiz, Beşiktaş’ı, her şeyiyle en büyük kulüp haline getirmek. Her şeyiyle…
Beşiktaş’ın onurunun
tamir edilmesi gerekiyordu
Geçen sene ki büyük düşüş nedeniyle açıkçası Beşiktaşlının onuru kırılmıştı. Bu onurun tamir edilmesi gerekiyordu. Bizim yönetimimizin ilk amacı da Beşiktaşlının kırılan onurunu tamir etmek, yerine getirmek oldu. Başka bir deyişle, yeniden başa güreşecek bir takımı oluşturmaktı. Türkiye’deki ve dünyadaki en iyi oyuncuları transfer etmek, bu amaca yönelikti. Beşiktaş büyük bir kulüp ve buna yakışır derecede transferler yapacaksınız. Yani, dünyanın en iyi kulübünün en iyi takımının teknik direktörü Del Bosque’yi getireceksiniz ki, Beşiktaşlı Beşiktaş’ın o bildiği gerçeğini bir defa daha görsün. Buna benim bir taraftar olarak da ihtiyacım vardı, bir yönetici olarak da. Ben iddialı bir insanım, biz iddialı bir yönetimiz. Öyle oradan buradan toplayıp bir takım yapmayacaktık, bu belliydi. Bizim aklımızda olan, en büyüğünü, en iyisini Beşiktaş’a getirmekti. Yeniden başa güreşecek bir takım oluşturmaya çalışıyoruz.
Taraftar ile kavga edilmez
Taraftar, Beşiktaş’ın her şeyidir. İşin doğrusu bu, gerisi laf. Benim kanaatim budur, ben de bir Beşiktaş taraftarıyım. Taraftarlık en yüce mertebe. Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan en yüce değerler içerisinde taraftar, en önemli değer. Bir camianın büyüklüğünü neye göre değerlendirirsiniz, onun taraftarına göre. Taraftar ile kavga eden bir yönetim anlayışı olmaz. Taraftar ile mümkün olduğunca, olabildiğince beraber hareket etmeli. Taraftar ile kulüp birdir, bir bütündür, kopamaz, ayrılamaz
Kapalı Tribün,
Beşiktaş kültürüdür
Benim kanaatimce, Beşiktaş’ın kalbi Kapalı tribündür. Kapalı, farklıdır. Kapalı tribünü geri vereceksiniz, bunun başka yolu yok. Çünkü o taraftar, on ikinci futbolcu. Hatta bazen ilk 11 futbolcudan bile daha etkilidir. Ben de kapalıdan geliyorum. Kapalı tribün, bir anlamda Beşiktaş kültürüdür. Hayatınızda kapalı tribünden geçmişseniz, Beşiktaş’taki konumunuz tamamen farklı olur. Yöneticiliği bile farklı yaparsınız. Bunun önemini, onun içerisinde yaşayanlar bilir. O tribünden gelmezseniz, tribünleri yanlış değerlendirirsiniz. Böyle bir karar ilk alındığında da bir taraftar olarak karşı çıkmıştım. Kapalı tribünün kaldırılması bence çok yanlış bir karardı. Bazı değerlerin parasal karşılığı yoktur. Sanırım en mutlu olduğum, hayatımda gururla hatırlayacağım karar, kapalı tribünü sahiplerine geri vermek olacak.
Her istediğimizi alırız
Reha Muhtar’ın yönetim ile ilgili yapılan eleştirilere yanıtı sert oluyor: “Basının önünde tartışmak Beşiktaşlılığa yakışmaz” ve sözlerine şöyle devam ediyor:
“Yönetim geleli bir buçuk ay olmuş, yepyeni bir sezon ve Beşiktaş olarak tabii ki en iyi transferleri yapacaksınız. Beşiktaş Kulübü, GS’den FB’den daha iyi transferler yapmış olacak ki, Beşiktaş taraftarı da camiası da mutlu olsun. Futbol bu, tarlada oynanmıyor, sahada oynanıyor. İddiasız kulüp olur mu? Zaten Beşiktaş kongre üyeleri bizi iddialı olduğumuz için seçti. Doğrusu, gerçeği de budur. Ayrıca kim gelirse gelsin, Beşiktaş’ın yönetimi çok iddialı olmalıdır. Ben iddiasız kimseyi istemem, o zaman onun Beşiktaş’ta işi yok.”

Yusuf Tunaoğlu unutulmadı

Beşiktaş’ın alt yapısından yetişerek 17 yaşındayken A Takım’a kadar yükselen unutulmaz futbolcusu Yusuf Tunaoğlu’nun ölümünün 4. yılında Zincirlikuyu mezarlığında bir anma töreni gerçekleştirildi. Törene ailesinin yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Genel Sekreter Kenan Öner, Genel Müdür ve Genel Koordinatör M.Maral Öztekin de katıldı.

Cenk Koray anıldı

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden gazeteci, yazar Cenk Koray dün ölümünün 4. yılında törenle anıldı. Koray’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, ailesinin yanısıra, Divan Başkanı Şeref Nasır, genel sekreter Kenan Öner, basın sözcüsü Reha Muhtar, diğer yöneticiler ile dostları Neco, Müjdat Gezen ve Ömür Göksel katıldı.

Forma numaraları belli oldu

Beşiktaş’ta 2004-2005 sezonunun forma numaraları belli oldu. Yeni transferlerden Carew 23, Okan Buruk 7, Berkant 8, Mustafa 28, Ali Güneş 30, Çağdaş 20, Fatih 25, Murat 29, Veysel 50, İbrahim Akın 55, İbrahim Toraman 58 numaralı formayı giyecek.

Beşiktaş’ta artık herkes eşit

Geçtiğimiz dönemde transfer anlaşmalarını yüzde 50’si garanti, yüzde 50’sini maç başına olarak yapan futbolcuların sözleşme şartlarının değiştirildiği öğrenildi. Yeni yönetim yaptığı sözleşmelere göre futbolcular bundan sonra yüzde 30’u garanti, yüzde 70’i maç başına para alabilecekler. Edinilen bilgiye göre yeni sistemde futbolcuların daha fazla oynayıp daha fazla kazanmak için ter dökeceği belirtildi. Yöneticiler yaılan bu işlemler sayesinde takımın performansının yükseleceğini söylediler.

Yıldırım Demirören, Topbaş’ı ziyaret etti

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti ve plaket verdi. Topbaş, Demirören ile İstanbul’daki spor politikasının ne olacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, ilde spor politikası platformu oluşturmak istediklerini söyledi ve Demirören’in bu fikri olumlu karşıladığını belirtti.

Kombineler satışa çıktı

Beşiktaş taraftarının sabırsızlıkla beklediği kombine kartlar bir çok özel indirim ve cazip ödeme imkanlarıyla taraftarın karşısına çıktı. BJK İnönü Stadyumu Şeref Tribünü girişindeki özel kombine kart satış noktalarından satışa sunulan kombine kartlar, Beşiktaşlı taraftarlarla buluşuyor. Buna göre peşin ve taksit gibi seçeneklerin sunulduğu Kombine kart satışları 31 Ağustos’a kadar sürecek.
Fiyatlar 200 milyon ile 5 milyar arası
VİP koltuklarının kombine kart fiyatları 5 milyar ile 1 milyar 750 milyon lira arası değişirken, numaralı koltuklar 1 milyar 200milyon, kapalı tribün 500-700 milyon, yeni açık 250, eski açık 200 milyon olmak üzere belirlendi. Fiyatlar 1 peşin 5 taksite bölünebilirken, peşin alımlarda yüzde 15 indirim yapılıyor.
Kadın taraftarlara özel indirim
Beşiktaş yönetimi statlarda Beşiktaşlı kadın taraftar sayısını arttırmak için farklı bir yönteme başvuruyor. Buna göre Kombine Kartları’nı taksitli almak isteyen taraftarlara, taksitli fiyatlar üzerinden %25 indirim uygulanıyor. Peşin almak istemeyen kadın taraftarlara ise, %15’lik normal indirimin ardından bir de %25’lik özel indirim yapılıyor.

Dernekler yakın takipte

Siyah-beyazlı kulüpte sayıları her geçen günü artan dernekleri disipline etmek için yeni yapılanmaya gidiliyor. Yönetici Hakan Kalkavan’ın sorumluluğundaki dernekler komitesinin başkanlığını Güven Kulabaş üstlendi. Komite derneklerin lisanslı ürün pazarlama, futbol okulları, üyelik kaydı gibi birçok alanda hizmet etmelerini sağlamak için çalışmalara başladı.

Futbolcular manken gibiydi

Futbolcular kulübün giyim sponsoru Cacharel’in yeni sezon öncesi koleksiyonunu tanıttılar.

SAYFA 8

‘CAREW İŞ YAPAR’
SERANAD DEMİRHAN

Beşiktaş taraftarı çok mutlu, Carew kalitesinde bir oyuncunun Beşiktaş’a gelmesi hepimizin gururun okşadı diyen taraftar, Beşiktaş yönetimine teşekkür ediyor. Bu sene çok fazla gol izleyeceğinden emin olan Beşiktaş taraftarı Carew’i kendisine çok yakın bulduğunu ifade ediyor.
Amigo Alen:
‘En az 20 gol atar’
John Carew çok iyi bir transfer. Çok hızlı bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Boş sahalarda iyi depar atıyor. Hava toplarında hakimiyeti iyi ama ayaklarının aynı yetenekte olduğunu söyleyemeyiz. Ona sağdan ve soldan çok iyi ortaların gelmesi gerekiyor. Bu taktirde en az 20-25 gol atar. Beşiktaş’ın gol sıkıntısı çektiği bölgeye yapılan bir transfer. Türkiye’ye gelmiş en genç ve kariyeri en iyi olan futbolcu.
Çarşı’dan Ayhan:
‘Formasını terletsin gerisi önemli değil’
Her şeyden önce çok ağır bir arkadaş, onu karşılamaya gittiğimizde omuzlarıma aldım, taşıyamadım. Formasını terletsin, hakkın versin başka bir şey istemeyiz. Taraftarı tanımaya çalışsın, Pascal’ı seyretsin, onun hırsını örnek alsın. Hava toplarında çok etkili bir futbolcu zaten onu daha önceden de takip ediyorduk. Çok iyi bir transfer oldu. Ahmed Hassan onun sayesinde bir patlama yapabilir.
Esenler Beşiktaşlılar Derneği’nden
İsmail Ulutaş:
‘Beşiktaş’a yakıştı’
Bu sezon için yapılan Carew transferi için her şeyden önce yönetime teşekkür ediyoruz. Kendisinden çok şeyler bekliyoruz. Avrupa’dan gelen bir futbolcu. Genç, uzun boylu yakışıklı… Beşiktaş’a yakışıyor. Siyah ve beyaz. Bu sene kanatlar iyi çalışırsa yeni transferimiz Carew’in çok sayıda gol atacağına inanıyorum. Bir transfer daha bekliyoruz.
Dişi Kartallar’dan Perihan:
‘Çok sempatik bir futbolcu’
Böyle kalitede bir oyuncunun Beşiktaş’a gelmesine çok sevindim. Maçlar bir başlasın o zaman performansını göreceğiz ama bir transfere daha ihtiyacımız var gibi gözüküyor. Carew taraftarın sempatisini kazandı şu anda kendiliğinden. Pascal’ın yerini kimse tutamaz diye düşünüyorum ama Carew’in kalitesine bir şey diyemeyiz. En az 20 gol atacağına inanıyorum.
UNİBJK’den Güney:
‘Ona hayrandık’
Bize attığı o gol nedeniyle, Carew’e kuyruk acısıyla başlayan bir hayranlığım var. Çok etkili bir forvet olduğunu tüm dünya biliyor. Ancak bir süre forma bulamamıştı umarım bu durum onu çok etkilememiştir. Oyun sisteminin onun üzerinden kurulduğu zaman başarılı olabileceğine inanıyorum. Bu durumda kanatlar devreye giriyor tabii. Bu sezon ondan çok gol bekliyoruz.

Az zamanda çok iş

Transfer rekoru kırıldı
Başkan Demirören ve Beşiktaş yönetimi Vicente Del Bosque’den sonra futbolcu transferiyle rekor kırdı. Çağdaş Atan, Murat Şahin, Fatih Sonkaya, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, İbrahim Akın, Veysel, Ali Güneş, Berkant, Okan Buruk ve son olarak da John Carew ile Beşiktaş transferde diğer takımlara büyük fark attı.
Basketbolda Beşiktaş rüzgarı
Beşiktaş futbolda olduğu gibi basketbolda da transfere hızlı girdi. Siyah beyazlı yönetim 4 oyuncuyla sözleşme yaptı. Mustafa Abi, Hüseyin Demiral’ın sözleşmeleri yenilendi. Türk Telekom’dan Bekir ve Erdemir’den Reha Öz siyah beyazlı formayı giyecek. Beşiktaş ayrıca Hırvat oyuncu Marko Peploviç ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Voleybol’da imza şov
Bayanlar voleybol birinci liginde mücadele eden Beşiktaş Kocaeli’den Betül Kanra’yı transfer etti ve 7 oyuncusuyla sözleşme yeniledi. Arzu Göllü, Deniz Hakyemez, Duygu Sipahioğlu, Emel Çelikpazı, Nihan Yeldan, Tuğba Girgil ve Derya Atalay 1 yıllık sözleşme imzalarken Kocaelisporlu Betül Kanra da kendisin bir yıllığına Beşiktaşlı yapan imzayı attı.
Bayan Basketbol fırtına gibi
Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, A Milli Takımı’nda forma giyen Esmeral Özçelik ve Arzu Özyiğit’i kadrosuna kattı. Bayan A Milli Takımında da forma giyen oyuncular Yasemin Horasan Beşiktaş’la bu yıl da devam imzasını atarken, Arzu Özyiğit Bildirir Kocaelispor’dan, Esmeral Tunçluer BOTAŞ’tan, Nihan Anaz ise Amerika Kolej Ligi’nden Beşiktaş’a gelerek bu sene siyah beyazlı takım için potaları zorlayacak.
İnönü Stadı Galatasaray derbisine hazır
İnönü Stadı’nın kapasitesi, zemin 4 metre aşağı çekilerek 33 bine çıkarıldı. Stadın yenileme çalışmaları yaklaşık 3 milyon dolara mal olurken, Stat 6.haftadaki Galatasaray derbisine hazır olacak. Kapalı tribündeki VİP koltuklarını ve basın tribününü karşı tarafa taşıyan yönetim, “Beşiktaş’ın kalbini geri verdi”
Beşiktaş Akatlar’da büyük bir kapalı spor salonu ve büyük bir spor tesisi inşa ediyor.

İSTANBUL

‘BİZE BİRŞEY OLMAZ!…’

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 9 ilçede, 51 noktada deniz suyunu inceledi. Hıfzısıhha laboratuvarlarında incelenen sonuç ne yazık ki istenilen şekilde çıkmadı. İstanbul Silivri ve Büyükçekmece gibi yazlıkların bulunduğu bölgelerdeki deniz suyu koli basili kaynıyor. Kriterlere göre 100 mililetrede 1000’in altında koli basili tespit edilen yerlerde denize girilmesinde sakınca yok. Bunun üzerindeki değerleri taşıyan denizlere girmek oldukça sakıncalı.
Yapılan ölçümlerde Pendik Veterinerlik Enstitüsü ve Pendik Burnu karşısı, Avcılar Baler Oteli Yanı, Denizköşkler Karaca Çay Bahçesi Önü, Maltepe ve Süreyya Paşa Sahili, Silivri Bizimköy, Parkköy, Kumluk, Altınorak, Çayıryeri ve Elmalık, Gümüşkaya Belediye Yanı, Erdem Sitesi, Belediye Plajı, Çanta Belediyesi, Cambaztepe, Marmara Uyum Kent, Duruman ve Celaliye belediye kampı mevkileri, Kumburgaz ve PTT kampı plajı, Eminönü, Kumkapı, Sarayburnu sahilleri ve Galata Köprüsü’nde denize girilmesi sakıncalı bulundu.
Öte yandan Bebek Camii ve Konsolosluk yanı, Arnavutköy Feneri ve İskele Önü, Kuruçeşme Egsoz İstasyonu, Ortaköy Camii ve DGM önünde de denize girilmemesi istendi.
Buna rağmen vatandaşlar kavurucu sıcak karşısında mikrop dinlemiyor ve kendilerini serin sulara bırakıyorlar.