SAYI 63

GAZETE BEŞİKTAŞ,

SAYI:63, 17 MART 2004

SAYFA 2

Ev sahibi oldular

Avrupa yakasının en büyük Öğretmen Evi Beşiktaş’ta açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin, Dünya Barış Parkı içerisindeki eski evlendirme dairesini yeniden düzenleyerek “Öğretmenler Kültür ve Sanat Evi” olarak tahsis ettiği mekanın açılışına, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ile yaklaşık 2 bin öğretmen katıldı. Namoğlu yaptığı açılış konuşmasında, bugüne kadar yaptığı hizmetler içinde kendisini en çok duygulandıran hizmetin bu olduğunu vurguladı. İstanbul Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü de yaptıkları konuşmalarda Yusuf Namoğlu’ya teşekkürlerini sundular. Ömer Balıbey, Namoğlu’ya bir plaket vererek öğretmenlere sahip çıktığı için tekrar teşekkür etti.
Avrupa yakasının en büyük Öğretmenler Evinin 431 metre kare kullanım alanı içinde, çok amaçlı salon, kütüphane, mekanik hacimler, hizmetli odası, kafetarya, kuaför, soyunma odaları, duş ve tuvaletler bulunuyor.

Baba-oğul ağaç diktiler

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Celalettin Martin, Beşiktaş Kulübü menajeri Sinan Engin, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve Beşiktaş Koleji öğrencileri bir arada ağaç dikti. Belediye ile kolejin işbirliği yaparak düzenlediği ağaç dikme şenliğinde Namoğlu, insanın dikili bir ağacının olmasından daha güzel bir şey yoktur, diyerek öğrencilerle birlikte ilk küreği attı. Çocukların büyük bir neşe içinde ağaç dikmesinin ardından Sinan Engin de oğlu ve kızıyla birlikte objektiflere poz verdi.

SAYFA 3

‘Birlikte yönetelim’

1952, Antalya doğumlu İsmail Ünal, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Beşiktaş ilçe sınırları da içinde olmak üzere toplu konut, konut, sanayi sitesi ve fabrika projelerini geliştirdi ve uyguladı. Beşiktaş kenti içinde Etiler’deki Saraylar Beldesi Konutları ve Ulus Evleri konutlarını hayata geçirdi. Bu projeler sayesinde yerel yönetimlerle iç içe çalışarak Beşiktaş’ın yapısını ve problemlerini tanıma fırsatı buldu, Anatolia Seramik Sanayi AŞ’nin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1984-85 yılından beri Beşiktaş Kulübü üyesi olan Ünal, 10 yıl boyunca Beşiktaşlılar Cemiyeti’nin başkanlığını yaptı. 1992-1994 yılları arasında Yönetim kurulu üyesi olduğu Beşiktaş Jimnastik Kulübünde 2002 yılına kadar yöneticilik yaptı. Şu anda halen BJK’nin Genel Sekreterlik görevini yürütüyor. Pek çok sivil toplum örgütlerinde çalışan Ünal, CHP ile 1973 yılında Beyoğlu gençlik kollarına katılarak tanıştı. İsmail Ünal 25 yıldır Beşiktaş’ta oturuyor ve üniversiteye giden iki kız çocuğu babası.
Beşiktaş’ı hak ettiği yüksek kent standartlarına getireceğiz
Dünyadaki kent örneklerini temel alarak yepyeni bir kent projesi üretiyoruz. Bunun için ilk önce, oluşturacağımız Acil Destek Sistemi ile hemen 29 martta çalışmalara başlayacağız. Bu sistem insan odaklı bir sistem. Herkes 29 martta telefonunu açtığı zaman sistemin harekete geçtiğini görecek. Mahalleler arası işleyişi yeniden düzenleyeceğiz. Oluşturacağımız kent merkezinde 10 tane mahalle tespit ettik. Sinanpaşa, Vişnezade, Muradiye gibi. Beşiktaş kenti sınırları içindeki 23 mahalleyi 10 mahalleye indirip, buralarda semt konakları oluşturacağız. 7,5 dakikada gelecek bir hizmet birimi, bunun yanı sıra uzman doktorlardan oluşan bir sağlık ekibi size gelecek. Beşiktaş kenti, kültür ve sanatın yoğun olduğu, ağırlıkla esnaf, öğretmen, öğrenci ve emeklilerin yaşadığı bir kent. Bu özellikleri değerlendireceğiz. Hanımefendilerin el becerileri, emeklilerin el becerileri ve kalemlerini kullanabileceği atölyeler oluşturacağız.
Beşiktaşımızın Çarşısı Beşiktaşımızın kalbi…
Çarşı, özelliklerine uygun olarak ve otantik yapısı korunarak yeniden düzenlenecek. Beşiktaş’ın Çarşısında köftecisi, balıkçısı, kaymakçısı, turşucusu meşhur. Bunlar Beşiktaş’ın yerel markaları, dünyaya tanıtılması gereken özellikler. Biz Beşiktaş’ı ürettiğimiz projelerimizle çekim merkezi haline getireceğiz. Esnafımızın sıkıntıları daha çok otopark ve trafik noktasında. Trafik konusunda önlem alıcı bariyerler kullanacağız. Biz trafik akışını kontrol edeceğiz. O sakakta oturanlara öncelik verecek olan araç pulu uygulamasına geçeceğiz.
Ortaköy dünyada örneği olmayan bir semt. Camii, kilise, sinegog yan yana. Ortaköy’ü festival merkezine dönüştüreceğiz, dünyanın en büyük çekim merkezi yapacağız. Beşiktaş’ın çeşitli bölgelerinden ring sistemi kuracağız, seferler yapacağız. Ortaköy aynı zamanda gece yaşamının önemli bir parçası. Bu yüzden gürültü, alışveriş, trafik, emniyet gibi sorunları var. Biz bunları sivil toplum örgütleriyle birlikte aşacağız.
Beşiktaş Belediye Başkan yardımcısı bayan olacak
Mahallerimizi dolaşırken Beşiktaş gönüllülerini oluşturduk. Meclis üyelerinde bayan sayısı az. O bizim hatamız bunun için başkan yardımcımız bayan olacak ve kadından, aileden, semt konaklarından sorumlu olacak. Beşiktaş gönüllüleriyle birlikte projeler geliştirecek.
Beşiktaşımızda gürültü, trafik sorunu, görüntü kirliliği var. Tüm bunların düzelebilmesi için prestij alanları oluşturacağız. Ortaköy gibi. Beşiktaş’ın sahili düzenleyeceğiz. Beşiktaş’ın giriş kapısı olan semtleri Dolmabahçe, Bebek, Etiler, Levent, 4. Levent’i çekim merkezi yapacağız ve düzenli kontrollü tutacağız.
Referandumlar düzenleyeceğiz
Programımda olmayan hizmetleri, kafamıza göre değil, referandumla yapacağız. Bizim belediye anlayışımız, geniş katılımlarla yönetme şeklinde. Beşiktaş ilçesi sınırları içinde 8 tane amatör kulüp ve 1 tane profesyonel kulübümüz var. Amatör kulüplerimize sahip çıkacağız onlara en kısa zamanda futbol oynamaları için iyi bir yer temin edeceğiz. O zamana kadar da teknik ekipman ve malzeme yardımı yapacağız. Yerel yönetimlerin bunları yapmak temel görevi. Ayrıca, okullarla işbirliği yapıp teknoloji ve bilgisayar konusuna ağırlık vereceğiz, destekleyeceğiz.
Deprem öncelikli konumuz, ekiplerimiz hazır
Deprem kaçınılmaz bir gerçek. Çalışmalarımız projelerimizi buna göre organize ediyoruz. İki konusunda uzman profesör ve mimar mühendislerden oluşan bir ekibimiz var. çeşitli bölgelerde gerekli çalışmalar yapılıp, ücretsiz olarak, binaları sağlamlaştırıp güçlendireceğiz. Bunun için uluslar arası fonlardan destek alacağız. Beşiktaş kenti olarak depremi daha az sıkıntılı geçirmek istiyoruz ve şimdiden başladık.
Eğitime katkı sağlayacağız
Eğitim kurumlarıyla işbirliği içinde çalışıp onların tüm eksikliklerini tamamlayacağız. Bilgisayar ve teknolojik anlamda kendilerine destek vereceğiz.

‘Yarış SHP ve Namoğlu arasında geçer’

SHP’nin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İlhan Göğüş, Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlı için getireceği hizmetleri tüm içtenliği ile ifade etti. 1972 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Göğüş, evli ve iki çocuk babası. İleri derecede ingilizce bilen Göğüş, halen uluslar arası taahhüt ve ticaret firması ortağı. SHP’nin kurucuları arasında yer alan Göğüş, genel başkan yardımcılığını yürütüyor.
Avrupa Birliği standartlarında bir Beşiktaş için!
SHP’nin, Beşiktaş’ın siyasi yapısı içinde ciddi bir yerde olduğunu düşündüğünü dile getiren Göğüş, Beşiktaş seçimlerinin ana hatları itibariyle Yusuf Namoğlu ve kendisini arasında geçeceğini ileri sürüyor. Bir belediye başkan adayının imar müdürü şeklinde olmadığını vurgulayan Göğüş, rutin görevler dışında o yerin tüm sorunlarına hakim bir belediye başkan adayı olarak projeler hazırladığını söyledi.
“Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyal demokraside esas olan katılımcılıktır, saydamlıktır, güler yüzlü olmaktır. Halkın bütünüyle beraber projeler üretmektir. Ben tek başıma orada yaşayanlar adına karar veremem, vermemeliyim. Belediyeyi evinize getireceğim. Sizle beraber yöneteceğim. Buna e-belediyecilik diyoruz. E-belediyecilik vergi toplama için kullanılan yöntemle sınırlı değil. E-belediyecilik, gerçek demokrat bir platform yaratmaktır. Hemen herkesin evinde bir bilgisayar donanımı var, olmayanlar için de ATM’lere benzer makineleri- belediye matikleri, belli bir takım yerlere yerleştireceğiz. Bu yolla bireyin karar sürecinde etkin olmasını sağlamış olacağız. Yurttaşın belediye ile olan ilişkilerini belediyeye gelmeden, gerekli müracaatlarını gerçekleştirmesini ve takip etmesini sağlamış olacağız. Meydan, yol çalışmaları için, özellikle Beşiktaş’ın meydanı ile ilgili uzman kişilerce hazırlanan sayısız proje var. Ana kent belediyesi ile çalışarak oraya bir çözüm üreteceğiz. Beşiktaş’ta çok yoğun bir yapılaşma var. Asla ve kat’a burada herhangi bir yapılaşmaya, yapılaşmada yoğunlaşmaya karşıyım. Hatta, mümkün olduğu kadar eğer bir olanak bulunursa seyreltilmeli. Yeşil alan artırılmalı. Yapılacak yeni çalışmalarda estetik kaygıyı da ele alan bir estetik kurul kuracağız. Otoparklar da kabil olan her yere, yerin altına yerin üstüne, ne bulunuyorsa yapılması lazım. Bunun için de insanların zorlanması lazım. çok büyük bir gereklilik”
Sağlık ayağınıza gelecek
“Beşiktaş’ta pek çok sağlık kuruluşu var, ama bunların hepsi paralı sağlık kuruluşları. Bir devlet hastanesi yok. Mutlaka Beşiktaş’ta devletin tam teşekkülü bir hastanesi olmalı. Bunun yerini, yine semt sakinleri ile birlikte karar verip bir yer tespit etmeliyiz. Devlet nezdinde, Sağlık Bakanlığı ile iletişim kurarak, finans sağlayarak mutlaka bir hastane yapılmalı. Ayrıca, Beşiktaş’ta çok büyük çapta bir emekli nüfus var, bunların sağlık bakımı ihtiyacı var. Bu sağlık bakımlarını yapabilmek için mobil sağlık servislerini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu şöyle gerçekleşebilir, örneğin, evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın periyodik olarak sağlık personellerini evlerine göndereceğiz, bakımlarını yaptıracağız”
Hem öğrenciye hem emekliye olanak
“Vatandaşlarımıza mali anlamda nefes aldırmalıyız, projeler geliştirmek zorundayız. Bunun için de 3-4 tane projemiz var. Bunlardan bir tanesi, öğrenci pansiyonları. İlçemizde, 5 tane üniversitemiz var ve yurt yok. Hem Beşiktaş’taki öğrencinin yurt sorununu çözmek, hem emekli vatandaşlarımıza bir gelir kapısı açmak üzere emekli vatandaşlarımızın evlerinde belli bir odasını ayırarak veya bir yöntem ile öğrencileri bu evlere yerleştirmek ve emekli insanlara da gelir sağlamak için gerçekleşebilecek bir uygulama. Bu o kadar kolay bir şey değil tabi, güvenlik sorunu var, psikolojik danışmanlık sorunu da düşünülerek gerçekleştirilecek. Belediyede bir birim oluşturulacak ve özellikle emekli kesime gelir sağlamak amacıyla bu öğrenci pansiyonculuğunu sunacağız. Bunun dünyada çok örnekleri var. Üniversite şehirlerinde Amerika’da Almanya’da İngiltere’de, aileler bu sistemi uyguluyor.
İstihdamı artıracağız
“Beşiktaş’ta yaşayan insanların işsiz kalmasını önlemek amacıyla bir istihdam havuzu oluşturacağız. Beşiktaş’ta büyük holdingler, şirketler, bankalar ile ilişkiye gireceğiz. Personel ihtiyacı için bir kanal olacağız. Yurttaşlarımız müracaat edecek, niteliklerini belirtecekler. İş verecek kurum da, istediği vasıfları bildirecek ve bu havuzda toplanacak. Biz bunları birbirine uyuşturacağız. Vasfı yetersiz olan vatandaşlarımız için de sürekli eğitim kursları geliştireceğiz”
Beşiktaş ayrıcalıklı bir ilçe olacak
Göğüş, Beşiktaş ile ilgili en büyük rüyasının Beşiktaş’ta turizmi geliştirmek olarak söylüyor. “Beşiktaş’ta biz bir sanayi geliştiremeyiz. Biz ancak hizmetleri geliştirebiliriz. Bunlardan en önemlisi de turizm” diyen Göğüş, üç önemli noktada bu projenin değerlendirilebileceğini ifade ediyor:
“Bunlardan bir tanesi, Arnavutköy. Diğerleri, Ortaköy ve Abbasağa Mahallesi’nin ara sokaklarındaki yerler. Buralarda çok güzel eski binalara var. Ahşap veya olmayan. Bu binaların sahiplerini turizme yönlendireceğiz. Bunun için bilgi – birikim aktaracağız, kredi kaynaklarına ulaştıracağız. Buralarda ufak oteller gerçekleştireceğiz. Buradaki amacım, pansiyonun biraz iyisi, otantik aile işletmesi türünde yerler yaratmak. Bu Beşiktaş için istihdam sağlayacak, bu bir hareketlilik getirecek. Akaretleri kültür sanat etkinlerinin yeri haline getireceğiz çeşitli yatırımlarımızla. Abbasağa’ya çıktığınız zaman, o güzelim evleri o harap halinde olan yerleri, en iyi şekilde değerlendireceğiz, iyileştireceğiz.
Ortaköy Meydanı yeniden düzenlenmeli
“Ortaköy meydanı iyi bir tasarımdır, ancak kötü bir kullanımdır. Yazık ki, şu an orası artık tezgahtan geçilmez bir halde. Kitap oranın temeli iken kitap alınmıştır bambaşka bir yere atılmıştır. Tekrar kültürel ağırlıklı özelliğine kavuşturmak istemekteyiz. Projelerimiz gerçekleştiği zaman, orası meyhane kültürü üzerine binmeyecek.
Beşiktaş’a bit pazarı
Kadınların el emeklerinden ve evde değerlendirilemeyen çeşitli eşyadan bir bit pazarı oluşturmayı düşünmekteyiz. Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bit pazarını, kadınlarımızın el emekleri olan bir çok ürünün ve evde ikinci el eşyanın pazara sunulabilmesi şeklinde de tanımlayabiliriz.
Saydam bir
Beşiktaş
Altı ayda bir belediyeyi denetleyen bağımsız denetim kuruluşu, Beşiktaş Belediyesini kendi kendine gelip denetleyecek. Bu bağımsız denetim kuruluşunun denetim raporları bana değil, doğrudan doğruya kamuoyuna açıklanacak. Her yaptığımız işin muhasebesi, altı ayda bir, denetlenecek.
Beşiktaş’a
Adliye Binası
Beşiktaş’ta bir adliye binası yok. Mutlak adliye lazım. Çünkü Beşiktaş’ta yaşayanlar, buradan kalkıyor Sultanahmet’e gidiyor.

‘Solun kalesi DSP’dir’

DSP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Mimar Hakan Sıvacı, 1958 İstanbul doğumlu. Gerek yurt içi gerek yurt dışında tarihi eser ve restorasyon çalışmalarına imza atmış olan Sıvacı, 1991 yılından bu yana Demokratik Sol Parti’de çeşitli kademelerde yer aldı. Sıvacı, yönelttiğimiz soruları tüm içtenliğiyle yanıtladı. Öncelikli hedefimiz ulaşım, diyen sıvacı, projelerini ulaşım, kültür – sanat, iyileştirme, otopark, deprem, iletişim ve sağlık adı altında ifade etti.
“Projelerimiz arasında yer alan önemli konulardan biri, kültürel etkinlikler. Beşiktaş’ın şu anki genel görünümünü değerlendirdiğimizde ise, gittikçe kötüleştiğini görüyoruz. Sebeplerinden biri ise, iki köprünün verdiği olumsuz etkiler. Beşiktaş’ın merkezi bir yer olması da bunda etkili. Bununla birlikte, otopark sorunu ile de karşı karşıya. Tarihi dokusu ve yeşiliyle bir heykel Beşiktaş, aslında”
Çevre, yeşil bizim için çok önemli
“Bizim için öncelikli konulardan biri de deprem, elbette. Gündemden düşürmemiz gereken bir konu. Bu konuda çalışmalarımız var. Diğer bir konu ise, olmazsa olmaz koşullarımızdan bir tanesi, çevre. Öncelikle, mevcut yeşil alanları koruyacağız. Bunların bakımları sağlanacak ve yeşil alanlar oluşturacağız. Bu çalışmaları gerçekleştirirken siteler ile birlikte iş birliği içerisinde çalışacağız. 1999 yılında ilk kez otoparklar ile şöyle bir proje geliştirdik; üstü yeşil alan, altı katlı otopark. Bugün hala bu tip çok kapsamlı otoparkların hayata geçirilmesinden yanayız. Beşiktaş’ta zaten yer bakımdan kısıtlı bir alan sahip. Otopark ücretlerinin de aşağıya çekilmesi için gereken çabayı göstereceğiz. Bunun yanı sıra, Beşiktaş iki köprü arasında sıkıştı, bunun sıkıntılarını çekiyor. Bir de üçüncü köprü meselesi vardı. Bu bir çözüm değildir, karşısındayız. Düşünün ki, ara yolları da yapsak gene tıkanacak. Biz bir kere bunu kesinlikle ulaşım koordinasyon ana kent ile birlikte çözmemiz lazım, komşu ilçeler ile de bir arada. Trafiği devamlı akar hale getirmemiz lazım.
Ortaköy’e sanat sokakları
“Şunu söylemem lazım ki, Ortaköy meydanı derme çatma bir yer konumunda. Meydanlara baktığımız zaman Avrupa’da bunun örnekleri var. Deniz ile iç içe ve güzel. Şu anki konumunda ise, Ortaköy’ün görüntüsü çirkin. Üstelik mekanlar genç yaşlı, herkesin kesesine uygun değil. Ortaköy meydanını kesinlikle ıslah etmemiz lazım. Sanat yolları dediğimiz tarzda örneğin; ressamların gelip resim yapacakları trafiğe kapalı, meydanların yolların olması lazım diye düşünüyorum”
Öğrencilere atölyeler, sanat evleri
“Beşiktaş’ta Galatasaray, Boğaziçi, Yıldız Üniversitesi’nin ana kampusleri bulunuyor. İlçemizin gençleri için düşündüğümüz projelerimiz var, gençlerimiz için belirli merkezler oluşturmak istiyoruz. Çalışma ofisleri, sanatevleri ve atölyeler gibi projeleri hayata geçirmek istemekteyiz. Ayrıca, çocuklar için çocuk kent projemiz var. Çalışan annelerin çocuklarının daha sosyal olması ve çocukların daha bilinçli bir şekilde yetişebilmeleri için bir takım etkinliklerimiz de olacak.
Sıvacı, sağlık ile ilgili mahalle merkezlerinde gerçekleştirmeyi düşündüğü ücretsiz sağlık hizmetleriyle birincil sağlık koruyucu hekimlik ve ambulans hizmetlerini yaygınlaştıracağını belirterek sözlerini tamamladı.

SAYFA 4

‘Beşiktaş’a hanım eli değsin’

1949 Eskişehir doğumlu Nursan Ünal, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu ve 1975 yılından beri Nursan Eczanesinin sahibi. Beşiktaş spor kulübü kongre üyesi ve Tema Vakfı üyesi olan Ünal, KADER gibi pek çok sivil toplum örgütünde aktif olarak yer alıyor. 1990’dan beri DYP’de görev alan Ünal, 1999 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili adayıydı. 2002 yılında ise DYP il yönetim kurulu üyeliğine atandı. DYP’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Nursan Ünal, “beraber çalışıp beraber başarmanın tadına varacağız” diyor.
“Kendimi meclis üyesi arkadaşlarımı ve Beşiktaş ilçemizi sizlerin sağduyusuna emanet ediyorum. Beni ve arkadaşlarımı seçerseniz yanılmayacağınızı göreceksiniz”
İstanbul nasıl ki dünya şehirlerinin incisi ise Beşiktaş da İstanbul’un gözbebeği ilçelerinin başında gelenidir. Beşiktaş İstanbul tarihinin derinliklerinden gelen kültür, ticaret, sosyal hayat, spor, farklı dinlerin beraber yaşadığı, Barbaros Hayrettinleri, Yahya Efendi Hazretleri, Tuzbabaları, kıyıdan Anadolu yakasına ulaşım kolaylığı ile önemli bir merkez olma niteliğini koruyarak bugünlere gelmiştir. 23 mahallesiyle Beşiktaş’ın Atatürk ilkeleri ile örf ve adetlerimize bağlı, çağdaş, düşüncelerinde zigzagları olmayan sizinle yaşayan, herkesi kucaklayan bir belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından yönetilmesi gerekmiyor mu?
İşte o başkan benim, diyen Nursan Ünal benim menfaat peşinde koşabilecek kimsem yok diyor ve Beşiktaş ile ilgili projelerini şöyle sıralıyor:
Beşiktaş’ın kendisine hiçbir zaman ulaşılamayan değil her zaman ve talep halinde vatandaşın bizzat ayağına gelen bir belediye başkanına ihtiyacı var.
İlçemizde yeni dönemde acil olarak çözülecek en önemli sorun Zincirlikuyu- Ortaköy-Dolmabahçe trafiğinin birleştiği yer olan Beşiktaş meydanının yeniden düzenlenerek bu noktadaki trafik kilitlenmesini önüne geçilmesi gerekiyor.
Ortaköy-Dereboy’u caddesinin kanalizasyon ve altyapı sorununun Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak bir çalışmayla çözüme kavuşturacağız. Her şeyden önce, Beşiktaş’ın bin bir zorlukla ayağına giden değil, her zaman ve her talep halinde vatandaşın ayağına bizzat giden bir belediye başkanına ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Halka hizmet sunarken, özellikle Beşiktaş halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünerek hareket edeceğiz.
Hizmete hazırız
Beşiktaş bölgesinde bizce acil giderilmesi gereken iki ihtiyaç var; bir devlet hastanesi ve Adliye binası. Bu ikisi için de bizce, acele yer bulmak gerekiyor. Bunun yanı sıra, ilçemizde var olan çok sayıdaki üniversite öğrencisi için kendilerini geliştirebilecekleri sosyo – kültürel aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri, eğlence ve kültür merkezlerini oluşturmayı hedefliyoruz. Bu minvalde, Beşiktaş’ın her yıl düzenlenecek uluslar arası kültür ve sanat festivali ile sesinin tüm dünyaya duyurması bizce çok önemlidir. Beşiktaş’ın görüntüsünde bir düzen olması için, iki vapur iskelesi arasındaki sahil şeridini ve yine Ortaköy sahil şeridini düzenleyerek halkın istifadesine sunacağız. Ayrıca, ihtiyaca yönelik olmayan, gereksiz olarak yapılan kaldırım düzenlemelerine son vereceğiz. Yine Ulus Pazarının daha uygun bir yere taşınması da, mevcut taksi duraklarının gözden geçirilerek yaşam kalitelerini yükseltmek de diğer amaçlarımız arasında.
24 saat yardım
merkezleri
devrede
Bunun dışında, uzun süren bürokratik işlemlerin hızlandırılması için imar işlerinde vatandaşın beyanına itibar edilmesi sağlayarak vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Belediye bünyesinde ihtiyacı olan vatandaşlara gıda, giysi, sağlık, kırtasiye ve danışmanlık alanlarında ücretsiz olarak, daimi hizmet verebilecek bir veya birkaç merkez oluşturulacak. İlçedeki bütün ilköğretim okullarına, belediye imkanları ile veya sponsorlar sağlanarak bilgisayar ve onarımı, kırtasiye yardımı gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. İlçede bir kadın ve gençlik konseyi oluşturularak alınacak kararlara bu konseyin ortak edilmesini sağlayacağız. Ev kadınlarının evlerinde ürettikleri el becerisi ürünlerini sergileyip değerlendirebilecekleri yeni alanların oluşturulması için çeşitli çalışmalarımız da söz konusu.
Levent işlev
kazanacak
1950’li yıllarda yapılmış olan ve prestij mahallesi olarak da adlandırılan Levent’teki yapılara yeni fonksiyonlar kazandırılarak vatandaş – belediye arasındaki sürtüşmelere böylelikle bir son vermiş olacağız. Karanfilköy ve Ambarlıdere de yer alan az sayıdaki gecekondunun hak sahipleri mağdur edilmeden, yapılacak bir planlama ile daha çağdaş konutlar haline getirilmesi hususunda ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi üzerine hazırladığımız proje de bizim için önemli bir hedef. E-belediyecilik hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve muhtarlık hizmet ofislerinin eksiksiz olarak bütün mahallelerde oluşturulmasını da yapacaklarımız arasında sayabiliriz.
Beşiktaş her hizmetin en iyisine layık.

‘Kaliteyi yükselteceğiz’

MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Erdinç Balcı, 1970 doğumlu. İTÜ Makine Fakültesi mezunu olan Balcı, İşletme, organizasyon ve kalite yönetim sistemleri konusunda lisansüstü çalışmalara imza attı. Hedefi, Atatürkçü düşünce sistemi cumhuriyetçi yaşam tarzıyla Beşiktaş’ı kültür, tarih, sanat, turizm ve finans merkezi yapmak etkin, kaliteli hizmet ve yönetim anlayışı ile halkın yaşam kalitesini yükseltmek.
MHP’nin yapmayı hedeflediklerinden bazıları: Beşiktaş’ın sınırları içinde bulunan eğlence yerlerinin trafiği aksatan kanunsuz ve keyfi uygulamalarına son verilecek. Ana arterlere ve yollara araç park ettirilmeyecek. Bu suretle Etiler ve sahil yolu trafiği başta olmak üzere bölgenin trafik akışı rahatlatılacak.
Mahallelerdeki trafik akışı ve güzergahları semt sakinleri ve esnafın isteklerine göre düzenlenecek.
Barbaros Bulvarı’ndaki Sinan Paşa cami yanındaki üst geçit ve Yıldız’a kadar iki alt geçit yapılacak.
Barbaros Bulvarı trafiği, yaya üst geçitleri ile daha güvenli hale getirilecek.
Ana kavşaklardaki trafik işaret ve levhaları ile sinyalizasyon hatalarından ve eksikliklerinden oluşan kaza ve sıkışıklıklar önlenecektir.
Tarihi ve kültürel değeri olan cadde ve sokaklar alternatif geçişler sağlanmak suretiyle araç trafiğine kapatılıp arnavut kaldırımlı taş sokak ve caddeler haline dönüştürülecek.
Okul, iş merkezi ve hastane gibi toplu ve güvenli geçiş gerektiren bölgelerde ek güvenlik tedbirleri alınacak.
Özel şahıs ve şirketlere işletilmek üzere devredilen fakat trafik akışında sıkıntı oluşturan otoparkların işletme izinleri iptal edilecek.
Yoğun kar yağışlarında tıkanan trafiği açmak için tuzlama ve temizleme işlemleri acil olarak yapılacak.
Her mahalleden İETT araçlarının daha sık aralıklı geçmesi gerekli görüşmeler acil olarak yapılacak.
Beşiktaş – Şişli, Beşiktaş – Bakırköy dolmuş hattı konulacak.
Halkımızın düğün, nişan, sünnet, cenaze gibi önemli günlerinde belediyeye ait toplu taşıma araçları ücretsiz olarak tahsis edilecek.
Fiziksel engelli ve özürlülerin geçişini kolaylaştırıcı her türlü tedbirler alınıp yeni düzenlemeler yapılacak.
Otopark: Otopark hizmetlerini düzenlemek sevk ve idare etmek amacıyla belediye bünyesinde vakıf kurulacak.
Kat otoparkları projesi ile büyük park ve bahçelerin, yeşil alanların dokusunu bozulmadan altlarına otoparklar yapılacak.
Belediyece parkomatlı sistemle işletme hakkı devredilen otoparklarda saat ücreti 3500 000 TL’ye indirilecek. Bu parklardan esnaf ve apartman sakinleri ücretsiz olarak yararlanacak.
Katlı otopark sistemi teşvik edilecek. Uygun olan projeler hemen hayata geçirilecek.
Boş ve kullanılmayan her türlü resmi ve özel alanlar (yeşil alanlar hariç) otopark olarak uygun şekilde değerlendirilecek.
Park ve yeşil alan: “Her mahalleye 1000 ağaç” kampanyası ile yeşil alanları çoğaltacağız.
Yeşil alan ve parklar ile mezarlıkların düzenlenmesinin yanısıra özel bahçe ve yeşil alan sahiplerine belediyemizce ücretsiz ilaçlama, bakım ve peyzaj hizmeti verilecek.
Yeşil alanlar kesinlikle imara açılmayacak.
Sosyal hizmetler: Kimsesiz, yaşlı ve çocuklar, engelli vatandaşlarımız için çocuk ve yaşlı koruma evleri, huzurevleri, eğitim ve rehabilitasyon merkezleri açılacak, proje acilen devreye sokulacak.
Dar gelirli vatandaşlarımıza günlük gıda, giyecek, yakacak, kira ve eğitim yardımı yapılacak.

Sıkça sorulan sorular

Bebeğimin dişleri sürer sürmez çürüdü. Nedeni ne olabilir?
Bebeklerde bazen dişlerin üzerinde sürer sürmez kahverengi lekeler oluştuğu ya da bu dişlerin kırılıp döküldüğü gözlenir. Aslında bu lekeler diş çürükleridir ve dişler de çürük nedeniyle kırılır. Bu kadar erken bir dönemde çürük oluşmasının nedeni de biberon çürüğü adı verilen çürüklerdir. Bebek beslenmesinde en önemli besin olan anne sütü ya da inek sütü doğal olarak şeker içerir. Gece yatmadan önce yada uyku sırasında bebek anne sütü ya da biberon emerse süt ağızda birikerek mikropların dişleri çürütmesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu nedenle özellikle gece beslenmesi sonrası dişlerin temizliğine özen gösterilmelidir.
Biberon çürüğünden korunmak için ne yapmak gerekir?
Bebeklerde meydana gelen çürüklerin tedavisi çok güç olduğundan, koruyucu önlemlerin erken dönemde alınması gerekir.
Bunlar nelerdir?
* Bebeğinizin gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığını önleyin. Beslendikten sonra uyutmaya çalışın.
* Biberondaki süte şeker, bal pekmez gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin.
* Bebek beslendikten sonra mutlaka su içirin.
* İlk dişlerin sürmeye başlamasıyla gece ve sabah beslenmeleri sonrası temiz, ıslak bir tülbent ile dişlerini silerek temizleyin.
Biberon çürüğünün önemi nedir?
Biberon çürüğü görülen dişler tedavi edilmezse ağrı yapar ve iltihaplanır. İltihaplı ya da ağrıyan dişler bebeğin huzursuzlanmasına ve beslenme düzeninin bozulmasına neden olur. İltihap alttan gelecek kalıcı dişler de etkileyip şekillerinin bozuk olmasına yol açar. Bu dişler çekilmek zorunda kalırsa çocukta konuşma problemleri ortaya çıkabilir.
Biberon emmediği halde bebeğimin dişleri çürüdü neden olabilir?
Biberonun yanı sıra emziklerin ağlayan bebekleri susturmak amacıyla bal, pekmez, reçel gibi tatlandırıcılara batırılarak verilmesi de biberon çürüklerinin başka bir nedenidir. Bunun yanı sıra, dişler sürdükten sonra oyalanmak amacıyla bebeğin eline verilen karbohidratlı-şekerli gıdalar da diş çürüklerine neden olur. Çocuğu bu tür gıdaların yerine elma, havuç gibi besin değeri yüksek; diş temizliğine yardımcı gıdalara yönlendirmek gerekir.

SAYFA 5

Nasıl bir belediye?

Belediye dediğin
böyle olmalı
Biz şu anki belediyenin çalışmalarından çok memnunuz. Açıkçası, yollarımız temizliğimiz yapılıyor. Düzenimiz var. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Burada çalışırken de bir sıkıntımız olmadı. Bundan sonra da ilçesine sahip çıkan benimseyen bir belediye istiyoruz.
Hüseyin Bektaş (37)

Otopark sorunumuz
çözülsün
Burada en çok yaşanan sıkıntı park etme konusunda yaşanıyor. Araçlar burada büyük bir yoğunluk oluşturuyor ve kaldırımlara park edilen araçlar, bizi de bir esnaf olarak sıkıntıya sokuyor açıkçası. Hem görünüm açısından bunu değerlendirebilirsiniz hem iş bakımından. Bu sorunla yakından ilgilenebilecek bir belediye istiyoruz. Ama genel itibariyle şu anki belediyeden memnunuz.
Nadi Aslan (33)
Daha düzenli olmalı
Biz burada otopark sorunu çekiyoruz. Alt yapı çalışmalarında işin ciddiye alınarak yapılmasını istiyoruz. Özellikle, park sorununa bir çözüm bulunmalıdır. Bir anlık bekleme için bile bir saatlik para alınıyor. Bu hem bizim için hem buraya gelen için çözülmemiş bir sorundur. Bunu çözecek bir belediye arzu ediyoruz. Ayrıca, hava şartlarından ötürü kapanan yollar açılırken ara sokakların da unutmayan, çok detaylı bakabilen bir belediye istiyoruz. Şu anki belediyenin diğer çalışmalarından memnunum ve büyük ihtimalle ANAP’a oy vereceğim.
Ertuğrul Çatıroğlu (49)

Hiç umudum yok
Üç senedir burada park ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. Ancak kimse ilgilenmedi. Biz bunun çözümlenebileceğini düşünüyoruz. Ve ilgi bekledik. Ancak oy kullanmayı düşünmüyorum. Kimsenin samimi ve açık olduğuna inanmıyorum.
Feride Çalışlar (44)
Dürüstlük bekliyoruz
Işığımız kesilmesin, parklarımız pis bakımsız kalmasın. Trafiğimiz tıkanmasın yollarımız tertemiz olsun. Biz bir belediyeden bunları görmek istiyoruz. Dürüst çalışmasını bekliyoruz. Çalışmalara baktığım zaman hep genel itibariyle düşünülüyor. Oysa bir yol sorunu olduğunda ara sokaklarda da olabilir, iyi bir bakım ve inceleme yapılmalı diye düşünüyorum. Şu anda tüm adayları halen tanıma aşamasındayız. Açıkçası, kime oy vereceğimizi daha bilemiyorum.
Ayşe Mestan (49)

Hizmet eden bir belediye
Türkiye’ye İstanbul’a faydalı olacak insanlar istiyoruz. Çalışmasını bekliyoruz. Dürüst olmasını istiyoruz. Şu anki belediyenin çalışmalarını ise çok beğeniyorum. Hala düşünme aşamasındayım, diğer adayları da tanımamız lazım. Bugüne kadar neler yapılmış onları da düşünerek oyumu kullanacağım.
Hale Bayram (38)

Trafik çözümlendi
Açıkçası bizim şu anki belediye veya hizmetleri ile ilgili farklı bir beklentimiz yok. Gayet memnunuz. Özellikle Akmerkez Zincirlikuyu yolunun açılmasıyla da yolda geçen zamanımız azaldı. Bir belediyeden hizmet bekleriz ve bunu en iyi şekilde alıyoruz.
Betül Nok (24)
Dürüstlük ve hizmet
Artık pek bir şey beklemiyoruz. Dürüst olsun, hizmet etsin. Halkla iç içe olsun bunu bekleyebilirim. Burası kalabalık bir yer ve trafik feci şekilde kilitleniyor. Tek başına çözebilir mi, zor ama bir belediyeden azim ve sorunların üzerine giden bir tavır bekleriz.
Mehmet Yıldız-41 Yaşında
İhtiyaçları tespit etmeli
Şunu söylemeliyim ki, şu anki belediyenin çalışmalarından çok memnunuz. Akmerkez – Zincirlikuyu bağlantı yolunun yapılması ile çok büyük rahatlık yaşadık. Yol zamanından kazanmış oluyoruz. Bir belediyeden ihtiyaçlar ne ise, sorunlar ne ise onların giderilmesi, çözümlenmesi için çalışmasını bekliyoruz.
Mustafa Emirhan (34)
İşsizlik büyük dert
Bir belediyenin çalışma sahası oluşturması için çaba harcamasını bekliyorum. İşsizliği bir nebze çözüm bulmasını isteriz, açıkçası. Bize umut vermeli. Şu an adayları da tanımaya çalışıyoruz, düşündüğümüz bir isim var ancak yine de tüm adayları bekliyoruz.
Murat Yalçın (19)
Umut bekliyoruz
Şu anda bir ihtiyacımız yok. Açıkçası, seçimler ile de yakından ilgilenmiyorum. Adaylar kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Olabildiğince tanımaya çalışıyoruz ancak pek bir umudumuz yok. Bu yüzden pek bir ilgimiz de yok.
Nihat Sever (42)
Temizlik önemli
Temizliğimiz oluyor, yollarımız bakımlı. Benim en çok önem verdiğim olay temizliktir. Bir kentin kent olabilmesi için temiz ve bakımlı olması gerekir. Bu konuda vatandaşların da en az belediye kadar duyarlı hareket etmesi, cadde ve sokakları evleri kadar temiz tutmasını bekliyor ve istiyorum. Bu nedenle herkesten biraz özveri bekliyoruz. Park sorununu çözebilecek bir belediye istiyoruz. Çevremiz korunsun, bakımlı ve temiz olsun bizim için yeterli. Şu anki belediyeden de oldukça memnunuz.
Ahmet Saygılı

SAYFA 6

GÜNTEKİN ONAY:
‘Beşiktaş benim evim’

Kendi adıma her zaman medya sorumluluğunu taşıdım. Başladığım cümlelerin nereye gideceğini bilmeden, art niyetli, proveke edici haberlerden ve söylemlerden her zaman kaçındım. Telegol programında çıkan tartışmalar ise, genellikle, konuşmacıların fikir ayrılıklarından çıkıyor. Kendi görüşleri onları bağlar ama hep bir saygı var.
Herkesin Telegol programından tanıdığı genç bir isim Güntekin Onay. Sesi de, maç tutkunları için oldukça aşina, 11senedir spor medyasının içinde. Boğaziçi Turizm mezunu 33 yaşındaki Onay, bugüne kadar Beşiktaş ilçesi sınırlarıssss dışında hiç oturmamış. Kendisini Beşiktaş’ın dışına çıkınca çok yabancı hissediyor. Beşiktaş semtini bu kadar seven bir insanın, Beşiktaş takımını da aynı şekilde sevmesi ise oldukça normal. Aileden gelen bir Beşiktaşlılığı olduğunu söyleyen Onay, 13 yaşından itibaren kapalıya gitmeye başlamış. Medyadaki rolü ise takım tutup tutmamasını etkilemiyor. “Herkes takım tutar, bu garip bir şey değildir” diyen Onay, önemli olan, iyi oynayanı alkışlayabilmek, diyor. Güntekin Onay, Beşiktaş’ın şu anki durumunu ise olayların içinden biri olarak şöyle yorumluyor:
“Beşiktaş şu anda büyük bir irtifa kaybediyor. Uçağın üç motorunun birden irtifa kaybetmesi gibi bir görüntü var. Şimdilerde herkes birbirine aynı soruyu soruyor. Mutlaka bunun ardında bir şeyler yatıyor. Ana hatlarıyla toparlamak gerekirse yönetim kadrosundaki değişiklik bence bu durumu çok etkiledi. Çünkü geçen seneki şampiyon kadronun hepsi yerli yerinde, bir tek bir tek yönetim kadrosu değişti. Yıldırım Demirören, Kıvanç Oktay, İbrahim Altınsay, Mete Düren, bunlar hem görevlerini benimsemiş hem de futbol takımlarıyla iyi ilişkiler içinde olan hem de futbolcuların her sorunuyla ilgilenen bir baba gibiydiler. Futbolcular, onların yokluğunu hissediyor olabilirler. Sinan Engin’de de bir küskünlük var. Bütün bu problemlere bir de futbolculardaki, artık ben şampiyon oldum, duygusu eklenince böyle bir tablo oluştu. Beşiktaş’ta üst üste alınan yenilgiler bir psikolojik travma ve gerginlik de yarattı. Bunun sonunda Fenerbahçe güven kazandı Beşiktaş güven kaybetti. Beşiktaş Türkiye birinci liginde en çok gol atan en az gol yiyen takımdı. Bugün Fenerbahçe 1-0 kazanıyor ama bir tane gol pozisyonu yok. Beşiktaş’ta İnönü stadının yeniden düzenleniş hali taraftara hiç sıcak gelmedi. Beşiktaşlı taraftarlar için, çocukluğumuzdan beri gittiğimiz İnönü stadı, alıştıkları bir stattı, nostaljik bir havası vardı. Manevi duygular da var işin içinde. O yüzden bir küskünlük var”
Bilgili dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Süleyman Seba Beşiktaş’ın çok önemli bir başkanıydı. Çok taktir ettiği sevdiği bir insandı. Beşiktaş’a çok büyük hizmetleri olan bir insandı. En çok eleştirildiği konu çağa ayak uyduramamaydı. Serdar Bilgili’yle ise, kulüp kurumsallaştı, ezeli rakipleriyle maddi alanlarda yarışacak bir kimliğe büründü. Bilgili, önce idari yapıda çok büyük değişiklikler yaparak bunu değiştirdi. Profesyonel kadrolar kurdu, doğru işler yaptı. Fakat, Beşiktaş’ın manevi değerleri var. Onu Fenerbahçe’den Galatasaray’dan ayıran farklı bir yapısı var. Bu yapı içinde Beşiktaş’ın kimliğine sahip çıkmak lazım Beşiktaş her ne kadar Türkiye’nin takımı olsa da, Beşiktaş semtinin takım”
Şu anki spor medyası ve son olarak da Ahmet Çakar’ın vurulması. Siz medyanın içinden biri olarak spor gazeteciliğinin geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz?
“Ahmet Çakar’ın vurulması sadece Türkiye’ye mahsus bir konu. Türkiye’de insanlar fikirlere düşüncelere saygı göstermiyorlar. Kendileri gibi düşünmeyeni veya düşünceleri ile kendi yollarının kesileceğine inandıkları için, başkalarını susturmak istiyorlar. Maalesef Türkiye’de bunun örneklerini siyasi gazetecilikte yaşadık. Medyanın ise bu şiddet sorununda büyük payı var. Medya demek, toplumsal sorumluluk demek. Ama medyada sorumsuz insanlar var. Herkes ince ince düşünmeli. Sonuçta, televizyonda veya gazetede yazıp konuştuğunuz zaman sizi dinleyen profesör de var, simitçi de, hiç eğitim almamış insan da, ruh sağlığı yerinde olmayan insan da var. Söyledikleriniz, insanlar tarafından çok ciddiye alınabilir ya da hiç ciddiye alınmayabilir. Bu yüzden, medyada yer alan insanların bilinçli hareket etmesi lazım. Gazete patronlarının spor müdürlerinin belli sorumluluk içinde belli terbiye ve etik içinde olması gerekir. Yaptıkları haberlerin nereye gideceğini bilmeliler”
Dünyanın her tarafında olan bir sorun, şiddet. Sadece bize özgü bir durum değil. Gençler bir araya gelip organize olup belli gruplar dernekler çatısı altında bir araya gelip hem duygusal anlamda bazen de maddi anlamda kulübüne bağlılığını sunuyor. Bunun yanında, kentler arasında rekabet de var, bunlar dünyanın her yerinde olan şeyler. Futbolun içinde de olan şeyler ama, normal karşılamak mümkün değil. Sosyolojik ve kültürel hatta hukuki olarak ele alınması lazım. Türkiye’nin sorunu değil bu. Gazeteciliğe gelince televizyondan ahkam kesmek çok kolay. Ama okuyucular da yani bizler de onlara prim veriyoruz. Sivri fikirlerle ilgi toplamaya çalışılıyor. Hayatında futbol oynamamış kişilerin, örneğin Lucescu’yu ya da Fatih Terim’i eleştirmesini doğru bulmuyorum. Sonuçta onlar yıllarını bu işe vermiş insanlar. Futbolcularla birlikte yaşıyorlar. Bir takımın oynadığı futbolu beğenmiyorum diyebilirsiniz, ama teknik ve derin yorumlar yapmak bence yanlış. O zaman adama derler ki çık de sen oynat. Bugün Maradona bile Hagi bile Şifo bile teknik direktör olunca başarılı olamayabiliyor. Bu yüzden eleştiriler daha fazla araştırarak daha fazla yaşayarak yapılmalı diye düşünüyorum”
Son olarak, Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?
“Gerçekçi olmak gerekirse, bence Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı sizin iyi niyetinize kalmış durumda. Ben iyimser bakıyorum ama yine de bir çıkış yolu bulamıyorum. Önümüzdeki 10 maçın hepsini kazanması çok zor. 9unu kazansa bile artık ipler sizin elinizde değil, ipler Fenerbahçe’nin elinde. Dünyada hiçbir takım ben 10 maçın onunu da kazanacağım deyip kazanamaz, ama Beşiktaş’ın bu gücü var. Futbolda çok sürprizler olabilir”

Bayan muhtar adayları atakta

Kuruçeşme’de doğan ve yaklaşık bir asırdır aynı semtte ikamet eden bir aileden gelen Günay Bulut, muhtarlığa adaylığını koydu. Yaklaşık 20 yıldır bir şirkette yöneticilik yapmış olan bir çocuk annesi Bulut, semt halkı ile birlikte Kuruçeşme’nin gelişmesi için yöneticilik tecrübesini de kullanarak gerek kamu kurum ve kuruluşları ile gerek özel kurum ve kuruluşlarında desteğini alarak çalışacağını, ifade ediyor.
Kuruçeşme’nin geliştirilip özenilecek bir semt olmasına çalışacağını söyleyen Günay Bulut, yapacaklarını şöyle sıralıyor: Sağlık ocağı, çocuk parklarının sayısının artırılması, parkların bakımı ışıklandırılması, belediye hizmet ofisi, dinlenme yerleri, el beceri kursları, kermesler, ağaçlandırma, sokakların temizliği, okulların geliştirilmesi, pazarın yeniden düzenlenmesi, güvenlik noktası, kablolu tv, fatura gişeleri, esnafın canlandırılması. Günay Bulut genç olmanın verdiği dinamizmle muhtarlık görevini en iyi şekilde yerine getireceğini vurguluyor.

SAYFA 7

SİNEMALAR

Cesaretin var mı aşka?
Yann Samuel’in yönetmenliğini üstlendiği “Cesaretin Var mı Aşka?” Amelie’nin büyülü dünyasından fırlamış, görkemli bir aşk hikayesi. Hikayenin kahramanları, Julien ve Sophie birbirleri için yaratılmış iki küçük çocuk. Julien’in annesi kanser, ölmek üzere. Sophie ise göçmenliğin zorluğu ile başa çıkmaya çalışıyor. Sophie ve Julien cesaret üzerine kurulu bir oyunla arkadaş olmak üzereler. Oyunun kuralı çok basit; sırasıyla her biri, ötekine cesaret gerektiren zorlu görevler veriyor. Bu görevler arasında sınava sütyenle gitmek de var, okulun en sert çocuğunu tokatlamak da. Julien ve Sophie bu kışkırtıcı oyunu zamanla hayatın ta kendisi haline getiriyorlar. Aradan geçen zaman, ikilinin arasına giren insanlar, kızgınlıklar ve hayal kırıklıkları hepsi oyunun aşılması gereken engellerine dönüşüyor. Julien ve Sophie’nin aralarında hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir aşk yaratan bu oyun, maalesef aynı zaman da ikilinin birbirlerine kavuşmalarını da engelliyor. Şimdi bu iki genç aşığın önündeki son ve en zorlu görev, aşklarını yaratan bu yıkıcı oyunla başa çıkarak bir arada olmayı öğrenmek… Büyük bir zevkle izlemeye doyamayacağınız bu film 26 Mart 2004’de vizyona giriyor.

İnci küpeli kız
Peter Webber’in yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Scarlett Johansson ve Colin Firth’ın paylaştığı filmin öyküsü şöyle: Delft, Hollanda 1665. On yedi yaşındaki Griet babasının bir iş kazası sonucu kör kalması nedeniyle ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda kalır. Johannes Vermeer adlı bir ressamın evine hizmetçi olarak alınır. Griet yavaş yavaş efendisinin ilgisini çekmeye başlamıştır. Vermeer, Griet’in yetiştiriliş tarzı, eğitim düzeyi ve bulunduğu sosyal konum olarak çok farklı olmasına rağmen, renkler ve ışığı sezgileriyle algılama kabiliyetini farkederek onu yavaş yavaş kendi resimlerinin gizemli dünyasına çeker. Vermeer tam bir mükemmeliyetçidir, çoğu zaman bir resmi tamamlaması aylar sürüyordur. Kurnaz kayınvalidesi Maria Thins ise, Vermeer’in bu yetersiz kalan verimi nedeniyle ailenin savurgan yaşam biçimini denetlemeye çabalamaktadır. Griet’in Vermeer’e ilham verdiğini gören Maria tehlikeli bir karar alarak onların gizli ilişkilerinin gelişmesine izin verir.

SEÇİME GİREN SİYASİ PARTİLERİN BELEDİYE MECLİSİ VE İL GENEL MECLİSİ ÜYE ADAY LİSTESİ

AK PARTİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Şahin Özer
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Sertap Yazıcı, 2. Muharrem Kılıç, 3. Semih Soylu, 4. Özcan Uluğ, 5. Ali Koçancı, 6. H. Tahsin Çelebican.
YEDEK: 1. Yusuf Yıldırım, 2. Zafer Akyıldız , 3. Osman Çakır , 4. Ramazan Tırıl , 5. Selim Şeker, 6. Cüneyt Elver.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. İsmail Akyıldız, 2. A. Sunusi Mısıroğlu, 3. Yasin Süsli , 4. Fatih Demir , 5. Nusret Bozdemir , 6. Kortan Çelikbilek , 7. Murat Soydan, 8. Meltem Tunç, 9. Zafer Şeker, 10. Murat Yazıcı, 11. Ahmet Çelebi, 12. Ersin Arısoy, 13. İskender Şahingöz, 14. Ali Koçyiğit, 15. Vahdettin Yeni, 16. Hatice Aşıcıoğlu, 17. Mehmet Cem Erginbaş, 18. Mehmet Ali Gökaçtı, 19. Süleyman Uysal, 20. İbrahim Kaya, 21. M. Levent Önal, 22. Mehmet Seda Saçmacı, 23. Melek Temiz, 24. Sinan Özgen , 25. Mustafa Seyhan, 26. Ercan Cılız, 27. Ayhan Kök, 28. Emine Çiftçi.
KONTENJAN: 1. Mehmet Tazeoğlu, 2. Kahraman Ateşoğlu, 3. Halil Atmaca.
YEDEK: 1. M. Emin Yazıcı, 2. Aziz Sandıkçı, 3. Mehmet Himmet, 4. Alirıza Sarı, 5. İlkay Türkoğlu, 6. Temel Şahin, 7. Fikri Sözer, 8. Hüseyin Cumhur Çetiner, 9. Suat Caymaz, 10. Yaşar Aydıner,
11. Arif Portakal, 12. Hızır Keskin, 13. Behçet Arkun, 14. Fikret Şahin, 15. Ali Uluç, 16. Turan Özdemir, 17. Can Şeker, 18. Tekin Özmen, 19. Mahmut Türüt, 20. İbrahim Güvenli, 21. Hüseyin Akgün, 22. Remzi Akyıldız, 23. Remzi Mestan, 24. Mustafa Sarıkaya, 25. Abdulgani Kanverdi, 26. Zekariya Töngür, 27. Nejat Celayir, 28. Murat Yıldız, 29. Aziz Demirhan, 30. Mahmut Güvercin, 31. Ahmet Boztaş.
ANAVATAN PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Yusuf Namoğlu
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Hasan Kurdoğlu, 2. İsmail Çimen, 3. Cem Kaşeler, 4. Şadan Çimenser, 5. Abdullah Sezen, 6. Mustafa Cengiz Yücesal
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. M. Yavuz Keçeli, 2. M. Sinan Genim, 3. Celal Akgün, 4. Ayşe Loplanche, 5. Kemal Argalı, 6. Ekrem Yiğit, 7. S. Yaşar İçli, 8. Türkan Sarı, 9. Murat Uluhan, 10. G. Şule Tüzün, 11. Sedat Sekman, 12. Kemal Türk, 13. Hülya Eren, 14. Ali Şener, 15. Zerrin Boğaralıoğlu, 16. Leyla İnkaya, 17. Kübra Kaya, 18. Nesrin Şişli, 19. Ersin Dağdelen, 20. Ali Aydın Yeliner, 21. Filiz Çoban, 22. Muzaffer Keçeci, 23. H. Gökhan Karabastık, 24. C. Taner Aktaş, 25. İsmail H. Kurelat, 26. Cemal Erol, 27. Cevdet Kartal, 28. Sevcan Gülen
KONTENJAN: 1. Y. Fuat Zaman, 2. Mehmet Rıfat Akyüz, 3. Sertip Karadağ
AYDINLIK TÜRKİYE
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: İbrahim Akın Özünal
BAĞIMSIZ TÜRKİYE
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Hulusi Tosuner
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: Fatma Berk
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: Sema Gölelçin
BÜYÜK
BİRLİK
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Mustafa Yeşiltaş
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Metin Cörüt, 2. Necmettin Mamaş, 3. Murat Alidağ.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1.Oğuzhan Sucu, 2. Bekir Çınar, 3. Fevzi Doğan, 4. Adem Şeker, 5. Selahattin Kenesarı.
CUMHURİYET HALK
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: İsmail Ünal
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Metin Doğan Timur, 2. Mithat Demircioğlu, 3. Ergun Ağırkol, 4. Aydın Gürhan, 5. Nasullah Sevinç, 6. Yılmaz Özten.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Çetin Soysal, 2. Mehmet Arslan, 3. Bülent Tatar, 4. Namık Kantoğlu, 5. Kemal Çıloğlu, 6. Necati Avcılar, 7. Uğur Büyükbalkan, 8. Şaban Erdinç Reis, 9. Levent Serdaroğlu, 10. Yakup Şeker, 11. Erkan İdri Ulusel, 12. Uğur Gedik, 13. Hasan Bozkurter, 14. Egemen Olcay,15. İdris Eşki, 16. M. Zakir Özlü, 17. Hasan Şenyurt, 18. Mehmet Dil, 19. Selma Tosun, 20. Yavuz Çakmakkaya, 21. M. Aydın Velioğlu, 22. Cemil Sabuncu, 23. Ferhat Polat, 24. Vahap Yaman, 25. Öztürk Korkmaz, 26. Yaşar Sofuoğlu, 27. Ali Şahin, 28. Recep Kabiloğlu.
KONTENJAN: 1. Kemal Akar, 2. Mehmet Hanif, 3. Cem Duruakan.
YEDEK: 1. Hasan Mutlu, 2. Ahmet Akkaya, 3. Yüksel Biçil, 4. Berrin Yolcu, 5. Ömer Tellioğlu, 6. Şebnem Tiryakioğlu, 7. Osman Sertbaş, 8. Hamit Akyüz, 9. M.Cenap Aytepe, 10. Aysel Palandöken, 11. Ali Kayaş, 12. Safiye Yılgın, 13. Şaban Kantar, 14. Selahattin Maluşaklı, 15. Ekrem Tekeşin, 16. Han Arzu Kahraman.
DEMOKRATİK SOL PARTİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Hakan Sıvacı
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Ali Ulvi Şöhretoğlu, 2. İsmet Türkdoğan, 3. Ceyhun Güvendi, 4. Batuhan Mutluer, 5. M. Tarık Hançerigüzel, 6. Şeref Demirkaya
YEDEK:
1. Ömer Çavdaroğlu, 2. Eşref Nilgün Aksöz, 3. Naci Özen, 4. Hürriyet Arpağ.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Tayfun Özyurt, 2. Tahsin İnceoğlu, 3. Adnan Hotan, 4. İrfan Yüksel, 5. Tahsin Çilingiroğlu, 6. A. Zengin Ünlü, 7. Sıtkı Alper Ispartalıgil, 8. Zeyni Neşeli, 9. Nigar Pektok,
10. Semih Işıkönder, 11. Basri Yurtseven, 12. Özgür Ülkün, 13. Banu Okur, 14. Sezer Öztürk, 15. Ufuk İsmail Eskioğlu, 16. Murat Erakın , 17. Emre Sel, 18. Başak Başbuğ, 19. Elmas Kale, 20. Veli Hoşafçı, 21. Deniz Şişman, 22. Bora Bulut, 23. Ceylan Başbuğ Demirkaya, 24. Uğur Ercan, 25. Göksel Akdöl, 26. Mediha Tarkan, 27. Bekir Duman, 28. Nüvit Tiryaki,
KONTENJAN: 1. Ahmet Şahin, 2. Emre Eringen, 3. Kenan Turan
YEDEK: 1. Ali Özkan, 2. Yeter Berksu, 3. Salih Kayıkçı, 4. Süleyman Kazak, 5. Emriye Öztürk, 6. Mahsuni Kendirli, 7. Mustafa Öztürk, 8. Kemal Kaplan, 9. Cevat Yılmaz,
10. Mahmut Erseven, 11. Cem Sinir, 12. Gülten Gümüş.
DOĞRU YOL PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Nursan Ünal
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Niyazi Sucu, 2. Fevzi Arabul, 3. Yasemin Uzel, 4. Dursun Çoban,
5. Remadan Koç, 6. Dursun Ali Gümüş.
YEDEK: 1. Basat Suveren, 2. Hasan Kaya, 3. Nadir Sönmez, 4. İzzet Türk, 5. Erdener Akgün, 6. Nurhan Avdan
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Ş. Erol Suveren, 2. Güler Görgün, 3. Yüksel Arabul, 4. Nizamettin Aşa, 5. Derya Babacan, 6. Aydın Ağdemir, 7. Tayfun Besen, 8. Emine Arslan, 9. Sibel Uç, 10. Mevlüt Şeker, 11. Osman Kaptan, 12. Filiz Gündüz, 13. Sabri Güçdemir, 14. Mustafa Özekinci, 15. Nuri Efendioğlu, 16. Murat Çuvalcıoğlu, 17. Necmettin Dinçkol, 18. Yasemin Güler, 19. Bülent Kocaman, 20. Rüveyde Azmun, 21. Menekşe Seçmen, 22. Hanife Tanrıkulu, 23. Aydemir Ağırtaş, 24. Gönül Uyar, 25. Süheyl Soytuna, 26. Ercan Ceylan, 27. İlhan İnan
28. M. Alaettin Fırıldak
KONTENJAN: 1. Derviş Gülenel, 2. Yusuf Sucu, 3. Gülnur Aydoğdu
YEDEK: 1. Hatice Akar, 2. Faruk Arabul, 3. Leyla Vural, 4. Murat Özekinci, 5. Kamuran Kalgu, 6. Mehmet Beyaz, 7. Ercan Kartal, 8. Münevver Berber, 9. Hacı Kılıç, 10. Metin Dügelen, 11. Şaban Göçmen, 12. Arif Aktaş, 13. Salim Bartınlı, 14. Esin Özyılmaz, 15. Mehmet Satıköy, 16. Ayhan Zorbacı, 17. Yusuf Kıray, 18. Mustafa Zorlu, 19. Muhsin Demir, 20. Rafet Çayır, 21. Nezih Batılı, 22. Gökhan Aracı, 23. Rasim Araz, 24. Hüseyin Çamlıca, 25. Adem Çevik, 26. Yusuf Sınacu, 27. Süleyman Şeker, 28. Recep Beyaz, 29. Recep Beyazlar, 30. Ahmet Hatipoğlu, 31. Sedat Kukul.
GENÇ PARTİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Önder Gürsoylar
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Birol Yıldız, 2. Remzi Ciğerli, 3. Dursun Özdemir, 4. S. Hakan İkizkaya, 5. Mehmet Celal Altınel, 6. Remzi Yılmaz.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Ali Tayfun Eroğlu, 2. Nurhan Aktaş, 3. Gülden Yeni, 4. Mehmet Rıza, 5. Uğur Babaeker, 6. Hakan Ertürk, 7. Hüseyin Öner, 8. Necati Aydın, 9. Günay Türker, 10. Mücevher Aslan Çakmakçı, 11. Ahmet Kemal Burnak, 12. Azize Bektaş, 13. Dursun Şener Gürbak, 14. Seçkin Özyavaş, 15. Asuman Gün, 16. Kemal Burak Palademir, 17. Mehmet Ali Öztürk, 18. Yurdakul Yıldız, 19. Cenk Balçık, 20. Orkun Tamakan, 21. Metin Yavuz, 22. Uzuy Marangozoğlu, 23. Hülya Erge, 24. Fuat Tüzün, 25. Hakan Kara, 26. Cengiz Golbaşı, 27. Hilmi Baygeldi, 28. Turgut Koç.
KONTENJAN: 1. Mehmet Halil Yayla, 2. Cemal Batur, 3. Mehmet Koçan.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Erdinç Balcı
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. İbrahim Sungur, 2. Ahmet Faruk Aksan, 3. İbrahim Çimir, 4. Yasemin Gürsu, 5. Semra Fatma Kopmaz, 6. Kenan Tuncay.
YEDEK: 1. Soner Ergülen, 2. Mehmet Ali Çayır, 3. Esin Orhanoğlu
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Sezgin Gümüş, 2. Mehmet Hakan Tiryaki, 3. İlker Saygın, 4. Selahattin Keflioğlu, 5. Erhan Demir, 6. İhsan Yavuz, 7. Latif Doğan, 8. Ömer Bezci, 9. Sadık Kaya, 10. Mehmet Reşit Özügüzel, 11. Ahmet Kartal, 12. Perihan Dağlı, 13. Halit Dilber, 14. Neriman Koçali, 15. İlhan Akbaş, 16. Ayten Asova, 17. Ayten Çetinarslan, 18. Banu Baykal, 19. Soner Teker, 20. Abdulkadir Tanrıdağlı, 21. Hasan Çoban, 22. Kemal Hacıömeroğlu, 23. Serdar Nazlı, 24. Yaşar Şahin, 25. Salih Ersoy, 26. Göksel Omacan, 27. Ülkü Derman, 28. Veysel Tanrıverdi.
KONTENJAN: 1. Servet Serhatlı, 2. Sabri Kaya, 3. Akın Şahin
YEDEK: 1. Mehmet Ünal, 2. Şinasi Çınar, 3. Serkan Kavlak, 4. Timur Aksüt, 5. Necati Öztürk, 6. Nilgün Aksoy, 7. Ali Çepni, 8. Çetkin Elibüyük, 9. Alime Kartal, 10. Bülent İtkü, 11. Neşe Alçiçek, 12. Fikret Toranoğlu, 13. Nihayet Işıktutan, 14. Ayhan Gültekin, 15 Figen Kesim, 16. Fevzi Yiğit.
İŞÇİ PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Ahmet Akküçük
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Mehmet Ali Aktaş, 2. Ayhan İlhan, 3. Necip Oyman, 4. Turan Özbay, 5. Albuz Yağan, 6. Ferhat Özdemir.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Cumhur Özbay,
2. Sema Küfteoğlu, 3. Vefik Fehmi Tümeralp, 4. Mihrinev Atay, 5. Figen Karabulut İlhan, 6. Halis Ketenci, 7. Naci Elmalı, 8. Asiye Yağan, 9. Zeynep Çakmakçı, 10. Gönül Bodur, 11. Ayşe Dinek
SAADET
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Sinan Aydın
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Kenan Kansız, 2. Turan Yalçınkaya, 3. İbrahim Özcan, 4. Hüseyin Şirin, 5. Sadettin Yeni.
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Ahmet Büyük , 2. Yusuf Yaman , 3. Sebahattin Çiftçi, 4. Ahmet Elönü, 5. Celal Koçer, 6. Adnan Aracı, 7. Sıtkı Sılgu, 8. Hasan Nur, 9. Cafer Sınkıl, 10. Hüseyin Menteş, 11. Metin Karadayı, 12. Tali Karacaoğlu, 13. Yüksel Direk, 14. Yusuf Duman, 15. Hasan Göçen, 16. Recep Dikmen, 17. Osman Topak, 18. Cesur Işıkhan, 19. Mehmet Çelik, 20. Ali İltek, 21. İbrahim Doğan, 22. Ahmet Diptan, 23. Ahmet Akyüz, 24. Recep Oygür, 25. Hanifi Şınkıl, 26. Mehmet Yazıcı, 27. Yunus Pehlivan, 28. Yasin Ekinci.
KONTENJAN: 1. Abdulmacit Mete, 2. Yaşar Kargı, 3. Hasan Çamlıca.
YEDEK: 1. Asım Karakuş, 2. Remzi Ustamehmetoğlu.
SOSYAL
DEMOKRAT HALK
PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: İlhan Göğüş
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Mahmut Güner, 2. Zafer Murat Çetintaş, 3. Mahsun Erdem, 4. Ahmet Bülent Akyıldız, 5. Mazlum Macit Tabakçıoğlu
BELEDİYE MECLİSİ
ASİL: 1. Mehmet Işıltan, 2. Bekir Çakmakçı, 3. Zeki Çelik, 4. A. Murat Arısoy, 5. Sevinç Çelebi, 6. Fulya Güner, 7. Sinan Kurban, 8. Reyhan Kıryaman, 9. Turhan Kıtay, 10. Türkan Işık, 11. Neşe Yıldırım, 12. Veli Yılmaz,
13. Mustafa Kesmen, 14. Abdulkadir Gençgüner, 15. Leyla Z. Aydınoğlu, 16. Mustafa Demir, 17. Hayri Usta, 18. Gülbin Korçun, 19. Aygül Çakır,
20. Ayla Karausta, 21. Muazzez Naykı, 22. Salih Akkaya, 23. Hakan İskent, 24. Figen Karausta
KONTENJAN: 1. Osman Yenen, 2. Aydın Aydınoğlu, 3. Züleyha Şahin.
TÜRKİYE
KOMÜNİST PARTİSİ
BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: Gökhan Ağırbaş
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Meral Aydemir
YENİ
TÜRKİYE
PARTİSİ
Belediye Başkan Adayı Figen Başdan
İL GENEL MECLİSİ
ASİL: 1. Galip Murat Selçuk, 2. Doğa Selçuk, 3. Barlas Balcıoğlu, 4. Burcu Şener, 5. Nihat Demirkan,
6. Mehmet Can Tarhan

SPOR YAZILARI

SAYFA 10

İnişe geçtiler

BEŞİKTAŞ: 5 – ELAZIĞSPOR: 3
STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Serdar Tatlı xx, Şahan Yılmaz xx, Muhittin Gürses x
GOLLER: Debnar (Dk.13), Yunus (Dk.20 ve 50), Tayfur (Dk. 22), Sergen
(Dk.34), İlie (Dk.45), Ahmed Hassan (Dk.47 ve 90+3)
BEŞİKTAŞ: Ramazan x, Zago xx, Ronaldo xx (Dk. 43 Emre xx), Ahmet Yıldırım x, Tayfur xxx, Ümit xx, Giunti xx, Sergen xx (Dk. 68 Tümer x), İbrahim xx, Ahmed Hassan xxx, Sinan x (Dk. 32 İlie xxx)
ELAZIĞ: Konig x – Debnar xx, Nuorela xx, Czinege x (Dk. 75 Mustafa x), Ramazan xx, Cem xx (Dk. 78 Mehmet x), Ümit x (Dk. 68 Halit xx), Hacı Arif xx, Ahmet xx, Yunus xxx, Hüseyin xx SARI KARTLAR: Ümit, Ahmed Hassan, Emre, İlie (Beşiktaş), Nuorela (Elazığ)

Beşiktaş önce yürekleri ağızlara getirdi, sonra iki farklı öne geçip sevindirdi, Ahmet Yıldırım’ın hatasıyla fark bire inince, kolay maçı zora sokup fıtık etti. Sonuçta maçı 5-3 kazanıp taraftarına derin bir ohh çektirdi.
13.dakikada Debnar, yanlış baraj ve kaleci Ramazan’ın yanlış yer tutuşunu iyi değerlendirip Elazığ’ı 1-0 öne geçirdi. 20.dakikada Muhittin Gürses ofsayt bayrağını çekmeyince Yunus golleri ikiledi, tribünleri de şaşkına çevirdi. 2 dakika sonra Tayfur hem de sol ayağıyla Kartal’a can getirdi:
1-2. 25’te Sergen çaktı, top yan direkten döndü. 34’te usta skoru eşitledi. 45’te Zago ortaladı, Ahmed Hassan göğsüyle indirdi, İlie de Siyah-Beyazlı taraftarları sevince boğdu: 3-2.
47.dakikada Ahmed Hassan, Konig’i çalımlayıp skoru 4-2’ye taşıdı. 50’de Ahmet Yıldırım topu kaptırınca Yunus, Ramazan’ı bacak arasından avlayıp farkı bire indirdi: 4-3. 64’te Sergen bir defa daha çaktı, meşin yuvarlak bu defa üst direkte patladı. 90+3’te Ahmed Hassan maçın skorunu ilan etti: 5-3.

Sayfa 9

Kartal parçaladı

PINAR KARŞIYAKA: 77
BEŞİKTAŞ: 79

SALON: İzmir Celal Atik
HAKEMLER: İsmail Özgün xxx, Aytuğ Ekti xxx, Erşan Katal xxx
1. Periyot: 24-24, Devre: 36-35, 3. Periyot: 58-58
5 FAUL: Mehmet Kahyaoğlu 23.40 (Pınar Karşıyaka), Nedim Yücel 39.34 (Beşiktaş)
KARŞIYAKA: Domercant xxx 19, İnanç Koç xxxx 16, Mehmet Kahyaoğlu xx 7, Kinloch xxx 9, Onur Aydın xxx 13, Johnson xx 7, Mehmet Yağmur xx 6
BEŞİKTAŞ: El-Amin xxxx 20, Nedim Yücel xxx 12, Mustafa Abi xxx 11, Ayuso xxx 15, Ruzic xxx 12, Faruk xx 3, Tolga Tekinalp xxxx 4, Cuthrell xx 2

Türkiye Basketbol Ligi’nde Beşiktaş deplasmanda Pınar Karşıyaka’yı 79-77 yendi.
Karşılaşmanın ilk periyotunda Pınar Karşıyaka’dan İnanç Koç, Beşiktaş’tan da El-Amin etkili bir oyun sergiledi. Oldukça dengeli geçen periyot 24-24 berabere tamamlandı.
İkinci periyotta şut yüzdesi daha yüksek olan evsahibi takım İnanç ve Mehmet’in etkili oyunuyla öne geçmeye çalıştı. Fakat Beşiktaş’ta El-Amin ve Mustafa Abi buna karşılık verdi. Maçın ilk yarısı Pınar Karşıyaka’nın 36-35 üstünlüğüyle tamamlandı.
Çekişmeli geçen 3. periyot da karşılıklı basketlerle 58-58 tamamlandı.
Son periyotta her iki takım da hızlı hücumlarla maçın temposunu artırdı. Karşılıklı basketlerle son iki dakikaya girilirken eşitlik bozulmadı (70-70).
Pınar Karşıyaka Johnson, Domercant ve Onur Aydın’ın etkili oyunuyla son 30 saniyeye avantajlı girmesine rağmen, maçın son 5 saniyesinde, Ayuso’nun 3 sayılık basketi, hemen ardından da Tolga Tekinalp’in faul atışlarından kazandırdığı sayılarla Beşiktaş karşılaşmadan 79-77 galip ayrılmayı başardı. Maçın ikinci periyodunda, kötü tezahürat ve sahaya madde atılması nedeniyle, hakem anons yaptırdı.

P. AKADEMİSİ VE KOLEJİ: 1
BEŞİKTAŞ: 3

SALON: Selim Sırrı Tarcan
HAKEMLER: Deniz Güvenç xxx, Doğan Bacaksız xxx
POLİS AKADEMİSİ: Doğan xx, Sinan xx, Hakan Kurtuluş xx, Hakan Akışık xx, Mehmet x, Fatih xx (Güray xx, Selçuk xx, Özgür xx, Murat x)
BEŞİKTAŞ: Collin xx, Burak xxx, Soner xxx, Uğur xx, Lance xx, Jason xxx (Kerem xx, Hakan x, Barış xx)
SETLER: 25-21, 23-25, 25-27, 22-25
SÜRE: 100 dakika (24, 24, 27, 25)

Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nde Polis Akademisi ve Koleji, sahasında Beşiktaş’a 3-1 yenildi.

SPOR HATTI

Nefes nefese

Fenerbahçe, Konyaspor’u farklı yenip 25. haftayı da lider olarak bitirdi.
Cezalı Zafer Biryol ve Altan gibi golcülerinden yoksun konuk ekip Kanarya karşısında önce gol yememeyi düşündü. Defansını 5’leyen, orta alanı da kalabalık tutan, ileride sadece Cenk’i bırakan Konya’nın bu planı 20.dakikaya kadar tuttu. Ancak bu dakikada Kemal ortaladı, Nobre kafayı yapıştırdı ve Fener’i 1-0 öne geçirdi. Ardından da Konya çözüldü, rakip kaleye gitmeye başlayınca gollerin ardı geldi. Bu maçta Fenerbahçe alışılagelmişin dışında soldan Kemal, sağdan da Mehmet Yozgatlı ve Ali Güneş’le kanatları kullanınca konuk ekibin direnci iyice kırıldı.
40.dakikada Niyazi’nin müdahalesiyle Mehmet Yozgatlı kendini yerde bulunca hakem Cem Papila penaltı noktasını gösterdi. Bu ucuz bir penaltıydı. Van Hooijdonk durumu 2-0 yaptı.54’te yine Hooijdonk sahnedeydi farkı üçe çıkardı: 3-0. 66’da Ümit Özat nefis bir vuruşla golleri dörtledi. 68’de Luciano’nun, 70’te de Cenk’in penaltıdan attığı goller Konya’yı az da olsa ümitlendirdi ama perdeyi kapatan kişi 77’de Nobre oldu: 5-2.

Aynı tas aynı hamam

Galatasaray, Karadeniz’de küme düşmemek için çırpınan Akçaabat Sebat’a 2-1 mağlup oldu…
Sarı-Kırmızılılar ligde motoru tekleyen arabalar gibi gidiyor. Bir var bir yok… Aslan, A.Sebat karşısında öne geçmesine rağmen bu skoru koruyamadı ve 3 puan kaybetti. Cim-Bom öylesine kötü oynuyor ki, ne yardımlaşma, ne mücadele azmi var. Durum böyle olunca puanlar 2’şer, 3’er uçuyor.
15.dakikada Hasan Şaş’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Hakan Şükür, şık bir vuruşla Metin Aktaş’ı avladı ve G.Saray’ı öne geçirdi. Bu golden sonra A.Sebat bastırmaya başladı. 62. dakikada Mehmet Yılmaz karambolde skoru eşitledi. 90+3’te Abdurrahman getirdi, Sumiala’ya verdi. Bu oyuncu da “al da at” diye Erman Özgür’e topu bıraktı. Erman da 3 altın puan getiren golü boş kaye bıraktı: 2-1.

Sayfa 8

Korkut Göze ve Vedat Okyar’ın gözüyle
BEŞİKTAŞ İLÇESİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, usta spor yazarlarıyla buluştu. Hürriyet gazetesi spor yazarı Korkut Göze ve Vedat Okyar ile Beşiktaş’ı gezen Namoğlu, ilçe içinde yaptığı spor alanlarını birlikte değerlendirdi. İşte Korkut Göze’nin gezi sonrası izlenimleri:
“Sevgili Yusuf Namoğlu ile uzun bir söyleşi maratonuna çıkıyorum. Yanımda Vedat Okyar, biraz ötede İlyas Namoğlu, başkanın adımlarına uyduk, Beşiktaş’ı dolaşıyoruz… Başkan attığı her adım sonrası geriye dönüp, Beşiktaş”a yaşadığı 5 yılın dökümünü yapıyor. Ve diyor ki:
İnanın çok dostu kırmak zorunda kaldım.
Adamını bul, işin olsun gibi bir düşünceyi ortadan kaldırdım.
Genel çıkarları, bireylerin üzerinde gördüm.
Şov yapmadım, mazeret üretmedim, iş yaptım
Lafa hemen Vedat Okyar giriyor…Aklına eline sağlık güzel adam.
Ve hemen ardından Başkan’a ortak bir dileğimizi ulaştırıyoruz. Bizler spor adamıyız. Caddeleri sokakları değil, spor alanlarını dolaşmak istiyoruz. Başkan gülümsüyor ve hemen rota değiştiriyor. Ve bizleri bu uzun maratonda yorgun ve bitkin düşüren “İcraatlarına” doğru koşturmaya başlıyor.
Her kompleksin bir bankında ya da kanepesinde bazen çimlerinde soluklanıp, bir başka komplekse yöneliyoruz. Ve üç saatlik maratonun bitiminde notlarıma bakıyorum. Sevgili başkan 5 yılda Beşiktaş’a ne gibi hizmetler taşımış…
5 yıl önce çocukların uçurtma uçurduğu, akşamcıların şarap keyfi sürdüğü ‘Battal” alanlarını nasıl değerlendirmiş…
ve Beşiktaşlılara sportif açıdan nasıl bir kalite sunmuş…
bu listeyi Beşiktaşlılara sunuyorum. Kaliteyi de onlar değerlendirsin…Uzun gezi ve söyleşi maratonunu Namoğlu şu sözcüklerle noktaladı….
Beşiktaş’ta 7’den 70’e herkesi koşturacağım. Ve sporu her yaşa sevdireceğim…
İşte Başkanının yaptıkları
* Sporcular Parkı: 18 dönüm arazi üzerine kuruldu. İçinde dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların heykeli, rölyefi, büstü yer alıyor. sporcuların da bir yıldızın içinde adı, soyadı ve branşı yazmaktadır.
* Futbol sahası: Levent Çilekli futbol sahası… FİFA kriterleri ile ilk sunu çim saha. 4 soyunma ve hakem odası, duşları ile donatılmış bir futbol sahası. Ayrıca halkın dinlenmesi için de bir spor kafe var.
* Engelliler parkı: Engelli sporcuların spor yapabilmesi için tüm olanaklar sağlanmış. Anadolu ve rumeli yakasındaki sporcuları bu komplekse taşımak için 2 adet engelli otobüsü alınmış.
* Sanatçılar parkı: Parkın içinde 1800 metre yürüyüş parkuru, basketbol sahası ve spor jimnastik alanı var. ayrıca sanatçılar parkında sanatın yedi dalında kalın izler bırakmış sanatçıların heykel rölyef, 14 büst ve 100 yaşayan sanatçının el izi yer alıyor.
* Prof Dr. Aykut Barka parkı: Bu park deprem öncesi ve deprem sonrası hizmet için yapılmış. Parkta ayrıca tenis kortları, basketbol sahası¸ 1500 metrelik yürüyüş parkı var.
* Ve diğerleri: Beşiktaş Köyiçi’nde 100. Yıl Kartal Anıtı ve şampiyonluk anısına aynı yerde Kartal heykeli
* 100. Yıl anısına Beşiktaş’ın efsanevi futbolcusu Baba Hakkı’nın Ihlamur Kasrı’ndaki heykeli
* Beşiktaş’ın çeşitli mahalle ve semtlerine 13 adet basketbol sahası, 2 adet tırmanma aleti, 2 adet tenis kortu, 2 adet voleybol sahası yapıldı. Levent’te 2 adet suni çimli futbol sahası, amatör kulüplere 70 milyarlık malzeme yardımı, amatör takımların deplasmana gidebilmesi için otobüs.
* Beşiktaş kulübü ile her konuda işbirliği sağlandı. Ve destek verildi…