SAYI 188

BJK1Ata’mızı andık
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde, Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle anıldı. Törene, Beşiktaş ilçe Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Beşiktaş Meydanı’ndaki Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Meydandaki törenin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 10 Kasım anma törenine katıldı. Başkan Ünal, öğrencilerin Atatürk anısına hazırladığı programı sonuna kadar izleyerek, marşlara ve Atatürk’ün sevdiği şarkılara öğrencilerle birlikte eşlik etti.
Mustafa Kemal Atatürkçüler
ve Cumhuriyet Devrimcileri
Bugün “Atatürk’ü Anma Günü”. Bugün 10 Kasım 2008, yani Atatürk’ü sonsuzluğa yolcu edişimizin 70. yılı. Ama asla bir “yas günü” değil. Gerçek bir hesaplaşma günü…
Bugün aydınlıkla karanlık arasındaki mücadelede, bağımsızlıkla müstemleke olma arasındaki didişmede, yurttaş olmakla kul kalmak arasındaki değişimde, akıl yoluyla doğma taassubu arasındaki ayrımda, nerede olduğumuzu sorgulama günüdür.
Bugün emperyalizme ve onun uşaklarına karşı Mustafa Kemal’in çizmelerine giyme günüdür. Karanlık güçlere karşı Cumhuriyet meşalesini yeniden yakma günüdür. Bugün 16 Mayıs’ta Beşiktaş kıyılarından Boğaz’da bekleyen Bandırma vapuruna binme ve Türk ulusu için aydınlık bir dünyaya doğru yürüme günüdür.
Bugün Mustafa Kemal olma günüdür.
Bugün Gazi Kemal olma günüdür.
Bugün Atatürk olma günüdür.
Çünkü bizzat O, Mustafa Kemal Atatürk, kendisini ve eylemlerini nasıl anlamamız gerektiğini şöyle ifade eder:
“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum…
O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”
Bugün 10 Kasım…
Öyleyse hepimiz Mustafa Kemaliz…
Cumhuriyet resimleri
Cumhuriyet Resimleri Sergisi sanatsever akınına uğruyor. Mustafa Kemal Merkezi bünyesinde yer alan Cumhuriyet Resimleri Sergisi, ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. 29 Aralık’a kadar devam edecek olan sergide 40 baş yapıt yer alıyor. Bugüne kadar çağdaş sanat sergileri ve etkinliklerine ev sahipliği yapan Avrupa’daki müzeler formatında sanat galerileri arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş Çağdaş, 4’üncü yılında Türk plastik sanatına olan katkılarını Cumhuriyet Resimleri Sergisi ile sürdürüyor. Açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yaptığı sergide, başta Ankara Resim ve Heykel Müzesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere çeşitli özel koleksiyonlardan derlenen, Türk resim sanatının en önemli 28 ressam ve 3 heykeltıraşının 1923 sonrasında üretmiş oldukları
ve konuları Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet ve devrimleri olan yapıtlar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Cumhuriyet Resimleri Sergisi’nde, Hikmet Onat, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya Güral, Namık İsmail, Şeref Akdik, Zeki Kocamemi, Ali Avni Çelebi, Malik Aksel, Cemal Tollu, Sami Yetik, Zeki Faik İzer, Turgut Zaim, Halil Dikmen, Feyhaman Duran gibi Çağdaş Türk Sanatı’nın önemli sanatçılarının resimleri yer alıyor.
Çağdaş kadınlar
Beşiktaş’ta 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Akatlar Mustafa Kemal Merkezi’nde önemli bir organizasyon gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınını yücelten fikirlerinin sunulduğu “Atatürk ve Çağdaş Türk Kadını” konulu etkinliğin açılış konuşmasını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda Başkan Ünal, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Değerli çağdaş yaşamcılar, 10 Kasım, Atatürk’ü anma günü, yas günü değil. Bugün Türk Ulusu için aydınlık bir dünyaya yürüme günüdür. Karanlık güçlere karşı Cumhuriyet meşalesini yakma günüdür. Bugün hesaplaşma günüdür. Bugün Mustafa Kemal olma günüdür. Atatürk olma günüdür.”
Başkan Ünal konuşması sırasında ayrıca, şair Melih Cevdet Anday’ın “Atatürk’ün Bir Saati Vardı” başlıklı şiirini okudu. Program daha sonra Nilgün Yüksel Ketenci’nin Kemal Dinletisi ve Suna Yüksel’in Viyolonsel Dinletisi ile devam etti.
MKM’ de gerçekleşen Atatürk ve Çağdaş Türk Kadını adlı program, Prof.Dr. Türkan Saylan, Avukat Nazan Moroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Firdevs Gümüşoğlu’nun konuşmalarının ardından 10.Yıl Marşı eşliğinde sona erdi.
Sanatçı engel tanımaz
Sanatçı engel tanımaz sloganıyla Beşiktaş Belediyesi yeni bir pro-jeye daha imza atıyor. Düşler Akademisi adını taşıyan çalışma ile engelli ve sosyal dezavantajlı gençler ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinden yararlanabilecek ve yeteneklerini özgürce sergileme imkanını yakalamış olacak. Yetkililer konuyla ilgili olarak şunları açıkladı:
“Çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşullarıdır. Beşiktaş Belediyesi olarak, onların yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarına katkıda bulunmayı önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz. Dezavantajlı gençlerimizin engelsiz bir yaşama kavuşmaları için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ortaklaşa geliştirdiği ve Türkiye Vodafone Vakfı’nın maddi desteğiyle hayata geçirilen Düşler Akademisi, Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanlarda eğitim verecek. Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim ve tasarım atölyelerinden oluşuyor.”
Düşler Akademisi, herkes için evrensel tasarım döneminin ülkemizdeki ilk örnek uygulaması diye açıklamada bulunan yetkililer, hedefleri hakkında da şunları aktardı:
“Akademi’nin birincil amacı, engelli vatandaşların olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamak olarak belirlendi. Düşler Akademisi’nin diğer hedeflerini ise şöyle sıralayabiliriz: Dezavantajlı gençlerin edindikleri yeteneklerini yaşadıkları sosyal alanda kullanarak çevreleriyle eşit koşullarda ilişki sürdürmelerini sağlamak ve böylece bireylerin özgüvenlerini geliştirmek, dezavantajlı gruplar arasında kültürel kaynaşma, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak, toplumu sivil toplum bilinci ve gönüllülük kavramı ile tanıştırmak; paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak, gençlerin kişisel, gelişimlerine katkıda bulunan doğal bir eğitim alanı oluşturmak, alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önlerindeki engelleri kaldırmak, alt kültür, arabesk düşünce yapısı, yozlaşma, tembellik, cahillik, alkol-sigara bağımlılığı gibi etmenlerle ortaya çikan ‘Sağlıksız Toplum- Sağlıksız Birey’ sarmalına alternatif çözümler üretmek ve uygulamak, kültürel yozlaşmanın kırılmasını sağlayabilecek yeni dinamik bir gücün oluşmasını sağlayabilmek, yaşam kaygıları ve sorunlarıyla boğuşan gençliği; evrensel toplum değerleriyle buluşturmak, sosyal beceri ve dayanışmayı desteklemek, yüksek değerlere sahip ‘dünya insanı’ olabilme özelliklerini geliştirmelerine destek olmak.”
Dağlarca’ya vefa
Ustalara saygı geceleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4. yılına giren organizasyonda son olarak geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz, Tük şiirinin değerli ismi Fazıl Hüsnü Dağlarca anıldı. Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya ayrılan gece, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde gerçekleşti. Gecede ustanın şiirlerini tiyatro sanatçıları Ayşe Lebriz, Cemil Büyükdöğerli ve Cüneyt Türel ile Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri Bedir Bedir, Cem Sürgit, Nilay Erdönmez seslendirdi. Ahmet Soysal, Enver Ercan, Haydar Ergülen, Refik Durbaş, Ruşen Eşref, Turgay Fişekçi ve Zeynep Oral da ustayla ilgili anılarını ve yorumlarını aktardı. Geceye Ruhi Su Dostlar Korosu da katıldı.
BU RESİMLER ÜÇ BOYUTLU
Belediyede yapmanız gereken işleriniz mi var? Yolunuzu belediyeye çevirdiyseniz hemen her ay gerçekleşen aktiviteleri anında ve yerinde izleyebilir, takip edebilirsiniz. Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bir sergiye ev sahipliği yaptı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da ziyaret ettiği serginin açılışı Kasım ayının ilk haftalarında gerçekleşti. Rezan Akoral ve Hatice Anur’un yedi yıllık birikimlerinin sonucu olan çalışma onlara farklı bir sosyal alan oluşturmuş. Rezan Akoral, “Emekli olan veya çalışmayan ev hanımları para harcamadan yeni beceriler kazanabilirler. Bu tür uğraşlar bizlere terapi gibi geliyor. Ayrıca Belediye içerisinde böyle bir sergi alanı oluşturulması çok faydalı ve önemli bir olay. Başkanımızı kutluyoruz.” şeklinde konuştu.
Gönülleri genç eserleri güzel
Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi, geçtiğimiz haftalarda 8 bayanı ağırladı. Belediyenin giriş kısmında yer alan sergi salonu huzurevi sakinlerine ve onların el sanatlarına ev sahipliği yaptı. Serginin sahipleri ise huzurevinde yaşamlarını sürdüren 8 bayandan oluşuyor. Aralarında profesör ve ev hanımlarının da bulunduğu huzurevi sakinleri, “Grup Gençler” adını verdikleri sergide, dekupaj, yağlı boya, kuru çiçek, kumaş boyama gibi çeşitli el becerilerini görücüye çıkardı. Sergi açılışını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sergiyi dolaşarak, bayanları kutladı.
TİYATRO GÜNLERİ
Beşiktaş Belediyesi’nce 4 Aralık tarihine kadar düzenlenecek “Tiyatrolar Buluşması 2008” etkinliği, tiyatroları bir araya getiriyor. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilecek etkinlikler, Türk tiyatrosunun önemli isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Etkinlikler, “Mutlu Yıllar” oyunu ile başladı. Prof. Dr. Zeliha Berksoy’un yönettiği oyunda Bilge Şen, Tamer Levent ve Ali Barışık rol aldı. Tiyatrolar Buluşması’nda sahnelenecek diğer oyunlar ise şöyle: “Yolluk”, “Vakit Tamam Oyunu”, “Çirkin İnsan Yavrusu”, “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor”, “Nehrin Solgun Yüzü”, “Albay Kuş”, “Kız Tavlama Sanatı” ve “Yalnızlıklar”… Tiyatrolar Buluşması’ndaki Yolluk adlı oyun, Yalçın Menteş Tiyatrosu tarafından sahneye konuluyor. Talimhane Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Vakit Tamam’ oyununda Banu Çiçek Barutçugil, Pınar Bekaroğlu, Dizem Kaftan, Tülin Özen, Tuğba Özkul, Funda Şen rol alıyor. ‘Çirkin İnsan Yavrusu’, Oyun Deposu tarafından sahnelenen bir oyun ve rolleri Yelda Baskın, Gülce Uğurlu, Elif Ürse paylaşıyor. ‘Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor’, Akbank Yeni Kuşak Tiyatro tarafından hazırlanmış. Jose Rivera’nın yazdığı oyunda rolleri Evren Kardeş, Mehmet Ali Nuroğlu, Deniz Celiloğlu, Nihat İleri, Burak Sayar, Aybanu Aykut Gürses paylaşıyor. ‘Neşeli Bir Gün’ün oyuncuları ise Sultan Ertuğrul, Çiğdem İnan, Berk Sarıbay. ‘Nehrin Solgun Yüzü’nde Mahmut Gökgöz, Ayça Bingöl, Gökçer Genç ve Kevork Türker izleyici ile buluşuyor. ‘Basit Bir Ev Kazası’, Gülay Karacaoğlu’nun bir oyunu. ‘Albay Kuş’ yetenekli oyuncuları Bilge Şen, Tamer Levent, Ali Barışık ile izleyicinin karşısına çıkıyor. ‘Bir Ofis Gecesi Rüyası’nın oyuncuları ise Kaan Erkam, Levent Tayman, Ararat Mor, Sultan Çelik, Elçin Fakir, Hasan Bayrak, Aris Bayraktaryan, Kamuran Sağol, Kirkor Sar ve Ayda Ruhani. ‘Kız Tavlama Sanatı’nda Güneş Berberoğlu, Engin Cezzar, Ece Dizdar, Beyti Engin, Cem Kurtoğlu, Sema Mağara, Serhat Tutumluer rol alıyorlar. Tiyatrolar Buluşması’nın son oyunu ‘Yalnızlıklar’da ise sahnede Mahir Günşiray var. Etkinlik süresince, oyunları 15- 25 YTL arasında değişen bilet fiyatları ile Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde izlemek mümkün olacak. Türk ve dünya yazınının usta kalemlerinin oyunlarını bir arada izleme fırsatı sunacak olan Tiyatrolar Buluşması’nın programı şöyle:
19 Kasım 2008 Çirkin İnsan Yavrusu- Oyun Deposu, 21 Kasım 2008 Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor – Akbank Yeni Kuşak Tiyatrosu, 22 Kasım 2008 Neşeli Bir Gün -Sütsüz Şekersiz, 26 Kasım 2008 Nehrin Solgun Yüzü -Tiyatro Stüdyosu, 27 Kasım 2008 Basit Bir Ev Kazası – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, 28 Kasım 2008 Albay Kuş – Tiyatro Adam, 01 Aralık 2008 Bir Ofis Gecesi Rüyası – Oda Tiyatrosu, 03 Aralık 2008 Kız Tavlama Sanatı- Nilüfer Sanat Tiyatrosu – Talimhane Tiyatrosu, 04 Aralık 2008 Yalnızlıklar -Tiyatro Oyunevi.
Oyunlar Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde, saat 20.30’da başlıyor.

Beşiktaş’a sanat galerisi
Beşiktaş yeni bir sanat merkezi daha kazandı. Beşiktaş Belediyesi Levent Merkez binasının altında “Beşiktaş Sanat Galerisi” adı altında yeni bir sergi salonu hizmete açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını yaptığı bu yeni sanat merkezinin ilk konuğu ise, “Adı Dilimin Ucunda” isimli sergisiyle, ressam Şeyda Cesur oldu. Kasım ayının sonuna kadar açık kalacak olan sergide Şeyda Cesur, gündelik hayatın basitliğini ve giderek yüzeyselleşen insanı betimlerken, ”değerlilik” kavramını sorguluyor. Yaşadığı alan içerisinde kayıt ve bellek aktarımı yaparak, bunları oluşturduğu zemine taşıyor. Sanatçı çalışmalarında tuttuğu kayıtların hem kendi hikayeleri, hem de gizemini koruduğu ve yoruma açık olduğu için izleyenin hikayesiyle buluşmasını, insanın değerliliğinin altını çizerek sunuyor.
“Parkımız elden gidiyor”
Gayrettepe Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Gayrettepe Mahallesi muhtarı Necla Başar da yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi.
İşte Gayrettepe Mahallesi sakinlerinin ve muhtarının görüşleri… Ama önce sakinlere yöneltilen sorular… 1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmailÜnal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Gayrettepe Mahallesi sakinleri genelde yapılan hizmetten memnun olduklarını belirtirken, otopark sorunundan ve mahallede yeteri kadar temizliğe önem verilmediğinden şikayet ettiler. Mahallenin tek çocuk parkının değişmemesi için ise mücadeleleri devam ediyor. İşte bu görüşlerden özetler:
NURGÜN: Belediyenin çalışmaları ile ilgili olumlu düşünüyorum. Hoşuma giden en güzel hizmeti kültür sanat, meydanların temiz olması. Benim için temizlik çok önemlidir. Mahallemin temizliğinden de memnunum. Yerel yöneticilerden hizmet samimiyet güleryüz bekliyorum. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a başarılarının devamını diliyorum.
İBRAHİM: Belediyeden memnunuz güzel gidiyor. Bir çok yerde güzel çalışmalar görüyoruz. Bazı yerlerde başladıkları işi bitirmiyorlar gibi Bazı yerlerinde karmaşık bir düzen, çöpler. Beşiktaş Belediyesi’nin en güzel hizmeti meydanları güzelleştirmesi. Değişiklikler güzel, çalışıldığı belli, temizlik de iyi. Yeşil alanı artırmaya çalısıyorlar güzel. Taşıtlar, otopark sıkıntı. Saatlerce otopark arıyoruz. Çarpık bir düzen var. Yerel yöneticilerden hizmet bekliyoruz. Aramızda olmaları, güleryüzlü olmaları, bizimle iletişime geçmeleri güzeldir. Gördüğümüz kadarıyla önceki dönemlere göre daha iyi çalışmalar var. Cumhuriyet etkinlikleri de gayet güzel. O coşkuyu yaşamak, hissetmek, pozitif enerji sağlıyor. Her yere yapılmalı.
MAHMUT: Doğru düzgün bir çalısma göremiyorum. Yapmacık geliyor. Belediyenin en çok hoşuma giden hizmeti yazın parklarda konser vermeleri. En çok temizlik görmek istiyorum. Yerel yöneticiler, insanlara sıcak baksın, insanların içinde gezsinler bizlerle ilgilensinler. Yaptıkları işleri kontrol etsinler. İsmail Ünal’a başarılar diliyorum.
HASAN: Belediyenin çalışmaları çok iyi değil. Beşiktaş’ın geneli ve Gayrettepe bölgesinde otopark sorunu çok yaygın. Yerel yöneticiler çok fazla halkla iç içe değil. Mesaj göndermek, tebrik kartı göndermek iş sayılmaz. İletişim kurulması gerekiyor. Cumhuriyet etkinlikleri çok güzel ama bunlar olmalı ama yetinilmiyor.
MUSTAFA: Yaptığı çalışmalarla gündeme geliyorlar ama daha fazlası lazım. Kültür sanat adına bir çok kültür merkezi açıyor bunlardan yararlanıyoruz. Temizlik eskisine göre çok daha iyi durumda. Bol yeşil alan. Park düzeni iyi. En çok hoşuma giden hizmet, belediye memurlarının anlayışı, güler yüzlülüğü, hizmetleri. Yapılan parklar her zaman temiz kalıyor. Mahallemizde en çok görmek istediğimiz hizmet, çöp arabaları sorunu. Gereksiz saatlerde çıkıp da trafiği bozmaları kötü bir olay. Yerel yöneticilerden kesinlikle anlayış ve samimiyet bekliyoruz. Belediye Başkanına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz, eksiklerini en kısa sürede gidermesi dileğiyle.
ŞAHİN DOĞRU: Belediyeden memnunuz. Bizim görebildiğimiz kadarıyla bu yönetimden halk da memnun. Görsel olarak bizim gördüğümüz nedir, sokakların temizliği, ışıklandırmadır. Trafik ile ilgili bazı problemler var. İstanbul’un geneliyle ilgili birsorun bu sadece Beşiktaş’a ait bir problem değil. En çok hoşuma giden yanı halkta ayrımcılık yapmaması. Herkese esit mesafede durması. Yerel yöneticilerin seçildiği günden itibaren herkese eşit mesafede olması lazım. Güleryüzlü olacak. Sadece başkan değil çalışanlarıyla da ilgili. Yaptıklarıyla değil yaptıklarına bir şeyler ekleyecek şekilde bir iddiası varsa görmek isteriz.
ARZU: Belediyenin Etiler – Levent dışında Gayrettepe’ye hiç bir şey yapmadığını düşünüyorum. Temizlik konusunda çok iyiler. Parkların daha bakımlı olmasını, sokak köpekleri çok başı boş geziyor, onlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Yönetiminden memnunuz. Hizmet ve güleryüz bekliyoruz.
ONUR YAVUZ: Hizmetlerinden oldukça memnunuz, başkanı seviyoruz. Kendisi sık sık halkın arasında. Gayet olumlu buluyorum, kendisini yine aktif görevde görmek istiyoruz. Alt yapı çalışmalarına önem vermesi önemli. Bütün semtlerde görülen su taşkınlarını Beşiktaş’ta hiç böyle bir şikayet duymadım. Bu çok önemli bir şey. Otopark hizmeti istiyoruz. Biraz daha ağaçlandırma istiyoruz. Başı boş köpekler için de varsa imkanımız barınaklandırma olursa çok hoş olur. Yerel yöneticilerden beklentimiz, İsmail Beyi sık sık halkın arasında görüyoruz. Resmiyetin dışında, önemli bir şey. Hizmetlerini sağlıyorlar. Selam söylemek isterim. Gayrettepe mahallesi için hizmetlerinin devamını bekleriz.
TÜRKAN OSMAN AĞAOĞLU: Gayrettepe’de oturmaktan genel olarak çok memnunum. Fakat esnafın zaman zaman belli yerleri tutmasından dolayı araçlarımızı koyacak yerde sıkıntı yaşabiliyoruz. Bunun dışında çeteler, buraya dadanmış durumdalar. Parklar aydınlasın, geceleri ışıl ışıl olsun isteriz. Özellikle yabancı araçların camlarını kırıp gasp olaylarına yol açıyorlar. Bundan da tedirginiz. Etrafın gayet temiz olduğunu düşünüyorum çöp kutularına çok özen gösteriliyor. Burada halkla iletişim ve hizmet vaadi, bu vaadin vaad olarak kalmaması, hizmete dökmeleri benim için önemli. Bundan sonra da en az şimdiki kadar halkla yakın olması, bizim isteklerimize kulak vermesidir. En önemli şey iletişim. Kamuoyu sık sık aydınlanmak ister.
Gayrettepe Muhtarı Necla Başar
Ben atamalı ve seçimli bir muhtarım 99’dan itibaren burada önceleri ihtiyar heyetinde daha sonra atamalı daha sonra seçimle muhtar oldum. Sosyal antropoloğum yani toplum bilimci. İstediğim yeri bulduğuma inanıyorum. Amacım gerçekten kişilere hizmet etmekti, bunu da yapabilmiş isem sevinirim diyorum.
Mahallenin sorunları şöyle ki, elbette ki pek çok yer taş yığını olduğu için kımıldayacak hiçbir halimiz kalmamış vaziyette. Son kalan yeşil alanları kurtarma çabası içindeyiz. Mahalle biraz ihmal edildi gibi geliyor, mesela sokak aydınlatmaları, sokak hayvanlarının bir düzene sokulması, bazı cadde ve sokaklarımızın ufacık şeylerle düzeltilmesi, düzenlenmesi. En büyük sorunumuz da parklarımızın artık kendi haline bırakılması. Otopark gibi birşeylerin üzerlerine yapılması. Son İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararıyla Gayrettepe’nin tek çocuk parkının otopark olma yolunda bir durumu var. Biz 2-3 senedir bunun savaşını veriyoruz. Hem gündemde tutma hem de hukuk savaşı olarak bir grup arkadaşım, bir avuç mahalleli ile bunun önüne geçiyoruz. Şöyle de bir şey var, sağolsun Belediye Başkanımız İsmail Ünal da bizimle beraber bu konuda bize çok büyük destek oluyor. Hukuk savaşını zaten beraber veriyoruz. Yerel yönetimlerden beklentimiz bize doğru dürüst hizmetler vermesi. Şu anda belediyemizin belediye başkanımızın çalışmalarından memnunuz. Çok önemsediğim şeylerden bir tanesi de önemli günlere biraz daha önem vermesi, öne çıkarması. Cumhuriyet Sergisi mükemmeldi. Benzeri çalısmaları var. Belediye hizmet ofislerinde doktorluk, sağlık açısından hizmetler diyetisyen grubunun, psikologların çalısmaları Gayrettepe’ye değil ama bir başka yerlerde yapılmış olan kız ve erkek yurtları, yaşlılar için lokaller var. Bunların elbette Gayrettepe’ye de yapılmasını bekliyoruz. Ama şu anda gerçekten tek istediğimiz tek çocuk parkımızın çocuk parkı olarak kalması. Sayın Başkanımıza şöyle bir sözüm olacak; son 19 ekim toplantısında bize şunu diyordu: “Ben sizinle beraber dozerin önünde duracağım.” Ben de şunu diyorum sayın Başkanımıza. Dozerin önünde durmak değil, dozeri Gayrettepe’ye sokmamayı tercih ederiz. Bunun için de zannederim Büyükşehir Belediyesi’ne karşı yapılacak herşeyi yapacağına inanıyorum. Sayın Başkanımızın çalısmaları kendi içerisinde ekibiyle çalısmaları uyumlu, yeterli olması gereken gibi diyorum. Elbette ki karşılıklı saygı ve sevgi devam ediyor. Bu konuda teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı ne zaman nerede istesek bize yardımcı oluyor. Başkanımızı biraz daha fazla aramızda görmek istiyoruz. Yeni proje var mı bilemeyeceğim garip ama gerçek. Bunu da bir sitem olarak söylüyorum ne yazık ki mahalle muhtarı mahalle ile ilgili projelerde en son haberdar olan kişi oluyor. Bu da belediyelerin eksikleri. En başta şunu diyorum İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararları alıyor ama mahalleliye hiçbir şekilde sormadan… Ve onun sıkıntılarını da biz burada mahallede yaşayanlar çekiyoruz. Bizi temsil eden grupların, büyükşehir belediyesinde gerekse ilçe belediyelerinde, mahalle muhtarlarının birazcık fikirlerinin alınmasını istiyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’nde çok çeşitli şekillerde randevu almak istedik. En başta Kadir Topbaş’tan. Randevularını geri çevirdi. Bizim bir şekilde kendisiyle görüştüğümüzde bir başka toplantıda 2 dakika savunma hakkı gibi bir şey verdi. Mahallemizi savunmak değil aksine onların masa başında verilmiş, yanlış kararlarına karşı çıkmak istiyoruz. Bu mahallede bizler yaşıyoruz. Dünyanın neresinde görülmüştür ki bir mahalle muhtarı veya mahalle halkı mevcut olan çocuk parkının çocuk parkı olarak kalmasının müdafasını yapsın. Oysa yerel yönetimlerin amacı nedir? Çocuk parklarının veya yesil alanların fazlalaşmasıdır. Ve Sayın
Kadir Topbaş’ımız bir çok yerde parklar açarken Gayrettepe’nin tek doğru düzgün olan tek çocuk parkını altını otopark üstünü park yapma amacı güdüyor. Bunun nedenlerini merak ediyoruz. Bununla ilgili olarak da gerek hukuk savaşımızı verdik gerek kendilerine itirazlarımızı yaptık ama plan tadillerinde ilk zamanları otopark sonra işyeri olma yoluna gittiler. Hem hukuk hem gündemde tutarak biz savaşımıza devam edeceğiz. Medyanın da bizimle olmasını istiyoruz. Sınırlarımız içinde bulunan atv, Sabah gazetesi ve tv8 var. Sitem ediyorum, bizim davamıza hiç ses vermediler. Bu arada pek çok gazeteye yazdığımız halde hiç kimse gündemine getirmedi. Oysa burada yaşayan 30-40 bin kişinin tek çocuk parkı elden gidiyor.

Vişnezade’den tebrik var
Beşiktaş’ın genelindeki yapılan kent düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tüm mahallelerde yürütülen kent düzenlemesi ise vatandaşlardan olumlu yansıyor. Bu konuda Vişnezade Mahallesi Muhtarı Reyhan Cinyusuf, kaleme aldığı bir tebrik yazısıyla Belediye Başkanı İsmail Ünal ve belediye çalışanlarına şunları aktardı: “Sayın Başkanımız İsmail Ünal’ın Beşiktaşımızın çehresini güzelleştirme ve kent kapsamındaki düzenleme çerçevesinde, mahallemizin tüm sokaklarının, yağmur suyu kanalı, tretuvar ve yol kaplamasını mümkün olabilecek en kısa zamanda yapılmış ve geri kalan sokaklarımız kısa zamanda bitirilecektir. Bunun yanında genişleyen kaldırımlarımızda gözlerimiz yeşili aramakta ve kaldırımlarımızın uygun yerlerine dikilecek küçük ağaçlarla çok daha güzel olacağını kısa zamanda bitirilmesinden dolayı teşekkürlerini, size iletmek ihtiyacını hissediyorum. Mahallemizin çevresinin güzelleştirilmesi, yolların düzenlenmesi aydınlatmanın (eksiklerin kısa zamanda bitireceğinden eminiz) yeniden düzenlenmesi, kaldırımların genişletilmesi, yağmur sularının bir düzen içinde akıtılması modern bir şekilde sağlandığından ve de çocuk parklarına yaptığınız düzenlemeden ötürü başta Sayın Belediye Başkanımız İsmail Ünal olmak üzere bu çalışmalarda emeği geçen tüm belediye çalışanlarına mahallem adına içtenlikle teşekkürler sunuyorum.”

Konaklar’a otopark
Konaklar Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Konaklar Mahallesi Muhtarı Mehmet Rıfat Akyüz de yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi.
İşte Konaklar Mahallesi sakinlerinin ve muhtarının görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular… 1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmailÜnal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Konaklar Mahallesi sakinleri belediyenin çalışmaların tümüyle memnun olduklarını dile getiriyor ancak en çok otopark sıkıntısı yaşadıklarının da altını çiziyor. Hatta servis araçların kaldırımları işgal etmesinden kaldırımda yürüyemediklerinden ve uzun bir süredir bu sorunun yetkililer tarafından çözülemediğinden yakınıyor. İşte bu görüşlerden özetler:
ARİF: Bu 4 yıl içerisinde belediyemizin hakikaten mahallemize epeyce bir katma değeri olmuştur. Belediyenin 4 yıllık geçmişine baktıımız zaman gözle görülür elle tutulur hizmetini aldığımız kanaatindeyim. En hoşuma giden hizmet parklar diyebiliriz. Geçmiş dönemden yapılan parkları da ihmal etmediler onların üzerien bir takım binalar yaptılar güzellik ve temizlik açısından bu kaydadeğer bir şeydir. Belediyenin sistemli bir temizliği var, kar kış yaz demeden ciddi bir temizlik anlayışı var. En çok muzdarip olduğumuz otopark sorunudur ve ara sokaklara yapılanh büyük holding binalarına ait servislerin ara sokaklara park etme durumunu halledemedik. Ne emniyet ne büyükşehir belediyesi ne belediye hiç birisi bunu halledemedi, kaldırımda servislerden dolayı yürüyecek yer kalmıyor. Aksam korkunç bir trafik keşmekeşi yaşanıyor. Yerel yöneticilerden beklentimizi bir tek belediye başkanına bağlamak da haksızlık olur, hizmet güler yüz iletişim samimiyet evet ama belediye başkanının alt kadroları çok dinamik, işbilir, güvenilir insanlarndan kurulu olması lazım. O zaman bu başkanın işini daha da kolaylaştırır.
METİN KABAKCI: Belediyeden memnunuz. Bazı engeller çıkmışsa da bu sadece başkanın yetişme imkanı olmadığındandır. Başkanın kendisine bizim de bizimle birlik ve beraberlikle mücadele edip yardımcı olabilirsek başkanın daha başarılı olacağına eminim. Beşiktaş’ta belediye başkanımızın yaptığı okullara yardımları, parklara yaptığı destekler, temizlik işlerindeki büyük başarılar, yolların itina ile başkanın denetimi altında yapılması bizi mutlu ediyor. Konaklarda en büyük sorun, otopark sorunu. Alt yapımızda problemler yok belediyenin daha iyi olması için umutla beklentimiz var belediyeden bir şikayetimiz yok. Yerel yöneticilerden beklentimiz deyince biz sadece başkandan hizmet beklemiyoruz, kadrosu da önemli. Bunun yanında biz İsmail Ünal bir dönem daha belediye başkanı olmasını, daha projelerin olduğunu, büyük bir hizmet vereceğini umut ediyoruz. Kendisinin daha iyi hizmetler yapacağına eminiz. İsmail Ünal’a yaptığı işlerden dolayı tesekkür ediyoruz. Kendisini sonuna kadar destekleyeceğiz.
MEHMET EMİN: Belediyenin hizmetlerinden memnunuz. Kültür sanat, meydanlar, temizlik, yeşil alanlar alanındaki çalışmalar hoşuma gidiyor. Mahallemizde en çok görmek istediğimiz hizmet, otopark. Trafik sıkıntımız, kaldırımlar konusunda hizmet bekliyoruz. Yerel yöneticilerden iletişim hizmet, samimiyet bekliyoruz. Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan hizmetler bekliyoruz, kendisine teşekkür ediyorum.
SEDAT: Belediyeden genellikle memnunum ama daha iyi hizmet bekliyorum. Beşiktaş genelinde belediyenin en çok hoşuma giden hizmeti yeşil alanlar, temizlik. Daha da güleryüzlü olmalarını bekliyorum. Mahallemizde en çok görmek istediğimiz hizmet park ve trafik sıkıntılarımız var, onların giderilmesini istiyoruz. Özellikle otopark istiyoruz. Yerel yöneticilerden iletişim ve samimiyet, daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yöneticilerin halkın arasına karışmasını istiyoruz. Beşiktaş belediye Başkanı İsmail Ünal’a çok selam söyleyin.
TAHSİN: Memnunuz ama dört dörtlük değil. Hoşuma giden etkinliği parkların, çevrenin daha güzel olması. Mahallemizde en çok görmek istediğimiz hizmet, otopark olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Her tarafa babalar konmus, bunlardan dolayı kimse arabasını çekemiyor. Otoparklara gidiyorsunuz bu kez yer bulamıyorsunuz. Yerel yöneticilerin, insanlarla biraz daha olumlu konuşmaları, insanları biraz daha dinlemeleri yani vatandaşın ne istediğini bilmeleri gerekiyor. Beşiktaş belediye başkanımıza sevgiler diyorum.
ABDULLAH: Çalışan insanı biz seviyoruz. Başkanımız da huzur verirse bizim için en güzel olay odur. Her yönüyle Beşiktaş Belediyesi’ni beğeniyoruz. Halkın arasında olmasında fayda var. Beğendiğim hizmetleri içinde etkinlikler güzel. Alt yapı ve üst yapıyı kaldırımları betonlaştırırsak hoş olur. Her sene bir şey ekleniyor, betonlaşır da devamlı kalıcı olursa bizim için güzel olur. Böylelikle masrafımız az olur, memleketimizde bizim gelir dağılımı azalmış olur, belediyelerimiz de borçlanmazlar. Yerel yöneticilerden beklentimiz ekonomik olarak huzur istiyoruz. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a teşekkür ediyoruz. Etkinlikleri çok güzel. Özellikle Cumhuriyet etkinlikleri… Çocuklarımızın geleceği için önemli. Cumhuriyetimiz önemli. Cumhuriyetimizi biz her zaman üst düzey tutarsak daha güzel olur.
DURSUN KARAAĞAÇ: Belediyenin çalısmaları iyi ama bizim mahalleye uğramalarını istiyoruz. Beşiktaş genelinde en büyük hizmet, meydanların temizliği, Süleyman Seba’nın da heykeli dikildi ve gibi heykel etkinlikleri de ön plana çıkıyor ve beğeniyoruz. Mahallemizde parkelerin her zaman değişmesini istemiyoruz. Bu millette eziyet oldu. Bir kez yapılsın beton asfalt yapılsın, yerel yöneticileri halkın arasında çok sık görmek istiyoruz. Özellikle mahalle aralarına gelsinler. Sorunları daha iyi çözeceğinden eminiz. Başkana selam söyleyin. Çalışmalarını beğeniyoruz.
Muhtar Mehmet Rıfat Akyüz
Şanlıurfa 1948 doğumluyum. Lise mezunuyum. 3 çocuk babasıyım. Şanlıurfada GAP bölgesinde arazilerim var. Çiftçilik de yapıyorum ama onun dışında 1964’ten beri de İstanbul’da eski ismi 4. Levent olan Konaklar Mahallesi’nde oturuyorum. Mahallem 1950 yıllarında ilk defa düşünülen şimdi ismi değişmiş uydu kent denilen bir projenin hayata geçmesiyle burası, halkın oturumuna açılmış, emlak kredi bankasının projesi. Sinemasıyla sosyal tesisiyle 50 m2 stüdyo daire 1500 m2 villasıyla değişik metre karelerde uydu kent adı altında çok güzel bir proje. Sineması vardı mahallemizin ama maalesef sonradan değişti. Sosyal tesisi, tenis kulübü.. Türkiye’nin ilk tenis kulübü 4 Levent tenis kulübü. İlk kurulduğunda nufüs 800-900 binmiş, fakat şu anda 20 bine yakın nüfusumuz var. Benim eşim muhtardı. Oya Çolpan Akyüz… 1994 yılında ilk muhtarlık seçimini kazandık ama onun aramızdan ayrılışından sonra bu görev mahalleli tarafından bana verildi. 5 yıllık muhtarlık görevine devam ediyorum. Bizimki gönül işi. Çok mahalleliyiz çok tanınıyoruz seviliriz herkesin derdine koşarız. Burada yaşadığımız yaşayacağımız için buranın sorunlarına sahip çıkabilmek için birinci derecede yetkili olmayı arzu ettik, o şekilde devam ediyoruz.
Sabancı Center ve İşbankası Kuleleri mahallemin sınırları içinde. 3 bin kişi birinden 3 bin 500 kişilik bir personel de diğer gruptan her sabah 8.30’da mahalleme giriyorlar. Akşam, 5 ile 7 arası mahallemden çıkıyorlar. Bunların buradan geliş ve gidişlerindeki trafiği düşünebiliyor musunuz? Olacak gibi değil. Benim mahallemdeki bunların kullandığı sokak 1964 yılında yapılan Akçam sokak. Akçam, 1964 yılında yapıldığı zaman o günkü koşullara göre yapılmış. 800 kişiyi taşıyabilecek bir cadde. Bu gün o caddeyi 20 bin kişi kullanıyor. Çok büyük sorun bir de firma var orada. O firma da maalesef bütün yolları işgal ediyor. Kocaman otobüslerini bırakıyor, servislerini sabahleyin yaptıktan sonra aksama kadar evine gitmiyor, yakıt pahalı diye otobüleri burada. İstedikleri gibi caddeleri, yaya kaldırımlarını işgal ediyor. 2 yıldır uğraşıyorum, geliyorlar sadece ceza yazıp gidiyorlar caydırıcı değil.
Beşiktaş çok farklı bir ilçe. Beşiktaş Belediye Başkanı olmak hakikaten çok zor bir sey. Başkanımız çağdaş, demokratik çalışkan herşeyden önce akademisyen, mimar. Dünya görüşü olan, çok güzel projeleri olan, paylaşan paylaşmayı seven hoş görülü, sevecen.. Dediğim gibi Beşiktaş çok büyük bir ilçe, sorunları da çok. İsmail Ünal’ın bunların hepsine yetişme imkanı olamaz. Mahallemdeki ne türlü sorun olursa olsun hemen çok çabuk en kısa sürede belediyenin imkanları mahallemin emrinde hizmetinde oluyor. Hemen o sorunu gideriyoruz. İsmail Ünal, Beşiktaş için büyük bir kazanım, şanslı bir ilçeyiz ki İsmail Ünal gibi aklı başında ciddi çalışkan, dinamik bir başkan var. 3 tane çok büyük projelerimz var. İsmail Ünal’ın hazırlamış olduğu projeler. Sanıyorum bu ay içinde bunların temelleri atılacak. Otopark sorunu ise artık kronikleşmiş. Eskiden bir evde bir araba vardı şimdi 3 tane olmuş, en büyük hadiseler, tartışmalar otopark yüzünden çıkıyor. İsmail Ünal’ın bir projesi var, Şehboy sokağımızın üzerinde park altı otopark… Çok güzel bir düşünce tarzı bu. 640 araçlık. Sanıyorum 10-15 güne kadar bunun temelini atacağız. Mahallenin trafik çıkmazını yüzde 40 oranında halletmis olacağız. Onun üstüne çok güzel park yapılacak. Demokrasi şehitleri parkının temeli atılacak. 15 yıl sonra İsmail Ünal’ın döneminde yapma şansını elde ettim. Ondan dolayı da buradan belediye başkanıma Konaklar halkı olarak bir kere daha teşekkür ediyorum.

SPOR HABERLERİ

KUPADA TAM GAZ
Kara Kartal kupada fırtına gibi esiyor. Trabzon karşısında beklenen oyununu ortaya koyamayan Beşiktaş, buna rağmen deplasmanda galip gelmesini bilerek büyük avantaj sağladı. Mustafa Denizli bu maçta ligde sahaya sürdüğü kadrodan daha değişik bir 11 ile maça başladı. Sonunda gülen taraf, Beşiktaş oldu. Siyah Beyazlı ekip, Fortis Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında Trabzonspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Golleri, 33. dakikada Bobo ve 90+1. dakikada Zapotocny kaydetti. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetti. Gökhan Zan, sahaya kaptanlık pazubandı ile çıkarken, ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 33. dakikada Uğur İnceman, ceza sahasının dışından sert vurdu. Top kaleci Sylva’dan dönerken, dönen topa hareketlenen Bobo, yatarak meşin yuvarlağa dokundu ve Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile bitti. İkinci yarının başında Seric’in yerine Serdar Kurtuluş oyuna dahil oldu. 55. dakikada Trabzonspor, Egemen’in golüyle 1-1’lik eşitliği sağladı. 80. dakikada Uğur İnceman çıktı, Holosko oyuna girdi. 90. dakikada ise Aydın Karabulut, Ekrem Dağ’ın yerine oyuna dahil oldu. 90+1. dakikada Bobo’nun pasında Zapotocny’nin kafa vuruşu ile Siyah Beyazlılar, 2-1 öne geçti. Bu sonuçla üç puan alan Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası A Grubu’nda puanını 6’ya yükseltti. Kupada büyük bir avantaj sağladı.
YILIN FUTBOLCUSU
YARIŞMASI-4
2005-2006: Sergen
2006-2007: Bobo
2007-2008: Delgado
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
2008 – 2009 sezonu
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Yeni sezonda oylar, Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok şeklindeydi. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek.

İlk maçlar 7, son maçlar 18 Ocak’ta oynanacak
Kupa maçları…
Futbolda Türkiye Kupası heyecanı sürüyor… Fortis Türkiye Kupası’nda bundan sonra oynanacak 3 haftanın programı belli oldu. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fortis Türkiye Kupası’nda, gruplarda üçüncü maçların tarihini açıkladı. Buna göre gruplarda üçüncü maçların tarihi şöyle: 7 Ocak 2009’da. Futbol Federasyon Kurulu diğer tarihler arasında 4. maçların 11 Ocak’ta, son maçların ise 18 Ocak’ta yapılmasına karar verdi. Ataç TETİKEREN
Dolarları kaptılar
Galibiyet, Beşiktaş’ın kasasına 100 bin dolar getirdi. Trabzonspor’u deplasmanda mağlup eden Siyah Beyazlı ekip, 3 puanı hanesine yazdırmakla kalmadı, Fortis Türkiye Kupası statüsü gereği 100 bin Dolar’ı da kazanmış oldu. Siyah-Beyazlı ekip, ilk sınavında Antalyaspor’u yenerek, 100 bin Dolar daha kasasına getirmişti. Trabzonspor ise, Gaziantepspor’dan sonra Kartal’a da yenilerek puan alamadı ve kasasına para getiremedi.
Siftah yaptı
Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası ikinci maçını Trabzonspor karşısında oynadı. Trabzonspor maçı Siyah Beyazlı ekibin stoperi Zapotocny’ye şanslı geldi. Bobo ilk golü kaydederken, Zapotocny’nin de uzatmalarda gol atması için pozisyon sağladı, Zapotocny attığı golle siftah yapmış oldu. İlk golün sahibi Bobo +91’de ortaladı, bu kez de sahneye Beşiktaş’ın stoperi çıktı. Gelen ortayı iyi takip eden Zapotocny kafayla, Türkiye’deki golünü atarak Beşiktaş’ı rahatlattı.
Holosko gözde
Fransa’nın önde gelen transfer sitelerinden football365’te yer alan iddiaya göre İtalya Serie A’dan Napoli, Lecce ve Bologna takımları Beşiktaş’ın süper Slovak’ı Pilip Holosko’nun peşinde. Beşiktaş ile sözleşmesi 2010 yılında sona erecek olan golcü futbolcuyu bu kulüplerinin yanısıra Fransa’nın Saint Etienne ve Kezman’ın da formasını giydiği Paris Saint Germain kulüpleri de talip oldu. Holosko’yu Mustafa Denizli’nin de beğendiği söyleniyor ve gelişmeler merakla bekleniyor.
Sitelere erişim yasak!..
NEFES ALDIRMIYOR
Disiplinliliği ile tanınan Mustafa Denizli Ümraniye’de birbiri ardına yeni kurallar koyuyor. Son olarak da bilgisayarda çok oyun oynayan interneti sıkça kullanan futbolcularını tatlı sert uyaran Mustafa Denizli, arkadaşlıkların daha da pekişmesi açısından bilgisayar kullanımının azaltılmasını istedi. Mustafa Hoca, dostluklar ve arkadaşlıkların sıklıkla konuşma ve daha çok bir araya gelmekle sağlanacağını söyleyerek bilgisayar kullanımına ayrılan vakti dostlukların pekişmesine harcanması gerektiğini belirtti.
Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli daha önce de yöneticilerden bir dizi istekte bulunmuştu. Özellikle, takım otobüsünü veya kafileyi tamamen futbolculardan oluşturmak istediğini söyleyen Mustafa Denizli, basınla yapılan iletişim ile de ilgili değişikliklere gitmişti. Açıklamaların ve haberlerin kendi denetiminde geçmesini isteyen Mustafa Hoca, özel araç kullanımından tutun da yemek menüsünün hazırlanmasına kadar titiz bir çalışma yapmıştı. Son olarak da bilgisayar ve internetin sıklıkla kullanımının arkadaşlık ve dostlukların pekişmesinde ve takım ruhunun oluşmasında fayda getirmeyeceğini düşünerek yasaklama kararını almış oldu. Beşiktaş camiası Mustafa Hoca’nın kararlarını merak ve heyecanla izliyor. Takımın başarısı için hocanın her kararını harfiyen uyulması gerektiğinin altını çiziyor. Camianın tek beklentisi şampiyonluk olduğundan gerekirse disiplinin ön plana çıkmasını da destekliyor. Didem TUTAL
Sağlıklı beslenecekler
Beşiktaş’ın sponsorlarından GNC Firmasının sosyal sorumluluk projesi kapsamında Beşiktaş’ın sporcularına seminer veriyor. Sporculara uygulanacak sağlık ve beslenme eğitim semineri programlarına ise ilgi oldukça büyük.
GNC Spor Akademisi Sağlık ve Beslenme Uzmanları tarafından verilen eğitimlerde yoğun antrenman ve maç programında ne şekilde beslenmeleri gerektiği anlatılıyor. İlk olarak Erkek ve Bayan Voleybol takımlarına eğitim verildi.

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Beşiktaşlılar yıllardır Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’ta buluşuyor. Bu haftada kısa mesaj hattı ve mail adresine görüş ve düşüncelerini aktaran Beşiktaşlılar, sabırsızlıkla şampiyonluk beklediklerini söylüyor. Görüşlerin tamamını gazetebesiktas.com internet adresinden okuyabilirsiniz ve radyobeşiktaş’ın saat 12.00 – 14.00 saatleri arasındaki taraftarın sesi programından dinleyebilirsiniz. radyobesiktas.tv internet sitesine girin, radyoyu görüntülü dinleyin… Unutmayın!… Beşiktaşlı başka radyo dinlemez.
GÜVEN KAYBOLUYOR: Puanlar bir bir gidiyor. Bir önlem alınmalı. Şampiyonluk istiyorsak bu tür maçları kaybetmememiz lazım. Her hafta puan kaybediyoruz. Güven kalmıyor. Akif Altun/GOP
BU KAVGA BİTMELİ: Bursa ile artık ortak bir yol bulunmalı. Maçları izleyememiz 21.yüzyılda korkunç bir olay. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok. Metin/BJK 1903.
YARA ALIYORUZ: Mustafa Hoca deneyimli ve pozitif bir insan, tüm açıklamaları da güleryüzle yapıyor. Ancak bu arada şampiyonluk yolunda da yara alıyoruz. Demir Kaya.
GOL ATAMI-YORUZ: Beşiktaş iyi oynuyor ancak gol atamıyor. Final pasları zayıf deniyor, bunu düzeltecek teknik ekiptir. Yorum yapmakla olmaz. Zühal Şen/Ortaköylüler.
LİG UZUN MARATON: Teknik kadroya şans tanıyalım, inanıyorum ki her takım puan kaybedecek, lig uzun bir maraton. Ne yapalım Mustafa Hoca’yı da mı değiştirelim? Eser Ankaralı.
REKABET KIZIŞTI: Fener düzeldi, Galatasaray kör topal kazanıyor. Trabzon iyi gidiyor. Beşiktaş bal yapmayan arı gibi… En iyi kadro bizde, şampiyon olmamız lazım bu yıl… Murat.
SORUMLU KİM?: Umutluyuz, yeni hoca ve iyi bir ekip kurdular. Şampiyon olmamız lazım. Bu yıl da hüsran yaşarsak bunun sorumlusu kim olacak? Erdal Kerim Yağcılar.
İŞLERİ ZOR: Mustafa Hoca’da yönetimde büyük bir riskin altına girdi. Sezon ortasında Ertuğrul Sağlam gönderilince sorumluluk aldılar. Şimdi ondan daha iyi bir sonuç almalılar. Osman Ayhan.
TENKİTLER YERSİZ: İki teknik adam basında karşılaştırılıyor. Bu olacaktır. Önemli olan Beşiktaş’ın başarısı, tenkitlere kulak asmasınlar, işlerine baksınlar. Saruhan.

Bursa ile kardeş payı
Yıllardır gereksiz bir çekişme yaşanan Bursa ile Kartal, puanları kardeş payı yaptı. Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi’nin 11. haftasında Bursaspor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadele 0-0 sona erdi. Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetti. Maçın ilk dakikalarında orta saha mücadelesi öne çıktı. Bursaspor ataklarında savunma başarılı bir performans sergiledi. Beşiktaş üst üste ataklarla rakip kalede tehlikeler yarattı. İlk devrenin büyük bölümünde rakibine baskı kuran ve çeşitli pozisyonlar elde eden Kartal, aradığı golü bulamayınca devre 0-0 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de karşılıklı ataklar vardı ancak Beşiktaş cephesinde beklenen galibiyet gelemedi.
Öte yandan, Bursaspor maçı sonrası istatistikler Beşiktaş’ın zirvedeki Trabzonspor’un tam 4 puan gerisinde kaldığını gösteriyor. Ligin ilk 6 maçında yenilgi yüzü görmeyen ve 7. hafta itibariyle Süper Lig’de liderliği de ele geçirmeyi başaran Beşiktaş, üst üste gelen puan kayıplarıyla sıkıntı yaşamaya başladı. 8. haftada evinde Sivasspor ile berabere kaldı, 2 puan yitirdi. Ardından Kayserispor deplasmanından mağlup ayrıldı ve hayal kırıklığı yarattı. Kocaeli galibiyeti yüreklere su serpse de Bursaspor mücadelesi Beşiktaş için kritik bir viraj olarak kabul ediliyor, mutlak 3 puan bekleniyordu. İstenilen olmadı ve Bursa’da da 2 puan bırakan Mustafa Denizlili Beşiktaş, 12. haftanın sonunda lider Trabzonspor’un 4 puan gerisine düştü. Bu arada teknik direktör Mustafa Denizli de Beşiktaş’ta 7. puanını kaybetti. Gençlerbirliği maçıyla işbaşı yapan Mustafa Denizli, 2 galibiyet 1 mağlubiyet 2 beraberlik aldı.