SAYI 187

BJK1Çocukken oynadığı yerde
Beşiktaş Kulübü’nün efsane isimlerinden, Onursal Başkan Süleyman Seba, Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılan heykelle ölümsüzleşti. Seba, çocukken oynadığı parkta şimdi heykelinin olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi.
Beşiktaş Belediyesi’nin yaptırdığı ve Akaretler’deki kulüp binasının karşısındaki Vişnezade Parkı’nda yer alan Süleyman Seba’nın heykelinin açılışında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da yer aldı. Süleyman Seba’nın kurdeleyi kesmesiyle birlikte açılış da gerçekleşti.
Heykelin açılış törenine ayrıca, milletvekiller, eski siyasetçiler, spor ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte yoğun bir katılım oldu. Açılış töreninde Süleyman Seba’ya büyük ilgi gösterilirken, Seba’nın heyecanlı olduğu gözlendi. Beşiktaşlı olmanın gururunu ve onurunu her zaman yaşadığını ifade eden Süleyman Seba, 82 yıllık yaşamının tamamına yakınını Akaretler yokuşunda ve Beşiktaş Kulübü’nde geçirdiğini vurguladı. 16 yıllık görev süresi içinde 21 kupa sevinci yaşadığını hatırlatan Seba, “Bu heykel 16 yılda 21 kupa kaldıran futbolcu arkadaşlarımı ve bu kupaları hak edenleri temsil etmektedir.” diye konuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise Seba’nın heykelinin yapılması projesinin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirdi. Ünal, Seba’ya bu fikri açtıkları zaman efsane ismin kendisinden önce Hakkı Yeten’in sporcu kişiliğini anlatan bir heykelin dikilmesini istediğini dile getirerek, ”Biz de bu sözü kendisine verdik ve bugün bir kere daha bu sözümü yineliyorum. En kısa sürede Baba Hakkı’nın sporcu kimliğini anlatan bir heykeli buraya dikeceğiz” diye konuştu. Açılışın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kulüp yöneticileri ve Süleyman Seba ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Beşiktaş’a yakıştı
Açılış trafiğinde son durak ise yenilen yüzüyle Beşiktaş Meydanı’nıydı… Eski görüntüsünden kurtularak modern, ferah, halkın nefes aldığı bir alana dönüşen Beşiktaş Meydanı’nın açılışına ilgi oldukça büyüktü. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yenilik ve değişimle bir kent meydanı kimliğine kavuşan Beşiktaş Meydanı, çağdaş bir düzenlemeyle halka yeniden sunuldu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir çok isim açılışta yer aldı. Kesişme noktası bakış açısıyla kent meydanları olgusuyla açılışı gerçekleştirilen Beşiktaş Meydanı, İstanbullular için bir dönüşüm merkezi oldu, Beşiktaş’ın kalbi hüviyetine büründü. Tarihi dokusu korunarak yapılan yeni düzenlemelerle bir meydan görünümü kazanan Beşiktaş Meydanı; sanatsal faaliyetlerin ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği, kentliye bu anlamda imkan tanıyan, sosyalleşmesine fırsat veren bir yer olarak biliniyor. Meydanın düzenlenmesiyle birlikte manolya ağaçları ile bütünleşmiş sokaklar da ortaya çıkmış oldu. Buna bağlı olarak Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Meydanı’na markalaşma yolunda da bir kent meydanı kimliğine kavuşturdu ve milyonları buluşturdu. Başka bir deyişle, Beşiktaşlılara ve tüm İstanbullulara ortak bir sosyal alan hayat bulmuş oldu.
Her yıl temizliyorlar
Çevre temizliği konusunda hassasiyetiyle bilinen ve çalışmalarıyla gündeme gelen Beşiktaş Belediyesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikle bir kez daha bu bakış açısını ortaya koydu. 14 ilde 86 dalgıç tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle “2. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali” yoğun kalıtımla gerçekleşti.
Beşiktaş Barbaros Parkı’nda düzenlenen festival kapsamında sualtı temizliği etkinliği gerçekleşmiş oldu. Etkinlik bir süre önce yaşamını yitiren sualtı belgeselleriyle ünlü Haluk Cecan’a saygı dalışıyla başladı. Ayrıca, Barbaros Parkı’ndaki etkinliğe CHP Beşiktaş İlçe Başkanı ve Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da katıldı. Türkiye’nin Deniz Kültürünü dünyanın evrensel deniz kültürüyle buluşturmayı amaçlayan 2.Uluslararası Deniz Festivali, denizlerin temizliğine dikkat çekmek ve bu konuda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.
Kız öğrencilere müjde
YURTLARINIZ HAZIR
Açılışların gündem oluşturduğu haftada Süleyman Seba’nın heykelinin açılışının ardından program kız yurdunun açılışıyla devam etti. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş Belediyesi tarafından Çırağan Caddesi’ndeki eski belediye binasında yaptırılan Kız Yurdu, üniversite öğrencilerinin sağlıklı bir şekilde eğitim alabilmesini amaçlıyor ve yurdun modern ekipmanlarla donatıldığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu’nun katılımıyla gerçekleşen yurt açılışı sonrasında sanatçı Soner Olgun da sahne aldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal kız yurdunu açılışında konuşma yaptı: “Eğitim bizler için çok önemli, ben, bu yurtta kalacak olan öğrencilerin zamanlarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İmkânlarınızı iyi amaçlar için kullanın, çağdaşlıktan ve laiklikten asla vazgeçmeyin’’
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise şu açıklamalarda bulundu:
“Beşiktaş, İstanbul’un eğitimde de hep aydınlık yüzü olacak. Bizler gençlerimiz için bugün burada kız yurdu açılışı yapmak için toplandık. Eğitime her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. 3500 öğrencimize burs veriyoruz. Üniversitelerimizle işbirliği içerisindeyiz. Ve onlara her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Eğitime yatırımımız devam edecek.’’
ONBİNLER YÜRÜDÜ
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin aydınlık yüzü Beşiktaş’ta her zaman olduğu gibi yine Cumhuriyetimizin kuruluşunda onbinlerce kişi bir araya geldi. Beşiktaşlılar çoluk – çocuk, yaşlı – genç iki koldan yürüdü. Dolmabahçe ve Ortaköy’deki yürüyüş muhteşemdi.
Beşiktaş Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamındaki programı şöyleydi: Birinci yürüyüş kolu: Saat: 19.00’da Hacı Mahmut Cami Meydanı’ndan başladı ve Dereboyu Caddesi ile Çırağan Caddesi’ni takip eden kortej Beşiktaş Meydanı’na vardı. İkinci yürüyüş kolu: Saat: 19.00’da Dolmabahçe Sarayı önünden yürüyüş başladı. Dolmabahçe Caddesi Şair Nedim Caddesi Nüzhetiye Caddesi (Evlendirme Dairesi önünden dönülerek) Ihlamurdere Caddesi, Köyiçi Caddesi, Hasfırın Caddesi’ni takip etti ve her iki yürüyüş kolu da Beşiktaş Meydanı’nda buluştu. Saat: 20.30’da ise Mustafa Sandal, Beşiktaş Meydanı’nda Cumhuriyet konseri verdi.
Öte yandan Beşiktaş Kaymakamlığı’nın Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamındaki programı ise şöyleydi: 28 Ekim 2008 salı günü saat: 13.00’ten itibaren bütün okullar, kamu ve özel kuruluşlar, binalar, işyerleri, tören alanları, yollar ile meydanlar bayrak-döviz ve Atatürk posterleri ile süslendi. Çelenk koyma töreni, Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı önünde yapıldı.
Cumhuriyet sergisi
Mustafa Kemal Merkezi yine dev bir sergiyi bünyesinde barındıyor. MKM içinde yer alan Beşiktaş Çağdaş, Cumhuriyet Resimleri Sergisi ile yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor. 29 Aralık’a kadar devam edecek olan sergi, 40 baş yapıt yer alıyor. Bugüne kadar çağdaş sanat sergileri ve etkinliklerine ev sahipliği yapan Avrupa’daki müzeler formatında sanat galerileri arasında yer alan ve Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş Çağdaş, 4’üncü yılında Türk plastik sanatına olan katkılarını Cumhuriyet Resimleri Sergisi ile sürdürüyor. Sergide, başta Ankara Resim ve Heykel Müzesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere çeşitli özel koleksiyonlardan derlenen, Türk resim sanatının en önemli 28 ressam ve 3 heykeltıraşının 1923 sonrasında üretmiş oldukları ve konuları Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet ve devrimleri olan yapıtlar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
USTALARA SAYGI
Zihni Göktay anıldı
Ustalara Saygı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz haftalarda duayen bir isim daha Beşiktaş’ta anıldı. Saygı gecelerinden biri de Zihni Göktay için gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Ustalara Saygı’’ etkinlikleri 4. yılında, geleneksel tiyatronun son temsilcilerinden olan Zihni Göktay gecesi, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Geceye, Zihni Göktay’ın yanı sıra, Ayşe Kökçü, Emin And, Funda Postacı, Hakan Erbil, Orhan Alkaya, Selçuk Uluergüven, Selim Atakan, Sevil Üstekin, Sezai Alptekin, Zeynep Göktay, Ömer Göktay katıldı. Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlikte, yıllardır aynı sahneyi paylaştığı rol arkadaşları, Göktay ile ilgili anılarını anlattılar.

Bebek Parkı yenilendi
Türkan Sabancı’nın yaptığı bağış ile yeniden düzenlenen Bebek Parkı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Türkan Sabancı, Güler Sabancı, Dilek Sabancı ve Sevil Sabancı’nın yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı. Türkan Sabancı, geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Bebek Parkı’nın yeni düzenlemesini ise İtalyan Mimar Ermanno Casasco ve ekibinin yaptığını söyledi. Parkta, sahil yeniden düzenlendi, yürüyüş yolları yapıldı ve çocuk oyun alanları yenilenerek genişletildi. Ayrıca parka köpek gezdirme alanları ayrıldı ve parkın içindeki çim alan fazlalaştırıldı. Halkın park içindeki rahatını sağlamak için ahşap banklar yaptırıldı ve aydınlatma ekipmanları yenilendi. Parkın içine yaptırılan fıskiyeli havuz ile park, görsel olarak daha güzel bir görünüme kavuştu.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bebek Parkı’nın yeni halinin daha güzel ve rahat olduğunu belirterek, parkların ülkemiz için önem taşıdığını ve insanların parklarda sıkça vakit geçirdiğini ifade etti. İstanbulluların en gözde gezi mekanlarından biri olan Bebek Parkı’nın, “Türkan Sabancı Bebek Parkı” adıyla hizmet vermeye devam edeceği de öğrenildi.
Kan bağışlarınızı bekliyorlar
Beşiktaş’ta ücretsiz sağlık etkinlikleri devam ediyor. Kan bağışı ile başlayan etkinlik kapsamında sağlık konusunda detaylı bilgiler de verildi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen kan bağışı ve sağlık taraması etkinliği sabah saatlerinde başladı ve akşam saatlerine dek sürdü. Ulus Lions Kulübü, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile kan bağışı kampanyası ve ücretsiz sağlık taraması da gerçekleşti. Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapılan kan bağışına ve sağlık taramasına ilgi oldukça yoğundu. Beşiktaş CHP İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu da sağlık taramalarını ilgiyle izledi. Sağlık taramalarında ve kan bağışı kampanyasında uzmanlar hazır bulundu ve soruları yanıtladı. Etkinlik kapsamında doktorlar, 13.00-16.00 saatleri arasında merak edilenleri yanıtladı. Etkinliğe Kızılay Kan Bankası ve Lions tarafından kurulmuş olan Türk Böbrek Vakfı, Türk Kalp Vakfı, Altın Nokta Vakfı ve Doğa Entegre katılırken, Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir ambulans acil durumlara karşın hazırda bekletildi.
Balık Pazarı bitiyor
Aylardır beklenen balık pazarı nihayet bitiyor… Çarşının adeta simgesi olan balık pazarının yeni görünümü merakla bekleniyor. Çalışmalar Beşiktaş Belediyesi tarafından hızla yürütülürken ortaya çıkan görüntü, Köyiçi esnafınca ve Beşiktaş kentlisi heyecanla karşılandı. Yapılan açıklamaya göre, alt ve üst yapısı mükemmel bir şekilde inşaa edilen balık pazarının hijyen ve Avrupa standartlarına uygun şekilde yapıldığı kaydedildi. Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, balık pazarının köy içinde adeta bir simge olacağını söyleyerek “Vatandaşları beklediğine değecek eşsiz bir projeyi Çarşı’da uygulamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Yetkililer konu hakkında şunları söyledi: “Balık Pazarı ile ilgili detaylar önemli. Yeni balık pazarı, aşağı ve yukarı kesimi diye boyutlandırılarak hizmet verecek. Aşağı kesiminde soğuk hava depoları yer alacak ve havalandırma sistemlerinin çalışmasını sağlayan bir alan oluşturulacak. Balık satılan vitrinlerin daha hijyenik bir hale getirildiği özel bir konum bulunacak. Tamamen kapalı bir alan olarak düşünülmesi ise yanlış. Kapalı alan olmayacak, yani açık pazar halini koruyacak. Balık pazarı, Beşiktaş’ın marka değerine uygun bir şekilde Beşiktaş kentlisinin karşısına özgün dekorasyonuyla çıkacak”

Gayrettepe ve Konaklar
Beşiktaş Buluşmaları adı altında her ay iki mahalleyi dolaşıyor, görüş alıyoruz. Kentli sorun, şikayet ve önerilerini söylüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaşlıların sorularına yanıt veriyor. Bugüne kadar Akatlar, Abbasağa, Arnavutköy, Balmumcu, Bebek, Cihannüma, Dikilitaş ve Etiler mahallesi sakinleri Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile buluştu. Önümüzdeki sayı Gayrettepe ve Konaklar mahallesi sakinleri Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal’a görüşlerini aktaracak.
Ama önce Beşiktaş ilçesi sakinlerine yöneltilen sorular… 1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Kent ve kentli takipte!
Beşiktaş’ta yepyeni bir sistem, devreye girdi… Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan sistem sayesinde kent ve kentli adım adım takip ediliyor. Beşiktaş’ı tüm ağlarıyla tanımlayan sistem, hizmette kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Sözü edilen sistem ise, diğer belediyelerden farklı olarak sadece Beşiktaş Belediyesi’nde hayat bulan Kent Bilgi Sistemi olarak biliniyor. Beşiktaş Belediyesi’nin resmi internet sitesinde bu konuda da geniş bilgi yer alıyor. Yetkililer konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Bütünleşik bir bilgi sistemi olan Kent Bilgi Sistemi, Beşiktaş Belediyesi’ne büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Kent Bilgi Sistemi, Beşiktaş Belediyesi’ne kolaylıklar sağlamanın yanında kentlinin yaşam kalitesini de arttıran belediyecilik standartlarına sahiptir. Kent Bilgi Sistemi, Beşiktaş Belediyesi’nin iç iletişimini ve kurumlar arası elektronik iletişimini sağlamakla birlikte hizmet verimliliğini de arttırmaktadır. Hizmet kalitesinin yükselmesi ile vatandaşın memnuniyeti de buna paralel olarak arttmaktadır.”
KENT BİLGİ SİSTEMİ NEDİR?
Beşiktaş Belediyesi’nin resmi internet sayfasındaki açıklamada sistem ile ilgili merak edilenlere de açıklık getiriliyor. Açıklama şöyle: “Çağdaş bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Ofis Yönetimi, Süreç Tanımı, Toplam Kalite Yönetimi ve GIS uygulamalarına entegre olan bu modül ile kentli isteklerinin alınması, incelenmesi ve takibi yapılmaktadır. Kent Bilgi Sisteminebir seçim olarak eklenen bu grafik raporlar ile birimler, kurumları hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Yaklaşık 70 ekrandan oluşan bu raporlar bir çok grafik türünü (Dilim, Çubuk, Çizgi vs.) desteklemektedir. Belediye iş süreçlerinin tanımlandığı, dokümante edilebildiği ve izlenildiği bir uygulamadır. Bu uygulama ile personel performans ölçümlemesi yapılmakta birim veya organizasyon bazında da ölçümleme ve analiz yapılmaktadır. İmar, Harita, Hesap İşleri gibi Müdürlükler, hem sözel hem de taranmış bilgilerini elektronik arşivde saklayabilmektedirler. Windows tarafından desteklenen tüm formatlarda (jpeg, tif, bmp, vb.) taranmış belgelere parsel, adres veya kişi bazında ulaşımı sağlayan bu uygulama ile eski bilgilerine ulaşabilmektedirler. Yönetici masası olarak adlandırılan modülde yöneticiler tarafından dinamik olarak sorgulanıp analiz edilmesini sağlamaya yönelik grafik ağırlıklı uygulamalar mevcuttur. Mali, İdari, Teknik ve Sistem Yönetimi başlıkları altında toplanan bu modül ile bilgiye anında ulaşılabilmektedir. GIS ve resim bilgileri ile zenginleştirilmiş bu ekranlar 500’den fazla analiz grafiğini içermektedir. İmar durumu, birçok harita ve imar uygulamaları sistem ekranından yapılabilmektedir. Beşiktaş Belediyesi, içerisindeki belge( Evrak, Dilekçe, Şikayet, e-posta, Görev Emri, TKY, Revizyon Belgeleri) dolaşımını sağlayan Windows/ Outlook kullanımı kolaylığında, kişiselleştirilen bir ofis programı kullanmaktadırlar.”
Korkmayın bilgilenin
Kadınların korkulu rüyası meme kanseri konusundaki bilinçlendirme etkinliği geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ta Barbaros Meydanı’nda gerçekleşti.
Meme kanseri konusunda toplumu bilinçlendirmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla düzenlenen sağlığa yolculuk projesi halktan ve özellikle bayanlardan büyük ilgi gördü. Binlerce kadın, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda bir araya geldi. Projeye destek amacıyla gelenler arasında ayrıca Gazeteci Ömür Gedik, Modacı Dilek Hanif de yer aldı. Etkinliğin ilk bölümü bandonun çaldığı birbirinden hareketli parçalar eşliğinde fotoğraf çekimi, pamuk şekeri, içecek ve sandviç ikramı, çocuklar için resim çalışması gibi eğlenceli aktivitelerle başladı. Daha sonra ünlü sanatçı İzel sahneye çıktı ve verdiği konserle katılımcıları coşturdu. Etkinliğin gerçekleştiği alanda da Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir ambulans, önlem olarak bekletilmesi dikkat çekti.
Etkinlikte, sahneye davet edilen Avon Türkiye Genel Müdürü Ron Griffiths, 3 yıldır projeye destek veren Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a teşekkürlerini sundu ve Başkan Ünal’a plaket verdi. Başkan Ünal, kadın sağlığına yönelik her türlü projede yer alabileceklerini belirterek, katılımcılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
EL EMEĞİ GÖZ NURU
El emeği göz nuru bir çok şeyi Beşiktaş Belediyesi’nde bulabilirsiniz. Yanlış değil doğru okudunuz… Peki ya Porselen el süslemelerini gördünüz mü? Beşiktaş Belediyesi, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı bünyesindeki, Porselen El Süsleme Karma Sergisine ev sahipliği yaptı. Porselen El Süsleme Kursu’nun eğitmenlerinden Süheyla Erkoşar sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Biz kursta toplam 16 kişiyiz. Bu sergiyle, sanata katkı sağlamak ve Türk motiflerini eserlerimizde yansıtmak istiyoruz. Ticari bir amaç gütmüyoruz. Satışını yaptığımız parçalardan elde edilen gelirle yeni ürünler alıp yine çalışıyoruz ve emek vermeye devam ediyoruz.”
SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bir diğer etkinlikte, Beşiktaş Belediye binası çatısı altındaki hizmete açılan Sanat Galerisi’nde kişisel bir sergi sizleri bekliyor. Geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan serginin ev sahibi aslında bir iç mimar olan Şadan Özgüder. 1980 yılından beri artistik çalışmalar yapan Özgüder’in Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi’nde hizmete açılan “Artistik Çiçek Sergisi”, onun bugüne kadar gerçekleştirdiği 8. kişisel sergisi. “Artistik Çiçek Sergisi” hem çiçeklere hem de ev süslemelerine meraklı olan tüm bayanlara, küçük bir görsel şölen sunuyor. Çalışmalarıyla ilgili Şadan Özgüder şunları söyledi: “Ben bu çalışmalarımı hobi olarak yapıyorum. Uzun yıllar çalıştım ve 8. sergimi açarak, yine bu el emeği işlerimi dostlarımla ve sevenlerimle paylaşmak istedim. Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum; bizlere yardımcı oldukları için Belediye çalışanlarının hepsine teşekkür ediyorum. Belediye içinde böyle bir alan oluşturulması bizleri çok mutlu etti.”

SPOR HABERLERİ

Denizli zaman istedi
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yönetimden ve camiadan takımın daha iyi olabilmesi için zaman istedi. Beşiktaş’ın şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Denizli, başarıya ulaşmak için kısa bir süreye daha ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Teknik direktör Mustafa Denizli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sivas maçı bu sezon oynadığımız en çetin maç olarak hatırlanacak. Kanatlardan bindirme yapıyoruz. Ama ortalarımız isabetli değil. Final paslarımız zayıf. Ama hepsi düzelecek” Beşiktaş ligde attığı 15 golün 7’sini maçların ilk 15 dakikasında bulurken bu gelenek Denizli yönetimindeki 2 karşılaşmada da devam etti. Siyah Beyazlılar, son maçlarda savunmada sıkıntı yaşamaya başladı. İlk 4 haftada 4 gol yedi. Siyah Beyazlılar 6 golün 4’ünü ilk yarılarda yerken 3 maçta ise kalesini gole kapattı.
2008 – 2009 sezonu
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello haftanın futbolcusu seçildi. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupası verilecek.
2005-2006: Sergen
2006-2007: Bobo
2007-2008: Delgado
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.

Yönetimden Mustafa Denizli’ye destek
Hocaya güven oyu
Beşiktaş Yönetimi’nden Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’ye tüm destek geldi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, oynanan futboldan memnun olduklarını belirtip “Takımda bir şeyler değişiyor. Her maç daha da iyi olacağız. Sezon sonu gelecek olan şampiyonluktan kuşkumuz yok” dedi. Başkan Demirören, maç sonu Mustafa Denizli’yi oynattığı cesaretli futboldan dolayı tebrik etti. Öte yandan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın, hatta Ortadoğu’nun başarılı bir teknik heyetinin atanmasından, radikal olarak, acil şekilde sürüncemede kalmadan teknik heyet konusunu çözdüğü için yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah gelen gideni aratmaz” diye konuşmuştu. Camiada Mustafa Denizli ile mutlu sona ulaşılacağına yönelik birlik ve beraberlik olduğunu anlatan Karadeniz, “Bu birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinde hassas davranılmasını rica ediyorum” dedi.
Denizli kuralları!..
Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, ilk günden ağırlığını koydu ve tecrübeli teknik adam, sezon sonuna kadar belirlediği yol haritasını uygulamaya başladı. Buna göre Denizli’nin, oyuncular üzerinde ceza ve primler dahil tüm tasarrufu ise kendisinin kullanacağı söyleniyor.
Mustafa Denizli çalışma prensiplerini önce Başkan Yıldırım Demirören’le paylaştı. İlk olarak takımı, personeli ve ortamı tanımak için kendisine 15 günlük sürenin yeteceğini de beyan etmişti. Deneyimli hoca, Başkandan bu konularda tam destek aldı. Denizli’nin sezon sonuna kadar izleyeceği çalışma sistemi şöyle: “Sinan Engin’in ayrılması ile artık Beşiktaş’ta menajerlik müessesesi olmayacak. Denizli, sadece Başkan’a karşı sorumlu olacak. Takımla ilgili çözülmesi gereken problemler olursa bunlar bir rapor halinde başkana bildirilecek. Beşiktaş’ın en fazla sıkıntı yaşadığı unsurların başında medya ile ilişkiler geliyor. Bunları Mustafa Denizli düzenleyecek. Denizli’ye basın sorumlusu Tuncay Yanık yardımcı olacak. Denizli, medyaya yansıyacak en küçük haberde bile bilgilendirilecek. Futbolcularla iletişim ön plana çıkartılacak. Alınacak kararlardan mutlu olmayan oyuncularda bunun nedeni sorgulanacak.
Ceza ve prim konularında kararları Mustafa Denizli verecek. Oyuncular üzerindeki tüm tasarruf yine hocada olacak. Futbolcuların alacakları ücretlerin zamanında ödenmesi konusunda hassasiyet gösterilecek. Sezon sonu şampiyonluk ve takımın birlik beraberliği için yönetim tam destek olacak. Kamuoyunda futbolcular ve teknik heyet hakkında yöneticilerin konuşması sınırlandırılacak. Bu işin sıkı tutulması Mustafa Denizli’ye göre, sorunları aza indirecek. Ümraniye Tesisleri’nde takımla ilgili gelişmeler Denizli’nin kontrolü altında olacak. Takımın motivasyonunu bozacak olaylara izin verilmeyecek. Bu sebeple ekibi ilgilendiren konularda bütün kararlar Mustafa Denizli’nin onayından çıkacak. Basının sorularını cevaplayacak futbolcuları Denizli belirleyecek. Futbolcuların nasıl bir çerçevede konuşacağı kendilerine deklare edilecek.
Öte yandan, Mustafa Denizli Ümraniye’deki yaşam tarzını adeta tamamıyla değişdirdi. Özel araç kullanımı ve konuk misafir edilmesinden tutunda yiyecek ve içeceğe kadar bir çok kural ve değişiklik uygulamaya konuldu. Ataç TETİKEREN
Kadro netleşiyor
Bu yıl mutlak şampiyon olmak isteyen Beşiktaş’ta son günlerde bir hareketlilik göze çarpıyor. Ertuğrul Sağlam’ın ayrılmasından sonra teknik patronluğa gelen Mustafa Denizli işe hızlı başladı. Göreve başladığı ilk günden bu yana takımın iyi olduğunu ve tüm futbolculara güvendiğini söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kesin kadrosunu belirledi. Kadro sayısı konusunda açıklamalarıyla gündeme gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kadrodan çıkacak oyuncuların bazıları hariç, neredeyse tamamını kesinleştirdi.
GENÇLER PAFA…
Teknik direktörlüğe geldiği günden bi yana kadro için geceli gündüzlü çalıştığı belirtilen Mustafa Denizli’nin Beşiktaş için en iyisini yapmaya gayret ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, A takımla birlikte çalışan Emre Özkan ve Ethem’i PAF’a gönderdi. Hırvat oyuncu Seriç için ise henüz kararsız… “Beşiktaş’ta “İdeal kadromuz 22 kişi olacak. Elimizdeki sayı fazla. Bunu indireceğiz” diyen Mustafa Denizli’nin gözden çıkardığı ilk isimler belli olurken, sıranın kime geleçeği de merak konusu…
SERİÇ’İN DURUMU KESİNLEŞMEDİ
Emre Özkan ve Ethem’den sonra ise sıradaki diğer ismin Necip olduğu vurgulandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin Seriç konusunda net bir karar veremediği öğrenildi. Büyük ümitlerle transfer edilen ancak bir türlü istenileni veremeyen, hatta kadroya bile girmekte zorlanan bu futbolcunun durumunun önümüzdeki günlerde kesinleşeçeği belirtililyor. Muzaffer TOPAL
Yavru Kartallar İnönü’de
BJK Fun Club Üyesi Yavru Kartallar, Cumhuriyet Bayramı’nda İnönü Stadı’nda buluştu. Yavru Kartallar, BJK İnönü Stadındaki Antalya ile oynanan Türkiye Kupası maçını çocuk tribününde ücretsiz izledi. Etkinlik Cola Turka’nın katkılarıyla gerçekleşti.
Boksörlerden 10 altın birden
Beşiktaşlı boksörler fırtına gibi esiyor. Girdikleri her yarışmada madalya kazanan ve camianın yüzünü ağırtan Beşiktaşlı boksörler başarıdan başarıya koşuyor. 22 – 25 Ekim tarihleri arasında Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan İstanbul Ferdi Boks Birinciliği müsabakalarında Beşiktaş Boks Takımı, 4 birincilik, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük ile turnuvayı 51 puanla ilk sırada tamamladı. 16 takımın katıldığı şampiyonada madalya kazanan sporcularımızın isimleri ve dereceleri şöyle: Birinci olanlar 48 Kg. Altan Uyanık,,51 Kg. Sedat Soytürk, 64 Kg. Ramazan Ballıoğlu, 91 Kg. Gökhan Gülücü. İkinci olanlar 57 Kg Ulvi Akyüz, 64 Kg. Avni Yıldırım. Üçüncü olanlar 57 Kg Hakan Doluay, 60 Kg. Uğur Oğuzhan, 60 Kg. Arafat Örken.

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Siyah Beyazlılar her hafta Radyo Beşiktaş’a konuşuyor. Taraftarla Beşiktaş gündemi artık Radyo Beşiktaş’ta hayat buluyor. Dünyanın neresinde olursanız olun her perşembe saat 16.00-18.00 arası www.radyobesiktas.tv’yi tıklayın, stüdyodan canlı ve görüntülü seyredin. Ayrıca cumartesi – pazar hariç her gün saat 10.00 – 12.00 ve 12.00 – 14.00 arası BJK son dakika haberleri Radyo Beşiktaş’ta… Yine görüntülü, sakın kaçırmayın…
Taraftarın sesi ve spor haberleri artık hergün Gazete Beşiktaş internet sitesinde ve Radyo Beşiktaş’ta… Her gün gazetebesiktas.com’u tıklayarak taraftarın sesini okuyabilir, radyobesiktas.tv adresine tıklayıp, radyoda görüntülü yayınları izleyebilirsiniz. Herzaman olduğu gibi bu sayıda da bize sayısız mesaj atan Beşiktaşlılar ağırlıklı olarak Mustafa Denizli ile ilgili görüşler bildirdi. Futbolcuların maç performanslarına göre analizlerini ortaya koydu. İşte taraftarın mesajlarından bazıları.
SONUÇ İYİ OLSUN: Beşiktaşın oyununda bir gelişme var ancak bunu sonuça yantsıtmaları gerek. Boşa kürek çekmesinler. Serdar Balcı/Köyiçi.
TECRÜBESİNİ KONUŞTURSUN: Mustafa Hoca tecrübelidir. Mutlaka başaracaktır. Oyuncuları ve diğer takımları tanıyor. Şampiyon biziz… Orhan Yılmaz/Berlin.
EN İYİ İŞİ YAPTILAR: Yabancı bir hoca macera olurdu. En iyisini yaptılar. Artık bekleyip sonucu görmek lazım. Hocaya tam destek verelim. K.Vardar.
FUTBOLCULARI KAZANSINLAR: Tello istediği yerde oynayınca, kendine geldi, ancak Holosko gitgide kötü oynuyor. Sorun olabilir. Murat Akçalı/Ortaköyden.
KULAK ÇEKSİNLER!..: Bobo’da düzelme yok.Transfer gikrini aklından atamamış. Birileri kulağını iyice çekmeli. Kartal’a zarar verebilir. Sebati Kurt.
İBRAHİMLER OYNASIN: İbrahim Üzülmez düzeliyor. İbrahim Toraman’ın eski yırtıcılığı yok ama işlenirse eskisi gibi yararlı olabilir. Osman Artun/1903 BJK.
YABANCILAR İYİ GİBİ…: İki yabancı iyi ama Zapo çok hata yapıyor. Sivok daha iyi oynuyor. Hem yerden hem havadan oldukça etkili. Sarı Yusuf.
SABIR İSTEMESİNLER: Hoca sabır istemiş, halbuki ilk geldiğinde takım hazır, oyuncular iyi diyerek, Sağlam’a teşekkür etmişti. Hasan Elmas/Nişantaşı.
EN İYİ TAKIM BİZİZ: Fener’de Cimbom’da dökülüyor. Böyle bir ligte şampiyon alamazsak bir daha hiç olamayız. Hoca bu şansı iyi kullansın. Sarıgölden Arif/GOP.
BAL YAPMAYAN ARI: İlk iki maç bir şey vermedi. Beşiktaş zaman zaman çoşuyor, sonra yine eski tas eski hamam. Bal yapmayan arı gibi. ErolKaçar.
ZAMAN EN İYİ İLAÇ: Mustafa Denizli’nin kuralları iyi. Futbolcuların motivasyonunu güzel dengeliyor. Zaman içinde çok şey görebiliriz. Berrak.
SEYİRCİ KUCAKLAMALI: Hoca’nın seyircinin tamamını kucaklaması lazım. Bu da çok zor gibi… Gelişmeler hiç hoş değil. Bakalım bu durumu nasıl atlacaklar?.. Ali Kocaer/Çarşı
NOBRE’Yİ TEK GEÇERİM: Nobre bir numara. Varını yoğunu ortaya koyuyor. Her futbolcu böyle oynası Beşiktaş kesin şampiyon olur. Sebahat Z.
Nobre: ‘Gülen biz olacağız’
Siyah-Beyazlı takımın golcüsü Mert Nobre, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin sitemine alışmaya başladıklarını söyledi. Nobre: “Şampiyonluğun en güçlü adayı biziz. Gol kralı da bizden çıkacak. El birliğiyle sezon sonunu mutlu bitireceğiz” dedi.
Beşiktaş’ın ikinci kaptanı Mert Nobre, ligin en güçlü ekibi olduklarını söyledi, 2 kupa hedeflerine emin adımlarla gideceklerini belirtti. Siyah beyazlı takımın Sivasspor karşısında kaybettiği iki puanı Kayserispor karşısında unutturacaklarını ifade eden Brezilyalı, öncelikli olarak Fortis Türkiye Kupası’nda başarılı olmak istediklerini söyledi. Nobre şöyle konuştu: “Süper Lig’de artık küçük takım, büyük takım yok. Her takım çok güçlü. Ancak biz Beşiktaşız tek amacımız şampiyon olmak.”
Nobre, takım içinde büyük bir rekabet olduğunu Mustafa Denizli’nin takımın başına gelmesiyle birlikte bunun arttığını belirtirken, “Futbolcu, teknik ekip, yönetim ve taraftar el ele verdikten sonra hiçbir takım bizim önümüzde duramaz. Biz şimdi bunu yapıyoruz. Şampiyonluk yolu öyle kolay değil. Doğal olarak inişli-çıkışlı bir performans olacak. Ama önemli olan sezon sonu ipi göğüslemek. Biz de buna kilitlendik.” şeklinde konuştu.