SAYI 186

BJK1Heykeller şehri
Beşiktaş heykellerle anılmaya başlandı… İstanbul’un hatta Türkiye’nin en büyük açık hava heykel müzeleri Beşiktaş’ta hayat buluyor. Daha önceki dönemde sanatçılar ve sporcular parkındaki onlarca heykele Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bir bu kadar daha heykel ekledi.
HEYKEL SAYISI 100’Ü AŞTI
Beşiktaş’ın bir çok mahallesindeki heykel sayısı 100’ü aştı. Çeşitli sanatçıların heykel ve büstleri, rölyeflerine bir çok sporcunun heykellerinin eklenmesinin yanı sıra son 4 yıl içinde öldürülen aydınların heykelleri, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin Fulya’da yaptığı açık hava sergi heykelleri, Levent’teki dev boyutlardaki hareketli Dünya Barış heykeli, Süleyman Seba heykeli, boğaz kıyısındaki Atatürk heykelleri ve rölyefleri, Beşiktaş’ı adeta heykel cenneti haline getirdi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Göreve geldiğimiz andan itibaren yepyeni bir konsept oluşturma çabası içine girdik. Belediyeciliğin asli görevlerinin yanı sıra bunların dışına taşarak Beşiktaş’a yakışır, modern, çağdaş ve aydınlık bir yüz kazandırmak uğraşısı içine girdik” dedi. Ünal, heykel sayısını daha da artırmayı düşündüklerini belirterek “Beşiktaş, üniversiteleri, sarayları, okuma yazma oranı yüksek olan aydın insanların oluşturduğu çağdas bir kent. Bu nedenle Türkiye’nin aydınlık yüzünü oluşturma çabası içinde olmalıyız” dedi. Heykeller ile anılmak istediğini de sözlerine ekleyen Ünal, yapılan bu çalışmaların Türkiye’de bir ilk olduğunu, konusunda uzman kişiler ve çeşitli üniversitelerin profesörlerinden oluşturulan bir kurul ile çalışmaların bilimsel bir şekilde gerçekleştirildiğini, yapılan her heykelin de bir anlam ifade ettiğini de sözlerine ekledi.
FİKİR BABASI İSMAİL ÜNAL…
En son yapılan ve Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Onat Kutlar, Asım Bezirci, Prof. Ümit Yaşar Doğanay, Prof. Cavit Orhan Tütengil, Prof. Bedrettin Cömert, Prof. Bahriye Üçok, Doğan Öz, Prof. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu’dan oluşan öldürülen aydınlar heykellerinin önümüzdeki birkaç ay içinde en güzel yerde sergileneceğini, dev boyutlardaki Süleyman Seba heykelinin de tüm Beşiktaşlıların katılacağı bir törenle Beşiktaş’ın çok önemli yerlerinden birine dikileceğini müjdeledi.
AIDS SAVAŞLARI
Bu savaş yıllardır devam ediyor. Asrın vebasının kökünü kurutmak için Uluslar arası kuruluşlar, hükümetler birbiri ardına önlem alırken yerel yönetimler de bu konuya ciddi yaklaşımlarda bulunuyor. Halkı bilinçlendiriyor.
Kuşkularla yaşayamazsınız… AIDS Danışma ve Çağrı Merkezi Projesi, Beşiktaş’ta hayata geçirildi ve hizmet vermeyi aralıksız sürdürüyor. Belediye yetkilileri konuyla ilgili ise şunları dile getiriyor:
“Beşiktaş Belediyesi ve AIDS ile Mücadele Derneği işbirliğiyle Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında “Gençlerin AIDS, Uyuşturucu ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunması için okul UYAD Kulüpleri Aracılığıyla Akran Eğitimi” tamamlandı. Projenin ilk aşaması İzmir, İstanbul ve Diyarbakır illerinde uygulandı. İstanbul ayağında Galatasaray Üniversitesi ile birlikte toplam 30 okuldan 60 öğretmen ve 270 öğrenci eğitildi. Uyuşturucu ve HIV/AIDS–CYBH ile mücadelenin yaygınlaştırılması konusunda ise Beşiktaş Belediyesi – Galatasaray Üniversitesi Proje Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından, AIDS ile Mücadele Derneği ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yeni hedefler belirlenerek gerekli çalışmalar yürütülüyor”
Çok sayıda lise ve üniversitenin yer aldığı Beşiktaş ilçesinde, özellikle önemli bir risk grubunu oluşturan gençlerin de rahatlıkla başvurabilecekleri, test ve danışmanlık hizmetleri alabilecekleri çalışmalar yapılıyor. Öte yandan edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı HIV/AIDS Önleme ve Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bu çalışma ile ilgili Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri gerekli düzenlemeleri yapıyor. Başvuran bölge vatandaşlarına dönük olarak ücretsiz hızlı ve anonim test uygulaması da Mart ayından bu yana devam ediyor. Başvuru için; Çırağan Cad. No:77 adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Belediye
cebe girdi!
Artık Beşiktaş’ı cebinizde taşıyabileceksiniz. “Cepte Beşiktaş” belediye hizmetiyle Beşiktaş ilçesiyle ilgili detaylar sizinle taşınıyor. Beşiktaş Belediyesi, Belediye Başkanı, projeler ile ilgili bilgiler anında cebinizde… Borç sorgulama ve ödeme, rayiç sorgulama gibi işlemleri de cebinizden yapabilirsiniz.
ANA KUCAĞI GİBİ!
Çalışan annelere müjde… Evinize yakın, birden fazla eğitmenin bulunduğu bir yuva mı arıyorsunuz? Beşiktaş Belediyesi tarafından 1992 yılında kurulan Beltaş Vakfı Çetinemeç Çocuk Evi, 17 yıldır aktif bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. 3 ile 6 yaş çocuk gruplarını kabul eden çocuk evi, doğal ortamda meyve ağaçlarının arasında 5 dönümlük arazide bulunuyor. Üstelik her semte isteğe bağlı olarak servis aracı da bulunuyor. Alanında uzman 5 eğitmen görev yapıyor.
Psikoloğa ihtiyacım var
diyorsanız…
Yediğiniz ve içtiğiniz herşey artık gözünüze batar mı oldu? Üstelik bir de bunları kafanıza takmaya da mı başladınız? Öyleyse, sizin ihtiyacınız Beşiktaş Belediyesi’nde… Nasıl mı diyeceksiniz… Belediyenin, 65 yaş ve üstü Beşiktaş kentlisine sunduğu ayrıcalıkla beslenme düzenini rayına oturtabilir, sıkıntılarınızdan da kurtulabilir, sorunlarınıza pratik çözüm üretebilecek desteği de uzmanlarından alabilirsiniz. Beşiktaş Belediyesi tarafından sürdürülen projenin ismi ise ’65+ Diyetisyen ve Psikolog’.. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yaptıkları hizmet ile ilgili olarak vatandaşları öncelikle bu proje hakkında bilgilendirdiklerini dile getiriyor. Belediye binalarında oluşturulan birimlerde ve muhtarlıklarda psikolog ve diyetisyenler derde derman oluyor. Ayrıca, yapılan panel ve söyleşilere de ilgi oldukça yüksek. Sizler de psikolog ve diyetisyen hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, 444 44 55’i arayarak hangi doktorla görüşmek istediğinizi belirtip, isminizi yazdırarak randevu alabilirsiniz.

Resitallerde 2. perde
Dünyaca ünlü sanatçı Ophelie Gaillard 13 Kasım’da sevenleriyle Beşiktaş’ta buluşacak. Gaillard, Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde sahne alacak. 2003 yılında Fransız Klasik Müzik Ödülleri töreninde kazandığı ‘Yılın Enstrumantal Solisti’ unvanından sonra Ophelie Gaillard’ın Barok’tan Klasiğe, Romantik’ten Çağdaş müziğe eşit başarıyla hakimiyeti ile kazandığı ün geniş kitlelere yayıldı. Leipzig, J.S. Bach Uluslararası Çello Yarışması’nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazanmış olduğu birincilikler, Gaillard’a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı. Gaillard, Bach Çello Süitlerinin iki ayrı albümde yayınlanan kayıtları dünya basınında yankı uyandırdı. Benjamin Britten’ın Çello sonatını piyanist Vanessa Wagner ile kaydettiği CD, Diapason, Le Monde de la Musique, Repertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında olumlu eleştiriler aldı. Ophelie Gaillard kendisine Fransa`nın en büyük bankalarından CIC tarafından emanet edilmiş bulunan Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor. Resital biletleri Biletix aracılığıyla elde edilebiliyor.
İstanbul Resitalleri adı altında geçtiğimiz haftalarda da Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde Stephen Hough sahne almıştı. Bugüne kadar yaptığı 40’ı aşkın albümle 7 Gramophone ödülü kazanan Hough, 3 kez Grammy`ye aday gösterildi. Diapason d`Or, Deutscher Schallplattenpreis ve Classic CD ödüllerini aldı. ‘Diğerlerinin bittiği yerde Hough başlar’ sloganıyla sanat dünyasında adından söz ettiren Stephen Hough, 1983 yılında kazandığı Naumburg International Piano Competition sonrasında Abbado, Ashkenazy, Dohnányi, Dutoit, Gergiev, Jarvi, Levine, Maazel, Oramo, Rattle, Salonen, Slatkin, Tilson Thomas ve Vanska yönetiminde Avrupa ve Amerika`nın en büyük orkestraları ile çaldı. Liszt, Piano Works, Franck, Piano Music, Hummel, Mendelssohn, Mompou Federico, Bowen York Stephen Hough’un albümlerinden bazıları olarak sıralanıyor.
REM’i ağırladık
REM Beşiktaşlılarla kucaklaştı… Şarkılarıyla coşturdu. Tanınmış rock gruplarından REM, müzik kariyerinde ilk kez İstanbul’da Kuruçeşme Arena’da sahne aldı. Yeni albümleri “Accelerate”i hayranlarına armağan eden grup, “Losing My Religion”, “Shiny Happy People”, “The One I Love” gibi şarkıları ile tanınıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Pozitif’in katkıları ve Virgin Radio desteğiyle “S.O.S. İstanbul Etkinlikleri”, Kuruçeşme Arena’da gerçekleşti. Etkinlik çerçevesinde ilk defa Türkiye’ye gelen Rock Grubu REM, şarkılarıyla Beşiktaş’ı inletti. Konserde, son albümleri “Accelerate”den şarkılar söyleyen grup, eski albümlerine ait şarkılara da yer verdi.
DESTEK SÜRÜYOR
Miniklerin yüzü gülmeye devam ediyor. Beşiktaş sınırları içinde kalan okulların eksik ve gereksinimlerine Beşiktaş Belediyesi’nin okulların açılmasına rağmen desteği sürdüğü açıklandı. Okullara olan desteğini bu yıl da sürdüren Beşiktaş Belediyesi200-2009 eğitim ve öğretim yılı öncesi başlattığı okulları yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu yıl içinde yenileme yapılan okullardan biri Beşiktaş İlköğretim Okulu. Sınıf kapıları yenilenen ve bahçe duvarları boyanan okulun iç boyaması da yapıldı. Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun, 2007 yılında da yenileme çalışmaları kapsamında bahçesine asfalt dökülmüştü. Yine bu yıl içinde düzenleme yapılan okullardan Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu’nun tuvaletleri ve sınıf kapıları tamamen yenilendi. Giriş merdivenleri ve zemini de yenilenen okula 2007 yılında da, ana sınıfı ve çocuk oyun grubu gibi yenilikler yapılmıştı. Okulun ana sınıfı öğretmeni Sevim Tek, Beşiktaş Belediyesi’nin bu hizmetiyle ilgili şunları söyledi:
“Okul öncesi eğitimin önemi birçok aile tarafından yeni anlaşılıyor. Beşiktaş Belediyesi ana sınıfı yaptırarak eğitimin okul öncesinde başlaması gerektiği gerçeğini göstermiş oldu. Ayrıca okulların bahçe duvarlarını boyaması, sınıf kapılarını yenilemesi gibi hizmetler modern bir eğitim anlayışını fazlasıyla gösteriyor.”
Beşiktaş Belediyesi hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl Beşiktaş ilçesindeki bazı okullara yaptığı bu hizmetlerle, okul yöneticilerinin, velilerin ve en önemlisi de okul yolundaki tüm çocukların yüzünü güldürdü. Beşiktaş Belediyesi’nin 2008–2009 eğitim-öğretim yılı öncesi yenileme çalışmalarını başlattığı diğer okullar şunlar: Etiler Lisesi: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Ali Yalkın İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Dış cephe etek kısımlarının boyanması, Rüştü Akın Kız Meslek Lisesi: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Atatürk büstü yapılması. Org. Kami ve Saadet Güzey İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Cumhuriyet İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Yeni Levent Lisesi: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Dış cephenin boyanması,
Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu: Atatürk büstü onarımı yapılması, Anafartalar İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Natuk Birkan Kız Sanat Okulu: Dış cephenin “Siding” kaplanması, Murat Beyaz İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Okul sınıf kapılarının değiştirilmesi, Lütfi Banat İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Mahmut Erseven İlköğretim Okulu: Okul sınıf kapılarının değiştirilmesi, Atatürk büstü yapılması, Hamiyet Gerçek İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Dış cephenin “Siding” kaplanması, Çatı onarımının yapılması (akan kısımlar), Tuvaletlerin yenilenmesi, Bingül Erdem Lisesi: Merdiven yapılması(salona bağlanan), Milli Saraylar Anaokulu: Okul giriş kaplamasının yenilenmesi, Atatürk büstü yapılması, Tabiyeci Mehmet Emin Ergun İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Dış Boya.
Esma Sultan İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana)
Atatürk büstü yapılması, Rahmi Kirişçioğlu İlköğretim Okulu: Okul sınıf kapılarının değiştirilmesi, Zemin seramik kaplamasının yapılması. Atatürk büstü yapılması. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu: Tuvaletlerin yenilenmesi, Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana) Beşiktaş Anadolu Lisesi: Ahşap zeminin sistirelenip cilalanması, 100. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi: Atölye duvarlarının fayans kaplanması, Ortaköy Hayat İlköğretim Okulu: Atatürk büstü yapılması, İç boya yapılması (yağlı boya-badana), İsmail Tarman İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Beşiktaş 50.Yıl Süheyla Artam İlköğretim Okulu:
İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Levent Kız Meslek Lisesi:
Dış boya yapılması, Bernar Nahum İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Dış boya yapılması, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu: İç boya yapılması (yağlı boya-badana), Atatürk Anadolu Lisesi: İç boya yapılması (yağlı boya-badana).
Meslek edinin
İş edinmek mi istiyorsunuz? İş kollarınıza bir yenisi mi eklemek dileğiniz… Öyleyse Beşiktaş’ta seçeneklerinizi çoğaltmanız mümkün… Meslek edinmek isteyenler, artık sizlerin de alternatifiniz var. Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile meslek edindirme kursları başlıyor. Geçtiğimiz yılda da yoğun ilgi gören organizasyon, bu yıl da tüm hızıyla devam edeceğe benzer. El emeğini değerlendirmeyi de hedefleyen çalışma kapsamında eğitim programları çeşitli başlıklar altında toplanıyor. Eğitim programlarına katılanlar, bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan kurslardan başlıklar ise şöyle: Yabancı Diller Eğitimi, Bilgisayar, Etkili İletişim Kursu, El Sanatları, Resim, Takı Tasarımı, Salon Dansları, Yoga – Pilates – Meditasyon, Aksesuarlar ve Organizasyon, İnsan Hakları ve Vatandaşlık, Satış Elemanı Yetiştirme Kursu, Temizlik Görevlisi Yetiştirme Kursu.
Bilgi için 444 44 55 no’lu telefondan sorularınıza detaylı olarak yanıt bulabilirsiniz. Veya Beşiktaş Belediyesi Levent ve Çırağan Binalarındaki hizmet merkezlerine ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’ne başvurabilirsiniz.

Dikilitaş Mahallesi
Dikilitaş Mahallesi’nde yaşlı-genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Dikilitaş Mahallesi Muhtarı Abdullah Sızmaz yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Dikilitaş Mahallesi sakinlerinin ve muhtarların görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
“Çalışmalar artık bitsin”
Beşiktaş Buluşmaları adı altında yaptığımız kentli sohbetlerine bu ayda aynı hızla devam ettik. Ekim ayı içinde Dikilitaş Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Dikilitaş Mahallesi Muhtarı Abdullah Sızmaz, yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Dikilitaş Mahallesi sakinlerinin ve muhtarın görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandırgörevde düşünceleriniz nelerdir? 2-Beşiktaş genelinde belediyeninhoşunuza giden en büyük hizmetinedir? 3- Mahallenizde en çok görmekistediğiniz hizmet nedir? Başkan veyönetimden memnun musunuz? 4-Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Dikilitaş Mahallesi sakinleri yol çalışmalarından hayli bunalmış olsalar da belediyenin hizmetlerin oldukça memnunlar, ancak çalışmaların biran önce bitmesini istiyorlar. Vatandaşların görüşleri şöyle:
Ferhat: Genelde memnunuz, ancak belediye, hizmetlere biraz daha özen göstermeli… En büyük hizmetleri kültür sanat, meydanlar, temizlik, yeşil ve spor alanların yapılması… Bunlardan memnunum. Mahallemizde otopark sorunu var, alt yapı ve trafiğin halledilmesi yararlı olur. Hizmet ve güler yüz bekliyoruz. Halkla iççe olmalarını ve daha çok hizmet vermelerini istiyoruz. Başkanın yeniden seçilmelerini isterim.
Muharrem: “Belediyenin çalışmalarından memnun sayılırım. Görüntüye göre çok kötü de değiller, çok iyi de değiller. En çok hoşuma giden hizmeti ise sağlık ve eğitim, bunlar iyi. Sağlık alanındaki çalışmalar hoşumuza gidiyor. En çok görmek istediğimiz hizmet kaldırımlara park edilmemesi, rahat yürünmüyor, otopark- trafik sorunumuz var, çözülmesini istiyoruz. Hizmet, güleryüz, iyi iletişim, belediyeye gittiğimiz zaman işlerimizin hemen hallolmasını isteriz. Başarılar dileriz.”
Metin Çenga: “Yaptıkları ortada, daha da çalışmasını bekliyoruz. Beğendiğim hizmetleri arasında gözüm çarpan alt yapı üst yapı, ara sokaklarda yol çalışmaları var. Temizlik çalışmaları iyi ve de Beşiktaş’taki meydanın bu hale getirilmesi… Sağlık açısından da araç temini, yaşlılara kart dağıtması sıralanabilir. En büyük sıkıntımız yolun dar olması… Şu an sorun; otopark sorunu… Trafiğin sıkışması, iki araba yan yana geçmemesi gibi… Beklediğim ise halkın daha çok yanında olması. Daha çok gelip gitmeleri… İsmail Ünal’ı şahsen herkes tanıyor, Söylemek istediğim daha fazla yakınlık…”
İbrahim: “Çok iyi seyler düşünüyorum, güzel işler yaptı, memnunum. Dikiliktaş üzerinde kaldırımları biraz dar tuttu. Belediye Başkanımız Dikilitaş’tan geçerse bu durumu yakından görebilir. En hoşuma giden hizmet ise temizlik. Hizmet, yollar… Bir de temizlik ve de trafik problemini çözerse memnun olurum. Yerel yöneticilerden hizmet bekliyoruz. Hizmetinde eksiklerini tamamlamasını görmesini isterim.”
Mustafa Cerrahoğlu: “Bu kadar hizmeti her belediyenin yapabileceğini düşünüyorum. Yollarımızın bir de mahalle sakinlerinin refah düzeyinin mümkün olduğu kadar üst düzeyde olmasını isterim. Yerel yöneticilerden hizmet, güleryüz, iletişim, şeffaf yönetim bekleniyor.”
Murat Can Özen: “Bu kaldırım genişlemesiyle yollar daraldı, otoparklaşma olduğu zaman da büyük sıkıntı yaratıyor. Hiç trafik olmayan Beşiktaş mahallerinde trafik oluyor, insanlar evine geç gidiyor. Hoşumuza giden en büyük hizmete parklara verdiği değer. Mahallemizde en çok yeşil alanlar, spor alanları görmek isteriz. Yerel yöneticilerden onlarla iyi koordineli bir şekilde çalışmalarını temenni ediyorum.”
Hayri Kün: “Mahallenin kaldırım taşlarını, ışık sistemini beğenmiyorum. İsmail Ünal’dan durumu daha iyi toparlamasını bekliyoruz. Belediyeden memnunuz git gide düzeltiyor. En hoşumuza giden hizmeti, etraf alan düzenlemesi ve yeşil alan çalışmaları güzel. Mahallemiz otopark oldu, trafik sıkıntısı var, yollar dar, onlar düzelirse iyi olabilir. Yerel yöneticilerden güler yüz, hizmet, iletişim bekleriz. Söylediklerimi biraz kaale alırsa kendisine tesekkür ediyorum.”
Mehmet: “Memnunuz. Hoşumuza giden en büyük hizmet, alt yapı. Mahallemize otopark istiyoruz. Halkın arasında dolaşmalarını istiyoruz. İsmail Ünal’a şükranlarımı iletiyorum.”
Bekir: “Şimdiye kadar iyiydi bundan sonrada iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Yollar değişti, okul açılacağı zaman asfalt dökülüyor, yol çalışması yapılıyor. Dükkanların önü toz toprak… Hizmet yapmaya çalışıyor ama daha gayretli olmasını istiyoruz. Park bahçe daha çok yeşillik görmek istiyoruz. Yerel yöneticilerden güler yüzlü olmalarını, insanlarla iletişim kurmalarını istiyoruz . Bir de bir an önce bu karmaşıklıktan bizi kurtarsınlar. Belediyenin çalışmalarından genelde memnunum. ”
Dikilitaş Muhtarı Abdullah Sızmaz
Dikilitaş Muhtarı Abdullah Sızmaz: “Beşiktaş Belediyesi şu ana kadar ne istersek yapmıştır ve yapmaktadır. Bu konuda çok memnunuz belediyemizden… Ve çok şanslıyız. Mahallemizde 25,000 nüfus bulunuyor. Beşiktaş’ın en büyük mahallesidir. Tam olarak bilemiyorum ancak Beşiktaş’ın en eski mahallesi Dikilitaş Mahallesi’dir. Mahallemizde 2 cadde, 67 sokak bulunmaktadır. Dikilitaş Mahallesi’nin 4 yıldır muhtarlığını yapmaktayım. 33 yıllık evliyim ve 6 çocuk babasıyım. 4 yıllık muhtarım. Kısmetse aday olacağım. Mahallemizin en büyük sorunu ulaşım. İ.E.T.T otobüsleri zamanında duraklara gelmiyor. Bu çalışan mahalle sakilerimiz için özellikle çok sorun oluyor. Bir de elektrik sorunumuz var. O konuyla ilgili de yazışıyoruz. Mahalle sakinleri ile aramız her zaman iyidir. Mahalle sakinlerimizin hepsi samimi ve anlayışlıdır. Beşiktaş Belediyesi şu ana kadar ne istersek yapmaktadır. Bu konuda belediyeden yana çok şanslıyız. Dikilitaş Muhtarlığı olarak çalışmalardan da son derece memnunuz. Belediye Başkanımız İsmail Ünal’ı çok seviyoruz. Şu ana kadar bütün sorunlarımız ve isteklerimiz olsun, bire bir ilgilendi. Başkanımızdan da memnunuz.”

Etiler Mahallesi…
Etiler Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Etiler Mahallesi Muhtarı Seçil Eşki de yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Etiler Mahallesi sakinlerinin ve muhtarların görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Etiler Muhtarı Seçil Eşki
Etiler Mahallesi Muhtarı Seçil Eşki: “1979 İstanbul doğumluyum. Öğrenimimi mahallemizde ve komşu mahallemizde bulunan okullarda tamamladım. İşletme bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Etiler 1950’de yerleşime açılan Levent’ten sonra kurulan ikinci toplu konut. Etibank’ın ortaklığıyla yapılmış 192 villadan oluşuyor. Etiler Mahallesi de adını bu kooperatiften almış, İstanbul’un en çok yerleşim yerlerinden biri olmuştur ve yaklaşık 10 bine yakın nüfusu bulunmaktadır şu anda. 54 yıllık mahalleyiz. 3 caddemiz 59 sokağımız bulunmakta. 3 yıllık muhtarım. İnşallah bu seçimlerde adayım. Etiler Mahallesi yerleşmiş düzenli bir mahalle. Bu anlamda çok büyük sıkıntımız olmuyor, ufak tefek elektrik direklerimiz, kaldırımlarımız, budanması gereken ağaçlar dışında. Olan sorunlarımızı zaten yetkili kuruluşlarla hallediyoruz. Çözüme ulaştırıyoruz. Kasım ayından itibaren Tepecik yolunda yapılan trafik düzenlemesi sorunumuz oldu. Derince ve İncesu Sokak’ta ikamet eden sakinler, bu düzenlemeden en fazla etkilenen ve zarar gören taraf. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tüm müracaatlarımızı yaptık. Görüşmelerimiz halen sürüyor ama henüz bir sonucu ulaşmış değil. Onun çözüme ulaşmasını istiyoruz, eski haline dönmesini temenni ediyoruz. Mahalle sakinleri her konuya çok duyarlı, çok ilgili görevimi yapmamda bana çok yardımcı oluyorlar, destek oluyorlar bana hepsine teşekkür ediyorum. Belediyemiz ile iletişimlerimiz oldukça iyi. Sorunlarımıza etkili bir şekilde yanıt almaktayız. Beşiktaş ilçesi bir marka. Bu anlamda belediyemizce oluşturulmus projelerin daha hızlı uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş’ın öncü olmasını arzu ediyorum. Kültürel anlamda yapılan etkinlikler çok başarılı, açılan semt konakları bir çok vatandaşıma hizmet etmekte ve belediyemizin çalışmaları da devam edecektir. Sayın Başkanımız İsmail Ünal, güler yüzlü, dinamik ve çalışkan bir insan. Başarılarının devamını diliyorum. Mahallemizin eksiği olan postane binamız tamamlandı. Açılısını da en kısa zamanda yapacağız. Diğer eksiğimiz olan sağlık ocağı ile ilgili de uygun bir yer araştırması içerisindeyiz. Onu da bulduğumuz zaman binasını inşa edip faaliyete geçireceğiz. Bu yıl parkların bakımı ve oyuncak gruplarının değişimi yapılıyor. Bu da mahallemiz sakinleri tarafından çok beğeni topladı. Ayrıca spor aletleri gelecek, onları bekliyoruz. Daha önce sınırlarımızda mevcut olan ancak kapatılan Etiler karakolumuz şu anda faaliyete başladı. Etiler karakolunun oluşumunda destek veren Sayın Fahri İncecelikli’ye çok teşekkürlerimi de sunmak istiyorum. Bunun dışında şu anda oluşmuş bir proje yok.
Hizmet, güleryüz, iletişim
Etiler Mahallesi’nden yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini dinledik. Ekim ayı içinde de her zamanki gibi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Etiler Mahallesi Muhtarı Seçil Eşki de sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Etiler Mahallesi sakinlerinin ve muhtarın görüşleri… Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Etiler Mahallesi belediye çalışmalarından memnun olduğunu söylerken, görüş, istek ve dileklerini de Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’la paylaşıyor. İşte Etiler Mahallesi sakinlerinin görüşlerinden özetler:
Kemal: “Memnunuz. En önemli hizmet, kültür ve sanat. Mahallemizde görmek istediğim hizmet; temizlik. Yerel yöneticilerden isteğim, hizmet, güleryüz, iletişim, samimiyet. Hizmetlerinin devamını dileriz dikkat etsin. Beşiktaş’ı kaptırmasın
Hasan: İlk zamankine göre daha iyi çalıstıklarını düşünüyorum. En büyük hizmetleri kültür sanat alanındaki çalışmaları ve temizlik konusundaki hassasiyetleri. Trafik ile ilgili en önemlisi de otopark sorunu ve başı boş köpeklerin bir şekilde halledilmesi. Yerel yöneticilerden eski zamanlarda olduğu gibi padişahların kılık değiştirip halkın aralarına karışmaları gibi doğrudan halkın sorunlarını dinlemelerini istiyorum, başarılar diliyorum.”
Ayten: “Genelde memnunuz. Yeşilliği, meydanları olsun gayet genişledi, hoşuma gidiyor. Okullar açıldıktan sonra özellikle imar calışmaları başlamasaydı daha iyi olurdu. Çok zorluk çekiyoruz. Enbüyük hizmetleri arasında kültür sanat, temizlik, meydanlarının çoğalması, yeşillendirilmesi, meydanların ağaçlandırılması yesil alanlar güzel. Otopark sahaları biraz yetersiz gibi geliyor. Artması iyi olur. Yeşillendirme eskisine nazaran daha iyi ama biraz daha gayret diyoruz. Halka yakın olsun, halkın nabzını tutsunlar ve ihtiyaçlarına uygun projeler üretsinler. Fazla imarlaşmaya izin vermesin. Beşiktaş Belediyesi iyi çalıştı. Başarılarının devamını diliyorum. İnsallah kendisi tekrar gelir diyorum.”
Müge: “Şu an çalısmaları güzel, böyle devam etmesini istiyoruz. En büyük hizmetleri arasında, alt yapı üst yapı çalışmaları kültür sanat meydanlar… Otopark trafik sıkıntımız var bunları bizi etkiliyor hallolmasını istiyoruz. Yerel yöneticilerden beklentilerimiz hizmet, güleryüz, iletişim halkın arasında dolaşmaları. Başkana söylemek istediğim, ondan hizmet hizmet ve hizmet bekliyoruz.”
Nermin: “Genel anlamda iyi bu şekilde de devamını diliyoruz. En büyük hizmet kültür ve sanatı düşünüyorum. Temizlik de bayağı iyi gidiyor aynı sekilde devamını dileriz. Temizlik başta geliyor ama bu çöp kamyonları gündüz vakitlerinde daha çok dolaştığı için trafiği bayağı bir etkiliyor çöplerimizin gece alınmasını istiyoruz yerel yöneticiler samimi olsun halka samimi davransınlar güler yüz göstersin halkla iletişimi kuvvetli tutsunlar yaptıklarından memnunuz daha da ileri gitsin daha çok hizmet bekliyoruz, teşekkür ediyoruz.”
Halis: “Şu anda bence güzel devam ediyorlar. Çevre temizliği alt yapı güzel. Yeşil alanları, spor alanları temizlik şu anda çok iyi. Mahallemizde en çok görmek istediğimiz hizmet; şu anda trafik ve otopark sorunları var. Etiler’den Hisarüstü’ne inene kadar bayağı zaman geçiyor. Araçlar yer bulamadığı için sağlı sollu park ediyorlar, 5 dakikalık yolu yarım saatte ancak geliyorum. Beklentilerimiz; hizmet, halkın içine karışıp güleryüzlü herhangi bir yerel yöneticinin halkla devamlı diyalogta olmasını isterim. İsmail Bey’e söylemek istediğim halkla daha iyi geçinsin, halkın içerisine çıksın, çevreyi kendi gözüyle görsün.”
Ramazan Kutlu: “Beşiktaş Belediyesi gayet iyi çalışıyor, çalışmalarından memnunuz. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında gayet iyiler, kültür sanata önem veriyorlar. Gayet memnunuz. Temiz olması hoşumuza gidiyor. Beşiktaş Belediyesi bunu önemsiyor ama daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Hizmet, güleryüz bekliyoruz, iletişim gibi. Samimiyet diyebiliriz. İsmail Ünal’a teşekkür ederiz, çok güler yüzlü. Her konuda yardımları için teşekkür ederiz.”
Fatih Göl: “Söylenecek bir şey yok aynen devam memnunuz. Kültür meydanlar temizlik yeşil alanları biraz daha fazlalaştırsınlar. Otopark sorunu. Beşiktaş’ta başka bir sıkıntı yok. Beklentilerimiz hizmet ve samimiyet. Söylemek istediğim kolay gelsin; başkanlık zor…”
Kadir Tonus: “Başkanımızı seviyoruz, karizmatik bir başkan… şikayetimiz yok. En büyük hizmeti, benim gördüğüm temizlik, yeşil alanların biraz daha fazlalaşması, yeni parklar açılması ve parkların tertemiz olması… En çok görmek istediğim hizmet, sağlıkta bir belediye kartımız var. Onunla ilgili söyleyebileceklerim var, bütün herşeyimizi onunla yapabilmek istiyoruz, bu konuda belediye işlerin daha kolay beklemeden yapabilmeyi istiyoruz. Temizlikte biraz erken saatte çıksınlar, gün içinde çıkıyorlar, trafiği çok tıkıyorlar, bunların yapılmaması lazım. Temizlik konusuda şikayetimiz bu… Dürüst, samimi olmalarını cana yakın halkın içinde, halkın sorunlarıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Gittiğimiz de belediye başkanımızla rahatça konuşabilelim, derdimizi paylaşabilelim. Söylemek istediğim; inşallah kazanır, bekliyoruz.”
Sevinç: “Belediyenin çalışmalarını düzgün ve amaçlı buluyorum, geliştiriyorlar kendilerini… Düzgün bir sekilde ilerliyorlar. Eğitim alanında ben de kurslara katıldığımda gördüm eğitime destek veriyorlar. Özellikle ev kadınlarına… Görmek istediğim hizmet alt yapı. Hayvanların evcilleştirilmesi, kısırlaştırılması. Beklentilerim, trafik ile ilgili hizmet bekliyorum. Yaptığı çalışmalarla beğeni topluyor geliştirme yönüne gitmesini tavsiye ediyorum. İyi yoldalar.”

Şehitler ölmez vatan bölünmez
Beşiktaş taraftarı her zamanki gibi yine gündemi tuttu. Şehitlerimize hitaben tribünde açtıkları dev bayrak ve üzerinde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” yazısıyla kamuoyuna önemli bir mesaj verdi. Beşiktaş taraftarının sosyal içerikli mesajları her zaman ilgi ve hayranlıkla izleniyor. Muzaffer TOPAL

SPOR HABERLERİ

Aşkına kavuştu!..
Beşiktaş’ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından yeni teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Siyah-Beyazlı kulüp, Mustafa Denizli ile prensip anlaşmasına vardıktan kısa süre sonra masaya oturdu ve tecrübeli teknik adamla 1 yıllık sözleşme imzaladı. Mustafa Denizli’nin yardımcıları ise Tayfur Havutçu, Stepanov, eski Altaylı ve Beşiktaşlı kaleci Zafer oldu.
Basın toplantısında sözü ilk alan Yıldırım Demirören, Mustafa Denizli hakkında daha önce yaptığı açıklamaların detaylarını verdi. Demirören, “Ertuğrul Sağlam’a teşekkür ediyorum. Herkes şunu bilmeli. Beşiktaş Başkanı istediği zaman istediği yerde ve kimsenin beklemediği çok kötü bir sonuç alınca istediği hocayla konuşur. Çünkü Beşiktaş Başkanlık makamı 25 kişiye değil 20 milyon kişiye mutluluk vermeledir. Beşiktaş başkanı kimseden izin almadan, istediği kişiyle konuşur. Geçen sene Bursa maçında oynanan maçı herkesin düşünmesini istiyorum, ben o zaman hocamızı korumak için aile dostumuz Mustafa Denizli ve Samet Aybaba ile ilgili bir açıklamada bulundum. O günün şartlarına göre doğru bir açıklamaydı, o günden iki gün sonra Mustafa Hocam ile görüşüp durumu anlattım, biz zaten ailecekte görüşüyoruz. Hocamıza inanıyoruz ve bizi şampiyon yapacağına inanıyoruz.” dedi. Mustafa Denizli ise, “Başkanımızın geçen yıl söyledikleri bizim konuştuğumuz bir mevzuuydu, belki kelimelre farklı seçildi ama önemli olan bizlerin birbirini tanımasıydı. Bu büyük camia benden önemli çalışmalar bekiyor ve ben bu camiaya terimle, aklımla, ekibimle ve futbolcularımla yeni bir başlangıç ama daha önemlisi bizi bekleyen bir bitiş için buradayız. Biz o bitişi yakalamak için yarından itibaren çalışmaya başlıyoruz. Daha önce görev yaptığım G.Saray ve F.Bahçe’de geçen günlerim de benim için son derece önemlidir. Ama bütün kamouyonunda bildiği gibi çocukken büyük Beşiktaşlıydım. Türkiye’de bu büyük camialarda çalışma imkanını sağladığı için Allah’a şükrediyorum. Başta başkanımıza ve sizlere olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum, herkese layık olmak için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.
SERGEN YALÇIN OLMADI
Mustafa Denizli teknik ekibi konusunda da açıklamalar yaparken Sergen Yalçın’ın TFF tarafında uyulması gereken kurallara uyamayacağı ve bu yüzden ekibi içinde yer alamayacağını ifade ederken Tayfur Havutçu’nun yanında yer alacağını açıkladı. Sinan Engin’in istafası üzerine şu açıklamalar geldi: “Bir diğer değerli isim olan kardeşim Sinan Engin’in kulüpteki görevine devam etmesini ve bana yardım edebileceğini söyledim ama kendisi: ‘Hocam bu düşüncenize teşekkür ediyorum ama çok yoruldum, bu görevde müsadenizle ben olmayayım’ dedi. Bir diğer yanımda olacak arkadaşımız, Stepanov olacak. Ekibimdeki bir diğer isim Zafer olacak, Altay’da Zafer ile uzun yıllar beraber çalıştık.”
Denizli, yapılan sözleşme ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Başkanımız bana 2 yıllık kontrat teklifinde bulunda ama ben hayatımın her döneminde tek yıllık kontratlar üzerine çalışırım, çünkü tek yıllık kontratı uzatıp uzatmamak tamamen benim elimdedir. Beş ya da on yıllık kontratlar benim için hiç bir anlam ifade etmez, kaç yıl çalışacağımı ben ve ekibim belirlerim.” Muzaffer TOPAL
Yılın Futbolcusu
Yarışması-4
2005-2006: Sergen
2006-2007: Bobo
2007-2008: Delgado
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
2008 – 2009 sezonu…
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında , İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre haftanın futbolcusu seçildi.
Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupası verilecek.

SAĞLAM: ADAM GİBİ GELDİM
ADAM GİBİ GİDİYORUM
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Hacettepe maçı sonrası görevi bıraktığını açıkladı ve Beşiktaş gündemine yaptığı açıklamalarla zirveye oturdu. Basın toplantısında Sağlam, geçen seneden bu yana kısa bir değerlendirme yaptı.
Geçen sezon 2.5 yıllık bir sözleşme imzaladığını, Beşiktaş’ın 100. yıldan sonra hasret kaldığı şampiyonluğa ulaşılması ve uzun vadeli planlar yapılması teklifini kabul ettiğini, altyapıdan tam 15 tane oyuncuyu A takıma kazandırdığını dile getiren Sağlam, UEFA Kupası’nda hem güzel hem kötü maçlar yaşadıklarını hatırlattı. “Geçen sene Porto maçını alabilseydik bugün belki farklı yerlerde olabilirdik” diyen Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig’de ise son 7-8 haftaya kadar liderliği taşıdıklarını ama sürekli olarak içerideki sorunlarla uğraştıklarını belirtti. “Bir yandan rakiplerle mücedele ederken bir yandan da içimizde çıkan sorunlarla uğraştık. Geçen sene İBB maçıyla başlayan hakem hataları, sakatlar, cezalar ve kendi hatalarımızdan dolayı şampiyonluğu kaçırdık.” diyen Sağlam daha sonra sözü yeni sezona getirdi.
“Bu sezon başında rotayı çizerken yönetimin tam desteğiyle göreve devam edeceğimiz söylendi” diyen Sağlam, yedek kulübesi çok zengin bir kadro oluşturduklarını belirtti. Ligde şampiyonluğu ve Avrupa’da başarılı hedeflediklerini, kampta çok güzel bir hava yakaladıklarını ve kaptanların kavgasının bile bu ortamı bozamadıklarını söyledi.
Ligde bugün iyi bir konumda olduklarını hatırlatan Sağlam, şunları dile getirdi: “Beşiktaş’a beni futbolcu olarak transfer eden ve bugünlere gelmemi sağlayan Süleyman Seba’ya buradan çok teşekkür ediyorum. Benim Beşiktaş’a gelişlerimin yanında maalesef gidişlerim de olaylı oluyor. Gerek futbolcu gerek teknik adam olarak büyük Beşiktaş camiasına yakıştım. Beşiktaşlılık duruşunun ne olduğunu Seba’dan öğrendim”
“BU İNSANLAR NEYE HİZMET EDİYOR?”
“Geldiğim günden beri alışık olmadığımız olaylar yaşadık. Göreve geldiğimden beri istikrarlı olarak açıklama yapan beni sürekli yıpratan bu insanların neye hizmet ettiğini anlamış değilim. Söylemediğim şeyleri yazan gazetecileri saymıyorum bile.. Biz üzülürken sevinenler oldu içeride, biz sevinirken de üzülünler oldu. Görevimize dışarıda ve içeride mücadele ederek devam ettik.”
PARA PEŞİNDE KOŞMADIM
“Bana kimseyle görüşmediklerini söyleyenler şimdi istedikleriyle görüşebililer. Beni kamuayonun önünde zor durdumda bırakmak için söylenren yalanların ne tarafını düzelteceksiniz? Ben vefayı bilirim, çalıştığım sürece istifaya zorlattırıp para peşinde koşan insan olmadım. Benim Beşiktaş sevgimi paraya tahvil etmeye çalışanlar artık utanır mı bilmiyorum. Ben bazı yöneticilerin yaptığı gibi Beşiktaş’a zarar verecek şeyler söylememek için bazı şeyleri söylemiyorum.”
ADAM GİBİ ADAM
Ertuğrul Sağlam sözlerine şunları ekledi: “Görev aldığımız ilk günden beri taraftarlarımız beni tezahüratlarıyla gururlandırdı. Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam diye bağırdılar. Ben de adam gibi göreve başladım, adam gibi devam ettim, adam gibi bırakıyorum.” Didem TUTAL
Ligte namağlup Avrupa’da yok
İstifasıyla gündem oluşturan Ertuğrul Sağlam, spor otoritelerince de istifasına kadar olan performansını değerlendirdi. 1 Haziran 2007’de göreve başlayan Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı futbol takımının başında toplam 61 resmi maça çıktı. Siyah-beyazlılar, Ertuğrul Sağlam döneminde oynadığı 61 resmi maçın 38’ini kazanırken, 15 yenilgi, 8 de beraberlik aldı. Beşiktaş, Sağlam ile rakip fileleri toplam 101 kez havalandırırken, kalesinde 66 gol gördü. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam’ın görev başında bulunduğu sürede herhangi bir kupa kazanmayı da başaramadı. Lige bakıldığı zaman; Ertuğrul Sağlam döneminde Beşiktaş, Turkcell Süper Lig’de toplam 40 maç oynadı.
SAĞLAM’IN KARNESİ
Siyah-Beyazlılar, bu 40 maçta 27 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet elde edip 69 gol attı, kalesinde ise 36 gol gördü. Geçen sezon 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgiyle 73 puan toplayan Siyah-Beyazlılar ligi averajla 3. sırada tamamladı. Beşiktaş, bu sezon ise Sağlam’ın görevde bulunduğu 6 maçta yenilgi yüzü görmeyip, 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.
Siyah Beyazlılar, Sağlam döneminde Fortis Türkiye Kupası’nda ise grupları geçtikten sonra ikinci turda Çaykur Rizespor’a elendi. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile Türkiye Kupası’nda 6 maç oynayıp, 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam döneminde Avrupa kupalarında en farklı skorlu yenilgisini aldı. Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde İngiltere’nin Liverpool takımına 8-0 yenilen siyah-beyazlılar, hem kendi tarihlerinin, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin en farklı yenilgisini alıp kötü bir rekora imza attı. Sağlam döneminde geçen sezon oynadığı 2 ön elemeyi de geçerek Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başaran Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Kupası’na 1. turda veda edip, gruplara kalamadı. Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1’lik yenilgi de, Sağlam’ın gidişinde en önemli etkenlerden biri oldu. Beşiktaş, Sağlam ile Avrupa kupalarında toplam 14 maç oynayıp, 8 galibiyet, 1 beraberlik, 5 de mağlubiyet aldı. Siyah-Beyazlılar, 19 gol atarken, kalesinde ise 21 gol gördü. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile derbi maçlarda başarılı sonuçlar alamadı. Sağlam döneminde toplam 5 derbi maçı yapan Siyah-Beyazlılar, bunların sadece 1’ini kazanırken, 4’ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Tek galibiyetini ligde BJK İnönü Stadı’nda 1-0’lık sonuçla Galatasaray karşısında elde eden Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı ise galibiyet alamadı. Fenerbahçe ile 2’si ligde, 1’i de TFF Süper Kupa olmak üzere 3 maç yapan Siyah-Beyazlılar, 3 karşılaşmayı da 2-1’lik sonuçlarla kaybetti. Derbilerdeki tüm maçlarını 2-1’lik sonuçlarla yitiren Beşiktaş, Galatasaray’a da geçen sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı’nda 2-1 mağlup olmuştu.
Onur BAŞTUĞ
Delgado: “Destek bekliyoruz”
Beşiktaş’ın çiçeği burnundaki kaptanı Delgado tribünlere çağrıda bulundu. Arjantinli futbolcu son haftalarda büyük düşüş yaşadığını kabul ederek, “Hacettepe sınavı bizim için dönüm noktasıydı, bu maçı üç puanla geçmemiz ve namağlup lider olup lige devam etmemiz önemliydi” dedi.
Teknik ekibin değişmesi konusunda ise fazla bir görüş belirtmeyen Delgado, “Profesyonel futbolda bu tip şeyler yaşanıyor. Bu hocalar içinde, futbolcular içinde geçerli. Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Bu yolda taraftarımızdan her zaman olduğu gibi destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN’da ağır konuştu
Ertuğrul Sağlam’ın istifasını açıklarken yaptığı açıklamalara Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’den sert yanıt geldi. “Görevimin başındayken başkalarıyla temasa geçenler, şimdi rahatça görüşebilirler” diyen Sağlam´a Yıldırım Demirören şunları söyledi: “Kamuoyuna Sağlam gibi şirin görünmek için, onun gibi hatip olmak mı gerek, onun yüzünden tonla hakaret işittim. Kalması için elimden geleni yaptım. Liverpool’dan 8 yedik, ağlayarak yanımıza geldi. Arkasında durdum. Sivas’a yenildik, arkasındaydım. Ligde derbi kazanamadık, destek verdim.”
Demirören, Sağlam’ın görevde kalması için elimden geleni yaptığını vurguluyor. Demirören, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bize kalacağını söyledi, sabah basın toplantısı düzenleyip istifa etti. Onun yüzünden tonla hakret işittim. Kamuoyuna şirin görünmek için, Sağlam gibi hatip olmak mı gerekiyor… Sağlam bombayı Yıldırım Demirören’in değil, Beşiktaş’ın kucağına bırakmıştır. ‘Al’ dediği oyuncuları aldık, göndermek istediklerine yol verdik. Sağlam’a hep, ‘Görevinin başındasın’ dedim. Basın toplantısı öncesinde yönetim toplantısına geldiğinde bile, herkesin içinde destek verip, işini yapmasını istedim. O istifayı tercih etti. İstifa tek taraflı alınan bir karardır. Elbette kendine göre haklı bir sebebi varsa bırakabilir. Ancak bunu yaparken, insanları suçlamasını hiç hoş karşılamadım. Bizim açık ve şeffaf bir yönetim tarzımız var. Eleştirilere açığız ve birşeyler çıkarmaya bakıyoruz.”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu sene kesinlikle şampiyonluğa ulaşacağız. Adım gibi eminim. Takımımızda güç, fazlasıyla mevcut. Yönetim olarak icraatlarımızı beğenmeyenler olabilir. Hazırlıklarını şimdiden yapsınlar. 2010’un ocak ayında, yani 15-16 ay sonra seçim kongresi var. Çıkarlar, projelerini, yapacaklarını, hedeflerini ortaya koyarlar. Kararı genel kurul verir. Bizden kaynaklanmayan ve tamamen şahsi karar sonrası yapılması mecburi hale gelen kan değişikliğinin takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum.”
TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a taraftar Ertuğrul Sağlam’ın gidişi ve Mustafa Denizli’nin gelişi ile ilgili sayısız elektronik posta mesajı attı. İşte bunlardan sizler için derlediklerimiz:
MUSTAFA Hoca sıkı Beşiktaşlıdır. Artık ondan şampiyonluk bekliyoruz. Keşke sezon başında olsaydı bu iş… Kadir Mert.
MUSTAFA Denizliyi seviyoruz. Beşiktaş’a gelmesinden mutluluk duyduk. Artık hepimiz destek vermeliyiz. Vural Ak/Karagümrüklüler.
TEK suçlu Ertuğrul Sağlam değil bence, yaşananlar Beşiktaş’ı yıpratmıştır. Ertuğrul Sağlam’ın gitmesi yeterli değil. İyi olur inşallah. Mehmet Aksakal/Ortaköy.
ERTUĞRUL 8-0’lık hezimetten sonra gitmeliydi. Çok hataları var ama teknik direktör değişikliğinin bu zamanda bir fayda sağlayacağına inanmıyorum. Kenan Kıvrık/GOP.
ERTUĞRUL Sağlam’’n istifa etmesi hiç de iyi olmadı. Lig daha uzundu. Namağlup bir takım bırakılmaz. İhsan Yurtsever/Nişantaşı.
SAĞLAM elinden geleni yaptı. Ama taraftar memnun değil, çünkü iyi oynamıyorlar. Beşiktaş savaşmalı idi. Muammer Tosyalı/BJK 1903.
İSVİÇRE’den geldim. Ertuğrul Sağlam çok güzel kişilikli bir insan, sık antrenör değişikliğine iyi olmuyor. Böyle devam etmeliydi diye düşünüyorum. Zafer Ayferoğlu.
LUCESCU’nun gelmediğine sevindim, Denizli ile iyi yerlere geliriz. Önemli olan Avrupa’da ses getirmek. Ertuğrul Sağlam’ın gitmesi sorunları bitirmeyecek. Cenk Çiçekçi/Ortaköy.
ERTUĞRUL Sağlam’ı ben çok beğeniyorumdum. Ancak UEFA Kupası’ndan elenmesini anlayamadım. Beşiktaş büyük kulüp yıllardır başarı bekliyor. Ayfer Topsakal/Berlin.
DENİZLİ son hoca olur umarım. Tecrübeli bir teknik adam, Sinan Engin’in gitmesi iyi oldu. Beşiktaş’a sukünet gelecektir. Sadi Ahmet Kaçar.
ERTUĞRUL Sağlam’a güveniyordum. Bence görevde kesinlikle kalmalıydı. Ertuğrul Sağlam herşeyi açıkça söylemeli… Bülent Berber.
ERTUĞRUL Sağlam kredisini tüketti. Son maçta taraftar bile isyan ettti. Ancak tek suçlu Sağlam değil, Sinan’da hemen istifa etmeliydi. Yanlış işler oluyor. Hakan M. Çelik.
ERTUĞRUL Sağlam’ın istifası iyi oldu. Bir an önce takım toparlanmalı… Zor görünüyor, ama Denizli bunu çevirebilir. . Yeter artık bu çektiğimiz, şampiyon olalım. Ozan/Ortaköy.
FUTBOLCULAR da kendine çeki düzen versin. Bir an önce psikolojik destek sağlanmalı… Beyaz sayfa açmaları iyi oldu. Ramazan Çelikkol/Köyiçi.
ERTUĞRUL Hoca göreve devam etmesi iyi olurdu. Yabancı-Yerli fark etmiyor sık hoca değişiyor. Bu da takıma zarar verir. Denizli vizyon sahibi… Hasan Ercan.
DENİZLİ’nin gelmesi iyi oldu… Toparlar takımı. Ertuğrul Sağlam yeterli olamadı… Beşiktaşlıların başarılı olamaması üzücü… İstifa etmesi iyi oldu. Salim-Münever Tekin.
Mustafa Denizli’nin künyesi
Mustafa Denizli Türk futbolunun yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri. Türk futbolunun gelmiş geçmiş en başarl teknik direktörlerinin başnda geliyor. Her zaman Beşiktaş taraftaryd ve bundan duyduğu gururu her zaman dile getirmesiyle biliniyor. Denizli, yllardr hayalini kurduğu o tarihi günleri yaşyor. Artk Beşiktaş’n teknik direktörü…
10 Kasm 1949’da İzmir’de dünyaya gelen Mustafa Denizli, Altay takmnda başladğ futbol yaşamn G.Saray’da sürdürdü. Futbolculuk yaşamndan sonra teknik direktörlüğe de adm atan Mustafa Denizli, A Milli Futbol Takm’nn yan sra G.Saray, Alemannia Aachen, Kocaelispor, F.Bahçe, Vestel Manisaspor ile İran’n Pas ve Persapolis ekiplerinde başaryla görev yapt. Türk Futbolu’nun en tecrübeli teknik adamlarndan birisi olan Denizli, çalştrdğ takmlarda elde ettiği başarlarla da bu unvann hakllğn ispatlad. Denizli, G.Saray ve F.Bahçe’de elde ettiği şampiyonluklar anlatrken, her zaman Beşiktaş’ da şampiyon yaparak Türk futbolunda ismini tarihe yazdrmann peşinde olduğunu ifade ediyordu. Mustafa Denizli, artk Kartal’ın yeni teknik patronu ve taraftarlarn beklentisi olan şampiyonluğu elde etmek için her zamankinden daha inançl…