SAYI 185

BJK1Çoğu bitti azı kaldı
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Radyo Beşiktaş’taki “Beşiktaş Buluşmaları” adlı programda Beşiktaşlılara seslendi ve ardı ardına gelen sorulara da yanıt verererek, tüm çalışmaların ekim ayından itibaren yıl sonuna kadar biteceğini açıkladı. Ünal, bir süre önce başlayan ve okulların da açılmasıyla trafiği yoğunlaştırdığı iddia edilen belediye çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Beşiktaşın çehresi değişiyor. Hizmet binalarımızın yanısıra, altyapı ve üst yapı çalışmaları da uzun yıllar kentlimize hizmet verecek şekilde yapılıyor. Modern ve çağdaş kentlerde ne varsa Beşiktaş’ta da o olacak. Beşiktaşta çok şeyin değiştiği ortaya çıkmıştır. Gerek meydanlar, gerek yaya kaldırımları ve araç yolları ara sokaklar dahil olmak üzere tüm mahallelerde elden geçirildi. Çoğu baştan yapıldı. Kimse merak etmesin, kışa kalmayacak, çalışmalar yakın zamanda bitecek ve Beşiktaşımıza pırıl pırıl hizmet verecekler” dedi.
Baştan sona yenilendi
Beşiktaş’ın çehresini yenileme, güzelleştirme ve kent kapsamında düzenleme çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş’ın çeşitli bölgelerinde aralıksız süren çalışmaların Aralık ayında ise tamamlanacağı müjdeleniyor. Düzenleme çalışmalarının halen devam ettiği mahallelerden bir tanesi de Vişnezade Mahallesi… Beşiktaş Belediyesi tarafından temmuz ayının sonlarında mahallede başlayan düzenleme çalışmalarını Fen İşleri Müdürlüğü yürütüyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre projenin öngörülen bitiş tarihi ise 23.12.2008.
Vişnezade mahallesindeki tüm sokaklarda yapımına devam eden çalışmalar ise şöyle sıralanıyor; Yağmur suyu kanalı, bordür, tretuar ve yol kaplaması.
Proje kapsamı içerisinde, Vişnezade mahallesindeki 16 sokağın yapımı devam ederken geriye kalan 27 sokakta ise çalışmaların henüz başlamadığı ifade ediliyor. Öte yandan mahallede çalışmaların devam ettiği sokaklar şunlar: Çeşme Meydanı, Bakkal Bilal sokak, Set Başı, Maçka Meydanı sokak, Aktarlar sokak, Armağan sokak, Kassambaşı sokak, Maçka Talim Yeri sokak, Vişneli Tekke sokak, Alâeddin Yavaşça sokak, Açelya sokak, Acı Su sokak, Abacı Latif sokak, Servirevan sokak, Vişnezade Cami sokak, Baba Efendi sokak.
Bununla birlikte Beşiktaş ilçesinde kentsel tasarım vedüzenleme projesi kapsamında cadde ve sokakların onarımı ve alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve eksiklerin giderilmesi üzerine yapılan düzenlemenin yanı sıra meydanların ortaya çıkarılması ve düzenlemeyle birlikte markalaşma projesiyle de Beşiktaş meydanı ve Levent Çarşı yeniden elden geçirilmişti.
MEYDAN VE HEYKELLER
İlçede son zamanlarda peşi sıra yapılan meydanlar da basının da dikkatini çekmeye başladı. Bu konuda usta gazeteci Hasan Pulur, Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan yazısında ‘Beşiktaş Meydanları ve Heykelleri’ başlığı altında ilçedeki kentsel düzenleme çalışmalarına ve sanatsal projelere yer verdi. 15 Eylül tarihli Milliyet gazetesinde Hasan Pulur’un yazdığı yazı aynen şöyle:
“Beşiktaş’ın meydanları ve heykelleri…
EĞER Beşiktaş halkı meydanları seviyorsa, Belediye Başkanı İsmail Ünal’a oy verir. Çünkü Beşiktaş, meydanı az bir semttir, sarayı boldur, konağı boldur, evi, apartmanı boldur da, meydanı azdır, bir Barbaros Meydanı vardır, bir de Akaretlerin başındaki meydancık…
Önce sessiz sedasız, Barbaros Bulvarı’nın başındaki o meydanı yaptılar, Beşiktaş rahatladı, şimdi de Levent Çarşı Meydanı’nı elden geçirdiler, düzenlediler.
BUNDAN yirmi yıl önce Levent Çarşısı o bölgede oturanların alışveriş ettiği, nefes aldığı bir yerdi, lakin giderek öyle bir hal aldı ki, insanlar “Aman Levent Çarşısı’na işim düşmesin!” demeye başladılar; bir karmaşa bir gürültü, bir çirkinlik…
PİRİMİZ, ustamız Ahmet Mithat Efendi gibi lafa başlarsak, “Ey okur, meydan deyip geçme!” dersek, bakın dilimizde ne kadar çok “meydan”lı laf var.
“Meydan açmak, meydan aramak, meydan bulamamak, meydan vermemek, meydan dayağı, meydan okumak, meydan saati, meydan savaşı, meydan süpürgesi, meydana çıkmak, meydana dökmek…”
Uzayıp gider, bu “meydan” faslı…
Bu deyimlerin çoğu da mecazi, mesela “meydan süpürgesi” hafif meşrep kadınlar için kullanılır, kısacası sürtük…
BEŞİKTAŞ Belediyesi ne yaptı?
Mimar Sinan Güzel Sanat Fakültesi ile işbirliği yapıldı, önce meydana açılan binaların cepheleri temizlendi; gelişigüzel reklam ve ilan tabelaları kaldırıldı, hemen hepsi standart hale getirildi.
Ve bir de “anıt-heykel” dikildi.
Siz hareketli heykel gördünüz mü?
Biz ilk defa gördük.
“6 metre yüksekliğinde, defne yaprağı motifiyle bezenen, paslanmaz çelik bir gövdenin üzerinde el ele dans eden beş kadın. Hiç durmadan dans ediyorlar, dövme bakırdan yapılan kadınlar, altın varakla kaplı, altın kızlar…”
PEKİ nedir, bu “altın kızlar”ın anlatmak istediği…
Ferit Özşen’in bu hareketli heykeli Türkiye’de ilk uygulama…
“Bireylerin inanç, duygu düşünce ayrımı gözetmeksizin, dostluklarını, el ele vermesini, birlik olmasını, bu birlikten dayanışmanın ve birlik bilincinin oluşacağını, birlik olmanın coşkusunu anlatıyormuş…”
Lakin, biz anlatamamış olabiliriz, gidin seyredin, sonra düşünün siz ne anlamışsanız, odur; bu da yeter.
Ama herhalde bu heykel “Kavgayı anımsatıyor” diyemezsiniz.
Kavganın, kavga çıkarmanın marifetini erbabına bırakın.
Gidin, bir daha seyredin.
ŞİMDİ bu yazıyı okuyanlar, haklı olarak itiraz edecekler:
“Levent Çarşısı’nın ortasındaki, Kartal’ın 100. yıl heykeli! Kaidesi kırık dökük. Balıkçılar çarşısı yıkıldı, harabe!”
Belediye Başkanı İsmail Ünal söz verdi, en kısa zamanda çarşıyı açacak, heykelin kaidesini onaracak…
Diyeceksiniz ki, “Kartal heykeli”ni yazmak senin gibi Fenerbahçeliye mi kaldı?
Biz kulüp olarak Fenerbahçeliysek de, Beşiktaş’ta doğduk, yaşadık, ömrümüzün sonunu da kısmet olursa Beşiktaş’ta tamamlayacağız.”
“Biraz daha sabır”
Merakla beklenen Beşiktaş köy içindeki Balık Pazarı’nın bitme aşamasına geldiği belirtildi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizerek; “Tek üzüntüm eylül ayındaki balık mevsimini kaçırmak oldu. Ancak Beşiktaş’a yakışır bir balık pazarı kuracağız” şeklinde konuştu.
“Sağlıcakla kalın”
Sağlık ihmale gelmez dedi, belediye kolları sıvadı. Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ücretsiz poliklinik hizmeti sunuyor. Belediyeye bağlı beş noktada hizmet veren müdürlük, hasta muayenesi yapıyor ve ilaç yazıyor.
Poliklinik hizmetinde Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 3 hemşire ve 6 hekim bulunuyor. Muhtarlıklarda, Belediye hekimleri, kendi çalışanı ve aileleri dışında şu anda geçerli olan kanun ve yönetmeliklere göre fesh edilen Türkiye Cumhuriyeti emeklilerine ve fesh edilen bağ kur emeklilerine ilaç yazıyor. Ücretsiz poliklinik hizmeti veren sağlık işleri her semtten hasta kabul ediyor. Ayrıca ilçe sınırlarında meydana gelen vefat olaylarında, defin izin kâğıdı gibi, yasal işlemlerin Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından da gerçekleştiriliyor. Sağlık hizmetleri bununla da kalmıyor; hasta nakil ambulansları ile mesai saatleri içinde ilçedeki durağan durumdaki hastaların evden hastaneye, hastaneden eve nakli yapılabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 32 parametre kapsamında olan, acil vakalarda 7 gün 24 saat acil yardım ambulansının yanı sıra, 444 44 55’ten ulaşabileceğiniz sağlık danışma desteği de Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık hizmetleri arasında yer alıyor.
Sağlık ve hizmet merkezlerinin yerleri ve hizmet verdikleri saatler şu şekilde sıralanıyor: Levent merkez bina, tüm gün; Çırağan’daki ek bina, mesai saatleri içerisinde hizmetini sürdürüyor… Gayrettepe Mahallesi Muhtarlığı, saat 13.30 ile 16.00 arası, Türkali Mahallesi Muhtarlığı, 09.00 ile 12.00, Konaklar Mahallesi Muhtarlığı, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Çilekli Tesisleri yeniden Beşiktaş’ın
Beşiktaş Kulubü’nün kullandığı Çilekli tesileriyle ilgili ihalenin yapıldığı bildirildi. Yeni ihaleyi de Beşiktaş Kulübünün kazandığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bu konuda önümüzdeki günlerde ortak bir açıklama yapılabileceğini bildirdi. Ünal tüm yasal ve hukuki zeminin kanunlar cercevesince tamamlandığını ve Beşiktaş Kulubüyle birlikte gençlerin daha iyi yetişmesi,sporseverlerinde faaliyetlerine katkı amaçıyla Çilekli Tesislerinin Beşiktaşa katkı sağlayaçağına inandığını söyledi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bir yerel yönetici olarak ta bundan son derece memnun kaldığını da belirtti.
İş başındalar
Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler de fahri görevlerine başladı. Beşiktaşlı öğrenciler Beşiktaş Belediyesi`nin başlattığı “Atık Bitkisel Yağların Geri Dönüşümü Kampanyası”nın hayata geçirilmesi için aileleriyle ve öğretmenleriyle birlikte 4 koldan çalışmalara başladı. Buna göre, ilçe sınırlarında yer alan 8 ilköğretim okulundaki toplam 1200 öğrenci atık bitkisel yağ toplayacak.
Beşiktaş Belediyesi ve Ulusal Geri Kazanım Şirketi’nin birlikte yürüttüğü bitkisel yağ toplama çalışmalarına öğrencilerin desteğini almak için bir etkinlik düzenlenmişti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı etkinlikte, çocuklara bidonlar ve tişörtler dağıtıldı. En fazla atık bitkisel yağ toplayan öğrenciler yıl sonunda çeşitli hediyelerle ödüllendirilecekler. Edinilen bilgiye göre, belediyenin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikle doğaya ve çevreye zararlı bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmesini önleme bu konuda bilincin güçlenmesini sağlama amaçlanıyor.
Göktay anılacak
Zihni Göktay, Beşiktaş’ta anılıyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından üç sezondur düzenlenmekte olan Ustalara Saygı etkinlikleri, Kasım ayında da devam ediyor. Popüler müziğin önemli isimlerinden Zihni Göktay için Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gecede, Ayşe Kökçü, Emin And, Ferdi Atuner, Funda Postacı, Gencay Gürün, Hakan Erbil, Hikmet Körmükçü, Mazlum Kiper, Orhan Alkaya, Salih Kalyon, Savaş Barutçu, Selçuk Uluergüven, Selim Atakan, Sevil Üstekin, Sezai Alptekin, Şenay Saçbüker, Toman Erçin, Toron Karacaoğlu, Uğurtan Atakan ve katılacak. Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlikte, yıllardır aynı sahneyi paylaştığı, tuluatçılığından gelen doğaçlamalarıyla ve sürprizleriyle sık sık şaşırttığı rol arkadaşları, Zihni Göktay’la ilgili anılarını ve düşüncelerini anlatacaklar.
İstanbul resitalleri başlıyor
Mustafa Kemal Merkezi, yeni sezona görkemli bir resitalle merhaba diyor. Dünyaca ünlü sanatçı Stephen Hough’un konuk olacağı resitale, şimdiden ilgi oldukça büyük.
Stephen Hough 7 Ekim’de Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde sahne alacak. Bugüne kadar yaptığı 40’ı aşkın albümle 7 Gramophone ödülü kazanan Hough, 3 kez Grammy`ye aday gösterildi. Diapason d`Or, Deutscher Schallplattenpreis ve Classic CD ödüllerini aldı. ‘Diğerlerinin bittiği yerde Hough başlar’ sloganıyla sanat dünyasında adından söz ettiren Stephen Hough, 1983 yılında kazandığı Naumburg International Piano Competition sonrasında Abbado, Ashkenazy, Dohnányi, Dutoit, Gergiev, Jarvi, Levine, Maazel, Oramo, Rattle, Salonen, Slatkin, Tilson Thomas ve Vanska yönetiminde Avrupa ve Amerika`nın en büyük orkestraları ile çaldı. Liszt, Piano Works, Franck, Piano Music, Hummel, Mendelssohn, Mompou Federico, Bowen York Stephen Hough’un albümlerinden bazıları olarak sıralanıyor. Stephen Hough MKM’de saat 20.00’de sahneye çıkacak. Resital biletleri Biletix aracılığıyla elde edilebiliyor.
FARKLI BİR GRUP
Nefesler tutuldu, gözler R.E.M konserine çevrildi. Beşiktaşlılar dünyaca ünlü politik söylemleriyle tanınan grubu sabırsızlıkla bekliyor. Duyarlılıklarıyla ünlenen grubun konserini takip etmek için ünlülerin de büyük ilgi gösterdiği dile getiriliyor.
R.E.M., Pozitif’in organizasyonuyla 4 Ekim’de Kuruçeşme Arena’da bir konser verecek. R.E.M.’in konseri, sorumluluk bilincine sahip bireyleri sivil toplum kuruluşları ile buluşturmak, sivil toplum kuruluşlarının ’daha iyi’ için neler yaptıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen S.O.S. İstanbul kapsamında gerçekleşecek. 2004 sonunda Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bright Eyes ve diğer gruplarla birlikte Vote for Change isimli turneye çıkan R.E.M, 2005 yılında Live 8’te Londra konserinde de sahne aldı ve Hyde Park’ta 200 bin kişiyi, dünyada çekilen açlık sorununa duyarlı olmaya çağırdı. Konserde TV canlı yayını sadece İngiltere’den 9 milyona ulaştı. 2005 yılında Hyde Park’ta ki konserde 200.000 kişilik bir dinleyici kitlesine verdiği konserde de, insanların Dünya genelindeki açlık sorununa karşı duyarlı olması gerektiğinin üzerinde durmuşlardı… Neredeyse otuz yıllık geçmişe sahip olan grup, 80’ler boyu sürdürdüğü müzik yaşamının zirvesine 90’larda ulaştı, 1991’de ‘Loosing My Religion’la büyük ün kazanıp listelerin en başında yer almıştı. Sonraki yıllarda ‘Everybody Hurts’, ‘Man On The Moon’ gibi hit şarkılar yapan, yeni albümleriyle de listelere giren grup her zaman gündemde kalmayı başardı.

Bebek Mahallesi…
Bebek Mahallesinde yaşlı-genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Bebek Mahallesi muhtarları Ali Aydın Onar da yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Bebek mahallesi sakinlerinin ve muhtarların görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Bebek Muhtarı Ali Aydın Onar
Bebek Mahallesi Muhtarı Ali Aydın Onar:: “Doğma büyüme Bebekliyim. Doğduğum evde hala oturmaktayım. Ortaokulu liseyi Boğaziçi Lisesinde okudum şimdi harab bir şekilde orada duruyor. Yurt dışında çok bulundum, aşağı yukarı 42 yıldır bu işi yapıyorum. Bebek Mahallesi Fatih Sultan Mehmet’ten daha geriye doğru gider. İstanbul fethedildiğinde Bebek Mahallesi 2 – 3 haneden ibaret bir köymüş. Bir Rum balıkçı köyüymüş, gelişe gelişe bu günkü hale gelmiş. Bebek ismi de Fatih Sultan Mehmet’in Bebek’e tayin ettiği Bebek çavuş adından kalmıştır. Net bir tarih veremem ama en az 200 – 300 senelik bir mahalle. Bebek 62 sokak 2 caddemiz var, 42 yıldır muhtarım, tekrar aday olacağım. Bizim esas beklentimiz bir muhtarlık binası. Bir türlü bu işi beceremiyoruz çünkü karşımıza Boğaziçi İmar Müdürlüğü çıkıyor ve müsade etmiyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü de Büyükşehire bağlı olduğu için bir türlü izin alamıyoruz. Mahallemizin başka bir sorunu hemen hemen yok gibi, son derece gelişmiş bir mahalle… Yalnız en büyük sorun yeni kurulan cafeler… Yaklaşık 30’a yakın cafe oldu burada, trafik sorunu var… Belediyeden memnunum, temizlik işleri harika, fen işleri bir dediğimizi iki etmiyor. Başkanımız elinden geleni yapıyor sadece şu cafelere bir şey yapabilirse… Bütün vatandaş her gün bana getiriyor şikayetini. Başkanımız çalışkan bir şeyler yapmaya çalışan bir arkadaşımızdır, gençtir, önü açıktır, çalışmalarından memnunuz.”
En büyük sıkıntı ‘cafe’ler
Bebek Mahallesi sakinleri genelde yapılan hizmetten memnun olduklarını belirtirken, başta cafe, bar ve restorantların şikayet ettiler. Otoparak ve trafik sorununu had safhaya ulaştığını vurguladılar. İşte bu görüşlerden özetler:
Menderes: “Genel olarak memnunum. Kültür sanat, meydanlar ve temizlik işlerini beğeniyorum ama trafik ve alt yapıya biraz daha özen göstermelerini istiyorum. Hizmet, güleryüz, iletişim, samimiyet ve halkın arasında dolaşmalarını istiyorum.”
Yusuf: “Beşiktaş Belediyesi’nin genel olarak çalışmalarından memnunum. Yeni dönemde de seçilmelerini isterim, zaten değişiklikler sürekli olunca halk arasındada sıkıntı yaratıyor. Alışma tanışma süreci bahaneleri zaman kaybı oluyor. Yol üzerindeki yanlış parklar, valelerin vurdum duymaz tavırları trafik güzelim semti çekilmez yapıyor. Temizlik, eğitim, sağlık, kültür sanat etkinliklerinde başarılılılar ama sürekli halkın içinde olan onlara hizmet götüren başkanlar tercihimizdir.”
Ferhat: “Genelde memnunum yine seçilmelerini isterim, kültür sanat, yeşil alanlar, spor alanları, meydanlar, temizlik işlerini beğeniyorum. Otopark, trafik ve alt yapı sorunlarının halledilmesini istiyorum. Yerel yöneticilerden hizmet ve güler yüzlü olmalarını bekliyorum. Halkla içiçe olmalarını ve daha iyi hizmet vermelerini bekliyorum.”
Bayram Karakaş: “Belediyemiz iyi çalışıyor ama daha iyi hizmetler bekliyoruz. Yolları asfaltladı, parkları yaptı. Bu konuda memnunum, alt yapı ve gecekondulara çözüm bekliyoruz. Daha iyi hizmet bekliyoruz.”
Teoman: “Belediyeden çok memnun değilim kültür hizmetleri yapıyor daha çok başka hizmetlere ağırlık verdiği yok. Seçimler geliyor diye bir şeyler yapılıyor, görünüyor, yollar, asfaltlar… Neden şimdi bu araya sıkıştırıldı… Okullar açılınca başlandıda daha evelden bir şey yapılmadı, hizmet güleryüz bekliyoruz. “
Ömer: “Memnunum, dört dörtlük. İsmail Ünal’ın çalışmaları, temizlik, sağlık, eğitim, yeşil alanlar, spor alanları gibi hizmetlerini beğeniyorum. Kendilerinden samimiyet hizmet iletişim güleryüz bekliyoruz.”
Aydan Arat: “Başkanımız ve ekibinden memnunuz. Genelde temizlik hizmetinden iletişiminden kültür ve sanat etkinliklerinden memnunuz ama son günlerde başımızda büyük bir bela var. Cafelerden müthiş derecede rahatsızız, trafik ve otopark sorunundan dolayı bizleri çok üzüyor. Bu durum sağlık hizmetinden memnunum. Bir de üst arterlere, alışveriş merkezlerine servis otobüs vardı. Çok güzel bir hizmetti ama Büyükşehir engelledi. Ben samimiyeti, iletişimi, hizmeti güleryüzü belediyeden alabiliyorum ama uygulamada eksiklikler var tabiki sonsuz başarılar diliyorum. Bebek’imize biraz daha iyi bakmasını istiyorum.”
Selahattin Eker: “Beşiktaş’tan belediyeden memnun olduğum kadar hiç bir şeyden memnun olmamışımdır, o kadar beğeniyorum, anlatamam. Belediyenin çalışmalarından çok memnunum. Beni başımdan bir şey geçti, eşim çok fena hastalandı dakkasında hemen ambulansı gönderdiler iki defa oldu ikisinde de eder etmez telefonu, cankurtaran gelmiştir, belediyeye her zaman müteşekkirim. Buranın derneğinin kurucusuyum biz gençler için bebek parkında parklar bahçeler müdürlüğünden izin almak suretiyle onlar gelip yer göstermesi suretiyle bize ufak bir saha yapmak için yer gösterdiler. Biz de burada yapmaya başladık aşağı yukarı bir milyar liranın üzerinde para harcadık bir gece gelip yıkıp alıp götürdüler. Anakent belediyesi yapıyor bunu. Şimdi hava karardıktan sonra Bebek parkına giremezsinz, esrarcıdan giremezsiniz, yemin ederim size halbuki bize o spor sahasını bıraksalardı biz orayı ışıklandıraçaktık bütün Bebekliler oraya gelecekti. Kimse böyle yabancı böyle bir şey yapamayacaktı, burada polis karakolu da yok, imdat deseniz gelecek kimse yok. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet benim oturduğum Küçük Bebek Deresi Sokak’ta dikçe bir virajımız var, orası bir türlü yapılamıyor, arabalar patinaj yapıyorlar, çarpışıyorlar. Bir türlü yaptırtamadık, biz zaten yerel yöneticilerle beraber çalışmaya uğraşıyoruz, elimizden geleni yapmaya uğraşıyoruz, başka yapacak bir şey yok. İsmail Bey’le daha geçen gün toplantı yaptık. Bizleri ve Bebeklileri çok sever, kendisine sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum”
Semiha Erbaş: “İlk zamanlarda çok memnunduk ama son zamanlarda bir Bebekli olarak çok şikayetçiyiz. O kadar kötüyüz ki sizden rica edeyim gündüz yapmayın bu röportajı bir akşam 11 den sonra gelin gelin Bebek’in halini görün… O valelerin kıyamet, çığlık çığlığa araba çekmelerini, insanların yaşadığı rezalet… Yahu Bebekli olmaktan vazgeçtik, Bebek’e hayranlıkla gelen ya da Bebek’teki bu ranttan yararlanmak isteyen birbirini çiğniyor. Yerel yöneticilerden fazla birşey beklemiyoruz, huzur bekliyoruz… Bir yerden bir yere gidemiyoruz, kitlendik kendi köyümüzde, bir tarihlerde Etiler’in Levent’in başına gelen şey şimdi bizim başımızda… Biz o insanlara o zamanlar semt derneği birlikteliği içinde katkıda bulunmuştuk, bütün semt derneklerine sesleniyorum. Artık yeter birleşelim birlikten çok şey doğar; örneğin Arnavutköye 3. köprüye hayırı tüm semt derneklerinin birlikteliğiyle yaptık. Lütfen Reisimiz, daha bize karşı anlayışlı olsun lütfen.”
Havin: “Genelde memnunum ama memnun olamadğım şeylerde var benim en büyük sorunum trafik… Temizlik, yeşil alanların çok olması karda yolların açılması, otopark sorunumuz var. Yöneticilerden güleryüz, iletişim, samimiyet, halkın arasında halk gibi dolaşıp halkın sorunlarını dinlemek…”
Abdullah Kaya: “Memnunuz ama Bebek yokuşunda yürüme sorunu, park sorunu var. Benim çelik halat olmadığı için evime de araba girdi. sonra da ilgilenilmedi. Aslında güzel hizmet yapıyorlar ama bazı hataları var tabi mesela kaldırımlarda iki kişi yan yana yürüyemiyoruz, bunlara bir çare istiyoruz. İsmail Ünal’a teşekkür ederiz, çok zeki ve çalışkan insan ama Bebek tarafında ciddi trafik cafe ve yaya kaldırımı sorunu var. Bunların halledilmesi lazım.”
Mustafa Ahmet: “Memnunuz aslında ama son zamanlarda daha çalışkan görüyorum. Seçimler yaklaşıyor, ondan mı acaba… Kültür sanat, temizlik alt yapı çalışmaları gibi hizmetleri güzel. Son zamanlarda başı boş köpeklerin ve cafelerin sayısı arttı. Trafik ve otopark sorunuda acil önlem alınması lazım. Bu arada kaldırımların darlığı ve parklarda esrar içilmesinden rahatsız oluyorum. Hizmet, güleryüz, samimiyet halkın arasında dolaşmalırı bizim istediklerimiz. Bunlar bizi memnun eder, halkla içiçe olmasını biraz daha hizmet biraz daha yakınlaşmasını istiyoruz.”
Şükran: “Memnunum, başkanı ilk zamanlara göre daha çalışkan görüyorum. Temizlik, sağlık eğitimi, yeşil alanlar, güzel ama geceleri sokak köpekleri dolaşıyor, parklara giremiyoruz, serseriler dolu, çekiniyoruz. Otopark sorunu, trafik sorunu bunlar yıldırıyor bizi. Hizmet, güleryüz, samimiyet bekliyoruz. Hizmet daha çok hizmet bekliyoruz.”

Cihannüma Mahallesi
Cihannüma Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Cihannüma Mahallesi muhtarları Ertan Kurtlutepe de yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Cihannüma mahallesi sakinlerinin ve muhtarların görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
Muhtar Ertan Kurtlutepe
Cihannüma Mahallesi Muhtarı Ertan Kurtlutepe: “1952 İstanbul Beşiktaş doğumluyum. 39 – 40 senelik elektrik motoru bobinajcısıyım. 3 senelik muhtarım şu anda muhtarlık yaptığım binada doğduğum yerde ikamet ediyorum. Evliyim iki çocuğum var mahallemiz aşağı yukarı 450 – 500 senelik bir mahalledir. Tarihi çeşmeleri camileriyle ünlüdür, Cihannüma Mahallesi adından da belli olduğu gibi manzarası çok güzel bir yer anlamındadır. Yaklaşık 4500 – 5000 kişilik bir nufüsumuz var. Okumuş oranı yüksek bir mahalledir, 32 sokak 3 caddemiz var. Tekrar aday olmayı düşünüyorum, mahallemizin başlı başına özellikle bir sorunu yok ama her yerde olan sorun biraz fazlasıyla bizde de var tabiki trafik sorunu otopark sorunu araç sorunumuz had safhada… Kaldırımlarımız biraz dar idi şimdi yapılan son çalışmalardan sonra onlar da genişletilecek. Mahallemiz aslında güzel daha da güzelleşecek belediyeyle bir sorunumuz yok. Olduğu zaman da aramızda çözüyoruz. İsmail Ünal için çalışkan, dürüst, dinamik, iyi bir başkan olduğunu düşünüyorum.”
“Hizmetler bitmez…”
Cihannüma Mahallesi sakinleri temizlik, kültür sanat ve park çalışmalarının sağlıklı yürüdüğünü, ancak yapılması gereken daha bir çok işin olduğunu belirttiler. İşte Cihannüma sakinlerinin Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a yönelttiği soru, görüş ve öneriler:
Süreyya: “Hizmetler güzel, iyi bazı hatalar var tabi mesala neden tatildeyken okullar yazın bu yollar yapılmadı da şimdi trafiği perişan ederek yapılıyor? Temizlik, kültür sanat, sağlık eğitimi, güzel mahallemizde park sorunu var. Çocuklarımız, köpek pisliklerinden burada oynayamıyor. Başı boş köpek çok… Tinercisi… Dolu hep parklar… Işıklandırma yok, arklarda düzen hiç yok… Çalışma göstermelik, tam bir netice yok. Yöneticilerden hizmet, hizmet, hizmet aşkıyla hizmet istiyoruz… Çalışkan, dürüst, iyi bir insan İsmail Ünal, onunla bir kahve içmek isterdim.”
Hasan: “Geçmişe göre çok memnun değilim, kültürel faaliyetler ve spora biraz daha önem veriyor gibi. Temizlik de fena değil, kedi köpek sorunu var. Özellikle kısırlaştırma, iğnelerini yaptımaları çok önemli… Otopark sorunu çok problem. Özellikle kaldırımlar işgal ediliyor, yeni geldiğinde servis koymuştu şimdi kaldırıldı.”
Kemal: “Memnunuz, en çok kültür ve sanat dikkatimi çekiyor, temizlik istiyorum mahallemde. Yerel yöneticilerden güleryüz, iletişim, samimiyet ve hizmetlerinin devamını diliyorum. Dikkat etsin, Beşiktaş’ı kaptırmasın.”
Sadık Yanılmaz: “Biraz memnunuz, biraz memnun değiliz. Tabiki mesela kültürel anlamda yapılanlar iyi şeyler ama alt yapı olarak şimdi şu zamanda yapılanla trafik eziyettir. Kaldırımlarda araçların olması yayaların yerine bizleri üzüyor. Zabıta arkadaşlar geliyor esnafın tabelasına ceza kesiyor ama bu soruna bir şey yapılmıyor.”.
Sevtap Gemicioğlu: “İsmail Ünal’dan memnunum. İsmail Ünal meydanları açtı, yeşil alanlara spor alanlarına daha çok yer verdi, bundan çok memnunuz, temizlikte gayet iyi, mahalle arasındaki yolları yaptırıyor. Bundan memnununuz ama arabalar halen kaldırımlara çıkıyor. Camların önüne buralara demirler ya da ağaçlandırma yapılabilir. Parklara görevliler koymak lazım, çünkü tinerci çingene it kopuk baş ıboş köpek dolu… Ailece girilmiyor. Parklara dikkat edilsin tinerci eli bıçaklı adamlar yol kesiyor.”
Seyhun Gürçay: “Memnunuz ne yapalım başka en iyi hizmeti meydanları derleyip toplaması mahallemizde temizlik otopark ve yolların yapılmasını istiyorum. Yerel yöneticilerden güleryüz bekliyorum.”
Zehragül: “Ben memnunum belediyemizden her şeyden önce etrafın yeşil kalması çiçeklendirilmesi güzel en çok sokaklarımızdan şikayetçiydim onlar da yapılmaya başlandı ama en büyük şu an sorunumuz otoparktır, kültür sanat, alt yapı, üst yapı çalışmaları iyi, güleryüz güzel. Hizmet iletişim, samimiyet çok önemli… Yöneticilerde İsmail Ünal’dan daha çok halkın arasına girmesini halkla beraber olmasını istiyoruz. “
Nergis Tütüncüoğlu: “Memnunum ama otopark sorununu çözerse daha da memnum olacağım. Güleryüz, insan gibi davranılması, iyi niyet İsmail Ünal’a başarılar diliyorum. Başarılarının devamını istiyoruz, insanoğlu doyumsuz. Bir çok şeyler bekliyor ama bunların da yapılacağından eminim. Kendisine teşekkür ediyorum.”
Ömer: “Daha iyi çalışmasını bekliyoruz, şu anda memnunuz. En hoşuma giden hizmeti temizlik. Mahallemde görmek istediğim, en büyük hizmet otopark sorunu, araçlar, çevre, yerel yöneticilerden hizmet, güleryüz, iletişim, samimiyet istiyorum. Başka bir şey beklemiyorum.”
Aylin: “4 yılda bir şeyler yapıldı ama bu bence yeterli mi değil… Temizlik konusunda fena değil ama çöp kamyonları herkesi çileden çıkarıyor sabah erken saatte almıyorlar çöpleri… İş saatlerinde trafik zaten sıkışık, karmaşa olan trafiği daha beter yapıyorlar. Mahalleme önce otopark sonra da düzenleme istiyorum. Alt yapı üst yapı her türlü düzenleme ve parklarda güvenlik istiyorum. Yerel yöneticilerden hizmet istiyorum. Halkın yanında halkla birlikte istenilen şekilde hizmet istiyorum.”
Nimet Özgüler: “Ben memnunum Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan. Bu seçimlerde oy verdim tekrar oyumu vereğim ama rehavete kapılıp işleri boşlamasından da korkuyorum. Çünkü belediye başkanları birkaç dönem seçilince olaya hakim ama biraz da rahatlıktan dolayı gevşek de olabiliyorlar. Çalışmalarının içinde temizlik, yeşil alanlara verdiği önem, parklar, spor alanları dikkat çekenler arasında. Sağlıkla ilgili çalışmaları da güzel… Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet şu başı boş köpekler özellikle geceleri insanlara saldırıyor buna acil önlem ve de trafik, otopark sorununa bir çözüm istiyorum. Yerel yöneticilerden isteklerim halkın içinde olmaları, onlardan kopmamalarını istiyorum”
Bilgin: “Çalışmalarını beğeniyorum ama bizim insanımız hizmete doymaz, tabiki daha çok hizmet bekliyoruz. Çok çalışması lazım, buradaki trafiğe bu Ramazan ayında insanı çıldırtıyor. Ayrıca gece gelin buraya siz bile rahat dolaşamazsınız hem köpeklerden hem de tinerci serseri dolu… Bunlara bir çözüm bulmaları lazım. Alt yapı çalışmalarını hızlandırdı, bu güzel hizmetlerinden ama bunda da zamanlaması çok kötü… Yine bizler perişan oluyoruz mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet; otopark, trafik, sokak köpekleri, parkların güvenliği başlıca sorunlarımız… Yerel yöneticilerden istediklerimiz; halkın içinde güleryüzle canla başla her zaman çalışmaları. İsmail Ünal’a başarılar diliyorum ve hizmetlerinin en güzellerini hep bekliyorum”
Hatice: “Dört yıl geçti çalışmaları fena değil, bildiğimiz biri, tekrar seçilmesinden yanayım. Eksikleri var, gördüğüm kadarıyla temizlik, kültür sanat ve sağlık hizmetleri konusunda biraz daha duyarlı . Bizleri bu trafik ve otopark sorunu yıldırıyor. Yerel yöneticilerden samimiyet, sıcaklık ve güleryüzle hizmet bekliyoruz”
Hüseyin Uğur: “Yeniden seçilir gibi geliyor bana… Şimdiye kadar olan süreç içinde iyi sayılır kültür sanatla ilgilendiği kadar alt yapı ve trafikle de ilgilense bize daha yararlı olacaktır. Mahallemizde hayvan pislikleri ve keşlerden şikayetçiyim. Parklar çok kötü, korkudan giremiyoruz. Güleryüz ve samimiyet bekliyorum. İçtenlikle hizmet etsinler. Halkın içine girsinler, hep makamlarında oturmasınlar.”

SPOR HABERLERİ

BAŞKANLAR GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI
KORSANA HAYIR!..
Beşiktaş Belediyesi ile Beşiktaş Kulübü Yönetimi ortak bir karar alarak, korsan ürünlerin satışını engellemek için lisanslı olmayan Beşiktaş ürünleri satan seyyar satıcı avına başladı. Tarafların aldığı bu kararla, Siyah Beyazlı Kulübe ait ürünlerin korsan satışını engellemek için girişimler hızlandı. Beşiktaş yönetimi, İnönü Stadı’na ve Beşiktaş semtine korsan ürün alınmaması yönünde pankartlar astı. Zabıtalar da, maç günü seyyar satıcılara adeta nefes aldırmadı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın talimatıyla korsan ürün satan satıcılar satış yapamadı ve binlerce ürün ele geçirilerek toplandı. Beşiktaş Yönetimi de geçen maçta tribünlere “Korsanla Aşk, BeşiktAŞK Olmaz” yazılı pankartlarla ‘korsan ürünlere hayır’ dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Gazete Beşiktaş’a yaptığı açıklamada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile bu konuda sık sık görüştüklerini belirterek, “Hem iyi bir Beşiktaşlı olarak hem de Beşiktaş Belediye Başkanı olarak korsanla mücadeleyi sonuna kadar sürdürme kararı aldık” dedi. ‘Özellikle maç günleri başta olmak üzere sürekli zabıtalarca gerekli tüm tedbirler alınacaktır’ şeklinde konuştu. Ataç TETİKEREN
Şantiyeye döndü
İnönü Stadı’nın çehresini değiştirecek olan proje, gelecek yıla damgasını vurmaya hazırlanıyor. Beşiktaş Kulübü Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, geçtiğimiz yıldan bu yana konuşulan projenin son dakika gelişmelerini kamuoyuyla paylaştı. Stat projesinin Beşiktaş’ın gelirlerini arttıracak önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. Bu sezon BJK İnönü Stadı’nda devam etmeye karar verdiklerini hatırlatan Durusoy, yeni projeyle 15-14 milyon dolarlık gelirlerin 30-40 milyon dolar seviyelerine çıkabileceğini kaydederek, “Projeye göre bu gelirler çok daha da artabilir” dedi. Ayrıca Durusoy, stat projesiyle ilgili şunları da söyledi: “Üstü açılır kapanır biçimde yapabilirseniz, tabii ki içerde konser gibi etkinlikler de yapabilirsiniz. Böylece gelirleriniz çok daha yüksek olabilir. Stat ancak maç günleri kullanılabiliniyor. Fakat kullanım 200 güne çıkartılabilinir, böylelikle oradan da gelir elde edilebilecek bir imkan sağlanacağını düşünüyorum. Bu seneyi BJK İnönü Stadı’nda oynamaya karar verdik. Takım da iyi gidiyor, inşallah bozulmaz, bozulmayacağına inanıyoruz, kalpten inanıyoruz. Haziran’da başlanacak şekilde izinler alınabilir diye düşünüyorum.”
GELİR GELMEYE BAŞLIYOR
Beşiktaş’ın Fulya’daki yatırımının çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Kulübü’nün Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, Fulya projesinin istedikleri gibi gittiğini, yıl sonundan itibaren kira gelirlerinin tahakkuk etmeye başlayacağını bildirdi.
Projeyi, kira ile gelir elde etmek amacıyla yaptıklarını, bu hedeflerinin doğruluğunun görüldüğünü anlatan Beşiktaşlı yönetici, şunları kaydetti: “Bir seferde para alınıp da bir yerlere harcanacağına, her sene devamlı vakıflar gibi gelirimiz olacak şeklinde düşünmüştük bu projeyi ve öyle devam ediyor. Şu an aşağı yukarı gelirlerin tahakkuk etmesi, kiraların başlama zamanı geldi. Sene sonundan itibaren başlayacak gelirlerimiz var. Kiraladığımız bir hastane var. Müteahhit, Acıbadem Hastanesi’nin istediği şekilde tamamlayıp teslim edecek. Daha sonra hastanenin ekipmanlarını koyması var. Mart ayı gibi hastanenin gelirleri alınmaya başlanacaktır. Real ile olan anlaşmada, 31 Ekim Cuma müteahhit teslim edecek. Daha sonra da Real’in bir bitirme süresi var. O süreyi de sene sonu olarak kabul edersek, sene sonu itibariyle işletmesine başlanmış olacak demektir. Bunun dışında ofis ve Food Court’un kiraları sene sonundan itibaren başlıyor. İnşaat öyle bir hale geldi ki, iskan izni alınabiliyor; o bakımdan da iyi bir şekilde gerçekleşti.” Durusoy, kendilerine kalan bir market alanı için Media Markt ile anlaşma yaptıklarını ve peşinatın ödenecek duruma geldiğini de kaydetti. Didem TUTAL
Cisse gözde!..
Beşiktaş’ın başarılı grafiğinde göze batan oyuncular arasında Cisse kadrodaki istikrarlı yeriyle dikkat çekiyor. Performansı ve maçtaki katkıları ile grafiği yükselen oyuncular arasında anılan Cisse, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın ‘sabit kadro yok’ açıklamalarına rağmen vazgeçilmez isimlerden biri oldu. Cisse, oynanan maçların yüzde 90’nında 90 dakika sahada kaldı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, bu sezon 4’ü Süper Lig ve 3’ü UEFA Kupası olmak üzere oynanan toplam 7 maçta da ilk 11’de görev verdi. Cisse ve Tello’nun dışında, tüm resmî maçlarda ilk 11’de sahaya çıkan futbolcu ise olmadı. Cisse, 7 maçta toplam 605 dakika forma giydi.
Bobo mütevazi
Yıldız futbolcu Bobo, takımda kimin gol attığının değil, kazanmalarının önemli olduğunu söyledi. Bobo, gol atmasıyla ilgili sorulara, oldukça mütevazi yanıtlar veriyor. Bobo, “Önemli olan kimin gol attığı değil, kazanmamız. Takımımız kazandıktan sonra ben veya başka bir arkadaşımız gol atmış fark etmez” diyor. Takım olarak iyi oynadıklarını ifade eden Bobo, başarılı bir grafik yakalamaları üzerine şunları söyledi: “Henüz ligin başındayız. Yavaş yavaş ilerlememiz lazım. Özellikle evimizdeki maçlar çok önemli.” diye konuşuyor. “Hiçbir futbolcunun kontratında 11’de oynar’ diye bir şey yazmaz. Benimkinde de yazmıyor. Bu sorun değil” şeklinde konuşan Bobo, UEFA Kupası rövanş maçının zorlu geçeceğini söylüyor. Onur BAŞTUĞ

“100. yıldan iyiyiz”
Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, eleştirilere noktayı açıklamalarıyla koydu, gündem yaratan sözleriyle Beşiktaş’ın başarılı olduğuna dikkat çekti ve ‘100. yıldan daha iyiyiz’dedi. Sinan Engin, transfer döneminde çok eleştirildiklerini ‘Bizimle dalga geçiyorlardı’ diyerek nitelendirdi ve şunları söyledi:
“Yabancılarımız için konuştuklarım çok çabuk unutuldu. ‘Zapotocny ile Sivok, Zago ve Ronaldo ikilisinden daha iyi ve daha çok sevilecekler. Seric’in İtalya’da müthiş bir kariyeri var. Takım oyuncusu olacak’ demiştim. Şimdi gelinen nokta ortada. Bırakın gol yemeyi, rakiplere pozisyon bile vermiyoruz. Oyuncularımız daha iyi olacak. O dönemde benimle dalga geçenler, şimdi ses çıkaramıyor. Özür beklemiyorum ama bir kez de, ‘Sinan haklı’ desinler…”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın hak eden formayı giyecek açıklamalarına benzer bir açıklama da Beşiktaş Menajeri Sinan Engin’den geldi. Engin, ‘Herkes yedek kalabilir’ diyerek futbolculardaki yerim garanti anlayışını sildiklerini vurguladı. Engin, ‘Ümraniye’de forma için üçüncü dünya savaşı var’ diye konuştu. Zirve yarışında Sinan Engin, şu açıklamalarda bulundu:
“Rakipleri inceliyoruz ancak hep kendimize bakıyoruz. Sezon başında, ‘Ertuğrul Sağlam bizim için şanstır’ demiştim. Görüşüm aynı, hocamız hem bizim, hem de Türkiye için fırsattır. Geçen yıl da takımın başında olduğu için çok iyi tanıyor. G.Saray ve F.Bahçe teknik heyet değişikliğine gittiler. Biz bu fırsatı değerlendireceğiz. Herkes bize destek veriyor. Zaten bu sene de şampiyon olamazsak, herkes biliyor ki kılıç kendine dokunacak. Kimse şimdiden havaya girmemeli. Çünkü ortada ne kupa, ne de şampiyonluk var. Ancak başarı mevcut. Bu performansta en büyük pay taraftarındır. Sadece takıma destek oluyorlar. İyi günde, kötü günde taraftarlar hep yanımızda. Taraftarımız, camiamız ve takımımızla güç birliği içindeyiz. Sezonu çifte kupa ile kapatacağız.”
“11 YETMEZ”
Beşiktaş Teknik Direktürü Ertuğrul Sağlam, bu yıl kadronun oldukça geniş ve yedek kulübüsenin de oldukça kalabalık olduğunu belirterek 3 cephede mücadele edeceklerini bu nedenle 11 kişiyle devam etmenin imkansız olduğunu söylüyor.
Ertuğrul Sağlam, takımdaki tüm futbolculara güvendiğini söylese de 3 cephede mücadele vermenin çekincelerini yaşadığını da dile getiriyor.
Sağlam konuyla ilgili olarak şunları aktarıyor:
“Benim bu takımı teknik direktör olarak uzun lig yarışında, Avrupa’da ve kupada hazır tutma görevim var. 11 kişiyle 3 cephede yarışa devam etmek mümkün değil. Geçen sene özellikle Avrupa maçlarından sonra takımda düşüşler oldu. Bu yüzden bütün oyuncularımı hazır tutmak çok önemli. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Herkesin bu sorumluluğu paylaşmasını istiyorum”
Şampiyonluk konusunda da inançlarının tam olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “A’dan Z’ye Beşiktaş camiası da artık bu inancı geçen yıldan daha fazla taşıyor” dedi.

KAZIM KANAT’I
KAYBETTİK…
Beşiktaş’la özdeşleşen duayen gazeteci ve spor yazarı Kazım Kanat hayata gözlerini yumdu. 54 yaşındaki spor yazarı Kazım Kanat, 24 Eylül tarihinde İstanbul’da vefat etti. Zatürre tanısıyla bir süredir Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Kazım Kanat’ın akciğer yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklandı. Gazeteci yazar Kazım Kanat, 9 yıl önce kolon kanseri olmuştu. Altı ay ömür biçilmişti ama o tıp dünyasını şaşırtan isimlerden biriydi.. Kanat, kanseriyle özel savaş taktiklerini geçen sene böyle anlatmıştı:
“Hayatımın hiçbir döneminde sıradan insan olmadım. Beni geçen gün koyda bulan eski bir asker arkadaşım, “Sen yedek subay okulunda askerliği çok ciddiye alan biriydin. Beni hep şaşırttın. Ama askerlik bittiği zaman arkana dönüp bakmadan gittin” dedi. Eğer ben çöpçü olsaydım mesleğimin en iyi çöpçüsü olmak isterdim, bunun için çalışırdım. Çünkü hayat felsefem bu. Hastalıkta da iyileşme konusunda herkesten farklı olmalıydım. Yani hastalığın beni yönetmesini değil, ben hastalığı yönetmek istedim. Geçen gün bu durumu bir okurum mükemmel analiz etmiş; ‘sen kanserle savaşmıyorsun kanser seninle savaşıyor’ diye mail atmış. İşte sorduğun sorunun büyüsü burada. Kanser benimle savaşıyor!”
CENAZE PROGRAMI ŞÖYLEYDİ
Türk spor basınının önemli isimlerinden Kazım Kanat’ın cenazesi, 26 Eylül Cuma günü İstanbul’da toprağa verildi. Kazım Kanat için ilk tören, eski yöneticisi ve üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki tesislerinde yapıldı. Kanat’ın cenazesi daha sonra, Levent Camii’nde öğleyin kılınan cuma namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ÖZ GEÇMİŞİ…
Kazım Kanat, 1954 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde öğretmen Mehmet ve Ayşe Kanat’ın dört çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Liseyi İskenderun’da okudu. İstanbul’da Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1969 yılında Yeni İstanbul Gazetesi’nde mesleğe başladı. Daha sonra Hayatspor, Türkspor, Dünya, Hürriyet ve Akşam gazetelerinde muhabir, servis yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. Son olarak Sabah Gazetesi’nde görev yapan Kazım Kanat, çeşitli basın kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı. Kazım Kanat’ın “Önce Beşiktaş Vardı”, “Kanseri Nasıl Yendim?”,
“Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor” ve “Yaşanan Hayat, Hayaller Değil” adlı kitapları da yayınlandı.
TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Siyah Beyazlılar her hafta Radyo Beşiktaş’a konuşuyor. Taraftarla Beşiktaş gündemi artık Radyo Beşiktaş’ta hayat buluyor. Dünyanın neresinde olursanız olun her perşembe saat 17.00-19.00, cuma saat 13.00-15.00 arası www.radyobesiktas.com’u tıklayın, canlı dinleyin.
Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş mail kutuları yine Beşiktaşlı taraftarların mesajları ile doldu. Bunların hepsini her hafta perşembe ve cuma günleri Radyo Beşiktaş’tan canlı olarak dinleyebilirsiniz. İşte bunlardan bazıları…
ERTUĞRUL Sağlam üç çephede 11 kişi yetmez demiş. Bu yıl kadro kalabalık… O zaman kesin şampiyonluk bekliyoruz. Ekrem.
SİSTEM mistem anlamam, şampiyonluk istiyoruz. Bahane de istemiyoruz. Demir Aydın/BJK 1903.
İKİ ön libero Beşiktaş’a lüks değilmi?. Bir maça da üç forvetle çıkalım. Kamil Eskici.
BEŞİKTAŞ iyi yolda, kimse dinamit koymasın. Daha ligin başındayız. Şimdiden nazar değecek. Vedat Çakır/ GOP.
KAZIM ağabeyi kaybettik, kim doğruları söyleyecek… Beşiktaşı yazanlar dikkat etsinler… Hasan Basmacı.
KAZIM Kanat’a Allahtan rağmet diliyoruz. Önemli bir spor adamını kaybettik. Murat/Ortaköyden.
KAZIM Kanat büyük Beşiktaşlı idi. Allah Rahmet eylesin. Onu unutmayacağız. Serap.
KULÜP çok iyi yaptı. Kanat’a güzel bir cenaze tören düzenledi. Nermin Gözütok.
SİNAN Engin bu sefer başardı… Yabancılar gerçekten iyi… Gol yemeyiz artık… Hadi Karlı/ Nişantaşı.
SİNAN Engin 100. yıldan iyiyiz demiş… O zaman şampiyon almamız kaçınılmaz… Bu sefer başarsınlar. Metin Kuru/ Berlin.
BEŞİKTAŞ iyi futbol oynuyor. Önemli olan bu oyununu lig sonuna kadar götürmek. Kartal’a güveniyoruz. K. Duru.
BEŞİKTAŞ hep iyi başlıyor, ligin sonunu getiremiyor. Bu yıl şampiyon olmalıyız. Kadro çok iyi. Selim/Stocholm.
HEDEF Avrupa olmalı. UEFA’da şampiyon olursak, bizi kimse tutamaz. Elvan Yılmaz.
CISSE çok iyi… Tello dan daha çok verim almalıyız… Holosko’da durgun gözüküyor. Emine Karlıtepe.
ERTUĞRUL hoca bazı maçlarda gençlere yer versin… Aydın’ı ve Batuhan’ı kazanalım… Kaya Aslan/Ortaköy.
İBRAHİMLER verimli değil, Serdar Kurtuluş eskisi gibi değil. Seriç’i oynatsınlar, görelim… Nedim/Köyiçi.
DELGADO her maçta oynar, stada onu seyretmeye gidiyorum… Delgadoyu çok seviyorum… Hediye.
BEŞİKTAŞ’ın yıllardır sorunu defansın göbeğiydi. İki yabancı çok iyi.Topu da oyuna iyi sokuyorlar. Enver Barut./Köyiçinden.
SİNAN Engin’in milletle kavgasına gerek yok… İyi adam bulmak onların işidir… Kemal Kesici./Berlin.
KALEDE Rüştü güven veriyor, ama Hakan’ı da gözardı etmesinler… Yetiştirsinler. Korkut Kıvrık.
KONDİSYONU iyi olan kazanacaktır… Futbol artık süratli oynanıyor… Beşiktaş’ı beğeniyorum… Adem Yılmaz.