SAYI 184

BJK1Her şey barış için
Dünya Barış günü Beşiktaşlıların katılımıyla kutlandı. Levent meydanındaki “Atatürk” ve “Gelecek İçin El Ele” heykellerinin açılışı da aynı gün gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi, Dünya Barış Günü’nü başlayan kutlama programına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Çağdaş Leventliler Derneği Başkanı Prof. Yıldız Dağdelen ve Beşiktaş’taki dini liderler katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, açılış öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yaklaşık 4 yılı aşkın bir süredir bir arada olduğumuz Değerli Kaymakamımız ve sevgili dini liderlerimiz. Aramızda olmanızdan dolayı çok mutluyuz. Dileğimiz dünyanın her noktasında barışın egemen olmasıdır. İnsanların barış ve kardeşlik duygularıyla yaşamasını istiyoruz. Bütün temennimiz budur.”
Heykel açılışının ardından Levent Kültür Merkezi’nde iftar yemeği yenildi. Dünya Barış günü kutlamaları, yemekten sonra yine Levent Meydanı’nda, ünlü tenor Hakan Aysev ve piyano sanatçısı Burçin Büke’nin konseri ile devam etti. Opera sanatçısı Aysev’in, klasik tarzından farklı olarak, konserde ilahi yorumlaması, dinleyenlerden büyük beğeni topladı.
“Hayalim evlendirme sarayını yıkmak”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ihlamur’un dev bir meydana kavuşması gerektiğini belirterek evlendirme sarayını yıkarak buraya yeşil alanlarıyla otoparkları ve yaşam yerleri ile dev bir meydanı hayata geçirmeyi arzuluyorum’ dedi. Ünal, evlendirme sarayını da üstü yeşil altı evlendirme sarayı ve otoparklar şeklinde inşa edilmesinin doğru olacağını belirtti. Böylelikle, vatandaşların dev bir meydan ve yeşil alana kavuşacağını, kilitlenen trafiğin çözüleceğini otopark sorunun da ortadan kalkacağını belirtti. Bu dev proje için, evlendirme sarayının yanında açık olarak kullanılan otoparklar ile yine evlendirme sarayının altında kalan Migros ile birlikte ortak bir çalışma yürütülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Öte yandan tarihi Ihlamur Kasrı ile modern bir yapının bir arada olamayacağı burada kurulan pazar yeri nedeniyle otopark yetersizliği ile sıkışan trafiğin de adeta kangren haline geldiği Beşiktaş kentilisi tarafından sıkça dile getirilen bir konu idi. Bu önemli bir projenin hayata geçirilecek olması başta Ihlamur ve Fulya sakinleri olmak üzere tüm Beşiktaşlıları heyecanlandırdı.
İstanbul resitalleri başlıyor
Fünyaca ünlü sanatçılar Stephen Hough 7 Ekim, 13 Kasım`da ise Ophelie Gaillard Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi`nde sahne alacak. Bugüne kadar yaptığı 40’ı aşkın albümle 7 Gramophone ödülü kazanan Hough, 3 kez Grammy`ye aday gösterildi. Diapason d`Or, Deutscher Schallplattenpreis ve Classic CD ödüllerini aldı. ‘Diğerlerinin bittiği yerde Hough başlar’ sloganıyla sanat dünyasında adından söz ettiren Stephen Hough, 1983 yılında kazandığı Naumburg International Piano Competition sonrasında Abbado, Ashkenazy, Dohnányi, Dutoit, Gergiev, Jarvi, Levine, Maazel, Oramo, Rattle, Salonen, Slatkin, Tilson Thomas ve Vanska yönetiminde Avrupa ve Amerika`nın en büyük orkestraları ile çaldı. Liszt, Piano Works, Franck, Piano Music, Hummel, Mendelssohn, Mompou Federico, Bowen York Stephen Hough’un albümlerinden bazıları olarak sıralanıyor. Stephen Hough MKM’de saat 20.00’de sahneye çıkacak. Diğer yandan Ophelie Gaillard yine MKM’de 13 Kasım’da saat 20.00’de seyirciyle buluşacak. 2003 yılında Fransız Klasik Müzik Ödülleri töreninde kazandığı ‘Yılın Enstrumantal Solisti’ unvanından sonra Ophelie Gaillard’ın Barok’tan Klasiğe, Romantik’ten Çağdaş müziğe eşit başarıyla hakimiyeti ile kazandığı ün geniş kitlelere yayıldı. Leipzig, J.S. Bach Uluslararası Çello Yarışması’nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazanmış olduğu birincilikler, Gaillard’a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı. Gaillard, Bach Çello Süitlerinin iki ayrı albümde yayınlanan kayıtları dünya basınında yankı uyandırdı. Benjamin Britten’ın Çello sonatını piyanist Vanessa Wagner ile kaydettiği CD, Diapason, Le Monde de la Musique, Repertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında olumlu eleştiriler aldı. Ophelie Gaillard kendisine Fransa`nın en büyük bankalarından CIC tarafından emanet edilmiş bulunan Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor. Resital biletleri Biletix aracılığıyla elde edilebiliyor.
Cumhuriyet Okulu
Etiler Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun hemen yanına, yine aynı adı taşıyan bir okul daha yapıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inşa edilen yeni Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 2008-2009 öğretim yılının ilk günü sabah 10.00’da törenle hizmete açıldı. Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Vacip Kemal Alkar, Kaymakam Sadettin Yücel ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan tarafından kurdele kesilerek başlayan törende, halk oyunları gösterisi yapılırken, Büyükbalkan, Yücel ve Alkar’a, katkılarından dolayı, plaket verildi. Belediye yeni açılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun giriş kısmında yer alan Ana Sınıfının iç dekorasyon malzemelerini ve döşemelerini yaptı.
“Teşekkürler Başkan”
Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. 2008 – 2009 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi başlayan okulların yenileme çalışmaları da neredeyse tamamlanmış durumda. Hem geçen yıl hem de bu yıl Beşiktaş ilçesindeki bazı okullara yapılan hizmetler, okul yöneticilerinin, velilerin ve en önemlisi de okul yolundaki tüm çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi, daha modern bir eğitim yuvası sağlamak için yapmış olduğu düzenlemelerle, öğretmen ve öğrencilere bu eğitim yılında da destek olmaya devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, bu yıl içinde yenileme yapılan okullardan biri Beşiktaş İlköğretim Okulu. Sınıf kapıları yenilenen ve bahçe duvarları boyanan okulun iç boyaması da yapıldığı söyleniyor. Beşiktaş İlköğretim Okulu’nun, 2007 yılında da yenileme çalışmaları kapsamında bahçesine asfalt döküldüğü de dile getiriliyor. Yine bu yıl içinde düzenleme yapılan okullardan Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu’nun tuvaletleri ve sınıf kapıları tamamen yenilendi.
Giriş merdivenleri ve zemini de yenilenen okula 2007 yılında da, ana sınıfı ve çocuk oyun grubu gibi yenilikler yapılmıştı. Okulun ana sınıfı öğretmeni Sevim Tek, Beşiktaş Belediyesi’nin bu hizmetiyle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Okul öncesi eğitimin önemi birçok aile tarafından yeni anlaşılıyor. Beşiktaş Belediyesi ana sınıfı yaptırarak eğitimin okul öncesinde başlaması gerektiği gerçeğini göstermiş oldu. Ayrıca okulların bahçe duvarlarını boyaması, sınıf kapılarını yenilemesi gibi hizmetler modern bir eğitim anlayışını fazlasıyla gösteriyor.”
Kuruçeşme’nın son günleri!
Beşiktaş’ın göbeğine, Kuruçeşme Arena’ya kimler geldi kimler geçti… Dev platformdaki sahneye çıktı, binlerce kişiyi coşturdu, Beşiktaş’tan sesler Boğaz’da yankılandı. Dünyaca ünlü Kylie Minok ile başlayan yaz gecesi eğlencesi serüveni birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle devam etti. Mayıs ayının ilk haftasında Beşiktaş’a gelen Kylie Minok, önce boğazı Beşiktaş’ı Ortaköy’ü gezmiş sonraki gün de sevenleriyle Kuruçeşme Arena’da unutulmaz bir gece yaşatmıştı. Ardından 13 Haziran günü saat: 21.00’da Mark Knopfler sahne aldı. 18 Haziran’da ise Türk müziğinin güçlü seslerinden Mazhar Fuat Özkan sevenleriyle buluşmuştu. Genç kızların yeni gözdesi Yalın da Kuruçeşme Arena’da konser verenler arasındaydı. Yalın, 21 Haziran’da sevilen şarkılarıyla Beşiktaş’taydı. Türkiye-Almanya maçının heyecanı da Kuruçeşme Arena’da yaşandı. Bu tempoya Teoman verdiği konserle dahil olmuştu… Minik Serçe Sezen Aksu Haziran ayının 26’sında ve 28’inde Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluştu. Dünyaca ünlü sanatçılardan Judas Priest de Temmuz ayında Kuruçeşme Arena’da sahne aldı. Temmuz ayının ikinci yarısında da Balkan Gecesi adı altında Suzan Kardeş sahne aldı, sevenleriyle buluştu. Yılların eskitemediği isim Ajda Pekkan Kuruçeşme Arena’daydı. Ajda Pekkan 23 Temmuz’da Beşiktaşlıları coşturdu. 30 Temmuz’da ise dünyaca ünlü bir isim Kuruçeşme Arena’daydı. Lenny Kravitz, sevenleriyle Beşiktaş’ta buluştu. Kenan Doğulu 1 Ağustos’ta 40 derece partileri verdiği organizasyonuyla birlikte Beşiktaşlılarla buluştu, yeri göğü inletti. Dünyaca ünlü Björk de ağustos ayının üçünde bir konser verdi. Ayrıca, TV’nin beğenilen komedi tiyatrosu Komedi Dükkanı da, 6 Ağustos’ta Kuruçeşme Arena’dakileri gülmekten kırdı geçirdi. 8 Ağustos’ta Sertab Erener ve Safina dueti vardı. Bir gün sonrasın da gençlerin sevgilisi Hepsi grubu konser verdi. 26 Ağustos’ta Mario Frangoulis Kuruçeşme Arena’daydı. 27 Ağustos’ta Kuruçeşme Arena’da sahne alan sanatçı; Nilüfer’di… Ağustos ayının 29’unda ise Ajda Pekkan sahne aldı.
Coştu coşturdu
Feridun Düzağaç, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde yer aldı, Beşiktaşlıları müziğiyle coşturdu, büyüledi. Zafer Bayramı etkinlikleri, Beşiktaş Belediyesi tarafından iki ayrı meydanda coşkulu bir şekilde kutlandı. Beşiktaş meydanında sabah saat 08.30’ta gerçekleştirilen törenle başlayan Zafer Bayramı kutlamalarına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Zafer töreni Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ile sona erdi. Bir başka tören de akşam saat 19.30’da Arnavutköy Meydanı’nda yapıldı. Buradaki törenin ardından Zafer Bayramı kutlamalarına Ortaköy Meydanı’nda devam edildi. Feridun Düzağaç, “Zafer Konseri” adı altında sahneye çıkarak sevenleriyle buluştu. Konserde önce konuk sanatçı olarak Taha ve Esma Er sahne aldı. Yaklaşık üç saat sahnede kalan Düzağaç, kendisini dinlemeye gelenlere, sürpriz yaptı. Sahneye çıkardığı çocuklarla birlikte 10. yıl marşına eşlik eden Düzağaç, bu jestiyle büyük alkış topladı.
Leman San büyüledi!..
Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden biri olan Leman Sam, Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Leman Sam, verdiği konserde sevilen tüm şarkılarını seslendirdi. Abbasağa Parkı’nın dolup taştığı gecede konsere ilgi yoğun olurken, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, Leman Sam’ı izlemeye gelenler arasındaydı. Başkan Ünal, konser boyunca Beşiktaş kentlileriyle birlikte halaylar çekti, şarkılar söyledi.
“İlla”, “Merhaba”, “Gül Güzeli”, “Rüzgâr”, “Kıyamam Sana” gibi dillere düşmüş parçalarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti yaşatan Sam, samimi tavırlarıyla dikkat çekti. Konser sırasında zaman zaman halkla sohbet eden Leman Sam, şunları söyledi:
“Ben burada olmaktan dolayı inanılmaz mutlu oldum. Beşiktaş eğlenmeyi seviyor. Bu yüzden doyasıya eğlenmenizi istiyorum. Sizleri hepimiz çok seviyoruz çünkü siz bunu hak ediyorsunuz. Bu gece, tüm şarkılarımı Beşiktaş için söylüyorum. Beşiktaş gibi ilçeler çok az kaldı.”
R.E.M. geliyor
Katıldıkları yardım programları ve politik söylemleriyle farklı bir yerde duran R.E.M., Pozitif’in organizasyonuyla 4 Ekim’de Kuruçeşme Arena’da bir konser verecek. R.E.M.’in konseri, sorumluluk bilincine sahip bireyleri sivil toplum kuruluşları ile buluşturmak, sivil toplum kuruluşlarının ’daha iyi’ için neler yaptıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen S.O.S. İstanbul kapsamında gerçekleşecek.
Bu yılın başında yeni albümleri ‘Accelerate’i hayranlarına armağan eden ve bu albümde de politik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken grup yine müzik listelerine üst sıralardan girmeyi başardı.
‘Losing My Religion’, ‘Shiny Happy People’, ‘The One I Love’ gibi unutulmaz şarkıların sahibi R.E.M efsane rock grubu statüsünde olmasının dışında katıldığı yardım kampanyaları ve politik söylemleriyle etkili bir aktivist. Son olarak 10 yıl aradan sonra 2004 sonunda Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bright Eyes ve diğer gruplarla birlikte Vote for Change isimli turneye çıkan R.E.M, 2005 yılında Live 8’te Londra konserinde de sahne aldı ve Hyde Park’ta 200 bin kişiyi, dünyada çekilen açlık sorununa duyarlı olmaya çağırdı. Konserde TV canlı yayını sadece İngiltere’den 9 milyona ulaştı.
2005 yılında Hyde Park’ta ki konserde 200.000 kişilik bir dinleyici kitlesine verdiği konserde de,insanların Dünya genelindeki açlık sorununa karşı duyarlı olması gerektiğinin üzerinde durmuşlardı… Neredeyse otuz yıllık geçmişe sahip olan grup, 80’ler boyu sürdürdüğü müzik yaşamının zirvesine 90’larda ulaştı, 1991’de ‘Loosing My Religion’la büyük ün kazanıp listelerin en başında yer almıştı. Sonraki yıllarda ‘Everybody Hurts’, ‘Man On The Moon’ gibi hit şarkılar yapan, yeni albümleriyle de listelere giren grup her zaman gündemde kalmayı başardı.

Bebek ve Cihannüma
Radyo Beşiktaş’ta “Beşiktaş Buluşmaları” tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal canlı yayında mahallelilerin sorularını dinliyor ve anında yanıtlıyor. “Beşiktaş Buluşmaları’nın” ilkinde Abbasağa ve Akatlar Mahallesi sakinleri ve muhtarlar görüş ve önerilerini Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’la paylaştılar. “Beşiktaş Buluşmaları’nın” ikincisinde ise, Arnavutköy ve Balmumcu Mahallesi sakinleri konuştu. Kentlinin yanısıra Arnavutköy ile Balmumcu Mahallesi Muhtarları herşeyi Radyo Beşiktaş’a anlattı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bu sorunları ve öerileri de dinledi ve anında canlı yayında yanıtladı. Bu ay içinde de Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Bebek ve Cihannüma Mahallesi sakinleriyle bir araya gelecek. Muhtarların söylediklerini dinleyip, hepsine tek tek yanıt verecek. Radyo Beşiktaş’taki programdan sonra önümüzdeki sayıda bunlara her yönüyle geniş yer vereceğiz.
Depreme hazır mıyız?
İstanbul Depremi konuşulmaya devam ediyor… Acil önlem ve hazırlık çalışmaları konusunda ise Beşiktaş Belediyesi projelerini duyurdu… “Biz hazırız lütfen siz de hazır olun” sloganıyla hassas konuya parmak bastı… Beşiktaş Belediyesi resmi internet sitesinden verilen bazı bilgiler de şöyle sıralanıyor:
“Deprem öncesi mutlaka yapılması gerekenler: Yaşadığınız ya da bulunduğunuz mekanı önceden inceleyin. Deprem anında kaçış yolunuzu belirleyin. (Zemin veya 1.katta iseniz ilk 10-15 sn.de çıkma imkanınız varsa) çıkmayı deneyin. Bulunduğunuz mekanı terk etme imkanınız yoksa kendinize deprem anında sığınabileceğiniz yaşam üçgenleri oluşturacak yerler tespit edin. Bunlar; çelik dolaplar, para kasaları, çamaşır ve bulaşık makinaları veya içi kitap ile doldurulmuş çeyiz sandıkları gibi dayanıklı ev eşyalarının yanlarında oluşacak boşluklardır. Bu alanlar deprem anında kullanacağınız en uygun yerler olabilir. Ayrıca mutfak ve banyolar yaşam üçgenlerinin oluştuğu en uygun mekanlardır. Depremden önce, bir müddet bozulmayan yiyecek, içecek, fener, ilkyardım çantası, özel ilaçlarınız, giysi, el radyosu, sıhhi malzemeler gibi hazırlıklarının olmasının size olası bir depremden sonra çok faydası olacaktır.
Deprem anında uyulması gereken kurallar: Deprem anında ilk 10 – 15 sn.’ de önceden planladığınız gibi binayı terk edebiliyorsanız derhal terk edin, yoksa önceden tespit ettiğiniz ve yaşam üçgenlerinin oluşacağına karar verdiğiniz güvenli yerlerde, ana karnındaki cenin pozisyonunda yere yatın ve depremin geçmesini bekleyin. Balkonlara çıkmaktan, merdivenleri ve asansörleri kullanmaktan kaçının.
Kolon ve kirişlerden uzak durun, cam kenarlarına yaklaşmayın, Deprem anında araçta bulunuyorsanız aracınızı yol kenarına çekin, binalardan, elektrik direklerinden, üst geçitlerden uzak durun. Kapalı otopark veya tünelde iseniz aracınızdan çıkın, aracınızın yanına cenin pozisyonunda yatın.
Deprem sonrası yapılması gerekenler: Depremden hemen sonra elektrik, gaz, su vanalarını ve eğer ocak yanıyorsa ocağı kapatınız. Olası gaz sızıntıları oluşabileceğinden kesinlikle çakmak, kibrit, mum yakmayın el feneri kullanın. Bulunduğunuz binayı kontrollü ve hızlı bir şekilde terk edin. Depremden sonra olası artçı depremlere karşı hazırlıklı olun ve yetkililer izin vermediği sürece hasarlı olmasa bile evinize girmeyin. Eğer enkaz altında iseniz kesin bir çıkış yolu görebiliyorsanız ve hareket edebilecek durumda iseniz çıkmaya çalışın. Aksi takdirde bulunduğunuz pozisyonu koruyun ve size yardım gelmesini bekleyin. Sert bir cisimle düzenli sesler çıkartın. Kurtarma ekipleri çalışırken sesiniz duyulmayacaktır. Bu nedenle, kurtarma ekipleri dinleme – sessizlik durumu sağlandığında (makinaların çalışmadığı durum) sesinizi duyurmaya çalışın.
Depremde hayatta kalmak için altın kurallar: Deprem sırasında hayatta kalmak, bazı kuralların bilinmesi ve uygulanması ile mümkündür. Öncelikle ilgililerden yaşadığımız yerdeki deprem tehlikesi hakkında doğru bilgiler öğreniniz. Aile bireyleriyle acil bir durumda nasıl davranacağınızı konuşunuz ve aşağıdaki hususları belirleyiniz. Ev deprem planı yapınız.
Üzerinize herhangi bir şeyin düşmemesi için odanızda, varsa, sağlam bir masa altı veya bir iç duvar yanı seçiniz. Yere yatınız, başınızı koruyunuz ve bir yere tutunuz. Bulunduğunuz yerde varsa sağlam bir masa veya sıranın altına giriniz, pencerelerden, üzerinize düşebilecek kitaplık ve mobilyalardan uzak durunuz. Evinizdeki elektrik, gaz, su ana şalter, vanaların yerlerini ve nasıl kapatacağınızı öğreniniz. Telefonlarınızı gerekmedikçe meşgul etmeyiniz. Kitaplık, yüksek mobilya gibi kolay devrilebilecek ağır eşyaları duvara veya döşemeye sabitleyiniz. Su ısıtıcılarını duvara bağlayınız. (Örneğin; Kazanı sağlam zincir veya benzeri yanıcı olmayan malzeme ile duvara bağlayınız ve ayaklarını döşemeye sabitleyiniz. Gazlı ısıtıcıların yakıt girişini esnek bırakınız. Özürlülere yardım ediniz. Özürlü arabası kullanıyorsanız, tekerleklerini kilitleyiniz.
Kırılabilecek eşyalarınızı koyduğunuz dolaplarınızı (mutfak dolapları v.s.) kilitleyiniz. Acil bir durumda kullanabileceğiniz el feneri, radyo ve yedek piller, iş eldiveni, gibi malzemeleri, ilkyardım çantası, gerekli ilaçlar, nakit para, şişe suyu, yiyecek, iç çamaşırı, havlu, önemli evrakların fotokopileri ve diğer değerli eşyalarınızı önceden bir çantaya koyunuz ve kolayca ulaşabileceğiniz yerde bulundurunuz.
Ailenizin, şehir dışında irtibat kurabileceği bir akrabanızın veya bir arkadaşınızın adını, telefon numarasını ve adresini belirleyiniz ve ailedeki herkese veriniz. Bulunduğunuz yerdeki Sivil Savunma Teşkilatı’na gönüllü olarak katılınız. İlkyardım kurslarına katılarak, nasıl ilkyardım yapılacağını öğreniniz.”
Beşiktaş Belediyesi’nin olası afet durumundaki hazırlıkları ise Beşiktaş Belediyesi yetkilileri tarafından şöyle belirtiliyor: “Toplam 180 kişiden oluşan bir ekip kurulmuş ve olası bir afette bulunması gereken araç-gereç ve teçhizatlar tamamlanmıştır.
Beşiktaş Kaymakamlığı ile İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü emrine 38 kişilik belediye kurtarma ekibi verilmiş, söz konusu ekibe uzmanlar tarafından düzenli ve sürekli eğitimler verilmiştir. 17 kişilik tam donanımlı Kurtarma ve Enkaz Kaldırma Ekibi oluşturulmuş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü emrinde görevlendirilmiştir. Yardımcı ve tahliye ekibi olarak üç ayrı ekip oluşturulmuştur. Afet durumunda kullanılacak acil eylem ve ulaşım planı hazırlanmış ve haritalandırılmıştır. Çadır kurulacak mahalle alanları ve boş alanlar tesbit edilmiş, söz konusu alanların alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır. Toplu mezar alanları, afet esnasında gerekli olan tüm kritik noktalar tesbit edilerek harita üzerine işlenmiştir.
“Beşiktaş Depreme Hazır” broşürleri hazırlanıp, dağıtılmıştır. Kaymakamlık, Sivil Savunma Müdürlüğü ile ortak “İlçe Afet Kriz Merkezi” kurulmuş, Yıldız Parkı girişindeki binası hizmete açılmıştır. Dereboyu sonunda “Deprem eğitim alanımız” hizmete girmiştir. Beşiktaş’ın zemin etüdü ve ilçenin depremsellik ile ilgili tüm çalışmaları İ.T.Ü işbirliğiyle tamamlanmıştır. Kışa dayanıklı çadırlar alınmış ve olası bir afet durumunda kullanıma hazır hale getirilmiştir.”
Her derde deva!..
Kafanıza bir şey mi takıldı? Sağlık konusunda merak ettiğiniz hususlar mı var? Öyleyse yolunuzu Dikilitaş Semt Evi’ne çevirebilirsiniz. Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan Dikilitaş Semt evi tüm yetkin kadrosuyla sizleri bilgilendirmek için bekliyor. Eğitim ve sağlık hizmetleri vermek amacıyla kurulan Dikilitaş Semt Evi, psikoloji ve sağlık konularında danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor. Ayrıca Semt Evi’nde 5-12 yaş arası çocuklar ve yetişkinler için de eğitim kursları veriliyor. 18 yaş üstü yetişkinler için ise bilgisayar, ingilizce ve el sanatları kursları çatısı altında bulunuyor. 5-12 yaş arası çocuklar için ise yine ingilizce, bilgisayar ve ek olarak da yaratıcı drama kursları mevcut. Kurslara katılanlara kurs bitiminde katılım sertifikasına sahip oluyor. Dikilitaş Semt Evi’nde 1 psikolog, 2 doktor, 1 hasta bakıcı, 2 hemşire, 1 ingilizce öğretmeni, 2 ambulans ve 2 şoför bulunuyor. Ayrıca doktorlar tarafından 75+ Evde Sosyal Destek Hizmeti Projesi kapsamında evlere gidilerek sağlık hizmeti de veriliyor. Özellikle engelli hastalara verilen her türlü hizmetlerde yaş sınırı aranmıyor.
Bir yaz böyle geçti
Haftanın 7 günü aralıksız eğlence yaz akşamlarına damgasını vurdu. Eski yazlık sinemalar, birbirinden ünlü sanatçıların sevilen parçalarıyla Beşiktaşlılar, yaz aylarını dop dolu geçirdi. Temmuz ve Ağustos ayını dolduran etkinlikler, Beşiktaş’ın çeşitli parklarında gerçekleşti.
Temmuz ayında; Abbasağa Parkı’nda yapılan etkinlikler şöyleydi: “1 Temmuz Salı Bülent Ortaçgil konseri, 2 Temmuz Çarşamba Recep İvedik – Film, 4 Temmuz Cuma Beyaz Melek- Film, 5 Temmuz Cumartesi Moğollar konseri, 7 Temmuz Pazartesi Ustalara Saygı”Yaz Esintisi”, 10 Temmuz Perşembe Son Ders – Film, 11 Temmuz Cuma 120 -Film, 16 Temmuz Çarşamba Göksel konseri… 16 Temmuz Çarşamba günü Göksel konseri, 17 Temmuz Perşembe Tayfun Talipoğlu söyleşi, 18 Temmuz Cuma Çılgın Dershane 2 – Film gösterimi, 19 Temmuz Cumartesi Mutluluk Film gösterimi, 21 Temmuz PazartesiUstalara Saygı ”Yaz Esintisi”, 23 Temmuz Çarşamba Ezginin Günlüğü konseri, 24 Temmuz Perşembe Ademin Trenleri filminin gösterimi, 25 Temmuz Cuma Kutsal Damacana film gösterimi…”
Birlik Parkı’ndaki etkinlikler ise şöyleydi: “16 Temmuz Çarşamba günü 120 film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 24 Temmuz Perşembe Mutluluk filmi gösterimi…”
Levazım Mah. Açık Spor Sahasında etkinlikler ise şöyleydi: “7 Temmuz Pazartesi Recep İvedik – Film 8 Temmuz Salı Beyaz Melek – Film, 14 Temmuz Pazartesi Son Ders – Film, 15 Temmuz Salı 120 – Film, 16 Temmuz ÇarşambaSunay Akın söyleşi… 15 Temmuz Salı 120 film gösterimi, 16 Temmuz Çarşamba Sunay Akın söyleşi, 22 Temmuz Salı Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Mutluluk adlı film gösterimi…”
Dilek Sabancı Parkı’ndaki etkinlikler şöyleydi:
“17 Temmuz Perşembe 120 film gösterimi, 24 Temmuz Perşembe Sunay Akın söyleşi, 25 Temmuz Cuma Çılgın Dershane 2 gösterim, 26 Temmuz Cumartesi Mutluluk adlı film gösterimi…”
Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda etkinlikler şöyleydi: “ 4 Temmuz Cuma Recep İvedik – Film, 5 Temmuz Cumartesi Beyaz Melek- Film, 11 Temmuz Cuma Son Ders – Film, 12 Temmuz Cumartesi 120 – Film.”
Dilek Sabancı Parkı’ndaki etkinlikler: “1 Temmuz Salı Recep İvedik – Film, 2 Temmuz Çarşamba Beyaz Melek- Film, 16 Temmuz Çarşamba Son Ders – Film… 19 Temmuz Cumartesi Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 20 Temmuz Pazar günü Mutluluk adlı film gösterimi, 27 Temmuz Pazar Kutsal Damacana film gösterimi, 28 Temmuz Pazartesi Ademin Trenleri adlı film gösterimi…”
Karanfil Köy Anafartalar İlköğretim Okulu’ndaki etkinlikler ise: “5 Temmuz Cumartesi Recep İvedik – Film, 6 Temmuz Pazar Beyaz Melek – Film, 11 Temmuz Cuma Sunay Akın ile söyleşi… 20 Temmuz Pazar Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 21 Temmuz Pazartesi Mutluluk filmi gösterim, 22 Temmuz Salı Tayfun Talipoğlu söyleşi, 30 Temmuz Çarşamba Ademin Trenleri filmi gösterimi, 31 Temmuz Perşembe Kutsal Damacana film gösterimi…”
Aykut Barka da ise: “ 9 Temmuz Çarşamba Recep İvedik – Film, 10 Temmuz Perşembe Beyaz Melek- Film”
Etiler Belediye Sitesi’ndeki etkinlikler ise şöyleydi: “1 Temmuz Salı
Beyaz Melek- Film, 17 Temmuz Perşembe Son Ders – Film…”
Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu’nda ise: “6 Temmuz Pazar Recep İvedik – Film, 7 Temmuz Pazartesi Beyaz Melek – Film, 13 Temmuz Pazar Son Ders – Film, 14 Temmuz Pazartesi 120 – Film, 15 Temmuz Salı Sunay Akın… 17 Temmuz Perşembe Son Ders film gösterimi, 18 Temmuz Cuma 120 film gösterimi, 30 Temmuz Çarşamba Kutsal Damacana film gösterimi, 31 Temmuz Perşembe Mutluluk adlı film gösterimi… 15 Temmuz Salı Sunay Akın söyleşi, 21 Temmuz Pazartesi Çılgın Dershane film gösterimi, 22 Temmuz Salı Mutluluk adlı film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Tayfun Talipoğlu ile söyleşi…”
Ambarlıdere Parkı’ndaki etkinliklerde film gösterimleri bulunuyor. Filmler şöyle: “26 Temmuz Cumartesi Çılgın Dershane 2, 27 Temmuz Pazar Mutluluk, 28 Temmuz Pazartesi Kutsal Damacana”
Etiler Muhtarlık Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinlikler ise şöyleydi: “12 Temmuz Cumartesi Son Ders -Film, 13 Temmuz Pazar 120 – Film…”
Ağustos ayında gerçekleşen etkinlikler de şöyle sıralanabilir:
“Pazartesi günleri; 04 Ağustos Beyaz Melek – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark ; Recep İvedik – Film Arnavutköy Halk Pazarı, Ustalara Saygı “Yaz Esintisi” Abbasağa Parkı, 11 Ağustos Son Ders – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, 120 – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark, Hayattan Korkma – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark,
18 Ağustos Mutluluk – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, Ustalara Saygı “Yaz Esintisi” Abbasağa Parkı, Sunay Akın Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, 25 Ağustos Ademin Trenleri – Film Abbasağa Parkı, Ademin Trenleri – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Sunay Akın Arnavutköy Halk Pazarı
Salı günleri; 05 Ağustos Beyaz Melek – Film Arnavutköy Halk Pazarı, Recep İvedik – Film Sporcular Parkı, Sunay Akın Abbasağa Parkı, 12 Ağustos O Kadın – Film Abbasağa Parkı, Son Ders – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark, 19 Ağustos Hicran Sokağı – Film Abbasağa Parkı, Mutluluk – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark,
26 Ağustos Ademin Trenleri – Film Arnavutköy Halk Pazarı, Badem – Konser Abbasağa Parkı, Çılgın Dershane 2 – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi
Çarşamba günleri; 06 Ağustos Recep İvedik – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO , Suna – Film Abbasağa Parkı, Sunay Akın Sporcular Parkı, 13 Ağustos Peri Tozu – Film Abbasağa Parkı, Tayfun Talipoğlu Beşiktaş Pazarı Açık Otopark, 120 – Film Arnavutköy Halk Pazarı, 20 Ağustos Hayattan Korkma – Film Abbasağa Parkı, Mutluluk – Film Arnavutköy Halk Pazarı, Sunay Akın Beşiktaş Pazarı Açık Otopark,
27 Ağustos Ademin Trenleri – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark, Çılgın Dershane 2 – Film Arnavutköy Halk Pazarı.
Perşembe günleri; 07 Ağustos Beyaz Melek – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı
Plajda – Film Abbasağa Parkı, Sunay Akın Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO,
14 Ağustos Seksendört – Konser Abbasağa Parkı, Son Ders – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, 120 – Film Gazeteciler Sitesi Basket Sahası, 21 Ağustos Hayattan Korkma – Film Arnavutköy Halk Pazarı, Mutluluk – Film Sporcular Parkı, Yeni Türkü – Konser Abbasağa Parkı, 28 Ağustos Ademin Trenleri – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, Çılgın Dershane 2 – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark
Cuma günleri; 01 Ağustos Recep İvedik – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, 08 Ağustos Beyaz Melek – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, Recep İvedik – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, 15 Ağustos Son Ders – Film Gazeteciler Sitesi Basket Sahası, 120 – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, 22 Ağustos Hayattan Korkma Sporcular Parkı, Mutluluk – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, Sunay Akın Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, 29 Ağustos Çılgın Dershane 2 – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, Tayfun Talipoğlu Gayrettepe Çevre Kültür Parkı
Cumartesi günü; 02 Ağustos Beyaz Melek – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Recep İvedik – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, 09 Ağustos Son Ders – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, 120 – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi,
23 Ağustos Hayattan Korkma – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, Mutluluk – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, 30 Ağustos Ademin Trenleri – Film Sporcular Parkı, Cennet – Film Abbasağa Parkı
Pazar günü; 03 Ağustos Beyaz Melek – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, Recep İvedik – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark, 10 Ağustos Son Ders – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, 120 – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, 17 Ağustos Hayattan Korkma – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı, Mutluluk – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, 24 Ağustos Ademin Trenleri – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO, Hayattan Korkma – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, 31 Ağustos Ademin Trenleri – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, Çılgın Dershane 2 – Film Sporcular Parkı, Leman Sam – Konser Abbasağa Parkı.
MÜJDE… YENİ OTOPARK…
Trafik sorunu hat safhaya çıktı. İstanbul ve Beşiktaş’ta yeni çözüm arayışlarına devam ediliyor. Bu arayışlar sonucunda yeni otoparklar yapılmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre bu çerçevede Abbasağa Mahallesi’ne otopark geliyor… Sağlı sollu araçların park etmemesi ve yolların daralmaması için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Belediyesi’nden bir projeye daha hayata geçiriliyor. Kısa süre önce tarihi dokunun göbeğinde bulunan Abbasağa Parkı’nın yapılanması için de çalışmalarını tamamlayan Beşiktaş Belediyesi bu kez trafik sorunu için çözüm alternatifleri oluşturuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bu konuda şu açıklamaları yaptı:
“Abbasağa’nın tarihi bir dokusu var; parkıyla değişik bir konumu var. Kaldırımların düzenlenmesini şehir estetiğiyle iç içe olmasını, itfaiye ve ambülansların rahat geçmesi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Abbasağa’da parkın etrafında iki tane dik yokuş va. Her iki taraflı park olduğu zaman otopark isteniyor, haklınız. Biz geldiğimiz dönemde Abbasağa parkının altının alt tarfına katlı otopark istedik ama tarihi ağaçların varlığı ve doku bu düşünceden vazgeçtik. Sağlı sollu olan parkı kaldırmaya çalısıyoruz. Beşiktaş Belediyesi’nin tapunun alt tarafında bir arsası var. Orada alt taraftaki arsa bir yeşil alan… Biz burada plan tadili çalısmalarına yeni başladık, aşağıya kat otoparkı yapıp küçük bir alan da olsa parklanma sorununu aza indirgemeyi amaçlıyoruz.”

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş Gazetesi Kupası
medyada büyük ses getirdi
Her yıl düzenlenen ve spor yazarlarının katkılarıyla seçilen Beşiktaş Gazetesi Kupası yılın futbolcusu yarışmasında birinci olan Delgado’ya verilen kupa, medyada büyük ses getirdi!.. Özellikle Delgado’nun kupayı alırken “Kaptanlık ve bu ödüller beni son derece mutlu etti. Sorumluluk aldım ve rüyada gibiyim” sözleri tüm gazetelerde birinci haber oldu. Spor gazeteleri de haberi geniş kullandı. Kupa geçen ay Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından Delgado’ya BJK Ümraniye tesislerinde verilmişti.

YANLIŞTAN
DÖNDÜLER
KARTAL, hakkını geri aldı… Yapılan itirazlar sonuç verdi. Yanlıştan dönüldü. Yeni karara göre; Beşiktaş, 12 şampiyonluk üzerinden yayın geliri elde edecek. Yeni yayın gelir dağılım kriterlerinde şampiyonluk sayısı 10 olarak gösterilen Beşiktaş, 12 şampiyonluk üzerinden gelir elde edecek. Başkan Demirören ve yönetiminin elde ettiği başarı camia tarafından takdirle karşılandı.

“Balon değiliz!”
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Şansla kazanıyorlar” eleştirilerine iddialı yanıt verdi: “Balon değiliz.” Sağlam, Siyah Beyazlı ekibin iyi bir takım olduğunu belirterek, “İyi oynuyoruz, sonuna kadar mücadele ediyoruz. Emeğimize saygı bekliyoruz” dedi.
Emeğe biraz saygı
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, emeğe saygı duyulmasını istedi. Sağlam, takımı için “şansla kazanıyorlar” eleştirilerine anlamlı yanıt verdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “İyi takım olduğumuzu görecekler” dedi. Alınan iyi sonuçlara rağmen halen olumsuz eleştirilerin hedefi olan genç hoca, “Ortaya koyacağımız oyun, önemli olacak. Sonuna kadar mücadele ediyoruz. Ama bazı kişiler çıkıp bunu ‘şans eseri kazanıyorlar’ diyerek emeğimize saygı göstermiyorlar. En güzel yanıt sahada verilecek olandır” şeklinde iddialı konuştu. Sağlam, futbolcularına da bunu aşıladığını belirterek “Siz rakibinizden değil onlar sizden korksun. Emeğinize saygı duyulmasını istiyorsanız çıkıp her maçı kazanın. İyi yolda olduğumuzu taraftarlarımıza gösterin” diyerek motive ettiği ifade ediliyor.
Gitti!.. Geldi!..
Kartal, hakkını geri aldı… Yapılan itirazlar sonuç verdi. Yanlıştan dönüldü. Yeni karara göre; Beşiktaş, 12 şampiyonluk üzerinden yayın geliri elde edecek. Yeni yayın gelir dağılım kriterlerinde şampiyonluk sayısı 10 olarak gösterilen Beşiktaş, 12 şampiyonluk üzerinden gelir elde edecek. Başkan Demirören ve yönetiminin elde ettiği başarı camia tarafından takdirle karşılandı. Yeni dağılım modelinin 4 büyükler için 3 senedir uygulanan garanti parayı kaldırması ve şampiyonluk sayısına göre ödenen paraların da rakibe avantaj sağlıyordu. Öte yandan Beşiktaş’ın kupa sayısının 12 yerine 10’dan hesaplanması, Siyah-Beyazlılar’ı mağdur durumda bırakmıştı. Şampiyonlar payı hesaplanırken federasyonun ödeyeceği toplam 24 milyon 750 bin YTL’den Beşiktaş 10 lig şampiyonluğu yaşadığı için yalnızca 4 milyon 950 bin YTL alacaktı.
GELİR ARTACAK
Edinilen bilgiye göre, 9 Mayıs 2002’de Tahkim Kurulu’nun verdiği karara göre Beşiktaş UEFA’dan da aldığı yazıya istinaden 1956/57 ve 1957/58 sezonlarının şampiyonu olarak kabul edildiğinden ve Tahkim en üst yargı organı olduğundan, Beşiktaş Şampiyonlar Payı’ndan 762 bin YTL daha fazla gelir elde edecek. Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aynı kalemden elde ettiği gelir yaklaşık 324’er bin YTL azalırken, Trabzonspor’un gelirindeki azalma ise 114 bin YTL olarak kalacak. Yeni düzenlemeyle Beşiktaş hakkı olan geliri elde edecek.
Batuhan tamam
BEŞİKTAŞ, Batuhan’la 2011-2012 sezonu sonuna kadar sözleşmesini uzattı. Batuhan Karadeniz 2009-2010 sezonu için 200 bin YTL garanti para ve 12 bin 500 YTL maç başı, 2010-2011 sezonu için 250 bin YTL garanti para ve 15 bin YTL maç başı, 2011-2012 sezonu için de 300 bin YTL garanti para ve 17 bin 500 YTL maç başı ücret alacak.
Biri geçti biri kaldı
BEŞİKTAŞ’ın sağ kanat oyuncusu Ali Tandoğan Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu seçmelerine katıldı. 40 dakika süren sınav sonrası iyi dereceyle sınavı tamamladı. İbrahim Toraman ise Marmara Ünivetsitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu seçmelerinde, ‘futbol parkuru’nu geçemedi ve üniversiteli olma şansını kaybetti.
Beşiktaş Gazetesi “Yılın Futbolcusu
Kupası Yarışması”
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Antalya – Beşiktaş maçın Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado haftanın futbolcusu seçildi. 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupasını verecek.
2005-2006: Sergen
2006-2007: Bobo
2007-2008: Delgado
YILIN Futbolcusu Yarışması’nda 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise spor yazarları 34 hafta tek tek görüş belirterek Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçtiler. Sergen Yalçın ve Bobo geçtiğimiz senelerde Beşiktaş Gazetesi Kupası’nı Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İsmail Baştuğ’un elinden almışlardı. 2007 – 2008 sezonunda spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonuçu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
Yalçın Karadeniz Radyo Beşiktaş’a konuştu
“Beşiktaş terk edilmez”
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, geçtiğimiz ay Radyo Beşiktaş’ın konuğuydu. Beşiktaş’ın ilk maçında Antalya’daki ilk maçındaki olaylardan tutun da divan kuruluna çalışmalarına kadar her türlü soruya yanıt verdi. İşte Radyo Beşiktaş’ta Yalçın Karadeniz’le yapılan canlı yayının özeti;
Şiddetle ilgili çalışmalarda yol alındı mı?
“Çok yol aldık desem inandırcı olmaz çünkü bu konuda radikal tedbirler alınması için icranın başındakilerinin de bir araya gelmesi lazım”
Bir zamanlar bir görüşme yapmıştınız?
“Koptu denemez ama icra, bugün kulüp yöneticileri, kulüp başkanları, el ele vermezlerse diğer yapılan çalışmalar tam yerine oturmuyor. Önemli bir adımdı. Sıcak baktılar meseleye. Kulüp başkanlarını bir araya getirerek maçlardan önce beraberlik havası estirelim istedim ama orada başarılı olamadık. Şu veye bu sebepten dolayı kulüp başkanları bir araya gelmek istemedi. Divan kurulu başkanları ile bir araya geldik, gelmeye devam ediyoruz.”
Maçlar hakkında neler söylersiniz?
“İlk maçımızı Antalya’da oynadık Antalyada öldük öldük dirildik desek de yeridir. Teknik konulara da fazla girmek istemem… Burada önemli olan şu Beşiktaş 2-0 düştükten sonra oyundan düşmedi. Takip ettim sonuna kadar. “
Transferler hakkında düşünceleriniz nedir?
“Her Beşiktaşlı gibi ben de fazla bir builgiye sahip değilim. Yöneticilerin de bunları gördüğünü zannetmiyorum, teknik heyetin verdiği raporlar doğrultusunda bir transfer yapılmıştır. Türkiye’nin havasına örf ve adetine, suyuna, güneşine, denizine ayak uydurarak ondan sonra adapte olacaklardır, bir adaptasyon evresi geçirecektir. 1- 2 maçta.”
İbrahimler ve af konusunda düşünceleriniz?
“O konuyla ilgili yönetim kuruluna çağrıda bulunmuştum. Zaten yönetim kurulu af ettikleri zaman da ‘Divan kurulunun ve camianın isteği doğrultusunda affettik’ diye yayınladı. Camiadan aldığım da affedilmeleri üzerineydi. Yoğun istek geldi. Yönetim kurulu da çağrımıza bir nebze olsun kulak vermiştir, kendilerine teşekkür ediyorum. Onlar da bunun kıymetini bilsinler. Bu hatalara meydan vermesinler.”
Delgado ve Bobo gündemde, söyleyecekleriniz?
“Öncelikle mağlup da olabilir takım ama iyi top oynayarak mağlup olsun. iyi top oynansın istiyorum. Savaşsın. Delgado ile Bobo’ya bakıyorum, Delgado özellikle bu sene canını dişine takarak oynuyor yani Delgado’yu bu takımdan sanal olarak çıkardığım zaman Beşiktaş takımında bir şey kalmadığını görüyorum. Bütün akınları düzenleyen, bütün gol pozisyonlarını atan oyuncu. Özel hayatında da o kadar beyefendi bir çocuk ki. Yakından tanısanız hakikaten seversiniz. Nobre de öyle. Yedekte kalıyor mesele yapmıyor girdiği zaman hakkını veriyor o zaman seyirci bunu görüyor ve bağrına basıyor. Bobo’yu bize Zago getirdi. ‘Oynatın bu iyi bir oyuncudur’ dedi getirdi ve haklı da çıktı.”
Genç oyuncular için neler dersiniz?
“Beşiktaş genç oyuncuları çabuk havaya sokuyor. Orada bir hata görüyorum. Belki teşvik amaçlı yapıyor ama o çocuklar da anlamıyor tabi. Yoksa Beşiktaş seyircisi hiç bir oyuncusunu harcamaz. Ailelerin de ilgilenmeleri lazım. Ayağının yere basmasının gerektiğini de anlatması lazım. Psikolojik destek almaları da mümkün.?”
Çarşı yeniden tribünlerde…
“Beşiktaş seyircisi, Beşiktaş seyircisidir. Şuradan buradan diye düşünmek doğru değil. Grup olarak bakmadım hiç… Ben onların zaten koptuklarını da düsünmedim bile… 14 sene sampiyon olmamış takımı Beşiktaş seyircisi bırakmamış… Terk edemez. Yöneticiliğimde 81 senesinde şampiyon olduğumuz sene, 14 yıl sonra… Kaleci Rasim’in Necdet’lerin Mehmet Ekşi’lerin Ali Kemal’lerin olduğu dönem…”
Divan Kurulu’nun çalışmaları?
“Divan kurulu tabiatıyle tüzüğün, amir hükümleri içiresinde hareket eden bir kurum. Divan kurulu bir icra kurulu olmadığı için, Beşiktaş’ın şahsiyetini temsil eden onun yönetim kurulu ve başkanıdır. Beşiktaş yönetim kurulu ve onun başkanı sorumluluklarını ve görevlerini bir başkasıyla paylaşmak istemezler ve doğalı da budur zaten. Biz derneğin, anonim şirketin mali ve idari hareketlerini takip eden, bir yerde denetleyen bir yerde eksikleri, yapılmaması için telkin ve tavsiyede bulunan bir noktadayız. Herkesin kendi yetki ve sorumlulukları var.”
Söylemek istedikleriniz, bir mesajınız var mı?
“Mesaj camianın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini temenni ediyorum, bir maçla şampiyon olunmaz, bir maç kazanmakla şampiyon olunmaz, bir maç kaybetmekle de şampiyonluk kaybedilmez. Bizim seyirci çabuk etkileniyor, seyirci takımını her zaman olduğunu gibi desteklemeye devam etsin, camianın dedikodulardan uzak durması gerekir diyorum, iyi şeyi alkışlamak lazım. Kötü şeyi de tenkit etmek lazım. Divan başkanı olarak bunu yapıyorum. Camiama da birlik ve beraberlik içerisinde olursak aşamayacağımız bir durum yoktur diye düşünüyorum. Mutlu sona da ulaşırız diye temenni de bulunuyorum. Yüce Allah’ıma da dua ediyorum.” Didem TUTAL
Anlamlı ziyaret
İstanbul Güngören’de 29 Temmuz tarihinde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 14 yaşındaki Buse Hazarlı’yı Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Asbaşkan Behçet Ümitlen ile futbolcular Matias Delgado, İbrahim Toraman ve Tomas Zapotocny evinde ziyaret etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in tüm eğitim masraflarını karşıladığı Buse’ye siyah-beyazlı yönetici ve futbolcular da forma, Kartal heykeli ve ayağa kalkana kadar kullanması için tekerlekli sandalye hediye etti. Hazarlı, aldığı güçle en kısa zamanda ayağa kalkıp bu ilgi ve desteğe layık olacağını söyledi. Ziyarette Buse ile yakından ilgilenen futbolcular, ona birer forma hediye ettiler. Birlikte fotoğraf çektirdikleri Buse’yi en kısa zamanda tribünlerde görmek istediklerini söylediler.
Bobo ikinci kez
Genç Brezilyalı’ya babalık dopingi!.. Beşiktaş’ın golcüsü Bobo’nun performansındaki yükselişin nedeni belli oldu!… Eşinin 1.5 aylık hamile olduğunu öğrenen Bobo’nun, o günden bu yana sevinçten ayaklarının yere basmadığı söyleniyor. Gernek kampta gerek oyun içinde daha dinamik ve pozitif davranan Beşiktaşın genç ve başarılı futbolcusu Brezilyalı Bobo mutluluktan adeta uçuyor. Brezilyalı futbolcunun moralinin çok yüksek olduğu ve lige iyi bir başlangıç yapmasında bu durumun adeta bir doping etkisi yarattığı belirtildi. Saha içinde ve dışında neşeli tavırları ve esprileriyle dikkat çeken Bobo’nun bu çıkışının önümüzdeki maçlarda da devam etmesi bekleniyor. Bobo eşi ve kızı ile güzel bir aile tablosu çiziyor.

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Siyah Beyazlılar her hafta Radyo Beşiktaş’a konuşuyor. Taraftarla Beşiktaş gündemi artık Radyo Beşiktaş’ta hayat buluyor. Dünyanın neresinde olursanız olun her perşembe saat 17.00-19.00, cuma saat 13.00-15.00 arası www.radyobesiktas.com’u tıklayın, canlı dinleyin.
Trabzonspor maçından sonra Gazete Beşiktaş’a mesaj atan ve Radyo Beşiktaş’a konuşan taraftar yoğun olarak Beşiktaş’ın adına yakışır bir futbol ortaya koyması gerektiğini öne çıkardı. İşte taraftarın mesajlarından bazıları
TRABZON’da, Beşiktaş ta uyuttu… Önce gol yemeyelim anlayışı ile iyi futbol olmaz… Aytek.
KARTAL gol atmaktan çok yememek için oynadı. Çift santrofor oynamalı. Bekri Şahin.
DEFANS bu yıl daha güçlü, yabancıları eleştiriyorlardı, ben beğendim. Tatsız tuzsuz maçtı. Salih Ayhan.
NOBRE ilk 11’de olmalı. En etkili adam Nobre. Bobo’da düşüş var. Yalnız kalıyor. Muhammet Karlı/ BJK 1903.
DELGADO’nun alternatifi olmalı, Trabzon maçında tuttular, oyun kuramadı. Arif Altuncu/ Nişantaşından.
RÜŞTÜ kalede güven veriyor. Defansın tüm eksikliklerini kapattı. Bu yıl formda. Erdil Yaşar/ Ortaköy.
TELLO defansta iyi ama, ileriye de çıkmalı. Veya ilerde kullanılsın. Geçen yıl gol atıyordu. Mevlüt Yüksel/ Köyiçi.
TRABZON’da, Trabzonspordan puan almak iyidir. Şampiyonluk uzun maraton. Akıllı oynuyorlar. Suat Kaya/ Berlin.
SERDAR Kurtuluş bekleneni veremiyor. Form tutamamış. Eski Serdar nerde?.. Kamil Diner/ Kara Kartal.
KARTAL iyi oynamıyor. Maç izleyene zevk vermiyor. Ama kolay yenilmezler görüntü öyle. Cevat A.
BU yıl kesin şampiyonuz. En iyi kadro bizde. Herkesi yeneriz. Bobonun yanına Nobre şart. Mercan Karslıoğlu.
SAHAYA çıkanlarda bekleyenlerde iyi. Ertuğrul Hoca daha cesur oynatsın. Biz Beşiktaşız. Sarı Hasan.
SERDAR Kurtuluş istikrarsız. Bir maç iyi diğer maçta yok. Aydın’da yetenekli ama Serdar gibi… İbrahim Şahin.
UĞUR İnceman’ın varlığı yokluğu belli değil. Faydalı ama, ileriye dönük oynamalı. Murat/ Siyah-Beyaz.
CISSE’yi beğenmiyenler adamı görsün. Her yerde var.Tüm topları süpürdü. İyi işler yapıyor. E. Ataklı.
YENİ alınan stoperler bu takımda iş yapar. Soğukkanlılar. Topu da oyuna iyi sokuyorlar. Osman.
SIKICI bir oyun.Trabzonda Beşiktaş’ta oynamadılar. Gol atan kazanacaktı. İki takıma da yakışmadı. Cihan Aytöre.
BEŞİKTAŞ taş gibi. Gol yemez atar. Anadolu takımları artık daha güçlü. Rakip onlar. Kadir/ GOP.
DAHA ligin başı. İyi gidiyoruz. Çomak sokmayın… Şimdiden eleştirmeye başladılar. Beşiktaş’ı aşağı çektirmeyin. Alper.
KADRO geniş, iyi futbolcular var. ligte de, kupada da Avrupa’da da en büyük Kartal. Emin Özbek.
FENER’de Cim-Bom’da fos… Beşiktaş bu yıl işi bitirir. Şampiyonluk çantada keklik… Aslıhan.
BEŞİKTAŞ kanatları kullanmalı. Stoperler ve ön liberolar sağlam. Gol ararız. Yeter ki, kanatlar kullanılsın. Aydın Ayhan/ Beşiktaşlıyız.
KARTAL iyi başlıyor, sonunu getiremiyor. Bu sezon, şampiyonluk için, ne gerekiyorsa yapmalıyız. Nermin Gözütok.
Trabzon’la kardeş payı
Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi’nin 3. haftasında Trabzonspor’a konuk oldu. Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki mücadele 0-0 sona erdi. Turkcell Süper Lig’in ilk 2 haftasında rakip kaleleri şut bombardımanına tutan Beşiktaş, Trabzonspor maçında 7’de ‘0’ çekti. Maç baştan sona taktik mücadele anlayışı ile devam etti. Her iki takım da gol atmaktan çok gol yememe üzerine kurulu bir oyun sergiledi. İlk iki maçını kazanan Kartal, maç sonucu Trabzondan 1 puan çıkarttı.
Maç bitiminde Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor karşısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini belirterek, “Bu şartlarda alınan bir puan iyi” dedi. Siyah-Beyazlı takımın çalıştırıcısı, “Gönül isterdi ki, 3 puan alıp İstanbul’a dönelim. Hücum hattında biraz sıkıntı çektik ancak defans bölgesi çok iyi mücadele etti. Zaman zaman bölgeler arasında sıkıntılar yaşandı. Karşılaşmanın son dakikalarında biraz daha dikkatli olup final paslarını dikkatli versek istediğimizi alabilirdik. Nobre’yi oyuna soktuğumuz dakikalarda Trabzonspor baskı kurmaya başlamıştı. Biz de Nobre’nin enerjisinden ve ileride top tutma özelliğinden faydalanmak istedik, istediğimizi de aldık” diye konuştu.
Yaz kış aralıksız futbol keyfi!..
Futbol okulları kış dönemi başlıyor. Yaz döneminde yoğun ilgi gören Futbol okulları, eğitimlerini kışın da sürdürecek. Beşiktaş okullarına kayıtlar devam ederken, eğitimler ise 13 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Futbol okullarının kış dönemine 1992-2002 arası doğumlular kayıt yaptırabilecek. Her hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek okullarda, yetenekli öğrenciler kulübün lisanslı futbolcusu olarak Altyapı takımlarında forma giyme şansını elde edecek. Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin çeşitli illerindeki okullarının yanı sıra Avrupa’daki Futbol okulları da kış döneminde öğrencileri Beşiktaşlılık bilinci ile yetiştireceği ifade ediliyor. Detaylı bilgi almak için ise; 0212 261 63 19 ve 0212 227 90 03 numaralı telefonları arayabilirsiniz.
Boksörlerden büyük zafer…
Boks takımı yine madalyaları topladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına 30-31 Ağustos tarihlerinde Sarıyer’de düzenlenen Zafer Kupası’na katılan Beşiktaş Boks Takımı 7 şampiyonluk, 3 ikincilik kazandı. 22 kulüp ve 295 sporcunun katılımıyla Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Zafer Kupası’nda 10 boksör ile mücadele eden Siyah Beyazlılar, gençler ve büyükler kategorisinde 7 Şampiyonluk, 3 ikincilik elde etti. Zafer Kupası’nda şampiyonluk ve ikincilik kazanan boksörlerin isimleri şöyle: Vahdettin Soytürk Şampiyon, Oğuz Saruhan Şampiyon, Firar Soytürk Şampiyon, Erkan Bora Şampiyon, Sedat Soytürk, Şampiyon, Arafat Örken Şampiyon, Salman Kerimi Şampiyon, Cemil Altındağ İkinci, Uğur Oğuzhan İkinci, Umutcan Danacıoğlu İkinci.
Yıldız Bayanlar şampiyon oldu
İstanbul Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Unicup 2008 Basketbol Turnuvası’nda mücadele eden Beşiktaş Yıldız Bayan Basketbol Takımı, şampiyon oldu. İstanbul Üniversitesi, Suadiye ve Fenerbahçe’nin katılımıyla yapılan turnuvadaki ilk maçında İstanbul Üniversitesi’ne 60-59 mağlup olan Siyah Beyazlılar, ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe’yi 62-50’yle geçti. Turnuvanın son maçında Suadiye ile karşılaşan Yıldız Bayan Basketbol Takımı rakibini 65-46 yenerek Unicup 2008’de Şampiyon oldu. Turnuvanın ‘En İyi Oyuncusu’ ise Siyah Beyazlı ekibin yetenekli ismi Şeyma Kutun seçildi.