SAYI 183

BJK1ON BİNLER BEŞİKTAŞ’TA YÜRÜDÜ
HARİKASINIZ
Beşiktaş kentlisi yine gündeme damgasını vurdu. On binler 30 Ağustos’ta sokağa döküldü… Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günlerde birlik ve beraberlik mesajları verdi. Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği Zafer Bayramı ve Barış Günü’nde uzun bir kortej oluştu. İnsan selini andıran yürüyüş, coşku içinde yapıldı.
Kutlamalara Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı.
Zafer Bayramı, 30 Ağustos Cumartesi günü Ortaköy’de Feridun Düzağaç Zafer konseriyle kutlandı.
1 Eylül Pazartesi Dünya Barış Günü kutlamalarında ise Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın Levent Meydanı’nda ‘Atatürk ve Gelecek için El Ele’ heykellerinin açılışlarını yaptı.
Daha sonra Hakan Aysev – Burçin Büke ikilisi barış konseri verdi.
Çok beğenildi
“Heykel o kadar güzel oldu ki… Birebir benzedi.. Yaşarken yapılmasından ötürü övgüler aldık. Bu da bizi çok memnun etti.”
Bu sözler Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a ait… Hem ünlü ve sevilen bir spor adamının anılması hem de sanatsal bir çalışmanın hayata geçirilmesi ile ilgili yapılan Süleyman Seba heykeli ile ilgili Başkan Ünal, şunları söyledi:
“Seba, Beşiktaş tarihinin 16 yıllık başkanı… Tüm başkanlar, hepsi önemli ama Seba’da bir farklılık vardır. İlk başkanımızdan şu anki başkana kadar tüm başkanlarımızın Beşiktaş Kulübüne emekleri geçmiştir. Beşiktaş’a Seba’nın heykeli, adıyla özdeşleşen bir yere di-kilecektir.”
Heykeller kenti Beşiktaş
Dünya Barış Parkı’ndaki Beşiktaş Heykel Sempozyumu sona erdi. Beşiktaşlılar heykellere büyük ilgi gösterdi. Son zamanlarda ardı ardına yapılan heykeller Beşiktaş’ın çeşitli yerlerine dikilerek kenti adeta heykeller şehrine çevirdi.
Dünya Barış Parkı’nda, Beşiktaş Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin işbirliği ile yürütülen Beşiktaş Heykel Sempozyumu oldukça ilgi gördü. Heykel Sempozyumu’na Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Oğuz Ceylan ve sempozyumda görev alan heykeltıraşlar katılmıştı. Sempozyum ayrıca, yurt dışından gelen iki heykeltıraşa daha ev sahipliği yaptı.
Kültürün ve sanatın gelecek nesillere bırakılacak en kalıcı miras olduğunu Başkan İsmail Ünal, Dünya Barış Parkı’nda yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Beşiktaş’ta bir şeyler meydana çıkıyor. Bu durum, gerek yeşil alanların değerlendirilmesi ile gerekse kültür, sanat, eğitim ve sosyal projelerle, Beşiktaş’ta farklılaşmayı ve markalaşmayı ön plana çıkarıyor. Biz bugün burada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte belediye olarak yine bir ilki ortaya koyduk. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen değerli heykeltıraş arkadaşlarımız yaklaşık bir aydır burada taş yontarak alın terleri ile çalıştılar. Beşiktaş Kentlileri biliyorlar ki heykeller parklara yerleştirildiğinde, bu sanat eserlerini gördüklerinde mutlu olacaklar. Bu sebeple ortaya çıkan tozu hoş gördüler. Vatandaşlarımızdan, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı, özür diliyoruz.
Bu girişimden başlayarak heykellerin ortaya çıkmasında emeği geçen, alın teri döken değerli sanatçılarımızı alkışlamak gerek. Bizim siyaset anlayışımız, bizim hizmet anlayışımız çağdaş ve Mustafa Kemal Atatürkçü izindeki hizmet anlayışımız üniversitelerle iş birliğini ortaya koymaktadır. Bunu gerektirmektedir” dedi.
Beşiktaş Heykel Sempozyumuna katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Oğuz Ceylan ise, “Heykeller Beşiktaş Belediyesi’nin ön gördüğü parklara yerleştirilecek. Beşiktaş Heykel Sempozyumu, Beşiktaşlılar üzerinde olumlu etkiler bırakacaktır. Beşiktaş Heykel Sempozyumu’nda Temmuz ayı boyunca taş yontarak çalışan heykeltıraşlarımızın ürettikleri heykeller, yerleştirildikleri kamu alanlarının önemli birer parçası olacaklardır. Bu önemli organizasyonda birlikte çalıştığımız Beşiktaş Belediyesi’ne, öncelikle Başkan İsmail Ünal’a ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.
Heykel Sempozyumuna katılan heykeltıraşlar ve eserleri şöyle: Ömer EmreYavuz- “Tribal”, Derya Yılmaz Aşan, “Yastık”, Neslihan Pala- “Bürokrasi”, Corrada Marchese- “Balık”, Tolga Yutrözveri- “Kabuk”, Reijiro Wada- “World”, Mustafa Yılmaz-“Ay Saati” H.Mustafa Akkaya-“Sevince Dair 3”, Ali Dirier- “Neaudertal”, Ecan Yılmaz-“Göremenin Üçlüsü”, Hünkâr Yılmaz-“İsimsiz”.
Çarşı pazarına kavuşuyor
Beşiktaş balık pazarına kavuşuyor… Markalaşma sürecinde Beşiktaş çehresinin vazgeçilmez sunumlarından biri olacak olan Balık pazarı yeniden hayat bulacak. Sistem gereği dışarıda imalatı yapılan pazar, yerine monte edilecek. Bu konuda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, toplantılar yapıldığını, çalışmaların sürdüğünü ve sık sık vatandaşa bilgi verildiğini söyledi. Başkan ünal, sağlıklı, alt yapısı tamamlanmış kokudan arındırılmış modern bir balık pazarının köy içindeki eski yerinde olacağını söyledi. Başkan İsmail Ünal, ne zaman tamamlanacağına ilişkin merak edilen sorulara ise önümüzdeki ay içinde bu konunun netleşeceğini ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.
Öğrencilere burs
Okul telaşı başladı… Beşiktaş Belediyesi 3500 öğrenciye burs veriyor. Buna bağlı olarak, Beşiktaş’ta ailesi veya kendisi ikamet etmekte olan veya Beşiktaş ilçesinde bulunan öğrenci yurtlarında kalan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemek ve teşvik etmek için belediye, 2008–2009 yılında da desteğine devam ediyor.
Son başvuru tarihleri ise şu şekilde açıklanıyor:
“İlköğretim ve Lise Öğrencileri için: 19 Eylül 2008
Üniversite Öğrencileri için: 17 Ekim 2008”
Burs için başvurmak isteyen öğrenciler belediye hizmet binasından gerekli bilgileri öğrenebilirler. Ayrıca konuyla ilgili olarak da 444 44 55 nolu telefondan merak edilenlere yanıt alabilirler.
Fark yarattı!..
Beşiktaş yaz etkinlikleri ile tüm Beşiktaşlıları ve İstanbulluları neredeyse her akşam sevilen sanatçılarla buluşturdu. Geçtiğimiz hafta ise Sunay Akın Abbasağa Parkı’ndaydı.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Yaz Akşamları Şenleniyor” sloganıyla gerçekleştirilen “Park Buluşmaları”, Abbasağa Parkı’nda ünlü şair Sunay Akın’ı ağırladı.
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Akın, anlattıklarıyla, izleyenlere keyif dolu dakikalar yaşattı.
Sanatçıları unutmuyorlar
Abbasağa Parkı’nda “Park Buluşmaları” adı altında gerçekleştirilen “Ustalara Saygı Yaz Esintisi” gecesi bir ustayı daha ağırladı. Ustalara Saygı programına konuk olan isim, popüler müziğin ustalarından biri olan Ali Kocatepe’ydi. Etkinliğe konuk olarak başta, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal olmak üzere Hıncal Uluç, Aysun Kocatepe, Ali Rıza Binboğa, Mustafa Denizli, Ali Saydam, Seda Güler, Ahmet Kurtaran, Arda Uskan, Mehmet Y.Yılmaz, Avni Özgürel, Ömür Göksel, Yüksel Aytuğ, Betül Demir, Berksan, Coşkun Demir katıldı. Hey Gidi Dünya, Melankoli, Meskenim Dağlar, Küçük Bir Aşk Masalı, Ben Sana Vurgunum, Çocuklar Gibi, Haykırıyorum, Heyamola gibi unutulmaz şarkıların yaratıcısı Ali Kocatepe için hazırlanan program, şarkılar ve anılarla renklendi. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ‘’Ustalara Saygı Yaz Esintisi’’nde, Kocatepe’nin dostları, meslektaşları ve genç kuşak sanatçılardan arkadaşları ustayla ilgili anılarını ve düşüncelerini seyircilerle paylaştı. Gecede, Kocatepe için bir de kısa film gösterimi yapılırken, müzisyenler, sanatçının sevilen şarkılarını yorumladı. Müzisyen Ali Kocatepe, gecede şunları söyledi:
“Beşiktaş Belediyesi’nin bu kültür hizmetinde, bana da bir yer ayrılmış olması beni çok etkiledi. Usta konumuna geçmek tabii ki önemli bir şey. Ben yıllarca ustalarımdan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Bu nedenle bu gece benim için çok anlamlı bir gece oldu. Ben zaman zaman Beşiktaş Belediyesi’nin diğer etkinliklerinde konuşmacı olarak yer almıştım. Sabahattin Ali gecesinde, Hıncal Uluç gecesinde… Akatlar Kültür Merkezi çok hoş bir yer. Ama Abbasağa’da ilk kez bulunuyorum. Her şey çok güzel. Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
Öte yandan Beşiktaş Belediyesi yaz akşamları özel programında düzenlediği etkinlikleri, Yeşilçam Ustalarına Saygı Programı ile devam etti. Gecede Yeşilçam Sinemasının unutulmaz yönetmeni Ülkü Erakalın ve sinema arşivcisi Yahya Karadaş Beşiktaşlılarla buluştu.
Konuklara Yeşilçam filmlerinden bazı kesitler izletilirken, yönetmen Erakalın da o dönemlere ait anılarını Abbasağalılarla paylaştı. Erakalın, gecede şunları söyledi: “Beni herkes sadece sinema yönetmeni olarak tanıyor. Aslında ben konservatuar eğitimi de aldım. Şimdiki Beşiktaş Belediyesi’nin ek binası olan yer 1947 yılında İstanbul Belediye Konservatuar’ı idi ve ben orada okudum. Çocukluğum Beşiktaş’ta geçti. Bu yüzden Beşiktaş’a karşı hep bir sempatim vardır. Bana sinema konulu bir program için böyle bir davet geldiğinde de reddetmem mümkün değildi. Belediye Başkanı İsmail Ünal’la daha önce bazı yerlerde karşılaştık. Kendisi çok samimi ve sanata çok değer veren bir başkan. Zaten halka her gece, açık havada sinema izleme, müzik dinleme imkânı vermek, halka bu şekilde hizmet etmek; sanata hizmet etmek anlamına gelir. Böyle etkinlikleri düzenleyen, emek veren herkesi takdir ediyorum. Ayrıca bu gecelerden birine davet edilmiş olmam, bana ayrı bir gurur yaşattı.”
YENİ TÜRKÜ coşturdu!..
Yeni Türkü grubu hem coşturdu hem büyüledi… Beşiktaş’ta Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen konsere Beşiktaşlılardan yoğun ilgi vardı. Yıllardır müzik dünyasındaki yerini koruyan Yeni Türkü, konserde sevilen parçalarını seslendirdi.
Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu konserin başında, Abbasağalılara, “Biz de eskiden beri Beşiktaş’lıyız. Beşiktaş bizim için önemli bir yer. Ve tabii ki Abbasağa da öyle. Çünkü biz uzun yıllar burada yaşadık. İçimizde, hala burada yaşayanlarımız var. Hepimiz burayı çok seviyoruz ve biz gerçek birer Beşiktaş’lıyız.” şeklinde konuştu.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Park Buluşmaları’’ açık hava konserleri, sinema gösterimleri ve tek kişilik gösteriler ağustos ayının sonuna kadar sürdü.

Arnavutköylüler soruyor
Bir süre önce tüm muhtarlarla geniş çaplı söyleşiler yapıp 15 günde bir 4 muhtarımız olmak üzere toplam 23 muhtarımızı yayınlamıştık. Şimdi de yine alfabetik sırayla tüm mahalleleri dolaşıyor, ancak bu sefer mahallede yaşayan, iş yapan genç-yaşlı herkese söz hakkı tanıyoruz. İlk yayında Abbasağa ve Akatlar Mahalleleriyle ilgili görüş, sorun, öneri ve şikayetler dinlenmiş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bunların tümüne Radyo Beşiktaş’ta canlı yayında yanıt vermişti. Bu sayımızda da Arnavutköy ve Balmumcu mahallesinde ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini bizlerle paylaştı. Öte yandan Arnavutköy ve Balmumcu Mahallesi muhtarları da yenilenen sorularımıza günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. Ağustos ayının son haftasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yine canlı yayında merak edilen konulara ışık tuttu. İşte Arnavutköy ve Balmumcu sakinlerinin ve muhtarların görüşleri… Ama önce sorular… 1. Beşiktaş denince aklınıza ne geliyor? 2. Yaşadığınız ilçeyi tanıyor musunuz? 3. Beşiktaş’ta bir gününüz nasıl geçiyor? 4. Mahallenizde görmek istediğiniz en büyük hizmet nedir? 5. Bir kenti kent yapan en büyük özellik sizce nedir? 6. Yerel yöneticilerden istekleriniz nedir?
Baş sorun trafik
Arnavutköylüler sorunlarını, şikayetlerini ve önerilerini bizle paylaştı. Arnavutköylüler özetle şunları söyledi.
Adil Tarlacı: 45 senedir Arnavutköylüyüm. Beşiktaş İstanbul’un en güzel ilçelerinden. Çok sevdiğim bir yer, tarihi bir belde. Balık tutulabiliyor her ne kadar yürürken biraz halkın aleyhine olsa da saraylarıyla konumuyla deniz ulaşımıyla çok güzel bir belde. Arnavutköy’de yollarda refüjün olmasını istiyorum ve bunun eksikliğini hissediyorum. Kenti kent yapan yeşil alan, meydanlar, trafik alt yapıdır. Yerel yöneticilerin biraz daha halka inmelerini istiyorum Sayın başkan zaman zaman Arnavutköye geldiler teşekkür ederiz ama ben biraz daha çok olmasını isterim.
Davut Güngör: Beşiktaş denince önce Kara Kartal geliyor. Beşiktaş ve Arnavutköy denince aklıma sahili, kilisesi, balık lokantaları geliyor. 22 senedir buralıyım. Belediye başkanımız parkı çok güzel yaptı. Beşiktaş’ta orada geziyoruz. Mahallemizde otopark sorunumuz var, onun düzeltilmesini istiyoruz. Buranın da Beşiktaş gibi yapılmasını istiyorum. Kenti kent yapan alt yapıdır, ulaşımıyla, yeşil alanları, gezi parklarıyla beraber… Ben başkanı seviyorum ama buradan ulaşım zor. Buradan metroya bir otobüs verebilirler, otobüsümüzün saatleri çok az.
Hasan: Beşiktaş ilçemizin en güzel yerlerinden biri Arnavutköy… Burada düzenlemeleri ben bu yaşıma geldim görmedim ama başkanımızın takdiriyle göreceğiz. Gelen başkanların hiç biri sözünde durmadı, inşaallah bu başkan duracak. Görmek istediğim hizmetlerden birisi yangın söndürme aracı, güzel bir sağlık ocağı. Kenti kent yapan alt yapı, yeşil alanlar, meydanlar, en büyük sorun da trafik. Kilise meydanında bütün arabalar park halinde. Buranın acilen düzeltilmesi gerekiyor.
Tahsin Durgut: İstanbul’un en güzel muhitlerinden bir tanesi geliyor. Arnavutköy de dünyanın sevdiği bir yer. 1943 de buraya geldiğimde bir tramvay vardı başka vasıta yoktu. 65 senedir buradayım. Benim isteğim buradaki sokakların trafiğe kapanması. Kenti kent yapan alt yapıdır hizmettir Beşiktaş’ı ne güzel yapmışlar burayı neden yapmıyorlar? Bir yangın olsa her taraf araba dolu kapalı. İtfaiye kullanması için su boruları yapılacaktı, yapılmadı.
Ahmet Kırmızı: Boğaz balık denizin güzelliği sahil geliyor aklıma, Beşiktaş denince… Akşamları sahile iniyoruz, dolaşıyoruz. Mahallemize parke taşı yapılmasını istiyoruz, trafiğe kapalı olmasını istiyoruz. Yeşil alan, meydan, alt yapı, kenti kent yapan özelliklerdendir. Diğer semtlere nazaran Arnavutköy daha boş bırakıldı, biraz daha ilgi istiyoruz.
Zafer Güngör: Beşiktaş Arnavutköy denince aklıma boğaz yeşillikler, korular geliyor. Burayı iyi tanıyorum. Akşamları sahile gidiyoruz, balık tutuyoruz, oturuyoruz bir yerlerde… Arnavutköy iskelesinden sıklıkla seferlerin yapılmasını özellikle karşı taraflara geceleri seferlerin olmasını, yeşil alan istiyoruz. Sokaklar otopark şekline geldi, bunların kalkmasını istiyoruz. Alt yapı yok, yağmur yağdığında bütün kanallar tıkanıyor. Başkan geldi, büst koydu, buraya park yaptı. Çocuklarımıza bunun gibi park oyun sahaları isteriz. Arnavutköy’e bir otopark yapılsa bu restaurantlara gelenler parketse Kabataş’a yapılan hızlı tramvay Sarıyer’e kadar uzansa, sahil trafiğini biraz rahatlatsa, Sayın İsmail Ünal’dan bu yollar köstebek yuvası gibi, ilgilenmesini isterim.
Ayhan Karagöz: Aklıma tarihi, denizi geliyor. İlk başta her şeyiyle tanıyorum yaşadığım yeri. Bir günüm çalışarak gezerek yüzerek tekneyle dolaşarak sahile inip dolaşarak geçiyor. Burada otopark sorunu var. Bir kenti kent yapan yeşil alan, meydan, alt yapı, trafik… Yerel yöneticilerden ulaşımı halletmelerini, otopark sorununu çözmelerini istiyorum.
İsmail Topuzlar: Arnavutköy tarih… Beşiktaş ayrı bir tarih… Arnavutköy’de yaşamak çok özel Bir şey. Boğaz’da yaşamak ayrı bir zevk ama ulaşım sorunu büyük bir dert. Trafik, otopark çok büyük sorun. Burayı iyi tanıyorum, bilmediğim yeri yok. Gündüz genelde çalışıyorum akşamları sahilde geziyorum çay içiyoruz. Bir kenti kent yapan tarihtir ama gençlerin çoğu bilmiyor buraları buram buram tarih kokuyor.
Aykut Gülseren: Benim yaşadığım, yaşamımı verdiğim bir değer geliyor Beşiktaş Arnavutköy denince aklıma… Burada doğdum burada büyüdüm. Bir gün gezmek için Beşiktaş ilçesine yetmiyor. Ben belediyenin hizmetinden memnunum Atatürk resimlerini daha değişik yerlere de koyar inşaallah. Ben Dolmabahçe’den Ortaköy’e kadar yaptığı bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum Başkan’ı… Bir kenti kent yapan en büyük özellik yaşayan insanların oraya sahip çıkmasıdır. Yerel yönetiminde yaşayan insanlarla beraber olması onların ihtiyaçlarını bilmesi lazım. Biz onları çalışsınlar diye seçiyoruz, onlar da çalışsınlar. Şu ana kadar çalışmalarını beğeniyorum.
Metin Saka: Aklıma futbol kulübü geliyor. Burayı tanıyorum. Genelde çalışıyorum zaman buldukça da sahile iniyorum, betonlaşmanın daha az olması, daha yeşil bir alan, çevreci bir toplum istiyorum. Otopark sorunu büyük. Kenti kent yapan alt yapısıdır. Meydanların iyi düzenlenmesi, trafiğin daha iyi olması, insanların oturabileceği yerlerin olmasını isteriz. Yerel yöneticilerden geç saatlere kadar ulaşımın olmasını istiyoruz.
Murat Üçer: Balık deniz sahil geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum, doğup büyüdüğüm yer… Gündüz çalışıp akşamları çoluk çoçuk sahile iniyoruz, geziyoruz. Mahallemde görmek istediğim hizmet, kaldırımların yapılması, otopark sorununun çözülmesi. Bir kenti kent yapan yaşama biçimi, insanların birbirlerine saygısıdır. Belediyenin getirdiği hizmetlerle yaşamın kolaylaştırılmasıdır. Yerel yöneticilerden biraz daha hizmet istiyoruz.
Mehmet Karakaş: Beşiktaş Arnavutköy denince aklıma boğaz sahil balık geliyor. Buralıyım, iyi tanıyorum. İşyerim de burada olduğu için çalışıp akşamları da sahilde yürüyüş yapıyoruz, çocuklarla parka iniyoruz. Kaldırımların daha düzgün olması, otopark sorununun giderilmesi, yeşil alanların olması, asfaltlarımızın düzgün yapılmasını istiyoruz. Bir kenti kent yapan en büyük özellik alt yapısının düzgün olması, trafik sorununun giderilmesi, otopark sıkıntısının olmaması, yeşil alan ve parkların bol olması. Yerel yöneticilerden düzgün daha iyi hizmet her yere adil davranılmasını iyi çalışmalarını istiyoruz.
Arnavutköy Muhtarı Sedef İrteş
Arnavutköy mahallesi muhtarı Sedef İrteş: Arnavutköy Mahallesi boğazda 1500 yıllık bir geçmişi olan yalılarıyla, sivil mimari eser evleriyle, dar sokakları dar merdivenli sokakları esnaf balıkçı lokantaları ve tarihiyle, Rum ortodoks kilisesi Tevfikiye Camisi’nin bulunduğu bir şirin bir boğaz köyüdür. 42 sokak ve 3 caddemiz mevcuttur. Ben 1955 doğumlu evli iki çocuk annesi 9 yıllık muhtarım. Halkımın isteği doğrultusunda tekrar aday olacağım. Mahallemizdeki sorunları belediyeye ilettiğimiz zaman gerek başkanımız gerek müdürlerimiz çok ilgilenirler, olumsuzlukları bir an önce giderirler, şu andada kentsel dönüşüm projesi kapsamında sokaklarımız ve tiretuarlarımızın yenileme çalışmaları var. Belediyemizin çalışmalarından memnunum ilettiğimiz her sorun yerine geliyor, çok teşekkür ederiz kendilerine. İsmail Ünal çalışkan çağdaş Beşiktaşımızın çağdaş belediye başkanıdır. Çalışmalarından memnunuz. Önümüzdeki dönemde de kendisini belediye başkanı olarak görmek istiyoruz.
Balmumculular soruyor
Bir süre önce tüm muhtarlarla geniş çaplı söyleşiler yapıp 15 günde bir 4 muhtarımız olmak üzere toplam 23 muhtarımızı yayınlamıştık. Şimdi de yine alfabetik sırayla tüm mahalleleri dolaşıyor, ancak bu sefer mahallede yaşayan, iş yapan genç-yaşlı herkese söz hakkı tanıyoruz. İlk yayında Abbasağa ve Akatlar Mahalleleriyle ilgili görüş, sorun, öneri ve şikayetler dinlenmiş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bunların tümüne Radyo Beşiktaş’ta canlı yayında yanıt vermişti. Bu sayımızda da Arnavutköy ve Balmumcu mahallesinde ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini bizlerle paylaştı. Öte yandan Arnavutköy ve Balmumcu Mahallesi muhtarları da yenilenen sorularımıza günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. Ağustos ayının son haftasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yine canlı yayında merak edilen konulara ışık tuttu. İşte Arnavutköy ve Balmumcu sakinlerinin ve muhtarların görüşleri… Ama önce sorular… 1. Beşiktaş denince aklınıza ne geliyor? 2. Yaşadığınız ilçeyi tanıyor musunuz? 3. Beşiktaş’ta bir gününüz nasıl geçiyor? 4. Mahallenizde görmek istediğiniz en büyük hizmet nedir? 5. Bir kenti kent yapan en büyük özellik sizce nedir? 6. Yerel yöneticilerden istekleriniz nedir?
Herşey güzel…
Balmumculular, genç – yaşlı isteklerini, şikayetlerini ve taleplerini açık açık şöyle özetlediler.
Şerife: Deniz boğaz manzara kültür yeşillik yaşanasası bir yer olarak düşünüyorum. Çok mutluyum. Balmumcu’da uzun süredir burada yaşıyorum. Zaman zaman araştırma yapıyorum, dolaşıyorum, müzeleri geziyorum, gün içerisinde işle koşuşturarak mesai bitiminde Beşiktaş’a inip alışveriş yapıyorum. Geziyorum ama Balmumcu’da bir cafe, market, alışveriş merkezi olmasını istiyorum. Ortaköy’e Beşiktaş’a gitmeden burada insanların kaynaşacağı bir ortam, tesis olması güzel olur. Bu fikir olarak gündeme geldi ama uygulanmadı. Alt yapı faaliyetleri trafik düzenlemesi, meydanlar, yeşil alanlar bir kenti kent yapan özelliklerdendir.
Atilla Sorgun: Deniz, saraylar ve Ortaköy geliyor aklıma… 55 senedir buradayım. Burada gündüzleri çalışıyorum zaman zaman sahile lokantalara konserlere konferanslara gidiyoruz meslektaşım İsmail Ünal’ı takdir ediyorum. İyi bir hizmeti var. Mahallemizde trafik problemi var. Buradan yol geçiyor aşağıya, arkadan verilmesi gerekirken imar planı olduğu halde… Bir de trafik kontrolleri yapıyor geceleri polisler, alkol muayenesi filan yapılıyor… Sabah 4’e kadar sürdüğü 40 arabanın biriktiği oluyor, bağıranlar, gürültü oluyor. Belediye başkanlığına dilekçe yazdım, komşularla anlaşarak. Biz payımıza düşen iştirak payını vermek üzere şu arka yolun açılmasını istedik, fakat bir cevap alamadık. Amacımız bu trafiği hafifletmek, rahat bir trafik, yeşil alanlar, meydanlar bir de iş üreten organizma olması bir kenti kent yapan özellikler. Kentimiz kent olma özelliğini yitirdi, köy oldu. İleri gideceğimize geri gidiyoruz.
Cengiz Tütengökmen: Çocukluğum, Beşiktaş takımı akılma geliyor. Doğma büyüme buralıyım. Kültürel açıdan Boğazın yanında olması çok büyük bir avantaj. Mahallemizde ciddi bir trafik sorunu var. Beşiktaş’ı iyi tanıyan belediyenin bu sorunu daha iyi çözeceğini düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş Belediyesi trafik işlerini Büyükşehirle birlikte yürütecek diye biliyorum ama Büyükşehirin kararları kötü etkiliyor Beşiktaş’ı… Örneğin Balmumcu’daki köprü girişleri kötü etkiliyor burayı. Kenti kent yapan yaşayanlarıdır, alt yapı, yeşil alanlardır. Yerel yöneticilerden gençlerin paylaşımlarına açık alanların artmasını istiyorum.
Adem: Boğaz, deniz, Beşiktaş takımı, üniversite, Yıldız Lisesi geliyor aklıma… Mahallemin temizliğinden memnunum, parkımız güzel, yeşil alan, meydan, alt yapı, trafik kenti kent yapan özelliktir. Yerel yöneticilerden trafiğe çözüm bulmalarını istiyorum.
Şenol: Beşiktaş takımı geliyor aklıma… Yaşadığım yeri yeterince tanıyorum. Umumi tuvalet istiyorum her gelen parka gidiyor, polislerin önem göstermelerini istiyorum. Parkta içki ve esrar içiliyor, yeşil alan ve alt yapı kenti kent yapan özelliktir.
Selim: Aklıma yaşadığımız yer geliyor. Servis araçlarından şikayetçiyim. Boğazı, denizi, kültürel yerleriyle güzel bir ilçe. Kenti kent yapan yeşil alan, meydanlar, alt yapı özellikle trafik. Yerel yöneticilerin duyarlı olmalarını istiyorum.
Ayhan: Boğaz, deniz, Beşiktaş takımı, Çarşısı… Burayı iyi tanıyorum gündüzleri çalışıyorum, akşamları sahile parka gidiyoruz dolaşıyoruz. Mahallemizde yeşil alanlar daha fazla olsun, burada bir cafemiz bile yok. Balmumcu’nun içinde vakit geçirecek bir yer istiyoruz. Yeşil alanlar, meydanlar, alt yapı özellikle bir de trafik kenti kent yapan özelliktir. Buranın trafiğine bir çözüm bulsunlar. Bir de çocuklarımızla parka gidemiyoruz. Akşamları alkol alan esrar içenler oluyor. Bunlara bir çare istiyorum.
Veysel Kargı: Beşiktaş denince aklıma çağdaş bir ilçe geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum. Dünyanın da tanıdığına inanıyorum. Takımı var, bilinmesi gerekir. Genelde çalışıyorum, akşamları da çıkıp dolaşıyoruz. Mahallemizde otopark sorunu var. Kenti kent yapan meydanları, alanları, alt yapısı, insanların rahat yaşaması… Yerel yöneticilerden isteğim toplumla bütünleşmesi, kapısını çaldığımda açık olması.
Ekrem Aktaş: Beşiktaş denince aklıma tarih ve güzellikler geliyor. 1974 yılından beri Balmumcu Beşiktaştayım. Gündüzleri çalışıyorum, akşamları da Beşiktaş’ı geziyoruz. Kenti kent yapan tarihi dokusu, yeşil alanları, geçmişiyle sahip çıkmaktır. Yerel yöneticilerden ulaşıma yatırım istiyorum.
Salim Çelik: Sahil kenarında yaşadığım bir ilçe geliyor, Beşiktaş denince aklıma. Doğma büyüme buralıyım. Tanıyorum ilçeyi… Mahalledeki sorun; trafik ve otopark. Kenti kent yapan yeşil alandır, yerel yöneticilerin halkın arasında olmalarını istiyorum.
Yasin Ceylan: Balık pazarı, Çarşı, restoranlar, iskele aklıma geliyor. Mahalledeki köpekler insanlara saldırıyorlar, bunların önleminin alınmasını istiyorum. Yeşil alanların artırılması, alt yapı hizmetleri, ulaşım hizmetleri ve yerel yöneticilerden burs konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz.
Balmumcu Muhtarı Cüneyt Doğan
Balmumcu Mahallesi Muhtarı Cüneyt Doğan: Balmumcu mahallesi, gündüz nüfusu 10 bin akşam nufusu 3 bin civarında olup Beşiktaşımızın güzide semtlerinden olup iş yerlerinin ve meskenlerin uyumlu birlikteliğiyle dikkat çekmektedir. Mahallemizin tarihçesi 2. Mahmut dönemine raslamaktadır. 1808 – 1839 yılları arasındadır bu dönem aynı adla anılan bir çiftlikti, 1928 den sonra çiftlik arazisi ve içindeki binalar askeriyeye verilmişti. Bölgenin yapılaşmaya başlaması 60’lara rastlar. Günümüzde büyük şirketler, iş yerleri merkezleri ve bürolar dışında varlıklı kesimin tercih ettiği bir yerleşim birimidir. Gayrettepe Dikilitaş Levazım Mecidiye ve Ortaköy Mahalleleri komşularıdır. Mahallemiz 3 cadde 19 sokaktan ibarettir. Ben 1971 Balmumcu doğumluyum, Sosyal Bilimler mezunuyum. Ayrıca turizm otelcilik eğitimim mevcut olup bir süre turizm sektöründe faaliyetim oldu. Aktif olarak spor yapmaktayım. 1997 yılından beri Balmumcu Mahallesi’nde muhtarlık görevini sürdürüyorum, önümüzdeki seçimlerde seçimlere tekrar gireceğim. Sorunlara mahalle bazında bakmak istemiyorum, biliyorumki Belediye Başkanımız İsmail Ünal her mahalleye aynı ölçüde değer vermekte ve eşit davranmaktadır. Yaşım genç olmasına rağmen 3 belediye başkanı gördüm, her birinin aynı sorunlarla karşı karşıya kaldığını gördüm, insanlarımızın daha duyarlı olacağına inanıyorum ve başkanımızın en az bir dönem daha görevde kalması adına destek verilmesi ve fırsat tanınmasını Beşiktaşımızın yararı adına olacağına önemle belirtmek isterim. Belediyeden beklentilerimiz zamanla olmakta başkanımız da ilgilenmektedir. Başkanımız hakkında kimi çevrelerce karalama yapılsa da insanların kendisini yeterince tanımadıkları ve ön yargılı olmalarından kaynaklanmaktadır. Bir başka yönetimin göreve gelmesi demek Beşiktaş’ın her yıl sil baştan yeniden başlaması demektir. Projelerimiz bitmiyor şu anda parkımızda bir atletizm sahası, kondüsyon aletleri, makinaları konmaktadır. Biz bunları bekliyoruz son olarak mahallemizde yapılan faaliyet budur. Başkanımıza yaptırdığı bina için çok teşekkür ediyorum. Mükemmel bir bina kazandırdı Balmumcumuza… Bir de diz üstü bilgisayara ihtiyacımız var, Başkanımızdan rica ediyorum. İlgilenirse çok memnun olacağız.

SPOR HABERLERİ

Delgado: ‘Rüya gibi’
Beşiktaş Gazetesi
‘Yılın Futbolcusu Kupası’ Delgado’ya verildi
Beşiktaş Gazetesi’nin 2007/2008 yılında spor yazarları tarafından seçilen yılın futbolcusu kupası Delgado’ya verildi. Kupayı Gazete ve Radyo Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ verdi. Delgado; “Hem kaptanlık hem de bu onur… Rüyadayım!..” dedi. Habere, Hürriyet, Sabah, Akşam, Fotospor, Fotomaç, Fanatik, Fotogol, Takvim, Tercüman Gazeteleri ve internet siteleri geniş yer verdi.
Beşiktaş Kupası Delgado’ya…
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” Delgado’ya kupası geçen hafta içinde verildi. 2007-2008 sezonunda oynanan maçlarda en çok göze batan oyuncu Delgado oldu ve Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupasını almaya hak kazandı. (VERİ BASIN)
Yolunuz açık olsun
Kartal sahaya indi!… Hazırlık kamplarında İbrahim’lerin tartışması, ardından affedilmesi, yeni transferler derken, Beşiktaş’ta sonunda işler yoluna girdi gözüküyor. Beşiktaş sahaya indi ve ilk maçta Antalyaspor’u deplasmanda 3-2 yenmesini başardı. Özellikle ikinci yarıda savaşan Kartal, maçı kazanmasını bilirken, bu yıl şampiyonluğu çok istediğini de ortaya koydu. Spor otoriteleri de görüş birliğine varırken, “İkinci yarıdaki oyununu 90 dakika sahaya yayarsa, Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayı olur” dedi. Spor otoriteleri ayrıca takımı da kısaca değerlendirirken, siyah beyazlı ekibin her zaman olduğu gibi kolay gol yediğine dikkat çekti. Defansta İbrahim’lerin, Gökhan Zan’ın, genç futbolcuların ve yeni transferlerin arasında büyük bir rekabet yaşanacağına işaret ettiler. Otoriteler, yabancı transferler konusunda ise ikiye bölünmüş durumda… Sivok, Zapatocny ve Seric’in takıma yararlı olucağını söyleyenler de var, bekleyip görelim diyenler de… Orta sahada ise Serdar Kurtuluş, Cisse, Uğur İnceman’ın yanına bazı maçlarda takviye gerekeceği söylenenler arasında… Beşiktaş’ın öncelikle kolay gol yemeyi önlemesi gerektiğini belirten otoriteler, Kartal’ın teknik direktör Ertuğrul Sağlam vasıtasıyla acilen istikrar yakalamasının da şart olduğunu vurguluyorlar. En rahat yer ise forvet hattında olduğu görülüyor. Bu da Beşiktaş’ın her maçta kolay gol yemesine rağmen, maçı çevirebilecek sayıda goller bulmasından belli. Başta Bobo ve Nobre olmak üzere zaman zaman Delgado ve Holosko’nun da hücuma katılmasıyla forvet hattı bir hayli güçlü gözüken Kartal, bu sezon da oldukça fazla gol atacağa benziyor.

Kara Kartal tam kadro hazır
İşte Siyah Beyaz son karne
Beşiktaş Gazetesi spor yazarları, otoriteler ve taraftara sordu. Beşiktaşlı futbolcuların hakkında görüş ve düşünceleri sizler için derledi. Yeni sezona merhaba diyen ve şampiyonluk parolasıyla sahaya inen Kara Kartalın kadrosu ve işte Kartalın kadrosuyla ilgili görüş ve düşünceler…
RÜŞTÜ: Takımın görünmez kaptanı. Şu anda alternatifsiz. Tecrübesi ve çalışmalarıyla takımdaki gençlere taş çıkarttı. Güven veriyor.
HAKAN ARIKAN: Hırslı ve forumda. İlk dönemdeki durgunluğunu attığı görüldü. En büyük şanssızlığı ise önünde Rüştü’nün olması olarak değerlendiriliyor. Kale için hazır.
GÖKHAN ZAN: Defansın bel kemiği. Bu kampta açık kapattı. Sakatlık yaşamadı. Hâlâ savunmanın en güçlü adayı. Rekabete açık. Bir de hataları olmasa.
SEZER: Gençlerin başarılı temsilcisi. İlk kamptaki çalışmasıyla kalmayı garantilemişti. Kendine güvenenleri mahcup etmedi. İlk 11 e girer mi tartışılır.
ZAPOTOCNY: Zaman verilmeli. Çabuk alıştı,tam bir profesyonel. Mücadelecive akıllı futboluyla forma için bir adım önde. Oynadığı maçlarda sırıtmadı.
SERİC: Henüz kararsızzız. Tam bir soru işareti. Yabancılarınen zayıf halkası. Daha sözleşme bile yapılmadı. Sonuç merakla bekleniyor. Sonu iyi olur inşallah.
TUNA: Şans verilirse, çabuk uyum sağlar. Güler yüzlü, iyi niyetlive tam bir takım oyuncusu. Oynadıkça daha iyi performans sergiliyor. Lige yabancı değil.
SERDAR KURTULUŞ: Her yerde oynayabilecek bir futbolcu. Sağ kanatta alternatifsiz. Kocaeli maçında ön liberodaiyiydi. İki mevkide de kullanılabilir. Yeter ki tekrar sakatlanmasın.
TOMAS SIVOK: Tam seyredemedik. Maça konsantre olması dikkat çekici ama kademe anlayışı biraz zayıf. Gökhan Zan’ı zorlayacağı söyleniyor. Rekabet iyidir.
MEHMET SEDEF: En az 4-5 üst üste şans verilmeli. Eksikliği son vuruşlardaki özgüveni. Ofansif oynamayı seviyor, takımın jokeri durumunda.
AYDIN: Çok yetenekli. Bu sezon çıkış yapar, Tello’nun önünde oynama şansı yüksek. Biraz
daha kararlı olmalı. Alman futbol terbiyesi almış.
SERDAR ÖZKAN: Her zaman ilk 11’de oynar. Çok yetenekli, genç yaşına rağmen sorumluluk almaktan kaçınmıyor. Performansını katladı. Hocası ona çok destek çıkıyor.
DELGADO: Beşiktaş’ın kaptanı Beşiktaş Gazetesi’nin de geçen sezonun yılın futbolsuydu. Kaptan olarak daha fazla sorumluluk almaya başladı. Her yönüyle hazır. Oynadığı maçlarda bunu fazlasıyla gösterdi.
CISSE: Genelde beğeniliyor. Geçen sezonki etkili görüntüsünden uzaktı. Çift ön liberolu sistemde performansı artar. Gole daha yakın olmalı.
ALİ TANDOĞAN: İstikrar abidesi. Tek idman kaçırmadı. Maçlarda ve antrenmanlarda en başarılı isimlerden biriydi.Varını yoğunu ortaya koyuyor.
NOBRE: Savunmayı darmadağın ediyor. Sevecen, iyi niyetli, çalışkan. Örnek, bir profesyonel.
Bobo’yu zorlayacağı söyleniyor, Türk olması da avantaj olarak değerlendiriliyor. Bobo ile oynarsa gol atar ve attırır.
TELLO: İsimsizdi. Beşiktaş’ta şov yapıyor. Defansın soluna çekildi, ama önde oynamak istiyor. Duran toplarda yineklasını gösterdi. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var.
BOBO: Beşiktaş’a gelen en iyi golcülerden biri. Durgunluğunu attı. Golleri ve çalışmalarıyla dikkat çekti. Özel ilgi istiyor. Top ayağına yakışıyor.
HOLOSKO: Oynayacağı yerden memnun olsun yeter. Sakatlık korkusu nedeniyle yine korumaya alındı. Ama kalitesi asla tartışılmaz. Kafayla bile çalım atabiliyor.
EKREM DAĞ: Beşiktaş’ta yararlı olması temennimiz. İlk kampta yıldızlaşmıştı. Sakatlığı biraz hızını kesti. Sağ kanat için alternatif bir isim.UEFA lig ve kupa için Beşiktaş’ın kadrosunun kalabalık olması gerekli.
UĞUR İNCEMAN: Yeni transferlerden… İyi çıkış yakaladı. Çift ön liberolu sistemin değişmezi olur. Soğukkanlı ve risksiz oynuyor. Biraz daha risk alıp Cisse gibi o da gol yollarını zorlamalı.
BATUHAN KARADENİZ: Fizik yapısı kuvvetlendi. Daha fazla konsantreydi. Ama son maçta yine gündem oluşturdu. Henüz çok genç, sahip çıkılmalı.
NECİP UYSAL: Yıldız adaylarından… Kampın gözbebeğiydi. Ağır idmanları kaldırması ve duruşu taktir aldı. Yararlı olacak.
EMRE ÖZKAN: O da başarılı gençlerden. Hem stoper hem sol bek oynaması avantaj. Her geçen gün daha iyiye gidiyor.
ERDEM KÖSE: Çok şey bekleniyor. Bütün yaş guruplarında milli olmasının avantajıyla kalede güven veren duruşuyla dikkat çekti. Türk futbolunun gelecek vaad eden gençlerinden…
UEFA’da yola devam
Kara Kartal; UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Siroki Brijeg’i 14. dakikada Uğur İnceman, 49. dakikada Serdar Özkan, 59. dakikada Bobo ve 86. dakikada Tello’nun golleriyle 4-0 mağlup ederek 1. tura yükseldi. Bosna-Hersek’te oynanan ilk karşılaşmayı 2-1 kazanan Siyah-Beyazlılar, rövanşa avantajlı çıktı. İsviçreli hakem Rene Rogalla’nın yönettiği karşılaşmada taraftarlar tezahüratlarıyla oyunculara destek oldu.
İlk derbi Fenerbahçe ile…
Süper Süper Ligi 2008-2009 sezonu fikstürleri Olimpiyat Evi’nde çekildi. Fikstüre göre Siyah-Beyazllar, sezona Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağ maçla başlayacak. İlk hafta maçlar 22, 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Beşiktaş, ilk derbi mücadelesini ise Fenerbahçe ile Kadköy’de yapacak. 13. haftadaki bu derbiden 3 hafta sonra ise Galatasaray ile Ali Sami Yen’de karş karşya gelecek. Ligin ilk devresi 22 Ağustos’ta başlayacak ve 21 Aralk’ta yaplacak 16. hafta maçlarnn ardndan devre aras tatiline geçilecek. 23 Ocak’ta ise 17. hafta karşlaşmalaryla ikinci yar başlayacak ve sezon 31 Mays’ta sona erecek.

BAŞKAN’dan Kübra’ya ödül
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Dünya Genç Bayanlar Satranç Şampiyonası’nda ikinci olan ve Büyükusta (WGM) normunu alarak Türk Satranç Tarihi’ne geçen Kübra Öztürk’e ödül verdi. Kübra Öztürk, Akaretler’deki Kulüp Binasında Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Öztürk’ü başarısından ötürü kutlayan Demirören, “Kübra bizim en başarılı sporcularımızdan birisi ve aynı zamanda medarı iftiharımızdır. Üst üste defalarca önemli başarılara imza attı. Bizler bu başarıların devamını bekliyoruz. Kendisini Kulübümüz’e kazandırdığı ödüller için tebrik ediyoruz. Kübra, bugüne kadar Camiamızı çok iyi temsil etti, ancak ülkemizde satranç da diğer branşlarda olduğu gibi futbolun gölgesinde kaldığı için Kübra gündeme fazla gelmedi” diye konuştu ve ödül verdi. Kübra Öztürk ise kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Başkanımız Yıldırım Demirören’e ve Beşiktaş Camiası’na her şey için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Taraftar Radyo Beşiktaş’ta
Siyah Beyazlılar her hafta Radyo Beşiktaş’a konuşuyor. Taraftarla Beşiktaş gündemi artık Radyo Beşiktaş’ta hayat buluyuor. Dünyanın neresinde olursanız olun her perşembe saat 17.00-19.00, cuma saat 13.00-15.00 arası www.radyobesiktas.com’u tıklayın, canlı dinleyin.
Taraftar artık Gazete Beşiktaş’tan sonra içini Radyo Beşiktaş’a da döküyor. Her perşembe günü saat 17.00-19.00 arasında yayınlanan Ataç Tetikeren ve Didem Tutal Güngör’ün programına konuk olan Beşiktaşlılar futbol takımı başta olmak üzere her konuda görüş bildiriyor. Maçların analizini yapan, oyun hakkında fikirlerini beyan eden taraftar, maçın futbolcusunu da seçiyor. Taraftar artık her hafta ve her maçtan sonra Radyo Beşiktaş aracılığıyla sesini bire bir herkese duyuruyor. Programın tekrarı ise cuma günü saat: 13.00-15.00 arasında yayınlanıyor. Unutmayın!.. Beşiktaşlı başka radyo dinlemez!.. Dünyanın neresinde olursanız olun tek adrese yani; www.radyobesiktas.com’a tıklayın, 24 saat canlı yayın dinleyin.
İşte taraftarın Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a bildirdiği Antalyaspor ve UEFA Kupası ön eleme maçından sonraki görüşleri…
İLK YARI İYİ, İKİNCİ YARI KÖTÜ
Antalyaspor maçındaki ilk yarıdaki gibi oynarsak, yandık, ikinci yarıdaki gibi oynarsak şampiyonuz. Aydın’ın 30 dakika oynaması genç çocuğu ezmiştir. Gençlere sabredilsin. Beşiktaş bugüne kadar gençlerle başarılı olmuştur. Alt yapıya önem verin. O. Adil Karlı-Köyiçi.
BOBO’YU SEVİYORUZ
Bobo Nobre’yle iyi oynuyor. Nobre her defansı bozuyor. Bobo’yu çok beğendim. Uzun yıllar Beşiktaş’a yararlı olur. Kendine güveni de müthiş. Serdar Suat-Ortaköyden.
DELGADO SORUMLULUK ALMIŞ
Delgado bu sezon daha iyi. Oyunu iyi kuruyor. Hatalı paslar verse de gol yollarında başarılı. Holosko’yu da iyi kullanmaları gerekir. Yanlış yerde oynuyor. Geldiği ilk yıl harikalar yarattı. Özel ilgilenilmeli. Metin K.
TELLO OFANSA ALINSIN
Tello ofansa katkı yapmalı. Daha yararlı olur. UEFA maçında gördük. Harika bir gol attı. Defansta harcanmamalı. Toplara iyi vuruyor. Duran toplarda da iyi. Enerjisi harika. Ahmet Tunceli.
BEKLEYİP GÖRELİM
UEFA maçında rakibi önemsedi, 4 gol attı. Beşiktaş bu yıl istikrar yakalayacak gibi. Yeni alınan adamlar vasat. Sivok ve Zap istediğim gibi değil, ama beklemek lazım. Çok güven vermediler. D. Aslan.
BAŞKANA SALDIRILMAZ
Antalya maçındaki olayları kınıyorum. Başkana bile saldırdılar. Bu 20 milyon taraftara yapıla hakarettir. Yenilseydik bu maçta üzülürdüm. Muharrem Aydın-Nişantaşı.
SERDAR’A DİKKAT!..
Ertuğrul Sağlam macera aramasın. İlk 11 belli. Takımın iskeleti bozulmasın. Cisse’yi beğeniyorum. Serdar Kurtuluş kendini bulamamış. Bu çocuğa dikkat edilsin. Osman Yener.
KONDİSYONLARI MÜKEMMEL
Kadro iyi. Kalabalık ve genç. Çok koşacaklarını gösterdiler. Beşiktaş savaşırsa herkesi yener. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Bu yıl şampiyonluk bekliyoruz. Serap Adıvar.
UĞUR RİSK ALMALI
Uğur UEFA’da iyi idi… Her maçta oynar. Orta saha da beğendim. Risk alıp, kaleye gitmeli. Gol da atar. Beşiktaş hep gol atmaya oynamalı. Rakipler bizden korksun. Erdem Uslu-BJK 1903
HOLOSKO TOPARLANMALI
Holosko bu yıl yıldız olur diyordum Ama Antalya ve UEFA maçında beğenmedim. Bunun bir sebebi olmalı. Her topu eziyor. İyi kullanamıyor. Holosko’yu tanımadım. Geçen yıl daha iyi idi. Bekri Arapkirli- G.O.P.