SAYI 181

Yaşam Evi’ne büyük ilgi var
Beşiktaş Yaşam Evi sıcak havaların serin alternatifi oluyor. “Yaşamevi” Kentli Kart sahibi 60 ve üzeri yaştakilere bir arada hoşça vakit geçirebilecekleri ayrı bir sosyal yaşam alanı yaratıyor.
Beşiktaş Yaşamevi sıcak havaların serin alternatifi oluyor. Açıldığı günden bu yana yüzlerce Beşiktaşlıyı ağırlayan merkez, 60 yaş üstü vatandaşların vazgeçilmezi haline geleceğe benziyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Yaşamevi” Nisbetiye Mahallesi, Ilgın Sokak No.3 (Yeni Ulus Sitesi yanı) adresinde yer alıyor. “Yaşam Evi” Kentli Kart sahibi 60 ve üzeri yaştakilere bir arada hoşça vakit geçirebilecekleri ayrı bir sosyal yaşam alanı yaratıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açtığı merkez, kısa sürede Beşiktaşlıların buluşma noktası oldu. Yaşamevi, 09.00-17.00 saatleri arasında kütüphanesi ve diğer aktiviteleri ile hizmet veriyor.
Geleceğe tercih!..
Beşiktaş Belediyesi üniversite adaylarını unutmadı. Temmuz ayının ortalarında Beşiktaş Meydanında kurulan ÖSS Çadırı hem öğrencileri hem de velileri sevindirdi. Tercih süresince hizmet verecek olan ÖSS çadırında Fen Bilimleri Dershaneleri ve DİLKO Dershanelerinin alanında uzman ve tecrübeli eğitimcileri görev yapıyor. Fen Bilimleri Dershanesinin Rehber Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, “ÖSS çadırına talep çok fazla. Beşiktaş Belediyesi öğrencilere güzel ve anlamlı bir alternatif sundu. Bizler burada gençlerin üniversite ve bölüm seçmelerine yardımcı oluyoruz, öğrencileri doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.
DİLKO Dershanesi’nin kurucu ortağı Caner Ecevit ise, “’Beşiktaş Belediyesi’ni kutluyorum. Öncelikle Belediye Başkanımız İsmail Ünal ve eğitim ataşesi Seçil hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu olanakları değerli öğrencilerimize sunarak eğitime ne kadar önem verdiklerini gösterdiler’’ şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Beşiktaş Belediyesi’nin oluşturduğu ÖSS çadırı sabah 09.30, akşam 18.30 saatleri arasında tercih süresince, üniversite adaylarına hizmet vermeye devam edecek.
Otoparklar geliyor!..
Trafik sorunu hat safhaya çıktı. İstanbul ve Beşiktaş’ta yeni çözüm arayışlarına devam ediliyor. Bu arayışlar sonucunda yeni otoparklar yapılmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre bu çerçevede Abbasağa Mahallesi’ne otopark geliyor… Sağlı sollu araçların park etmemesi ve yolların daralmaması için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Belediyesi’nden bir projeye daha hayata geçiriliyor. Kısa süre önce tarihi dokunun göbeğinde bulunan Abbasağa Parkı’nın yapılanması için de çalışmalarını tamamlayan Beşiktaş Belediyesi bu kez trafik sorunu için çözüm alternatifleri oluşturuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bu konuda şu açıklamaları yaptı:
“Abbasağa’nın tarihi bir dokusu var; parkıyla değişik bir konumu var. Kaldırımların düzenlenmesini şehir estetiğiyle iç içe olmasını, itfaiye ve ambülansların rahat geçmesi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Abbasağa’da parkın etrafında iki tane dik yokuş va. Her iki taraflı park olduğu zaman otopark isteniyor, haklınız. Biz geldiğimiz dönemde Abbasağa parkının altının alt tarfına katlı otopark istedik ama tarihi ağaçların varlığı ve doku bu düşünceden vazgeçtik. Sağlı sollu olan parkı kaldırmaya çalısıyoruz. Beşiktaş Belediyesi’nin tapunun alt tarafında bir arsası var. Orada alt taraftaki arsa bir yeşil alan… Biz burada plan tadili çalısmalarına yeni başladık, aşağıya kat otoparkı yapıp küçük bir alan da olsa parklanma sorununu aza indirgemeyi amaçlıyoruz.”
Söyleşi
Anlatılarıyla gönüllere taht kuran isim Sunay Akın; Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Temmuz ayının ortalarında gerçekleşen buluşmada, yüzlerce Beşiktaşlı Sunay Akın için sokaklara döküldü. Beşiktaş Belediyesinin açık hava kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleşen organizasyonda Sunay Akın söyleşisi, büyük ilgi gördü. Sunay Akın, Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklere çok sıcak baktığını belirterek “Ben Kadıköy’de oturuyorum ama Beşiktaşlıyım. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yaz etkinliklerinin tümüne geçen yazdan bu yana katılıyorum. Çünkü Beşiktaş Belediyesi inanılmaz güzel bir iş yaptı. Sokak kültürünü 1960’lardan sonra ilk kez İstanbul’da yeniden canlandırdı.’’ dedi. Sunay Akın aynı zamanda “Türk kültüründe parklarda, okul bahçelerinde film izlemek, söyleşi dinlemek geleneği yok, fakat Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın İsmail Ünal bu kültürel birikimin oluşmasında büyük çaba sarf ediyor. Ayrıca şunu da dikkate almak gerekir ki bu tür kültür-sanat etkinlikleri halkın ufkunu açar, insanımızı sosyalleştirir. Kültürel birikim yaparak kitle kültürünü artırır.’’ şeklinde konuştu. Sunay Akın son olarak “Beşiktaş Belediyesi’nin bu etkinliklerini sonuna kadar destekliyorum ve şu sözlerle Beşiktaşlılar’a seslenmek istiyorum” dedi; “Elinde ışık tutan karanlığa gitsin, bizler sokaklara aydınlığı götürmeliyiz. ’’ diye sözlerini tamamladı.
Püfür püfür sinema…
Beşiktaş’ta eski yazlık sinemalar, birbirinden değişik gösterimlerle kentlileri bir araya getirmeye devam ediyor. Çoluk çocuk yaşlı genç mahallelerinde Beşiktaş Belediyesi’nce kurulan platformlarda vizyondaki filmleri keyifle izliyor. Yazlık sinemalar, açık hava gösterileri Beşiktaş’ta yeniden hayat buluyor. Geçen yıl başlayan etkinlik, bu yıl da gördüğü yoğun ilgiyle sürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, etkinliklerin beklenenden büyük ilgi gördüğünü söyleyerek “Talep geldiği müddetçe bu tür aktiviteleri sürdürmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ın çeşitli mahallelerinde yapılacak olan etkinlikler şöyle:
Pazartesi günleri: 04 Ağustos Beyaz Melek – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark. 04 Ağustos Recep İvedik – Film Arnavutköy Halk Pazarı. 04 Ağustos Ustalara Saygı “Yaz Esintisi” Abbasağa Parkı. 11 Ağustos Son Ders – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı. 11 Ağustos 120 – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark.
Salı günleri: 05 Ağustos Beyaz Melek – Film Arnavutköy Halk Pazarı. 05 Ağustos Recep İvedik – Film Sporcular Parkı. 05 Ağustos Sunay Akın Abbasağa Parkı. 12 Ağustos O Kadın – Film Abbasağa Parkı. 12 Ağustos Son Ders – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark.
Çarşamba günleri: 06 Ağustos Recep İvedik – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO. 06 Ağustos Suna – Film Abbasağa Parkı. 06 Ağustos Sunay Akın Sporcular Parkı. 13 Ağustos Peri Tozu – Film Abbasağa Parkı. 13 Ağustos Tayfun Talipoğlu Beşiktaş Pazarı Açık Otopark. 13 Ağustos 120 – Film Arnavutköy Halk Pazarı.
Perşembe günleri: 07 Ağustos Beyaz Melek – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı. 07 Ağustos Plajda – Film Abbasağa Parkı. 07 Ağustos Sunay Akın. Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO. 14 Ağustos Seksendört – Konser Abbasağa Parkı. 14 Ağustos Son Ders – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO. 14 Ağustos 120 – Film Gazeteciler Sitesi Basket Sahası.
Cuma günleri: 01 Ağustos Recep İvedik – Film Ortaköy. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi. 08 Ağustos Beyaz Melek – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO. 08 Ağustos Recep İvedik – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı. 15 Ağustos Son Ders – Film Gazeteciler Sitesi Basket Sahası. 15 Ağustos 120 – Film Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İÖO.
Cumartesi günleri: 02 Ağustos Beyaz Melek – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi. 02 Ağustos Recep İvedik – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı. 09 Ağustos Son Ders – Film Gayrettepe Çevre Kültür Parkı. 09 Ağustos 120 – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi.
Pazar günleri: 03 Ağustos Beyaz Melek – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı. 03 Ağustos Recep İvedik – Film Beşiktaş Pazarı Açık Otopark. 10 Ağustos Son Ders – Film Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi. 10 Ağustos 120 – Film Vişnezade Şenlikdede Parkı.
Ustalara Saygı-Yaz Esintisi
Erol Evgin, Beşiktaş’ta anıldı. Yaz aylarında Abbasağa Parkı’na taşınan “Ustalara Saygı” etkinliği, Erol Evgin için gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Park Buluşmaları kapsamında açıkhavaya çıkan “Ustalara Saygı” etkinliği, yorumladığı ve yarattığı şarkılarla 40’a yakın yıldır ruhumuzu besleyen müzisyenlerden Erol Evgin için gerçekleştirildi. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yönettiği “Ustalara Saygı – Yaz Esintisi” toplantısı, Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı’nda vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Müzisyenliği, yorumculuğu, oyunculuğu, mimarlığı, ressamlığı, televizyonculuğu ile kültür ve sanat hayatımızda âdeta ‘çok yönlü sanatçı’ kavramının karşılığı olan Erol Evgin’in şarkıları geceye damgasını vurdu. “İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Seni Sevmek İbadetim”, “Sen Unutulacak Kadın mısın”, “Bir de Bana Sor”, “Etme Eyleme” gibi şarkıların eşsiz yorumcusu için gerçekleştirilen etkinlikte; Cahit Berkay, Coşkun Demir, Fuat Güner, Hakan Aysev, sanatçının oğlu Murat Evgin, Sibel Gürsoy, Suat Suna, Yasemin Uludoğan, Zerrin Özer ve Zeynep Alasya yer aldı. Gecede sanatçılara Firuz İsmailov, Zafer Şanlı, Mertol Şalt ve Emir Özoğlu’dan oluşan Erol Evgin Orkestrası eşlik etti. Ali Saydam, Prof. Dr. Bülent Özer, sanatçının mimar kızı Elvan Evgin Sheehan, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mahir Güven, Mustafa Oğuz, Nebil Özgentürk, Sunay Akın ve Zeynep Talu’nun Erol Evgin’in renkli sanat-hayat yolculuğundaki tanıklıklarını seyircilerle paylaştığı gecenin sürprizi ise “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oldu. 30 yıl kadar sonra yeniden seyirci ile buluşan ve başrolünü yine Erol Evgin’in canlandırdığı ünlü müzikal, 1980 versiyonundan görüntülerin yanı sıra son röprizinden Ethel Mulinas, Ezgi Mola, Metin Keçeci, Nevin Özlem, Nuri Gökaşan, Selahattin Taşdöğen ve Umut Kurt’un geceye katılımıyla bir kez daha seyircilerle buluştu. Müzikalin yönetmeni Haldun Dormen de gecede yer alan isimler arasındaydı. Etkinlikte; Erol Evgin’in 25. Sanat Yılı kutlamasından, 2007 yılında açtığı resim sergisinden, çeşitli kliplerinden ve rol aldığı filmlerden kısa görüntüler de izleyicilere sunuldu.
Talipoğlu ile sohbet
Tayfun Talipoğlu gazetecilik sırlarını Beşiktaşlılar ile paylaştı. Beşiktaşlılarla sohbet etme imkanını Abbasağa parkında yakalayan Taliboğlu, gerçekleştirilen etkinlikten dolayı oldukça mutlu olduğunu da dile getirdi.
Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaşlılar’a sunduğu park buluşmaları çok hareketli geçiyor. Yaz etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz haftada Beşiktaş’ın konuğu Tayfun Talipoğlu’ydu.
Abbasağa parkında saat 21.00’de başlayan etkinlik Beşiktaşlılar’a çok keyifli anlar yaşattı. Gazeteci Tayfun Talipoğlu Beşiktaş halkıyla buluştu, onlarla sohbet etti, anılarından söz etti… Park buluşmaları adı altında oluşturulan yaz etkinliği ile ilgili yorum yapan Talipoğlu, ‘’ Bu gece çok güzeldi, böyle olacağını tahmin ediyordum. Beşiktaş Belediyesi’nin ve Başkanın eleştirilecek hiç bir tarafı yok. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Beşiktaşlılar’a önemli bir kültür festivali yaşatıyor. Faaliyetler çok güzel. Bu açıdan Beşiktaş Belediyesi’ni kutlamak gerek. Amaçları güzel şeyler yaşatmak” diye düşüncelerini aktardı.

Abbasağa Mahallesi…
Bir süre önce tüm muhtarlarla geniş çaplı söyleşiler yapıp 15 günde bir 4 muhtarımız olmak üzere toplam 23 muhtarımızı yayınlamıştık. Şimdi de yine alfabetik sırayla tüm mahalleleri dolaşıyor, ancak bu sefer mahalleliye söz hakkı tanıyoruz. Bu ilk yayında 2 mahallede dolastık, yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Abbasağa ve Akatlar mahallesinde ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini bizlerle paylaştı. Öte yandan Abbasağa ve Akatlar Mahallesi muhtarları da yenilenen sorularımıza günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Abbasağa ve Akatlar sakinlerinin ve muhtarların görüşleri… Ama önce sorular… 1. Beşiktaş denince aklınıza ne geliyor? 2. Yaşadığınız ilçeyi tanıyor musunuz? 3. Beşiktaş’ta bir gününüz nasıl geçiyor? 4. Mahallenizde görmek istediğiniz en büyük hizmet nedir? 5. Bir kenti kent yapan en büyük özellik sizce nedir? 6. Yerel yöneticilerden istekleriniz nedir?
Abbasağa Mahallesi’nden görüşler…
FERHUN ÖZGÜR: Beşiktaş denince akla futbol takımı geliyor. Çocukluğumuzdan beri hep Beşiktaştayız. Yaşadığım ilçeyi iyi tanıyorum, 50 senedir buradayım. Emekli olduğum için dolaşıyorum arkadaşlarımla sahile iniyorum, Ortaköy’e gidiyoruz. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet; akşam saatlerinde bu trafik keşmekeşine son verilmesi. Yeşil alanların çokluğu her tarafın temiz olması bence bir kenti kent yapan en büyük özelliklerdendir. Yerel yöeticilerden isteklerim, yollardaki kazıların az olması ve şu ankilerinde bir an önce bitirilmesi.
MUZAFFER DÜKER-IŞIL ELEKTRİK: Balık, yeşil alan, park, deniz müzeleri geliyor… Beşiktaş’ı iyi tanıyorum daha çok çalışarak geçiriyorum günümü… Mahallemizde görmek istediğimiz en büyük hizmet düzenli olması, temiz olması, Beşiktaş o yönden iyi, ben memnunum. Tarihiyle yeşil alanıyla alt yapısıyla trafiyle kenti kent yapan özelliklerdir bence. Belediye Başkanımız görevini yapıyor.
AZİZ TÜKAL: Beşiktaş denince kültür ve tarihi yerler aklıma geliyor… İlçeyi tanıyorum. Zamanımın çoğu çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet otopark sorununun çözülmesi, düzenli olması. Bir kenti kent yapan en büyük özelliklerdendir, çevrenin daha düzenle ve temiz olması… Yerel yöneticilerden isteğim, çeşitli etkinliklerin yapılması.
HATİCE DURHAN-YILMAZLAR BÜFE: Denizi, sanat faaliyetleri Beşiktaş takımı geliyor aklıma… İlçenin hemen her yerini tanıyorum. Genellikle günüm çalışarak geçiyor ama akşamları deniz kenarına iniyorum, dolaşıyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet olarak başta otopark sorununu halletmelerini istiyorum, akşamları trafik çok olduğu için burada çok eksoz dumanına maruz kalıyoruz. Bir de ben büfe işlettiğim için dışarı koyduğumuz bazı malzemeleri belediye içeri almamız için baskı uyguluyor. Başkandan buna bir çözüm bulmalarını istiyorum. Kenti kent yapan en büyük özellik halkın rahatlığını sağlamaktır. Başta bu da trafik, temizlik ve çevre düzeniyle olur.
FATİH BOZTAŞ-ÇITIR KURUYEMİŞ: Güzellik, rahatlık insanların kültürlü olması… İlçeyi az da olsa tanıyorum. Görmek istediğim en büyük hizmet otopark sorunun halledilmesi. Yerel yöneticilere benim birşey söylememe gerek yok onlar zaten ne yapması gerektiğini biliyorlar. Vatandaşlar parklarda köpeklerini dolaştırıyorlar, sonra pislikleri orada kalıyor. Kenti kent yapan halkın kendisidir bence eğitilmesi gerekir.
BEKİR KÜTÜK-ŞİRİN EV YEMEKLERİ: Beşiktaş futbol kulübü aklıma geliyor ama daha çok başarılı olmasını arzu ediyoruz. Belediye olarak da Beşiktaş’ın yanıda olduğunu görüyorum. Beşiktaş’ı iyi tanıyorum, tarihi bir semt zaten, Beşiktaş’ı tanımak İstanbul’u da tanımaktır. Beşiktaş’ın görülecek çok yeri var başka semtlerden de Beşiktaş’a turistik gezi yapmak için gelen çok kişiler de var. Esnaf olduğum için genellikle günüm çalışarak geçiyor. İnsanları anlayışlı günümüz, güzel geçiyor. Abbasağa parkında belediyenin düzenlediği faaliyetlerden memnunuz. Kaldırımların yenilenmesini istiyorum şimdi bir çalışmalar başladı ama kaldırımların düzenlenmesini istiyorum. Kenti kent yapan en büyük özelliklerden bence o kenti yöneten kişilerin yeşil alana, kültüre ve o kentin havasını orada yaşayanlara hissettirmesi lazım, bu nasıl olur tabiki kültürle olur insanlara bir şeyler vereceksinki onlar da bunu alsınlar, çocuklarına iletsinler, nesilden nesile ulaştırsınlar. Biz Beşiktaş’ı yöneten belediyeden memnunum, yerel yöneticilerin esnafın şikayetlerini bire bir olarak yerinde görmelerini istiyoruz.
SAVAŞ KAYNAK: Öncelikle takım, deniz ve müzeler, Abbasağa parkım geliyor. Yaşadığım ilçeyi gayet iyi tanıyorum genelde günüm monoton geçiyor ama akşamları belediye başkanımızın parkımızda düzenlediği şenliklere gidiyoruz, sahile gidiyoruz çalışıyoruz mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet otopark ve alt yapı sorununun çözülmesi… Kenti kent yapan en büyük özellik bence alt yapıların iyi olması… Yerel yöneticilerden bizimle her zaman ilgilenmeleni istiyorum.
NECMİ: Beşiktaş denince güzelliği, denizi aklıma geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum. Gündüz çalışıyorum, akşamları sahile iniyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet kaldırımların yapılması. Hizmetlerden memnunum. Yerel yöneticilerin hep böyle çalışmalarını istiyorum.
DOĞAN: Tabiki beşiktaş takımı geliyor. Yaşadığım ilçeyi oldukça iyi tanıyorum. Beşiktaş’ta bir günüm genellikle çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet yeşil alanlar bol olsun, arabamızı parkedecek yer olsun, Abbasağa parkımıza dokunulmasın. İnsanların kendini kentte yaşadığını hissetmesi bence bir kenti kent yapan en büyük özelliklerden birisidir. Alt yapı faaliyetlerinin iyi olması yeşil alanların olması trafiğin rahat olması meydanların bol olması… Yerel yöneticilerden de isteklerim bu saydıklarımın halka sağlanması.
ALİ AKTÜRK: Beşiktaş denince aklıma Barbaros Hayrettin Paşa geliyor. Doğma büyüme Beşiktaşlıyım. Yaşadığım ilçeyi iyi tanıyorum. Genelde günüm çalışarak geçiyor. Görmek istediğim en büyük hizmet, Beşiktaş meydanına bir Beşiktaş store açılmasını istiyorum. Yeşil alanlar meydanlar ormanlar bence bir kenti kent yapan en büyük özellikler… Yerel yöneticilerden istediklerim bizlere yardımcı olmaları.
RAMAZAN AYKAN-YILDIZ TAKSİ: Öncelikle spor kulubü sonra Çırağan sarayı, Yıldız parkı, Abbasağa parkı, tarihi yerleri geliyor. Yaşadığım ilçeyi gayet iyi tanıyorum. Günüm trafiğin içinde boğuşarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet alt yapı ve trafik sorunun halledilmesi. Kenti kent yapan en büyük özellik de bence alt yapıdır. Yerel yöneticilerden isteğim çocuk parkları, futbol sahaları, sosyal faaliyet gösteren yerler, asfaltı vb şeyler…
ATİLLA DEMİRSÖZ – TAKSİCİ: İstanbul’un en güzide ilçesi olarak aklıma Beşiktaş geliyor. Doğma büyüme 65 senedir Beşiktaşlıyım. İlçeyi iyi tanıyorum. Eskisine nazaran çok kalabalık olduğu için trafik de çok yoğun olduğu için zorluk çekiyoruz. Özellikle cumartesi pazarının kaldırılmasını istiyorum. Nikah dairesinin orada hafta sonunda geçmek mümkün değil, hatta yürümek bile mükkün değil. Buna belediye başkanımız bir çözüm bulsun. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet temizlik, alt yapı sorunları, çöp arabaları… Gündüz trafiğe girmesin. Benim bildiğim çöp arabaları gece 12 den sonra çöp alır. Pazarın oraya ya da başka yerlere çöp arabaları girince orası konvoy oluyor, tren gibi uzun kuyruklar oluşuyor. Kenti kent yapan en büyük özellik bence yönetimidir, biz başkanımızdan memnunuz kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.
MURAT ÇOLAK – TAKSİCİ: Beşiktaş denince deniz sahil müzesi, futbol takımı aklıma geliyor. Genelde arabanın içinde çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim çöp kamyonlarını daha geç saatlere alırlarsa çok iyi olur. Yerel yöneticilerden isteğim de şu, cumartesi pazarını biraz daha düzgün hale getirirlerse trafik açısından rahatlamalar olur. Kenti kent yapan yeşil alanları, meydanları parkları daha iyi olursa çok güzel olur.
HALİL ELÖNÜ-YILDIZ TAKSİ: Beşiktaş’ın o kadar çok güzel şeyi var ki… Aslında ama bir çok yeri de yıkıldı. Beşiktaş; Şeref stadı gibi sanat etkinlikleri, saraylarımız, denizimiz, boğazımız, kültür kenti, üniversiteler kenti… Doğma büyüme buralıyım, iyi tanıyorum. Genelde günüm koşturmacayla geçiyor ama dolaşıyorum sahilde fakat eskisi gibi olmuyor bir çay bahçemiz bile kalmadı. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet trafik, bir de kaldırımların düzenlenmesi. Çünkü kaldırımlar da zor yürüyoruz. Yerel yöneticilerden halkla iç içe olmalarını istiyorum. Kenti kent yapan alt yapı kanalizasyon yeşil alan… Durağımın önünü bile kendim yapıyorum hatta ben yapıyorum komşular bozuyorlar aslında belediyenin her dükkanla ilgilenip ödül vermesi lazım.
MUSTAFA ŞENTÜRK-TAKSİCİ: Beşiktaş denince aklıma denizle doğanın birleştiği bütünlüğün sağlandığı solumuzda Yıldız parkı sağımızda Boğazımızın olduğu bir şirin ilçe geliyor. Doğma büyüme buralı olduğum için tanıyorum. Ama eskiye nazaran şaşırıyorum gördüklerimin karşısında. Beşiktaş’ta bir günüm yoğun ve stresli geçiyor. Beşiktaş’ın en büyük derdi trafik. Mahallemizde görmek istediğim en büyük hizmet bu çöp kamyonlarının gündüzleri trafiğe çıkmamasıdır. Bir kenti kent yapan en büyük özellik mahalli idarelerin halkıyla beraber fikir alışverişi yapıp idare etmesi olarak görüyorum. Yerel yöneticilerden isteklerim halkın içine karışıp halkla birlikte olmaları, halkın isteklerini birebir dinlemelerini istiyorum.
EYÜP ATILGAN: Önce Beşiktaşım semtim olarak ikinci olarak da takımım aklıma geliyor. Doğma büyüme buralıyım. 48 yaşındayım Beşiktaş’ı iyi tanıyorum. Genelde günüm çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük sonun Beşiktaş’ın alt yapı ve üst yapı sorunlarının halledilmesidir. Bir keniti kent yapan en büyük özellik bence alt yapı meydanlar yeşil alanları trafiktir.
Abbasağa Mahallesi Muhtarı Yüksel Sağat
MAHALLEMİZ; Beşiktaş’ın merkezinde olup en eski mahallelerdendir. Aşağı yukarı 300 yıllık mahalledir. 5300 nüfusu vardır. Eğitim düzeyi yüksektir, okur yazar olmayan % 1 civarındadır. Elit insanların oturduğu öğrencilerin oturduğu bir mahalledir. Abbasağa adını saraydaki hanımağalarından alır. Hanımağasıymış abbasağa, bir erkek zenciymiş tarihçesi böyledir. 31 sokak 2 caddemiz vardır. 35 senelik mahalleliyim mahalleye gelin olarak geldim. Beşiktaş 1. noterliğinden emekliyim. 94 yılından beri muhtarlık yapmaktayım. 3 dönem bitmek üzere. 2 çocuk annesiyim, 2 torun sahibiyim. Halkımın isteği doğrultusunda ki halkım çok istiyor bunu bana hissettiriyor, tekrar aday olacağım. Çok fazla sorunlarımız yok, sağolsun belediye başkanımız da ilgileniyor. Mahallemizle ilgili yeni projeleri de uygulamaya başladılar. Kentsel dönüşüm projeleri içerisinde sokaklarımız yeniden düzenleniyor, parklarımıza çocuk oyun sahaları, spor aletleri yapılıyor. Bir tek büyük sorun olarak sokak hayvanlarından şikayetlerimiz var, bu konuda halktan çok tepki alıyoruz. İnşaallah onları da Başkanımız en kısa zamanda çözecek. Belediyenin çalışmalarından memnunuz. İstediklerimiz yavaş yavaş yapılıyor ilgileniyorlar. Teşekkür ediyoruz, yetkili arkadaşlar da gelip ilgileniyor, o yönden bir sorunumuz yok.
Akatlar Mahallesi…
Akatlar Mahallesi sakinleri ise Abbasağa da sorduğumuz aynı soruları aşağıdaki şekilde yanıt verdi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da Akatlarda oturan, iş yapan yaşlı genç kentlilerin kendisine yönelttikleri üzerinden görüş bildirdi. Akatlılar özetle şunları söylediler:
SEDAT – TAKSİCİ: Beşiktaş denince aklıma futbol takımı geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum. 15 senedir buralardayım. Günüm, ağırlıklı olarak çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet öncelikle yetkililerin verdikleri vaatleri yerine getirmeleri. Bir kenti kent yapan yeşil alanlar, meydanlar, trafik, alt yapılardır. Yerel yöneticilerden isteklerim vatandaşları daima hatırlamaları ve unutmamaları.
NECATİ SÜRMELİ – SÜRMELİ ET GALERİSİ: 32 yıldır burada esnafım. Yeşil alanları, parkları, boğazı, kültürel alanları geliyor. Beşiktaş güzel bir semt seviyorum. Beşiktaş’ı iyi tanıyorum. Bir günümü işim gereği yoğun tempo çalışarak geçiriyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet genelde çok bir şikayetim yok ama Başkanımızdan spor salonları istiyoruz. Bir kenti kent yapan bence yeşil alanlar, parklar, spor alanları, kültür alanları, kültür merkezleri, temizliği… Yerel yöneticilerden genelde memnunuz ama otopark sorunumuzla ve spor alanlarınla ilgilenirlerse memnun oluruz.
ALİ UZUN – BOĞAZİÇİ KURUŞEMİŞ: Burada 10 yıldır esnafım. Beşiktaş denince aklıma tarihi yerleri, denizi, boğazı, kültür kenti olması, üniversiteleri, müzeleri geliyor. Bir günümü sabahları boğaza iniyorum, spor yapıyorum, güzel geçiriyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet opark sorunumuzun halledilmesi. Kenti kent yapan en büyük özellik, yeşil alanların ve meydanların güzel olması.
MEHMET KEKLİK – MKE EMLAK: 91 yılından beri burada esnaflık yapıyorum. Beşiktaş denince aklıma tarihi dokusu, Ortaköy meydanı, Boğaz köprüsü, Dolmabahçe sarayı geliyor. Yaşadığım ilçeyi iyi tanıyorum. Günüm genelde çalışarak geçiyor ama aşağıya inip geziyoruz balık yemeğe gidiyoruz beşiktaş keyifli yaşanacak bir ilçe olduğu için keyif alarak yaşıyoruz. Mahallemizde parkların daha da çoğalmasını istiyoruz. Bir kenti kent yapan en büyük özellik bence yeşil alanları, alt yapısı, trafik sorunun ortadan kaldırılması, parkların otoparkların yapılması bunlar çözülürse daha yaşanır bir keyifli bir ilçe haline gelecektir. Yerel yöneticilerden bu söylediklerimle ilgilenmelerini istiyorum.
HAKAN YAVUZ: Beşiktaş denince aklıma deniz, boğaz, Beşiktaş takımı, kültür kenti olması, üniversiteler, müzeler geliyor. Günümü çalışarak geçiriyorum ama yürüyüş ve spor da yapıyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet otoparklara çözüm bulunulması. İsparkların daha ucuz olması, yeşil alanlar, meydanlar, alt yapı faaliyetlerinin daha iyi olması trafik gibi sorunlarımızın halledilmesini istiyoruz.
ALPER BEKİROĞLU – AKATLAR ŞARKÜTERİ: 6 yıldır burada esnafım. Beşiktaş denince aklıma futbol takımı, boğazı, denizi, kültürü, üniversiteleri geliyor. Günüm genellikle çalışarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet otopark ve çöp hizmetlerini istiyorum. Bir kenti kent yapan yeşil alan, meydanları, alt yapı, trafik, otopark… Yerel yöneticilere söyleyeceğim burada otopark sıkıntısı çok yaşıyoruz.
RECEP İDİLLİ: Beşiktaş denice aklıma özgürlüklerin, demokrasinin yaşandığı, en verimli bir istanbul ilçesi olarak görüyorum. Beşiktaşımızın Akatlarımızın en büyük problemlerinden bir tanesi sağlık ocakları. Belediye, yıllardır sorunsuz. Halkına en yakın olan belediye istanbul içerisinde gördüğüm kadarıyla Beşiktaş’ta. Ben bir esnafım 45 yıldır buralardayım, hayatım Boğazda geçti. Beşiktaş’a gelen diğer belediyeler olarak da İsmail Ünal dahil ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini görüyorum. Beşiktaş’ta sportif faaliyetlere de katılıyorum. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum, yürüyüşümlerimi yapıyorum. Yeşil alanlarımız çoğaldı. Mahallemde görmek istediğim belediyemiz bizi katılımcı olmaya daha çok yönlendirsin. Kenti kent yapan en büyük özellik, sağlık, eğitim yeşil alanlar ve alt yapıdır.
CEVDET KARTAL: Beşiktaş denince aklıma en çok kültür ve sanat eserleri tabiki Beşiktaş kulubü geliyor. Doğma büyüme Beşiktaşlıyım. Kökenim 110 seneye dayanıyor, 60 senedir de aynı mahallede oturuyorum. Beşiktaş’ta günümü emekli olduğum için sabahları yürüyüşe çıkıyorum, geliyorum evimde gazetelerimi okuyorum, sonra vakit buldukça deniz kenarına ve tarihi eserleri gezmekle geçiriyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet Beşiktaş’taki tarihi dokuların çok iyi bir şekilde elden geçirilip onarılması ve turizme açılması. kenti kent yapan özellik yeşil alanlar, parklara, deniz kıyılarına önem verilmesi. Sanat eserlerine gözümüz gibi bakmamız lazım, bunlar şehiri şehir yapan faktörlerden biridir.
OSMAN EKMEKÇİ – MAYA TAKSİ: Beşiktaş denince aklıma trafik, otopark sorunları, yol çalışmaları geliyor. İyi bir şey gelmediği için sadece bunları diyeyim. Yaşadığım ilçeyi deniziyle boğazıyla Beşiktaş takımımızla tanıyoruz. Günümüz trafikte, müşteri bizimle biz müşteriyle uğraşarak geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet otopark, yeşil alanlar, yeşil alanları çoğaltılar ama yine de eksikleri var. Bir kenti kent yapan bence en büyük özellik; alt yapı faaliyetleri. Yerel yöneticilerden isteklerim de trafikle ilgili. Trafiğim düzenli, yollar düzgün olsun bir de genel olarak herkesten taksicilere insan gibi küçümsemeden davranılmasını istiyorum.
ERDAL – KARANFİL TAKSİ: Beşiktaş denince aklıma sahil, köprü, boğaz geliyor. Beşiktaş’ta bir günüm trafikten dolayı yoğun geçiyor. İlçemi tanıyorum. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet yollarımız, düzgün olsun kısaca yapılması gereken hizmetlerin hepsini en iyi şekilde istiyorum. Bir kenti kent yapan çevre, yapılaşma, yeşil alanlar, meydanlar, alt yapı, trafik sorunlarının giderilmesi. Yerel yöneticilerden taksi duraklarına yönelik çalışmalarını istiyoruz.
MEHMET-TAKSİCİ: Beşiktaş denince aklıma parklar, bahçeler, yeşillik, boğaz, kültür merkezleri geliyor. Günüm genellikle çalışarak geçiyor, yaşadığım ilçeyi çok iyi tanıyorum. Mahallemde görmek istediğim parklar, yeşil alanlar, Beşiktaş belediyesinin bu konuda çok güzel çalışmaları var. Takdir ediyoruz ama taksi duraklarına yönelik çalışmalarını istiyoruz. Kenti kent yapan alt yapı, kültür merkezleri, sosyal tesisleri. Yerel yöneticilerden isteklerim halkla bir olsunlar, içiçe olsunlar.
MUSTAFA BOĞAÇ–KARANFİL TAKSİ: Beşiktaş denince aklıma boğaz, yeşillikler, parklar… Yaşadığım ilçeyi tanıyorum, genelde günüm çalışmakla geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet yollar. Kenti kent yapan en büyük özellik yeşil alanlar, meydanlar, yolların ferah olması, halkın rahat hareket etmesi. Yerel yöneticilerden halkla beraber olmalarını istiyorum.
MEHMET: Beşiktaş denince aklıma beşiktaş spor kulubü geliyor yaşadığım ilçeyi tanıyorum beşiktaşta bir günümü çalışarak geçiriyorum mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet temizlik kenti kent yapan yeşil alan ve insanları yerel yöneticilerden bizleri biraz dinlemelerini istiyorum.
MUSTAFA: Beşiktaş denince aklıma boğazı, denizi, radyosu geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum bir günüm de burada çok yoğun ve güzel bir şekilde geçiyor. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet temiz olması, bakımlı olması, yeşil alan olması ve bu ağaçların sulanması. Hiç sulanmıyor kuruyolar. Yerel yöneticilerden hizmet ve çevre temizliği istiyorum.
MEHMET DİNÇER: Beşiktaş denince aklıma Kartal, takım ve Çarşı geliyor. Yaşadığım ilçeyi az tanıyorum bir günüm çalışarak geçiyor. Mahallemdeki otopark sorununu hallederlerse çok iyi olacak. Yerel yöneticilerden aynı hızda çalışmalarına devam etmelerini istiyorum. Kenti kent yapan yeşil alanlar, meydanlar, alt yapı trafik sorununun giderilmesi.
HAKAN YALIM – ORTAKLAR KALE ÇELİK KAPI ETİLER SATIŞ MERKEZİ: Deniz, boğaz, Beşiktaş, Çarşı, Çarşı’daki balıkçılar, kültür, üniversiteler, müzeler… 20 senedir buradayım. Yaşadığım ilçeyi yeterince tanıyorum. Burada bir günüm gayet güzel geçiyor. Haftada 3 – 4 defa eşimle beraber aşyağıya sahile, Bebek’e iniyoruz, yürüyüş ve sporumuzu yapıyoruz daha sonra yoğun olarak çalışıyoruz. Mahallemizdeki hizmetlerden son derece memnununm kendilerine Beşiktaş halkı olarak teşekkür ediyorum ama burada bir sorunumuz var onu da sizin arcılığınızla hem gazeteden ve de radyonuzdan Başkanımıza iletmek istiyorum. Bu sorunu iletmemize rağmen pek üzerine düşülmedi bizim Alan Apartmanının ve civarında alt katlar ve bodrum katlarını kanalizasyon basıyor. 10 günde bir ekip çağırıyoruz, bu devamlı bizim derdimiz oldu. Biz bunun kökünden halledilmesini istiyoruz. Bir kenti kent yapan en büyük özellik alt yapı, trafik, yeşil alanlar, meydanlarımız gibi olabilir. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanınımızında yapmış olduğu alt yapı ve trafikle ilgili çalışmaları tebrik ediyor devamının da bir anca bitirilmesini bekliyoruz.
ERCAN ÇEPNİ: Beşiktaş denince aklıma Beşiktaş spor kulubü en başta sonra kültür, deniz, balık, boğaz müzeler geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum. Beşiktaş’ta bir günüm genellikle çalışarak geçiyor ama boş olduğumuz günlerde boğaza inip motorsikletle geziyoruz, sahile inip yürüyoruz, balık tutuyoruz, alışveriş merkezlerine gidiyoruz, dolaşıyoruz mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet kanalizasyon ve trafik sorununu hallederlerse çok iyi olacak. En büyük sorunlar bunlar, sizin aracılığınızla iletmek istiyoruz. Biz de Belediye Başkanımıza yerel yöneticilerden isteğim ilçeyi düzgün yönetsinler, alt yapıyı güzel yapsınlar, ulaşımı rahatlatsınlar başka bir şey istemiyoruz. Kenti kent yapan meydanlar yeşil alanlan, trafik alt yapı faaliyetleridir.
İBRAHİM SİVİLOĞLU: Beşiktaş denince aklıma Boğaziçi, kültür merkezleri geliyor. Yaşadığım ilçeyi tanıyorum. Günümü çoluk çocuk geziyoruz, dolaşıyoruz. Mahallemde görmek istediğim en büyük hizmet alt yapı ve otopark sorunlarımızın halledilmesi. Bir kenti kent yapan en büyük özellik bence alt yapıdır. Yerel yöneticilerden isteklerim; kenti her yönüyle güzelleştirsinler, otoparkları – yolları genişletsinler, iki kişi bazı kaldırımlarda yürüyemiyor… Çocuk arabasıyla yürüyemiyoruz.
Akatlar Muhtarı Tayfun Kirmanlı
AKATLAR Mahallesi; Levent ile Etiler arasında Beşiktaş’ın yapılanması en yeni, sakin ve yeşil semtlerinden biridir. Mahallemizin 20 bine yakın nüfusu, müstakil olarak bina sayısı 6900lerde iş yerimiz, 900 civarında bina sayımızda 1850 mahallemizde 77 sokağımız 6 caddemiz bulunmaktadır. Akatlar Mahallesi Beşiktaş’ın içinde en fazla yeşil alanı ve parkı olan mahallelerinden biridir. 14 tane parkımız, parklarımızın hemen tümü yenilendi ve yenilenmek üzere bazılarına spor aletleri konulacak, bu bakımdan Beşiktaş ilçesinin en şanslı mahallelerinden birisiyiz. Mahallemizin 60 senenin üzerinde bir mazisi var, işletme mezunuyum. İlkokulu Akatlar’da okudum, lise ve üniversiteye de hep aynı semtte devam ettim. Daha önce annem mahallenin muhtarlığını yaptı, annemin 4 dönem üst üste muhtarlığının ardından ben anneme yardım ederken mahallelinin göstermiş olduğu teveccü ve aday olmamı istemelerinin ardından aday oldum ve 2 dönemdir de muhtarlığı sürdürüyorum. Aynı şekilde alaka gösterilirse tabiki yeniden aday olacağım. Mahallemizin çok fazla bir sorunu yok sadece otobüslerle ilgili bir şikayetimiz var, semtimizin otobüsleri çok az, 3 ana duruğımız var biri Karanfilköy diğeri Narin sitesi bir diğeri de Gazeteciler sitesi, 3 duraktan da durak kalkışlı otobüs talebimiz var ama bu otobüsler çok seyrek geldiği için semtimizin ihtiyaçlarına cevap verememektedirler. Mahallelimiz, elele vererek üzerimize düşen görevleri faszlasıyla yapmaktadır. Mahallemizin muhtarlığı içerisinde 20 seneyi aşkın bir süredir bir kütüphanemiz var. 3000 – 4000 in üzerinde şu anda elinde kitap olan okuyucumuz var. Devamlı okuyucumuz mevcut. 20 binin üzerinde kitabımız var yine bir odamız var, bütün mahallelinin getirdiği giyisiler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta. Yine yardım sever mahallelimizin getirdiği yiyecekler Ramazan öncesi ve sonrası da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Yine bu arada ihtiyaç sahiplerinin hiç bir sosyal güvencesi olmayanlarına her türlü reçetelerinde tıbbi cihazlarında ve her türlü ihtiyaçlarında yine mahalleli son derece sahip çıkmaktadır ve bu konuda büyük dayanışma örneği göstermektedir. Hepsine ben radyonuz aracılığıyla bütün mahallelim adına bir kez daha teşekkür ediyorum, gösterdikleri yakınlıktan ve alakalardan dolayı belediyemizin çalışmalarından memnunuz. Sağolsunlar, eksik olmasınlar, bütün birimler müdürleriyle bütün arkadaşlarıyla birlikte bütün isteklerimize ellerinden geldiği ölçüde yardımcı olmaktadırlar. Ellerinden gelmeyen de hemen hemen hiç bir şey yok hepsine teşekkür ediyorum ve Sayın Başkanımız İsmail Ünal’a da tabiki bu gösterdiği büyük atılımlardan ötürü bir kere daha teşekkür ediyorum. İsmail bey hakkında olumsuz düşünecek hiç bir şeyimiz yok, sağolsun her konuda bizlere yardımcı her ulaşmak istediğimiz zaman birebir ulaşma imkanımızın olduğu son derece anlayışlı güler yüzlü ve son derece Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir belediye başkanımız. Mahallemizde yeni projeler var; bir Karanfilköy Cumhuriyet Caddesi üzerinde karayollarına ait olan bir arazi üzeride bir yürüyüş yolları ve park yapımı var. Beşiktaş belediyemiz bunlarla ilgili olarak karayollarıyla görüşmelerini sürdürüyor. İkincisi mahallemizde bir semt evi yapılacağının müjdesini İsmail Başkanımızdan aldık ve son derece sevinçliyiz. Mahallemizdeki otopark sorunumuzun halledilmesi için bazı parklarımızın altına bir yer altı otoparkı istiyoruz. Sayın Başkanımızdan bütün mahallelimizinde isteği bu doğrultuda. Bir de kreş istiyoruz Sayın Başkanımızdan. Mahallemizde çok fazla çalışan hanımımız var; bu çalışan hanımlarımızın çocuklarını bırakabileceği bir yere ihtiyacımız var. Eğer böyle bir şey yapıldığı takdirde kendisine müteşekkir kalacağız.

Şarkılar söylediler…
BEŞİKTAŞLILAR sokağa döküldü şarkılarla gecelerine renk kattı… Kah oynadılar kah tempo tuttular kah eşlik ettiler… Beşiktaşlılar yaz etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü sanatçılar Beşiktaş’ta konser verdi. Temmuz ayı içinde Bülent Ortaçgil sevenleriyle buluştu. Şarkılarını seslendirdi. Açıkhavada yapılan etkinliklerde herkesi şarkılarındaki armoniyle neşelendirdi. Bülent Ortaçgil konserinin yanı sıra sevilen sanatçı Göksel de, sevilen şarkılarını Beşiktaşlılar ile birlikte seslendirdi. Yine Temmuz ayı içinde Beşiktaşlıları coşturan bir diğer konser de özgün müzik tarzlarıyla tanınan Ezgi’nin Günlüğü’nden geldi. Ezgi’nin Günlüğü, Beşiktaş’ta sevilen şarkılarını seslendirdi. Ayrıca yine Temmuz ayı içinde Moğollar da sevenleriyle buluştu.

SPOR HABERLERİ

Transferin şampiyonu!
BU yıl mutlaka şampiyon olmak isteyen Beşiktaş, kadrosunu oldukça güçlendirdi. Yerli ve yabancı bir çok oyuncuyu kadrosuna katan Kara Kartal, adeta transferin şampiyonu oldu. Edinilen bilgiye göre, 2008-2009 sezonu ilk transfer döneminde şimdiye dek 6’sı dış, 3’ü iç transfer olmak üzere toplam 9 futbolcuyla masaya oturan ve anlaşan Beşiktaş, bu transferlere 5 yıllık süreçte toplam 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek… SPOR’DA
Sporun kalbi Radyo Beşiktaş’ta atacak!..
SEZON başladığında, her gün yeni bir spor programıyla canlı yayına geçecek olan, Radyo Beşiktaş lig öncesi dört spor programına birden başladı!.. İlki pazartesi günleri saat 17.00-19.00’da Orhan Salkınaz’la spor, salı günü Hakan Turgut’la branşlar, perşembe günü saat 17.00-19.00’da Didem Tutal Güngör ve Ataç Tetikeren’le taraftarın sesi, cuma günü saat 17.00-19.00’da İsmail Baştuğ ile Beşiktaş gündemi… Dünyanın neresinde olursanız olun www.radyobesiktas.com’u tıklayın, canlı dinleyin.

Kartal yeniden Avusturya’da
Karakartallar yeniden Avusturyaya uçtu!… İlk kamptan sonra İstanbul’a dövnen ve BJK Ümraniye tesislerinde çalışma yapan Kartal ikinci etap kamp için yeniden Avurturyaya gitti. Beşijktaş ilk kamp döneminde, Redbull Salzburg’u 2-0, St.Johann’ı 4-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, ciddi rakiplerinden Alman Bochum’u da 2-1 ile devirmeyi başardı. Son maçta ise Rumen Steaua Bükreş, Kartal’ı 1-0 devirdi ve kamp sona erdi. İşte bu süreç içinde, spor otoriteleri ve yazarların verdiği, taraftarında çoğunlukla görüş birliğine vardığı futbolcuların 15 günlük karnesi…
TOMAS SIVOK 7: Soğukkanlılığı, oyunu iyi okuması ve hava toplarındaki hakimiyetiyle defanstaki yerini sağlamlaştıracağa benziyor.
MERT NOBRE 5: Kamp sevmeyen bir oyuncu olmasına rağmen performansı vasatın biraz üstüne çıktı. Ancak daha da iyi olmalı.
DEİVSON BOBO 6: İdmanlarda teknik heyetin her dediğini yapmaya çalıştı. İsmi sürekli transferle anıldı ama o bundan etkilenmedi.
FİLİP HOLOSKO 6: Holosko bildiğimiz gibi. Sürati ve hırsından hiçbir şey kaybetmedi. Onu yine Beşiktaş’ın en iyileri arasında göreceğiz.
HAKAN ARIKAN 4: Vasatın altında kaldı ama bu onun kötü kaleci olduğu anlamına gelmiyor. Ancak kaleyi alabilmek için çok çalışmalı.
NECİP UYSAL 5: Yaşına rağmen boyundan büyük işlere kalkışması teknik heyeti memnun ediyor. Tek eksiği yaş farkı nedeniyle fizik gücü.
CAN ERDEM 6: Kocaelispor’da kendini geliştirmiş. Gol atma hırsı, hava toplarındaki hakimiyeti ve sert şutları, Beşiktaş forvetine güç katacak.
TOMAS ZAPOTOCNY 6: Kampta, vatandaşı Sivok kadar ön plana çıkmasa da, ikili mücadelelerde rakibine iyi yapışıyor. Ancak çok çalışmalı.
AYDIN KARABULUT 6: Gün geçtikçe takım içerisinde sorumluluk alıyor ve kendini gösteriyor. Bu şekilde devam ederse Tello’yu yedek bırakır.
KORCAN ÇELİKCAN 5: Beşiktaş’ın gelecek vaat eden bir başka yetenekli kalecisi. Erdem ve Rasim ile tatlı bir rekabet içinde. Ancak işi zor.
EMRE ÖZKAN 6: Defansın her yerinde görev alabiliyor. Bir-iki hatası dışında vasatın çok üzerinde bir performans gösterdi.
ANTHONY SERIC 5: Performansı, isteği ve hırsı ile teknik heyeti memnun etse de maçlardaki vasat futbolu akıllarda soru işareti bıraktı.
RIZA ŞEN 6: Çalışkan bir isim. Tıpkı adaşı Rıza Çalımbay gibi bitmek tükenmeyen bir enerjisi var. Tek noksanı, maç eksiği…
TUNA ÜZÜMCÜ 6: Soğukkanlı olması en büyük avantajı. Kontrollü bir şekilde oyuna sokabilmesi kendisini ve takımı için büyük avantaj.
SERDAR ÖZKAN 6: Gelecekte liderliğe soyunabilecek bir futbolcu. Ayağında çok top tutması günümüz futbolunda en büyük eksisi…
EKREM DAĞ 6: Hem hırslı, hem hızlı. Hücuma katkısı yüksek bir futbolcu. Rakiplerine kontrolsüz girmesi sıkıntı yaratabilir.
MEHMET SEDEF 7: Her iki ayağını sahanın her yerinde kullanabilen bir yetenek. Delgado ile birlikte kampın yıldızları arasında yer aldı.
UĞUR İNCEMAN 5: Kampa sonradan katılması ve zaman zaman yaşadığı sakatlıklar, performansını tam olarak göstermesine engel oldu.
SERDAR KURTULUŞ 7: İdmanlarda ve maçlarda kendisine verilen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Takımın en iyileri arasında kendini gösterdi.
EDOUARD CISSE 7: Her zaman güçlü ve ayakta kaldı. Beşiktaş defansı ile Delgado arasındaki köprü görevini çok iyi yaparak takdir topladı.
MATHİAS DELGADO 9: Kaptanlık onda olumlu etkiler bıraktı. Geçen seneki Delgado’dan daha olgun ve gelişmiş bir oyuncu izlenimi verdi.
ALİ TANDOĞAN 5: Performansı sağ kanat için yetersiz. Serdar Kurtuluş, Ekrem Dağ, Serdar Özkan ve Holosko gibi dişli rakipleri var.
RODRİGO TELLO 4: Geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Yaşadığı hafif sakatlıklar onu olumsuz etkiledi, kendini gösteremedi.
BATUHAN KARADENİZ 6: Kendine oynayan Batuhan gitti, forvet hattında gol vuruşlarının yanı sıra etkileyici asistler yapan bir Batuhan geldi.
ERGUN AYDIN 5: Orta sahada kendinden emin tavrı futboluna olumlu yansıyor. Ama Beşiktaş A takımı için daha fazla çalışması gerekiyor.
SEZER SEZGİN 5: Hırslı ve hızlı. Arkasına zaman zaman rakipleri kaçırması onu zor durumda bırakıyor. Çalışmalarını daha da artırmalı.
FAHRİ TATAN 7: En çalışkan isimlerinden biri oldu. Delgado, Cisse, Uğur gibi rakipleri arasında işi zordu. Nitekim Sağlam gitmesini tercih etti.
RASİM MUTLU 5: Sakatlıklar nedeniyle bazı idmanlarda yer alamadı. Uzun boylu olması ona üçüncü kaleci olma yolunda avantaj sağlıyor.
ERDEM KÖSE 5: Alt yapının yetenekli kalecilerinden biri. Kamp yararlı oldu. Gün geçtikçe kendini geliştiriyor. Fakat çok çalışmalı. (Onur BAŞTUĞ)
KARA KARTAL
transfer şampiyonu!
Bu yıl mutlaka şampiyon olmak isteyen Beşiktaş, kadrosunu oldukça güçlendirdi. Yerli ve yabancı bir çok oyuncuyu kadrosuna katan Kara Kartal, adeta transferin şampiyonu oldu. Edinilen bilgiye göre, 2008-2009 sezonu ilk transfer döneminde şimdiye dek 6’sı dış, 3’ü iç transfer olmak üzere toplam 9 futbolcuyla masaya oturan ve anlaşan Beşiktaş, bu transferlere 5 yıllık süreçte toplam 56 milyon 785 bin YTL ödeyecek. İç transferde Delgado’nun sözleşmesini uzatan, Ali Tandoğan ve Gökhan Zan ile de yeniden anlaşan Beşiktaş, dış transferde ise Ayhan Tuna Üzümcü, Ekrem Dağ, Uğur İnceman, Anthony Seric, Tomas Zapotocny ve Tomas Sivok’u renklerine bağladı.
Buna göre; Beşiktaş, Ekrem, Uğur, Zapotocny ve Sivok için ise taksitlerle toplam 11 milyon 200 bin Avro ödeyecek. Bu arada siyah-beyazlılar, geçen sezonun ilk transfer döneminde de 3 yıl için toplam 48 milyon 409 bin YTL harcamıştı.
2010-2011 sezonu sonuna dek sözleşmesi uzatılan yeni kaptan Matias Emilio Delgado, yıllık 2 milyon 100 bin Avro ile takımın en çok kazanan futbolcusu oldu. İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman’ın takımdan uzaklaştırılmasının ardından kaptanlık görevine getirilen Arjantinli Delgado, yıllık 1 milyon 500 bin Avro ücret alan Rüştü ve Cisse’yi geride bıraktı. Beşiktaş, İtalya’nın Udinese kulübünden transfer ettiği Çek futbolcular Tomas Zapotocny ve Tomas Sivok’un bonservislerine toplam 9.2 milyon Avro ödeyecek. Zapotocny için 3 yıl içinde eşit taksitlerle 4.5 milyon Avro, Sivok içinse 30 Haziran 2011 tarihine kadar 4 taksitte toplam 4.7 milyon Avro bonservis bedeli verilecek. Bu arada, Gaziantepspor’dan alınan Ekrem Dağ ve Manisaspor’dan transfer edilen Uğur İnceman için de kulüplerine 1’er milyon Avro ödenecek. Dış transferde bu sezon en yüksek ücreti Çek futbolcu Tomas Sivok’a verdi. 4 artı 1 yıllık sözleşme imzalanan Sivok, ilk 4 yıl, yıllık 800 bin Avro alacak. Opsiyonun kullanılması halinde 5. yılda Çek futbolcuya 1 milyon 200 bin Avro ödenecek. Sivok’u, yıllık 750 bin Avro karşılığında 3 artı 1 yıllık sözleşme imzalanan Zapatocny ile ilk yıl 200 bin Avro imza parası ve 750 bin YTL garanti para alacak olan ve 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalanan Seric izledi. Sivok’a ise bir defaya mahsus olmak üzere sezon içinde ilk 11’de 10 resmi maç oynarsa 50 bin, 20 resmi maç oynarsa ayrıca 50 bin Avro verilecek. Türk futbolcular içinde yıllık 850 bin YTL alacak olan Gökhan Zan başı çekerken, Uğur İnceman 400 bin, Ali Tandoğan ile Ekrem Dağ 350’şer bin, Ayhan Tuna Üzümcü ise 300 bin YTL’ye imza attı. Ayrıca maç başına Gökhan 25 bin, Ali Tandoğan 15 bin 500, Tuna 15 bin, Ekrem 16 bin, Uğur ise 20 bin YTL alacak.
Tuna’ya, 15 resmi maçta ilk 11’de oynaması halinde 100 bin YTL verilecek. Diğer yandan, Uğur İnceman’ın transferi karşılığında Manisaspor’a genç futbolculardan Adem Büyük ve Mustafa Asan verildi.
FİKSTÜR BELLİ OLDU
İlk maç deplasmanda Antalyaspor’la
ilk derbi 13. hafta Fenerbahçe ile…
Süper Süper Ligi 2008-2009 sezonu fikstürleri Olimpiyat Evi’nde çekildi. Fikstüre göre Siyah-Beyazllar, sezona Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağ maçla başlayacak. İlk hafta maçlar 22, 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Beşiktaş, ilk derbi mücadelesini ise Fenerbahçe ile Kadköy’de yapacak. 13. haftadaki bu derbiden 3 hafta sonra ise Galatasaray ile Ali Sami Yen’de karş karşya gelecek. Ligin ilk devresi 22 Ağustos’ta başlayacak ve 21 Aralk’ta yaplacak 16. hafta maçlarnn ardndan devre aras tatiline geçilecek. 23 Ocak’ta ise 17. hafta karşlaşmalaryla ikinci yar başlayacak ve sezon 31 Mays’ta sona erecek.
Rüştü: “Kale emin ellerde”
Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, yeni sezon ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Reçber, yeni sezonun kendileri için çok önemli söyledi ve “Geçen sene yaşadığımız bazı şanssızlıklardan dolayı elimizdeki şampiyonluğu kaybettik” dedi. Yeni transferlere biraz zaman tanımak gerektiğini kaydeden Reçber, bu arkadaşlarının ilerleyen günlerde ortama daha çabuk ve kolay ayak uydurabileceklerini ve takıma daha faydalı olacaklarını ifade etti. “Bu sezon deneyimli ve genç futbolculardan oluşan bir sentez var” diyen Rüştü, “Bence bu önemli bir avantaj. Hedeflerimiz doğrultusunda tüm gücümüzle çalışacağız. Şunun bilincindeyiz ki, camiamız bizden başarı ve başarılar bekliyor. Biz de bunun için ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen mücadeleyi, arzuyu sahaya yansıtacağız” diye konuştu.
Matias Delgado ile yeniden
KAPTAN İMZALADI
Beşiktaş’la sözleşmesini 2011 ylna kadar uzatan Arjantinli futbolcu Matias Delgado, neden Siyah-Beyazllar’da kaldğn açklad. Delgado, “Espanyol Kulübü’nden ciddi bir teklif aldm. Ancak önce Başkanmz ardndan da takmn durumu kalmama neden oldu. Tabii ki Arjantin Milli Takm’na gitmenin en kestirme yolu İspanya. Fakat sradan bir takma gideceğime, burada oynayp şampiyonluk yaşamak istiyorum. Basel’de klpay kaçrdğm kupay Türkiye’de kazanmak istiyorum” dedi.
Takm kaptan olarak bu sevince ortak olmak istediğini ifade eden Delgado, şampiyonluğu Siyah-Beyazl formayla yaşamak büyük bir gurur olur. Çalşmalar çok iyi gidiyor. Biz bu işi sonuna kadar brakmayacağz ve her gün üstüne koyacağz. ‘Bu kadar yeter’ diye bir şey aklmza gelmeyecek. Futbol teknoloji gibi sonu olmayan bir spor” diye konuştu. Bu arada yldz futbolcuyu srarla isteyen Espanyol, Delgado’nun sözleşmesini yenilemesi sonras büyük bir şok yaşad.
Gökhan Zan da imzaladı
BİLMECE ÇÖZÜLDÜ
Hakknda birçok transfer haberi çkan Gökhan Zan, Başkan Yldrm Demirören ile yaptğ görüşmenin ardndan takmda kaldı.
Kulübüyle sözleşme imzalayan Gökhan Zan, “Olaylar hep benim dşmda gelişti… Ben bonservisim elimde olmasna rağmen Beşiktaş’taki durumum kesinleşmeden kesinlikle kimseyle görüşmedim… Ya benim ağzmdan ya da menacerim ile ilgili bir sürü aslsz iddia ortaya atld… Bu beni çok üzdü” diye konuştu.
Geçmiş sezonlarda yaşadğ sakatlklar nedeniyle eleştirildiğini de söyleyen Gökhan, “İşte geldim buradaym ve yeni sezonda tüm maçlarda oynamak istiyorum. İnann kimse sakatlanp sahalardan ayr kalmak istemez. İnsan ekmek yere ihanet etmez. Bu sezon bir başka Gökhan Zan izlettireceğim” dedi.
Üçüncü kaptanlık görevi verildiği için çok mutlu olduğunu belirten Gökhan Zan, “Çok mutluyum. Siyah Beyazlı formayla şampiyonlik yaşayıp sembol isimlerin arasına katılacağım” diye konuştu.
Beşiktaşlıları andık
Beşiktaş’ta üç önemli isim temmuz ayı içinde anıldı. Efsane futbolculardan Yusuf Tunaoğlu, ölümünün 8. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Diğer yandan eski yöneticilerden Cenk Koray, vefatının 8. yılında Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Bu arada, 24 Temmuz 1987 tarihinde aramzdan ayrlan eski yöneticilerimizden Şan Ökten’i vefatnn 21. yldönümünde Kuzguncuk Mezarlğ’ndaki kabri başnda andk. Beşiktaş Gazetesi olarak Tunaoğlu, Ökten ve Koray’a tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

Taraftar gündemi değerlendirdi
Yepyeni bir spor platformu daha oluşturuyoruz… Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş’ta yayınlanan bu platform sayesinde, taraftar ve Beşiktaş Kulübü buluşacak, sorunları görecek ve çözüm yolları bulacak… Amacımız bu… Bu sayıdan itibaren gündem oluşturacak haberlerden yola çıkarak, hazırladığımız soruları ilk ağızdan Beşiktaşlılar yanıtlayacak. Radyo Beşiktaş’ta da aynen yayınlanan taraftar görüşleri eş zamanlı olarak Beşiktaş Gazetesi ve internet sitemizde de yer alacak. Beşiktaşlı’nın sesini dünyanın her yerinden tek adres olan; www.radyobesiktas.com üzerinden perşembe günleri saat: 17.00- 19.00 saatleri arasında ve cuma günleri de saat: 13.00-15.00 arasında dinleyebilirsiniz. İşte Beşiktaşlılara yönelttiğimiz sorular…
İbrahim Toraman, Fenerbahçe ve Galatasaray’a gitmek istemediğini veBeşiktaş’ta kalmak istediğini söylüyor, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Uzun süredir anlaşılamayan Gökhan Zan ile imza atıldı ve üçüncü kaptanlık verildi, sizce yapılan iş doğru mu?
Takımda kaldılar şeklinde açıklama yapılsa da, Delgado ve Bobo’nun gitmesi gündemde… Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Beşiktaş yeni transferlerle kadrosunu güçlendirdi? Öncelikle bu yıl ligte ve Avrupa’da ne yapar?..
Sinan Engin, yeni transferlerden Sivok ve Zapotocny’nin eskiden defansın göbeğinde harikalar yaratan Zago ve Ronaldo’dan bile daha iyi olduğunu açıklamış. Siz transferlerden memnun musunuz?
Takımda görmek istediğiniz futbolcu var mı?
ABTİ TUNA: İbrahim Toroman gibi güçlü, hırslı bir oyuncunun Beşiktaş’la olduğunu göstermesi çok büyük bi olay. Özellikle taraftar Beşiktaş’lı birilerini görmek isterken Toroman’ın gitmesi çok saçma bence. Gökhan Zan olayı yanlış. Gösterdiği davranış ortadayken Toroman olayının üstüne gelmesi tuz biber gibi. Delgado’nun bize çok katkısı oldu ama açıkçası kalmak istemiyorlarsa Beşiktaş’a ne derece katkıları olur, tartışılır. Beşiktaş geçen sene güç bela bir şeyler yaptı ama bu seneki transferlerimiz rakiplerimize göre daha basit. Biz yine takımımızın arkasında olacağız ne olursa olsun. Yeni transferlerin 100. yılda büyük bir başarı elde eden o iki adamla kıyaslanması yanlış bence. Beşiktaş’ın transferlerinden memnun değilim yerli olarak Mehmet Topuz’u isterim ama öncelikle Toraman kalsın. Şimdi Beşiktaş’ın eski hocası İspanya’nın başına getirilip de Beşiktaş’tan gönderiliyorsa bu biraz Beşiktaş yönetimin eksikliğidir. Bizde bir sorun var, demektir.
MUSA: Toraman’ın Beşiktaş’ta kalmasını istiyorum, Üzülmez’in pek faydalı olacağını zannetmiyorum. Gökhan Zan bize faydalı olmadı ama şimdi ne olur bilemem. Beşiktaş başarılı olmak istiyorsa Delgado’nun da Bobo’nun da kalması lazım. Yeni transferleri seyredemedim ama Sinan Engin’in açıklaması inşallah doğru çıkar. Nihat Kahveci’yi bizde görmek isterim ama çok zor artık… Del Bosque’yu Beşiktaş’ın göndermemesi gerekiyordu, büyük bir hata oldu.
ÖMER AKTAŞ: Beşiktaş’tan gitmek istememekle Toraman, doğru düşünüyor. Gökhan Zan olayını doğru bulmuyorum. Delgado ve Bobo’nun gitmemesi lazım. Bu sene Beşiktaş’ın daha iyi yerlere gelmesi lazım. Geleceğini de ümit ediyorum. Sinan Engin’e katılıyorum. Transferlerin doğru olduğuna katılıyorum, daha da iyi olacağına inanıyorum.
HÜSEYİN BEKTAŞ: Toraman’ın kalmasını ben de istiyorum, Gökhan Zan’a verilen kaptanlık doğru değil. Bence Delgado kalsın ama Bobo’nun gitmesinden yanayım, yeni gelenleri tanımıyorum ama umarım başarılı olurlar. Sinan Engin’in görüşlerini beğeniyorum, transferleri görmedim ama hayırlı olurlar. Hocamız bizde çok başarılıydı inşaallah İspanya’da da başarılı olur…
BİROL BAYSAL: Del Bosque iyi bir hocaydı ama Beşiktaş’a uyum sağlayamadı. Şu anda Fenerbahçe’ye gelen hocanın yerini tutamaz. Toraman’ı severim ama en hayırlı kararı kendisi verecektir, onun elinde olan bir şey yok ki… Gökhan’a verilen kaptanlık doğru. Delgado ve Bobo gitmesin. Beşiktaş’ın yeri belli, istikrar gösteremiyor ya üçüncü yada şampiyon olur. Sinan Engin’in görüşleri için ne demem konusunda yeni transferler oynasınlar da görelim, bakalım. Ondan sonra belli olur transferler… Çok iyi olmasa da orta derece.. Başkan elinden geleni yapıyor. Yerli transferler için ben Emre’yi düşünüyordum, onu beğenirim ama olmadı nasib değilmiş, Fenerbahçe kaptı…
MENNAN: Toraman doğru düşünüyor, kalsın. Del Bosque’yu ben de beğenmiyordum. İspanya’ya da faydalı olacağını zannetmiyorum. Gökhan Zan’a verilen kaptanlık doğru. Bobo’nun kalmasını isterim, Delgado için açık kapı bırakırım. Beşiktaş’ın bu sene de bir yere uzanabileceğini düşünmüyorum, yönetimin başkanın da performansı önemli. Başkanı protesto ediyorum, geldiğinden bu yana maçlara gitmiyorum. Sivok ve Zapotacny ile ilgili o düşünce Sinan Engin’in ürettiği düşünce. Bekleyip görmek lazım. Daha izleyemedim bakalım ileride neler yaptıklarını göreceğiz.
ERDEM: Toraman gitmese bence daha iyi olabilir. Gökhan Zan’a verilen kaptanlık doğru değil bence… Delgado ve Bobo’nun da kalması lazım. Yeni transferleri de pek beğenmiyorum. Sinan Engin’in söylediklerine transferleri seyretmeden bir şey diyemeyeceğim. Del Bosque’nun gitmesi iyi olmuştu belki İspanya’da da sorunlar yaşayabilir.
SÜLEYMAN KULAOĞLU: Toroman’ın gönlünde o yatıyorsa gerçekten Beşiktaş’ı seviyor demektir ama gidip gitmemesi yönetimin bileceği iş. Gökhan’ın da kaptanlığını yönetim öyle uygun gördüyse bir şey diyemem. Beşiktaş son dakikaya kadar 90 dakika eskiden beri top oynayan takımdır. Bu senede böyle oynarsa artık başarılı olacağını düşünüyornum. Transferlerden memnunum, çalışınca her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Sinan Engin’in görüşlerine katılıyorum.
ABDÜLSERAP ŞAHİN: Toroman gitmek istemiyorsa gönderilmemelidir, biz de seviyoruz kendisini, iyi bir futbolcu. Delgado ve Bobo Beşiktaş’ta iyi oynadılar ama gideceklerse de Delgado’nun kalmasını tercih ederim. Beşiktaş iyi bir takım, iyi oynarlarsa iyi gider. Bu sene de başarılı olmalarını istiyorum. Sinan Engin’in görüşleri için bir şey diyemem çünkü daha transferleri görmedik, gördükten sonra belli olacak.
SEZGİN SUÇİN: Toraman’ın kalmasını isterim. Gökhan Zan’a verilen kaptanlığı da doğru bulmuyorum. Delgado iyi bir futbolcu Beşiktaş’ta kalmalı. Beşiktaş bu yıl geçen seneden daha iyi olur gibi geliyor. Sinan Engin’in düşüncelerine katılıyorum. Del Bosque’nun gitmesi de bence doğruydu, İspanya Milli Takımında ne yapar, bilemem.
MEHMET: Toraman Başkan tarafından affedilebilir diye düşünüyorum. Gökhan’ın kaptanlığı doğru ama Gökhan Zan kaptanlığı kaldıramaz. Delgado ve Bobo Beşiktaş’a yararlı futbolcular; ben de kalmalarından yanayım. Bir beşiktaşlı olarak üzülerek söylüyorum ama Beşiktaş’ın bu yıl da yapacakları geçen seneyi geçmez. En fazla o kadarını yapabileceklerine inanıyorum. Sinan Engin yerini garantiye almak için söylüyor bunları, transferleri çok yakından tanımıyorum. Beşiktaş’ta Mehmet Topuz’u görmek isterim. Del Bosque’ye de haksızlık yapıldı, Beşiktaş’ın yapmış olduğu tarihi hatalardan biri olduğunu düşünüyorum.
TARIK: Toraman bence de kalsın. Delgado’nun da Beşiktaş’ta kalmasını isterim. Bu yıl Beşiktaş’ın ligde ve Avrupa’da başarılı olacağını düşünüyorum. Sinan Engin’in düşüncelerine şöyle diyeyim Ronaldo daha iyiydi. Şu anki transferlerden memnunum.
MEHMET AYDIN: Toraman’ın gitmek istememesi doğru, kalsın. Kaptanlık Gökhan Zan’a yanlış. Delgado ve Bobo da gitmemeli. Delgado iyi bir oyuncu. Beşiktaş’ın ligde ve Avrupa’da iyi olacağını düşünüyorum. Sinan Engin’in düşüncelerine katılmıyorum; Ronolda kadar iyi olduklarını düşünmüyorüm. Taraftar olarak transferler şu anda iyi gidiyor zaten lig açıldığında her şey yeniden başlayacak, göreceğiz. Arda Turan’ın Beşiktaş’ta olmasını isterim, iyi şeyler yapacağını düşünüyorum.
HAKAN: Beşiktaş’ta yeteri kadar kaos ortamına girildi ama tribünle olsun ama yönetimle olsun. Bence İbrahimler gitsin sonuçta tek aşk beşiktaş bu güne kadar ruhunla oynayan bir İbrahim Üzülmez vardı ama son vuruşları yapamasa da, mücadele eden, 90 dakika boyunca koşan, sahanın her yerine basan bir oyuncuydu. Ama bunların yaşanmaması lazımdı, yaşandı bir kere.. Bir Baki Mercimek, bir Üzülmez için çabalamak Beşiktaş’ı yıpratmak gerekmez. Ama Toraman’ı kaybetmek istemezdik ama gerekirse kaybedelim farketmez önemli olan Beşiktaş… Gökhan Zan’ın kaptanlığı doğru bence. Delgado’yu gönderemezler zaten bunları Bobo ve Delgado yapsaydı Bobo’yu gönderirlerdi; Delgado kalırdı. Ligde inşallah şampiyon oluruz da Avrupa’da bir şey bekleyemiyorum bu takımla… Yıldırım Demirören kişilik bakımından iyi bir insan ama takımı yönetemiyor, kimse bir şey diyemez zaten bizim onun babasına menfaat borcumuz var ama kulubü yönetibilecek bir insan değil. Bu işler sırf parayla pulla dönecek işler değil, bunları kaldıramıyor. Sinan Engin’in düşüncelerini ileride izleyip göreceğiz ama 100. yıldaki şampiyonluktaki defansımızı, orta sahamızı hiç bir yerde arasan da bulamazsın. O zamanlar takımda bir ruh vardı. Beşiktaş’ın transferlerini diğer takımlara göre kötü görüyorum. Biz beşiktaş taraftarıyız biz cebimizden 1200 YTL verip kombine bilet alıyoruz. Şimdi de diyorlar ki bir kombine alın ikinci kombine bedava biz Olimpiyat’a gittikten sonra ikinci kombineyi niye alalım ki benim bir çok arkadaşım var, hiç birimiz kombine bilet almıyoruz. Biz ayda alamıyoruz o kadar para ve geçen sene olduğu gibi yine indirim istiyoruz. Mehmet Topuz’u isterdim. DelBosque Beşiktaş’ı 2 sene geriye itti, yerine gelen Ertuğrul hocamız takımın içinde büyüyen karekterlerli kişilikli bir insan. Del Bosque’yu aratırmayacak bize ama bazı konularda yönetim onu bile sıkıyor biz artık şampiyon olmak istiyoruz. Artık ağlayacağız her maç stres yaşamak istemiyoruz. 2 – 0 yenikken 3 – 2 maç almak istemiyoruz her maç ağlıyoruz tribünde… Yönetim çayını, viskisini içerken orada biz hüngür hüngür ağlıyoruz, isyan ediyoruz. Çarşı’nın kapanmasın da bile yönetimin büyük bir payı var.
KÖKSAL: Toroman’ın kalmasına saygı duyarım ama o söylediği kelimeler bir profesyonel futbolcuya yakışmaz, profesyonel futbolcu her yerde oynar, sonuçta bundan ekmek yiyiyorlar. Gökhan’ın kaptan olması yanlış bu zamana kadar Beşiktaş’tan uzak olan bir futbolcunun kaptan olması sorun olabilir. Delgado ve Bobo kalitesinde futbolcu almak zor. Ben olsam göndermem. Beşiktaş’ın ligde ve Avrupa’da başarılı olacağını düşünmüyorum. Kulup zaten bir karmaşa içinde, sorunları aşarsa, ilk yarı iyi bir yerde bitirirse, belki… Sinan Engin’in dediği doğru çıkar ama Türkiye’ye ne futbolcular geldi, geçti.. Takımda görmek istediğim yerli futbolcu var ama bu saatten sonra kimse onları vermez maalesef acı bir gerçek şimdi Avrupa şampiyonu İspanya’nın başında Beşiktaş’ın eski hocası… Beşiktaş onun değerini bilemedi. Demek ki bu hocaya uzun süre tahammül etmemiz gerektiğini gösteriyor.
FEVZİ ÖZDEMİR: Toraman’ın bence gitmemesi lazım, Beşiktaş’a yararlı olacağını düşünüyorum fakat kavgayı da unutmamak gerkiyor. Gökhan Zan’ın kaptanlığı doğru değil bence gitmesi lazım. Beşiktaş’a faydalı olacağını düşünmüyorum, Delgado’nun gitmesinden yana değilim ama Bobo’ya iyi fiyat verildiği takdirde gitmesinden yanayım. Beşiktaş’ın ben bu yılda bir şey yapabileceğini düşünmüyorum, diğer takımlara bakınca takımın yetersiz olduğunu görüyorum. Sinan Engin’in ne olduğunu biz zamanından beri biliyoruz, onun aldığı kişilerden de bir şey beklemiyorum açıkçası. Transferlerden de hiç memnun kalmadım. Takımda yabancı bir flaş transfer görmek isterim. Del Bosque’nun iyi bir hoca olduğunu biliyorum. İspanya onu almakla iyi yaptı.
EKREM: Toroman bence hiç profesyonel düşünmüyor. Gökhan Zan’ın kaptanlığı doğru. Delgado ve Bobo iyi adamlar ama Beşiktaş’ın gönderilmelerinde bir kazancı olacaksa gitsinler derim. Kadro çok güçlü değil geçen seneye göre çok şey yapılmadı. Sinan Engin’e inanmıyorum; Ronaldo ve Zago daha iyiydi. Transferlerden hiç memnun değilim, Beşiktaş’ın kalesi, defansı ve orta sahası çok kötü. Del Bosque’nun çok iyi bir antrenör olduğuna inanmıyorum. Ertuğrul Sağlam bence daha iyi, karakterli biri. Ertuğrul Sağlam’a çok karışılıyor ve de Sinan Engin’in orada olması bence çok zarar verici . Ali Gültiken daha iyiydi, daha uyumluydu. Sinan Engin her şeyi karıştıran bir insan.
ORHAN NAVRUZ: Toroman’ın burda da taraftar desteği fazla olduğu için gitmek istemediğini düşünüyorum aslında diğerleri de büyük takımlar o da profesyonel bir futbolcu… Gökhan Zan kaptanlık yapabilr bence takımın başarısını da sağlar. Delgado ve Bobo’nun kalmasını isterim. Beşiktaş, bu sene ligde fırtına gibi eser de Avrupa’da ne yapar bilemiyorum. Sinan Engin’in dediğini Ronaldo için söyleyemem çünkü Ronaldo iyi bir oyuncuydu. Del Bosque, iyi bir hocaydı, gitti. Ayrıca Çarşı’yı da geri istiyoruz.