SAYI 180

BJK1Demokrasi şehitleri MKM’de
Demokrasi şehitleri heykelleri Mustafa Kemal Merkezi’ndea sergileniyor. Öldürülen 12 aydının heykelleri, merkezin girişinde görülebilir. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Demokrasi Kahramanları” projesini Mimar Sinan Üniversitesi’yle birlikte gerçekleştirmişti. Proje uyarınca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur ve Heykel Bölümü Başkanı Prof. Vedat Somay’ın da aralarında bulunduğu yedi akademisyen heykeltıraş, geçen yılın sonunda 12 aydının heykelini yapmaya başladı. Heykelleri yapılan aydınlar arasında, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Bedrettin Cömert, Cavit Orhan Tütengil, Çetin Emeç, Doğan Öz, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Ümit Doğanay ve Asım Bezirci bulunuyor. Konuyla ilgili olarak ise Beşiktaş Belediye Başkanı Mimar İsmail Ünal görev saydığı projenin hayata geçmesinden gurur duyuyor ve “Şehit olan bu ustaları yaşatmak bizim sosyal demokrat, cumhuriyetçi, laik ve çağdaş anlayışımızın gereği” diyor.
Mustafa Kemal Merkezi’nde giriş bölümünde sergilenen heykeller ve heykeltraşlar ile ilgili bilgiler şöyle: Abdi İpekçi: Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü. 1 Şubat 1979’da İstanbul’da öldürüldü.
Heykel yapan heykeltraş: Rektör Prof. Rahmi Aksungur.
Prof. Ahmet Taner Kışlalı: Eski kültür bakanı. 21 Ekim 1999’da Ankara’da bombalı saldırıda öldürüldü.
Asım Bezirci: Eleştirmen. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde 37 kişiyle birlikte yakıldı. Heyteli yapan heykeltıraş: Doç. Neslihan Pala.
Prof. Bahriye Üçok: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, SHP Parti Meclisi üyesi. 6 Ekim 1990’da evine gönderilen bombalı paketle öldürüldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Doç. Fatma Akyürek.
Prof. Bedrettin Cömert: Hacettepe Sanat Tarihi öğretim üyesi. 11 Temmuz 1978’de öldürüldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Yrd. Doç. Yıldız Güner.
Prof. Cavit Orhan Tütengil: İÜ Sosyoloji Enstitüsü Başkanı. 7 Aralık 1979’da öldürüldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Doç. Önder Büyükerman.
Çetin Emeç: Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni. 7 Mart 1990’da İstanbul’da otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Yrd. Doç. Ayla Aksungur.
Doğan Öz: Cumhuriyet Savcısı. 24 Mart 1978’de Ankara’da öldürüldü.
Prof. Muammer Aksoy: Hukuk adamı. 31 Ocak 1999’da Ankara’da öldürüldü.
Onat Kutlar: Yazar. 31 Aralık 1994’te uğradığı bombalı saldırıda yaralandı. 11 gün sonra öldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Prof. Vedat Somay.
Uğur Mumcu: Cumhuriyet gazetesi yazarı. 24 Ocak 1993’te bombalı saldırıyla öldürüldü.
Prof. Ümit Yaşar Doğanay: İÜ Siyasal Dekan Yardımcısı. 20 Kasım 1979’da öldürüldü. Heykeli yapan heykeltıraş: Prof. Vedat Somay.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mustafa Kemal Merkezi’nde sergilenen demokrasi şehitleri heykelleriyle ilgili ise şunları söyledi:
“Kültür sanatta İstanbul’un merkezi haline gelen Beşiktaş’ta sekiz üniversite, beş kültür merkezi var. Semtimizde eğitimliler, gençler ve sanatçılar yaşıyor. Çok önemli uluslararası konser ve sergilere, oyunlara ev sahipliği yapıyoruz. Beşiktaş, heykellerle birlikte açık hava müzesi olacak. Daha birçok isim var, aydınlanma uğrunda can veren. Aydın, usta, sanatçı ve önderlerin heykellerini yapmaya devam edeceğiz”
HEYKELLER YAKINDA GERÇEK YERLERİNDE SERGİLENECEK
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, heykellerin MKM’de sergilendikten sonra yakın zamana gerçek yerlerine konulacağını söyledi. Heykellerin konulacağı yerin belirlendiğini, önümüzdeki aylar içinde konuyla ilgili geniş bir açıklama yapılacağı kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Böylesine önemli anıtların sadece Beşiktaş ve İstanbul kentlisi değil tüm insanların görmesi için sergilenecek yer merkezi bir meydan olacak ve heykeller sürekli burada kalacak” diye konuştu.
Yaşam Evi
nefes aldırıyor!..
Beşiktaş yeni merkeziyle nefes aldırıyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından açılan Yaşam evi geçtiğimiz haftalar içinde hizmete açıldı. Yetkililer konuyla ilgili olarak hizmete açılan merkezin, Beşiktaşlılar için bir buluşma noktası olduğuna dikkat çetkiyor ve Beşiktaş kentlileri için farklı bir sosyal mekan daha sağlandığına işaret ediyorlar. Nisbetiye Mahallesi, Ilgın Sokak No.3 (Yeni Ulus Sitesi yanı) adresindeki “Yaşamevi”, Kentli Kart sahibi 60 ve üzeri yaştakilere bir arada hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturuyor. Yeşilliklerin içinde bulunan alan, Beşiktaşlılar için ayrıcalıklı bir seyir alanında gündelik yaşamın sıkıntılarından kurtulmak için alternatif oluyor.
Her yerde Kültür Sanat
Kültür ve sanatın başkenti Beşiktaş’tır diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, şimdi de yazlık sinemalar ile bir ilke imza attı… Tüm mahalllelere sinema perdeleri kuran, vizyondaki filimleri Beşiktaş’a getiren ve kentlilileri bir araya toplayan Ünal, kültür ve sanat etkinlikleri sadece dev merkezlerde değil, istenirse mahalle aralarında da yapılabilir mesajı verdi…. Ünal geçtiğimiz haftalarda da, EURO 2008 nedeniyle Beşiktaş Meydanı ve Kuruçeşme Arena’da Beşiktaşlıları biraraya getirmiş ve Milli maç heyecanını televizyonlarda da olsa insanlara yaşatmıştı..
KURUÇEŞME ARENA’YA
BEŞİKTAŞ MEYDANI DA EKLENDİ
Yıllardır otopark olarak kullanılan mezbelelik bir alandan Kuruçeşme Arena’yı yaratan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, MKM, Ortaköy Akatlar ve Levent Kültür Merkezleri’nde yaptığı atakla 4 yıl içinde Beşiktaş’ı adeta İstanbul’un kültür ve Sanat merkezi haline getirdi!… MKM’nin iç düzenini baştan sona inşaa eden, diğer kültür merkezlerini de yenileyen Ünal, önümüzdeki aylarda yepyeni sürprizlerle Beşiktaşlıların karşısına geçeceğini vurguladı. 10 Ağustos 2005 tarihinde Pink Martini konseriyle seyircilere ‘merhaba’ diyen Kuruçeşme Arena, o günden bugüne Boğaz’ın yıldızı olarak parlıyor. Yüzlerce yerli ve yabancı solist ve sanatçı Kuruçeşme’de ağırlandı, yüz binlerce insan konserleri coşkuyla izledi. Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a Erol Evgin’den Funda Arar ve Kıraç’a uzanan dev konserler Kuruçeşme Arena’da yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 100 ünlü sanatçı ve orkestra eskiden çöplük olan ancak Beşiktaş Belediyesi tarafından dev bir konser arenasına çevrilen Kuruçeşme’de sahne aldı. Öte yandan Shakira, Sting, Depeche Mode, Evanescence, Sean Paul, Roger Waters ve benzeri dünyaca ünlü solist ve gruplar da Kuruçeşme Arena’da ağırlandı. Konserleri sadece bir yıl içinde yüzbinlerce kişi izledi. 2008 yılında ise, bugüne kadar; Sezen Aksu, MFÖ, Lenny Kravit, Judas Priest, Suzan Kardeş, Ajda Pekkan, Ata Demirer hayranlarıyla buluştu.
MKM, MUHTEŞEM BİR TİYATRO VE
SERGİ SALONLARI
Beşiktaş’ın kültür ve sanat alanında diğer bir yüz akı ise Mustafa Kemal Merkezi… AKM’ye rakip gösterilen Akatlar’daki MKM, 8 Aralık 2004 tarihinde Mucizeler Komedisi müzikali ile açılmıştı. Ünlü sanatçı Şener Şen’in başrolünü oynadığı müzikal büyük ilgi görmüştü. MKM’nin yıldızı ise, her geçen gün sanatsal etkinliklerle biraz daha parlıyor. MKM’de bugüne kadar dünyaca ünlü Prag Senfoni Orkestrası konseri ve Eskişehir Belediyesi Senfoni orkestrasının verdiği konserler beğeni ile izlendi. Mart ayında ise Moskova Senfoni Orkestrası MKM’yi tercih etti. Dünya basını ve Avrupalı kültür ve sanat severler MKM’yi ve Beşiktaş’ı tanıdı. 1032 kişilik eşsiz tiyatro salonu ile MKM son günlerde bir atağa daha kalktı ve çocuk tiyatrosunda da ön plana çıktı. Öte yandan MKM içinde hizmete giren Beşiktaş Çağdaş’ta ise, ünlü ressamların tabloları sergileniyor. Kendine özgü bir müze konsepti bulunan sergi salonu, İstanbul’un en önemli alanlarından biri olarak kabul ediliyor. 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Beşiktaş Çağdaş’ta resim sergilemek için aylar öncesinden gün alınıyor ve oldukça seçici davranılıyor. Prestijli dev boyuttaki sergi salonu, Türkiye’de bir ilk olarak gösteriliyor.
AKATLAR, ORTAKÖY, LEVENT
KÜLTÜR MERKEZLERİ
Diğer yandan Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan Beşiktaş Platformu ile ustalara saygı geceleri de Akatlar Kültür Merkezi’nde tüm ihtişamıyla devam ediyor. Bugüne kadar onlarca aydın, edebiyatçı, yazar, ressam, tiyatrocu, sinema ve sahne yıldızı ile gazetecinin anıldığı ustalara saygı geceleri bir ilk olarak Beşiktaşlıların karşısına çıktı. Levent Kültür Merkezi’nde sinema günleri, Ortaköy’de ise tiyatro gösterileri ise eksik kalmıyor. Kışın kapalı alanlar tercih edilirken, yazın neredeyse her gün dünyaca ünlü bir solist veya orkestra Kuruçeşme Arena’da sahne alıyor. Bu arada ülkemizin önde gelen sanatçıları da Kuruçeşme Arena’da Beşiktaşlılar ve İstanbullularla buluşuyor. Bu tür bir yapılanmanın ve böylesine çok kültür ve sanat merkezinin hiçbir ilçede bulunmadığına dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, etkinlikleri daha da çoğaltacaklarını söylüyor. Ünal, faaliyetlerin niteliklerinin artırılarak vatandaşlarla buluşturmak için yeni projeler geliştirdiklerini de sözlerine ekliyor. “İstanbul’un kültür ve sanat merkezi Beşiktaş” diyen Ünal, Atatürk’ün de söylediği gibi sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü ile hareket ettiklerini açıklıyor.
İLÇE DEĞİŞİME UĞRADI
Öte yandan kültür ve sanat faaliyetlerinin artması Beşiktaş’taki ekonomik hayatı da canlandırdı. Bu alanda yatırımlar da artarken, kültür merkezleri ve sergi salonlarının bulunduğu alanlardaki hareketlilik, sabahın erken saatlerinde başlayarak, gece yarılarına kadar sürüyor. Kültür ve sanat merkezinin etrafında bulunan esnaf da Beşiktaşlıların yoğun ilgisi nedeniyle ticari alışverişlerin arttığına da dikkat çekiyor. İşin bir de ekonomik boyutu var. Gişe anlamında sirkülasyon yaşanırken, kültür ve sanat merkezlerindeki yoğunluk Akatlar, Levent, Ortaköy ve Kuruçeşme esnafını da sevindirdi. Merkezlerin bulunduğu bölgeler, tüm gün gözle görülür bir hareketlilik yaşıyor. Canlanmayla birlikte ekonomik anlamda da Beşiktaş kültür sanat merkezleriyle çok şey kazandı. Değişime uğradı.
Uluslararası dans
Beşiktaş Meydanı rengarenk oldu. Birbirinden değişik kıyafetlerdeki genç kız ve erkekler, kültürel müzikleri eşliğinde dans etti. Beyaz Rusya, Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Güney Afrika’dan ve daha bir çok yerin vatandaşları Beşiktaş Meydanı’na doldu taştı… Beşiktaş Belediyesi 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. Beşiktaş Belediyesi 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında, davet edilen 12 ülkenin halk dansları toplulukları Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı geçtiğimiz hafta ziyaret etti. Türkiye, Beyaz Rusya, Endonezya, Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Güney Afrika, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Senegal ve Polonya’dan gelen halk dansları toplulukları festival kapsamında Beşiktaş Meydanı’nda ülkelerinin halk danslarını sergilediler.

Eski günler geri geldi
Beşiktaş’ta eski yazlık sinemalar, birbirinden değişik gösterimler sanatseverleri buluşturuyor, yazlık sinemalar, açık hava gösterileri Beşiktaş’ta yeniden hayat buluyor. Yıllar önce açık havada yapılan keyifli ortamlar yapılan sohbetler sinema gösterimleri konserlerle birlikte tekrar yaşamımızda… Geçen yıl başlayan etkinlikler, bu yıl da aynı hızla sürüyor.
Abbasağa Parkı’nda yapılacak etkinlikler şöyle: “16 Temmuz Çarşamba günü Göksel konseri, 17 Temmuz Perşembe Tayfun Talipoğlu söyleşi, 18 Temmuz Cuma Çılgın Dershane 2 – Film gösterimi, 19 Temmuz Cumartesi Mutluluk Film gösterimi, 21 Temmuz Pazartesi Ustalara Saygı ”Yaz Esintisi”, 23 Temmuz Çarşamba Ezginin Günlüğü konseri, 24 Temmuz Perşembe Ademin Trenleri filminin gösterimi, 25 Temmuz Cuma Kutsal Damacana film gösterimi…”
Birlik Parkı’nda yapılacak etkinlikler ise şöyle: “16 Temmuz Çarşamba günü 120 film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 24 Temmuz Perşembe Mutluluk filmi gösterimi…”
Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda yapılacak olan etkinlikler ise şöyle: “19 Temmuz Cumartesi Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 20 Temmuz Pazar günü Mutluluk adlı film gösterimi, 27 Temmuz Pazar Kutsal Damacana film gösterimi, 28 Temmuz Pazartesi Ademin Trenleri adlı film gösterimi…”
Dilek Sabancı Parkı’nda yapılacak etkinlikler şöyle: “17 Temmuz Perşembe 120 film gösterimi, 24 Temmuz Perşembe Sunay Akın söyleşi, 25 Temmuz Cuma Çılgın Dershane 2 gösterim, 26 Temmuz Cumartesi Mutluluk adlı film gösterimi…”
Karanfilköy Anafartalar İlköğretim Okulu’nda yapılacak etkinlikler ise şöyle: “20 Temmuz Pazar Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 21 Temmuz Pazartesi Mutluluk filmi gösterim, 22 Temmuz Salı Tayfun Talipoğlu söyleşi, 30 Temmuz Çarşamba Ademin Trenleri filmi gösterimi, 31 Temmuz Perşembe Kutsal Damacana film gösterimi…”
Etiler Belediye Sitesi etkinlikleri şöyle sıralanıyor: “17 Temmuz Perşembe Son Ders film gösterimi, 18 Temmuz Cuma 120 film gösterimi, 30 Temmuz Çarşamba Kutsal Damacana film gösterimi, 31 Temmuz Perşembe Mutluluk adlı film gösterimi…”
Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’ndaki etkinlikler ise şöyle: “15 Temmuz Salı Sunay Akın söyleşi, 21 Temmuz Pazartesi Çılgın Dershane film gösterimi, 22 Temmuz Salı Mutluluk adlı film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Tayfun Talipoğlu ile söyleşi…”
Ambarlıdere Parkı’ndaki etkinliklerde film gösterimleri bulunuyor. Filmler şöyle: “26 Temmuz Cumartesi Çılgın Dershane 2, 27 Temmuz Pazar Mutluluk, 28 Temmuz Pazartesi Kutsal Damacana”
Levazım Mahallesi Açık Spor Sahasındaki etkinlikler ise şöyle sıralanabilir: “15 Temmuz Salı 120 film gösterimi, 16 Temmuz Çarşamba Sunay Akın söyleşi, 22 Temmuz Salı Çılgın Dershane 2 film gösterimi, 23 Temmuz Çarşamba Mutluluk adlı film gösterimi…”

Tıklım
tıklım
Sanatın kalbi Beşiktaş’ta atıyor… Özellikle yaz akşamları konser salonları, açık hava alanları tıklım tıklım doluyor. Her gece onbinler ünlü sanatçıları izlemek için konser salonlarına koşuyor. Sanatseverler, yollarını yıldızlar geçidi olan Kuruçeşme’ye çeviriyor. Geçtiğimiz haftalarda yine birbirinden ünlü sanatçılar Beşiktaş’taydı. Enbe Orkestrası & Behzat Gerçeker, Gülben Ergen, Anadolu Ateşi, Sezen Aksu, Mazhar Fuat Özkan, dünya ünlü şarkıcı Lenny Kravitz, Judas Priest, Suzan Kardeş, Ajda Pekkan, Ata Demirer gibi isimler Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluştu. Yaz aylarıyla birlikte konserlerin sayısı da sanatseverlerin yüzünü güldürüyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak da adlandırılan Kuruçeşme Arena’da ağustos ayında da yine birbirinden ünlü ve sevilen sanatçılar sanhe alacak. Dünyanın en başarılı bayan vokallerinden biri olarak bilinen İzlandalı sanatçı Björk, son albümü Volta’nın Dünya Turnesi kapsamında Beşiktaş’ta olacak. Beşiktaşlı sanatseverler, 3 Ağustos’ta Kuruçeşme Arena’ya yollarını çevirebilirler. Björk; İzlandalı müzisyen, şarkıcı, sinema oyuncusu… Gerçek adı Björk Guğmundsdóttir. 12 kez Grammy’ye ve oskara aday gösterilmiş, Lars Von Trier’ın Dancer in the Dark filminde gösterdiği performansla Cannes’da en iyi kadın oyuncu dalında verilen ödülün sahibi olmuş. Albümleri tüm dünyada 15 milyon satmış olan şarkıcı pop, alternative rock, jazz, electronica, folk ve klasik müziği birlikte kullandığı eserleriyle müzik endüstrisinin en farklı isimlerinden biri olmuştur. 43 yaşına rağmen çocuksu fiziğiyle de dikkat çeken Björk, çıkış tarihi 7 Mayıs 2007 olan altıncı stüdyo albümü Volta için Timbaland, Antony Hegarty ve Sjón gibi müzisyen ve prodüktörlerle çalışmıştı. Kuruçeşme’ye gelen isimler arasında yabancı sanatçıların yanı sıra yerli sanatçılar da yürek hoplatıyor. 8 Ağustos’ta Sertab Erener ve Safina düeti de Beşiktaş’ta gerçekleşiyor. Hepsi grubunun sevilen sanatçıları da, 9 Ağustos’ta sevenlerini Beşiktaş’a bekliyor.
AJDA PEKKAN KİMDİR?
Tam adı Ayşe Ajda Pekkan olan sanatçı, 12 Şubat 1946’da İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Rıdvan Pekkan deniz binbaşısı, annesi Nevin Dobruca ev hanımıydı. Babasının görevi dolayısıyla çocukluğu Gölcük’te, Amerikan askerlerinin ailelerinin arasında geçti. Şarkıcı olmak için büyük heves taşıyan Çamlıca Kız Lisesi öğrencisi Ajda Pekkan, kardeşi Semiramis’in de desteğiyle 1962 yılında dönemin en popüler gece kulubü Çatı’nın sahibi olan İlham Gencer’e ulaştı. İlk olarak seslendirdiği Mina’nın “Il Cielo In Una Stanza” şarkısıyla kendini kabul ettirdiği Çatı gece kulubünde Los Çatikos topluluıu eşliğinde bir müddet sahne çalışması yaptı. 1963 yılında bir aile dostlarının teşvikiyle Ses dergisinin, sinemaya yeni yüzler kazandırmak amacıyla açtığı kapak yıldızı yarışmasına katıldı. Ediz Hun’un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit’in bayanlar dalında ikinci olduğu yarışmada, birinci seçilen Ajda Pekkan’ın profesyonel kariyeri böylece başlamış oldu. Avrupai görünümü ve cüretkar tavırlarıyla Yeşilçam’ın gözde sanatçılarından biri olan Ajda Pekkan, beyaz perdeden gelen teklifleri değerlendirmeye başladı ve 1963 yılında “Adanalı Tayfur” ile ilk kez çıktığı kamera karşısında, 1967 yılındaki son filmi olan “Harun Reşit’in Gözdesi”ne kadar baş rollerini Ayhan Işık, Cüneyt Arkın ve Tamer Yiğit gibi sanatçılarla paylaştığı 47 film çevirdi. Ses kabiliyeti rol aldığı filmlerdeki yapımcıların da dikkatinden kaçmadı ve pek çok filminde şarkıcı rolü üstlendi ve çeşitli şarkılar seslendirdi. İlk filmi “Adanalı Tayfur”da seslendirdiıi “Göz Göz Değdi Bana” şarkısı, arka yüzünde Öztürk Serengil’in seslendirdiği “Abidik Gubidik” şarkısıyla birlikte 45’lik plak olarak yayınlandı.
Reklam filmleri, Tv programları, sahne çalışmalarıyla ikinci baharını yaşayan Süperstar, 1984 yılının sonlarında yapımcılarının ve yakın çevresinin ısrarıyla dönemin popüler gruplarından Beş Yıl Önce 10 Yıl Sonra ile bir albüm hazırladı. “O Benim Dünyam” şarkısıyla yeniden çıkış yakalayan Ajda Pekkan, şarkı yorumlarındaki üstün bir performansına raımen zorlama bir albüm olmasından dolayı, yeni ekibiyle beklediği sükseyi yapamadı. 1987 yılında Ülkü Aker ve Fikret Şeneş’in sözlerini yazdığı “Kim Olsa Anlatır”, “Yalnızlık Yolcusu” gibi şarkılarla, özel hayranları için eşsiz olarak nitelenen ancak hit şarkı eksikliği nedeniyle, fazla tutulmayan “Süperstar 4” albümünü hazırladı. Sonrasında yaptığı evlilik nedeniyle aldığı müziği bırakma kararı tüm müzik severleri üzse de, müzikten ayrı geçen günlerinde yaşadığı boşluk hissi neticesinde yeniden müziğe dönüş kararı verdiği sıralarda evliliği de sona erdi. Çeşitli sahne çalışmalarına devam ederken 1998 yılında eski şarkılarının yeni düzenlemelerini seslendirdiği “Best Of” albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Yüksek satış grafiği yakalayan bu albümün devamı niteliğinde, 2000 yılında 2 CD’den oluşan “Diva” albümü piyasaya çıktı. Bu albümde Ajda Pekkan’ın eski şarkılarının yeni yorumlarının yanı sıra, “Mutlu Bütün Şarkılar” ve “Aşka İnanma” gibi iki yeni şarkı ve kardeşi Semiramis Pekkan’ın eski şarkılarından “Dert Ortaıım” ile “Bu Ne Biçim Hayat”ın da Ajda Pekkan yorumları yer aldı. Ayrıca 60, 70 ve 80’li yıllarda pek çok filmde fon müziği olarak kullanılan Ajda Pekkan şarkılarından sonra Ajda Pekkan’ın sesi, 2001 yılı içerisinde sinemalarda gösterime giren “Cahil Periler” filminde “Bambaşka Biri” ve Meksika’da yayınlanan bir pembe dizide de “Bir Günah Gibi” şarkıları ile yer aldığı filmlere renk kattı.

Dolup dolup taşıyor
KURUÇEŞME- Sanatın kalbi Beşiktaş’ta atıyor… Özellikle yaz akşamları konser salonları, açık hava alanları tıklım tıklım doluyor. Her gece onbinler ünlü sanatçıları izlemek için konser salonlarına koşuyor. Sanatseverler, yollarını yıldızlar geçidi olan Kuruçeşme’ye çeviriyor. Geçtiğimiz haftalarda yine birbirinden ünlü sanatçılar Beşiktaş’taydı. Enbe Orkestrası & Behzat Gerçeker, Gülben Ergen, Anadolu Ateşi, Sezen Aksu, Mazhar Fuat Özkan, dünya ünlü şarkıcı Lenny Kravitz, Judas Priest, Suzan Kardeş, Ajda Pekkan, Ata Demirer gibi isimler Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluştu. Yaz aylarıyla birlikte konserlerin sayısı da sanatseverlerin yüzünü güldürüyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak da adlandırılan Kuruçeşme Arena’da ağustos ayında da yine birbirinden ünlü ve sevilen sanatçılar sanhe alacak. Dünyanın en başarılı bayan vokallerinden biri olarak bilinen İzlandalı sanatçı Björk, son albümü Volta’nın dünya turnesi kapsamında Beşiktaş’ta olacak. Öte yandan, Sertab Erener ve Hepsi grubu da sevenleriyle buluşacak. 10’DA
Dostça ayrıldılar
ULUS- Tarkan ve Bilge Öztürk bir süredir ayrı olmalarına rağmen geçen hafta birlikte görüntülendi. Tarkan’ın Ulus’taki evine girerken görüntülenen çiftin bu son buluşması oldu. Tarkan sevgilisi Bilge Öztürk’den ayrldğn ajans ve medya organlarna sabah faks çe-kerek bir kez daha duyurdu.
MAGAZİN HABERLERİ 11’DE

SPOR HABERLERİ

Ne yaptınız çocuklar?
Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya’ya giden Beşiktaş’ın kampı olaylı başladı. Siyah-beyazlı takımın iki kaptanı İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman terlik yüzünden yumruk yumruğa birbirine girince kamptan gönderildi. Öğle yemeğine terlikle gelen İbrahim Toraman’ı İbrahim Üzülmez “Yemeğe neden terlikle geliyorsun, ayakkabı giysene” diye uyardı. İbrahim Toraman ise “Ayağım ağrıyor o yüzden terlik giyiyorum” yanıtını verdi. Üzülmez’in “Benim de ayağım ağrıyor ama ben terlik giymiyorum” sözüne İbrahim Toraman çıkışınca ortam bir anda gerildi. İbrahim Üzülmez “Ben bu takımın kaptanıyım” diye konuşarak ayağa kalktı. Toraman’ın “Ben de bu takımın kaptanıyım” savunmasını yapmasının ardından iki oyuncu bir anda birbirine girdi. Yumruk yumruğa kavga eden oyuncuları yemekteki diğer futbolcular güçlükle ayırdı. Ortalığın yatışmasından sonra idmana giden siyah-beyazlı takım daha sonra akşam yemeği için tekrar otele döndü.Yemekte bulunan Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin iki kaptanı barıştırmak istedi. Ancak iki futbolcu bir kez daha tartışmaya başladı, ardından tekme tokat birbirine girdi. Birbirine vurdukları yumruk ve tekmeler sonucu yaralandıkları gözlenen iki kaptanı araya girenler güçlükle ayırdı. Olaya büyük tepki gösteren Menajer Sinan Engin iki oyuncuyu İstanbul’a geri gönderme kararı aldı. Kamptan gönderilen ve İstanbul’a iki ayrı uçakta gelen oyuncular hakkında ise Beşiktaş yönetiminden bir karar çıktı.
08.07.2008 tarihinde Beşiktaş Kulübü’nden yapılan resmi açıklama da şöyle dendi: “Yönetim Kurulumuz bugün yapılan toplantıda daha önce kadro dışı bırakılan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Torama’nın süresiz kadro dışı cezalarının devam etmesine, her ikisinin de 150 bin YTL para cezası ile cezalandırılmalarına ve de tespit edilecek bonservis bedelleri ile satışa çıkartılmalarına karar vermiştir.”
YENİ KAPTAN DELGADO
Beşiktaş’ta birinci kaptan İbrahim Üzülmez ve ikinci kaptan İbrahim Toraman’ın kavga sonrası kadro dışı kalması üzerine gözler kaptanlık pazubandına çevrildi. Siyah-beyazlı takımda yeni kaptan Arjantinli Delgado olurken, ikinci kaptanın da Nobre olduğu yönetim tarafından açıklandı.
Gökhan tamam
KARA Kartal, Gökhan Zan ile yeniden anlaşt. Beşiktaş Menaceri Sinan Engin yaptğ açklamada, Gökhan Zan ile son görüşmeyi Avrupa Şampiyonas öncesinde yaptklarn, turnuva sonrasnda da cevap alacaklarn söylemişti. İngiltere Premier Ligi’nden 6 takmn görüşme teklifinde bulunduğu milli oyuncu sonunda kararn verdi ve Beşiktaş’la yeniden anlaşt. Yldz futbolcu 500 bin YTL peşin ve maç baş olmak üzere yllk 1 milyon 750 bin YTL’ye imzay att.
2005-2006: Sergen
2006-2007: Bobo
YILIN Futbolcusu Yarışması’nda 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise spor yazarları 34 hafta tek tek görüş belirterek Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçtiler. Sergen Yalçın ve Bobo geçtiğimiz senelerde Beşiktaş Gazetesi Kupası’nı Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İsmail Baştuğ’un elinden almışlardı. Bu sezonda spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
Beşiktaş Kupası sahibini buldu…
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” Delgado’ya kupası önümüzdeki haftalarda verilecek. 2007-2008 sezonunda oynanan maçlarda en çok göze batan oyuncu Delgado olmuş ve Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupasını almaya hak kazandı. (VERİ BASIN)
YABANCILAR ÇOK İDDİALI:
“BEŞİKTAŞ formasıyla
şampiyon olmaya geldik”
Beşiktaş, kadrosuna eklediği üç yabancı oyuncusuyla yeni sezona iddialı başlamaya hazırlanıyor. Zapotocny, savaşçı ruhuyla, Sivok, defanstaki gücüyle Seric, agresif ve tutkulu bir futboluyla taraftarı büyülemeye hazırlanıyorlar.
“Ben savaşçı biriyim, kaybetmeye asla tahammül edemem. Ne kadar gerekirse, o kadar agresif olurum. Aldığım paranın karşılığını veririm… Çok genç ve çalışmaya istekli bir kadronun içinde yer almak beni mutlu etti. Takıma en son katılan oyuncu olarak diğer arkadaşlarımdan geri kalmamak için özel çalışmalar yapıp aynı seviyeye geldim. İlk topa müdahale eden, havadan ve yerden gelen atakları kesen, arkada iyi kademeye giren, sürekli konuşan ve geriden oyunu kurma düşüncesi içinde sürekli pozitif oyunda kalan bir yapıya sahibim. Umarım ününü sıkça duyduğum Beşiktaş seyircisi önünde yeni takımımda ilk yılımda şampiyonluk yaşarım.” diyen Zapotocny, Çek futbolcuların daha savaşçı ve takım için oynayan bir mantaliteleri bulunduğunu belirtti ve Zapotoncy, “Beşiktaş’taki takım olma beklentisi, benim mantığımla bire bir örtüştüğü için çok şanslıyım” diye konuştu. Oyuncu, İtalya’daki uyum süreçlerinin 6 aylık bir zaman aldığını, Beşiktaş’ta ise bu sürenin sadece 6 günde ortadan kalktığını söyledi. Sivok ise, “Her maçta takımı kurtaracak biri değilim” diye önce tavrını koydu. Oyuncu, “Karşımdakini küçümsemem ama gözümde büyütmem. Defansa pislikleri temizler, açıkları kapatırım…” diye konuştu. Çek savunma oyuncusu Tomas Sivok, saha içinde hiç kimseden korkmadığını söyledi. Defansta görev yapmanın birçok dezavantajı olduğunu belirten Sivok, “Takımı ancak takım futbolu kurtarır. Ben ve benim gibi oyuncular, takımın savaşçılarıyız. Geride takımın pisliklerini temizler, açıklarını kapatırız” dedi.
“Beşiktaş’ın büyük hedeflerine ulaşması yolunda elimden geleni yapacağım. Herkes bize inanılmaz şekilde yardım ediyor” diyen Seric, duygularını şöyle aktardı: “Futbol kariyerimde gerçek mevkiimde oynayabileceğim, kendimi aynı zamanda milli takımda sürekli görebileceğim ve Avrupa vitrininde hep yer alabileceğim bir takım Beşiktaş… Bu kadar özelliği bir arada taşıyan ve tüm ihtiyaçlarıma hitap eden bir ekipte oynamak çok heyecan veriyor. Saha içinde ve dışında en büyük desteği Filip Holosko’dan görüyorum. O, uzun zamandır Türkiye’de ve bütün ayrıntıları bize anlatıyor. Özellikle İnönü Stadı’ndaki maçların atmosferini anlata anlata bitiremiyor. Ligin başlamasını bu nedenle iple çekiyorum. Maç esnasında kaybetmeye kesinlikle tahammülü olmayan bir kişiliğim var. Agresif, hırslı ve tek düşüncesi kazanmak olan biriyim. Bu nedenle çok çalışıp hazır olacağım. Bizden olan beklentileri biliyorum ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Kamptaki ortam olsun, teknik ekip olsun, oyuncular olsun, en küçük problem yok.” Didem TUTAL
Yerliler daha da iddialı:
“Forma bizim!..”
Beşiktaş yeni sezonda yerli transferleri ve oyuncularıyla birlikte şampiyonluğa kilitlendi. Yerli oyuncular, hırsları ve çalışmaları ile rakiplere dişlerini göstereceğe benziyor.
Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Tuna Üzümcü, kendisi için camiadan süre istedi. Hazırlık maçında performansı beğenilmeyen Tuna Üzümcü, gelen eleştirilerden dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. Tuna Üzümcü, “Biraz süre istiyorum” dedi. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bu maç nedeniyle hiçbir oyuncusunun eleştirilemeyeceğini söyledi. Tuna, “Adı üstünde bu bir hazırlık maçı. Üstelik ilk kez arkadaşlarımla yan yana oynuyorum. Eleştiriye açığım ama bana biraz zaman tanınmalı” diye konuştu.
Öte yandan yeni sezonda iddialı isimlerden biri de Mehmet Sedef oldu. Sedef, “Adımı çok duyacaksınız” diye konuştu ve ilk hazırlık maçında gol atan oyuncu, sol bek ve sol kanat dahil her yerde oynayabileceğini söyledi. Genç oyuncu kampta sürpriz isimlerin ön plana çıkacağını da ifade etti. İki kaptanın kadro dışı bırakılmasının çalışmalarını etkilemeyeceğini belirten Mehmet şöyle konuştu: “Olayın doğru ya da yanlış olmasına yönetim karar verir. Umarım arkadaşlarımız aramıza katılır. Buradaki tek düşüncemiz Beşiktaş’a faydalı olmak. Havamızı bozamazlar.” İddialı isimler arasında ise bir diğer oyuncu Fahri Tatan oldu. Fahri, Beşiktaş’ta oynamak istediğini söyledi. Geçen sezon Rize’de kiralık olarak oynayan Fahri, Beşiktaş’ta kalmayı çok istediğini söyledi. Fahri Tatan’ın Eskişehirspor’dan da istendiğini iddia edilenler arasında. Fahri’nin bu konuda yaptığı açıklama ise şöyleydi: “Hocam Ertuğrul Sağlam’ın benim için gelen teklifleri geri çeviriyor. Bu bana gösterilen güvenin işareti. O güvene layık olmak için çok çalışacağım.”
Serdar Kurtuluş:
‘Kendime güveniyorum’
Uzun süren sakatlık döneminin ardından yeniden takıma dönen Sertar Kurtuluş, neşeli tavırları ve performansıyla göz dolduruyor… İstanbul’da başlayan ve Avusturya kampında devam eden hırslı ve başarılı görüntüsü Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın da yüzünü güldürdü. Serdar Kurtuluş, “Ön liberoda çok başarılı olmuştum. Ancak teknik ekip beni savunmanın sağında oynatıyor. Bu alanda da elimden geleni yapacağım. Sakatlıktan tamamen kurtuldum. Her hangi bir sağlık sorunum kalmadı. Yeni sezona tamamen hazırım” dedi.
Balkan Kupası kuraları çekildi
Bayan Voleybol Takımı’nın bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Balkan Kupası’ndaki rakipleri Selanik’te çekilen kura sonucunda belli oldu. Voleybolcular A Grubu’nda yer aldı ve grup maçlarını Sırbista’nın Obrenovac kentinde oynayacak. Bayanlar Final Four müsabakaları ise Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde düzenlenecek. Grup müsabakaları 19 – 21 Eylül de oynanırken, Final Four maçları 26 – 28 Eylül de oynanacak. A Grubu şu takımlardan oluşuyor: OK Tent Obrenovac, Beşiktaş JK, Rudar Pijevija, Unirea İasi.

Hakan Demir devri başlıyor
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın yeni hocası Hakan Demir oldu. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada şöyle dendi: “Efes Pilsen’de 6 yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra Tekel’i çalıştıran Hakan Demir, Türkiye’de son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde baş antrenörlük yaptı. Geçen yıl İsviçre’nin Sion takımında görev yapan Demir, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşmeye imza atarak BJK Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın yeni hocası oldu.”
Hakan Demir’in Siyah Beyazlılar’ın başına geçmesini değerlendiren Basketbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, “Yeni hocamızla birlikte hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl ligde ve Avrupa’da yarım kalan işlerimizi bu yıl tamamlayabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Hakan Demir’in Takımımız’ın başına geçmesi Camiamız’a hayırlı olsun” diye konuştu.
“Son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla Avrupa’da seçkin bir konuma yükselen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımını çalıştıracağım için son derece mutlu ve gururluyum” diyen Hakan Demir ise yaptığı açıklamada, “Geçen sene Eurocup’a direkt katılma hakkı elde etmiş, normal sezonu ligin zirvesinde tamamlamış bir takımın bundan sonra geriye doğru bir adım atması mümkün değildir. Önümüzdeki yıl her kupada şampiyonluğa oynayan ve bunun için sonuna kadar mücadele eden bir takım oluşturup, bu ekibi muhteşem taraftarlarımızla bütünleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Beşiktaş’ın Eurocup’daki rakipleri belli oldu.
Eurocup’a ön eleme oynamadan direkt katılacak olan BJK Cola Turka Erkek Basketbol Takımı C Grubu’nda Rus Takımı VC Khimki ve İtalya temsilcisi Orlandino Basket ile eşleşti.
Grubun dördüncü takımı ise ön eleme turundan sonra belli olacak.

Taraftar Radyo Beşiktaş’ta
Yepyeni bir spor platformu daha oluşturuyoruz… Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş’ta yayınlanan bu platform sayesinde, taraftar ve Beşiktaş Kulübü buluşacak, sorunları görecek ve çözüm yolları bulacak… Amacımız bu… Bu sayıdan itibaren gündem oluşturacak haberlerden yola çıkarak, hazırladığımız soruları ilk ağızdan Beşiktaşlılar yanıtlayacak. Radyo Beşiktaş’ta da aynen yayınlanan taraftar görüşleri eş zamanlı olarak Beşiktaş Gazetesi ve internet sitemizde de yer alacak. Beşiktaşlının sesini dünyanın her yerinden tek adres olan; www.radyobesiktas.com üzerinden perşembe günleri saat: 17.00- 19.00 saatleri arasında ve cuma günleri de saat: 13.00-15.00 arasında dinleyebilirsiniz.
İşte Beşiktaşlılara yönelttiğimiz sorular…
Kadrosunu güçlendiren Beşiktaş sizce bu yıl şampiyon olabilecek mi?
Kartal’ın UEFA Kupası’nda şansı nedir?
Yeni transferleri değerlendirir misiniz? Yararlı olacaklar mı?
Beşiktaşta yerli ve yabancı hangi futbolcuları görmek isterdiniz?
Bobo’nun gitmesi gündem de, bu konuda siz ne dersiniz?
Gökhan Zan ile ilgili söyleyecekleriniz?
Kartal bu yıl kalede sıkıntı çeker mi?
Ve taraftarın yanıtları…
YAKUP ERMEK: Olur… İyi geçer düşünüyorum , Nihatı görmek istiyorum… Bobo kalsın, rüştü güzel hakanla birlikte kale güvende…
YAŞAR SÜMER: Olur, UEFA’da şansını iyi görüyorum…Yeni transferlerde yararlı olur, Emre, Nihat’ı takımda görmek isterdim… Gökhan Zan’ı beğeniyorum… Çok iyi kalsın, Rüştü kalsın iyidir…
DURSUN KARAAĞAÇ: Olabilir… Yüzde 50 yeni transferler yararlı olur… Görmek istediklerim Nihat… Hamit Altıntop… Bobo kalırsa daha faydalı olur Beşiktaşa… Gökhan Zan’ın geçen seneden beri sakatlığından dolayı gitmesi daha faydalı, Hakan’la, Rüştü’ye güvenimiz sonsuz, kale güvende bence…
İHSAN SEVİNÇ: Şampiyon olabilir… UEFA’da şansı yüksek… Yeni transferlerin yararlı olacağına inanıyorum… Sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum, Rüştü’yü iyi buluyorum, Hakanla birlikte kale güvende bence… Bobo kalsın…
ADEM KOÇ: Her sene dileğimiz bu tabi ki… Ertuğrul Sağlam’a güveniyoruz ve şampiyon olmak için taraftarlarla birlikte elele bu duyguyu yaşamak istiyoruz, UEFA Kupası’nda her seneki gibi bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz… Defans için alınan adamların gerekli olduğunu düşünüyorum… Hamit Altıntop’u Beşiktaşta görmek isterdim… Bobo giderse iyi bir golcü isteriz. Gökhan çok sakatlanıyor. .. Hakan güvenini tazeler ve kalede yeniden olur isterim… Rüştü ne yapacağı çok belli olmayan bir kaleci…
BAYRAM KARAKAŞ: Hayır olamaz… Ben şans tanımıyorum UEFA’da… Doğru transfer yaptığını düşünmüyorum… Nihat Kahveci’yi görmek isterdim… Bobo kalsın… Gökhan Zan’da bence iyi futbolcu, oda kalmalı… Hiç sıkıntı çekmez, Rüştü her zaman Türkiye’nin en büyük kalecisidir, Hakan’la beraber bence kale güvende…
ARİF ŞENTÜRK: Valla abi inşaallah olur ben pek güvenmiyorum… UEFA Kupası’nda da inşaallah güzel olur… Transferler başarılı olacak abi… Her türlü, Gökhan Zan kalsın iyi adam… Rüştü’ye de, Hakan’a da güveniyorum kalsınlar…
TAYFUN ERTÜZÜN: Mümkün değil, geçen seneyi de ararız gibi geliyor bana… İlk turda eleniriz…Yeni transferleri seyretmedim ama başarısız olacağına inanıyorum, bana kalırsa para için koşan değil, Metin, Ali, Feyyaz dönemindeki gibi Beşiktaş’a faydalı olabilecek genç çocuklar oynasa daha iyi… Yanlış politikalardan dolayı Beşiktaş hiç bir zaman başarılı olamadı ve bir sürü paramız boşuna gitti ve Süleyman Seba yönetiminden kalma mirası yedik bitirdik… Bence Bobo kafasında bitirmiş Beşiktaş’ı, faydalı olacağına hiç inanmıyorum… Gökhan, iki maç oynuyor, üçüncü maç sakat… Hakan’la kale kesinlikle güvenli değil, Rüştü içinde çok staratejik noktalarda çok kötü goller yiyiyor… Fenerbahçe’den ayrılan Serdar’ı alsalardı, yararlı olurdu…
CEMAL KABAHASANOĞLU: Olabilir… Transferler şu anda tanımadığım futbolcular ama yararlı olabilirler… Bobonun gitmesini kesinlikle istemiyorum, Gökhan sakatlanıyor ama yinede yararlı bence… Rüştü’yle ve Hakan’la kale güvende bence…
CEMİL DOĞANSAY: Zor… Transferleri tanımıyorum… Metin, Ali, Feyyaz’dan sonra Beşiktaşın işi her zaman yokuşa gitmiştir… Çok değer verdiğimiz Süleyman Seba beyefendi gittikten sonra, diğer başkanlar bu kulubü taşıyamadılar ve halada taşıyamıyorlar… UEFA’da alınan başarısızlıklar, liglerdeki başarısızlıklar alıştık artık… Rüştü Beşiktaşın yanlış transferi zaten… Rüştü iyi bir performans sergileseydi, Fenerbahçe onu vermezdi…
ORHAN GÜMÜŞ: Beşiktaş eğer antranörüne sahip çıkarsa çok iyi bir takım… Aslında çok kuvvetli bir takım… Beşiktaşın geleceği parlak gençlerden oluşuyor… ;Yeni transferleri de çok iyi… Ertuğrul Sağlam’a sahip çıkılırsa UEFA’da da başardılı olur diyorum…
MEHMET GÜNERİ: Umut ediyorum bu sene yeni transferlerle şampiyon olacaktır… UEFA da sonuna kadar gideceğine inanıyorum… Geçtiğimiz senelerden ders alacaklarını düşünüyorum daha iyi transferler yapmışlardır… Yönetimin bu konuda tecrübe sahibi olduğunu düşünüyorum artık… Nihat, Hamit, Ümit Karan’ı Beşiktaş’ta görmek isterdim… Bobo’yla ilgili duyumum yönetimle anlaşamadı, biraz küskün olduğu aslında kalmak istediğini biliyorum, sanırım yönetim istemiyor… Rüştü, milli takımdan koptuktan sonra Beşiktaşa’da pek faydalı olacağını düşünmüyorum… Kalede biraz zaafımız olmacağını düşünüyorum…
SIRRI SEVİL: Şampiyon olamaz… UEFA’da iki turu geçebilirse belki… Transferleri pek iyi bulmuyorum… Geçen sene Beşiktaş çok hakem hatalarınada kurban gitti… Nihat, Hamit, Semih’i Beşiktaşta görmek isterim… Bobo kalmalı ondan daha iyisini bulmadan Beşiktaş Bobo’yu kaybetmemeli… Gökhan devamlı sakatlanıyor kalsa da olur gitsede olur, hiçbir şey farketmiyor… Rüştü iyi kaleci ama bazen kötü hatalar yapıyor, Hakanın arkasından çok iyi yetişmesi gerekiyor…
TUNCAY BALIKÇI: Geçen seneler gibi güven vermiyor Beşiktaş… UEFA Kupası’nda da Beşiktaş’a güvenmiyorum… Alex gibi bir golcü isterdim… Bobo gitmesin, yerini kim dolduracak ki… Gökhan da kalsın takım oyuncusu… Milli takım bazında değerlendirmeyelim her konuda faydalı bize… Rüştü’ye en başından beri güvenmiyorum… Biz Murat’ı yolladık ama Hakan iyi ilk kaleci o olmalı…
HASAN KARATAŞ: Şampiyon olabilir… UEFA’da şansı yüksek transferler yararlı olacak Nihat’ı görmek isteriz… Bobo gitmesin, Gökhan’ın yerini dolduracak lar olabilir… Kale güvende…
EROL KARABAY: Geçen sene gibi oynarsa, şampiyon olamaz… Teknik direktöru değiştirmeleri gerek bence… UEFA’ dan beklentim yok … Transferleri kötü… Ümit Karan’ı, Nihat Kahveci’yi Beşiktaş’ta görmek isterim… Bobo’yu görderirlerse ne yapacaklarını bilmek lazım… Gökhan bence iyi oyuncu anlaşmasını isterim… Rüştü yaşlandı futbolu bırakmalı bence… Beşiktaş’ın kalesi güvende değil… HAZIRLAYAN: Ataç TETİKEREN