SAYI 179

BJK1Heyecan dorukta
Beşiktaşlılar milli maç heyecanını bu yıl doyasıya yaşadı. Beşiktaş Meydanına Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda maç izleyen Beşiktaşlılar, maç boyunca kah üzüldü, kah sevindi. Bu önemli organizasyonla, yeniden baştan sona düzenlenen meydan böylelikle önemli bir hizmete de imza atmış oldu. Turnuva boyunca heyecanlı günler yaşayan Avrupa ülkeleri gibi Türkiye’de de benzer manzaralar vardı… Beşiktaş’ta ise bu heyecan bir başka yaşandı… Maç günü günün erken saatlerinde Beşiktaş Meydanına gelen Beşiktaşlılar, gecenin geç saatlerine kadar dev ekranın başından kalkmadı. Birlik ve beraberlik türküleri söyleyen Beşiktaşlılar, gün boyu eğlendi, sevindi, eşsiz saatler geçirdi.
Babalar Bebek’te
Babalar Bebek’te toplandı… Beşiktaş Belediyesi, Babalar Günü dolayısıyla Bebek Parkı’nda düzenlediği etkinlikte Babalar Günü’nü kutladı. Gün boyu süren etkinlikte çocuklara yönelik, palyaço gösterileri ile yüz boyama etkinliğinin yanı sıra çocuklar babaları için t-shirt boyayarak babalarına hediye ettiler. Ayrıca Beşiktaş Belediyesi babalar ve çocukları ile çekilen fotoğrafları özel kabında hediye etti. Çocuklar için ise şişme oyun grupları kuruldu ve stantlardan balonlar dağıtıldı… Gün boyunca konuklara çay-kahve ikramı yapıldı ve etkinlikte, aileler stantlarda fotoğraf çektirebildi ve bu özel günü belgeleyecek fotoğraflar ise kendilerine özel kapta Beşiktaş Belediyesi tarafından servis edildi.
İş garantili eğitim kurslarına büyük ilgi
Sertifikayı kapan derin bir nefes aldı… Geçtiğimiz yıldan bu yana evde çocuk bakımı gibi bir çok açılan kursla binlerce kişiye iş olanağı sunan belediye, bu yıl da yüzlerce kişinin umudu oldu. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen Ücretsiz Sertifikalı Kurslara katılanlar muratlarına erdi, mezuniyetlerini elde etti. Sertifikalarını alanlar, Abbasağa Parkı’nda düzenlenen törende bir araya geldi. Beşiktaşlıların gelişimini desteklemek ve iş edindirmek amacıyla düzenlenen kurslara tam olarak 3400 kişi başvurmuştu. Her yıl düzenli olarak istihdam sağlama amacıyla iş garantili kurs düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, önceki yılda da evde çocuk bakımı kursuyla artan talebi karşılamaya çalışıyordu. Bu yıl da ücretsiz sertifikalı kurslardan binlerce kişi mutlu olarak ayrıldı. Düzenlenen kurslar arasında; “Yabancı dil-ingilizce, Bilgisayar, Takı tasarımı, aksesuar organizasyonu” gibi çok tercih edilen kurs alanları da bulunuyordu. Öte yandan meslek sahipleri ve meslek edinmek isteyenler iletişim bilgilerini kuvvetlendirmek için Etkili İletişim adlı kursu, iş arayanlar için vazgeçilmez bir özellik olan bilgisayar kullanabilme konusunda da bilgisayar kursları oldukça ilgi gördü. Bununla birlikte El sanatları, resim, sağlık bilgisi ve salon dansları konusunda da kurslar Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle organize edildi. Kursları başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazandı.

Muhtarlar fikir alışverişi yaptı
Beşiktaş’ta gündem toplantıları; yaz aylarında da yüksek tempoda tüm hareketliliğiyle devam ediyor. Beşiktaş’ın çeşitli mahallerinde gerçekleştirilen ve yapılması düşünülen proje ve çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantıları; Beşiktaşlıları bir araya getirmişti ve bu toplantılar hemen her mahallede de düzenlenmişti. Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda 23 mahallenin muhtarı aylık toplantıda yeniden bir araya geldi. Çalışmalar ve projelerle ilgili tüm mahalle muhtarlarının görüşleri alındı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ortaköy Kültür Merkezi’nde aylık toplantılarından birini daha gerçekleştirdi ve görüş ve önerileri tek tek dinledi, not aldı ve yanıtladı.
Kardeş şehir
İskeçe Belediyesi yeni kardeş şehir oluyor. Beşiktaş’la, Yunanistan’ın ticaret ve bilim kenti olarak tanınan İskeçe’nin belediyeleri kardeş şehir olma yolunda adımlar atıyor. İki belediye “Kardeş Şehir” ilişkisi kurulmasına dair “İyi Niyet Beyanı”nı düzenlenen törenle imzaladı.
Geçtiğimiz haftalarda Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene İskeçe Belediye Başkanı Mihail Stylianidis, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İskeçe Belediyesi Delegasyonu, Yunanistan Konsolosluğu yetkilileri, İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal, Beşiktaş Belediye Meclis Üyeleri ve Beşiktaş Mahalle Muhtarları katıldı. Beşiktaş ile İskeçe belediyeleri arasında imzalanan bu “İyi Niyet Beyanı” ile iki kent arasındaki farklı deneyimlerin paylaşılması, deneyimlerden çıkan sonuçların uygulamaya dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Haydi çocuklar havuza
Beşiktaşlılar müjde!.. Çocuklarınız artık sıcaktan bunalmayacak… Tatil sendromu yaşamayacak!.. Beşiktaş Belediyesi’nden minikleri özel bir hizmet Temmuz ayında start alıyor. 7-16 yaş arasındaki çocuklar için özel olarak kurslar düzenleniyor. Bu kurslarla yaz okullarına katılacak olan minikler ve gençler, tatillerini doyasıya değerlendirme imkanına sahip olmuş olacaklar. Neler mi yapacaklar? Basketbol, voleybol, yüzme, tenis, futbol gibi branşlarda yeteneklerini gösterebilecek en azından stres atabilecekler… Ayrıca, halen aklı okul döneminde olan gençler de İngilizce ve matametik dersleri konusunda kendilerini geliştirebilecek ve eksiklerini giderebilecekler. Yabancı dil ve matematik konusunudaki kurslar ve spor aktiviteleri ile birlikte Temmuz ayı dolu dolu geçecek… Sizler de kısa süre içinde kayıtlarınızı yaptırabilir ve yaz okullarında kendinizi geliştirme imkanını Hiçbir ücret ödemeden yakalayabilirsiniz. Detaylı bilgi için: 0212 319 42 42 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Eski günler geri geldi
Beşiktaş’ta bir tarih yeniden yazılıyor. Eski yazlık sinemalar, Beşiktaş’ta hayat buluyor. Yıllar önce açık havada yapılan keyifli ortamlar yapılan sohbetler sinema gösterimleriyle birlikte tekrar yaşamımızda… Geçen yıl başlayan etkinlik, bu yıl daha da artarak devam eden yazlık sinemalarda oynayacak filmlerin programları belli oldu. Buna göre temmuz ayında şu gösterimler yer alıyor:
Abbasağa Parkı’nda yapılacak etkinlikler şöyle: “1 Temmuz Salı Bülent Ortaçgil konseri, 2 Temmuz Çarşamba Recep İvedik – Film, 4 Temmuz Cuma Beyaz Melek- Film, 5 Temmuz Cumartesi Moğollar konseri, 7 Temmuz Pazartesi Ustalara Saygı”Yaz Esintisi”, 10 Temmuz Perşembe Son Ders – Film, 11 Temmuz Cuma 120 -Film, 16 Temmuz Çarşamba Göksel konseri…”
Levazım Mah. Açık Spor Sahasında etkinlikler ise şöyle: “7 Temmuz Pazartesi Recep İvedik – Film. 8 Temmuz Salı Beyaz Melek – Film, 14 Temmuz Pazartesi Son Ders – Film, 15 Temmuz Salı 120 – Film, 16 Temmuz Çarşamba Sunay Akın söyleşi…”
Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda etkinlikler şöyle: “4 Temmuz Cuma Recep İvedik – Film. 5 Temmuz Cumartesi Beyaz Melek- Film, 11 Temmuz Cuma Son Ders – Film, 12 Temmuz Cumartesi 120 – Film.”
Dilek Sabancı Parkı’ndaki etkinlikler: “1 Temmuz Salı Recep İvedik – Film, 2 Temmuz Çarşamba Beyaz Melek- Film, 16 Temmuz Çarşamba Son Ders – Film…”
Karanfil Köy Anafartalar İlköğretim Okulu’ndaki etkinlikler ise: “5 Temmuz Cumartesi Recep İvedik – Film. 6 Temmuz Pazar Beyaz Melek – Film, 11 Temmuz Cuma Sunay Akın ile söyleşi…”
Aykut Barka da ise: “ 9 Temmuz Çarşamba Recep İvedik – Film, 10 Temmuz Perşembe Beyaz Melek- Film.”
Etiler Belediye Sitesi’ndeki etkinlikler ise şöyle: “1 Temmuz Salı Beyaz Melek- Film, 17 Temmuz Perşembe Son Ders – Film…”
Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu’nda ise: “6 Temmuz Pazar Recep İvedik – Film, 7 Temmuz Pazartesi Beyaz Melek – Film, 13 Temmuz Pazar Son Ders – Film, 14 Temmuz Pazartesi 120 – Film, 15 Temmuz Salı Sunay Akın…”
Etiler Muhtarlık Parkı’nda gerçekleşecek olan etkinlikler ise şöyle: “12 Temmuz Cumartesi Son Ders -Film, 13 Temmuz Pazar 120 – Film…”
Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Geçmiş ve unutulmuş tatları Beşiktaş kentlisi ile birlikte tekrar ortaya çıkaracağımız için mutluluğumuz sonsuzdur” dedi. Beşiktaşlılar ise böylesine güzel bir ortamın omluşturulmasından dolayı muütlu olduklarını belirttiler. Çoluk çocuk genç yaşlı herkesin yazlık sinemalara gideceğini belirten Beşiktaşlılar, tatile gitme imkanı bulamayan insanların bu tür etkinliklerle güzel ve hoşça vakit geçirecğini vurguladılar.

Devler geçidi
Yer gök inliyor, Beşiktaş’ta yaz akşamları sevilen sanatçıların şarkılarıyla renkleniyor. Geçtiğimiz hafta içinde MFÖ verdiği konserle, Beşiktaşlıları mest etti. Beşiktaş Belediyesi Kuruçeşme Arena’daki konseriyle gece yarısına kadar dinleyenlerini adeta büyüledi. Lenny Kravitz sevenler de yine Kuruçeşme Arena’daydı. Minik serçe Sezen Aksu da hayranlarıyla Kuruçeşme Arena’da buluştu. Denizyıldızı adında hazırladığı yeni albümünden şarkıları da seslendiren Aksu, Beşiktaşlıları nostaljik şarkılarıyla da coşturdu. 3800 kişilik yeni oturma düzeni Sezen Aksu severler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sevilen şarkıları Sezen Aksu ile beraber söyledi.
Daha albüm piyasaya çıkmadan dinleyicilerin beğenisini kazanmış olan Beşik, Hala Haber Bekliyorum Senden, Yol Arkadaşım gibi duygulu şarkılarının yanı sıra Aksu konserde Roman, Menajer ve İzmir’in Kızları gibi eğlenceli şarkılarını da seslendirdi. Her fırsatta komedyen olmayı tercih ettiğini söyleyen Aksu’nun sahneden seyircileriyle paylaştığı hikayeleri de hayranlarını güldürdü.
SEZEN AKSU KİMDİR?..
13 Temmuz 1954 yılında Sarayköy, Denizli’de doğdu. Ziraat fakültesindeki öğrenimini yarıda bıraktı. Profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başladı. İlk 45’liği “Haydi Şansım/ Gel Bana” 1975 yılında çıktı. Aynı yıl içerisinde “Yaşanmamış Yıllar/ Kusura Bakma” isimli ikinci 45’lik plağı yayınlandı. Sezen Aksu bir dergiye verdiği röportajda, iki plağını amatör bulduğunu ve gerçek çıkışını üçüncü plağı “Olmaz Olsun/ Vurdumduymaz” ile yapacağını söyledi, dediği gibi de oldu. “Olmaz Olsun/ Vurdumduymaz”, 1976 yılının müzik listelerinde uzun süre bir numaradaki yerini korudu. Yorumculuğu kadar besteci ve söz yazarı kimlikleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Sezen Aksu’nun 1976’da çıkan diğer 45’likleri “Kaç Yıl Geçti Aradan” ve “Kaybolan Yıllar” oldu. 1978’de Hurşid Yenigün’ün iki bestesine söz yazan sanatçı, “Gölge Etme/ Aşk” isimli 45’liğini piyasaya sundu. Artık Sezen Aksu’nun müzik listelerinde haftalarca bir numarada kalması kimseyi şaşırtmıyordu. Yine bu yıl içerisinde, şu anda piyasada bulunan en eski Sezen Aksu yapıtı olma özelliğini koruyan “Serçe” kaseti piyasaya çıktı. Bir yıl sonra “Serçe”yi “Ağlamak Güzeldir” izledi. İlk kez 1979’da sinema oyunculuğu denedi. 1982’nin ilk haftası Şan Müzikholü’nde “Sezen Aksu Aile Gazinosu” adlı müzikali sahneledi. Müzikalde yedi ayrı tipi canlandıran sanatçı, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda, Altan Erbulak gibi usta tiyatro oyuncuları ile aynı sahneyi paylaştı. 1984 yılında yayınlanan “Sen Ağlama” çalışması, TRT denetiminden ancak bir sonra geçtiğinde şarkıları geneş kitlelere ulaştı. Bu sırada Minik Serçe, oyunculuk yeteneğiyle de önplandaydı. 1986’da sahnelenen “Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra” müzikalinde oynadı. Aynı yıl çıkan “Git” albümü piyasaya çıkar çıkmaz büyük bir ilgi gördü ve albümün hemen hemen bütün şarkıları hit oldu. Bugüne kadar 16 albüm ve 500’den fazla şarkı yapan “Minik Serçe” ve “Ana Kraliçe” gibi unvanlara sahip sanatçı, Türk pop müziğinin en güçlü seslerinden biri. Ayrıca, bir zamanlar vokalistliğini yapan Aşkın Nur Yengi, Harun Kolçak, Levent Yüksel, Sertab Erener gibi isimleri de pop müziğimize kazandırdı.
MFÖ KİMDİR?..
Her sey Mazhar Alanson ile Fuat Güner’in tanismasiyla başladı. Bu tanışma şöyle oldu:Yıl 1965-66 gibiydi.O zamanlar Beatles’in yeni albumü çikmisti.Fuat Güner pasajda yürürken bu albümü Mazhar Alanson’un elinde görmüştü ve “Beraber dinleyebilir miyiz” diye sormuştu. Mazhar Alanson bunu kabul etmiş ve tanışmaları böyle olmuştu… Daha sonra ilk gruplari kurulur: Kaygısızlar…Ali Serdar, Ender Arol , Semih Oksay, Mazhar Alanson, Fuat Güner, Cenap Kiyikoglu, Mithat Danisan… Sonra ip ucu beşlisi diye bir grup daha kuruldu. Galip Baransu(keyboardcu) da onlara katıldı. Özkan Ugur 1970 senesinde katildi.1986 yilinda “Vak The Rock”, 1987 yilinda “No Problem”, 1990 yilinda “Geldiler”, 1991 yilinda “Best of MFÖ”, 1993 yilinda ” Agannaga ” ve ” Dönmem Yolumdan “,1995 yilinda Rock sound’u ağırlıklı “M.V.A.B “ı çıkarttılar.
LENNY KRAVITZ KİMDİR?..
26 Mayıs 1964’de Amerika’da dünyaya gelen Lenny Kravitz, televizyon heber programcısı Sy Kravitz ve oyuncu Roxie Roker’ın tek oğluydu. 1974’te ailesiyle Los Angeles eyaletine taşınan Kravitz, Kaliforniya Çocuk Korosu’na girdi. Bu arada gitardan klavyeye kadar bütün müzik aletleri üzerinde eğitim aldı, Beverly Hills’te, şu an müzik dünyasında önemli yere sahip olan isimlerle sınıf arkadaşlığı yaptı. Daha sonra şarkıcı, Lisa Bonet ile tanıştı. Çift, Los Angeles’ta dünya evine girdi. Bir sene sonra da çocukları Zoe dünyaya geldi. Babasının da mali yardımıyla bir stüdyoda “Let Love Rule”u kaydeden Kravitz, bundan sonra yeteneğini keşfeden Virgin Records ile anlaşarak 1991 yılında “Mama Said”i çıkardı. İki yıl sonra eşi Bonet’den boşandı. Bu boşanmadan sonra şarkılarında daha çok kalbinin acısından bahsedmeye başladı. Şarkıların birçoğu bu ayrılık ve aşk üzerine kurulmuştu. “It Ain’t Over Till It’s Over” (Bitene Kadar Bitmemişti), listelerde ilk 10’a girmeyi başardı. Bundan sonra da “Are You Gonna Go My Way” (Benim Yolumdan Gidecek Misin) adlı üçüncü albümünü çıkardı. Bu albümdeki bir parçaya çekilen kliple MTV Müzik Ödülleri’nde “En İyi Erkek Video” ödülünü aldı. Aynı anda Grammy ödüllerinde de “En İyi Rock Şarkısı” ve “En İyi Vokal Performans” dallarında aday gösterildi.

SPOR HABERLERİ

Milli maç
heyecanı
Beşiktaşlılar milli maç heyecanını bu yıl doyasıya yaşadı. Beşiktaş Meydanına Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda maç izleyen Beşiktaşlılar, maç boyunca kah üzüldü, kah sevindi. Bu önemli organizasyonla, yeniden baştan sona düzenlenen meydan böylelikle önemli bir hizmete de imza atmış oldu. Turnuva boyunca heyecanlı günler yaşayan Avrupa ülkeleri gibi Türkiye’de de benzer manzaralar vardı… Beşiktaş’ta ise bu heyecan bir başka yaşandı… Maç günü günün erken saatlerinde Beşiktaş Meydanına gelen Beşiktaşlılar, gecenin geç saatlerine kadar dev ekranın başından kalkmadı. Birlik ve beraberlik türküleri söyleyen Beşiktaşlılar, gün boyu eğlendi, sevindi, eşsiz saatler geçirdi.

TRANSFER BİTMEK BİLMİYOR
Şimdi de Fatih Tekke, Edu, Ivan ve Klasnic adı medyanın gündeminden düşmüyor!..
Beşiktaş’ta transfer haberleri dinmek bilmiyor. Kara Kartal’ın son bombaları Seric, Zapotocny, Sivok, Tuna Üzümcü ve Ekrem Dağ’dı… Bu hafta ise konuşulan isimler, Fatih Tekke, Edu, Ivan Klasnic…
Öte yandan Fahri Tatan’ın da geri çağrıldığı ve Beşiktaş’ta kalabileceği öğrenildi.
Takım içinde tatlı bir rekabet olacağını belirten teknik heyet, iyi olanın formayı kapacağını bunun da Beşiktaş’ın iyi oyununa yansıyacağını söyledi.
Geçen haftaki gelişmeler şöyleydi: Bobo’nun gidebileceğini göz önüne alan Beşiktaş, şu golcülerle flört etmeye başladı. Önümüzdeki günlerde 3 önemli isimden bir veya ikisinin netleşeceği öğrenildi. Edinilen bilgiler arasında Klasnic ile prensipte anlasıldığı öığrenildi ancak gelişmelerin henüz netleşmediği bilgisi alındı. Fatih Tekke’nin ise Beşiktaş’a sıcak baktığı Siyah Beyazlı kulübün Türkiye’nin en büyük takımlarından biri olduğunu söylediği belirtildi. Öte yandan edinilen bilgiler arasında Fatih Tekke’nin bonservisinde sorun olduğu bu yüzden görüşmelerin hararetli devam ettiği öğrenildi. Klasnic’in bonservisinin elinde olduğu ve bu nedenle Beşiktaş’ın daha yakın durduğu gelen haberler arasında… Öte yandan Beşiktaş’ın tranfer listesinde Edu’nun da adı geçiyordu ancak Edu’ya ibrenin diğer transferler olmadığı takdirde döneceği konuşuluyor. Muzaffer TOPAL
Sinan Engin:
“Bu takıma kefilim”
Beşiktaş Kulübü Menajeri Sinan Engin Siyah Beyazlı taraftarlara seslenerek, bu sene bambaşka bir takım göreceklerini söyledi. Sinan Engin, transfer edilen futbolculara kefil olduklarn da söyledi. Zapotocny, Sivok ve Seric’in oynadklar takmlarda başarl olduklarn belirten Engin, “Ama biz onlar daha oynamadan eleştirmeye başladk. Sezon başladğnda onlar eleştirenlerin yorumlarn değiştireceğine inanyorum. Hocamz bize transfer istediği mevkileri söyledi. Uzun arayşlarn ardndan Beşiktaş’n kimyasna uygun olan üç ismi belirledik. Beşiktaş defans bu sezon sorun yaşamayacak. Kasetten seyredip futbolcu almadk. Hepsine kefilim ve başarda da başarszlkta da altna imzam atarm” dedi. Bu sezon Beşiktaş’n bambaşka bir görüntüyle sahaya çkacağn söyleyen Sinan Engin şöyle konuştu: “Taraftarmzn içi rahat olsun; bu yl bambaşka bir Beşiktaş seyredecekler. Hem ligde, hem de UEFA Kupas’nda güzel futbolumuz ile göz doldurup herkesin gpta ile izleyeceği bir Beşiktaş olacak.”

Gönlümüzün
şampiyonu…
Cesur yüreklerin verdiği Milli gurur, Türk’ün yaşadğ her yerde zirveye çkt. Bu gurura milyarlar ‘İmrenerek’ tanklk etti. İşsizlik, terör, siyasi gerilim gibi dev sorunlar bile bu duygular bastrmaya yetmedi. Yar final maçna da bu coşku ile çktk. Şampiyonadaki en etkili futbolunu oynayan Aslanlarmz, Panzerler’i şaşkna çevirdi. Savaşç futbolumuza rağmen, 2 gol attğmz Almanlar’a basit hatalarla maç verdik. 9 eksikle oynamamza rağmen sahaya çıkan 11 gençimiz Almanlar’a kök söktürdü. Uğur ile öne geçtik. Schweinsteiger’in golüne engel olamadk, Klose ikinci şoku yaşatt. Turnuvann yldz Semih 86’da iğne deliğinden beraberliği sağlad. 90’da Lahm final hayalimizi alp götürürken, maç sonunda Türkiye ayakta alkşlanyordu. Elenmiştik ama yarı finale tarih yazarak gelmiştik ve dünyaya kendimizi hayran braktk. Turnuvann en çok konuşulan takımı olmayı başarmıştık. Manşetlerden inmedik günlerce.
Maçlardan sonra yapılan açıklamalar hep Milli Takımımızın başarısı üzerineydi. Almanya maçından sonra Fatih Terim ve kaleci Rüştü Milli Takımı bıraktıkları yönünde görüş bildirirken, yarı finale çıkan millilerimizin bundan sonrakı turnuvalarda daha önemli başarılara imza atacağı görüşünde birleşti spor otoriteleri…
Bir önemli turnuva daha geride kaldı. EURO 2008’de en çok konuşulan ve en çok gelişme kaydeden takım Türkiye oldu. Oynadığı futbolla elde ettiği başarıyla ve renkli görüntüleriyle Türk insanının ülkesini yine en iyi şekilde tanıttı. Milyonlara umut aşıladı. Teşekkürler Milli Takım…
Beşiktaş Kupası sahibini buluyor
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” Delgado’ya kupası önümüzdeki haftalarda verilecek. 2007-2008 sezonunda oynanan maçlarda en çok göze batan oyuncu Delgado olmuş ve Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu kupasını almaya hak kazandı. (VERİ BASIN)
Bobo taraftarı ikiye böldü
Bobo taraftarı ikiye böldü. Beşiktaş’ın genç golcüsü Bobo’nun transfer söylentileri, taraftarca ne olacağı merakla bekleniyor. Yurtdışından iyi teklifler geldiği söylenen Bobo’nun adı son zamanlarda gidecekler arasında, ismi sıkça anılmaya başlandı. Yönetim tarafından transfer dedikoduları ile gelen teklifler resmi olarak açıklanmazken edinilen bilgiler bu tür söylemlerin dedikodudan ibaret olduğu yönünde… Bu gelişmeler devam ederken Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj yağmuruna tutan Siyah Beyazlı taraftarlar “Bobo takımın en önemli oyuncularından biri. Bu konuda bir an önce durum netleşmeli, hem Bobo’nun kafası rahat eder hem de takım tertebinin oluşmasında yarar sağlanır” dedi.
Bobo’nun gitmesini istemeyen taraftarlar, “Eğer Bobo gidecekse yerine çok iyi bir golcü alınmalı” şeklinde konuştu. Beşiktaş Gazetesi’nden gelen mesajlardan bazılarında ise taraftar, “Fiyatı bulunan her oyuncu satılabilir önemli olan kulubün kazancıdır. Gitmek isteyen oyuncunun takımda tutulması daha büyük zararlar açabilir.”dedi. Gelişmeler Siyah Beyazlı camia tarafından heyecanla bekleniyor. Bu konuda kulüpten net bir açıklama yapılması isteniyor. Didem TUTAL
Sağlam: “Sıkıntılar bitecek”
Beşiktaş Teknik Direktörü, transferlerle skntlarn biteceğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni transferlerle lige iddialı gireceklerini söyledi. Ertuğrul Sağlam, “Bobo’yu satmay düşündüğümüzü söylemiştik. Cazip bir teklif geldi ama henüz netlik kazanmad. Kaliteli isimleri kadromuza kattğmz düşünüyorum. Stat konusundaki belirsizlik taraftarmz olumsuz etkiliyor. Bunun en ksa zamanda çözüleceğine inanyorum” dedi. Sağlam, taraftar grubu Çarş’nn ortadan kalkmasn hiçbir Beşiktaşl istemez veya kabul edemez” şeklinde konuştu.
Beşiktaş, Ahmet Köksal’ı kaybetti
Beşiktaş çats altnda Kulübe büyük hizmetler veren Güreş Şubesi Menajeri, Kongre ve Divan Kurulu Üyesi Ahmet Köksal, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ahmet Köksal için Akaretler’deki kulüp binas önünde bir tören düzenlendi. Sinanpaşa Camii’nde klnan öğle namaznn ardndan merhumun Zincirlikuyu Mezarlğ’nda toprağa verildi. Merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yaknlarna ve Beşiktaş camiasına başsağlğ diliyoruz.
Tekerlekli sandalye
basketçiler 3. oldu
Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takm, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0’lk seri ile geçerek sezonu 3. srada tamamlad.
Rakibini normal sezondaki her iki maçta da mağlup ettiği için seriye 1-0 önde başlayan Siyah-Beyazllar, serinin ilk maçna hzl başlad. İlk periyotu 19-15 önde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi karşsnda ikinci çeyrekte oyunu kontrolü altna alan Siyah Beyazlılar devreyi 35-30 galip bitirdi. Üçüncü periyotta da etkili olan Kara Kartal karşlaşmann bu bölümünü de 54-40 üstünlükle geçti. Siyah Beyazllar son periyotta oyunun kontrolünü rakibine kaptrsa da kritik hamlelerle galibiyetini korumasn bildi ve serinin ilk maçn 61-59 kazand. Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takm, serinin ikinci maçn ise yine Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynad. İlk periyodu 8-6 geride tamamlayan Kartal, ikinci periyotta 20-10’luk üstünlük elde etti. 3. periyotta rakip potada 17 say bularak (37-19) fark yakalayan Siyah-Beyazllar son çeyrekte üstünlüğünü kaptrmayarak maçtan 46-29 galip ayrıldı. Bu galibiyetle seride durumu 3-0’a getiren Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takm, sezonu 3. srada tamamlad.