SAYI 178

BJK1Anlamlı şenlik
Geleneksel Arnavutköy Şenliği bu yıl onbirinci kez Haziran ayının başında Arnavutköy Meydanı’nda gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde start alan etkinlik, halk oyunları gösterileriyle izleyenleri costurdu. Şenliğin yine zengin bir programı bulunuyordu. Gün boyu düzenlenen çeşitli sergi ve konserlerle devam etti.
Arnavutköylüler uzun süredir konuşulan ve son günlerde yine gündemde olan 3. köprüye karşı durmaya da yaptığı etkinlikleriyle de sürdürüyor. Arnavutköy Semt Girişimi de, köprü yapımının tekrar gündeme getirilmesini, sanatçı ve politikacıların katıldığı şenliklerle protestosuna devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi de bu anlamda Arnavutköy’lülere desteğini sürdürüyor. Beşiktaş Belediyesi ve Arnavutköylüler Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen şenliğe, “3. Köprüye Hayır” kampanyasına destek veren pek çok dernek de katıldı.
Dikkat!.. Yağda tehlike
Doğaya ve çevreye zararlı bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek, bu konuda bilincin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla Beşiktaş Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. 2007 yılı sonunda Beşiktaş Belediyesi ve Ulusal Geri Kazanım Şirketi Biyodizel işbirliği ile başlatılan atık yağ toplama kampanyasında, yeni bir aşamaya gelindi. Konuyla ilgili olarak toplantı düzenlendi ve Ortaköy’de gerçekleştirilen basın toplantısına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ezici Yağ Sanayi Biyodizel ve Enerji Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ezici ile Turmepa Genel Müdürü Levent Ballar katıldı.
Toplantının ardından, Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından, geri kazanım kampanyasında bugüne kadar en fazla atık yağı toplayan öğrencilere; bilgisayar, bisiklet ve fotoğraf makinesi gibi çeşitli hediyelerin verileceğini duyurdu. Bitkisel atık yağların toplanması ile ilgili olarak belediyelerin sorumluluğunda olan çalışmalara yönelik Beşiktaş Belediyesi, lisanslı firmalar ile imzaladığı protokol ile Beşiktaş’ta bitkisel atık yağların toplanmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu çalışmalar Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’ne göre gerçekleştiriliyor.
Yönetmelik belediyelerin yetki alanlarında bulunan lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, tatil köyleri, motel ve yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile benzer tesislerde gerekli denetimleri yaparak, kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesinin önlemesini öngörüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerine bu tip işletmelerin lisanslı geri kazanım tesisleriyle ya da valilikten geçici depolama izni almış toplayıcılarıyla yıllık sözleşme yapmaları konusunda yaptırım uygulama yetkisi de veriyor. Ayrıca belediyeler sözleşmelere ilişkin kayıtları valiliğe bildirmek, sözleşme yapmayanlara gerekli cezai işlemi uygulamak ve bu konularda gerekli tedbirleri almakla da yükümlüler…
Atık yağ üreticilerini kapsayan yönetmelik, 1 Ocak 2008 tarihinden bu yana konutları da kapsıyor. Bu nedenle atık yağların evlerden toplanması yönündeki çalışmalarının da düzenlenen kampanyalarla yaygınlaştırılacağı ifade ediliyor. Beşiktaş’taki muhtarlıklar, marketler, siteler, okullar, camiler gibi alanlara bırakılan bidonlarla evsel atık yağlar da toplanıyor. Biriken atık yağlar Ezici Yağ San. Biodizel ve Enerji Üretimi Paz. Lab. Hiz. A.Ş. tarafından özel araçlarla alınarak geri dönüşümü sağlanıyor.
KANSERE DAVETİYE!..
Öte yandan, uzmanların yaptığı açıklamaya göre sağlık için, kızartma yememeleri tavsiye edildi. Özellikle tekrar tekrar kullanılan yağların kansere davetiye çıkarttığı söylendi. Lokanta, restaurant, yemekhane veya benzeri yerlerin iyi denetlenmesi, yerel yöneticiler ve kentlinin bu konuda işbirliği yaparak, yağ kullanımlarını denetlemesi gerektiğinin altı çizildi. Özellikle gençler ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlar kızartma yağların kullanılması hakkında geniş bilgilerle donatılması gerektiği Türk toplumunun sağlığı açısından önemli olduğu vurgulandı.
Altın bileziklerini kollarına taktılar
Meslek edindirme kursları tüm hızıyla devam ediyor. Kurslar çok sayıda mezun verirken sertifikasını alanlar için de iş garantisi de bulunuyor. Sertifika heyecanın yaşayan genç mezunlar, verdikleri emeğin sonrasında eğitmenleriyle birlikte stres attı. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği ücretsiz sertifikalı kurslara katılanlara, Abbasağa Parkı’nda düzenlediği törenle sertifikalarını verdi. Sertifika töreni sonrasında, mezuniyet kokteyli gerçekleşti-rildi. Beşiktaş Belediyesi’nin, Beşiktaş kentlilerinin kültürel ve sosyal gelişimini desteklemek, pek çok farklı alanda kendini yetiştirmek, geliştirmek hatta yeni bir mesleki beceri kazandırmak amacıyla düzenlediği ücretsiz kurslarına 3400 kişi başvurdu. İngilizce, bilgisayar, el sanatları, resim, takı tasarımı, sağlık bilgisi, salon dansları, etkili iletişim ve aksesuar organizasyonu branşlarında organize edilen kursları başarıyla tamamlayanlar 700 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.
Kelebekler
uçtu!
Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Yaşam Platformu, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, topluma katılma, toplumla bütünleşme konusuda onlara destek olmak amacıyla düzenlediği sosyal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
Kuruçeşme Arena’da, 7’den 70’e hemen herkesin katıldığı Kelebek Festivali kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Festivale pek çok okul, vakıf ve dernek üyeleri ile öğrencileri katıldı. Zihinsel, bedensel, işitsel, görme engellilerin bir arada eğlendiği, kendilerini ve yeteneklerini ifade ettiği festival, panayır havasındaydı.
Kuruçeşme Arena’daki Kelebek Festivali’ne katılan tüm engelli öğrenci, aile ve öğretmenlerine ücretsiz yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu ve ulaşımları ise Beşiktaş Belediyesi tarafından sağlandı.
Folklor, dans ve ti-yatro gösterileri sergilenen festivalin sonunda, yırtılmış kozaların içinden çıkan güzellikleri simgeleyen balonlar göğü renklendirdi.
Kabataş Lisesi
100 yaşında…
Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Kabataş Erkek Lisesi, Kabataşlılar Derneği’nin düzenlediği 100.yıl etkinlikleri programı kapsamında Haziran ayının başında gerçekleştirilen pilav günü ile Kabataşlıları bir araya getirdi.
Belediye Başkanı İsmail Ünal da pilav gününde Kabataşlıları yalnız bırakmadı.
Havadan sudan
KONUŞTULAR!..
Çevre Haftası’nda Beşiktaş’ta etkinlikler düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi Çevre Haftası nedeniyle, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Havadan Sudan” başlıklı söyleşi ile vatandaşlarla buluştu. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlikte, küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve kuraklık gibi, insanın doğa üzerindeki olumsuz etkilerine dair bir çok konu masaya yatırıldı. Ele alınan konular dinleyenler tarafından oldukça fazla ilgiyle karşılandı. Söyleşide, “Doğanın İnsan Eliyle Tahribatı ve Sonuçları” ana başlığı altında merak edilen bir çok soruya da yanıt arandı, çözüm yolları konuşuldu ve duyarlılık üzerine örnekler verildi. Öğrencilerin de yer aldığı söyleşide, çevreyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bulundu ve söyleşini sona erene kadar etkinlik yoğun bir ilgiyle takip edildi.

Yıldız Mahallesi…
Yıldız Muhtarı Şevki Yıldırım: “Çok iyi bir ekip oluşturduk…”
Yıldız Mahallesi Muhtarı Şevki Yıldırım, Yıldız’ın yedi bin nüfuslu bir mahalle olduğunu ve dünya devlet adamlarına misafirlik ettiğini söylüyor. Muhtar Yıldırım, sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
Mahallemiz 7000 nüfuslu olup, Beşiktaş’ın merkezidir. Saraylarıyla, köşkleriyle, yeşil alanıyla, Yıldız Parkı’yla, deniziyle, 5 yıldızlı otelleriyle, dört adet üniversitesiyle, dört adet tarihi lisesiyle, dünya devlet adamlarına misafirlik eden bir mahalledir.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
104 yıllık mahalleyiz.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
Beş cadde, 32 sokağımız var.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
1947 Ankara doğumluyum. 4 çocuk babasıyım. 1968 yılından beri Beşiktaş’ta oturmaktayım. İstanbul Belediyesi’nden emekliyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
14 yıllık muhtarım.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Evet, çünkü Beşiktaş kamu çalışanları, kaymakamımız, belediye başkanımız olsun çok iyi bir ekip oluşturduk meslektaşlarımla beraber.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Tek eksiğimiz ilkokulumuzun olmaması. İmar izniyle inşaat halindeki bazı sokakların bozulmasına çökmesine, ağır vasıtalar sebep olmuştur. Bu sokakların asfaltlanmasını isteriz.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?
Belediyemizin çalışmalarından memnunuz, özellikle de temizlik işlerinden.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Başkanımız İsmail Ünal’dan çok memnunum. İstek ve dileklerimiz hiç bir zaman geri dönmemiştir. Kendisine bu vesile ile teşekkürlerimizin iletilmesini isterim.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Mahallemizde şu an içinde herhangi bir proje yok.
Tarihi bir dokuya sahip
Yıldız Parkı, Beşiktaş’ta yer alan tarihi bir alan. Yıldız Mahallesi’nde bulunan Yıldız Parkı, Yıldız Sarayı ve Çırağan Caddesi arasında yer alır. Çırağan Sarayı’nın karşısındadır. İçinde Malta Köşkü ve Çadır Köşkü adı altında iki tane de köşk bulunuyor.
Osmanlı döneminde, özellikle 1600’lerin başlarında ön plana çıkmaya başladı. O zamanlar Kazancıoğlu Bahçesi adını taşıyan ve bu ailenin mülkü olan topraklar padişah IV. Murat tarafından satın alınarak kızı Kaya Sultan’a hediye edildi. Yıldız Parkı 1930’larda üçe bölünerek; tepe kısmındaki yapılar Harp Akademisi’ne ayrıldı (1978’de Kültür Bakanlığı’na bırakıldı), yine duvarın arkasında kuzey yönünde yer alan Şale Köşkü TBMM’ne bırakıldı. Duvarın deniz tarafındaki koruluk ve içindeki Çadır ve Malta Köşkleri ise İstanbul Belediyesi’ne verildi. Önce Çırağan Sarayı’nın arka bahçesi, sonra da 1877’den itibaren genişletilmesine geçilen Yıldız Sarayı’nın dış koruluğu olan yeşillik, 1940’tan sonra Yıldız Parkı olarak adlandırıldı.
1960’lı ve 1970’li yıllarda koruluk bakımsız kaldı. 1979’da Türkiye Turing ve Otomibil Kurumu (TTOK) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir sözleşmeyle Malta ve Çadır köşklerinin onarımıyla beraber Yıldız Parkı’nın bütün bakımı 15 yıllığına bu kuruluşa bırakıldı. 1994 yılında anlaşmanın yenilenmemesi üzerine kullanım hakkı tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

Vişnezade Mahallesi
Vişnezade Muhtarı
Reyhan Cinyusuf:
“Sorunlar çözülür”
Beşiktaş’ın tarihe tanıklık etmiş semti olduğunu söyleyen Vişnezade Mahallesi Muhtarı Reyhan Cinyusuf sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
İstanbulluya Dolmabahçe Sarayı, Başbakanlık çalışma ofisi, İnönü Stadı, Akaret Sıra Evleri, Maçka, Swiss Otel, İnönü Parkı, Şairler Parkı denildiğinde hatırlanan Beşiktaş’ın eski ve tarihe tanıklık etmiş semtidir Vişnezade.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
Vişnezade Beşiktaşımızın en eski mahallelerinden biri olup adını 1664 yılında Vişnezade Kazaasker Mehmet İzzet tarafından yaptırılan camiiden almıştır.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
Mahallemiz 745.814 metrekare alanlı mesken ağırlıklı eğitim düzeyi yüksek 9560 nüfusa sahip. 681 bina, 2396 bağımsız konut, 688 işyeri, 7 cadde ve 44 sokak bulunmaktadır.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
1974 Vişnezade doğumlu 14 yıl muhtarlık çalışmaları içerisinde faal olarak bulundum. Evli ve 2 çocuk sahibiyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
Mart 2004 tarihinden beri muhtarlık görevini sürdürmekteyim.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Mahalle sakinlerimizin takdiri ve uygun görmeleri halinde tekrar aday olmayı düşünmekteyim.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Metrük SSK binası mahallemizin bir sorunu olarak önümüzde durmaktadır. Ayrıca ambulans ve itfaiye araçlarının girip çıkmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması, belirli yerlere yangın vanaları konması, çöplerin, cam kavanozları ve şişelerin konteynerlara atılması alışkanlığının yaygınlaşması.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?
Belediyemize iletilen sorunlar imkanlar dahilinde kısa zamanda giderilmekte, yatırım gerektiren sorunlar ise program çerçevesinde giderilmektedir.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Belediye Başkanımız Sn. İsmail Ünal belirli bir süre mahallemizde ikamet etmiş ve sorunları yaşayarak bilen ve bu sorunların giderilmesinde hiç bir fedakarlıktan kaçmamaktadır, ayrıca Akaret evlerdeki restorasyon çalışmalarına dektek vermesi, Tansaş mağazasının bulunduğu yerin meydana dönüşmesi, kültür ve sanatla ilgili çalışmaları mahalle sakinlerince takdir edilmektedir.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Aeoribik aletlerin parklarımıza konması, sokaklarımızın belirli periyotlarda yenilenmesi, ağaçlandırma yapılması ve muhtarlık binamızın yapılması.
Sıra Evler değer kazandırdı
Vişnezade Mahallesi, yeni çehresine kavuşan akaretler sıraevleriyle anılmaya başlandı. Tarihi dokusu korunarak restore edilen Akaretler Sıraevler, çağdaş bir görünüme kavuştu. T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük restorasyon projesi Akaretler Sıraevler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılmıştı. Akaretler Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından hayata geçirilen proje toplam 55.000 m2 alana sahip bulunuyor. Kentin mimari ve kültürel dokusunu değiştiren Akaretler Sıraevler’de, dünyanın hızlı büyüyen otel zincirlerinden W Hotels Worldwide firmasına ait W Istanbul, dünyaca ünlü markaların mağazaları, restoran ve caféler ile rezidanslar yer alıyor.
Akaretler Sıraevler projesini hayata geçiren Akaretler Otel İşletmeciliği ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili yaptığı açıklamada Beşiktaş bölgesinin ve İstanbul’un mimari ve kültürel çehresini değiştiren bir çalışmayı tamamlamaktan mutluluk duyduklarını söylemişti. Akaretler Sıraevler, bahçeli daireler, çatı dubleksleri, stüdyo ve tek katlı, farklı büyüklükte 56 daireden oluşan rezidansları, toplam alanı 11.000 m2’ ye ulaşan dünyanın en tanınmış markalarının da yer aldığı 34 seçkin mağazası, 450 araç kapasiteli otoparkı, aralarında yerli ve dünyaca tanınmış, Konyalı, Cafe Nero, Spice Market, Pastorito, It is a Joke, Cafe City gibi, 6 café ve restoran bulunan yeme-içme mekanları ile şehrin merkezinde yeni bir kültürel değişime tanıklık ediyor.
Akaretler Sıraevler Sultan Abdülaziz’in emriyle 1870’li yıllarda Dolmabahçe Sarayı’nda görev yapan memurlar ve “Saray Ağaları” için inşa edilmişti. Mimarlığını, başta Dolmabahçe Sarayı olmak üzere, 19.Yüzyıl’daki pek çok Osmanlı eserinde imzası bulunan Balyan ailesinden Ser Mimar – ı Devlet unvanını taşıyan Sarkis Balyan yapmıştı. Mimar; bugün Süleyman Seba ve Şair Nedim caddeleri olarak adlandırılan, farklı eğime sahip iki yolu, büyük bir öngörüyle değerlendirmiş ve balkonlar, cumbalar, kat silmeleri gibi yapısal öğeleri art arda yineleyerek elde ettiği ritmin, sokak mekanında görkemli bir perspektife dönüşmesini sağlamıştır. 66 tekil ünite ve altı apartman biriminden oluşan Akaretler Sıraevler, başlangıçta saray memurları ve ağaları tarafından kullanılmış olmakla birlikte, 19. yüzyıl sonunda bu evler bir prestij alanına dönüşmüş ve pek çok ünlü isim burada yaşamıştır. Bunlar arasında Osmanlı döneminin ünlü Saray Ressamı Fausto Zonaro ve Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım da bulunmaktadır. Atatürk’ün kendisi de bir süre burada kalmış ve Kurtuluş Savaşı’nın planlarını hazırlamıştır.

Kuruçeşme yine şenlenecek!..
Türkiye’nin en önemli ve köklü grubu olan MFÖ, Beşiktaşlılarla buluşuyor. MFÖ grubu, 18 Haziran’da müzikseverleri Kuruçeşme Arena’da ağırlayacak!… Saat: 21.00 başlayacak olan konser, müzikseverleri gece yarısına kadar kendine bağlayacak.
Grup ile ilgili bazı detaylar şöyle: “1966 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in tanışmaları ile başlamıştı. Bu beraberlik 1971 yılında ikilinin çıkardıkları ‘Türküz Türkü çağırırız’ adlı albümle devam etmiş ve aynı yıl Özkan Uğur’un da katılması ile MFÖ’nün 25 yılı aşan birlikteliklerinin ilk temeli atıldı. 1970’li yılların ortalarında “İpucu 5” lisi olarak çıkardıkları ‘Heyecanlı çok heyecanlıyım’ adlı parça ile Türkiye’de yapılmış ilk klip çalışmasını da gerçekleştirmişti. MFÖ en önemli çıkışını 1984 yılında ‘Ele Güne Karşı’ albümüyle yaptı. Aynı adlı şarkı, o sene yılın şarkısı seçildi. Bunu, 1985 yılında ‘Peki Peki Anladık’, 1986 yılında ‘Vak The Rock’, 1987 yılında ‘No Problem’, 1989 yılında ‘Best of MFÖ’, 1990 yılında ‘Geldiler’, 1992 yılında ‘Agannaga’ ve ‘Dönmem Yolundan’, 1995 yılında Rock sound’u ağırlıklı ‘M.V.A.B’ izledi. 1985 ve 1988 yıllarında ülkemizi Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden grubun üyeleri kariyerlerinde solo albüm çalışmaları dışında film, tiyaro, reklam ve tv dizilerinde de oldukça başarılı çalışmalara imza attılar. Ancak grup üyeleri hiçbir zaman tek başına sahne performansı sergilemeyi seçmemiş, bugüne kadar hep MFÖ olarak sahne aldılar.
Onu dünya tanıyor
DÜNYANIN ünlü vokallerinden Lenny Kravitz, Beşiktaş’ta… Yeni şarkılarıyla hayranlarını çoşturacak olan Kravitz 30 temmuz’da geliyor… Dünyanın en güçlü erkek vokallerinden biri olan Lenny Kravitz, Türkiye’deki ilk konserini 30 Temmuz’da Saat: 21.00’da Kuruçeşme Arena’da verecek. 4 yıl üst üste “En İyi Erkek Rock Vokal Performansı” dalında Grammy ödülüne layık görülen ve dünya çapında 20 milyon albüm satışına ulaşan sanatçı, gelmiş geçmiş en büyük 100 Rock sanatçısı arasında da bulunuyor. Lenny Kravitz’in, yeni albümünün dünya turnesi kapsamında vereceği Türkiye konserinin biletlerinin satışına devam ediliyor.

SPOR HABERLERİ

Yeni bir takım geliyor
Her yıl olduğu gibi yeni sezona da şampiyonluk parolası ile başlayan Beşiktaş, yepyeni bir takım kuruyor. Bu yıl işi daha da sıkı tutan Siyah- Beyazlı ekip, yerli ve yabancı transferlerle takımı güçlendirme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Öncelikle yabancı transfer atağına geçen Kara Kartal, üç önemli oyuncuyu kadrosuna kattı. Beşiktaş’ın ‘ın renklerine bağladığı oyuncular arasında ise şu isimler bulunuyor: “Udinese takımından Tomas Zapotocny, Prag’tan Tomas Sivok, Panathinaikos’tan Anthony Seric.”
Öte yandan, Beşiktaş yerli futtbolculara da yöneldi. Geçtiğimiz yıllarda takımın aksayan yerlerine yeni futbolcular alma yoluna giden Kara Kartallar, ilk etapta; Gençlerbirliği takımından Tuna Üzümcü, Gaziantep takımından ise Ekrem Dağ’ı kadrolarına kattı.
Bu arada her zaman olduğu gibi yine basın lige verilen aradan istifade ile birçok oyuncuyu Beşiktaş’a getirdi ve götürdü.
İşte bu transfer dedikodularından bazıları ve bu tür haberlerden özetler şöyle; Beşiktaş transfer gündeminde bir çok isim Siyah-Beyazlı renklerle birlikte anılıyor. Nuri Şahin’in transfer listesine alınmasından Yıldıray Baştürk’e Mehmet Topuz’dan Gökhan İnler’e kadar bir çok isim transfer dosyasına ismini yazdırdı. Gökhan Zan konusu yılan hikayesine dönmüştü. Beşiktaş yönetiminin de sıcak bakmadığı söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda ise Beşiktaş Sİnan Engin’den, Gökhan Zan’ı üzecek açıklamalar geldi. Zan’ın çok iyi bir oyuncu olmasının yanında sık sık sakatlanmasının oynadığı takımı zor durumda bırakacağını söyleyen Engin, “Gökhan çok hırslı ama bir o kadar da dengesiz. İnşallah gideceği takımda başarılı olur. Ancak şu gerçek ki, Zan’ı alan takımın alternatifini de yanında bulundurması gerekir” dedi. Çok konuşulan ama transferinde bir türlü istenilen sonucu ulaşılamayn Nuri Şahin konusu da gündemde zirve yapan konular arasındaydı. Önce her konuda anlaşıldığı söylendi, sonra henüz anlaşmaya varılmadığı ifade edilerek medya gündeminden düşmedi. Nuri Şahin meselesinde olumlu sonucu ulaşılamazsa, Yıldıray Baştürk’le temas kuralacağı ise konuşulanlar arasında… Ve son gelişmeler ise, Nuri Şahin ile anlaşılamadığı yolunda… Bobo’nun satılacağı yönündeki haberlere de Holosko’nun Milan’e gitmek istediği söylemleri de gündemde yerini almıştı. İddiaya göre, geçen sezon devre arasında Manisaspor’dan transfer ettiği Holosko’nun, Milan’a gitme isteğine Siyah-Beyazlı yönetimden ret cevabı geldi. İtalyan ekibinin 12 milyon Euro’luk teklifini ileten Holosko’ya, “Senden beklentilerimiz çok fazla” diye karşı çıkan yönetimin Slovak futbolcuyu 20 milyon Euro’dan aşağıya vermeyi düşünmediği de söyleniyor. Bobo’nun satılmasına ise, taraftar karşı çıkıyor.
CAMİA YAKINDAN İZLİYOR
Transfer dedikoduları sürerken, biryandan da Ali Tandoğan ile sözleşme yenilendeği öğrenildi. Ali Tandoğan “Her zaman olduğu gibi yine bu sezonda da Beşiktaş için elimden geleni yapacağım. Sahaya çıkınca sonuna kadar mücadele edeceğim”derken, Gökhan Zan’ın henüz mukavelesinin yenilenmediği edinilen diğer bilgiler arasına girdi. Giden oyuncular arasında ise tanıdık isimler var. Sözleşmelerin karşılıklı olarak feshettiklerini geçtiğimiz hafta içinde İMKB’ye bildiren Beşiktaş, Mehmet Yozgatlı ile yollarını ayırdığını duyurdu. Siyah-Beyazlı ekiple yollarını ayıran diğer oyuncular arasında ise Ricardinho, Baki Mercimek ve İbrahim Kaş bulunuyor.
Tekrar transfer dedidokularına dönersek ise gündemdeki isimler arasında, Gökhan İnler (Udinese), Eren Derdiyok (Basel), Fatih Tekke (Zenit), Mehmet Topuz (Kayseri), Kobiashvili, Gordon (Schalke), Klasnic (Werder Bremen), Mevlüt (Sochaux), Cem Atan (Mattersburg), Rodriguez (Benfica), Nuri Şahin (Dortmund), Yıldıray Baştürk, Emile Mpenza (Manchester City) bulunuyor.
Bu gelişmeleri yakından takip ederken, bir kez daha vurguluyoruz ve gerçek olan şimdilik şu isimler diyoruz. Beşiktaş’ın renklerine bağladığı oyuncular arasında ise şu isimler bulunuyor: “Udinese takımından Tomas Zapotocny, Prag’tan Tomas Sivok, Panathinaikos’tan Anthony Seric, Gençlerbirliği takımından Tuna Üzümcü, Gaziantep takımından ise Ekrem Dağ.

SPOR YAZARLARI-TARAFTAR
Yabancılardan Delgado, Bobo ve Holosko,
yerlilerden Serdar Özkan’ın adı öne çıktı…
Beşiktaş Gazetesi’nin geleneksel hale getirdiği Beşiktaş’lı yılın futbolcusu yarışmasında geçen hafta da açıkladığımız gibi spor yazarlarının verdiği oylarla Delgado seçilmişti. Beşiktaş Gazetesi, taraftara da aynı soruyu da yöneltti. Aldığı yanıt spor yazarlarıyla aynı doğrultudaydı. Delgado’yu beğendiklerini söyleyen taraftarlar, yabancılar arasında Bobo, Holosko ve Tello’yu da verimli bulduklarını belirttiler. Yerli futbolcular içinde de Serdar Özkan’ın adı ön plana çıktı.
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması tamamlandı. 2007 – 2008 sezonu Yılın Futbolcusu spor yazarlarının her maç sonrası verdiği oylar değerlendirerek ortaya çıktı. Delgado Beşiktaş’ın oynadığı altı maçta spor yazarlarından en fazla oyu aldı. Delgado’yu Bobo, Tello, Holosko ve Serdar Özkan izledi. Beşiktaş Gazetesi 2007 – 2008 sezonunda en çok göze batan oyuncu Delgado’ya yeni sezon başlamadan “Beşiktaş Gazetesi Yılın Futbolcusu Kupası”nı düzenlenecek olan törenle verecek.
GELENEKSEL HALE GELDİ
Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor. Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
ÜNLÜ SPOR YAZARLARI OYLADI
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
2007-2008 sezonu oylamaları şöyle: İlk yarı, Konya: S. Özkan. Kasımpaşa: Yok. G.Antep: Batuhan. Kayseri: H. Arıkan. Ankara: Yok. Denizli: Tello. Galatasaray: Tello. Gençlerbirliği: Tello. Trabzon: Bobo. B.Ş. Belediye: H. Arıkan. F.Bahçe: Yok. Sivasspor: Higuain. Oftaş: Bobo. Rize: Delgado. Bursa: Delgado. Ankaragücü: Delgado. Manisa: Bobo. İkinci yarı da Konya: Nobre. Kasımpaşa: Nobre. Gaziantep: Cisse. Kayseri: Yok. Ankaraspor: İ. Toraman. Denizlispor: Holosko. Galatasaray: İ. Toraman. Gençlerbirliği: Bobo. Trabzonspor: Holosko. İst. B.Ş. Belediye: Yok. F.Bahçe: Yok. Sivas: Holosko. G.B. Oftaş: Yok. Ç.Rize: Delgado. Bursaspor: Holosko. Ankaragücü: Tello. Vestel Manisa: İbrahim Kaş.
Yerliler iddialı!..
Kara Kartal’ın büyük umutlarla Gaziantepspor’dan transfer ederek renklerine bağladığı Ekrem Dağ, Siyah-beyazlı kulüple 3+1 yıllığına sözleşme imzaladı. Genç futbolcu, ilk başlarda transferin gerçekleşemeyeceğini düşünerek çok endişelendiği çok korktuğunu dile getirmiş. Dağ, “Önceleri bu transfer olmayacak diye çok korkmuştum. Ancak sonunda ilk hayalim gerçekleşti” dedi. Dağ, Beşiktaş’a gelir gelmez ilk açıklamasını yapan oyuncu sözlerini ise şöyle sürdürdü: “İlk hedefim Beşiktaş’ta oynamak ve tabii ki şampiyonluk. Sonrasında da kalıcı olmak istiyorum. Siyah-beyazlı taraftarları çok seviyorum. Beşiktaş’ta bu hedeflere ulaştıktan sonra Türk Milli Takımı’nda oynamak tek isteğim.”
Sol ve sağ açıkta oynayabildiğini söyleyen Ekrem, Nobre ve İbrahim Toraman’ı çok beğendiğini Bobo’nun da çok kaliteli bir isim olduğunu sözlerine ekledi. Didem TUTAL

“Ne varsa gençlerde var”
Beşiktaş’ta gençler yüz güldürdü… Zorlu geçen maçlar sonucu başarıya ulaşan Beşiktaş B Genç Futbol Takımı ilerisi için camiaya umut verdi.
Siyah Beyazlı ekibin B Genç Futbol Takımı, Coca Cola Türkiye Şampiyonası finalinde Bucaspor’u 4-2 yenerek Şampiyon oldu. Üst üste 3. kez aynı kupayı kazanmanın mutluluğunu yaşayan Siyah-Beyazlıların gollerinden ikisini Ali Kuçik, diğerlerini de Sayim Çelik ve Sezer Özmen kaydetti. Alt Yapı’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halim Aydın, B Gençlerin 3 yıl üst üste şampiyon olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve Beşiktaş’ın geleceğinin emin ellerde olduğunu söyledi.
Potalara
taze kan!..
Potada Kartallar, güçlerine yeni bir güç daha kattı. Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, geçen sezon CASA TED Kolejliler formasını giyen Ömer Ünver ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 26 Temmuz 1981 doğumlu olan Ömer Ünver geçtiğimiz sezonda CASA TED Kolejliler formasıyla 27 maçta görev yaptı. Başkent ekibinden 8 saat 36 dakika süre alan Ünver, sezonu 186 sayı, 45 ribaunt, 19 asist, 18 top çalma istatistikleriyle tamamladı. Sezon içinde gerçekleştirilen All Star organizasyonunda 3 sayılık atışlarda birinci olan 2.04’lük Ömer Ünver’in transferiyle ilgili bir açılama yapan Basketbol Şubesi Genel Menajeri Burak Bıyıktay, uzun vadede yararlı olacak bir transfer yaptıklarını belirterek, “Ömer’in takımımıza katkı yapacağına inanıyorum” dedi.